Brijanje

Kako obrijati pazuha

Čini se da je pitanje kako obrijati pazuha vrlo jednostavno. Vi uzimate stroj, trošite na tijelo, odsecate dlake. No, složenost situacije je u tome što je koža u pazuhu nježna, a na njoj se često stvaraju iritacije. Kako spriječiti njihov izgled nakon brijanja i kako istovremeno postići savršenu glatkoću?

Pravila za brijanje

Bit će korisno saznati o pravilnom brišu pazuha djevojkama i muškarcima. Da, trendovi su takvi da neki muškarci također uklanjaju neželjene dlake na tijelu. To se radi iz higijenskih razloga, u skladu sa zahtjevima mode ili na zahtjev lijepe polovice. Na ovaj ili onaj način, ali danas ne postoji ništa čudno u tome što muškarci obavljaju depilaciju. Koja su pravila za brijanje?

Ako je dlaka u industriji vrlo duga, najprije se najprije moraju rezati škarama. Za žene je to rijetko, ali za muškarce koji odluče obrijati pazuha prvi put, ovaj savjet će biti koristan. Duga dlaka otežava brijanje, pa ih treba skratiti malim škarama. Postupajte pažljivo ispred zrcala kako se ne biste ozlijedili.

Ruka sa strane pazuha koju brijete, morate se podići. Kao rezultat, pregled će se povećati, a područje kože će postati pristupačnije. Zatim nanesite kremu ili pjenu za brijanje i započnite s procesom brijanja.

Postoji još nekoliko pravila kako pravilno obrijati pazuha:

  • Brijati odmah nakon kupanja ili vrućeg tuša, kada kosa postane mekša i pore se šire.
  • Ako nemate pomoć za brijanje, možete upotrijebiti malu količinu gela za tuširanje, sapunući svoje tijelo. Sapun je nepoželjan za nanošenje, jer nakon njega koža postaje suha.
  • Brijati kosu bez pritiska, glatko vodeći stroj najprije u smjeru rasta kose, a zatim protiv rasta.
  • Prilikom brijanja pokušajte ne povrijediti madeže i papile, ako su prisutni na tijelu.
  • S vremena na vrijeme stroj isperite čistom vodom.

Ako je oštrica na stroju oštra, možete jednostavno izvršiti zadatak. Ponekad se ista površina mora nekoliko puta probiti kako bi se uklonile sve fine dlačice.

Njega kože

Nakon što završite brijanje, kožu isperite vodom i osušite ručnikom. Možete nanijeti malu količinu kreme ako koža postane crvena i upaljena. Dobro pomaže sok od aloe ili proizvode za njegu tijela u koje je uključen. Dezodorans se može nanijeti 15-20 minuta. Crvenilo će brzo proći, a ako je stroj dovoljno nov i oštar, neće biti jake iritacije.

Djevojke za brijanje ispod pazuha mogu se izvesti kao ponovni rast kose. Preporučljivo je da to učinite ne više od jednom u 3 dana. Muškarci obrijati kosu po volji, ali prečesto se ne isplati raditi.

Brijanje je prilično jednostavna procedura, tako da je voljena i korištena u cijelom svijetu. Stroj je individualno sredstvo higijene, ne može ga se posuditi ili podijeliti s drugima. Strojeve za jednokratnu uporabu treba koristiti samo jednom, jer nakon toga postaju tupi i počinju grebati kožu. Prije brijanja stroj mora biti čist. Ako slijedite sve ove savjete, onda nikada nećete imati problema s kožom.

Onima koji se žele riješiti dlačica ispod pazuha duže vrijeme može se predložiti da rade šećer ili lasersku epilaciju. Postoje i druge metode uklanjanja dlaka koje se mogu primijeniti kod kuće ili u kozmetičkom centru. Možda će u budućnosti biti zaboravljena britva za ženu, ali za sada ona je dobar pomagač u borbi za ljepotu.

Pogledajte videozapis: Savršeno brijanje pazuha u 3 koraka (Studeni 2019).

Loading...