Lasersko uklanjanje dlaka

Što je bolji laser ili elektroliza?

"Ljepota zahtijeva žrtvu" - ove riječi najbolje opisuju proces epilacije.

Ponekad nije lako odabrati - elektrolizu ili lasersko uklanjanje dlaka, što je bolje i koji je proces manje bolan. Ovaj članak će istaknuti prednosti i mane svake metode uklanjanja dlaka.

Lasersko uklanjanje dlaka: suština metode

Lasersko uklanjanje dlaka - nova tehnologija za uklanjanje neželjenih dlaka. Ova metoda se temelji na korištenju svjetla, koje se sjedinjuje u gustu zraku i usmjerava u jednu točku (poput leće, s kojom možete napraviti vatru). U ovom slučaju, neželjena dlaka se uklanja s ovim svjetlom.

Kako lasersko uklanjanje dlaka

Prije nego što nastavite s postupkom, zanimljivo je znati kako ova metoda funkcionira i kako se laserska epilacija razlikuje od elektrolize.

Golo “radno područje” se ozračuje laserskim putem određeno vrijeme (ne više od 1 sata za velike dijelove tijela). Stvar je u tome da laser reagira na područja s visokim sadržajem melanina i odlazi tamo. Mnogo melanina (pigmenta) sadržano je u kosi i folikulima kose, koji se, nakon što ga pogodi laserska zraka, jako zagrije i umre. Nakon što je sva kosa ozračena, postupak se završava. Labava kosa se uklanja iz tijela, a koža se premazuje posebnom kremom.

Dakle, ako elektro-epilacija uključuje fizičku intervenciju (pirsing kože), lasersko uklanjanje dlaka djeluje bez kontakta, uklanjajući samo kosu.

Postupak laserskog uklanjanja dlaka nije kompliciran, međutim, čak i ova napredna tehnologija ima svoje prednosti i nedostatke.

Prednosti laserskog uklanjanja dlaka

Ova metoda ima mnoge prednosti, i to:

 • nema bolova tijekom zahvata (ako se snažan laser ne koristi za uklanjanje bezbojne ili svijetle kose),
 • koža se ne oštećuje tijekom laserskog uklanjanja dlaka,
 • dugotrajan učinak koji će, ako se pravilno odabere, ukloniti kosu 6-8 mjeseci (ako je kosa vrlo tamna i koža bijela, moguće je potpuno uklanjanje neželjenih dlaka),
 • Postupak ne traje puno vremena.

Dakle, lasersko uklanjanje dlaka pomaže brzo i bezbolno osloboditi se neželjene vegetacije na tijelu, ali vrijedi se sjetiti da trajanje učinka ovisi o kvaliteti operacije. Stoga, radite to bolje s profesionalcima.

Na pro i kontra lasersko uklanjanje dlaka ćete saznati u ovom videu.

Nedostaci laserskog uklanjanja dlaka

Specifičnost djelovanja lasera ima ne samo prednosti, nego i nedostatke:

 • postupak je vrlo skup
 • za potpuno uklanjanje vegetacije potrebno je provesti 3-4 sesije,
 • maksimalni učinak postiže se samo ako kosa ima dovoljnu količinu pigmenta (prirodno su crne ili tamno smeđe), a koža je kontrastirana s kosom (bijela ili blago tamna),
 • ako je kosa lakša od kože, lasersko uklanjanje dlaka je nemoguće,
 • može se obaviti kada su dlake narasle najmanje 3 mm,
 • ne može se izvesti nakon opekotina od sunca (tijekom tjedna ne smijete biti pod suncem),
 • ne provodi se nakon elektrolize (oštećena je cjelovitost kože),
 • Ako je brz rast kose uzrokovan hormonima, lasersko uklanjanje dlaka samo će usporiti proces.

Lasersko uklanjanje dlaka daje najbolji učinak kod uklanjanja crne dlake s bijele kože. Postupak je pogodan za bogate ljude koji su spremni dati novac za nekoliko tečajeva kako bi dobili savršeno glatku kožu. Jedan postupak možda ne daje nikakav učinak, a ako nemate sredstava za naknadne postupke, samo trošite svoj novac.

Mehanizam izvršenja

Metoda elektrolize koristi električnu struju da uništi žarulju za kosu. Koristile su je čak i naše majke i bake za uklanjanje dlaka na različitim dijelovima tijela. Od tada se malo promijenilo, osim što je bol tijekom zahvata prigušen raznim kremama i drugim lijekovima.

Tanka je igla umetnuta u folikul dlake, kroz koji prolazi električni naboj. Igla se mnogo puta ubacuje u kožu, uklanjajući sve vidljive dlačice. Postupak traje mnogo vremena, međutim, pogodan je za uklanjanje bilo koje kose s apsolutno bilo koje kože.

Elektroliza pluseva

Ako stara metoda nije stvar prošlosti, to znači da ima dovoljno prednosti da postoji u našem vremenu.
prednosti:

 • uklanja kosu s bilo kojeg dijela kože (osim vrata),
 • postupak je mnogo jeftiniji od modernih metoda epilacije,
 • postupak isključuje urastanje kose u kožu,
 • maksimalni učinak koji može riješiti kosu za cijeli život.

Procjenjujući gore navedeno o elektrolizi i laserskom uklanjanju dlaka, možemo zaključiti da razlika leži ne samo u principu rada, nego iu tome što je elektroliza pogodna za sve djevojke, bez obzira na boju kože ili kose, što znači da je to pristupačnija metoda uklanjanja dlaka.

Kontra za uklanjanje dlaka električni šok

kontra:

 • postupak zahtijeva ogromnu količinu vremena, što ovisi ne samo o količini kose, već io njihovoj vrsti,
 • neke vrste epilacije su vrlo bolne i provode se samo uz uporabu anestetika
 • da bi se postigle savršeno glatke noge, potrebno je nekoliko operacija,
 • nakon operacije, oštećena koža treba vremena da se oporavi, tijekom koje kožu treba tretirati posebnim kremama i zaštititi od izravnog sunčevog svjetla
 • elektroliza može uzrokovati neočekivanu reakciju kože (crvenilo, svrbež, oticanje, promjenu boje, ožiljke).

Gledajući popis minusa, ne postoji velika želja za korištenjem ove metode, ali većina nuspojava nastaje zbog majstorske pogreške, a ne zbog specifičnosti metode. Stoga, elektroliza ili lasersko uklanjanje dlaka, koje obavlja novajlija ili u nehigijenskim uvjetima, uzrokovat će velike probleme.

U ovom videu naučit ćete o mehanizmu postupka elektrolize i kontraindikacijama za njegovu provedbu.

Što je bolje - lasersko uklanjanje dlaka ili elektroliza: za i protiv

Kako bi se konačno odlučilo koju metodu preferirati, vrijedi napraviti detaljnu usporedbu: laser i elektroliza - što je bolje.

 • Cijena. Jedan postupak laserskog uklanjanja dlaka košta približno isto kao i 3-4 ili čak više postupaka elektrolize. U ovom slučaju, uklanjanje dlačica iglom i električnim pražnjenjem je najbolja opcija za proračun.
 • Comfort. Lasersko uklanjanje dlaka je gotovo bezbolno, za razliku od električnog. Stoga, u smislu udobnosti electroepilation je na razini s prijenosnim epilator.
 • Učinkovitost. Što god trgovci kažu, ali elektroliza koju provodi profesionalac može trajno spasiti neželjenu vegetaciju. Sve ovisi o broju postupaka i "spavanju" folikula kose.
 • Vrijeme provedeno Kao što je gore navedeno, lasersko uklanjanje dlaka ne traje duže od sat vremena, ali drugo može trajati pola dana. To je važno ako imate tijesan raspored i nemate dovoljno vremena za osobne potrebe.

Dakle, odabirom električne ili laserske operacije, bolje je uzeti u obzir vaše prioritete, jer s gore opisanom usporedbom, metode uklanjanja dlaka imaju jednake položaje.

Usporedba metoda laserske i elektrolize

Pokušajmo konačno riješiti tu dilemu i odgovoriti na pitanje: koju metodu osobno odabrati?

Doista, u areni dugotrajne borbe s vlasištem nalaze se 2 glavna vođe: optičke metode (laser i IPL) i električne struje. Obje tehnike usmjerene su na rad s folikulom smještenim ispod kože, ali tu se njihova sličnost završava.

Svjetlo radi s obojenim (pigmentiranim) strukturama. Ulazeći u kosu, fotoni se apsorbiraju od strane melanina i pretvaraju se u toplinu, zagrijavaju folikul i izgaraju iznutra.

Korak po korak donosimo informirane odluke

Struja ima drugačiji mehanizam djelovanja: najtanji vodič igle, uronjen u žarulju, šalje impulse korijenu, uništavajući zonu rasta. Obje metode imaju svoje prednosti i nedostatke.

Pokušajte odgovoriti i zapisati rezultate, oni će vam pomoći odrediti izbor metode prilikom čitanja članka:

 1. Koliko dugo je potrebno ukloniti vegetaciju?
 2. Vaš tip boje Fitzpatricka i stupanj pigmentacije kose.
 3. Područje predviđenog utjecaja.
 4. Koji iznos sredstava imate?
 5. Koliko je vremena ostalo za liječenje?
 6. Prisutnost određenih stanja u tijelu (pejsmejkeri, kronične bolesti, itd.)
 7. Koliko je jaka želja da se riješimo neželjenih elemenata?

Koliko dugo je potrebno ukloniti vegetaciju?

Kad govorimo o vremenskom faktoru, važno je razumjeti jedan detalj: optika (laserska i IPL fotoepilacija) će vam pomoći da značajno smanjite rast kose, ali ćete ipak morati s vremena na vrijeme posjetiti svog omiljenog stručnjaka kako biste održali postignute rezultate.

Bez obzira što je napisano na internetu, lasersko uklanjanje dlaka može samo smanjiti ukupnu količinu kose i ne može zauvijek jamčiti 100% oslobađanje. To je činjenica potvrđena ponovljenim studijama na Zapadu i danim na internetskoj stranici FDA.

U prosjeku, taj se period kreće od nekoliko mjeseci do nekoliko godina. Ako izrazite ovaj aspekt u kvantitativnom smislu, onda ćete prema rezultatima stranih studija moći riješiti 70 do 90% viška vegetacije nakon tečaja.

Međutim, to je individualno i pošteno, uglavnom za vlasnike tamnih dlačica. U slučaju plavuše, situacija se ne samo da ne može poboljšati, već se i značajno pogoršava u broju vidljivih elemenata.

Električne tehnologije "pucati ubiti", to jest, uništiti korijen jednom i za sve. Stoga, ako vam je glavni cilj da nikada ne vidite ili čujete o kosi, kao i o osoblju klinike, elektroliza će najbolje funkcionirati.

Vaš tip boje i stupanj pigmenta kose Fitzpatricka

Prelazak na sljedeću stavku, pažljivo ćemo pogledati i kritički procijeniti boju kože i kose. I definirat ćemo te čimbenike u toj zoni koja vas zanima i vašeg gospodara.

Prisustvo guste i tamne vegetacije u kombinaciji s blijedom kožom pružit će savršen spoj za lasersku ili IPL tehniku. U tom slučaju, optički val će proći kroz ne-pigmentirani poklopac i apsorbirati strukturu kose.

Činjenica je da svjetlo otkriva svoja svojstva pri kontaktu s obojenim dijelovima. Naime, svjetlosni val iz lasera za epilaciju apsorbira melanin, koji se nalazi u tamnoj kosi, zaobilazeći svijetlu kožu.

I što će se dogoditi ako ste prirodno preplanuli ili ste se dobro odmarali, nakon što ste stekli divan ten? I, možda, uoči pokušao novi alat za štavljenje?

U takvoj situaciji, svjetlosni efekt će biti posebno bolan, a vjerojatnost opeklina i drugih komplikacija će se povećavati mnogo puta. Ovdje će najkompetentnija taktika biti snimanje za konzultaciju s električnim učiteljem za uklanjanje dlaka, jer je uklanjanje žarulja s strujom potpuno nepovezano s indeksima boja, ali radi izravno u zoni rasta.

Isto vrijedi i za plavuše, crvenokosu, sijedu kosu, jer optika neće biti apsorbirana od kose zbog odsutnosti potrebne tamne boje i, prema tome, neće biti učinkovita.

Tako će 1-3 vrste kože Fitzpatricka biti učinkovite i djelotvorne za primjenu laserske i IPL tehnike u kombinaciji s tamnom i srednjom bojom kose.

Sve ostale kombinacije bit će dulje, skuplje, a ponekad besmislene, ili čak opasne. Nasuprot tome, električna metoda radi neovisno o tim parametrima i bit će učinkovita u bilo kojoj kombinaciji (uz pravilnu primjenu tehnike).

Opseg predviđenog učinka

Potrebno je odlučiti koja će zona biti obrađena. Na primjer, ako trebate prilagoditi oblik obrva, preferirana metoda bi bile električne metode. Razlog za ovu preporuku je ozbiljna komplikacija vida kada je izložena laseru oko oka.

Elektroliza će dati najbolje i najsigurnije rezultate pri radu s osobom. Rast kose u ovom području jako ovisi o hormonima, a tretman svjetlom često dovodi do suprotnog rezultata: umjesto nekoliko tamnih izdanaka, klijent dobiva olujnu kosu. Inače, obje metode dobro rade s bilo kojom zonom.

Ako imate iznimno bogato pokriće i očekuje se da radite na velikom području, vjerojatno biste trebali odabrati lasersko ili IPL uklanjanje dlaka. I gledajte rezultat.

U drugim slučajevima, preporuča se elektro-epilacija kao najsigurnija i zajamčena stalna metoda.

Koji iznos sredstava imate?

Važno pitanje koje neizbježno uzbuđuje potencijalne posjetitelje centara i klinika za uklanjanje dlaka je cijena. Koja je metoda prihvatljivija i pristupačnija? Ovdje je važno razumjeti nekoliko detalja.

Prvo, potpuno uklanjanje vegetacije zahtijevat će nekoliko postupaka za obje usporedne tehnike. To je zbog cikličkog rasta kose. Za elektrolizu je broj tretmana po zoni od 3 do 6 puta. Za optiku - od 6 do 12 posjeta.

Drugo, laser i IPL rade brže, hvatajući nekoliko elemenata odjednom, a struja uklanja jedan luk po jedinici vremena. Iz toga slijedi da je volumen uklonjen svjetlom po jedinici vremena veći za red veličine nego s električnim.

Treće, optičke metode ne uklanjaju cijeli pokrov zauvijek, ali značajno smanjuju njegov volumen. Uz rizik daljnjeg nastavka rasta prethodno nestale kose (kao rezultat regeneracije njihovih matičnih stanica).

Prosječna cijena laserskog uklanjanja dlaka je 5.000-10.000 rubalja, a IPL foto epilacija - 3.000-6.000 po tretmanu za jednu zonu (lice, bikini, leđa, itd.). Trebat će 6-12 postupaka, što znači približnu cijenu od 18.000 za cijeli tečaj.

Prosječna cijena elektrolize - od 5.000 do 15.000 rubalja po zoni. Za završetak tečaja potrebno je raditi područje od 3 do 6 puta. Svaka sljedeća sesija će trajati sve manje i manje vremena zbog progresivno smanjenog iznosa pokrića. Prosječna cijena cjelokupnog tečaja će vas koštati u iznosu od 24.000 rubalja za cijeli tečaj.

Na temelju gornjih izračuna, jasno je da iako laserski ili IPL tečaj košta nešto manje od punog ciklusa sadašnje terapije, a isto tako traje mnogo manje vremena, u dugom roku morat ćete se raširiti za potporu svjetlosnim sesijama, dok nakon elektrolize ljudi zauvijek zaboravljaju na kosu.

Koliko je vremena ostalo za liječenje?

Radeći s cijenom problema pokušat ćemo saznati koliko nam je vremena ostalo za tijek liječenja. Da bi se to postiglo, važno je predstaviti i prisjetiti se svih očekivanih događaja: nadolazećeg odmora, planirane trudnoće itd.

To će igrati važnu ulogu u određivanju metode uklanjanja neželjene vegetacije. Kao što je već spomenuto, svjetlosna bljeskalica pokriva nekoliko žarulja odjednom, električni impuls djeluje na jedan element po zoni. Stoga će prva metoda biti mnogo brža.

Ako se odlučite za elektrolizu - budite spremni redovito pohađati majstora u prosjeku godinu dana.Drugim riječima, ako ste ograničeni u vremenu - optika je poželjnija.

Prisutnost određenih stanja tijela

Opće zdravlje će također pomoći u odabiru u određenom smjeru.

S obzirom na električne metode, glavne kontraindikacije su prisutnost pejsmejkera, metalnih implantata u zahvaćenom području, malignih bolesti, dijabetesa, trudnoće i akutnih upalnih bolesti u području liječenja.

U slučaju laserskih tehničara - trudnoća, sve opcije sunčanja, trajna šminka ili tetovaža izravno na radnom mjestu, uzimanje lijekova za fotosenzibilizaciju (tetraciklin, retinol, roakcutan, itd.), Kemijski piling, rak kože, kirurške intervencije u području utjecaja, autoimune bolesti.

Uz potpune popise kontraindikacija možete naći detaljnije u odjeljcima o uslugama.

Koliko je jaka želja da se riješimo neželjenih elemenata?

Ako strah od boli zauzima važno mjesto u odluci, morate obratiti pozornost na činjenicu da su bezbolnost svjetlosnih metoda i nepodnošljiva bol iz struje zablude.

Obje metode donose određeni stupanj nelagode, čija se razina razlikuje od individualnih osobina osobe. I prisutnost različitih opcija za metode ublažavanja bolova značajno pomaže u rješavanju ovog problema.

Osim invazivnih tehnika (npr. Injekcija Lidokaina) postoje neinvazivne metode, kao što su lijekovi protiv bolova. Ako dobijete kompetentnu konzultaciju i točno slijedite preporuke vašeg gospodara, bolni sindrom će prestati biti opipljiv problem za vas.

Rezultati usporedbe laserskog i elektro odstranjivanja dlačica

Sumirajući našu raspravu, ukratko ćemo navesti glavne činjenice.

Fotografije iz naše kolekcije

 • Pomaže smanjiti rast kose (to jest, ne uklanja ih zauvijek)
 • Učinkovito protiv tamnog pigmenta (ne djeluje na laganu vegetaciju, uzrokuje komplikacije na tamnoj / preplanuloj koži)
 • Postupak ne traje puno vremena.
 • Trošak jednog tretmana jedne zone od 600-24000 rubalja
 • U prosjeku, potrebno je 6-12 postupaka s kasnijim održavanjem svakih šest mjeseci - godišnje.

Lasersko uklanjanje dlaka treba obavljati samo liječnik koji može profesionalno procijeniti stanje kože i bilo koje formacije na njemu i rizike od mogućih nuspojava.

Fotografije iz naše kolekcije

 • Jedina metoda konačnog uklanjanja dlačica.
 • Jednako učinkovit protiv bilo koje boje i pigmentacije.
 • Postupak je dug
 • Trošak obrade jedne zone je od 500 do 50.000 rubalja.
 • Cijeli tečaj od 3-6 sesija, naknadni posjeti nisu potrebni - konačna metoda

Elektrolizu treba izvoditi samo stručnjak koji je prošao dugotrajno stručno osposobljavanje, inače se taj proces može pretvoriti u beskrajnu i besmislenu „izvlačenje“ kose.

Na temelju današnjeg razgovora jasno je da obje metode imaju svoje prednosti i mane.

Ako ste brineta s blijedom kožom, ako vam ne smeta periodično posjećivanje stručnjaka i brzina igra ključnu ulogu za vas - laserska ili IPL epilacija će raditi savršeno.

Svatko tko je po prirodi nagrađen tamnom kožom, plavom ili crvenom kosom i koji je spreman uložiti vrijeme i novac za rješavanje problema jednom zauvijek - elektroliza će biti najbolje rješenje.

Također je važno zapamtiti da obje metode zahtijevaju visokokvalificiranog majstora.

Postoji još jedan vrlo važan aspekt - higijena i septička. Radi se o vašem životu i zdravlju. Potraga za jeftinom cijenom usluge sada se može pretvoriti u velike troškove liječenja u slučaju negativnih posljedica. Obratite pažnju na to i održavajte se u centrima i klinikama samo uz medicinsku dozvolu i ni u kojem slučaju kod kuće.

Ne smijemo zaboraviti da je moguće kombinirati ove metode. Zahvaljujući modernoj tehnologiji, čovječanstvo je dobilo jedinstvene mogućnosti za poboljšanje izgleda, a kompetentan pristup izboru liječenja donijet će željene rezultate.

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica kod kuće - moje iskustvo - BRAUN Epilator IPL Silk-expert (Siječanj 2020).

Loading...