Njega kože

Kriopolipoza - prije i poslije fotografija, povratna informacija o postupku

Nakon porođaja, u borbi za nekadašnju figuru, ona je postala ozbiljna)))) Sport i prehrana obavili su svoj posao, ali omraženi pregib u donjem dijelu trbuha ipak je ostao. Ova masnoća za uklanjanje uz pomoć fitness kluba je gotovo nestvarna!

Počeo sam razmišljati o hardverskim procedurama.

Došla sam na kliniku, gdje sam bila liječena nekoliko postupaka - masaža limfne drenaže, karboksoterapija (moje mišljenje o tome), uključujući kriopolipolu.

Nakon pregleda i intervjuiranja, liječnik je zaključio da bi mi samo dvije sesije kriolipolize bile dovoljne u kombinaciji sa svim ostalim postupcima.

Princip kriopolipolize je selektivno i strogo kontrolirano hlađenje masnih stanica, koje stimulira njihovu apoptozu i dovodi do postupnog smanjenja volumena potkožnog masnog tkiva.

Drugim riječima, kao što mi je liječnik objasnio, masne stanice umiru i prirodno se eliminiraju iz tijela. Sjednice se izvode najviše 1 put mjesečno! U roku od 3 dana nakon zahvata ne možete se baviti fitnessom, drugim postupcima za njegu kože (oblozi, masaže, itd.), Najopuštenijim načinom života, a 3-4 dana nakon zahvata mora se obaviti masaža limfne drenaže pomoći tijelu da ukloni mast.

ODMAH učinak neće biti vidljiv, proces se odvija prirodnim putem, dakle sporo, tek nakon mjesec dana možemo govoriti o učinku.

Kad sam stigao kući, i nakon što sam izašao pod hipnozom iskusnih rukovoditelja klinike, odlučio sam pročitati više recenzija o tom postupku, što je općenito i s čim jede. I bio sam užasnut. Djevojke s raznih foruma napisale su takve strasti i užase. Moja kosa je stajala na kraju! Da iz ovog postupka postoje opekline, modrice koje ostaju gotovo cijeli život. Bila sam jako uplašena, sljedećeg jutra nazvala sam upravitelja klinike i rekla da apsolutno ne želim raditi ovu proceduru i dopustite mi da je zamijenim s nečim drugim. ALI - menadžer me je uspio uvjeriti, uvjerila me da ne postoji takva stvar na NJIHOVOM uređaju, da imaju kvalitetni (njemački rudnik) Cryo-X stroj, da je maksimum koji bi bio lagano crvenilo kože, koje bi prošlo za nekoliko minuta nakon sesije.

Pa, dobro, odlučio sam vjerovati, na vlastiti rizik i rizik, svejedno sam išao u proceduru.

I po mom iskustvu, djevojke su se pobrinule da se ne može vjerovati svemu što piše na internetu, nakon svega, doista - postupak može biti isti, a uređaji na kojima se to radi potpuno su različiti!

O samoj proceduri - legla sam na kauč, na trbuh stavila željezni komadić u obliku opeke, i tako sam ležao 40 minuta, prvih pet minuta su bile neugodne, ali nije bolelo. Osjećaj hladnoće i paljenja. A onda je sve u redu. I doista - nakon zahvata - imala sam crvenilo na 2 minute na mjestu ove opeke, a zatim normalan trbuh, bez modrica i ožiljaka o kojima su ljudi pisali.

Još ne moram govoriti o učinku, mjesec još nije prošao, ali u mjesecu ću dodati pregled s fotografijama

DOPUNA 7/1/14:

Na moje veliko žaljenje, kriopolipoza nije ispunila moja očekivanja (((Masti u donjem dijelu trbuha bile su onakve kakve su bile i ostale) ((Iako sam do tada već prošao 2 sesije s razlikom od 1 mjesec. Ništa (((Ne u gramima, ne u centimetrima) Da, moguće je, ako se pridržava stroge dijete cijeli mjesec - onda bi se nešto uzelo iz trbuha, u slučaju prehrane bi išlo i bez ovog postupka.

Djevojke, nadam se da vam je moj pregled bio koristan!

Ako je netko zainteresiran,

Moje recenzije na temu borbe protiv težine i celulita:

Goji Berry u mršavljenju - jeftin i koristan uz Aliexpress,

Karboksterapija - hardverske metode za borbu protiv pretilosti,

Mitchellova prehrana je vrlo učinkovita i nije gladna,

Kriopolipoza: kako djeluje?

Kriopolipoliza je jednostavna, invazivna procedura, koja se temelji na dugom (1 satnom) hlađenju sloja masti na problematičnim područjima. Masne stanice našeg tijela su vrlo osjetljive na niske temperature, pod djelovanjem kojih se prirodno uništavaju. Takva smrt nije opasna za tijelo, jer okolna tkiva ne pate, ne događaju se upalne reakcije i proizvodi razgradnje masti ne zagađuju krv i limfni sustav. Prema tome, postupak kriopolipolize je sigurna alternativa liposukciji - metoda u kojoj se masnoća isisava kroz kožne rupice na tijelu.

Inovativni postupak koji je razvila skupina američkih znanstvenika koji su dokazali da produljeno hlađenje masnog tkiva na određenoj temperaturi pokreće proces apoptoze (prirodnog uništenja). Ovo otkriće omogućilo je stvaranje aparata koji je omogućio nužno hlađenje problematičnih područja tijela i uzrokovao uništenje masnih stanica.

Uređaji za postupak

Danas se Coolsculpting (SAD) koristi u mnogim ruskim klinikama za estetsku medicinu, odobren je za uporabu na teritoriju Ruske Federacije i jamči sigurnost postupka. Još jedan uređaj proizveden u Americi je Zeltiq, također je certificiran i odobren za uporabu. Mehanizam njihovog djelovanja temelji se na nepostojanju prethodnog zagrijavanja kože. Fat nabori su uhvaćeni posebnim vakuum aplikatorom i ohlađeni do određene temperature (-5 ° C).

Uređaj LIPOFREEZE izrađen je u Italiji. Mehanizam djelovanja ovog uređaja je nešto drugačiji. Područje kože najprije se zagrije na + 42 ° C, a zatim ohladi unutar sat vremena na temperaturu od + 22 ° C.

Stručnjaci vam savjetuju da provedete postupak na aparatu Coolsculpting, budući da se vjeruje da je tehnika izlaganja hladnom u ovom slučaju učinkovitija. Prije početka sesije, morate se pobrinuti da manipulacije izvrši iskusni i kvalificirani stručnjak koji koristi certificirani uređaj.

Načelo djelovanja

Metoda se temelji na otkriću čija je suština u tome što se pod utjecajem hladnoće masne stanice brže razgrađuju od drugih. Tijekom postupka vrlo je važno da se pridržava određenog, strogo fiksiranog nivoa hlađenja, što jamči određenu temperaturu izlaganja.

Postupak započinje proces selektivne smrti masnih stanica. Takva reakcija povezana je s njihovom strukturom, budući da praktički cijeli unutarnji prostor stanice zauzimaju trigliceridi (masti) i nakon dužeg hlađenja započinje čitava kaskada ireverzibilnih reakcija, što dovodi do smrti stanice.

Kao rezultat, masne stanice se raspadaju u odvojene fragmente (apopoptička tijela), koji se postupno apsorbiraju u fagocitima u roku od 2-3 mjeseca, čuvajući zdravlje i eliminirani iz tijela na prirodan način. Tako se rezultat postupka postupno razvija tijekom nekoliko mjeseci, što čini proces gubitka težine fiziološkim. Smanjenje potkožnog sloja masti nastaje uslijed postupnog uništavanja masnih stanica, a uklanjanje njihovih proizvoda raspada ne preopterećuje jetru i druge unutarnje organe.

Indikacije i kontraindikacije

Indikacije za postupak su:

 • Gojaznost prehrambeni ustavni tip svojstven osobama koje vode sjedeći način života.
 • Pretilost tipa hipotalamusa. Povećanje tjelesne težine u ovom slučaju nastaje kao posljedica oštećenja jednog od područja mozga (hipotalamus), što izaziva abnormalno ponašanje u hranjenju i pretjeranu konzumaciju visokokalorične hrane.
 • Pretilost, koja se razvija zbog endokrinih patologija. U ovoj kategoriji bolesnika poremećena je metabolizam, što dovodi do povećanja tjelesne težine, čak i uz uporabu niskokalorične hrane.
 • Pretilost izazvana mentalnom bolešću. U ovom slučaju, neravnoteža u prehrani dovodi do uzimanja određenih lijekova.

Istovremeno postoji niz kontraindikacija za zahvat. Kriopolipoza se ne može provesti pod sljedećim uvjetima:

 • Preosjetljivost na hladnoću (alergija na hladnoću)
 • Prisutnost pejsmejkera
 • Neurološki poremećaji različitih etiologija,
 • Mehaničko oštećenje kože na mjestu predviđenog liječenja
 • Prisutnost kožnih bolesti (ekcem, dermatitis)
 • Razdoblje trudnoće i dojenja
 • dijabetes mellitus
 • Loše zgrušavanje krvi

Postupci se mogu obaviti u bilo koje doba godine, bez obzira na solarne aktivnosti. Broj postupaka koje zahtijeva pacijent određuje stručnjak. U prosjeku, gubitak tjelesne masti nakon tretmana je do 35%, što se smatra vrlo dobrim pokazateljem.

Kako je postupak - fotografija prije i poslije

Ako odlučite o postupku, trebali biste vidjeti fotografiju "Kriolipoliza prije i poslije„Pomoći će vam da shvatite koje rezultate treba očekivati ​​i kakav učinak možete očekivati. Pri izboru klinike treba pristupiti s punom odgovornošću, a postupak se može vjerovati samo ovlaštenom stručnjaku. Osim toga, trebali biste biti sigurni da će se sesije kriolipolize provoditi od strane certificiranog uređaja, jer se od nedavno pojavilo mnogo opasnih krivotvorenih naprava, čija uporaba može uzrokovati ozebline i druge negativne reakcije tijela.

Prije nastavka postupka, liječnik pregledava pacijenta i bilježi problematična područja koja će biti izložena izloženosti hladnoći. U skladu s volumenom tih zona, liječnik bira aplikator željenog oblika i veličine. Na uređaj je pričvršćeno ukupno 6 aplikatora, namijenjenih za liječenje kože na trbuhu, leđima, stražnjici, bedrima, rukama. Kozmetičarka mora točno izmjeriti debljinu i označiti je oznakom, to je potrebno kako bi se osigurao pravilan zahvat kože s aplikatorom.

Postupak se izvodi na aparatu Coolsculpting i traje gotovo sat vremena, prilično je udoban, bezbolan i siguran za pacijenta. Za to vrijeme, vakuum aplikator, prilagođen veličini masti, uvlači ga u unutarnji prostor u obliku čašice i čvrsto se pritisne uz zidove koji izvode toplinu. Hlađenje se odvija istodobno s obje strane pregiba, dok vakuum osigurava kompresiju potkožnog masnog tkiva i smanjuje intenzitet krvotoka, što pridonosi intenzivnom uništavanju masnih stanica. Uređaj je konstruiran na način koji osigurava potpunu sigurnost iu slučaju nepravilnog hvatanja tkiva ili prekoračenja dopuštenog temperaturnog režima, automatski isključuje uređaj.

Tijekom sesije, masno tkivo nije jednostavno sabijeno, već se istovremeno masira, jer se pritisak u aplikatoru stalno mijenja. Na početku tretmana pacijent može osjetiti malu nelagodu zbog stiskanja tkiva i osjećaja hladnoće, ali nakon nekoliko minuta nelagodnost nestaje, jer tretirana površina kože postaje zanijemljena. U preostalom vremenu do završetka postupka možete ići na posao, čitati knjigu ili raditi na prijenosnom računalu. Sat kasnije, sesija se završava, a pacijent se može vratiti kući.

Tretirana površina kože postaje crvena, ali nakon nekoliko sati, normalni ton kože je potpuno obnovljen. Osim toga, ne bi trebalo biti nikakvih neugodnih posljedica ili nuspojava. Da bi se postigao željeni rezultat i oblikovao idealan oblik slike, provodi se nekoliko postupaka kriopoliplaze, čime se problematična područja na tijelu hladi. Konačni rezultat može se vidjeti nakon 3 mjeseca, iako nakon prve sesije možete uočiti smanjenje volumena za 20%.

Moguće nuspojave

Postupak kriolipolize, kada se pravilno izvede, potpuno je siguran. Ali u nekim slučajevima mogu postojati i manje neželjene reakcije. Pacijenti prijavljuju gubitak osjetljivosti u području tijela koje je podvrgnuto liječenju. Ponekad postoji osjećaj svrbeža, paljenja, dolazi do lagane boli. Budući da je koža stisnuta tijekom vakuumskog hvatanja, a zatim se aktivno masira, mogu se pojaviti modrice. Sve te manifestacije nisu opasne po zdravlje i uskoro će proći.

mane

Nedostaci inovativnog načina da malo smršavite. Kao glavnu, pacijenti dugotrajno čekaju rezultate koji se konačno manifestiraju tek nakon nekoliko mjeseci.

Još jedan negativan aspekt je niska učinkovitost metode u slučajevima kada je koža snažno rastegnuta zbog prekomjerne pretilosti. Nedostaci ove tehnike uključuju visoke cijene mnogih, što je povezano s upotrebom skupe opreme.

Koliko košta cryolipolysis?

Cryolipolysis je užitak nije jeftin. Prosječna cijena postupka pri korištenju male mlaznice aplikatora kreće se od 15 do 20.000 rubalja. Ako se tijekom sesije koristi veliki aplikator, cijena jednog postupka povećava se na 35.000 rubalja.

Stoga, mnogi pacijenti pitaju je li moguće provesti sličan postupak kod kuće, ako točno znate slijed radnji? Pokušajmo odgovoriti na ovo pitanje.

Cryolipolysis kod kuće: je li moguće?

Stručnjaci upozoravaju da su uređaji za kriopolipolizu i mehanizam postupka jedinstveni i jednostavno je nemoguće postići željeni učinak kod kuće. Tijekom postupka temeljni faktor je točno održavanje zadane temperature i vremena izlaganja, što se postiže zahvaljujući vakuumskoj mlaznici i parametrima koje uređaj podržava.

Da biste postigli sličan rezultat kod kuće neće raditi, a ako samo primijenite hlađenje područja kože s improviziranim sredstvima možete dobiti ozebline i druge komplikacije. Sada postoji mnogo kompaktnih uređaja za cryolipolysis koji su jeftini i aktivno se oglašavaju kao alternativa skupim postupcima u kozmetičkim klinikama.

Zapamtite da je ovo varka, pravi certificirani uređaj dizajniran za postupak kriolipolize je vrlo skup. Takvi krivotvoreni uređaji jednostavno su opasni za zdravlje, njihova uporaba može dovesti do nepredvidivih posljedica.

Pregled postupka

Pregled №1

Učinio je postupak cryolipolysis u dokazanom kozmetičkom salonu na uređaju Zeltik. Dizajniran je za velike volumene, a trebala sam ukloniti debele nabore na trbuhu, struku i leđima.

Postupak se dobro podnosio, nije bilo boli. Kao rezultat, konture tijela su se znatno poboljšale i volumen se smanjio. Da biste postigli željeni učinak, morate napraviti još 2 postupka, a zatim, nadam se, moći ćete postići savršene konture oblika.

Pregled broj 2

Moj postupak krolipolize nije izazvao pozitivne emocije. Osjeti tijekom sesije nisu bili ugodni, ali nakon što se pojavio osjećaj svraba, koža na želucu postala je crvena i zanijemila. Ovo stanje je održavano 3 dana.

Kao rezultat toga, prošlo je nekoliko tjedana i nikada nisam vidio obećani rezultat. Masni nabori na želucu kao što su bili i ostali su.

Pregled broj 3

Oslobodio sam se celulita s krolipolizom! Postupak je proveden u dobro poznatoj kabini, na certificiranom uređaju. Obrađuje područje kuka.

Kao rezultat toga, dobila je nevjerojatan rezultat, nakon 8 tjedana primijetila je značajno poboljšanje stanja kože, a mjesec dana kasnije celulit je potpuno nestao. Sada se radujemo odmoru i odmoru na moru.

Negativne recenzije

Ostao je nezadovoljan postupkom. Zanimalo me veliki popust i oglašavanje čuda djelovanja kriolipolize.

Nakon prvog postupka, učinak nije došao, pa čak i došao u kliniku, rekli su da je bolje koristiti ga s masažama i oblozi. Prirodno se složio. Sada i debelo na licu mjesta i 45 tisuća ih je odletjelo. Napravio sam nekoliko zona (trbuh, kukovi i koljena).

Vjerojatno imam vrlo osjetljivu kožu, jer se nakon sesije počela osjećati snažna trnce, a kasnije su se pojavili žuljevi. U bolnici su rekli ozebline 2 stupnja. Zato budite oprezni.

Napravio sam postupak kriopolipole, kupljen u primamljivim reklamama i lakoću dobivanja rezultata. Efekti ZERO. Gubimo vrijeme i novac, postupak nije jeftin. Nemojte se prepustiti jeftinom oglašavanju. Napravio sam 4 zone: trbuh, unutarnje i vanjske bedra + koljena - sve zajedno 20 tisuća uz popust (koji se nudi svima da privuku kupce, to je takav mamac koji koriste apsolutno svi centri). Osim toga, nametnuto je 10 sesija masaže i omatanja termalnim pokrivačima od po 25 tisuća, što će, navodno, ubrzati rezultat. Štoviše, nakon prve sjednice, cijeli iznos je povučen s kreditne kartice, o čemu sam saznao tijekom druge sjednice. Ukupno 45 tisuća.Odbačen novac koji bi se mogao koristiti s većom koristi za sebe i zdravlje, primjerice, ide na odmor.

prednosti:

nedostaci:

tkivo od smrzavanja, nedostatak učinka.

Smisao postupka je zamrzavanje masnog tkiva, a nakon uništenja, njegovo uklanjanje iz tijela fiziološkim procesima.
Ali! Važno je uzeti u obzir da svatko ima svoj stupanj osjetljivosti na hladnoću, a ne činjenicu da će vam ovaj postupak pomoći. Tako postoji veliko opterećenje na bubrege, jetru i limfni sustav tijela tijekom uklanjanja tkiva. Ako je sloj masti manji od 5 cm, tada je postupak kontraindiciran!
Kako se uzgajala u klinikama. Najlakši način za razvod je korištenje posebnog gela umjesto ozeblina, koji sprječava zamrzavanje tkiva i kože, uobičajeni gel za ultrazvuk. Uređaj se lijepi na kožu, ali nema pomoćnog učinka. Umjesto posebnih salveta za zahvat koristite uobičajene salvete iz AUCHANE ili Leroy. Učinak je nula. Kryolipolysis sama neće pomoći da izgubite težinu, možete ga koristiti ako imate dodatni novac i, ako ste vrlo dojmljiv (placebo efekt). U drugim slučajevima, možete se samo ozlijediti.
Terapija ozonom je učinkovitiji način lokalnog uklanjanja masti, ali i ovdje postoje neke nijanse.

prednosti:

nedostaci:

Nema učinka, mučnina, skupo

Nakon rođenja, imao sam trbuh s puno strije i masnih naslaga, i odlučio sam pronaći način da ga se riješim, jer samo ljuljanje tiska nije pomoglo. Tisak je bio napumpan, a koža s mastima nije nikamo išla. Na web stranici kozmetičkog salona pročitao sam da se kriopolipoza smatra najučinkovitijom hardverskom procedurom za oblikovanje tijela. Kriopolipoliza je cijepanje koje slijedi postupno uklanjanje viška potkožnog masnog tkiva izlaganjem niskim temperaturama. "Ono što ti treba", pomislio sam. Zato što plastična kirurgija nije htjela.
To je bio takav letak:
U kozmetičkom salonu nisu odmah obavili ovu proceduru, ali su mi preporučili da prvo pođem na tečaj.

Masaža limfne drenaže koju sam i učinila.
Moram napomenuti da je postupak kriolipolize bio najskuplji u kozmetičkom salonu i mislio sam da to nije slučajnost i da će definitivno biti djelotvorna.
Cryolipolysis postupak za jednu zonu može se obaviti 1 put mjesečno. Ima svoje kontraindikacije. Navodi se da će se stanice podijeljene masti prikazivati ​​mjesec dana, a tek za mjesec dana potrebno je izvršiti konačna mjerenja. Obećali su mi do 6 cm u struku.
Dakle, odlučio sam napraviti trio za kriopolipolu. Ležao sam na leđima, na trbuh mi je stavljen poseban vlažni ubrus kako bi se izbjegla opeklina kože hladnoćom, a zatim su stavili dvije kapsule jedna uz drugu (kao na tematskom avataru), u koju je povučena koža. Boli li cryolipolysis? U mom slučaju - ne, ne bolno. Ali bilo je vrlo neugodno osjećati da je vaša koža usisana i da vam je hladno. Vrh prekriven toplom dekom.
Vrijeme postupka je 30 minuta. Podigla sam deku i vidjela kako se izvodi kriolipoliza, voda je puhala na mokrom ubrusu, kao u procesu ključanja.
Nakon postupka cryolipolysisa, kada su kapsule uklonjene, na trbuhu sam imao 2 tvrde ledene grudice. Osjećao se iznutra i izvana, bilo je neugodno i odmah su me masirali da ih slomim.
Učinak je bio vidljiv odmah! Moj izbočeni trbuščić visio je s kožnim naborima! Bio sam oduševljen i počeo se pokazivati ​​svim mojim prijateljicama. Desna fotografija snimljena je dan nakon postupka, lijeva - Prije.
Požurim vas uznemiriti. Nakon 2 tjedna, moj se trbuščić vratio na svoje mjesto, kao da se ništa nije dogodilo, i nijedna količina u roku od mjesec dana me nije ostavila. U kozmetičkom salonu slegnu ramenima: "Kako to? Pa, učinimo to opet!" Pa, ne, nisam učinio više. Postupak nije jeftin, a što je poanta, ako prvi put nije pomoglo.
I još više. Na dan postupka i sljedećeg, bio sam strašno mučan zbog opijenosti. Jetra je pod velikim stresom, jer mora reciklirati produkte raspada oštećenih stanica. Nisam htio ništa jesti, ali sam pio vodu u litrama. Evo tako male smetnje.
Ne bih savjetovao trošenje novca na postupak kriolipolize, jer u mom slučaju nije bilo dugoročnog učinka.
P.s. Godinu dana kasnije) Budući da je pregled uspješan, dodat ću. Prije svega, nisam imao mnogo težine. Depoziti su bili lokalni. Drugo, kriolipoliza ih nije pomogla ukloniti dugoročno. Više prodeduru nije učinjeno i ne savjetovati druge da rade. Ako imate mast na trbuhu, bolje tresite. Pola godine. Svaki dan Sretno)
Pročitajte još jednu moju recenziju o

vakuumska masaža. To je samo postupak koji mi je pomogao da se riješim celulita,

Neutralne recenzije

Neki dan sam proveo postupak, iako se rezultat još nije pokazao, pa je teško prosuditi zasluge ili nedostatke.

Tijekom sjednice uklonjene su masne naslage na trbuhu, za što su korištene 4 ploče koje su pričvršćene na njega. Isprva sam se osjećao hladno, ali onda su svi osjećaji nestali. Vrijeme postupka je 45 minuta.

Djevojke, znate što. Ne postoji nikakva čarobna procedura koja bi vam pomogla odmah i zauvijek bez da pokušavate s vaše strane. Također sam radio cryolipolysis u tsbo, otišao tamo za par s prijateljem, bilo je približno istog celulita. Prošao je iste tečajeve. Kozmetičarka je odmah upozorila da se rezultirajući učinak mora održati tako da ponovno nema potrebe za plaćanjem postupka. Ako ste uspjeli pokrenuti kožu prije izraženog celulita, što će vas povrijediti? Djevojka godinu dana kasnije, narančina kora ponovno je procvala, a nakon manipulacije kozmetičarke, ja sam se prijavio u teretanu, pridržavao se pravilne prehrane, a rezultat kriopolipolze čuva moj trud!

Prošlo je mjesec dana od moje 1 procedure cryolipolysis. Što da kažem - nije jasno da sam obavio postupak s 2 mlaznice na trbuhu s obje strane pupka (desno i lijevo). Dakle, rezultati:

Nakon zahvata, koža je bila malo crvenkasta, stvarno, kao da je nakon iritacije - ali sve je prošlo vrlo brzo, doslovno za jedan dan. Pogledajte foto - crvene mrlje - kao da trljate kožu, posebno vidljive iznad tetovaže.

2 - zadržao sam režim pijenja, nisam slijedio dijetu, ali ga ne jedem sam

3 - sama koža je postala. ali nije jasno, općenito, je li postalo, malo uvučeno. Govorim malo, jer Posljednja 2 tjedna aktivno sam se bavio prešanjem, a nije jasno je li to od lipolize, ili od fizičkog stresa, ali koža je malo ... "osvježena" ili nešto slično.

4 - volumen struka smanjio se za 2 cm u mjesecu, a mjeren je prije postupka kriopolipolize, navečer prije i prije 5 dana, također navečer, tj. ne na prazan želudac.

Zaključci - idem opet, samo bez RF-liftinga, kao i ja - gubljenje vremena - 45 minuta s mlađim nečim .. bolje za isti novac na B-flexy, dokazanom majstoru. Ali želim provjeriti cryolipolysis, ja ću učiniti još 1-2 puta, ja ću gledati

Je li cryolipolysis. Jednom na svakom dijelu - bokovima, struku, trbuhu. Rezultat je 4 cm u struku, 3 na bokovima. Ali trebate učiniti više limfne drenaže, kavitacije. Nisam bio dokolica. Dijeta se nije promijenila - ona je jela posebno kao i obično. Što je najvažnije, nisam imao prekretnice u tim užasima i ozeblinama koje ste opisali. Crvenilo je bilo oko 2 sata kasnije, nakon 2 dana svrbež je bio malo svrbljiv, samo je na jednoj strani bio trag od ruba dojke i male modrice - ali postoji stari ožiljak, očito drugo tkivo. Najviše bolno, ali podnošljivo - unutarnje. strana bedara, najbezbednije - hlače i struk - ove sesije sam uglavnom spavala na stolici.

prednosti:

Učinak je mali. Nemojte ga povrijediti. Ne zadugo.

nedostaci:

Previše. Želim više učinka

Želim razgovarati o postupku koji sam jednom odlučio.
Kriopolipoliza je suvremena metoda suzbijanja masnih naslaga i smanjenja volumena tijela. Metodu su razvili znanstvenici s Harvarda Roxa Andersona i Dietera Mansteina.
Metoda se temelji na lokalnom hlađenju masnog tkiva. Navodno, učinak hladnoće na više od jednog sata uzrokuje smrt masnih stanica i ne šteti drugim tkivima. U biti, to je neinvazivna liposukcija.
Odlučio sam se o tome nakon rođenja djeteta. Imao sam carski rez. Godinu dana nakon poroda, izgubila sam težinu, skoro se vratila u prenatalno stanje, ali je ostao "valjak" u trbuhu koji visi nad šavom. Iz prehrane sve je gubilo sve osim njega i fizičkog. Opterećenje na donjem dijelu trbuha u početku je bilo potpuno zabranjeno, a zatim je bilo neučinkovito.
Pa, plus žena koja je godinu dana provela na dekretu više ne zna gdje se može primijeniti i na što treba misliti. Ukratko, odlučio sam ići na ovu kriopolipolu i stići do donjeg trbuha. Trošak ove u 2014. godini u mom gradu bio je 12 m. P.
Ja sam u središtu mršavljenja "Dr. Bormental". Čini se da su imali američki stroj Zeltiq.
Isprva sam došao na konzultacije. Bio sam uvjeren da će sve biti u redu i bez neugodnih posljedica. Međutim, prvi postupak će trajati 20-30%, a za drugi do 50% masnog tkiva. Rezultat će biti vidljiv ne manje od mjesec dana, a možda i dva. Gat na djevojkama više veličanstvenih oblika, učinak je primjetniji iz prve procedure, a ja sam osrednji i želim samo malu zonu, a učinak gata također će biti osrednji.
Ipak, odlučio sam. Došao sam. Bio sam položen na kauč, omotao noge. Ovaj divan stroj bio je pričvršćen za želudac. Nisam osjećala ništa, zujanje, malo hladno. Mraz je bio -5. Ležala je 40 minuta vjerojatno tako da je pročitala časopis.
Trbuh je nakon zahvata bio hladan. Stručnjak koji je proveo postupak uvjerio je da ne bi trebalo biti ništa strašno, možda blago ukočenost, baš kao da lagano mrazite prst.
Na internetu su napisali mnogo prljavštine, o promrznutom tijelu, o modricama, o nepravilnostima kože. Nisam imao ništa. Želudac se postupno zagrijavao. Bilo je vremena ukočeno, ali brzo je prošlo.
Sada najzanimljivije. O rezultatima. Za 1,5 mjeseci bez ikakvih drugih promjena u prehrani ili načinu života, trebalo je 2 cm od struka, iz područja ispod pupka 4 cm. Obećali su i željeli više. No ipak je 4 cm od želuca postupno nestao i bilo mi je drago. Glavni „valjak“ koji je visio nad memom bio je manji, postalo je lakše sakriti gadan „korak“ na šav. Bio je to blagi učinak.
Ali! Nisam išao na drugi postupak. Previše. Učinkovitost je varljiva. Vjerojatno sličan učinak, mogao bih postići masažu ili omatanje.
Što je prošlo - ne žalim. Ali neću preporučiti postupak. To je sve sumnjivo. A s obzirom na činjenicu da su uređaji na kojima se to radi za većinu kineskih, općenito nije vrijedno rizika.
Pravilna prehrana, vježbanje i prihvaćanje bilo koga je ono što trebate.

prednosti:

nedostaci:

Uralska klinika za dijetetiku "Akademija harmonije" (Rusija, Perm) Otkrila sam (barem neke koristi nakon posjete :-)) kriopolipolu, novu metodu korekcije bez operacije. Ovaj postupak je razgradnja potkožnog masnog tkiva pod utjecajem hladnoće. Stručnjaci tvrde da su masne stanice vrlo osjetljive na smanjenje temperature i masovno umiru nakon superhlađenja. U tom slučaju, tijekom hlađenja (postupka) ne dolazi do cijepanja masti, ali unutar 3-4 tjedna nakon zahvata, tako da neće biti odmah vidljiv učinak.
Tijekom cryolipolysis koristi se posebna vakuumska mlaznica koja zahvaća debljinu masti u tijelu i hladi potkožne masne stanice na tom mjestu, zbog čega je cirkulacija krvi u tom području blokirana. Masne stanice počinju osjećati glad energije i smanjuju veličinu. Postupno uništene stanice izlučuju se kroz limfni sustav. Prijeđimo s teorije na praksu. Na donjoj slici prikazan je aparat u kojem sam prošao ovaj postupak.


Vrijeme sesije je oko sat vremena. Razmak između sesija treba biti najmanje 3 tjedna, tako da tijelo ima vremena za uklanjanje uništenih masnih stanica. Slijedio sam taj raspored. Od studenog 2017. uspjela sam proći kroz 5 postupaka.
Tijekom postupka možete spavati, čitati, igrati se na telefonu, itd., Ali postupak nije ugodan, osobito prvih 5-10 minuta. Glavna stvar je izdržati to određeno vremensko razdoblje, jer stvarno boli stvarno (ne samo da imaš puno sisa utrobe u mlaznicu, već i osjećaj gori i žaoka od hladnoće). Pročitao sam recenzije da je netko imao modrice ili plikove nakon zahvata, ja, hvala Bogu, sve je bilo u redu. Prvih nekoliko sati nakon završetka postupka u području liječenja ostala je samo crvenila, a koža nije bila prirodno hladna.
Nakon dvije procedure bliže Novoj godini, primijetio sam da sam se tako dobro snalazio i kupio novu haljinu za sebe, koju sam dugo gledao :-) Pa, mislim da je divna kriolipoliza. Međutim, nakon novogodišnje svetkovine i blagdana, shvatio sam da su se vratili trbuh i izgubljeni kilogrami! A onda mi je sinulo da sam istodobno s ovim postupkom uspio ozlijediti i uzeo ubojiti antibiotik

Digit-ST, zbog čega nisam mogao ništa jesti i izgledao kao zombi. Ovdje je to pravi razlog za moj gubitak težine, a ne za kriopolipolu. Nakon božićnih blagdana prošla sam još tri postupka i ništa se u mom izgledu nije promijenilo. Što je želudac, i tako je ostalo. Stoga nema smisla slati fotografije slika "prije" i "poslije".
Temeljito sam proučio temu prije nego što sam odlučio. Svugdje, čak i ovdje na Otzoviku, spominje se jedini Zeltig aparat, a cijena svakog postupka je nevjerojatna (od 10.000 rubalja za jedan sloj). Također sam imao uređaj posve drugačijeg poduzeća (vidi sliku gore) i platio sam 2000 rubalja. nešto više od dva sloja. Kao rezultat toga, za 5 postupaka dobio sam 10.000 rubalja. Možda je stvarno u opremi? Ali nešto ne vjerujem da u jednom postupku možete trajno riješiti trbuh, a sigurno nije spreman dati 10.000 rubalja. u isto vrijeme. Općenito, ne vjerujem, i više neću ići. Po mom mišljenju puno je učinkovitije završiti tečaj LPG-a. I konačno, kratki video.

Čini se da se ne žalim na veliku količinu prekomjerne tjelesne težine (dobro, ima 5 dodatnih kilograma, ali ne izgleda kritično). Zapravo, postoje uši nad plijenom (strane) koje nikada ne idu nigdje - dobro, proporcije figure su. Fizička aktivnost u mom životu je dovoljna (čitaj puno), jedem malo, ali uglavnom noću. Kad sam saznao da možeš pokušati nešto poput nekirurške liposukcije s niskom temperaturom, pomislio sam, i što se, dovraga, ne šali, stvarno će pomoći. Pronašla je najjeftiniju opciju u St. Petersburgu i prijavila se.

Sama procedura je vrlo jednostavna - sisači se stavljaju na problematično područje, usisavaju malu površinu kože masnoćom i zamrzavaju je. Nisam osjećala bol, a to jednostavno nije bilo neugodno: zaglavili ste na telefonu :)

Mjesec dana nakon postupka (i dva i tri) nisam vidio nikakve promjene na slici. Apsolutno.Možda je centimetar negdje otišao, ali vizualno nije prikazan na bilo koji način. Vjerojatno bi se taj postupak trebao obaviti putem tečaja, ali u svakom slučaju nije jeftino + to je naravno da rezultat nije jako primjetan, neću, nemam velike velike iznose za upitne eksperimente. Treba mi nešto što daje željezni rezultat. Oh, moraš jednom pod nož

Ukratko: ako imate dodatni novac, možete imati toliko zabave, a onda će iznenada biti vidljiv rezultat. Inače, ne preporučujem.

Pozitivne recenzije

Pomoglo je u formiranju nakon porođaja - krolipoliza. Napravio sam postupak s 2 mlaznice na želucu s obje strane pupka (desno i lijevo). Dakle, rezultati: 1 - nakon zahvata, koža je bila malo crvenkasta, stvarno, kao da nakon iritacije - ali sve je prošlo vrlo brzo, doslovno za jedan dan. 2 - zadržao sam režim pijenja, nisam se pridržavao prehrane, ali se nisam ni ja jeo :) 3- sama koža postala je malo zategnuta. Govorim malo, jer Posljednja 2 tjedna aktivno sam se bavio prešanjem u tisak, a nije jasno je li to od kriolipolize, ili od fizičkog stresa, ali je moja koža malo ... "osvježena" ili tako nešto. 4 - volumen struka smanjio se za 4 cm u mjesecu, a mjeren je prije postupka kriopolipolize, navečer prije i prije 5 dana, također navečer, tj. ne na prazan želudac. Postupak je proveden u klinici Slim me, preporučujem ovu kliniku.

Danas sam slučajno sreo prijatelja kojeg nisam odmah prepoznao. Vrlo je mršava. Moje pitanje je kako sam rekao za kriopolipolu. Bio sam šokiran, jer nikada prije nisam čuo ništa o tome i nakon onoga što sam vidio bio je spreman za vođenje postupka. No, kao i obično, odlučio sam ga analizirati, a kao rezultat toga ne vidim rave recenzije ((Ali danas sam svojim očima vidio nevjerojatan rezultat od samo jedne procedure u 4 zone u 2 mjeseca. Nije bila debela, prilično obična, ali sada je tanka minus dvije veličine. Nema ozbiljnih problema, ali cijev se teško bori.

Napravio sam cryolipolysis na trbuhu - rezultat je nevjerojatan, ali nakon nekog vremena (trebalo mi je 2,5 mjeseca, počeo sam se pripremati unaprijed za ljeto)

Učinak je kao da ne izlazi iz teretane la. Trbuh je glatko, bez izbočina, idealu ću napraviti još jednu seansu. Nije bilo nikakvih neugodnih osjećaja, bilo je 1,5 sati sa svim konzultacijama i samom procedurom. Rezultat se počeo pojavljivati ​​nakon 1,5 mjeseca. Vrlo sretan sa svime

sama procedura je relativno nova, saznao sam iz članaka.

odlučio ga je kombinirati sa sportom i nn. Najvažnija stvar u ovom postupku je aparat na kojem rade majstori. Moj se tečaj sastojao od 3 sesije, postupak je bio bezbolan, došlo je do laganog hlađenja osjećaja, i nisam osjećala nelagodu. Pauza bi trebala biti gotovo mjesec dana, a tek tada možete napraviti sljedeći postupak. Odradio sam 21 dan nakon prvog postupka, do tada su se počeli pojavljivati ​​rezultati, što je dobra vijest, završio sam s 3 sesije i to mi je bilo dovoljno, izvrsni rezultati bez dijete))))

prednosti:

Postoji učinak kod vježbanja

nedostaci:

Postoje nuspojave, cijena

Dobro vrijeme svima koji su pročitali ovaj pregled. Ja sam za hardverske procedure, samo trebam odlučiti koja je prava stvar za vas. Već sam probao nekoliko tehnika i odlučio pokušati s cryolipolysisom. Gladovanje je lijepo, ali ne želim da se koža objesi. Postupak kriolipolize nije jeftin. Stoga, za takve stvari moramo odmah odgoditi sa 150.000 rubalja. Obično se propisuju masažama ili terapijom pod tlakom. Učinak postupka vidljiv je u kombinaciji s treningom. Ali potrošiti mnogo novca. Stoga, morate razmišljati o tome trebate li ga tako da ne boli. Postoje jeftiniji postupci ili se već možete odlučiti za liposukciju. Nisam volio svrab od hladnoće i iritacije. Više volim kavitaciju, gdje se takvi simptomi ne pojavljuju. Općenito, morate pokušati. Ako imate sredstva, možete pokušati.

prednosti:

konture tijela postaju jasnije.

nedostaci:

Nakon što je sama izgubila na težini, koža je ostala vrlo opuštena, bilo je posve neugodno gledati na nju, čak i na mene. Na savjet prijatelja okrenuo u središte kozmetologije, gdje je uzeo tijek postupaka. Prije prve sjednice imala sam određene strahove, bojala sam se da će biti bolno, ali nakon što sam završila, shvatila sam da su strahovi uzaludni. Željeni rezultati došli su sporo, ali za mene je glavno bilo da su ciljevi postignuti. Postupak je bezopasan i bezbolan, iako pomalo neobičan.

Dobro došli! Proveo sam postupke cryolipolysis na klinipro, Zimmer, LipoFREEZE, Sorisa Cry-O i neke kineske.

Ukratko ispričajte o razlikama među njima.

Klinipro i lipofreeze - prvo zagrijavanje 5 minuta, zatim 55 minuta hlađenja. Super učinak! Nekoliko tjedana nakon zahvata, masnoća se znatno smanjila. Nakon tri zahvata na trbuhu - dvaput klinip, jednom lipofreeze - iz podmuklog trbuha, koji je ostao nakon dvije trudnoće i nije želio otići, unatoč cjeloživotnoj prehrani i redovitoj kondiciji dugi niz godina za redom - i tako je voljni trbuh ostao malo glatka ženka trbuščić. Nema kocki, ali ja ne težim.

Što se tiče kineske procedure, nema predgrijavanja, postupak traje pola sata, rezultat je strašna modrica modrica. Rezultat za gubljenje težine ne vidim. Očigledno, pola sata je prekratko da "ubije masne stanice". I jedan prijatelj, koji je na kineskom aparatu učinio cryolipolysis, pokrenuo je nekrozu i inervaciju tkiva, a sada odlazi kod neuropatologa, kao da radi.

Preporučujem li cryolipolysis? Oh da. Posebno za one koji imaju lokalne probleme - želudac nakon trudnoće, "čupave uši", jahaće hlače i muškarci s tumorom. Samo nemojte riskirati s “Kinezima” - oni imaju neshvatljivu moć vakuuma i nerazumljivu temperaturu, stoga modrice, hladne opekline ili nikakav rezultat - u najboljem slučaju, kao što sam ja imao.

Općenito, cryolipolysis je, naravno, najučinkovitiji kozmetički postupak, zahvaljujući kojem možete "završiti" bilo koje problematično područje.

Danas želim podijeliti s iskustvom prolazak postupka kriolipolize u studiju SlimBar tvrtke SlimBar, Kijev.

Sve je počelo s činjenicom da je moj dobar prijatelj napravio sličan postupak (u drugom salonu). Bila je zadovoljna. Odlučio sam se, zašto ne pokušati. Informacije na internetu su toliko vjerne negativne kritike.

Cijene također variraju od 800 UAH do 7000 7. (Prostor).

Pogledao sam na internetu, puno trgovina radi sličan postupak, ali to je bila pogodna cijena i europski uređaj je teško pronaći, ali sam našao SlimBar njihove cijene su ugodne i uređaj talijanski, zove. Konzultirali su me telefonom, otprilike objašnjavajući što se događa. Zabilježeno u postupku.

Položaj ureda je vrlo povoljno, centar, nedaleko od m. Palace Ukrajina. Postaje udobno.

Djevojka, majstor je sve dobro objasnio, potpisali smo ugovor o postupku i odlučili ga provesti.

Za početak, odlučili smo se za zone, zatim zaštitnu membranu stavili na trbuh. Stavite manipulu i onda je počelo.

Vakuum je počeo stezati nabore, nije bilo uobičajeno, ali sve je bilo vrlo udobno. Kao što mi je majstor rekao prvih 5 minuta, poklopac se zagrijao, nakon što se počeo hladiti. Nije bilo razumljivih osjećaja, malo je zujao. Nakon otprilike 15 minuta svi su se osjećaji izjednačili. I tako je sve do kraja postupka.

Napravili smo 2 zone, vrijeme je brzo prošlo.

Kada je uklonjena manipula, koža je bila crvena i hladna. Kada završimo drugu zonu, prva zona je 95% normalna.

Dobio od majstora puno zanimljivih informacija. U ovom studiju nalazi se nutricionist i trener.

Tu je i nekoliko drugih postupaka, ali više o tome drugi put.

Što se tiče rezultata. Oni su stvarno. Nakon 3-4 tjedna primijetio sam da gustoća nabora postaje sve manja, kako je rekao majstor. Ako se čelik naborao mekše, postupak je radio.

Prije zahvata izvršio sam mjerenja struka, pa su nakon 4 tjedna volumeni bili 7 cm manji.

Mislim da je ovo dobar rezultat.

Jedan od ovih dana ću napraviti strane i ponavljanje trbuha, postupno ću se riješiti viška uz pomoć SlimBara.

Je li prije 3 tjedna učinio cryolipolysis ETG50 stroj za obradu liposukcija Freezefat.

Postupak jedan:

Liječnik je odmah upozorio da će se učinak manifestirati postupno, tako da će u prvim danima rezultat biti posve nejasan. Spremna sam čekati i nadati se.

Učinio je postupak na trbuhu. Zamazali su me nekom vrstom provodnog gela, omotali ga filmom, stavili materiju na vrh (kao što je liječnik rekao: "tako da osjećam manje nelagode"), a onda je srednja posudica prikupila impresivnu brazdu koja je zamrznuta 30 minuta. Temperatura u ovoj vakuumskoj usisnoj čašici tijekom postupka postupno se smanjuje na -7 stupnjeva (ali prvi put liječnik obično postavlja benigniji način). Masne stanice ne podnose takvo nasilje protiv sebe i umiru, a zatim postupno uklanjaju iz tijela.

Nakon 30 minuta, uređaj je zviždao i ugasio, doktor je trčao, sve je skinuo, obrisao kožu ubrusom i rekao da mogu ići. Koža u trbuhu, odmah nakon zahvata, bila je vrlo hladna, bio je prisutan trag od dojilice. Ali dok sam bio odjeven i stigao do garderobe - crvenilo je gotovo nestalo, a kod kuće uopće nisam pronašao tragove postupka.

Općenito, prvi tjedan nije se dogodilo, druga promjena, također nisam primijetio. Stanje zdravlja je bilo normalno, dnevni režim i hrana. Trbuh je bio sa mnom. Ali na kraju trećeg tjedna otkrio sam da s velikim zadovoljstvom gledam u svoj manje „puzatenky“ profil, a presavijeno, koje je bilo tako jasno opipljivo prije, postalo je zapanjujuće manje opipljivo! (To je unatoč činjenici da je želudac moje najproblematičnije područje, koje je uvijek vrlo teško ispraviti).

Prijavio se za drugi postupak (Liječnik je upozorio da u istoj zoni možete raditi najviše jednom u 3 tjedna).

Definitivno ću pisati o rezultatima, ali sam sasvim zadovoljan već postignutim učinkom!

Imam vitko, čak i tanko tijelo, ali želudac i uši na unutarnjoj strani bedra.
Sjedeći na dijeti znači dovesti sebe u stanje zatvorenika buchenwalda, u sportu ti nabori nisu ispravljeni, ne želim plastiku. Ravan trbuh je vrlo ujednačen. Tražio sam postupak za svoj slučaj. Kozmetolog iz supernove, nažalost, ne sjećam se imena, predložio je cryolipolysis s učinkom mjesec dana kasnije. Za početak, odlučio sam pokušati na trbuhu, i tamo, ako postoji rezultat, i nogama.
Postupak je trajao sat vremena, nije bilo nelagode, samo hladnoća. Poklopac je izmjeren, stavljen u uređaj, čekao sam bolne osjećaje, nisam čekao i otišao na telefon.)
Otišla je kući s crvenilom na trbuhu i osjećajem da sam nevaljao.
Pa, ne prvi ne zadnji put. I zaboravio sam. Crvenilo je nestalo navečer. Prošao je mjesec dana, već sam odustao od gledanja u ogledalo za rezultat. Nakon otprilike četiri tjedna, primijetio sam da je poklopac nestao. Prvo, na stranama pupka, zatim točno u sredini trbuha. Ne učinak kockica za fitness s kockama, naravno, ali masnoća ne visi kad sjedim - i to je upravo ono što je bilo potrebno. Kao sažetak:
Dobio sam točno ono što sam želio - glatko, glatko, skladno tijelo. Koža se nije spuštala na pola, nije bila bolna, nije trebalo puno vremena. Jedan postupak na trbuhu bio je dovoljan.
Sada ću napraviti bokove. Svakome tko ima isti problem svakako preporučujem i tko je spreman čekati mjesec dana, živeći u istom modu.

Aparati za kriopolipolu

Za primjenu ove metode liposukcije razvijen je uređaj nazvan Zeltiq (“Zeltik”), koji se danas diljem svijeta koristi u ambulantama i vodećim institutima.

Ukupno je u svijetu provedeno više od milijun takvih postupaka.

Kako uređaj za krioterapiju:

1) posebna mlaznica aparata hvata masti, stvara vakuum,

2) unutar jednog sata, te masne stanice (ciljane) su zahvaćene hladnoćom.

Važno: hladnoća ima ciljani učinak na masno tkivo, a živčani završetci, krvne žile i zdrave stanice tijela su neosjetljivi na taj učinak.

Pacijenti se upućuju na postupak kriopolipocije kako bi se:

 • lokalno gube na težini i uklanjaju problematična područja na tijelu. To vam omogućuje da prilagodite oblik i model silueti,
 • riješite se celulita ("narančina kora"). U ovom slučaju, kriopolipolizu treba kombinirati s terapijom ozonom i karboksiterapijom,

Što se događa pod utjecajem hladnoće

Učinak hladnoće aparata za krolipolizu Zeltiq potiče proces prirodnog cijepanja (apoptoza) masnih stanica i oni:

 • prvo se razbije na fragmente
 • zatim, bez boli, na prirodan način s izlučenim protokom limfe iz tijela.

Postupak karakterizira produljeni (dugotrajni) učinak.

Za ostale ne-kirurške metode liposukcije pročitajte:
Ne-kirurška liposukcija

Zone liposukcije

Općenito, postoji 25 zona u kojima je liposukcija moguća korekcija potkožnog masnog sloja. Kriopolipolizu karakterizira mogućnost lokalnog podešavanja volumena tijela, tj. Omogućuje da se višak masnoće ukloni samo tamo gdje je potrebno:

 • trbuh,
 • strane,
 • bedra (leđa, strana i prednja površina),
 • guza,
 • koljena (za detalje vidjeti „Liposukcija koljena“),
 • ramena (unutarnja površina ruku),
 • straga.

Kako ukloniti mast iz trbuha

Ne-kirurška abdominalna liposukcija kroz izlaganje hladnoći je jedno od najpopularnijih područja ovog postupka.

Pomoću jedne sesije kriolipolize abdomena sloj masti smanjuje se za 20-25%. Taj se učinak održava u razdoblju od dva do tri mjeseca.

Postupak kriopolipolize: prednosti

Glavne prednosti ove metode uključuju:

 • započeti proces uklanjanja viška masnoće nakon prve sesije,
 • neinvazivna, tj. ne postoji narušavanje prirodnih vanjskih barijera ljudskog tijela (koža, sluznice),
 • bezbolan,
 • sigurnost i točnost izlaganja: unutarnji organi nisu zahvaćeni, nema utjecaja na živčani sustav, cirkulaciju krvi, itd.,
 • bez opuštanja kože i strija nakon zahvata: uništavanje i uklanjanje masnih stanica odvija se postupno, jer koža ne gubi elastičnost,
 • minimalne kontraindikacije
 • mogućnost da se odmah vratite na uobičajeni način života, dok će s tradicionalnom operativnom liposukcijom rehabilitacija potrajati nekoliko dana.

Prije liposukcije

Imenovanje postupka moguće je samo ako nema kontraindikacija. Da biste to provjerili, liječnik vodi detaljan razgovor s osobom koja je došla na kliniku. Ako nema razloga za odbijanje liposukcije, dalje se provodi točno određivanje zona u kojima će se izlagati.

Liječnik također fotografira i mjeri debljinu debelih nabora u utvrđenim zonama, tako da se nakon 1,5 do 2 mjeseca (vrijeme nastanka konačnog učinka liposukcije) može uvjeriti u učinkovitost metode.

Kriopolipoliza (kriopolipukcija). Što je to?

Kriopolipoza je nekirurška metoda uklanjanja potkožnih masnih naslaga. Opseg ove metode je širok. Možete ukloniti višak masnoće na trbuhu, koljenima, stranama, unutarnjim dijelovima bedara, hlačama, stražnjici. Također je moguće držati bradu kriopolipolize. Recenzije, prije i poslije fotografije, ukazuju na učinkovitost metode.

Istražit ćemo ovu metodu detaljnije. Riječ "cryolipolysis" doslovno se prevodi s grčkog kao "cijepanje masti uz pomoć niskih temperatura". To znači da se prirodni proces uništavanja masnih stanica pod djelovanjem hladnoće koristi i izlučuje kroz krv. Taj se proces naziva apoptoza, što znači fiziološku staničnu smrt u tijelu.

Postupak kriopolipolize (u tekstu ćete naći recenzije i fotografije prije i poslije) pretpostavlja da je samo jedna specifična zona pogođena posebnim aparatom. Područje je premazano gelom, instalirana je mlaznica aparata, u kojoj postoji usjek na kojem je usisan kožni naboj sa slojem masti, stvaraju se uslovi vakuuma. Unutar mlaznice nalaze se elementi za hlađenje na obje strane, uz pomoć kojih se temperatura tkiva smanjuje na minus 5 stupnjeva. To je ta temperatura koja je potrebna za početak procesa fiziološke stanične smrti. A budući da je masni sloj manje otporan od mišića, masne stanice će brže umrijeti. Kao rezultat toga, mast se dijeli i osoba gubi na težini.

Postoje dvije vrste uređaja pomoću kojih se provodi postupak kriolipolize: Lipofreeze i Zeltiq. Prvi uređaj podrazumijeva prvo zagrijavanje, a zatim hlađenje, a postupak kriolipolize na uređaju Zelty započinje odmah s hlađenjem na minus -5 ° C.

prednosti

Prvo, ispričajte o prednostima ovog high-tech postupka:

 1. Budući da je osnova ove metode fiziološki proces, ovaj postupak, podložan svim mjerama i pravilima, ne uzrokuje nikakvu štetu za zdravlje.
 2. Kriopolipola je nekirurška liposukcija. Metoda je također bezbolna. Ne možete osjetiti samo ugodne osjećaje. Osim toga, nakon zahvata nećete imati nikakvih tragova i ožiljaka, kao npr. Nakon uobičajene liposukcije.
 3. Cryolipolysis (naći ćete recenzije i fotografije prije i poslije u ovom članku) provodi se bez uporabe lijekova protiv bolova, što je također značajna prednost.
 4. Postupak ne daje trenutačni rezultat, već je više nego minus, jer tijelo ima dovoljno vremena da izvuče sve proizvode razgradnje masnog sloja. Dakle, jetra i bubrezi nisu opterećeni. Da, i nema štete za druge unutarnje organe.
 5. Kod kriolipolize možete lokalno smanjiti težinu, tj. Smanjiti struk, dok kukovi ostaju isti.
 6. Postupak je prikladan za zaposlene ljude, jer ne zahtijeva puno vremena.
 7. Nakon zahvata nije potrebno razdoblje oporavka i rehabilitacije.

Kako je postupak?

Postupak kriolipolize provodi se u nekoliko faza. Prva je obično pripremna. Liječnik će održati uvodni razgovor, razgovarati o tome kako će se postupak provesti. Provjerit će prisutnost kontraindikacija, izmjeriti početne dimenzije tretiranog područja, napraviti marker s oznakom, ovisno o površini, odabrati željenu veličinu aplikatora i, prema vlastitom nahođenju, snimiti fotografiju prije zahvata. U ovoj pripremnoj fazi završava, a liječnik nastavlja s postupkom.

Liječnik nanosi termalni gel na problematično područje i nanosi poseban zavoj. Zatim se uključi vakuum, aplikator se dovede na obrađenu površinu. Deset minuta kasnije, pacijent počinje osjećati hladnoću. Postupak traje ukupno 60 minuta. Sve to vrijeme liječnik stalno prati proces i dobrobit pacijenta.

Samo jednim postupkom možete ukloniti do 30% masnog tkiva, a za potpuno uklanjanje masnoće trebat će vam 3-4 sesije. Tečaj se može ponoviti nakon 4 mjeseca.

Preporuke i savjeti

Dat ćemo vam nekoliko korisnih preporuka:

 1. Da ne bi bilo dosadno tijekom provođenja cryolipolysis, možete uzeti knjigu ili tabletu sa sobom, tako da ćete provesti jedan sat s dvostrukom prednost.
 2. Općenito govoreći, nakon postupka kriolipolize nisu potrebne dodatne mjere. Recenzije, fotografije prije i poslije potvrđuju da su same po sebi učinkovite. No, kako bi se poboljšao učinak, možete dodati kozmetičke manipulacije, kao što su limfna drenaža, masaža valjcima ili mezoterapija. I da biste zadržali učinak dovoljno da redovito mijenjate svoju prehranu i tjelovježbu.
 3. Ako nemate pretilost, vaša je težina unutar norme, ali ste zabrinuti zbog nabora u trbuhu, ne žurite se trčati za kriopolipolom, jer ako je vaš sloj masti manji od dva centimetra, onda je to kontraindikacija.

Moguće komplikacije

Ne radi se o komplikacijama, već o mogućim reakcijama organizma na postupak kriopolipolize. Gotovo uvijek, nakon kriogene liposukcije, pojavljuje se crvenilo i mali hematom na tretiranom području, kao što je, na primjer, nakon medicinskih limenki. Također možete osjetiti ukočenost. Svi ovi učinci su privremeni i brzo prolaze.

kontraindikacije

Kao i kod bilo kojeg medicinskog postupka, postoji kriopolipoliza i kontraindikacije. Neki kupci su vidljivo iritirani. Upaljena koža s ogrebotinama, osipima, pa čak i velikim madežima - izravna kontraindikacija. Ali to nije jedino.
Kriogena liposukcija se ne preporučuje ni u sljedećim slučajevima:

 1. S dijabetesom.
 2. Tijekom trudnoće i dojenja. Tijekom menstruacije potrebno je suzdržati se od kriolipolize.
 3. Uz bilo koje mentalne poremećaje.
 4. Ako postoje problemi s krvožilnim sustavom (slaba zgrušavanja krvi, sklonost modricama).
 5. Ako koristite pejsmejker.
 6. Kod zatajenja bubrega i jetre.
 7. Kod pretilosti 2 i 3 tipa.
 8. Uz Raynaudovu bolest.
 9. Također, ako ste alergični na prehladu.

Popis kontraindikacija je prilično značajan, stoga se prije odlučivanja o kriopolipolizi potrebno konzultirati s profesionalnim liječnikom.

Trošak usluge

Postupak kriolipolize je skup. Cijena varira ovisno o zoni utjecaja. U pravilu, što je veće područje, to je viša cijena. Za malo područje morat će platiti oko 20 tisuća rubalja. Veliko područje koštat će dvostruko više. Mnogi kozmetički saloni imaju posebne popuste i promocije, na primjer, ako želite obraditi dvije zone odjednom, dobit ćete dobar popust.

Pregledi postupka su prilično proturječni, netko je pomogao kriopoliplizi, a neki nisu. No, ovdje igraju važnu ulogu mnogi čimbenici, od individualnih karakteristika do profesionalnosti liječnika i originalnosti uređaja. Nakon što pregledate brojne recenzije o postupku, možete donijeti jedan zaključak: morate pažljivo odabrati kliniku. Ne iskušavajte se preniskom cijenom. Rekli smo vam približnu cijenu kriolipolize, vodili smo se njome, a preniska cijena bi trebala biti upozorena.

Sve pozitivne recenzije uglavnom dolaze od klijenata provjerenih i savjesnih klinika. Žene najčešće tijekom zahvata bilježe neke neugodne osjećaje, ali općenito su zadovoljne rezultatima i ne isključuju da će se ponovno primjenjivati ​​za usluge kriopolipukcije. Za one koji su nedavno rodili dijete, ovaj postupak je posebno važan. Dobre recenzije kriopolipoze trbuha, fotografije prije i poslije, koje su napravile mlade mame, uvjeravaju nas da ovaj postupak bez štete po zdravlje može vratiti ženu u njezin nekadašnji privlačan oblik.

Što se tiče negativnih recenzija, onda je najčešće razlog nedostatka rezultata ili negativnih posljedica nedostatak profesionalnosti liječnika. Na primjer, mnogi od tih svjedočenja kažu da su klijenti nakon kriopolipolize primili ozebline i da su ih odveli u bolnicu. Najvjerojatnije, liječnik jednostavno pogrešno postavi temperaturu ili provodi postupak predugo.

Napredak postupka

 • Pacijent je položen na kauč. Mjesto budućeg izlaganja tijelu tretira se posebnim gelom ili pokriva filmom
 • Zatim se na ovoj zoni ugrađuje mlaznica. Postoji nekoliko savjeta za najbolji učinak na određeno područje.
 • Uz pomoć vakuuma, masti se uvlače u mlaznicu, gdje se masti nalaze između dvije rashladne ploče. U tom slučaju sam uređaj odabire negativnu temperaturu koja je optimalna za zonu koja se ispravlja.
 • Sada morate čekati dodijeljeno vrijeme, odnosno 60 minuta
 • Nakon jednog sata, manipulacija je uklonjena, gel ili film je uklonjen. Možete nastaviti svoj normalan život bez ograničenja

Osjećaji tijekom postupka - hladnoća, lagano peckanje ili obamrlost, koja, ovisno o osjetljivosti pacijenta, uskoro prestaje biti vidljiva.

Savjet: uzmite sa sobom knjigu ili prijenosno računalo, tako da možete provesti sat cryolipolysisa uz još veću korist.

Što je cryolipolysis?

To je suvremena metoda korekcije koja se temelji na stanjivanju sloja masti kroz djelovanje na potkožno masno tkivo. Neinvazivna tehnika rođena je relativno nedavno zahvaljujući harvardskom znanstveniku Rocks Andekrsonu. Utjecaj se temelji na lokalnom hlađenju masnog tkiva. Zahvaljujući tome, sloj postaje znatno tanji, a žena postaje vitka. Izloženost se događa unutar određenog vremenskog razdoblja (obično 1 sat). Gornji slojevi masnog tkiva umiru. U isto vrijeme, druga tkiva koja su izložena hladnoći uopće ne pate.

Indikacije za postupak

Kriopolipoza se može provesti u svim područjima gdje ima masnih naslaga. Gdje obaviti postupak? Najčešće se žene bore s masnim naslagama na problematičnim područjima. To su kukovi i trbuh. Osim toga, postupak kriopolipoleze može se provesti na licu, leđima, nogama, struku, stražnjici i koljenima. Izlaganje masnim stanicama hladno se odnosi na brojne medicinske intervencije. Stoga se ne preporuča ići u postupak bez prethodnog savjetovanja s liječnikom.

Nažalost, pretilost može biti posljedica pogrešnog načina života. Često se u ljudi koji već imaju zdravstvene probleme često javljaju dovoljno viška kilograma. Opasno je pretilost hipotalamičkog tipa. U muškaraca i žena, rad nervnog centra odgovornog za jelo može biti poremećen. Kao rezultat toga, pacijent počinje jesti mnogo više, metabolizam je poremećen. Pretilost također može biti simptom endokrinološke bolesti. Prije svega, pacijent treba identificirati uzrok prekomjerne težine, a tek tada se riješi masnog tkiva. Kriolipoliza čini samo vitkiju sliku, ali ne rješava glavni problem.

Tko nije prikladan?

Kao i svaki drugi medicinski postupak, kriopolipoliza ima svoje kontraindikacije. Prije svega, to je genetski ugrađena netolerancija na niske temperature. Neki ljudi, čak i uz najmanje zamrzavanje na koži, pojavljuje se crvenilo koje može pratiti svrab i piling. Kriopolipoza se temelji upravo na učinku niske temperature na potkožno masno tkivo. Za muškarce i žene koji pate od rijetkog oblika alergije, ova opcija za borbu protiv prekomjerne težine neće raditi.

Postupak kriolipolize ne može se provesti ni u slučaju pretjerane pretilosti. Uz pomoć hlađenja možete ubiti samo masno tkivo koje se nalazi u gornjim slojevima. Prije nego što počnete poboljšavati lik u kabini, potrebno je uspostaviti način života, saznati uzrok pretilosti, početi se baviti sportom.

Kako izvršiti cryolipolysis u kabini?

Kriopolipoliza spada u kategoriju bezbolnih postupaka koji se provode ambulantno. Možete ukloniti potkožno masno tkivo uz pomoć hladnoće u bilo kojem salonu koji ima odgovarajuće dozvole i potvrde. Postupak mora izvesti kvalificirani stručnjak koji je prethodno proučio pacijentove analize, njegovo zdravstveno stanje.

Postupak započinje činjenicom da se na problematično područje nanosi poseban termalni zavoj s gelom. Njegova glavna komponenta je propilen glikol, koji doprinosi brzom prodiranju gela pod kožu. Zahvaljujući ovoj pripremi, koža se brzo vlaži i bolje reagira na hladnoću. Dodatno, gel-obloga djeluje kao jednolični vodič za toplinu. Koža ostaje zaštićena od opeklina i drugih oštećenja.

Važan stupanj kriolipolize je hlađenje. Kroz aplikator uz pomoć vakuuma usisava se određeni dio kože, koji je izložen hladnoći. Tijekom postupka, liječnik mora pratiti gustoću kontakta aplikatora, kao i tjelesnu temperaturu pacijenta. Cijeli postupak traje ne više od sat vremena. Prvi rezultati mogu se procijeniti gotovo odmah. Nemojte se bojati malih modrica koje se pojavljuju na tijelu. Idu nekoliko dana.

Koja se oprema koristi?

Postoji nekoliko uređaja za cryolipolysis. Najčešće se danas koristi u salonima talijanskog uređaja LIPOFREEZE. Uz pomoć takve opreme određeno područje kože se zagrijava pet minuta do +45 stupnjeva Celzija, a zatim hladi do + 20-22 stupnja. Uređaj pomaže u uklanjanju dvostruke brade, malih naslaga na trbuhu i bedrima za nekoliko seansi. Kriolipoliza lica vrlo je popularna u modernim salonima.

Je li postupak učinkovit?

Cryolipolysis je potpuno bezbolan i nije štetan za zdravlje, ako obavljate postupak u skladu sa svim pravilima. Prije početka potrebno je proći pregled, razjasniti ima li kontraindikacija. Tijekom sesije možete sigurno čitati knjigu ili razgovarati s liječnikom. Mnogi saloni prikazuju filmove. Pacijent se može opustiti i zaboraviti na probleme. Neki čak uspijevaju zaspati.

Rezultati su obično uočljivi nakon prve procedure. Učinak je najizraženiji za one koji obavljaju kriopolipolu druge brade. Problematično područje je smanjeno za 30%. Na abdomenu i struku masne naslage obično se smanjuju za 25%. Najmanje korigirane stražnjice. Nakon prve procedure, sloj masti u ovoj zoni može se smanjiti samo za 10-15%.

Koliko traje učinak?

Nakon cryolipolysis, gotovo svatko može pronaći željeni sklad. Najveći učinak vidljiv je tri tjedna nakon zahvata. Stručnjaci kažu da je za masne stanice potrebno vrijeme da potpuno izađu iz tijela. Međutim, kriopolipoza nije lijek za sve. Pregledi liječnika pokazuju da učinak može trajati ne više od godinu dana. Nadalje, masni sloj će se ponovno povećati. Međutim, to se uglavnom odnosi na one pacijente koji vode pogrešan način života i ne mare za svoje zdravlje.

Koliko ćete morati platiti za postupak u salonu?

Kriopolipukcija se ne može nazvati jeftinim užitkom. Ovaj je postupak prikladniji za lijene ljude s dobrim financijskim mogućnostima. Uostalom, ne morate sjediti na dijeti, iscrpljivati ​​vježbanje u teretani. Dovoljno je posjetiti stručnjaka koji će uz pomoć hladnoće ukloniti potkožno masno tkivo.

Trošak postupka ovisi prije svega o mlaznicama koje se koriste. Trošak jedne sesije s dubokim prodiranjem bit će najmanje 20 tisuća rubalja. Za korištenje više nježne aplikatora će morati platiti 12-15 tisuća rubalja.

Što liječnici kažu o tome?

Stručnjaci kažu da tjelesna masnoća igra važnu ulogu. Malo ljudi zna da normalan sadržaj masti u odraslom tijelu ne smije prelaziti 10 kg. Ali manje ne bi trebalo biti. Danas je cryolipolysis vrlo popularan. Recenzije, fotografije prije i poslije impresivne. Nije slučajno da djevojke, čak i uz odlične oblike, nastoje još bolje izgledati. Liječnici podsjećaju da cryolipolysis može čak biti štetan za žene s normalnim indeksom tjelesne mase.

Pregledi pacijenata

Žene i muškarci koji su jednom uspjeli iskoristiti postupak, u većini slučajeva, ostavljaju pozitivne povratne informacije. Rezultat je vidljiv gotovo odmah. Još više vitkosti dobiva lik nekoliko tjedana nakon zahvata.Osobito je vidljiv učinak kod pacijenata koji su bili na drugoj bradi. Lice je doslovno transformirano i mlađe za nekoliko godina odjednom.

No, o provedbi cryolipolysis kod kuće možete čuti mnogo negativnih izjava. To je zbog činjenice da ljudi ne u potpunosti proučavaju upute, zanemaruju vlastito zdravlje. Postupak ima ozbiljne kontraindikacije koje se ne smiju zaboraviti.

Izvrsni rezultati ne dolaze dugo ako se kriopolipoliza izvodi mudro. Recenzije, prije i poslije fotografija razrjeđenih pacijenata su impresivne. Povjerenje u svoju figuru samo su dokazani profesionalci s dovoljno iskustva.

Koliko je procedura potrebno

Broj sesija se odabire pojedinačno, uzimajući u obzir početno stanje kože pacijenta, ukupnu tjelesnu težinu i područje koje treba prilagoditi. Kriopolipukcija se u pravilu provodi tijekom 3 do 8 postupaka.

Primjerice, za kriopolipolu trbuha potrebno je od 6 do 10 sjednica, a moguće je ukloniti višak masnoće u nogama tijekom 4 do 6 sjednica.

Između sesija se prave vremenski intervali od 5-7 dana, za koje liječnik preporuča pacijentu potreban režim za piće, kao i prehranu.

Izvrsni, izraženiji rezultati postižu se kombinacijom metode s masažom limfne drenaže, mezoterapijom i vibro-masažnim vježbama.

Tijek kriolipolize može se ponoviti najranije 4 mjeseca kasnije.

Rezultat, fotografija prije i poslije

Unatoč činjenici da se početni rezultat promatra već nakon jednog postupka, maksimalni učinak kriopolipolize pojavljuje se nakon jednog i pol do dva mjeseca: to je upravo ono što je potrebno za postepeni, prirodni izlazak iz tijela uništenih masnih stanica.

Nakon cryolipolysis, važno je da se ne opustite: ne zaboravite na fizičku aktivnost i uravnoteženu prehranu.Kriopolipoza: kontraindikacije

Unatoč činjenici da je popis apsolutnih kontraindikacija mali, oni su još uvijek tamo. Ovo je:

 • akutne reakcije na prehladu (hladna urtikarija, celulitis, itd.),
 • poremećaji cirkulacije u zahvaćenom području (loše zgrušavanje, tromboza, itd.),
 • pretilost
 • uzimanje antikoagulansa
 • trudnoća i dojenje,
 • dijabetes melitus
 • uobičajeni upalni procesi
 • Raynaudova bolest
 • akutne kožne bolesti, ozljede, krvarenje na mjestu predviđenog utjecaja,
 • prisutnosti pejsmejkera
 • u području predviđene izloženosti.

Kriopolipoliza: pregledi

Ulyana: Pokazalo se da je za mene kriopolipukcija bila vrlo djelotvorna, strane i dio masnoće su napustili leđa. S trbuhom do nešto goreg, nadam se da ću poboljšati rezultat nakon druge procedure.

Svetlana: Nakon rođenja drugog djeteta, značajno sam se oporavila. Bilo je tužno gledati u ogledalo: trbuh je bio velik, bokovi su se širili. Prije toga nikad nisam bila debela, tako da sam bila jako neugodna kad sam postala takva. Na savjet prijatelja otišao na cryoliposuction. Za samo nekoliko mjeseci sam se očistio - postupak me opet usrećio. Svi moji prijatelji pitali su me na kojoj sam dijeti. Lijepo je ponovno se osjećati seksi i vitko.

Olga: Prije mjesec dana završio je moj ciklus kriolipolize na aparatu Zeltic. A rezultat je nevjerojatan - postao sam manji za jednu veličinu! Ne mogu vjerovati da to nije konačni rezultat i da će biti još bolje. Vrlo zadovoljan i radujem se daljnjim transformacijama.