Shugaring

Usporedba metoda depilacije

Uklanjanje neželjene vegetacije sastavni je dio njege tijela. Najpopularnije metode uključuju shugaring i waxing. Koji je najbolji način za uklanjanje neželjenih dlačica? Za to trebate razumjeti kako se provode procedure i kakve su njihove performanse.

Uspoređujući shugaring i waxing

Zašto moderne žene sve više biraju depilaciju šećera ili voska? Privlačnost oba postupka leži u dostupnosti i trajnom učinku. Osim toga, uklanjanje dlaka s voskom ili šećernom pastom je sasvim moguće kod kuće. Postupci se razlikuju u tehnici implementacije, svaki ima svoje prednosti i nedostatke.

Značajke, prednosti i mane postupaka

Depiliranje se može obaviti hladnim ili vrućim voskom. Tijekom klasičnog postupka, kompozicija se nanosi na područje tijela lopaticom prekrivenom posebnom trakom, koja se pažljivo zaglađuje za maksimalno prianjanje. Nakon određenog vremena vosak se stvrdne, a onda se traka ukloni oštrim pokretom protiv rasta kose.

Za depilaciju koriste se tri vrste voska: film, koji se odvija u čvrstim granulama ili u obliku patrona, gela i gotovih traka za vosak. Riješiti se neželjene vegetacije na ovaj način je jednostavan, ali mukotrpan proces. U nedostatku vještina kako bi se postigla savršena glatkoća bit će teško. Prednosti voska uključuju:

  • trajanje učinka je od tri do četiri tjedna,
  • stanjivanje dlačica sa svakim slijedećim postupkom i smanjenje debljine njihovog rasta,
  • dostupnost i mogućnost držanja kod kuće.

Nedostaci metode je velika vjerojatnost alergijske reakcije na vosak. Osim toga, postupak je vrlo bolan i ima ograničenje za izvođenje s nedovoljnom duljinom kose (ne manje od 4 mm).

Shugaring uklanjanje dlaka uključuje korištenje posebnog sastava na bazi šećera. Mješavina sobne temperature distribuira se na odabrano područje tijela protiv rasta kose i uklanja se u smjeru rasta. Objektivne prednosti ove metode uključuju:

  • trajni učinak - do četiri tjedna,
  • minimalni rizik od urastanja kose,
  • usporavanje rasta kose i stanjivanje uz stalno liječenje,
  • nema alergijskih reakcija
  • mogućnost izvođenja s proširenim venama i opuštenom kožom,
  • dodatna funkcija ljuštenja.

Nedostaci shugaringa uključuju bol i trajanje postupka - najmanje sat vremena.

Waxing i shugaring slični su u izvedbenoj tehnici i krajnjim rezultatima.

Koji je postupak manje bolan i djelotvorniji.

Mnoge metode uklanjanja dlaka već duže vrijeme karakteriziraju prilično bolni osjećaji. Njihov je intenzitet izravno povezan s individualnim pragom osjetljivosti i nekim drugim čimbenicima. Postoji mit da je kada je shugaring bol manje nego kada waxing. U stvari, bol je karakterističan za oba postupka. Intenzitet boli ovisi o mnogim čimbenicima, a glavni čimbenici su: nizak prag boli i dan menstrualnog ciklusa (bol je izraženija prije početka mjeseca). Dobar majstor može smanjiti nelagodu ako brzo i učinkovito uklanja dlačice.

Pitanje na koji je način borba protiv nepotrebne vegetacije učinkovitije - depilacija ili shugaring ne može se nedvosmisleno odgovoriti. Vosak se nosi s vegetacijom bilo kakve krutosti i debljine, ali za kvalitetu sjednice potrebno je da duljina kose bude najmanje 4 mm. Šećerna pasta pogoršava uklanjanje tvrde vegetacije - za savršenu glatkoću potrebno je nanositi smjesu više puta na isto područje. Međutim, tijekom shugaringa uhvaćene su i kratke dlake duljine do 3 mm. Svaka žena ima različitu gustoću i gustoću dlačica. Stoga je izbor metoda individualan.

Na trajanje učinka nakon postupka uklanjanja dlaka utječu pojedinačna svojstva. Trajanje shugaring i waxing rezultate je otprilike isti - 3-4 tjedna. Za produženje učinka preporučuje se uporaba kreme koja usporava rast kose.

Video: shugaring nasuprot waxingu

Definitivno shugaring. Shugaring uklanja kosu po svojoj visini, vosak protiv, stoga je jasno da je epilacija šećera manje bolna, koža nakon što je mekana, nježna. Nema iritacije, iako je moja koža osjetljiva. Uklonio sam kosu s voskom, pa imam nešto za usporedbu)))))

MaraKosmos

Više volim vosak. Shugaring je doista bolniji, iako mi nije važno - imam visok prag boli. Ali jednostavno nisam vidio oglašene čari shugaringa. Rekli su 100% da neće biti iritacije i kosa neće prerasti. Vrlo rijetko imam 1-2 urasle dlačice od depilacije, a iz shugaringa je bilo i nekoliko uraslih dlaka i bilo je lagane iritacije. Ukratko, ona u principu nije vidjela razliku, ali shugaring se radi duže i sam postupak je skuplji od depilacije.

Lika

Ovdje sam pročitao temu i shvatio kako je sve pojedinačno! Osobno koristim šećernu pastu. Idem u salon za uklanjanje dlaka) Sviđa mi se postupak, ne izaziva nikakvu nelagodu i uopće ne boli. Rezultat onda zadovoljava tjedna 2))))) Nisam došao do uklanjanja voska, već nakon (((

nadejda.l

Ja sam cijelo vrijeme radio. Dosta za tjedan dana, iako sam plavuša. Zatim su se pojavile male dlake (imao sam ili pincetu ili ih obrijao). Tada je čekala menstruaciju, nakon njih opet je počela shugaring. Dlake su rasle, premazane ihtiolom. Nedavno sam slučajno pokušao depilirati vosak, jer je šećer istjecao u salonu. I to mi se više svidjelo, nije bilo tako bolno. Ali to je jedina razlika, kao što mi se činilo. Shugaring, u načelu, nije tako teško podnijeti.

Larisa

Svaka metoda uklanjanja dlaka ima svoje pristaše i protivnike. Žene pri odabiru metoda depilacije uzimaju u obzir učinkovitost, dostupnost i stupanj boli u postupku. Mnogi kozmetolozi kažu da je danas najpopularnije shugaring. Ali Waxing ima mnogo obožavatelja. Učinak oba postupka traje dugo, a intenzitet boli ovisi o individualnoj osjetljivosti i profesionalnosti majstora. Uz to, uz svaki sljedeći postupak, bolni osjećaji postaju manje izraženi.

Pogledajte videozapis: Dr. Nola odgovara na pitanja: Kako koristiti IPL Lumeu? (Siječanj 2020).

Loading...