Shugaring

Shugaring bikini: značajke postupka

Svi predstavnici poštenog spola moraju redovito uklanjati neželjenu vegetaciju iz tijela. Epilacija vam omogućuje da to učinite mnogo manje. Bikini s shugaringom ne samo da povećava pauzu između tretmana, već ostavlja i nježnu i vrlo ugodnu kožu dodira. Naravno, metoda ima neke nedostatke. Ali mnoge žene ih zanemaruju - previše dobro je rezultat nakon takve epilacije.

Prednosti shugaring bikini područja

Naziv postupka govori sam za sebe. Shugaring uključuje korištenje šećera za uklanjanje neželjene vegetacije. Posebna masa priprema se od slatkog pijeska. Može se koristiti za epilaciju različitih zona, uključujući područja dubokog bikinija.

Princip postupka je jednostavan. Bikini shugaring temelji se na sposobnosti šećerne paste da se lijepi za tijelo i brzo se suši. U isto vrijeme, slatka masa nježno obavija sve najsitnije čestice, koje se zatim lako uklanjaju s površine tijela.

Glavne prednosti shugaring bikini područja uključuju:

 • trajni učinak postupka
 • mala alergijska opasnost
 • bez iritacije
 • antibakterijsko djelovanje (na epidermu pod šećernom pastom uništavaju se svi patogeni),
 • visokokvalitetno uklanjanje dlaka (masa prodire duboko u folikule),
 • odsutnost uraslih dlačica.

Osim toga, tijekom shugaringa, koža se čisti od mrtvih čestica, ali zdrave stanice nisu oštećene. I tijekom šećera uklanjanje dlaka ne može dobiti opekline, kao što je slučaj s voskom ili drugim spojevima.

U takvim se slučajevima prikazuje kućni bikini kod kuće ili u kabini:

 1. Ova metoda je idealna za ljude koji još uvijek imaju iritacije od britva.
 2. Uklanjanje vegetacije sa šećernom pastom pogodno je za one koji pate od urastanja kose ili stvaranja osipa poslije brijanja.
 3. Dulje očuvanje intimne frizure moguće je samo ako radite uklanjanje šećera.

Kako napraviti shugaring bikini?

Već su prodane posebne mase za shugaring. Oni moraju odabrati, s obzirom na karakteristike njihove kože i dlake. U suprotnom, alat neće biti učinkovit. Ali ako želite, možete pripremiti pastu za epilaciju.

Misa za shugaring bikini kod kuće - recept

Istisnite sok iz limuna. Svi sastojci su pomiješani u jednoj tavi i stavljeni na veliki vatru tri minute. Stalno miješajte. Smanjite vatru i kuhajte masu još deset minuta, dok ne promijeni boju. Nakon toga, odmah poletite. Zalijepite u drugu posudu i ostavite da se ohladi (ali ne u hladnjaku!).

Dva dana prije shugaring bikini područja kod kuće, očistite epidermu mekim pilingom. I neposredno prije zahvata, tretirajte kožu s dezinfekcijskim sredstvom. Onda je sve jednostavno:

 1. Uzmite komad tjestenine na sobnoj temperaturi i uvaljajte ga u kuglicu.
 2. Kuglicu obradite u željenom području, dobro pritiskajući. Držite ih protiv rasta kose, tako da ih šećer u potpunosti pokrije.
 3. Nakon što se kompozicija malo osuši, odrežite je oštrim pokretom. Naravno, to je također potrebno učiniti protiv rasta dlačica. To će ukloniti svu vegetaciju zajedno sa žaruljom.
 4. Operiranu površinu operite toplom vodom. A zatim ga obrišite klorheksidinom, peroksidom ili posebnim post-depilacijskim sredstvom.

Prvo uklanjanje dlaka može trajati dugo i ne ide dobro. Nemojte očajavati, nakon druge procedure, vještina će se poboljšati.

Prednost shugaringa

Prednosti ove metode su toliko široke da je teško odlučiti se na jednu stvar. Ovdje su najvažnije:

 • Shugaring se radi s toplom pastom i stoga neće biti nelagode
 • Ova epilacija odmah uklanja dlačice za njihov rast, što značajno smanjuje broj slomljenih i rastrganih dlaka,
 • Koriste se samo prirodne tvari, tako da je nemoguće manifestirati alergije.

Kako se provodi postupak

Akcijski plan je sljedeći:

 • Liječenje kože s dezinfekcijskim tonikom.
 • Zagrijavanje i nanošenje šećerne paste na problematično područje u smjeru protiv rasta dlačica.
 • Oštro razdvajanje mase šećera od rasta kose.
 • Izvršite umirujuće postupke za kožu.
 • Sušenje obrađene površine.

U prosjeku, bikini shugaring traje od 20 do 50 minuta. Vrijeme ne ovisi samo o količini posla ili prirodi vlasi, već io profesionalnosti kozmetologa.

Značajke uklanjanja dlačica u salonu

Načelo postupka shugaring je vrlo jednostavno. Dlačice se uklanjaju zajedno s lukom, držeći se šećerne paste u spurts. Čini se da poznavanje ovog načela omogućuje svima da sami shugaring, ali u praksi možete se suočiti s mnogo problema.

Majstori koji provode postupak u salonima su trenirani, nakon čega svaki dan razrađuju tehniku, koja značajno smanjuje bolnost postupka i povećava brzinu zahvata.

Pogledajte videozapis: Cleopatra šećerna pasta (Veljača 2020).

Loading...