Depilacija

Elektroliza - recenzije Negativan

Suvremene metode uklanjanja dlaka, kao jedna, obećavaju čudesno uklanjanje vegetacije gdje to nije potrebno: učinkovito, brzo i trajno. No, stručnjaci vjeruju da su proizvođači opreme za uklanjanje dlaka i kozmetičkih centara koji nude svoje usluge skupog uklanjanja dlaka pomalo lukavi. Budući da je zauvijek uništiti kosu u doslovnom smislu riječi, moguće je samo jedan postupak - elektroliza.

Elektro uklanjanje dlaka: za i protiv

Prvo, potpuno je nevažno kada je elektroliza duljina, gustoća i boja kose. Također se ne uzimaju u obzir fototip kože i prisutnost tamne kože. To razlikuje elektrolizu od drugih metoda uklanjanja dlaka, što je gotovo univerzalni postupak.

Drugo, novopečena i super popularna fotografija i lasersko uklanjanje dlaka, sa svim svojim impresivnim rezultatima, ne donose ono što je započelo do kraja. Utjecaj lasera i bljeskalice na folikul dlake dovoljan je da zaustavi rast kose neko vrijeme, ponekad i do nekoliko godina. No, u isto vrijeme potpuno uništena, piling i otapanje u potkožnom tkivu, samo mali dio folikula kose.

Ostatak je djelomično oštećen, privremeno gubi svoju "proizvodnu moć" i postupno obnavlja reproduktivne sposobnosti. Drugi dio žarulja pod utjecajem radijacije ulazi u "stanje mirovanja", a postoje i desetci čimbenika koji mogu probuditi uspavane stanice u bilo koje vrijeme.

To može biti hormonalni neuspjeh, uporaba kozmetike s fitohormonima, lijekovi, hardverske procedure, trudnoća, na kraju.

Elektroliza kosa postoji već više od 100 godina, ali nije uspjela postati broj 1 među sredstvima za uklanjanje dlaka. Pojavio se ne tako davno, suvremene metode uklanjanja dlačica, također, pomaknute elektrolize u pozadinu. To je razumljivo, jer, unatoč svojoj nenadmašnoj pouzdanosti, elektroliza je:

 • vrlo sporo
 • jako dugo
 • vrlo bolno
 • vrlo skupo.

Prema statistikama, 7 do 10% klijenata koji su prošli elektrolizu nisu zadovoljni rezultatom, jer pripadaju maloj kategoriji ljudi na čijoj kosi ovaj tip epilacije ne daje željeni učinak. Jednostavno rečeno, elektro-epilacija ih ne uzima.

Elektroliza ima dvije vrste:

U prvom slučaju, postupak se provodi pomoću pinceta, djelujući kao vodič električne struje iz posebnog aparata na kosu. Nakon što se kosa zgrabi pincetom, visokofrekventni električni impuls prolazi kroz dršku kose do korijena i pod utjecajem topline uništava žarulju.

Ova metoda je vrlo nježna. No, činjenica je da učinak na jednu kosu traje samo nekoliko minuta, pa ova metoda nije popularna ni s kozmetičarima ni s njihovim klijentima.

Druga metoda je upotreba igle koja je umetnuta ispod kože na dubinu folikula kose. Ova metoda se tradicionalno podrazumijeva kada se spominje elektroliza.

Načelo djelovanja

Elektroliza kose temelji se na izravnom učinku električne struje na folikul dlake. Da bi se to postiglo, u žarulju je umetnuta tanka igla, koja je također elektroda kroz koju se primjenjuje električno pražnjenje. Nakon što je primio "električni šok", folikul umire potpuno i neopozivo.

Koriste se sljedeći fizikalno-kemijski postupci:

1. Termoliza, Elektroliza termolizom radi na temelju izmjenične struje visokih frekvencija. Iscjedak struje odmah zagrijava stanice folikula dlake i okolnih tkiva. Kao rezultat, folikul se spaljuje iznutra.

Tijekom termolize nužan je točan udarac u žarulju, ali ako ima nestandardni oblik, tada se učinak na njega može pojaviti neujednačeno, a dio korijena ostat će održiv. Brzina termolize omogućuje rukovanje relativno velikim dijelovima tijela, ali je malo vjerojatno da se postupak može održati bez anestezije.

Za kožu, ova metoda je prilično traumatična, budući da se toplinski učinak električnog pulsa proteže na njega, u roku od nekoliko sekundi. Stoga je u nekim zemljama uporaba termolize u elektrolizi od strane privatnih kozmetologa zabranjena, a provode je isključivo liječnici u klinici.

2. Elektroliza na temelju elektrokemijskih učinaka na folikul dlake. U iglu koja se stavlja u dubinu folikula unosi se konstantna struja, a druga elektroda je u rukama pacijenta. Kada se uključi struja, javlja se elektrolitička reakcija s formiranjem klorovodične kiseline u stanicama kose, koja se odmah raspada s otpuštanjem alkalija.

Nastalo alkalno okruženje korodira tkivo lukovice i potpuno ga uništava, bez obzira na ispravnost oblika unutarnjih kanala. Alkali u tekućem obliku mogu propuštati kroz cijeli volumen. Jasno je da se kemijski proces ne odvija trenutno, tako da obrada jedne male zone traje dugo, ali ne toliko bolno kao u slučaju termolize.

Do kemijske reakcije dolazi s oslobađanjem mjehurića vodika na površini kože, nakon čega se kosa uklanja običnom pincetom. Posebna obloga elektroda štiti tkiva tijela od struje koja djeluje samo na vrh igle.

3. Metoda "Bland", kao što ime implicira (iz engleskog "mix"), koristi oba procesa istovremeno - termolizu i elektrolizu, što omogućuje elektro-uklanjanje dlačica s najvećom mogućom učinkovitošću i uz minimum negativnih točaka svojstvenih jednoj i drugoj metodi zasebno.

Uz pomoć računalnog programa određuje se optimalni omjer faza termolize i elektrolize postupka, ovisno o strukturi kose i stanju kože.

4. Metoda bljeskalice Temelji se na galvanskom učinku, kao što je elektroliza, ali s višim frekvencijama istosmjerne struje, zbog čega se efekt javlja mnogo brže, ali se ova metoda ne može koristiti na cijelom tijelu.

Vrijeme je novac

Glavna značajka elektrolize je da se svaka kosa obrađuje zasebno. Stoga traje postupak. Može proći i više od jednog sata da se obradi čak i malo područje, a budući da je postupak još uvijek bolan, ne može svatko izdržati takvo dugotrajno izvođenje. Ovisno o osjetljivosti klijenta, obrada pojedinog područja može se podijeliti na nekoliko relativno kratkih sesija - po 15, 30, 45 minuta.

S obzirom da svaka kosa ima svoj ciklus rasta, dok su neke dlake uništene električnom strujom, druge se samo pripremaju za izlazak, a neke su još u povojima. Stoga, kako kosa raste, tretman iste zone mora se ponavljati sve dok se potpuno ne očisti.

Još jedna točka tiče se troškova postupka. To izravno ovisi o vremenu provedenom na elektrolizi, jer je plaćanje za ovu uslugu obično satno. Ako ima malo kose i uhvati se „pametna“ kozmetičarka, bit će moguće dobiti malo financijske krvi. Inače, postupak će doći po cijeni usporedivoj, ako ne i više, od lasera i foto-epilacije.

Trenutno - to boli

Kao što je već spomenuto, postupak elektrolize je prilično bolan, ipak, iako je to mikrodis, ali ipak - električni šok. Osim toga, kako bi došli do folikula, igla elektroepilatora je umetnuta u pore kože gdje kosa dolazi na površinu, ili u blizini. Sama igla je vrlo tanka, ali su mnoga mjesta na tijelu vrlo osjetljiva, a prag boli je različit za svakoga.

Dakle, bez anestezije, najvjerojatnije, neće učiniti. Krema ili sprej-anestetik nanosi se na kožu prije sjednice i nije uključena u cijenu postupka, a njihova učinkovitost je niska.

Smatra se da upotreba lokalne injekcijske anestezije (novokain, lidokain) za elektrolizu može dovesti do suprotnog učinka i izazvati povećani rast kose. Stoga, korištenje alata za postupke za ublažavanje boli - isključivo na strahu i riziku klijenta.

U nekim “skupim” kozmetičkim centrima već postoji oprema za smanjenje nelagode pacijenata tijekom elektrolize, uz primjenu kriotehnologije i puhanje zraka na površinu kože.

Slučaj majstora se boji

Loša elektroliza usluga pruža pregled ožiljaka i ožiljaka preostalih nakon njega. Činjenica je da taj postupak podrazumijeva postojanje najviše kvalifikacije kozmetologa koji ga provodi.

Umetanje igle mora se obaviti draguljarskom preciznošću, inače ako udari u okolno tkivo, javljaju se razne ozljede i opekline, koje zatim oblikuju ružne izbočine na koži.

Nepravilan postupak može dovesti do tako neugodne komplikacije, kao što je potkožni rast kose, koji zahtijeva kirurško liječenje. A ako prekršite sanitarije, posljedice mogu potpuno potkopati zdravlje: zaraza duboko u kožu iglom ili kroz rane prepuna je dugog i skupog liječenja.

Može se reći da su „zlatne ruke“ majstora u slučaju elektrolize 99% uspjeha, za razliku od drugih metoda uklanjanja dlaka, gdje učinkovitost uglavnom ovisi o korištenoj opremi.

Zahvaljujući kozmetologima "Krivoruk", oštećenje kože s ožiljcima jedan je od najčešćih nuspojava elektrolize u Rusiji. U zapadnim zemljama postotak komplikacija postupka je minimalan.

Budući da samo stručnjaci koji su prošli tečaj obuke od 120 do 1100 sati i radno iskustvo u hardverskoj kozmetologiji najmanje 5 godina mogu provoditi elektrolizu. Prije nego što povjerenje kozmetičar, provjerite njegov certifikat za pravo na elektrolizu, to ne boli.

Igle za kosu s elektrolizom

Ovisno o stanju kože pacijenta, igle za elektrolizu odabire kozmetičar pojedinačno:

 • konvencionalne kirurške igle od legure koriste se u većini slučajeva, za skromne klijente bez ikakvih značajki kože,
 • izolirane igle - prekrivene mikroskopskim slojem teflona ili drugog izolacijskog premaza koji štiti kožu od opeklina, pogodan za osobe s osjetljivom kožom,
 • igle sa zlatom - presvučene niklom sa dodatkom zlata, preporučuje se pacijentima koji su skloni alergijama.

Treba napomenuti da "napredne" igličaste elektrode povećavaju troškove postupaka i stoga se ne koriste svima i svima. Nepotrebno je reći da bi igle trebale biti jednokratne, a to se ni ne raspravlja.

Kontraindikacije za elektrolizu

Poput drugih metoda uklanjanja dlačica, uklanjanje dlačica električnom energijom ima popis kontraindikacija, au usporedbi s drugim hardverskim tehnikama, proširen je i dopunjen:

 • dermatološke bolesti
 • poremećaji cirkulacije zbog dijabetesa,
 • proširene vene i tromboflebitis,
 • kronične i akutne infekcije
 • arterijska hipertenzija, ishemija,
 • sklonost ka keloidnim ožiljcima,
 • onkologija,
 • hepatitis,
 • alergični na metale i legure od kojih su napravljene igle,
 • prisutnost metalnih elemenata u tijelu (endoproteza, zubne igle, intrauterina naprava, pojačanje kože zlatnim nitima),
 • prisutnosti pejsmejkera
 • trudnoća.

Upotreba elektrolize u području pazuha je ograničena - zbog površinskog položaja limfnih čvorova u ovom području, preporučuje se korištenje drugih, benignijih metoda uklanjanja dlačica. Uklanjanje dlačica u ušima i nosu je zabranjeno. Preporučljivo je koristiti anesteziju preko gornje usne i na području bikinija, jer su to bolna područja.

Idemo na elektrolizu

 1. Dakle, ako se odlučite na elektrolizu, prvo što trebate učiniti je pronaći Učitelja (to je točno, s velikim slovom). Nitko ne želi postati žrtvom zloglasnog ljudskog faktora, zato pitajte svoje prijatelje, čitajte internet, čitajte recenzije.
 2. U odabranoj kabini zatražite potvrdu o provođenju elektrolize, način izlaganja, opremu, iskustvo u provođenju takvih postupaka, zatražite probnu sesiju.
 3. Odlučite o trajanju i troškovima postupaka. Cijena jedne minute elektrolize može varirati od 15 do 70 rubalja, ovisno o razini salona, ​​iskustvu majstora, uporabi anestezije, vrsti korištenih igala i području liječenja. Možete odmah uzeti “paket” minuta i zatražiti popust.
 4. Uoči uklanjanja dlačica ne uklanjajte kosu, one moraju rasti najmanje 2 mm.
 5. Ako namjeravate upotrijebiti površinsku anesteziju, nanesite kremu ili sprej unaprijed kod kuće, pokrijte ga filmom i idite u salon.
 6. Nakon elektrolize, ne izlažite mjesto izlaganja na jedan dan.
 7. Nakon zahvata, tretirana površina će biti crvena i natečena, nakon nekoliko dana na mjestu crvenih mrlja od odstranjenih dlačica nastaju kraste koje se ne mogu izgrebati ili poderati.
 8. Ako hiperemija i natečenost ne padaju dulje vrijeme, prištići, pustule, svrbež, bol - pojavljuju se kod dermatologa.
Osvrti na elektrolizu kose

Pregled №1

Doživio sam ono što je elektrolizom. Prijatelji su savjetovali. Već sedmi postupak, kosa ne postaje manje. I, čini mi se, gospodar pravi budalu od mene. Vidim da ona ubacuje iglu ne ispod luka, već u blizini! A onda je kosa jednostavno izvađena iz korijena, razumljivo je, opet će rasti.

Ponekad dobiva. I ne znam što da radim - da li da odustanem već, ali žao mi je. Djevojke, savjet svima, prvi i jedini - potražite dobrog gospodara!

Pregled broj 2

Moj kozmetičar odmah je rekao da ne možete učiniti cijelo tijelo s jednom iglom, gdje kažu da možete - je glupost. Pazite da se igla ne protrlja alkoholom i da se ne dodiruje rukama - ona je sterilna u pakiranju.

Neka kometolog stavi nove rukavice, trgne torbu sa sobom i odmah je umetne u držač. Svaki put kad uzmem novu iglu, 100 rubalja za moje zdravlje nije šteta.

Pregled broj 3

Išao sam na elektrolizu već nekoliko godina! Imam kosu poput žice i korijene duboko, jer tako dugo. Presuda je: bila je bolna, skupa i duga.

Ali bilo je vrijedno toga. Zaboravio sam na britvu i vosak, zadovoljan kao slon! Ako možete naći stojećeg majstora i imati novac - učinite to, nećete požaliti!

Kako je elektroliza kose - recenzije o postupku

Pregled 13: (http://otzovik.com/review_753431.html) Elektroliza - 24-satno samopouzdanje, udobnost, praktičnost, savršena glatkoća.
prednosti:
100% zajamčeno uklanjanje svih neželjenih dlaka trajno, sigurnost
nedostaci:
bolno, skupo i dovoljno dugo, prisutnost kontraindikacija
Dakle ... Prije nego što sam odlučio o postupku elektrolize, pokušao sam gotovo sve moguće načine uklanjanja neželjenih dlačica, od britve do završetka shugaringa ... Za to vrijeme stekao sam puno problema koji me nisu gnjavili: urastao dlakama na svim dijelovima tijela koje se liječi, brojnim mjestima i ožiljcima od "branja" i "izbijanja", dok je sve to vrlo svijetlo, tanko, gdje je svako mjesto vidljivo, ali kada postoje stotine ... djevojke će me razumjeti. Obišla je više od jednog kozmetičkog salona, ​​konzultirala se s najboljim kozmetičarima i dermatolozima, pročitala mnogo informacija o ovoj temi. Isprva sam htio napraviti lasersko uklanjanje dlaka, ali sam se predomislio zbog tri vrlo teška razloga: 1) vrlo je štetan za kožu (uzrokuje rak), možda od jedne do dvije i neće biti nikakvih posljedica, ali kao što znate, morate ići na oko osam sesija na svaku zemljište, 2) se ne nosi s problemom urastanja kose, 3) ne daje 100% jamstvo "zauvijek", čak i 80% jamstvo)))
Sada o samoj elektrolizi:
- učinkovito za 100%, čak i za 200% (ALI VRLO ZAVISI OD MASTERA, stoga nemojte odvojiti vrijeme za potragu za najboljim),
- bolna je (neću lagati), pazuha i nogu mogu se održati bez “sidrenja” bez anestezije, ali bolje je anestezirati barem raspršivanje lidokaina i bolje emla kreme, onda je to prilično podnošljivo, čak možete čitati ili gledati film tijekom epilacije, dubokog bikini područja samo s ispiranjem lidokainom, inače je lakše roditi se)))
- dugo vrijeme, ali svaki sljedeći postupak traje sve manje i manje vremena, najduže - prva dva ili tri postupka
- skupa ili skupa (za koga)
- nakon zahvata javlja se oteklina, crvenilo, zatim se pojavljuju kore, koje otpadaju, nakon zahvata ne možete navlažiti, utrljati, oguliti, samo zaštititi, namazati posebnim sredstvima za sušenje, ne koristiti sredstva za depilaciju i epilaciju, odnosno uzgojiti - ukloniti samo elektrolizom ... i tako dalje do kraja (najbolje vrijeme je kasna jesen i zima).
Na kraju, želim reći glavnu stvar - svi navedeni nedostaci (možda sam nešto zaboravio) - to je ništa u usporedbi s rezultatom! Savršeno glatka, bistra koža 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu ... samopouzdanje, oslobođena masa vremena itd. Ja sam vrlo zadovoljan rezultatom! Ovo je vrijedno! Želim svu ljepotu i ugodnost!

Prošla su dva mjeseca. Rezultat - Skoro sam zaboravio na pazuha i bikinije (po 10 dlačica koje ne možete ni vidjeti bez povećala), izrađivao sam obrve - ne sviđa mi se, zaboravio sam na pincetu i korekciju, završio sam noge))) I najvažnije - oko 70%, čak 80 % uspjeha ovisi o gospodaru i aparatu, 20% je vaše strpljenje i pravilna njega.

Pregled 14: (http://otzovik.com/review_769910.html) Elektroliza - duga. Previše. Boli. Ali djelotvorno!
prednosti:
Učinkovita metoda
nedostaci:
Boli, dugo, skupo.
Prije nekoliko godina odlučio sam se za uklanjanje dlaka. Dugo je sanjala da će se zauvijek riješiti dlaka na tijelu, a privremene metode bile su strašno neugodne - od brijanja, epilatora i voska, kosa je rasla, počela je alergijska reakcija na kreme koje su se raspale. Nakon što sam pročitao recenzije na internetu, izabrao sam metodu koja mnogim ljudima daje dobar rezultat. Od fotografija i laserskog uklanjanja dlaka često su polarni, pa sam odlučio započeti s elektrolizom.

Ova metoda je stara oko stotinu godina, tako da se može smatrati provjerenim vremenom, za razliku od novovjekovnih Elosa i drugih.
Suština postupka je jednostavna: igla je umetnuta u folikul dlake, kroz nju prolazi električni iscjedak. Žarulja umire, kosa se izvlači pincetom. Idealno, više ne raste. Ali to nije uvijek slučaj, ili iscjedak nije završen, ili su se probudili novi luk, ali ponekad se povremeno pojavljuju i dlake.

Putovao sam dvije godine jednom mjesečno u salon u susjednom gradu, radili smo u zoni pazuha. Gotovo sva kosa je nestala, ali onda sam zatrudnjela i morala sam prekinuti postupak. Tako sam zadnjih par godina čekao kad mogu nastaviti, a to će biti moguće nakon završetka dojenja. Ukratko o mojim osjećajima, prilično bolno, ali podnošljivo. Prije zahvata, lidokain je squirted, iako mi se čini da to ne radi puno na sluznice. Učitelj je regulirao snagu struje "ispod mene", iako je to smanjilo učinkovitost (imam nizak prag boli). Nakon zahvata, područje rada premazano je kremom, provodi se specifična procedura, ime koje se sada ne sjećam - ali vrlo ugodno - za bolje liječenje. U sljedećih nekoliko dana na koži se pojave male kore, kao što je to nakon mikroburnice, kada nestaje zacjeljivanje.

Za mjesec dana, one dlake koje nisu završile, rastu i mogu se ukloniti. Usput, za nekoliko godina imam još deset dlaka u svakoj pazuhi. Tijekom trudnoće i garde (a to je hormonska eksplozija) bilo ih je trideset, ali ne više. Stvarno ih želim ukloniti što prije i zauzeti nove bikini zone i potkoljenice!

I da, od početka cijele ove pjesme, nikada nisam obrijao pazuha, a to je točno 4 godine. Jer one dlake koje tamo rastu povremeno - vrlo tanke, slabe, malo ih je. Uklanjam ih pincetom jednom mjesečno i čekam kraj straže!

Negativne recenzije

To boli, bolesne injekcije, dugo vremena, neudoban s regrown kosom, trebate nekoliko sjednica

Dva mjeseca kasnije, pišem recenziju, idem cijelim putem))) Odlučio sam napraviti elektro-epilaciju bikini zone, nakon čitanja pozitivnih recenzija. Isprva sam bio odlučan u potpunosti obraditi zonu, ali sam u tom procesu shvatio da neću toliko podnijeti. Za jedan sat sam napravio "klasik". Bilo je potrebno raditi na svakom centimetru protiv bolova, jer Savjet za emla kremu mi uopće nije pomogao, samo sam potrošio novac uzalud (to je kad se premazate kremom, zatim pod filmom, pa idete na postupak i za sat vremena ga skinete u uredu). Sve se radi vrlo sporo, pažljivo, svaka kosa. Sljedećeg dana, osim prirodnih točaka lokalnih opekotina, cijelo područje tretmana bilo je jedno veliko, umrtvljeno modrico, trebalo je još nekoliko dana. Nakon zahvata koristio sam Calendula, Balsam Rescuer - tijekom procesa zacjeljivanja, svraba svugdje, tamne mrlje nestaju dugo vremena. Pa, općenito, mislim, podnosim sve ovo, ali ja ću se riješiti dlačica. Aha! Kako! Na istom su mjestu rasli novi, promatrajući proces rasta, primijetili da su, osim onih koji se odmaraju, rasli novi, gotovo iz tamno obrađenih točaka. Manje kose na mjestu samo nije, kao da nema više. U principu, možete beskrajno hodati okolo, odvojiti se, zatim trpjeti iscjeljenje i vratiti se u isti krug u kojem ste bili. Dobar hobi za mazohiste.

prednosti:

Pros: Prije sastanka s ovim učiteljem

nedostaci:

Ožiljci i tamne mrlje

Detalji:

Već pola godine je prošlo, kao i e / e u centru na Nevsky 130 i bio je prilično darned, Ali nakon posljednjeg postupka, mačka. Stvorio me majstor Albin, rupe i tamne mrlje ostale su na mojoj koži, sve je zacijelilo užasno i dugo se to nije dogodilo. Kozmetičarka mi je rekla da ti ožiljci ostaju zauvijek. Stoga, djevojke budite oprezni kako udaraju u ovog pseudo-majstora!

s elektro bolom

Odlučio sam ostaviti recenziju kako bi se osoba koja odluči obaviti ovaj postupak pogledala i odmah se predomislila. Moja priča:

Prosinac 24, 2016 Otišao sam na postupak elektrolize gornje usne, nakon čega mi je majstor rekao da liječim ovu zonu s argosulfanom, u slučaju akni. razmazati tinkturom nevena. Nakon zahvata, usne su mi bile kao nakon Botoxa, oteklina od riječi majstora trebala je pasti sutradan, ali on je ostao 2 dana, ali to je bilo manje zla. Petog dana neuspješnog liječenja napisao sam majstoru što trebam učiniti s tim strašnim crvenim oznakama, na što je rekla da je nažalost posttraumatska pigmentacija, koja će na kraju proći. Četvrti mjesec sam se borio s ovim užasom, pigment je polako nestao zahvaljujući 6. Međutim, Jessner medijan pilinga, međutim, osim pigmentacije, bio sam na iznenađenje zbog atrofičnih ožiljaka.

Djevojke, NIKADA nemojte ići na ovaj postupak, napraviti puno problema za sebe, ne daj Bože takav zgodan majstor će pasti.

Neutralne recenzije

prednosti:

Uklanja dlake zauvijek

nedostaci:

Potrebni su mnogi postupci, bolni

Detalji:

Tako se genetski dogodilo da na mojem tijelu ima mnogo kose! Mnogo godina sam ih obrijao, rastrgao vosak i šećer, otišao do lasera. Sve to vrijeme sam znao za postojanje elektrolize, ali sam se nadao da postoje lakši načini.
U jednom sam trenutku odlučio, potpisao i otišao. Počeo sam s kosom na trbuhu, nije ih bilo mnogo, ali sa svojom crnilom dali su mi puno neugodnosti!
Postupak nije jako bolan (za mene je lošiji laser) 15 minuta, a na trbuhu ostaju samo crvene mrlje. Sljedećeg dana nastaju korice koje odlaze za tjedan dana i možete uživati ​​u glatkoj koži još nekoliko tjedana.
Trebalo mi je 18 postupaka da se u potpunosti riješim guste crne kose na trbuhu! Nakon obavljenog posla, prošlo je malo bijelih mrlja! Već tri mjeseca nisam učinio i gotovo ništa nije ostalo!

U svojoj trećoj proceduri upoznao sam ženu koja je vršila epilaciju ispod pazuha, tada sam već imala 12. Ona je sa mnom podijelila svoje nevjerojatne dojmove o tome da se počela znojiti manje, pazuha su joj uvijek savršene.
I odlučio sam da ću i ja to učiniti. Postupak je bolan, ali podnošljiv, traje prvi put oko sat vremena, malo bolnija tetovaža će biti! Nakon zahvata nastaje malo neugode, koža buja, sport mora biti odgođen za nekoliko dana! Ali to su sve male stvari u životu u usporedbi s rezultatom! Sada, jednom mjesečno, izvuče jednu mrtvu kosu, otrgne mi ruke!
Dvije godine kasnije shvaćam da sam najsretniji čovjek na zemlji, sa savršenim pazuhom! Nemojte ih obrijati svaki dan, otkinuti, boriti se s iritacijom! Znoj je postao mnogo manje!
Savjetujem svima, planiram nastaviti raditi bikini!

prednosti:

nedostaci:

skupi, ožiljci ostaju, boli.

Prije tri godine sam odlučio probati elektro-epilaciju, dao veliku količinu za uklanjanje dlaka na bikini području. Prije zahvata bili su odrezani ledolomcem, ali to nije bilo dovoljno dugo, morali su ih nekoliko puta probušiti, bolne injekcije nisu mnogo pomogle. Nakon epilacije ožiljci ostaju, imam opekotine, kosa mi ne raste, pa sve ostaje isto. Postupak je skup, učinkovit, ali s posljedicama. Ne bih se usudio to učiniti na svom licu, a na području bikinija sada imam pigmentaciju i nakon opeklina.

Pozdrav dragi čitatelji! Danas želim s vama podijeliti moje iskustvo elektroliza na licu.

Odmah ću početi s činjenicom da sam uvijek imao problema s hormonima i time povećao dlakavost. Kosa na mojim nogama, rukama i trbuhu me gnjavila od svoje 12. godine. No, na licu dlake pojavio samo bliže 20 godina. Ja, naravno, nisam odmah otrčao na elektrolizu, ali sam odlučio da ću se sama snaći. Kupio sam obične pincete i jednom tjedno počeo izvlačiti jednu tamnu kosu. Tko bi sumnjao da će se kosa s vremenom povećavati. Rasli su brže, tamnije i deblje. Sa 22 godine sam bio nesretni vlasnik guste brade. Svaki bi čovjek zavidio. Ali ja preuveličavam. Iako je opseg problema bio impresivan. Kosa je već bila tvrda i crna. Svako jutro nije počelo s kavom. i pincetom. U principu, ne bih mogao bez pincete više od jednog dana. A crne točkice, koje su nagovijestile novu hakiranje kose koja će tek doći, morao sam se zgusnuti s temeljima.

U 23, čvrsto sam odlučio - nešto mora biti učinjeno! I prijavili su se za elektrolizu. Možete zamisliti dubinu moje tuge, kada mi je majstor epilacije strogo rekao: raste! Ne radimo tako kratko. Kako rastu bradu mlade djevojke? Ovo je noćna mora. I to je bilo nužno zbog velikog cilja. Srećom, to je bio siječanj i bilo je moguće hodati, nakon što je završio u marami. Radio sam u to vrijeme kod kuće.

Otišao sam na 2 ili 3 sesije elektrolize, ne sjećam se točno - i prestao. Razlog je jednostavan - nema veze s majstorom. Uvijek je odlazila negdje i nije smatrala potrebnim da me upozori telefonom. Pljunula sam i nastavila izvlačiti dlake kao i prije. I tako je trajalo godinu 2. t

Ali hormonalni poremećaji su bili bijesni, a brada mi je bila crna i crna. Najgore od svega, crna se kosa počela pojavljivati ​​na obrazima. Odmah odgovaram na pitanja znatiželjnika, svi pregledi i liječenje hormonskih poremećaja, kao što bi i trebalo biti, su prošli. Liječnici su slegnuli ramenima i savjetovali da se bave dlakavosti kozmetičkog načina.

I opet sam otišao na elektro-epilaciju, sada na drugog gospodara.

Boli, da - jako boli. Trpio sam bol svaki tjedan. Kosa je otišla s velikim nevoljkošću. Išao sam cijelu godinu! Czapočeli su svaki tjedan, a zatim jednom u svaka dva tjedna, a zatim svakih 3-4 tjedna. Izvući kosu između postupaka bilo je nemoguće. Rezao sam ih škarama, a 3 dana prije zahvata rastao sam i skrivao lice pod šalom. Cijela godina.

I tako sam otišao na posao. Općenito, patio sam. Ali to nije sve, nakon što su mučenje od električne struje postali pojavljuju se ožiljci. Propisana mi je skupa mast koja je pomogla, ali ne odmah. S crvenom bradom, koja je bila prekrivena rupama, kao što su nakon velikih boginja, otišao sam jako dugo - do 2 godine. Koliko sam novca potrošio na postupak - dobro, mogao sam kupiti već podržani automobil.

Nisam se riješio svih dlaka na licu - ostalo ih je oko 20%. Prestala sam hodati jer sam zatrudnjela, a zatim dojila još 1,5 godina. Dakle, nakon tih 2,5 godina, kosa je izašla s novom silom. Danas su pincete moj najbolji prijatelj. (ovdje sam započeo suzu).

Što želim zaključiti? Lice je zona ovisna o hormonima, odatle kosa odlazi vrlo dugo i bolno, a zatim se, u pravilu, vraćaju. Ako imate problema s hormonima, poput mene (a imam i nasljednost), onda vam elektroliza možda neće pomoći.

Čak i na licu može ostati ožiljak - budite spremni za to. Ali svačija koža je drugačija, moje izlječenje je samo loše.

Da sam to znao prije, ne bih potrošio toliko vremena i novca na elektrolizu lica. Uostalom, sve se vratilo.

Pozitivne recenzije

Naravno, elektroliza nije prijevara, već jedini postupak za danas koji zauvijek eliminira neželjene dlake za 100% i to potvrđuje dugogodišnja praksa i vi, uključujući i to da očajnički blefirate od nemoći da dokažete suprotno. Ne gubite vrijeme i ne zavaravajte ljude koji stvarno trebaju rezultat!

Prije nekoliko mjeseci, uklonio kosu preko gornje usne. Posjetio je majstora 8 mjeseci. Kosa dugo nije rasla, a onda se pojavila lagana dlaka. To čak nije ni vidljivo, pa sam vrlo zadovoljan rezultatom. Planiram napraviti noge i bikini područje.

Oduševljen sam postupkom. Kosa više ne raste. Jeste noge - nije bolno uopće, ali za dugo vremena. Da sam imao priliku, kupio bih uređaj i sam doma i napravio svaku večer.

Je li elektroliza u pazuhu. Dugo sam se bojao, jer je prije 2 godine na ovom području došlo do upale limfnih čvorova, ali doista sam se htjela riješiti kose jednom zauvijek. Došla je do gospodara, rekla mi je što radi anestezija. Postupak je, naravno, dug. Ali nakon Emline masti, praktički nisam osjetila iglu. Moj prijatelj je bez sladoleda i masti rekao da je to prilično podnošljivo. Nisam to sam pokušao, ali sam jako zadovoljan.

prednosti:

Kosa više nema.

nedostaci:

Dug proces, sustavan pristup, bol je prilično skup.

Neželjena dlaka na tijelu je vječni problem s kojim je svaka djevojka / žena upoznata.
Jedini način na koji se čisti kosa zauvijek! Ali, naravno, nije tako jednostavno.
Reći ću vam više o elektro-epilaciji, proceduri koju poznajem već dugo vremena.
Pitanje o tome što se elektroliza može kratko odgovoriti je uništenje kose žarulje električnom strujom.
Neću opisivati ​​sam uređaj, već ću naglasiti na koji trebate obratiti pozornost:
* Potražite iskusnog i iskrenog majstora (one koji neće posebno povećavati broj sesija)
Majstor mora biti stručan u tehnologiji: brzo voziti iglu ispod kože i šokirati je točno u kosu, a ne rame uz rame. Kako to primjećujete? Igla ulazi uz kosu, i kad struja prođe kroz nju, čini se kao da se odbija, majstor ga mora zgrabiti pincetom i ukloniti, ali ne izvući! Ako ga vidite kako ga otima, bolje je odbiti usluge, jer će na mjestu rastrgane kose rasti drugi.
* Čarobnjak bi trebao raditi u rukavicama i koristiti jednokratne igle za elektrolizu.
U svom iskustvu reći ću, osobno sam kupio jednokratnu iglu za svaku sesiju. Provjerite je li sterilna ambalaža otvorena kod vas.
* Olakšanje boli.
Količina lijekova protiv bolova
izračunati na ovaj način - 1 ampula lidokaina na 15 kg težine.Ako prelazite dozu, može doći do slabosti i vrtoglavice, kao i do pojave ožiljaka na mjestu elektro-epilacije zbog smanjene osjetljivosti.
* Slijedite sve upute za njegu.
* Postupak je djelotvoran samo uz redovitu uporabu (broj sesija pojedinačno), rezultat dolazi postupno.
Na primjer, mogu reći da je nakon zahvata nekoliko dana došlo do oticanja. Tada su nastale kraste, koje su nestale tjedan dana kasnije. Ako se na mjestima za epilaciju pojave mrlje, one će proći s vremenom. Kako bi se ubrzao proces izumiranja pomoći će solarij ili plaža.
Proces je dug i bolan, ali kao rezultat dobivate glatku kožu i zauvijek zaboravite na epilaciju.

prednosti:

Nije skupa i učinkovita.

nedostaci:

Boli i liječi dugo vremena.

Ne tako davno, podvrgnuta sam elektrodilaciji, davali su mi lijekove protiv bolova jer je postupak bio bolan i počeli su mi izvlačiti bikini na kosi u 5. minuti, a na 15. kosi toliko me boli da mi je noga trgnula, a suze su počele na mjestima trgnuti, a suze su se počele povlačiti i morali smo izdržati. i nije dovršio ovaj postupak do kraja. ožiljci u obliku ožiljaka i dalje su bili godinu dana mala, ali ja sam se razmazivao poput skrivenog krova skupim mastima koji bi se brže riješili i sada sve to izliječi, ali ne znam imam li dovoljno snage i živaca da dovršim bikini. Ljekarnik koji me je savjetovao s mastnom epilacijom i istom pričom, tako da nema razlike.

prednosti:

nedostaci:

Volim elektrolizu jer koža ostaje glatka nekoliko mjeseci. Mnogi smatraju da je ovaj postupak bolan, za mene to osobno nije veliko, malo, opipljivo trnce.
Provedite nekoliko sesija na kojima ćete vidjeti rezultat kako biste bili strpljivi.

prednosti:

lišće kose, za razliku od lasera

nedostaci:

boli, ali morate koristiti kremu

Idem kod vrlo dobrog gospodara, nakon 3 godine lasera. Želim reći da se laser uopće ne oslobađa kose. Napravio sam diode laser i pazuha i bikini. Napravljen toliko puta da kosa nije nešto što ne bi smjelo rasti, ne bi smjele ni potjecati. ) ali Proći 2-3 mjeseca. i poznate čekinje nastavljaju rasti. A one dlake koje su lagane, plave, samo rastu divlje boje. I ne samo to, nakon ovog lasera, i moja je kosa počela rasti i na unutarnjoj strani bedra, što se nikada prije nije dogodilo! Pretpostavljam da je njihov rast potaknuo laser. Zaključak jedan-laserski postupak uklanjanja dlaka je sezonski. Učinite to cijelu zimu, ljeto, nema problema. Ali bliže jeseni, dobrodošli u laser. Kad sam otišao u elektro, bio sam ugodno iznenađen. Kosa ne raste dva mjeseca. I ne ide. Sve je u gospodaru. Ima onih koji ne čine ništa kako biste i dalje išli k njima i nosili im glave. Ovo je posao. A ako je gospodar dobar, kao moj - pokupila mi je iglu, pokušala na kojoj dubini kosa. Moj je osobni kraj sjedio vrlo duboko i iskrivljen. Tako da moj gospodar sve to uklanja. I reći ću još - imam sjajnu kremu za losione, Emla je dvostruko jača. I ispod nje, nećeš osjetiti ništa. To je činjenica. Provjerili ste sami. Ako je netko iz života u Ukrajini zainteresiran, napiši, ja ću reći broj i reći vam sve, pa čak i pomoći vam pri kupnji kreme. Sretno u borbi! :) [email protected]

prednosti:

Najučinkovitija metoda do danas

nedostaci:

Relativno dugo liječenje

U modernoj kozmetologiji postoji mnogo načina za rješavanje nepotrebne kose. Kao kozmetičarka s dugogodišnjim radnim iskustvom, s pouzdanjem mogu reći da je elektro-epilacija najbolja metoda. Moje dugogodišnje iskustvo i rezultati nakon liječenja, daju mi ​​razlog da to kažem. Imam mnogo pacijenata koji su mi se nakon neuspješnog liječenja drugim metodama uklanjanja dlačica obratili za pomoć. Već 20 godina, stotine žena se oporavilo od ovoga uz moju pomoć.

Pozdrav djevojke!

(Zaista se nadam da su samo djevojke pročitale ovaj pregled )))))


Da, samo zato što govorimo o našoj djevojci.


Odlučio sam glupo raditi elektrolizu jer sam bio umoran od petljanja voskom, elektro-epilatorima, a nakon negativnog iskustva

foto epilacija (moj link za pregled) i laserska epilacija uopće nisu vjerovali da se zauvijek možete riješiti kose u području bikinija i pazuha.

Prikupljala sam informacije, birala kliniku i mislila sam "dobro, ako to ne pomogne, onda ništa neće pomoći".

Odabrao sam jeftin, ali dugo vremena angažiran u uklanjanju dlaka salon koji se specijalizirao za to.


PRIPREMA

Koristite britvicu, a ne epilator ili pincetu, najmanje 2 tjedna prije postupka. Uostalom, potrebno je ići na elektrolizu s maksimalnom količinom proklijale kose (uspavane dlake se ne uklanjaju, one će klijati s vremenom i tek tada mogu biti uklonjene).

Za postupak je potrebno da dlačice rastu najmanje 3-5 mm.

Bolnoća postupka uvelike ovisi o tome kako ste se umrtvili..

Bojim se injekcija, pa je ideja da se odmah anestezira intramuskularnom injekcijom sladoleda. ali ako se ne bojite injekcija, onda je anestezija ubrizgavanjem u kabinu zgodna i optimalna opcija. bez problema.


Druga mogućnost za anesteziju - 2 sata prije elektrolize raspršiti s ledolomcem, pokrijte mjesto prehrambenim filmom i hermetički pričvrstite ljepljivom žbukom. Dva sata je točno vrijeme u koje lecocaine prodire u dublje slojeve kože gdje sjedi naš folikul dlake.

Popravite rubove folije hrane ljepljivom trakom i hodajte tako lijepo do same procedure.

Majstori su mi opetovano govorili:

Liječenje nakon vanjske anestezije Ledokainom se odvija mnogo brže nego nakon anestezije u salonu.


Da, to je nezgodno, ali to je jedina opcija ako se plašiš injekcija poput mene.

Samo-balansiranje s Ledokain sprejom bit ćete mnogo jeftiniji od anestezije u kabini.


osjetljivost

S obzirom da nisam jednom anestezio u salonu, mogu to samo reći anestezija s Ledocain sprejom kod kuće, držana je 40 minuta na samom postupku, nakon uklanjanja filma s hranom.

Ali čak i uz anesteziju, još uvijek boli!

Nakon 30 minuta nije bilo moguće izdržati, znoj je bio bolan. Kada se ubrizgava lecocaine, bol je manja, kao što majstor kaže. No, u isto vrijeme, zbog injekcije, mini opekline će se više zacjeljivati.


Samo nemoj to zaboraviti prva polovica ciklusa boli je mnogo manja od druge.


KAKO POSTUPA PROCEDURA

Odmah ću reći da je stvarno neugodno raditi bikini područje: svi ste puhači, zbunjeni gospodinom koji frkne nad vama, još uvijek jedva trpeći bol koja se ponavlja sa svakom kosom.

Prosječna brzina je 10-15 dlačica po minuti

Napravljen sam na uređaju DEPIL PLUS 13MHz tvrtke ROS iz Španjolske. Metalni štapić veličine drške (tlo) ide k njemu, koji sam dobio u ruci i rekao da ga čvrsto držim.

Suština postupka je da majstor u svakom folikulu kose stavlja najtanju iglu i ubija žarulju strujom. Sve! U ovoj žarulji nikada više neće rasti kosa! Zapaljena dlaka odmah uklanja pincetom.

Kupite iglu u kabini jednom za sve sjednicePlatio sam 100 rubalja za nju.

Do trenutka kada majstor ne preporuči provođenje postupka dulje od jednog sata. umorit ćete se od stalne boli, a majstor će nepažljivo pasti u žarulje bez da ih ubije do kraja.

Eelektrolizom ne treba raditi tijekom trudnoće

Stoga, idite u salon budite sigurni da definitivno niste u poziciji.


ISCJELJIVANJE

Sve strašne fotografije u recenzijama o elektro-epilaciji napravljene su u tom razdoblju.

Kao što mi je moj gospodar rekao, to je sve zbog elektrologa koji se nisu pridržavali tehnologije zahvata, ili su izabrali pogrešan režim ili pravila za njegu kože nakon elektrolize.

To je ono što sam imao ...


Tijekom tjedna bilo je potrebnodvaput dnevno podmazati kožu salicilnom kiselinom (vrijedi novčić u bilo kojoj ljekarni). Također je poželjno podmazati pantenol kako bi se ubrzalo zacjeljivanje.

Tijekom razdoblja ozdravljenja, ne možete sunčati ovo područje kože i plivati ​​u jezeru.

Možete se istuširati, ne možete se okupati.

Ovo je najzabavniji dio cijelog događaja. Jer nakon 2 tjedna vidiš da se novo proklijala kosa prorijedila za 30%. Nakon svakog postupka smanjit će se.

ALI! Obećano mi je da će trebati 5-6 postupaka da se potpuno ukloni dlaka na pazuhu i bikiniju koja se proteže izvan linije kupaći kostim. Zapravo, trebalo je 10 postupaka.


Evo što sada izgleda koža (pazuha), u bikiniju na isti način.


NOVAC OTPADAN

Broji se ... cijena minu 30p.


Svaki me postupak koštao oko 1000 rubalja.


Ukupno je bilo 10 postupaka (pazuha u potpunosti i bikinije koji se pružaju izvan linije vrlo otvorenog kupaćeg kostima).


ukupno 10 000 rub. proteže se godinu i pol elektroliza.

Posjetio salon s intervalom od šest mjeseci.


PRAKTIČNI SAVJET onima koji su odlučili ili odlučili:

 • Izbor iskrenog i iskusnog majstora odlučuje 50% uspjeha: pročitajte recenzije o salonima u vašem gradu
 • Dani ciklusa igraju najvažniju ulogu u boli: učiniti samo u prvoj polovici ciklusa!
 • Koristite samo britvicu mjesec dana prije elektrolize! Ne koristite elektroepilatore ili trake za vosak nekoliko mjeseci prije postupka.jer ove dlake neće uskoro rasti i nevjerno ćete ići u proceduru. (emoj gospodar mi je rekao)
 • Postupite tijekom hladne sezone, ljeti zbog znojenja i vrućine, razdoblje iscjeljenja je duže, a ne možete plivati ​​u vodi dok ne nestanu kore
 • Budite strpljivi, boli, skupi i dugi, ali rezultat je zauvijek! Prošlo je tri godine od početka postupka i mogu s povjerenjem reći Na mjestu elektrolize nema kose!

-Je li sve to vrijedno rezultata?.- pitate.


Da! Definitivno da!

Fotoepilacija

Anti-celulitna masaža od Biteksa - moje iskustvo u rješavanju celulita

Avon SPA piling lica s mineralima s Mrtvog mora samo za 155r.

Isperite šminku iz očiju i lica u jednom pokretu -

Pjena za čišćenje Demaquillanta iz Green Pharme

Povratne informacije o kristalu dezodoransa

DeoNat Mineral Cristal za ljubitelje svih prirodnih

Povratne informacije o mom epilatoru

Braun svileni epil - Pomaže mi 10 godina!

kokosovo ulje iz Savonryja - sjajna kosa!

mineralni korektor FVC - sakriti modrice po očima, bez preopterećenja područja očnih kapaka!

Krema za ruke Nivea s aloe - minimalni sadržaj masti, maksimalna vlaga!

Shea maslac, nerafiniran od strane Dolphin Coco - zamjenjuje kremu za tijelo

Nedavno sam na ovom mjestu pronašao sličnost dnevnika djevojke koja je pisala o elektrolizi, a također je odlučila opisati svoje iskustvo.

Jučer je bila moja prva elektroliza. Počela sam se riješiti dlaka ispod pazuha - najteže mjesto na tijelu. Sada je sredinom studenog i, očito, vrijeme je za takav postupak. Stvarno se nadam da će do ljeta doći do učinka i da neće biti potrebe za uklanjanjem dlaka s drugih sredstava.

Živim u Moskvi i izabrao sam salon na Marksitskoj. Radim u 20-ak minuta hoda na Kijevskoj, a u špici u podzemnoj željeznici dobio sam oko 50 minuta. Centar web-lokacije -

Nalazi se u žutoj zgradi pored drugih ustanova, morate proći kroz luk - da budem iskren, bilo je malo zastrašujuće ići tamo, jer u ovom luku vidio sam, blago rečeno, neugledne ljude.

Prijavio sam se za taj dan - nazvao sam kasnije, i bio sam ugodno iznenađen što ste mogli doći sljedećeg dana nakon posla. Mislio sam se prijaviti na sat vremena, ali administrator je savjetovao brojati barem jedan i pol. Cijene na web stranici nisu sasvim u redu: uzimaju 23 rubalja po minuti ako se rade bez anestezije. Anestezija nije fiksna cijena, ali dodaje 3 rublje za cijenu po minuti - 26 rubalja. Igla košta 80 rubalja. Minimalni trošak postupka je 400 rubalja. Gospodar, nakon što je pregledao moje pazuha, rekao je da će trajati oko dva sata.

Administrator i majstor bili su što je moguće ljubazniji.

Malo sam se bojao procedure. Grudnjak nije mogao biti uklonjen, tako da goli ne mora ležati.

Dobio sam lidokain iz anestetika. Primjenjuje se u malim dozama po cijeloj površini. Injekcije su doista ozlijedile. Djeluje i po zonama, tako da je na nekim mjestima bila bolna, ponegdje je bila podnošljiva, negdje se uopće nije osjećala. Bez anestezije nemojte se usuditi.

Imam umjerenu količinu kose, neke rastu vrlo blizu jedna drugoj. Tijekom i nakon zahvata pojavio se neugodan trnci. Nije bilo crvenila, ali je koža bila malo uzrujana. Ujutro je sva iritacija popustila. Nakon postupka, majstor je primijenio pjenu.

Od njege - savjetovano mi je da kupim tinkturu nevena i podmazujem kožu. Tjedan dana ne idem u solarij (nikad nisam bio u solariju, ali sada čujem iz svakog željeza koliko je štetno - može li netko drugi tamo ići?!), Ne namakajte se najmanje 24 sata, bez dezodoransa i krema.

Kupio sam pantenol, ali izgleda da mi neće trebati mnogo. Preporučeno je doći na drugu sesiju za tri tjedna - vidjet ću kako ponovno raste kosa.

Fotografija "Prije" nije učinio, foto "Nakon" priložiti.

Sesija na oba pazuha trajala je oko 1:30 minuta, od čega je 1:10 korišteno na uređaju.

Najviše je bolno ubrizgavanje, sama procedura ne znači da je bezbolna i ugodna, ali podnošljiva.

Troškovi: 1900 rubalja za postupak, 115 rubalja za "Panthenol kremu".

Učinak: Dugoročno još nije jasno. Sada su pazuha čista, bez iritacije.

Kako to ide?

Tanka igla je umetnuta izravno ispod žarulje za kosu. Povezan je s lijekom koji opskrbljuje struju željene frekvencije kako bi uništio folikul. Ispod svake kose umetnuta je igla, stoga elektroliza, recenzije često govore o tome, metoda je učinkovita, ali postepena, prilično bolna i duga na vrijeme.

Na kojim se područjima elektroliza može izvesti?

Ovaj postupak ubijanja korijena dlake, što dovodi do činjenice da kosa ne raste, pogodan je za gotovo svakoga tko se zauvijek želi riješiti problema.

Ovim postupkom kosa se uklanja u gotovo svim područjima gdje želite:

 • elektro-epilacija ispod pazuha i elektro-epilacija na bikini zoni - recenzije pokazuju da su to dijelovi tijela u kojima žene najčešće žele ukloniti dlake,
 • elektroliza lica, mišljenja sugeriraju da žene pribjegavaju uslugama za uklanjanje dlaka elektrolizom preko gornje usne (antene), na bradi, obrazima.
 • manje zahtjevan u odnosu na bikini, pazuha i uklanjanje dlaka s lica je elektroliza na nogama, stražnjici, bedrima, trbuhu i prsima.

Zapravo, bilo gdje na tijelu, možete se riješiti kose pomoću metode kao što je elektroliza: recenzije često kažu da ovaj postupak nema kontraindikacija prema boji i tipu kože, strukturi kose. Ali ova metoda još uvijek ima svoja ograničenja.

Kontraindikacije za

Vrlo često možete pronaći informacije da se na taj način trajno možete riješiti povećane dlakavosti kod žena, uzrokovanih hormonalnim promjenama u tijelu, rekli smo o tome ranije na mjestu. To nije posve točno.

Taj problem možete djelomično riješiti, ali kosa i dalje neće biti potpuno uklonjena: bit će novi luk, a kosa će izrasti iz njih.

Možda nisu debeli kao prije uklanjanja, ali kako bi ih u potpunosti uklonili, potrebno je normalizirati razinu hormona.Zbog čega su se pojavili.

“Ja sam crnka koja pati od povećane dlakavosti uzrokovane viškom testosterona. Elektroliza na licu - recenzije kažu da možete riješiti ovaj problem ovom metodom - činilo mi se najprikladnijom opcijom. Ali u salonu u koji sam se obratio, rekli su da nećemo dobiti 100% rezultata., budući da elektroliza ne rješava hormonalne medicinske probleme i pokazuje se prije svega kao kozmetički postupak. Christina.

Osim što elektroliza ne rješava u potpunosti problem prekomjerne kose uzrokovane hormonskim poremećajima, preporuča se odbiti:

 • osobe čija je koža sklona keloidnim i hipertrofičnim ožiljcima i ožiljcima,
 • one s akutnim kožnim stanjima,
 • žene tijekom trudnoće i dojenja,
 • one koji imaju maligne tumore, kao i osobe s određenim stadijima dijabetesa,
 • ako klijent ima hipertenzivnu i ishemičnu bolest, uključujući prisutnost pejsmejkera,
 • bolesnika s proširenim venama, ako radite elektrolizu nogu,
 • zubne igle i ortopedske endoproteze - to jest, sve one predmete koji imaju metal u svom sastavu,
 • intrauterina naprava je kontraindikacija za elektropilaciju dubokog bikinija, itd.

U slučaju povećane osjetljivosti ljudske kože na struju, može imati neželjene rezultate kod uklanjanja dlaka metodom kao što je elektroliza, pregledom onih koji imaju negativne nuspojave, kao što su:

- Imam takav učinak kao pigmentaciju. Mjesta se nisu pojavila odmah, već nakon 3 sesije i nisu prošla nekoliko mjeseci. Sklon sam pojavi pigmentnih mrlja, a utjecaj na kožu s strujom samo je pojačao dugotrajni problem. Natalia "

Uz pojavu dischromia (promjene boje u određenim dijelovima kože), elektroliza može uzrokovati kožne bolesti: kosa počinje rasti unutar, kao iu slučaju kršenja sanitarnih standarda (nesterilne igle, rad bez rukavica, itd.) moguća je ozbiljna infekcija.

Elektroliza: recenzije - što trebam tražiti?

Da vidimo što je elektroliza na tijelu, povratne informacije od onih koji su je napravili pomoći će nam u tome.

“Želio bih s vama podijeliti kako sam otkrio i provjerio što je elektroliza - recenzije moje djevojke savjetovale su mi da odem u salon da zauvijek uklonim kosu. Danas sam već prošao 7 postupaka. Žao mi je bacanja, ali količina kose se ne smanjuje! Mrzim nastaviti. Znate li zašto? Zato što vidim što učitelj radi krivo. Pokazala mi je iglu ne ispod žarulje, već pokraj mene. Tada se kosa samo podiže iz korijena. Čak i ja razumijem da će s vremenom rasti. Razgovarao sam s njom, ali kako kažu, ne možete skočiti više od glave. Dakle, dio žarulja je uništen - ponekad padne, a igla je točno ispod žarulje, a neki se jednostavno razbijaju. Zato moj prvi i najvažniji savjet - potražite dobrog gospodara! Tatiana.

Nismo uzalud započeli povratnu informaciju o elektro-epilaciji od negativne, jer je Tatjana ispravno primijetila - rezultat postupka uvelike ovisi o iskustvu majstora, njegovoj sposobnosti da točno umetne iglu ispod žarulje i da u pravom trenutku ispusti struju. Recenzije onih koji su obavili elektrolizu na tijelu, kažu da mnogo ovisi o osjetljivosti praga boli, na majstora, na ublažavanju boli i od nekih drugih čimbenika, o kojima ćemo dalje raspravljati:

Majstor bi trebao raditi s rukavicama i posjedovati tehnologiju: brzo zabijte iglu pod kožu i šokirajte je točno u kosu, a ne rame uz rame. Kako to primjećujete? Igla ulazi u blizinu kose, a kad struja prođe kroz nju, čini se kao da se odbija, majstor ga mora zgrabiti pincetom i ukloniti. Ako vidite kako ga izvlači, bolje je odbiti usluge, tako da ne pišete u komentarima poput ovog:

“Saznala sam o elektrokilaciji antena, mišljenja koja su bila na web stranici klinike inspirirana. Moram reći - to je potpuna glupost, Kosa samo izvukao, a zatim rasti, kao i prije. Olga Petrovna.

Da biste odabrali čarobnjaka, pročitajte recenzije na lokalnim forumima, pitajte svoje prijatelje, ne slijepo vjerujte informacijama o elektrolizi na web-lokacijama. U pravilu se pišu po narudžbi.

Jednokratne igle za elektrolizu

Moj je gospodar odmah upozorio da jedna igla, kao što je obećano u nekim salonima, nikada neće biti dovoljna za cijelo tijelo. A činjenica da se oni protrljaju alkoholom i to je dovoljno za sigurnost je potpuna glupost. Za svaku sesiju kupio sam jednokratnu iglu, košta oko 100 rubalja. Uvjerite se da je sterilna ambalaža otvorena ispred vas. Svjetlo. "

Bikini područja elektrolize: recenzije

Elektro epilacija bikini područja, čiji se pregledi mogu naći, i pozitivni i negativni, podijeljeni su u sljedeće vrste:

Elektroliza panty rubova (jednostavni bikini) - sitne gaćice haljina i kosa je uklonjena iz njih.

Duboki bikini - Potpuna elektroliza cijelog ingvinalnog i pubičnog područja.

 • “Elektroepilacija duboke bikini zone, čiji se pregledi najčešće mogu naći na forumima, ja osobno imam više od dvije godine. Idem sada jednom u 3 mjeseca. Prvi put mi je trebalo dvije sesije od 3 sata, sada - 20 - 30 minuta. Majstor kaže da mi ostaje da se na takvom intimnom području riješim kose oko pola godine. Usput, minuta rada, kad sam počeo, vrijedio je oko 19 rubalja, sada je 15. Krall ”.
 • “Trajanje sesije ovisi o količini kose. Pa, ne točno 1 ili 2. Svaki put oni rastu sve manje i manje, tako da se vrijeme smanjuje, dakle i trošak usluge. Boli puno. Lidokain vrijedi 20 minuta, isprva sam išao u ured jednom mjesečno i pol, zatim sve manje i manje. I tako traje dvije godine. Ali isplati se. Inače, važno je da ako se odlučite za kosu riješiti elektrolizom, onda vam se ne preporuča ništa drugo (ni s kremama, ni s britvom, ni s epilatorima)! To je cijeli problem. Ali, ako samo raste, možete odmah otići i izbrisati. Polly. "
 • - Napravio sam nekoliko godina nogu i duboki bikini. Sve je trajalo tako dugo jer je moja kosa debela i duboka. Reći ću tri riječi: sve me je skupo, dugo i bolno stajalo. Ali rezultat. Već nekoliko godina sam bio sretan, kao slon. Zaboravio sam na vosak, strojeve i druge predmete. Ako postoji dobar majstor i alati - ne oklijevajte. To se isplati. Katja. "

Postupak uklanjanja dlaka s elektrolizom, recenzije o kojima ćete naći, najduža je od svih postojećih metoda za uklanjanje dlaka. Zašto ne biste dobili osloboditi od kose u jednom postupku?

Koliko je vremena potrebno?

Sve dlake na našem tijelu imaju različite faze rasta. Da se ne bi pogoršalo u anatomiji, recimo figurativno: kosa može ostati u fazi rasta - anageneza i u mirovanju - telogeneza.

Dakle, za uklanjanje, uništiti folikul dlake - naime, to je proces elektrolize - to je moguće samo u fazi aktivnog rasta. Stoga je tijekom elektrolize jednostavno nemoguće uništiti sve žarulje, jer neke od njih spavaju, a neke aktivno rastu.

Uklonite elektrolizu dlake treba sustavnoući u pravu fazu. Ukupno vrijeme za potpuno uklanjanje kose ovisit će o nekoliko čimbenika:

 • Veličina dijela tijela za uklanjanje dlaka s,
 • Ciklus rasta kose
 • Struktura kose (gustoća, tekstura, postojanje zakrivljenih žarulja za kosu),
 • sustavno,
 • Vješti obrtnici,
 • dob,
 • Razlog za pojavu viška kose.

Ako dobijete dobrog gospodara, nakon prvog postupka dolazi do zamjetnog poboljšanja. Nadalje, mnogo ovisi o vašem strpljenju: glavno je shvatiti da ovaj postupak ne traje mjesec ili dva, već nekoliko godina. Ali, zauvijek ćete se riješiti kose!

“Sve ovisi o području mjesta i količini kose. Na prvoj sjednici na jednom pazuhu trebalo mi je 1,5 sat. Sada, nakon gotovo godinu dana, za oboje je potrebno 15 minuta. Radim to jednom mjesečno i pol. A gospodar je rekao da mnogi ovise o tome kako ste prije uklonili kosu. Što ste ih dulje obrijali, povlačili su itd., dulje će se elektroliza nastaviti. Vera ".

Kao što možete vidjeti, ovo je vrlo dugačak i bolan postupak - elektroliza, recenzije nekih žena kažu da su već 6 godina krenule prema svom cilju! Sve počinje od pazuha ili bikini područja, a druge zone postupno se pogoršavaju: prirodna želja dolazi do potpunog uklanjanja dlaka na svim dijelovima kože gdje su nepoželjni.

Elektroepilacija na licu: recenzije

Područje lica je vrlo osjetljivo područje za elektrolizu - recenzije savjetuju da budete pažljivi s ovim područjem. Ne može se anestezirati lidokainom. Ali za ovo je pogodna Emla mast.

Često ga prodaju sami majstori. Možete ga kupiti i ponijeti sa sobom svaki put kada odete na sljedeću sesiju.

Iako, ako vjerujete u recenzije, mast nije pogodna za svakoga, toliko, s obzirom da se u području elektrolize lica obavlja na minimalnoj amperaži, oni odlučuju o postupku bez anestezije.

 • - Uklonim antene elektro-epilacijom. Na mjesto postavljam Emlinu mast, majstor pokriva sve odozgo posebnim filmom (kao hrana), a nakon 20 minuta već radi. Stojim negdje 30-40 minuta. Kosa se uklanja na minimalnoj frekvenciji struje kako bi se izbjeglo stvaranje ožiljaka. Nakon postupka, postoje male crvene točkice. Ella”.
 • - Imam sestru zubara. Imao sam sreće što su njezin ured i ured kozmetičara u istoj zgradi. Ona izbaci lidokain oko moje gornje usne. Učili su ih kako to činiti, kako se ne bi dotakli živaca, a antene uklonim gotovo bez boli. Zadovoljan sam rezultatom. Spremam se za elektrofilizaciju pazuha, moja sestra me inspirira. Marina ".

Crvene točkice

Prvi od njih - crvene točke na tijelu. Prvo se, nakon zahvata, pojavi crvenilo, zatim se područje prekrije kore, zatim crvene oznake. Prolaze tjednima nakon 2, na njihovo mjesto formiraju se bijele točkice. Drže se dugo vremena, ali s vremenom nestaju, ako se elektroliza provodi ispravno, o posljedicama se mogu naći:

 • „Nakon elektrolize na bikini području dolazi do blagog crvenila. "Bez toga ne postoji takvo što", rekao mi je moj gospodar. Uostalom, došlo je do ubrizgavanja struje. Odmah nakon tretmana na kožu se nanosi pantenol, au nekim salonima - borni alkohol i dječji prašak. 3 dana se ne može navlažiti vodom, a zatim se točke uzimaju s koricom. Glavno je da ih ne otrgnemo, inače će ožiljci trajati cijeli život. Princess ".
 • - Imam pazuha. Nikada nije bilo mrlje. Caterina”.
 • - Imam iritaciju za prašak. No, najjednostavniji mast "Spasitelj" savršeno je uklonio crvenilo. Helen. "
 • “Kad čujem da nakon elektrolize ne bi trebalo biti nikakvih točaka, to me nasmijava. Trenutni znači da vam je dano malo, a kosu možete ukloniti cijelog života. Usput, nakon anestezije lidokainom (potkožno), dok je igla umetnuta, uopće je ne osjećam, ali čujem strujni udar. Ili možda samo podesite slušanje nakon što uređaj klikne. Moji bodovi prolaze za 2, najviše 3 tjedna. Sada su noge glatke, bez ožiljaka. I na posljednjoj sjednici, proveo sam samo 7 minuta da uklonim ostatke. Mariana”.

Ako je majstor pogrešno izračunao jačinu struje, ili je vaša koža sklona ožiljcima, slabo se brinete o njoj nakon elektro-epilacije (na primjer, točkice za skidanje), tada je moguća pojava ožiljaka. Još jednom se prisjećamo da je bolje ne raditi potpunu anesteziju, osjećati snagu struje. Inače postoji veliki rizik da majstor neće izračunati i dati će više napona nego što bi trebao biti.

Također, ne treba vršiti minimalnu napetost u području bikinija, pazuha, nogu. Struja još uvijek mora "ubiti", a ne ozlijediti žarulju. Najčešće, kada se provodi elektroliza, pregledi to potvrđuju, pokazivač na uređaju iznosi oko 4 - 4,5, i kada osoba prođe elektrolizu, recenzije kažu da je struja uglavnom minimalna, ali još uvijek osjećate udarac.

Nakon prvih sesija elektrolize, kada se ukloni značajan dio kose, tijelo se svrbi. Sve se objašnjava činjenicom da ima mnogo rana i da se liječe. Ako ih zagrebete, onda će se izliječiti dugo vremena. Nije isključeno da će opet biti ožiljaka. Zato se suzdržite.

Elektroliza: recenzije o troškovima

Cijena ovisi o majstoru i prestižu salona ili klinike u kojoj se obavlja elektroliza. Od 15 do 50 r. za minutu to je elektroliza - recenzije kažu da je najskuplje bikini područje.

Ženska stranica sympaty.net savjetuje odabir majstora, umjesto salona, ​​bez obzira na to koliko je to prestižno i na kojem mjestu. Štoviše, nije potrebno često ići na elektro-epilaciju.

Bolje je, naravno, ne započeti posao. Dlake su uklonjene.

Vremenom neće biti mnogo, a vrijeme za postupak bit će manje sa svakom sesijom.

“Vrlo je zgodno da se plaćanje vrši u minuti. To ne znači da će gospodaru trebati vremena da zaradi više. U minutama se razmatra uređaj koji izvodi elektrolizu. To je zapravo vrijeme provedeno dok je bio na poslu. Možete provesti sat vremena na sesiji, ali će sama procedura trajati manje vremena. Budite sigurni da zastanete kada to želite reći, da skupite hrabrost da ugodite. Smatram da je vrlo pogodno. Ja to činim: vidim da već imam dovoljno kose da ih uklonim, ja vodim elektro-epilaciju. To me ne plaši da idem sve razbacane. Količina također uključuje iglu i anesteziju. Na primjer, posljednji put kad sam učinio puni bikini i noge, platio sam 2000 rubalja. Lena”.

Kao što popularna mudrost kaže, put će se savladati hodanjem! Sigurni smo elektroliza će pomoći najtvrdokornijim i pacijentima da se riješe kose recenzije o kojima ste pronašli u ovom članku. Svatko bira za sebe.

U jednom pregledu elektrolize piše: “Ovo je poput diskontne kartice koja će dati svoj interes u budućnosti. Nakon nekoliko godina, neću morati razmišljati o tome imam li još dlake i kako ću je ovaj put ukloniti. A u starosti ću biti lijepa baka, bez antena i kose koja će stršiti ispod ruku. "

Pogledajte videozapis: Laserska epilacija - 3 meseca kasnije! (Travanj 2020).