Depilacija

Kako koristiti kremu za depilaciju bikini područja

Depilatory krema razgrađuje keratin sloj kose, koji se tijekom obrade jednostavno otapa na površini kože i lako se uklanja iz nje pod utjecajem vode i lopatice. Depilacija kremom ne ostavlja čekinje iza nje, kao nakon brijanja, a koža ostaje mekana i glatka još malo duže.

Depilatory krema je naširoko koristi za uklanjanje dlaka s nogu, ali za bikini zonu morate kupiti posebnu kremu dizajniran samo za to. Činjenica je da je koža na nogama mnogo puta grublja od osjetljive i tanke zone bikinija, pa čak ni najnježnija krema za uklanjanje neželjenih dlaka s nogu nije prikladna za tu svrhu.

Prilikom odabira depilacijske kreme za bikini zonu, ponovno se osigurajte: čak i ako vaša koža nije sklona alergijama i iritacijama, odaberite lijek za ultra-osjetljivu kožu. Ne zaboravite testirati kupljeni proizvod: za to ga nanesite na kožu na pregibu lakta (u ovom području koža je tanka i osjetljiva kao u bikini zoni) i isperite nakon deset minuta. Ako se nakon 12 sati ne pojavi alergijska reakcija, možete koristiti kremu za depilaciju.

Ako je vaša koža iznimno osjetljiva, pokušajte koristiti proizvode namijenjene licu - njihov sastav je čak mekši nego za bikini zonu. Međutim, ova je opcija prikladna samo za vlasnike tanke kose.

Proces depilacije

Približno jedan dan prije zahvata, kožu treba ljuštiti mekanim pilingom i toplom vodom. To će učiniti kosu malo mekšom za uklanjanje, a također će im pomoći da se oslobode mrtvih stanica kože oko sebe: uklanjanje dlaka će biti potpunije. Ne upotrebljavajte sapun neposredno prije zahvata jer će prisutnost lužine negativno utjecati na prirodnu ravnotežu i zaštitnu barijeru vaše kože.

Sredstvo za depilaciju treba nanositi ravnomjerno, što pokriva svu kosu. Ne smije se trljati ni na koji način! Za nanošenje koristite posebnu lopaticu koju nakon uklanjanja kreme morate ukloniti. Pobrinite se da krema ne padne na sluznicu - tamo je vjerojatno da će izazvati iritaciju.

Neki proizvođači proizvode kremu za depilaciju u obliku spreja i posebnom mekom spužvom umjesto lopaticom. Ova spužva također može lako ukloniti kosu, uklanjajući kremu laganim kružnim pokretima.

Ne smijete pretjerivati ​​kremu, u većini slučajeva njegov učinak ne smije biti duži od tri minute. Nježno, lagano pritisnite, držite štapić protiv rasta kose, uklanjajući kremu. Nakon što završite postupak, temeljito isperite tretirano područje mlakom vodom i nježno obrišite ručnikom. Nemojte trljati kožu, dovoljno je nekoliko puta pričvrstiti ručnik. Ne koristite kreme s parfemima, pa čak i hipoalergijske kreme za omekšavanje mogu se nanijeti tek nakon pola sata.

Pogledajte videozapis: Praktična žena - Saveti za intimnu depilaciju (Siječanj 2020).

Loading...