Brijanje

Pribor za brijanje: obilazak svih pribora

Muško brijanje nije samo uklanjanje dlaka s lica. Najstariji ritual prošao je nepromijenjen kroz tisućljeća, igrajući mističnu ulogu u životu jačeg spola. Postupak ne zahtijeva samo stroj, sapun ili pjenu. Pomoćna oprema igra važnu ulogu. Ovaj materijal nastavlja seriju članaka o tehnikama brijanja i potrebnom priboru. Danas govorimo o važnim detaljima: četkici, šalici, ogledalu i drugim proizvodima. Oni koji se žele pridružiti oprezu pri brijanju preporučuju se za čitanje ovog članka.

Ogledalo za brijanje

Njegov odraz može se vidjeti u vodi. Ovu metodu možete koristiti u prirodi ili u zemlji. Pribor koji nam je potreban je izumljen davno.

ČINJENICA. Prvi dodaci kositra i zlata datiraju znanstvenici iz rane brončane ere. Prvi stakleni proizvodi pojavili su se u Europi sredinom 13. stoljeća. Metoda nanošenja metalnog sloja izumio je talijanski redovnik J. Pekam.

Nije potrebno kupiti poseban model za brijanje u kupaonici. Namještaj ili tuš kabina su opremljeni ogledalima. Drugo pitanje je da se koristi konvencionalna tehnologija. Površina se zamagljuje s povećanom vlagom, što je normalno za takvu sobu.

Možete objesiti drugo ogledalo, ali s grijačem. Kondenzat se neće formirati, ali će biti potrebna električna energija. Ako ne želite dotaknuti obnovljenu sobu, koristite posebna sredstva koja sprečavaju zamagljivanje. Ne želite trošiti novac? Posudite supružnika od supružnika :)

U prodaji su i ogledala s efektom povećanja. Optimum se smatra povećanjem 2-3x. Mala veličina, pokretljivost i sposobnost da se vide sve nijanse.

Zdjela za brijanje

Može se tvrditi da takav dodatak uopće nije. Većina muškaraca koristi "improvizirane" znači - šalice, tanjuri, male zdjele. Ne izgleda mnogo, iako nas izvana ne poštuju. Ali to znamo! Posebna zdjela je osobni dodatak čovjeku, vrsta "trika", osobitost. U trgovinama možete pronaći originalnu keramiku, staklo ili drvo.

Korištenje dodatne opreme nije teško. Od početka zagrijte unutarnju površinu posude. Dovoljno da se sipa vruća voda, i ostaviti na par minuta. Sada stavimo sapun za brijanje. Dodajte malo vode i počnite udarati pjenu malom četkom. Željena konzistencija se određuje "okom". Neki ljudi vole gustu tešku pjenu, drugi poput zraka i bestežinskog stanja. Pokušajte ne pretjerivati ​​s vodom. Višak tekućine ne dopušta stvaranje pjene.

VAŽNO! Veličine zdjele i komada sapuna ne mogu se podudarati. Problem se rješava na dva načina: kupnjom dodatne opreme koja odgovara veličini ili rezanjem sapuna nožem. Obje metode daju dobar rezultat. Usput, mnogi brandovi prodaju proizvode sa sapunom.

Hemostatsko sredstvo

Nemojte misliti da su moderni strojevi apsolutno sigurni. Rezove na lice opasne i neugodne stvari, krvarenje treba odmah zaustaviti. Ne vjerujte oglašavanju, ne postoje univerzalna sredstva. Nakon kreme za brijanje s hemostatskim učinkom neće se nositi s zadatkom kao i posebnim alatom. U arsenalu čovjeka treba biti alum kamen ili gel za zaustavljanje krvarenja.

INFORMACIJE. Alunitne rude - od francuskog "alunite", alum - imaju široku industrijsku primjenu. Upotrijebiti zbog složenog kemijskog sastava i nije težak plijen. U svakodnevnom životu koristi se zbog antiseptičkih i hemostatskih svojstava. Mogućnost medicinske uporabe otkrio je čovjek prije više od četiri tisuće godina. Alum je higroskopan - dobro upija vlagu - stoga osoba sa suhom kožom mora biti oprezna dok koristi alum.

Alunite se prodaje u dva oblika: komad, ili u obliku cilindra ("olovka"). Velika količina minerala može obraditi veliki rez. Olovka je namijenjena malim oštećenjima, likovima točaka. Uklonite zaštitnu kapu, navlažite kraj olovke i nanesite mineral na rez. Ne držite kamen dugo vremena. Učinak se događa unutar 5-10 sekundi.

Stalci za pribor za brijanje

Ne najpotrebniji dio muškog seta. No, jednom kupili ogledalo, šalicu i stipsa, morate dodati finalni dodir :) Kako spremiti pribor za brijanje? Uglavnom, kao što je potrebno - stroj uz četkicu za zube, malu četku na jednom mjestu, šalicu u drugoj, i tako dalje. Štand će prikupiti potrebnu opremu na jednom mjestu, nećemo morati tražiti potrebnu stvar u ormarićima. Ako smatrate da je ova stavka pretjerana, razmislite o četkici i kupite stalak za nju. Pravilno skladištenje pribora produljit će vijek trajanja - preporučuje se da četkicu za brijanje držite dolje.

Bijeli ručnik

Boja nije preduvjet, ali bijelci su estetskiji i ugodniji oku. Ručnik je vrijedan uzimajući držati ako ima vremena za dugo procedure. Ručnik navlažimo vrućom vodom i stavimo na lice. Kompresija čini kožu mekom, otvara pore. Time se smanjuje rizik od ozljeđivanja i nadraživanja. Kao rezultat toga, imamo proces kao u brijačnici :) Kod kuće možete raditi s tušem ili ispirati vrućom vodom. Ali sa hladnjakom za ručnik!

To je zanimljivo. Pamučnu tkaninu s glomaznim stanicama izmislili su Turci u 18. stoljeću. Stoga se dugo vremena ručnik zvao "turski". Poznato ime pojavilo se zbog sličnosti proizvoda s vaflima od tijesta. Ručnici su podijeljeni u tri vrste: bijeljeni, glatki i otisnuti.

Nije dovoljno samo jedan materijal za ispričati o svom priboru. U klasičnom brijanju koristili smo mnogo korisnih "čipova", koje ćemo razmotriti u sljedećim člancima. Pišite o tome koji pribor želite znati, komentirajte i predložite teme za raspravu. "Brada" rado odgovara na pitanja!

Alunit ili alum kamen

Brijanje je opasan proces ako razmislite o tome. Vozite najostriju oštricu po licu, oko karotidne arterije, na Adamovoj jabuci ... Ako se, ne daj Bože, odjednom izrežete, onda se krv mora odmah zaustaviti! Nijedan lijek nakon brijanja koji ima učinak liječenja neće pomoći u načinu na koji alunite ili alum kamen radi. To je prirodni kamen, koji je ne tako davno bio sastavni dio alata svakog frizera.

Alunite (alum kamen) od EShave posjekotina

Alunite pomaže da se zaustavi krvarenje iz manjih ogrebotina, posjekotina i opeklina, sužavanje krvnih žila i zatezanje pora na koži. Pod utjecajem vode, dobiva antiseptička svojstva, jer sadrži mineralne soli, koje su drevni Egipćani koristili kao antiseptik prije 4000 godina. Međutim, i to ima svoje nedostatke. Minerali imaju svojstva apsorpcije vlage, pa je za muškarce sa suhom osjetljivom kožom potrebno smanjiti kontakt s alunitom.

ALUNITE U NAŠOJ ONLINE TRGOVINI

Kao dodatak gore navedenim svojstvima, alum kamen se može koristiti i kao antipersperant (na istoku ti su se minerali već nekoliko stoljeća aktivno koristili kao antiperspiranti).

Hemostatična olovka

Za razliku od alunitnog bloka, koji može obuhvatiti vrlo, vrlo veliki rez, krunska olovka, ili alunitna olovka, dizajnirana je za precizno oštećenje kože i ima ista svojstva koja posjeduje aluminijski kamen. Samo navlažite vrh olovke i pričvrstite ga izravno na rez ili ogrebotinu i pričekajte nekoliko sekundi. Zaštitna kapa i olovka za pakiranje pomažu pri transportu i čine ga nezamjenjivim na putovanju.

Muehle-a

Razor štand

Osim zrcala, šalice, alunite bloka i olovke, vrijedi kupiti štipaljku za brijanje. Većina muškaraca često ignorira ideju o kupnji takvog stajališta, jer se za mnoge to čini kao vrlo glupo trošenje novca. Međutim, stajalište je doista važno.

Postolje za pribor za brijanje tvrtke Muehle

Svatko treba štand na kojem se može spremiti brijač i četkica za zube, a ako imate i četku za brijanje, onda je štand jednostavno potreban za dugi vijek trajanja. Samo uz pomoć postolja moguće je nakon upotrebe učinkovito isušiti četkicu prirodnog vlakna. Važno je da se spusti s čekinjama, a voda ne teče prema dnu priključka. Kist prirodnog vlakna treba samo osušiti kako bi se održala kvaliteta vlakna dugi niz godina. Osim toga, moderan kromirani stalak savršeno se nadopunjuje unutrašnjosti bilo koje kupaonice, tako da se takva kupnja teško može nazvati otpadom.

STANDS U NAŠOJ ONLINE TRGOVINI

blebetanje ručnik

Svatko tko je posjetio brijačnicu ili frizer zna kako se pripremiti za brijanje. Sjedite u stolici i postavljate topli ručnik koji je samo navlažen toplom vodom. Kompresija iz toplog ručnika pomaže ublažiti kožu i otvoriti pore kako bi se spriječilo nadraživanje i posjekotine tijekom brijanja.

Mokri ručnik natopljen toplom vodom

Kod kuće, naravno, možete se samo istuširati ili ispirati lice vrućom vodom. Međutim, ako pažljivo pristupite postupku brijanja, možete to učiniti drugačije. Namočite ručnik u toplu vodu, malo stisnite i nanesite na lice ili vrat nekoliko minuta. Za vrijeme brijanja ručnik možete ponovno nanositi ponovnim vlaženjem u vrućoj vodi.

U zaključku

Danas smo pogledali neke od pribora za brijanje koji donose udobnost procesu i koji se koriste već dugi niz godina. Ovi i neki drugi dodaci smatraju se sastavnim dijelom klasičnog brijanja. U sljedećim člancima više se nećemo odnositi na proizvode koji pomažu poboljšati razinu udobnog brijanja, izbjegavajući ozljede i iritacije. Hvala vam što ste čitali članak i čekali svoje komentare! Sretno!

Zdjele za brijanje

Kada koristite britvicu u obliku slova T ili opasnu britvicu, bit će vam potrebna ne samo četka, nego i posebna posuda za premlaćivanje kozmetike. Takav kapacitet će biti male veličine od keramike, budući da ovaj materijal omogućuje zadržavanje topline vode, iako je krhka i ne podrazumijeva dugi vijek trajanja. Postoje alternative drvenim ili plastičnim posudama.

Razor stoji i četka za brijanje

Za ljubitelje klasika u izboru uređaja za brijanje, proizvođači nude poseban pribor za brijanje s ravnim britvom ili T-oblikovanim strojem - stalkom. Glavna zadaća stalka za brijanje je da uređaj učvrsti u ispravnom položaju kako bi se sačuvao njegov integritet i funkcionalnost, kao i da se izbjegne kontakt sa štetnim mikroorganizmima.

Stalci mogu biti:

  1. Za britve - neobičan držač za britvu, zahvaljujući kojoj se britva može staviti dolje s glavom za odvod tekućine i zaštitom metala lopatica od rđe. Osim toga, štand za britvicu u obliku slova t sa zanimljivim dizajnom bit će predmet uređenja interijera.
  2. Za četkice za brijanje - uređaj s prisutnošću hrpe zahtijeva dugo i prirodno sušenje, s kojim držač za četkanje radi savršeno. Postolje može biti od metala ili plastike, iako su nađeni i drveni podmetači.

Zahvaljujući takvoj opremi, četku za brijanje i brijač možete postaviti u udoban položaj kako biste je mogli koristiti u isto vrijeme, kao i omogućiti da se osušite i budete u odgovarajućim uvjetima.

Pribor za brijanje

Danas proizvođači pribora za brijanje nude muškarcima gotove komplete koji sadrže sve za brijanje. Unutar takvih kompleta mogu se nalaziti ili britva s pratećim alatima i kozmetikom, ili britva s izmjenjivim kazetama i drugim pomagalima, ili stroj u obliku slova T s dodatnim uređajima.

Češalj za bradu

Uz pomoć češljanja za bradu, muškarci mogu odjednom izvršiti nekoliko funkcija - rezanje i podrezivanje brade, češljanje, stimuliranje rasta kose i polaganje vegetacije na lice. Proizvođači nude nekoliko vrsta češlja za bradu:

  • prirodna četka za vlakna za češljanje, nanošenje kozmetike i masaža lica,
  • češalj za češljanje i oblikovanje,
  • češljevi za oblikovanje i oblikovanje oblika brade,
  • češljevi za podrezivanje i podrezivanje brade,
  • opasni češljevi sklopivi oblik.

Tijekom izrade takvih alata, proizvođači koriste materijale kao što su metal, ebonit, drvo, prirodni stup, plastika. Najskuplji proizvodi su četke, a plastični češalj za bradu kompaktne veličine bit će opcija za proračun.

Aparati za šišanje

Za podrezivanje i podrezivanje brkova i brade upotrebom posebnih škare, koje se razlikuju od standardne verzije. Takve škare možete kupiti u specijaliziranoj trgovini profesionalnih alata za frizere. Brada škare bi trebao biti kompaktan s oštrim noževima, budući da su čekinje povećane čvrstoće i gustoće.

Kozmetika za njegu kože

Kozmetika - to je 50% uspješno brijanje bez iritacija i negativnih posljedica. Muška kozmetika može se podijeliti u dvije skupine:

  • Za brijanje, Takva sredstva trebaju osigurati britvice s maksimalnim kliznim i neometanim rezanjem kose, čišćenjem i omekšavanjem kože, te zaštitom od kontakta s oštricama. Proizvodi za brijanje mogu biti od nekoliko oblika oslobađanja za sve vrste kože lica - pjena, gel, krema, sapun, ulje za brijanje.
  • Nakon brijanja, Ova vrsta kozmetike treba osigurati kožu lica nakon kontakta s oštricama kako bi se maksimizirala sedacija, opuštanje, hidratacija i prehrana, dezinfekcija i restauracija. To jest, s kremom, balzamom, gelom ili losionom nakon brijanja čovjek treba spriječiti iritaciju i upalu.

Morate odabrati kozmetiku iz vremenski provjerenog i iskusnog branda prema tipu kože i individualnim karakteristikama. Poželjno je da su sredstva za brijanje i poslije nje od istog proizvođača i iz iste serije ili linije proizvoda kako bi se osigurala najopsežnija njega.

Nemoguće je zamisliti brijanje bez zrcala, jer čovjek mora osobno promatrati proces i kontrolirati svoje postupke. Za brijanje, stručnjaci preporučuju podizanje ogledala s trostrukim povećanjem, jer će to omogućiti da razmotrite sve, čak i male detalje. Veličina zrcala može biti različita ovisno o čovjekovim sklonostima.

Bilo koji alat za brijanje treba pažljivo i pravilno čuvati i održavati. Na primjer, važno je pohraniti britve u ventiliranom i suhom mjestu tako da ne hrđaju. Za svaku vrstu alata proizvođači nude odgovarajuće slučajeve - od plastike, drva, metala, kože ili tkanine. Svi oni obavljaju glavnu funkciju - štite uređaj od kontakta s patogenim mikroorganizmima.

Svi ovi alati i pribor za brijanje i njegu kože mogu se podijeliti na osnovnu i pomoćnu. Uz ove vrste proizvoda, muškarcima se može ponuditi alum kamen, hemostatska olovka ili alunite za trenutno liječenje posjekotina i ogrebotina tijekom brijanja, različite vrste ručnika i dezinfekcijskih otopina, posuda za sapun, boce i posude za kozmetiku, i još mnogo toga.

S izmjenjivim kazetama

Sustav britve s izmjenjivim kazetama danas je sve češći., s brojem lopatica u takvoj glavi ponekad doseže samo nezamislive brojeve.

Obećavajući apsolutno glatku kožu, proizvođači takvih proizvoda „zaboravljaju“ spomenuti rezultat držanja 3 do 6 oštrica na jednom mjestu, što u mnogim slučajevima jednostavno povrijedi kožu.

Kao rezultat toga vrlo često dolazi do iritacije ili osipa.

Također, nedostaci korištenja takvih britvi trebali bi se pripisati njima. znatne troškove (pogotovo kada uzmete u obzir da glave postaju tupim) i negativni učinak plastike na kožu.

Što se tiče zasluga ove opcije, vjerojatno se vrijedi prisjetiti lakoća brijanjajer na modelima koji se kreću glava proizvoda se savija prema obliku vašeg lica. Kao rezultat toga štedite pristojnu količinu vremena.

Među britve s prijenosnim kazetama često možete upoznati i žensku verziju, jer se takvi uređaji često koriste za brijanje poštenog spola, međutim, istina, praktički se ne razlikuju od muške verzije.

Slučajevi i podmetači

Dok neki ljudi smatraju dodatne dodatke za brijanje gubitkom novca, drugi ističu njihovo dostojanstvo i upotrebljivost, prvenstveno upućujući na to potrebu za korištenjem posebnih slučajeva za britve i strojeve.

Zdrav razum je prisutan u tome, jer, s obzirom na stalni kontakt proizvoda s kožom, potrebno ju je zaštititi od štetnih mikroorganizama.

Ovisno o vrsti britve, postoje različiti slučajevi za to.

Na primjer, uobičajene opcije stroja ili sustava mogu se preklopiti posebna plastična kutijaopasni britvice i T-oblik (rastavljeni) mogu stati u malim kožnim kutijama, a električni modeli često već imaju prikladan pokrov od tkanine ili posebna kozmetička vrećica za skladištenje i prijevoz.

Moguće su i varijante drvenih kutija, ali će također nalikovati običnoj kutiji.

Osim bilo koje vrste Također možete kupiti stalak koji će vam pomoći da spriječite kontakt proizvoda s prljavom površinom., Može imati najrazličitiji oblik, a osim toga izravnu funkciju obavlja i dekorativna.

Materijal za takve dodatke je čelik, plastika ili drvo (možete samostalno izraditi nekoliko prikladnih rupa u maloj šipki). Mnogi strojevi s izmjenjivim kazetama, kao i električni aparati za brijanje, moraju biti već pričvršćeni.

Za četkice za brijanje

Četka za brijanje (četka za brijanje), kao i brijač, zahtijeva određenu pozornost.

Ako želite da ovaj pribor služi dugo vremena, onda ne možete ga nigdje baciti.

U većini slučajeva dobivate štand za britve (čelik, plastika ili drvo), koji već ima mjesto za četku za brijanje, ali Glavna stvar je da se uklapa u veličini i ne stisne mekanu hrpu..

Ovo se pravilo odnosi na kućište za spremanje takvog pribora. Najjednostavnija opcija je kozmetička torba ili kutija. s namjenskim mjestima za sve atribute brijača, iako i vi Možete kupiti zasebnu kožnu ili plastičnu kutiju za zaštitu četke za brijanje od drugih elemenata. (u općoj kozmetičkoj torbi još uvijek će dodirnuti stroj, kazete, itd.).

Ako ne koristite električni brijač, a problem uklanjanja neželjene vegetacije rješava se uz pomoć strojeva, T-oblika ili opasnih brijača, Trebat će vam posebna šalica za brijanjeu kojima je pogodno pobijediti pjenu.

Najčešće ovo mali spremnik od keramike, što je i njegova prednost i nedostatak.

Navedeni materijal savršeno zadržava toplinu vode, ali je u isto vrijeme vrlo krhka i kratkotrajna, zbog čega mnogi muškarci odabiru alternativne opcije od plastike ili drva.

Oblik i veličina spremnika mogu biti vrlo raznoliki, ali gotovo sve opcije imaju potpuno glatku unutarnju površinu.

ohjedna od sorti takvih zdjela je govedašto je uobičajeni spremnik pogodan za dugo brijanje. Činjenica je da se sastoji od dva spremnika odjednom smještena jedan u drugi. U jednom od njih (kroz izljev) ulijeva se vruća voda, a u drugoj pjena se izravno prebije.

Obično su svi skattly napravljeni od keramike, ali ovdje njihova se funkcionalnost malo razlikuje: za neke se unutarnji spremnik lako skida, drugi imaju šire mlaznice za uranjanje četke za brijanje, a neke druge imaju utor za postavljanje.

S obzirom na to ključ za dobro brijanje je kvalitativno tučena pjena, izbor četke za ovaj proces ne može biti na posljednjem mjestu.

Naravno, možete koristiti mousses za vlaženje kože, ali čak iu ovom slučaju četkica je neophodna: pomaže lagano nanošenje proizvoda.

Na suvremenom tržištu možete pronaći razne vrste brijanjaod konja, svinjetine, jazavčane vune ili potpuno sintetičkih proizvoda.

nedavni biti zanimljiv zoodefenderima i alergijamapogotovo zato što je kvaliteta upotrebe takve četke za brijanje otprilike na pola puta između jazavca i svinjskih resica.

Sve one mogu biti osrednje kvalitete i vrhunske kvalitete.o čemu ovisi konačna cijena, koja varira od nekoliko do nekoliko stotina dolara.

Ako proizvod koji ste kupili ima trajni neugodan miris "pas", dovoljno za pranje šampona nekoliko puta.

Ne zadnju ulogu u uspjehu procesa igra olovka za brijanje, Dakle, ako je drvena, mora se povremeno utrljati s maslinovim uljem, a ne dugo uronjena u vodu.

Elementi metala, plastike ili bjelokosti ne zahtijevaju takav odnos poštovanja prema sebi, jer su trajniji.

Bez tog dodatnog pribora, brijanje će biti vrlo teško, budući da nećete moći vidjeti ni smjer rasta kose ni specifično mjesto s kojeg ih želite ukloniti.

Najjednostavnije površine zrcala mogu imati različite faktore zumiranja, ali za ugodno brijanje bolje je uzeti trostrukikao proizvod s nižom vrijednosti neće dopustiti da se vide svi detalji.

Što se tiče veličine, ne postoji jedinstveni standardmožete koristiti i mala ovalna zrcala i velika ogledala u kupaonici.

Usput, ako ste navikli kombinirati uklanjanje neželjenih dlaka s kadom, onda posebna anti-magla ogledala su korisna za vas s posebnim grijanjem. Takvi proizvodi, za razliku od standardnih opcija, nisu pokriveni parom i lako možete vidjeti svoj odraz.

Istina, troškovi takvih ogledala ne može se nazvati niska, tako da u nekim slučajevima jeftinije kupiti posebne spojeve protiv zamagljivanja ili jednostavno nanesite sapun na površinu, a zatim ga isperite vodom (sljedećih 10 minuta neće biti problema s vidljivošću).

Češljevi i škare

Ove osobine svakog frizera će vam pomoći ako namjeravate rezati bradu ili dlake na licu ne olakšavaju uklanjanje s britvom (alat je jednostavno začepljen).

U prvom slučaju, bolje je otići kod frizera, čije će iskusno osoblje pomoći u usavršavanju vaših brkova ili brade, iako je moguće da ćete nakon eksperimentiranja nekoliko puta naučiti kako to raditi.

Rezanje dlačica prije glavnog brijanja je mnogo jednostavniji zadatak, jer ne morate to raditi pažljivo, sve dok čekinje postanu što je moguće kraće.

Prilikom odabira češlja obratite pažnju na opcije s kratkim ali čestim zubima, Kada kupujete škare, uvjerite se da su dovoljno oštri..

I konačno, ne smijemo zaboraviti pravi izbor kozmetike. Gotovo svaki britvica iritira kožu, čak i ako nije uvijek uočljiva golim okom, što znači da joj trebate pomoći da se oporavi.

U tu svrhu koristite širok izbor tonika, ulja i kolonjskih voda nakon brijanjaod kojih se mnogi temelje na prirodnim sastojcima. U većoj mjeri razmotrite moguće opcije za takve fondove.

Za brijanje

Standardna opcija za olakšavanje uklanjanja dlačica mokrim brijanjem je uporaba pjene.

Njezine različite varijante mogu se razlikovati po gustoći, sastavu i krajnjem rezultatu, ali u svakom slučaju glavna svrha je pripremiti kožu i kosu za naknadno brijanje.

Sličan cilj se ostvaruje i na druge načine, na primjer, gelovi i pjene. Sadrže sredstva za čišćenje, omekšavanje i dezinfekciju. (mentol, glicerin, biljna ulja), a neki proizvođači dodaju im sve vrste silikonskih spojeva kako bi poboljšali klizanje brijača.

Za vlasnike osjetljive kože Idealan lijek bio bi odgovarajući lijek s dodatkom aloe, kamilice i vitamina, a ako se nakon izvođenja postupka na licu pojave male pustule, bolje je dati prednost baktericidnom sastavu.

također, ovisno o tipu kože, možete uzeti druga sredstva: za masnu - adstrigentno, za blijedo i tupo-tonik, a za suhu hidrataciju.

Nakon brijanja

Nakon završetka postupka, vaša koža će posebno trebati zaštitu., umirujuće i hidratizirajuće, au nekim slučajevima i manje žurno će biti brzo zacjeljivanje malih ogrebotina ili posjekotina.

U tu svrhu koristite losione, toaletnu vodu ili čak prah za poslije brijanjakoje su opcije danas dosta.

Glavni zadatak svih takvih sredstava je uklanjanje iritacije, smirenosti i osvježenja kožei mnogi od njih imaju vrlo ugodan miris.

Svi takvi proizvodi obično sadrže alkohole, biljne ekstrakte, biološki aktivne tvari, prirodna biljna ulja, vitamine A i F, mentol, aromatične smjese.

Tako se dogodilo većina muškaraca radije koristi alkoholne losione nakon brijanjajer savršeno dezinficiraju i osvježavaju kožu, a kombiniraju se s atraktivnim mirisom parfema.

Međutim, ovi alati nisu prikladni za suhu i osjetljivu kožu, kao dio alkohol uzrokuje osjećaj stezanja, U takvoj situaciji bilo bi prikladnije koristiti mekše gelove i balme obogaćene regenerativnim i hidratantnim tvarima.

Ipak, hidratizirajuće kreme ne mogu se koristiti na masnoj koži jer često uzrokuju akne.i specijalni gelovi koji umiruju crvenilo, iritaciju i osjećaj pečenja, savršeni su za osjetljivu vrstu.

U posljednje vrijeme sve je popularniji još jedan alat koji pomaže brzo i učinkovito suočavanje s nepredviđenim rezovima. Radi se o alumu za (ili, točnije, poslije) brijanje.

Ovaj kamen (drugo ime - "alunite") je prirodni mineral koji je hidrirani aluminij-kalijev sulfat, koji se prirodno javlja u obliku bijelih ili svijetlo žutih kristala.

Zbog svojih jedinstvenih svojstava sposoban je brzo i učinkovito smanjiti iritaciju i u rekordnom vremenu, izliječiti sve postojeće rezove na koži.

Sve što se od vas traži - vlažite kut kamena u hladnoj vodi i nanesite ga na oštećenje kože nakon brijanja, Možda ćete osjetiti osjećaj peckanja, ali to je onako kako bi trebalo biti, jer samo potvrđuje ljekovita svojstva alunite. Nakon nekoliko minuta isperite hladnom vodom.

Bilo koji alat prije ili poslije brijanja je osmišljen tako da olakša zadatak savršene i glatke kože, minimizirajući sve moguće nuspojave. Zato je toliko važno obratiti pažnju na takve proizvode, prethodno ste odredili vašu vrstu kože.

Pogledajte videozapis: Pravljenje pene pomoću sapuna ili kreme (Prosinac 2019).

Loading...