Lasersko uklanjanje dlaka

N Nije u najboljem svjetlu: koja šteta može uzrokovati lasersko uklanjanje dlaka.

Pozdravljam vas na stranici!

Dugo sam želio pokrenuti blog s recenzijama, a ne samo da bude. Želio bih upozoriti one koji mogu napraviti pogrešku u kupnji proizvoda, obilasku, ili, što je još gore, na putu da naruše svoje zdravlje. Stoga ću pokušati učiniti blog što korisnijim!

Da, usput, o zdravlju će se danas raspravljati.

Počnimo s činjenicom da pokušavam pratiti svoje zdravlje, prolazim standardnim pregledom 1-2 puta godišnje, bavim se sportom i pratim prehranu. Nooo, ovo nije pp) ja sam sada govori o pravilnoj prehrani, ali oh dobro)

Kao i svaka djevojka, zbunjena sam dodatnim dlakama na tijelu. U mladosti sam koristio britvu, nakon nekog vremena prebacio sam se na vosak, a onda sam našao svog idealnog majstora i postao navijač.

Ali, kao što znate, da biste uklonili kosu s voskom ili šećernom uklanjanjem dlaka, morate ih rasti pristojno. Ne mogu ovo! Jednom mjesečno platiti uredan iznos i ići dobro njegovan i glatko tjedan, a sljedeća 3 tjedna rasti.

I to nije poenta! Strašno sam bijesan odrastanjem, biram ih, a onda još više - (

Nakon što sam pročitao na internetu pozitivan i, za najveći dio, neutralne recenzije, odlučio sam za lasersko uklanjanje dlaka.

- U redu je! Jednom zauvijek!

Ali tko je znao da se ne radi o problemu s kojim sam došao boriti se, nooo. Ovdje o još jednom! Jednom kada to učinite i zauvijek ćete pronaći zdravstvene probleme, a vaša će se kosa vratiti na posao!

Više o ovome kasnije)

Dugo sam tragao (više od godinu dana) i izabrao dobru kliniku na Arbatu (primijetio sam da ne misliš da sam otišao u sumnjivi salon), prošao sam kroz nekoliko sesija epilacije nogu i područja osovine.

Vrsta lasera: diodni laser

Marka, model: Koherentni DL 300 808 nm

Želim napomenuti apsolutnu bezbolnost postupka zbog sustava trostrukog hlađenja, postoji uzorak: što više čekinja, to je bolnije. Stoga je bolje brijanje za manje od jednog dana, kosu sam skinula 12-15 sati prije zahvata. Ali! Savjetovao sam se s raznim stručnjacima, uključujući i stručnjake ovog salona.

Rezultat je uočen nakon prvog zahvata, oko 10% kose palo je na dan 10, a 21. dana ispalo je oko 70%.

Kosa je počela rasti sve manje! Sretan u 3 sesije dodao sam bikini zonu. Nema primjedbi na ponašanje kože i kose, ALI! Uz kosu i izgubljene mjesečno! To jest, ciklus je prekinut, nije bilo menstruacije.

Epilacija je urađena u srpnju 2018., u kolovozu više nije bilo, griješio sam zbog klimatskih promjena, ljeto je još bilo vruće, a ja sam bio odsutan, ali kad se nije pojavio u rujnu, počeo sam paničariti! Naravno, nisam nastavio sesije, okrenuo sam se liječnicima na 86. dan ciklusa, propisao duphaston, dok sam radio istraživanje, ispostavilo se da je folikul u jajniku sazrio, ali da se ne bi rasprsnuo, endometrij je bio tanak, i nije bilo ničega što bi se raspršilo, endometrij je bio tanak, i nije bilo ničega (žao za detalje) , ali kako ću drugačije zapisati posljedice?

Četrnaestog dana uzimanja lijeka, ponovno sam se osjećala kao punopravna žena,

6. studenoga unesen je u ženski kalendar! A to nisu bili kritični, već najduže očekivani dani! Istraživanje se nastavilo, komunicirajući s različitim liječnicima, postavljajući isto pitanje - može li se takav neuspjeh dogoditi kasnije laserskom epilacijom, sve u jednom glasu je odgovorio: - "Ne!".

Pa, ako ne, zašto onda ne nastaviti s manipulacijama, pogotovo jer je u studenom i prosincu menstruacija počela istog dana kao i prije.

19. siječnja. i opet sam otišao u salon i što misliš? Opet imam kašnjenje! Desetog dana sam otrčao do liječnika, opet istu priču, sjeli smo na razgovor i ona je izdala da me laser najvjerojatnije pogađa tako jako, a jajnici slabe pod takvim bljeskovima da je za njih stresan i oni zaustavljaju svoju funkciju, stoga nastavljaju s radom. sjednice ne mogu, ako još planiram zatrudnjeti.

Ponovno sam bio prepisan lijekova, liječit ću se!

3:56, u subotu ujutro, ali ne mogu spavati, pa sam odlučio podijeliti s vama pronalazak s interneta, oh, ako sam ranije pronašao ovaj članak

"U svibnju 2013. godine provela je još jedna studija koju je proveo dr. Gary Chang, kirurg dermatologa iz Bostona, tijekom kojeg je utvrđeno da je, uz laserske zrake," koktel hlapljivih kemijskih spojeva "koji sadrži najmanje 13 otrovnih za ljudsko tijelo tvari koje mogu prouzročiti značajnu štetu tijelu.
Kada je laser izložen koži, više od 300 kemijskih spojeva prodire u dublje slojeve kože, od kojih je 40 u iznimno visokim koncentracijama, a 13 su otrovni i opasni za ljude. Te kemikalije uključuju:
* Benzen, toluen i etilbenzen (nalaze se u ispušnim plinovima automobila, dimu cigareta, ljepilima, bojama i deterdžentima). Ove tvari uzrokuju leukemiju i abnormalnosti koštane srži.
* 2-metilpiridin, koji uzrokuje kronične glavobolje i mučninu.
* Dietil ftalat, koji se koristi u proizvodnji kozmetičkih mirisa. Uzrokuje fetalne abnormalnosti u trudnica.
* Trietil disulfid. Uzrokuje opekline i korodira tkivo.
* Različite toksične alkalne komponente, čija šteta još nije u potpunosti proučena.
Dakle, laserske zrake ne prodiru dovoljno duboko da izravno utječu na unutarnje organe, a njihova duljina nije dovoljno velika da ošteti unutarnje genitalne organe i uzrokuje neplodnost. Međutim, oni doprinose prodiranju raznih toksičnih tvari u ljudsko tijelo, što može uzrokovati razne ozbiljne bolesti ne samo za osobu koja je na laserskom uklanjanju, već i za fetus trudnice.

Dumaete Što mislite o ovome?

Osobno sam već okončao ovo pitanje, ne želim ugroziti svoje zdravlje.

Povratne informacije će biti komplementarne, ne gubite se

Ako imate bilo kakvih pitanja, napišite u komentarima!

Upotreba: Odgovorit ću na bilo koje pitanje ovdje ili ću o tome napisati poseban post. Čeka se povratna veza

Brinuti o svojoj ljepoti i zdravlju, brbr_

Kontraindikacije za postupak laserskog uklanjanja dlaka.

U uputama za suvremeni aparat za lasersku obradu propisane su skupine bolesti, za nositelje kojih je bolje odabrati drugu metodu uklanjanja dlaka. Među apsolutnim kontraindikacijama su:

 • onkologija,
 • imunodeficijencije,
 • pogoršanje alergija
 • bilo kakve dermatološke bolesti,
 • dijabetes,
 • proširene vene (takozvane zvjezdice).

Osim toga, uz lagani učinak na kožu, bolje je pričekati ako pacijent ima jedno od sljedećih stanja:

 • hormonska nestabilnost,
 • trudnoća i dojenje,
 • virusa i infekcija
 • bilo koji upalni proces u području uklanjanja dlaka,
 • povrede integriteta kože (rane, posjekotine),
 • hladno

Pitanje laserskog uklanjanja dlaka tijekom trudnoće i dalje se aktivno raspravlja. Unatoč činjenici da nijedan slučaj ozljeđivanja fetusa od svjetlosne epilacije nije fiksiran, postupak za njega ne prolazi u potpunosti. Nakon zagrijavanja lasera, koža majke se odmah ohladi, ali postoji rizik zagrijavanja kože djeteta. Budući da fetus nema sposobnost termoregulacije, dijete može pregrijati. Naravno, ova vjerojatnost je vrlo mala, ali ako možete izbjeći rizik, onda je vrijedno odgoditi postupak laserskog uklanjanja dlaka za postporođajno razdoblje.

B Mogući učinci laserskog uklanjanja dlaka

Pregrijavanje kože je najčešći uzrok opeklina od laserskog uklanjanja dlaka. Tijekom postupka, usko fokusirane zrake svjetlosti prodiru u kožu na dubinu od najviše 2-3 mm. Vrijeme izlaganja lasera je smanjeno na efektivni minimum i ograničeno je na dijelove sekunde, tako da se zagrijana zona epilacije odmah hladi. Međutim, postoje brojne okolnosti koje mogu spriječiti brzo hlađenje kože:

 • duljina kose veća od 1 mm doprinosi zagrijavanju epidermisa: pod utjecajem lasera melanin sintetizira toplinu, koja se distribuira prvenstveno duž same dlake; iznad kože je ne samo nepotrebno, ali i opasno: čini postupak bolnim i povećava rizik od opeklina,
 • Štavljenje i lasersko uklanjanje dlaka nisu kompatibilni: nakon dugog boravka na suncu, koža pretvara brončanu nijansu - to je manifestacija iste reakcije melanina u donjim slojevima dermisa, ponovljeno izlaganje svjetlu prirodno će izazvati opekline. Zamislite: to je ista stvar kao i nakon cijelog dana provedenog na intenzivnom suncu, idite u solarij. Stoga, prije i nakon postupka uklanjanja dlaka, laser treba zaštititi kožu od sunčevih zraka i odbiti umjetno štavljenje,
 • pogrešno konfigurirana oprema: medicinsku opremu za lasersko uklanjanje dlaka može koristiti samo posebno obučeni kozmetolog, a nakon određivanja fototipa pacijenta prilagođava valnu duljinu i frekvenciju pulsa u skladu s rednim brojem postupka. Ako je dijagnoza netočna ili je uređaj nepravilno konfiguriran, postoji opasnost od opeklina kože,
 • nedovoljno hlađenje kože: upotreba posebnih mlaznica s učinkom hlađenja, gelova i sprejeva je osmišljena kako bi se smanjila bol pacijenta, ali i kako bi se koža zaštitila od pregrijavanja, ako kozmetičar koristi samo anestetik bez dodatne korekcije temperature kože, može biti u opasnosti zdravlja.

Crna mjesta

Neugledne tamne mrlje ponekad se javljaju na mjestu spaljenog folikula. To su ostaci dlačica koje više nisu održive i ne mogu doći do površine kože.

Crne točke mogu se pojaviti u bolesnika s ukočenim čekinjama ili s povećanim rastom kose. U takvim slučajevima, vegetacija je nešto otpornija na vanjske utjecaje i stoga zahtijeva dodatne mjere za uklanjanje.

Ne-estetske manifestacije na koži imaju ružičasto-crvenu boju, precizno definiranu perimetarsku i karakterističnu tuberoznost. Acne također uzrokuje svrab i izgleda vrlo neugodna.

Uzroci akni nakon laserskog tretmana kože:

 • urastanje kose je klasična posljedica mnogih metoda uklanjanja dlaka. To je povezano s činjenicom da se rast pištolja zaustavlja na pola: rep kose nije se probio do površine kože, već je bio savijen u jednom od slojeva dermisa, zbog čega se začepljuje žlijezda lojnice i javlja lokalna upala,
 • infekcija folikula - vjerojatnost infekcije u pore s laserskom metodom uklanjanja dlačica svodi se na nulu, jer liječenje kože ne prodire, jedina iznimka - ako su rane i posjekotine već bile prije zahvata. Ali u ovom slučaju, lasersko uklanjanje dlaka je kontraindicirano.

P Pigmentacija

Nakon izlaganja laseru, i pacijenti s tamnom i tamnom kožom mogu se suočiti s problemom nepravilnog tonusa kože. Nepravilno određivanje klijentovog fototipa i naknadno netočno podešavanje parametara uređaja dovodi do hiperpigmentacije.

Najbolji slučaj za lasersko uklanjanje dlaka je "snježno bijela", koja ima prirodan kontrast između boje kože i boje kose. Tada je vegetacija lakša za uklanjanje svjetlom, a rizik od nuspojava je minimalan. Svi drugi posebni slučajevi zahtijevaju posebnu pozornost kozmetologa. Istodobno, neke varijante, na primjer, apsolutno bijela koža sa sivom ili svijetlom vegetacijom, i, obrnuto, afroamerički tip fotografije, ne mogu se laserski epilirati zbog opasnosti od hiperpigmentacije kože.

Što može oštetiti lasersko uklanjanje dlaka?

Je li lasersko uklanjanje dlaka opasno po zdravlje? Na ovo pitanje može se odgovoriti potvrdno, ali pod uvjetom da:

 • tehnika tehnike je prekršena
 • bila je loša priprema
 • nepravilna njega,
 • Sjednice su provedene s kontraindikacijama.

Mogu postojati posljedice kao što su:

 • oštećenje kože (opekline, otekline, plikovi, itd.),
 • modrica,
 • alergije,
 • problema s vidom
 • pigment na koži
 • pogoršanje herpesa,
 • strah od svjetlosti
 • napredovanje onkološkog procesa
 • promjena u hormonalnoj pozadini, itd.

Negativni učinci nakon laserskog uklanjanja dlaka su minimizirani ili se uopće ne pojavljuju ako se obratite visokokvalificiranom profesionalcu i jasno poslušate njegove preporuke.

Kada je laser kontraindiciran?

Uklanjanje dlačica laserskom zrakom ima mnogo inhibicija. Da ne bi naštetili vašem tijelu, ne smijete ići na postupak u prisutnosti kontraindikacija.

To uključuje:

 • rak,
 • infekcije kože i druge bolesti koje su u akutnoj fazi,
 • povijest šećerne bolesti
 • trudnoća,
 • dojenje,
 • hormonska neravnoteža
 • klimakterijsko razdoblje
 • adolescencija,
 • ishemije,
 • povišenje krvnog tlaka,
 • proširena vena ili sklonost tome,
 • prisutnost ožiljaka, madeža, papiloma i drugih formacija u području koje se unosi,
 • povišena tjelesna temperatura
 • prisutnost akutnih respiratornih bolesti, GRIPP, itd.,
 • individualna netolerancija.

Još jedno ograničenje - prisutnost svjetle kose. To je nijansa koja ne šteti zdravlju i neće donijeti koristi. Plava kosa ne prepoznaje laser i ne gori.

Lasersko uklanjanje dlaka uzrokuje rak

Ako osoba trenutno nema onkologiju, tada postupak ne izaziva njezinu pojavu. Laserska zraka može pogoršati stanje pacijenta s rakom, ali ne dovodi do njega.

Još jedna točka u kojoj je razvoj onkologije moguć je laserski tretman mjesta s madežima. Oni se mogu ponovno roditi u maligne neoplazme. Zato je stroga kontraindikacija prisutnost bilo kakvih formacija na određenom mjestu.

Lasersko uklanjanje dlaka uzrokuje neplodnost

Laser također nije sposoban utjecati na reproduktivnu funkciju žena. Sve je to igra hormona. U prisutnosti hormonskog neuspjeha, postupak je općenito kontraindiciran. Kako ne bi izazvali daljnje promjene u hormonalnoj pozadini na gore, u početku je vrijedno liječenja i tek onda planirati sesije laserskog uklanjanja dlaka.

Ostali mitovi

Također, neki kažu da je lasersko uklanjanje dlaka bolan postupak. Ovo je laž. Ako gospodar učini sve ispravno i dlake su odgovarajuće duljine, klijent ne osjeća nikakvu nelagodu.

Također tvrde da se mogu pojaviti urasle kose i ožiljci. Ne. To ne može biti, jer koža ostaje netaknuta, nema oštećenja.

Oštećenje epidermisa

Koža se može oštetiti ako stručnjak nema odgovarajuće iskustvo i ne radi ispravno s uređajem. Drugi razlog - jaka preplanulost, prisutnost osipa i drugih oštećenja ili tamne kože na prirodi. Sve ove kontraindikacije za koje je postupak zabranjen. Ako se ne pridržavate ove zabrane, postoji rizik od oštećenja dermisa.

Oštećenje očiju, konjunktivitis

To se događa u nedostatku zaštitnog stakla ispred klijenta i majstora. Laserska zraka može štetno utjecati na oči. To uzrokuje ne samo konjunktivitis, nego i smanjenje vidne oštrine. Da biste to izbjegli, uvijek prije početka manipulacije morate nositi zaštitne naočale. Uklonjeno tek nakon završetka postupka.

Ostali učinci

Može se dogoditi i:

 • upala folikula (za one koji nisu poslušali specijaliste i nepropisno organizirali postepilacijsko razdoblje ili su skloni pretjeranom znojenju),
 • hiperpigmentacija ili opeklina (kod tamne kože i preplanule),
 • alergija (uglavnom na proizvode koji se koriste prije i nakon manipulacije).
u sadržaj ↑

Odabir stručnjaka

Iskusan i obrazovan majstor neće napraviti fatalne pogreške. Prije nego što se prijavite na sesiju, provjerite profesionalnost stručnjaka. To će pomoći:

 • recenzije kupaca
 • prisutnost diploma i druge dokumentacije koja potvrđuje stečena znanja i vještine u relevantnom području,
 • ocjena kabine.

Čak i po vrijednosti, možete odrediti koliko dobro osoba radi. Vrijedni zaposlenici i obrtnici neće raditi za ništa. No postoje iznimke. Ponekad se saloni koji su upravo otvorili, po svojim cijenama, pokušaju izgraditi bazu kupaca, ali majstori su već stekli iskustvo i imaju potrebno znanje.

Pravilnu njegu kože nakon zahvata

Vrlo je važno nakon zahvata pravilno se brinuti za epidermu i slijediti određena pravila.

Nije moguće nakon sesije:

 • idite u solarij ili sunčajte se pod suncem,
 • parna derma (kupke, tople tuševe, kupke ili saune),
 • baviti se aktivnim sportovima kako ne bi izazvali prekomjerni rad znojnih žlijezda,
 • plivati ​​u bazenima ili na otvorenoj vodi.

Budite sigurni da svakodnevno tretirane površine podmažite hidratantnom kremom. Ako ljeti odete van, nanesite kremu za sunčanje na otvorena područja ili pokušajte pokriti pro-epilirana područja.

Ako se dogodi opeklina, nanesite pantenol na dermis. To će pomoći vratiti kožu. Ni u kom slučaju nemojte pokupljati kore. Sve to će uzrokovati pojavu ožiljaka i hiperpigmentacije.

Mišljenja kupaca

Je li štetno za zdravlje učiniti lasersko uklanjanje dlaka? Većina kupaca ne misli. Glavno je pronaći dobar salon, odabrati odgovarajuće razdoblje i slijediti sve preporuke.

 • Irina: „Godinu dana sam radio lasersko uklanjanje dlaka i nisam primijetio nikakve nuspojave. Moj gospodar je uvijek gledao na stranicu koja je obrađena. Ako naiđete na osip, postupak je odgođen. Mislim da je to bio odgovoran stav stručnjaka koji je odigrao glavnu ulogu u mojim uspješnim rezultatima. "
 • Daria: „Lasiranje se već radi po peti put. Nakon sesija uvijek radim sve što mi je rečeno u salonu. Nema kontraindikacija za zahvat i komplikacija. Stručnjak vodi preliminarni razgovor sa mnom, pregledava gradilište i pojašnjava je li moje zdravlje u redu. Svaki put slušam sve o mogućim komplikacijama i kontraindikacijama. Ovo je već umorno, ali plus majstor. To govori o njegovom odgovornom pristupu i profesionalizmu. "
 • Maria: „Uklanjam lasersku kosu oko šest mjeseci. Prva sesija obavljena je u malo poznatom salonu, majstoru, koji nije imao bogato iskustvo, kao rezultat - opekline i ožiljke. Nakon što sam odlučio ne spremiti i pretvorio u prestižnom i popularan salon. Tu su cijene veće, ali je majstor kvalificiraniji i iskusniji. Više nije bilo nuspojava.
u sadržaj ↑

Da lasersko uklanjanje dlaka nije dalo nikakve nuspojave, potrebno je pronaći dobar salon s iskusnim majstorom, kako bi se adekvatno liječila priprema i njega. Opekline od sunca i prisutnost kožnih bolesti nisu dobri. Kako ne biste pokvarili svoj izgled i ne narušili svoje zdravlje, pokušajte pažljivo pregledati sve dostupne kontraindikacije i učiniti sve što specijalist zahtijeva od vas.

Pogledajte videozapis: Calling All Cars: Missing Messenger Body, Body, Who's Got the Body All That Glitters (Studeni 2019).

Loading...