Drugo

Plastična kirurgija na nosu: fotografije, osvrti

Rinoplastika ili rinoplastika je operacija koja ima za cilj promijeniti oblik i (ili) veličinu vanjskog nosa. Pomaže mijenjati izgled pacijenta na bolje. U nekim slučajevima, svrha rinoplastike je očuvanje ili normalizacija respiratorne funkcije nosa, zatim se izvodi funkcionalna operacija nosa.

Tko treba operaciju nosa

Najozbiljniji i hitni slučajevi u kojima je potrebna operacija nosa su povreda nosnog disanja i gubitak respiratorne funkcije. Najčešće se to događa kao posljedica nesreća, nesreća, ozljeda nosa i hitne restauracije. Osim toga, postoje estetske indikacije za rinoplastiku:

 • veliki i debeli vrh nosa
 • nos predug
 • visok ili, obratno, donji dio nosa

Među kontraindikacije standardnih razlikovati poremećaj koagulacije, teški oblik bolesti unutarnjih organa.

Priprema i provedba operacije

U pripremi za operaciju, kirurg se savjetuje s pacijentom i određuje pristup. Rinoplastika koristi zatvoreni i otvoreni pristup.

Zatvorene se nalaze ispred nosa, tako da su nastali ožiljci neprimjetni vanjskim pregledom. S otvorenim pristupom, kožni dio nazalnog septuma presijeca na najužem dijelu. Otvoreni pristup ima prednost nad zatvorenim pristupom, jer daje kirurgu maksimalne mogućnosti za procjenu omjera svih važnih anatomskih struktura.

Tijekom operacije na plastičnoj kirurgiji nosa, kirurg mijenja strukturu kosti i hrskavice nosa ili njegovih pojedinih dijelova, dajući vanjskom nosu uspješniji estetski oblik. Operacija se izvodi pod intravenskom ili lokalnom anestezijom i traje 1-2 sata.

Rezultat i rehabilitacija

Nakon rinoplastike u bolnici potrebno je ostati još 4-5 dana. Sljedećeg dana, liječnik uklanja tampone iz otvora za nos, a petog dana prije napuštanja klinike, pacijentu se uklanja fiksacijska ploča. U roku od 10 dana trebate ograničiti kontakte, modrice mogu ostati duže vrijeme. Do kraja drugog mjeseca nakon operacije nosa nestaju rezidualni učinci edema. Istovremeno se određuju prvi rezultati operacije. Ožiljci od rinoplastike nisu vidljivi. Vanjski nos dobiva svoj konačni oblik za 6-12 mjeseci. Do tog trenutka koža na terminalnom dijelu nosa može biti zapečaćena i lokalizirani edem je neprimjetan za druge, ali opipljiv za pacijenta.

Indikacije za postupak

Sve indikacije za rinoplastiku mogu se kombinirati u dvije velike skupine - estetsku i patološku.

Estetsko svjedočanstvo

 • Kongenitalno zadebljanje vrha nosa
 • Izgovoreni nos,
 • Nesrazmjerna dužina nosa
 • Urođena deformacija nosne kosti
 • Preširoke nosnice
 • Široki nos,
 • Horizontalno miješanje nosa
 • Nos sedla,
 • Bilo kakva deformacija nosa zbog ozljede.

Patološke indikacije

 • Teško disanje zbog zakrivljenosti septuma,
 • Posljedice rascjepa nepca - "rascjep nepca" i "rascjep usne",
 • Česta nazalna kongestija, ne uzrokovana respiratornim bolestima.

kontraindikacije

Rinoplastika ima brojne kontraindikacije u kojima je operacija zabranjena od strane bilo kojeg savjetnika. To uključuje:

 • Bilo koji maligni tumori
 • Zarazne bolesti povezane s sluznicama,
 • Kronični sinusitis,
 • Dekompenzirani oblik dijabetesa,
 • Aktivni oblik tuberkuloze,
 • Zatajenje bubrega
 • herpes,
 • Epilepsija i drugi neurološki poremećaji
 • Poremećaji krvarenja,
 • Parodontne bolesti, stomatitis i druge upalne bolesti usne šupljine,
 • aritmija,
 • Period menstruacije,
 • Trudnoća i dojenje,
 • Dob do 18 godina.

Vrste rinoplastike

Prije svega, rinoplastika je podijeljena u dvije velike skupine prema metodi pristupa:

 • Otvorena rinoplastika, U takvoj operaciji napravljen je rez duž cijelog nosnog septuma izvana. Otvorena tehnika je jednostavnija i omogućuje vam da ispravite mnogo više mana, ali ostavlja ožiljak, koji je prilično uočljiv i nakon potpunog izlječenja.
 • Zatvorena rinoplastika, U tom slučaju se urezuje u nosnu šupljinu, a napolju nema ožiljaka ili ožiljaka. Rehabilitacija je kraća, sama operacija je lakša, ali se na taj način ne mogu ispraviti svi nedostaci.

Zatvorena rinoplastika ima drugi tip - rinoplastika s endoskopskom pomoći, Činjenica je da kada kirurg napravi rezove u nosnoj šupljini, on fizički ne može vidjeti svoje postupke i prisiljen je djelovati na dodir. Da bi se postigli najbolji rezultati, u nosnu šupljinu umetnuta je posebna mala kamera koja prikazuje sliku na monitoru. Kao rezultat toga, liječnik radi, gledajući u zaslon, i može napraviti rezove što točnije i preciznije moguće. To se naziva endoskopska pomoć.

Također, možete zasebno odabrati laserska rinoplastika, Može se raditi na otvoren i zatvoren način - jedina razlika je u tome što plastični kirurg koristi laser umjesto skalpela.

Laser je potpuno sterilan, jer nijedan manipulator nije u kontaktu s kožom. Čak ima i dodatni antibakterijski učinak, pomaže u sprječavanju upala i komplikacija nakon operacije. Osim toga, zagrijava tkiva i zatvara krvne žile, izbjegavajući tako krvarenje. Gotovo sve klinike na visokoj razini sada koriste upravo laser.

Također, rinoplastika se razlikuje ovisno o tome što treba ispraviti.

septoplasty

Septoplastika je korekcija nazalnog septuma. Ponekad se ova operacija smatra ne-rinoplastikom nosa, ali se zapravo izvodi na isti način kao i druge vrste rinoplastike. Jedina razlika je u tome što se često radi iz medicinskih razloga - zbog konstantne nazalne kongestije, problema s disanjem ili nakon ozljede.

Nakon septoplastije, nosna pregrada postaje glatka, nos dijeli točno na pola, nosnice postaju jednake veličine, tako da je i estetika malo poboljšana. Osim toga, pacijentu postaje mnogo lakše disati, konstantna nazalna kongestija i hrkanje nestaju.

Prije i nakon septoplastije

Operacija vrha nosa

Ovaj postupak dopušta fiksirati spušteni ili podignuti vrh nosa, uklonite vidljivu brazdu, podesite položaj nosne pregrade, Operacija je atipična, u svakom slučaju se provodi pojedinačno - netko treba ukloniti dio hrskavice, netko treba lagano pomaknuti ili skinuti. Plastika vrha nosa je prilično ne-traumatska, jer ne utječe na kosti - kirurg radi samo s hrskavicom.

Prije i poslije plastifikacije nosa

Columella Fix

Columella je kožna mreža između nosnica, smještena ispod septuma. Korekcija kolumele jedna je od najjednostavnijih operacija u rinoplastici, jer ne zahtijeva puno truda i resursa.

Ako pacijent želi, kolumela se spušta, podiže, naginje ili transformira na bilo koji način kako bi nosu dao željenu simetriju. Idealno mjesto kolumele smatra se položajem odmah ispod krila nosa.

Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji 30-40 minuta. Razdoblje rehabilitacije rijetko prelazi 12 dana.

Prije i poslije korekcije kolumele

Uklanjanje grbavca

Vrlo teška operacija koja se provodi samo na otvoren način, To zahtijeva uklanjanje kože s nosa i doslovno rezanje međunožja, tj. Uklanjanje izbočenog dijela kosti. Nakon rezanja potrebno je lagano pomaknuti bočne strane nosa kako bi se vratilo natrag. Obično, zajedno s uklanjanjem grbavog vrha, potrebno je napraviti plastiku vrha nosa, budući da glatki nos vizualno izgleda duže i treba ga skratiti.

Prije i nakon eliminacije grbavca

Smanjenje duljine nosa

Još jedna vrlo ozbiljna operacija. Ponekad, da bi se vizualno smanjio nos, dovoljno je popraviti njegov vrh, ali ako je nos predug, bit će potrebno ubacite kost i pomaknite hrskavicu, Operacija se obično provodi na otvoren način i traje puno vremena, jer trebate izrezati veliku količinu kosti i dati prirodnom obliku nos.

Prije i nakon smanjivanja duljine nosa

Povećanje nosa

Ova operacija je manje popularna, ali ponekad je potrebno povećati nos kako bi se stvorilo skladno lice. To je učinio ili silikonski implantatiili implantacijom vlastito hrskavično tkivood pacijenta. Povećanje nosa omogućuje vam da vizualno širi nos i sakrije malu grbu.

Prije i poslije povećanja nosa

Augmentation Rhinoplasty

Jedna od složenih operacija smatra se povećanjem rinoplastike - nosni most zbog instalacije ispod pacijentove kože posebnog okvira, koji je neko vrijeme unutra, a zatim prirodno raste u nos.

Kostur je načinjen od kostiju ili hrskavičnog tkiva davatelja ili samog pacijenta. Uzeta je iz rebra, brijega iliuma ili stražnjeg dijela lakta. Zbog složenosti svake faze, nije svaka klinika sposobna obaviti operaciju, a ne svaki kirurg ima odgovarajuću razinu kvalifikacije.

Sama operacija traje ne više od 2 sata, ali je razdoblje rehabilitacije vrlo dugačko. Prvih nekoliko dana pacijent može disati samo kroz usta, zatim se nosni kanali oslobađaju iz tampona.

Potpuni oporavak nakon augmentacijske rinoplastike očekuje se na 8-9 mjeseci, ali ima slučajeva da rehabilitacija traje i do godinu i pol.

Prije i poslije rinoplastike (augmentacija)

Operacija nosnice

Jedan od najosjetljivijih rinoplastika - je rinoplastika krila nosa (nosnice). Estetski postupak posvećen je smanjivanju ili sužavanju krila nosa. Dajući im simetriju i druge efekte osmišljene kako bi učinili nos privlačnijim.

Operacija se izvodi pod općom anestezijom, kirurg, nakon što je odredio konačni rezultat, uklanja višak mekih tkiva pomoću mikro-rezova, a zatim šije izrezano područje. Vrste posjekotina, njihova veličina i oblik određuju se pojedinačno.

Trajanje postupka određeno je složenošću. U pravilu ne prelazi 2 sata. Rehabilitacija traje oko šest mjeseci.

Prije i poslije korekcije nosnih krila

Injekcijska rinoplastika

Neke klinike injekcione rinoplastike zovu ne-kirurške. U stvari, to su dva imena za isti postupak, što podrazumijeva odsustvo bilo kakvih disekcija na nosu. Ali koristi lijekove koje uvodi ubrizgavanje - otuda i glavni naziv.

Postoji nekoliko načina za takvu intervenciju, ali one se svodi na jednu stvar - upotrijebljene lijekove, ili kako ih ispravno nazvati - punila, utječu na meka tkiva nosa, uklanjaju višak i time stvaraju novu arhitekturu. Osim mekih tkiva, ovi preparati, gelovi i druge komponente ne utječu na ništa, pa je ova metoda čisto kozmetička.

Postupak traje ne više od pola sata, a razdoblje rehabilitacije rijetko prelazi tjedan dana.

Opsežna rinoplastika nosa

Obično je za nos potrebno imati savršen oblik nekoliko operacija - namjestite vrh i nosnice, popravite septum, uklonite prepone, promijenite duljinu. Stoga se postupci obično provode sveobuhvatno. To malo povećava vrijeme operacije, ali omogućuje postizanje željenog učinka u jednoj proceduri, bez ponovnog uranjanja u anesteziju i dugotrajnu rehabilitaciju.

Ponovljena rinoplastika

Ova se vrsta izolira odvojeno, jer je operacija vrlo složena. Potrebno je ako pacijent nije zadovoljan pogledom na nos nakon operacije i oporavka. Na primjer, ako su lateralne hrskavice prekomjerno uklonjene, nos može izgledati deformiran ili kratak. Asimetrija i drugi nedostaci također su česti. Samo iskusan plastični kirurg može izbjeći komplikacije.

Teškoća u ponovnoj rinoplastici je u tome što nosno tkivo već ima ožiljke, a hrskavično tkivo često nije dovoljno za korekciju. Možda će biti potrebno postavljanje implantata ili prijenos hrskavice.

Priprema za rinoplastiku

Operacija nosa je ozbiljan kirurški zahvat pa zahtijeva posebno pažljivu pripremu. Prije svega, kirurg šalje pacijenta na testove koji pomažu u otkrivanju mogućih kontraindikacija za operaciju. Ako se ispostavi da je anestezija kontraindicirana kod pacijenta, odabrane su metode operacije koje se mogu izvoditi pod lokalnom anestezijom, na primjer, konturna rinoplastika.

Sljedeća je gotova rentgen nosa proučiti njegovo stanje. Ako je potrebno, provodi se endoskopsko ispitivanje nazalne šupljine, koja pomaže identificirati abnormalnosti i patološke promjene u tkivima, kao što su tumori. Također određuje što pacijent želi promijeniti i kako izvršiti operaciju.

U suvremenim klinikama, obvezna je terapija računalna simulacija, Klijentu se pokazuje kako će njegov nos približno pratiti operaciju kako mu novi izgled ne bi bio iznenađenje.

Kada se sve odluči, kirurg određuje datum operacije. Dva tjedna Prije toga, pacijent mora prestati uzimati lijekove koji smanjuju zgrušavanje krvi, na primjer, aspirin. O otkazivanju lijekova treba razgovarati sa svojim liječnikom.

VAŽNO: Dan prije operacije ne možete uzimati tablete za spavanje i sedative - one mogu oslabiti učinak anestezije ili anestezije.

Kako je rinoplastika

Tijek operacije ovisi o odabranoj metodi i željenom rezultatu, ali postoje neke opće točke.

Najčešće se rinoplastika izvodi pod općom anestezijom, jer je intervencija vrlo ozbiljna i teška za pacijenta, i fizički i psihički. U rijetkim slučajevima, na primjer, kada se ispravlja vrh nosa, može se koristiti lokalna anestezija, ali to je vjerojatnije iznimka.

Obično kada se koristi rinoplastika endotrahealna anestezija, Pacijent je uronjen u stanje spavanja, a posebna cijev je umetnuta u dišne ​​puteve kroz usta. Ne samo da osigurava disanje, već i ne dopušta ulazak krvi u respiratorni trakt. Ponekad se koristi intravenska anestezija, ali ne štiti dišne ​​puteve.

Nakon što je pacijent uronjen u anesteziju (ili je podvrgnut anesteziji), sama operacija počinje. Liječnik izreže i vrši manipulacije u skladu s odabranim načinom rada. Cijeli postupak traje 1-3 sata ovisno o složenosti operacije. Sve to vrijeme pacijent ne osjeća ništa.

Na samom kraju, kirurg ubija i uklanja pacijenta iz stanja spavanja. Prvih nekoliko dana pacijent ostaje unutra bolnica - mora se udaljiti od anestezije, a kirurg mora osigurati da nema infekcije. Obično, na drugi do četvrti dan, pacijentu se dopušta da ode kući s gipsom na nos. Morat ćete posjetiti liječnika kako biste promijenili zavoje i kontrolirali liječenje.

U procesu rinoplastike

Rehabilitacija nakon rinoplastike

Rehabilitacijski period nakon rinoplastike traje tri tjedna, ali nos dobiva konačni oblik tek nakon 6–12 mjesecikada su sve kosti i hrskavica u potpunosti izliječene.

U prvom tjednu i pol bolesnik hoda žbuka, U nazalnim prolazima umetnuti pamučni obrisci koji se povremeno trebaju mijenjati. U ovom trenutku teško je disati, nos može boljeti, lice može nabreknuti. Ponekad ima dosta jakih glavobolja.Gips i šavovi se uklanjaju nakon tjedan i pol, oko tog vremena prolazi jaka bol, a oteklina nestaje.

Gips i oticanje nakon operacije nosa

tijekom dva tjedna ne možete prati vrućom vodom, uzeti toplu kupku, otići u kupke i saunu - oteklina može ići na sve lice i vrat. Možete samo spavati na leđima, s blago podignutom glavom, kako biste lakše disali, a krv ne ulazi u nos. U prašnjavim prostorijama treba nositi zaštitnu masku.

U prvom tri tjedna Potrebno je ograničiti tjelesne aktivnosti, ne dizati utege, pa čak i ne hodati mnogo. Iako je na otvorenom dobro za nos. U prvom tri mjeseca Zabranjeno je nošenje naočala i teških šešira, kupanje u bazenu i sunčanje. U ljetnim vrućinama nosite šešir širokog oboda ili koristite suncobran.

Dodatna ograničenja za pacijenta utvrdit će kirurg - oni ovise o individualnim karakteristikama organizma i izvedenoj operaciji. Na primjer, nakon uklanjanja grbave rehabilitacije može biti mnogo dulje.

Moguće komplikacije

Operacija nosa smatra se vrlo teškom operacijom. Komplikacije nakon toga 4–15% slučajeva ali njihov glavni razlog je poziv na neiskusnog kirurga. Liječnik koji provodi rinoplastiku treba imati veliko iskustvo i iskustvo, bolje je studirao u inozemstvu i imati različite certifikate koji potvrđuju njegove kvalifikacije.

Za vrijeme operacije mogu se pojaviti komplikacije kao što su lomovi kože, krvarenje, integritet kostiju, prijelom nosa ili kidanje sluznice i hrskavice. Ove komplikacije obično mogu brzo riješiti, ali povećavaju trajanje operacije i rehabilitacije.

Odmah nakon operacije, postoji oteklina, bol i otežano disanje, To je normalno, ali ako simptomi ne nestanu nakon tjedan dana, to je razlog za konzultaciju s liječnikom. Također, ponekad nakon rinoplastike, pacijent pati od slabljenja ili gubitka mirisa.

Otvorenom operacijom koža na nosu može Potamnjeni, prekriveni vaskularnom mrežom, ponekad se na njemu formiraju vidljivi ožiljci, Razlog tome je i kirurška pogreška i nepravilna njega nosa nakon operacije.

Također postoje estetske komplikacije - nezadovoljstvo nepravilnim nosom ili pacijentom rezultatom operacije. U tom se slučaju druga rinoplastika izvodi u 2-3 godine.

Rezultat nekoliko neuspjelih operacija

Komplikacije nakon rinoplastike

Pregledi rinoplastike

Rinoplastika je jedna od najpopularnijih plastičnih operacija, budući da su mnogi ljudi nezadovoljni oblikom nosa. Većina ljudi je zadovoljna rezultatom, ali čini se da je rehabilitacija previše gruba za mnoge.

Pozitivne recenzije

Pozitivne kritike ostavljaju pacijenti koji su posjetili iskusnog kirurga. Obično su to ljudi s prilično visokim pragom boli koji su inače izdržali rehabilitaciju. Također, oni koji su ispravili nosni septum gotovo uvijek dobro reagiraju na rinoplastiku - nakon operacije ljudi imaju glavobolje, a disanje se poboljšava.

“Moja rinoplastika mi je doslovno okrenula cijeli život! Nos je bio vrlo malen, trn u nosu, stalno je zadirkivan kao dijete, napustio je školu s hrpom kompleksa i bez prijatelja. Uštedio sam novac i odlučio se za operaciju. Da, prvi tjedan s gipsom je bio težak, nije mogao disati, ali ne i gore nego s prehladom. Ali već kad su skinuli žbuku i nakon tjedan dana bubrenje je oslabilo, shvatio sam da je sve super! Šest mjeseci kasnije, nos je bio gotovo savršen! "

„Liječnik mi je rekao da nikada ne bih mogao normalno disati bez septoplastike. Nisam željela ići na operaciju, ali već je bilo nemoguće normalno disati i cijela obitelj bila je ometana hrkanjem. Na kraju, otišao, učinio. Brzo sam se oporavio, gotovo nisam povrijedio. Sada je prošla godina - pojavile su se mnoge sile, očito zbog priljeva kisika. I hrkanje je potpuno prestalo, a žena je bacala čepove za uši. Dakle, ako imate zakrivljeni zid, svakako preporučujem operaciju. "

Neutralne recenzije

Recenzije s prosječnim ocjenama uglavnom ostavljaju ljudi koji su zadovoljni rezultatom, ali su se teško oporavili.

"Pišem točno na petama, prije dvije godine radila sam operaciju." Do sada mi je nos ponekad bolio, ali u prvom tjednu bila je noćna mora - nisam mogla spavati, pogotovo jer sam morala spavati na leđima. Bilo je nemoguće disati, osjetljivost na mirise tek je obnovljena. Da, vidim da je nos postao mnogo bolji, ali rehabilitacija je vrlo teška.

- Neću reći da sam oduševljen. Dala je 200 tisuća, čekala super rezultat, ali na izlazu se nos malo promijenio. S obzirom na to koliko je to bilo bolno i koliko dugo čekam, nisam bio oduševljen. Muž kaže da je primjetno, djevojke, previše, ali ja osobno ne vidim takav wow efekt "

Negativne recenzije

Postoje rinoplastika i vrlo negativne kritike. Uglavnom su povezani s pozivom na neiskusnog kirurga ili pokušaju ispravljanja manjih nedostataka. Evo njihovih tipičnih primjera:

- Imao sam nos poput Akhmatove, tanak, s malom grbom, ali s velikim i smiješnim vrhom. Odlučio sam otići na operaciju. Pokazali su kolaže fotografija, sve izgleda super, sve mi se svidjelo. Odmah nakon operacije, sve je bilo strašno natečeno, ali rečeno mi je da je sve u redu, čekajte šest mjeseci. Čekala sam - i kao rezultat, vrh nosa se nije smanjio, već je potpuno nestao! Prečka iznad gornje usne je ogromna, nekad je bila barem poput čovjeka, sada majmuna (ne znam što da radim, očigledno, opet ide ispod noža. "

“Želio sam malo smanjiti nos, paralelno sam morao podnijeti malu kvrgu. Nakon operacije bilo je pakleno bolno, nos se rastao u širinu, bilo je užasno oticanje i bol. Rezultat je postao vidljiv tek nakon godinu dana i nije bio osobito izražen. Sve je ostalo gotovo isto, čak ni grba nije bila previše smanjena. Da sam znao da će biti ovako, ne bih to učinio - zbog manjeg ispravka, to se ne isplati. "

Često postavljana pitanja o rinoplastici

Boli li rinoplastika?

Sama operacija je pod anestezijom, tako da ne osjećate ništa. Nakon operacije moguća je poprilično jaka bol, pa će vam liječnik propisati lijekove protiv bolova.

Hoću li mirisati nakon rinoplastike?

Ako je rad izvršen ispravno, onda da. Ako se napravi korekcija nazalnog septuma, to je još bolje nego prije. Osjetljivost na miris vraća se tjedan ili dva nakon operacije.

Kada se može izvesti re-rinoplastika?

Ne prije dvije godine nakon prethodne - tkiva bi trebala u potpunosti ozdraviti.

Mogu li napraviti rinoplastiku nakon ozljede nosa?

Da, ali najprije bi trebao izliječiti nos. Obično se rinoplastika izvodi najmanje godinu dana nakon ozljede. Pomoću operacije možete ukloniti sve nedostatke uzrokovane ozljedama.

Koliko je stara rinoplastika?

Rinoplastika definitivno ne može izdržati do 18 godina. Neki kirurzi savjetuju da se odgodi do 25 godina - u ovoj dobi, kost i hrskavica konačno formiraju. Ako operaciju obavite ranije, nos može promijeniti oblik.

Je li rinoplastika stvarno sigurna?

Održava ga iskusni kirurg - da. Oporavak nakon ove operacije je prilično dug i vrlo traumatičan, ali na kraju će se sva oteklina smanjiti, nos će zacijeliti i dobit ćete skladno i estetsko lice.

Ne volim nos nakon rinoplastike, što učiniti?

Prije svega - pričekajte. Samo šest mjeseci kasnije, pa čak i godinu dana, nos će dobiti svoj konačni oblik. Isprva će biti iskrivljena pa čak i asimetrična. Ako vam se obrazac poslije ne sviđa, onda se prvo pokušajte naviknuti na njega nekoliko mjeseci - možda je problem jednostavno to što sada vaše lice izgleda neobično. Ako vam rezultat i dalje ne odgovara, kontaktirajte kirurga - moguće je ispraviti nos bez kirurškog zahvata, primjerice punila.

Trebam li napraviti rinoplastiku

Odgovor na ovo pitanje zapravo nije tako očigledan. Operacija je još uvijek prilično ozbiljna i ne morate joj se obratiti jednostavno zato što niste zadovoljni s oblikom nosa. Većina manjih nedostataka može se korigirati filerima, to jest konturnom rinoplastikom, a ponekad je bolje dati prednost ovoj određenoj metodi. A u nekim slučajevima, mali defekt čak ukrašava lice i čini ga skladnim. Na primjer, mali lopov obično izgleda dobro i čak daje lice aristokraciji.

Isto tako, nemojte raditi rinoplastiku kako biste sebi učinili nos poput idola. Ovaj nos može biti lijep, ali je lijep na licu slavne osobe. Na vama može izgledati posve pogrešno, apsolutno neskladno i čak ružno. Iskusni plastični kirurg će vam pomoći da to razumijete.

Međutim, ako imate ozbiljan nedostatak, na primjer, primjetan varalica, to može ozbiljno ugroziti samopoštovanje i estetiku lica. U ovom slučaju, bolje je odlučiti se o rinoplastici.

Plastična kirurgija na nosu - najpopularnija vrsta plastičnog lica

Plastična kirurgija postaje sve popularnija svaki dan. Najčešće se od plastičnih kirurga traži da ispravi oblik ili veličinu nosa. Rinoplastika, ili plastična kirurgija na nosu, najpopularnija je vrsta plastične kirurgije, jedan od najsloženijih i najzahtjevnijih postupaka. Zadaća kirurga je stvoriti anatomski ispravan oblik koji će biti u skladu s općim značajkama lica. Nedavno je plastična kirurgija na nosu postala sve popularnija u Rusiji. Moskva je jedan od najboljih međunarodnih centara za kirurgiju nosa, jer je poznat po svojim visoko profesionalnim plastičnim kirurzima kojima se može vjerovati svojom ljepotom i zdravljem.

Indikacije za rinoplastiku

U pravilu, glavni razlog zbog kojeg pacijenti žele imati plastičnu operaciju na nosu je nezadovoljstvo oblikom: preširok stražnji dio nosa, prisutnost grbe, spušteni vrh, zakrivljenost septuma. Rinoplastika omogućuje ispravljanje svih tih nedostataka i postizanje savršenih obrisa. Plastična kirurgija nosa ima tri glavne indikacije za provođenje: prisutnost prirođenih abnormalnosti, estetske nepravilnosti, ozljede i oštećenje nosa.

Pomoću rinoplastike možete postići ove učinke:

 • učinite nos uži, produžite ga ili skratite,
 • popraviti deformirani nosni septum
 • ukloni varalicu,
 • promijeni konturu, oblik i kut vrha nosa,
 • ispraviti probleme s disanjem uzrokovane iskrivljenim nosnim septumom, povećanom nazalnom vrećom (septoplastikom).

Plastična kirurgija nosa ima kozmetički učinak. To omogućuje pacijentima da biste dobili osloboditi od prirođenih ili stečenih nedostataka, poboljšati estetiku lica i dobili osloboditi od kompleksa povezanih s nedostacima vlastitog izgleda. Povjerenje u sebe, poboljšanje izgleda i kvalitete života - to je ono što pacijentima daje rinoplastiku ili plastičnu operaciju na nosu. Fotografije jasno pokazuju estetski učinak nakon postupka.

Uklanjanje grbavog nosa

Jedan od najčešćih razloga zbog kojih se žene i muškarci obraćaju kirurzima kako bi proveli tako složen postupak kao što je plastična kirurgija na nosu, je prisutnost male kvrge na nosu. Prema strukturi pregrade, grba se može formirati hrskavicom, koštanim tkivom ili kombinacijom ova dva elementa. Cilj plastike u ovom slučaju je stvoriti estetski profil, u kojem će nos izgledati prirodno, uskladiti se s općim značajkama lica, ali i naglasiti ljepotu očiju i usana. Operacija uklanjanja grbavca podijeljena je u tri glavne faze:

 1. Kosti i hrskavični dio kostura nosa oslobođeni su iz kožnog tkiva disekcijom.
 2. Djelomično uklanjanje dijela gornje bočne hrskavice i nosnog septuma.
 3. Uklanjanje koštanog dijela grbe uporabom čekića i dlijeta. U slučaju da je mala grba mala, tada se dio koštanog tkiva uklanja rascjepom.

Operacija vrha nosa

Plastična kirurgija na nosu za ispravljanje vrha služi kao način za poboljšanje proporcija lica. Operacija se provodi na zatvoren način, pri čemu su zahvaćena meka tkiva, kao i hrskavica i kolmela. Plastični kirurg protjeruje hrskavicu i uklanja ih s mjesta gdje postoji nesrazmjer i višak tkiva, te ga dodaje na drugo mjesto. Najčešće, pacijenti su nezadovoljni debljinom vrha nosa, pa tijekom operacije postaje tanja i postaje oštrija i istaknutija. Plastično djelovanje vrha nosa također uključuje promjenu oblika nosnica, kolumera i obrisa nosa.

Korekcija širokog stražnjeg dijela nosa

Široki nos čini osobu rustikalnom i daje svom vlasniku puno neugodnosti. U isto vrijeme, držanje plastike širokog stražnjeg dijela nosa omogućuje vam da izgled lica bude suptilniji i privlačniji. Tijekom operacije plastični kirurg izrezuje kožu na dnu nosnica, a zatim uklanja dodatne dijelove stražnjeg dijela nosa i kože, a zatim šavove. Ako je nos ne samo širok nego i ravan, preporučljivo je provesti augmentacijsku rinoplastiku, u kojoj se nosni most diže i povećava, te koristiti poseban okvir izrađen od pacijentovog tkiva - hrskavice i kosti.

Indikacije za rinoplastiku

Medicinska indikacija za plastičnu kirurgiju je:

 • Patologija nosnog septuma (s takvim nedostatkom, teško disanje, što dodatno utječe na kardiovaskularni sustav).
 • Povreda oblika nosa nakon ozljede.
 • Kongenitalni defekt u strukturi nosa (asimetrični raspored nosnica).

U drugim slučajevima, rinoplastika se izvodi s jedinom željom pacijenta da ima lijep nos.

Za i protiv

Plastična kirurgija na nosu ima svoje prednosti i mane. Pros: pacijent dobiva savršen nos za njega, pojavljuje se osjećaj samopouzdanja, a zahvaljujući eliminaciji grbavca, disanje se normalizira. Cons: postoji rizik od komplikacija, očekivanja pacijenata mogu biti neopravdana. Međutim, to se može izbjeći odabirom dobrog stručnjaka.

Vrste operacija

Plastična kirurgija na nosu može biti nekoliko vrsta:

 • Korekcija vrha nosa - najteži tip plastične kirurgije, koji može uvelike promijeniti izgled, ispravljajući nos.
 • Popravak nosa (columella) - uklanjanje grbavca, dajući ispravan oblik nosa.
 • Septorinoplastika - poravnavanje krivulje nosne pregrade, kako bi se ublažio dah.
 • turbinotomy - smanjenje sluznice nosa koja narušava disanje.
 • elektrokauterizacija - uklanjanje viška sluznice električnom strujom, kako bi se vratilo disanje.
 • Kontura nosa - metodu ispravljanja nedostataka bez operacije, primjenom injekcija hijaluronske kiseline.

Korekcija širokog stražnjeg dijela nosa

Široki nos čini lice jako teškim i grubim, ali uz pomoć plastične kirurgije, čak i širok i velik nos može postati tanak i privlačan. Ovisno o proporcijama visine i duljine nosa, odabire se metoda korekcije. Visoki leđa su skraćena, kratka leđa su produljena s implantatima, a širina je sužena pomakom hrskavice.

Korekcija nosnih krila

Korekcija krila nosa provodi se u bolesnika s:

 • široke nosnice (pronađene u Aziji),
 • krive nosnice,
 • asimetrične nosnice
 • previše uske nosnice

Tijekom operacije koriste se dvije glavne metode: uklanjanje tkiva kože i zatezanje otvora za nos. Prva metoda se provodi u svim slučajevima, tkivo se uklanja u podnožju nosnica, šav ostaje na mjestu reza. Druga metoda je primjenjiva samo na široke nosnice, a uz pomoć rezova i filamenta, nosni otvori se približavaju jedan drugom, čime se smanjuju krila nosa.

Tehnike rinoplastike

Plastična kirurgija na nosu izvodi se na dva načina: otvorena i zatvorena.

Otvorena rinoplastika koristi se u posebno teškim slučajevima kada je nemoguće obaviti rad metodom zatvorene plastike. Otvorena plastična kirurgija je disekcija mekih tkiva nosazbog čega je povećan pristup internoj strukturi. Dakle, operacija se izvodi brže i lakše, ali postoperativni ožiljci izgledaju mnogo primjetnije.

Zatvorena rinoplastika nježnija je metoda nazalne plastične kirurgije koja se izvodi uz pomoć rubnih rezova. Budući da su rezovi minimalni, a arterije nisu oštećene, šavovi se vrlo brzo zacjeljuju, a ožiljci gotovo da i nemaju.

Obično se zatvorena plastična kirurgija izvodi kako bi se stvorila čisto estetska ljepota nosa. Još jedna moderna metoda rinoplastike može se smatrati laserskom plastičnom kirurgijom nosa.

Laserska operacija nosa je operacija koja se izvodi pomoću laserske zrake umjesto kirurškog skalpela.

Ova metoda rinoplastike ima mnogo pozitivnih čimbenika:

 • Rezanje tkiva maksimalnom brzinom i preciznošću.
 • Nema krvarenja zbog kauterizacije posuda s laserom.
 • Dezinfekcija zbog lasera visoke temperature.
 • Manje izražen postoperativni edem.
 • Brzo obnavljanje tkiva nakon rinoplastike.

Što se tiče nedostataka, laserska rinoplastika ima širok raspon primjena, međutim, ne može se svaki laserski ispraviti svaki deformitet nosa. Još jedan nedostatak je trošak operacije koji je previsok, a ne može svatko priuštiti taj postupak. U tom smislu, kirurška rinoplastika ostaje najtraženija.

kirurška

Kirurgija - sve su to operacije koje se izvode skalpelom, rezanjem tkiva. Ova metoda plastične kirurgije, dugi niz godina, provodi se u svim kirurškim klinikama.

Unatoč činjenici da su se pojavili suvremeni načini rada, bez uporabe skalpela, u ovom području ima mnogo više kvalificiranih stručnjaka nego u drugim područjima.

Operacija nosnice

Indikacije za korekciju krila nosa i nosnica su preduge prolaze nosnice, široka baza nosa. Izrezivanje viška tkiva u području nosnica odvija se pod lokalnom ili općom anestezijom i traje oko dva sata. Dio krila nosa je uklonjen izvana ili neposredno uz nosne prolaze, ovisno o obliku nosnica.

Ako se nazalna krila ne moraju smanjiti, nego da se obnovi posttraumatsko oštećenje hrskavice, mjere transplantacije se provode materijalom prikupljenim iz ušnih školjki ili nosne pregrade.

Columella Plastic

Prevelika ili vrlo mala pregrada između nosnica je defekt koji negativno utječe na oblik nosa. Da bi se postigao “idealan” nos, kolumela mora biti srednje veličine i ispod razine krila. Uklanjanje nedostatka provodi se polusatnom operacijom, tijekom koje se odstranjuje višak tkiva ili se "dodaje" područje koje nedostaje dodatnom hrskavicom. Columella plastika se često kombinira s korekcijom vrha nosa.

Povećanje čvorova

Rijetka vrsta rinoplastike je povećanje. Sastoji se od "izgradnje" mosta nosa pomoću kostura izrađenog iz vlastitog tkiva pacijenta - kosti (stražnji režanj, kranijalni, rebarni) i hrskavica (nosna ili ušna).

Takav je postupak nužan za pacijenta s donjim dijelom nosa s takozvanim oblikom sedla. Isto tako, napravite rekonstruktivni plastični nos.

Zatvorena ili otvorena rinoplastika: što je bolje?

U plastičnoj kirurgiji nosa postoje dva načina kirurškog pristupa: otvoreni i zatvoreni. Otvorena operacija se odvija putem kolumele. Rezovi na mostu između nosnica pružaju liječniku maksimalnu vidljivost i kontrolu nad točnošću korekcije. U slučaju značajne količine rada na osteohondralnoj strukturi nosa, koristi se ova metoda. Nedostatak otvorene rinoplastike u dugom postoperativnom razdoblju, prisutnost vidljivih tragova kirurške intervencije (tanki ožiljak).

U većini slučajeva kirurzi koriste zatvorenu metodu plastične kirurgije. Rez je načinjen iznutra, tako da na vanjskom dijelu nosa nema ožiljaka ili ožiljaka. Nedostatak zatvorene operacije je da kirurg mora djelovati gotovo slijepo. No, period oporavka nakon takve korekcije je minimalan, kao i negativni učinci u obliku ožiljnih deformiteta i poremećaja cirkulacije u vrhu nosa.

Koja će se metoda koristiti - otvorena ili zatvorena - rješava se u svakom slučaju pojedinačno. Kirurzi sami preferiraju drugu opciju, ali ponekad nema alternative otvorenoj rinoplastici.

Kako se izvodi operacija nosa?

Operacija nosa smatra se složenom i dugotrajnom operacijom, jer zahtijeva točnost nakita, osobito ako postoji korekcija tkiva kosti i hrskavice. Unatoč činjenici da se takva operacija može izvesti pod lokalnom anestezijom, mnogi kirurzi odbijaju ovu metodu anestezije, preferirajući da pacijenta uvedu u opću anesteziju intubacijom (umjetna ventilacija pluća). Naposljetku, sam proces uključuje manipulaciju vanjskim dišnim organima, pa je nepoželjno da pacijent samostalno diše.

Sama operacija može trajati od pola sata do dva ili više sati. To ovisi o složenosti, opsegu intervencije i tehnici njezine provedbe. U svakom slučaju, pronalaženje tako dugog vremena pod anestezijom ozbiljan je teret za tijelo. Stoga bolesnik mora odgovorno liječiti pripremnu fazu rinoplastike.

Konzultacije s plastičnim kirurgom

Priprema za operaciju uvijek započinje posjetom ordinaciji plastičnog kirurga. Na primarnoj konzultaciji liječnik razgovara s pacijentom o zdravstvenom stanju, prisutnosti akutnih i kroničnih bolesti.

Da bi se raspravilo o željenom ishodu rinoplastike, liječnik izvodi računalnu simulaciju koja daje predodžbu o tome kako će pacijent brinuti o kraju razdoblja rehabilitacije.

Obavezno se sastati s anesteziologom - na temelju informacija o individualnim karakteristikama pacijenta, bolesti, alergijskih reakcija, on bira vrstu anestezije i daje preporuke za preoperativni pregled.

Važno je da pacijent ima razumijevanje s kirurgom tijekom prijema, kao i povjerenje u njegovu kompetenciju. Diplome, certifikati, opsežan portfelj s rezultatima rada i recenzije zahvalnih klijenata neće biti suvišno.

Komplikacije nakon operacije nosa

Nije često da se pritužbe bivših pacijenata plastičnih kirurga mogu čuti o negativnim učincima koje rinoplastika ima na njihovo zdravlje. Što se može reći o njihovom zadovoljstvu rezultatom. Može se reći da je nezadovoljstvo kupaca novim nosom glavna “komplikacija” rinoplastike. Približno 4-5 pacijenata od 100 nakon 6 do 12 mjeseci pripremaju se za drugu operaciju: preoblikovati nos ili ga dovesti na pamet, gdje prvi kirurg nije doveo “objekt” do savršenstva. Neke velike "prerade" jednostavno je nemoguće stvoriti u jednoj operaciji, a onda se provode u nekoliko faza, što traje ne manje od godinu dana.

Najčešće, izgled nosa pati od činjenice da se ispostavi da je prekratak, okrenut prema gore, s "konkavnim" nosnim mostom. Drugi ekstrem je spušteni vrh koji čini klyuvoobraznym nosu. Mogu se pojaviti asimetrija i zakrivljenost.

Još jedan problem koji se često susreće: novi nos se ne usklađuje s ostalim značajkama. Pojava se može promijeniti do neprepoznatljivosti, a ne uvijek na bolje, brišući individualnost i "okus" svog nosača.

Ozbiljnije medicinske posljedice nisu isključene:

 • oštećenje nazalnog septuma,
 • upalni proces
 • gutanje šava, apsces,
 • alergijska reakcija, toksični šok,
 • razni učinci produljene anestezije,
 • oštećena respiratorna funkcija
 • žulj,
 • atrofični rinitis.

Većina tih komplikacija je put do operacijskog stola kompetentnijem i profesionalnijem kirurgu. Ponovljena rinoplastika se ne preporuča provesti prije godinu dana nakon prve.

Koliko je plastična kirurgija na nosu?

Elegantan, dobro izrađen minijaturni žlijeb nesumnjivo krasi lice, čini ga privlačnijim, lijepim, čistokrvnim. Mnogi potencijalni klijenti plastičnog liječnika upravo su to i nisu dovoljni za "sreću" da se osjećaju sigurnije, ljepše, seksi. Zbog kojih su spremni na bilo kakve žrtve. Srećom, financijske žrtve u ovom slučaju nisu tako velike.

Trošak operacije je rad medicinskog osoblja, alata i materijala, anestezije, lijekova. Što je problem „globalniji“, to će više morati platiti za njegovu eliminaciju. Rinoplastika, koja utječe samo na meka tkiva, bit će najjeftinija: od 20.000 rubalja, na primjer, korekcija nosnica će koštati. Vrh nosa "će ustati" 3-4 puta skuplje, jer je složen u izvršenju i zahtijeva filigranski rad od liječnika. Manipulacije s koštanim strukturama su, po definiciji, teže, tako da ne možete računati na sumu manju od stotinu tisuća. Potpuna rinoplastika je pitanje oko 130.000 ili više.

Prilikom izračunavanja troškova treba obratiti pozornost na usluge koje su uključene u rad "osnovne opreme". Cijena može uključivati ​​paket all-inclusive s apartmanom i postoperativnu njegu. Ostale opcije su moguće kada se za svaku "kihanje" izda posebna provjera: za konzultacije (od 2000.), za izradu računalnog modela (2000 - 2500), za anesteziju (od 10.000), za boravak u bolnici (3500 ili više dnevno) ,

Da bi privukli kupce, čak i poznate klinike povremeno održavaju promocije i oglašavaju posebne ponude, zahvaljujući kojima možete uštedjeti puno bez straha za svoje zdravlje i rezultate. Ako imate sreće, možete čak dobiti i besplatnu operaciju, osvajanjem natjecanja, koje organizira plastične klinike na specijaliziranim stranicama i tematskim forumima.

Dobro se razvija i estetski turizam. U regijama je cijena mnogih usluga još uvijek znatno niža nego u gradskim klinikama. Na primjer, St. Petersburgu kirurzi za njihov rad tražiti 20-30% manje od svojih kolega Moskva.

U svakom slučaju, birajući kliniku i, što je najvažnije, liječnika, treba imati na umu da je razina profesionalnosti osoblja primarna, a materijalna komponenta sekundarna. Cijena pogreške ovdje je velika: unakaženo lice, problemi sa zdravljem i mentalitetom, nova operacija koja nije uvijek u stanju ispraviti situaciju. Neuspješna rinoplastika (a to je svaki osmi operirani nos) najčešće je rezultat izbora nemarnog kirurga. Ne možete povjeravati svoje lice liječniku bez prikupljanja informacija o njemu, ne proučavajući recenzije kupaca i ne videći rezultate njegova rada.

Korekcija deformiranog nosnog septuma

Zakrivljenost nazalnog septuma može se pojaviti iz raznih razloga - u procesu rasta i razvoja, nakon ozljede, kao posljedica prijeloma kostiju nosa. Osim toga, zakrivljeni septum može uzrokovati takve neugodnosti za pacijenta kao otežano disanje, sušenje sluznice, hrkanje, kronične bolesti paranazalnih sinusa, alergijske bolesti, promjene u obliku nosa. Ako postoje nuspojave, pacijentu se propisuje zajedno s rinoplastikom i septoplastikom, što vam omogućuje da vratite respiratornu funkciju.

Odabir plastičnog kirurga

Uspjeh operacije za ispravljanje oblika nosa uvelike ovisi o profesionalnosti plastičnog kirurga, pa se njegov izbor treba tretirati s posebnom pažnjom, jer upravo ta osoba mora povjeriti svoj izgled, ljepotu i zdravlje. Prilikom odabira plastičnog kirurga, važno je obratiti pažnju na takve kvalitete kao što su visoka vještina, dobra osnova temeljnih znanja iz područja anatomije i rinoplastike, iskustvo u izvođenju takvih operacija, razvijeni osjećaj harmonije i osjećaja ljepote, jer kirurg nije samo liječnik, već i kreator idealnih oblika. i crte lica. To je vrlo značajna empatija i poštovanje prema svom pacijentu. Važno je razmotriti nekoliko važnih aspekata ako se planira plastična kirurgija na nosu. Pregledi bivših pacijenata donijet će odluku.

Mnogi odgovori su uglavnom pozitivni i dopuštaju nam da zaključimo da im je operacija pomogla da promijene svoj izgled i uklone nedostatke koji su uzrokovali komplekse već dugi niz godina. Glavna stvar je prevladati strah i pronaći dobrog liječnika, mnogi su podvrgnuti operaciji.

Također je važno saznati ugled klinike, portfelj operacija koje se izvode i odbiti specifičnosti ugovora prije registracije za takav postupak kao što je plastična kirurgija na nosu. Trošak operacije nosa uvelike ovisi o vrsti potrebnih promjena i klinici. U prosjeku, cijena u Rusiji u različitim klinikama kreće se od 45.000 do 220.000 rubalja. Jednako je važan osobni sastanak s plastičnim kirurgom, nakon čega bi trebali imati povjerenje i poštovanje prema stručnjaku.

Odaberite vrstu anestezije

Kod izvođenja rinoplastike korištene su 2 vrste anestezije:

Lokalna anestezija je ablacija mekih tkiva nosa otopinom "Lidokaina", "Markaine" ili "ksilokaina". Načelo lokalne anestezije je da blokira živčane impulse, tako da pacijent ne osjeća bolne osjećaje.

U procesu opće anestezije, pacijentova svijest je isključena i uronjena u dubok san. Najčešće se intravenska anestezija koristi za opću anesteziju, pri čemu se u tijelo pacijenta ubrizgavaju posebne tvari uz pomoć kapaljke, dok pacijent samostalno diše i regresira s prodiranjem lijekova. Drugi tip anestezije je intubacija, koja se sastoji od dovođenja inhalacijskog anestetika do pacijentovog dišnog puta kroz cijev koja je umetnuta kroz usta u dušnik.

Rehabilitacija nakon plastične kirurgije

Tijekom rehabilitacijskog perioda potrebno je nositi gipsanu gredu 7 dana - to pridonosi pravilnom zacjeljivanju i formiranju kostiju, hrskavice i mekih tkiva. U nosne prolaze ubacuju se posebni turundi koji omogućuju pravilnom spajanju tkiva. Nakon operacije može doći do blagog porasta temperature.

U njegu nosa nakon operacije podrazumijeva se podmazivanje šupljina posebnim mastom, mijenjanje zavoja, čišćenje nazalnih prolaza. U postoperativnom razdoblju spavanje se prikazuje samo na leđima. Modrice i otekline ispod očiju su prilično brze. Međutim, ove manje nepogodnosti ne mogu se usporediti s rezultatom, koji će pomoći u postizanju rinoplastike. Kako bi se pacijenti mogli odlučiti na važan korak u životu i ne bojati se rinoplastike, u klinikama se odvija fotografija. To zahtijeva plastičnu operaciju na nosu. Prije i poslije (fotografije pacijenata omogućuju nam da procijenimo razliku) operacije mogu jasno vidjeti postignuti kozmetički učinak.

Izbor kirurga: savjeti, osnovni kriteriji

Lice je posjetnica bilo koje osobe. Povjeriti svoje lice neiskusnom plastičnom kirurgu je potpuno neopravdan rizik.

Da nikada ne bi požalili zbog rinoplastike, morate obratiti pozornost na:

 • Broj operacija koje izvodi kirurg i recenzije pravih klijenata.
 • Iskustvo kirurga.
 • Klinika u kojoj će se odvijati operacija (oprema).
 • Međusobno razumijevanje između pacijenta i kirurga.

U ovom slučaju nema mjesta za sramotu, ako je u nedoumici, bolje je napustiti operaciju.

Izbor anestezije

U bilo kojoj operaciji primjenjuje se lokalna anestezija ili anestezija.Lokalna anestezija - anestezija određenog područja koje će se operirati. Postoje 2 metode lokalne anestezije - primjena (lijek se nanosi na površinu kože), infiltracija (lijek se ubrizgava u tkivo).

Kada se koristi rinoplastika metoda infiltracije anestezije, primjena anestezije nije dovoljno učinkovita. Lokalna anestezija može se primijeniti samo u slučajevima kada kirurg ne utječe na koštano tkivo. Ako govorimo o rinoplastici za korekciju septuma, na primjer, koristi se anestezija (opća anestezija).

Postoje 3 metode primjene anestezije:

 1. intravenozno,
 2. u kombinaciji,
 3. inhalacija,

Najčešće kirurzi koriste inhalacijsku metodu davanja anestezije. Često pacijent sam traži da se svijest potpuno isključi kako se ne bi vidjelo što se događa. U tom smislu, anestezija se češće koristi od lokalne anestezije.

Priprema postupka, analize

Neposredno prije operacije, pacijent mora proći nekoliko testova kako bi dobio pristup u operaciju:

 • klinički test krvi
 • urina,
 • biokemijski test krvi,
 • test krvi na HIV i sifilis,
 • analiza za otkrivanje hepatitisa B, C,
 • krvne grupe
 • rendgenski pregled prsnog koša,
 • EKG,
 • stomatološke konzultacije,
 • zaključak terapeuta

Sve krvne pretrage treba obaviti najranije mjesec dana prije operacije.

Faze od

Plastična kirurgija započinje uvođenjem anestezije. Zatim, kirurg pregledava nos, nosne prolaze, stvara oznaku za buduće seciranje mekih tkiva. Sljedeći korak je izrada rezova za pristup nosnoj hrskavici i septumu.

Ovisno o vrsti operacije, kirurg obavlja daljnji rad (korekcija septuma, uklanjanje grba, smanjenje krila nosa). Nakon promjene oblika nosa, kirurg nastavlja zatvoriti rezove (šivanje). Završni stadij rinoplastike - rezultat i oporavak. Konačni rezultat operacije može se promatrati 6 mjeseci poslije.

Razdoblje rehabilitacije

Obično, nakon izvođenja rinoplastike, pacijent se može vratiti kući sljedećeg dana. Za daljnju rehabilitaciju dovoljno je samo odmaranje i liječenje nosa, kaže kirurg. Nakon nekog vremena oticanje nosa i modrice pod očima proći će, moći ćete slobodno disati. Oko mjesec dana kasnije, svi su šavovi zarasli, a gotovo da i nema tragova operacije.

Iz dnevnika. Rehabilitacijski period nakon plastične operacije na nosu

Dovoljno je pridržavati se nekih savjeta, što je neprihvatljivo tijekom razdoblja rehabilitacije:

 • nije preporučljivo spavati na boku i želucu,
 • ne možete nositi naočale
 • To je kontraindicirano za podizanje teških
 • Ne preporuča se uzeti toplu kupku i hladan tuš.
 • 2 mjeseca sunčanja je kontraindicirano,
 • U bazenu također ne mogu hodati 2 mjeseca

Prehrana nakon operacije

Nakon bilo kakve plastične operacije, čak i nakon operacije na nosu, iznimno je važno slijediti dijetu u postoperativnom razdoblju. Pravilna prehrana pomoći će brzo povratiti snagu tijela i smanjiti nepotrebnu nelagodu.

Tijekom razdoblja rehabilitacije potrebno je isključiti sol, štetne kemikalije za hranu, slatkiše i druge teško probavljive namirnice., Hrana mora biti zdrava, lako probavljiva, uglavnom proteinska. Potrebno je jesti više od 3 puta u malim porcijama. Tako tijelo neće biti teško opterećeno i lako se nadopuniti energijom.

Cijene transakcija u Moskvi, SPB-u i regijama

Rinoplastika tekućih cijena:

MoskvaOperacija vrha nosa

Popravak nosa

Kontura nosa

elektrokauterizacija

80000 - 150000 rub.

130000 - 300000 rubalja.

85.000 - 150.000 rubalja.

50.000 - 100.000 rubalja.

20.000 - 30.000 rubalja.

2000. - 50.000 rubalja.

St. PetersburgOperacija vrha nosa

Popravak nosa

Kontura nosa

elektrokauterizacija

35.000 - 130.000 rubalja.

100.000 - 250.000 rubalja.

80000 - 135000 rub.

45.000 - 100.000 rubalja.

17.000 - 30.000 rubalja.

500 - 3500 rubalja

Regije RusijeOperacija vrha nosa

Popravak nosa

Kontura nosa

elektrokauterizacija

60000 - 150000 rub.

42.000 - 300.000 rubalja.

65.000 - 150.000 rubalja.

45.000 - 100.000 rubalja.

12000 - 30.000 rubalja.

500 - 5000 rub.

Prije nego što se obratite kirurškoj klinici za plastičnu kirurgiju na nosu, trebate se upoznati s cijenama i odabrati najpovoljniju opciju za sebe.

Dizajn članka: Mila Friedan

Pogledajte videozapis: Estetska operacija nosa, nose surgery Dr. Glusac (Veljača 2020).

Loading...