Brijanje

Kako odabrati ogledalo sa svjetlom u kupaonici?

Koja kupaonica danas nema bez ogledala? Postao je ne samo funkcionalan, već i dekorativni element svake kupke, jer omogućuje značajno mijenjanje izgleda sobe, proširenje prostora, dajući mu jedinstven karakter. No, kako bi se ogledalo uklopilo u unutrašnjost kupaonice što je više moguće i da ima sve potrebne funkcionalne kvalitete, potrebno je obratiti pozornost na njegov izbor.

Glavni tipovi ogledala

Danas, izbor kupaonica ogledala je u stanju uhvatiti maštu čak i iskusni dizajner. Oni su toliko različiti da svatko može pronaći odgovarajuću opciju u veličini, obliku i dodatnim značajkama. Iako ih nije lako klasificirati, pokušat ćemo ih podijeliti na nekoliko tipova.

Uređena kupaonska ogledala sobe mogu biti:

 • ljepotakoji imaju prosječne parametre i namijenjeni su za obavljanje kozmetičkih postupaka,
 • uvećavajuće i panoramsko imaju mnogo veće veličine i služe ne samo za estetske postupke, već i za vizualno širenje prostora.

Što se tiče obrazaca, danas možete pronaći takva ogledala na prodaju:

 • kvadratni i pravokutni - klasici žanra, ovo je najpopularnija opcija, koja se sada nalazi u većini kupaonica,
 • okrugli i ovalni - također prilično uobičajena opcija, koja donosi nešto poleta u prostor,
 • zrcala nepravilnog oblika i kovrčava - najviše jedinstven i originalan, oni mogu biti pravi vrhunac kupaonice.

Prema funkcionalnosti zrcala:

 • u kombinaciji s nekim komadom namještajana primjer, ormar, polica. Ova opcija je najpogodnija za male kupaonice, gdje svaki kvadratni centimetar broji, a višenamjenski namještaj je pravo spasenje,
 • samostojeća zrcalakao što ime implicira, oni nisu kombinirani s namještajem i nose samo jednu funkciju,
 • ukrasna zrcala nisu namijenjeni kozmetičkim postupcima. Oni su potrebni samo za unutarnje uređenje, vizualno povećanje prostora.

Sve se to ne završava jer moderno tržište nudi grijana zrcala, rotirajuće kupole, mobilne modele i mnoga druga zanimljiva rješenja.

Dimenzije zrcala

Danas kupac može pronaći ogledalo gotovo svakog oblika i veličine. Čak i ako trgovine nemaju odgovarajući model, onda se ogledalo s potrebnim parametrima može naručiti. Ali prije nego što napravite kupnju ili narudžbu, morate odlučiti Koliko bi trebalo biti veliko ogledalo?, Prioritet u tom pogledu su, nažalost, ne osobne preferencije, već veličina kupaonice.

Ako se soba ne može pohvaliti velikim prostorom, ogledalo će sigurno biti postavljeno iznad sudopera. Bolje je ako njegova širina nije veća od širine umivaonika, pa je potrebno unaprijed izmjeriti ovaj parametar. Ali ako se odlučite za okruglo ili ovalno zrcalo, onda nema posebnih pravila, ali glavna stvar je da ogledalo treba izgledati skladno i uklopiti se u unutrašnjost kupaonice.

Prostrane kupaonice nudi se širi izbor jer možete odabrati ogledalo u punoj veličini. Glavno je ne zaboraviti da ispred zrcala mora biti mjesta kako biste mogli udobno gledati.

Mjerenjem parametara kupaonice i odlučivanjem koje će zrcalo raditi, bolje je dopustiti malu pogrešku. Na primjer, širina bi trebala biti 70-80 cm, a dužina - 60-70 cm, tada će trgovina biti puno lakše pronaći prikladnu opciju. Ako vaše planove kako bi jedan od zidova u kupaonici potpuno ogledalo, i zahvaljujući ovoj tehnici možete značajno povećati prostor, morat ćete napraviti ogledalo po narudžbi.

Ne zaboravite da apsolutno u svakoj kupaonici možete koristite zrcalne elemente, Tako, na primjer, vrijedi zamijeniti nekoliko običnih pločica zrcaljenim pločicama, a prostor će se percipirati potpuno drugačije. Može se instalirati zrcalni zaslonispod kupaonice, Njime ćete postići značajnu vizualnu ekspanziju prostora, ali ćete morati odabrati ogledalo otporno na udarce, a također se pobrinite da je odraz u njemu estetski atraktivan sa svih strana.

Vrsta prskanja i kvaliteta ogledala

Kupaonica je soba u kojoj je često prisutna vlažnost i događaju se temperaturne promjene. Takvi uvjeti moraju dobro podnositi sve predmete u takvoj sobi, a ogledalo nije iznimka. Trebala bi biti otporna na vlagu, da ne bi izgubila svoje reflektivne sposobnosti tijekom vremena. Glavne značajke zrcala određuju se vrsta prskanjakoji može biti:

Srebrno ogledalo Dobro podnosi vlagu i bolje reflektira od zrcala presvučenih aluminijem. Osim toga, srebro čini ogledalo otpornijim na mehanička oštećenja, a refleksija u njoj će biti točnija i jasnija. Istina, ova ogledala su skupi, jer u procesu njihove proizvodnje oni koriste skupe opreme i sirovina, ali ova opcija je poželjno za kupaonicu.

Aluminijska presvučena zrcala iako će biti mnogo jeftinije, brže će se zamagliti i nakon nekog vremena izgubiti dio refleksije, što znači da će morati ponovno potražiti ogledalo u kupaonici.

Danas zahtijevaju ogledala od pleksiglasa, To je relativno novi materijal koji se odlikuje malom težinom, visokom čvrstoćom i sigurnošću. Osobitost takvih zrcala je mogućnost lijepljenja apsolutno bilo koje površine pomoću dvostrane trake. Takvi proizvodi mogu imati apsolutno bilo koji oblik, ne lome se i bit će izvrstan ukras kupaonice. Danas se koriste kao dodatak glavnom zrcalu: set uključuje, u pravilu, nekoliko takvih organskih zrcala, oni se mogu zalijepiti na pločice u kupaonici bilo kojim redoslijedom, utjelovljujući bilo koji dizajn i dodajući polet u sobu.

Ogledalo ne smije imati na svojoj površini čips, pukotine ili bilo koji drugi nedostatak. Ogrebotine, udarci, nepravilnosti, mjehurići - sve se to smatra brakom, pa je bolje suzdržati se od kupnje takvih ogledala. Prilikom odabira ne ometa gledanje vašeg odraza u ogledalu: ne bi smjelo skretati i galopirati. Osim toga, morate obratiti pozornost na stražnju stranu. Trebala bi biti glatka, ravna, bez sitanja i oštećenja. Usput, obično, ima zelenu boju.

Ogledalo okvira

Jednako važno pri odabiru ogledala u kupaonici je njegov okvir. Budući da se radi o prostoriji s visokom vlažnošću, ovdje se ne osjeća svaki materijal. Optimalna za kupaonicu odgovara materijalu kao što je nehrđajući čelik, plastika, krom metal, Možete odabrati ogledalo bez ikakvog okvira: ova se mogućnost savršeno uklapa u većinu stilova interijera.

Što se tiče stablatada se zna da je vrlo osjetljiv na negativne učinke vlage. Normalna iverica u kupaonici - nije mjesto, ali se može koristiti prirodno drvo, obrađeno posebnim otopinama, ili ploča od iverice otporna na vlagu. Osim toga, ogledalo se može kombinirati s kabinetom, čiji materijal također mora biti otporan na vlagu.

Zrcalno osvjetljenje

Osvjetljenje za zrcalo nužna je stvar, zahvaljujući kojoj se sve kozmetičke procedure mogu izvoditi udobnije i udobnije. Trebalo bi biti takvo da je dobro osvijetliti samo zrcalo i lice osobe koja gleda, bez iskrivljavanja odraza. Da biste postavili rasvjetu, to vam je potrebnotako da ih ne blokirate kada pogledate u zrcalo. Naravno, najbolja opcija su svjetla na bočnim stranama i na vrhu zrcala, a njihov stil treba odabrati ovisno o dizajnu prostorije. Možete organizirati osvjetljenje oko perimetra zrcala, a zatim ćete dobiti izvorni okvir.

Ako se ogledalo kombinira s ormarićem, pozadinsko osvjetljenje će reproducirati još jednu dodatnu funkciju - osvjetljenje njezinog sadržaja, i bit će vam lakše pronaći željenu stavku. Štoviše, takve lampe mogu čak biti ugrađene u ormarić. Danas je postao popularan osvijetljena zrcala: omogućuju vam da što bolje osvijetlite lice i postanete elegantan dodatak kupaonici

Na tržištu već postoje zrcala s osvijetljenim svjetlima koja se mogu uključivati ​​i isključivati ​​zahvaljujući kretanju jedne ruke. Na određenom području postoje zrcala dodirni prekidač: samo ga držite za ruku, dok se svjetla uključuju ili isključuju. U kupaonici, kada su ruke često mokre, vrlo je udobno.

Mirror stil

Prilikom odabira ogledala treba se usredotočiti na cjelokupni stil kupaonice, tako da se skladno uklapa u prostor. Dakle, različiti stilovi sugeriraju drugačiji pristup odabiru zrcala:

 • klasični stil osigurava prisutnost bujnih okvira, tradicionalnih oblika zrcala (ovalni ili pravokutni), sconces oko za osvjetljenje. Ne možete koristiti okvir i odabrati zrcalo, čiji se obris primjenjuje na uzorak,
 • Provansa i zemlja može se dopuniti jednostavnim drvenim okvirom što je više moguće, a potrebno je stvoriti osjećaj da se ogledalo i okvir za njega izrađuju samostalno. Okvir može biti s elementima kovanja ili mozaika, ali ako već ima previše malih dijelova u prostoriji, bolje je ostati na najjednostavnijem okviru. Idealno za ovaj stil će stati ovalni ili okrugli ogledala, ali kutove treba izbjegavati, pa čak i ako je ogledalo pravokutno, možete odabrati okvir s zaobljenim kutovima,
 • u modernim stilovima interijera (moderan, hi-tech i minimalizam) savršeno se uklapaju ogledala strogih pravokutnih oblika. Možete odabrati opciju bez okvira ako je soba mala ili koristite najjednostavniji monokromatski okvir. Možete odabrati ogledalo, dio koji će imati povećanje svojstva: to je zgodan, jer će biti moguće uzeti u obzir male detalje, a futuristički dodir će biti dodan u dizajn sobe.

funkcionalnost

Ogledalo ne može biti samo reflektirajuća površina u kupaonici, već se može nadopuniti i nizom drugih korisnih funkcija:

 • grijanjezahvaljujući čemu se ogledalo nikada neće zamagliti, čak i ako su temperatura i vlažnost u kupaonici na visokoj razini. Ali ako ne želite trošiti novac na tu funkciju, postoji alternativa - obrisati ogledalo rješenjem za ogledala u automobilu i neko vrijeme površina neće stvarno zamagliti,
 • ugrađeno povećalo, zahvaljujući kojima je lakše nanositi šminku ili brijanje,
 • najviše napredna zrcala opremljene značajkama kao što je skriveni monitor, koji vam omogućuje gledanje videozapisa u zrcalu, komunikaciju s telefonom putem Wi-Fi veze, putem koje možete reproducirati glazbu itd.

Ne zaboravite da ogledalo može biti u kombinaciji s ormarićem ili policom, a zatim se prostor može koristiti funkcionalnije, što je važno za male kupaonice. Proizvođači danas nude vrlo elegantne opcije za kombiniranje, koje će postati pravi vrhunac interijera.

Proizvođači ogledala

Ogledalo u kupaonici je bolje kupiti u specijaliziranim trgovinama, a istovremeno obratiti pozornost na proizvode renomiranih proizvođača:

 1. Santech Allianz Group - grupa tvrtki smještenih u Njemačkoj, Češkoj, Rusiji i Bjelorusiji. Proizvodi se proizvode pod takvim zaštitnim znakovima kao Evoform, Lineag, Defesto, Artwelle, Sorcosa. Tvrtka posvećuje veliku pažnju proizvodnji kupaonskog pribora i ogledala. Asortiman ima više od 1.700 ogledala i stalno se širi: svatko može pronaći odgovarajući proizvod za cijenu i oblik.
 2. Orio - domaći proizvođač koji izrađuje kupaonski namještaj koristeći europsku opremu. Zrcala proizvođača su izrađena od belgijske tkanine za zrcala, imaju izvrsnu otpornost na vlagu i izdržljiva su.
 3. Zack - Njemačka tvrtka, koju karakterizira ogroman asortiman proizvoda, njezina trajnost i praktičnost. Proizvođač se usredotočuje na minimalistički dizajn.
 4. Silber - Još jedan njemački proizvođač koji nudi ogledala različitih izvedbi: od klasične do high-tech. Svi proizvodi su visoke kvalitete i funkcionalnosti.
 5. Migliore - Talijanska ogledala koja zadivljuju maštu neobičnim oblicima i prekrasnim okvirima. Osim toga, proizvode tvrtke odlikuje visoka kvaliteta, ali u isto vrijeme i visoka cijena.
 6. Tiffany svijet - Talijanska tvrtka, koja ima nevjerojatan dizajn proizvoda, koji su odjeveni u metalne okvire. Svaki model može se izraditi u nekoliko boja, postoje i zidne, i podne i stolne verzije zrcala.

U zaključku

Nije baš lako odabrati savršeno ogledalo u kupaonici, jer morate uzeti u obzir mnogo čimbenika: veličinu, stil, oblik, funkcionalnost, pa čak i na vrijeme vidjeti eventualne nedostatke ili nedostatke na površini. Srećom, veliki moderni asortiman omogućit će vam da pronađete upravo onu opciju koja će zadovoljiti sve zahtjeve.

1 Odabir ogledala u kupaonici

Zrcalo u kupaonici je svakako potrebno. Muškarci moraju koristiti ogledalo za vrijeme brijanja. Žene često koriste kupaonicu ne samo za higijenske postupke, već i za ciljanje marafeta. U kupaonici nanesu i isperu kozmetiku, nanose ljekovite maske i rade samo-masažu. Sve te radnje u pravilu se izvode ispred zrcala. Stoga, ogledalo u kupaonici mora biti dovoljno veliko, dobro osvijetljeno, prikladno smješteno.

Ovisno o namjeni, treba odabrati veličinu ogledala. Glavni parametar je duljina zrcalne ploče. Odgovarajuća duljina pomoći će dobiti refleksiju:

 • do linije prsa - 40 cm
 • do linije struka - 60 cm,
 • do linije koljena - 120 cm.

Mali okrugli ogledalo, u pravilu, omogućuje vam da vidite odraz samo lica i vrata.

Preporučujemo da pročitate

Ogledalo - važan element dekor. Njegov oblik treba naglasiti cjelokupnu liniju interijera. Veličina zrcala mora odgovarati dimenzijama kupaonice. Malo okruglo ogledalo u velikoj higijenskoj sobi jednostavno se gubi kao dekorativni element. Veliko ogledalo u maloj sobi izgledat će glomazno. Pravilno odabrano ogledalo pomoći će vizualno proširiti malu kupaonicu, naglašavajući prednosti njenog izgleda i ukrasa.

Uzimajući u obzir navedene trenutke, odabire se i osvjetljenje zrcala. Ako je namijenjen samo za uređenje kupaonice i opći pregled, možete koristiti ugrađeno ili pozadinsko osvjetljenje koje se nalazi iza zrcalne ploče.

Osvjetljenje iznad ogledala u kupaonici pomoći će vam da dobijete jasan odraz, primjerice, dok nanosite kozmetiku, i poslužit će kao dodatni izvor svjetla. To bi trebao biti postavljen na takav način da ne samo ogledalo, ali i zrcalo područje: police, stol, sudoper, ulazi u rasvjetu zoni.

2 Osvijetljeno zrcalo: opcije

Najpopularniji nastavak vanjske rasvjete. Može biti opremljen reflektorima, malim sconces ili podesivim modernim uređajima. Nalaze se u neposrednoj blizini zrcala ili sudara u njegovu zonu.Pomoću daljinske rasvjete možete osvijetliti ne samo okruglo, kvadratno ili drugo zrcalo na zidu, nego i ormar za higijenske i kozmetičke dodatke s ogledalskim krpama na vratima.

Sljedeća opcija - unutarnje osvjetljenje. Organizira se u većini slučajeva pomoću LED dioda postavljenih na trake ili u blokovima. Za omekšavanje osvjetljenja i zaštitu očiju, LED diode su postavljene ispod matiranog stakla. Ogledala s ovom vrstom osvjetljenja omogućuju detaljno razmatranje refleksije. Mračno svjetlo dovoljno je da jasno vidi najsitnije detalje. Osim toga, ogledalo, osvijetljeno LED svjetlima, postaje važan element dekor najintimnije sobe u stanu.

Druga mogućnost - ukrasna svjetla. Ime govori sama za sebe. Puna pokrivenost u isto vrijeme ne može se dobiti. Takva svjetla mogu se koristiti u kupaonicama kako bi se stvorila posebna udobnost i romantična atmosfera. LED diode za stvaranje takvog pozadinskog osvjetljenja mogu se postaviti iza zrcalne ploče uzduž linije vanjskog ruba (perimetar). Zanimljiv učinak postiže se pozadinskim osvjetljenjem LED-a na crtežima, koje se nanose na površinu zrcala pjeskarenjem. Istovremeno s takvom rasvjetom u kupaonici možete koristiti pun izvor svjetla.

3 Kriteriji i pravila odabira

Budući da je osvijetljeno zrcalo ugrađeno u kupaonicu ne samo zbog refleksije, nego i radi osiguravanja dovoljnog stupnja osvjetljenja, prilikom odabira treba slijediti određena pravila. Slijedom ovih pravila higijenska će soba biti što ugodnija i udobnija.

Određeni parametar pri odabiru izvora svjetla su dimenzije kupaonice - njezina površina i visina stropova. Za malu sobu bit će dovoljno imati glavni izvor svjetla i malo osvjetljenje slično zrcalu. Dobar izbor u ovom slučaju je ugrađena lampa. Ova ogledala mogu se naručiti ili kupiti u trgovini. Glavni nedostatak takve rasvjete je visoka cijena i nemogućnost da to sami napravite.

Ako je kupaonica vrlo malena i sa niskim stropom, bilo bi razumno ograničiti se na jedan izvor svjetla. Uz pomoć rasvjete za ogledalo, sasvim je moguće osigurati punu pokrivenost cijele prostorije s minimalnim dimenzijama.

Možete eksperimentirati s rasvjetom u velikoj kupaonici. Najprikladnija opcija bila bi upotreba različitih izvora rasvjete u tušu, iznad kupke i na drugim područjima. Najjasnije bi trebalo biti osvijetljeno, naravno, ogledalo i zona izvedbe. Svaki izvor svjetla mora biti opremljen zasebnom sklopkom.

4 Svjetiljke za kupaonicu

Ogledala u kupaonici mogu biti osvijetljena svjetiljkama bilo kojeg tipa. Glavno je da su visoke kvalitete i pouzdanosti. Druga važna točka pri odabiru snage svjetiljke. Mora se odabrati u skladu s parametrima prostorije za optimalnu rasvjetu. Glavne vrste modernih svjetiljki - halogene, neonske i fluorescentne svjetiljke i LED rasvjetni uređaji.

Halogene žarulje su učinkovitije od običnih 10 ili više puta. Svjetlo koje emitiraju ove lampe najviše liče na svjetlo uobičajenih žarulja sa žarnom niti. U isto vrijeme, halogene žarulje troše manje energije, što je osigurano njihovim dizajnerskim značajkama. Halogene žarulje punjene su plinom, imaju visoku temperaturu cilindra i zahtijevaju obveznu zaštitu od vlage.

Fluorescentne svjetiljke, koje se nazivaju i fluorescentne svjetiljke, emitiraju svjetlo koje je najsličnije prirodnom svjetlu. Za to su dobili svoje drugo ime. Odlikuje ih izdržljivost, relativno niska potrošnja energije i niska temperatura cilindra. To ih čini racionalnim korištenjem u prostorijama s visokom vlagom. Nedostaci ovih svjetiljki uključuju treperenje, lagano zujanje i znatno vrijeme za dostizanje načina rada.

Neonske svjetiljke za rasvjetu se rijetko koriste. Uglavnom su indikatorski ili dekorativni.

LED rasvjetni uređaji su vrlo visoke učinkovitosti. Oni imaju najnižu potrošnju energije pri vrlo visokoj svjetlini. LED (LED) uređaji mogu oponašati oblik standardnih žarulja sa žarnom niti, te imati oblik svjetlosnih traka, panela ili emitera točaka. Trajnost svjetlosnih dioda je oko 200-500 tisuća sati neprekidnog rada. LED svjetiljke mogu biti i svijetle bijele i obojene, a tu su i dizajni LED emitera koji vam omogućuju da prilagodite njihov raspon boja u vrlo širokom rasponu prema unaprijed određenom programu. To omogućuje korištenje LED-a kao dekorativnih elemenata u unutrašnjosti.

5 kozmetičko ogledalo

Dobar funkcionalni dodatak glavnom zrcalu u kupaonici bit će kozmetičko ogledalo. Ovo malo okruglo ogledalo na pokretnoj nozi pomoći će vam da dobijete detaljan odraz lica za urednu aplikaciju šminke. Pogotovo ako će imati drugu reflektirajuću stranu, omogućujući vam da povećate refleksiju za 2 ili 3 puta.

Glavni parametri za procjenu kvalitete kozmetičkog zrcala ovise o metalu iz kojeg je reflektirajući sloj načinjen na njegovoj površini. Trenutno postoji nekoliko mogućnosti za takvu pokrivenost. Glavni reflektivni slojevi su:

Aluminijski premaz za kozmetičko ogledalo je najjeftiniji. Međutim, aluminij se brzo raspada pod utjecajem vlage, pa će brzo postati neupotrebljiv.

Titan je manje osjetljiv na razaranje u mokrom okruženju. Ogledalo s takvim premazom može trajati duže. Glavni nedostatak titanskog reflektirajućeg sloja je nejasna slika, zamagljeni rubovi, razbijeni oblici.

Srebro se trenutno smatra najboljom opcijom za premazivanje kozmetičkih ogledala. To je otporan na vlagu, izdržljiv metal. Ogledalo s takvim premazom će trajati dugo. Razmišljanje će biti jasno, omogućujući vam da obavljate najstrože postupke kada se brinete za svoje lice i nanosite šminku.

Još jedna važna točka: kozmetičko ogledalo mora biti opremljeno zasebnim svjetlom. LED (LED) uređaji - trake ili blokovi - postat će najpogodnija i najsigurnija opcija za takvo osvjetljenje. Glavno je zapamtiti da je osvijetljeno zrcalo električni uređaj za rasvjetu koji zahtijeva pažljivo rukovanje i posebnu brigu.

6 grijano zrcalo

U zatvorenom prostoru s visokom vlagom, koja je prostor za higijenske postupke, kondenzat je mnogo problema. Odabirom grijanog ogledala za kupaonicu, možete se spasiti od dodatne brige za tkaninu ogledala i znatno produžiti vijek trajanja.

Tanki sloj grijaćeg premaza održava optimalnu temperaturu ogledala na bilo kojoj razini vlage. To će spriječiti kondenzaciju na površini, a ogledalo će uvijek biti prozirno i čisto.

7 Instalacija DIY

Zbog činjenice da je kupaonica klasificirana kao mjesto povećane opasnosti od strujnog udara, ugradnja uređaja za osvjetljenje zrcala bi trebala biti podložna propisima o električnoj sigurnosti. Za električne žice koje se koriste u vlažnim područjima, postoji nekoliko zahtjeva za njegovu ugradnju i povezivanje:

 • vodootporna dvostruka izolacija,
 • korištenje za polaganje posebnih kabelskih kanala,
 • dovoljna veličina poprečnog presjeka žice, u skladu s opterećenjem utikača,
 • obavezno lemljenje i hidroizolacija mjesta spajanja žica.

Da biste instalirali ogledalo i instalirali elemente pozadinskog osvjetljenja, trebat će vam:

 • električna bušilica ili bušilica
 • set svrdla za beton i metal,
 • kliješta,
 • kliješta s izoliranim ručkama
 • odvijač,
 • indikator sonda - napon,
 • elektrotester,
 • lemilo, kolofonij, kalaj-olovo,
 • izolacijska traka
 • PVC cijev za polaganje žica
 • tiple, vijci, vijci.

Prije ugradnje zrcala potrebno je izraditi instalacijski crtež i nacrtati dijagram strujnog kruga za uključivanje rasvjetnih elemenata, napajanje, položaj sklopki i uzemljivača.

Prema crtežu na površini zida označavaju se rupe za pričvršćivanje. Nakon nanošenja oznake, površina se izbuši pod tiplama bušilicama odgovarajućeg promjera. Kabelski kanali su pripremljeni za polaganje i spajanje električnih žica. U nedostatku gotovih kabelskih kanala, oni moraju biti usmjereni.

Nakon toga morate montirati i spojiti strujni krug elemenata pozadinskog osvjetljenja. Radovi se moraju izvoditi uz isključen mrežni napon pomoću osobne zaštitne opreme i alata s izoliranim ručkama.

Nakon toga montiraju se rasvjetni uređaji, a na vijcima se ovješeno ogledalo. Posljednje se montiraju police, male ormariće za pohranu i druge komponente za pohranu.

Koje ogledalo odabrati u kupaonici: definirajte koncept

Što je još važnije - prostor za pohranu ili šik okvir? Ili možda praktičnost i otpornost na vlagu? Ili dizajn interijera: veliko ogledalo čini malu sobu prostranom. Prije nego što pređemo na težak i odgovoran proces odabira ogledala u kupaonici, ima smisla upoznati se s glavnim vrstama i značajkama komercijalno dostupnih opcija za naša ogledala:

Jedno od najboljih rješenja za malu sobu može biti zrcalo pričvršćeno na prednju stranu ormara vodonepropusne iverice postavljene iznad sudopera. Dakle, dva problema mogu se riješiti odjednom: skladištenje kozmetike i mjesto zrcala. Primjer ormarića za ogledala može se vidjeti na fotografiji.

Ako kupaonica ima dva umivaonika, simetrični raspored dvaju ogledala može biti dobar izbor.

Kada se umjesto tuša instalira tuš kabina, ima smisla razmisliti o postavljanju ogledala na jedan od bočnih zalisaka.

Često se želite udaljiti od tradicionalnih opcija stvaranjem vlastitog projekta dizajna kupaonice. Mozaik zrcala ili zid potpuno obložen ogledalom može doći do izražaja. Takve odluke daju unutarnjem prostoru ne samo svijetli naglasak, već i nedostajuću količinu.

S istom svrhom odaberite ogledalo pod kadom. Mora biti izdržljiv, tako često, umjesto postavljanja zrcalnih elemenata, oni jednostavno nanose reflektirajući premaz - mnogo je lakše održavati i koristiti svakodnevno.

Prikladno, kada se uz glavno ogledalo nalazi dodatno kozmetičko zrcalo s povećalom. Uređaj se postavlja na radnu plohu u sudoperu, ako prostor to dopušta, ili je pričvršćen na nosač kod glavnog zrcala. Takvo ogledalo se obično može rotirati pod različitim kutovima, postižući željeni kut. Često se isporučuju s dodatnom LED rasvjetom.

Sofisticirani ljubitelji napredne tehnologije mogu kupiti ogledalo s ugrađenim monitorom i zvučnicima. Zrcalo se povezuje s WI-FI, a sada se tuširate pod omiljenim videozapisima. Proizvođači su uzeli u obzir da korištenje senzora osjetljivog na dodir s mokrim rukama nije vrlo prikladno, tako da možete kontrolirati što se događa na zaslonu bez dodira: reagira na toplinu vaše kože s udaljenosti.

Kako odabrati dizajn ogledala u kupaonici

Budući da ogledalo nije samo korisno, nego i estetski važno, potrebno ga je skladno uklopiti u koncept dizajna prostorije. Na primjer, originalni široki okvir s neobičnim svijetlim printom može biti zanimljiv naglasak koji dodaje atraktivan kontrast interijeru. Uz opcije takva ogledala možete pronaći na našoj web stranici.

Pravokutna ogledala u širokim drvenim okvirima s zaobljenim kutovima savršeno se uklapaju u seoski stil. Poklopac okvira treba obraditi na poseban način kako bi se spriječila deformacija od konstantne vlažnosti. Isto vrijedi i za okvire u obliku tkanja iz štapa ili imitacije drvenih prozorskih kapaka.

Okvir s djelomično ispucalim premazom i poluplakom bojom postat će sastavni dio interijera u popularnim Provence ili Chebbi-chic stilovima.

Luksuzni rokoko ili viktorijanski stil ističu štukaturu i pozlatu, kao i masivne okvire s elementima lova i kovanja. Ovdje je važno ne prelaziti granicu iza koje se elegancija luksuza pretvara u neprikladnu pomp.

Stroge forme kao da su stvorene za kupatilo komanty u stilu hi-tech. Ovdje ponovno izlaze plastični, aluminijski i stakleni okviri.

Simetrična ogledala - pronalazak bezvremenskih klasika. No, za dizajn kupaonice u modernom ili ultra-modernom stilu, bolje je koristiti ogledala s LED rasvjetom.

Osobito izražajan u unutrašnjosti kupaonice dat će se ogledalo organskog stakla. Prednosti ovog materijala su njegova čvrstoća, lakoća i sigurnost - pogodna je čak i za djecu. Takvi dekorativni elementi mogu se pričvrstiti izravno na pločice, a učinkovito će zasjeniti glavno zrcalo i vizualno proširiti prostor.

Ponekad, kako bi profitabilno zasjenili glavno zrcalo, oko njega se stavi nekoliko ekstra malih mat ogledala. Njihov sjaj izgleda pomalo prigušen zbog posebnog tretmana: graviranje i matiranje reflektirajuće površine. Prilikom izrade projekta takvog dizajna, vrijedi uzeti u obzir da između lica zrcala svakako mora biti mali prostor koji osigurava slobodnu cirkulaciju zraka.

Takozvana "obojena" ogledala u unutrašnjosti izgledaju neobično i atraktivno - njihov reflektirajući sloj nije proziran, već siv, zlatan, srebrni ili plavi. Tu spadaju i kameleonska zrcala, čija boja ovisi o odabranom kutu, a ako bolje pogledate, možete vidjeti nevjerojatno lijepi zrcalni gradijent.

Kada dugo vremena ne možete pronaći opciju koja se skladno uklapa s postojećim dizajnom, bolje je dati prednost ogledalu bez okvira. Okvir se može kupiti zasebno ili proizvesti - po narudžbi ili samostalno.

Koji ogledalo je bolje odabrati kupaonicu: glavni parametri

Glavne karakteristike su sljedeće:

Prskanje. Ogledalo se sastoji od stakla na koje se nanose tri sloja premaza. Prvi sloj je reflektirajući. Optimalno, ako je izrađena od srebra, jer je prepoznata kao metal otporniji na vlagu nego, na primjer, aluminij. Osim toga, može se usporediti s kvalitetom refleksije i manje je osjetljiv na mehanička oštećenja. Drugi sloj štiti od korozije, a sastoji se od bakra ili drugih metala. Treći sloj - premaz boje ili polimera - sprječava mehanička oštećenja i štiti od vlage.

Veličina ogledala. To izravno ovisi o području sobe. Na primjer, u maloj kupaonici malo je vjerojatno da će stati u ogledalo koje vas odražava u punom rastu. Obično se širina ogledala podudara s širinom ljuske.

Ponekad je teško pronaći model prave veličine. Tada ima smisla postaviti šire parametre: na primjer, širinu od 65 do 85 cm i visinu od 70 do 90 cm. Važno je uzeti u obzir da je optimalna visina za postavljanje ogledala 35-45 cm od sudopera. A kako bi zaštitili površinu zrcala od prskanja vode, možete objesiti malu policu iznad sudopera.

Ogledalo okvira također treba izraditi od materijala otpornog na vlagu. Na primjer, može biti od plastike, kromiranog metala ili nehrđajućeg čelika, stakla.

Funkcija grijanja riješiti problem zamagljenih ogledala.Proračunska alternativa je posebno rješenje za zrcala koja također sprječava zamagljivanje.

Rasvjeta. Izvor svjetlosti postavljen iznad zrcala je najprikladnija opcija. Svjetiljka postavljena na drugom kraju sobe može se zasjeniti, što će negativno utjecati na kvalitetu refleksije. Osim toga, svjetiljke smještene u blizini zrcalne površine, lagano ga zagrijavaju, čime se djelomično uklanja problem zamagljivanja.

Izvorno i funkcionalno rješenje - LED svjetla u ogledalu kupaonice. Okvir ogledala postaje element dekoracije kupaonice, postiže se ujednačen, skladan sjaj i jasan odraz.

Kako odabrati ogledalo u kupaonici: provjera kvalitete

Prije svega, na površini zrcala ne smije biti nikakvih vizualnih nedostataka - strugotina, pukotina, mjehurića ili stranih uključaka. Odraz pokretnog objekta također treba biti jasan, bez efekta mreškanja.

Debljina premaza otpornog na vlagu mora biti najmanje 3 mm. Stražnji dio zrcala također treba prekriti filmom otpornim na vlagu - od toga ovisi njegov radni vijek i kvaliteta refleksije.

Zaista dobra ogledala su izrađena od visokokvalitetnog silikatnog stakla debljine 4-5mm. Odabir debljine zrcala u kupaonici, treba shvatiti da na suviše tankim ili neravnim površinama može iskriviti razmjere odraza.

Edge. Široki rub složenog oblika daje zrcalu posebnu izražajnost. Ali iznad svega, rub štiti premaz. Trajnost i čvrstoća ogledala ovise o kvaliteti njezine obrade.

Vrste obrade rubova u skladu s povećanom složenošću (i cijenom):

 • skidanje - uklanja se oštar rezni rub stakla,
 • jednostavna obrada - dobivanje glatkog zaobljenog ruba,
 • poliranje - dobivanje prozirnog ruba u obliku trapeza,
 • brušenje - dobivanje matiranog ruba trapeznog oblika,
 • kosi - polirani rub je pokošen pod malim kutom u odnosu na platno zrcala, dajući mu završni izgled i ukrašavajući ga svijetlim nijansama.

Najbolji proizvođači kupaonskih ogledala

Vjerojatno će se svi složiti da je jedna od garancija kvalitete proizvoda kupnja od pouzdanih proizvođača. Razmislite o vodećim brandovima.

Tvrtka je prisutna na ruskom tržištu od 2005. godine i uspješno provodi planove za poboljšanje interijera vlastitom proizvodnjom kupaonskog namještaja, pribora, osvijetljenih ogledala i zaslona za kupanje.

Glavni princip rada je izrada kvalitetnog dizajnerskog namještaja po pristupačnim cijenama. Proizvodi se izrađuju prema vlastitim ekskluzivnim projektima u skladu s europskim standardima kvalitete. Tvrtka koristi pouzdane materijale otporne na vlagu, ekološki prihvatljivu boju, emajl, kao i pribor vodećih proizvođača. Jamstvo proizvođača - tri godine: tvrtka je sigurna u kvalitetu proizvoda zbog temeljite provjere u svakoj fazi proizvodnje. Još jedna prednost je isporuka u Rusiji iu zemljama ZND-a, veleprodaja i maloprodaja.

Po dizajnu

Dizajn i oblik takvog pribora mogu biti različiti., Oni su okrugli, ovalni, pravokutni, kvadratni. Kvaliteta ne ovisi o tome. Odaberite onu koja se dobro uklapa u vašu kupaonicu.

Metodom pričvršćivanja

Ovaj komad namještaja može biti na čičak ili na zagradi za pričvršćivanje na površinu.

Velcro ogledalo za brijanje vrlo je pogodno za korištenje. Pričvršćuje se na traku i ne oštećuje površinu zida.

Ogledalo za brijanje na nosaču pričvršćeno je za zid bušenjem. To je pouzdaniji i trajniji način.

povećanje

Ogledalo za brijanje s povećanjem vrlo dobro pomaže u slučaju da trebate pogledati bliže jednom ili drugom dijelu lica.

Zrcalo za brijanje s pozadinskim osvjetljenjem osigurava kvalitetu rada koji treba obaviti za čišćenje. Obično je pozadinsko osvjetljenje LED i izgrađeno je oko perimetra. Meko svjetlo ne iritira oči i istovremeno dobro osvjetljava lice.

Osvjetljenje se događa:

 • neovisno - napajaju se baterijama ili punjivim baterijama
 • ovisna - radi iz električne mreže.

Kada kupujete ovaj proizvod, zapamtite sve gore navedene karakteristike i usporedite ih s osobnim preferencijama - tada nećete imati problema s izborom.

Villeroy & boch

Tvrtka, poznata po svojoj dosljednoj kvaliteti i atraktivnom dizajnu svojih proizvoda, uključujući namještaj i kupaonski pribor. Osim modernih dizajnerskih rješenja, proizvode odlikuje neusporediva funkcionalnost i jednostavnost korištenja. Jamstvo proizvođača - vijek trajanja od deset godina. Nedostaci su, možda, samo visoki troškovi proizvodnje i nedostatak razvijene mreže distributera u Rusiji.

Postrojenje s punim ciklusom registrirano je u Moskvi i samostalno je odgovorno za dizajn i proizvodnju i prodaju namještaja, umivaonika i ogledala u kupaonici. Glavna prednost svojih proizvoda je ergonomija i trajnost. Jamstveni rok varira od tri godine ili više. U slučajevima kada je popravak još uvijek potreban, može se izvršiti u jednom od brojnih centara za korisničku podršku.

Tvrtka "Norta" proizvodi ogledala i kupaonski namještaj, predstavljena u tri cjenovne kategorije. Sva srebrna ogledala i antikorozivni premazi. Ogledalo ormari i police izrađene su od visoke klase otporne na vlagu iverice. Jamstveni rok za proizvode je dvije godine.

Češka tvrtka DREYA prisutna je na ruskom tržištu od 2004. godine. Glavni fokus svojih aktivnosti je proizvodnja namještaja i pribora za kupaonice. Različiti modeli, visokokvalitetni materijali i ekološki prihvatljivi troškovi proizvodnje su glavne prednosti ovog proizvođača.

Dobro odabrano zrcalo oživljava i ukrašava interijer, čineći ga elegantnim i funkcionalnim. Prije nego što ga odaberete, trebate odlučiti koji ćete koncept dizajna slijediti. Traženje određenih parametara i proizvođača dovest će vas brže do željenog rezultata.

Budite svjesni svih događaja.

Ovime dopuštam LLC ALV Trade da poboljša kvalitetu usluge, poboljša usluge - prikuplja, bilježi, sistematizira, akumulira, pohranjuje, usavršava (ažurira, modificira), izdvaja, koristi, prenosi, uključujući povjeravanje obrade drugim osobama, i To je za transportne tvrtke, poštanske urede za pružanje usluga za prijevoz i prijenos robe, za de-personalizaciju, blokiranje, brisanje, uništavanje mojih osobnih podataka: prezime, ime, ime i prezime, kućni i mobilni telefonski brojevi, adresa ronnoy adresu, detalje putovnica.

Koje su vrste ogledala za brijanje?

Za mnoge predstavnike jačeg spola briga za njihov izgled također je svojevrsni ritual. Zbog toga svoju pažnju usmjeravaju na takav predmet kao ogledalo za brijanje.

Važno je da je ogledalo što ugodnije, jer u suprotnom postoji velika opasnost od sečenja ili nedostatka nekih područja u procesu brijanja.

Postoje i jednostrani i bilateralni uzorci.

Danas postoji veliki izbor sličnih proizvoda. Na primjer, postoje posebna zrcala koja se ne zamagljuju i omogućuju vam da se obrijete kad se kadu napuni vrućom vodom. Opcija koja bi imala više budžeta bila bi kupiti spoj protiv znoja, koji samo trebate primijeniti na površini.

U obliku se dijele na:

 • pravokutni - klasični oblik
 • trg,
 • oko
 • ovalni.

Sljedeći zajednički uzorci postoje od materijala za prskanje:

 1. Amalgam. Srebrni premaz amalgama bolje se odražava i otporniji je na mehanička oštećenja,
 2. titanijum, Njihova glavna karakteristika je plavkasta nijansa. Takva su ogledala posebno pouzdana.
 3. srebro, Razlikuje se niskom cijenom.

Posebno mjesto zauzima okvir. Glavni kriterij za navigaciju je otpornost na vlagu. Najpouzdaniji i najisplativiji materijal je nehrđajući čelik. Plastika je lakša, ali u isto vrijeme ne izgleda osobito vrijedno na srednjim ogledalima.

Zrcalo s pozadinskim osvjetljenjem

U pravilu, pozadinsko osvjetljenje je prikazano u dvije vrste - žuto i bijelo. Snaga svjetiljke kreće se od 10 do 20 vata. Pozadinsko osvjetljenje povećava jasnoću odraza i ne prisiljava naprezanje očiju. Proces brijanja od toga je bolji i brži.

U pravilu, osvijetljena ogledala ne troše mnogo struje i trajna su tijekom rada. Sama rasvjeta je podijeljena u dvije vrste. Unutarnja - ugrađena u ogledalo. Osvjetljenje se odvija oko perimetra. Vanjska. Svjetla montirana na stranama ogledala.

Kako odabrati ogledalo u kupaonici?

Prilikom odabira ogledala, važno je obratiti pozornost na unutrašnjost kupaonice. Uobičajeno se ogledala dijele na takve stilove:

 • klasična, Ima debeli okvir i tradicionalne oblike (kvadrat, pravokutnik, krug, oval),
 • modernog stila, To uključuje minimalizam i high-tech. Glavna razlika je u nepostojanju nepotrebnih detalja i visokom stupnju funkcionalnosti (osvjetljenje, uvećanje),
 • country glazba, Pogrešno možete zbuniti ručno izrađene. Razlikuje se u uobičajenom drvenom okviru prirodnih i toplih nijansi.

Inače možete pogrešno izračunati i provesti neko vrijeme instaliranjem. Na primjer, montirajte nove nosače na zid u kupaonici, jer oni ne odgovaraju suspenzijama novog ogledala.

Načini montaže

Postoji nekoliko dugo dokazanih metoda montaže. Ostaje odabrati samo najprikladnije:

 1. zagrada, Pričvršćen na zid samo ako je izbušen. Ova metoda se smatra najtrajnijom
 2. Posebni čičak, Ne zahtijeva posebne instalacijske napore i posebne alate. Ova opcija je prikladna za privremeno korištenje.
 3. Tekući nokti, Kada koristite tekuće nokte, važno je uzeti u obzir materijal na kojem će se pričvrstiti. Loše oblaganje zidova može se pogoršati.
 4. Imali su posebne držače.

Nakon što je ogledalo konačno odabrano i instalirano, treba imati na umu da je potrebno povremeno voditi računa o njemu. Povremeno ga je potrebno brisati posebnim deterdžentom.

Ako to ne učinite, onda će trebati mnogo više vremena za potpuno čišćenje ogledala od mrlja, paste za zube itd. Također, nemojte zanemariti kvalitetnu instalaciju. U slučaju nepravilne montaže nosača, ogledalo može pasti nakon nekog vremena.

pozadinskim osvjetljenjem

Da biste osigurali udobne uvjete u kupaonici, trebali biste odabrati praktična i kvalitetna ogledala. Sada se u trgovinama nalazi veliki izbor staklenih proizvoda, koji se razlikuju ne samo po materijalu proizvodnje, već i po takvim parametrima kao što su oblik, boja, debljina, težina itd. Ponekad je teško odabrati ogledalo u kupaonici s rasvjetom. veliki broj različitih proizvođača, tvornica i tvrtki. Postoji takva opcija:

 • Naziv modela: Storyorm,
 • cijena: 4999 str.,
 • Karakteristike: promjer 47 cm, visina 5 cm,
 • pluses: zaštitni premaz na staklu,
 • cons: self-assembly je potrebno.

Uspjeh akvizicije uglavnom ovisi o tome koliko potencijalni kupac razumije osnovne funkcije ove kategorije robe. Osvijetljeno zrcalo treba ne samo da ima odgovarajuću veličinu za sobu, već se i skladno uklapa u cjelokupni dizajn kupaonice. Takav proizvod može poboljšati rad drugih izvora svjetlosti, vizualno proširujući prostor:

 • Naziv modela: Kaytum,
 • cijena: 1799 rub.,
 • karakteristike: promjer je 20 cm, visina 37 cm,
 • prednosti: dopušteno korištenje u prostorijama s visokom vlagom,
 • Cons: Zahtijeva baterije za rad.

Ogledan ormar za kupaonicu

Bilo koji zidni ili podni ukrasni predmeti zahtijevaju određenu količinu slobodnog prostora. Kabinet ogledala u kupaonici je veliki proizvod koji nije tako jednostavan za ugradnju u zid zbog velikog okvira na šarkama. Ovaj komad namještaja često je obješen iznad sudopera kako bi se uštedjelo što više prostora u sobi:

 • Naziv modela: Storyorm,
 • cijena: 14999 str.,
 • Karakteristike: širina 60 cm, visina 96 cm, dubina 14 cm,
 • Pluses: 4 police su pričvršćene na set,
 • Cons: zahtijeva utičnicu za trajnu vezu s mrežom.

Zbog svoje svestranosti, ova opcija je izvrstan izbor za male kupaonice, gdje se računa svaki metar. Proizvod istodobno obavlja nekoliko funkcija, na primjer, skladištenje kozmetičkih dodataka ili pribora za kupanje. Takav namještaj može biti skup, ali širok izbor dizajnerskih rješenja može zadovoljiti svaki zahtjev:

 • Naziv modela: Breakana,
 • cijena: 5999 str.,
 • Karakteristike: širina 40 cm, visina 76 cm, dubina 11 cm,
 • Pluses: police s bočnim stranama i kliznim vratima,
 • Cons: Mounts nisu uključeni.

S policom

Staklene proizvode već dugo koriste dizajneri diljem svijeta kako bi stvorili jedinstvene dizajne ogledala. Ovaj namještaj je tražen svugdje, jer je ogledalo s policom za kupaonicu nezamjenjiv atribut za svaki interijer. Proizvodi za osobnu higijenu ili kozmetički proizvodi mogu se postaviti na dodatnu površinu:

 • Naziv modela: Lillongen,
 • cijena: 2999 rubalja,
 • karakteristike: širina 60 cm, visina 78 cm, dubina 11 cm,
 • Pluses: 3 police uključene,
 • Cons: zahtijeva posebnu njegu.

Prisutnost police ili ormarića pomaže u korištenju slobodnog prostora što je više moguće razumno, dok u isto vrijeme kombinira nekoliko funkcionalnosti u jednom dizajnu. Za pohranu nakita ili drugih malih predmeta treba kupiti ogledalo za kupaonicu s policom koja je opremljena posebnim stranama. Neće biti suvišno pobrinuti se da vanjski namještaj ima zaštitni vodootporni premaz. Inače će životni vijek takvog proizvoda biti mali:

 • Naziv modela: Saltred,
 • cijena: 4999 str.,
 • Karakteristike: širina 50 cm, visina 68 cm,
 • Pluses: pričvršćivači pričvršćeni,
 • Cons: podložno mehaničkom stresu.

Među svim različitim oblicima, ovalno ogledalo u kupaonici smatra se najsofisticiranijim i sofisticiranijim. Međutim, neće svaki dizajner riskirati uključivanje ovog komada namještaja u svoj projekt, jer odgovara samo određenom tipu interijera. Okrugli ili pravokutni opcije su više svestran, takvi proizvodi su dobro u kombinaciji s bilo koje sheme boja u sobi. Postoji takva opcija:

 • Naziv modela: Aquanet,
 • cijena: 15769 rubalja,
 • Karakteristike: širina 70 cm, visina 106 cm, dubina 3 cm,
 • pluses: povećanje vidnog prostora,
 • Cons: samo pogodan za određeni interijer.

Osim toga, u kupaonici ogledalo uvijek može biti ukrašen luk ili okvir, prilagođavajući se stilu određene sobe. S druge strane, ovalni je dekor savršen kao središnji element interijera, osobito ako ga odaberete na zidu s pločicama. Ostatak namještaja je postavljen oko njega kako bi se naglasila individualnost dizajna:

 • Naziv modela: FBS CZ 0464,
 • cijena: 2740 rubalja,
 • Karakteristike: širina 30 cm, visina 60 cm,
 • prednosti: sposobnost kontrole svjetlosnog toka kako bi se dobila dubina u prostoriji,
 • kontra: koristi se samo na određenom mjestu.

anti-magla

U sobama s visokom vlažnošću problem je zamagljivanja naočala. Da bi se ovaj problem riješio jednom zauvijek, stvoreno je posebno zrcalo protiv magle. Osim uobičajenog sloja za reflektiranje amalgama, koristi se i poseban zagrijani sloj. Glavna prednost ove vrste stakla je jedinstveni sustav grijaćih elemenata, koji su po svom učinku slični toplim podovima:

 • Naziv modela: De Aqua Extra 15070,
 • cijena: 17349 rubalja,
 • karakteristike: širina / visina (cm) 150x70,
 • pluses: ugrađeni način grijanja,
 • Cons: zahtijeva posebnu njegu.

Na poleđini proizvoda nalazi se tanki film s električnim žicama koje zagrijavaju cijelu konstrukciju. Zbog nepostojanja razlike između temperature u prostoriji i površine zrcala, kondenzacija prestaje nastajati. Čak i uz visoku politiku cijena, možete kupiti montirani element dekoracije na dionicama ili na prodaju. Tada će cijena grijanog zrcala biti jeftina:

 • Naziv modela: De Aqua Extra 12070,
 • cijena: 15014 rubalja,
 • karakteristike: dimenzije (w / h, cm) 120 x 70,
 • pluses: proizvod je ukrašen aspektom,
 • kontra: veliki proizvod.

Ukrasni komadi namještaja mogu biti ne samo lijep ukras, već i obavljati mnoge druge korisne funkcije. Na primjer, ogledalo u kupaonici u okviru služi za poboljšanje prirodnog osvjetljenja ili za vizualno povećanje prostora u sobi. Uz očiglednu svrhu, čak i jeftini stakleni proizvodi mogu obogatiti svaki interijer svojom prisutnošću, bez obzira na to koliko se novca troši na njegovo stvaranje:

 • Naziv modela: Roca America,
 • cijena: 10.204 rubalja,
 • karakteristike: dimenzije 104x92 (w / h, cm),
 • pluses: jednostavna instalacija,
 • kontra: teški proizvod.

Iz postojećeg niza okvira neće biti lako odabrati najprikladnije za neiskusnu osobu u dizajnu. Neki ljudi više vole samo drvene okvire, drugi vole metal ili kamen. Prije prodaje većine trgovina pruža kupcima mogućnost da se pažljivo upoznaju sa svim aspektima određenog proizvoda kako bi bili sigurni u svoju odluku:

 • Naziv modela: BelBagno Atria,
 • cijena: 8710 rubalja,
 • karakteristike: ukupne dimenzije (w / w / g, u cm) 80x80x3,
 • profesionalci: razne vrste i oblici
 • kontra: neizbježna šteta zbog blizine izvora topline i vlage.

Govoreći o svestranosti ukrasnog namještaja, ne možete ignorirati zrcalo sa satom za kupaonicu. Ovaj komad namještaja savršeno će se uklopiti u bilo koju prostoriju, a dodatni skup mogućnosti učinit će tretmane vode još ugodnijim. Prisutnost posebno opremljenih satova u kupaonici ne zauzima puno prostora, jer su oni razumno izgrađeni od strane developera u dizajnu ogledala:

 • Naziv modela: Dubiel Vitrum,
 • cijena: 31190 rubalja,
 • Karakteristike: širina 110 cm, visina 75 cm,
 • Pluses: komplet uključuje malo povećalo i električni sat,
 • kontra: veliko područje ogledala.

Kupnjom ovog proizvoda potreba za nošenjem džepnog sata ili mobilnog telefona u kupaonicu će nestati sama od sebe. Čak i takva manja promjena uvelike će utjecati na dnevnu rutinu života, čineći uobičajene dužnosti jednostavnijima. Osim toga, uređaj sa satom je opremljen zaštitnim premazom, što znači da prekomjerna vlaga neće utjecati na njegov rad:

 • Naziv modela: Livia LED ST,
 • cijena: 6200 rubalja,
 • Karakteristike: širina 60 cm, visina 45 cm,
 • Pros: ugrađene LED svjetiljke i elektronički satovi,
 • kontra: poteškoće s prijevozom.

Napravite savršenu šminku nemoguće bez visokokvalitetne kozmetike i prikladne reflektirajuće površine, poput retraktivnog ogledala za kupaonicu. Ovaj uređaj je izumljen posebno za praktičnu primjenu kozmetičkih proizvoda. Uvlačiva zrcala često su opremljena dvostranim staklom, naizmjence pomoću kojih možete razmisliti o vlastitom odsjaju u najmanjim detaljima:

 • Naziv modela: Atak 2083,
 • cijena: 3400 rubalja,
 • Karakteristike: promjer 19 cm
 • Pluses: lako pričvršćeni na zid,
 • kontra: mala veličina,

Ova značajka je vrlo korisna ne samo za žene, nego i za muškarce. Uz njihovu pomoć provode se mnoge kozmetičke procedure, kao što je čišćenje lica kod kuće. Zbog toga je većina modernih kupaonica opremljena ovim komadom namještaja. Svaki proizvod je pričvršćen na zid pomoću šarki kako bi se pomaknuo ili pomaknuo ogledalo od vas na bilo kojoj prikladnoj udaljenosti:

 • naziv modela: ADI,
 • cijena: 1250 rubalja,
 • karakteristike: promjer 17 cm,
 • pluses: dvostrano ogledalo,
 • Cons: potrebno pažljivu brigu.

Kako odabrati ogledalo u kupaonici

Svaki model ogledala, bilo da se radi o okruglom, ovalnom ili pravokutnom elementu dekoracije, treba odabrati strogo za određeni dizajn prostorije. Najvažnija stvar pri kupnji stakla je osigurati njihovu kvalitetu do trenutka kupnje. To se može učiniti na nekoliko načina, od kojih je najučinkovitiji savjetovanje stručnjaka. Ako imate priliku kupiti jeftino ogledalo u kupaonici, trebali biste pažljivo razmotriti prijedlog prije provedbe transakcije.

Neke tvrtke uvelike smanjuju cijenu proizvoda zbog braka ili drugih nedostataka u proizvodnji. Postoje situacije kada izgled proizvoda ne izaziva zabrinutost, ali na kraju akvizicija postaje neupotrebljiva za nekoliko tjedana. Da biste se zaštitili od takvih problema, preporučamo da kupite ogledala samo od pouzdanih proizvođača koji cijene njihov ugled.

Ponekad se problemi javljaju zbog netočnih mjerenja ili loše odabranog oblika namještaja. To je jedini slučaj kada je nešto nemoguće popraviti i tražiti zamjenu za postojeće zrcalo. Bilo bi razumnije prodati neprikladan proizvod prijateljima ili ga pokušati vratiti u trgovinu ako se prodavatelj složi razmijeniti ga.

Anna, 34 godine Prije mjesec dana odlučio sam naručiti prekrasno dizajnersko ogledalo u kupaonici. Moj izbor je pao na internetsku trgovinu Aquanet u Moskvi, budući da u katalogu imaju široku paletu proizvoda. Nije bilo moguće odmah odlučiti o prikladnom dizajnu, morao sam zatražiti pomoć od konzultanta. Konačni trošak nije bio vrlo jeftin, ali kvaliteta je izvrsna!

Valery, 25 godina Odabir ogledala u kupaonici s optimalnim dimenzijama za malu sobu daleko je od jednostavnog zadatka. Moja obitelj i ja putovali smo desetak trgovina u Sankt Peterburgu i naposljetku se smjestili na jeftinu pravokutnu verziju s ukrasnim okvirom. Dobili smo dobar proizvod, pa smo vrlo zadovoljni novom kupnjom!

Georgy, 42 godine Prošle godine moja supruga je smatrala da je potrebno kupiti ogledalo s rasvjetom u kupaonici, iako smo već imali uobičajeno vješanje. Nova akvizicija bila je skupa, čak i uz dostupnost dodatnih polica. Dostava je obavljena za nekoliko dana poštom, a sada je ogledalo s LED osvjetljenjem u ormaru zbog pogrešne veličine.

Pogledajte videozapis: Kako osvetliti krevet, kuhinju. .itd LED lampicama (Prosinac 2019).

Loading...