Brijanje

Što je bolje: gel ili pjena za brijanje? Za i protiv proizvoda za brijanje

U usporedbi s onim vremenima kada je sapun jedina kozmetika za brijanje, sada je ponuda posebnih proizvoda prilično opsežna, ponekad previše. Svatko tko tek počinje brijati teško je izabrati na što će se zaustaviti, što znači kupiti za prvo brijanje: gel ili pjenu?

Obojica imaju svoje obožavatelje, svaki ima nesumnjive prednosti i neke nedostatke. Predlažemo da ih detaljnije ispitamo i usporedimo svojstva, jer izbor procesa ovisi o udobnosti i prisutnosti ili odsutnosti neugodnih posljedica.

Zbog svojih fizičkih svojstava i kemijskog sastava gel ima polimerni okvirpodupiru stabilan oblik i ne razlikuju se fluidnost.

Pod fizičkim djelovanjem lako se deformira, odvaja od ukupne količine u malim obrocima i nanosi se na željenu površinu.

Zbog tih svojstava gel baza se koristi u proizvodnji gela za brijanje, koji se lako uklanja iz limenke u pravoj količini i, kada se kombinira s vodom, stvara privid pjene - tvari koja omekšava kosu i olakšava proces brijanja.

Potrošač koji koristi ovaj proizvod cijeni ga za nesumnjive prednosti:

 • britva klizi glatko i lakošto je posebno važno za one koji imaju problematičnu ili nježnu kožu,
 • ima neku prozirnost za razlikovanje neoprezne kose, kao i zaobići štetu na licu kako bi se izbjegla dodatna trauma,
 • pogodan za kožu sklonu iritaciji i upalama,
 • gel zahtijeva manju količinu, što je značajno profitabilnija od pjene ili druge proizvode za brijanje
 • ima veću koncentraciju - nesumnjiva prednost za često prisiljene ljude da se brije
 • ne uključuje sapunkoji suši epidermis i veliki broj ulja koja su nepoželjna za one koji imaju kožu, naprotiv - masnu,
 • ponude industrije baktericidni i ljekoviti gelovi,
 • za ispiranje je potrebna samo voda.

Naravno, posjeduje sredstvo i niz nedostataka, čija prisutnost ne dopušta da osvoji 100% potrošača:

 • nije vrlo pristupačna cijena,
 • trčanje s nekih gelova na površini nanošenja
 • može uzrokovati više suhoće već suhi epidermis,
 • transparentnost, koja je za neke prednost, za druge, može se pretvoriti u nepovoljan položaj: njegov potajnost može vas natjerati da obrijete isto područje nekoliko puta.izazivanje iritacije.

Gel - dostojna alternativa sapunu, kremi i pjeni za brijanjeosobito za mobilne suvremene ljude prisiljene živjeti u ubrzanom ritmu. Kupnjom, treba obratiti pozornost ne na trenutke:

 1. Lako klizanje u sastavu proizvoda daje silikon, koji ujedno liječi manje posjekotine i ogrebotine koje su se pojavile u procesu brijanja.
 2. Vlasnici suhe kože je bolje koristiti drugi alat.na primjer, pjena ili krema za brijanje, ali ako želite koristiti gel, preporučljivo je potražiti opcije koje sadrže glicerin, ali bez suhih kiselina i alkohola, što, međutim, neće biti problem s izborom koji imate.
 3. Liječenje, uz gore spomenuti silikon, pridonijet će biljni ekstrakti: kamilica, aloe ili nevena kao dio kozmetike za brijanje, kao i antibakterijski gelovi koji sadrže triclosan.
 4. Ljudi skloni alergijskim reakcijama mogu to iskoristiti hypoallergenic sredstvau kojoj je korištena minimalna količina mirisa.
 5. Ne kupujte najskuplji proizvod nadajući se najvišoj mogućoj kvaliteti - ovaj se pristup odavno pokazao pogrešnim. Možete odabrati pristojnu i prikladnu kozmetiku iz razumne cijene.

Češće od drugih sredstava, pjena za brijanje se natječe s gelom u borbi za popularnost među potrošačima.

Prema svojim fizikalnim svojstvima, pjena je disperzirani sustav koji ima zračne prostore sadržane u školjkama različitih veličina. Njegova nesumnjiva prednost je mogućnost povećanja područja uporabe tvari, To je omogućeno rastezanjem školjki s zračnim područjima.

Kao i gel, pjena zadržava volumen, ali u nekim slučajevima, ovisno o tvari, ovo svojstvo je kratko. Stvrdnuta, pjena postaje vrlo izdržljiva.

Ljuska može biti deterdžent ili kozmetička tvar, na primjer, olakšava proces brijanja, omekšava kosu i / ili kožu priprema za učinke oštrice.

svoj proizvod je dobio svoju popularnost zbog svoje dosljednosti, slično davno poznatom i poznatom za odrasle sapunicu. Smatrajte to dostojanstvo:

 • niske cijene s obzirom na cijenu gela,
 • nije potrebna dodatna oprema kao četka za brijanje - alat se oslobađa pomoću dozatora,
 • odmah se pjeni pri vađenju
 • može se primijeniti na mokru i suhu kožu,
 • pjena je nemoguće ne primijetiti na koži i preskočiti bilo koji fragment,
 • možete podići alat pogodan za vaš tip kože.

Postoji broj manesprečavanje potrošača da pokaže proizvod u korist:

 • rasipna uporabaunatoč niskoj cijeni
 • može isušiti kožu suhi tip
 • s dugim boravkom na površini tijela ima tendenciju "indeksiranja" od njega, prisiljavajući osobu za brijanje da ažurira sloj, što je nesumnjivo neekonomično,
 • nemogućnost utjecaja na doziranje emitirane količine, ponekad pretjerano.

Odabir za sebe pjene u trgovini, trebali biste obratite pozornost na sljedeće točke:

 1. Kao glavni omekšavajući element bolje je preferirati hidrirano maslinovo, kukuruzno ili ricinusovo ulje mineralna masa - produkt proizvodnje nafte, koja stvara film na epidermi, doprinoseći razvoju patogene mikroflore i urastanja kose.
 2. to je poželjno prisutnost biljnih ekstrakata kao protuupalni element, koji također neutralizira alkohol, koji je dio alata.
 3. Kao alkoholna baza bolje je preferirati metil parapen, nisu dovoljno agresivni za stvaranje kemijske opekline.
 4. Prisutnost vitaminskih dodataka bit će ugodan, a ne suvišan dodatak.

Što je bolje: pjena za brijanje ili gel

Razlika koja razlikuje gel od pjene za brijanje je zbog fizičkih svojstava i stanja tvari:

 1. Dvije glavne komponente tvore gel: Molekularna mreža za stabilnost i tekućinu za brijanje.
 2. Pjena se sastoji od zraka u tekućoj ljusci.što je pomoć za brijanje.

Što je na razini kućanstva drugačija pjena za brijanje od gela?

Za usporedbu gela za brijanje i pjene pogledajte ovaj videozapis:

Za ista područja, pokrivena identičnom količinom vegetacije, manje volumena gela, jer kada se raspoređuje po površini mijenja strukturu, pretvara se u pjenu sličnu pjeni za brijanje u fizikalnim parametrima, ali se razlikuje u smislu mehanizma djelovanja na kosu i kožu.

Boca pjene završit će brže bocu gela, budući da se prvi nanosi u debljem sloju, a često zahtijeva i ažuriranje nakon što se ispusti.

Budući da se na koži dijeli u obliku gela, sredstvo se nakon pretvaranja u pjenu već nalazi na površini i uvuče se u njega, počevši s pripremom za brijanje. Taj je učinak sve traženiji, što su guste i ukočene dlake od brijanja. Gel koji se apsorbira u kožu poboljšava klizanje britvice.

Pjena ostavlja dozator već spreman za prijavu, a vrijeme između primjene i početka postupka se ne gubi.

Ne treba tražiti dobro od dobra: ako je koža povoljno reagirala na odabrani proizvod, a njegov vlasnik nema nikakvih pritužbi na to, ne smijete iskušavati sudbinu i kupovati druge vrste kozmetike.

Što odabrati muškarca?

Pogrešan pristup izboru kozmetike za brijanje - to je samo uzeti prvu bocu s police s atraktivnim pakiranjima i obećavajućim karakteristikama.

Ovaj neodgovorni stav može izazvati teško oštećenje vlastitog epidermisa.

A ako je zreli čovjek već dugo izabrao i zadovoljan s njim, on je samo mladić. Izbor prikladnog alata se postiže pokušajima i pogreškama, ali bit će mnogo razumnije pristupiti ovom pitanju s odgovornošću i odgovornošću. razmotrite sljedeće čimbenike.

 • Tip kožeSuho savršenoće organizirati gel kao komponenta koja se zadržava na koži lica dulje vrijeme, tijekom koje uspijeva vlažiti kožu i omekšati čekinje. Suha koža pjene će se pogoršati, jer ostaje fiksiran na to manje vremena. Nježna koža pogodna pjena s ekstraktom ljekovitog bilja, primjerice kamilica, štiti od iritacije.

 • Zona tijela. Prilikom izbora kozmetike potrebno je, na temelju kombinacije čimbenika, odlučiti što zaustaviti izbor: na gel ili pjenu za brijanje. Uzimajući osloboditi od čekinja narasla na licu, trebali biste se usredotočiti na vrstu epidermisa - temeljni faktor za dobivanje osloboditi od ovog dijela tijela od kose. Gel je prikladniji za osjetljivu i osjetljivu kožu.a Pjena je povoljnija ako trebate ukloniti kosu na većoj površini. Potrebno je izbjegavati proizvode, čiji je sastojak natrijev benzoatuzrokuje nepotrebnu suhu kožu.
 • Struktura i dužina kose su uklonjene.Duga kosa, na primjer, brade bolje i brže pjena navlažiteima svjetliju strukturu. Gel će se učinkovitije nositi s obrazima i bradom prekrivenom debelim vlaknima, vlaženje i omekšavanje površine.

Što odabrati ženu?

Djevojke koje odluče obrijati kosu s tijela suočavaju se s dilemom: što znači dati prednost.

Moderni proizvođači ženama nude mnogo proizvoda za brijanje, koji su skuplji od muškog gela ili pjene.

Za žene bi trebali napraviti izbor, vođeni istim kriterijima kao što je gore opisano.

 • Tip kože Različiti su u različitim dijelovima tijela i, s obzirom na to da djevojčice moraju proći kroz britve na različitim tipovima područja, postoje velike šanse da isti alat nije pogodan za sve zone, Gel se nanosi na suhu kožu.

 • Zona tijela.Područje bikinija, kao najdelikatnije, najbolje se tretira gelom prije brijanja: učinkovito omekšava i vlaži, olakšava klizanje i daje obilnu pjenu. Ima smisla obratite pozornost na proizvode osjetljive kože, Snažan miris može izazvati iritaciju, što također treba imati na umu. Noge imaju najopsežniju površinu, a pjena se nanosi brže, čime se štedi vrijeme postupka. Trljati noge s gelom će imati malo duže. Pod pazuhom, kao najosjetljivije područje, bolje je rukovati prije brijanja s pjenom.
 • Struktura i duljina kose. Ako su dlake na tretiranoj površini, gdje god se nalazile, duge, ima smisla odabrati pjenu. Da biste uklonili kratke dlačice, osobito debele, bolje je odabrati gel, koji će omekšati čekinje, hidratizirati epidermu, osigurati blade lagano klizanje. Ako industrija ima dugu kosu, to znači da koža nije dugo bila izložena oštrici, to bi također trebalo uzeti u obzir pri odabiru proizvoda kako bi se smanjio stres koji je dobio.

Brijanje i električni aparat za brijanje

Oštrica uklanja rožnat sloj s površine epidermisa i izaziva iritaciju, Na temelju toga, neki muškarci radije briju s električnom britvom, Neki su modeli namijenjeni za uporabu s kozmetikom.

Možete koristiti gel ili pjenu za brijanje električnom britvom, ili ne koristiti ništa i obrijati je suhim., a izbor kozmetike ovisi isključivo o korisniku uređaja.

Pjena, jednostavna za nanošenje, stvara volumen i prijanja na dlačice. Ali ostavlja neugodan osjećaj suhoće. To je signal za promjenu pjene ili odabir drugog alata..

Gel stavlja na kožu ravnomjernim slojem, smiruje ga, pokriva sve čekinje i omekšava. Neki čak ne koriste losion poslije brijanja.

Opet, treba krenuti od vrste kože: u slučaju masnoće je bolje koristiti pjenu, u slučaju normalnog i osjetljivog gela.

Preferencije u izboru sredstava za brijanje podijeljene su približno jednako: svaki alat pronalazi korisnika. Da biste odabrali najbolje sredstvo za sebe, morate uzeti u obzir pozitivne i negativne aspekte, uzeti u obzir postojeće čimbenike i promijeniti svoj izbor ako se ne uklapa u vašu kožu.

Kriteriji za odabir odgovarajućeg sredstva za uklanjanje kose

U isto vrijeme, muškarci koji sami kupuju proizvode za brijanje, u pravilu uzimaju ono što je prvo pod ruku, bez posebnog razmišljanja o prednostima i nedostacima korištenja ovog ili onog proizvoda.

Što je bolje: gel ili pjena za brijanje? Naš će vam članak pomoći da odaberete pravi alat.

Stoga je ovaj članak posvećen pitanju što je bolje - gel ili pjena za brijanje kako bi se muškarcima i ženama pomoglo da odaberu alat koji će osigurati udobno i ugodno odlaganje viška kose.

Izbor proizvoda za brijanje potrebno je pristupiti s punom odgovornošću, uzimajući u obzir različite faktore, inače osim nelagode i pečenja, možete dobiti crvenilo, osip ili drugu iritaciju koja uopće ne krasi kožu.

Prije odabira prikladnog proizvoda potrebno je uzeti u obzir da je za suhu kožu bolje prikladan gel od pjene ili kreme za brijanje. zbog svoje sposobnosti da vlaži i omekša dlačice koje treba ukloniti.

Oprez! Natrijev benzoat, koji se nalazi u mnogim gelovima, isušuje kožu, pa biste trebali izbjegavati proizvode s tom komponentom u sastavu.

Preporuča se preferirati kozmetiku za uklanjanje neželjenih dlaka ovisno o području tijela.da se obrije. Treba imati na umu da je gel bolje primijeniti za kožu s osjetljivim pokazateljima, tako da je poželjno za bikini područje od kreme ili pjene za brijanje.

Potonji je više prikladan za korištenje za liječenje tako velikog područja kao što su noge - to je brže i prikladnije za primjenu od gela, osim toga, to je više ekonomično.

Struktura dlaka i njihova duljina također su važni pri odabiru pomoćne kozmetike za brijanje. Pjena je prikladnija za uklanjanje duge kose, jer zahvaća veći volumen nego gel.

Ako su dlake guste i tvrde, gel će biti najbolji lijek - dobro će omekšati dlake, što će olakšati proces brijanja.

U pravilu, prije nego što nađe točno "svoje" znači, svaka osoba pokušava mnogo drugih i često čini pogreške, pa se preporuča odlučiti je li bolje koristiti gel ili pjenu za brijanje, uzimajući u obzir ne samo gore navedene čimbenike, već i pojedinih proizvoda.

Značajke korištenja gela za brijanje

Smatra se da je kozmetika za uklanjanje dlaka najčešće proizvedena u obliku limenki, njihov sastav je gotovo identičan sastavu pjene, s iznimkom nekih aktivnih sastojaka koji omekšavaju kožu.

Prednosti gela za brijanje:

 1. Ravnomjerna distribucija sredstvo olakšava klizanje britve na površini kože, što osigurava visoku kvalitetu brijanja.
 2. Omekšava i vlaži kožu i sredstva koja sadrže silikon mogu čak "izliječiti" male pukotine i posjekotine.
 3. Gel je vrlo ekonomičan proizvod - trebate vrlo malu količinu kako biste osigurali dobro brijanje.

Nedostaci gela za brijanje:

 1. Visoki troškovi - Gel je prilično skup, ali ako uzmete u obzir njegovu ekonomičnost i učinkovitost, cijena se neće činiti tako visokom.
 2. Gel se ne pjeni odmah - morat ćete pričekati nekoliko sekundi prije širenja alata preko cijele površine koja se tretira.

Rezimirajući gore navedene karakteristike gela, može se primijetiti da je ovaj alat prikladan za osjetljivu kožu koja je sklona iritaciji - zahvaljujući ravnomjernoj raspodjeli i poboljšanom klizanju gel daje brže brijanje bez nepotrebnih ozljeda epidermisa.

Kreme za brijanje: prednosti i značajke primjene

Krema je prvi proizvod koji proizvodi kozmetička industrija, pa ga preferiraju ljudi starije dobi koji su već navikli na takve proizvode. Na pozadini raznih kozmetike, koja olakšava brijanje, krema postupno odustaje od svoje pozicije, ali se njezina učinkovitost ne umanjuje od toga.

Pozitivne karakteristike kreme za brijanje:

 1. Niska cijena - Krema je najjeftiniji proizvod, pa je popularna među stanovništvom s niskom razinom dohotka.
 2. Pogodno za suhu kožu jer ga svojom strukturom savršeno vlaži.
 3. Na koži oblikuje poseban film sapuna, na kojima se britva dobro klizi, a to rezultira visokim kvalitetom brijanja.

Nedostaci kreme za brijanje:

 1. Mora se koristiti posebna četka za brijanje za stvaranje pjene od sapuna.
 2. Teško je sigurno izračunajte dozu.

Obratite pozornost! Prilikom odabira kreme za uklanjanje dlačica, potrebno je uzeti u obzir da suvremena sredstva sadrže sastojke s protuupalnim i antiseptičkim svojstvima, zbog čega krema nije inferiorna u odnosu na druge proizvode.

Pjena za brijanje: prednosti i značajke primjene

Pjena za brijanje je alat smješten u cilindar pod tlakom, koji ima posebnu tipku koja oslobađa protok. Zbog te osobine pjena ima i prednosti i nedostatke.

Prednosti pjene za brijanje:

 1. Praktično doziranje - pjena je ekonomičnija od kreme, budući da potrošnja sredstava ovisi o sili pritiskom na gumb, a za njegovu distribuciju ne treba četka za brijanje.
 2. Pjena zauzima prosječnu nišu cijene, ali zbog svoje ekonomske potrošnje, ljudi s malim prihodima to mogu priuštiti.
 3. Pjena ima nježnu teksturu i lako obavija čak i vrlo voluminoznu kosu.

Nedostaci pjene za brijanje:

 1. Nema iskustva u korištenju Penu je teško nanositi ravnomjerno na kožu, a za vrijeme brijanja može čak i skliznuti s tretiranog područja, što može dovesti do iritacije na tom području.
 2. Gustoća pjene nakon nanošenja koža se značajno smanjuje, što narušava kvalitetu brijanja i izaziva nelagodu tijekom zahvata.

Upozorenje! Da bi se kupio kvalitetan proizvod, potrebno je uzeti u obzir sljedeće čimbenike: prvo, treba koristiti samo prirodna hidrirana ulja. Druge tvari sintetičke prirode stvaraju film na površini kože, što sprječava normalnu izmjenu zraka, što postaje glavni uzrok iritacije i osipa.

Drugo, za proizvodnju treba koristiti samo posebne pročišćene i pripremljene vode. I treće, najviše Metilparapen se smatra najboljom alkoholnom bazom.

Usporedite glavne točke

Dakle, kako bi se jasno odgovoriti na pitanje koje je bolje: gel ili pjena za brijanje, to je nemoguće - jedna osoba je prikladna samo za gel, a koža druge osobe ne vidi druga sredstva osim kreme ili pjene.

Na temelju navedenih pozitivnih i negativnih točaka u korištenju raznih proizvoda za brijanje Možete napraviti njihove komparativne karakteristike, koje će pomoći u određivanju izbora:

 1. Što se tiče trošenja sredstava bolje je u smislu uštede gel nego krema ili pjena za brijanje. Dozu kreme je vrlo teško izračunati, a pjena mora biti ispravno korištena kako bi bila ekonomična i bez oštećenja kože.
 2. Važan pokazatelj u izboru kozmetike za uklanjanje dlaka je i cijena - gel istodobno zauzima vodeću poziciju, pjena je srednji cjenovni segment, a krema je najniža. Međutim, unatoč činjenici da je gel prilično skup, mnogi ga ljudi s niskim primanjima odlučuju zbog svoje ekonomičnosti, udobnosti u uporabi i učinkovitosti.
 3. Što se tiče udobnosti i udobnosti u uporabi, onda su to čisto individualni pokazatelji - za nekoga ne postoji ništa prikladnije od nanošenja četke četkom, a netko je ne može ni držati u rukama. Ako uzmemo u obzir podatke marketinških istraživanja, najpogodniji je gel za uklanjanje neželjenih dlaka. Drugo mjesto zauzima pjena, dok krema postupno gubi svoje pozicije i zauzima posljednje mjesto u ocjeni preferencija potrošača.

Top 6: Top Shaving Rating

Trenutno na tržištu postoje mnogi proizvođači kozmetike za brijanje, ali samo dva od njih zauzimaju vodeće pozicije - to su Nivea i Gillette. Naravno, tu su i skuplji i kvalitetni proizvodi za uklanjanje dlaka, kao što su Loreal, Cliven, Yves Rocher, Vichy, ali su manje popularni.

Prema istraživanjima javnog mnijenja i istraživanju tržišta, Postoji 6 popularnih proizvoda za brijanje:

 1. NIVEA - gel za osjetljivu kožu.
 2. GILLETTE Mach3 - gel za osjetljivu kožu.
 3. Eau de thermale pjena (Avene).
 4. Pjena zaštitnog znaka LOREALE Paris.
 5. ARCO Cool (Krema).
 6. Krema za brijanje Cvijet jabuke (Sloboda).

Iz prikazane ocjene jasno je da preferencije potrošača podjednako dijele gel, pjenu i kremu za brijanje. U isto vrijeme, nemoguće je reći koje je bolje ili loše - sve je vrlo individualno i izračunava se, u pravilu, pokušajem i pogreškom.

Što je bolje: gel ili pjena za brijanje? Kako odabrati pravi alat, pogledajte ovaj videozapis:

Kako odabrati pravi alat za brijanje prikazat će se u ovom videozapisu:

Sastavna tvar

Kod muškaraca prošlih generacija, jedini način kozmetike bio je brijanje sapuna za pranje čekinja. Danas je mnogo teže odabrati pravu opciju za kozmetiku za brijanje, jer proizvođači mnogih marki muške kozmetike nude razne pjene, gelove, losione i sapune za brijanje. No, najčešće izbor muškarca varira između pjene za brijanje i gela za brijanje.

Zapravo, sastav pjene i gela za brijanje je gotovo identičan. Većina pjena sadrži sljedeće sastojke:

 • alkohol za dezinfekciju kože,
 • glicerin za vlaženje kože lica,
 • aromatski mirisi
 • hidratantne kose i sastojke kože.

Ako se radi o pjeni hipoalergenskog sastava, proizvođač ne koristi sastojke alkohola u sastavu, jer mogu uzrokovati suhu kožu. Njima se dodaju još neki tonički sastojci prirodnog podrijetla. A ako se pretpostavlja da pjene imaju približno isti sastav i princip djelovanja, tada je raznolikost gelova nekoliko puta veća.

Većina gelova za brijanje preuzima identičnu bazu od sastava pjene za brijanje. To će biti alkoholne komponente, kao i dodatni aktivni sastojci koji duboko vlaže i omekšavaju kožu i kosu, osiguravajući klizanje lopatica i glatko uklanjanje čekinja. Gelovi za suhu i osjetljivu kožu mogu eliminirati sadržaj alkohola, zamjenjujući ih mekim prirodnim antisepticima.

Dodatne komponente koje razlikuju gel od pjene mogu biti:

 • silikon,
 • alontoin,
 • mentol,
 • ekstrakt kamilice
 • sok od aloe
 • biljna ulja,
 • voda.

Na temelju sastava, može se utvrditi da je bolje imati pjenu za brijanje ili gel za određenu vrstu kože i karakteristike reakcije kože na brijanje. Pjena za brijanje sastoji se od zraka u tekućoj ljusci, a glavna mu je svrha olakšati brijanje dlačica. No, gelovi za brijanje sastoje se od dvije aktivne tvari - tekućine za lagano brijanje kose i molekularne mreže za stabilno stanje kože i kose.

Gel za brijanje ima sljedeće prednosti:

 • stabilna pjena
 • jednostavnost korištenja,
 • zadržavanje vlage u koži,
 • čisti kožu i dlaku od masti, omekšavajući ih,
 • dobra oštrica koja klizi za vrijeme brijanja
 • minimalna potrošnja.

No, nedostaci gelova za brijanje u usporedbi s pjenama mogu se smatrati njihovom visokom cijenom, utrošenim vremenom na njihovo pjenjenje i apsorpciju. Tijekom uporabe gela za brijanje će se potrošiti gotovo dva puta manje od pjene, odnosno, gel je ekonomičan u potrošnji.

Boca pjene istječe mnogo brže, potrebno je nanositi u debelom sloju i može zahtijevati ponovno pjenjenje kože i čekinja. U tom slučaju možete odmah početi brijanje kada koristite pjenu, au slučaju nanošenja gela morate pričekati pjenjenje i apsorpciju sastava u kožu i dlake.

Prednosti pjene za brijanje su sljedeće:

 • miješanje odmah miješa sastav proizvoda,
 • nakon nanošenja pjene odmah se možete obrijati,
 • pjena se nanosi na suhu i vlažnu kožu,
 • Pjena je jeftinija od ostalih proizvoda za brijanje.

Pjena se može koristiti samo za neke dijelove tijela, kada je gel univerzalna pomoć za brijanje u cijelom tijelu. Premda je pjena jeftinija, potrošnja nije 2 puta veća od potrošnje gelova, jer se pjena loše pjeni i zahtijeva ponovno nanošenje.

Što trebam tražiti pri odabiru alata?

Čovjek koji se nije mogao odlučiti, pjena ili krema, gel ili jednostavan sapun prikladan je za njegov tip kože i potrebe, neće postići željeni rezultat. Samo ispravno odabrani proizvod može biti učinkovit i koristan u slučaju brijanja čekinja. Stručnjaci savjetuju odabir prema nekoliko kriterija:

 1. Tip kože, Za suhu kožu bolje je upotrijebiti gel, jer je tekstura svjetlija i ne ostavlja tragove. No, za masnu i normalnu kožu pjena će biti najbolja opcija, jer je manje aktivno vlaži kožu. Za kožu sklonu upali, potrebno je baktericidno sredstvo, a osjetljiva koža - hipoalergena.
 2. Zona tijela, Ovisno o području depilacije odaberite odgovarajuću vrstu kozmetike. Da biste uklonili dlake na koži lica, važno je odabrati pjenu ili gel koji ne sadrži natrijev benzonat, budući da je ova komponenta agresivna prema koži, uzrokuje suhoću i ljuštenje. Za intimne dijelove, bolje je koristiti gel, jer se dobro pjeni i omekšava dlake što je više moguće. Za depilaciju nogu pogodna je još pjena, kao i za pazuha.
 3. Duljina i debljina kose, Ako trebate obrijati dugu kosu, bolje je koristiti pjenu, koja može pokriti veći volumen kose. Lakše je obrijati debeli dlačice gelom, jer ga intenzivno omekšava. Alternativa oba sredstva će biti kremasta pjena, koja je zlatna sredina između pjene i gela za brijanje.

Također, čovjek mora uzeti u obzir individualne osobine svoga tijela. Netko koža reagira negativno na eterična ulja i oštre mirise, dok za druge biljni ekstrakti uzrokuju alergijsku reakciju.

Koji lijek je bolji za osjetljivu kožu?

Stručnjaci za pjenu savjetuju uporabu onih muškaraca koji se briju rjeđe i ne pate od osjetljivosti i pretjerano suhe kože. No, vlasnicima osjetljive vrste epidermisa i onima koji se gotovo svakodnevno briju, preporuča se obratiti pozornost na gelove za brijanje u odsutnosti alkoholnih dodataka u sastavu i označiti "hipoalergensko".

Gel za brijanje osjetljiviji je jer ima laganu teksturu zbog sadržaja vode, kao i biljne ekstrakte, ulja i druge hidratantne sastojke. Gel intenzivnije omekšava kožu lica i dlačica čekinja, što osigurava sigurno brijanje bez ozljeda kože.

Osim toga, većina gelova za brijanje iz svjetskih brandova muške kozmetike predlaže odvojene linije posebno za osjetljivu kožu koja sadrži kamilicu, metu, aloe veru, ulje čajevca i druge protuupalne sastojke i prirodne antiseptike.

Dermatološke preporuke

Prije odabira alata za redovito brijanje, muškarac treba odlučiti o tipu kože (suhi, osjetljivi, normalan ili uljni), a zatim odabrati alat prema ovom kriteriju. Zatim se trebate upoznati sa sastavom gela ili pjene, dati prednost dermatolozima savjetovati najprirodnije sredstvo bez agresivnih sastojaka. Vrhunski brandovi su Arko, Yves Rocher, Gillette, L'Oreal i NIVEA.

Ako čovjek treba obrijati velike dijelove tijela i dugu kosu, pjena je idealna za takve svrhe. No, gel se može koristiti za brijanje debelih i kratkih čekinja. Pjena je jednostavna za uporabu, treba je tučiti, staviti na lice i odmah započeti postupak. Ali najprije trebate pjenušati gel temeljito, utrljati u kožu lica, dati vremena za namakanje i tek nakon toga početi brijanje. Pjene su jeftinije u cijeni, a gelove troši mnogo duže. Obje mogućnosti za brijanje imaju i prednosti i nedostatke.

Pogledajte videozapis: Brijanje nogu - saveti i trikovi (Travanj 2020).