Depilacija

Kako napraviti epilator za uklanjanje dlaka?

Da ne bismo bili neutemeljeni, tražili smo savjet od Kraljice voska, jednog od najpoznatijih stručnjaka u Velikoj Britaniji, Kim Lawless:

„Dugi niz godina radim depilaciju i znam koliko pitanja, mitova, legendi i zabluda o njoj kvari život djevojčica (usput, i muškaraca). Zato sam sretan što mogu podijeliti životne hakove koje sam razradio tijekom godina kako bih vam pomogao!

Pripremite kožu!

Rezultat je bio onaj koji ste očekivali, pobrinite se i prije odlaska u salon. Da, naravno, čak i ako ništa ne učinite, profesionalni majstor će se nositi s tim, ali vjerojatnost iritacije na koži, snažniji bolni osjećaji za vrijeme i nakon zahvata bit će mnogo veći. Zašto ti to treba? Tjedan dana prije planiranog posjeta, počnite koristiti osjetljiv piling na područjima koja planirate epilirati. Nakon pilinga, obilno nanosite hidratantnu hranjivu kremu. Tada će uklanjanje dlaka biti lakše, koža neće biti toliko nadražena i rizik od urastanja kose će se svesti na minimum.

Baci britvu!

Ako je vaš cilj držati kožu savršeno glatkom što je dulje moguće, neka vam kosa raste najmanje tri tjedna prije epilacije. I bolje od četiri! Da, nisam pogriješio: nema brijanja ili čupanja, nema borbe s vegetacijom u tom razdoblju! Zašto? Dopustite mi da objasnim: oko 7 dana, 30% vaše kose je u fazi aktivnog rasta. Ostatak folikula kose "odmara". Dakle, da bi se sve dlačice uzgajale, potrebno je najmanje 3 tjedna (a čak 10% možda se još ne probudi), a za 4 tjedna sve će se samo "izleći". Onda ćemo ih ukloniti! Inače će se ukloniti samo proklijali, a nakon 7 dana reći ćete: "Zašto sam, dovraga, dao toliko novca da opet vidim neželjene dlake?"

Nema proizvoljnosti!

Molim vas, ako niste studirali uklanjanje dlaka ili vam profesionalni majstor nije pokazao kako točno raditi na kojim odjeljcima, molim vas, molim vas, nemojte se truditi. Imate samo jednu kožu! Nemojte je razmaziti! Reći ću iskreno i iskreno: ono što je napisano u obliku "uputa za uporabu" na prodajnim proizvodima za uklanjanje dlačica je glupost. To su preopćenite preporuke koje vam mogu naštetiti. Ako stvarno želite uštedjeti novac, izvadite britvu koju ste bacili nakon čitanja prethodnog odlomka. I upotrijebite ga.

Odaberite stručnjaka!

Da, gotovo svi pristojni saloni nude uslugu uklanjanja dlaka. Ali pitam vas: prikupite preporuke. Nisu svi specijalisti (koji se nazivaju stručnjacima) prošli potrebne obuke i imaju certifikate koji potvrđuju njihovu profesionalnost. Ne budite lijeni, sjedite na tematskim forumima, prolazite Facebook grupama, razgovarajte s zadovoljnim i nezadovoljnim kupcima salona. Majstor - zlatne ruke - vrijedan je svoje zlatne težine.

Odustani od opeklina!

Najmanje dva dana nakon postupka epilirana područja ne izlažite izravnoj sunčevoj svjetlosti. Zabrinuta koža može neadekvatno reagirati i na izlaganje ultraljubičastom zračenju (i tada će doći do pigmentnih mrlja), te na nanošenje kreme za sunčanje (začepljuje povećane pore na mjestu uklonjene dlake).

Pazi na crvene točke!

Ako tri dana nakon epilacije primijetite da postoje crvene mrlje na tretiranim područjima, kao mali osip, nemate sreće: to su fragmenti kose koji pokušavaju probiti se. To jest, vaš gospodar nije bio dovoljno profesionalan, a dio dlačica se slomio odmah ispod granice kože. Zamijenite majstore i pobrinite se za vašu kožu na isti način kao i prije epilacije: dnevni mekani piling i mnogo hidratantne kreme.

Kako radi epilator?

Uređaj za uklanjanje dlaka sastavni je dio njege tijela. Epilator se napaja strujom. Uređaj je opremljen s nekoliko metalnih diskova ili nekoliko pinceta.

Klasični model jedinice nema uklonjive priključke i uklanja dlačice samo s nogu. Modificirani epilatori mogu tretirati područja s vegetacijom na slabo dostupnim mjestima (pazuha, bikini područje).

U suvremenim modelima epilatora nalazi se uklonjivi vrh, umjesto kojeg se instaliraju različiti tipovi modifikatora radne površine uređaja. Korištenjem mlaznica, koža tretiranog područja može se masirati i ohladiti. Mlaznice za epilator se lako obrađuju i brišu nakon svake primjene.

Koju metodu je najbolje napraviti za uklanjanje dlaka?

Uklanjanje dlaka uključuje neke bolne procedure. Mnoge žene ne vide razliku između kose za brijanje i aparata za uklanjanje dlaka. Prednosti druge opcije su očite. Nakon upotrebe epilatora:

Vegetacija na koži ne raste dugo (više od 2 tjedna).
Nakon epilacije hardvera, rizik od iritacije je minimalan. Kada koristite britvu, osip se često pojavljuje u obliku crvenih bubuljica.
Isključuje se pojava tamnih mrlja (žarulja) na koži nakon zahvata.
Žena ne osjeća bolni šok. Primjerice: kada uklanjate kosu metodom shugaringa, kada se karamelna pasta nanosi na kožu, nakon što je izvadite iz kože, djevojčice se dugo ne mogu osjetiti od boli.
Gornji sloj kože postaje potpuno čist.

Epilator prioriteta

Trajni rezultat

Uklanjanje neželjenih dlačica s britvom nema dugotrajan rezultat. Uz njegovu pomoć, uklanja se samo polovica kose. Donji dio ostaje pod kožom i nakon postupka brijanja ne izgleda estetski.

Drugi dan nakon brijanja, kosa izlazi ispod gornjeg sloja epidermisa i otkriva se držanjem preko površine rukom. Vegetacija postaje ukočena i bodljikava.

Novčana štednja

Korištenje kućnog epilatora može značajno uštedjeti na posjetu skupim salonima. Postupak uklanjanja vegetacije moguće je provesti u bilo kojoj zoni kod kuće, primjenjujući pravila za uporabu modificiranog uređaja.

Visokokvalitetno uklanjanje dlaka bez dodataka

Epilator se može koristiti bez dodatne kozmetike: krema, pjena, sapun, balzam. Kod provođenja postupka na druge načine pretpostavlja se da postoje objekti i manipulacije trećih strana (trake za vosak, uređaji za zagrijavanje).

Pozitivna kvaliteta uređaja za uklanjanje dlaka je njegova prenosivost. Automobil možete ponijeti sa sobom na svako putovanje. Jednostavna njega, jednostavna obrada dijelova nakon upotrebe vodeće su kvalitete uređaja.

Izvanmrežna operacija

Nadograđeni uređaji nemaju žice. Električna energija takve jedinice primaju iz napajanja, ugrađenog u donju bazu uređaja. Epilator se može koristiti unutar jednog sata.

Kontraindikacije za uporabu epilatora

Korištenje ove vrste uklanjanja dlačica za neke osobe nije prikladno iz relevantnih razloga:

Bolesti perifernih vena (proširene vene, tromboza).
Povreda integriteta gornjeg sloja epidermisa i dermisa (posjekotine, rane, papilome).
Bilo koje trimestre trudnoće.

Ginekolozi ne preporučuju korištenje epilatora tijekom trudnoće iz nekoliko razloga:

Postupak uklanjanja vegetacije uključuje grč u nekim skupinama mišićnih vlakana.
Krvni tlak raste.
Epilacija ne isključuje prisutnost boli. U stresnim situacijama nadbubrežne žlijezde proizvode norepinefrin, "hormon straha", koji može negativno utjecati na emocionalno stanje trudnice.

Kako odrediti kvalitetu uređaja za uklanjanje dlaka?

Uređaji za uklanjanje dlačica moraju se odabrati strogo pojedinačno. Izbor ovisi o nekoliko čimbenika:

Podešavanje brzine. Za svaku zonu kože postoji vlastita ograničenja brzine. Bikini i aksilarna područja učinkovito se tretiraju metalnim diskovima pri malim brzinama. Epilacija drugih dijelova tijela odvija se u režimu velike brzine.

Dodatne mlaznice. Pozitivna stvar pri kupnji epilatora bit će dostupnost dodatnih uređaja na uređaju u obliku dodataka i masažnih valjaka. Funkcija dodatnih uređaja: smanjiti bol tijekom epilacije.

Veličina. Veličina epilatora ne smije prelaziti veličinu vaše ruke. Radi lakšeg korištenja, oblik aparata trebao bi odgovarati fiziološkim krivuljama četke.

8 pravila za udoban postupak

Kako bi se maksimalno opustiti i dobiti učinkovit rezultat iz Uklanjanje dlačica, morate slijediti neka pravila.

Da prvi zahvat ne bude previše bolan, epilacija mora započeti s kožom na kojoj je najmanje kose.
Preporučuje se uklanjanje vegetacije u nekoliko faza s pauzama.
Duljine kose manje od četiri milimetra ne smiju se rezati. Da bi se postigao maksimalni učinak, epilatorski diskovi bi trebali u potpunosti zgrabiti kosu, što se neće dogoditi na određenoj dužini. Pričekajte nekoliko dana i tek tada koristite hardversku metodu uklanjanja dlačica.
Preporuča se započeti epilaciju pri maloj brzini reznih diskova. Ograničenje brzine možete povećati nakon što prilagodite kožu učincima uređaja.
Topla voda proširuje pore na koži, što povoljno utječe na učinkovitost uklanjanja.
Zabava: glazbena pratnja. Dovoljno da uključite ugodnu tihu glazbu, da ne očekujete bol i povećate emocionalnu pozadinu.
Sjećanja iz života o ugodnim trenucima. Pozitivni trenutci iz prošlosti utječu na proizvodnju "hormona radosti".
Fantazija, snovi: ideje o tome što želite kao trenutak koji se već ostvario ima pozitivan učinak na emocije.

Pravilna epilacija: naglašava

Izbor pojedinačnih mlaznica za određeno područje obrade. Pažljivo pročitajte upute za uporabu uređaja. Za područja povećane boli (bikini, pazuha), komplet sadrži poseban pribor s plutajućom glavom.
Kosa se uklanja isključivo pod okomitim kutom mlaznice. U području prepona i aksilarnih nabora - kružnim pokretima.
Kako bi se smanjili bolni simptomi, kožu treba lagano zategnuti u suprotnom smjeru od glave epilatora.
Neki modifikatori su opremljeni sustavom puhala. Termostat se aktivira kod obrade područja s tvrdom vegetacijom.
Postupak se preporučuje pola sata prije spavanja. Znaci crvenila i iritacije nestaju tijekom spavanja.
Nakon uklanjanja vegetacije, nanesite hidratantnu kozmetiku.

Obrada epilatora pojedinih zona

Duboki bikini

Preporučuje se malu površinu područja prepona s pincetom prije epilacije. Ova mjera je potrebna za pripremu kože za bol.

Ne preporučuje se uporaba analgetika u obliku tableta. Nakon zahvata tretirajte kožu preparatom na bazi alkohola i hranjivom kozmetikom.

Aksilarne udubine

Da bi se postigao maksimalni učinak uz minimalnu bol, potrebno je zategnuti kožni nabor u suprotnom smjeru od priključka za epilator. Metalni noževi uređaja ne mogu se nositi s previše gustom vegetacijom. Prije epilacije, dugu kosu treba pažljivo odrezati škarama za nokte. Da biste smanjili rizik od iritacije, tretirajte kožu neutralnom kozmetikom i nanesite hladno na površinu.

Epilacijske noge

Prije postupka provodite higijenske mjere: isparite noge, protrljajte kožu čvrstom krpom. Za početak uklanjanja dlaka s manje bolnog mjesta - vanjske površine bedra. Nakon toga se obrađuju poplitealni fossae i gležnjevi. Vrijeme epilacije donjih ekstremiteta je do 60 minuta ili više.

Problemi s kosom nakon epilacije

Što znači pojam "urastanja kose"? Redovitom upotrebom epilatora mijenja se struktura neželjenih dlaka. Vegetacija postaje meka i rijetka. Kao rezultat dubokog uklanjanja dlaka pojedine dlačice mogu „rasti“ unutar kože.

Taj se problem može izbjeći ako nekoliko sati prije zahvata nanosite piling, kreme za piling. Stanjivanje rožnice na koži neće spriječiti prirodni rast kose.

Ako se problem i dalje pojavljuje, preporuča se posjetiti ured kozmetičara. Urastanje kose može izazvati upalne bolesti kože.

Glavni uzroci straha od epilatora

Glavni razlog straha je bolnost postupka. Osim boli, žene se žale na urastanu kosu i iritaciju, koje se često javljaju nakon upotrebe epilatora. Zbog toga se mnoge žene koje se prvi put odluče na ovu metodu uklanjanja dlaka bojale pokušati, nakon što su čule mnogo "užasa" od onih koji su primili negativne dojmove o postupku. Pogledajmo detaljno svaki od razloga za zabrinutost i vidimo što je vrijedno straha, a što nije.

Bol tijekom epilacije

Svaka osoba ima vlastiti prag boli, od kojeg ovisi njegova osjetljivost na bolne senzacije. Ako je niska, a kosa je gusta i žilava, tada epilacijska epilacija može biti pravi test koji ne može svatko izdržati. Kako smanjiti bol tijekom postupka? Često se s epilatorom isporučuje posebna rukavica za masažu, a sam uređaj može biti opremljen s masažom za masažu. To se radi kako bi se smanjila bol. Lidokain se može primijeniti na tretirano područje u obliku spreja koji će ublažiti bol. Međutim, on se neće u potpunosti riješiti, jer ga koža ne može apsorbirati do suhoće.

Osobito je bolno ukloniti dugu kosu. Epilacija pazuha i bikini područja također je bolna, jer je koža na tim područjima posebno nježna i osjetljiva. Optimalna duljina vlasi za uklanjanje s epilatorom je 0,5 cm. Postoji opće prihvaćeno mišljenje da je žena najosjetljivija na bol nekoliko dana prije perioda, tako da je najbolje zakazati postupak za kraj ciklusa. Također se vjeruje da se ujutro bol osjeća snažnije nego u večernjim satima.

U svakom slučaju, hoće li se provesti ova metoda uklanjanja dlačica ovisi o vama. Ako ste u nedoumici, pokušajte izvaditi kosu pincetom na području koje planirate testirati. Samo zapamtite da u epilatoru pincete više, oko 20, i svi rade istovremeno, to jest, bol će biti 20 puta jači.

Nadraživanje nakon epilacije

Ovaj faktor je također čest uzrok odbijanja epilatora. Pojavljuje se na sve različite načine - netko više, netko manje, ovisno o osjetljivosti kože. To se događa zato što pinceta ne samo da izvlači kosu, već i povrijedi kožu oko nje. Kako bi se smanjila iritacija, kozmetičari preporučuju da prije zahvata isparite kožu i prije i poslije podmažite antiseptik. Neki su pomogli kozmetička ulja, kao što su badem, lavanda, ili čaj stablo.

Urastao problem kose

Epilacija pazuha, bikini područja i nogu često se pretvara u problem urastanja kose, što je jedna od glavnih posljedica korištenja epilatora. Nije neuobičajeno da djevojke rastu tako snažno da moraju ići liječnicima na pomoć. Osim toga, to su mrlje i ožiljci koji traju jako dugo.Nakon takvih priča želite baciti epilator i vratiti se na stari stari stroj. Međutim, malo je nježniji na koži, a urastao kosu nakon zahvata također se povremeno pojavljuje.

Da bi kosa rasla što je manje moguće, koža mora biti pažljivo pripremljena. Osim antiseptika i parenja prije postupka, morate redovito koristiti piling. Ne zaboravite ga nanijeti neposredno prije i nakon epilacije. U kozmetičkim prodavaonicama prodaju se posebna sredstva za sprečavanje urastanja kose: možete pokušati koristiti jedan od njih.

Ako se urasla dlaka i dalje pojavljuje, najbolje ju je ukloniti od kozmetičara. Kada nema mogućnosti kontaktirati salon, onda ga izbrišite sami. Glavno pravilo - u svakom slučaju ne gurati kosu kao bubuljica. Prije izvlačenja kose pincetom ili iglom, očistite kožu i dezinficirajte instrument alkoholom. Pokušajte što manje ozlijediti kožu. Ponekad dlake dostižu vrlo veliku duljinu - do 2 cm, pri čemu će iritacija na površini kože biti vrlo jaka.

Kako koristiti epilator?

Sada kada znamo kako pripremiti kožu za zahvat, kako bi se smanjio rizik od neugodnih posljedica, možemo izravno nastaviti s uklanjanjem dlačica. Prvi put preporučujemo da se uređaj isprobava u onim područjima gdje je kosa najtanja i najmekša, ali ne biste smjeli odmah koristiti epilator u bikini zoni, bolje je napustiti ovaj postupak za kasnije kada se osjećate sigurnije. Tijekom epilacije lagano istegnite kožu, polako vodite uređaj u smjeru rasta kose.

Gustu kosu treba ukloniti sporom brzinom, inače se neće izvaditi iz korijena i prekinuti.

Ako nije bilo moguće ukloniti svu kosu odjednom, onda ne morate odmah ponovno prolaziti kroz nju, napravite kratku stanku. Na kraju postupka ne zaboravite nanijeti antiseptičko ili kozmetičko ulje.

Epilacija pazuha i bikini područja je postupak za hrabre djevojke. To bi trebalo biti učinjeno vrlo pažljivo i nježno, glavna stvar - ne žurite. Ako prvi put budete zahvaćeni, moći ćete koristiti epilator, jer će svaki put bol biti sve manja. Zapamtite da epilator nije dizajniran za uklanjanje dlaka s ruku i lica, jer će ti dijelovi tijela morati izabrati drugačiji način.

Podesite na uspješan ishod, pažljivo pripremite i nastavite s postupkom. Najvjerojatnije će vas epilator uskoro prestati plašiti i pretvoriti ga iz instrumenta mučenja u pravog prijatelja i pomagača koji će vam dati glatku i lijepu kožu.

Uklanjanje dlačica

Epilator je mali stroj za uklanjanje dlačica iz korijena iz različitih dijelova tijela - ruku, nogu, pazuha, bikini područja, trbuha. Danas ćemo razgovarati o uklanjanju dlačica kod epilatora kod kuće i otkriti tajne kako to učiniti ispravno.

Prednosti i nedostaci

Depilacija je uklanjanje dlaka s kože, na primjer, britva ili posebna krema. Nemojte ga miješati s uklanjanjem dlaka - postupak uklanjanja dlačica s žaruljom. Epilacija ima dugi "glatki" efekt i postupno stanjivanje kose i promjenu strukture u cjelini, pa je odabrana kao glavni protivnik protiv "ekstra" kose na licu i tijelu. Pogledajmo prednosti i nedostatke uklanjanja dlačica iz kuće pomoću epilatora:

 • Dugotrajan efekt "glatkih nogu". Nakon uklanjanja dlačica pomoću epilatora, glatkoća kože (a ne samo na nogama) traje do 10-14 dana.
 • Rast novih finih dlačica - Još jedna prednost uređaja. Uklanjanje dlačica iz korijena mijenja njihovu strukturu - postaju tanke, meke i gube hlad.
 • Ekonomija. Kupnja epilatora omogućuje vam da ne razmišljate o kupnji britvi i prijenosnih kazeta, britvica, pjena za brijanje i poslije losiona.
 • Veliki izbor modela omogućuje vam da ostanete na epilatoru snova: mehaničkom ili fotografskom, s pozadinskim osvjetljenjem ili dodatkom za hlađenje, s mogućnošću epilacije vodom ili sušenja.
 • Ne morate se brijati svaki dan - dovoljno je koristiti epilator "na zahtjev", koji se obično pojavljuje svaka dva tjedna.

Nedostaci ovog uređaja leže u:

 • Skupo. Dobri epilatori su skupi, a kupnja ne ispunjava uvijek njihova očekivanja: ponekad se čini da je uklanjanje dlaka od srpastog kreveta, i tako, jedinica je odgođena na najudaljeniju policu na neodređeno vrijeme.
 • Trajanje postupka. Potrebno je oko 30-60 minuta za pravilno izvođenje nogu, dodavanje pazuha, područje bikinija i ruku, kao i pripremu i njegu - morate provesti pola dana sigurno.
 • Bol. Prvih nekoliko puta brijanje s epilatorom čini se da je živi pakao, pogotovo ako ste prethodno koristili britvu i uspjeli rasti debela kosa.

Udio u društvenom. mreže:

Epilator je nezamjenjiv uređaj za učinkovito uklanjanje dlaka, koji je danas u arsenalu svake druge moderne djevojke. Ali, nažalost, ne znaju svi kako epilirati ispravno. Čini se da je kupio uređaj, uključio ga i prešao preko površine kose - neželjene dlake će biti potpuno uklonjene, a to će biti kraj. U teoriji to jest, ali uklanjanje dlaka je izuzetno bolan proces, osobito prvih nekoliko puta.

Kako bismo olakšali ovaj postupak i smanjili nelagodu, predlažemo da naučite nekoliko savjeta, a vaše prvo iskustvo s ovim uređajem bit će produktivno i jednostavno.

Vrste epilatora

Proces epilacije s kućnim epilatorom nastaje uslijed čupanja dlačica pomoću posebnih uređaja. Ovaj proces je vrlo bolan. No s vremenom (nakon određenog broja postupaka) bolni sindrom se smanjuje, a dlačice postaju tanje, kao i manje debljine pokrova.

Ovisno o elementu koji je odgovoran za izvlačenje kose, uređaji se dijele na:

 • Proljeće - većina "drevnih" uređaja. On je bio taj koji je potaknuo moderne modele. Uređaj ima rotirajuću oprugu. Zbog brzog okretanja i povlačenja dlačica. No, proljeće je vrlo brzo palo u zapuštenost, a kvaliteta uklanjanja dlaka nije bila idealna. Stoga se ova vrsta aparata smatra najnekorisnijom.
 • Pinceta - radna glava ovog modela sastoji se od pinceta koje rotiraju u disku. U dodiru s kožom, ove se pincete zatvaraju, a vlasi čupaju. Ovisno o modelu, mogu postojati tri, pet ili sedam redova pinceta. Prema tome - za jednu rotaciju može se izvući različita količina kose.

Važno je! Uređaji su podijeljeni u dva tipa: koji uklanjaju do 20 dlačica i do 40 u jednom prolazu. Preporučamo da pogledate drugu opciju jer ona brže uklanja dlačice.

 • Disk - princip rada sličan je pinceti. Razlikuje se time što se umjesto pincete u ovom modelu zakreću zakrivljeni diskovi za komprimiranje, koji izvlače dlačice. Na prodaju su modeli koji mogu ukloniti do 32 dlake. Takve varijante epilatora smatraju se najboljima među ostalima.

Top 5 pravila za učinkovito uklanjanje dlaka kod kuće

Prvo morate zapamtiti da mogućnost da napravite visokokvalitetno uklanjanje dlaka dolazi daleko od prvog puta. Uputa koja se nalazi u uređaju, u pravilu, nije najbolji pomoćnik u ovom teškom zadatku.

Važno je! Profesionalno koristite epilator, možete negdje na deseti postupak, ispitati vaša najbolja mjesta i odabrati željenu brzinu uređaja.

Za početak, preporučujemo da se upoznate s osnovnim pravilima kako pravilno epilirati epilator kod kuće:

 • Duljina kose je 0,5 cm.Ako ste prije kupnje uređaja koristili stroj za brijanje i navikli se na brijanje nogu, morat ćete kosu ostaviti na miru samo nekoliko dana prije prvog zahvata, kako bi dlaka malo narasla. Za optimalno prianjanje kose, uređaj ga mora u potpunosti uhvatiti, što je vrlo teško učiniti ako je duljina šipke prekratka.
 • Minimalna brzina Prilikom prve uporabe uređaja odaberite minimalnu brzinu. Visoka brzina, naravno, smanjuje vrijeme postupka, ali pincetom pri visokim brzinama može zgrabiti i izvući samo fine dlačice. I u početku, kosa ima debeli štap koji se može ukloniti samo pri maloj brzini.

Važno je! Da biste smanjili bol, upotrijebite mlaznicu za masažu preko glave epilatora, ako postoji u pakiranju.

 • Vruća kupka Neka bude pravilo da se provede postupak uklanjanja dlačica nakon vruće kupke ili barem tuširanja. Ako ste navikli obrijati noge pod vrućom vodom, tada će vas nakon kupanja čekati uklanjanje neželjene vegetacije.

Važno je! Kada se kuhaju, pore na koži se šire, i bit će mnogo lakše napraviti postupak - kosa će biti bezbolna i lako uklonjena iz folikula dlake.

 • Protiv rasta kose. Uklanjanje dlaka treba biti strogo protiv rasta kose. Inače ćete nekoliko puta voziti uređaj na isto mjesto, što vam daje malo zadovoljstva.
 • Minimalni napor. Tijekom epilacije nemojte snažno pritiskati uređaj - zbog toga neće raditi bolje, ali nadraženost kože koju zaradite je zajamčena. Vozite epilator po koži što je moguće glatko, bez pritiska.

Važno je! Također, bolje je držati uređaj na blagom nagibu tako da svaka kosa bude pravilno uhvaćena.

Epilacija na različitim dijelovima tijela

Vjerojatno ste čuli izraz o pragu boli, koji može varirati od osobe do osobe. Zapravo, taj je izraz istinit, osim što je osjetljivost dijelova tijela gotovo jednaka za sve.

Je li uklanjanje dlačica u bikini zoni ili na nogama - osjetite razliku? Uklanjanje dlake u prvom slučaju na ovaj način nije svako, ali ni brijanje nije rješenje.

Priprema kože na različitim dijelovima tijela događa se nejednako. Dakle, pogledajmo izbliza kako epilirati epilatorom na normalnoj, osjetljivoj i preosjetljivoj koži.

Epilacijske noge

Najosjetljivija područja na nogama su gležnjevi i koljena. Ostatak površine se vrlo brzo "navikne" na bol - nakon 3-5 minuta postupak postaje ne bolniji kao u prvim minutama.

Važno je! Zbog ravne površine za uklanjanje viška vegetacije na nogama je lako. Ipak, ne smijete očekivati ​​da ćete uređaj završiti za manje od 30 minuta.

Za pripremu nogu za nadolazeću proceduru za uklanjanje dlačica, možete upotrijebiti tvrdu krpu i čistiti:

 1. Sat vremena prije epilacije pare kože nogu.
 2. Tretirajte s pilingom.
 3. Utrljajte noge ručnikom, raspršujući krv.

Važno je! Tako će se očistiti rožnati sloj kože, a kosa će se mnogo lakše ukloniti.

Epilacija pazuha

Koža pazuha je nježnija i osjetljivija, što znači da zahtijeva poseban pristup. Da bi se smanjila bol tijekom epilacije, koža bi trebala biti blago napeta. Tako će dlačice biti brže i učinkovitije uhvaćene pincetom uređaja.

Važno je! Previše dlačica ispod pazuha može uzrokovati bol prilikom izvlačenja. Prije zahvata treba pažljivo odrezati kosu, a nakon uklanjanja tretirati pazuha kockicama leda i uljem za bebe kako bi se uklonila iritacija.

Epilacija bikini područja

Vjerojatno najosjetljivije područje tijela bilo koje djevojke je bikini linija. Epilacija se preporuča uz prethodnu uporabu rashladnog mittena ili spreja koji djeluje na smrzavanje.

Važno je! Prije nego što nastavite s postupkom, uklonite nekoliko dlaka s bikini područja pincetom. Na taj ćete način svojoj koži dati do znanja da je postupak uklanjanja dlaka u tijeku.

Budući da je koža u ovom dijelu tijela vrlo osjetljiva, nakon manipulacije, podmazati hidratantnom kremom za bebe ili posebnim sredstvom nakon depilacije kako bi se oštećena koža vratila što je brže moguće.

Nijanse uklanjanja dlačica kod kuće s epilatorom

Glavno pravilo za uklanjanje dlaka od strane epilatora kod kuće je da kosa nije jako duga, ne više od pola milimetra, tako da epilator dobro hvata kosu i postupak je manje bolan.

Često se žene boje uklanjanja dlaka s epilatorom, osobito po prvi put.
Glavni razlozi zbog kojih se žene boje epilatora je bolnost zahvata i pojava uraslih dlačica i iritacija nakon upotrebe epilatora.

Za bezbolno uklanjanje kosa epilator, ne rastu preduga kosa, i koristiti moisturizers i losione - antiseptici.
Postoji i mogućnost smanjenja boli primjenom lidokaina na epilirano područje.

Da biste izbjegli iritaciju Nakon epilacije potrebno je tretirati područje kože kozmetičkim uljem (badem), hidratantnim losionom.
Urastanje dlačica uglavnom se nalazi u pazuhu i bikiniju zbog nepravilne uporabe epilatora.

Da biste izbjegli urastanje koseKoža zahtijeva pažljivu pripremu uz pomoć pare kože i tretmana antiseptikom i pilingom prije i nakon epilacije. Također je moguće u trgovini kozmetike kupiti poseban način obustave urastanja kose.

Kako koristiti epilator u različitim dijelovima tijela

Važno je znati kako epilirati.

Po prvi put je najbolje pokušati na području tijela gdje je manje boli, a dlake su kratke i tanke. Ne morate početi s bikini zonama, bolje je napustiti ovo mjesto.

Tijekom epilacije, koža treba lagano zategnuti i epilator usmjeriti uzduž rasta kose. Debela kosa se najbolje uklanja na maloj brzini, tako da se uklanjaju iz korijena, a ne odlomljena

Stavite pazuh i bikini s velikom osjetljivošću i bolnošću, pa ih morate epilirati pažljivo i polako.

Ali naknadno uklanjanje dlaka bit će manje osjetljivo i brže se provodi.
Bolje je ne koristiti epilator u rukama i na licu, jer ova zona nije prikladna za ovaj uređaj i može biti jako oštećena.

Vrste epilatora

Depilatori se dijele na:

proljeće , Također se naziva "drevni" epilator. Uređaj uključuje rotirajuću oprugu, a uz pomoć velikih zavoja hvata i skuplja dlačice. No, takav epilator brzo pada u zapuštenost zbog trošenja i otupljivanja opruge. Takav uređaj čini epilaciju bolnom.
Obuhvatni. Glava epilatora sastoji se od pinceta, koje se okreću i zatvaraju pri dodiru s kožom i tako hvataju i uklanjaju kosu. Uređaj može ukloniti 20 do 40 dlačica, ovisno o broju pinceta u uređaju.
Disk. Princip rada sličan je pinceti. Razlikuje se po tome što umjesto pinceta zakrivljeni diskovi okreću i uklanjaju dlake. Postoje uređaji koji odmah uklanjaju do 32 dlačice

Radnje prije epilacije

Prije epilacije kod kuće pomoću epilatora, potrebno je pripremiti kožu takvim postupcima:

• Piling kože ili ribanje kože (ako su to noge) kako bi se uklonio gornji sloj grube kože i omogućilo da se dlake koje nisu proklijale oslobode.
• Operite tijelo sapunom i krpom za pranje kako biste uklonili masni masni sloj.
• Provjerite ima li na koži posjekotine i rane, bradavice i akne.

Napomena ženama!

Epile treba odozdo prema goremalo povlačeći kožu. U području bikinija i pazuha uklonite dlačice na maloj brzini.

Epilator se mora držati pod kutom od 90 stupnjeva. u odnosu na tijelo. Neispravna lokacija epilatora dovodi do rasta dlačica.

Da bi se smanjila bol Prije postupka možete staviti led na kožu u pakiranju.

Redovito uklanjajte dlačice i nemojte ga izmjenjivati ​​s brijanjemInače, tijekom sljedećeg postupka mogu se pojaviti urasle dlačice i upale.

Nakon uklanjanja dlačica pomoću epilatorane sunčajte se najmanje nekoliko dana, kako se koža ne bi ponovno ozlijedila

Princip epilatora

Tehnologija koja se koristi u epilatoru za uklanjanje dlaka glavni je razlog popularnosti ovog uređaja. Uređaj vam omogućuje da ih brzo i učinkovito oslobodite zajedno s žaruljom, što vam omogućuje da zaboravite na dodatnu vegetaciju na tijelu gotovo mjesec dana. Suvremeni epiteti uglavnom rade na temelju multi-forceps sustava.

Glavni aktivni elementi uređaja su nekoliko pari diskova ili ploča od metala, koje se okreću istom brzinom. U diskovnim uređajima, radni elementi se međusobno dodiruju tijekom pokreta, hvatajući nekoliko dlačica odjednom i trgujući ih iz korijena poput mikro pinceta. Ali u uređajima drugog tipa, sa svakim rotiranjem glave uređaja, ploče hvataju, vuku i izvlače "vegetaciju".

Prototip suvremenih uređaja je proljetni epilator čija je osnova bila opruga ili spirala. Ovi elementi uređaja tijekom rotacije glave savijeni su u stranu i izvadili dlačice. Glavni nedostaci takvog epilatora bili su brzo trošenje opruge i jaka bol u postupku.

Duljina kose

U procesu korištenja britve djevojke se navikavaju na činjenicu da se to može učiniti s bilo kojom vegetacijom. No uporaba epilatora zahtijeva rast kose duljine najmanje pola centimetra. Na taj način diskovi ili ploče uređaja mogu potpuno zgrabiti kosu i izvaditi je s žaruljom.

Optimalna brzina

Ovisno o modelu i brandu, uređaj može imati 2-3 brzine. Najmanji je dizajniran za uklanjanje debelih dlačica, koje se, kad se brzo izvuku, jednostavno odvoje od žarulje. Osim toga, na osjetljivim dijelovima tijela bolje je koristiti malu brzinu. Ali viši vam omogućuje da uklonite fine dlačice bezbolno i brzo, a također je dobro ako ste već iskusan korisnik epilatora.

Epilacija pojedinih zona

Svaka osoba ima vlastiti prag boli, međutim, može se razlikovati iu različitim dijelovima tijela čak i jednog pojedinca. Zato, ovisno o mjestu uklanjanja dlačica, postupak za uklanjanje dlaka treba pripremiti na različite načine.

Iz očiglednih razloga, donji ekstremiteti su najveća zona koja je podložna epilaciji. Srećom, koža ovdje nema vrlo visoku osjetljivost, iako su dlake na nogama prilično žilave. Ponekad je krutost vegetacije posljedica čestog korištenja stroja prije akvizicije epilatora.

Najviše je bolno ukloniti kosu ispod koljena i na području gležnjeva, međutim ta područja i ostatak treba pripremiti jednako za epilaciju. Koža se kuha na pari, tušira se ili kupa sat vremena prije zahvata, a stopala se jako protrljaju krpicom za ruke ili tretiraju pilingom. Ovaj kućni piling uklanja gornji sloj epidermisa i proširuje pore, što vam omogućuje da uklonite dlake što je više moguće bezbolno.

U prosjeku se najviše bolnih osjećaja javljaju tijekom prvih 5 minuta nakon početka zahvata, nakon čega bol postaje podnošljiva, jer koža trne.

Koža na ovom području je tanja i osjetljivija, pa proces uklanjanja dlaka ima svoje nijanse. Prvo, prije uklanjanja dlačica treba ih odrezati na željenu duljinu od 0,5 cm. Pazuha za brijanje ne smije biti prije dan ili dva prije zahvata. Tijekom liječenja epilatorom, koža treba lagano napeti kako bi se smanjila bol. Dlake su bolje uhvaćene u ovom položaju.

U bikini zoni, koža je doslovno preplavljena živčanim završecima, tako da njezina epilacija često postaje težak test. Da bi se postupak učinio podnošljivijim, moguće je tretirati kožu sprejom s efektom smrzavanja ili koristiti rukavicu koja daje osjećaj hlađenja.

Kao i na stopalima, koža je prethodno uparena, a nakon sušenja temeljito se masira prstima 10-15 minuta. Tada možete nastaviti s uklanjanjem dlaka.

Kako smanjiti bol iz postupka: preporuke stručnjaka

Da se ne bi trzali od boli tijekom svake epilacije, posebnu pozornost treba posvetiti izboru uređaja za uklanjanje dlaka s posebnim uređajima za ublažavanje boli. Mnogi epilatori imaju posebne masažere koji opuštaju kožu. Također, neki modeli uključuju jastuke s gelom za hlađenje, koji bi trebali ublažiti bol.

Vaš stav je važan prije epilacije - u pripremi za bol, sigurno ćete je doživjeti. Osjetljivost kože ovisi o danima ciklusa - što je bliže menstruaciji, to je bolnije uklanjanje dlaka. Ali nakon menstruacije bol se osjeća najmanje.

Kako smanjiti bol epilacije bez lijekova

Da biste smanjili bol bez posebnih pripravaka, trebali biste:

 • obavezno isparite kožu prije zahvata,
 • napraviti peeling na rukama i nogama (ribanje u zoni bikinija i pazuha uzrokovat će dodatnu iritaciju kože),
 • kupiti model s ugrađenim masažerima ili jastučićima za hlađenje,
 • Modeli epilatora koji se mogu koristiti u tušu pomoći će vam da učinite uklanjanje dlaka ugodnijim,
 • će smanjiti bol i pravilnu tehniku ​​za uklanjanje dlačica kada držite uređaj pod blagim kutom bez pritiska na tvrdo i istovremeno lagano zategnite kožu. Inače, epilatori se prodaju, opremljeni diskovima za masažu, koji pritom pritišću kožu tijekom postupka.

Lijekovi za epilaciju protiv bolova

Pomoću takvih sredstava možete smanjiti bol epilacije (posavjetujte se s liječnikom prije upotrebe):

 • nesteroidni lijekovi s protuupalnim učinkom (ketonal, diklofenak, ibuprofen) olakšavaju bol, ali imaju loš učinak na jetru,
 • nekoliko sati prije zahvata, koža se tretira lidokainskim sprejom, a na vrhu nanosi se film koji se uklanja prije epilacije,
 • Posebne kreme za uklanjanje anestetika poput Emla ili LightDep sadrže već spomenuti lidokain i prilokain. Nanesite ih tankim slojem na područje koje treba epilirati sat vremena prije zahvata (ako vam je potrebna anestezija dubine 2 mm) ili 2 sata (anestezirajte 3 mm duboko), pokrijte zavojem. Učinak se osjeća 2 sata, ali zapamtite da se alat ne smije nanositi na sluznicu genitalnih organa i oštećenu kožu.
 • ako namjeravate epilirati malu površinu kože, u pomoć će doći posebni anestetički flasteri marke Emla.

trening

Kao što je već spomenuto, vaš je glavni zadatak prije epilacije učiniti sve kako bi išlo glatko. Da biste to učinili, poželjno je uzeti kadu ili tuš s toplom vodom, ribati kožu pa čak i masirati prstima. Istodobno se ne može nanositi krema ili gel, inače će se kosa pomaknuti i nećete ih moći uhvatiti epilatorom.

ponašanje

Za manje bolne epilacije poželjno je izvršiti u prvim danima nakon menstruacije u večernjim satima. Bolje je koristiti sporu brzinu na rukama i nogama, ali u bikiniju i pazuha možete se uključiti visoko. Tijekom postupka kožu treba zategnuti kako bi se olakšalo izvlačenje dlačica i istodobno izravnati njezinu površinu radi boljeg klizanja uređaja.

Ne pokušavajte ukloniti svu kosu odjednom tijekom prve procedure. Ako trljajte kožu s uređajem više puta zaredom, iritacija će biti vrlo jaka. Stoga se vratite u preostalu vegetaciju, kada se koža smiri - za 3-4 dana, po mogućnosti u tjedan dana. Osim toga, za to vrijeme će se pojaviti nove dlake, koje još nisu bile u prethodnom postupku.

Njega kože nakon zahvata

Nakon uklanjanja dlaka, ruke i noge se protrljaju alkoholom ili kolonjskom vodom. Nakon epilacije, koža u pazuhu je protrljana kockom leda i prekrivena dječjim uljem za ublažavanje iritacije. Bikini područje koje je depilirano se utrljava s alkoholom i premazuje kremom za bebe kako bi se ubrzalo zacjeljivanje. Koža na rukama je utrljava s losionom i premazana s moisturizer.

Glavni zadatak nakon epilacije je uklanjanje iritacije kože. Da biste to učinili, možete koristiti jedan od recepata za domaće kreme.

Da biste koristili ovaj alat:

 • začin se miješa s toplom vodom do kremastog stanja,
 • smjesa se nanosi na epiliranu kožu u tankom sloju tijekom 15-20 minuta,
 • isprati kavu.

Za ublažavanje boli pomoću eteričnih ulja treba:

 • u keramičkoj ili plastičnoj ambalaži 3 tablice. žlice bademovog ulja, 7 stol. žlice Shea maslac, 3 stol. žlice vode
 • protrljati nadraženu kožu sa smjesom i ostaviti dok se ne apsorbira.

Epilator tijekom trudnoće: je li moguće koristiti

Čak i tijekom priprema za rođenje djeteta, mnoge žene ne zaboravljaju na samopomoć, a dio je i epilacija. Često buduće mame postavljaju pitanje: "Nije li ovaj postupak štetan za zdravlje nerođenog djeteta?"

Odgovor je jednostavan: ako ste prije obavili elektrolizu, a bol vam ne smeta, možete nastaviti s uklanjanjem dlaka na ovaj način. No, prva uporaba ovog prekrasnog uređaja je bolje odgoditi za postporođajno razdoblje, tako da negativne emocije mame ne bi trebale štetiti djetetu.

Teško je moguće postići apsolutno bezbolnu epilaciju bez lokalne anestezije, ali da bi ona bila potpuno podnošljiva, vi ste sasvim sposobni. Nadamo se da će vam gore navedene metode i recepti pomoći da uklonite kosu bez gubitka svijesti od bolnog šoka, i omogućite voljenom čovjeku da uživa u vašoj savršeno glatkoj i osjetljivoj koži!

Uređaji za uklanjanje dlaka: za i protiv korištenja

Epilator je električni uređaj namijenjen uklanjanju neželjene vegetacije iz bilo kojeg dijela tijela. Opremljen je pokretnim pločama koje, rotirajući, hvataju dlake i rastrgaju ih iz korijena. Ovaj postupak uzrokuje znatnu nelagodu pa se uporaba epilatora ne preporučuje ženama s niskim pragom boli.

Osim toga, kontraindikacije za ovu vrstu uklanjanja dlaka su trudnoća i proširene vene u područjima uklanjanja dlaka.

Kao što možete vidjeti, popis ograničenja je kratak i većina žena koristi epilator. Vi samo trebate odabrati jednostavan i ugodan uređaj za korištenje.

Na primjer, LED svjetlo pomaže da ne propustite ni tanku dlaku, masažna mlaznica smanjuje nelagodu, a pokretna epilatorska glava osigurava glatko klizanje.

Mnogi uređaji mogu se koristiti izravno tijekom kupanja ili tuširanja, što značajno smanjuje razinu nelagode.

Depilaciju epilatora biraju mnoge žene, jer ova metoda ima svoje nesumnjive prednosti:

 • dugi učinak Nakon prvog zahvata, koža ostaje glatka, u prosjeku 2 tjedna, ali svaki put se to razdoblje povećava. Trajno oštećenje folikula uzrokuje polagano rast novih dlačica i slabljenje i slabost,
 • jednostavnost korištenja kod kuće. Svaka će djevojka moći koristiti epilator, sve što je potrebno je malo smisla
 • ne treba dugo pripremati proces. Nema potrebe za zagrijavanjem voska ili kuhanjem šećerne paste, a zatim uklonite ostatke sredstava iz tijela. Nema pribora, osim samog epilatora,
 • uređaj se može kupiti po pristupačnoj cijeni, lako ga je pohraniti i praktično ga ponijeti sa sobom, na primjer, na izletu,
 • mogućnost nanošenja na bilo koji dio tijela.

Nedostaci ove vrste uklanjanja dlaka uključuju:

 • bol tijekom postupka. Ukorjenjivanje dlačica s korijenom u nekim slučajevima uzrokuje tako veliku nelagodu da žene odbijaju koristiti epilator nakon prvog pokušaja,
 • trajanje postupka. Isprva, epilacija traje mnogo vremena. Prvo, morate dati koži da se navikne na nju, tako da je odabrana mala brzina rotacije ploča, a postupak se odvija s "predahom"
 • urastanje kose Vrlo čest problem kod uporabe električnih uređaja. Tijekom postupka teško je kontrolirati ispravnost uklanjanja dlačica, tako da počinju rasti pod pogrešnim kutom. Kao rezultat toga, na koži se pojavljuju crvene mrlje i pustule.
 • Uređaj se ne preporučuje za korištenje na licu.

Prije nego što nastavite s postupkom, trebali biste saznati kako pravilno epilirati epilator. To će omogućiti procjenu svih prednosti metode i izjednačavanje njezinih nedostataka.

Preporuke za uporabu epilatora

Na prvi pogled epilacijska epilacija izgleda kao elementarna procedura, ali neki savjeti još uvijek ne ometaju.

 1. Prije zahvata, potrebno je ispariti kožu vrućim tušem ili kadom. To pridonosi lakšem uklanjanju dlaka i manjoj nelagodi. Ako vam model epilatora omogućuje da ga koristite u vodi, to će učiniti proces još ugodnijim.
 2. Ako se epilator koristi samo na suhoj koži, dobro obrišite tijelo ručnikom. Ne možete koristiti kremu i losione prije zahvata, inače će proces uklanjanja dlaka biti vrlo težak.
 3. Preporučljivo je tretirati tijelo pilingom ili čvrstom krpom. Time se poboljšava pristup dlakama, a keratinizirane ljuske kože ne sprječavaju uklanjanje dlaka.
 4. Duljina kose trebala bi biti unutar 5-7 mm. To je dovoljno za hvatanje dlačica epilatorskih ploča. Višak duljine treba odrezati, inače se kosa neće ukloniti i prekinuti.
 5. Provedbom postupka po prvi put morate koristiti epilator pri maloj brzini iu onim mjestima gdje su vlasi tanje. To će omogućiti prilagodbu novim, ne sasvim ugodnim osjećajima.
 6. Epilator uklanja dlake protiv njihovog rasta, mora se uzeti u obzir pri odabiru smjera kretanja. Ne pritišćite uređaj čvrsto uz kožu.
 7. Korištenje alata nakon depilacije pomoći će u uklanjanju crvenila, čija je pojava nakon zahvata apsolutno normalna.
 8. Nakon svake upotrebe, epilator se mora isprati i osušiti.

Crvene mrlje na koži - normalna reakcija nakon zahvata. Nakon nekoliko sati prolaze sami.

U intervalima između sesija uklanjanja dlaka poželjno je koristiti piling barem 2-3 puta tjedno.

Koža se može podmazati kremama koje usporavaju rast kose.

Prve epilacijske sesije su najčešće bolne. Ali nakon 3-5 postupaka, nelagoda postaje mnogo manje izražena. To je povezano s ovisnošću kože i promjenom strukture kose: one postaju slabije i lakše se uklanjaju.

Značajke zahvata na različitim dijelovima tijela

Epilacija u različitim dijelovima tijela je različit stupanj boli. Najčešće se uređaj koristi za uklanjanje dlaka na nogama, u pazuhu i na području bikinija.

Najpopularniji postupak koji obavlja epilator kod kuće je epilacija nogu. Uređaj je jednostavan za korištenje na tako velikoj površini, a osim bolnih osjećaja kod uklanjanja dlaka na nogama, većina žena procjenjuje podnošljivim.

Da biste pripremili noge za epilaciju, morate uzeti vrući tuš i utrljati suhu kožu tvrdim ručnikom.

Uređaj mora biti smješten okomito na površinu kože. Kretanja se vrše odozdo prema gore bez pritiska. Najosjetljivija područja su gležnjevi i područja ispod koljena.

Moguće je brijanje nogu s epilatorom bez bolova, ako se koriste lokalni anestetici, ali ih se ne smije zloupotrebljavati.

Područja pazuha i bikinija

Pazuha i područje bikinija najosjetljivija su područja tijela. Veliki broj živčanih završetaka čini epilaciju na tim mjestima vrlo bolnom. Da biste smanjili neugodu, slijedite jednostavne preporuke:

 • upotreba posebnih mlaznica učinit će postupak ugodnijim,
 • Možete koristiti puder od talka: on zgušnjava vratilo kose i poboljšava prianjanje na epilatorske ploče. To će omogućiti da se koža tretira jednim pokretom,
 • ako je bol nepodnošljiva, lokalni anestetici se mogu koristiti u obliku kreme ili spreja. Važno je primijeniti ih 40-60 minuta prije zahvata i pokriti filmom, blokirajući pristup kisiku,
 • kožu treba podupirati slobodnom rukom, lagano povući,
 • preduga kosa učinit će postupak bolnijim, pa ih treba rezati.

Upotreba epilatora u dubokom bikini području nije zabranjena, ali to je u pravilu moguće samo nakon prethodne anestezije.

Elektroepilator je idealan za kućnu uporabu. Uz njegovu pomoć lako je riješiti se neželjene vegetacije, a redovito korištenje uređaja usporava stopu obnavljanja kose. To znači da će svaki novi postupak djelovati glatkom i svilenkastom kožom duže i duže.

Pogledajte videozapis: Uklanjanje dlačica kod kuće, moje iskustvo (Studeni 2019).

Loading...