Drugo

Cijelo ljeto 20% popusta

Prije sedam mjeseci napravio sam cirkularnu blefaroplastiku koja čuva masnoću u N. Tsygankovoj. u klinici "Astro". Jedan gornji kapak visi čak i gore nego prije operacije, a ožiljak u drugom stoljeću ne pada u prirodni preklop. Pod vrećama donjih kapaka, kao što su bile, i ostale, samo su se počele razdvajati i oticati. Liječnik je priznao svoju pogrešku i vratio novac. No, nitko neće vratiti izgubljeno vrijeme i živce, a glavna stvar nije jasno kako živjeti s njom. Vrlo zastrašujuće. Jednom sam pogriješio s izborom liječnika ...
Prije operacije, označite sto puta!

Obavio je blefaroplastiku u teleshova SB Kao rezultat toga, jedno je oko veće, drugo je niže i ispod oka je vrećica. Ne preporučujem ovog kirurga i ove klinike, spreman sam tužiti da budem odgovoran za svoj rad. Prije operacije, morate razgovarati o rizicima, a ne promovirati sebe i uvjeriti pacijente da će sve biti u redu. Sada nanosim mnogo kozmetike da sakrijem defekt.

Napravio sam blefaroplastiku prije 8 mjeseci. Prvih 6 mjeseci, rezultat je zadovoljan. Ovo razdoblje je restorativno. Onda su došle kile i torbe. Napumpati novac. Radila je u Moskvi kod poznatog kirurga s 30 godina iskustva.

nedostaci: Strašna koža

Početkom listopada 2016. godine imala sam blefaroplastiku. Godinu dana sam izabrala kirurga. Odabrao sam ne na temelju osobne simpatije, već samo na temelju povratnih informacija od mojih poznanika i poznanika. Kao rezultat toga, zaustavila se kod kirurga s 25 godina iskustva. Specijalizirana je samo u lice (blefaro i face lift). Poznati kozmetolog također ga je preporučio kao velikog stručnjaka. Ispalio je desetke njezinih klijenata i svi su bili sretni.

Možda su to učinili dobro, ali, vidim, ušla sam u zloglasne 5% neuspješnih operacija svakog kirurga! Shvatio sam da je to rizik, ali sam bio siguran da neću ulaziti u postotak neuspjeha. Ali pogodak. Bila sam jako izvučena koža, postala je mršava i strašna, već sve u finim bora- ma, oči ispuštene, poput baseta ili mastifa. Bez suza ne mogu se pogledati!

Volio bih da sam starija prirodno!

A sada, za kilometar, vidljive su moje ne-prirodne, jasno operirane oči! I kozmetika ništa ne mijenja! Čak su i obrve pale! Kao Pierrot iz Buratina!

Zaključak: plastika, osobito na licu, možda neće biti uspješna! A postotak rizika je čak i među najboljim kirurzima. Spremni za šansu - pomislite sto puta koliko ste toliko loši!

Vjerojatno ćete izgledati još gore!

Ukupni dojam: Postao sam Frankinstein (

prednosti: nije pronašao

nedostaci: skupo nije učinkovito

Želim s vama podijeliti posljedice ove operacije. Imao sam operaciju 2013. godine. Možda kirurg nije bio baš dobar! Ali nije dobro. Sada, općenito, imam dojam da nisam ništa učinio, vreće su se vratile, a donje trepavice se nisu oporavile !! Budite vrlo oprezni s izborom kirurga. Provjerite deset puta prije odlaska na ovu operaciju. S obzirom na činjenicu da ovaj postupak nije jeftin.

Ukupni dojam: nije jako sretan

Napravili su plastične gornje i donje kapke (bilo je vrećica ispod očiju). Bilo bi bolje da to ne radite! Željela je postati mlađa i počela izgledati starija od 10 godina i ružna. Odmah nakon operacije bilo je jasno da je lijevo oko ispalo više od desnog oka. Liječnik je umirio, sve je normalno, sve će biti u redu. Prošao je mjesec, drugi, treći ... ništa se nije promijenilo! Ako ranije cigarete s alkoholom bez putovnice nisu bile povremeno prodane, sada teško da traže mirovinu. Pojavljuju se bore, ožiljci ostaju, oči su različite. Trčim danju i noću. Nema novaca za ponovnu plastiku ... oni bacaju ruke na kliniku. Budite oprezni s klinikom SanLazar. Pišem na svim stranicama - zaobići ovu stranu klinike! Nemojte se prevariti akcijom!

Bila sam blefaroplastika donjih kapaka. Da ne kažem da sam zadovoljan rezultatom. Ožiljak na jednoj strani je previše primjetan, najvjerojatnije je napravio dugi rez. Sada izgleda kao ogrebotina ispod oka. Torbe ispod očiju nestale su na pola godine, a zatim su se ponovno pojavile. Oblik se promijenio, oči su postale nešto manje.

Prije dvije godine radio sam blefaroplastiku u klinici za kozmetiku u Kijevu (neću te zvati) - bile su vreće ispod očiju. Šest mjeseci kasnije ponovno su se pojavili, kažu da je problem uobičajen (!), Iako je sve u redu s bubrezima i srcem.

Moj je razlog to što sam otišao do operativca da su se svi moji kapci spustili do te mjere da su počeli zatvarati moje vidno polje. Ponovo su se spuštali, pa sam opet morao obaviti blefaroplastiku. Jednom je doista došlo do blagog oticanja, što je vidljivo i sada u obliku nemetrijskih desnih i lijevih očiju

Kao rezultat plastične kirurgije, kapci mogu potpuno ili djelomično nestati u području kapaka, a može se početi nadražiti sluznicu očiju.

Post prije mjesec dana bila je moja operacija na gornjim kapcima. Odabrao sam lokalni anestetik. Dobio sam 2 tablete "Xanaxa" da se opustim. Prva injekcija lidokaina u očni kapak bila je bolna, a sljedeće dvije nisu se osjećale tako snažno. Tri pucnja u svaki očni kapak ... Nisam mogla ni reći kada je liječnik počeo s rezanjem. Cauterization se osjećao kao vrućina, ništa više, bilo je mnogo osjećaja trzanja i trzanja, ali bez boli, dok nisam počeo šavove na drugom kapku. Trebalo je oko 90 minuta. Mislim da opća anestezija nije potrebna u takvim operacijama. Ali odmah nakon operacije osjetio sam bol. Uzeo je hidrokodon 5 mg. Svakih dvadeset minuta stavljala sam led na oči, provodeći cijeli dan u krevetu. Krvarenje je počelo iz uglova mojih očiju, i vidio sam krv na gazi s ledom, koju sam nanijela na oči. Crvenilo je posebno snažno na liniji trepavica i vanjskim kutovima. Gornji dio ispod obrva je vrlo natečen. Šavovi su malo svrbi. Svakih 4 sata koristim mast i "umjetne suze" kako ne bi izazvao suhe oči. Razina boli - 8 za prvu injekciju, 0 za postupak, 0 za kauterizaciju, 2 za šavove prvog oka, 8 za drugi ubod, 9 za oporavak odmah nakon, 4-6 za ostatak prvog dana. Bilo je opuštenih, ispruženih kapaka, na kojima je koža ležala na trepavicama.

Neutralne recenzije

prednosti: brza rehabilitacija, oči otvorenije, lijepe oči

Od rođenja imam viseći kapak plus malu asimetriju očiju (što svaka osoba ima, s ljudima s visećim kapkom, to je primjetnije). Od djetinjstva mi ta činjenica nije odgovarala, uvijek sam sanjao da podignem oči. Nakon što je sazrela, pokrenula je sve vrste trikova: šminku, trepavice, podignute obrve. A sada, nakon 30, odlučio sam se za blefaroplastiku.

Otišao sam na konzultacije, položio potrebne testove (standard za svaku operaciju) i odredio datum operacije (9. prosinca). Obukla sam se i odvela u operacijsku dvoranu, stavila oznake na oba stoljeća, napravila zamrzavanje (sve je kao kod zubara, samo se injekcija izvodi ispod kapka). Operacija se uopće nije osjećala, čuo sam samo kako liječnik radi s alatima. Kad je operacija trajala 40-45 minuta. Zatim su me zašili, stavili snažan zavoj do 8 sati sljedećeg dana i odveli me na odjel.

Stanje je bilo normalno, slaba slabost i lagana nelagoda. Ali ipak, dali su mi injekciju anestetika kako bih se mogla opustiti i normalno spavati, plus antibiotik.

Puno sam spavala u polu-krutom stanju, bila sam jako žedna. Ujutro je došla medicinska sestra i skinula mi zavoje. Operacija nije imala učinka na oštrinu vida, iako je bilo potrebno gledati na umirući svijet kroz dva proreza, oči i nosni most su se nabrekli. Takvo lice la bum

Nekoliko dana su se gornji i donji kapci potamnili, nekoliko dana je moralo biti poput sunčanih naočala. U večernjim satima sam otišao kao što je, tako da je zima i ona dobiva tamno rano na ulici)) Nakon 10 dana, uklonio sam uboda, sljedeći dan sam mogao napraviti šminka.

Već je prošlo pet tjedana od dana operacije i samo dvije tanke trake na mjestu rezova me podsjećaju na operaciju.

Što se tiče rezultata: izgled je bio svježi, a trepavice podignute, kapak je postao izraženiji. Ali! Oči nisu postale drugačije, viseći kapak je ostao, samo je, recimo, postajalo sve manje. Blizu i rođaci - nitko nije primijetio promjenu izgleda. Istina, nekoliko ljudi je reklo da sam "kao da sam promijenio šminku".

Nije vrijedno čekati nevjerojatne reinkarnacije, ali ako želite, možete to učiniti) ako vratite vrijeme natrag i pitate me hoću li sada napraviti ovu operaciju, odgovorit ću: da, a ne ne.

prednosti: Dobar učinak za razumni novac i brzu rehabilitaciju nakon operacije.

nedostaci: Učinak je prošao nakon 4, 5 godina.

Učinio je blefaroplastiku niže kapke. Operiran u Jekaterinburgu. Sama ambulanta je dobra, ali sada se ne radi o tome. Imala sam jasnu herniju ispod očiju. U vrijeme operacije imala sam 36 godina, a kirurg je savjetovao uklanjanje kile s unutarnje strane kapaka. (Ne sjećam se što se zove s medicinskog stajališta). Dakle, nema disekcije mišića, a ako želim kasnije se suočiti s plastikom, neće biti nikakvih poteškoća. Višak kože je uklonjen odmah ispod trepavica. Tako tanak ožiljak, ispod donjih trepavica. Šavovi su uklonjeni tjedan dana kasnije. Oticanje je nestalo za dva dana. Prve tri godine sve je bilo sjajno. Šav je neprimjetan. Ali s vremenom se ponovno pojavila kila. Ne znam je li kirurg kriv ili nasljedan, ali činjenica ostaje. Sada počinjem razmišljati o novoj operaciji.

Imao sam blefaroplastiku gornjih kapaka po visokoj cijeni - bilo je komplikacija u obliku konjunktivitisa. Nakon operacije, šavovi su bili jako izvučeni, osim što su bili različitih duljina. No onda su se ožiljci postupno riješili (nakon mjesec i pol dana). Osjećao sam suhoću u očima, stalno sam ih trljao - iscjedak je otišao: ispostavilo se da je to konjunktivitis. Sada je sve gotovo, a 5 mjeseci nakon operacije sam se već svidio

prednosti: Otišli su s otvorenih očiju

nedostaci: zaradio nove nabore

Sada morate otići do drugog liječnika kako biste ispravili ono što je Mateev učinio.

Ukupni dojam: Nemojte se bojati, ali izbor liječnika mora biti odgovoran.

S godinama su mi kapci postali vrlo teški. Primijetio sam da se i periferni vid pogoršao. Posjetio sam liječnika i on je obavio test vizualnog polja. Iznevjerio sam ga. Onda sam otišao do plastičnog kirurga. Rekla je da će blefaroplastika sve popraviti, a ja sam odlučio o plastici donjih kapaka. Tada su mi se donje kapke doimale natečene. Izabrao sam opću anesteziju i liječnik se složio. Platio sam za operaciju donjeg kapka. Operacija je išla kako se očekivalo. Nije bilo boli, samo osjećaj napetosti i suhoće u očima. Posjetio sam liječnika nakon 6 dana kako bi mi uklonila šavove. U isto vrijeme, rekao sam liječniku da su donje kapke izgledale olabavljene. Rekla je da će s vremenom proći. Sve se malo poboljšalo, ali općenito, država ostaje. Čak sam morao koristiti šminku da bih je sakrio. Liječnik je rekao da bi mogla ponovno operirati i sve popraviti. Bit ću ušiven u kutu donjeg kapka i na području hrama. Liječnik je također rekao da će to promijeniti oblik mojih očiju, a to vjerojatno neće odgovarati meni. Stoga ne mislim da ću ići na drugu operaciju, pogotovo zato što za publikaciju uvijek koristim šminku za oči. Ljudi obično kažu da ništa nisu primijetili. Možda previše udaram. Rezovi na gornjim kapcima još uvijek boli. Ali sveukupno mi je drago što sam obavio operaciju. Sada vidim mnogo bolje.

Općenito se vjeruje da je to jedna od jednostavnih operacija, ali to ovisi o tome tko to radi. Primjerice, smjestio sam se na jednom mjestu, gdje su pokazali rezultat nakon blefaroplastike, samo jezivo - crveno prugasto čelo, i obrve - jedna viša, a druga niža.

Pozitivne recenzije

Puno vam hvala Albino Katicheva, moj majstor iz VIP Akademije, moj rezultat je blefaroplastika izvrsna! Općenito, ona ima neke druge procedure, ali ja sam samo na ovome i, prema tome, sigurno kažem da sve radi savjesno.

Bojala sam se plastične kirurgije, ali već sam znala da se nešto mora učiniti već stoljećima. Na preporuku se obratila Vladleni Valerievni Khmara u Westmedu. Vrlo iskusan kirurg, plus sve što se smije, odmah mora sam s njim, lako i ugodno razgovarati. Uspjela me brzo smiriti, ispričala mi o svemu. Odlučio sam svejedno o blefaroplastici i ne žalim uopće (pa makar samo da se prije nisam prijavio na Vestmed). Sada imam otvoren, lijep izgled, sva moja poznanstva su to primijetila, pitajući se sada što se dogodilo, nema ožiljaka.

U studenom 2016. izvršio sam vrhunsku blefaroplastiku u klinici Atribute na Novočerkaskom prospektu, rezultat je premašio moja očekivanja. Nakon operacije, probudila sam se u adekvatnom stanju, bila sam kod kuće oko 10 dana, nisam uzimala lijek protiv bolova, oteklina je nestala nakon 3 dana, nije bilo modrica. Jedino što je bilo neugodno vidjeti loše. Sada su oči otvorene, čak i strelice su vidljive, od trajne šminke (prije nego što nisu bile vidljive). Ova operacija je moj san od 25 godina, sada imam 38 godina. Nažalost, nijedan kozmetički zahvat nije pomogao gornji kapak (((također sam odmah izveo dizanje lica i lasersko poliranje ispod donjeg kapka. Stoga, kad je oteklina prošla i uklonila šavove i izliječila ranu, postala sam vrlo lijepa.

prednosti: brza rehabilitacija

Nedavno sam napravio sam vrh i donji tranconjunctival laserski blefarolifting. )))) strašno ime što) samo plastične kapke kroz unutarnji rez + lasersko resurfacing

urrrrrrrrrraaaaaaaa! u 5 dana nestalo je sve oticanje, šavovi su napravljeni unutar kapka - tako da gotovo ništa nije bilo vidljivo već sljedećeg dana. Nosio je tamne naočale i odmah odletio u drugi grad. Naravno, malo je ugodnog osjećaja - nakon lasera malo gori, oči malo zalijevaju. Pa, ipak sam htio operaciju. Dobro je što sam naišao na kompetentnog kirurga.

napokon, moje su oči izgledale poput očiju, a ne kao opuštene prase. gornji kapak je nekako zategnut i nagnut, a donji je, plus nasolakrimal sulkus, uklesan

prednosti: mijenja se stav i raste samopoštovanje

nedostaci: mogu postojati kontraindikacije iz zdravstvenih razloga

Dugo sam želio ukloniti vrećice ispod očiju i objesiti gornje kapke. Gledanje u ogledalo je neugodno - izgleda kao pijani pijanac. Nehotice skrivate oči, spuštate glavu, sramežljivo gledate ljude izravno. Ali nije mogao odlučiti o operaciji.

Prijatelj čiji problem s očima nije bio tako akutan kao što je moj odjednom napravio blefaroplastiku gornjih i donjih kapaka! Onda sam odlučio!

Nakon pet mjeseci, sigurno mogu preporučiti da se ne bojite, a ne da povlačite - DO!

Svakako pronađite dobrog liječnika! Ja sam u Nižnjem Novgorodu blizu Katičeve Albine Anatolevny. Puno vam hvala!

Operacija se odvijala pod općom anestezijom, a onda je dan prije mojih očiju bio zavoj s malim posjekotinama, drugi dan je uklonjen zavoj i svakih pola sata napravili su losione. Vrsta "slatka" - otečene oči, šavovi. Nekoliko dana nije bilo tumora. Nije bilo modrica. U bolnici sam proveo 4 dana - iz nekog razloga bilo je strašno otići kući s tim šavovima))) obično na trećem pražnjenju.

Šavovi su se uklonili čak i bez naočala - tako je normalno bio pogled, samo tanki šavovi koji su se zabadali, sam šav je već gotovo neprimjetan. U ovom trenutku, dojam da šavovi ne postoje!

Prošlo je 5 mjeseci, drago mi je da jesam - raspoloženje je super, moje samopoštovanje se prevrće))) Moj je suprug primijetio da sam postao mnogo mirniji i pozitivniji.

Ukupni dojam: Učiniti!

Prije nekoliko mjeseci, počeo sam primjećivati ​​da su se vrećice pojavile pod mojim očima.

Isprva je otpisala sve zbog nedostatka sna, a onda se prerušila u kozmetiku, ali nisu ni pomislili da nestanu.

Nakon što sam imao dovoljno, odlučio sam se za blefaroplastiku.

Nakon brze i bezbolne operacije, nije bilo promjena u početku, ali nakon nekoliko dana primijetio sam kako vreće brzo nestaju i uskoro neće biti ni traga od njih!

Nevjerojatno učinkovit postupak, savjetujem svima!

Blefaroplastika mi je pomogla da se riješim bora oko očiju, stegnem donje kapke i izrazim pogled na oči.

Srećom nema ograničenja, zahvaljujući onima koji su izmislili i učinili ovaj postupak.

Često sam čitao ovaj forum, ali sam odlučio pisati prvi put. U utorak, 31. siječnja, obavila je svoju prvu plastičnu operaciju - blefaroplastiku gornjih i donjih kapaka (konjunktival). Uspio je to učiniti, počevši od studenog 2011., i konačno - dogodilo se. U fazi proučavanja ovog pitanja, proučavanje različitih foruma često se suočavalo s pregledima koji su jasno oglašavali. Onda sam se zakleo: ako se usudim i to učinim, sve ću pisati iskreno i bez uljepšavanja. Dakle, imam 36 godina. Dugo vremena, iskreno sam se razbjesnila donjim kapcima, odnosno vrećicama ispod očiju. Isprva sam mislio napraviti samo konjunktivnu plastiku donjih kapaka, ali kako sam “sazreo” i u raspoloženju konačno sam odlučio učiniti sve odjednom: i gornji i donji pod općom anestezijom. Danas, subota je 4. veljače. Operirao me u utorak 31. siječnja. Danas sam otišao na kliniku i uklonili su mi šavove s gornjeg kapka i moje dojmove iz prošlosti: 1. Nakon operacije nema bolnih osjećaja od kojih sam se toliko bojala. Noću, za svaki slučaj, nisu pripremljeni lijekovi protiv bolova. Tijekom nekoliko sati došlo je do laganog peckanja gornjeg kapka. Na ovo - sve! 2. Glavna poteškoća je pojava tijekom prva dva dana. Ali to sam shvatio, dragi članovi foruma. Glavno je ne izgubiti hrabrost prvog dana nakon operacije i ujutro drugog dana. Vidocq - doista postignut - oko je gotovo nevidljivo. Doslovno sam se "sakrio" od svojih najmilijih i nikome nisam rekao da me pogleda. Misli u mojoj glavi lebde poput "zašto sam ga uopće i započeo." ALI! Do kraja drugog dana oči su prestale cijepati, a iz gornjih kapaka nestao je edem Trećeg dana nestalo je oticanje donjih kapaka. 3. OSOBNI rezultati za mene - zapravo su se pojavili 2. dana - pod očima su stvarno NO vrećice, a gornji kapak doista “otvoren”! Dakle, mogu reći: doista sam sretna što sam svladala sebe i odlučila se za operaciju.

Odlučio sam napraviti plastične donje kapke i ne žalim što sam odlučio. Operacija je provedena u lokalnoj anesteziji. Injekcija je bila najviše bolna u cijeloj operaciji, što nije bilo neugodno, već prilično neugodno. Operacija je prošla dobro. Nije bilo komplikacija nakon operacije. Oteklina je prošla vrlo brzo. Vidljive su samo neznatne ogrebotine u kutovima očiju. Nadam se da će prerano nestati.

Ovdje sam mlada djevojka, ali vrećice ispod očiju već su se pojavile ... Isprva sam pomislio da sam bolestan, provjerio sam svoje zdravlje, ali sve je bilo u redu. Tada sam se usudio napraviti plastične kapke, jer su mi oči bile vrlo stare. Nakon operacije, napokon sam počeo gledati svoje godine. Lijepo!

prednosti: Otvoreni izgled, postoji učinak pomlađivanja.

nedostaci: potrebno je imati na umu vrijeme za rehabilitaciju, ali to je samo za informaciju.

Imam 48 godina i moram reći da je blefaroplastika odavno plakala za mnom ne samo da struktura kapaka ima, pa čak i kratkovidnost - 7, stalno žmirkam. Ali u zadnje vrijeme taj je problem počeo otrovati život - bacajući neobavezan pogled na izlog, bilo je jasno da su viseći kapci jako stari. Sudbina me dovela do plastičnog kirurga sasvim slučajno, bio je rođak kolege, ja sam otišao na procedure i istodobno saznao za blefaro, molim vas, čak i sutra. Odluka je donesena spontano, nazvala je i otišla na kliniku. Iznad je detaljan pregled djevojke s fotografijom, neću opisati tijek OP-a, sve je ispravno napisano. Nema bolova, boli zubi više. Modrice su bile jake, ali ja sam sklon njima. Nakon dva tjedna, za druge, ništa nije primjetno. 100% sam zadovoljan rezultatom! Prijatelji, koji ne znaju, kažu da se nešto promijenilo u meni, ali nešto što nije jasno)) I drago mi je zbog toga, u mojim godinama, da se promijeni, pa čak i na bolje, o tome možete samo sanjati! Dakle, za one koji sumnjaju, ja savjetujem! Usput, nema kontraindikacija zbog visokog stupnja mijopije, vid ostaje kakav je bio, čak je i bolje vidjeti, jer su se kapci uzdigli. Ljepota za sve!

Ukupni dojam: Strašno lijepo! )))

moja koža je malo naborana u godinama, ali nakon operacije i uklanjanja kile, koža se zateže, ništa ne visi, vrećice napuštaju. To će vam kirurg ponuditi - napraviti trans ili klasiku, kad sam izrazio svoje strahove liječniku, predložio je klasike, ali je rekao da to nema smisla. tako su napravili trans. sa mnom je gospođa radila isti dan klasika, brzo se oporavila, zadovoljna. U svakom slučaju, ništa se ne treba bojati. istinito kako ukloniti burr)))

+7 (812) 951-67-99

Da bi se poboljšalo samopoštovanje, plastični kirurg je bolji od bilo kojeg psihologa. Volio bih da sam to učinio i prije!

Mislim da je rehabilitacija bila uspješna, bez komplikacija i drugih problema. Rezultat je zadovoljan, sve mi se sviđa i uređuje, ostaje živjeti i uživati ​​u stečenim oblicima. Od operacije, došlo je do promjena u mom životu, na bolje, sada nemam kompleksa o svom.

Ne znam kako za koga, ali na moje samopoštovanje utječe količina onoga što mogu staviti u grudnjak. Naravno, to ne može utjecati na ništa više, ali samopoštovanje je važna stvar!

Da, ne možete zamisliti. kako se moj život promijenio. I FLY. I ono što sam čekao toliko vremena.

Osjetite šik, velike grudi i sretne!

Moja radost i sreća iz takve ljepote zasjenila je postoperativni period i nisam primijetila kako je prošla godina, samo godinu dana kasnije vidio sam 100% rezultat, ožiljci nisu vidljivi!

Oči 45-godišnje žene koja je živjela prije operacije i oči 46-godišnje mlade djevojke poslije.

Dobar dan, mogu li se prijaviti za konzultaciju s vama na već napravljenoj blefaroplastici? A kolika će biti cijena?

Dobar dan Možete se prijaviti za besplatnu konzultaciju preko administratora putem telefona. 8921-951-67-99.

Voljena Natalya Petrovna! Nažalost, izgubio sam telefon i sve kontakte s njim! Ovo je Frolova Vera Pavlovna, učinila si me blefaroplastikom! Radite li endoskopsko dizanje donjeg lica? Ck je vrijedan? S dolaskom.

Zdravo, Vera Pavlovna. Da, znam. Pošaljite fotografiju na moj mail [email protected]

Dobar dan, planirate ponovno biti u Krasnodaru 2019., jako mi je žao što nisam znao o 17. studenome.

Dobar dan Da, 2019. godine, prijem u Krasnodaru će biti.

Popust 20% do kraja ljeta!

Upravljajte prijavom za besplatnu konzultaciju i radite do kraja ljeta!

Operacije se provode u Sankt Peterburgu u Atribeaute Clinique. Od 1. kolovoza do 20. kolovoza Natalya Petrovna je na odmoru.

KREDIT

Posebni odnosi s Alfa Bank omogućuju nam da pacijentima ponudimo povoljne uvjete za kreditiranje plastičnih operacija. Za više informacija možete se obratiti administratorima putem telefona.

Možete postaviti svoje pitanje Natalya Petrovna na ovoj stranici u odjeljku za konzultacije, zakazati sastanak popunjavanjem obrasca na web-mjestu i telefonom ili na njegovim stranicama na društvenim mrežama: Vkontakte,kolege iz razreda,Instagram ili Facebook. Moguće je i video konzultacije skype, vibera i vatsapu .

Nerezidenti mogu poslati fotografiju kako bi razjasnili približnu cijenu operacije i potrebu za prethodnom konzultacijom u osobi kako bi mogli bez dodatnog putovanja. Često postoji mogućnost da u St. Petersburgu dođe 2-3 dana prije operacije gotovim analizama ili da ih proslijedi na kliniku. Ako se testovi provode u mjestu prebivališta, rezultate treba poslati i kirurgu prije dolaska.

Tko pokazuje blefaroplastiku gornjih kapaka?

Glavni potrošači usluge su žene starije od 35 godina i muškarci srednjih godina s izraženom labavošću kože očnih kapaka i prisutnošću masnih formacija iznad očiju.

Drugi potencijalni klijenti plastičnog kirurga su mladi ljudi s nasljednom predispozicijom za stvaranje kile preko očiju, kao i od rođenja s visećom strukturom gornjeg kapka.

Također, bolesnici s mongoloidnim očima, koje karakterizira odsutnost prirodnih nabora gornjeg kapka, pribjegavaju blefaroplastici. Za pretvaranje azijskog oblika oka u europski, postoji zasebna operacija ("singapore"). Klasična gornja blefaroplastika ne mijenja inciziju očiju, već samo oblikuje nabor koji osoba želi primiti.

Želja za uklanjanjem "vunenih nogu" i drugih bora u području oko očiju nije razlog za plastiku kapaka - takvim se operacijama nemoguće ukloniti takve bore.

Gornja blefaroplastika često se kombinira s korekcijom donjih očnih kapaka, liftingom čela, kružnim dizanjem lica i drugim operacijama protiv starenja.

U operacijskoj sali

Na operacijskom stolu kirurg koristi poseban marker za preoperativne oznake na gornjim kapcima - svojevrsni uzorak, koji će se koristiti za izradu rezova i izrezivanje kože. Tada anesteziolog ubrizgava intravensku anesteziju ili vrši lokalnu anesteziju infiltracijom otopinom natrijevog klorida s dodatkom lidokaina, ultracaina ili drugog anestetičkog lijeka i epinefrina, što smanjuje rizik od krvarenja.

Rez s skalpelom se radi strogo duž prirodnog nabora gornjeg kapka. Višak kože se izrezuje kirurškim škarama. Tada se kirurg bavi masnom hernijom. Obično ih ima dva u gornjem kapku: u unutarnjem kutu iu središtu. Kile se izrezuju u potpunosti ili liječnik može ravnomjerno rasporediti masno tkivo, ovisno o pojedinačnoj situaciji.

Operacija se završava s nanošenjem kozmetičkih šavova koji se ne upijaju. Ukupno vrijeme klasične gornje blefaroplastike ne prelazi sat vremena.

Razdoblje rehabilitacije

Nakon 2 - 3 sata nakon blefaroplastike, pacijent može ići kući. Da bi se smanjila oteklina i hematomi, preporučuje se nanošenje leda i nošenje posebnog žbuke na kapcima. U klinici se morate pojaviti na zavojima, a petog dana možete ukloniti šavove.

Tijekom tjedna kapci dobivaju "pristojan" izgled, što nije sramota pojaviti se na poslu bez opasnosti od zastrašivanja kolega. Nakon 2 tjedna konačni se rezultat formira kada bubrenje i modrice potpuno nestaju.

U početku može doći do bolova pri treptanju, neudobnosti, suznih ili suznih očiju, gubitka trepavica, koje obično prolaze nakon nekoliko tjedana.

Opći pojam oporavka nakon gornje blefaroplastike je 3 mjeseca, tijekom kojih treba promatrati način štednje bilo kojeg opterećenja tijela.

Imaju li plastični gornji kapci?

Nakon čitanja opisa procesa blefaroplastike gornjih očnih kapaka može se stvoriti lažni dojam o svemoći i lakoći ovog postupka.

 1. Prvo, gornja blefaroplastika može jedino eliminirati prepust kapaka uzrokovanih mlohavom kožom i izbočenim masnim džepovima. Ako su se "teški" kapci formirali zbog slabosti frontalnog i temporalnog mišića, što se izražava u spuštanju obrva, samo će zatezanje čela pomoći u ispravljanju situacije. Nakon toga, koža će se istegnuti i moguće je da operacija očnih kapaka neće biti potrebna, iako to nije činjenica.
 2. Drugo, u većini slučajeva operacije na gornjim kapcima nisu dovoljne. Ako postoji tendencija stvaranja masnih kila, one se pojavljuju na donjim očnim kapcima, a zatim se korigiraju uz pomoć transkonjunktivne kirurgije ili se radi o kružnoj blefaroplastici, a to je ozbiljnija intervencija.
 3. Treće, ako se laksnost kože izrazi ne samo u nadvišenju kapaka, nego iu dubokim bore oko očiju i po cijelom licu, blefaroplastika neće moći riješiti problem bez pomoći drugih plastičnih operacija i postupaka protiv starenja.
 4. I na kraju, unatoč svojoj očiglednoj jednostavnosti i sigurnosti, blefaroplastika je ozbiljna kirurška intervencija sa svim svojim rizicima i mogućim posljedicama.

Pogledajte video: Blefaroplastika. Druga mladost tvojih očiju!

Riješite dilemu, vrijedi li kirurški prilagoditi kapke, može samo potencijalni klijent plastične klinike, pažljivo odmjeriti sve prednosti i mane. Gornja blefaroplastika (kao i niža) jedna je od rijetkih plastičnih operacija za koje praktički nema negativnih recenzija.

Većina rukovoditelja ističe da je plastika nabolje promijenila ne samo njihov izgled, već i njihovo samopoštovanje. Velike oči, otvorenog pogleda, mladenačkog izgleda umjesto umornog, otečenog lica, koje zbog spuštenih kapaka ima "tužan", "suzan" ili, još gore, prkosan izraz. Ove promjene mijenjaju percepciju osobe iz njegova okruženja: rođake, kolege, poznanike.

Često, ugodnije lice percipiraju autsajderi kao pozitivne promjene u prirodi operacije. Počinju ga smatrati ne samo mlađom, već i vedrijom, otvorenijom za komunikaciju.

Pregled №1

Od djetinjstva imam otečene kapke. Kad sam odrastao, morao sam ovladati profesionalnom šminkom za oči, nemam pojma koliko mi je trebalo da ujutro stavim nekoliko nijansi sjena kako bih sakrila ružne kapke i učinila oči izrazitijima. Jednom sam čuo da me kolege iz susjednog odjela nazivaju žabom iza mojih leđa. Plakao je cijeli vikend i pao u depresiju.

Podijelila sam svoj problem s djevojkama na ženskom forumu i savjetovali su mi da probam blefaroplastiku. Nekako mi nije palo na pamet, vjerojatno zato što sam u načelu protiv plastične kirurgije. Umjesto opuštanja na moru, odmor sam proveo u institutu ljepote. Upoznao sam se s kirurgom, položio testove, a onda je došao i dugo očekivani dan operacije.

Bilo je pomalo zastrašujuće, ali ne i bolno. Već drugog dana vidio sam lijepe oči s normalnim ljudskim kapcima iza malih okova, a do kraja odmora moje se lice potpuno promijenilo, nisam čak ni očekivao tako jak učinak. Na poslu je napravio pravi osjećaj! Neke od djevojaka pokušale su pronaći potvrdu sumnji u plastiku, ali nisu mogle pronaći tragove.

I rekao sam da sam na odmoru, umjesto "pečata" na plaži u Egiptu, bio u velikom lječilištu, gdje sam izgubio na težini i riješio se natečenosti. Čini se da se vjeruje. Zahvaljujući Blefaro, sada gledam mojih 27 ili čak manje, a ne kao prije u 35. Cijena sreće je 45 tisuća, a sve uključeno.

Ksenia, 27 godina - Moskva

Pregled broj 2

Napravio sam vrh blefaro, isprva sam bio oduševljen. Moje večito tužne oči su nestale, kao da su mi visili kapci. Ali ovdje se pojavila asimetrija i oči su postale obje, ali jedna ravna, snažno okrugla.

Liječnik je rekao da će proći. Ali svi su uvjeti već izašli, ništa se nije promijenilo. Gledam, naravno, bolje nego prije, ali još uvijek nisam zadovoljan rezultatom.

Što je to?

Spuštanje gornjeg kapka dolazi s godinama. Budući da je koža na očima 20 puta tanja nego na drugim dijelovima tijela, upravo ona počinje starenje. Prvo se pojave mlohavost i mimičke bore. Zatim, otprilike u dobi od 30-35 godina, sloj masti u zoni gornjeg kapka povećava se i počinje visjeti. Tijekom vremena situacija se samo pogoršala. Izgled postaje bezizražajan i umoran, što vas ne čini atraktivnim. U pravilu, u dobi od 40 do 45 godina, žene pristaju na operaciju, nazvanu blefaroplastika.

Blefaroplastika je operacija usmjerena na uklanjanje masnog sloja gornjeg kapka.Ako želite, pacijentu se može manipulirati kako bi se uklonile vrećice ispod očiju, koje s godinama postaju vrlo vidljive.

Provođenje slične operacije, ne samo da možete eliminirati nastali problem, nego i ispraviti dio oka. Šavovi će zacijeliti vrlo brzo. Kod nanošenja uobičajene dekorativne kozmetike neće biti vidljiva.

Zanimljiva točka: ponekad se blefaroplastika propisuje ne samo u estetske svrhe, već i na način koji propisuje oftalmolog. Zbog nadvišenja gornjeg kapka, periferni vid je znatno sužen. Ako je rad pacijenta povezan s vožnjom, liječnici preporučuju kiruršku intervenciju.

Sljedeća fotografija prije i poslije pokazuje učinkovitost operacije korekcije gornjeg kapka.

Indikacije i učinkovitost

Blefaroplastika vjeđa može se izvesti u medicinske i estetske svrhe. Kao što je propisano od strane oftalmologa, kirurška intervencija je potrebna za formiranje kile u gornjem kapku i oštećenje vida. Kod nekih pacijenata sličan defekt može biti kongenitalan.

U estetske svrhe, operacija se prikazuje kada:

 • prisutnost jakih bora,
 • ispadanje iz uglova očiju, što čini izraz lica zlovoljnim i tužnim,
 • formiranje uskog reza (tzv. epikantus),
 • prirodno previsoko, ne dopuštajući korištenje dekorativne kozmetike,
 • formiranje viška potkožnog masnog tkiva,
 • slabljenje kružnih mišića očiju,
 • strijama na dermisu.

U prosjeku se učinak blefaroplastike odgađa za 7-8 godina. Uz strogo poštivanje preporuka kirurga, ovo razdoblje može se značajno produžiti, a vi ćete dugo izgledati lijepo. Naknadna operacija uklanjanja predstojećeg stoljeća može se provesti tek nakon 10-12 godina.

Rezultat laserske blefaroplastike kasni 5 godina. Laser čini mikrorezanje što je moguće brže. Zahvaljujući njihovom gustom lemljenju, nećete imati ožiljke. Ova tehnika je moderna alternativa tradicionalnoj operaciji. Prednost je trenutni rezultat i odsustvo ožiljaka nakon blefaroplastike.

Pripremna faza

Odlučili smo napraviti blefaroplastiku gornjeg kapka? Zatim odaberite odgovarajuću kliniku i prijavite se za konzultaciju s kirurgom. Tijekom razgovora s liječnikom trebate što jasnije opisati očekivani rezultat.

Osim toga, trebate dati medicinsku iskaznicu, razgovarati o kroničnim bolestima, pouzdano odgovoriti na pitanja. Također ćete biti upućeni na anesteziologa i oftalmologa.

Odluku o tome kako će anestezija biti (opća ili lokalna) donosi anesteziolog zajedno s kirurgom. Uzimajući u obzir:

 • složenost same operacije,
 • stanje mišića korzeta lica,
 • kako su kosti lubanje
 • koliko masti treba eliminirati,
 • prisutnost alergijskih reakcija na lijek.

Prije operacije bit će vam dodijeljeni neki testovi. Najvjerojatnije ćete morati proći test za količinu proizvedene suzne tekućine. Tijekom operacije, liječnik će se usredotočiti na ovaj pokazatelj.

Važna stvar! Tijekom ankete, kirurg mora iskreno odgovoriti na postavljena pitanja. Obavezno navedite koje lijekove, dodatke prehrani ili druge biljne proizvode redovito konzumirate.

Liječnik će saznati sljedeće:

 • koje su droge alergijske reakcije ikada bile,
 • povijesti bolesti
 • dijeta,
 • postoji li predispozicija za određene bolesti,
 • ovisnost o duhanu i alkoholu,
 • koje su bile prethodne operacije,
 • Ima li problema s vidom?

Osim toga, nakon što su prošli sve testove i dopustili operaciju, plastični kirurg procjenjuje stanje donjeg kapka. Određuje se stupnjem prevjesa, količinom masti i vlaknastog tkiva. Prisutnost vranjih nogu i način na koji se uzimaju u obzir funkcije mišića oka.

Prije dodijeljene radnje bit će potrebno:

 • 2 tjedna za prestati piti i prestati pušiti,
 • piti dovoljno vode tijekom pripreme
 • prestati koristiti antikoagulante za 7 dana, na primjer, aspirin,
 • na recept, početi uzimati lijekove koji smanjuju rizik od modrica,
 • 8 sati prije same operacije, ne jesti i piti vodu.

Zapamtite, vaša priprema ovisit će o tome koliko će operacija biti uspješna i hoće li se razdoblje rehabilitacije smanjiti.

Vrste blefaroplastike

Ovisno o specifičnim područjima operacije i specifičnim problemima Razlikuju se sljedeće vrste blefaroplastike:

 • Radite s gornjim kapkom. Možete koristiti tehniku ​​"Pogled Kleopatre".
 • Ispravak oblika i rezanja očiju.
 • Radite s donjim kapkom, što uključuje uklanjanje masnog tkiva u unutarnjem području oko očiju.
 • Korekcija donjeg kapka bez uklanjanja sloja masti. Željeni oblik postiže se redistribucijom depoa masti.
 • Istovremena korekcija gornjih i donjih kapaka je takozvana kružna blefaroplastika. To je poželjnije, jer omogućuje da se riješite čitavog niza problema u jednoj proceduri: ptoza, bore, masne vrećice ispod oka i asimetrija uglova. Operacija se izvodi pod općom anestezijom. Trajanje mu je nekoliko sati. U simbiozi s laserskim poliranjem postiže se zapanjujući rezultat koji se može zadržati na licu 8-10 godina.

Tu je i transkonjunktivna blefaroplastika, koja uključuje uklanjanje isključivo masnih grudica. Liječnik izvodi punkcije unutarnje strane kapka. U ovom slučaju, šavovi se ne preklapaju, pa je razdoblje rehabilitacije minimalno.

Kako je operacija?

Algoritam gornje blefaroplastike uključuje sljedeće korake:

 1. Uz pomoć posebnog markera, kirurg provodi obilježavanje kože. Ova manipulacija pridonosi pravilnom radu tijekom operacije.
 2. Anestezija se izvodi: lokalna anestezija ili opća anestezija. Odluku donosi liječnik, s naglaskom na količinu rada i zdravlje pacijenta.
 3. U mjestima nastanka nabora izrađuju se mali urezi (3-5 mm). Koža se uvlači u vanjski kut oka.
 4. Stručnjak nastavlja s uklanjanjem viška masnoće. Tu je postavka mišića i ligamenata. U nekim slučajevima operacija zahtijeva fiksaciju kružnih mišića oka fiksiranjem dijela vlakana u periostu orbite. Takve akcije u plastičnoj kirurgiji nazivaju se kantopeksija.
 5. Po završetku svih manipulacija, šavovi se nanose, a sterilan oblog stavlja se na mjesto njihove lokalizacije.

U pravilu, trajanje standardne operacije uklanjanja masti s gornjeg kapka ne traje duže od jednog sata. No, kružna se plastika proteže nekoliko sati.

Postoji još jedna mogućnost da se ukloni izloženost laserskoj puzi. Za razliku od kirurškog zahvata, rezovi nisu potrebni. Stoga je razdoblje rehabilitacije smanjeno na nekoliko dana.

Postoperativno razdoblje

Rehabilitacijski period nakon plastične kirurgije gornjeg kapka je velik. On je 3-6 tjedana. Ako odmah nakon blefaroplastike vidite hematome i natečenost na licu, ne bi trebali uopće paničariti, jer je ova reakcija tijela potpuno prirodna. U pravilu otekline i modrice nestaju nakon 3 tjedna.

U modernim klinikama za plastičnu kirurgiju, posebni ubodi se primjenjuju na mjesta rezova u gornjem kapku, čiji se konac neovisno raspada nakon 2 mjeseca.

Odmah nakon operacije, vi ste u bolnici. Ne bojte se otvoriti oči, jer bol brzo prolazi. Ako su duge, zamolite sestru da vam da lijek protiv bolova. U pravilu, iz klinike već možete ići sljedećeg dana.

U početku očekujete:

 • povećano kidanje,
 • dvostruko viđenje
 • preosjetljivost na svjetlo
 • posebna linija šava
 • utrnulost nekih dijelova tijela,
 • natečenost.

Koliko dugo je na koži prisutno oticanje i modrice ovisi o njegovoj osjetljivosti.

Važna stvar!Dan prije operacije potrebno je pripremiti kockice leda, koje će u postoperativnom razdoblju pomoći da se koža brže oporavi. Također se zalijepite protiv bolova i protuupalnih kapi za oči, koje će liječnik propisati za savjet.

Uklanjanje šavova nakon blefaroplastike izvodi se drugog dana. Pri uporabi suvremenih samonaponih niti, takva se manipulacija uopće ne može provesti.

U pravilu, nakon 4 sata nakon 30-minutne operacije podizanja gornjeg kapka, možete biti poslani kući. Općom anestezijom trebat ćete nekoliko dana ležati u bolnici. Trećeg dana nakon otpuštanja morat ćete posjetiti plastičnog kirurga. Liječnik će procijeniti situaciju i dati svoje preporuke.

ograničenja

Što bi trebala biti prva skrb nakon blefaroplastike:

 • prestanite koristiti ukrasnu kozmetiku i kontaktne leće,
 • spavati samo na leđima,
 • koristiti posebne antiseptičke kapi koje je propisao kirurg,
 • nosite sunčane naočale
 • ograničite čitanje knjiga i gledanje televizije,
 • odustati od snažnog fizičkog napora.

Osim toga, zabranjeno je ići u bazen, saunu ili solarij u sljedeća dva tjedna, jer infekcija može prodrijeti kroz mjesta za šivanje. Pokušajte jesti ispravno, eliminirajući uporabu slatkog, začinskog, slanog i pića koje sadrže kofein. Alkohol i nikotin tijekom razdoblja rehabilitacije je tabu.

Trošak postupka u Moskvi

Takvu operaciju treba provoditi isključivo u klinikama plastične kirurgije koje imaju posebnu dozvolu. Zbog velikog broja estetskih beauty centara koji su nedavno formirani u glavnom gradu i drugim velikim gradovima Rusije, zbog konkurencije, cijene za pružene usluge su značajno smanjene.

Koliko je podizanje gornjeg kapka? Kada kontaktirate značajnog kirurga, morat ćete platiti 100-150 tisuća rubalja. U drugim klinikama, sama operacija će biti 20 tisuća rubalja, a uz visokokvalitetnu anesteziju i postoperativni oporavak - svih 50 tisuća rubalja.

Trebala bi primijetiti da će uklanjanje tjelesne masti biti mnogo jeftinije od iste manipulacije u simbiozi s korekcijom oka. Osim toga, isporuku brojnih testova - krv za biokemiju, rendgenske snimke, EKG, urin, HIV i sifilis, i mnogi drugi - plaćaju se zasebno.

kontraindikacije

Odluku o operaciji donosi plastični kirurg. Postoji čitav niz kontraindikacija, u prisustvu kojih je zabranjeno izvođenje operacija:

 • ozbiljne dermatološke bolesti
 • trudnoća i dojenje,
 • HIV infekcija, sifilis, hepatitis,
 • sistemski lupus,
 • autoimune bolesti
 • faza pogoršanja kroničnih bolesti,
 • prekomjeran pritisak oka,
 • glaukom i odvajanje mrežnice,
 • menstruacija,
 • sindrom suhog oka
 • prehlade i prehlade,
 • visokog krvnog tlaka
 • bronhijalna astma,
 • problemi s radom srca,
 • zgrušavanja krvi
 • onkologija,
 • hipertireoza,
 • dijabetes melitus.

Zbog toga će stručnjak zatražiti medicinsku karticu i napraviti anketu. Tijekom opće anestezije dodjeljuje se elektrokardiogram koji će omogućiti procjenu učinka srca.

Nuspojave

Na recepciji u plastičnom kirurgu zasigurno ćete naučiti o brojnim nuspojavama. Neki prolaze u roku od tjedan dana, a ostale komplikacije su posljedice nepridržavanja liječničkih recepata ili loše obavljenog posla.

Postoje i slučajevi individualne netolerancije na lijekove koji se koriste tijekom operacije ili u postoperativnom razdoblju.

Moguće komplikacije:

 • krvarenje ili nakupljanje krvi iza očne jabučice zbog oštećenja krvnih žila,
 • nemogućnost zatvaranja očiju zbog jakog edema,
 • konstantno paljenje u očima i ljuštenje kože,
 • upala zbog virusa i bakterija,
 • pražnjenje suza
 • reakcija na jaku svjetlost
 • hematom,
 • asimetrija oka,
 • problema s vidom
 • ožiljke tkiva ili divergencija šava
 • nepotpuno zatvaranje kapaka ili "očiju"
 • ciste koje se pojavljuju na linijama za šivanje,
 • prisutnost rana nastalih uslijed nepravilnog antibakterijskog liječenja šavova.

Pogreške kirurga smatraju se samo neke od komplikacija nakon blefaroplastike: lomljenje simetrije, oštećenje vida i viseći kapci. Stoga preporučujemo da pažljivo odaberete kliniku za plastičnu kirurgiju. Na recepciji kirurga nemojte se ustručavati pitati o dopuštenju za pružanje takvih usluga.

alternative

Ako ste ograničeni u proračunu i ne želite ići ispod noža plastičnog kirurga, Postoje i drugi načini za ispravljanje gornjeg kapka:

 • radiofrekvencija ili termolifting u cilju proizvodnje kolagena i izglađivanja nabora,
 • ultrazvučno podizanje izvedeno uz pomoć ultrazvuka, u pravilu, u slučaju kada se terma ne može koristiti zbog posebne strukture kože,
 • laserska blefaroplastika,
 • punila hijaluronske kiseline koja se daju injekcijom.

Nekirurške metode su jeftinije, a koža brže zacjeljuje., Nažalost, ne mogu se svi nositi s ozbiljnim promjenama koje su povezane s dobi. Osim toga, rezultat se ne odgađa na dulje razdoblje.

Za i protiv

Prednosti blefaroplastike gornjeg kapka može se identificirati:

 • brzina operacije (do 30 minuta) i uporaba lokalnog anestetika,
 • nema vidljivih šavova,
 • poboljšan periferni vid
 • uklanjanje problema predstojećeg stoljeća,
 • lijep i dubok izgled zbog podizanja kože.

Nedostaci postupka uključuju činjenicu da rezultat neće biti odmah vidljiv. Morat ćete proći kroz dugi period rehabilitacije od 1 do 1,5 mjeseca da biste uživali u učinku pomlađivanja. Osim toga, uvijek postoji rizik od neuspjeha operacije, što može samo pogoršati situaciju.

Mišljenje kozmetičara

Plastični kirurzi jednoglasno izjavljuju da svatko tko želi biti mlađi u dobi od 10 do 15 godina mora točno reći da će razdoblje rehabilitacije trajati nekoliko mjeseci. Trebali biste biti spremni za stvaranje natečenosti i hematoma.

Najbolje je uzeti dug odmor na poslu, tako da je oporavak udoban. Nakon što dođete na posao, vaši će kolege vjerojatno biti zapanjeni zapanjujućom reinkarnacijom.

Spremi na anesteziju je apsolutno ne isplati. Uostalom, vaš će život ovisiti o visokokvalitetnim i dokazanim lijekovima.

Sljedeće video operacije pomoći će vam da odredite jeste li spremni za ovaj korak.

Plastični kirurg Alexander Abakumov provodi blefaroplastiku gornjeg kapka pod lokalnom anestezijom.

Pregledi pacijenata

Što se tiče gornjeg aparata za očni kapak u mreži, možete pronaći mnogo različitih pregleda operiranih. Većina njih je na pozitivan način. Postoje i negativni komentari koji se svodi na brojne komplikacije, dugoročnu rehabilitaciju i nedostatak očekivanja nakon oporavka. U svakom slučaju, da se dogovorite o operaciji ili ne, odlučite. Glavna stvar je da ste vagati sve pro i kontra, i konačno odlučiti za sebe da li provesti vrijeme, novac i živce u ime ljepote.

Vrlo često, pacijenti, samo otvarajući oči i gledajući u gornji kapak, panika, jer apsolutno ne vide sliku koju su zamislili. Napominjemo da se razdoblje rehabilitacije produžuje za mjesec ili dva, stoga je kvalitetu rada moguće ocijeniti tek nakon isteka tog razdoblja.

Postoje slučajevi da se liječnik i pacijent nisu razumjeli. Rezultat nije istinit? Zatim se obratite alternativnim postupcima ili pristanite na ponovno blefaroplastiku gornjih kapaka. Da biste izbjegli takve posljedice, nakon što ste došli na savjetovanje s kirurgom, svakako ponesite sa sobom fotografiju željenog dijela očiju i očekivani rezultat. Stručnjak će odmah moći reći hoće li se taj učinak postići u vašem slučaju.

Sljedeći pregled na forumu o ljepoti http://jenskiyforum.ru nalazi se na pozitivan način. Žena koja ima 35 godina zadovoljna je s pomlađivanjem 100%.

Drugi član foruma blefaroplastika, kako to zahtijeva struka. Žena je uvjerena da trebate poduzeti drastične mjere samo ako je vaš rad povezan s stalnom komunikacijom s osobom.

Alvi dijeli svoje dojmove o razdoblju rehabilitacije. Tvrdi da će učinak biti vidljiv nakon 6 mjeseci.

Elena Tonkonog blepharoplasty na preporuku svoje djevojke i to nije malo žao.

Ax-Gorosh na forumu http://vseoplastike.ru uspješno je prošao blefaroplastiku gornjih i donjih kapaka. Kaže da rez nije promijenjen, samo su kapci prestali visjeti.

Dakle, podizanje gornjeg kapka može se izvesti na nekoliko načina: operacijom s urezima na mjestima oko oka ili izlaganjem kože laserskom zrakom. U prvom slučaju, razdoblje rehabilitacije se kreće od dva tjedna do mjesec dana, u drugom, ne odgađa se više od nekoliko tjedana.

Kako bi se izbjegle moguće komplikacije, pacijent treba pravilno brinuti o koži i voditi se savjetom plastičnog kirurga. U slučaju asimetrije, nemogućnosti zatvaranja očiju, povećanog kidanja ili hematoma koje se javljaju u roku od tjedan dana nakon operacije, trebate odmah kontaktirati kliniku.

Bit blefaroplastike

Danas je blefaroplastika jedna od najtraženijih postupaka u plastičnoj kirurgiji za žene. Uz pravilan pristup operaciji, ona vam omogućuje da učinkovito uklonite starosne i facijalne promjene donjeg i gornjeg kapka.

Prednosti blefaroplastike:

 • pomaže pomladiti vaš izgled
 • dati svjež izgled
 • ukloniti asimetriju,
 • ukloniti nedostatke na koži u obliku ožiljaka i ožiljaka.

Fotografije prije i poslije operacije cirkularne blefaroplastike

Zahvaljujući postupku, eliminira se rezultat starenja kože: progib i mlohavost. Fotografije nakon operacije dnevno pokazuju veću učinkovitost metode, posebno za osobe u dobi.

Indikacije i kontraindikacije

Blefaroplastika se može izvesti u bilo kojoj dobi.

Indikacije za postupak su kako slijedi:

 • višak kožnih nabora oko očiju,
 • spušteni uglovi kapaka,
 • sindrom umornog oka
 • bore
 • očni kapci
 • oči suviše uske,
 • velike vreće ispod očiju.

Pozitivni rezultati postižu se prema pravilima rehabilitacijskog razdoblja nakon 2-3 tjedna nakon operacije.

Blefaroplastika ima niz ograničenja u primjeni:

 • blepharospasm,
 • Akutne očne bolesti,
 • Kronične bolesti lojnih žlijezda,
 • Pogoršanje konjunktivitisa,
 • glaukoma,
 • Sindrom suhog oka,
 • Šećerna bolest
 • Poremećaji krvarenja,
 • Bolest srca,
 • Onkološke bolesti,
 • Hepatitis A i B,
 • HIV infekcija, AIDS.

Kod žena nije preporučljivo provoditi blefaroplastiku tijekom trudnoće, laktacije i menstruacije.

Rehabilitacija nakon operacije danju

U prosjeku, razdoblje rehabilitacije traje 1-1,5 mjeseca, a danju postoperativno razdoblje je kako slijedi:

 • 1 dan U pratnji bliskog prijatelja, rođacima je dopušteno vratiti se kući. Liječnik preporučuje da odmah nanesete hladni oblog na područje kapka kako biste spriječili oticanje i ublažili bol. Ako postoji jaka nelagoda, možete popiti analgetik - paracetamol, analgin.
 • 2-3 dana. Dopušteno da se tuš, kupka, opere kosu, ali ne previše vruće vode, pažljivo pratiti da šampon ne uđe u oči. Preporučljivo je izvesti gimnastiku za oči, koristiti posebne antiseptičke kapi Vizin i kapi za umjetno suzenje. Nikad ne grebite ili dodirujte svoje ruke rukama.
 • 4-5 dana. Potrebno je kontaktirati kliniku radi preventivnog pregleda, tako da liječnik uklanja šavove (ako se ne apsorbira sam). Kontaktne leće su dopuštene.
 • 6 dana. Dozvoljeno je ukloniti antiseptik, ukloniti obloge i zavoje.
 • 7 dana. Prolazi edem, cijanoza. Ako nema akutnih bolova i sve ispravno liječi, smijete ići na posao, vratiti se u uobičajeni život. Ne možete se fizički naprezati, baviti sportom, primijeniti dekorativnu kozmetiku.
 • 10 dana. Prolaze tragovi krvarenja i krvarenja, dopušteno je koristiti nježnu dekorativnu kozmetiku, po mogućnosti prirodnu, namijenjenu osjetljivoj koži i očima.
 • 14 dana. Šavovi su gotovo nevidljivi.
 • 40-45 dana. Razdoblje rehabilitacije se završava, primjetan je učinak operacije.

Značajke prvih dana rehabilitacije

Odmah nakon operacije, bolje je otići kući u pratnji voljene osobe. Prvi put vjeđe treba zatvoriti, s povezom preko očiju. U prva 2 dana, izgled će biti maglovit, mutan, možda dvostruki.

Da bi se spriječilo pogoršanje, za bolji i brži oporavak, vrijedi slijediti neka jednostavna pravila:

 • Pažljivo pratite čistoću područja očnih kapaka i očiju.
 • Spavaj na valjku, bez naginjanja glave.
 • Manje čitanja, ne gledajte TV, računalo.
 • Nemojte nositi kontaktne leće.
 • Ne dodirujte područje kapaka prljavim rukama.
 • Nemojte trljati ili grebati šavove.
 • Na 2,3 dana možete oprati kosu, spriječiti ulazak vlage u područje oko očiju.
 • Da biste više pili, normalizirajte ravnotežu vode i soli u tijelu.
 • Od 2. dana dopušteno je izvođenje posebnih vježbi za oči.

Značajke oporavka nakon operacije

preporuke:

 • Tijekom perioda oporavka, neophodno je nastaviti koristiti antiseptičke kapi za oči, kapi suhe suze. To će spriječiti upalni proces, izbjeći prekomjernu suhoću kapaka i desquamation. Antiseptik se mora primijeniti tijekom cijelog vremena rehabilitacije dok se šavovi i rane potpuno ne zaraste,
 • Sunčane naočale s nijansiranim naočalama treba nositi prije potpunog oporavka. Fizička vježba koja može uzrokovati visoki intraokularni pritisak je strogo zabranjena.
 • Tijekom oporavka ne preporuča se posjetiti kupelji i saune.

Prirodni učinci plastičnih gornjih i donjih kapaka

Nelagodnost i bol u prvih nekoliko dana nakon blefaroplastike smatraju se potpuno normalnim. Tijekom 10 dana pojavit će se oteklina, modrice, pa čak i hematom (s osjetljivom kožom).

Modrice, suze i fotofobija su vrlo rijetke. Uz pravilnu njegu, nakon nekoliko dana, svi znakovi nestaju.

Važno je! Neprirodni, alarmantni simptomi su groznica, prisutnost prvih znakova konjunktivitisa, bol u očima. U tom slučaju odmah se obratite liječniku.

Blefaroplastika je teška operacija koja se odvija pod lokalnom anestezijom, u tom smislu, posljedice mogu biti:

 • Umjereno oticanje.
 • Visoka osjetljivost kože.
 • Modrice ispod donjih kapaka.
 • Visoka suza ili suza.
 • Zamagljen vid.

Kada se takve manifestacije ne panici, to su prirodni simptomi koji će nestati za 1,5-2 tjedna nakon blefaroplastike.

Što razmazati šavove

Tijekom perioda oporavka, šavovi se zatežu nakon 10-12 dana, kako bi se dobro zacjeljivali, potrebno je izvesti posebne vježbe, izvesti fizioterapiju i koristiti ljekovite antiseptičke masti. Ovim pristupom, nakon 1,5-2 mjeseca, ožiljci i ožiljci neće biti vidljivi.

Korištenje specijaliziranih masti s učinkom regeneracije kože pomaže u sprječavanju neželjenih komplikacija. Oni pridonose poboljšanju cirkulacije krvi, oporavku, uklanjanju modrica i oteklina.

Preporuke stručnjaka:

 • Liječnici preporučuju nanošenje spasioca ili Sinyakoff masti.
 • Mnogi stručnjaci preporučuju uporabu hidrokortizonske masti.
 • Da biste spriječili pojavu ožiljaka učinkovito pomaže gel "Kontraktubeks".

Kako eliminirati oticanje i modrice

Nakon blefaroplastike na fotografiji rehabilitacije danju, primjetna je oteklina i cijanoza lica. To nije samo kozmetički problem koji kvari izgled nakon operacije, već uzrokuje i bol i nelagodu.

Znatno smanjiti bubrenje pod plinom pomaže u postupcima kao što su:

 1. microcurrent - impulsni učinak male strujne razine na završetke živaca. Poboljšava kretanje limfe i krvi kroz žile, normalizira ten.
 2. Masaža limfne drenaže pojačava izlučivanje toksina, povećava metabolizam limfnog sustava.

Također, da bi se smanjila natečenost bit će vrlo učinkovita:

 • Primjene s izrezom ljekovitog bilja.
 • Povišenje glave za vrijeme spavanja.
 • Snažno odbacivanje jakog alkohola i duhanskih proizvoda.
 • Smanjite vježbu.
 • Smanjite uzbuđenje, stres.

Ako je provedena blefaroplastika u bolesnika s poremećajima cirkulacijskog sustava, postoji tendencija edema. U ovom slučaju, važno je potpuno eliminirati sol iz prehrane, začinjene hrane i tijekom razdoblja rehabilitacije slijediti dijetu.

Vježbe za lice nakon operacije

Blefaroplastika (fotografije nakon operacije po danu prikazane su kasnije u članku) često uzrokuje posljedice. Da biste spriječili komplikacije, morate obaviti rehabilitacijske vježbe koje će kirurg preporučiti. Posebna gimnastika pomaže u vraćanju tonusa mišića, poboljšava cirkulaciju i normalizira cirkulaciju krvi.

Posebne vježbe tijekom rehabilitacijskog razdoblja pridonose većoj funkcionalnosti kapaka, one su prilično jednostavne, mogu se samostalno obavljati kod kuće.

Potrebno je izvesti poseban kompleks za oči u večernjim i jutarnjim satima:

 1. Naizmjence podignite i pogledajte gore, dolje, desno, lijevo. Ponovite vježbu 7-10 puta.
 2. Treptajte 30-40 sekundi bez zaustavljanja, podižući bradu.
 3. Otvorite kapke što je moguće šire, usmjerite oči do maksimuma. Obavite postupak 7 puta.
 4. Pokrijte kapke, prst i lagano povucite kožu kapaka iz hrama u stranu. Ponovite vježbu 5 puta.
 5. Zatvorite kapke, pokaznim prstima podignite kapke prema gore, istodobno valjajući zjenice. Ponovite vježbu 7-10 puta.

Masaža očiju nakon blefaroplastike

Akupresura očnih kapaka nakon postupka blefaroplastike može se obaviti samostalno kod kuće kako bi se poboljšao proces oporavka.

U tom slučaju trebate strogo slijediti preporuke:

 • Mast bogato palitsy masnu hidratantnu kremu (po mogućnosti bez aditiva, hypoallergenic ili djetinjast).
 • Viski s masažnim točkama.
 • Zatim se pomaknite uz rub donjeg kapka prema unutrašnjosti područja oko očiju.
 • Za kružne uredne pokrete u području unutarnjeg kuta oka.
 • Za napredovanje u svjetlosnim, svjetlosnim pokretima iz unutrašnjosti oka u području hramova.

Svi pokreti masaže se izvode, bez pritiskanja na kožu, samo u smjeru kazaljke na satu, ponavljajući masažne pokrete 7-10 puta.

Fizioterapija nakon operacije

Pomoći ću specijaliziranu fizioterapiju brzo i bez komplikacija, tečaj će trajati najmanje 2 mjeseca. Mikrotokurna terapija se smatra najpopularnijom. Pomaže u zacjeljivanju rana, eliminaciji modrica, normalizira i održava normalnu cirkulaciju krvi u području blefaroplastike.

Što ne činiti u razdoblju rehabilitacije nakon blefaroplastike

U procesu oporavka nakon operacije na očnim kapcima, snažno se ne preporučuje:

 1. Spavajte glavom prema dolje, morate staviti visoki jastuk, osiguravajući protok limfe.
 2. Uključite začinjenu, kiselu, slanu hranu u prehranu, preporučuje se nježna prehrana.
 3. Pijte jaka i slabo alkoholna pića, kao i duhanske proizvode.
 4. Koristite soda.
 5. Gledajte TV, čitajte knjige, pritisnite ili radite na računalu. Potrebno je pružiti odmor očima.
 6. Za lice ne koristite oštre sapune ili iritirajuće kozmetičke proizvode.
 7. Odaberite najnježniji ručnik, bez napornog napora. Obrišite lice upijajućim pokretom.
 8. Ne spuštajte se, ne bavite se sportom i tjelovježbom. To će spriječiti komplikacije i intraokularni tlak.
 9. Ne dopustite da voda uđe u oči prvih nekoliko dana. Da biste oprali kosu, bacili je natrag, bolje je zatražiti pomoć od voljenih, rođaka.
 10. Nemojte uzeti toplu kupku, tuš, odbiti posjetiti kadu, saunu.
 11. Odustani od kave, popij više obične vode.
 12. Nikada ne dodirujte šavove rukama, ne trljajte ih.
 13. Izbjegavajte izlaganje UV zrakama, zaštitite oči od mraza i propuha. Izlazite u sunčanim naočalama.

Liječnički savjet: vrijedi li operirati za 50-60 godina

Ako nema medicinskih kontraindikacija, postupak blefaroplastike može se izvesti u bilo kojoj dobi, čak i na 50, 60 godina. Važno je proći pregled prije operacije, koji je propisao liječnik kako bi se osiguralo da nema kontraindikacija za intervenciju.

Blefaroplastika i sve fotografije nakon operacije za dane perioda oporavka mogu se lako proučavati na internetu. To će pomoći u razumijevanju mogućih posljedica intervencije koja će proći tijekom razdoblja rehabilitacije.

Dizajn članka: Svetlana Ovsyanikova

Pogledajte videozapis: Košulja-haljina: 25 fantastičnih kombinacija za ovu sezonu (Travanj 2020).