Njega kose

Odabir najboljeg sušila za kosu

Da biste kupili dobar sušilo za kosu, trebali biste se založiti s potrebnim informacijama. Trebate znati tehničke parametre uređaja, njegove tipove i željene funkcije. Tek nakon toga možete sigurno otići u dućan za kupnju.

Sušilo za kosu pomaže ne samo sušiti kosu, već im i dati potrebnu količinu i načiniti styling.

Uređaj je podijeljen na dvije kategorije:

 • kućni sušilo za kosu, koristi se kod kuće,
 • profesionalni, koji se koristi u kozmetičkim salonima i frizerskim salonima.

Kako žene biraju sušilo za kosu?

Većina ljudi se pita kako odabrati sušilo za kosu, jer je to stvarno potrebno. Neki od lijepog spola vjeruju da je stjecanje sušilo za kosu - prilično jednostavan postupak.

Treba samo otići u trgovinu, odabrati lijep model, usporediti njegovu vrijednost s proračunom, a zatim kupiti.

Međutim, sve je vrlo teško, jer pravilan izbor sušila za kosu ovisi o mnogim parametrima. Na primjer, velika snaga uređaja pridonosi isušivanju kose i, kao rezultat, dobiva se suha i lomljiva kosa.

Prije nego što odaberete model, trebate odlučiti gdje će se uređaj koristiti. Ako je to potrebno samo za kućnu uporabu, možete sigurno uzeti redoviti sušilo za kosu. Ako će uređaj biti odnesen u bazen ili na putovanje, za to je prikladan sušilo za kosu s preklopnom ručkom.

Također svaki sušilo za kosu podijeljeno s tehničkim parametrima:

 • snaga
 • vrsta sušenja
 • temperatura zraka
 • broj brzina
 • proizvođač,
 • dodatne funkcije
 • trošak.

Redoviti sušilo za kosu, Sušilo za kosu za kućnu uporabu je kupljeno, pomaže sušiti gustu ili dugu kosu.

To je zbog činjenice da ovaj tip uređaja ima veliku snagu i velike dimenzije. U pravilu dolazi s 2 mlaznice - difuzorom, koji pomaže pri dodavanju volumena kosi i koncentratoru koji usmjerava protok zraka na jedno mjesto.

Kompaktni sušilo za kosu, Po veličini, mnogo je manji od običnog sušila za kosu i prilagođen je za putovanja.

Ne samo po veličini, nego iu cijeni i snazi, manje je od uobičajenog tipa. Provest ćete mnogo vremena za sušenje kose.

Sušilo za kosu, Ovaj tip je dizajniran za oblikovanje kose. Usprkos malom kapacitetu, sušilo za kosu pomaže u stvaranju kovrči uz sušenje kose. Idealan za rijetku kosu.

Snaga sušila za kosu

Od snage uređaja ovisi o brzini vrućeg zraka do kose. Struktura kose utječe na odabir pravog sušila za kosu. Ženama s tankom ili slabom kosom trebate kupiti sušilo za kosu kapaciteta do 1200 W. Za one koji žele brzo osušiti dugu kosu, prednost treba dati snazi ​​od 1600 vata.

Napajanje se bilježi na uređaju. Uobičajeno, podijeljen je na sljedeće raspone:

 • do 1500 W, Ova se snaga koristi u sušilicama za kosu za nježni stil,
 • 1500 W do 2000 W, Koristi se u kompaktnim modelima,
 • više od 2000 W, Za uobičajeni sušilo za kosu i profesionalno.

Mnogi proizvođači sušila za kosu nude značajku ionizacije zraka. Ona štiti kosu od isušivanja i održava njezinu strukturu jer neutralizira statički elektricitet. To je osobito istinito u zimskom razdoblju kada je kosa nestašna i vrlo gusta.

Načini rada

Mnogi sušila za kosu koriste ne samo kontrolu snage sušila za kosu, već i brzinu i temperaturu. Važno je napomenuti da nisu svi proizvođači upotpunili svoje modele ovim funkcijama.

Većina jeftinih opcija imaju kontrolu temperature i brzine jednim gumbom. To nije baš prikladno, jer se uz povećanje brzine temperatura povećava. Kako odabrati visokokvalitetan sušilo za kosu u ovoj kategoriji potaknut će savjetnika u trgovini, koji će objasniti uređaj uređaja.

Broj brzina

Sušači za kosu su se pobrinuli da vaša kosa bude oblikovana onako kako vi to želite. Zbog toga postoji funkcija brzina prebacivanja. Na slučaju uređaja nalaze se brojke:

 • najsporije brzine
 • prosječna brzina. U slučaju kompaktnog sušila za kosu, ova brzina je maksimalno moguća
 • maksimalna brzina U pravilu, ova brzina se završava uobičajenim tipom sušila za kosu.

Temperaturni uvjeti

Svaka žena zna da joj vrući zrak kvari kosu, čineći je krhkom i tupom. Proizvođači su na to obratili pozornost i opremili svoje uređaje s nekoliko temperaturnih režima.

Na tijelu proizvoda nalaze se brojke koje označavaju temperaturne režime ili gumb koji opskrbljuje hladnim zrakom. Što je više mogućnosti za rad, to bolje. Profesionalni sušilo za kosu ima najveći izbor.

Mlaznice za sušilo za kosu

Što je više mlaznica uključeno u proizvod, to je praktičnije stvarati jedinstvene frizure. Ako koristite sušilo za kosu samo za sušenje kose, tada je broj mlaznica od temeljne važnosti za vas.

Postoji nekoliko tipova osnovnih sapnica.

 • difuzor, To je utičnica s konusom. Unutar njega su otvori kroz koje prolazi zrak. Rezultat je mekana hrana koja će vam spasiti kosu.
 • koncentrator, Ova mlaznica je dostupna za većinu modela sušila za kosu. Ima oblik cilindra s spljoštenim krajem. Kada koristite glavčinu, protok zraka ide točno na mjesto gdje je uređaj poslan.
 • Aktivni difuzor, Ovo je velika mlaznica koja ima "prste". Masira kožu i pomaže u postizanju volumena kose s korijena.

Vrste sušila za kosu i njihove strukturne razlike

Prije nego što krenete na izbor sušila za kosu, potrebno je odrediti svrhu - zašto je to potrebno u većoj mjeri Ranije se ovaj alat koristio isključivo za sušenje kose, no kasnije su majstori frizeri naučili kako s njime stvarati sve vrste frizura i frizura.

Mogućnosti također ovise o vrsti sušila za kosu, njegovim kvalitetama i dizajnu.

Sve vrste sušila za kosu podijeljene su u 5 glavnih vrsta:

 1. Zidni nosač. Koristi se uglavnom u hotelima, bazenima, sportskim klubovima i drugim javnim ustanovama. Uređaj je postavljen na zid i miruje. Obično su to jednostavni sušači za kosu s funkcijom sušenja, s prosječnom snagom, bez dodatnih mlaznica i opcija. Za kućnu uporabu, zidni modeli se rijetko kupuju.
 2. Stručni. Takvi uređaji usmjereni su na rad u kozmetičkim salonima i najskuplji su od svih. Oni su izdržljiviji, snažniji, obdareni dodatnim značajkama i mlaznicama. Brojne postavke uređaja omogućuju majstoru da odabere snagu i temperaturu zraka za svaku vrstu kose, što eliminira oštećenje kose. Sada mnoge djevojke kupuju profesionalne sušila za kosu i za dom.
 3. Sušila za kosu-styler (sušilo za kosu). Uređaji su više kao curling nego sušilo za kosu. Sastoje se od cilindrične ručke tijela i raznih mlaznica. Usprkos atraktivnom izgledu i prividnoj udobnosti, takvi sušači za kosu nisu moćni zbog svog dizajna i brzo se lome.
 4. Kućanstva. To je najčešći tip modela dizajniran za kućnu uporabu. Kućanski sušači za kosu imaju prosječnu snagu, mogu imati nekoliko brzina i temperaturnih uvjeta. U konfiguraciji se također nalaze mlaznice za slaganje.
 5. Cestovni. Uređaji su dizajnirani posebno za prijevoz. Oni su manji i sklopivi, tako da zauzimaju vrlo malo prostora u prtljazi. Cestovni sušači za kosu imaju minimalne postavke, njihova snaga je niska.

Na temelju gore navedenih podataka zaključujemo: dobar sušilo za kosu bolje je odabrati iz kategorije profesionalnih ili domaćih. Preostali tipovi mogu biti komplementarni s glavnim instrumentom.

Temperaturni uvjeti

Da biste odabrali pravi uređaj za kvalitetu kose, obratite pozornost na prisutnost temperaturnih režima.

U kućanskim aparatima češći su dva načina dobave zraka: hladno i vruće. U profesionalnim alatima, temperaturni prekidači mogu biti više - 3-4.

Regulatori se također nalaze na dršci sušilice i mogu biti u obliku klizača, poluga, gumba.

Stručnjaci preporučuju odabir modela s 3 načina temperature zraka:

 1. Maksimalni topli zrak omogućuje brzo stvaranje stila, kovrče, izravnavanje kose.
 2. Prosječna temperatura je sigurna za čestu uporabu.
 3. Za fiksiranje stila potreban je hladan zrak.

Dodatne značajke

Najbolji sušači za kosu opremljeni su korisnim dodacima, kao što su:

 1. Ionizator. Negativno nabijeni ioni razbijaju kapljice vode u sitne čestice. Microcaps lakše prodiru duboko u dlake, vlaže ih. Tako ionizator sprječava suhu kosu i pridonosi njihovom zdravom izgledu.
 2. Ozonatora. Ovaj dodatak koristi se u sušilicama za kosu nove generacije i do sada se rijetko može vidjeti Ugrađena lampa-ozonizer također pomaže molekulama vode da prodru duboko u kosu, ali uz to, hrani strukturu kose kisikom i lemi vagu. Unutar kose ostaje velika količina vlage, kosa postaje glatka i elastična.

Dyson je nadzvučan

Dyson Supersonic Ultrasonic Jedinstveni sušilo za kosu donio je nešto novo u područje uređaja za njegu kose. Neobično je u svemu: po izgledu, u tehničkim parametrima iu radu.

Uređaj je opremljen inteligentnim sustavom upravljanja i neovisno mjeri temperaturu zraka, kontrolirajući je. Ova tehnologija eliminira pregrijavanje i oštećenje kose, osiguravajući nježno sušenje tijekom vremena. Neobičan dizajn kućišta stvara super snažan potok, a magnetsko pričvršćivanje mlaznica olakšava njihovu uporabu.

 1. Snaga - 1600 W.
 2. Mlaznice - 2 kom. (glavčina i veliki difuzor).
 3. Postoji način hladnog zraka, ionizator.
 4. Zaštita od pregrijavanja motora.
 5. Regulator snage.

Od minusa može se primijetiti samo visoka cijena. Sušilo za kosu skupo - oko 30.000 rubalja, a ne svatko može priuštiti.

Parlux 385 PowerLight ionski i keramički

Dobar i relativno jeftin sušilo za kosu predstavljen je u svijetlim bojama i usredotočen je na kućnu uporabu. Ona skladno spaja tehničke parametre, kvalitetu i dizajn. Lagan je, udoban, kompaktan i istovremeno snažan.

 1. Snaga - 2150 W.
 2. Temperaturni načini rada - 4.
 3. Načini strujanja zraka - 2.
 4. Postoji opskrba hladnim zrakom.
 5. Postoji ionizacijska funkcija.
 6. U skupu od 2 mlaznice (usko i široko središte).

Korisnici ne pronalaze značajne nedostatke u ovom sušilu za kosu, osim što je vrlo teško kupiti ga u redovitim trgovinama. Modeli su dostupni na internetskim tržištima. Prosječna cijena modela je 6000 str.

BaByliss BAB6160INE

Sušilo za kosu profesionalne kvalitete može se koristiti u salonu i kod kuće. Dizajn je napravljen u klasičnoj crnoj boji, sam uređaj je mali. U njemu nema posebnih "frula", to je model s osnovnim funkcijama.

 1. Snaga - 2000 W.
 2. Postoji ionizacija.
 3. Načini temperature zraka - 2.
 4. Regulacija snage - 2.
 5. Način hladnog zraka - je.
 6. Komplet uključuje samo 1 glavčinu sapnica.

Neki kažu da je sušilo za kosu teško za svoju veličinu. Njegova težina je gotovo 900 g, što je stvarno puno. Uz dugo sušenje, ruka će se sigurno umoriti. Približna cijena sušila za kosu - 4000 str.

Lumme LU-1042

Kompaktni kućanski sušilo za kosu u nekoliko svijetlih boja prikladnih za tanku kosu, budući da nema vrlo veliku snagu. Jednostavan je i dizajniran za normalno sušenje nego za styling.

 1. Snaga - 1400 W.
 2. Temperaturni uvjeti - 2.
 3. Brzine protoka zraka - 2.
 4. U setu 1 mlaznica koncentrator.

Unatoč jednostavnosti i vrlo niskoj cijeni (oko 400 rubalja), ovaj model ima 98% pozitivnih recenzija. Sušilo za kosu nema način hladnog puhanja, to je vrijedno razmotriti pri razmatranju.

Philips BHD176 DryCare Advanced

Kućno sušilo za kosu opremljeno je najnovijom ThermoProtect tehnologijom koja jamči optimalnu temperaturu za sigurno i nježno sušenje kovrča. Moderan dizajn i relativno mala težina (600 g) učinit će njegu kose ugodnom i ugodnom.

 1. Snaga - 2200 W.
 2. Načini grijanja - 3.
 3. Načini intenziteta dovoda zraka - 2.
 4. Hladno puhanje - postoji.
 5. Mlaznice - 2 kom. (difuzor, glavčina).

Ovaj model s difuzorom pogodan je za kratku kosu, tanku i kovrčavu. Od minusa, kupci na umu grijanje slučaju - s dugotrajnim rad, postaje previše vruće. Prosječna cijena uređaja - 3800 str.

SUPRA PHS-2005

Ovaj sušilo za kosu ima izvrsne karakteristike i prilično je jeftin - oko 800 p. Lagan je, udoban, pogodan za sušenje, crtanje i oblikovanje kose.

 1. Snaga - 2000 W.
 2. 2 kontrole protoka zraka.
 3. 3 temperaturna područja.
 4. Postoji dovod hladnog zraka.
 5. Postoji ionizacijska funkcija.
 6. Uključuje glavčinu mlaznice.

Mnogi koji su kupili ovaj model označili su ga kao savršen. Ako je u setu bio raspršivač s mlaznicom, sušilo za kosu moglo bi se nazvati savršenim, s obzirom na njegovu cijenu.

Polaris PHD 1464T

Novi i vrlo dobar sušilo za kosu iz Polaris-a ima sklopivu ručku koja vam omogućuje da ga ponesete sa sobom na cestu. Jednostavan je po svojoj funkcionalnosti i pogodan je za one koji traže dobar model samo za sušenje kose.

 1. Snaga - 1400 W.
 2. Brzina dovoda zraka - 2 načina.
 3. Temperaturni uvjet - 1.
 4. Postoji mogućnost hladnog puhanja.
 5. Zaštita od pregrijavanja.
 6. Mlaznica - 1 kom. (široko središte).

Model nema nedostataka, potpuno je u skladu s navedenim karakteristikama. Jedina neugodnost - nema uskog čvorišta, koje je lakše povući za kosu. Cijena uređaja - 700 str.

REDMOND RF-515

Još jedan kvalitetan sušilo za kosu s preklopnom ručkom, ali izvrsniji parametri od prethodnog modela. Uređaj je postavljen kao kućanstvo i obećava da će se uhvatiti u koštac s sušenjem i različitim stilovima kose u nekoliko minuta.

 1. Snaga - 1800 W.
 2. Načini temperature zraka - 3.
 3. Načini rada puhanja - 2.
 4. Postoji dovod hladnog zraka.
 5. U konfiguraciji 2 mlaznice - hub i difuzor.

U ovom modelu nema apsolutno ništa na što bi se trebalo žaliti. Za cijenu od 1700 str. teško naći nešto bolje.

Panasonic EH5571

Uređaj ima značajku - vanjski ionizacijski sustav. Na tijelu sa strane posebna mlaznica, opskrbljuje zrak negativno nabijenim ionima. Model ne šteti kosi i prikladan je za svakodnevnu uporabu.

 1. Snaga - 1800 W.
 2. Načini zračnog grijanja - 4.
 3. Podešavanje intenziteta protoka zraka - 3 načina.
 4. Tu je hladan zrak.
 5. U setu 1 mlaznica koncentrator.

Recenzije na modelu su sve pozitivne, kao što možete i sami vidjeti. Prosječna cijena uređaja - 2800 str.

Polaris PHD 2075RTi

A našu ocjenu upotpunjuje lijep i vrlo pouzdan sušilo za kosu velike snage s preklopnom ručkom. Dizajn kućišta kombinira sjajne i mat elemente, a izgleda vrlo elegantno. Sušilo za kosu ima opciju automatskog premotavanja kabela, koju drugi uređaji ne mogu pohvaliti.

 1. Snaga - 2000 W.
 2. Temperaturni uvjeti - 4.
 3. Brzina strujanja zraka - 3.
 4. Funkcija ionizacije zraka.
 5. Način hladnog puhanja.
 6. U konfiguraciji 1 sabirnica mlaznica.

Za cijenu od 900 p. to je samo pravi dar bez mana. Šteta je što ne postoji difuzor mlaznica, ali ga možete kupiti zasebno.

Vrste opreme - na temelju cilja:

 • standard - kompaktni uređaj koji ima mlaznicu u obliku koničnog lijevka. Najjednostavniji i naj primitivniji model koji može uzrokovati ozbiljnu štetu zdravlju kose uz redovitu uporabu bez toplinske zaštite,
 • Styler - svestraniji model opremljen raznim mlaznicama. Glavna prednost stajlera je pričvršćivanje kistom, kojim možete istovremeno sušiti i izravnavati pramenove. Tehnika je velika u veličini,
 • difuzor - sušilo za kosu, koja ima mlaznicu u obliku "pipaka", s kojom se kosi može dati nedostaje volumen. Sustav grananja zraka osigurava nježno i ujednačeno sušenje. Koristeći model, ne morate razmišljati o tome kako obnoviti kosu nakon sušila za kosu,
 • profesionalac - opremljeni raznim mlaznicama, s brojnim dodatnim korisnim značajkama. Modeli su usredotočeni na kućnu uporabu i postaju punopravna alternativa posjetu salonu ljepote.

Evgenia Sotnikova

Majka ljepote, ljubavnica organske farme u podnožju Abhazije, joga tikera. Gledajući sebe, djecu i nove predmete u svijetu ljepote.

Postoji mišljenje da su svi fenovi za kosu isti i da nema razlike u načinu korištenja. Suši kosu - i dobro. U stvari, sušilo za kosu može riješiti nekoliko problema istovremeno - pružiti ne samo styling, nego i profesionalnu njegu!

Zahvaljujući savjetima stručnjaka SalonSecret možete odabrati savršen alat tako da možete lako i, najvažnije, bez ikakve štete za kosu, stvoriti savršen stil svaki dan!

Pitamo stručnjaka: što odabrati sušilo za kosu?

Da biste odabrali pravi sušilo za kosu i dobili maksimalni učinak od njega kod kuće, morate najprije razumjeti tehničku stranu problema. Koje kriterije treba procijeniti prilikom kupnje?

Među raznim sušilicama za kosu mogu se izdvojiti tri glavne vrste: profesionalni modeli, kućni i kompaktni.

 • Profesionalni sušači za kosu za kosu stvorenu prvenstveno za upotrebu u kozmetičkim salonima.
  Vrlo su snažni, masivni (zahvaljujući izdržljivijim metalnim dijelovima) i, što je iznimno važno, pouzdano - izdržavaju više sati opterećenja.
  Često su ti sušači za kosu opremljeni velikim brojem brzina, temperaturnim režimima i mlaznicama.
 • Sušila za kosu u kućanstvu izračunava se za kućnu uporabu. Malo su teški, tihi u radu, ali se ne mogu pohvaliti velikim brojem "pumpanih" funkcija.
 • Kompaktni sušilo za kosu Zahvaljujući preklopnoj dršci i malim dimenzijama - izvrsna opcija ceste. Uvijek ga možete ponijeti sa sobom na odmor, putovanje izvan grada ili u fitness klub.

Glavna karakteristika sušila za kosu je snaga. Neki modeli troše 200 vata, drugi - 2000 vata. To utječe na sposobnost sušila za kosu pri radu s dlakama različite duljine i debljine.

Od snage ovisi o broju temperaturnih režima i maksimalnom protoku zraka. Zašto je to važno? Grijanje kvari kosu, a snažan sušilo za kosu ih brže suši i manje boli.

Najsnažniji sušači za kosu su profesionalni, ali su potrebni u salonima. Početna prikladna naprava kapaciteta 1300-1500 W.

Moderno uređene su sušila za kosu

Tehnološki napredak došao je iu industriju ljepote, koji nudi mnoge korisne i zanimljive uređaje za ljepotu kose. Moderna sušila za kosu suhu kosu za pet minuta, manje ih kvare i ne dopuštaju da se naelektriraju.

Da biste odabrali dobar sušilo za kosu, stilisti preporučuju da pažljivo proučite najnovije modele i njihove dodatne značajke. Zahvaljujući njima, kosa će izgledati svaki dan kao da ste upravo izašli iz kozmetičkog salona.

Recimo o tim funkcijama detaljnije.

Popularni "trik" - ionizator. Ne dopušta da se kosa naelektrira i zbog toga antistatička kosa drži kosu sjajnom i zdravom.

Pregled najneophodnijih dodataka za oblikovanje

Prvoklasni rezultat instalacije je u izravnoj proporciji s mlaznicom sušila za kosu koji koristite. Morate odabrati željeni učinak, staviti željeni privitak i otići - na frizuru svojih snova!

Razumijemo što je što.

Usko čvorište

Ova mlaznica je uključena u gotovo sve sušila za kosu. Veličina standardnog čvorišta je 50–74 mm duljine i 60–90 mm širine. Zahvaljujući svom obliku, omogućuje vam precizno upravljanje protokom zraka na onim pramenovima koje treba osušiti.

Koncentrator pomaže u stvaranju raznih frizura: glatkih, poravnanih kovrči, kovrčavih dugih ili kratkih frizura.

Univerzalna stvar, uz pomoć koje možete stvoriti volumen na bilo kojoj glavi kose, oblikovati kovrče na kovrčavu kosu, postići učinak nemara i ne samo.

Kroz male rupice u mlaznici, zrak se ravnomjerno raspoređuje, omogućujući lagano sušenje kose na samim korijenima.

To je okrugla četka s plastičnim zubima ili prirodnim vlaknima. Na dugoj kosi, brijači sa svojom pomoći oblikuju "holivudski val", na kratkoj kosi stvaraju volumen na korijenu.

Vrste sušila za kosu

Prije nego što odaberete sušilo za kosu i idite u dućan treba razlikovati vrste sušila za kosu. Postoji nekoliko klasifikacija.

Sušila za kosu mogu se podijeliti prema namjeni:

 1. za dom
 2. za profesionalnu uporabu.

Drugi način klasificiranja ovih uređaja za sušenje kose - prema strukturi:

 • sušilo za kosu - četka,
 • redoviti sušilo za kosu
 • kompaktni sušilo za kosu.

Redovito sušilo za kosu je poznato svima. Sušilo za kosu je model koji je prikladniji za oblikovanje i stvaranje prekrasnih kovrča. Unatoč činjenici da takvi uređaji nemaju veliku snagu, oni zbog svoje strukture pomoći će sušiti kosu i napraviti styling. Savršeno za vlasnike tanke kose. Kompaktan sušilo za kosu je vrsta običnog sušila za kosu, razlika je u tome što ima malu veličinu, često ima preklopnu ručku i pogodnija je za putovanja i putovanja. Ova opcija se može sklopiti i ne zauzima puno prostora. Treba razumjeti da su ti modeli tanki, te stoga nisu najpogodnija opcija za kućnu uporabu, pogotovo ako njezin vlasnik želi kupiti opremu za dugu kosu.

Što tražiti pri kupnji

Prvi i možda najvažniji parametar je moć. Ovisi o temperaturi grijanja. Nemojte misliti da što je moćniji to bolje. Kako bi odabrali pravu sušilo za kosu za kućnu uporabu, potrebno je razumjeti ženu s kojom vrstom kose, kao i koliko dugo je ona, koristiti je. Ako vam je potreban uređaj za finu kosu, preporuča se ostati na sušilu za kosu snage do 1,2 kW. To će osigurati nježan stil, koji je koristan za oslabljenu kosu. Od 1,2 do 2 kW su univerzalne i to je opcija koja je pogodna za gotovo sve žene za friziranje kod kuće. Od 2000 W - puno profesionalnih uređaja, takva se oprema odvodi frizerima ili za gustu i dugu kosu.

Druga stvar koja razlikuje dobar sušilo za kosu od niže kvalitete je ionizacija. Ova značajka omogućuje vam da ne isušite kosu, što ih čini krhkim. Osim toga, kada se koristi ionizator, kosa nije elektrificirana.

Načini rada su kriterij koji uređaj čini svestranijim. Na sušilu za kosu možete pronaći gumb za ionizaciju, hladno sušenje, kao i kontrolu brzine i temperaturu grijanja. U jeftinim modelima, podešavanje temperature i brzine ventilatora najčešće se kontrolira jednim prekidačem. To je nezgodno, jer je nemoguće odabrati malu struju i visoku temperaturu ili obrnuto. Stoga prilikom kupnje treba odabrati sušilo za kosu, u kojem su prekidači smješteni odvojeno.

Ne zna svaki kupac da sušilo za kosu može imati više od jedne mlaznice. Glavna mlaznica se naziva koncentrator. Vizualno izgleda kao cilindar koji se sužava prema kraju. Njezin je zadatak usmjeravati protok zraka. Kao dodatna mlaznica u kompletu može biti difuzor i aktivni difuzor. Prvi je zvono s rupama na kraju. S njim je sušenje mekše, što osigurava poštivanje kose. Aktivni difuzor širi se prema kraju i ima posebne prste. Uz to, osigurati volumen od korijena. Ova mlaznica se nalazi u skupim modelima. Vrijedi znati da difuzor nije jedini način da se napravi voluminozna frizura. Možete upotrijebiti češalj i osušiti kosu s korijena, učinak će biti sličan, ali će difuzor ipak bolje podnijeti taj zadatak.

Prisutnost filtera i mogućnost njegovog čišćenja. Ako pogledate sušilicu sa stražnje strane, možete vidjeti metalnu ili plastičnu mrežu. Njezin je zadatak spriječiti ulazak prašine u sušilo za kosu. Kod visokokvalitetnih modela uklanja se tako da se može očistiti. Jeftini uređaji to ne dopuštaju.

Često, kupci mogu čuti pitanje ne samo kako odabrati sušilo za kosu, ali i koja tvrtka kupiti uređaj. Treba reći da je u ovom slučaju bolje da se zadržimo na poznatijim robnim markama. U pravilu, poznati proizvođači daju dulje jamstvo. U njihovoj tehnici koristi se visokokvalitetna plastika, koja pri grijanju neće emitirati miris. Još jedna važna točka koja je manje uobičajena u nejasnim tvrtkama je titan ili keramičke ploče za disekciju zraka. Njihova prisutnost utječe na vijek trajanja i osigurava optimalno sušenje za bilo koju vrstu kose. Ženama sa slabom kosom savjetujemo da obratite pozornost na ovo pitanje kako ih ne biste ponovno ozlijedili. Visokokvalitetnom tehnologijom može se pripisati tvrtka Remington, Rowenta, Philips, Redmond, Bosch. Cijena uređaja ovih proizvođača je obično skuplja, ali vrijedi novac.

S obzirom na činjenicu da ponekad morate koristiti sušilo za kosu dugo vremena, trebali biste ga uzeti u ruke kada ga kupite. Uređaj ne bi trebao biti pretežak, a osim toga morate provjeriti kako je to udobno u vašem dlanu i općenito kako ga koristiti. Ako ne obratite pažnju na to, onda se ruka može umoriti tijekom sušenja, a općenito neće biti ugodna za korištenje.

Posljednja važna točka - zaštita od izgaranja. Istaknuti brandovi omogućuju automatsko gašenje sušila za kosu kada je visoka toplina ili produljeno sušenje. Osim toga, neki uređaji imaju funkciju isključivanja ako kosa ulazi u sušilo za kosu.

Savjeti za korištenje

Ne znaju svi vlasnici sušila za korištenje ovog uređaja. Njihovo poštivanje će produžiti vijek trajanja uređaja i omogućiti vam zdravu kosu.

 1. Ne smije uvijek uključivati ​​najveću brzinu i visoku temperaturu. Oni su potrebni za brzo sušenje ili stvaranje frizura. U drugim slučajevima, to bi trebalo biti ograničeno na prosječne modele ili najneophodnije. Vrući zrak suši kosu i čini je krhkom.
 2. Ako je dlaka duga i gusta, trebat će više vremena da se osuši. Trebalo bi povremeno isključiti sušilo za kosu.
 3. Kako se filtar začepljuje, mora se očistiti.
 4. Sušilo za kosu ne možete zatvoriti na kosu, tako da ne padnu u uređaj.
 5. Kada isključite sušilo za kosu proizvođači preporučuju dosljedno prebacivanje na prethodnu temperaturu i ne isključujte uređaj odmah.

Postoji nekoliko pravila, a njihovo poštivanje ne zahtijeva mnogo truda, ali pruža mnoge koristi.

U zaključku ću navesti nekoliko popularnih modela na tržištu koji su cijenjeni od strane kupaca i profesionalaca u području ljepote i zdravlja.

REDMOND RF-519

Otvara rejting model od kineskog proizvođača Redmond. 5 načina rada - dvije temperature i tri brzine. Također je osigurano i hladno sušenje. Snaga - 2 kW. Tu je uklonjivi filter i kuka za vješanje. Težina - 0.48 kg. Uključeno glavčinu mlaznice. Postoji zaštita od pregrijavanja. Duljina kabela - 1,8 metara. Među prednostima koje su zabilježili korisnici - mala težina i snaga. Proizvedeno u dvije boje. Cijena - od 1.500 rubalja. (2 trgovine - Svugdje, Moskva).

Philips BHD176 DryCare Pro

Model od proizvođača iz Nizozemske s funkcijom ionizacije i hladnog sušenja. Snaga - 2,2 kW. Postoje 3 temperaturna uvjeta i 2 kapaciteta puhanja. Filter je uklonjen, možete objesiti petlju. Mlaznice - difuzor i glavčina. Duljina kabela - 1,8 metara. Korisnici bilježe jednostavnost korištenja i pouzdanost modela. Cijena - od 2 900 rubalja. (3 trgovine, 4 trgovine, 6 trgovina).

Remington d5210

Tvrtka Remington specijalizirana je za proizvodnju opreme za ljepotu, smatra se profesionalcem u ovom području. Snaga - 2,2 kW. 3 podešavanja temperature i 2 brzine. Filter se može očistiti. Uključuje samo središte. Korisnici vole prisutnost ionizacije i male težine uz prilično impresivnu veličinu i performanse. Cijena - od 2 000 rubalja. (4 trgovina, Moskva).

Braun HD 785 satenska kosa 7

Sušilo za kosu njemačkog proizvođača s 5 načina grijanja i 2 brzine strujanja. Snaga - 2 kW. Za vješanje postoji prijenosna petlja za filtriranje. Zgodan pričvršćivanje kabela, koji se može rotirati, što će ga spasiti od loma. Uključuje difuzor i glavčinu. Postoje dva načina hladnog protoka zraka. Među prednostima - miran rad. Cijena - od 4 200 rubalja. (2 trgovine, 5 trgovina, 6 trgovina, Moskva).

Philips HPS910 DryCare Prestige Pro

Uređaj s dugim kabelom - 2,5 metra, dobra snaga - 2,1 kW. Filtar se uklanja radi čišćenja, možete se objesiti za posebnu petlju. Postoji ionizator. Podešavanje brzine -2, grijanje - 3. Korisnici vole ergonomiju i tihi rad modela. Mlaznica - čvorište. Cijena - od 4 tisuće rubalja. (2 trgovine, 3 trgovine, 6 trgovina, 7 trgovina, Moskva).

BaBylissPRO BAB6350 Luminoso

Svijetli model u nekoliko boja i male veličine. U isto vrijeme visoka snaga - 2,1 kW. Postoji ionizacija, hladno sušenje. Podešavanje brzine i temperature je odvojeno. Model se može objesiti za petlju. Duljina kabela - 2,8 metara. Težina - 0.48 kg. Odnosi se na tišinu, osim toga, pogodan je za korištenje zbog male veličine i težine. Cijena - od 4 300 rubalja. (Moskva).

Moser 4350-0050

Moser je njemačkog podrijetla i nadaleko je poznat po škarama za kosu. Smatra se jednim od najboljih u tom smjeru. Nedavno je tvrtka počela proizvoditi i druge vrste tehnologije. Razmatrani model ima veliku snagu - 2,2 kW. 3 temperature i 2 brzine. Možeš se objesiti. Keramičke ploče u razdjelniku. Mlaznica - čvorište. Duljina kabela - 2,8 metara. Tu je ionizator i hladno sušenje. Razlikuje se izvrsnom ergonomijom. Cijena - od 3 800 rubalja. (2 trgovine, 5 trgovina).

Rowenta CV 4751

Zgodan model za putovanje s velikom snagom. Tu je preklopna ručka. Snaga - 2,2 kW. Tu je ionizator, hladno sušenje. Postoje 3 temperaturna režima i 2 brzine. Jedna mlaznica - čvorište, možete objesiti i očistiti filtar. Cijena - od 2 500 rubalja. (3 trgovine, 4 trgovine).

Philips BHD006 Essential Care Travel

Zgodan model za putovanje s preklopnom ručkom i malim kapacitetom - 1,6 kW. Prikladno za kratku kosu ili za one koji koriste uređaj nije često. Dvije izvedbe boja. Kombinirana temperatura i brzina prekidača. Uključeno je kućište, mlaznica - čvorište. Duljina kabela - 1,8 metara. Može raditi od 110 ili 220 V. Postoji petlja za vješanje. Cijena - od 1 400 rubalja. (2 trgovine, 3 trgovine, 4 trgovine, 7 trgovina, Moskva).

Hvala na pažnji! Vidimo se opet! S poštovanjem, Rostislav Kuzmin.

Koji je najbolji sušilo za kosu?

Pokušajmo odgovoriti na pitanje: Koje karakteristike treba imati idealan model? Najbolje sušilo za kosu treba kombinirati kvalitete kao što su kompaktnost, jednostavnost korištenja i pristupačna cijena. Pri odabiru modela obratite pozornost na funkcionalnost. Visokokvalitetna oprema trebala bi imati sljedeće karakteristike:

 1. standard snaga 1600-1800 W - manje snažan model neće omogućiti normalan protok toplog zraka, a ozbiljno pregrijavanje dovodi do suhoće i krhkosti niti,
 2. prosječan veličina i težina uređaja - sva visokokvalitetna oprema se ne razlikuje u minijaturnoj veličini, budući da je najveći dio sušilice motor. Ako je model lagan i vrlo mali, postoji velika vjerojatnost da je motor izrađen od niskokvalitetnog metala,

 • zvuk - sušilo za kosu treba "ravnomjerno zvučati", bez prekida. Ako se zvuk spusti, on ide gore - često je neispravan,
 • obrazac - Pištolji su prikladni za profesionalnu uporabu, jer se protok vrućeg zraka može usmjeriti na određeno mjesto. Cilindrične su tražene za kućnu uporabu, jer se mogu držati u bazi,
 • materijal - vijek trajanja ovisi o njegovoj kvaliteti. Preporučeni materijal je termoplast,
 • duljina žice - Minimalna veličina žice mora biti 1,5 metara. Potrebno je odabrati modele s kuglastim pričvršćenjem podnožja na žicu, što će produljiti vijek trajanja modela i spriječiti prijevremeno habanje,
 • temperaturnim uvjetima - omogućuju vam da odaberete optimalnu temperaturu, koja može varirati kako biste stvorili frizure i redovito sušenje kose.
 • Je li vrijedno platiti više za profesionalni sušilo za kosu?

  Profesionalni sušilo za kosu može imati brojne dodatne funkcije koje u skladu s tim povećavaju njegovu cijenu. Među korisnim opcijama je dodatni filtar koji štiti motor od prašine i kose, što produljuje život.

  Bočni poklopci pomoći će vam da oprema ostane netaknuta jer sprečavaju klizanje modela po podu kada ga stavite na površinu kako biste, na primjer, odvojili novi pramen. Senzor kontrole vlažnosti pomoći će vam odabrati optimalne parametre za kovrče kako biste izbjegli suhoću.

  Automatsko isključivanje - model prestaje raditi ako ga spustite okomito. Ionizator će učiniti kovrče sjajnima i živima, sprečavajući učinak elektrifikacije.

  Fini stil friziranja

  Bez obzira na to koliko je moderan sušilo za kosu, on i dalje šteti zdravlju kovrča, tako da bi kontakt s vrućim zrakom trebao biti minimalan. Preporuča se koristiti tehniku ​​kada se kosa sama osuši za trećinu. Nemojte zanemariti toplinsku zaštitu koja može umanjiti štete zbog stalnog kontakta sa sušilom za kosu.

  Kako oblikovati sušilo za kosu:

  • proces polaganja počinje od korijena do kraja,
  • uvojci su ravnomjerno prekriveni sredstvima za oblikovanje - pjenu, pjenu,
  • pramenovi su međusobno odvojeni, svaki mora biti podignut i povučen tako da vruća struja lako prolazi kroz nju,
  • postupak se ponavlja za svaki lanac dok se kosa ne osuši,
  • Nakon izrade stylinga, ostavite kosu hladnom. Ako model sušila za kosu osigurava prisutnost gumba s hladnim zrakom, tada ga trebate ohladiti.

  Metode oblikovanja u velikoj mjeri ovise o vrsti, duljini i debljini kose. Jake i glomazne kovrče mogu se sušiti bez upotrebe dodatnih sredstava. Rijetke i lomljive kose trebaju “fiksirati” znači, inače nećete postići željeni rezultat ili će biti vrlo kratkog vijeka.

  Za izradu ravne kose koristi se standardno sušenje s češljem za ravnanje na kraju stila. Za vlasnike kovrčave kose savršen difuzor. Sušilo za kosu će lijepo "ukrasiti" postojeće kovrče i dati volumen kose.

  Kriteriji za odabir sušila za kosu

  Kada kupujete sušilo za kosu, prije svega je potrebno procijeniti njegovu snagu. Ne bi trebalo biti što je moguće više, idealno rješenje za kućnu uporabu - u rasponu od 1200 do 1600 vata. Za slabu i tanku kosu, možete kupiti tanak sušilo za kosu, također je pogodan za styling.

  Pogodno, ako sušilo za kosu ima nekoliko ograničenja temperature i brzine, moći ćete samostalno odabrati uvjete za stvaranje frizura. Prisutnost funkcije "hladni zrak" omogućit će popravak instalacije. Procijenite težinu uređaja. Za čestu uporabu morate kupiti lagani sušilo za kosu.

  Odlučite koje priloge trebate. U prisustvu perma, difuzor je vrlo pogodan, ovaj uređaj će osigurati volumen kose. Za kratku kosu potrebna je četka za sušilo za kosu, koja će kosu učiniti bujnom. U prodaji su sušila za kosu s štipaljkama za ravnanje kovrča.

  Sušilo za kosu može biti u obliku cilindra ili pištolja, “probati” u dućanu i tog i drugog modela kako bi se odlučilo koje je udobnije koristiti. Ne postoje kvalitativne razlike između proizvoda različitih oblika, tako da možete odabrati onu koju želite.

  Funkcije sušila za kosu

  Najbolje je da ostanete na sušilu za kosu pomoću filtra, što će štititi uređaj od pregrijavanja i, kao rezultat, izgaranja. U odabranom modelu filtar treba ukloniti bez ikakvih problema kako bi ga se moglo očistiti.

  “Pametna” i korisna značajka u sušilicama za kosu je ionizacija. Pomaže u sprječavanju lomljive kose. Ionizacija zasićuje kovrče molekulama vode, tako da se kosa tijekom sušenja i oblikovanja dodatno hidrira. Opcija također djeluje na zaglađivanje ljepila za kosu, smanjujući statički elektricitet. Tu su i sušila za kosu s turmalinom, takvi uređaji proizvode ione u većim količinama i omogućuju brže sušenje kose.

  Naravno, morate obratiti pozornost na cijenu uređaja, model marke, jamstveno razdoblje. Prije odlaska u trgovinu, možete pročitati recenzije nezavisnih stručnjaka kako biste pronašli sušilo za kosu iz vaših snova.

  Kako odabrati kvalitetan sušilo za kosu

  Za svakodnevnu upotrebu odaberite kapacitet modela od 1200-1600 W. Dovoljno je osušiti kosu, položiti je i zadržati zdrav izgled. Nepravilno rukovanje puhalom veće snage može uzrokovati opekline vlasišta, suhe krajeve i perut.

  Dobro sušilo za kosu treba imati najmanje dvije brzine i temperature. Stvaranje stila, sušenje tanke i oštećene kose provodi se na niskoj temperaturi. Dodatni plus je prisutnost protoka hladnog zraka iz sušilice. Nužno je osigurati polaganje u završnoj fazi.

  Svakako testirajte sušilo za kosu prije kupnje. Zvuk mora biti gladak, bez hripanja i pada volumena. Inače možemo zaključiti da je proizvođač uštedio na kvaliteti motora. Takav model neće dugo trajati.

  Kućište visokokvalitetnog sušila za kosu izrađeno je od izdržljive plastike otporne na toplinu. Zahvaljujući njemu, uređaj se neće slomiti kada padne na pod i neće se rastopiti tijekom dugog rada. Nažalost, vrlo je teško sami odrediti dobre materijale. Stoga, odabir sušilo za kosu, dati prednost dokazano poznatih brandova.

  Pogledajte videozapis: Saveti za savrseno ISFENIRANU KOSU (Veljača 2020).

  Loading...