Shugaring

Tehnike shugaringa: Banding, Manual, Spatula

Naziva se tehnika shugaringa u kojoj se pasta nanosi i uklanja iz tijela posebnom lopaticom lopatica, To je vrlo pogodno kod obrade velikih površina, jer omogućuje uštedu vremena u usporedbi s ručnom opremom i ekonomičnije je od povezivanja.

Ova tehnika se može koristiti na bilo kojem dijelu kože, odlična je za rad u području bikinija, jer vam omogućuje da eliminirate kontakt majstorske ruke s klijentovim intimnim područjem.

Majstori-profesionalci primjećuju da pri radu s lopaticom potrebna je određena vještina. U početku, početnicima će biti nezgodno koristiti takav alat.

Tehnika vezanja traka

Najlakše je izvesti. Ne zahtijeva posebnu obuku i vještine, pa je često prakticiraju "početnici".

Ova tehnika je slična depilaciji voska - pasta se uklanja pomoću zavoja (papir, tkane ili plastične trake). No, samo uz očuvanje načela shugaring: primjena protiv rasta kose, uklanjanje rasta. To je glavna razlika od voska. Smatra se da je tehnika zavoja prikladna za obradu velikih površina (ruku, nogu, itd.), Jer značajno štedi vrijeme postupka.

ALI, to je samo ako su dlake tanke, prilično savitljive, rastu blizu površine kože.

Prema iskustvu većine majstora za tvrdu kosu, tehnika vezivanja nije prikladna, budući da dlake nisu potpuno uklonjene i često se prekidaju. Kao rezultat toga, rezultat je loša kvaliteta, a potrošnja paste je velika.

Uglavnom svi preferiraju ručnu tehniku. Iako se trake pokušavaju držati pri ruci u slučaju zapinjanja (ljepljiv ćemo razgovarati malo kasnije).

Princip tehnologije zavoja:

Povrh paste, koja se nanosi na kožu protiv rasta kose, pričvršćuje se remen za zavoj. Slobodnom rukom kožu pored trake treba lagano napeti. Nakon toga, također podignite i dramatično uklonite rast kose.

Tehnika ručnog shugaringa

Ova tehnika je neophodna pri izvođenju depilacije šećera. Ova metoda uključuje nanošenje sastava šećera na kožu i njegovo uklanjanje samo uz pomoć ruku. Prednosti ove metode: nedostatak dodatnih alata, bolja kontrola i ravnomjerna raspodjela paste.

Osnovna načela ručne tehnike:

 • Prilikom nanošenja paste, važno je staviti ruku ne paralelno s kožom, već pod kutom od 90 stupnjeva (kao kod sviranja klavira). To će dati bolji rezultat kada se pasta razbije i pomoći će da se izbjegne lijepljenje.
 • Nanesite tijesto na tijelo treba biti glatko, s blagim pritiskom, i suza, naprotiv, oštar, kratki pokret paralelno s kožom. Pasta u ovom slučaju lako se skida, dlačice se uklanjaju što je moguće čišće.
 • Nema potrebe za stankom između nanošenja i odgađanja, što smanjuje vjerojatnost "ljepljivosti" (jer se tijesto, dugo na koži, zagrijava, počinje topiti i širiti se).

Tehnika pušenja pušača

Zapravo, kao svojevrsni priručnik, tehnika poticanja shugaringa razlikuje se samo po tome što se sve manipulacije sa šećernom pastom ne izvode iz ruku, već pomoću posebne lopatice. Prema nekim stručnjacima, gubitak izravnog kontakta s kožom ruku, pasta više zadržava svoja radna svojstva. Ali kontra ove tehnike je dovoljna. Jedna od njih je loš nadzor tjestenine.

Prednosti tehnologije

Shugaring s lopaticom ima mnogo obožavatelja - ova jednostavna metoda depilacije ima nekoliko važnih prednosti:

 1. Izostanak izravnog dodira s rukama omogućuje da pasta zadrži sva korisna svojstva. Pasta je zaštićena od štetnih mikroorganizama.
 2. Prekrasna manikura za djevojčice ne kvari se kada se samo-depilira. Nokti ostaju netaknuti.
 3. Slatka pasta za zube tijekom postupka, ona neće postati neugodno staviti na ruke i dobiti hammered ispod noktiju.
 4. Olakšanje za savjesne osobe koje ne vole kad majstorske ruke dođu u kontakt s tijelom koje se nanosi na tijelo klijenta.
 5. Tehnika spajanja omogućuje depilaciju bilo kojeg dijela tijela i izvrsna je za njegu intimnog područja. Čak su i kratke dlake potpuno uklonjene.

Majstori-profesionalci primjećuju da pri radu s lopaticom potrebna je određena vještina. Početnici će u početku biti neugodno koristiti spatulu.

Nijanse odabira tjestenine

Kada se koristi tehnika špatule, koristi se pasta koja se razlikuje po konzistenciji i krutosti. Njegova gustoća ovisi o području tijela koje je planirano depilirati.

Mekana / ultra meka, Idealno za depilaciju nogu i ruku. Mekana pasta prikladnija je za djevojke s tankom dlakom i osjetljivom kožom.

središnji, Koristi se za uklanjanje dlaka srednje tvrdoće. Preporuča se koristiti za djevojčice bilo kojeg tipa kože. No, regrown dlake bi trebao biti najmanje 2-5 mm duljine. Prednost paste takve konzistencije je nepostojanje potrebe za promatranjem temperature i vlažnih uvjeta u radnoj sobi.

gust, Univerzalna pasta, koja se uspješno nosi s dlakama na cijeloj površini tijela. Bolje je podnijeti zahtjev za depilaciju tvrdih, tamnih dlačica. Gusta pasta uspješno se uspostavila pri radu s osjetljivim dijelovima kože.

Ekstra čvrsto, Pogodan za ultra duboku epilaciju osjetljivih područja (bikini područja, pazuha, usne).


Različite vrste paste za shugaring iz tvrtke Arabia

Češće majstori rade kao spalna oprema, koristiti u pasti meke i srednje tvrdoće.

Osim osnovnih parametara paste za shugaring varira u sastavu. Zajednička i omiljena opcija za spatula opremu je redovita šećerna pasta s limunovim sokom i vodom. U prodaji su i paste na bazi glukoze ili fruktoze.

Neki proizvođači Dodaju se sastojci koji usporavaju rast novih dlaka. No, iz paste, koja uključuje konzervanse i okuse, bolje je suzdržati se. Ovi lijekovi oštećuju kožu.

Mogu li sam napraviti tjesteninu? Mnoge djevojke u potrazi za prirodnošću proizvoda, pokušavaju kuhati tjesteninu kod kuće. Znajući što su sastojci potrebni, izrada tjestenine je jednostavna.

Poteškoća se pojavljuje u drugom: u domu je nemoguće postići savršenu konzistenciju masa. Stoga je izbor zaustaviti se na gotovim pastama proizvođača koji su se dokazali u ovom području:

 • Ruski: Aravia, Gloria, Maris, Ayun, Start Epil, mlinac, Gerber,
 • Strani: Cannaan (Izrael), PANDHY'S (Mađarska), Dolce Vita (Španjolska), Alexandria (Amerika), MakeaLady (Finska), Riviere Sucre (Francuska), Pavia (Italija).

Priprema za epilaciju za uklanjanje dlaka

Prije slanja u postupak depilacije šećera potrebno je uzeti u obzir sljedeće preporuke:

Duljina kose, Potrebna duljina dlačica za postupak ovisi o načinu njihovog uklanjanja, koji je korišten ranije:

 • nakon britve 5-7 mm,
 • nakon depilacije 3-4 mm.

Odrasli krajevi kose mogu se obrezati, ali nemojte pretjerivati! i nemojte rasti duge koseAko je njihova duljina veća od 8 mm, depilacija će postati složenija i neće donijeti željeni učinak.

Ublažavanje boli, Mnoge nježne djevojke ne mogu podnijeti bol. Depilacija za uklanjanje dlaka (osobito u osjetljivim područjima) je postupak koji prati nelagodnost. Da biste smanjili osjetljivost kože, Preporučuju se farmakološke anestetike.:

 • mast ili krema na bazi lidokaina,
 • Tablete Ketonal, Pyralgin, Pentalgin ili Tempalgin.

Na temelju mišljenja, bolje je da se naoružate sredstvima za vanjsku uporabu (masti / kreme). Nanose se na kožu radi depilacije 50-60 minuta prije zahvata.

higijena, Prije depilacije morate se istuširati, posebno oprati pazuha i područje bikinija (koristiti neutralne gelove). Ne preporučuje se korištenje grubog čvrstog krpe - to može uzrokovati iritaciju kože.

piling, Nekoliko dana prije zakazanog događaja, koža se treba osloboditi keratiniziranih epitelnih stanica. Ali bez upotrebe pilinga - to ozljeđuje kožu. Piling pomaže u uklanjanju uraslih dlačica.

odmašćivanje, U završnoj fazi pripreme, koža se čisti u području epilacije od ostataka kozmetike i masti. To se može učiniti s dječjim prahom, prahom talka ili posebnim losionima. Ovim postupkom pasta bolje prekriva uklonjenu kosu, a zatim je uklanja.

Lopatica - glavno oružje

Za zahvat se koriste lopatice za shugaring - vrsta ravne lopatice. Oni su tri vrste, koje odabrati?

Metalna špatula Može se ponovno koristiti za shugaring, izdržljiv i pouzdan. Osim trajnosti, čelična lopatica je također vrlo pogodna za korištenje. Lako se obrađuje nakon zahvata i dezinficira.

Takva lopatica izrađena je od medicinskog čelika, ne uzrokuje kontaktni dermatitis (mnoge moderne djevojke pate od toga) i druge simptome alergije. Ova špatula je neophodna za depilaciju šećera, uz pomoć koje se pasta nanosi ravnomjerno, pokrivajući cijelu površinu kože.

No, rad s metalnom lopaticom bez određene vještine je težak, potrebno je iskustvo. Možete kupiti na web stranici profesionalne kozmetike.

plastika, Plastične lopatice su također izdržljive, ali nisu pouzdane poput metalnih. Prema riječima majstora, takve lopatice nisu osobito prikladne za rad.

drvo, Najjeftinija opcija, eko-prijateljski, ugodan i praktičan. Ali vrlo nepouzdano, stablo se lako lomi. Ali to nije zastrašujuće, jer drvena lopatica nije podvrgnuta daljnjoj rehabilitaciji i izbačena je odmah nakon zahvata - kao jednokratna lopatica.

Koja je lopatica najbolja?

Prema iskusnim kozmetologima, za početnike bolje je koristiti drvenu lopaticu, lakše im je razvijati vještine, U drugim slučajevima, poželjno je koristiti metalne spatule sa šećerom kao najpouzdanije i izdržljivije.

Špatule za shugaring se mogu kupiti u specijaliziranim internetskim trgovinama, na istom mjestu gdje se prodaju šećerne paste i ostali pribor.

Prednosti spurting opreme

 • Ova tehnika vam omogućuje da proširite radna svojstva paste, jer nema kontakta s rukama,
 • Lopatica vam omogućuje da djelomično oslobodite prste radne ruke,
 • Izostanak izravnog kontakta ruku sa šećernom pastom će vam omogućiti da sačuvate manikuru, koja često pati pri radu u ručnoj tehnici bez rukavica,
 • Prilikom rada gotovo da i nema zaglavljenih, jer pasta ima dobro prianjanje na lopaticu i lako se uklanja iz tijela, slijedeći alat,
 • Uklanja kontakt majstora s osjetljivim i intimnim mjestima kupaca.

Početak korištenja usluge Shuggling

Ova metoda depilacije slična je tehnici depilacije (depilacije). Algoritam shugaringa koji koristi lopaticu je sljedeći:

 1. Površina kože se čisti posebnim alatom dizajniranim za pripremu epidermisa za zahvat.
 2. Nanosi se prah ili talk. Nježno se dijeli dlanom preko površine kože. Možete koristiti pamučnu podlogu ili jednokratnu krpu.
 3. Lopatica dobiva malu grudicu paste (bolje je uzeti masu iz središta posude).
 4. Slatka se masa nanosi na depiliranu kožu i raspoređuje se u tankom sloju. Na kraju ostavite zgusnuti valjak - takva “podloga” će vam dobro doći. Prikladno je za nju pričvrstiti lopaticu kada treba skinuti traku.
 5. Po završetku postupka, valjkom nanesemo lopaticu s mase, lagano zategnemo kožu drugom rukom, a trzanjem odstranimo masu s kože.
 6. Ostatke tijesta ispere se posebnim sredstvom ili toplom vodom.
 7. Ako je depilacija izložena području bikinija ili pazuha, koža se tretira dodatnim dezinfekcijskim sredstvom (Miramistin ili Chlorhexidine). Udovi se ne mogu obrađivati ​​- koža na tim područjima je gusta i iritantnija.
 8. Nakon depilacije, nanosi se postepilacijsko sredstvo za njegu kože (ulje, krema, krema) na kožu.

Majstori imaju jedan trik kod depilacije metodom pete. To je tehnika mješavine koja koristi paste različitih gustoća.

Omiljeno je Metoda talijanske glazure, kada se tijesto nanosi spatulom niže gustoće (meka ili ultra meka).

Distribuira široki pojas bez napuštanja valjka. Pasta se uklanja malim komadom guste ili super guste paste (stavlja se na vrh). Ova neobična “dvostruka” metoda pomaže u skraćivanju vremena zahvata i uklanjanju više dlačica odjednom..

Otkrit ćemo i druge trikove majstora koje su koristili u šećernoj spatuli različitih dijelova tijela:

Bikini područje, Postupak se najbolje izvodi kada klijent sjedi na rubu stolice. U tom položaju, koža ima najbolju napetost. Da bi se postupak dalje otupio, bolje je zategnuti kožu (pri uklanjanju paste) slobodnom rukom. Što je koža jača - to je bolniji postupak kvarenja.

Kada depilirate bikini područje, bolje je da dlačice ne budu preduge, ako je masa slomljena, bol će biti prejaka. A slatka masa može se zalijepiti, što onemogućuje postupak depilacije. U idealnom slučaju, dlačice bi trebale biti 3-5 mm.

ispod pazuha, Ta područja kože također se odlikuju visokom osjetljivošću i povećanom traumom. Pri radu s ovom zonom treba uzeti u obzir jedan čimbenik: dlačice ispod pazuha rastu u suprotnim smjerovima.

Stoga je bolje ukloniti masu u dvije faze, uzimajući u obzir smjer rasta. Optimalna duljina kose za depilaciju je 5-7 mm.

Područje nogu i ruku, Za depilaciju šećera u ekstremiteta važno je naglasiti (depilirati bolje savijene ruke / noge). Što je veći naglasak, to je koža snažnije rastegnuta i djelotvoran rezultat užarenog šećera. Udovi nisu osjetljivi, a shugaring je bezbolan.

U slučaju poremećaja, bolje je upotrijebiti "riblju kost" (otkinuti tijesto s desna na lijevo s pokretima sličnim ribljoj kosti).

S uklanjanjem dlaka važno dobro osvjetljenje, U idealnom slučaju, bolje je provoditi postupke na dnevnom svjetlu, ako to nije moguće, onda pružiti najsvjetlije umjetno svjetlo. Osim toga, koristite svjetiljku ili stolnu lampu.

Što ako se pasta zaglavi? Ta je situacija fiksna, pogrešku možete ukloniti sljedećim metodama:

 1. Na mjestu lijepljenja čvrsto zategnite kožu i dramatično uklonite masu.
 2. Neposredno iznad područja zaglavljivanja, nanesite talk / prah, povucite zaglavljenu masu na mjesto u posudi i naglo ga uklonite.
 3. Nanesite mali komad tijesta na problematično područje, istegnite ga malo iznad ljepljive zone i uklonite.
 4. Isperite prianjajuću masu toplom vodom, temeljito osušite kožu i nastavite depilaciju.

metalni

Najpoželjnija opcija. Trajne su, ne deformiraju se i ne lome se tijekom rada, lako se peru i dezinficiraju nakon zahvata. Oni vam omogućuju da formirate prave tragove potrebne veličine u tankom i ravnomjernom sloju.

plastika

Ove spatule su najmanje prikladne za šaganje strojeva za skimming, jer nemaju ni rebra. To otežava nanošenje paste kako je potrebno za pravilno uklanjanje. Često su krhke i mogu se slomiti pod jakim pritiskom.

Drvena lopatica

Jesu li jednokratni materijal, ne zahtijevaju dodatnu obradu prije postupka. Imaju glatke rubove, što omogućuje da se stvori glatka staza tjestenine. Nedostatak je također krhkost, budući da se često lome tijekom rada.

Značajke tehnologije

Ako je potrebno, područje epilacije se tretira talkom u prahu, zatim špatulom nanesemo tanak, ujednačen sloj paste na rast kose.

Pasta treba imati nešto deblji sloj nego za tehnologiju zavoja, koja bi trebala završiti malim valjkom. Za njega ćemo je zgrabiti špatulom.

Uklonite tijesto mora biti oštar pokret rasta kose, strogo paralelan s kožom. Ne zamjenjujući pastu na lopaticu, ponavljamo cijeli ciklus u novom području.

Iskusni majstori savjetuju početnike da uče na drvenim spatulama, jer ih je lakše razviti. U drugim slučajevima, poželjno je da se metal koristi kao najpouzdaniji i najtrajniji.

Bez obzira na korištenu tehniku, svi postupci se najbolje izvode na dnevnom svjetlu. Ako to nije moguće, potrebno je osigurati dovoljno svijetlo umjetno osvjetljenje.

Živopisan primjer opreme za shugaring:

Naknadna njega kože

Tehnika spavanja shugaringa u usporedbi s povezivanjem ili ručnim načinom daje najbolji rezultat u vremenu, nakon čega slijedi glatkoća kože. Prema zapažanjima stručnjaka, dlake nakon shugaringa počinju rasti:

 • u pazusima nakon 7-10 dana,
 • u području bikinija 12-14 dana,
 • na nogama i rukama nakon 3-3,5 tjedna.

Ove brojke mogu varirati, konačni rezultat ovisi o genetskim karakteristikama žene, strukturi njezine kože, hormonalnoj pozadini. Ali, ono što se uvijek slavi jest usporava rast kose uz redovito shugaring.

Po želji možete produljiti učinak depilacije i zadržati glatku i baršunastu kožu dugo vremena. Da biste to učinili, slijedite neke preporuke.

Upozorenje! Nakon shugaringa (prvih 1-2 dana) ne možete:

 • idite na solarije, kupke i saune,
 • uzmi prevruće kupke
 • baviti se aktivnim sportovima,
 • biti vani na izravnom suncu
 • dopustiti koži da dođe u dodir s posteljinom od sintetičkih tkanina,
 • koristite dezodoranse s okusima i mirisima.

Na drugi dan nakon shugaring, početi koristiti njegu kože moisturizers - losione, kreme. Osigurat će potpunu njegu i zaštitu depilirane kože.

Da biste se brzo riješili najmanjih pukotina ili ozljeda nakon shugaringa, treba dezinficirati otvorene folikule dlake iz kojih su uklonjene dlake. Ako se pojave znakovi iritacije, upotrijebite antiseptičke masti: Spasitelja, Pantenol, Malavit, Boro Plus ili Solcoseryl.

Razmislite o sredstvima narodne ljekarne, dobro ih ublažite i uklonite crvenilo kože:

Umirujuće biljne infuzije, Ruža, kadulja, hrastova kora i kamilica imaju sposobnost omekšavanja i dezinfekcije. Odabrana suha trava (2-3 žlice) strmo pari kipućom vodom (1/2 l).

Ostavite da se uliti sat i pol, umotan u posudu za infuziju s toplim ručnikom. Zatim, 5-6 puta dnevno, obrišite kožu ljekovitim sredstvom nakon shugaringa.

Antiinflamatorna aloe, Sok biljke (1-2 žlice su dovoljne.) Koristi se u obliku losiona. Aloe je osobito dobra za bikini i pazuha. Možete izrezati mesnati list biljke na pola i podmazati kožu nakon shugaringa.

Regeneriranje eteričnih ulja. Za brzu regeneraciju oštećene kože prikladni su eteri eukaliptusa ili čajevca. Mix 2-3 kapi ljekovitih sredstava s uljem krkavine (1-1,5 tbsp.) I podmazati kožu s mješavinom. Ulja se najbolje koriste za njegu kože ruku i nogu.

Jasno slijedeći sve preporuke i savjete, koža nakon shugaringa dugo će zadovoljiti domaćicu čistoćom i glatkoćom.

Pogledajte videozapis: Demo epilare INTIMA singura acasa . Cryska (Prosinac 2019).

Loading...