Shugaring

Koliko traje učinak shugaringa i koliko dugo traje rezultat epilacije?

Shugaring je jedan od najstarijih i najučinkovitijih načina za uklanjanje neželjenih dlaka. Metoda se temelji na korištenju ljepljive šećerne paste, koja služi kao materijal za depilaciju, obavija kosu, a zatim je uklanja iz korijena. Ovaj postupak se može provesti kao kozmetičarka i samostalno.

Raste li kosa nakon shugaringa

Raste li kosa nakon shugaringa? Ovo pitanje je zanimljivo mnogim ženama koje se najprije okrenu ovoj proceduri. Stručnjaci kažu da depilacija šećera može riješiti problem samo neko vrijeme. Međutim, u usporedbi s drugim metodama, shugaring pruža dugotrajnu glatkoću i baršunastu kožu, pomažući usporavanju rasta kose. Spori rast nastaje zbog činjenice da depilacija šećera ne narušava anatomiju folikula dlake. Uklanjanje se provodi u smjeru rasta kose. Prema tome, žarulja ne doživljava postupak kao stres i ne ulazi u fazu aktivnog oporavka.

Kosa nakon shugaringa raste, ali mnogo sporije i tanje nego kod redovitog uklanjanja dlačica i brijanja.

E Utjecaj postupka

Rast kose nakon shugaringa usporava i mijenja strukturu kose - postaju tanja i svjetlija. Vizualno, to produljuje učinak depilacije šećerne paste. A ako kosa nakon shugaring počinje rasti samo na 2. do 3. tjedan, oni će biti vidljivi tek nakon 4.. Shugaring ima svojstva ljuštenja. Masa šećera uklanja mrtve čestice kože i poboljšava cirkulaciju krvi. Djeluje kao prevencija urastanja dlaka i upala.

P Trajanje efekta razlike ovisno o zoni

Kako rastu kosu nakon shugaringa?

Rast štapova za kosu nakon uklanjanja šećera može biti neujednačen. Neki dijelovi tijela moraju se depilirati češće od drugih. To je zbog činjenice da cirkulacija krvi, koja potiče rast kose, izravno ovisi o blizini posuda na koži. A ako će noge biti zadovoljne svojom glatkoćom za vrlo dugo vremena, onda će pazuha morati platiti dvostruko više pozornosti. Dakle, koliko kose ne raste nakon shugaringa?

C Brzina ovisi o individualnim karakteristikama organizma, ali se i dalje mogu pratiti prosječni pokazatelji:

bikini - 3 tjedna (to je područje s najrazličitijim rastom štapića),

pazuha - do 2 tjedna (u nekim slučajevima prva kosa počinje probijati 10. dan),

lice (brkovi i usne) - 4 tjedna,

Čimbenici koji utječu na rast kose

Dakle, koji čimbenici određuju brzinu i strukturu kose?

Nacionalni faktor. Stope rasta i struktura kose razlikuju se za različite nacionalnosti. Na primjer, predstavnici azijske rase odlikuju se tamnom, tvrdom, gustom kosom, koju je teško depilirati i brzo rasti. Kavkaski narodi također imaju gust skalp. Narodi slavenskog tipa imaju laganu i meku kosu, obično rijetku i gotovo neprimjetnu na tijelu.

Hormonski faktor. Nažalost, mnoge žene pate od hormonskih poremećaja. To izaziva brzi rast i tamnjenje kose, kao i rast "muške" kose u prsima, leđima i bradi. Ako osjetite ovaj problem i vaša kosa raste brzo nakon shugaringa, to se ispravlja liječenjem sa specijalistima.

Genetski faktor. Većina vanjskih znakova nam se prenosi od roditelja. Dakle, karakter kose može se naslijediti. Najčešće se to događa križno (od majke do sina, od oca do kćeri).

Važno je! Nikada nemojte uzimati droge i pilule koje su namijenjene za zaustavljanje rasta neželjenih dlaka. Takvi proizvodi sadrže visoko koncentrirane hormone koji negativno utječu na tijelo.

Kako produžiti učinak uklanjanja šećera

Tako ste naučili o učinku shugaring epilacije (koliko kosa ne raste). Za produljenje i povećanje trajanja učinka shugaringa - napravite piling prije zahvata.

Sredstvo za pročišćavanje će „osloboditi“ kratke dlačice ispod rožnatog sloja epidermisa i bit će uklonjene zajedno s dugom kosom. Inače će se vlasi početi samostalno probijati unutar tjedan dana, a na nedavno depiliranom dijelu pojavit će se “jež”.

Pareći kožu prije zahvata također funkcionira za budućnost. Kao posljedica izlaganja vrućoj vodi, pore na koži se otvaraju. To pridonosi jednostavnoj depilaciji. Šećerna pasta teče dublje, obavija i izvlači luk i ne lomi vrh kose.

Duljina vlasi također igra veliku ulogu. Ljepljiva pasta ne može uhvatiti kratku kosu. Kao rezultat toga, neželjene dlake se uklanjaju djelomično, ali ne možete ni sanjati o željenoj glatkoći kože.

Važno je! Kosa u vrijeme uklanjanja dlaka trebala bi dostići 5 milimetara.

Pročišćavanje kože nakon shugaringa spriječit će urastanje dlake, što znači da će učinak depilacije biti puno bolji. Uostalom, urastane dlake ne samo da izazivaju upalu, nego se i kasnije teško uklanjaju.

N Prednosti shugaringa

Prednosti depilacije šećera su očite. Za razliku od voska, ona ne traumatizira kožu (jer se kosa izvlači "prema rastu", a ne "protiv" kao u slučaju s voskom). S vremenom shugaring doprinosi sporijem rastu i stanjivanju kose, ali o tome ne sanja svaka žena? I naravno, postupak je bezbolan.

Preporučuje se shugaring u slučaju preosjetljivosti kože, jer šećer vrlo nježno djeluje na površinu kože i pruža antibakterijsku zaštitu.

Suvremeni svijet doprinosi stalnom poboljšanju tehnologije. Ali neke stare i provjerene tehnike uvijek će biti relevantne. Tako shugaring, koji je došao do nas iz dubine dobi, do danas pomaže ljepotama biti dobro njegovan i siguran.

Raste li kosa nakon shugaringa

Raste li kosa nakon shugaringa? Ovo pitanje je zanimljivo mnogim ženama koje se najprije okrenu ovoj proceduri. Stručnjaci to kažu depilacija šećera može riješiti problem samo neko vrijeme.

Međutim, u usporedbi s drugim metodama, shugaring pruža dugotrajnu glatku i baršunastu kožudoprinose sporijem rastu kose.

Spori rast nastaje zbog činjenice da depilacija šećera ne narušava anatomiju folikula dlake, Uklanjanje se provodi u smjeru rasta kose.

Odnosno luk ne doživljava postupak kao stres i ne ulazi u fazu aktivnog oporavka.

Čimbenici koji utječu na rast kose

Dakle, koji čimbenici određuju brzinu i strukturu kose?

 1. Nacionalni faktor, Rast i struktura kose Različite nacionalnosti, Na primjer, predstavnici Azijska utrka odlikuje se tamnom, čvrstom, gustom kosomkoje je teško depilirati i brzo rasti. Kavkaski narodi također imaju gust skalp, Nacionalnosti vezane uz Slavski tip ima plavu i meku kosuobično su rijetki i gotovo neprimjetni na tijelu.
 2. Hormonski faktor, Nažalost, mnoge žene pate od hormonskih poremećaja, To izaziva brzi rast i tamnjenje kose, kao i rast "muške" kose u prsima, leđima i bradi. Ako osjetite ovaj problem i vaša kosa raste brzo nakon shugaringa, to se ispravlja liječenjem sa specijalistima.
 3. Genetski faktor, Većina vanjskih znakova nam se prenosi od roditelja. I tako i karakter vlasišta može se naslijediti, Najčešće se to događa križno (od majke do sina, od oca do kćeri).

Što je depilacija šećera i koje su prednosti?

Epilacija sa šećernim sirupom naziva se i shugaring. Njegova suština je vrlo jednostavna. Prvo, mješavina nalik karameli, nanesena na kožu u toplom obliku. Zatim se uklanjaju nakon stvrdnjavanja zajedno s kosom oštrim pokretom u smjeru njihova rasta. U ovom slučaju, sva "vegetacija" se uklanja zajedno s korijenom.

Ovisno o tome koja se zona čisti, priprema se mješavina: za lice se koristi mekana, a za nogu i pazuha čvršća. Glavni sastojci paste su šećer, voda, limunov sok.

Ova metoda uklanjanja dlaka ima niz prednosti:

 • postupak se može obaviti kod kuće, kupnjom gotovih alata u trgovini,
 • kada koristite recept domaće tjestenine - uštedite proračun
 • nova kosa raste sporije
 • potpuno sigurna opcija bez opeklina
 • način manje bolan od depilacije,
 • uklanja dlake različitih stupnjeva tvrdoće
 • može se koristiti na svim dijelovima tijela, čak i na licu,
 • ne izaziva urastanje kose,
 • ostaci se lako peru.

Shugaring se preporučuje za osjetljivu kožu, kao najmanje traumatska opcija epilacije. Osim toga, otopina šećera ne uzrokuje alergije.

Zašto se rast usporava?

Shugaring u usporedbi s drugim metodama uklanjanja dlaka ima duži učinak. Vidljive dlake pojavljuju se u drugom ili trećem tjednu, ovisno o zoni. Pod utjecajem sastava šećerne paste, osobito limunske kiseline, mijenja se struktura kose. Iscrpljena je, obezbojena, ne tako vidljiva, manje tvrda i raste sporo. To se može jasno vidjeti nakon 3-4 sesije.

Osobitost uklanjanja šećera je da se sastav uklanja u smjeru rasta kose, a ne protiv njega. Zbog toga folikul dlake nije pod stresom, ne izaziva brzu reakciju tijela na vraćanje zaštitnog pokrivača.

Ovaj kozmetički postupak aktivira cirkulaciju krvi u dermisu, uklanja mrtve čestice kože, djeluje gotovo kao piling. Sve to pruža glatko i dobro uređenu kožu tijelu.

Što određuje trajanje i koliko traje učinak?

Rezultat svake kozmetičke procedure, prije svega, ovisi o usklađenosti sa svim pravilima njegove provedbe. Glatka koža nakon šećernog uklanjanja dlačica traje nekoliko tjedana, ali na različitim dijelovima tijela vrijeme do pojave novih dlačica je različito. To ovisi o tome koliko su krvne žile bliske. Koliko kose ne raste nakon shugaringa ovisi o individualnim karakteristikama osobe.

Prosječni vremenski intervali su:

 • pazuha - 10-14 dana,
 • obrve - 14 dana,
 • bikini - oko 3 tjedna,
 • noge i ruke do 4 tjedna
 • lice - 4 tjedna.

Zbog nejednake stope obnove kose, neka područja će se morati češće obrađivati ​​sa šećernim sirupom. Uvjeti savršeno glatke kože su primjetno smanjeni ako je struktura paste odabrana pogrešno, dlaka različitih duljina i sam postupak je proveden pogrešno.

Prestaje li rast kose nakon shugaringa?

Ovo pitanje je zabrinjavajuće za one koji se bave odabirom metode uklanjanja dlačica. Jao, slatka ljepljiva masa ne može zauvijek ukloniti "vegetaciju" tijela. Koža će biti glatka samo nekoliko tjedana, nakon čega će se sesija morati ponoviti. No, za razliku od redovnog brijanja, nakon čega rastu još tvrđe dlake, shugaring ih isušuje.

Uz svaki sljedeći postupak, rast se usporava, a sesije su manje bolne. Nove dlake čine ih tanjim i lakšim, nema ih mnogo, pa će se osjećati 2-3 tjedna, ali vizualno vidljivo - na 3-4 tjedna.

Koja kosa raste nakon shugaringa?

Nezadovoljstvo onih koji su pokušali ovaj postupak često je posljedica činjenice da nakon samo 3-4 dana kosa raste natrag na tijelu.

Shugaring nije u stanju ukloniti mali "paperje", ono prvo raste.

Također iz “konoplje” - crne točke, “vegetacija” počinje aktivno probijati. Zato je pravilnost kozmetičkih sesija tako važna. Tada će kosa rasti ravnomjernije, bit će uklonjena istovremeno, a intervali između epilacije će biti duži.

Kako produžiti rezultat postupka?

Pravilna priprema pomaže usporiti ponovni rast kose nakon uklanjanja šećera. Usklađenost s ovim jednostavnim pravilima dovest će do toga da će se intervali između sesija povećavati.

 1. Peeling kože nekoliko dana prije shugaring uklanja mrtve čestice epidermisa, tako da su fine dlačice probušene i uklonjene. Ako se to ne učini, uskoro će postati vidljivi i uživati ​​u glatkim nogama ne više od tjedan dana.
 2. Vruća kupka parna koža, otvara pore. Sa šećernom pastom lakše će se raditi, a epilacija će biti manje bolna. Možete napraviti topli oblog od izvarka ljekovitog bilja.
 3. Odrasla kosa ne manja od 5 mm. Postupak se ne smije izvoditi na savršeno kratkim dlačicama (manje od 0,5 cm). Slatka mješavina neće moći zgrabiti i zadržati ih kako bi se osiguralo uklanjanje.
 4. Ribanje. Ne bi bilo suvišno za nekoliko dana hodati po koži očišćenoj od kose mekim pilingom. Ova tehnika će spriječiti stvaranje urasle kose, svrbež, nelagodu i upalu.
 5. Koristite kreme. Dobar učinak postiže se daljnjom primjenom kreme koja usporava rast kose.

Zbog nepravilne pripreme za uklanjanje dlačica i njegu kože nakon nje, mnoge žene kritiziraju ovu metodu. Nemojte zanemariti jednostavne, ali važne savjete.

Što uzrokuje prebrzu rast kose?

Razlozi prebrze obnove "vegetacije" mogu biti različiti. Treba shvatiti da se predstavnici različitih nacionalnosti razlikuju, uključujući ukočenost i brzinu rasta kose. Ove značajke su naslijeđene od roditelja, ne mogu se mijenjati.

Važan čimbenik je hormonska pozadina u žena. Dominacija muških hormona u kratkom vremenu pridonosi pojavi prilično ukočene kose. Taj se razlog može ispraviti, ali samo internim sredstvima (lijekovima) nakon savjetovanja sa stručnjakom.

preporuke

Nekoliko savjeta prije uklanjanja dlačica pomoći će izbjeći neugodne posljedice:

 1. Prvi put je bolje povjeriti takav postupak profesionalcu. Ako to radite kod kuće, onda pokušajte malo područje na najmanje osjetljivom području - noge.
 2. Optimalna duljina kose za uklanjanje je 7 mm.
 3. Na dan menstruacije treba se suzdržati od takvih kozmetičkih sesija.
 4. Neposredno prije uklanjanja dlačica nemojte koristiti kremu, losion, dezodorans. Koža bi trebala biti čista.
 5. Ako nakon prve primjene i uklanjanja slatke paste uklonite svu kosu, ne možete, drugi pristup.
 6. Da biste dobili osloboditi od vegetacije na tijelu uz pomoć slatke mase treba biti najmanje jednom mjesečno.

Važno je da se nakon epilacije sa šećernom pastom, osobito prvog dana, pravilno njeguje koža:

 • istuširajte se bez uporabe ručnika
 • suzdržati se od posjeta plaži, solarija,
 • ne bavite se sportom
 • morate koristiti hidratantne i inhibirajuće tvari koje usporavaju rast kose,
 • Nemojte koristiti dezodorans ako se shugaring obavlja u pazuhu.

U slučaju iritacije, potrebno je tretirati kožu otapalom kamilice, vodenom otopinom klorheksidina ili pripravcima na bazi pantenola. Epilacija šećera tijekom trudnoće, prisutnost upalnih procesa i rana na koži kontraindicirana je.

Da biste se riješili viška vegetacije, nije potrebno kupovati skupe alate. Početna shugaring - učinkovit i proračun način.Malo vještine s strpljenjem i glatkom kožom za nekoliko tjedana je osigurano.

Što određuje trajanje rezultata

Koliko se shugaring drži izravno ovisi o ispravnosti postupka. Ako postavite prosječno razdoblje očuvanja glatke kože, tada će biti jednako 2-3 tjedna. Međutim, u nekim dijelovima tijela pojavit će se nove dlake. Važno je koliko krvne žile prolaze. Ne manje važni su pojedinačni parametri tijela.

Važno je! Ako je postupak proveden pogrešno ili su odabrani pogrešni sastojci, vrijeme se smanjuje. Također u vrijeme rasta dlaka utječe na početnu duljinu kose. Ako je drugačija, nova vegetacija će rasti brže.

Koju tijesto možete odabrati

Uz ispravno provedenu proceduru, materijal je korišten, točnije pasta za shugaring. Konvencionalno, podijeljen je u dvije vrste: profesionalni, koji koriste stručnjaci u kozmetičkim salonima, a izrađeni su kod kuće. Možete naručiti zalijepiti online ili ga pronaći na policama kozmetičke trgovine.

Na temu izrade tjestenine kod kuće ima mnogo recepata. Oni stvarno rade, mogu se sigurno primijeniti kod kuće. Međutim, u usporedbi s uzorcima trgovina, zadržat će učinak od samo 1-1,5 tjedana. Zašto se to događa? Uglavnom zbog činjenice da sastav profesionalne kozmetike uključuje dodatne tvari koje se ne koriste u domaćim pastama. Ipak, s obzirom na cijenu, većina djevojaka radije pravi tjesteninu.

Prema stručnoj liniji, stručnjaci preporučuju proizvode iz Cannaana. Proizvodi se izrađuju za različite tipove kože, kao i područja primjene. Postoje takve vrste:

 • Debela pasta - za područja s gustom dlakom koja su najgora epilacija,
 • Srednja - univerzalna je za sve vrste kože i može se koristiti na različitim dijelovima tijela,
 • Soft - idealno za područje bikinija i vlasnike osjetljive kože.

Koliko dugo traje učinak nakon shugaringa

Koliko je shugaring nogu, ruku, lica i drugih dijelova tijela dovoljno ovisi o kvaliteti upotrijebljene paste, ispravnosti zahvata i individualnim karakteristikama organizma. U potonjem slučaju ništa se ne može učiniti. Ako se kosa djevojke brzo oporavi, postupak će se morati ponavljati češće.

Shugaring o tome koliko je efekta dovoljno, ovisno o različitim zonama:

 • Pazuha - rezultat može biti dovoljan za 9-14 dana,
 • Linija obrva - do 14 dana,
 • Bikini zona - učinak će trajati od 2 do 3 tjedna,
 • Na rukama, nogama, licu, iznad usana - rezultat traje mjesec dana.

Ako koristite tijesto koje sami napravite, učinak shugaringa bit će smanjen gotovo dva puta. Osim toga, domaća kozmetika često donosi neželjene rezultate, kao što su iritacija, modrice i urastanje dlačica. Stoga je optimalno rješenje korištenje usluga stručnjaka ili kupnju profesionalne kozmetike za vaš dom. Sadrži tvari koje sprječavaju urastanje kose.

Kako povećati trajanje učinka

Kako kosa raste nakon shugaringa ovisi o pravilnoj pripremi i provedbi postupka. Što biste trebali znati i uzeti u obzir prilikom obrade kod kuće:

 • Optimalna duljina dlake za shugaring je od dva do četiri milimetra. Ako je duljina veća ili manja, postupak neće dati željeni rezultat,
 • Nekoliko dana prije epilacije, trebate liječiti kožu i ukloniti mrtve čestice kože. Dobro prilagođen pilingu s mineralima. Čišćenje će pridonijeti dubokom prodiranju paste i boljem hvatanju kose tijekom postupka,
 • Prije nego što se odlučite za uklanjanje, trebali biste uzeti vrući tuš kako biste otvorili pore,
 • Prije nanošenja paste, koža je odmašćena. To se može učiniti losionom za tijelo. Nadalje, za uklanjanje viška vlage koristi se dječji prah.
 • Nakon uklanjanja dlačica, nanosi se hidratantno sredstvo na kožu. To će spriječiti prekomjernu iritaciju,
 • Zatim redovito koristite piling za tijelo (najmanje dva puta tjedno), što će vam pomoći da produžite učinak,
 • Da biste poboljšali rezultat i usporili rast kose, možete koristiti posebne kreme za tijelo.

Značajke rasta kose

Okrećući se shugaringu po prvi put, djevojka želi znati hoće li kosa rasti nakon zahvata i kakva će biti koža. Dugo je dokazano da se postupak neće zauvijek riješiti kose, već će samo usporiti njihov rast i olakšati kasniju depilaciju. Kao rezultat primjene šećerne paste za sljedećih nekoliko tjedana, koža će biti glatka, baršunasta i atraktivna bez vlasi. Cijeli 2-3 tjedna nećete osjetiti neželjenu vegetaciju, što čini shugaring vrlo atraktivnim u odnosu na druge postupke.

Ciklusi rasta kose

Čimbenici koji utječu na rast kose

Kod nekih ljudi rezultat shugaringa i rasta kose je različit, ovisi o sljedećim čimbenicima:

 1. odabrani tip i sastav tjestenine,
 2. trenutno stanje hormonskih razina,
 3. posebice genetske osobine tijela i kože
 4. područje tijela gdje se izvodi shugaring.

Ako istodobno uklonite vegetaciju na svim dijelovima tijela, stope rasta će se razlikovati.
Rast kose u različitim dijelovima tijela
Žene znaju da u određenim dijelovima tijela dlaka raste različitim brzinama. Ona obvezuje djevojke da obavljaju depilaciju u različita vremena. Teme rasta ovise o položaju krvnih žila na koži, što su bliže, to će se brže pojaviti vegetacija. Prema tome, u području pazuha morat će se raditi depilacija češće nego na nogama.

U svakom slučaju, rast kose ovisi o vašem tijelu, ali u nekim dijelovima tijela odaberite prosjek:

 1. Pazuha - kosa se pojavljuje brže nego itko drugi, nakon tjedan dana kasnije, vidjet će se nove dlake. Prosječno razdoblje između shugaringa ispod pazuha je 10-15 dana, a stopa se povećava sa svakim sljedećim postupkom.
 2. Noge - stopa rasta je minimalna, nakon što se pasta pojavi nakon 3 tjedna. Rezultat u tom razdoblju bit će nevjerojatan, koža postaje glatka i lijepa.
 3. Bikini područje - rast kose počinje nakon 2 tjedna, u području tijela posude su blizu kože. U prvim fazama pojavit će se pojedinačne dlačice u malim količinama, ostatak vegetacije će se pojaviti drugog tjedna. Kada shugaring duboko bikini, rezultat je puno bolje - razdoblje je do 1 mjesec.
 4. ruke - područje tijela slično je stanju kože s nogama, pa rast počinje nakon 3-4 tjedna.

Kada se shugaring postupak, koliko kose ne raste najbolje je utvrditi iz gore navedenih pokazatelja. Također imajte na umu da se u različitim dijelovima tijela vegetacija pojavljuje u različitim razdobljima. Navedeni čimbenici omogućuju da se procijeni koliko je učinkovita shugaring i je li joj vrijedno dati prednost, odabirom kao glavne metode uklanjanja dlaka.

Može li shugaring zauvijek ukloniti kosu, rastu li nakon zahvata: nakon koliko će se sesija uklanjati dlačice, kosa će nestati i prestati rasti?

U pravilu, shugaring uklanja kosu samo privremeno. Slučajevi potpunog uništenja folikularne aktivnosti, iznimka, i podrazumijevaju podudarnost mnogih čimbenika:

 • individualni nizak intenzitet rasta kose,
 • njihova boja,
 • stanje ljudske hormonske pozadine,
 • et al.

I premda ćete se teško moći riješiti vegetacije na vašem tijelu zauvijek, nakon nekoliko postupaka postat će tanka, lagana i slabo manifestirana.

Štoviše, u usporedbi s drugim metodama, shugaring poboljšava stanje kože (zbog učinka peelinga šećera čini ga glatkim, baršunastim) i, doista, značajno usporava rast kose:

 • svjetlo
  nakon oko 1,5 godina redovitog shugaringa,
 • mrak
  nakon 3-3,5 godina.

Trajanje učinka nakon svakog zahvata uvelike ovisi o fazi u kojoj ste “uhvatili” vegetaciju na koži (anagen, katagena, telogen). Osim toga, životni ciklus folikula kod različitih ljudi je različit, Dakle, duži ciklus eliminira često uklanjanje dlaka.

Podsjećamo tri glavne faze rasta kose:

 • anagen
  aktivni rast (epilacija u ovoj fazi blokira izvor energije i doprinosi uništenju korica folikula),
 • catagen
  prijelazni stadij (stanice odumiru, započinju stupanj degeneracije),
 • telogen
  faza sušenja (kosa ispada sama, u isto vrijeme na njezinom mjestu razvija se nova).

Koliko često se može i treba učiniti shugaring: redovitost ponovljenog postupka depilacije šećera u području dubokog bikinija, nogu, ruku, lica, pazuha?

Kako usporiti rast kose uz pomoć inhibitora i produžiti učinak shugaring postupka: kako odabrati i koristiti prave inhibitore nakon depilacije šećera

Što određuje i što utječe na brzinu rasta kose nakon shugaringa

Na konačnu učinkovitost postupka utječu mnogi čimbenici koji ovise o gospodaru i samom klijentu:

 • priprema kože prije zahvata,
 • konzistencija paste
 • tehnika postupka
 • naknadna njega kože,
 • upotreba inhibitora
 • et al.

Pogreške čarobnjaka

Pogreške najčešće prave početnici. Glavni "nedostaci":

 • Nepravilna priprema prije postupka
  Zanemarivanje pripremnih faza (parenje kože, ljuštenje, prevrtanje kože) prijeti činjenicom da pasta ne može ući u folikul. Tada postoji rizik od slomljene dlake i uskoro pojavljivanje strništa.
 • Pogrešna tjestenina
  Pravilan izbor konzistencije paste jedan je od glavnih faza uspješnog shugaringa. Ako se karamela ne rastegne dovoljno, ona ne ulazi u folikul, ne hvata nepravilno i stoga lomi kosu. Rezultat je očigledan - čekinje se za nekoliko dana nakon zahvata.
 • Pogrešan postupak: pogreške u vozilu
  Tri glavne pogreške u tehnici su: uklanjanje protiv rasta kose, odsutnost točke fiksiranja pri nanošenju paste, odvajanje paste nije paralelno s kožom. Kao rezultat toga, većina žarulja ostaje u dubljim slojevima kože, njihov položaj može varirati. To dovodi do urastanja, lomljenja dlačica - oni ubrzavaju put.
 • Napetost kože pri odvajanju paste
  Ne zaboravite na napetost kože - ne samo tijekom uklanjanja karamele, već i kada se nanese na kožu. Ako majstor napravi pastu bez napetosti kože, dlačice se slome na mjestu trzaja i obliku hematoma.

Pogreške klijenta

Mnogo ovisi o klijentu.

 • Učestalost postupka nije uočena.
  Vegetacija postaje manje vidljiva samo uz redovito uklanjanje dlaka. Ako se postupak provodi rjeđe nego što je preporučeno, a koristite i britvicu između uklanjanja dlačica, na koži ostaje "konoplja". Odrastaju, postaju teže, deblje i tamnije. Vizualno, bolje ih je vidjeti, čini se da rastu brže.
  Obrnuta situacija: prijavite se za shugaring s duljinom čekinje od 2-3 mm. Tada ga pasta jednostavno ne hvata.
 • Njega kože nakon zahvata
  Neprimjerenom njegom ili nedostatkom, rezultat postupka također će biti kratak. Ostavljanje znači svakodnevno vlaženje i korištenje šlaga dva puta tjedno.
 • Upotreba inhibitora rasta nakon postupka
  Nemojte ignorirati inhibitore. U njihovom sastavu postoje prirodni sastojci koji usporavaju rast kose - limun, papaja, orah. Upotreba inhibitora povećava intervale između tretmana za otprilike tjedan dana.

Zašto kosa brzo raste nakon shugaringa: razlozi izvan postupka šećerne depilacije

Nijedan gospodar vam ne može dati točne uvjete i jamstva. jer Uzroci brzog rasta kose ne mogu ovisiti o odabranom načinu uklanjanja dlaka.

Ti razlozi uključuju:

 • područje liječenja
 • hormonalni poremećaji,
 • genetska predispozicija
 • spolna predispozicija

Nakon nekoliko procedura za uklanjanje dlaka, moći ćete odrediti trajanje njegovog rezultata u vašem slučaju. I još uvijek je moguće uočiti neke obrasce.

Ovisnost o području liječenja

Stopa rasta kose je različita u različitim dijelovima tijela. Stoga se neke od njih češće obrađuju:

 • ispod pazuha
  za 10-15 dana,
 • obrve
  u 14 dana,
 • bikini
  za 15-20 dana,
 • noge
  nakon 20 dana,
 • ruke
  u 20-30 dana
 • duboki bikini
  u 25-30 dana.

Hormonalni poremećaji

Drugi razlog za često uklanjanje dlaka - hormonski poremećaji. Razina testosterona iznad normale doprinosi brzom nastupu tvrdog, tamnog, teškog premaza. Ovaj se problem možete boriti s hormonskim lijekovima, ali samo nakon savjetovanja s endokrinologom.

Još jedna činjenica povezana s razinom hormona kod žena: učinak shugaringa će trajati duže ako se postupak provodi u sredini menstrualnog ciklusa.

Ako se epilacija dogodi na početku ciklusa, zbog promjena u hormonalnoj pozadini, ne povećava se samo cirkulacija krvi (a time i rast kose), već i osjetljivost tijekom postupka.

Kako korištenje shugaringa usporava rast kose: glavni razlozi

Kao što je gore spomenuto, shugaring pomaže usporiti rast kose. To je moguće iz dva razloga:

 • sastava šećerne paste
 • tehnika postupka.

Neke profesionalne paste sadrže posebne sastojke koji usporavaju brzinu neželjene vegetacije (npr. Ekstrakt oraha, itd.).

Također je važno odabrati pravu konzistenciju paste - tek tada ona može ući u pore, uhvatiti i ukloniti folikul (koji osigurava trajanje učinka).

Spori rast nastaje zbog činjenice da su dlačice uklonjene u smjeru rasta (za razliku od drugih metoda uklanjanja dlaka).
Zbog toga folikul ne doživljava postupak kao stres, ne ulazi u fazu aktivnog oporavka, odnosno ne nastoji brzo zamijeniti prostor koji se pojavio.

Koliko dana nakon što shugaring koža ostane glatka i kosa ne raste: koliko dugo nakon epilacije šećera kosa počinje rasti

Kozmetolozi su primijetili da u nekim područjima nakon shugaringa glatkoća kože traje dulje, u drugima - kosa brzo raste.

Nakon epilacije, antene iznad gornje usne počinju se probijati kroz 6-8 dana.

U bikini području

U ovoj se zoni pojavljuje vidljiva vegetacija dva tjedna nakon zahvata. Prvo, pojedinačne dlake kljucaju, zatim njihove grozdove (“ježeve”), a drugi tjedan kasnije ostatak se pojavljuje.

Iznimka je duboki bikini - kosa raste ne tako brzo, a čekinje se pojavljuju nakon otprilike tri tjedna ili mjesec dana.

Većinu vremena kosa raste na rukama. Pojedinačne manifestacije pištolja mogu se vidjeti nakon tri tjedna.

Pravilnim postupkom pojavljuju se prve bodlje na nogama za 15-20 dana.

Zašto dan nakon shugaring raste kosa

Glavni razlozi zbog kojih vegetacija stiže već sljedećeg dana nakon shugaringa su dva:

 • Prvi i glavni dio žarulja bio je u fazi telogena. To jest, u vrijeme postupka, nove su se dlake već razvile ispod kože. Izišli su na površinu za nekoliko dana.
 • Zbog grešaka shugaringa zbog greške majstora ili klijenta, kosa se lomi, a žarulja se ne uklanja i brzo stvara nove vlasi (ponekad 2-3 iz jednog folikula).

Kako dugo ostati s glatkom kožom nakon epilacije šećera

Postoji nekoliko jednostavnih tajni koje pomažu produžiti učinak glatke kože nakon shugaringa:

 • Pronađite iskusnog majstora
  To, što radi brzo, oštre sigurne pokrete. Pitajte svoje prijatelje, potražite recenzije na gradskim forumima ili specijaliziranim web-lokacijama.
 • Epilacija u sredini menstrualnog ciklusa
  Rezultat u ovom slučaju traje duže.
 • Razmotrite optimalnu duljinu kose - 4-5 mm
  Zašto je ova brojka važna, kao što je gore spomenuto.
 • Odaberite "pravu" tjesteninu
  Dobra kvaliteta i prikladna gustoća. Točno odredite koju vrstu paste trebate, možete samo kroz eksperimente.
 • Oslobodite se vegetacije voskom ili kremom prije prve procedure shugaringa, ali ne s britvom.
  Tako će epilacija biti lakša, a njezin će rezultat biti čišći.
 • 2-3 dana prije posjeta majstoru, napravite peeling područja koja planirate obraditi
  Prije depilacije, podmazati kožu tonikom protiv rasta kose. To će ih podići.
 • Koristite piling dva puta tjedno
  Uklanjanje mrtvih stanica kože poboljšat će kvalitetu epilacije.
 • Koristite inhibitorna sredstva
  Oni produžuju interval između shugaringa za 7-10 dana.

Često je zanemarivanje ovih jednostavnih pravila razlog zašto su djevojke razočarane učinkom epilacije šećera. Doista, umjesto obećane 3-4 tjedna glatke kože, oni dobiti samo 10-12 dana.

Loading...