Njega kože

Kako odabrati pjenu za brijanje

Pri izboru sredstava za brijanje treba pažljivo pristupiti. Ako vam pjena ne odgovara, možete osjetiti suhu kožu i iritaciju. Pjena za brijanje stvorena je kako bi što više zaštitila kožu lica od oštećenja. Kako pravilno odabrati pjenu za brijanje?

Naravno, morate obratiti pažnju na komponente koje su dio brijača i nakon brijanja. U takvim proizvodima proizvođači dodaju različite antialergijske komponente, koje su osmišljene kako bi se smanjio negativan učinak djelovanja mineralne mase i alkoholnih otopina prisutnih u ovom proizvodu.

Kako odabrati pjenu za brijanje

Osim toga, odgovarajući na pitanje kako odabrati pjenu za brijanje, može se s preciznošću reći da sastav dobre pjene treba sadržavati omekšavajuća eterična ulja, vodu i prirodne mirise.

U brizi o muškoj koži moderni proizvođači također nastoje dodati proizvodima za brijanje raznovrsne vitaminske komplekse, čija je akcija usmjerena na omekšavanje kože i smanjenje alergijskih reakcija. Osim toga, vitamini koji se koriste u kozmetici minimiziraju suhoću i iritaciju koja je posljedica njegove uporabe.

Koje kriterije trebam tražiti pri odabiru pjene za brijanje?

Prvo, morate znati vaš tip kože i odabrati alat koji će hidratizirati suhu kožu, suhu masnu, umiriti osjetljivu kožu.

Drugo, visokokvalitetna pjena za brijanje treba ravnomjerno pasti na kožu lica i, podižući dlake, pripremiti kožu za brijanje. Idealna pjena trebala bi omogućiti lagano klizanje, čak bi se i rasla kosa trebala obrijati prvi put.

Prednosti pjene

Prednosti pjene za brijanje u odnosu na druge slične proizvode:

- pjena za brijanje je uvijek spremna za uporabu - za pjenu ne treba dodatno posuđe i četke za brijanje,
- Njegova meka i debela struktura osigurava glatko klizanje noža, smanjujući vjerojatnost rezova i ogrebotina.

Osim toga, zapamtite: čak i najkvalitetnija pjena za brijanje ne jamči da koža neće biti nadražena ili urasla. Da biste izbjegli te neugodne trenutke, prije brijanja isparite lice i nakon brijanja koristite hidratantnu kremu. Sredstva nakon brijanja ne samo da olakšavaju iritaciju, već i zasićuju kožu vitaminima, među kojima je posebno važan vitamin E, koji usporava proces starenja. Mentol, obično dio takvih proizvoda, čini kožu gipkom i elastičnom.

Pjena za brijanje je esencijalna kozmetika za muškarce. Potrebno je odabrati kozmetiku nekoliko tvrtki kako ne bi uzrokovali ovisnost, povremeno ih mijenjali.

Upišite svoj e-mail kako biste se pretplatili na naš newsletter.

Pogledajte videozapis: Praktična žena - Saveti sa penom za brijanje (Studeni 2019).

Loading...