Depilacija

Trajno uklanjanje dlaka je san ili stvarnost

Odlučio sam prije 11 mjeseci probati lasersko uklanjanje dlaka, pronašao kupon u lancu salona Louis D'Or, koji se kasnije neočekivano pokazao kao salon "Djevojke", iako nema riječi o kuponima. Pa, u redu, to bi bila najveća obmana - ne bi bilo nikakvih problema.

Otišao sam u salon u Moskvi, u Yuzhnobutovskoy (usput, adresa kupona je također pogrešno unesena, pa sam morala nazvati službu za pomoć i saznati da imaju pogrešan kućni broj). Pa, to su male stvari, opet, iako određene "zvona".

Za početak, kupio sam kupon za 3 mjeseca za 990 rubalja, samo sam pazuh, nadoplatu za svaku sesiju je 500 rubalja. Ukupno za 3 mjeseca, dao sam 2 490, čini se da nije tako skupo, zar ne?

Sam postupak je bio brz, malo bolan, ali sve je podnošljivo, ako pitate, moć se može odmah smanjiti, ali sam odlučio da je bolje izdržati za najbolji učinak. Nije bilo opeklina, nije bilo iritacije, crvenilo je nestalo 5 minuta nakon završetka postupka. Mogla bih čak doći kući i bezbolno obrijati sve dlake koje treba uzgojiti prije zahvata.

Činilo mi se da sam vidio učinak nakon prve procedure. Nakon 2 tjedna, kao da je kosa postala manje, počeli su rasti sporije. Odmah su me upozorili da je potrebno izvršiti najmanje 10 postupaka kako bi se učinak popravio, a zatim svakih 3-4 mjeseca ići u potporne postupke. To je prvo izlaganje, jer oglašavanje obećava da će kosa zauvijek nestati. Da, iu mnogim recenzijama o laserskom uklanjanju dlaka, pročitao sam da nakon tečaja morate ići svakih 5 godina, čak i jednom godišnje, ali ne svaka 3 mjeseca! Tada sam pomislio da ako je koža stvarno savršeno glatka 4 mjeseca, to je već dobro.

Nakon 3 procedure, efekt mi je u osnovi odgovarao, išao sam u salon svakih 30 dana i odlučio da je vrijeme za duboki bikini. Kupio sam novi kupon za 1.450 rubalja za 6 mjeseci, dodatak za pazuha je još 500 rubalja, za duboki bikini - 950. To je, ovih 6 mjeseci već su me koštali 10.150 rubalja.

Činilo se da su pazuha sve bolje i bolje, ali još uvijek si se morao brijati svakih 3-4 dana, jer kosa, premda mršava, a još manje, nije prestala rasti. Glavno razočaranje bio je duboki bikini. Klasik je dobro prošao, ali čini se da dubina uopće nije učinjena, i to nakon 6 postupaka. Ponekad mi se čak činilo da se samo pogoršava. Za sva moja pitanja, majstor je odmahnuo glavom i rekao da je to vrlo čudno, možda je to bila neka vrsta individualnog obilježja. A onda je rekla da je to općenito zona ovisna o hormonima i da nikada neće u potpunosti otići. Da, u nekom smislu? Da li svi u recenzijama o laserskom uklanjanju dlaka, koji su uspjeli ukloniti svu kosu - laž? Ovdje je još jedno otkrivenje.

Kad je prošlo 10 mjeseci i došlo je vrijeme za kupnju novog kupona i odlazak na 10. sjednicu epilacije pazuha, malo sam oklijevao i nisam otišao 30 dana, kao i obično, ali 1,5 mjeseci. I ovdje sam shvatio što je cijeli trik. Počeo sam primijetiti da je kosa počela rasti brže, postali su više, pa sam odlučio čekati još 2 tjedna - vidjeti kako se sve završava. A onda 2 mjeseca nakon zadnje procedure, sva se kosa vratila u prvobitno stanje, kada je bilo potrebno obrijati se svaka 2 dana, a bolje svaki dan.

Kad sam tek počela raditi sve te postupke, moje djevojke su bile skeptične, rekavši da nema smisla u dobroj klinici da spusti cijenu u usporedbi s konkurentima, ako još uvijek imaju istu kvalitetu. Kakva šteta što tada nisam slušao te riječi. U čemu je problem s ovim salonom - ne znam. Imaju li drevna vozila, što je vrijeme za otpad, ili su sami jeftini i stoga slabi. No, činjenica ostaje činjenica - 12 640 rubalja na vjetar.

Sve dobre recenzije koje su ovdje napisane - nakon 1,2,3 procedure. Tada bih također napisao pozitivnu recenziju, jer je učinak bio. Kako lijepo što nisam.

Je li moguće zauvijek riješiti se viška kose?

Odgovor je da. To radimo svaki dan već 25 godina.

"Koji je vaš dokaz?" - očito pitate.

Glavni dokaz je da smo mi, menadžeri i zaposlenici, sami klijenti naših centara. Uklonili smo višak vegetacije, najprije sebi, a onda doveli prijatelje i poznanike. Oni, poput nas, više ne rastu.

Rezultat vidimo svaki dan na sebi. Vlastite ćelave potkoljenice, pazuha i bikiniji su za nas najbolja potvrda da to doista radimo.

Elektroliza daje 100% jamstvo

Metoda koju možete u potpunosti pouzdati je elektroliza.

To je jedini tip uklanjanja dlačica koji je odobrila američka Uprava za hranu i lijekove kao radikalna metoda uklanjanja dlaka.

Kada smo 1993. godine počeli raditi s tvrtkom ROS'S, proizvođačem uređaja za profesionalno uklanjanje dlaka, jedan od naših ravnatelja uklonio je malu površinu vegetacije na ruci. Kao dokaz da ova tehnika stvarno djeluje.

Od tada je prošlo 25 godina, ali kosa nije narasla.

"U recenzijama pišu da ova tehnika ne funkcionira uvijek", moglo bi se reći.

Zato što je sama tehnika elektrolize samo prva od tri komponente uspjeha. Druga komponenta su ruke naših stručnjaka, njihovo iskustvo i znanje koje pažljivo čuvamo i prenosimo na naše gospodare.

Stvarnosti suvremenog tržišta su takve da mnogi "majstori" koji rade kod kuće nemaju ni medicinsku naobrazbu. Kupuju aparat za elektrolizu, prolaze 2-dnevni (!) Tečajevi i dobivaju diplomu.

Ali oni ne postaju pravi stručnjaci. Oni nisu duboko ovladali tehnikom, nisu stavili svoje ruke. Uz njega nema kustosa-tutora koji će potaknuti i ispraviti. Stoga, oni će jednostavno povući kosu pincetom bez uništavanja folikula dlake.

Tijekom godina, njihove će pogreške biti ispravljene. Stoga, u slučaju elektrolize iskustvo ne igra posebnu ulogu.

I kao rezultat - negativne kritike na internetu, godina i novac kupca izgubiti.

Možete pogledati naše licence i certifikate, upoznati se s informacijama o nama i našem iskustvu, kao i čitati stvarne recenzije naših klijenata.

Objavljujemo i pozitivne i negativne recenzije kako bismo mogli formirati objektivno mišljenje o našoj tvrtki.

Jamče li svjetlosne tehnike uspjeh?

"Kako su druge metode - laser i foto-epilacija?"

Činjenica je da niti FDA (Državna uprava za nadzor hrane i lijekove iz Odjela za zdravstvo Sjedinjenih Američkih Država) ni AAD (Američka akademija za dermatologiju) nisu odobrili svjetlosne metode kao konačne načine za uklanjanje viška vegetacije.

U svojim materijalima “Laser Facts”, FDA i “Pitanja o laserskom uklanjanju kose” pišu da još uvijek nema dokazanog kliničkog rezultata konačnog oslobađanja, već samo smanjenje visine.

U razdoblju od 2002. do 2004. prakticirali smo lasersko uklanjanje dlaka, ali smo ga odbili zbog nedostatka zajamčenog rezultata, kao i zbog rizika i posljedica.

Što se tiče IPL metodologije, prema istraživanjima dr. Snehala Amina i Davida Golberga (laserska i kirurška medicina, New York, SAD), objavljena u Cosmetic and Laser Therapy vol.8, učinkovitost IPL-a i lasera (i alexrite i dioda) je gotovo ista, ali bol i rizik od komplikacija za lasera je veća.

Osim toga, IPL sustavi imaju određene prednosti u odnosu na laser, uglavnom u trajanju impulsa. Iako potonji mogu reproducirati niz kratkih impulsa za simulaciju dužeg vremena, IPL-i generiraju impuls do 250 ms, što omogućuje korištenje mlaznica većeg promjera.

Dakle, svjetlosna tehnika omogućuje značajno smanjenje rasta kose, pa čak i potpuno uklanjanje vegetacije u razdoblju od nekoliko mjeseci do nekoliko godina. Ali to ne jamči potpuno uklanjanje. A rizici i posljedice su mnogo veći.

2008. godine počeli smo raditi s engleskom tvrtkom Cyden. U svojim iPulse fotoepilatorima korištene su dvostruke svjetiljke, što je značajno povećalo zonu preklapanja i uštedjelo do 50% troškova postupka.

elektroliza

Danas mnogi smatraju da je ova metoda zastarjela, ali mi toplo preporučujemo da je ne otpisujete jer nema konkurencije u smislu učinkovitosti.

Kako to funkcionira? Majstor ubacuje posebnu iglu u folikul dlake i uništava je tekućim pražnjenjem. Nakon toga, kosa ostaje da se ukloni pincetom, a ona se mora napustiti bez napora. Ako se osjećate kao da ga majstor izvlači, to znači da je nešto pošlo po zlu, a novi će se sigurno pojaviti na ovom mjestu.

Tko je prikladan? Ova metoda djeluje na bilo koju vrstu kože i uklanja čak i potpuno plavu kosu s kojom se druge vrste epilacije ne mogu nositi.

Boli li? Prije sesije potrebne zone najčešće su anestezirane lidokainom. Ali s povećanom osjetljivošću i dalje ćete biti neugodni. Cijeli proces u prosjeku traje od pola sata (područje iznad gornje usne) do četiri sata (epilacija nogu). Postupak je bolan, ali napori će biti nagrađeni savršenom glatkoćom gotovo zauvijek. Glavna stvar je da ne napravite datum za sljedećih nekoliko dana: male kore će ostati na koži. Ne treba ih dirati.

Lasersko uklanjanje dlaka

Postupak je gotovo bezbolan i traje manje vremena od prethodnog. Koža nije oštećena, pa se posljedice ne mogu bojati.

Kako to funkcionira? Laserska zraka grije kosu, uništavajući i folikul i posudu koja ga hrani. Nakon zahvata dlačice ostaju na površini kože. Vrlo je važno čekati jedan i pol do dva tjedna, a da ih ne vadimo ili vadimo voskom, tako da oni sami ispadnu. Sjednica traje malo vremena: noge su 20 minuta, noge su potpuno 40, a područje bikinija može se obaviti u samo 10-15 sati. Postoji nekoliko tipova lasera koji se razlikuju po valnoj duljini emitiranog svjetla i trajanju impulsa. Razmotrimo prednosti svake od njih.

Koje su kontraindikacije? Najčešći su kožne bolesti, dijabetes, trudnoća i dojenje, višestruke madeže, alergije u akutnom stadiju, opekline, ogrebotine, ogrebotine, herpes, onkologija.

Postoje li rizici? Pažljivo odaberite kliniku i gospodara. Nakon postupka neprofesionalni kozmetičar ili neispravan uređaj ima priliku dobiti teške opekline ili izazvati pojavu pigmentnih mrlja.

aleksandrit

Ime je dobio zbog upotrebe kristala aleksandrita obogaćenog kromom. Za razliku od drugih, izgara dlačice na površini, pa će odmah nakon zahvata koža biti glatka. Smatra se idealnim za područje iznad gornje usne.

Tko je prikladan? Svijetla koža brineta, jer se zračenje apsorbira u stanicama koje sadrže melanin. Što je kosa tamnija, to je učinak vidljiviji. Bolje je započeti tečaj dva tjedna prije ili poslije sunčanja - rizik od opeklina je veći nego kod uporabe drugih lasera.

Boli li? Bljesak je praćen strujom hladnog zraka, pa se lako podnosi, a čak će i vlasnici preosjetljive kože biti ugodni.

Smatra se apsolutno sigurnim. Program je jednostavno blokiran ako sustav ima najmanju sumnju u ispravnost postupka. Kosa će nestati s kože 10-14 dana nakon sjednice.

Sweep marks: 5 načina da se riješite strija na tijelu

Tko je prikladan? Većina uređaja radi na opaljenoj koži, dovoljno je da traje 3 do 5 dana nakon izlaganja suncu.

Boli li? Preusmjeravanje - vakuumske mlaznice, sustavi hlađenja - pomažu smanjiti bol. Maksimum koji možete osjetiti je zagrijavanje kože i lagano peckanje. Crvenilo će proći za sat vremena.

neodimij

Ne-diomsko lasersko zračenje slabo se apsorbira od strane melanina i bušotine hemoglobinom, pa se koristi za liječenje krvnih žila, uklanjanje tetovaža i postupke pomlađivanja.

Tko je prikladan? Sustav je izvorno dizajniran za tamnoputu i tamnoputu osobu, tako da i preplanulost za nju nije prepreka. Sjednice se mogu provoditi i ljeti. Mješoviti uređaji kombiniraju aleksandrit i neodimski laser, pa uklanjaju dlake bilo koje debljine.

Boli li? Uređaji posljednje generacije opremljeni su sustavom za hlađenje i vjerojatno nećete imati nikakvu nelagodu.

Fotoepilacija

Ovaj postupak pomoći će vam da postignete brzi vidljivi rezultat, ali da biste se potpuno riješili kose, morat ćete imati puno strpljenja.

Kako to funkcionira? Žarulje se uklanjaju intenzivnim pulsirajućim svjetlom. Bljesak "ubija" kosu kada je u fazi rasta, a tijekom sljedećih 20 dana ispada. Trik je uhvatiti ovu fazu. Inače će se kosa ponovno pojaviti, samo tanja i lakša, postat će gotovo neprimjetna, ali ne i potpuno uklonjena.

Tko je prikladan? Prije svega brinete. Važno je da kosa bude tamnija od boje kože, pa ako ste preplanuli plavuša, onda ova metoda definitivno nije za vas. I imajte na umu da je cijeli tijek foto-epilacije dosta dug i traje u prosjeku od 6 mjeseci do godinu dana.

Boli li? U najnovijoj generaciji uređaja koje pruža rashladni sustav, proces je gotovo bezbolan. Ostaje pronaći kliniku gdje je instalirana najnovija oprema. Usput, bilo koji profesionalni uređaj odobren od strane American Health Association FDA. To znači da je metoda sigurna i učinkovita. Zatražite pokazati uređaj za putovnicu. Nepostojanje dokumenta je grubo kršenje.

Elos epilacija

Dugo se vrijeme smatralo vrlo učinkovitim i sigurnim. No, visoke cijene i veliki broj ograničenja značajno smanjio broj svojih obožavatelja.

Kako to funkcionira? Zbog kombiniranog djelovanja energije svjetlosnog snopa i električne struje (Electro Optical Synergy), dlačice se uništavaju u fazi rasta. izvana

Postupak se ne razlikuje od fotografije ili lasera. Ponekad na koži ostane mala oteklina, koja se obično smanjuje tijekom dana - to je posljedica uporabe struje. To je na ovaj način su često popusti i promocije. Budite oprezni, ponekad beskrupulozni saloni uštedite na pravovremenoj zamjeni mlaznice i smanjite troškove postupka koristeći stari.

Tko je prikladan? Za primjetan rezultat potreban je snažan kontrast između kože i kose. I zapamtite: postupak se ne može provesti ako se upravo vratite s plaže s jakim preplanulim ili odete na more. Elos-uklanjanje dlaka u ovom slučaju može uzrokovati povredu pigmentacije.

Boli li? Kada se ta metoda pojavila u Rusiji, pozicionirana je kao potpuno bezbolna. Ali u stvarnosti, sve ovisi o vašem urođenom pragu boli. U svakom slučaju, majstor će prvo primijeniti anestetik na tretirano područje. Ali mnogi priznaju da i nakon toga teško podnose postupak.

O sigurnosti, boli i privatnim majstorima

"Zašto preplaćivati ​​tvrtku, naći ću privatnog majstora" - pomisliš.

Naši centri zadovoljavaju standarde i zahtjeve za medicinske ustanove. Nismo to učinili jer je to lijep potez za oglašavanje. Elektroliza je invazivna usluga (penetracija pod kožu) i stoga zahtijeva licenciranje.

Stručnjaci s medicinskom edukacijom, dostupnost medicinske knjige, sterilnost instrumenata, potrošni materijal za jednokratnu upotrebu, čistoća ormara važni su za vašu sigurnost i zdravlje.

Čak i ako privatni majstor posjeduje opremu, on vam neće dati nikakva jamstva za održavanje kuće. Ni financijski ni zakonski, ako nešto pođe po zlu. Ne sklopite ugovor s njim. Štoviše, takve usluge strogo su zabranjene kod kuće u sanitarnim i epidemiološkim standardima.

Što se tiče svjetlosnih tehnika, situacija je mnogo ozbiljnija. I u Rusiji iu Europi i Sjedinjenim Američkim Državama takve usluge često izvode "bilo tko". Postoji mišljenje da svaka osoba koja je prošla uvodni trening o radu s uređajem može pomaknuti manipulaciju. Ali nije.

Još jednom želim naglasiti važnost postupka od strane specijalista s medicinskim obrazovanjem.

On procjenjuje stanje kože i mogućnost primjene ove vrste epilacije u vašem slučaju. Posljedice postupka amatera mogu biti katastrofalne.

"Radite li elektrolizu pod anestezijom?" Pitanje je online savjetnika.

Neki ljudi se boje boli. A mnogi, iako se ne boje, nisu voljni izdržati ga dovoljno dugo ako je potreban značajan broj sjednica.

Možete pročitati kako se nositi s boli u našem članku o olakšavanju boli.

U prosjeku, elektroliza se prenosi normalno, a samo određena područja zahtijevaju anesteziju. Osim toga, možete se prijaviti za bilo koji broj minuta, počevši od 10.

Slažem se, 10 minuta je razumno vrijeme da se nosimo s nelagodom (provjerili smo sami).

"Zaboravili ste za treću komponentu uspješnog uklanjanja dlaka zauvijek", reći ćete.

Ne, ne zaboravi. Posljednja komponenta je:

  • Vaša je spremnost da dođete na postupak u vrijeme kada je ona optimalna za vašu kosu (kada su u pravoj fazi rasta i najbolje je ukloniti).
  • Vaša želja da platite više, ali da imate garancije za sigurnosne postupke za vaše zdravlje i trajne rezultate.
  • Vaša odlučnost da podnesete "klijanje" dlačica i slijedite sve preporuke vašeg stručnjaka.

Pogledajte videozapis: DOMINION Documentary. 2018 (Siječanj 2020).

Loading...