Brijanje

Koji električni brijači je bolji rotacijski ili mrežasti

Priroda je ljudima dala strnjike, pa čak i potrebu za brijanjem. Kod nekih muškaraca, čekinje su jako izražene, druge su manje vidljive, netko ima brži rast čekinja, netko ima sporiji. Otuda zaključak: netko se brije svaki dan, a netko jednom tjedno. Ali ne o tome sada. Kao rezultat toga, i oni i drugi pribjegavaju upotrebi posebnih sredstava za brijanje (stroj i električni brijač). Kako odabrati za sebe najbolju opciju?

Gillett - bolje za čovjeka!

Prvi od uređaja za brijanje pojavio se stroj. To ne čudi, jer je dizajn stroja mnogo lakši od električnog brijača. "Otac" modernih strojeva je King Camp Gillett, čije je prezime postalo sinonim za britve. Njegov izum datira iz kasnog 19. stoljeća. Nakon nekoliko godina, milijuni ljudi širom svijeta počeli su koristiti britvu. Do sada je Gillettova kampanja bila vodeća na tržištu proizvoda za brijanje.

Prednosti britve:

 • Brije brijače. Što se podrazumijeva pod brijanjem? Prvo, stroj s oštrim oštricama uklanja strnjike daleko ispod korijena, za što električni brijači nisu sposobni. Drugo, mokro brijanje s uređajem dobro čisti pore, što kožu čini zdravom i čistom.
 • Britve i noževi su jeftiniji u usporedbi s električnim brijačem. Jednokratni strojevi, koji su još jeftiniji, također imaju svoje prednosti i mane.
 • Jednostavnost korištenja

Minuse stroja za brijanje:

 • Ima izravan kontakt s kožom, stoga ga ozljeđuje.
 • Moguće su rezove.
 • Čestim brijanjem često morate mijenjati kazete s noževima, što rezultira dodatnim troškovima.
 • Za brijanje je potrebna voda, kao i dodatni pribor za brijanje (pjena ili gel za brijanje, losion poslije brijanja)

Električni brijači

Prvi električni brijač razvio je američki pukovnik Jacob Shik. Godine 1927. stvorio je prvi električni aparat za brijanje. Od tada se mnoge tvrtke natječu za više milijuna kupaca svojih proizvoda, a svake godine potrošačima nude sve više novih i visokotehnoloških modela.

Električni brijači:

 • Ne zahtijeva vodu za brijanje.
 • Brijanje je brže.
 • Mobitel. Punjeni električni brijači mogu se koristiti bilo gdje.
 • Isključuje rezove, koji manje iritiraju kožu.
 • Rijetka zamjena noževa (u mrežici jedan na godinu i pol, u rotacijskoj svaka 3 godine)

Protiv električnih britvi:

 • Neadekvatno čišćenje pora, što može dovesti do onečišćenja kože i akni.
 • Pažljivo čišćenje noževa (postoje modeli samočistećih električnih brijača, što olakšava čišćenje noževa).
 • Visoki troškovi
 • Opasnost od loma.
 • Stvara buku

Električni brijači podijeljeni su u dvije skupine: ispreplitan i rotacioni.

Prednosti mrežnog električnog brijača:

- manje iritirajuće za kožu, jer su noževi odvojeni od kože čeličnom mrežom i nemaju izravan kontakt s njom, to je brijanje blaže prema koži
- pogodno za brijanje duge dlake na licu

Minus: nije dovoljno kratak da se obrije strnjika

Pluses rotacijske britve:

- bolje se nosi s kratkim čekinjama
- pogodan za svakodnevno brijanje

Minus: noževi imaju izravan kontakt s kožom, što dovodi do iritacije.

Valja napomenuti da su rotacijski električni brijači pogodniji za svakodnevno brijanje, ako se ne brijete svaki dan, kupite električni aparat za brijanje.

Naravno, svatko će odlučiti što će se obrijati. Alternativno, možete koristiti dvije opcije, kombinirajući prednosti svake od njih. Na primjer, ako se negdje žurite, možete koristiti brzo brijanje pomoću električnog aparata za brijanje itd.

Nedostaci brijača:

 • Naravno, sada su strojevi postali sigurniji za korištenje nego prije. Ipak, rizik od ozljeda i ozljeda kože tijekom brijanja je prilično visok.
 • Da biste postigli maksimalnu glatku kožu i učinkovito brijanje, u ovom slučaju morate imati malo vještine i okretnosti.
 • I kao što bi sreća imala, gelovi ili pjene za brijanje, kao i novi strojevi, završavaju u najnepovoljnijem trenutku.

Prednosti britve:

 • Možda je glavna prednost strojeva za brijanje njihova priuštivost. Vjerojatno svaki čovjek može priuštiti da kupi stroj, koji se danas prodaje na gotovo svakom uglu.
 • Osim toga, mnogi muškarci tvrde da nijedan električni brijač neće obrijati sve dlačice tako pažljivo kao običan stroj.

Nedostaci električnog brijača:

 • Prisutnost električnog brijača podrazumijeva stalnu njegu. Neki se muškarci mogu preplašiti zamornog čišćenja mreža i potresa. U tom slučaju treba odabrati model koji je opremljen funkcijom samočišćenja, a može se i čistiti pod tekućom vodom.
 • Neki muškarci nakon uporabe javljaju iritaciju i svrab. Valja napomenuti da će se uz redovitu uporabu nakon mjesec dana koža naviknuti na ovu vrstu brijanja, a sva će nadraženost proći.

Savjeti i trikovi za odabir

Najbolji električni brijač može biti samo onaj koji u potpunosti zadovoljava vaše potrebe u pogledu funkcionalnosti uređaja, njegove ergonomije, dizajna i učinkovitosti. Dakle, ide u potrazi za boljim britva, morate napraviti sebi određeni popis prioriteta, a također zapamtite da je više opremljen i funkcionalan britva je, veći trošak će biti, respektivno.

Ako ste često na putu, onda biste trebali pogledati britve koje imaju ugrađenu bateriju ili imaju sposobnost rada s običnim baterijama. Aparat za brijanje nije namijenjen za svakodnevnu uporabu, ali će biti idealna opcija za rijetku uporabu na cesti.

Muškarci koji se žele obrijati prilikom tuširanja trebaju obratiti pozornost na modele s vodootpornim kućištem.

Braun ili Philips

Danas su lideri u proizvodnji električnih britvi robne marke kao što su Braun, Philips i Panasonic. Ako ste odabrali električni mrežni brijači, onda biste trebali pogledati modele Braun i Panasonic, dok je Philips specijaliziran za proizvodnju rotacijskih modela. Naravno, nedvosmisleno je reći koji je električni brijač bolji nije moguć, jer svaki od njih ima širok raspon modela, među kojima će svaki kupac moći pronaći model koji zadovoljava sve njegove potrebe i zahtjeve.

Pronašli ste pogrešku u tekstu? Odaberite ga, pritisnite Ctrl + Enter i popravit ćemo ga!

Značajke modernog električnog brijača

Glavne prednosti modernog električnog aparata za brijanje su: ugodan oblik i mogućnost punjenja (bez žica), tihi rad noževa, uredno brijanje (kosa se ne povlači), dugotrajan acclemator, originalni i udobni (u mnogim modelima), kvazi-dodirni prekidač. S takvim britva je pogodan i na poslovna putovanja i kod kuće.

Morate se naviknuti na električni aparat za brijanje, a to se ne događa u tjedan dana svakodnevnog “treninga”. Razumijete koliko brzo, kako i u kojem smjeru pomičete britvu preko osjetljive kože lica.

Kako odabrati električni brijač?

Neki proizvođači svojim modelima dodaju prikladnu funkciju "mokro brijanje". Među brojnim ponudama nalaze se "perive" britve (na kućištu je ikona slavine), za mokro brijanje, a također i za mokro brijanje s pjenom. Na primjer, za potonje postoji posebna serija 84XX među brijačima tvrtke Philips Arzite. Međutim, čak i vodootporni brijači, koji su namijenjeni za brijanje s losionima i prilagođeni za pranje noževa, nisu zaštićeni od izravnog izlaganja vodi, što treba izbjegavati.

Stroj s izmjenjivim kazetama

Amaterski strojevi s zamjenjivim kazetama reći će da je na poslovnim putovanjima ovaj uređaj neophodan. Postupak brijanja s zamjenjivim kazetama s više oštrica ugodan je, osobito ako na lice nanesete gel (prije ili nakon brijanja). Ako koža bez iritacije ne dopusti stroju da se obrije, ja nikad ne bih prešao na električni brijač, pa moram trpjeti. Pokazalo se da je jedini "plus" električni brijač najmanje iritacija kože.

Kako odabrati kasete?

Mnogi imaju dojam da su kasete postale manje trajne. Možda je pitanje koje kazete koristite. Poznate robne marke Gillete, Shick i druge proizvode se u različitim zemljama, a mogu se prepoznati po barkodu na ambalaži. Na primjer, početni brojevi crtičnog koda 30 ukazuju na zemlju podrijetla u Francuskoj, 0 označava Sjedinjene Države i Kanadu, a 59 na Poljsku. Kasete proizvedene u Velikoj Britaniji tradicionalno se smatraju najboljima, a kazete s najnižom ocjenom u Turskoj. Moguće je da neki proizvođači u potrazi za profitom namjerno smanjuju kvalitetu čeličnih oštrica, čime se smanjuje njihova trajnost.

Jedno od najaktivnije raspravljenih pitanja danas je kako izraditi trake duže?

Trake traju duže

Kasete za Hymm, Dorco Pace6, Dorco Pace4 (6 i 4 lopatice), Schick Quatro Titanium, Gillete Mac različitih modifikacija i drugi mogu se koristiti za dobrobit uzroka mnogo dulje ako slijedite jednostavna pravila.

Bilo koji stroj bi trebao biti u mogućnosti da se obrije: prvo, da se koristi gel, a drugo, da ne zakucaju noževe sve do kraja, jer kasnije će ih biti teško oprati. Nakon svakog pokreta, bolje je umočiti lopatice u čašu s toplom vodom, a na kraju brijanja isprati strujom vode. Glavu za brijanje u pravilu ne peremo dok ne završimo brijanje. Tako možete raditi s kazetama s dvije oštrice, ali ne s višestrukim strojevima za rezanje, kad se jednom začepe, gotovo da se ne pere. Čišćenje prostora između lopatica s stranim predmetima općenito je neprihvatljivo.

Evo nekoliko jednostavnih pravila za dugotrajno brijanje s jednom kazetom:

Prije brijanja, morate oprati lice sapunom, možete ga isprati vrućom vodom kako biste isprali prljavštinu i znoj s kože, što je abrazivno sredstvo za oštrice i tupi ih.

Upotrijebite visokokvalitetni gel, daje najbolje klizanje i ekonomičnost, dobar je lubrikant. Kao rezultat, oštrica ima manji otpor, duže traje, a koža je manje iritirana.

Gel se čak može šibati u čaši za brijanje i zatim nanositi na starinski način - malom četkom - na kružnim obrazima. Na primjer, Nivea for Men Ultra Glide ostavlja nevidljivi sloj na licu koji osigurava udobno i jednostavno klizanje lopatica. Gel je lubrikant za noževe, lako se klizne i manje tup, baš kao što su na strojevima za obradu metala rezani alati emulzije. Osim toga, koža je manje iritirana,

Tijekom brijanja, glavu za brijanje često perite toplom (do 45 ° C) vodom u plastičnoj čašici, gdje se stvara sapunica.

Po završetku brijanja oštrice kasete isperite pod mlazom vode i zamijenite ih drugima, pustite da se prva potpuno osuši i nekoliko se dana odmaraju.

O kompromisu za brijanje

Ljubitelji svih vrsta brijanja (pomoću električnog aparata za brijanje i kasete) moraju nakon samog procesa osvježiti lice vodom. Prvi - ukloniti kosu prašinu s lica, a drugi, to očistiti od ostataka kreme.

Najbolji rezultati postižu oni koji izmjenjuju brijanje s električnim britvom i strojem. Iako nakon nanošenja stroja morate ponovno navući kožu na električni aparat za brijanje.

Nakon što sam pratio više od desetak tematskih foruma na globalnoj mreži, želio bih napomenuti da se mišljenja uvelike razlikuju i da ne postoji gotov recept za ono što koristiti - također.

Preferencije tradicionalno daju skupe uređaje za brijanje, marke losiona i pjena: Nivea, Old Spice, Aftershave Original. Čak iu ovom području kvalitetan (i skup) proizvod je uvijek bolji (i sigurniji) jeftiniji - na primjer, Arko.

Kako odabrati za sebe - svatko se odlučuje za sebe, oslanjajući se na vlastite ukuse, iskustva, senzacije i novčanik. Isto vrijedi i za proizvode vezane za brijanje (imena i proizvođače) u smislu pjene, gelova, krema.

Zapamtite vječnu istinu: "Jedan voli lubenicu, a drugi - svinjski hryashik."

Koji odabrati?

Postoji nekoliko vrsta britvi za brijanje. Kako biste pronašli onaj koji vam najviše odgovara, provjerite njihove karakteristike:

 • Jednokratni. Teško je podcijeniti ovaj uređaj: vrlo niska cijena, rasprostranjena dostupnost, prisutnost nekoliko komada u paketu, kompaktnost, mala težina i jednostavnost korištenja čine ih vrlo popularnim. Mogu se uzeti na cesti, čak iu kampu, što je posebno važno za one čije su aktivnosti povezane sa stalnim putovanjima. No, osim ovih očiglednih pozitivnih osobina, jednokratni strojevi imaju nedostatke:
  • ne previše kvalitetne oštrice i, posljedično, njihov kratak vijek trajanja,
  • Iako je mala težina dobra na putovanju, ona prisiljava čovjeka da jače pritisne stroj za bolje brijanje, što može dovesti do iritacije kože i traume.

 • S zamjenjivim ulošcima. Tržište je sada samo puno njih! S "plutajućom" glavom, s nekoliko noževa, s trakom za podmazivanje, vibrirajući ... Općenito, za svaki ukus i boju. Takvi strojevi imaju mnogo prednosti: oštre noževe, udobnu gumenu ne-kliznu ručku, pristupačnost u većini trgovina, ergonomiju. Nedostaci uključuju mogućnost iritacije uz učestalu uporabu i pojavu uraslih dlačica.
 • T-oblika. Ovo je klasika. To je uređaj s teškim metalom u koji se odozgo stavlja "opasna" oštrica. Međutim, ovaj stroj ima mnogo obožavatelja. Ona se može pohvaliti najkvalitetnijim rezanjem dlačica (gotovo u korijenu), s određenim vještinama koje je sigurno obrijati i to je isplativo po cijeni (noževi su jeftini, stroj će trajati mnogo godina).

Nedostatak je samo duže vrijeme postupka i potreba da se nauči kako ga ispravno koristiti.

Električni aparat

Električni aparat za brijanje - uređaj je vrlo čest. Svaka trgovina kućanskih aparata može potrošačima ponuditi širok raspon britve. Bez sumnje, ovaj uređaj je čvrsto zauzeo svoju nišu na tržištu, ali to nije iznenađujuće - ima brojne prednosti:

 • Za brijanje nije potrebna voda i posebna kozmetika,
 • Isključena trauma na koži,
 • Kompaktna veličina i mala težina omogućuju vam da uzmete britvu sa sobom gdje god idete,
 • Brijanje traje vrlo malo vremena
 • Dulji vijek noža (od 1,5 do 3 godine).

Dodamo, međutim, žlicu katrana - takav divan uređaj još uvijek ima nekoliko nedostataka:

 • Prilikom brijanja električnom britvom pore kože se ne čiste, što znači da se mogu pojaviti komedoni, akne i bubuljice,
 • Neki modeli električnih britvi zahtijevaju ručno čišćenje noževa nakon svakog postupka brijanja, što može potrajati neko vrijeme,
 • Cijena takvih uređaja je mnogo veća od cijene strojeva,
 • U slučaju kvara na mehanizmu, potreban je profesionalni popravak, teško je popraviti takvu britvu,
 • Električni stroj stvara buku pri radu. To može stvoriti određene poteškoće u provedbi postupka ujutro kada ostatak obitelji još spava.
 • Za uporabu uređaja i ponovno punjenje baterije potrebna je električna utičnica.

Koji odabrati?

Pri odabiru uređaja za brijanje treba uzeti u obzir sljedeće parametre:

 • Vrsta sustava britve. Ima ih 2: rešetka i rotor.Princip rada rešetke sličan je radu aparata za šišanje: noževi vibriraju, podižu dlake i odsijecaju ih. Noževi su prekriveni posebnom mrežom, tako da ne mogu ozlijediti kožu. U toj rešetki postoje rupe kako bi se mogla podići dlačice različitih duljina. Mrežice za brijanje su izvrsne za uklanjanje duge kose i liječenje osjetljive kože. Mehanizam rotora sastoji se od nekoliko okruglih noževa koji se okreću unutar glave. Pogodan za duge i kratke dlačice.
 • Broj i rotacija glava. Što je više glava u električnom aparatu za brijanje i što se brže okreću, to je brijanje bolje. Mrežni uređaji mogu imati 1-4 glave, rotacijske - 2-3.

 • Prisutnost ili odsutnost funkcije "mokrog" brijanja. Ako se volite obrijati dok se tuširate, tada imate posebne vodootporne električne brijače koji rade na baterije. Za punjenje takve elektrane potrebno je samo je umetnuti u poseban stalak. Oštrice se čiste ispiranjem pod tekućom vodom. Ako je ova funkcija previše za vas, kupite klasični uređaj za "suho" brijanje.
 • Baterija ili utičnica napajanja. Nesumnjivo, ako često idete negdje i za vas je važno da je brijač uvijek pri ruci iu radnom stanju, onda je vaš izbor električni aparat za brijanje s baterijom. Naravno, morate ga povremeno puniti, ali to možete učiniti u automobilu, ali na kraju ćete se moći obrijati nekoliko puta, bez obzira na to imate li obližnju utičnicu ili ne. Baterije su različite. Najjeftinija sorta je nikal-kadmij. Dugo se naplaćuju, ali punjenje traje najviše 40 minuta. Nikal-metal hidrid radi malo duže - oko 70 minuta. Litij - najskuplji, ali i dugotrajniji - rade do 2 sata.

 • Dostupnost dodatnih funkcija. Neki moderni aparati za brijanje opremljeni su dodatnim opcijama koje mogu biti korisne većini muškaraca. Jedan od njih je trimer. To je potrebno za one koji imaju bradu i brkove. Također, uz njegovu pomoć, možete lagano prilagoditi frizuru, ukloniti višak dlačica na vratu i podrezati sljepoočnice.
 • Funkcija čišćenja Suhi električni brijač može se očistiti četkom koja dolazi u kompletu, a mokri električni brijač može se isprati tekućom vodom. Sada se na tržištu pojavili uređaji s mogućnošću samočišćenja.

 • Funkcija vlaženja kože. Nalazi se samo među uređajima za mokro brijanje. Kozmetički proizvod ulijeva se u poseban odjeljak, koji se u malim dozama hrani i koži koži tijekom brijanja.
 • Pokazivač zaslona. Ako želite biti svjesni što vaš uređaj treba u jednom ili drugom trenutku - punjenje, čišćenje ili zamjena noževa - kupite britvu s LCD zaslonom. Ako ste sve to znanje za ništa - postoje uređaji s normalnim indikator punjenja baterije.

Što savjetovati tinejdžera?

Prvo je brijanje važan korak. I mora se zapamtiti da britva ni na koji način ne smije štetiti osjetljivoj koži tinejdžera. Stoga je potrebno dati prednost ili jednokratnim strojevima ili strojevima s izmjenjivim patronama opremljenim trakom za podmazivanje i 3-5 lopatica. Takvi uređaji neće oštetiti kožu i dobro će se nositi s neželjenim dlačicama.

Što se tiče električnih britvi, ovo je sporna točka. Naravno, električni aparat za brijanje ima mnoge prednosti, na primjer, uklanja traumu kože, brzo se brije, čisto i bez upotrebe dodatne kozmetike, ali možda nije prikladan za tinejdžera iz jednostavnog razloga što ga trebate pravilno koristiti i akne i akne zbog neadekvatnog čišćenja pora tijekom brijanja.

Prilikom odabira uređaja za uklanjanje dlaka, tinejdžer mora uzeti u obzir sve značajke kože i stopu rasta dlake na licu, a zatim odabrati opcije. Pokušajte nekoliko i zaustavite se na onom koji vam najviše odgovara.

Muškarci su bili podijeljeni u dva tabora: neki vjeruju da brijač brije čišći i da je pristupačniji i pokretljiviji, drugi glasaju za električni brijač kao manje traumatičan i prikladan alat za brijanje. Pa, koliko ljudi, toliko mišljenja.

Niska cijena, rasprostranjena dostupnost i čistoća brijanja govori u korist britvi za brijanje. Neosporna prednost električnog aparata za brijanje je nemogućnost izrezivanja i odsutnosti potrebe za dodatnim alatima (za suho brijanje).

Pogledajte videozapis: Philips električni aparat za vlažno i suho brijanje serije 7000 (Siječanj 2020).

Loading...