Brijanje

Koja je svrha kose ispod pazuha?

Trebaju li liječnici obrijati pazuha za muškarce? Postupak uklanjanja dlaka svojstven je ženama. Pažljivo prate čistoću i glatkoću kože. Većina predstavnika jačeg spola vjeruje da brijanje pazuha nije muški posao. Nije. Potrebno je razumjeti prednosti i nedostatke uklanjanja vegetacije.

p, blockquote 1,0,0,0,0 ->

p, blockquote 2,0,0,0,0 ->

Pozitivni aspekti postupka

Briga za pazuha u suvremenom svijetu je estetska. Čista glatka koža ugodna je drugima. Mnogi bi se složili da nije zadovoljstvo vidjeti druge dlakave dijelove tijela.

p, blockquote 3,0,0,0,0 ->

Ljeti uklanjanje dlaka pomaže izbjeći mnoge probleme. Glavni problem je pretjerano znojenje. Kosa ispod pazuha ima zaštitnu funkciju. Ljudi imaju limfne čvorove u cijelom tijelu. Hipotermija ili pregrijavanje čvorova dovodi do raznih bolesti. Kosa pokriva ovo područje i stvara zaštitni sloj na području limfnog čvora. Zrak u kosi ima stalnu temperaturu i ne dopušta tijelu da se pregrije. Ljeti se znojnice aktiviraju kod ljudi, proizvode tekućinu koja hladi područje pazuha.

p, blockquote 4,0,0,0,0 ->

Lonac je sekretorna tekućina koja sadrži različite soli. Tekućina ima neugodan miris zbog ljudskih hormona.

Ljetna dlaka ispod pazuha prekrivena je slojem sekretorne tekućine, čovjek smrdi na znoj. Taj je miris neugodan i samoj osobi i ljudima oko sebe. Brijanje pomaže riješiti problem i smanjuje miris.

p, blockquote 6,0,0,0,0 ->

Postupak uklanjanja viška vegetacije pomaže čovjeku uštedjeti na dezodoransima. Što se više osoba znoji, više koristi dezodorans. Brijanje smanjuje znojenje i potrebno je manje mirisa. To štedi novac.

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

Propasti za uklanjanje dlaka

Ne zaboravite na negativne aspekte uklanjanja dlačica. Obično se minusi pojavljuju kada brijanje pazuha kod kuće:

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

 • Različite infekcije folikula kose
 • rezovi,
 • Uzgoj kose u kožu.

Najčešća negativna kvaliteta kućnog brijanja je infekcija u folikulu dlake. To je zbog mikrotrauma kože u aksilarnoj zoni. Taj dio kose koji vidimo je njegova jezgra. Stabljika prelazi u tijelo kose ili žarulju. Papilla i žlijezda lojnice su prikladne za žarulju. Ako osoba koristi niskokvalitetnu britvu, može oštetiti žarulju ili papilu. Mikrotrauma uzrokuje blagi iscjedak krvi, a to je povoljno okruženje za različite patogene mikroorganizme.

p, blockquote 9,0,0,0,0 ->

Mikrobi se nasele na površini onečišćene i čiste kože zbog znoja. Vlažna okolina pomaže u razmnožavanju kolonija bakterija. Ako takav mikroorganizam dospije u ranu, dolazi do infekcije kose. Vizualno, ovaj proces izgleda kao crvenilo i oticanje ozlijeđenog mjesta.

p, citat bloka 10.0.0.0.0 ->

Rezovi su također neugodna strana brijanja ispod pazuha. Koža osovine je vrlo tanka, ispod nje prolazi veliki broj krvnih žila. Svaka manja rana počinje aktivno krvariti. Oštra oštrica uzrokuje vrlo tanke rane. Ne liječe se dobro i uzrokuju mnogo neugodnosti.

p, blockquote 11,1,0,0,0 ->

Raste dlake na koži češće su na površini nogu, ali aksila nije iznimka. Ovaj postupak je posljedica pogrešnog smjera tijekom brijanja. Ako promatramo obrijanu kosu pod mikroskopom, onda ima uzdužni presjek, koji je usmjeren u jednom smjeru. Ako se čovjek obrije za kosu ne u smjeru rasta, tada u kožu počinje rasti oštar rez. Daljnji rast kose pod kožom uzrokuje iritaciju i upalu. Epitelne stanice odumiru, a oštećeno područje pokriveno je gnojnim iscjetkom. Kako bi se uklonili učinci urastanja kose, potrebno je ukloniti i tretirati zahvaćeno područje otopinom vodikovog peroksida.

p, blockquote 12,0,0,0,0 ->

Pravila za uklanjanje vegetacije

Kako bi postupak mogao uzrokovati štetu, mora se poštovati niz pravila:

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

 • Osobna higijena
 • Ispravite stroj
 • Proizvodi za glatko brijanje.

Prije brijanja morate pripremiti kožu pazuha. Za to ga temeljito isperite antibakterijskim gelom. Upotreba sapuna ili šampona je zabranjena, jer je koža pazuha vrlo osjetljiva. Ako pranje tijela ne djeluje, koža će se početi oljuštiti ili postati crvena.

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

Nakon pranja potrebno je dobro osušiti pazuha. Prije uklanjanja koža ne smije biti mokra, jer gubi elastičnost. Prilikom brijanja lako možete oštetiti epidermu strojem.

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

Stroj mora biti odabran posebno. Ženski uređaji za depilaciju vrlo su pogodni za brijanje tijela. Noževi na njima su izoštreni pod određenim kutom. Muškarci trebaju zapamtiti da stroj za uklanjanje dlaka s tijela i lica mora biti različit. Korištenje uređaja za uklanjanje dlaka s cijelog tijela nije higijensko, može dovesti do širenja raznih infekcija.

p, blockquote 16,0,0,1,0 ->

Proizvodi za brijanje moraju se odabrati s napomenom "za tijelo". Dostupni su u dva oblika: pjena i gel. Pjena se nanosi na površinu kose i prekriva njezinu jezgru. Brijanje s pjenom je ugodno, ali neekonomično. Pjena završava brzo i morate kupiti novu. Gel je u tom pogledu mnogo praktičniji i ekonomičniji. Kada se nanese na kožu male količine gela, daje bogatu pjenu. Budući da se gel mora utrljati, pokriva kožu i kosu. Koža postaje glatka, smanjuje se rizik od ozljede. Za jedan postupak dovoljna je mala količina gela. Koristi jednu bocu dugo vremena.

p, blockquote 17,0,0,0,0 ->

Kako provesti postupak

Proces uklanjanja vegetacije iz pazuha ne traje puno vremena. Potrebno je pravilno rasporediti gel i ukloniti kosu.

p, blockquote 18,0,0,0,0 ->

Prvo, morate nanijeti gel na čistu, suhu kožu pazuha i ravnomjerno ga rasporediti. Kosa je izglađena prema glavi. Stroj vodi oštrice prema rebrima. Koža pazuha mora se povući, a stroj u suprotnom smjeru.

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

Nakon svakog rezanja, britva se mora oprati toplom vodom. Time ćete izbjeći infekciju. Postupak se provodi do potpunog čišćenja pazuha iz kose. Nakon brijanja, temeljito operite kožu i osušite je ručnikom. Ne preporučuje se trljati kožu, jer epitelne ljuske nisu potpuno raspoređene na svojim mjestima. Pokret mora biti mekan i mokar.

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

p, blockquote 21,0,0,0,0 -> p, blockquote 22,0,0,0,1 ->

O tome hoće li ili ne ukloniti kosu ispod pazuha odlučuje sam čovjek. Postupak nije obvezan za jači spol.

Smanjenje trenja

Kosa s pazuhom može biti od pomoći onima koji često vježbaju. Činjenica je da smanjuju trenje u ovoj delikatnoj zoni, što sprječava neugodu i iritaciju. Kada se osoba znoji, (a to je neizbježno za vrijeme fizičkog napora, čak i ako se koristi najbolji antiperspirant), koža počinje stajati pri ruci, što povezuje radnje i ometa se u svakom pogledu.

Zaštita od infekcija

Apsolutno neočekivana funkcija kose koju su mrzile žene cijelog svijeta je prirodna ventilacija. Zahvaljujući njima, delikatni dio tijela redovito se prozračuje, što sprječava sakupljanje različitih bakterija na njemu. Takva osebujna "vrata" ne dopuštaju infekcije, koje u pravilu ulaze u ljudsko tijelo kroz najosjetljivija mjesta.

Oslobađanje feromona

Mislite li da vas čovjek ne gleda čak ni kad vidi neobrijane pazuha? Duboko ste pogriješili! Tijelo kose počinje rasti u isto vrijeme kao i problem akni i prva menstruacija u žena. To je - na početku puberteta. Apokrinske znojne žlijezde također se aktiviraju u ovom trenutku. Potonji emitiraju ulja koja sadrže proteine ​​i druge korisne tvari, uključujući feromone.

Čini se da kosa nema nikakve veze s tim, jer se žlijezde nalaze u samoj koži pazuha. Međutim, znoj se neće moći skupljati na glatkoj površini, pogotovo ako je velikodušno podmazan antiperspirantom. No, u kosi, ove neprimjetne kapljice zadržavaju se čak i unatoč uporabi dezodoransa. Stoga, ako želite izazvati određene osjećaje u muškaraca, onda odustati od korištenja britva ili sredstava za uklanjanje dlaka.

Kosa - jamstvo zdravlja

Zahvaljujući ovoj prepreci, vaše su pazuha zaštićene. Uostalom, kada se obrijete, redovito postoji opasnost od iritacije, folikulitisa (upala folikula kose), osipa, upala, pa čak i opasnih infekcija od slabo tretiranih britvi. Stručnjaci kažu da to činimo jer je to postala društvena norma, ali zapravo nema biološkog razloga za uklanjanje ove kose. A osoba koja je razumjela ovo i prestala brijanje uvijek će biti zdravija od osobe koja redovito provodi ovaj postupak.

Moda za neobrijane pazuha

Većina poznatih osoba vjeruje da je zdravlje i atraktivnost mnogo važnije od modernih standarda ljepote. Hollywoodske zvijezde nisu samo prestale obrijati pazuha. Počeli su uvoditi modu na kosu pri ruci. Prve neobrijane pazuha bljesnule su Madonnu u svom Instagramu. Pjevačica je dobila potporu velikog broja žena iz različitih dijelova svijeta.

Danas su se Madonni pridružile poznate ličnosti Julia Roberts, Lindsay Lohan, Natalia Vodyanova, Drew Barrymore i Cameron Diaz. Neki od njih odlučili su se u cijelosti "promjeniti", obojiti kosu pod ruku u svim vrstama duginih boja.

Reference na izvore:

U suvremenom društvu odavno je prihvaćeno da žene koje ne skidaju kosu pod ruku gledaju kao kurvice koje ne poznaju stvari kao što su briga o sebi, higijena i čistoća. Treba samo pitati, a najvjerojatnije će većina ispitanika odgovoriti da žena svakako treba ukloniti kosu ispod pazuha. Međutim, za muškarce javno mnijenje nije toliko strogo kao što je za žene. Čovjek koji ima kosu ispod pazuha vjerojatno se neće nazvati nečistom droljom, i pogledati svoju vegetaciju sa snishodljivošću, kažu, "on je čovjek, može biti." Međutim, muškarcima je potrebno uklanjanje dlaka čak i više od žena, i evo zašto.

Muškarci se znoje jače od žena. Žlijezde znoja muškaraca (posebno u pazuhima) rade nekoliko puta intenzivnije nego kod žena. To je prvenstveno zbog razlika u hormonalnoj pozadini kod muškaraca i žena. Iz istog razloga, često je vegetacija u pazuhu muškaraca mnogo gusta i gusta. To znači da koža "diše" još gore, jer gusta kosa ne pušta zrak, a znoj jednostavno ne nagriza, kosa ispod pazuha upija i akumulira znoj, pa stoga kod muškaraca koji ne briju pazuha, često možete vidjeti mokre krugove ispod odjeće, koji se nikada ne osuši

Muškarci znoja imaju oštriji i neugodniji miris od žena. Bez obzira na to kako se muškarci brinu za sebe, njihovo tijelo miriše oštrije od tijela žene. Stoga je za muškarce vrlo važno ukloniti kosu ispod pazuha. Miris znoja dolazi od aktivne reprodukcije bakterija, za koje je vegetacija izvrstan medij za život i reprodukciju. Prema tome, uklanjanje pazuha kose, lišiti bakterije njihova staništa i razmnožavanje, a time i smanjiti vjerojatnost neugodnih mirisa.

Muškarci neobrijanih pazuha izgledaju jednako neatraktivno kao i žena. Nemojte misliti da čovjek s neobrijanim pazuhom ne izgleda neuredno i neestetski kao žena. Nipošto sportaši, umjetnici, modeli, plesači itd. moraju obrijati pazuha, inače jednostavno neće biti pušteni na pozornicu, podij ili natjecateljski teren. I bit će u pravu.

Srećom, u modernom društvu trendovi pažnje, ljubavi i brige za njihova tijela postaju sve jači, a manje ljudi smatra sramotnim ukloniti kosu ne samo pazuhom, već i cijelim tijelom. Osim toga, ovaj trend je vrlo popularan kod žena. I što bi moglo biti bolje kada vas partner voli ne samo zbog izvanrednih duhovnih kvaliteta, nego i zbog lijepog, dobro uređenog tijela?

Trebam li se obrijati?

Kosa pomaže u održavanju vlažne okoline u kojoj se formiraju različite bakterije. Sam znoj nema neugodan miris. Ta specifična aroma nastaje zbog bakterija. Najlakši način za rješavanje ovog problema je depilacija. Uostalom, nije uvijek moguće oprati aksilarnu zonu 2-3 puta dnevno, a redovita uporaba dezodoransa nije najbolja opcija.

Prvo, to je značajan novčani trošak. Drugo, dezodorans samo maskira miris i začepljuje pore, to jest, disanje kože je komplicirano. A ipak, trebat će vam dodatni sapun ili gel koji se koristi dva puta dnevno.

Postoji i mišljenje da ljudi ne mogu obrijati pazuha, ali zašto i odakle je došao? Tijekom postupka možete ozlijediti kožu ili zaraziti folikule kose. Osim toga, kosa može početi rasti. Sve to može uzrokovati upalni proces u tijelu, ali slijedeći neka pravila, lako se mogu izbjeći negativne posljedice.

Većina Europljana (više od 70%) odlaže pazuh. Neki kupuju komplete za depilaciju sami, žene to rade za druge. Također je zanimljivo znati mišljenje američkih muškaraca ako obriju pazuha. Amerikanci obraćaju pozornost ne samo na ovo područje svoga tijela, već i na dlake na nogama, prsima i čak u intimnijem području.

Općenito, bilo da se obrije čovjekov pazuh, samo on odlučuje.

Što žene kažu

Prema istraživanju žena, 67% lijepog spola je voljno trpjeti nedostatke odabranih.

Ali zapamtite da djevojčice, poput dječaka, vole estetiku tijela.

Nedostatak kose za njih je znak seksualnosti.

Žene su također bile upitane: "Da li vaši ljudi briju pazuha?" Oko 70% je odgovorilo pozitivno, dodajući da je to njihov osobni izbor. Iako možda ne primjećuju kako utječu na svoje izabrane.

99% žena misli da bi muškarci trebali paziti na područje ispod pazuha: obrijati ili rezati kosu na tom području. Idealno je da duljina vegetacije ispod pazuha ne prelazi 2 cm.

Ono što ljudi kažu

Ali muškarci imaju vlastite argumente zašto ne briju pazuha. U to vjeruju predstavnici jačeg spola kosa na ovom području znak je hrabrosti i hrabrosti. Mnogi muškarci ne razumiju zašto moraju obrijati pazuha, jer je rast kose u ovom dijelu tijela prirodan. Iz istog razloga, ne možete ukloniti i dlake na licu.

Drugi razlog je lijenost. Ako počnete brijati kosu, postupak se mora redovito provoditi. Drugačije, neopravdano mišljenje - čovjek koji je obrijao pazuha, ima nekonvencionalnu seksualnu orijentaciju.

I na kraju, najnerazumniji argument: "Žene žele da čovjek bude jak, a time i dlakav."

Muškarci u Europi i Americi, za razliku od naših sugrađana, ne usmjeravaju pozornost (a pogotovo ne krive) na to da li briju kosu pazuhom. Oni su više odani jedni drugima.

Bez sumnje, misli jačeg spola su važne, ali obratite pozornost na mišljenje stručnjaka o tome je li moguće obrijati pazuha za muškarce.

Što kažu stručnjaci

Dermatolozi su to potvrdili dlaka ispod pazuha doprinosi stvaranju mikroba. No, kosa je potrebna kako bi se smanjilo trenje kože. Obrijane pazuha kod muškaraca češće su iritirana. Stoga je potrebno obrijati pazuha, čovjek mora sam odlučiti.

Ako je osoba mnogo ugodnija bez prekomjerne vegetacije, ne vrijedi ga uvjeriti u suprotno. Ali također nije nužno prisiliti čovjeka da obrije pazuha.

Kako obrijati pazuha za muškarce?

Zona o kojoj se radi dovoljno je osjetljiva.

Međutim, brijanje pazuha nije tako teško, ali muškarci moraju znati kako to raditi ispravno, bez posljedica u obliku iritacije kože.

Optimalni uvjeti

Za postupak će trebati poseban alat - britva. Ne možete upotrijebiti britvu koju ćete obrijati na licu. Osim toga, gel ili pjena moraju biti dostupni. Prije depilacije pripremite dio tijela koji treba uklanjanje dlačica. Operite ga, osušite i tretirajte gelom ili pjenom.

Nanesite gel ili pjenu na rast kose samo na suhu kožu. Ako se muškarac ipak odluči obrijati pazuha, važno je razumjeti što je bolje. Prema savjetu muških zastupnika, bolje je koristiti jednokratni ženski stroj za brijanje. Nakon zahvata, koža se tretira kremom ili losionom kako bi se hidratizirala. Manipulacija se provodi, u pravilu, 1 put u 3 dana.

Pitanje: Je li vrijedno brijanje samo ispod pazuha? Nije vrijedno, jer muškarci mogu koristiti škare. Ne uklanja se u potpunosti iz kose, već znatno skraćuje njihovu duljinu. Zbog toga kosa ne raste tako brzo. Korištenje pisaćeg stroja zahtijeva veću pozornost. Alat može lako ozlijediti kožu, zbog čega se može pojaviti upalni proces.

Da bi depilacija prošla bez iritacije kože, muškarci moraju znati kako pravilno obrijati pazuha. Nekoliko pravila uvelike će olakšati i osigurati cijeli proces.

Tehnologija za uklanjanje dlaka

Prije nego obrijete pazuha, pogotovo po prvi put, čovjek se mora upoznati s nekim pravilima:

1. Operite se pod tušem sapunom kako bi vaša koža bila potpuno čista.

2. Područje koje se podvrgava postupku prekriveno je gelom, kremom ili pjenom za brijanje.

3. Dobro uništite kremu.

4. Postupak brijanja odvija se od vrha do dna (prema rebrima). Nemojte jako pritiskati kožu kako se ne biste ozlijedili. Stroj se povremeno navlaži u vodi. Ako ima malo kose u rupici, ne brinite. Duboko udahnite, podignite ruku dok se ne zaustavi, a zatim je lagano otpustite. Nakon toga brijanje kose na teško dostupnom području postaje mnogo lakše.

5. Nakon depilacije, krema ostaje isprana vodom, a iz kože uklonjena vlaga. Snažno trljanje ručnikom može uzrokovati iritaciju. Nakon što je koža suha, tretirajte je losionom.

Postupak se završava alatima za pranje i sušenje. Zapamtite da je kratku kosu lakše ukloniti nego dugu. Depilirajte 2 puta tjedno.

Nakon prvog brijanja često dolazi do iritacije., čak i ako je učinjeno ispravno. Kako se nositi s tim je jednostavno - samo nekoliko dana koristite hidratantnu kremui sve se normalizira.

Nekoliko dana nakon depilacije, preporuča se ribanje kože kako bi se uklonile mrtve stanice kože. Postupak se može provesti, a ne samostalno. Saloni nude shugaring, depilaciju i depilaciju.

Da sumiramo

Treba napomenuti da ako je čovjek obrijao pazuha, to je normalno. On ima pravo odlučiti hoće li to učiniti ili ne. Depilacija, kao i njezina odsutnost, imaju istu vrijednost za zdravlje tijela. To je samo stvar estetike vašeg tijela. Ali zapamtite da žene obraćaju pozornost na to kako mladić brine za sebe. Depilacija dlačica ispod pazuha ili ne je vaša stvar.

O muškoj skrbi za sebe, gledajte video

Popis argumenata u korist brijanja ispod pazuha

Da biste razumjeli ovo teško muško pitanje, trebali biste navesti sve pozitivne i negativne argumente o potrebi obrijanja pazuha. Počnimo s pozitivnim argumentima:

 1. Obrijane pazuha - prije svega je lijepa. Žene, poput muškaraca, vole estetiku muškog tijela. Nedostatak kose u pazuhu čovjeka govori o njegovoj seksualnosti i kondiciji. Čovjek koji obrije pazuha nije osoba sa seksualnim devijacijama. Neki muškarci ne mogu obratiti pozornost na pramenove kose pod vlastitim rukama, iako gotovo 99% žena uopće ne prihvaća tu pojavu.
 2. Ne manje značajan faktor je higijena. Poznato je da dlaka tijela raste kako bi se zaštitila od raznih negativnih čimbenika, posebno od hladnoće. Mjestima gdje ima mnogo kose treba više zaštite. No, u dvorištu XIX stoljeća, dakle, osoba je spašena od hladnoće zahvaljujući odjeći. Kod muškaraca, područje ispod pazuha brzo se znoji, što rezultira neugodnim mirisom. Neugodan miris je samo pola problema, jer nakon aktivnog znojenja postoji aktivna proliferacija bakterija. S tim se problemom možete nositi na dva načina: pranje pazuha 2-3 puta dnevno ili brijanje kose.
 3. Ne zaboravite na troškove. Prisutnost dlake pod pazuhom zahtijeva upotrebu dezodoransa u velikim količinama kako bi se pokušalo prikriti neugodan miris znoja. Da biste se brinuli o dlakavim pazuhima, također trebate sapun i gel, koje trebate koristiti najmanje 2 puta dnevno. Nedostatak kose može značajno uštedjeti novac na proizvodima za njegu tijela.

Obrijana kosa na ovom području pomaže smanjiti znojenje, a time i smanjuje vjerojatnost neugodnog mirisa.

Ali nemojmo donositi preuranjene zaključke i otkriti koji su argumenti protiv brijanja pazuha.

Zašto se ne preporučuje brijanje ispod pazuha

Unatoč prednostima obrijanih pazuha kod muškaraca, postoje pristaše koje misle suprotno. Oni svoje argumente uslovljavaju sljedećim argumentima:

 1. Ako, po prirodi, kosa pazuha raste kod muškaraca, to znači da ne možete sami napraviti ispravke. Ali takav argument je praktički bezvrijedan, jer muškarci briju dlake na licu i ne misle da je to moguće.
 2. Muškarci ne žure obrijati kosu s pazuha, jer su jednostavno lijeni. Ako počnete brijati kosu, morate ponoviti postupak gotovo svaki mjesec. Za mnoge ljude brijanje čekinja je problematičan proces i briga za pazuha, a još više.
 3. Muškarci se ne žure obrijati pazuha, jer vjeruju da je kosa element muškosti i hrabrosti. Prisutnost kose na tijelu muškarca ukazuje na značajnu razliku između njega i žene.
 4. Kada brijanje pazuha nije isključena razvoj takvih nuspojava kao rez kože, dlaka urasta, infekcija folikula kose. Svi ti negativni faktori dovode do toga da se u organizam unese infekcija, što pridonosi razvoju upalnih procesa.

Svi argumenti za i protiv mogu se razmatrati za svaki slučaj isključivo pojedinačno. Ali u stvarnosti, ako čovjek ne voli pretjeranu dlakavost u pazuhu, onda se može ukloniti na bilo koji prikladan način. Najprikladnija opcija za muškarce je uklanjanje pazuha s britvom. Korištenje takvih metoda kao što je shugaring ili uklanjanje dlaka sa šećerom ili medom je, naravno, neprihvatljivo za muškarce. Štoviše, prag boli muškog tijela za osjetljiva područja je mnogo niži nego kod žena. Stoga je brijanje miša s britvom najbolja opcija za muškarce.

Uklanjanje vegetacije ispod pazuha: osnovna pravila

Miš je osjetljivo područje pa prilikom primjene bilo koje metode depilacije trebate slijediti ova pravila:

 • odaberite pravi alat
 • poštivati ​​osobnu higijenu,
 • obraditi kožu nakon brijanja.

Prije nego počnete s postupkom brijanja kose na osjetljivom području, morate se pripremiti. U početku, trebate oprati pazuha, osušiti ih i tretirati ih posebnim gelom ili pjenom za brijanje. Brijanje prljavih pazuha je strogo zabranjeno i nesigurno.

Nakon nanošenja pjene ili gela, možete nastaviti s uklanjanjem vegetacije. Alat za uklanjanje dlaka treba koristiti poseban, ali ne onaj koji briše čekinje. Najjednostavniji su ženski strojevi za jednokratnu upotrebu, koji imaju određeni kut položaja noža.

Važno je znati! Ne preporuča se ponovno korištenje stroja za jednokratnu uporabu jer to može dovesti do razvoja komplikacija.

Nakon uklanjanja dlačica s pazuha, potrebno je tretirati kožu posebnim hidratantnim ili losionima. Korištenje sapuna ili šampona strogo je zabranjeno, jer ti proizvodi suše kožu. Kako obrijati pazuha, saznajte više.

Značajke za brijanje ispod pazuha

Da biste pravilno obrijali pazuha, morate znati osnovne preporuke. Proces uklanjanja vegetacije ne traje puno vremena, pa je dovoljno posvetiti 5 minuta za svaku stranu.

Gel ili pjena primjenjuju se isključivo na suhu kožu. Čovjek bi trebao biti u stojećem položaju ispred zrcala. Potrebno je stajati ispred zrcala s podignutom rukom. Gel treba nanijeti u smjeru glave, tj. Prema gore. Potrebno je izvršiti pokrete britvom u smjeru prema rubovima. Što je veća i obilna kosa na tijelu, to je veći broj puta potrebno napraviti prolaz stroja. Nakon svakog prolaska pored stroja potrebno ga je oprati pod mlazom vode. Voda u isto vrijeme mora biti topla, ali ne hladna, a ne vruća.

Kada se ukloni dlaka s jedne strane, preostalu pjenu možete isprati vodom, a zatim ovo područje tretirati hidratantnom kremom. Tada možete početi depilirati kosu na drugoj ruci u pazuhu.

Nedostatak depilacije s britvom jest činjenica da će nakon zahvata kosa brzo rasti. Nakon 2-3 tjedna morat ćete ponoviti postupak, i tako stalno.

Postoji još jedna metoda za depilaciju pazuha za muškarce - to je uporaba aparata za šišanje. Ovaj stroj brije kosu koja nije pod samim korijenom, pa se vegetacija ne pojavljuje tako brzo.

Važno je znati! Pazuha nisu samo osjetljivo područje, već su i vrlo opasna. U ovoj zoni ima mnogo živčanih završetaka i limfnih čvorova. Nepažljiva uporaba aparata za šišanje ili šišanje može uzrokovati oštećenje kože, što može imati negativne posljedice.

Nakon brijanja, nepoželjno je tijekom prva 2-3 dana omogućiti teško znojenje ispod pazuha, što može dovesti do ljuštenja kože ili prodiranja infekcije u potkožne slojeve. Muškarci također mogu koristiti shugaring ili depilaciju, ali samo se nekoliko odlučuje o takvim postupcima. Depilacija kod muškaraca najčešće se provodi uz pomoć stroja.

Ukratko, treba napomenuti da se na pitanje da li vrijedi brijanje pazuha za muškarce može jednostavno odgovoriti - naravno da. Potrebno je ne samo obrijati kosu na ovom osjetljivom području, već i brinuti se za svoje tijelo. Uostalom, briga o sebi je prvi korak prema zdravoj budućnosti.

Pogledajte videozapis: TOP 6 nacina upotrebe SODE bikarbone u sluzbi LEPOTE (Veljača 2020).

Loading...