Njega kože

RF Podizanje - načelo djelovanja i njegove prednosti

Rješenje kompleksa problema povezanih s promjenama mekih tkiva lica, vrata i tijela u dobi, jedan je od glavnih zadataka moderne estetske kozmetologije. Međutim, ne danas, stručnjaci su zaključili da u većini slučajeva, kirurgija obavljena kako bi stegnula kožu, donosi samo privremeni učinak. Ali specifičan učinak na strukturu epidermisa ima izraženiji rezultat.

Moderno tržište kozmetičkih usluga nudi različite metode usmjerene na ubrzavanje reparativnih i pomlađujućih procesa u biološkim tkivima. To uključuje izlaganje laseru, perkutanu stimulaciju mikro strujama, kemoabraziju i druge tehnike povezane s visokim rizikom od komplikacija.

Sada dolazi do izražaja radiofrekvencijski RF lifting, koji osigurava maksimalno očuvanje stanica epiderma, osobito melanocita.

Povijest ove tehnike ima više od stotinu godina. Krajem 19. stoljeća poznati fizičar i inženjer Nikola Tesla proveo je pokuse za proučavanje učinaka radiofrekvencijskih struja na ljudski organizam. On će pretpostaviti mogućnost njihove primjene u praktičnoj medicini, što se dogodilo gotovo 20 godina kasnije na početku 20. stoljeća. Tehnika se naziva dijatermija, njezina je bit reducirana na duboko zagrijavanje tkiva uporabom struje visoke frekvencije (njezina snaga mogla bi doseći gotovo 3A). Međutim, ova metoda se češće koristi za liječenje bolesti mišićno-koštanog sustava.

Malo kasnije, stručnjaci su uspjeli poboljšati ovu tehniku, a dijatermiju je zamijenila fizioterapija pomoću ultra-visokofrekventnih učinaka (UHF). Ali u to vrijeme estetska kozmetika uopće nije bila razvijena, pa liječnici nisu razmišljali o utjecaju radiofrekvencijskog zračenja na strukturu mekih tkiva i pokrova epiderma.

Situacija se promijenila u ranim godinama američke korporacije FDA koja je odobrila tehnologiju Thermage (termalni lifting), koju je predložila ThermoCool, za široku primjenu u kozmetologiji za korekciju kontura lica, uklanjanje znakova starenja kože, estetski neugodan celulit. Upravo je Thermage označio početak inovativne tehnike RF liftinga.

Vrijedi spomenuti

Ukratko, bit ovog postupka sastoji se u zagrijavanju tkiva epidermalnog pokrova i potkožnog tkiva, što izaziva brojne promjene i biokemijske reakcije na staničnoj razini, s ciljem pomlađivanja i regeneracije kože.

Aktivni princip metode je radio val, karakteriziran brojnim parametrima: frekvencijom, amplitudom, naponom i oblikom, kontinuiranim ili pulsirajućim djelovanjem. Utjecaj radiovalova na određena biološka tkiva ovisi o tim značajkama. Prema istraživanjima, brojni se procesi odvijaju pod utjecajem visokofrekventnih struja, od aktivne proliferacije do stimulacije proizvodnje kolagena.

RF lifting: rezultati, tehnika postupka i značajke rehabilitacije

Prije manipulacije kozmetičarka pregledava pacijentovu kožu i označava područje utjecaja i potrebne parametre radiovalova, određuje moguće kontraindikacije, objašnjava prednosti metode i ponekad nudi alternativne mogućnosti.

Liječnik je također dužan upozoriti na komplikacije (iako se vrlo rijetko javlja) i ispričati o značajkama razdoblja oporavka nakon manipulacije.

RF lifting, čiji rezultati uvelike ovise o pravilnom izvođenju postupka, započinje čišćenjem područja utjecaja kozmetičkih ostataka, mrtve kože, itd. Tada se na kožu nanosi gel koji poboljšava rad pulseva radiofrekvencije. Ponekad, za praktičnost, kozmetičar koristi olovku koja se može prati kako bi označila problematično područje.

RF lifting: recenzije i troškovi

Trošak tijeka postupka je relativno visok, posebno s obzirom na činjenicu da će biti potrebno najmanje 5 sesija (i više za liječenje tijela).

Međutim, to je više nego opravdano trajanjem učinka i dobivenim rezultatom.

Približna cijena za jednu posjetu kozmetičarki navedena je u tablici:

Kako radi radiofrekvencija zatezanja kože

Jedna od najvažnijih komponenti kože je kolagen. Ovaj protein tvori spiralna vlakna, koja na mikroskopskoj razini služe kao "proljetni okvir" za tkiva i dermi pružaju elastičnost i glatkoću.

Tijekom vremena dolazi do promjene u strukturi kolagena, istezanja i produljenja njegovih spirala, kao i do smanjenja njihovog broja. Istovremeno se pogoršavaju reparativne sposobnosti organizma - usporava se sinteza novih molekula stanicama fibroblasta. Izvana (na makroskopskoj razini), to se očituje smanjenjem turgora (elastičnosti) kože, njenim progibom i mlohavošću. Tu su bore, strije, ispucale konture lica zbog pojave brylea i "druge brade". Slični procesi odvijaju se iu drugim dijelovima tijela, a posebno postaju vidljivi u vratu i gornjim ekstremitetima.

Tijekom RF-liftinga, prolaz topline kroz tkiva visokofrekventnih struja proizvodi toplinu (sličan učinak, samo u mnogo većoj mjeri, uočava se kada mikrovalna pećnica radi). Zagrijavanje gornjih slojeva kože od 40 do 60 ° C uzrokuje lokalnu koagulaciju kolagenskih i elastinskih proteinskih lanaca, koji koaguliraju i tvore uske spirale. Ovaj postupak osigurava učinak podizanja na koji postupak nije ograničen. Usput, proces lipolize (uništavanje adipocita i razgradnja masnih molekula u masne kiseline i glicerin) povećava cirkulaciju i protok limfe, ubrzava metabolizam. Stimulacija fibroblasta uzrokuje povećanje sinteze novog kolagena i pomlađivanje dermisa - dubina bora se smanjuje, koža se steže, postaje glađa i elastičnija, lica postaju jasnija.

Prednosti RF liftinga

Podizanje radiovalova u mnogim situacijama može djelovati kao alternativa kirurškim metodama dizanja, jer ima mnoge prednosti. Ne zahtijeva preoperativnu pripremu i anesteziju, kontraindikacije su manje značajne, eliminira dugi period rehabilitacije i mnoge moguće komplikacije. Naravno, u prisutnosti ozbiljnih kozmetičkih problema (ožiljci, asimetrija, naglašeni propusti u tkivu, kongenitalni ili stečeni defekti), samo kirurška intervencija može ih ispraviti, ali u većini slučajeva dovoljna je visokofrekventna struja. Važan argument u korist dizanja je znatno niži trošak u odnosu na plastičnu kirurgiju. Učinak njegove uporabe je prilično stabilan i traje do 2 godine. U isto vrijeme, subjektivna "razina pomlađivanja" je 10-15 godina - otprilike ista količina će izgledati mlađa od lica ili drugog tretiranog područja tijela nakon niza postupaka. Nema ograničenja u području utjecaja - u jednoj sesiji moguće je izložiti RF-lifting ne samo na području lica, nego i na udovima, vratu itd.

Primjena tehnike smatra se prihvatljivom od 20. godine života, dok gornja dobna granica ne postoji (u odsutnosti kontraindikacija, o čemu će biti više riječi u nastavku). Budući da su starije reparativne sposobnosti tijela značajno smanjene (smanjuje se broj matičnih stanica i njihova sposobnost da proizvode nove molekule kolagena, proteinske „spirale“ nisu dovoljno obnovljive), učinkovitost njihovog postupka se donekle smanjuje. Međutim, uporaba radiofrekvencijskih aparata i dalje će biti opravdana, osobito s obzirom na njenu štedljivu prirodu.

Indikacije za RF lifting

Postoje mnoge indikacije u kojima radiofrekventno podizanje može dati pozitivan učinak.

RF face lift koristi se u sljedećim slučajevima:

 • Opće starenje i venuće kože (starost, foto-starenje).
 • Bore (oponašaju se oko očiju i usta, u frontalnom području).
 • Prisutnost "druge brade".
 • Postojeći bryl (opuštena koža s potkožnim masnim tkivom, najčešće se nalaze u području obraza).
 • Opća ptoza lica (gravitacijska ptoza tkiva), najizraženija u "klizanju" čela, obrva i kapaka.
 • Preostali ožiljci nakon akni (nakon akni).
 • Nedavno je provedena liposukcija ili kirurško zatezanje, nakon čega RF-lifting ubrzava oporavak.
 • Kombinacija postupka s mezoterapijom, biorevitalizacijom i drugim kozmetičkim tehnikama, što vam omogućuje da poboljšate njihov ukupni učinak.
 • Edem, pigmentne mrlje, hematomi.

Osim osobe koja je najčešće zahvaćena postupkom, postoje i mnoga druga područja koja također mogu zahtijevati Podizanje RF tijela:

 • Strije (strija).
 • Celulit.
 • Mlitavost i nabiranje kože vrata, dekoltea, ruku, bedara i trbuha.
 • Nagnječenje kožnih nabora nakon ozbiljnog gubitka težine ili liposukcije.
 • Izvršene su operacije (ne samo estetske, već i opći plan).
 • Višak masnih naslaga lokalne prirode (stražnjica, bedra, noge, prednji trbušni zid).

RF kontraindikacije za podizanje

Iako je RF lifting neinvazivni postupak, njegova uporaba ima neke kontraindikacije:

 • Bilo koje onkološke bolesti (izloženost visokofrekventnim strujama i zagrijavanje tkiva, bez obzira na područje primjene, mogu ubrzati rast tumora).
 • Prisutnost metalnih ili silikonskih implantata (proteza) u zoni utjecaja.
 • Teška hipertenzija.
 • Epilepsija.
 • Patologije kože u području liječenja (furunkuloza, mikoza, herpes, rozacea).
 • Rane u procesu ozdravljenja.
 • Kronične zarazne bolesti u akutnoj fazi.
 • Akutni tromboflebitis.
 • Trudnoća.
 • Dojenje.
 • Pacijent ima pejsmejker.
 • Teške autoimune bolesti (skleroderma i druge patologije vezivnog tkiva - reumatoidni artritis, sistemski eritemski lupus).

RF lifting

Ako postoje dokazi, pacijenta se može uputiti liječniku opće prakse, dermatologu ili drugim stručnjacima da odluče o dopuštenosti postupka.

Nije potrebna posebna obuka. Prije sesije potrebno je ukloniti sve metalne predmete koji su u dodiru s kožom (satovi, naušnice, lanci, prsteni), jer se zagrijavaju, a također i ukloniti kontaktne leće. Područje tretmana je očišćeno od izlučevina kože i ostataka šminke, nakon čega se nanosi poseban gel koji dobro provodi električnu energiju i omekšava učinak struje na dermis. Liječnik uz pomoć radne mlaznice uređaja izvodi grijanje željenog područja, trajanje koje ovisi o njegovom području i "složenosti reljefa" (na primjer, osoba zahtijeva posebno pažljivo i pažljivo izlaganje). Pacijent se u ovom trenutku osjeća toplo, bol je potpuno odsutan. Temperaturu tkiva kontrolira ugrađeni visoko osjetljivi termalni senzor (za sprečavanje opeklina ili suhoće kože).

Nakon sesije javlja se lokalna hiperemija, neovisno prolazi unutar jednog sata. Pacijent se može vratiti svojim uobičajenim aktivnostima s malo ili bez ograničenja. Preporučuje se da tretirana površina kože zadrži mehanička djelovanja i izravnu sunčevu svjetlost u trajanju od 3 dana, kao i da se u tom području ne provode druge procedure, osim uobičajene kozmetičke njege.

Učinak podizanja postaje vidljiv nakon jedne sesije.međutim, za njegovo učvršćivanje i učvršćivanje, obično se izvodi 4 do 10 postupaka s tjednim intervalima.

RF lifting - kozmetička tehnika, koja se temelji na učincima na tkiva visokofrekventnih struja i omogućuje vizualno pomlađivanje lica i tijela bez korištenja kirurških intervencija.

Što je podizanje radiovalova

RF lifting je generički naziv za postupke koji se temelje na elektromagnetskim impulsima.

Radiofrekventno dizanje lica je jedna od mnogih popularnih suvremenih metoda, jer ne zahtijeva rehabilitaciju, pružajući odmah vidljive rezultate i trajni učinak. Pod utjecajem radiofrekvencijske energije tkiva se zagrijavaju, zbog čega se skupljaju stara i razvučena vezivna vlakna tkiva. To dovodi do aktivacije proizvodnje kolagena, zbog čega koža postaje mladalački i elastičnija. Naime, pomoću radio-frekvencijskih valova moguće je pokrenuti prirodne procese pomlađivanja kože.

Postupak je bezbolan i ne zahtijeva posebnu pripremu, dok su neke kontraindikacije

Radio frekvencije utječu na srednji i donji sloj kože, uključujući potkožne masnoće, smanjuju se sve vrste bora, uklanjaju vrećice ispod očiju, popravlja se ten i opće stanje kože.

 • Monopolar - to RF podizanje se provodi jednom. Ne samo da ima učinak pomlađivanja, već se i iznimno nosi s masnim naslagama i pojavama celulita u trbuhu i kukovima, ne šteti tijelu.
 • Bipolarni - najučinkovitiji i najnježniji način korekcije promjena u dobi. Kožno tkivo se zagrijava samo do 45 ° C, magnetsko polje je odsutno, za razliku od monopolarnog RF liftinga. Postupak je prilično opipljiv, ali boli nema. Potpuni rezultati donose se nakon tijeka postupka.
 • Tripolar je potpuno novi tip postupka, koji uključuje sudjelovanje nekoliko elektroda u procesu, osiguravajući konstantno prebacivanje polova. U isto vrijeme, RF energija djeluje na različite dubine kože. Ova tehnika kombinira sve prednosti i prednosti prethodnih.

Odgovarajuću vrstu postupka odabire stručnjak ovisno o području RF-liftinga i zadacima.

RF i termalni lifting - koja je razlika?

Termičko podizanje se također naziva termage. Također se temelji na radijskom zračenju. Termalno i radiovalno podizanje smatra se praktički istim postupkom, ali postoje brojne značajne razlike:

 • Prije svega, temperatura izlaganja je različita: koža se zagrijava na 40 ° C s podizanjem radiovalova i do 60 ° C s termazom,
 • snaga i frekvencija struje: metoda termage podrazumijeva rad visokofrekventne monopolarne energije, a kada je radijalno podizanje mnogo slabije,
 • kod termacije, za razliku od radiofrekventnog podizanja, dolazi do potpune promjene u strukturi molekula kolagena.

Oprema za termalnu obradu mora biti opremljena posebnim hladnjacima koji sprječavaju opekline epidermisa i dublje slojeve kože.

Indikacije za RF lifting

RF lifting se preporučuje onima koji se žele riješiti sljedećih kozmetičkih problema:

 • Ptoza - progib tkiva lica pod utjecajem gravitacije.
 • Celulit.
 • Strije.
 • Gubitak elastičnosti kože.
 • Nagrizanje kože nakon gubitka težine.
 • Torbe ispod očiju.
 • Izraženi nazolabijalni nabori.
 • Mimičke i dobne bore.
 • Foto starenje kože.
 • Masne naslage, nabori na koži.
 • „Rubovi”.
 • Ožiljci, ožiljci, nakon akni.
 • Uvenuti, mlohava koža.
 • Rosacea.

kontraindikacije

RF lifting je hardverski postupak i provodi se samo onako kako je propisao liječnik. Ima brojne kontraindikacije:

 • Prisutnost pejsmejkera.
 • Diabetes mellitus tip 1 i 2.
 • Autoimune bolesti.
 • Uobičajene zarazne bolesti.
 • Trudnoća.
 • Dojenje.
 • Virusne infekcije.
 • Kritični dani.
 • Onkologija.
 • Hipertenzija (teški oblici).
 • Zlatne niti u području liječenja.
 • Kronične bolesti u akutnoj fazi.
 • Igle, implantati, metalni elementi u području držanja (ploče, igle za pletenje itd.)kirurške proteze).
 • Oštećenje integriteta kože na zahvaćenom području.
 • Teške neuralgične bolesti praćene napadima i napadima.

Priprema postupka

 • kreme i kozmetika se ne preporučuju prije zahvata,
 • potrebno je temeljito očistiti kožu u području manipulacije,
 • morate ukloniti kontaktne leće i ukloniti nakit,
 • ako se RF lifting izvodi na licu, muškarci se moraju obrijati prije postupka.

Nuspojave i preporuke nakon sjednice

Podizanje radiovalova, koje provodi dobar stručnjak za visokokvalitetnu opremu, praktički ne daje nuspojave. Ponekad može doći do crvenila i blagog otoka, ali to nestaje unutar 2 dana.

Nakon postupka preporučuje se izbjegavanje:

 • fizički napor
 • izleti u kadu i saunu,
 • izlaganje ultraljubičastim zrakama kako bi se izbjegla hiperpigmentacija kože.

Koliko često treba provoditi postupak?

Za postizanje održivog rezultata, ovisno o stanju kože, preporuča se podizanje radiovalova 5–8 puta u razmaku od 10-12 dana. Prve vidljive promjene mogu se vidjeti nakon 1 postupka. Potpuni proces pomlađivanja započinje nakon 21 dan, kada počinje aktivna proizvodnja kolagena. Nakon provedbe cjelovitog postupka kako bi se zadržao učinak, potrebno je 1-2 puta godišnje posjetiti kozmetičku ordinaciju.

Tablica cijena za 1 postupak za lice i tijelo

Lice
RF lifting lice / vrat / dekolte4300 r.
Područje oko (gornji i donji kapak)1800 r.
RF face lift3000 r.
tijelo
ruke1500 r.
zadnjica4500 r.
struk3500 r.
Područje trbuha6000 str.
kukovi6000 str.

Ocjene uspješnosti

Pregledi postupka su uglavnom pozitivni, a jedina negativna cijena. Općenito, većina žena koje su prošle postupak, bilježe njegovu učinkovitost.

Mimičke bore i obrve "vrane noge" gotovo su potpuno nestale. Koža je postala elastična, gusta, kao da je iznutra zasićena. Još jedan bonus: nekoliko mjeseci nakon zahvata nije bilo ni jednog osipa, iako je moja koža vrlo problematična. Savjetovat ću svim prijateljima.

Inessa
http://healthmirror.ru/vsegda-li-krasota-trebuet-zhertv-vse-o-protsedure-rf-liftinga/

Nakon što sam izgubila 25 kilograma, koža mi je potonula u trbuh, ali mi je postupak RF-liftinga puno pomogao. Od moje trenutne figure oduševljena!

Angelina69
http://www.tecrussia.ru/cosmetologia/526-rf-lifting.html

Prije i poslije slika

Ovalna korekcija lica

RF lifting je jedan od najučinkovitijih suvremenih neinvazivnih metoda suočavanja sa starosnim promjenama. Glavna stvar je da odaberete pristojan klinici s dobrim stručnjacima i visoke kvalitete opreme. Ne biste trebali spremati i tražiti kozmetičara, fokusirajući se na cijenu usluga. Pravilno odabrani stručnjak u ovom području pomoći će očuvanju mladosti i atraktivnosti bez rizika za zdravlje.

Suština metode

U stvari, RF podizanje je postupak izlaganja dubljih slojeva kože električnom polju ili visokofrekventnoj električnoj struji. Drugi postupak se naziva toplinsko ili radiofrekventno podizanje.

Mehanizam je vrlo jednostavan: koža i njezini duboki slojevi zagrijavaju se na 50 stupnjeva. Vlakna kolagena iz takvih manipulacija su komprimirana i otvrdnuta. Čini se da se transformiraju u spirale, koje stvaraju prilično gust okvir - zbog toga se održavaju međustanične veze. Rezultat su male bore izglađene, epidermis je zategnut.

Postoji metoda i lipolitički učinak. Ponovno se postiže zbog utjecaja temperature. Masne naslage u potkožnom tkivu počinju se otapati, ali se fiziološki izvode. Zbog toga je tehnika u velikoj potražnji.

Ključne prednosti

RF lifting ima mnoge prednosti koje žene cijene u različitim zemljama. Prednosti uključuju sljedeće:

 • pogodan za sve tipove kože
 • odsustvo ožiljka nakon postupka
 • nema potrebe za preliminarnom pripremom,
 • postupak je bezbolan,
 • nedostatak kemikalija - koža se poboljšava zahvaljujući vlastitim unutarnjim rezervama.

Indikacije i kontraindikacije

Ako je RF dizanje planirano za osobu, tada indikacije za ovaj postupak mogu biti:

 • fragmentirani kožni progib s promjenom oblika lica,
 • starenje kože, fine bore, pojava frontalnih nabora,
 • bore u blizini očiju, pojava "vrane noge",
 • ožiljci i mrlje nakon teških akni,
 • starenje fotografija.

A u slučaju postupka pomlađivanja tijela, indikacije su sljedeće:

 • prisutnost strija,
 • celulit bilo koje faze
 • naslage masti na problematičnim područjima (leđa, strane, bedra),
 • gubitak elastičnosti s godinama
 • progib kože zbog trudnoće ili naglog gubitka težine.

Mnogi ljudi radije pribjegavaju takvoj relativno novoj proceduri nakon plastične kirurgije ili drugih estetskih zahvata, koji uključuju mezoterapiju, liposukciju i kemijski piling. Nakon što im je često potrebno zategnuti ili ugladiti kožu i Rf podizanje za to je najprikladnije.

Kontraindikacije za postupak podijeljene su u dvije vrste - mogu biti apsolutne i relativne. U prvom slučaju, ne možete pribjeći ovoj metodi njege kože općenito, u drugom - možete čekati na poboljšanje i posegnuti za ovom metodom u nedostatku drugih kontraindikacija.

 • trudnoća, dojenje,
 • lupus eritematozus (bolest vezivnog tkiva),
 • skleroderma (kada su male žile upaljene u tijelu),
 • maligni tumori,
 • virusne patologije,
 • u prisustvu dijabetesa,
 • epilepsija,
 • u prisustvu rana, ožiljaka, madeža i silikona u području utjecaja,
 • teška hipertenzija,
 • slabog zgrušavanja krvi.

No, relativne kontraindikacije uključuju visoku temperaturu ili pogoršanje akni. U ovom slučaju, dovoljno je čekati na poboljšanje, posavjetovati se s liječnikom i ići na postupak.

Ova metoda nema starosnih ograničenja. Ali veći rezultati mogu se postići tako da se pribjegne toj metodi čim se pojave neizbježni znakovi starenja.

Uređaji za postupak

Mnoge djevojke odluče kupiti uređaj za RF lifting, jer tada možete sami pribjeći ovom postupku. Ali morate odabrati odgovoran pristup izboru uređaja, tako da su ove manipulacije s kožom što korisnije.

Možemo izdvojiti pet uređaja koji su dobro radili, imaju dobre kritike na Yandex tržištu i vrlo ih je jednostavno koristiti:

 1. Gezatone m1601. Postoji funkcija vibromasaže, kromoterapije (izlaganje koži svjetlom). Radi s mreže. Možete kupiti za cijenu do deset tisuća rubalja.
 2. Gezatone m1605. Rad se izvodi iz baterije. Postoji i dodatna funkcija mikro struja zbog koje se stanični procesi mogu normalizirati. Cijena varira od osam do jedanaest tisuća, ovisno o trgovini.
 3. Gezatone BS245. Postoji kromoterapija, ultrazvučna vlaga. Cijela jedinica napajanja. Cijena do dvadeset tisuća.
 4. Aktiviranje aktivatora mladih. Dva načina rada: VISOKO i NISKA energija. Rad baterije. Tu je infracrveno grijanje, priprema epidermisa za postupak. Cijena je oko devetnaest tisuća.
 5. Iluminate Me. Radijski frekvencijski impulsi 6 MHz. Postoji funkcija kromoterapije. Rad baterije. Cijena je oko petnaest tisuća.

U salonima se koriste monopolarni, bipolarni ili multipolarni uređaji. U monopolarnim varijantama struje visoke frekvencije, koriste se vrlo rijetko, jer se tkiva zagrijavaju na 60 stupnjeva. Postoji rizik od oštećenja kože. Ali bipolarni uređaji djeluju pažljivije. U multipolarnim brojnim elektrodama, koje se nalaze u ruci (glavi u kontaktu s kožom). Ako se koristi monopolarna verzija, onda je jedna elektroda pričvršćena na tijelo, u slučaju druga dva, ovaj korak nije potreban.

Uređaj za podizanje

Fotografije uređaja

Tradicionalno, RF lifting tečaj sastoji se od šest do dvanaest postupaka (pojedinačno ih propisuje kozmetolog ovisno o stanju kože). Minimalni odmor je dva tjedna. Nakon cijelog niza tretmana povećava se učinak protiv starenja. To se događa unutar šest mjeseci, a zatim se glatko neutralizira.

Za klijente starije od pedeset, interval između sesija je samo tjedan, broj samih sesija je petnaest, ništa manje.

Kako bi se zadržali rezultati ovog postupka, pribjegava se svake dvije do tri godine. Ako je starost mlada (do četrdeset), dovoljno je da se pribjegne proceduri svakih pet godina.

Stručnjaci preporučuju počevši u dobi od dvadeset i posezanje za RF lifting na regularnoj osnovi do pedeset godina.

Provođenje postupka

Priprema prije postupka nije potrebna. Glavno je pravilo posjetiti liječnika ili dermatologa prije sjednice kako bi se isključile moguće kontraindikacije.

Odmah prije rukovanja uklonite kontaktne leće, ako su prisutne, i sve metalne predmete iz tijela.

Isti postupak (bilo da je u pitanju dom ili salon) izvodi se na sljedeći način:

 1. Koža se čisti, tretira se gel vodičem.
 2. Stručnjak počinje manipulirati preko kože.

Postupak traje u prosjeku ne više od dvadeset minuta.

kontrola

Nakon završetka tečaja može se pojaviti oteklina, blago crvenilo. Takvi fenomeni obično nestaju za nekoliko dana, ali treba strogo slijediti sve preporuke kozmetologa.

Koža treba uvijek biti hidratizirana kako bi se održala ravnoteža lipida u vodi. Preduvjet je dnevno popiti do tri litre vode. Obično je kućna njega kozmetičarka, ali ta pravila su uvijek uključena u njega.

Nakon sesija nemoguće je:

 • posjetiti kupku,
 • podvrgavanje tijela intenzivnom fizičkom naporu
 • protrljajte kožu
 • sunčajte se tri tjedna nakon zahvata.

Povratne informacije od stručnjaka i klijenata

RF-lifting za mene sve do nedavno bio je općenito nešto nepoznato i vrlo zanimljivo. No ipak sam odlučio probati, jer ga je moj kozmetolog jako pohvalio. Općenito, postupak je vrlo ugodan i ugodan, podsjeća na vrlo masažu lica. Opet, prije nanošenja posebnog aparata, prvo se čisti kod lica, nanosi se posebni gel i pokreće aparat preko lica. Kada uređaj brzo ode na lice, ne primjećujete ništa, postupak je vrlo ugodan i nježan. No, čim majstor malo izdrži, osjeća se lagana opeklina kože. To se osjeća samo neko vrijeme, bez traga. Postupak RF liftinga trajao je 15-17 minuta u mom slučaju. Nakon prvog zahvata nisam ništa primijetio, osjećao sam se laganom masažom kože i ništa više. No, kao što je opisano na internetu i kako mi je moj kozmetolog objasnio, učinak ovog postupka je kumulativan. To jest, vidljivi učinak postupka može se uočiti nakon nekog vremena. Kozmetolog mi je savjetovao da stalno radim proceduru u razmaku od 15 dana, što sam i počeo raditi. Trenutno sam već proveo 4 procedure i oval lica po mom mišljenju postao je značajno izražajan i napet. Općenito mi se sviđa rezultat, a definitivno ću nastaviti postupak.

SOLNCE1978

https://otzovik.com/review_3676407.html

Podizanje radijskih valova u reklamama pozicionirano je kao nekirurška metoda faceliftinga. Napravio sam to prije nekoliko mjeseci i konačno mogu podijeliti rezultat. Njegova najvažnija prednost - bez injekcija, rezova, boli i drugih nelagoda. I to može biti učinjeno u proljeće, za razliku od kemijskih pilinga. A lice nakon njega izgleda pristojno, ali se ne ljušti, pocrveni i nabubri (kao nakon pilinga). Osim toga, radio lifting stvarno brine za kožu, a ne samo ga zateže, kao što je isti Botox, koji je deflated u šest mjeseci, što je vrlo uočljivo, a vi samo sjesti na njega na kraju. To također nije loša stvar - koriste poseban uređaj na koži lica na koji se nanosi intenzivna profesionalna kozmetika. Tako radio valovi koji imaju svoj učinak, između ostalog, doprinose prodiranju alata u dublje slojeve kože. Nakon prve sesije možete osjetiti duboku hidrataciju i hranjenje kože - suhoća se primjetno smanjuje. Preostali učinci pojavljuju se postupno i imaju kumulativni učinak. Koža je zategnuta i razvučena, postaje primjetno elastičnija. Nevidljivo, ali sigurno, lica i konture lica, raširene tijekom vremena, ponovno postaju jasno definirane i istaknute. Uklonjena potkožna mast (ako postoji) i natečenost. Tamni krugovi ispod očiju znatno su smanjeni. Rezultat je uporan - već držim oko šest mjeseci, kozmetičarka obećava od 6 do 18 mjeseci, ovisno o tome kako se brinete o koži između i kakvu vrstu života vodite (ljubav prema pivu, na primjer, vrlo će brzo zamijeniti natečenost koja će se ponovno protegnuti kožu i vratite nestala područja progiba). Ali, kao i uvijek, nije sve tako ružičasto. Prvo, to je vrlo skupo. Drugo, postoje kontraindikacije (otprilike jednake kao kod fizioterapije, još uvijek nije moguće uz hormonsku terapiju, ali ne pamtim sve detalje). Treće, tečaj se proteže gotovo 2 mjeseca - sesije treba održavati barem jednom, a ne češće od jednom tjedno, tako da ste vezani za mjesto i vrijeme. Četvrto, one bore, od kojih su već ležale na koži "bore", nisu uklonjene (i doista sam se nadala tome). Samo one male mreže koje su još pokušavale i označile mjesto za sebe.

Irin-ka

http://otzovik.com/review_1602717.html

Vrlo je važno ispravno objasniti klijentu kakav je taj postupak. Često djevojke dolaze u iščekivanju čuda iz prve sesije jednostavno čitanjem nekih recenzija kozmetičara o faceliftu uz pomoć facelift-a Ruske Federacije. Također, „žrtve“ često dolaze k meni, koje su apelirale na nerazumljive kabinete kako bi uštedjeli novac. Zapamtite da u dobroj klinici i na modernoj opremi, postupak ne može biti jeftin. To je najmanje 4 do 6 tisuća + marži u Moskvi i St. Petersburgu. Osim toga, dobra klinika će uvijek dijagnosticirati, savjetovati i pomoći eliminirati bilo kakve kožne reakcije koje se ponekad događaju nakon zahvata.

Calisto Plus

https://faceandcare.ru/rf-lifting-litsa-otzyvy-klientov-i-kosmetologov/

Poznavanje tehnike određuje sve. Ako vaš kozmetolog ne može ispravno birati između mono, bipolarnih ili multipolarnih valova, teško je očekivati ​​bilo kakav smisao od posjeta uredu. Uvijek obratite pozornost na certifikate, postavljajte pitanja, pročitajte recenzije. Na primjer, u našoj klinici postoji ICONS-RF - Systems 3185. Njegova cijena je oko pola milijuna rubalja. Štoviše, kako bi u potpunosti radila na tome, djevojka je imala praksu 2 mjeseca. Razmislite o tome postoji li razlika između kućnih i profesionalnih uređaja.

Karina Dzanbadze

https://faceandcare.ru/rf-lifting-litsa-otzyvy-klientov-i-kosmetologov/

Pogledajte videozapis: Tretman presađivanja kose matičnim stanicama (Studeni 2019).

Loading...