Depilacija

Kako se riješiti dlaka na nogama zauvijek: najbolji način

Moderne norme društva diktiraju vlastita pravila, posebno, djevojke žele se riješiti neželjenih dlaka u svakom dijelu tijela, a klinike za ljepotu spremne su ponuditi cijeli niz takvih usluga. Nedavno su najpopularnije metode hardverskog uklanjanja dlaka koje vam omogućuju glatko uklanjanje dlaka na bilo kojem mjestu, blokirajući njihov rast već nekoliko godina. Ali uz svu raznolikost, postavlja se pitanje, koja se procedura još koristi, što je bolje - foto-epilaciju ili elektro?

Značajke svakog postupka

Prva stvar koja razlikuje elektrolizu od fotoepilacije je princip rada. Iako je njegova osnova u oba slučaja ista, rezultat se postiže na različite načine. Mehanizam fotopilacije je učinak svjetla na folikul dlake, odnosno na pigment melanin koji sadrži. Kao rezultat tog učinka, melanin pretvara svjetlosnu energiju u toplinu, uzrokujući povećanje temperature kose i naknadno uništavanje korijena. U tom slučaju, sav utjecaj uređaja se događa bez oštećenja kože.

Elektroliza je također usmjerena na uništavanje žarulja kose grijanjem. No, u isto vrijeme postoji jedna bitna razlika: tijekom elektrolize oštećena je cjelovitost kože, jer se stvaraju mikro punkcije. Njihov broj bit će jednak broju dlačica, elektroda u obliku najtanje igle će se hraniti korijenom i zagrijavati.

Taj faktor pomiče ljestvicu u korist foto epilacije, jer svako oštećenje kože, čak i ako je mikroskopsko, povećava rizik od infekcije u tijelu. Osim toga, obilje punkcija uključuje uporabu lokalne anestezije, ali to ne podnose svi ljudi, neki imaju alergijsku reakciju.

Međutim, elektroliza izjednačava svoj položaj zbog činjenice da je kosa odmah uklonjena tijekom postupka. Nakon što je korijen uništen elektrodom, lako se izvlači pincetom. U slučaju foto epilacije, kosa se ne uklanja odmah, ona ispada unutar jednog ili dva tjedna nakon sesije. To je značajan nedostatak, jer sami ne možete ukloniti kosu i morat ćete neko vrijeme tolerirati prisutnost vegetacije na koži.

Elektroliza je također dobra jer se to može učiniti kako bi se uklonila dlaka bilo koje nijanse. Za razliku od foto epilacije, djeluje ne na melanin, nego na sam korijen. Melanin određuje boju kose: što je veća koncentracija, tamnija je nijansa i, s druge strane, najniža koncentracija u sivoj i svijetloj kosi. Zbog toga postupak ne donosi željeni rezultat u plavuše i starije osobe, što nije slučaj s elektrolizom.

Priprema za postupke

Foto i elektroliza - to su postupci koji trebaju pripremu. Ali to ne znači da morate slijediti stroge dijete i pridržavati se strogih pravila, sve je mnogo jednostavnije, samo trebate pripremiti kožu za učinke. To se radi kako bi se izbjegle moguće komplikacije i postigao najbolji rezultat. Opća pravila za pripremu za oba postupka su sljedeća:

 1. U roku od dva tjedna ne možete se sunčati na suncu ili u solariju. Svježi ten će imati negativan učinak na kožu tijekom epilacije, jer će se dlačice zagrijati, a mogu nastati opekline. Osim toga, sunčanje slabi kožu, zbog čega će se oporaviti duže nakon stresa.
 2. Potrebno je osigurati optimalnu duljinu kose, u oba slučaja trebala bi biti u prosjeku 3mm. Ova vrijednost je prikladnija za stručnjaka za pravilno izvršavanje svih radnji, štoviše, omogućuje postizanje točno željenog rezultata. Da biste postigli željenu duljinu nekoliko dana prije zahvata, trebate obrijati dlake tako da su imali vremena rasti. Primjena drugih metoda uklanjanja dlaka, uključujući i tijekom proteklog mjeseca, neprihvatljiva je jer će se time smanjiti učinkovitost postupka i komplicirati rad stručnjaka.
 3. Prije postupka morat ćete se obratiti dermatologu ili stručnjaku koji će provesti uklanjanje dlaka. On će otkriti prisutnost ili odsutnost postojećih kontraindikacija, izradit će upitnik na temelju vaših individualnih osobina kože i kose. Jedinica za uklanjanje dlaka bit će konfigurirana na temelju tih parametara.
 4. Uoči oba postupka, preporuča se tretirati one dijelove tijela koji će biti podvrgnuti epilaciji pilingom bez abrazivnih čestica ili drugog sredstva za čišćenje.

Ako odaberete epilaciju fotografije, morat ćete proći još jedan niz testova koji otkrivaju odgovor kože na izloženost ultraljubičastim zrakama. Za to je potrebno više vremena i može doći do alergijske reakcije. Također, dva tjedna prije zahvata trebate ograničiti uporabu tableta za tamnjenje, antibiotika, antipsihotika ili trankvilizatora. Ovi lijekovi uzrokuju povećanu osjetljivost na ultraljubičasto zračenje. Elektroliza ima samo jedno pojedinačno ograničenje: najmanje dva tjedna prije zahvata potrebno je odbiti hormonalne pripravke.

Razlike tijekom postupka

Uočljive razlike između ova dva postupka sadržane su u mehanici njihove primjene, ali razlike u senzacijama su važnije za klijente kozmetičkih klinika. Elektroliza je vrlo bolna procedura, tako da je lokalna anestezija obvezna. Lijek se bira uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike i tretirano područje, najčešće korišteni lidokain. U tom smislu, pacijent ne osjeća apsolutno ništa tijekom cijelog procesa.

Fotoepilacija ne predviđa obveznu anesteziju, prije početka postupka nanosi se samo gel za hlađenje kako bi se smanjila nelagoda zbog visoke temperature. Međutim, ako imate nizak prag boli i bojite se boli, osoblje klinike lako će vas susresti i obaviti lokalnu anesteziju. Najčešće to nije potrebno, tijekom bljeskalica ljudi osjećaju samo blagi trnci i toplinu koja se može podnijeti.

Prednost fotoepilacije je u tome što se nekoliko dlačica obrađuje u jednoj bljeskalici, jer glava koja zrači pokriva određeni dio kože. Kod elektrolize svaka se dlaka odvoji, što povećava vrijeme zahvata.

Postojeće kontraindikacije

Postupci za radikalno uklanjanje dlaka ne mogu se riješiti neželjenih dlaka apsolutno svima, bilo koje kozmetičke usluge imaju svoje kontraindikacije. Foto i elektroliza imaju uobičajena ograničenja:

 • trudnoća i dojenje,
 • dijabetes melitus
 • epilepsija,
 • onkološke bolesti
 • duševne bolesti
 • zarazne bolesti s visokom temperaturom,
 • kronične bolesti u akutnoj fazi,
 • dermatološke bolesti u tretiranom području,
 • tetovaže, madeži i otvorene lezije na području liječenja,
 • prisutnost elektroničkih implantata u tijelu.

Osim toga, svaki postupak ima svoje individualne kontraindikacije. Fotoaparacija nije dopuštena u sljedećim slučajevima:

 • individualna netolerancija na ultraljubičasto zračenje,
 • tamna ili tamna koža.

Elektroliza se ne može izvesti ako:

 • postoji alergija na metal iz kojeg je izrađena igličasta elektroda,
 • pretrpio moždani udar i infarkt miokarda,
 • proširenih vena ako se postupak izvodi na nogama.

Razlike u kontraindikacijama su beznačajne, ali bilo koja od njih za neke ljude može biti odlučujući faktor pri odabiru metode uklanjanja dlačica.

Ostale razlike

Ako ne možete odlučiti koji je postupak bolji, jer vam se značajke, procesi i kontraindikacije oba čine gotovo identičnim, morate obratiti pozornost na detalje fotografije i elektrolize. Ponekad se radi o manjim razlikama koje mogu nagnati osobu prema ispravnoj odluci.

Fotoepilacija

Ova metoda uklanjanja dlačica temelji se na učinku intenzivne svjetlosne bljeskalice na pigmentu kose. Svjetlost, koja pada na kožu, apsorbira melanin, kosa se zagrijava na temperaturu od 70-80 ° C - što dovodi do smrti folikula i zaustavlja rast kose dugo vremena ili čak zauvijek. Učinak fotopilacije postiže se ako kosa sadrži mnogo pigmenta, a koža je lagana, onda je bolje vidjeti “metu”.

Prednosti fotoepilacije:

 • Postupak je brz, udoban i bezbolan.
 • Svjetlosne zrake pokrivaju prilično veliku količinu kose, što će vam omogućiti da brzo uklonite dlake na nogama, bedrima.
 • Osim toga, fotoepilacija je apsolutno sigurna, može se raditi čak i kod kuće, štedeći vaše vrijeme.

Nedostaci ove metode su da nisu prikladni za svakoga:

 • Fotoepilacija ne uklanja svjetlo i vrlo tanku kosu jer sadrži malo pigmenta, a tamna koža blokira prodor svjetlosnih zraka.
 • Rezultat nije odmah vidljiv, jer nakon zahvata kosa nestaje u roku od dva tjedna, tako da ne možete odmah nositi bikini.
 • Osim toga, trebat ćete učiniti najmanje tri do četiri (ponekad više) postupaka kako biste postigli željeni rezultat, budući da je moguće ukloniti od 10% do 30% kose odjednom.

Metoda ocjenjivanja prema potrošačima na web-mjestu iRecommend: 3.2.

Lasersko uklanjanje dlaka

Princip laserskog uklanjanja dlačica sličan je epilaciji fotografije: to je učinak svjetlosne energije na pigment melanin koji se nalazi u folikulu dlake. Razlika je u tome što laser ima jednu valnu duljinu i snažniji snop, ne raspršuje se kao svjetlosne zrake tijekom fotoepilacije, nego ide ravno do osovine kose, pa čak i uz minimalnu količinu melanina u kosi ispada da ga uništi.

Prednosti laserskog uklanjanja dlaka:

 • Laser učinkovito uklanja ne samo tamnu kosu, već i svjetlo, čak i na tamnoj (tamnoj) koži.
 • Laser se mnogo bolje može nositi s neželjenim dlačicama na licu, to je točan učinak na fine dlačice.
 • Laser je siguran, utječe samo na pigment, koža ne boli, ne ostaju tragovi (ožiljci, ožiljci).

Nedostaci ove metode pokazuju da nije prikladan za svakoga:

 • Laser (kao i fotoepilacija) ne uklanja dlačice koje uopće ne sadrže melanin (siva, svjetla, pištolj).
 • Postupak je osjetljiviji od fotoepilacije, ali manje bolan od elektrolize.
 • Kao i kod fotografske epilacije, rezultat neće biti odmah vidljiv. Kosa postupno pada, u roku od dva tjedna, a za postizanje rezultata trebat ćete proći najmanje tri do četiri procedure.
 • U jednom trenutku, laser obrađuje malu površinu kose, tako da je potrebno više postupaka nego u fotografiji ili elektrolizi.

Metoda ocjenjivanja prema potrošačima na web-mjestu iRecommend: 4,2.

- Fotoepilacija i lasersko uklanjanje dlaka danas su u potražnji i za žene i za muškarce, te su metode manje bolne i omogućuju vam da uklonite kosu ne samo na tijelu, već i na licu (neželjene dodatne dlačice na obrazima, vratu, antenama iznad gornje usne).

Prilikom odabira klinike, bolje je unaprijed pojasniti koji se uređaj tamo koristi. Za fotoepilaciju je valna duljina svjetlosti važna, za različita područja dlake kose varira, najviša vrijednost je 1200 nm.

Ako radite lasersko uklanjanje dlaka, odredite koji je laser instaliran: na primjer, rubin je učinkovit na tamnoj kosi, aleksandrit je pet puta snažniji, ali i neučinkovit za svjetlu kosu. Najsuvremeniji laseri su dioda i neodimij, mogu se prilagoditi tipu kože i boji kose (njihova valna duljina je 810–1064 nm).

Elena Vasilyeva,
Glavni liječnik Zavoda za ljepotu Belle Allure, dermatolog, kozmetolog, međunarodno certificirani trener Resorblift za dizanje konca, govornik na međunarodnim konferencijama u Rusiji i inozemstvu

elektroliza

Ova metoda se temelji na uklanjanju dlačica pomoću malih ispusta struje usmjerenih izravno u folikul dlake. Električni naboj stvara tako visoku temperaturu da se folikul kose jednostavno topi.

Prednosti elektrolize:

 • Uklanjanje dlačica bilo koje debljine i boje (uključujući sivo, crveno, svjetlo), sve dok su vidljive, a boja nije važna.
 • Nakon postupka, folikul dlake se ne može obnoviti ni pod kojim uvjetima.
 • Rezultat je odmah vidljiv, nema potrebe čekati dok kosa ne raste i nestane, već se uklanja odmah u vrijeme postupka.

Protivnost elektrolize alarmantna, tako da je odabrano po nekoliko:

 • Postupak je vrlo bolan u usporedbi s prethodnim.
 • Potreban je dugi period rehabilitacije: za nekoliko tjedana ne smijete ići u saunu, kadu, teretanu i bazen, ne sunčati se dva ili tri tjedna i ne nanositi kozmetiku, uključujući sunčanje, potrebno je kožu obraditi svaki dan tijekom cijelog razdoblja liječenja ( najmanje dva tjedna).
 • Ako je koža osjetljiva i sklona usporavanju regeneracije tkiva, ova metoda neće raditi - postoji rizik od ožiljaka i ožiljaka.

Metoda ocjenjivanja prema potrošačima na web-mjestu iRecommend: 4.4.

- Elektroliza je jedina službeno priznata metoda uklanjanja dlačica zauvijek. Postupak je učinkovit za bilo koju vrstu kose.

Važno je pronaći kvalificiranog majstora koji mora nužno imati medicinsku edukaciju kako bi ispravno obradio alate i kožu, ispravno umetnuo iglu u folikul dlake, a ako je potrebno i dostaviti injekciju anestetika. Također navedite ima li certifikat o obuci na stroju, koji se izvodi uklanjanje dlaka, kao i kada uđete u iglu morate biti u mogućnosti kontrolirati protok struje kako bi se izbjeglo opekline.

Da bi postupak bio manje osjetljiv, možete prethodno nanijeti kremu za anesteziju. I budite sigurni da slijedite pravila liječenja kože nakon zahvata, onda će se brzo zacijeliti i neće ostati tragovi.

Anastasia Tarasova,
Ovlašteni stručnjak za elektrolizu

Princip laserskog uklanjanja dlaka i elektrolize

Ako govorimo o principima na kojima se temelji ova ili ona hardverska tehnologija epilacije, potrebno je napraviti kratki izlet u fiziku. Uklanjanje dlaka je uništeno u embriju, to jest, zajedno s folikulom koji ga proizvodi. Ovdje su samo fizički procesi koji se koriste za ovo različito.

U laserskom uklanjanju dlaka Koristi se princip selektivne fototermolize. Stanice melanina, koje su dio kose, apsorbiraju energiju laserske zrake i prenose je na žarulju u obliku topline. Rezultat tog procesa je potpuna ili djelomična koagulacija folikula s gubitkom sposobnosti reprodukcije novih vlasi u budućnosti.

Princip fototermolize naziva se selektivan, budući da stanice ljudskog tijela imaju sposobnost apsorbiranja svjetlosnih zraka određene valne duljine. Stoga se snop svjetlosti iste duljine koristi za oštećenje stanica pigmenta kose, a drugi se laser koristi za utjecanje na hemoglobin u krvi tijekom koagulacije kapilara koje hrane žarulje.

Na isti način, laserska tehnologija radi iu druge estetske i medicinske svrhe (zapečaćivanje posuda, uklanjanje madeža i bradavica, lasersko poliranje i druge procedure). Točnost i selektivno djelovanje lasera određuje sigurnost ove metode: tijekom izlaganja određenim stanicama, druga tkiva ne pate.

Kod elektrolize koristi se kauterizacija folikula dlake uporabom mikrodistribucija električne struje. Pinceta ili tanka igla djeluju kao elektroda koja provodi puls do folikula. Metodom igle, struja kroz elektrodu ulazi izravno u žarulju i uzrokuje njeno uništavanje.

Fizički procesi koji se odvijaju unutar folikula u ovom slučaju ovise o korištenoj metodi. Ako je to elektrotermoliza, kosa je oštećena zbog lokalnog zagrijavanja tkiva električnom energijom. Kada se elektroliza dogodi u žarulji elektrokemijska reakcija s otpuštanjem lužine, kao rezultat žarulje umire od galvanske opekline.

Sve ostale metode elektrolize temelje se na varijacijama i kombinacijama ova dva procesa. I ispuštanje električne struje u prvom slučaju, te galvanska reakcija u drugom, daju ne samo uništenje folikula, već i opekline okolnih tkiva. S ove točke gledišta, elektroliza je mnogo traumatičniji postupak, bolan i bez posljedica.

Prednosti i nedostaci svake od metoda uklanjanja dlaka

Kada je u pitanju lasersko uklanjanje dlaka, odmah postoji ogromna količina svih vrsta "ali". Praktički je sve važno za lasersku tehnologiju: fototip kože, debljina i boja kose, prisutnost ili odsutnost opeklina, proces pripreme za postupak.

Da biste pravilno dizajnirali klijenta, morate odabrati pravu vrstu lasera za njega, ispravno postaviti postavke. Ali to nije sve. Uklanjanje sijede kose je izvan moći bilo kojeg lasera, a štavljenje na koži je kontraindikacija za postupak.

Postotak uništenih žarulja laserskom tehnologijom ne prelazi 90% (to je maksimalna brojka), u prosjeku, učinkovitost laserskog uklanjanja dlaka je 70-80%, i uvelike ovisi o vrsti korištene opreme.

To znači da uz folikule, koji tijekom postupka nisu podložni razaranju, jer su u stanju mirovanja ili u početnoj fazi rasta, postoji i određeni postotak "aktivnih" žarulja, koje iz nekog razloga izlaze iz vidnog polja lasera.

Broj takvog "braka" može biti i do polovice broja živih folikula. Drugi problem je nepotpuno uništenje lukovica, ako imaju izduženi ili zakrivljeni oblik. Sve to dovodi do činjenice da je za povećanje “čistoće” liječenja potrebno provesti nekoliko sjednica u jednoj zoni.

Ako govorimo o univerzalnosti, onda prvenstvo, očito, pripada elektrolizi. Niti joj je važna kvaliteta kose, niti njihova boja niti osobine pacijentove kože. Elektroliza se uspješno nosi sa sivom kosom i ne obraća pažnju na svježi ten.

Učinkovitost ove metode je gotovo 97%. Iako to nije apsolutni rezultat, nijedna druga tehnologija ne daje gore navedeno. Učinkovitost metode osiguravaju dva čimbenika: ako strujanje struje pada izravno u žarulju, nakon toga se ne može obnoviti.

Drugo, moderna elektroliza temelji se na kombiniranju nekoliko vrsta koje se koriste u različitim kombinacijama: one se međusobno nadopunjuju i "osiguravaju" od nezadovoljavajućeg rezultata.

Kvaliteta liječenja postiže se kombiniranim djelovanjem termolize, koja lučenjem žarulje dehidrira, i elektrolizom, u kojoj je alkalija u tekućem obliku u stanju prodrijeti u najudaljenije kutove zakrivljenog folikula i izgoriti sve živo u njemu.

Navedena učinkovitost vrijedi samo ako se postupak provodi ispravno.

sigurnosni

S sigurnosne točke gledišta, obje metode su na dovoljno visokoj razini. Električno uklanjanje dlaka uspješno se primjenjuje već 40 godina, lasersko uklanjanje dlaka - više od 20, i stoga su dobro proučeni zbog štete po zdravlje i dugoročne učinke uporabe. Obje ove metode ne štete tijelu zdrave osobe niti tijekom postupka ili mnogo godina nakon njegova završetka.

kontraindikacije

Osobe s kroničnim bolestima ne preporučuju se za mnoge hardverske procedure, a epilacija nije iznimka. Kontraindikacije za lasersko uklanjanje dlaka su brojne, ali popis zdravstvenih koristi od elektrolize je mnogo širi. Počnimo s ograničenjima uporabe laserske tehnologije:

 • kroničnih kožnih bolesti
 • akutne virusne i infektivne bolesti,
 • dijabetes, kardiovaskularne bolesti, endokrini poremećaji u dekompenziranim oblicima,
 • poremećaji krvarenja i drugi procesi cijeljenja tkiva, kao što je keloidna bolest,
 • proširene vene na mjestu izlaganja,
 • maligne neoplazme,
 • trudnoća i dojenje,
 • photoallergy.

Elektroliza se također ne može obaviti u svim tim državama, plus sljedeći popis se dodaje na ovaj popis:

 • hepatitis,
 • alergični na metale i legure, od kojih su napravljene elektrode za igle,
 • prisutnost metalnih predmeta u tijelu pacijenta: zubnim iglama, ortopedskim endoprotezima, kontracepcijskim svitcima u šupljini maternice kod žena,
 • instalirani pejsmejker,
 • kozmetičko pojačanje zlatne kože.

Osjećaji boli

Prag osjetljivosti na bol je različit za sve ljude, ali tijekom epilacije svatko osjeća nelagodu. Bolnost u velikoj mjeri ovisi o području liječenja, psihičkom stanju pacijenta, te o ženama, o fazi menstrualnog ciklusa.

U smislu njegovih učinaka, lasersko uklanjanje dlaka je više benigno u usporedbi s električnim. To je olakšano selektivnošću djelovanja laserskih zraka, modernim sustavima hlađenja koji se koriste u laserskim instalacijama, mogućnosti korištenja površinske anestezije.

Drugi važan čimbenik je brzina laserske obrade. Bljesak svjetla koji uništava folikule pojavljuje se odmah, a cijeli postupak traje samo nekoliko minuta. I psihički i fizički lakše je održati kratku sesiju nego dugu. Najčešće, osjećaji tijekom laserske sesije opisuju se kao podnošljiv peckanje ili kratki udar.

Što se ne može reći za elektrolizu. Utjecaj električnog impulsa na svaku kosu traje nekoliko sekundi i za to vrijeme morate podnijeti značajan bol: paljenje žarulje s izbojem ili kemijska opeklina također utječe na okolna tkiva.

Kod elektrolize se svaki luk obrađuje zasebno, tako da trajanje sesije može trajati i do nekoliko sati. I kozmetičari i njihovi pacijenti više vole prekidati obradu jedne zone u nekoliko postupaka, jer nije lako izdržati toliko sati izvršenja.

Mogućnosti upotrebe takvih sredstava kao što su krema za anesteziju ili sprej tijekom elektrolize su ograničene: prisutnost vanjskog kemijskog sastava na koži može uzrokovati odstupanja u procesu galvanizacije i smanjiti učinak epilacije. Postoji također mišljenje da lokalna anestezija (na primjer, injekcija Novocaina) može izazvati suprotan učinak i stimulirati aktivan rast kose u području liječenja.

Nuspojave

S rukom u ruci sa stupnjem boli određenog postupka postoje nuspojave. To je logično, jer je bol intenzivnija od traumatskog učinka. I što je više stranih tkiva uključeno u proces uništavanja kose, veća je vjerojatnost njihove upale.

U tom smislu, lasersko uklanjanje dlaka je sigurnije. Ako se u pojedinim slučajevima isključi neadekvatna reakcija kože na laserske zrake, koja se manifestira kao povećana fotosenzitivnost, pojava opeklina, ožiljaka, iritacija i depigmentacije u području liječenja je rijetka pojava, naravno, pod uvjetom da se postupak i pripremna faza za to provode ispravno.

Elektroliza se ne može pohvaliti. U svakom slučaju, stanice koje okružuju folikul koaguliraju, ostavljajući na mjestu razne lezije kože: opekline, tamne mrlje, ožiljke, patološke ožiljke, folikulitis, lokalnu sepsu i druge posljedice.

ograničenja

S obzirom na gore navedene negativne točke, treba napomenuti da odluku o izboru laserskog uklanjanja dlaka ili elektrolize treba donijeti tek nakon konzultacije s liječnikom i provedbe postupka ispitivanja.

Osobe s osjetljivom kožom sklonom iritaciji ne preporučuju elektroepilaciju. Također bi trebali biti oprezni s epilacijom elektrodama u bikini zoni i iznad gornje usne, budući da su ta područja najteže obraditi. Liječnici nikome ne savjetuju da epiliraju pazuha uz pomoć struje. Uklanjanje dlaka elektrolizom u području uha i nosa je zabranjeno.

Pazuha i intimnu epilaciju najbolje je učiniti laserom. Tretirajte uši i područje blizu sluznice nosa svjetlosnim snopom, kao i struju, to je nemoguće. Uklanjanje dlačica oko očiju, na primjer, za uklanjanje obrva koje se nakupljaju na nos pomoću laserskih postupaka je zabranjeno zbog rizika od sljepoće ili opekotina oka.

Mi plaćamo za ruke

Korištenje laserske tehnologije i električne energije u uklanjanju dlačica - high-tech postupci i složeni. Izvode ih kvalificirani stručnjaci s visokom medicinskom edukacijom.

Profesionalnost liječnika za lasersko uklanjanje dlaka sastoji se uglavnom u ispravnoj procjeni zdravstvenog stanja pacijenta (za identifikaciju kontraindikacija), određivanju očekivane razine učinkovitosti laserskih postupaka u svakom pojedinom slučaju, odabiru tipa lasera i pravilnom podešavanju postavki opreme za klijenta.

Sve ostalo ovisi o opremi i individualnim karakteristikama klijenta. Uključujući i cijenu tečaja. To je pod utjecajem broja sesija, broja izbijanja po postupku (snage opreme, veličine svjetlosne točke i područja tretmana), intenziteta i brzine rasta kose klijenta, karakteristika kose i kože, i drugih čimbenika.

U elektrolizi 100% uspjeha - u rukama liječnika. Na njegovo iskustvo i kvalifikacije ovisi učinkovitost postupka, njegova brzina, odsustvo neugodnih posljedica i konačni financijski troškovi cjelokupnog tečaja: u pravilu, kada je plaćanje elektrolizom satno. Tijekom samog postupka važna je točnost pada elektrode u folikul, jer inače cijeli posao nema smisla.

Prilikom lijepljenja igala pacijent ne bi trebao osjećati bol, jer koža ne probija kada kosa dospije u pore tik do kose.

Brzina liječenja zone ovisi o liječničkoj agilnosti, ali previsoka brzina ukazuje na kršenje tehnologije: elektroda mora djelovati na žarulju strogo određeno vrijeme. U manje vremena žarulja neće biti uništena, a za više vremena - zajamčena je oštećenja kože.

S obzirom na sve to, jedino certificiranim stručnjacima koji su prošli dugotrajnu obuku (120-1000 sati) i vježbi najmanje 5 godina dopuštena je elektroliza uz sudjelovanje termolize u zapadnim zemljama. Ovaj se postupak provodi isključivo unutar zidova medicinskog centra i zabranjen je u praksi privatnih kozmetologa.

Suvremeni tipovi elektro-epilacije su manje traumatični, u opremi posljednje generacije koristi se čak i crio- i aero-anestezija, ali u smislu popularnosti neće dugo ostati na vrhu među hardverskim metodama epilacije.

Danas, primat s pravom posjeduje lasersko uklanjanje dlaka, jer je nježnije, sigurnije i što je više moguće eliminira negativne posljedice kao rezultat takozvanog ljudskog faktora. Konačno, možete se uvjeriti koji je način epilacije bolji samo na vlastitom iskustvu.

Pogledajte videozapis: DEPILACIJA PRIRODNIM PUTEM Kafom i Sodom TOP 10 najboljih prirodnih depilacija (Listopad 2019).

Loading...