Drugo

Blefaroplastika transconjunctival - (nježno) uklanjanje vrećica ispod očiju

Oči, naš "prozor duše", podložne su starenju mnogo brže i primjetnije od ostatka lica. Ne samo da se oko njih pojavljuju vidljive bore, s godinama se koža kapaka proteže i visi, formirajući "vrećice" i otekline, a lice daje umoran i bolan izgled. Ni kozmetika, ni kompetentna šminka, niti suvremeni postupci ne mogu eliminirati ovaj nedostatak. Jedino rješenje problema u ovom slučaju je predavanje u ruke plastičnog kirurga. Operacija očnih kapaka u estetskoj medicini naziva se blefaroplastika.

Ovisno o opsegu zahvata koriste se različite vrste blefaroplastike:

 • kružna,
 • plastični gornji kapci,
 • plastični donji kapci,
 • transkonjunktivna blefaroplastika donjih očnih kapaka.

Drugi tip blefaroplastike razlikuje se od ostalih temeljno. To je minimalno invazivna tehnika koja omogućuje "bešavnu" korekciju donjeg kapka s minimalnim periodom oporavka i malim rizikom od postoperativnih komplikacija.

Transconjunktivalna blefaroplastika prikazana je u slučajevima u kojima pacijent nema višak kože u području kapaka, ali postoji defekt koji se izražava u hernijama masnog tkiva sjenila oka. Takav nedostatak u pravilu se javlja u prilično mladih ljudi, a izgleda kao prekomjerna izbočina donjih kapaka u kombinaciji s naglašenim nososculoe sulkusom. U bolesnika u zrelijoj dobi uklanjanje masnih kila na transkonjunktivni način provodi se samo ako je koža očnih kapaka zadržala relativnu elastičnost i nema potrebe za trošenjem viška tkiva.

Samo plastični kirurg na internom pregledu može odrediti koja je blefaroplastika potrebna, redovita ili bešavna, procjenjujući stanje pacijentovih donjih i gornjih kapaka.

Prednosti transconjunktivalne blefaroplastike

Operacija uklanjanja pod masnom hernijom može se izvesti na dva načina. Prva, tradicionalna, napravljena je rezom duž trepavica donjih kapaka. Perkutani (subciliarni) pristup provodi se klasičnom blefaroplastikom. Omogućuje ne samo uklanjanje viška potkožnog masnog tkiva ispod očiju, nego i ispravljanje izraženih "vrećica" i bora nastalih naborima kože koji su izgubili elastičnost. Takav je defekt posljedica promjena u dobi, ali može biti kod mladih pacijenata koji imaju takvu osobinu strukture očiju.

Druga varijanta kirurškog pristupa, transconjunctival, znači da se incizija za uklanjanje kile napravi iznutra, kroz konjunktivu (sluznicu kapaka), što omogućuje da se izbjegnu vidljivi ožiljci i ožiljci na donjim očnim kapcima. Dakle, ne ostaje nikakav trag operacije s ovim pristupom, tako da možete dobiti najprirodniji rezultat.

Transconjunktivna blefaroplastika donjih kapaka smatra se blagom metodom korekcije. Ne uključuje "odsijecanje" tkiva, što ga čini prilično sigurnim u smislu postoperativnih komplikacija i nuspojava klasične blefaroplastike.

Ovo posljednje uključuje učinke plastike kao deformacije uzrokovane ožiljkom tkiva. Kada se vanjska incizija ozdravi, stvara se ožiljak koji može dovesti do preokreta kapaka (ektropija), kada sclera postane vidljiva ispod šarenice. Prekomjerno uklanjanje kožnih kapaka uzrokuje promjenu u rezu očiju, oslabljen izraz lica, to jest promjenu izgleda koja je vidljiva autsajderu. Kod bešavne blefaroplastike donjih kapaka takvi problemi gotovo su potpuno isključeni.

Minimalna invazivnost takve operacije uzrokuje nizak rizik od postoperativnih komplikacija svojstvenih konvencionalnoj blefaroplastici. To su edemi, hematomi, krvarenja - takve posljedice nastaju nakon bešumne niže blefaroplastike, ali nisu toliko izražene i "rastopljene" mnogo brže nego s vanjskim rezom kapka. Zbog toga je faza oporavka nakon plastične operacije brza i bezbolna. On ne zahtijeva boravak u bolnici, korištenje lijekova protiv bolova i dugotrajno domaće povlačenje. U roku od nekoliko dana oteklina nestaje, a pacijent se može diviti rezultatu korekcije i početi voditi aktivan život.

Još jedna dodatna prednost bešavne plastike koja osigurava transkonjunktivni rez je nedostatak potrebe za općom anestezijom. Operacija se obično provodi u lokalnoj anesteziji, čime se tijelo štiti od negativnih učinaka intravenske anestezije.

Kako se provodi transkonjunktivna blefaroplastika donjeg kapka?

Plastični donji kapci s unutarnjim rezom traju oko 30-40 minuta. Pacijent dobiva lokalnu anesteziju, koja počinje djelovati dok plastični kirurg "povlači" preoperativno obilježavanje.

Liječnik u tkiva donjeg kapka uvodi poseban spoj koji se sastoji od fiziološke otopine, anestetičke tvari i adrenalina. Anestetik daje anesteziju, adrenalin uzrokuje vazospazam i smanjuje krvarenje tkiva. Ovaj pripremni proces naziva se infiltracija.

Nakon infiltracije, kirurg izvodi mikrorez (punkciju) skalpelom duž unutarnje strane donjeg kapka (konjunktive). Liječnik bira hernijske pakete i izvlači ih kroz rez. Nakon toga rana se zašiva materijalima koji se sami apsorbiraju nakon 5 dana, bez potrebe za uklanjanjem šavova. Neki stručnjaci vjeruju da nema potrebe za šavom rez s ovom plastičnom i ostaviti rubove rane da rastu zajedno neovisno.

Nakon zahvata pacijent može ići kući. Da bi se smanjila oteklina preporuča se napraviti hladne obloge. U mnogim klinikama nakon blefaroplastike koriste se specijalni postoperativni flasteri, koji se lijepe ispod očiju prva 3 dana kako bi se spriječile hematome i edemi.

Tijekom razdoblja oporavka ne možete baviti sportom, koristiti kozmetiku. Oči bi trebale biti u štedljivom načinu rada: nema potrebe da ih učitavate čitanjem, radom na računalu, vožnjom automobila i drugim aktivnostima koje zahtijevaju naprezanje očiju. Za oko 2 tjedna, morate zaboraviti na sunčanje, a bolje je nositi sunčane naočale 3 mjeseca nakon operacije. U razdoblju od 3 do 4 tjedna napustiti kontaktne leće.

Ako se pojavi iritacija oka, u prvih nekoliko dana liječnik može propisati lokalne antibiotike u obliku kapi za oči ili masti ispod donje kapke.

Također je važno pravilno pripremiti se za operaciju:

 • proći testove, čiji će popis odrediti kirurg na preliminarnom savjetovanju
 • prestati pušiti, alkohol 2 tjedna prije postupka,
 • prestati uzimati lijekove i vitamine koji razrjeđuju krv,
 • odrediti datum operacije tako da se ne podudara s vremenom menstruacije.

Kontraindikacije za transkonjunktivnu plastiku su upalne, infektivne bolesti oka, sindrom suhog oka, konjunktivitis, bolesti suznih žlijezda i kanalića. Prije blefaroplastike trebate vidjeti svog oftalmologa.

Prisutnost akutnih i kroničnih infekcija u tijelu, sustavne bolesti kao što je dijabetes, onkologija može biti značajno ograničenje plastične kirurgije.

Takva se operacija ne provodi kod bolesnika s opuštenim donjim kapkom, ako je koža kapka izgubila elastičnost, tu su izražene vrećice, bore i nabori - u ovom slučaju pomoći će samo klasična blefaroplastika.

Transconjunctival Blepharoplasty: za i protiv

S obzirom na činjenicu da je transkonjunktivna blefaroplastika jednostavna za izvođenje i rehabilitaciju, ne zahtijeva kupnju skupih materijala i boravak u bolnici, svaka žena može si priuštiti takvu operaciju, a ovaj se postupak može preporučiti i za muškarce s podočnjakom. Prosječna cijena plastičnih donjih kapaka je 30 - 40 tisuća rubalja.

Budući da je ovaj minimalno invazivni kirurški zahvat indiciran uglavnom za mlade pacijente s određenim estetskim problemom, plastični liječnici svakako preporučuju takvu korekciju. Teška oteklina ispod očiju značajno umanjuje izgled i dodaje se u lice barem nekoliko godina. Osim toga, medicinska iskustva nam omogućuju da promatramo bešavne plastike kapaka kao preventivnu mjeru, zahvaljujući kojoj će pacijent moći dugi niz godina ukloniti potrebu za traumatičnijim "rezanim" zatezanjem kože oko očiju.

Žene i muškarci koji se odluče na plastičnu operaciju donjih kapaka slažu se s kirurzima o ovom pitanju. Gotovo da nema negativnih ocjena o blefaroplastici s unutarnjim pristupom. Glavne "pritužbe" povezane su s potrebom za odlaskom "u ljude" u tamnim naočalama i nelagodom u području oko očiju (osjećaj pijeska, kidanje, neugodno treptanje). Mišljenja pacijenata su jednoglasna: modrice, otekline i drugi problemi nisu ništa u usporedbi s estetskim rezultatom koji daje kirurški zahvat na blefaroplastici.

Povratne informacije o operaciji

Pregled №1

Imam 25 godina i zbog torbi ispod očiju izgledam kao teta. Otišao sam u kliniku da obavim neke procedure kako bih nekako smanjio ovu sramotu. Liječnik je počeo uvjeravati na blefaro, rekao je da ćemo se snaći s unutarnjim posjekotinama i da će to biti općenito neprimjetno. Isprva sam mislio da sam razrijeđen novcem, a onda su pomislili da će se operacija popeti na 22.000 - to je jeftinije nego čak i procedure.

Općenito, odlučio sam i nisam izgubio. Oči su se otvorile, oči osvježene - super. Po samoj operaciji - nema prigovora. Brzo, to nije bolelo, ona je već bila kod kuće te večeri, diveći se sebi u zrcalu. Ujutro je, međutim, sve bilo otečeno i modrice povilazili.

Uzbudila sam se što nisam uzela slobodno vrijeme s posla, morala sam izmisliti razloge i tražiti dopust da još uvijek sjedim kod kuće. S takvim "licem" za rad je nemoguće, naravno. Tko ima isti problem, nemojte ni pomisliti, napraviti blefaroplastiku, ne bojte se! To nije zastrašujuće, ali odraz u ogledalu će zadovoljiti, i samopouzdanje će se pojaviti.

Pregled broj 2

Radim u banci, nudim da idem u privatno bankarstvo, rad s ključnim klijentima. A moje oči su, uopće, ujutro - kao da sam cijelu noć pio, uvijek natečen. Moja djevojka mi je savjetovala operaciju.

Već me jednom prisilila da napravim lasersku korekciju vida, prošlo je dobro, idem okolo bez naočala. Ovaj put sam joj vjerovao. Ispalo je sjajno, nije bilo ni traga od operacije - napravili su rezove iznutra. Oslobodio sam se kompleksa, sada se bavim karijerom.

Blefaroplastika transconjunctival - (nježno) uklanjanje vrećica ispod očiju

Blefaroplastika transconjunctival - inovativna nježna metoda ispravljanja i uklanjanja starosnih promjena na koži kapaka. Relativno nedavno pojavio na tržištu kozmetičkih usluga, ovaj postupak je postao vrlo popularan, ali ima nijansu.

Mi smo individualni kao i naši otisci prstiju. Postoji nekoliko metoda koje su dostupne za operaciju donjih očnih kapaka, a ono što radi za vašu djevojku neće raditi za vas.

Nažalost, mnogi kirurzi znaju samo nekoliko metoda i koriste ih na svakome koga vide. Zato, pri odabiru kirurga za kapke, pazite da imaju iskustva u ovom području, a barem su to okuloplastični kirurzi.

Ova vrsta blefaroplastike je idealna ako pacijenti moraju ukloniti vrećice ispod očiju.

Što je transkonjunktivna blefaroplastika?

Transconjunctival blefaroplastika je kirurška metoda u kojoj se urezuje iznutra kako bi se pristupilo orbitalnoj masnoći. U stara vremena, svi su kirurzi jednostavno uklonili masnoću kako bi smanjili masu donjih vrećica.

Problem je u tome što to može dovesti do postfunkcionalne "praznine" i zapravo ne dotiče problem. Nove metode zamjenjuju i / ili mijenjaju masnoću tako da je izgled prirodan, a ne umjetan.

Stalno umorni izraz lica, vrsta nezdrave i rane osobe posljedica je podbuhloga ispod očiju. To je karakteristično i za muškarce i za žene.

Ali problem češće smeta ženskoj polovici planeta. Uostalom, lijepi seksi žele izgledati atraktivno u svim životnim razdobljima.

Stoga dame i dame traže načine kako se riješiti takvog nedostatka. No, narodni lijekovi u ovom slučaju ne pomažu, a ne svatko će se usuditi ići pod skalpelom plastičnog kirurga.

I danas, plastični kirurzi su obučeni u jedinstvenu tehniku ​​koja pomaže da se oslobodite progibe epidermisa ispod očiju. To je postupak transkonjunktivne blefaroplastike, koja uklanja nedostatke s lica i vraća mladost u lice.

Suština transkonjunktive blefaroplastike

Suprotno uvriježenom mišljenju da su vrećice ispod očiju puno starijih ljudi, statistika potvrđuje da čak 20-godišnje djevojke imaju manu. To je zbog činjenice da se ispod mišićnog tkiva u peri-orbitalnoj zoni nalazi masno tkivo.

Višak tekućine se odmah prikuplja, jer je sva mast hidrofilna i privlači vodu. To je ono što izaziva pojavu neželjenih vrećica.

Bit transkonjunktivne blefaroplastike donjih kapaka je eliminacija masnih i vodenih nakupina ispod kože.

Postupak se obavlja rezanjem konjunktive - sluznice oka, dok se tkivo blago oštećuje. I, što je važnije, vid pacijenta također ne pati tijekom operacije.

Ovaj kirurški zahvat odvija se pod lokalnom anestezijom i za pacijenta je bezbolan.

Ispod su indikacije za operaciju. To uključuje i medicinske simptome u kojima plastični kirurzi sami savjetuju pristanak za operaciju.

Indikacija

 • pacijent je izrazio želju za manipulacijom
 • ptoza i kila donjeg kapka,
 • viseći gornji kapak
 • hipertrofirana rastegnuta koža u području oko očiju.

Smatra se da je transkonjunktivna blefaroplastika kozmetički događaj. Ova tvrdnja je podržana sposobnostima ove tehnike.

 • nedostaci se uklanjaju,
 • izražajne oči se vraćaju,
 • raste samopoštovanje pacijenata
 • emocionalno stanje klijenta se mijenja na bolje,
 • lice postaje svježe i odmorno.

Žalba na postupak i dostupnost.

Odgovor liječnika na želju za operacijom bit će priprema operacijskog plana na temelju vizualnog pregleda i rezultata ispitivanja koje će pružiti klijent.

Besprijekorna operacija je najpogodnija za pacijente kod kojih koža nije izgubila elastičnost. Ako epidermis pati od prekomjernog istezanja, postupak može biti beskoristan.

prednosti

Prednosti transconjunktivalne niže blefaroplastike su brojne. Evo popisa:

 1. Među tehnikama koje se koriste u operaciji, treba pripisati odsustvo preklapajućih šavova.
 2. Manipulacija uzrokuje manje oštećenje tkiva, što značajno smanjuje vrijeme za rehabilitaciju. Prema ocjenama koje su se prijavile za zahvat, modrice i oticanje "bježe" s lica nakon 10-14 dana.
 3. Pacijenti su također zadovoljni odsustvom ožiljaka nakon kirurške intervencije.
 4. Postupak smanjuje rizik inverzije donjeg kapka na minimum u usporedbi sa standardnom operacijom, kada je takva nepovoljna manifestacija sasvim moguća.
 5. Prirodni učinak postiže se nakon manipulacije, što uzrokuje zadovoljstvo kupaca.

Nakon kirurškog zahvata, nestanak vrećica ispod očiju traje 7-10 godina.

Upute za pripremu za operaciju

Iako se postupak smatra sigurnim načinom pomlađivanja, i prije nego što započne, potrebno ga je pregledati u zdravstvenoj ustanovi. To će biti potrebno: isporuku testova koje je odredio liječnik, provjerite kod liječnika pacijenta za dostupne kontraindikacije, konzultacije s okulistom.

Trebate planirati dan u kojem će se operacija obaviti (uzimajući u obzir vrijeme za rehabilitaciju do 7-10 dana) kako bi se vratili uobičajenom ritmu života.

Nužno je i odbijanje uporabe NPVS-a (nesteroidnih protuupalnih lijekova), alkohola i pušenja duhana.

2 tjedna prije zakazanog postupka morat ćete ograničiti vrijeme provedeno na suncu, a korištenje visokokvalitetnih sunčanih naočala neće nauditi.

Pripremno razdoblje će omogućiti da se nakon operacije izjednače moguće negativne manifestacije. Morate se pripremiti za svaku blefaroplastiku: lasersku, kružnu, itd.

Provođenje postupka (korak po korak)

Danas se pacijentima klinika nudi transkonjunktivna blefaroplastika donjeg i gornjeg kapka.

Sama operacija se izvodi pod lokalnom anestezijom, koja je pogodna za posjetitelje plastičnih kirurga, jer ostaju svjesni. U prosjeku, potrebno je 1-1,5 sati za manipulaciju.

Postupak karakteriziraju sljedeće značajke:

 • disekcija sluznice skalpelom ili laserskom zrakom (potonja se odnosi na moderne instrumente),
 • rad kirurga s posebnim endoskopom kako bi se kroz disekciju probio kroz potkožnu zonu i izvadio višak akumulacija tekućine i masti (ili bez endoskopa, pomoću posebnog retraktora).

Nakon manipulacije, pacijent napušta kliniku za 5-7 sati. Ali kontrola bi se trebala redovito pojavljivati.

rehabilitacija

Unatoč činjenici da je transkonjunktivna blefaroplastika jednostavna i sigurna za izvođenje, nakon zahvata trebat će vam oporavak tijekom 2 tjedna. Kako bi se smanjile neugodne posljedice, omogućit će se poštivanje određenih pravila.

Oprez je osobito potreban u 1. tjednu nakon operacije. Stoga je u tom razdoblju zabranjen intenzivan fizički rad, čitanje knjiga i časopisa. Pod ograničenjem gledanja filma i televizije.

Od 2. tjedna dopušteno je koristiti kozmetiku, ali samo visokokvalitetno i hipoalergeno. Za 3 tjedna, tabu je nametnut nositi kontaktne leće, posjetite solarij.

Ne možete dugo ostati na suncu, a kada izlazite na sunčan dan (i zimi) morate koristiti sunčane naočale.

Sljedeći postupci pomoći će ubrzati vrijeme za rehabilitaciju:

 • limfna drenažna masaža lica,
 • meke ljušture,
 • vlaži kožu.

Nemojte se bojati natečenosti i plavetnila nastalih nakon operacije pod očima. To je prirodni postoperativni fenomen, koji nestaje bez traga na 7-10. Dan. I onda, bez straha, dopušteno je pojaviti se na poslu i vratiti se u uobičajeni tempo života.

Moguće komplikacije

Ipak, s obzirom na sigurnost tehnike, transkonjunktivna blefaroplastika je kirurška invazija. Nakon toga su dopuštene pogoršanja:

 • infekcija koja je dospjela u tkivo je put do gnojenja u području očiju,
 • u obliku povećane pigmentacije, što je karakteristično za neke kategorije žena.

Izbjegavanje infekcija omogućit će apeliranje na iskusnog i dokazanog plastičnog kirurga - kompetentni kozmetičar to ne dopušta. Pojava tamnih mrlja na epidermi lica također je posljedica loše kvalitete postupka. Ako se pojave problemi, pomoći će vam pridržavanje preporuka za rehabilitaciju.

Pitanje - odgovor

Što odabrati, tradicionalnu ili transkonjunktivnu blefaroplastiku?

Što treba učiniti za brzi oporavak?

Već sam obavio transkonjunktivnu blefaroplastiku, ali rezultat na jednom oku me ne zadovoljava u potpunosti. Koji rizik preuzimam kad idem na drugu operaciju?

Što je to?

Kirurška metoda korekcije očnih kapaka, u kojoj se vrši izrezivanje iznutra. Dobivanje pristupa orbitalnoj masti omogućuje vam da je zamijenite ili pomaknete, što čuva prirodni izgled, sprječava stvaranje šupljina. Izvodi se na gornjim i donjim kapcima kako bi se uklonilo obrastano masno tkivo i tekućina koja se nakuplja pod kožom. Ova operacija se izvodi pod lokalnom anestezijom.

Pristup problemskim područjima kroz vanjsku ljusku oka - veznicu, koja pokriva unutarnju površinu kapaka, formira lukove.

Važna stvar! Plastična kirurgija ne utječe na vid, ne donosi nelagodu tijekom.

Indikacije i učinkovitost primjene

Blefaroplastika konjunktive odnosi se na estetske postupke, pored medicinskih indikacija, za provođenje želje klijenta. Glavni cilj - uklanjanje starosnih promjena, kao i ispravljanje individualnih karakteristika kapaka koje ometaju svakodnevni život. Operaciju izvodi iskusan plastični kirurg, postoje različite metode koje osiguravaju ubrzani period oporavka.

indikacije:

 • kozmetički nedostaci kapaka, pružanje psihološke nelagode pacijentu,
 • viseći gornji kapak
 • kila, ptoza donjeg kapka,
 • izražene vrećice ispod očiju zbog prekomjernog istezanja kože paraorbitalne regije.

Kao rezultat estetske kirurgije moguće je vratiti izražajnost očiju, lice izgleda svježe i odmorno. Pacijent se oslobađa ne samo vanjskih nedostataka, već se i suočava s kompleksima, stječe povjerenje, povećava samopoštovanje, dolazi do emocionalnog poticaja. Zbog korekcije područja vjeđa moguće je izgledati mlađe za 7-10 godina.

Postupak pomaže da biste dobili osloboditi od predstojećeg stoljeća, vrećice ispod očiju i potpuno je beskoristan u prisutnosti vrana noge ili naglašeno pomicanje obrva linije. Kako bi riješio niz problema, liječnik bira sveobuhvatan program koji uzima u obzir sve želje pacijenta.

Blefaroplastika. Recenzije su djelovale. Za i protiv plastike, komplikacija, rehabilitacije. Laser, transconjunctival, kružna, injekcija

S godinama, oči se umaraju, okružene su mnogim bore. Jedini način za pomlađivanje lica i prilagodbu izgleda je blefaroplastika. Kao i kod bilo kojeg postupka, ova tehnika ima pozitivne i negativne strane, o čemu svjedoče brojni pregledi ljudi koji su prošli operaciju.

Što je blefaroplastika donjeg i gornjeg kapka, suština tehnike

Koža oko očiju je suptilna i osjetljiva. To pridonosi ranom pojavljivanju mimičkih i dubokih bora. Blefaroplastika pomaže sakriti dob i učiniti izgled otvorenijim. Tijekom zahvata kirurg izlučuje nagomilani sloj masti i viseću kožu.

Blefaroplastika može pomoći u promjeni oblika očiju, ukloniti je iz kože, ukloniti vrećice ili modrice pod očima. Bit operacije je malo zatezanje kože zbog korekcije kapaka. Ova metoda se ne odnosi na složenu plastičnu kirurgiju, ali zahtijeva visoku kvalifikaciju od kirurga.

Uz odgovoran pristup izboru klinike i liječnika, možete eliminirati nelagodu tijekom i nakon operacije, kao i dobiti samo pozitivne rezultate.

Blefaroplastika je mala kirurška intervencija. To znači da ima indikacije za svoje ponašanje i kontraindikacije koje će služiti kao liječničko odbijanje pružanja usluge. Važno je napomenuti da se blefaroplastika provodi u smjeru oftalmologa i prema vlastitoj volji.

Indikacije za operaciju su:

naprezanjeProblemi s deformacijama
Vješanje gornjih ili donjih kapaka
 • Zamagljen vid
 • infekcija oka.
bore
 • Pojava iritacije
 • povećanje dubine bora,
 • pogoršanje izgleda.
Propuštanje uglova očiju
 • Mijenjanje oblika očiju,
 • pregib kapaka pojavom oštećenja kože,
 • stvaranje dubokih bora.
Preklapa se na kožu kapaka
 • Infekcija oka,
 • izgled iritacije
 • pogoršanje ukupnog izgleda,
 • deformacija kože gornjeg kapka.
Urođene abnormalnosti ili mutacije
 • Loša vizija ili nedostatak toga,
 • pogoršanje izgleda.
Blefaroplastika gornjeg kapka. Recenzije pokazuju da je siguran i praktičan.


Kontraindikacije za blefaroplastiku:

kontraindikacijaUčinci operacije
dijabetes mellitus
 • Pogoršanje općeg stanja pacijenta
 • krvarenje,
 • ljepljivi šavovi
 • slaba regeneracija tkiva i stvaranje ožiljaka.
Niska koagulacija krvi
 • Loše ožiljke,
 • gnojnih upala
 • krvarenje.
Visok tlak u očima i lubanjama
 • Puknuće kapilara,
 • gubitak vida
 • modrica,
 • pojavu krvnih ugrušaka.
Maligni tumori
 • Formiranje novih tumora može se izazvati,
 • zamagljen vid
 • krvarenje.
Vaskularne bolesti
 • Pojava aritmija, tahikardija,
 • krvarenje,
 • zamagljen vid
 • povrede posude za hranjenje,
 • zatajenje srca.
Hormonski poremećaji
 • Stvaranje cista
 • kvarovi u štitnjači,
 • slab imunitet
 • ožiljke tkiva.
Zarazne bolesti
 • Pogoršanje stanja pacijenata
 • pojava anemije,
 • zamagljen vid
 • slaba imunološka obrana
 • ponovne zaraze.

Hirurg određuje datum operacije tek nakon detaljnog proučavanja stanja ljudskog zdravlja.

Prednosti operacije

Blefaroplastika, čije su ocjene često lijeve žene, popularna je kod muškog dijela populacije. Ljudi odlučuju o ovom postupku nakon pažljive analize pozitivnih i negativnih strana.

Prednosti blefaroplastike su:

 • bez vrećica ispod očiju
 • upotreba anestezije koja oslobađa pacijenta od boli,
 • učinak pomlađivanja lica
 • otvoreni izgled
 • poboljšanje vida, ako je izvršena blefaroplastika da bi se ona vratila,
 • bez ožiljaka i neprimjetnih ožiljaka
 • uklonite ometanje.

Nedostaci plastike:

 • nedostatak bilo kojeg rezultata iz nekih fizioloških razloga,
 • nezadovoljstvo novim izgledom,
 • dugo čekati na rezultat,
 • duga rehabilitacija,
 • skupe pripreme za zbrinjavanje operiranih područja,
 • dugotrajna nelagodnost,
 • pojavu dubokih bora u području čela, što će zahtijevati korekciju,
 • pojavu potonulog oka u prvim mjesecima nakon potpunog oporavka.

Vrste blefaroplastike i metode razlike

Ovaj postupak u plastičnoj kirurgiji podijeljen je u nekoliko tipova:

 • operacija gornjeg kapka: zateže nadvišenu kožu, zaglađuje bore i povećava vidljivost osobe
 • korekcija donjeg očnog kapka: uklanja otekline ispod očiju, vidljive bore i otvara oči,
 • kružna blefaroplastika: istovremeno stegne oba kapka, ispravljajući sve nepravilnosti kože.

Sve metode razlikuju se ne samo u indikacijama za njihovu provedbu, već i:

 • vrsta anestezije
 • vrijeme postupka
 • potrebu za uklanjanjem tkiva.

Gornja blefaroplastika

Podizanje gornjih očnih kapaka odvija se pod lokalnom anestezijom, što smanjuje osjetljivost u područjima zahvaćenim kirurškom manipulacijom. Gornja blefaroplastika koristi se za uklanjanje bora i nabora, jer koža s godinama postaje neelastična uslijed razaranja kolagenih vlakana.

Na gornje očne kapke primjenjuju se blefaroplastika, čije su preglede obavljane uglavnom samo pozitivno:

 • s hernijama ili adipozom, nastalim nakon jakog edema,
 • s kožom koja visi na očima, što ne samo da čini osobu teškom i umornom, nego također ometa normalnu vizualnu percepciju,
 • ako imate problema s šminkom: kozmetika se otkotrlja, curi i razmazuje.

Blefaroplastika donji kapak

Donje kapke su osjetljivije, njihova koža je tanja nego na gornjim kapcima, a mišićna vlakna nalaze se neposredno ispod kože. Mišići su odvojeni membranom od sloja masti, što čini nižu blefaroplastiku složenijom.

Mišićna vlakna mogu izgubiti svoju elastičnost, ton i sposobnost podrške. Zbog toga počinju rastezati i spuštati se. Sloj masti počinje se nakupljati na tim tkivima, a nastaju otekline i vrećice ispod očiju.

Uklanjaju se na nekoliko načina:

 • Vanjska tehnika: površina kapka je izrezana i uklonjena labava koža, višak masnoće ili dio mišićnog tkiva.

Primjenjuje se kod vješanja kože donjeg kapka:

 • Duboka tehnika: napravite mali rez na ljusci kapka, uklonite višak masnog tkiva. Metoda se naziva i prstohvat, jer se nakon seciranja kožnog tkiva naginje kirurškim instrumentima.

Ova se tehnika koristi za nagomilavanje masti i odsutnost istegnute kože.

Kružna blefaroplastika

Ova vrsta operacija zateže oba stoljeća. Provodi se pod općom anestezijom tijekom spavanja s lijekom. Kružna blefaroplastika je najduža i traje nekoliko sati. Ona ima i najduže i najteže razdoblje rehabilitacije, koje stalno kontrolira kirurg i oftalmolog.

Kružna operacija izvodi se kada:

 • odjednom progib kože na oba kapka, što uvelike umanjuje vid i kvalitetu života,
 • više masnih naslaga oko očiju,
 • otežavanje oka i modrice,
 • kongenitalne patologije oka,
 • bolesti koje su promijenile oblik očiju.

Tehnike blefaroplastike

Blefaroplastika se izvodi različitim tehnikama.

Među njima, najpopularnije su:

 • operativne tehnike,
 • hardverske metode
 • injekcije.

Svaki tip ima svoje karakteristike i primjenjuje se samo nakon savjetovanja sa stručnjacima.

Infekcijska blefaroplastika

Blefaroplastika, čiji su pregledi operirani negativno, može se provesti bez operacije.

Uz pomoć uvođenja različitih supstanci u potkožni prostor:

 • botulinum toksin
 • Botox,
 • kolagen,
 • lipolitikov,
 • hijaluronska kiselina,

Uklonite bore, cijanozu i otekline, stegnite kapke i kožu. Kozmetički proizvodi također mogu hraniti i vlažiti tkiva, kao i stimulirati proizvodnju potrebnih kolagenskih vlakana. Injekcije lipolitičkih tvari, među kojima je osobito popularan lecitin, teže cijepanju membrana masnih stanica i uklanjaju ih u otopljenom obliku.

Pomaže u uklanjanju kila i edema.

Infekcijska blefaroplastika omogućuje ispravljanje irelevantnih problema oko očiju. Njegova prednost je odsustvo potrebe za čestim posjetima salonu ljepote, jer rezultat postaje vidljiv nakon 3 zahvata, a učinak pomlađivanja traje do 10 mjeseci, nakon čega se tijek injekcija može ponoviti.

Hardverska blefaroplastika

Ova vrsta korekcije očnih kapaka primjenjuje se i na nekirurški tip.

Među hardverskim metodama postoje:

Naziv metodeSuština metode
ThermagePostoji utjecaj radio valova na kožu oko očiju, koji stimuliraju proizvodnju vlastitog kolagena.
Smash lifting pomoću ultrazvučnih valovaUz pomoć ultrazvuka, postojeća kolagenska vlakna su ojačana i ne podliježu brzoj degradaciji.
termoliftingToplina koju uređaj ispušta učvršćuje kožu, zbog uklanjanja viška vode ispod očiju, a također ubrzava cijepanje masnog tkiva.
Blefaroplastika plazmeElektrične čestice plazme niske temperature utječu na stanice kože, zatežu ih, stimuliraju proizvodnju kolagena i izglađuju bore.
Laserska metodaErbium laser lakira kožu, eliminirajući otekline, bore, ožiljke i sloj masti.

Laser ugljičnog dioksida zbog izmjene plinova u stanicama kože povećava njihovu prehranu, oksigenaciju. Stimulira se sinteza elastina i kolagena.

Hardverska blefaroplastika može se nositi s promjenama kože povezanih sa starenjem:

 • male bore
 • blago povijena koža
 • lagana natečenost kapaka.

Ova vrsta blefaroplastike ne može se nositi s ozbiljnijim problemima: kile, vreće i duboke bore zahtijevaju radikalnije mjere. Tijek postupka sastoji se od 10 sjednica, a potrebno ga je ponoviti svakih šest mjeseci.

Kirurške tehnike blefaroplastike

Blefaroplastika, preglede o kojima se radi, može se naći u velikom broju, a kirurška intervencija ostaje najučinkovitija metoda pomlađivanja. Operativna blefaroplastika, ovisno o tipu, uzima dovoljno vremena. Korekcija gornjih i donjih kapaka odvojeno traje oko sat vremena, a kružna operacija traje oko 2 sata.

Prije operacije anesteziolog i kirurg odabiru vrstu anestezije na temelju:

 • starosti pacijenta
 • djelokrug rada:
 • stanje mišića oko očiju,
 • značajke kože
 • struktura kostiju lubanje,
 • zdravlje pacijenta
 • alergije na određene tvari.

Također je potrebno obavijestiti kirurga o prenesenim ili postojećim bolestima oka, kao io uzimanju lijekova. Kirurg će zajedno s oftalmologom propisati potrebne testove i provesti pregled suznog kanala.

Prije blefaroplastike, morate se pravilno pripremiti za operaciju:

 • povećati potrošnju vode
 • prestati pušiti i piti alkohol
 • 3 dana prije blefaroplastike odbijte uzimati bilo kakve lijekove, prehrambene dodatke i vitaminske komplekse.

Usklađenost s ovim pravilima izbjegava produljenje razdoblja oporavka i pojavu krvarenja. Veliku važnost ima pravilan izbor anestezije. Da biste to učinili, stručnjaci će provoditi krvne testove: zgrušavanje, opće i biokemijske. Također morate pregledati i otkriti različite infekcije.

U slučaju ranije pretrpljenih teških bolesti ili u prisutnosti kroničnog oblika jednog od njih, potrebna je konzultacija s terapeutom.

Prilikom propisivanja anesteziologa pacijentu s općom anestezijom, morate dostaviti rezultate EKG-a i fluorografije. Takav odgovoran pristup izboru anestezije ne uzrokuje samo vrsta operacije: kružna ili jednosmjerna. Veliku ulogu imaju stanje osobe i njegove dobi. Blefaroplastika se izvodi u kirurškoj sobi pod sterilnim uvjetima.

Njegova provedba ovisi o vrsti problema:

 • Slabost mišićnih vlakana, mlohavost kože, visina stoljeća, mala masna kila.
 • Deformacijama tipa 1 dodaje se promjena na koži blizu same očne jabučice, što utječe na temporalne regije i kožu obraza.
 • Previše zamaha kože, stvaranje bora u obrazima, kapcima i nazolabijskom trokutu.
 • Preveliki sloj masnog tkiva i istegnute kože, jake vrećice ispod očiju, labava koža ispod očiju.

Ako osoba ima deformaciju tipa 1, krvarenje se izvodi transkonjunktivno, tj. Napravljen je rez uz sluznicu kapka. U prisutnosti složenijih problema 2-4 vrste, koristite klasične metode operacije: kroz tanki rez na koži kapaka.

Kod liječenja bolesnika s promjenama tipa 4, često kirurg kombinira blefaroplastiku s liftingom lica, što daje izraženiji rezultat. Prije izvođenja kirurške rezove, liječnik označava područje kože. Tada on napravi potreban rez i ukloni suvišno tkivo.

Postoje tehnike u kojima se dio masti ne uklanja, već se ravnomjernije raspoređuje pod kožu, Također, ako je potrebno, kirurg steže mišićno tkivo. Nakon izvođenja svih manipulacija, na rezove se primjenjuju samoreprimljivi šavovi, koji ne ostavljaju tragove.

Nakon perioda rehabilitacije moguće je provesti postupak obnavljanja kože. Blefaroplastika se izvodi na nekoliko načina: posjekotine se rade skalpelom ili laserom.

Razlike laserske zrake od kirurškog instrumenta su vrlo značajne:

 • visoki troškovi poslovanja
 • posjekotine se prate u milimetar i praktički ne oštećuju susjedna tkiva,
 • manje otekline i modrice nakon blefaroplastike,
 • brzo popravljanje tkiva
 • manji rizik od infekcije.

Treba napomenuti da su izgled i struktura kože nakon operacije isti bez obzira na izbor instrumenata.

Koliko traje i kako se odvija rehabilitacija nakon različitih vrsta plastike?

Blefaroplastika, čiji pregledi također sadrže informacije o rehabilitaciji, ima opće preporuke za razdoblje oporavka. To se događa odmah nakon završetka operacije. Trajanje rehabilitacijskog razdoblja ovisi o njezi kože i šavova, te o dobi i zdravlju osobe.

U prosjeku, minimalno vrijeme za popravak tkiva je 2 tjedna. Potpuni oporavak nastupa oko 2 mjeseca nakon operacije.

Broj danaProces oporavka
1Pacijent doživljava bolne oči, očni kapci otečeni. Moguće je primati lijekove protiv bolova, nametanje obloga. Strogo se pridržavala kreveta.
2Dopušteno je istodobno tuširati se, izbjegavajući ulazak vode na operirana područja. Kirurg propisuje kapi za oči.
3-6Uklanjanje šavova.
7-8Potpuno prestanite koristiti sterilne zavoje. Modrice ispod očiju i oticanje kapaka.
10Postoperativni deformiteti kože potpuno nestaju.
14Oko područja izgledaju mlađe, šavovi praktički nestaju.
55Potpuni oporavak pacijenta, nakon čega se može vratiti svom nekadašnjem načinu života.

Tijekom prvih 14 dana nije dopušteno:

 • dodirnite područje oko očiju
 • naprezanje očiju čitanjem knjiga ili gledanjem televizije
 • korištenje kontaktnih leća ili kozmetike,
 • spavati na boku ili trbuhu: da biste smanjili edem, morate spavati samo na leđima, podižući glavu,
 • aktivno se kretati
 • nagnite se naprijed
 • okupajte se
 • uzmi alkohol
 • izaći bez sunčanih naočala.

2 tjedna nakon blefaroplastike, kirurg će dati preporuke za ubrzanje procesa regeneracije.

To može biti:

 • obavljanje fizioterapije,
 • poliranje kože
 • masaža,
 • injekcije lijekova,
 • upotreba masti i krema za liječenje.

Koja je vrsta blefaroplastike najsigurnija?

Razmatra se najsigurniji ne-kirurški oblik pomlađivanja. Uz pomoć posebnih uređaja na tkivima postoje različite vrste učinaka koji ne utječu na naše tijelo. Također, kada hardverska prilagodba kapaka eliminira rizik od infekcije i stvaranje ožiljaka na koži.

Valja napomenuti da najsigurniji tip plastične kirurgije nije jako učinkovit i koristi se samo tijekom početnih manifestacija deformiteta očiju i kože.

Koja je vrsta blefaroplastike najopasnija?

Najnepredvidljiviji tip pomlađivanja je operacija, koja ovisi o opremljenosti klinike i kvalificiranosti kirurga. Ako se ne poštuju osnovna pravila sterilizacije i upotreba špriceva za jednokratnu upotrebu, postoji mogućnost sepse na koži kapaka.

Kao i kod svake druge operacije, blefaroplastika ima niz mogućih komplikacija, koje unaprijed obavještava operater.

Česte komplikacije blefaroplastike, prema pregledu bolesnika

Pacijenti često miješaju normalnu reakciju tijela s blefaroplastikom s komplikacijama.

No, opcije su:

 • oticanje i vrećice oko očiju,
 • svijetle modrice
 • suzenje,

Smatraju se normom nakon korekcije kapaka i brzo prolaze.

Među najčešćim komplikacijama operiranih osoba su:

komplikacijasimptomiliječenje
dacryocystitisStalno suzenje.Zvuk suznih kanala.
alergijaCrvenilo ili svrbež oko očiju.Propisani su antihistaminici.
Keloidni ožiljak
 • Rast tkiva na šavu i njegov pečat,
 • bol, svrbež ili spaljivanje kože kapka.
 • Imenovanje posebnih masti i krema,
 • poliranje kože
 • krioprocesiranje šava s tekućim dušikom,
 • steroidne i imunomodulatorne injekcije.
Upala rožniceOsjećaj suhoće sluznice očiju.Ugradnja posebnih kapi za oči.

Liječenje bilo kakvih komplikacija treba provesti liječnik koji je izvršio blefaroplastiku.

Rijetki učinci operacije

Pogreške kirurga tijekom blefaroplastike dovode do rijetkih komplikacija.

To uključuje:

 • asimetrični raspored očiju ili njihovog oblika,
 • divergencija vezivnog tkiva
 • stvaranje kožnih nabora,
 • oštećenje mišića očiju,
 • hematomi stražnjeg oka,
 • gubitak vida

Sve komplikacije se odnose na:

 • nepravilnim šivanjem
 • uklanjanjem previše tkiva
 • nepoštivanje pravila rehabilitacijskog razdoblja.

Prije blefaroplastike, trebate pažljivo pregledati povratne informacije operiranih bolesnika o klinikama i kirurzima. Tijek operacije, pojava komplikacija i rezultat izravno ovise o izboru mjesta operacije i kvalifikacijama plastičnog kirurga.

Dizajn članka: Anna Vinnitskaya

Maria, St. Petersburg

Članovi, tko je postupio? Postoje li stvarne recenzije s fotografijama prije i poslije? Koliko je razdoblje rehabilitacije? Što je s tragovima poslije i je li moguće u potpunosti riješiti omražene torbe?

Ako se jako bojite postoperativnih posljedica, onda svih vrsta blefaroplastike kapaka, najbolje je odabrati najpouzdanije i manje bezbolne. Napravio sam transkonjunktivalnu blefaroplastiku i potpuno sam zadovoljan!

Zahvaljujući ovoj metodi, nema postoperativnih tragova i općenito se mnogo lakše odmiče. Nema rezova, kao što je kirurg objasnio, operacija se obavlja preko posebne vrećice. Vrlo udobno. Moji opušteni kapci i plava nestaju za mjesec dana. Vrlo sam zadovoljan i preporučujem! Naravno, ako vam koža teško visi, pomoći će vam samo redovita incizija (klasična blefaroplastika). U mom slučaju, besprijekorna verzija riješila je sva pitanja.

Ilona, ​​41 godina

Dakle, želite biti sretni, i kada vaše lice izgleda kao čvrsti snop živaca i plavih mrlja, o čemu razgovarati. Pogotovo jer sam prije 5 godina imala kile očiju, definitivno sam izgledala kao 60 godina.

Nisam želio raditi uobičajeni postupak s posekotinama, bio sam sretan s liječnikom - savjetovao je da se operacija obavlja bez rezova. Nisam mogao vjerovati da postupak bez reza može biti tako učinkovit! Izvorni muž nije znao o čemu treba razgovarati. Nakon takvih postupaka želim se još bolje promijeniti. Promijenio sam kosu, stil, posao. Sve je počelo iznova i tako lijepo. Ali cijela stvar u jednoj maloj operaciji. Vidjela sam se u zrcalu nakon nje i zaljubila se u sebe.

Stoljeće konjuktivne blefaroplastike - pregledava godinu dana nakon zahvata

Moj liječnik mi je rekao da bi takva operacija bila sasvim dovoljna. Uglavnom sam bila zabrinuta zbog plave i male otekline. Nekoliko mjeseci nakon operacije vreće su se vratile. U 2017. godini ponovno sam počela izgledati kao pospano čudovište.

Otišao sam kod liječnika na drugu konzultaciju. Bio sam ugodno iznenađen što me nije manipulirao i natjerao me da opet pod nožem kažem da to ne jamči dobar rezultat. Lijep čovjek! Uputio me je u kliniku za korekciju spavanja na liječenje, preporučio mi da provjerim bubrege i želudac. Dugo se nisam slagao, ali je svaki mjesec moje stanje postajalo sve gore i gore.

Prošao sam potpuni pregled tijela.A što misliš? Prehrana je pogrešna, zloćudni bubreg, sol se zadržava. Dobio sam popis lijekova i prehrane, napokon sam se prisilio da se oporavim. Godinu dana kasnije ponovio sam transkonjunktivnu blefaroplastiku kapaka. Pogledajte moje fotografije prije i poslije, to je samo odličan rezultat.

Semyon Borisovich

Kao muškarac, bilo mi je vrlo teško ići na postupak, pogotovo zato što ne mogu podnijeti pogled na krv. Je li blefaroplastika u privatnom centru Moskve ostala u klinici 2 tjedna. Mislim da moje nove fotografije govore same za sebe. Nakon 30, postupak je obično beskoristan, ali uspio sam u 34. godini, bez prigovora. Moji problemi su bili nasljedni, bez zdravstvenih problema, pa je procedura ispunila sva moja očekivanja.

Je li moguće napraviti takvu operaciju na gornjim kapcima? Što je brušenje? Je li to opasno?

Tatyana (medicinski savjetnik)

Transconjunktivalna blefaroplastika se radi samo na donjim kapcima - recenzije sretnih pacijenata govore same za sebe. Pogled se mijenja, postaje prirodniji i svježiji. Nažalost, ovaj postupak nije dostupan za gornje kapke, intervencija je moguća samo kroz rezove.

Nekirurška metoda sigurno će pomoći mladim djevojkama bez izraženih povreda. Postupak će uštedjeti od modrica i manjih oteklina, ali ako imate ozbiljnijih problema - razmislite o drugim metodama. U svakom slučaju, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Preporučujemo detaljnu dijagnozu tijela prije zahvata.

Više nećete izgledati nakon nedostatka sna i uvijek umorni, ali zapamtite da vas plastična kirurgija neće spasiti ako vodite pogrešan način života. Loše spavanje, nedostatak režima, loša prehrana, pušenje, stres - to je jedan od uzroka pojave vrećica ispod očiju.

TOP 10 kontraindikacija

Svaki kirurški zahvat popraćen je popisom kontraindikacija. Nije iznimka i tranconjunctival blefaroplastike kapaka.

I, unatoč sigurnosti posjeda, liječnik neće pokupiti skalpel ili laser ako pacijent ima sljedeće abnormalnosti:

KONTRAINDIKACIJE

 1. infektivne i upalne bolesti u akutnoj fazi,
 2. kronične bolesti u razdoblju pogoršanja (prihvatljivo je vratiti se na operaciju nakon tijeka rehabilitacijske terapije),
 3. menstrualnog ciklusa
 4. Kseroza (inače suha sluznica oka),
 5. visoki krvni tlak, arterijski ili intraokularni,
 6. prisutnost bolesti i zgrušavanja krvi, što je puno krvarenja,
 7. AIDS-a,
 8. maligni tumori,
 9. dijabetes melitus
 10. poremećaja u proizvodnji hormona (to posebno vrijedi za bolesti štitne žlijezde - odgovorno je za hormone u tijelu).

Takav popis kontraindikacija razlog je za potpuno ispitivanje prije operacije. Dakle, pacijentu je propisan niz studija.

Cijene za transconjunctival blefaroplastiku

Trošak je važna komponenta za one koji se odluče prijaviti za takav postupak. Prema onima koji su već iskusili čudesnu tehniku, njezin raspon cijena je u rasponu od 30-70 tisuća rubalja.

Točnu cijenu možete pronaći u klinici gdje se planira operacija iu regiji u kojoj se nalazi medicinska ustanova.

Cijena ovisi o vještini kirurga, opremi koju on koristi. Cijena se također razlikuje prema vrsti manipulacije - kružnoj ili samo transkonjunktivnoj blefaroplastici donjih kapaka.

Da biste odabrali željene financijske izdatke za operaciju, trebali biste usporediti cijenu u klinikama grada.

U nastavku navodimo neke preglede pacijenata.

LARISA, 42 GODINE:

- Blještavo sam se riješio vrećica ispod očiju. Klinika je provela besprijekoran rad bez rezova vani. Sve se događa iznutra, tj. pristup donjem kapku prolazi kroz sluznicu. Ispalo je dobro, zadovoljan sam rezultatom. Torbe na licu dugo vremena - takva struktura.

Reći ću da je to bilo zastrašujuće uoči operacije.Stoga vam savjetujem da razgovarate s liječnikom, osobljem klinike ispred nje, jer su me oni uvjerili.

ALLA, 39 GODINA:

“Moje su godine stara 39 godina i već imam otečenost pod očima. Primijenjen za blefaroplastiku. Nisam osjećala bol ni za vrijeme ni nakon operacije. Nakon oticanja i plave boje nestala je za 3 tjedna. No, pod očima plavičastih krugova formirana bez otekline. Zabavljam se u nadi da će to proći. Zajedno ću se pozabaviti liječnikom.

Trebam li obuku

Postupak s malim učinkom i štedljivost još uvijek uključuje operaciju u području oko očiju. Stoga je potrebna prethodna konzultacija s okulistom, kao i dostava niza standardnih testova. Liječnik obavještava pacijenta o pravilima pripremnog razdoblja za uspješnu kozmetičku korekciju.

Upute za pripremu:

 • potrebno je proći biokemijsku, kompletnu krvnu sliku, urin,
 • 3 tjedna prije povlačenja protuupalnih lijekova,
 • 2 tjedna se ne preporuča posjetiti plažu, solarij, sunčanje, važno je koristiti kvalitetne sunčane naočale,
 • 14 dana vrijedi ograničiti uporabu alkoholnih pića, a nekoliko dana prije operacije u potpunosti odustati od alkohola i pušenja,
 • operacija je planirana kako bi se osigurao potpuni mir i ugodan oporavak za 7-10 dana,
 • na dan sastanka morate prestati jesti i piti.

To su standardne preporuke za različite vrste blefaroplastike. Provedba pravila smanjit će rizik od nuspojava.

Vrste operacija

Ovisno o lokaciji i metodi, mogu se razlikovati sljedeće vrste operacija:

 1. Blefaroplastika gornjeg kapka držati radi ispravljanja, kao i oslobađanja od predstojećeg nabora. Napravljen je rez s unutarnje strane konjunktive i umetnut je endoskop, što vam omogućuje da malo podignete obrve. Zbog toga je moguće ukloniti prevjes stoljeća, modelirati prekrasnu liniju lukova. Korekcijom promjena u dobi, često se koristi implantat. To vam omogućuje da proširite učinak postupka, da odgodi ponovno progib nije dovoljno elastična koža. Nema tragova operacije, a učinak nije niži od klasične intervencije kroz kožu.
 2. Blefaroplastika donji kapak također se izvode na konjunktivi iza linije trepavica. Unutarnji neprimjetan dio omogućuje vam da bez vanjskih tragova, što značajno smanjuje razdoblje oporavka. Provodi se uklanjanje masne vrećice koja izaziva istezanje tankog epidermisa. Prednost operacije je odsustvo ožiljaka i tragova nakon zahvata.
 3. Bešavne ili tradicionalne - izvodi se skalpelom, to je izlučivanje viška masnog tkiva, koje raste zbog anatomskih značajki ili procesa povezanih s dobi. Također u isto vrijeme ručno zatezanje i ispravljanje oblika obrva.
 4. Laserska kirurgija omogućuje vam da izbjegnete pojavu krvi, koja je najsigurnija i najnježnija metoda izlaganja. Nakon uklanjanja vlakana, preostali volumen je ravnomjerno raspoređen u kapcima.

Faze rada

Prilikom odabira klinike, važno je uzeti u obzir i kvalifikacije liječnika, iskustvo blefaroplastike. Sama operacija se izvodi prema prethodno odabranoj shemi od strane plastičnog kirurga:

 1. U slučaju korekcije jednog od kapaka, provodi se lokalna anestezija, radi rada s gornjim i donjim kapcima, pacijent se stavlja u stanje lijeka.
 2. Disekcija se izvodi skalpelom ili laserskom zrakom, što eliminira potrebu za šavovima.
 3. Korištenjem endoskopa kirurg ekstrahira višak tekućine i masnog tkiva kroz rez.
 4. Traje od 1 do 1,5 sati, nakon operacije pacijent ostaje u klinici pod promatranjem još 5-8 sati.

Upozorenje! Nakon zacjeljivanja rezultat traje do 10 godina, u razdoblju rehabilitacije važno je ograničiti tjelesnu aktivnost, naprezanje očiju i izbjeći agresivne vanjske čimbenike.

Razdoblje rehabilitacije

Pravilna njega će osigurati brz oporavak i očuvanje postignutog učinka godinama. Nakon blefaroplastike dolazi do oticanja kapaka, koje rastu tijekom prva 3 dana, mogu se pojaviti hematomi i crvenilo. Nakon 4 dana šavovi se uklanjaju i nanosi se poseban flaster još 2 dana. Nakon 10 dana možete koristiti kozmetiku i otići na posao, ožiljci postaju neprimjetni nakon 2 mjeseca.

Da biste spriječili stvaranje grube ožiljke, potrebno je izbjeći preopterećenje, dizanje utega, izlaganje suncu bez sunčanih naočala, ne trljati ili se protežu kapci, trebali biste odbiti posjetiti kadu, saunu.

Kako čuvati nakon konjunktivalne plastike:

 • Nakon korekcije kapka primjenjuje se zavoj. Uklanja se za nekoliko dana. Da bi se izbjegla infekcija, šavovi se liječe antiseptičkim otopinama. Kreme, masti također se koriste za ubrzavanje liječenja. Nakon uklanjanja šavova, apsorbirajući gelovi se nanose kako bi se uklonila nadutost i crvenilo.
 • U prva 3 dana na kožu kapaka pričvršćuje se poseban flaster. Također se koriste hladne obloge za ublažavanje postoperativnog otoka. Kako bi se ubrzao oporavak kože, liječnik propisuje hipoalergensku mast.
 • Da biste spriječili suhe oči i ublažili upalu, upotrijebite posebne kapi. Također za 14 dana morate zaboraviti na leće koje stvaraju dodatno opterećenje.
 • S upornim edemom možete izvršiti akupresuru kapaka, liječnik će vam pomoći u odabiru tehnike.

Preporuke stručnjaka:

 • kod ispravljanja donjih granica tijekom 3 dana treba promatrati spavanje u krevetu, nanijeti hladni oblog za kapke, koristiti Lioton gel 7 dana,
 • tijekom operacije na gornjim kapcima, prva 2 dana moraju se nositi s aseptičnim zavojem, šavovi se uklanjaju 4. dana, a ožiljci se liječe Levomekolom,
 • čak i nakon potpunog izlječenja, liječnici savjetuju da se pridržavate pravila zdravog načina života, uklanjanja alkohola, pušenja,
 • Važno je smanjiti naprezanje očiju.
 • u sunčano vrijeme koristite sunčane naočale
 • napustiti vježbe koje pridonose razvoju edema, - push-up, pull-up, intenzivan sportski trening.

Gdje rade i koliko košta postupak u Moskvi

Hirurgija konjunktive izvodi se u klinikama estetske medicine i kozmetologije od strane iskusnog plastičnog kirurga. Trošak ovisi o području korekcije (donji, gornji kapak) i vrsti operacije - klasična ili blefaroplastika koja štiti mast. Raspon cijena varira od 9000 rubalja. i do 70.000 rubalja. Prestiž klinike, vještina plastičnog kirurga, kao i oprema koju on koristi utječe na njega.

IRINA, 26 GODINA:

“Dobila sam donje kapke konjunktive pod lokalnom anestezijom. Uzrujani krugovi pod mojim očima nestali su bez traga, a moje je lice izgledalo mlađe. U bolnici je ostala nekoliko sati nakon zahvata. Oko 2 tjedna prošlo je oticanje.

Kad sam namjeravao otići na kliniku, rečeno mi je da je u 26 bilo prerano kontaktirati plastične kirurge, morao sam početi barem 30 godina. Ali ne slažem se. Ako započnete proces, koža će se istezati, a teško je stegnuti. Ispravnije je osigurati i spasiti kožu. "

Julija, stara 50 godina:

“Torbe ispod očiju su dugogodišnji problemi s godinama. Dugo je riješeno za operaciju - nije sve dobro sa zdravljem. Pokušao sam kremu, serum, emulziju, ali sve je ostalo isto, i potrošio sam na njih, kao na 3 operacije.

Kad je došla na konzultacije, liječnik se susreo s osmijehom i temeljito ispričao o postupku. Strahovi su nestali, operacija se odvijala brzo.

Probudio sam se u odjelu u divnom raspoloženju. Ništa nije štetilo, a osoblje se brinulo o meni. Prošla su 2 tjedna i zadovoljan sam normalnim rezultatom. "

kozmetičarka

Smatram da je transkonjunktivna blefaroplastika mnogo bolja od tradicionalne operacije. Nema oštećenja na koži izvana, mnogo manje je vjerojatno da će promijeniti oblik oka kroz transkonjunktivni pristup. Uz pravilnu intervenciju, rizik od sudara s preokretom kapaka ili drugim posljedicama je minimalan. Ali, ipak, u započetim situacijama operacija može izgledati nemoćno. U tom slučaju, obratite pozornost na tradicionalnu blefaroplastiku. Da biste poboljšali rezultat, preporučujem da intervenciju dopunite injekcijom, laserskim ili kiselim pilingom.

plastični kirurg

Transconjunktivna blefaroplastika izvrsna je intervencija kojom možete transformirati izgled osobe. Ali kako ne bi naišli na nevolje, ubrzali oporavak, preporučujem vam da slijedite određena pravila. Čak iu pripremnoj fazi vrijedi napustiti tablete za razrjeđivanje krvi (na primjer, Aspirin, Ibuprofen). Vitamin E i riblje ulje neće imati koristi. Kirurg mora reći za to. Da bi se smanjila oteklina, valja primijeniti hladne obloge 2-3 dana, spavati s podignutom glavom. Često pacijentima propisujem antibiotik / steroid (kap u oči), koji treba koristiti 5 dana. Osim toga, za 2 tjedna treba suzdržati od opterećenja.

Transconjunctival blefaroplastika je metoda koja se koristi za uklanjanje masnih vrećica donjih očnih kapaka pomoću rezova na unutarnjoj strani donjih kapaka.

Ova metoda vam omogućuje da izbjegnete vidljivi ožiljak, ne uklonite kožu i spriječite određene ožiljne komplikacije s tradicionalnim (subcentričnim = ispod linije trepavica) posjekotinama.

U ovom slučaju pacijenti cijene tehniku ​​za njihovu učinkovitost, sigurnost i bezbolnost.

No, vrijedi li učiniti ovaj postupak, svaki klijent plastičnog kirurga odlučuje za sebe. Osim toga, vrijedi otići dobrom stručnjaku koji će kompetentno obavljati samu operaciju.

Opravdanost ciljeva i ciljeva postupka

Postupak se provodi kako bi se ispravilo područje oko očiju: u procesu se uklanjaju masne kile, vraća se deformirana koža kapka i vraćaju vrećice u periorbitalnoj zoni.

Kirurška intervencija je moguća za različite dobne skupine: od 30 do 70 godina.

Postoje dvije vrste blefaroplastike:

Razlika je u načinu terapije. U slučaju transconjunctival rezultata postiže se rezanjem tkiva. Prefiks "trance" ima značenje da nešto presijeca, u ovom slučaju sluznicu kapka.

Unutarnji rez razlikuje se po svojoj relativno maloj veličini, općenito ne prelazi 0,5 centimetara i više nalikuje punkciji, kroz koju se uklanja i preraspodjeljuje masne naslage. U tom smislu, pacijent neće ostati u tragovima operacije.

Indikacije za

Najčešće se transkonjunktivna blefaroplastika provodi u vezi s promjenama uzrokovanim starenjem, zbog čega nastaje atrofija kože i pomicanje potkožnog masnog tkiva. Međutim, ponekad morate pribjeći kirurškoj njezi i relativno mladim ženama.

Glavne naznake estetske terapije uključuju prisutnost nekoliko defekata.

 • Deformacija kože, što rezultira pomakom kutova očiju.
 • Hiperpigmentacija u periorbitalnoj zoni.
 • Torbe ispod očiju.
 • Ptoza gornjeg kapka.
 • Tamni krugovi.
 • Izraženi nosni lančani nabori.
 • Potreba za terapijom izbočene očne jabučice.
 • Prilagodba projekcije granica stoljeća.
 • Periorbitalne brazde.
 • Horizontalne bore u području očiju.

Postojeće kontraindikacije

Kao i svaka kirurška intervencija, transkonjunktivna blefaroplastika ima brojne kontraindikacije, koje se otkrivaju tijekom početnog pristupa kirurga.

Kako biste izbjegli komplikacije tijekom rehabilitacije, morate proći prethodno ispitivanje uz potrebne analize.

 • trudnoća i dojenje,
 • niska stopa zgrušavanja krvi
 • menstrualnog ciklusa (kontraindikacija se odnosi na privremeno i zbog smanjenja funkcija obnove stanica u određenom razdoblju),
 • onkologija,
 • virusne bolesti (ARVI, vrućica, vrućica, itd.),
 • kronične bolesti u akutnoj fazi (u nekim slučajevima moguće je izvršiti operaciju u fazi remisije, koju treba konzultirati s liječnikom),
 • visokog šećera u krvi
 • herpes,
 • autoimune bolesti
 • sindrom suhog oka
 • dermatološke bolesti
 • problema sa štitnjačom.

Buyanov Sergej Yuryevich (medicinski stručnjak):

Transconjunktivalna blefaroplastika donjih kapaka ne preporučuje se osobama s preopterećenom i elastičnom kožom. Stoga, nakon 35. godine, operacija neće imati učinka. Na mjestu uklanjanja masnog tkiva naviru nove masne stanice, a prostor će se ponovno napuniti.

Moguće posljedice

Komplikacije nakon transconjunktivalne blefaroplastike su izuzetno rijetke i najčešće se javljaju tijekom nepravilne skrbi tijekom rehabilitacije ili nemara kirurga.

Među njima se mogu vidjeti:

 • promjena boje kože u području udara,
 • suppuration,
 • stvaranje hematoma, što može uzrokovati probleme s vidom zbog pritiska krvnih ugrušaka na optički živac,
 • kršenje funkcije kidanja očiju (ako se fenomen promatra više od tjedan dana, odmah kontaktirajte kliniku),
 • pomicanje gornjeg kapka zbog oštećenja živaca,
 • problemi s zatvaranjem kapka uz pretjerano uklanjanje masnog tkiva,
 • povreda motoričkih funkcija očne jabučice (diplopija),
 • pretjerana osjetljivost na svjetlo
 • preokret kapka s pogrešnom napetošću kože,
 • glaukom.

Opis koraka postupka

Trajanje operacije često ne prelazi 1,5 sata. Tijekom manipulacija, klijent ne osjeća ništa, a nakon nekoliko sati, u pratnji rodbine, može ići kući.

Postoji jedno upozorenje: pacijent ne može doći na odredište, jer se zavoj nanosi na oči.

Postupak uključuje dvije tehnike:

 • pomoću medicinskog skalpela,
 • laserski način.


Transconjunktivna blefaroplastika gornjih i donjih kapaka ima niz individualnih karakteristika povezanih s anatomskim značajkama. Postupak se provodi u jednom koraku i ne zahtijeva dugotrajnu sesiju - rezultat se održava do 7 godina.

Blefaroplastika gornjeg kapka

Nakon anestezije, specijalist je napravio mali rez na unutarnjoj strani kapka, kroz koji je umetnut endoskop. Uz njegovu pomoć zategnu se obrve, zbog čega se mijenja reljef kožnih nabora u periorbitalnoj zoni.

Za dobnu skupinu klijenata moguće je koristiti implantate koji pomažu u održavanju kože i utječu na trajanje učinka operacije.

Trošak blefaroplastike

Ako odlučite napraviti blefaroplastiku, pristupite izboru klinike s posebnom pažnjom - pročitajte recenzije na forumima, pitajte svoje prijatelje.

Unatoč činjenici da je razina traume tijekom operacija relativno niska, neiskusni stručnjak može prouzročiti znatnu štetu vašem zdravlju.

Ukupni trošak postupka ovisi o složenosti nadolazeće operacije, kvalifikacijama kirurga i nizu drugih čimbenika.

Razmotrite određivanje cijena u različitim gradovima.

Klinika estetske medicine "Klazko" nudi usluge blefaroplastike gornjeg ili donjeg kapka za 70.000 rubalja.

U provedbi složene kružne operacije osiguran je popust od 20.000 rubalja.

Adrese centara Klazko:

 • Str. Malaya Gruzinskaya, 20/13, str.1, tel. 8 (495) 369-61-77.
 • Autocesta Rublevo-Uspenskoe, d.123B, tel. 8 (499) 648-11-29.

Više demokratske cijene u klinici "Bios", specijalizirana za estetsku medicinu od 1993. godine i zauzima 1 mjesto u ocjeni. Ovdje možete promijeniti iznos od 54 000 rubalja.

Nalazi se na adresi: Ivankovskoe Highway, 7, tel. 8 (495) 518-62-85.

Kazan cijene oznake razlikuju po nižim cijenama i početi rasti od 10.000 rubalja.

Klinike i centri Kazana:

 • Klinika "Mart". Adresa: Yamasheva Avenue, 54, tel 8 (843) 295-55-66 (trošak za gornji kapak je od 10.000, za donji kapak od 14.000).
 • Klinika "Primamed". Adresa: st. Kommunarov, 2, tel 8 (843) 518-14-84 (cijena 18 000/23 000 rubalja).
 • Klinika «The Platinental». Adresa: st. Karl Marx, 48, tel 8 (843) 236-66-66 (cijena 42 000/130 000 rubalja).

Ekaterinburg

Nedaleko od Kazana, cijene za blefaroplastiku u Jekaterinburgu su nestale. Usluga za ispravljanje gornjeg kapka je u prosjeku od 18.000 rubalja, a donja od 20.000 rubalja.

Ustanove koje pružaju estetsku kirurgiju:

 • MC "Doctor Plus". Str. Kuibyshev, 10, tel 8 (343) 212-06-06.
 • Klinika "Estevita". Str. Radishcheva, d.33, tel. 8 (343) 287-44-33.
 • Klinika Estiline. Str. Popova, d.33A, tel. 8 (343) 359-40-42.
 • MC "Harmony". Str. Tveritina 16, tel. 8 (343) 254-66-66.

Veća cijena može se pratiti do blefaroplastike u Krasnodaru. U ovom gradu, minimalni trošak transformacije počinje od 55.000 rubalja.

 • "Chalet Santa". Str. Crveni partizani, d. Telefon za informacije: 8 (800) 222-37-34.
 • MC "Estetski med". Str. Oleg Koshevogo, d. 155. Telefonski broj za informacije: 8 (989) 812-22-23.
 • Centar za lasersku medicinu. Str. Severnaya, d.600 / 1. Telefon za informacije: 8 (861) 254-00-77.

Politika cijena za blefaroplastiku u Minsku je za red veličine niža od one zastupljene na teritoriju Ruske Federacije, zbog čega se mnogi obraćaju klinikama Bjelorusije - ovdje će korekcija stoljeća koštati od 450 rubalja.

 • MC "Kravira". Str. Skripnikova, d.11v.
 • MC "Povjerenje". Str. Pritytskogo, d.39.
 • MC "Edaran Medical". Str. Lenjin, 9.

Prosječna cijena korekcije periorbitalne zone u Ryazanu je 25.000 rubalja. Možete obaviti operaciju na sljedećim klinikama:

 • MC "M-klinika". Str. Uritskogo, d.45, lit. A1. Telefon: 8 (953) 736-04-04.
 • MMC "To klinike". Str. Kudryavtseva, d.56. Telefon: 8 (4912) 70-08-80.
 • Klinika suvremene kozmetologije. Str. Radishchev, d.11. Telefon: 8 (4912) 95-28-28.

Kozmetičar Recenzije

Ovaj postupak ima nisku razinu traume i ne zahtijeva skupu opremu, a rezultat se održava dugo vremena.

Negativna povratna sprega na transkonjuktivalnu blefaroplastiku je rijetkost.

Razmatranje plastičnog kirurga s obzirom na relevantnost postupka:

Glavni savjetnik klinike "Zdravlje" (Moskva) Z. M. Gimbatova u vezi s razdobljem rehabilitacije:

Ograničenja nakon operacije

Blagi režim je važan kako bi se osiguralo prvih 7-10 dana nakon operacije. Morate smanjiti tjelesnu aktivnost, ne možete igrati sportove. Ograničenja se odnose na čitanje, gledanje filmova, TV emisije, rad na računalu. Nakon 14 dana možete koristiti kozmetiku odabirom provjerenih marki označenih hipoalergenskim. Za 3 tjedna zabranjeno je posjetiti solarij, plažu, nositi kontaktne leće. Mjesec se mora nositi kada izlazite na ulične sunčane naočale, sve ovisno o godišnjem dobu. Za spavanje odaberite visoki jastuk za uklanjanje postoperativnog oticanja. U prehrani, slijedite pravila racionalne prehrane, isključite uporabu kave.

Da biste ubrzali razdoblje oporavka, pogledajte sljedeće postupke:

 • ručna limfna drenaža ili hardverska masaža lica,
 • površinski piling,
 • primjena postupaka vlaženja.

U postoperativnom razdoblju važno je zaštititi se od stresa, tjeskobe. Važno je promatrati režim dana, spavati najmanje 8 sati. Uz sve preporuke, rezultat plastične spojnice će ostati maksimalno 10 godina.

kontraindikacije

Sigurna estetska operacija nije uvijek moguća. Kao i svaki drugi postupak, ima cijeli popis stanja i bolesti, u kojima kirurg ne može napraviti kozmetičku korekciju.

kontraindikacije:

 • infektivne, kronične bolesti u razdoblju pogoršanja,
 • trudnoća, dojenje,
 • poremećaj krvarenja,
 • povišeni arterijski, intraokularni tlak,
 • menstruacija,
 • patologija štitnjače,
 • onkologija,
 • HIV, AIDS,
 • dijabetes melitus
 • suhe oči.

Nuspojave

Unatoč operaciji slabog učinka, moguća manifestacija nuspojava. Smanjiti rizik omogućit će pripremnu fazu, kao i poštivanje preporuka tijekom razdoblja oporavka.

Česte komplikacije:

 • infekcija, upala, gnojenje paraorbitalne regije,
 • pojačano suzenje očiju,
 • zamagljen vid
 • nepotpuno zatvaranje stoljeća,
 • obrnuti donji kapak,
 • oticanje,
 • pojačana pigmentacija u tom području.

Važno je! Pojavljuju se vrlo rijetko, povezane s kršenjem pravila rehabilitacije. Ponovljeno provođenje može propisati samo plastični kirurg nakon potpunog zarastanja tkiva. Indikacije su komplikacije koje nastaju nakon operacije ili nedovoljan učinak, asimetrija očiju, neprirodni nabori kapaka.

Usporedba s drugim postupcima

Druge kozmetičke metode korekcije kapaka djelotvorne su za neizražene promjene, u tim slučajevima nije preporučljiva kirurška intervencija. Sudac potrebu za postupkom može samo liječnik nakon konzultacija s punim radnim vremenom. Postoji mnogo načina za poboljšanje stanja kože očne kapke.

Alternativne metode transkonjunktivne plastike:

 1. Korištenje profesionalne kozmetike pomaže stimulirati sintezu kolagena, elastina na staničnoj razini. Izraženi lifting učinak, uspijeva se nositi s mrežicom bora. Tijek uporabe traje do godinu dana, a nakon toga je potrebno zadržati rezultat.
 2. Lasersko poliranje je stvaranje laserskih mikropodataka, uslijed čega nastaje kolagen, elastin. To će trajati najmanje 5 postupaka u intervalima od mjesec dana, a rezultat će biti ušteđen do 2 godine.
 3. Terapija botulinima uključuje injekcije botulinum toksina tipa A. Moguće je opustiti mišićna vlakna područja oko očiju, zbog čega su izglađene bore. Da bi se dobio željeni rezultat, dovoljan je 1 postupak, možda nakon 2 tjedna, potrebna je dodatna korekcija, učinak traje pola godine.
 4. mesolifting - jedna od vrsta mezoterapije, sadrži hijaluronsku kiselinu, minerale, vitamine, antioksidanse. Zahvaljujući injekcijama poboljšava se limfna drenaža, nadutost prolazi, stanje kože se poboljšava. Tečaj se sastoji od 3-6 sjednica, učinak se održava od 6 do 8 mjeseci.
 5. punila se uvode izravno u problematična područja, a za kapke se koriste lijekovi s niskom gustoćom molekula hijaluronske kiseline. Nedostatak je pojava edema, koji traje mjesec dana, a učinak zahvata traje do šest mjeseci.
 6. Mikroturna terapija Koristi se u slučajevima manje teških problema kapaka kao preventivne metode. Uz pomoć električne struje moguće je poboljšati cirkulaciju, stimulirati sintezu kolagena, elastina. Trebat će 10 do 15 sjednica, rezultat će biti do 4 mjeseca.
 7. photorejuvenation primjenjuje svjetlosne tokove visokog intenziteta za pomlađivanje i podizanje područja kapaka. Počinju procesi regeneracije, povećava se elastičnost, turgor kože. Za vidljiv učinak potrebno je proći 3-4 sesije, rezultat se sprema do 2 godine.

Mišljenje kozmetičara

Na forumima, kozmetičari dijele svoje iskustvo u blefaroplastici.

Korisnik piše o djelotvornosti operacije u ranoj dobi s vrećicama ispod očiju, zbog anatomskih značajki.

Pregled govori o uzaludnosti primjene kozmetike i masaže. Kozmetolog savjetuje kirurški zahvat kako biste se riješili oticanja gornjeg kapka.

Sudionik piše o manje traume i komplikacija kada se provodi u mladoj dobi.

Pregledi pacijenata

Forumi su uglavnom pozitivne recenzije o blefaroplastici. Mnogi dijele iskustva oporavka u post-operativnom razdoblju.

Korisnik piše o potrebi pridržavanja preporuka svog liječnika, a ne o liječenju.

Sudionik piše o značajkama oporavka nakon blefaroplastike.

Opoziv ukazuje na nuspojave nakon operacije, negativni faktori su prirodni proces ozdravljenja.

Korisnik piše o neučinkovitosti oglašenih sredstava u postoperativnom razdoblju, o potrebi pridržavanja preporuka liječnika.

Pogledajte videozapis: How Upper and Lower Eyelid Surgery can be Done at the Same Time (Travanj 2020).