Depilacija

4 vrste uklanjanja dlaka koje će se riješiti - kosa zauvijek

Nema žene koja ne bi sanjala savršenu bikini liniju. Savršena slika danas se ne završava primjerenom frizurom i besprijekornom šminkom. Njegovan izgled sastoji se od mnogih značajnih detalja: manikure, pedikure, kose, glatke kože. Ovdje dolazimo do glavne točke - to je stanje kože na određenim površinama, točnije kosa na nogama, bikiniju, pazuha. Nije tajna da su mnogi mučeni zbog prisutnosti dlake na licu. Kako se riješiti dlaka za dugo vremena, bez posljedica, bolnih senzacija, i odabrati najučinkovitiji način epilacije.

Epilacija, moguće je izvršiti i kod kuće iu salonu, koji tip epilacije je najučinkovitiji ispitat ćemo, detaljno ispitati metode epilacije. U početku ćemo metode klasificirati prema mjestu postupka.

Uklanjanje dlaka mehanički

Uz pomoć britve, jedan od najprimitivnijih načina, ali on još uvijek zauzima vodeću poziciju, s obzirom na dostupnost postupka.

 • Prednosti. Njegove prednosti su brzina obrade (doslovno nekoliko minuta).
 • Nedostatke. Značajan nedostatak mehaničkog uklanjanja dlaka je kratko trajanje učinka, već sljedećeg dana postupak se mora ponoviti. I, kao rezultat ponovljenog mehaničkog utjecaja - iritacije kože, osobito osjetljivih područja. Zbog česte upotrebe, kosa postaje tvrđa.

Kemijska metoda

To podrazumijeva uporabu raznih emulzija, masti, prašaka, krema - raznih kozmetičkih sredstava. Princip djelovanja - uništavanje gornjeg dijela kose.

 • Prednosti ove metode: brzo, povoljno, bezbolno.
 • Nedostatke. Blago trajanje učinka, moguće alergijske reakcije uzrokovane kemijskim reagensima.

Novi naziv postupka, koji ima najstarije korijene, koristio je ovu metodu u vrijeme Nifertiti. Prema principu tretmana, postoje hladni i vrući tipovi depilacije.

Hladan je način najviše bolan. Uz pomoć traka na koži nanosi se mekani vosak, a zatim se uklanja pomoću posebnih maramica. Uz pomoć traka za vosak različitih veličina moguće je obraditi najteže dostupna područja.

Vrućim postupkom tvrdi vosak se zagrijava na temperaturu ≈40 ° C. Koža se polako zagrijava, pore se šire, zbog čega uklanjanje dlaka nije toliko bolno. Metoda depilacije voskom slobodno se koristi kod kuće. Prvenstveno korištenje voska uz pomoć voska za velike površine - potkoljenice, bedra, bikini područja

 • Prednosti. Dovoljno dugo djelovanje.
 • Nedostatke. Bolna metoda. Osobito hladan način moguće je pojavljivanje uraslih dlačica.

elektroliza

Mehaničko uklanjanje dlačica pomoću raznih vrsta depilatora.

 • Prednosti. Rast vlasi počinje nakon deset dana, pozitivan učinak uz stalnu uporabu je stanjivanje kose, neki od folikula umiru. Postupak uklanjanja postaje manje bolan, smanjuje debljinu kose.
 • Nedostatke. Upotreba epilatora za uklanjanje dlaka u bikiniju i pazuha gotovo je nemoguća zbog bolnih osjećaja.

Shugaring (bioepilacija)

Metoda depilacije sa šećernom pastom. Tjesteninu možete sami skuhati. Grijani šećer s limunovim sokom. Donijeti otopinu šećera na promjenu boje (zatamnjenje), konzistenciju u kasoobrazno stanje. Sljedeći korak je hlađenje kaše na prihvatljivu temperaturu, primjenjujući na površinu koja se tretira.

 • Prednosti. Prednosti bio-epilacije su umjerena bol, brzina, dostupnost, trajniji učinak. Kosa mijenja svoju strukturu, postaje tanja, lakša, nedostaje potreba za adaptacijama, materijalima.
 • Nedostaci, duljina kose za učinkovitost postupka treba biti od 6mm. Moguće je ponovno rođenje dlake, tamne i tvrde. Kontraindikacija - individualna netolerancija.

Što je najučinkovitije uklanjanje dlaka, odlučite, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike.

Hardverske metode za uklanjanje dlaka

Načelo metoda aparata je učinak na folikul dlake, s njegovim kasnijim uništenjem, koristeći različite vrste energije za utjecanje na dijelove tijela. Postupak u kabini, daje dugoročan rezultat, sposobnost da se zaustavi rast kose. Pokušajte shvatiti koja je epilacija bolja.

Vrste hardverskih metoda uklanjanja dlaka:

 1. laser,
 2. elektroliza,
 3. Fotoepilacija,
 4. Elos uklanjanje dlaka.

Lasersko uklanjanje dlaka

Žarulja kose uništava laserska zraka.

 • Prednosti. Dugoročni učinak, trenutni učinak, iako djelomičan - dlačice postaju manje. Postupak se preporuča za sve dijelove tijela.
 • Nedostatke. Ako se postupak obavlja neprofesionalno, postoji mogućnost dobivanja ožiljaka od opeklina. Također, postupak nije prikladan za lagane ili sijede tipove kose.

Nuspojave - suhoća, piling, svrbež, oticanje.

Fotoepilacija

Kosa se uklanja pod utjecajem koncentriranog svjetlosnog snopa. Nema boli.

 • Prednosti. Postupak je prikladan čak i za bilo koju vrstu kose (pištolj, tvrdo). Trajanje učinka fotoepilacije. pojedinac. Ovisno o karakteristikama organizma, moguće je već nekoliko godina.
 • Nedostatke. Postupak ne utječe na svjetlo i sijedu glavu.

Nuspojava fotoepilacije, promjene boje kože

Elos epilacija

Kratica ELOS znači elektrooptička sinergija, kombinacija metoda, fotografija, električnih efekata na folikul dlake, uništavajući njegovu strukturu. Vidljivi učinak postiže se nakon 8-10 postupaka. Do danas, najučinkovitije i sigurno uklanjanje dlaka.

 • Prednosti. Nema bezbolnog sindroma, koža nije oštećena, kosa se zauvijek uklanja.
 • Nedostatke. Dugoročna, skupa metoda.

Zbrinjavanje vegetacije sustavom Elos praktički eliminira kontraindikacije za provođenje postupaka, jer je to savršenija i sigurnija metoda.

Kontraindikacije - prisutnost raka i trudnoće.

Vrsta tehnologije za uklanjanje dlaka Elos daje sveobuhvatan odgovor na pitanje, što je najučinkovitije i sigurno uklanjanje dlaka.

Detaljnije ćemo se zaustaviti na odabiru načina epilacije bikini zone. Koja je vrsta uklanjanja dlačica najbolja za područje bikinija? Stručnjaci preporučuju korištenje za bikini zonu, sljedeće metode: Uklanjanje voska, shugaring, električni, foto i lasersko uklanjanje dlaka.

U salonima postoji mogućnost izvođenja elektro-, foto- i laserskog uklanjanja dlaka u najosjetljivijim područjima pod lokalnom anestezijom, ali moguće su reakcije na anestetik u obliku edema. Koja je vrsta uklanjanja dlaka bolja, odabirom fotografije, lasera ili elektrolize, morate zapamtiti da je dobro za jedno, drugo je barem beskorisno. Stoga, što je bolje učiniti uklanjanje dlaka u bikini zoni, koju odaberete. Najbolja epilacija zauvijek, među hardverskim metodama - postupak za Elosovu tehnologiju. Što postupak je bolje provesti, odgovoriti na to pitanje definitivno ne može. Što znači da možete žrtvovati, u kojem vremenskom razdoblju na vašoj lokaciji? Ipak, nadamo se da ćemo se uz našu pomoć brže usmjeriti u odabiru postupka.

aleksandrit

Ime je dobio zbog upotrebe kristala aleksandrita obogaćenog kromom. Za razliku od drugih, izgara dlačice na površini, pa će odmah nakon zahvata koža biti glatka. Smatra se idealnim za područje iznad gornje usne.

Tko je prikladan? Svijetla koža brineta, jer se zračenje apsorbira u stanicama koje sadrže melanin. Što je kosa tamnija, to je učinak vidljiviji. Bolje je započeti tečaj dva tjedna prije ili poslije sunčanja - rizik od opeklina je veći nego kod uporabe drugih lasera.

Boli li? Bljesak je praćen strujom hladnog zraka, pa se lako podnosi, a čak će i vlasnici preosjetljive kože biti ugodni.

Smatra se apsolutno sigurnim. Program je jednostavno blokiran ako sustav ima najmanju sumnju u ispravnost postupka. Kosa će nestati s kože 10-14 dana nakon sjednice.

Sweep marks: 5 načina da se riješite strija na tijelu

Tko je prikladan? Većina uređaja radi na opaljenoj koži, dovoljno je da traje 3 do 5 dana nakon izlaganja suncu.

Boli li? Preusmjeravanje - vakuumske mlaznice, sustavi hlađenja - pomažu smanjiti bol. Maksimum koji možete osjetiti je zagrijavanje kože i lagano peckanje. Crvenilo će proći za sat vremena.

neodimij

Ne-diomsko lasersko zračenje slabo se apsorbira od strane melanina i bušotine hemoglobinom, pa se koristi za liječenje krvnih žila, uklanjanje tetovaža i postupke pomlađivanja.

Tko je prikladan? Sustav je izvorno dizajniran za tamnoputu i tamnoputu osobu, tako da i preplanulost za nju nije prepreka. Sjednice se mogu provoditi i ljeti. Mješoviti uređaji kombiniraju aleksandrit i neodimski laser, tako da uklanjaju sve dlake.

Boli li? Uređaji posljednje generacije opremljeni su sustavom za hlađenje i vjerojatno nećete imati nikakvu nelagodu.

Epilacija je najučinkovitija i najsigurnija

Metode depilacije su popularnije od epilacije, ali zbog krhkosti prve djevojke često pribjegavaju pouzdanim, iako skupim opcijama. Depilacija uključuje sljedeće opcije za uklanjanje vegetacije na tijelu:

 • brijanje s strojem,
 • uklanjanje dlačica ili šećer
 • depilacija voskom
 • korištenje posebnih krema.

Prednosti ovih metoda su mnogobrojne, ali zbog kratkog trajanja učinka, mnoge djevojke imaju tendenciju da pokušaju pouzdaniju metodu uklanjanja dlaka. Naposljetku, tehnika epilacije temelji se na činjenici da je korijenski sustav folikula dlake izravno uništen, zbog čega je potrebno mnogo više vremena za njihovu obnovu.

Treba uzeti u obzir najpopularnije i najpopularnije metode uklanjanja dlačica:

No, kako bi se utvrdilo koja je epilacija najučinkovitija i najsigurnija, potrebno je analizirati prednosti i nedostatke ove ili one metode. Provest ćemo detaljnu analizu na temelju koje ćemo naučiti učinkovitost i sigurnost svake metode.

Snage i slabosti

Baš kao i svaka metoda uklanjanja dlaka, uklanjanje dlaka ima brojne prednosti i nedostatke. Upravo kroz te informacije mnoge djevojke odlučuju o odgovarajućem postupku. Neće sakriti sve tajne metode i uzeti u obzir sve prednosti i nedostatke.

 • Laserska metoda uklanjanja dlačica. Osnova ove metode je načelo uništavanja folikula dlake kroz izlaganje energetskom zraku. Laserska tehnologija dosegla je neviđenu popularnost, pa je postala raširena u medicini, kozmetologiji, inženjerstvu i drugim područjima. Potpuno uklanjanje vegetacije na tijelu moguće je provesti 9-12 sjednica, koje se mogu ponavljati svakih 4-5 tjedana. Sada ćemo otkriti prednosti metode. Recenzije pokazuju da se pozitivni učinak laserske metode postiže nakon prvog postupka. Tehnologija postupka je vrlo jednostavna i bezbolna, tako da se troškovi postupka održavaju na visokoj razini. Dobiveni rezultat može trajati i do šest godina, što ovisi o individualnim značajkama organizma. Mnoge žene koje su iskusile metodu govore o tome samo pozitivnim riječima, a nedostaci su nedostatak profesionalnosti majstora u izvođenju laserskog uklanjanja dlaka. Postupak zahtijeva točnost i profesionalnost, a ako majstor još nije ispunio ruku, pojava opeklina na tijelu i ožiljcima nije isključena. Nemoguće je kod kuće obaviti lasersko uklanjanje dlaka, kako biste se ovom metodom mogli riješiti vegetacije u posebnim kozmetičkim salonima. Nedostaci uključuju nemogućnost provođenja postupka za bijele i sive tipove kose. Laserska metoda je jednostavno nemoćna protiv ove vrste kose. Najveći nedostatak tehnike je visoka cijena. Upravo zbog visoke cijene života koju većina djevojčica diljem svijeta ne može priuštiti barem jednom izvesti lasersku epilaciju.

Pored nedostataka, slijedeće nuspojave karakteristične su za lasersko uklanjanje dlaka: svrbež, ljuštenje kože, promjene u pigmentaciji, stvaranje edema i plikova. Ali ako govorimo o tehnici kao cjelini, tada će njezina učinkovitost biti u stanju pokriti čak i takve nuspojave.

 • Elektroliza. Načelo metode je korištenje tanke igle kroz koju prolazi električna struja. Postupak je mnogo jeftiniji od prve opcije, ali je mnogo neugodniji. Utjecaj na folikulske žarulje provodi se električnom strujom koja dovodi do njihovog uništenja. Mnoge se djevojke žale na postupak, jer uzrokuje neugodne trnce. Za smanjivanje boli koriste se anestetički ili anestetički lijekovi, a prednosti elektrolize mogu se pripisati samo učinkovitosti postupka, kojim možete zaboraviti na vegetaciju dugi niz godina. što, iako je niže od lasera, još uvijek ne omogućuje korištenje proračunske populacije.

Elektroliza uzrokuje popratne simptome, koji se manifestiraju u obliku pojave svraba, kao i infekcije kože. Ako ne liječite kožu posebnim kremama, ožiljci mogu ostati.

 • Epilacije. Ova metoda temelji se na principu izlaganja svjetlosnoj zraci visoke koncentracije, koja ima sljedeće prednosti: nema boli, sposobnost uklanjanja tvrdih i dlake. Također, fotoepilacija će zaboraviti na vegetaciju sljedećih nekoliko godina, a nedostatak je što se bijela i siva kosa ne može ukloniti. Potpuno osloboditi kožu vegetacije će trajati oko 7-8 sjednica.

Pigmentacija kože na kraju postupka je glavna nuspojava fotopilacije. Koža će dobiti prirodnu boju tek nakon nekoliko godina. Ova verzija uklanjanja dlaka ne može jamčiti potpunu sigurnost, jer pigmentacija ovisi o individualnim karakteristikama.

Korisni savjeti

Da biste odabrali prikladniji, učinkovitiji i sigurniji postupak za sebe, trebali biste odlučiti što je za vas skuplje - trajanje rezultata ili simptomi boli. Ako se odlučite za jednu ili drugu verziju epilacije, u nastavku su navedene korisne preporuke koje će vam pomoći da dugo uživate u krajnjem rezultatu glatke kože.

 • Za početak, treba ukloniti preplanulost, kako prije procesa uklanjanja dlačica, tako i nakon nje. Neophodno je unaprijed izbjegavati posjet solarijima ili opekotinama od sunca. Na kraju uklanjanja dlaka na suncu ne može biti još oko tjedan dana.
 • Učinkovitost uklanjanja dlaka dokazuje ne samo znanost, već i same žene.Neka se mnogi plaše visoke cijene, ali se isplati. Uostalom, učinak se dobiva za 3-6 godina, a tijekom depilacije potrebno je obrijati kosu svaki mjesec.
 • Prije zahvata preporuča se posjetiti stručnjaka koji će procijeniti stanje kože i odabrati najoptimalniji način.
 • Postoje i drugi tipovi uklanjanja dlačica, koji su bolje nazvani podvrsta, jer se njihov princip temelji na jednoj od gore navedenih metoda. Ako ne možete odlučiti koji će način biti učinkovitiji i koji je način siguran, tada biste trebali odmjeriti sve prednosti i nedostatke, kao i pročitati recenzije.
 • Ne možete smanjiti vrijeme između sesija, jer to će negativno utjecati na kožu, kao i dovesti do smanjenja učinkovitosti postupka.

Poštivanje jednostavnih preporuka omogućit će dugogodišnji užitak postignutog rezultata.

Ukratko

Čak i nakon analize vrlo je teško odabrati najbolju opciju za uklanjanje dlaka. Svaka metoda je dobra na svoj način. Lasersko uklanjanje dlaka je preskupo, tako da svatko ne može koristiti ovu metodu, za foto-epilaciju izgled pigmentnih mrlja u prisustvu čak i najmanjih preplanulost je tipičan, a za elektro-epilaciju postupak je bolan. Stoga nitko neće odgovoriti što odabrati i koja je metoda učinkovita i sigurna. Morate žrtvovati nešto da biste dobili željeni rezultat. Ako idete na uklanjanje dlaka, ali niste odabrali koji je najbolji način, kontaktirajte stručnjaka.

Pogledajte videozapis: DEPILACIJA PRIRODNIM PUTEM Kafom i Sodom TOP 10 najboljih prirodnih depilacija (Siječanj 2020).

Loading...