Shugaring

Koje su rukavice potrebne za shugaring

Primajte najnovija ažuriranja izravno u pristiglu poštu.

U posljednje vrijeme, u mnogim područjima Ruske Federacije i Zajednice nezavisnih država, otvorene su mnoge prekrasne škole i pojavili su se mnogi učitelji visoke klase, ali ima i dosta loših majstora, kao i učitelja. To je tužno, jer loša procedura shugaringa dovodi do ozbiljnih problema urastanja kose, a bolni osjećaji pri korištenju debelih pasti smanjuju ugled postupka u cjelini. Pogrešna metoda shugaringa, niska svijest majstora o protokolima postupaka, upotreba jeftinih i nepotvrđenih materijala dovodi do strašnih posljedica, što narušava odnos korisnika prema ovoj usluzi. Naš je cilj razvoj kulture shugaringa općenito.

Blog je posvećen popularnom postupku shugaringa. Uklanjanje dlačica od šećera omogućuje vam da se riješite neželjenih dlačica do mjesec dana. Epilacija čini vašu kožu glatkom i svilenkastom.

Vrste materijala

Mnogi majstori provode postupak bez rukavica, smatrajući njihovu uporabu nezgodnom i potpuno nepotrebnom. Međutim, iskusni stručnjaci su skloniji vjerovati da je u svrhu higijene i sigurnosti klijenta, kao i samog gospodara, bolje kupiti rukavice, birajući najprikladnije za vas.

Što rukavice trebate odabrati tako da ne suza i to je zgodan za rad u njima? Najbolje je odabrati ih u specijaliziranim prodavaonicama, nakon proučavanja sastava proizvoda i njihovih svojstava prije kupnje. Na primjer, ako su previše elastični ili, naprotiv, kruti, vjerojatno će se tijekom postupka oštetiti.

Važno je odabrati najbolju opciju za ove svrhe, osobito ako ih kupujete za profesionalnu uporabu.

Shugaring se može obaviti rukavicama od sljedećih materijala:

  1. Latex. Ovaj materijal nije vrlo zgodan, ali prilično proračun. Koristeći takav proizvod tijekom postupka, morate biti spremni na činjenicu da se može brzo poderati (ako ne radi ispravno), skliznuti i puzati s ruku. Rukavice od lateksa mogu uzrokovati razne alergijske reakcije, jer ograničavaju pristup zraka koži i uzrokuju pretjerano znojenje. Unatoč brojnim nedostacima, mnogi stručnjaci često odabiru ovu opciju, koja je povezana s nižom cijenom nego s njihovom kvalitetom.
  2. Vinil. Upotreba rukavica od vinila nije vrlo pogodna, jer je ovaj materijal lišen elastičnosti i može se oštetiti tijekom rada. Unatoč tome, pogodno je raditi s njima zbog glatkog materijala i odsutnosti pretjeranog znojenja. Vinilne rukavice su dobar izbor za shugaring, jer se praktički ne razlikuju u cijeni od lateks proizvoda, a rad u njima je ugodniji. U njima možete raditi i za početnike i za profesionalce (potonji će biti mnogo lakše i ugodnije prilagoditi se svojstvima materijala).
  3. Nitril. S pravom se mogu nazvati najboljim za shugaring. Trajne su, umjereno elastične, savršeno prikladne za rad majstora različitih kvalifikacija. Značajka materijala je dodavanje svilenog konca, koji osigurava potrebnu cirkulaciju zraka, sprečava razvoj alergijskih reakcija. Shugaring s nitril rukavice će biti udoban i siguran. Postoji nekoliko vrsta proizvoda izrađenih od ovog materijala: glatka, s prištićima, itd. Njihova je cijena nešto veća u odnosu na lateks i vinil, ali kvaliteta je prikladna.

Koji materijal izabrati, odlučuje svaki majstor na vlastitu. Početnici bi trebali preferirati proizvode od nitrila, ali profesionalci mogu raditi s rukavicama iz proračunskih materijala.

Pravila odabira

Za izvođenje depilacije uz pomoć shugaringa važno je obratiti pažnju ne samo na njihov materijal, već i na druge karakteristike:

  1. Pogodna veličina. Zaštita kože treba biti čvrsta na rukama. To će spriječiti neželjeno puzanje proizvoda tijekom izvođenja manipulacija, osigurati dobru osjetljivost. Depilacija šećera provodi se pomoću proizvoda najmanjih ili srednjih veličina i gotovo nikada velikih. Međutim, sve je to individualno i ovisit će o fiziološkim podacima majstora.
  2. Prisutnost unutar praha. Proizvodi su u prahu i bez praha. U prahu upotrijebite medicinski prah, koji omogućuje jednostavno nanošenje i sprječavanje pretjeranog znojenja. Nedostatak praška u proizvodu je da ponekad može izazvati alergijske reakcije. Proizvodi bez praha su klorirani, što ih čini lakim za nošenje i ne lijepi se zajedno. Potonji su malo skuplji.
  3. Prikladna težina. Ovisno o odabranoj težini, majstor će se osjećati bolje ili lošije ako osjeća klijentovu kožu. To jest, težina, u svojoj suštini, je gustoća proizvoda, a što je niža, to su bolji taktilni osjeti. O tome možete saznati na pakiranju proizvoda. Težine su standardne (tanke, namijenjene za liječnički pregled), srednje i guste, koje se koriste tijekom postupaka s povećanim rizikom od infekcije.

Za postupak depilacije potrebne su rukavice prosječne težine. U njima će se majstor dobro osjećati na tretiranoj površini, neće se rastrgati i osigurat će dobre performanse.

Važan kriterij u odabiru je sterilnost. To je korisno u slučaju moguće ozljede klijentove kože i pojave krvarenja. Tijekom postupka nije zabranjeno koristiti nesterilne proizvode.

Tekuće rukavice

Ponekad majstor može zbuniti klijenta: “Učinit ću depilaciju s tekućim rukavicama», Kakva je to vrsta znanja? Zapravo, oni su zaštitni film koji ima konzistenciju silikonskog gela. Osim sastava alata uključuju i druge komponente. Osnova lijeka je polidimetilsiloksan, koji je u kontaktu s tkivom sposoban stvoriti neupadljiv film.

Prema proizvođaču, takav film će zaštititi kožu majstora od kemikalija tijekom rada. "Zaštita tekućina" ima nekoliko prednosti:

  • ne ograničava kretanje tijekom manipulacija,
  • pruža izvrsnu osjetljivost
  • čini postupak udobnim za specijaliste i pacijenta.

Nedostatak ovog lijeka je da ne mogu zaštititi kožu od patogene flore, što znači da gljivice, virusi i drugi mikroorganizmi mogu lako prodrijeti u stanice tkiva, što potiče razvoj opasnih bolesti. Kada radite s klijentima, bolje je dati prednost običnim rukavicama: lateks, nitril ili vinil. Oni će moći zaštititi kožu i zdravlje općenito, a uz pravilan odabir pružit će izvrsnu udobnost rada.

Stručnjaci savjetuju da se ne štedi na kupnju rukavica, kao i na alate i kozmetičke alate, čak iu početnim fazama rada. Najbolje je uzimati nitrilne rukavice odgovarajuće težine i gustoće.

Pogledajte videozapis: Kako koristiti ISIS HOME šećernu pastu - upute za upotrebu egipatska depilacija (Siječanj 2020).

Loading...