Depilacija

Frizura s bradom - upute korak po korak sa životom i fotografijama

Za svakog čovjeka, oblik i stil brade mogu biti individualizirani i biti izvrsna osobina izgleda. Iz povijesti je poznato da je brada simbol muškosti i svi su je nosili. Danas, za mnoge mlade ljude, brada nema nikakve veze s fizičkom snagom.

Vrste brada mogu biti potpuno različite za oblike i vrste. Moda se mijenja svaki put, muškarci su stalno u potrazi za novim trendovima, to je ono što je dovelo do pojave velikog broja frizura.

Mora se imati na umu da svaka vrsta lica ima vlastitu bradu. Stoga, vrijedi odabrati model koji je pravi za vas.

Kad podrezujete bradu, uvijek treba voditi računa o boji kose, jer s tamnom kosom i svijetlom kožom ne morate pretjerano voluminoznu bradu, bolje je obrijati kosu kako bi se isticali oštrinom na licu. No, uz laganu ili crvenu kosu, možete ostaviti široku bradu koja neće stajati previše oštro na licu.

Osim toga, pri odabiru frizure za bradu potrebno je uzeti u obzir rast, jer će svaka vrsta brade i brkova odgovarati muškarcima srednje visine. Visok muškarac najbolje je nositi bradu, što povećava strukturu lica i tijela.

Glavne faze rezanja brade

Kvalitativno obrubljena brada dat će urednost vašem izgledu. Moderne frizure za bradu su neograničene, pa razmotrimo kako pravilno izrezati bradu.

 1. Važno je započeti šišanje s pažljivo opranom i češljanom bradom. Budući da kosa postaje prljava na isti način kao i na glavi.
 2. Počinjemo šišanje od obraza i vrata - morate obrijati sav višak kose. Glavna stvar je da se ne pretjerati, jer je dulje vegetacije, više bi trebao biti pokriven obraze i vrat.
 3. Nakon što ste napravili oblik na obrazima i vratu, nastavite skraćivati ​​brkove.
 4. Lagano idite na stranu. Ako imate dugu, gustu bradu, onda je bolje koristiti škare s oštrim krajevima prema gore.
 5. Da biste dobili konus bradu, morate se pobrinuti da oštar dio bude u sredini.
 6. Nakon što radite glavni dio, idite u hramove, koji mogu vizualno promijeniti crte lica. Primjerice, okruglo ili kvadratno lice produljit će duge zalizke, ali za vlasnike uskih ili trokutastih lica odgovaraju kratki hramovi, koji će zaokružiti oblik lica.
 7. Da bi vaša brada bila točnija, koristite trimer za uklanjanje dlačica na teško dostupnim mjestima (ispod nosa i na uglovima usana), dok su vam usta zatvorena.
 8. Uklonite sve dodatke i obrijte preostalu strnjiku, fokusirajući se na liniju čeljusti. U tom slučaju možete koristiti britvu, sve ovisi o željenom obliku. Posebnu pozornost treba obratiti na rubove kosine.

Na temelju toga vidimo da je za oblikovanje brade potrebno koristiti trimer, britvu, a za deblju vegetaciju možete koristiti makaze.

Korak po korak video na podrezivanje brade

Vrlo je prikladno rezati bradu s makazama i frizerskim škarama. Najbolje je napraviti frizuru za mokru kosu, kako bi ih se više moglo rezati. Za podrezivanje brade pomoću trimera je prikladno jer postoje dodaci koji vam omogućuju podešavanje duljine. Za početak, najbolje je upotrijebiti mlaznicu za veću duljinu. Brkovi moraju biti izrezani iz sredine usana, polako vodeći do uglova. No, gornji dio brkova je bolje ne skratiti i ostaviti do nosa.

Ako rezate škarama, bolje je koristiti češalj kako biste ubrzali proces.

Spremite vezu upravo sada, kako ne biste zaboravili

Danas postoji veliki izbor različitih frizura, vrijeme prolazi, moda se mijenja, ali glavne vrste frizura uvijek će biti u trendu. Nakon što ste upravo odabrali oblik brade koja će vam odgovarati, uvijek ćete biti okruženi pažnjom i imati zadivljujući, atraktivan stil.

Od davnina, brada za ruskog čovjeka je simbol snage, hrabrosti i snažnog duha.

Unatoč činjenici da je u 18. stoljeću Petar I provodio "europeizaciju" ruskog muškog lica, danas broj pristaša glavnoga muškog dostojanstva stalno raste.

Danas društvo zahtijeva pažljivu brigu o izgledu, ne samo od žena, nego i od muškaraca. Za bradu je potrebna stalna briga, najvažnija komponenta koja je sposobnost da se pravilno rezati i trim.

Govorit ćemo o tome kako i što skratiti bradu u ovom članku.

Potrebni alati

Za pravilno podrezivanje i podrezivanje brkova i brade, bez obzira na njihovu duljinu i vrstu, trebate jednostavan i jeftin skup alata:

 • češalj u obliku češlja s finim zubima, Najbolje je da zgrabi što više kose, pa masaža ili veliki zubi neće raditi,
 • oštre i uske škare, Za maksimalnu preciznost, podrezivanje škare treba biti udobno u ruci,
 • trimer za kavu ili običan aparat za šišanje s mlaznicama za podešavanje duljine. Načelo djelovanja za oba je jedno, razlika u debljini noža za brijanje. Ovdje je stvar prikladnosti i cijene. Korekcija brade bez uporabe trimera je moguća, ali ne tako zgodna,
 • pena za brijanje i gel / brijanje, S obzirom na ne-dnevnu potrebu za ovim alatom, dovoljni su jednokratni strojevi.
 • veliko ogledalokoji se ne bi trebao držati rukom ili naginjati / pomicati radi ugodnijeg pogleda.

Obični konfekcijski materijal odgovara profesionalnim škarama umjesto britve za jednokratnu uporabu. Uz vješto rukovanje škarama, možete to učiniti bez pisaćeg stroja. Izbor ovisi o vašoj vještini i financijskom položaju.

Osim alata za frizure, nemojte zaboraviti na sredstva za brigu o bradi. Na suvremenom tržištu široko je zastupljeno ulje za bradu, vosak, balzam.

Podesite oblik kuće

Dakle, kako pravilno podrezati bradu i to učiniti sami? Postupak rezanja i podrezivanja brade kod kuće je vrlo jednostavan i ne zahtijeva puno vremena i truda. Prije nego počnete, pobrinite se da vas nitko neće povrijediti i neće ništa reći rukom.

Proces rezanja i podrezivanja brade sastoji se od nekoliko faza.:

Oslobodite prostor ispred zrcala, bit će mnogo sitne kose. Pripremite sve potrebne alate kako ne biste ponovno bili ometani., Mjesto rezanja i poravnanja treba biti dobro osvijetljeno tako da možete upravljati ovim procesom što je više moguće.

Češljajte bradu i brkove, Poželjno je to učiniti od brade prema gore, tako da kosa "stoji" pod pravim kutom.

Češalj s malim zubima će to učiniti na najbolji način. Tako će biti puno lakše rezati i kontrolirati duljinu.

Škare skraćuju potrebnu duljinu, To je prikladnije učiniti tako da se kosa ograniči na češalj.

Ako sumnjate u izbor duljine, izrežite kosu korak po korak bolje i zgrabite manje kose škarama nego što ste prvotno namjeravali (obrubljeno neće biti vraćeno).

Mnogi ljudi pitaju kako odrezati bradu? Najpogodniji način za korištenje posebnog pisaćeg stroja ili trimera.

Dajte bradi željeni oblik uz pomoć trimera, Oblik ovisi samo o vašoj želji i mašti. Potrebna duljina brade može se prilagoditi posebnim mlaznicama na stroju.

Obrij kosu s vrata i označi kraj brade. pomoću britve. Pogodnije je brijanje od dna prema gore, od podnožja vrata do brade. To će učiniti vrat glatkim i omogućiti vam da preciznije označite liniju kraja brade.

Isperite sve preostale dlake na licu i ostavite da se brada osuši., Tada možete ispraviti svoj rad pomoću trimera ili britve. Ne zaboravite se nasmiješiti u ogledalu.

Kao što možete vidjeti, podrezivanje brade kod kuće nije tako teško, pogotovo nakon proučavanja korak-po-korak fotografija: kako odrezati bradu, prikazanu u sljedećem odjeljku.

Nekoliko savjeta za njegu

Sada znate kako podrezati bradu kod kuće. Ali briga o bradi se ne završava.

Zahtijeva redovitu njegu.

Uz pravilnu brigu o istinskom muškom ponosu, vi ćete, poput naših predaka, personificirati hrabrost i snagu. Nekoliko preporuka za brigu i sigurnost na bradu:

Čuvajte svoju bradu čistom, Dovoljno je očistiti ostatke hrane iz njega i svakodnevno ga oprati sapunom. Tako da kosa nije zbunjena i ne drži se u različitim smjerovima, češljajte ih ujutro.

Držite alat čistim i urednim, Škare se ne bi smjele hrđati, a oštrice trimera su nejasne. Nakon upotrebe škare i češalj treba oprati vodom, obrisati posebnom krpom ili ručnikom. S trimerom ili šišačem za kosu očistite svu kosu, oštrice očistite posebnim uljem (obično uključeno).

Podrezati i izravnati bradu na mjestima koja se lako čiste. Male dlake mogu uzrokovati začepljenja u sudoperu ili kadi. Ne uklonjeni ostaci vašeg postupka na podu ili na drugim mjestima mogu postati utočište prašine i prljavštine. Čuvajte.

Budite izuzetno oprezni, Pogrešno kretanje škarama, trimerom ili uređajem za brijanje može vas povrijediti. To ne samo da će uzrokovati nelagodu ili bol, nego može uzrokovati i jaku iritaciju ili čak ostaviti ožiljak. Pokušajte izbjegavati dobivanje vode na trimeru ili aparatu za šišanje. To može dovesti do kvara alata, kao i do električnog udara.

Ako se odlučite za bradu po prvi put, morate joj dati pun rast barem mjesec dana prije rezanja i izravnavanja. Kosa treba biti potpuno uokvirena i biti mekana u usporedbi s čekinjama. Ako niste sigurni možete li prvi put izvesti postupak rezanja i podrezivanja, obratite se frizeru. Profesionalci će učiniti sve lijepo i dati preporuke za budućnost.

Neka ovi jednostavni savjeti o tome kako pravilno podrezati bradu i brkove, vaša brada (kozja bradica, Balbo, Hollywood) ili brada (ruski, skiper) postat će pravi simbol tradicije i muškosti u suvremenom svijetu. U svijetu u kojem je individualni stil i osobna njega postala sastavni dio svakog čovjeka. U svijetu u kojem je brada opet zauzela ugledno i cijenjeno mjesto.

Pogledajte video: kako se brinuti za bradu bez posebnog trimera, koristeći aparat za šišanje kose i britvu.

Između elegantne brade i neurednosti u izgledu varira linija, tako da svaki čovjek treba odabrati pravu vrstu brade i urediti je odgovarajućim akcijama. Na bradi se u početku može baviti brijačom u muškom salonu, on također daje preporuke i savjete o tome kako se u budućnosti samostalno brinuti za bradu.

Možete naučiti kako napraviti lijepu bradu od brijača ili na video lekcijama na internetu od iskusnih bradatih muškaraca. Morate shvatiti da će samo kompetentan dizajn brade omogućiti čovjeku da izgleda čvrsto i naočit, čak is debelom i dugom kosom lica. Jedite samo da se ne obrijete, izgled čovjeka će reagirati na neurednost, a ne na dotjerivanje.

Kako odabrati pravi oblik?

Do trenutka kada se muškarac počne zanimati kako rezati i modelirati bradu, potrebno je odabrati savršen izgled i oblik brade. Prije svega, morate obratiti pozornost na to kako brzo, gusto i ravnomjerno rastu čekinje.Također morate razmisliti o tome treba li muškarcu sakriti određene dijelove lica, sakriti nedostatke u izgledu ili asimetriji.

No najčešće formiranje brade ovisi o vrsti osobe, naime:

 • trokutasto lice treba proširiti bradu, dodajući masivnost bradi,
 • okruglo lice treba produljiti bradom,
 • duguljasto lice treba vizualno proširiti bradom,
 • Ovalno lice prihvaća sve vrste i oblike brade.

Kako rezati?

Pravilno podrezivanje brade je pažljivo planiran i promišljen postupak koji koristi sve potrebne predmete. Koliko često trebate rezati i dubiti bradu, muškarca treba odrediti neovisno, na temelju vlastite brzine rasta kose.

Kako se duljina brade povećava, pojavit će se lepljive dlake ili asimetrija, morate izvesti niz radnji:

 • kosa se pere šamponom za bradu i češlja se kroz kosu, od korijena do vrhova,
 • dok će se kosa prirodno osušiti, možete pripremiti alate za frizure,
 • na stroju postavite željeni nastavak, nakon čega se izreže višak dlake,
 • trimer ili britva za uklanjanje viška dlačica na vratu i obrazima
 • podesite duljinu i oblik brkova, ako su pričvršćeni na oblik brade.

Nakon svih postupaka, čovjek treba oprati lice hladnom vodom i nanijeti posebne proizvode za njegu kože. Oblik brade može se fiksirati pomoću stylinga - voska ili laka.

Kako lijepo odaje bradu?

Civilizirati bilo koju bradu znači učiniti je bogatom, s jasnim crtama i granicama, ispravno naglašavajući dostojanstvo muškog lica.

Napravite lijepu bradu kod kuće na sljedeći način:

 • pomoću pisaćeg stroja ili trimera s mlaznicom morate izrezati bradu na željenu duljinu,
 • isti princip je obrubljen brkovima,
 • pomoću škare možete lijepo izrezati i napraviti zaobljen, šiljast ili četvrtast oblik na kraju brade,
 • završna faza uključuje konturu brade s trimerom ili britvom na vratu, u obrazima i sljepoočnicama.

Ennoble obrubljen bradu može biti uz pomoć kozmetike. Da bi dlačice bile mekane, svilenkaste i sjajne, možete redovito koristiti balzame i ulja za kosu. Također, popraviti željeni oblik brade pomoći će vosak ili pjenu, ali u ovom slučaju važno je da se ne pretjerati s količinom sredstava.

Tajne rafiniranja

Uredna brada može se napraviti u brijačnici, gdje će vam stručnjak reći vlastite napore o tajnama kako oplemeniti bradu u budućnosti kod kuće. Zbog toga su strastveni bradati muškarci spremni podijeliti svoje tajne, i to:

 • nakon svake uporabe hrane brada mora biti počešljana ili oprana kako bi se uklonili ostaci hrane,
 • trebate češljati bradu najmanje 2 puta dnevno,
 • Potrebno je oprati bradu 2-3 puta tjedno posebnim šamponima,
 • za neposlušnu kosu nakon pranja morate koristiti balzame,
 • tvrda kosa mora se hraniti uljima (naranča, sandalovina, metvica, kamilica, ružičasta itd.),
 • vosak ili lak koriste se za fiksiranje željenog oblika.

Brada mora uvijek biti čista, ugodno mirisna, češljana i položena u željenom obliku. U ovom slučaju, važno je koristiti umjereno kozmetiku, kako ne biste obojili kosu.

Formiranje brade po prvi put je bolje u brijačnici, gdje će specijalist pomoći u postizanju najtočnijih linija, granica, simetrije. U budućnosti će briga i dizajn brade pasti na ramena samog čovjeka. Uredna i moderna brada mora biti čista, izražena pravilnim linijama, položena i prikladna za vrstu izgleda. Morat ćete podrezati bradu 1-2 puta tjedno, ali svakodnevno slagati, četkati i podrezivati ​​čekinje.

Muškarci koji odluče uzgajati bradu mogu imati mnogo pitanja i problema tijekom procesa rasta i formiranja.Već smo razmotrili: kako uzgojiti bradu, kako se obrijati, tako da ona raste i kako nositi strnište.

Sada gledamo kako pravilno oblikovati bradu.

Brijati se previše

Ako ste uspjeli pravilno osloboditi kosu na licu, a zatim imati dovoljno materijala da biste dali željeni oblik, možete ga početi stvarati. Za to vam je potrebno ogledalo, škare, trimer, britva i češalj.

Prvo, shvatimo kako pravilno oblikovati bradu. Prvo morate odrediti vrstu brade, odnosno vrstu osobe.

Sljedeći korak je razumjeti kako obrijati dlake na mjestima gdje nisu osigurane čekinje. Morate početi od obraza, brišući se malo sa svake strane lica dok ne dostigne željeni oblik. Zatim idite na bradu i vrat. Mentalno povucite crtu i korak po korak kako biste postigli željeni oblik. Nemojte žuriti i ne bojte se - možda prvi put nećete moći učiniti sve kako treba, ali ćete steći nezamjenjivo iskustvo.

Stoga, za početak, odaberite dulju vrstu brade, kako biste imali priliku ispraviti nedostatke. Suvišno uvijek izbacuješ.

Skratit ćemo bradu

Sada razmislite kako dubirati. Kada postignete željeni rezultat i obrijete sav višak, možete preći na najvažniji proces. Za to koristite škare i češalj ili trimer. Da biste dali željenu duljinu škarama i češljem, zgrabite male dijelove kose i pomaknite se od obraza do brade, naizmjenično izrezujući jednu stranu, a zatim drugu.

Ako koristite trimer, upotrijebite priključke odgovarajuće duljine. Počnite s najvećim, ako vam rezultat ne odgovara, postupno prijeđite na kraću verziju.

Završni dodiri

Kao što vidimo, ništa nije teško u formiranju brade, ako je materijal dovoljan. Stoga, ako ste početnik i ovo je vaše prvo iskustvo, pokušajte prvo izrasti iz dlake na licu, a zatim samo oblikujte svoj odabrani stil. Ako ne znate kako to učiniti, pročitajte naš materijal „Brada ne raste? Nekoliko savjeta kako rastu bradu. "

Preporučamo da pogledate majstorski tečaj

Očigledno, 2016. godine brade su postale pravi trend u muškoj modi. Ne šalimo se, čak imamo ozbiljan raspored da to dokažemo. Predstavnici starijih i mlađih generacija rado nose brade različitih oblika i veličina. Brade mnogih od ovih ljudi ostavljaju ogroman dojam na nas. Međutim, otkrili smo da neki ljudi (poslodavci, roditelji i moćni ljudi) još uvijek mrze neuredan izgled u stidljivom stilu. Ali one brade, za koje se njihovi vlasnici dobro brinu, izgledaju stvarno sjajno.

Glavna svrha ovog članka je da vam kažem o nekoliko stilova brade koji mogu biti odličan primjer za vas. Bez obzira na stvarno stanje vaše dlake na licu (prikladno za izradu brade ili samo male klasične dlačice), svoj omiljeni stil možete uzeti kao uzorak i stvoriti brutalan, elegantan izgled. U ovoj vrsti vodiča započet ćemo s najvećim bradama i kretat ćemo se stazom smanjivanja.

Ovo je vrlo raskošna brada i iskreno mi je žao što je, čini se, neću moći uzgajati. Ovaj stil popularizirao je Eric Bandholz. Jednom je morao napustiti posao jer vlasti nisu voljele njegovu dugu, gustu bradu. No, nije izgubio srce i osnovao vlastiti brand brade Beardbrand, koji proizvodi široku paletu proizvoda: od bradovitih ulja do škare i češljanja. Eric Bandholz postao je neka vrsta ideološke inspiracije za zajednicu brada.

Oblik lica: ovalni, romb, trokut.

Kako raste: Bandholzu je potrebno puno vremena da uzgaja bradu (najmanje šest mjeseci).Neko vrijeme nećete izgledati previše uredno, u istom skitničkom stilu koji nam je savjetovano da izbjegavate. Ali nekoliko mjeseci vrijedi rezultate koje dobijete. Ne koristite škare i britve kako biste postigli maksimalnu duljinu i volumen kose. Kada shvatite da je postignuta željena dužina brade, podrežite je kako bi odgovarala vašim ukusima i držite je u urednom stanju.

Garibaldi

Garibaldi je još jedna izvrsna opcija za ljubitelje duge brade. Cilj je postići zaobljenu bradu koja skladno nadopunjuje oblik ovalnog lica. Brkovi se moraju redovito obrezivati, dok se sama brada može uzgajati koliko god želite.

Oblik lica: ovalni i pravokutni.

Kako rasti: Proces oblikovanja takve brade sličan je radu na Bandholzu. Savjetujemo vam da ga podignete što je duže moguće. Dok brada raste, obrežite brkove i vegetaciju na obrazima. Nakon što kosa raste natrag, dajte joj zaobljeni oblik da biste dovršili sliku.

Nizozemac

Ovo je još jedna dugačka brada. Podsjeća na drvosječački stil i donekle je sličan Garibaldiju: voluminoznoj i dugoj bradi, ali bez brkova. Guste i duge kose rastu na cisternama, jer je Nizozemcima zabranjeno nositi brkove. Da bi nadoknadili tu nepravdu, podigli su gustu bradu iz cisterni.

Oblik lica: ovalni i romb.

Kako rasti: Dopustite debeloj i bujnoj kosi da raste i na bradi iu brkovima. Uzgajati i malu kozju bradicu.

Oblik lica: kvadratni, ovalni.

Kako rasti: Ovo je jedan od najneobičnijih stilova brade. Trebat će puno vremena da ga stvorim, ali, Bože, izgleda nevjerojatno. To je apsolutni maksimum koliko učinkovito može izgledati brada. S takvom kosom lica izgledat ćeš kao pravi Viking. Da biste to učinili, morate rasti što je dulje moguće kose, a zulufi trebaju formirati cjelinu s bradom. Brkovi također trebaju rasti, ne rezati ih. Najvažnije je, dakako, dvije pletenice, u koje možete kosu okovati kad ona postane dovoljno jaka.

Oblik lica: bilo koji.

Kako raste: Ova brada počinje s relativno kratkom kosom na zalizcima, spajajući se s gustom vegetacijom u donjem dijelu lica. Vanjske spremnike treba lagano podrezati. To zahtijeva pažnju, ali u isto vrijeme, to je vrlo jednostavno. Za bolju sliku ne zaboravite redovito obrijati dlake na drugim dijelovima kože lica.

Polirana brada

Oblik lica: krug, kvadrat.

Kako rasti: Ovo je brada, zahvaljujući kojoj će vas drugi doživljavati kao "dobru osobu s neobuzdanim temperamentom". To je voluminozna, gusta brada, ali mora biti obrubljena na bočnim stranama i na dnu kako bi se dobio određeni oblik i struktura. Obrezivanje rubova brade, potrebno je dati joj uredan, dobro njegovan izgled sa svih strana. Najbolja stvar o tome je da trebate koristiti trimer za nekoliko minuta dnevno kako biste dobili lijep izgled.

Razor rubova

Oblik lica: bilo koji.

Kako rasti: Ovaj stil brade vjerojatno neće nikada izaći iz trenda. Možete ga dobiti uzgojem tenka i puštanjem da se povežu s debelom, voluminoznom bradom. Nema potrebe rezati rubove i dati im određeni oblik, nego zadržati njihov uredan izgled, naravno, potrebno. Brkovi čiji su vrhovi blago zaobljeni savršeno nadopunjuju takvu bradu. Ispod brade, kosa bi trebala biti duga, gledati dolje, ali jasno odsječena na najnižoj točki.

Husarski brkovi i brada

Oblik lica: bilo koji.

Kako raste: Tehnički, hussar brkovi nisu stil brade, ali izgledaju fantastično u kombinaciji s dobro njegovanom dugom bradom.Kako bi se stvorila slična slika, raste dlaka na duljinu od oko 10 centimetara ispod brade. Dajte im oblik koji podsjeća na oblik vaše ogrlice. Također rastu brkovi i koristite vosak da ih uvijete u obliku neke vrste slova "W". Zajedno s dobro položenom bradom, tako će brkovi izgledati sjajno!

Čvrsta brada

Oblik lica: kvadratni, ovalni.

Kako rasti: Počevši od zaraslih cisterni, glatko se spaja s ostatkom dlake na licu, takva brada, zapravo, ne može se smatrati vrlo dugom, ali sa strane izgleda tako. Da biste je dobili, uzgajajte spremnike i bradu, a zatim kosu dajte kvadratnom obliku. Duljina kose od brade do čistog rezanja ravnom horizontalnom linijom trebala bi biti oko 7,5 centimetara. Dodatni vrhunac slike može biti hussar brk.

Jedinstvena brada

Oblik lica: kvadrat, oval, krug.

Kako raste: Duljina kose na ovoj bradi treba biti svugdje ista. Ovo nije najdulja brada. Trebalo bi završiti oko 5 centimetara ispod brade, u uredno zaobljenom obliku. Brkovi također trebaju imati istu dužinu na svim područjima kako bi se uskladili s bradom.

Bush i frizura

Oblik lica: izduženi, kvadratni, ovalni.

Kako rasti: Ovo je jedna od najozbiljnijih vrsta brada. Izgleda brutalniji od većine drugih stilova i odličan je za one koji mnogo rade s rukama. Počnite s kosom na glavi: trebate je izrezati dovoljno kratko, ostavljajući dlake veće dužine samo s jedne strane. Spajalice bi trebale pasti i povezati se s bradom. Neka vam kosa raste nekoliko centimetara ispod brade, a zatim je zaokružite zaobljenim kutovima. Kosa bi trebala slobodno rasti, nije potrebno stalno ih rezati i rezati.

dva-ton

Oblik lica: ovalni, krug.

Kako rasti: Postoje brade dizajnirane da kažu svijetu da je njihov vlasnik čovjek s velikim slovom. To je upravo taj stil, vrlo respektabilan i autoritativan. Neka kosa postane gusta i voluminozna i raste ispod brade, gdje će joj biti moguće dati zašiljeni oblik “kozje brade”. Tada ćete morati obojiti središnji dio brade u drugoj boji, ili se riješiti svih crnih dlaka i ostaviti samo sijede dlake na ovom području. Izbjeljivanje ne bi trebalo početi od samih korijena. Uredni, kratkodlaki brkovi savršeno će se uskladiti s takvom bradom.

Kratka i mršava

Oblik lica: krug, oval.

Kako rasti: Ovo je vrlo jednostavna vrsta kratke brade. Međutim, ako to učinite kako treba, takva brada će izgledati vrlo impresivno i elegantno. Prvo, kosa na glavi trebala bi biti kratka, rubovi frizure trebali bi biti obrubljeni ravnim linijama. Spajalice na vrhu trebaju biti gotovo neprimjetne, sve dok ne počnu glatko "protjecati" u bradu na razini sredine obraza. Mali brkovi trebali bi se spojiti s bradom i trebat ćete zadržati istu duljinu kose na ušću. Podrežite kosu izravno ispod brade, sužavajući je do sredine i lagano je savijajući. Za savršen izgled ostavite i kosu ispod donje usne.

Debela i hrabra

Oblik lica: bilo koji.

Kako rasti: Ovo je vrlo popularan stil brade, omogućujući vam da stvorite sliku hrabre i samouvjerene osobe. Spremnike treba povezati s bradom, sa svim dlakama na licu, koje bi trebale biti približno iste duljine. Gornji rub brade bi trebao ići točno dijagonalno od cisterni, a ispod donje usne - za jedan centimetar i pol. Kosa se može uzgojiti na oko 2,5 centimetra u duljini ispod linije brade, nakon čega ih treba obrezati, a kuglica lagano zaobljenog oblika. Brkovi bi trebali biti kratki, s tankom crtom kose koja prolazi pored uglova usana i povezuje ih s bradom.

Kratka i teksturna

Oblik lica: ovalni, krug.

Kako rasti: Ova brada je vrlo slična kratkom i suženom, ali ovdje je fokus na obliku u punom licu, a ne u profilu. Izgleda sjajno s duljom kosom. Neka vam zalizci rastu zajedno s bradom. U isto vrijeme, podrežite bradu blizu obraza, osim područja u blizini brade: ovdje kosa bi trebala biti nešto dulja. Izraste pehar bez ikakvih ograničenja. Rubovi brade duž obraza ne bi smjeli biti previše oštri. Izraste brkove otprilike iste duljine kao i brada da biste stvorili skladan izgled.

Stil Beckhama

Oblik lica: bilo koji.

Kako rasti: Ovo je savršena brada za one koji nemaju vremena redovito se baviti održavanjem u urednom obliku. Slavne osobe kao što je David Beckham radije preferiraju ovaj stil. Ostavite kosu da slobodno raste, a zatim dajte joj šiljasti oblik umjesto izravne konvergencije dijagonalno na obrazima. Neka se tenkovi povežu s bradom, a ona sama ponovno izraste niz vrat, ali ne predaleko. Također rastu male kozje bradice. Možete dodati kratke brkove s vrhovima prema dolje na takvu bradu, ali ih ne povezati s ostatkom dlake na licu.

Kratka brada s brkovima

Oblik lica: ovalni, kvadratni.

Kako raste: Uzmite bradu duž linije brade i dopustite da se s njom povežu tanke vodokotliće. Oblikujte bradu. Izraste brkove i dajte im oblik obrnutog "U", dok brkovi ne bi trebali imati dodirnu točku s bradom. Redovito podrežite brkove i bradu, kao i brižljivo brišite druga područja kože.

Husarski brkovi s heterogenom bradom

Oblik lica: kvadrat.

Kako rasti: Ovo je jedna od najkraćih opcija brade. Dovoljno dugo raste na dnu brade. Također rastu hussar brkovi, ako je potrebno, koristiti vosak lagano zaokružiti svoje savjete. Održavajte nejednoliku bradu. U isto vrijeme u donjem dijelu brade treba biti dosta gusta, a iznad - rjeđa.

Rijetka brada

Oblik lica: ovalni, kvadratni.

Kako rasti: Ovo je još jedna kratka vrsta brade, a odlikuje se glatkim linijama i prijelazima. Ostavite kratku kosu na vodokotlićima, dopuštajući im da se stapaju s glavnom bradom. Lagano i jasno ograničite rubove vegetacije, uz lagani zavoj. Brkovi su vrlo kratki, što im daje izgled dlačica i ostavlja liniju male debljine koja povezuje brkove s bradom. Redovito koristite trimer za održavanje privlačnog izgleda.

Traka za bradu

Oblik lica: kvadrat.

Kako rasti: Traka na bradi je vrsta brade koja se brzo formira i dobro se uklapa s kratkom kosom. Rastujte malu dlačicu od brkova do brade i dajte joj jasan, ujednačen oblik, ne dopuštajući da dlake izrastu izvana. Obrij brkove i ostavi malu, gotovo neprimjetnu kozju bradicu za bolji učinak.

Apsolutna važnost

Oblik lica: ovalni, kvadratni.

Kako rasti: Ovo je prilično kratka brada koja izgleda prikladno u svakoj situaciji. Dobro se slaže s kratkom frizurom, načinjenom u bilo kojem stilu koji vam se sviđa. Da bi se to postiglo, neka se obrubljeni i dobro definirani brkovi spuste na bradu, čija bi kosa trebala biti približno iste duljine. Nemojte prerezati rub brade previše oštro, ali povremeno ga odrežite tako da izgleda brutalno, ali uredno. Rastu brkovi otprilike iste duljine, spuštajući se na bradu kroz područja blizu uglova usana.

Očistite linije

Oblik lica: bilo koji.

Kako rasti: Ovo je brada s prekrasnim granicama i prijelazima. Neka se kratki zalisci prošire do pune brade oko sredine uha. Nacrtajte rubove u jednakoj dijagonali i dodajte slici malo tračeva.Također rastu mali, kratki brkovi s vrhovima prema bradi, ali ne u dodiru s njom. Uvjerite se da su sve linije oblikovane jasno i da ne dopustite izgled dlačica izvana.

Tako ste ga dobili! Dvadeset i tri prekrasna stila brada različitih veličina za muškarce s različitim oblicima lica, različitim frizurama i sklonostima za dlake na licu. Bez obzira na bradu o kojoj ste sanjali, među tim stilovima zasigurno ćete pronaći savršeno utjelovljenje vaše mašte. Rastite i nastavite izgledati sjajno.

Vrlo je teško napraviti bradu ispravno, kako bi bila lijepa, ali je moguće da muški predstavnik provede ovaj postupak kod kuće bez posjeta brijačnicama. Također štedi značajnu količinu novca. Kako izrezati bradu, ne znaju svi muškarci. Danas postoje različite vrste rezanja brade, ali mnogi muškarci radije se oslanjaju na vlastite preferencije i iskustvo u tom procesu. Podrezivanje brkova i brade zahtijeva pažnju i brigu. Za izvođenje postupka najčešće se koriste različiti instrumenti - trimer, škare, britva itd. Kako podrezati bradu, kakav ukras mora obaviti - svaki čovjek odlučuje pojedinačno.

instrumenti

Rezanje brade kod kuće zahtijeva ne samo određene vještine i tehnologiju za izvođenje procesa, nego i prisutnost specifičnih alata. Da biste obrezali brkove i bradu, potrebni su vam posebni uređaji:

 • ogledalo,
 • Kosa za kosu i bradu, škare (možete obrezati bradu pisaćim strojem),
 • Češalj s mnogim zubima - sada proizvodi razne češljeve za dlake na licu,
 • Ručnika.

Kako lijepo odrezati bradu? Visokokvalitetan dizajn brade može se obaviti s trimerom ili škarama, ali za to morate znati sljedeće:

 • Prisutnost praktičnosti pri korištenju alata - uređaj bi trebao normalno biti u ruci, ne uzrokovati nikakve negativne pojave,
 • Korištenje frizerskih škare - razlikuju se od modela kućanstva u drugačijem obliku, kutu oštrenja noževa,
 • Kao trimer, bolje je odabrati opciju s baterijom, inače će prisustvo kabela ograničiti procese kretanja ljudi.

Izvođenje postupka

Kako podrezati bradu kod kuće? Učestalost procesa podrezivanja kose određena je individualnim značajkama određene osobe - rast dlačica kod svih muških zastupnika je različit, a proces ovisi io odabranoj vrsti. Kako rezati vegetaciju na površini lica? O potrebi za izvođenjem postupka za podrezivanje dlačica kažu modifikacije duljine kose, njegovog neurednog oblika, kose koja strši u različitim smjerovima. Kako izrezati bradu? Prvo morate imati kvalitetne alate za rezanje, a zatim izvršite sljedeće korake postupka:

 • Operite i očešljajte kosu u smjeru rasta kose,
 • Namočite ručnik i uklonite višak vlage s lica. Ne preporučuje se korištenje sušila za sušenje za sušenje vegetacije, inače može doći do deformacije kose, pojave suhe kože,
 • Odabirom određene mlaznice, uklonite višak dlačica s područja obraza, vrat, premjestite se iz područja uha u područje brade,
 • Također je potrebno rezati brkove, ukloniti dlačice koje vire iz njih,
 • Uklonite višak vegetacije sa bočnih strana,
 • Hramovi čine određeni oblik. Na primjer, bucmasti mužjaci trebaju duge zaliske, za duguljastu vrstu glave - kratku
 • Po završetku postupka uklanja se suvišna vegetacija, uklanjanje dlaka, uklanjanje dlaka u drugim zonama (u ušima),
 • Za fiksiranje oblika dlačica nakon postupka koriste se različite posebne tvari (vosak, gel).

Značajke

Kako rezati kosu na licu, svi muškarci definiraju na neovisan način. Sada su u modi različite opcije za rezanje vegetacije. Stručnjaci preporučuju da se u provedbi ovog postupka, kao i za održavanje dobro njegovan stanje kose, da se pridržavaju temeljnih čimbenika:

 • U procesu odabira vrste brade potrebno je uzeti u obzir individualne karakteristike osobe - boju, stanje kose, oblik glave
 • Redovito (ne svaki dan) perite dlake na licu,
 • Nakon kupanja trebate češljati kosu,
 • Ako je potrebno - koristite razne maske, regeneratore, vosak,
 • Ne preporučuje se uporaba sušila za kosu.

Odabir frizure

Kako rezati bradu - svatko odlučuje sam za sebe. Ne postoji univerzalna opcija koja može savršeno odgovarati svakom muškom predstavniku. Ispravan oblik brade služi kao ukras za čovjeka, omogućuje vam da sakrijete slabosti izgleda.

Pri tome je potrebno uzeti u obzir različite trenutke - visinu osobe, oblik glave, boju kose, njezin tip, debljinu.

Na primjer, lagani volumen odgovara raskošnom volumenu, s tamnim dlakama prosječne gustoće.

Također bi trebao biti optimalan snop kose s rastom muškog:

 • Ispod prosjeka - dobar izbor je prisutnost prekrasne vegetacije male veličine, gustoće,
 • Za ljude prosječne visine, gotovo svaka vrsta kose je moguća na licu,
 • Visok rast - bujna okolna vegetacija, značajno povećavajući veličinu lica.

Muškarci bi trebali zapamtiti da će kombinacija velike brade s niskim rastom stvoriti učinak gnoma.

Postoje mnoge vrste frizure za bradu.

Odabir linije kose prema vrsti lica:

 • Ovalni pogled - moguć je bilo koji oblik vegetacije (okrugli, potkovica, četvrtasti). Možete ostaviti zaliske,
 • Okrugli oblik - idealan izbor bi bila "kozja brada", trapezna brada koja se povezuje s brkovima, brkovima. Ova vrsta šišanja učinit će lice ovalnim,
 • Pravokutni pogled - brada u obliku potkove, možete ostaviti zaliske, lice će biti vizualno duže,
 • Kvadratni oblik je debela brada (na cijelom licu), tako da su oštre crte izglađene.
 • Trokutasto lice je izdužena (klasična) verzija brade (kvadratna, okrugla frizura), također će se raditi o "potkovici". Ovaj oblik će uravnotežiti pogrešne proporcije lica, obratiti posebnu pozornost na područje oko očiju,
 • Široki tip - trapezoidni, kozja bradica, brkovi bi bili prikladni, bez zulaka. Vizualno produžite glavu, dajte plemstvu,
 • Usko lice - prikladna masivna vegetacija, koja će čovjeku dodati čvrstoću.

Kako rezati bradu moderno? Opcije popularnog oblika kose:

 • Ruska vrsta vegetacije (puna) - vrat, brada, gornja usna prekrivena čekinjama,
 • Sidro - brada u obliku sidra, prisutnost tankih antena,
 • Balbo - razlikuje se od "sidro" široke pruge, gdje je rub donje prednje strane,
 • Hollywood View (Brett) - vegetacija na bradi, donja čeljust, bez povezivanja s zalizcima,
 • Kozja bradica,
 • Van Dyck (kapetan Jack, francuska frizura, "Čehov") - vegetacija kao junak filma Jacka Sparrowa,
 • Chinstrap (Chinstrap) - tanak trak dlaka, koji ide u smjeru iz jednog dijela hrama u drugi,
 • Burnsides (Burnside) - prisutnost voluminoznih zalisaka s vegetacijom bez brade.

U suvremenom svijetu brada i brkovi nisu samo dlake na licu, to je element izgleda koji daje individualnost, karakter, pravo umjetničko djelo. Nije ih tako teško uzgajati, ali bit će potrebno puno truda kako bi bili atraktivni i njegovani.Kako lijepo rezati bradu tako da vam se sviđa i drugima? Za to morate proći kroz nekoliko osnovnih koraka.

Rast kose

Pa, ako je brada već tamo, i samo trebate ispraviti njen oblik. Ali što ako sve mora početi od nule? Da biste to učinili, opskrbite se strpljenjem. Nakon prestanka dlaka na licu lica, dok rastu, može se pojaviti nelagodnost, uključujući i svrbež. Budući da kosa nejednako raste u različitim dijelovima lica, morat ćete prihvatiti činjenicu da nejednaka rastuća brada neće pridonijeti njezinoj privlačnosti.

Rast kose treba nastaviti sve dok se ne postigne potrebna dužina. Do tog trenutka, bolje je ne prilagoditi oblik brade. U pravilu za godinu dana može narasti za 13-15 cm, a većina muškaraca ima bradu do dva centimetra. U ovom slučaju, trebate obrijati vrat kako biste stvorili dobro njegovan izgled.

Koje su vrste brada

Danas su najpopularnije opcije sljedeće brade:

1. "Kozja" - izrežite tako da izdužena kosa ostane samo na samom kraju brade.

2. Goatee - Trebalo bi ostaviti i bradu i brkove. Odrezan je tako da prolazi preko gornje usne i glatko prelazi u asimetrični oval koji se širi prema bradi.

3. "Franz Josip" - traka kose s uha i, ne dopirući do brade, glatko se pretvara u brkove.

4. Skiper - uska traka kose teče od uha do uha i zahvaća samo donji dio brade, tvoreći potkovu.

5. Sidro - male antene ostaju iznad usana, a na bradi ostaje tanak okomiti pojas kose koji se proteže do dna, kao sidro.

6. Kutija je klasika, brada je uredno i ravnomjerno podrezana, pokriva cijelu bradu, stapa se s brkovima.

Kako odabrati odgovarajući obrazac?

Kada se postavi pitanje o tome kako izrezati bradu, najprije se morate odlučiti za njegov oblik. Nije činjenica da je tip koji volio, stane pod oval lica. Mora se zapamtiti da brada može ukrasiti, pa čak i sakriti sve nedostatke, ali može i pogoršati izgled.

S ovalnim oblikom lica, gotovo svaka brada izgleda skladno. Lice izduženog oblika može se vizualno proširiti uz pomoć zalisaka ili zaobljenog bradom. No, kozja brada ili kozja bradica dodatno će plesti lice.

Kako izrezati bradu nositeljima okruglog lica? Ovdje će biti prikladna trapezna brada od uha do uha ili kozje brade, ali je bolje zaboraviti na brkove.

Trokut lica će se zamjetno mijenjati zbog bradice u obliku kvadrata ili blago zaobljene "potkove". Imajte na umu i boju kose. U pravilu, plavuše idu s gotovo bilo kojom vrstom brade, ali brinete bolje preferiraju kompaktnu bradu.

U modernim salonima i frizerskim salonima možete koristiti uslugu poput računalnog modeliranja. U tom slučaju, vaša fotografija se učitava u poseban računalni program, a stilist će za vas odabrati odgovarajući oblik brade. To je vrlo zgodno jer unaprijed možete razumjeti kako izrezati bradu i vidjeti približan konačni rezultat. Ali što ako nema vremena ili prilike da se obratiš profesionalnom majstoru? U tom slučaju morate sve učiniti sami.

Kako sami odrezati bradu?

Da biste kod kuće napravili prekrasnu bradu, trebat će vam:

- krema za brijanje (u slučaju vrlo osjetljive kože ili tvrde kose),

- kapice s debelim zubima

- trimer s mlaznicama za podrezivanje brade.

Brada je svojevrsno remek-djelo koje naglašava individualnost vlasnika, pa je vrlo važno ispravno odrediti stil. Pogledajte svog kolegu - kakve brade imaju, fotografije različitih opcija mogu se proučavati u časopisima. Razmislite o tome hoće li vam ovaj stil odgovarati.Pogledajte u ogledalo, pregledajte bradu sa svih strana. Prije nego počnete rezati, pobrinite se da ste pažljivo osmislili sve detalje. Oslikali smo sliku u vašoj mašti - to znači da možete preći na sljedeći korak.

Ukras za bradu

Područja lica i vrata, koja bi trebala biti očišćena od vegetacije, potrebno je nanijeti na pjenu za brijanje, nakon čega trebate pažljivo ukloniti višak kose s britvom prema modelu koji želite. Kada se taj zadatak dovrši, brada se temeljito opere iz ostataka kreme i osuši ručnikom.

Kako izrezati bradu ako to zahtijeva značajno skraćivanje? Za to je bolje koristiti škare. Prvo morate navlažiti kosu vodom, ali tako da su samo malo vlažni, i češljajte ih češljem - to će olakšati proces rezanja.

Kako je lijepo podrezati trimer za bradu

Sada je vrijeme da koristite trimer. Brada mora biti pažljivo osušena i češljana kako se stroj ne bi previše rezao. Kretanje treba biti glatko, bez prekida. Morate početi šišanje od uha, postupno se pomičete prema bradi, a zatim se uzdignite. Tako možete postupno postići željeni oblik.

Za početnike je bolje koristiti mlaznicu koja minimalno reže kosu, jer bez odgovarajućeg iskustva možete smanjiti višak. Kada se ovaj proces završi, brada se mora ponovno oprati, osušiti i češljati, a zatim pažljivo ispitati rezultat dobiven u ogledalu. Ako se otkriju pojedine dlačice koje se ne uklapaju u cjelokupnu sliku, one se mogu ukloniti pomoću malih makazica za nokte pažljivim odrezivanjem.

Goatee kod kuće

Kako podrezati bradu kao kozju bradicu? To neće biti teško, jer sada prodaju posebne šablone za brijanje, koje se mogu prilagoditi i prilagoditi vašem licu. Takvi uređaji čvrsto pokrivaju taj dio brade i brkova, što treba ostaviti. A one dlake koje su se pokazale izvan uzorka mogu se sigurno rezati britvom ili trimerom - rezultat je lijepa i savršeno špageti.

Modeliranje brade kod kuće prilično je složen zadatak. Ali ako vam rezultat radova uopće ne odgovara, tada uvijek možete potpuno obrijati sve dlake na licu.

Trimer ili stroj?

Da biste zadovoljili rezultat, morate odlučiti o instrumentu. Mogućnosti, vi, zapravo, samo dvije.

 1. Strojevi za brijanje / brijanje
 2. Trimera.

Iskreno govoreći, iz vlastitog iskustva: trimer je praktičniji, jeftinijei praktičniji. Kad sam s kliperom odletio na Filipine, slomila mi je mlaznica. I nikada je nisam uspio pronaći na otoku. Ako je bio s trimerom, mogao je mirno podrezati bradu bez mlaznice. Morao sam sve obrijati.

Sada razmislite o tome gdje možete kupiti trimer.

 • Ako imate 5-10 tisuća rubalja, a zatim idite na neki M-Video ili Eldorado (u trgovinama ne savjetujem vam da ga jeftinije, jer ćete kupiti frank "G").
 • Kupi u spec. trgovinu koja je specijalizirana za određeni proizvod (tzv. "jedna stranica"). Oni se ne troše na oglašavanje, druge grupe robe i imaju dobar popust kod dobavljača - dakle, u takvim trgovinama ponude su uvijek jeftinije. Štoviše, proizvod je kvalitativno odabran. Uvijek. Nemojte misliti za oglašavanje, kupio sam trimer ovdje. Zgodan, svestran, s mlaznicama. Služio mi je godinu dana i do sada bez kvarova.

U ovom slučaju, naravno, odlučite, ovisno o debljini novčanika. Više o dodatnim alatima kasnije u tekstu.

Kako nositi bradavaste muškarce

Dragi bucmasti prijatelji, veliki savjet za vas: izbjegavajte zaliske, stavite bradu i brkove (na obraze ne smije biti bujne brade). Vaš cilj bi trebao biti produljiti oblik glave, gdje će vaš spasitelj biti duga ili trokutasta kosa.Također možete sigurno pribjeći takvim rješenjima:

 • šiljasta bradica,
 • kozja brada,
 • patka rep,
 • otoka
 • sidro.

Kako pravilno oblikovati bradu za muškarce s ovalnom glavom

Vi morate djelovati strogo suprotno: bez proširenja, samo u širini. Frizure koje vizualno dodaju volumen vašem licu pomoći će vam da postignete željeni učinak:

 • dlake srednje duljine (više o čekinjama ovdje),
 • Skipper,
 • klasik,
 • okrugla brada,
 • široki spremnici.

Izbor brkova nije kategoričan, nema posebnih preporuka po ovom pitanju.

Kako napraviti lijepu bradu vlasnicima trokutastog "lica"

Za vizualno širenje donjeg dijela, muškarci s ovom vrstom lica najvjerojatnije imaju sljedeće frizure:

 • Balbo
 • Hollywood, "zakos" pod Ryan Goslingom,
 • puni klasik,
 • Španjolska brada.

Vaš cilj je sakriti jednu trećinu lica (broje se od brade) s vegetacijom, tako da je slika skladna i potpuna.

Inventar "bradati" ili ono što je odrezano bradom

Velika je pogreška mnogih muškaraca da spremaju svoje alate za brijanje bradom: na primjer, koristiti jednokratnu britvu. Iz vlastitog iskustva mogu reći da je bolje potrošiti nešto novaca, i hodati s uredno ošišanom kosom nego spasiti i lutati s bilo čim. Uostalom, na detalje za automobil ne spasiti? Za obrezivanje brade, savjetujem vam da kupite te proizvode za brijanje i ostale predmete:

 1. Brkovi i škare za bradu. Ove škare za bradu obično su manje od normalnih. Alat ima prikladan oblik - postaje mnogo lakše podrezati bradu takvim škarama.
 2. Trimer ili električni brkovi i trimer za bradu. Često se koristi za izjednačavanje duljine brade. Stavljanjem pisaćeg stroja i podešavanjem u jednom ili drugom smjeru (ovisno o vrsti trimera) možete kontrolirati duljinu vaše brade.
 3. Češalj za brkove (s malim zubima) i dlačice na obrazima (sa širokim zubima), jer biste trebali moći i češljati i desni.
 4. Ravna brijač, kao u filmu "Sweeney Todd Demon Barber".
 5. Veliko ogledalo ili ugodnije kozmetičko ogledalo s povećanjem.
 6. Ručnik.

Inventar je spreman, prijeđite na pripremu osobe prije rezanja? Sada ćemo shvatiti kako oblikovati bradu.

Priprema za lice i kosu za šišanje

Uobičajeno je misliti da je frizura brade i brkova kod muškaraca popraćena šumovitim područjem, sjekirom u rukama i ozbiljnim izrazom lica kao na fotografiji u oglasu. Avaj, sve nije tako prozaično. Iskreno ću vam reći da vaša kosa na licu izgleda uredno i da se dobro osjećate, morate provesti niz postupaka - pripreme prije brijanja, da tako kažem.

Kako oprati dlake na licu i kako ispariti lice prije brijanja

Dlake na licu, koje se odlikuju nježnom strukturom, i točnije korijenima, da ih napune šamponom, nije opcija. Izuzetak može biti šampon u malim količinama i pod uvjetom da se sastav takvog sastojka sastoji uglavnom od prirodnih sastojaka. Ako se postupak odvija kod kuće, savjetujem vam da operete bradu i isparite lice pod tušem kod kuće.

češljanje

Ovaj dio nam je potreban da bismo ispravili kosu i riješili se nepotrebnih kovrči. Češljanje treba obaviti u smjeru rasta kose: češljati uzduž čeljusti. Početak češljanja trebao bi biti od ušiju i od brade. Da bi brkovi bili poslušni, morate ih češljati po istom principu.

Bliže do točke: kako presjeći bradu?

Konačno dolazimo do završne faze, gdje analiziramo nekoliko metoda rezanja, koje ćemo primijeniti ovisno o dužini i debljini vaše brade.

Korak po korak razmatramo univerzalni dizajn brade kod kuće:

 • Izrežite obraze i vrat. Ovdje koristim trimer i njegovu najdužu mlaznicu. Obrijam obraze i vrat glatkim izmjerenim pokretima.
 • Kako izrezati brkove.Time će vam pomoći škare: prema vlastitom nahođenju, dubine obrise brkova, prema odabranom stilu.
 • Dno lica. Također ćete rezati bradu, počevši od vlastitog izbora. Jedino što vam mogu reći - koristite škare, tako da možete dati oblik.
 • Završne radnje (ivice) - ostaje samo obrijati preostalu kosu na vratu i podrezati teško pristupačne dijelove kose, gdje će vam trimer pomoći bez mlaznice. Linija brade treba ići duž linije čeljusti.

Kao što ste već vidjeli, izrada lijepe i uredne brade nije tako teška.

Kako obrijati bradu? Kako obrijati bradu da zadrži čekinje? Suho brijanje.

Osim škare i trimera, više vam neće trebati ništa. Škare će upotrijebiti da ne postignu trimer. Tehnike brijanja su u skladu s univerzalnim. Nakon brijanja brade, imat ćete laganu strnjiku, ukloniti nastavak i opet hodati. Na kraju postupka morate nanijeti hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu lica.

Nakon završetka frizure možete koristiti elementarne metode njege lica: ponovno ga operite, nanesite ulje ili nanesite kosu posebnim voskom.

Kao što ste već uspjeli osigurati, rezanje brade kod kuće prilično je vrijedno zanimanje, jer je rezanje kose vrsta umjetnosti i svi smo mi umjetnici do određene mjere.

Oblik lica brade

U čovjekovom životu dolazi vrijeme kada odlučuje uzgojiti dlake na licu i vidjeti, iz radoznalosti, kako izgleda s bradom. Ali prije nego što počnete rasti kosa, morate saznati kakva brada odgovara vašem tipu i konturama lica. Oblici lica su sljedeći:

 • Ovalni. S obzirom da je ovalni oblik estetskog oblika lica, muškarci ove vrste mogu pokušati uzgajati bilo koju vrstu brade. Vegetacija na bočnim stranama i kratka frizura na dnu obično izgledaju kao kratka strana i duga kosa na dnu.
 • Okrugli. Ova vrsta duge brade najviše odgovara, jer će vizualno produljiti široko i okruglo lice. Bolje je ostaviti kosu na stranama kratkim, a duljinu na bradi.
 • Pravokutni. Kratka brada s vegetacijom uz bradu i sa strane će dodati širinu i volumen uskom i duguljastom licu. Muškarci s pravokutnim licem bolje se suzdržavaju od uskih i dugih brada.
 • Trg. Kao i za muškarce s okruglim oblikom lica, duga, ali uska brada odgovara kvadratnom obliku, koji vizualno rasteže lice, a da ga ne proširi. Budući da je kvadratni oblik lica ugaoniji nego okrugli, važno je pravilno oblikovati bradu kako raste.
 • Trokutasta. Ovaj oblik lica ima široko čelo i usku bradu. Ovaj tip će se uklopiti u masivnu bradu s vegetacijom ispod jagodica.
 • U obliku dijamanta. Vlasnici ovog oblika lica imaju široke jagodične kosti, ali uske čelo i suženu donju čeljust. To znači da je najbolje držati strane kratko, dok je donji dio brade dugačak.

Popularni stilovi brade

Nakon što se odlučite na bradu koja će odgovarati vašem obliku lica, trebate se upoznati s postojećim popularnim frizurama brade, koje dugo vremena ostaju relevantne.

Prije toga, strnjika je znak da je osoba lijena i ne želi se brinuti za sebe. Ali sada je to široko rasprostranjen stil brade, koji daje malu nepažnju vašoj slici. Bristles su svestrano rješenje koje odgovara većini oblika lica. I ova frizura je nepretenciozna u njezi.

Istraživanja provedena među ženama pokazala su da ženski spol preferira muškarce s strnjikom, jer po njihovom mišljenju to je seksi i muški.

Idealno za dečke s djetinjastim licima, kojima vlakna odmah dodaju zrelost.Tjedni neobrijan - odlična opcija ako ne želite imati debelu i dugu bradu, ali glatka koža lica vam ne odgovara. Osim toga, vlakna mogu sakriti neke nedostatke na licu: akne, ožiljke, pigmentaciju.

Bristles može i nepretenciozan njegu, ali to ne znači da to ne treba učiniti. Njega:

 1. Kako biste održali optimalnu duljinu čekinje, pomoću trimera podrežite bradu u postavci 3-4 mm.
 2. Potrebna je čak i kontura čekinja: uklonite neželjene dlake s lica britvom ili brijačem.
 3. Minimizirajte rizik od upale urasle kose tako što ćete dva puta tjedno pilingom pročišćavati kožu, posebno obraćajući pozornost na obraze.

Klasična brada

Ako ne želite nositi dugu bradu, a strnište nije vaš stil, tada postoji optimalna varijanta - klasična brada. Nedavno je ova frizura vrlo relevantna.

Ovakav dizajn brade pridonijet će muškosti slici. Classic brada izgleda dobro na većini oblika lica, ali mora imati gustu kosu, u ovom slučaju ova opcija izgleda najpovoljnije. Možete napraviti takvu frizuru iz duge brade, ako je dostupna, ili morate rastati strnjike i brkove od nule.

 1. Koristite trimer za postizanje optimalne duljine brkova: moraju se završiti iznad gornje usne. I također se pobrinite da ostatak kose na licu ne raste ispod brade, održavajte duljinu od 1-3 cm.
 2. Očistite bradu posebnim češljem. Ako je potrebno, dlake na licu možete polagati voskom.

Španjolac ili kozja bradica

Vrlo popularna frizura s bradom, koja ima kosu iznad usne i brade, a ostatak lica nema vegetaciju.

Hispanoamerikanac izgleda osobito dobro na tankim, kutnim licima. Kombinira se s kratkom i dugom kosom. I takva frizura može učiniti da je okruglo lice malo vitkije (zato Hollywoodske zvijezde više vole Španjolca).

 1. Rastujte kosu na licu do duljine s koje se osjećate ugodno. Upotrijebite trimer za brkove, oni bi trebali biti tik iznad ruba gornje usne.
 2. Podbradak raste do duljine od 2-4 cm, ali ne više. Inače, umjesto Španjolca, dobiješ "kozju bradu".
 3. Obriše se sva vegetacija oko brade.

Brada je dobila ovo ime jer izgleda kao brodsko sidro - šiljasta brada koja ponavlja liniju brade s dodatkom brkova.

Ova frizura nije za svakoga. Ako ste vlasnik duguljastog lica, onda ne možete oklijevati da napravite bradu u tom stilu. Muškarci s okruglim, trokutastim ili pravokutnim oblikom lica bolje biraju drugačiji dizajn.

 1. Rastujte dlake na duljinu koju želite.
 2. Pomoću trimera rasporedite brkove i kosu duž brade (trebali bi biti približno iste duljine).
 3. Brige, kao i sve ostale dlake na licu, briju se.

Balbo brada ima svoje osobine: može izgledati kao slovo "T" u obrnutom obliku, a iznad usana moraju biti guste brkove koje se ne povezuju s bradom.

Balbo je savršen za debele muškarce, s obzirom na to koliko dobro ova frizura naglašava bradu.

 1. Odrežite bradu kosilicom. Duljina kose treba biti 3-5 mm.
 2. Obrij obrazi, ostavljajući traku kose od brkova do brade.
 3. Obrijati kosu od vrata do brade.
 4. Obrežite brkove kako bi se odrezali brkovi tako da se razdvoje od kose na bradi.
 5. Ukrasite kosu na bradi, brišući je ispod donje usne simetrično na obje strane. Sredina ostaje netaknuta.

Priprema za šišanje

Prije nego što nastavite s dizajnom brade, morate se pripremiti. Za ovo:

 1. Pažljivo operite bradu, jer je i vaša dlaka na licu i prljava jer je na glavi. Važno je početi raditi s čistom i suhom bradom.
 2. Navlažite bradu ručnikom.
 3. Češljajte ga češljem ili češljem, nastojeći da ne isperite kosu.
 4. Pobrinite se da imate sve što vam je potrebno: škare ili trimer, češalj, britvu, ručnik. Bolje je odrezati bradu ispred velikog zrcala.
 5. Pripremite nešto (vrećicu, šalicu), gdje ćete staviti podrezanu kosu.

Trimer frizura

Upute za izradu trimera za bradu:

 1. Najprije odaberite mlaznicu koju želite koristiti. Mlaznica će osigurati ravnomjerno rezanje na potrebnu duljinu. Ako niste sigurni s kojom mlaznicom započeti, zaustavite se najdulje. Uvijek možete izrezati malo više kose, ako je potrebno.
 2. Uključite trimer. Polako podrežite kosu na svakoj strani lica, čineći duge glatke dodire.
 3. Uvijek radite s trimerom počevši od ušiju, pomičući se prema bradi. Povremeno provjerite jesu li vaše strane simetrične.
 4. Odrežite brkove i bradu. Počnite rezati ispod nosa, krećući se prema uglovima usta. Zatim idite dolje u bradu. Obratite posebnu pozornost na teško dostupna mjesta ispod nosa.
 5. Dovršite frizuru. Uklonite zaštitu s trimera i uklonite kosu na mjestima gdje ne bi smjela biti, fokusirajući se na odabrani stil brade.

Škare za rezidbu

Škare su dobar alat za podrezivanje brade, ali zahtijeva više prakse i iskustva od trimera.

Škare trebaju biti oštre i čiste, po mogućnosti profesionalne.

Upute za izradu škare za bradu:

 1. Uvjerite se da škare nisu zahrđale i da nemaju ozbiljne nedostatke ili da oštetite oštrice koje mogu povući kosu.
 2. Češalj na bradi.
 3. Počnite rezati od uha do brade, hvatajući malu količinu kose.
 4. Šišanje škare napravljene pomoću češlja. Ona povlači željenu kosu kose, odsiječe ono što je ostavljeno izvana.
 5. Nemojte kosu prekratiti - možete je ukloniti ako je potrebno, ali popraviti nešto tako što ćete odrezati previše neće raditi.
 6. Ponovite ovaj postupak na drugoj strani lica. Nastavite ravnomjerno rezati bradu, dok duljina kose koju niste u potpunosti zadovoljili.
 7. Odrežite brkove i bradu. Pročešljajte kosu. Pod pravim kutom, podrežite pramenove koji padaju ispod linije usana.
 8. Da biste uklonili višak dlačica na vratu, koristite trimer ili britvicu, jer je vrlo teško napraviti škare.

Razor brada

Prije brijanja morate pripremiti kožu. To se može učiniti na sljedeće načine:

 1. Pjenom za brijanje. To je najčešća metoda. Operite lice toplom vodom i zatim nanesite pjenu za brijanje na kožu. Možete pričekati nekoliko minuta - onda će vam brijanje biti još ugodnije.
 2. Uz pomoć toplog ručnika. Zamotajte bradu s toplim, vlažnim ručnikom. Pričekajte 10-15 minuta, a zatim nanesite pjenu za brijanje na željena područja.

Postupak brijanja brade britvom je:

 1. Počnite obrijati kosu centimetar od brade, tako da ne uklonite previše. Ako ste koristili pjenu za brijanje, obrišite je prstom duž granice rasta brade.
 2. Uzmi britvu kroz bradu. Koristite različite upute kako biste uredno i ispravno uredili frizuru. Kretanje britve paralelno s bradom - za liječenje velikih područja kože, okomitih poteza - za podešavanje.
 3. Ponovite sve što je učinjeno na drugoj strani lica.
 4. Uklonite preostalu pjenu i isperite lice hladnom vodom kako biste spriječili krvarenje zbog manjih posjekotina.

Kako oblikovati konturu brade

Mnogi ljudi griješe kada je u pitanju stvaranje brade. Glavni problem je da je linija konture između vrata i brade previsoka. Izgleda da je brada mala za tvoje lice. Ovu pogrešku možete izbjeći slijedeći neke savjete:

 1. Neophodno je imati troslojno veliko ogledalo ili nekoliko manjih, jer morate vidjeti bradu sa svih strana.
 2. Prije nego počnete brijanje ili rezanje brade, trebate zamisliti lagano zakrivljenu liniju koja ide ravno iz ušiju i kreće se ispod linije čeljusti. Trebala bi ići od ušne školjke kroz gornji dio vrata ispod čeljusti (žuta linija na slici). Ovo je ispravan dekolte.
 3. Zatim morate predati dvije okomite crte s obje strane lica, koje su okomite na prvu liniju i slijede vanjski rub sljepoočnica do linije vrata (crvena linija na slici). Rezultirajuće sjecište je idealna kontura brade, koja se može pomaknuti bliže uhu, ako postoji takva potreba.

Postoji još jedan način određivanja dekoltea:

 1. Savijte bradu prema vratu.
 2. Osjeti drugu bradu. Linija s dvostrukom bradom zapravo je stvorila prirodni pregib koji se proteže cijelom dužinom vaše čeljusti. To će biti kao žuta linija u gore opisanoj metodi.

Kako odrezati bradu? foto

Pogledajte dolje: kako podrezati bradu kosilicom, fotografijom za korekciju brade

Pomoćni alati

Za visoku kvalitetu frizure brada sam stroj nije dovoljan.

Sigurno ćete trebati sljedeće dodatne alate:

  trimer ili britva potrebe za registracijom kontura.

Možete označiti obrise sa škarama, međutim, trimer ili britva će učiniti ovaj zadatak puno bolje.

Također, trimer je mnogo prikladniji za rezanje brkova.

Češalj za češalj, u kojoj jedna polovica ima rijetke zube, a druga - česta.

Takav češalj može se naći u svakoj trgovini, ali glavno je da se vaš češalj dobro nosi s češljanjem brade. Također češalj pomaže u izvođenju točnih jednakih linija.

Da biste to učinili, koristite šišanje na češlju.

Male, ali oštre frizerske škare pomoći će u izvođenju finih radova.: Uz njihovu pomoć, možete dati vašoj bradi idealan oblik i ukloniti pojedinačne izbočene dlake.

Naravno, to se može učiniti s običnim strojem, ali rizikujete odrezati više kose nego što vam je potrebno, koristeći samo to.

Pripremite suho brijanje, četkom za čišćenje ili suhim ručnikom kako biste očistili bradu i lice već ukrašene kose.

Uklanjanje dlake će vam pomoći da vidite što se događa tijekom procesa rezanja, i možete odmah napraviti korektivne promjene ako se negdje negdje dogodi neki nedostatak, na primjer, na nekom području postoji hrapavost.

 • Ogledalo. Naravno, da bi pravilno obrezali bradu, morate se vidjeti u ogledalu. To je posebno važno za održavanje simetrije. Preporučljivo je koristiti veliko ogledalo. Također možete koristiti malo povećalo kao pomoćno.
 • Danas se na tržištu pojavio veliki broj različitih alata različite kvalitete od najrazličitijih cjenovnih kategorija.

  Ne biste trebali nastojati kupovati skupe profesionalne strojeve i trimere, međutim, neprihvatljivo je i to da se uštedi novac za kupnju visokokvalitetne opreme.

  Uostalom, poznato je da škrtac plaća dva puta. Idealna opcija je pronaći kvalitetan i istovremeno jeftin stroj i trimer. A u ekstremnim slučajevima, umjesto frizerske škare, možete koristiti oštre oštre uredske škare s malim uskim oštricama. Takvi su alati vrlo pogodni za kućnu uporabu.

  Kako podrezati bradu sa šišačem za kosu?

  Iz raznih razloga nije uvijek moguće odrezati bradu majstora brijača. Ako brada ima kratku duljinu, koju treba održavati i prilagođavati s vremena na vrijeme, to se može učiniti samostalno uz pomoć aparata za šišanje.

  Korak po korak šišanje:

  1. Nakon potrebne pripreme, pažljivo češite bradu za rast kose.
  2. Ovisno o obliku brade, odredite za sebe ona područja koja će se rezati. To može biti cijela brada ili njezini pojedini dijelovi: baza, brkovi ili spremnici.
  3. Odaberite prikladnu mlaznicu za stvaranje željene duljine.Obično se u setu sa strojem nalaze mlaznice, koje ostavljaju dlake duljine 3, 6, 9 i 12 milimetara.
  4. Počnite šišati s obrazima. Stroj se treba kretati u smjeru protiv rasta kose, od brade do ušiju. Ne bi trebali pokušati sve odjednom, slijed i slijed akcija su važni za kvalitetnu frizuru.
  5. Svaki put očistite kosu s lica da biste vidjeli rezultat i izvršili potrebne promjene na vrijeme.
  6. Kada je dlaka na jednom obrazu izrezana na željenu duljinu, nastavite kosu na drugom obrazu. Ponovite iste korake.
  7. Počnite rezati kosu na vratu i donjoj čeljusti. Da biste to učinili, podignite glavu i povucite kožu. Stroj se treba pomicati od dna prema vrhu, najprije u središtu, od Adamove jabuke do brade, a zatim na stranama vrata prema obrazima.
  8. Rastegnite kožu na bradi i podrežite kosu pisaćim strojem protiv njihovog rasta.
  9. Istegnite donju usnu i pažljivo obrijite bradu i prednji vid (kosa raste između brade i donje usne).
  10. Rastegnite gornju usnu i obrijajte brkove nježnim potezima protiv rasta kose.
  11. Otresite kosu i uvjerite se da na bradi nema neobrezanih površina, udaraca i drugih nedostataka. Ako postoji, ponovno idite na ta mjesta s uređajem. Mali nedostaci mogu se ukloniti rezanjem pojedinačnih dlaka škarama.
  12. Skinite nastavak s stroja i označite gornje i donje konture, obrijite suvišnu kosu ispod nule.
  13. Pažljivo očistite svu rezanu kosu, operite je i operite bradu posebnim šamponom, osušite je sušilom za kosu.

  Lijepo uredite kod kuće

  Nezavisno prilagoditi oblik brade je vrlo teško. Potrebno je imati ne samo vještinu upotrebe pisaćeg stroja i trimera, već i određenu tvrdoću i spretnost ručnog rada kako bi se sve radilo bez grešaka i nedostataka.

  Ako nemate priliku otići do profesionalnog brijača, možete pokušati sami podesiti bradu sa šišačem za kosu. Također, nemojte zanemariti pomoć koju vam mogu dati najbliži ljudi: na primjer, možete se pouzdati u svoju djevojku da skraćuje teško dostupna područja.

  Da biste ispravili oblik brade pomoću stroja, morate izvesti sljedeći niz radnji:

  1. pripremite kosu za rezanje i pažljivo je počešljajte na rast kose.
  2. Ovisno o željenoj duljini i obliku, odredite za sebe linije koje će se rezati.
  3. Pogledajte u ogledalo i umetnite češalj u bradu duž željene crte ponavljajući obrise koje ste nacrtali.
  4. Pokrenite stroj uz češalj i izrežite kosu koja strši između zuba. To će vam omogućiti da odrežete dodatnu kosu i stvorite jasan obris odabranog oblika brade.
  5. Prilikom šišanja stavite češalj na željeni kut u odnosu na liniju brade i donju čeljust. Ovaj kut ovisi o obliku vaše brade. Na primjer, prilikom podešavanja brade "patka rep" češalj treba držati pod oštrim kutom prema liniji brade, tako da rezultat bude oštar klin.
  6. Ako je negdje suviše oštar kut, može se zagladiti pomoću stroja ili škarama. U isto vrijeme, pokušajte ne pogriješiti i ne odrezati previše, inače se duljina vaše brade nakon korekcije može značajno smanjiti.
  7. Odrežite brkove na češlju.
  8. Kada je oblik brade konačno podešen, označite gornje (i, ako je potrebno, donje) obrise, obrijejte ekstra strnište.

  Kako brinuti?

  Osim frizura i prilagodbi oblika, briga o bradi uključuje i mnoge druge predmete.

  Slijedeći ove preporuke, moći ćete održavati vašu bradu u izvrsnom stanju i održavati njegovan, uredan izgled:

  • češljanje na bradi je obvezna dnevna procedura. Bez nje, kosa će biti neuredna, brada će dobiti neuredan, divlji izgled.
  • S vremena na vrijeme brada mora biti oprana.Za to koristite posebne šampone. Nemojte pretjerivati: oprati je potrebno jer je kosa kontaminirana.
  • Da bi dali kosi mekoću i poslušnost pomoću raznih alata, kao što je ulje-fluid.
  • Ako je brada tijekom dana često neuredna i ima tendenciju gubljenja oblika, nemojte zanemariti stil. U tu svrhu koristite mekani vosak za fiksiranje.

  zaključak

  Dakle, sada znate, je li moguće rezati bradu sa šišačem za kosu. Kod kuće možete provesti tako važan postupak za njegu dlačica na licu.

  Međutim, frizura i posebno prilagodba oblika vaše brade bit će mnogo bolji u brijačnicama. Ako imate priliku, bolje je potražiti pomoć profesionalaca.

  Međutim, ako nemate takva sredstva, kao i ako ste sigurni u tvrdoću vaše ruke i točnost oka, onda je moguće pokušati sami odrezati bradu. Glavno je da se ne bojite, budite strpljivi i dovršite započeti posao. Zatim, uz odgovarajuću vještinu i malo iskustva, briga o sebi će vam pružiti elegantan, uredan izgled. Uostalom, prekrasna brada je ponos i dostojanstvo vlasnika.

  Pozdrav prijatelji! Moje ime je Anton R.Ja sam popularni bloger i donedavno vlasnik penisa u 13cm! Da, da - točno u 13cm! Ali odlučio sam promijeniti kurac i uspio sam! To sam htio reći ...

  Kada ste mali - Vaša djevojka, naravno, pokušava smiriti, reći da je glavna stvar nije seks, ali duša i sve to jazz. Ali ja sam mlad i zdrav čovjek, imao sam 25 godina - i vjerovao sam u te gluposti ... Sve dok mi nije poslan video gdje je njezin bar dva zdrava muškarca. Toliko o "seksu nije važno" ...

  Odlučio sam da je vrijeme za kraj s tim i počeo proučavati tona literature o proširenju penisa. Gledao sam strane video, preveo englesku književnost u potrazi za nizom mjera koje mogu pomoći. Počeo je pokušavati jelkling, razne narodne metode, kreme i gelove, pumpe i sve to jazz.

  U nekima je struktura penisa drugačija - stoga je za neke tako teško povećati je uz pomoć Titan gela. Ali postoji rješenje! Genetika i struktura penisa se ne mogu ispraviti, ali možete koristiti različite vježbe i metode masaže penisa (jelking), a zajedno s Titan gelom ova tehnika daje REAL REZULTAT! Nakon nekoliko godina pretraživanja i velikog broja metoda koje sam pokušao, konačno sam našao svoju metodu koja radi: TITAN GEL + JELKING je uspio povećati moj penis za 3,5 cmi nakon nekoliko mjeseci obuke, još 1,5.

  Ukupno 5 cm na kraju! 5MM PRIJATELJI! Sada imam 18 cm i mogu biti ponosna na ovu veličinu! Da, nije ogromna, ali žene su stenjale od orgazma - više nego dovoljno.

  Koristite ovu tehniku ​​i zadovoljite svoje žene u krevetu! Naručite Titan Gel i počnite primjenjivati ​​Jelking. Sretno!

  SAMO DANAS! 50% popusta na Titan Gel - roba je ograničena! Naručite!

  Vrlo je teško napraviti bradu ispravno, kako bi bila lijepa, ali je moguće da muški predstavnik provede ovaj postupak kod kuće bez posjeta brijačnicama. Također štedi značajnu količinu novca. Kako izrezati bradu, ne znaju svi muškarci. Danas postoje različite vrste rezanja brade, ali mnogi muškarci radije se oslanjaju na vlastite preferencije i iskustvo u tom procesu. Podrezivanje brkova i brade zahtijeva pažnju i brigu. Za izvođenje postupka najčešće se koriste različiti instrumenti - trimer, škare, britva itd. Kako podrezati bradu, kakav ukras mora obaviti - svaki čovjek odlučuje pojedinačno.

  Kako izrezati bradu

  Za svakog čovjeka, oblik i stil brade mogu biti individualizirani i biti izvrsna osobina izgleda. Iz povijesti je poznato da je brada simbol muškosti i svi su je nosili.Danas, za mnoge mlade ljude, brada nema nikakve veze s fizičkom snagom.

  Vrste brada mogu biti potpuno različite za oblike i vrste. Moda se mijenja svaki put, muškarci su stalno u potrazi za novim trendovima, to je ono što je dovelo do pojave velikog broja frizura.

  Mora se imati na umu da svaka vrsta lica ima vlastitu bradu. Stoga, vrijedi odabrati model koji je pravi za vas.

  Kad podrezujete bradu, uvijek treba voditi računa o boji kose, jer s tamnom kosom i svijetlom kožom ne morate pretjerano voluminoznu bradu, bolje je obrijati kosu kako bi se isticali oštrinom na licu. No, uz laganu ili crvenu kosu, možete ostaviti široku bradu koja neće stajati previše oštro na licu.

  Osim toga, pri odabiru frizure za bradu potrebno je uzeti u obzir rast, jer će svaka vrsta brade i brkova odgovarati muškarcima srednje visine. Visok muškarac najbolje je nositi bradu, što povećava strukturu lica i tijela.

  Glavne faze rezanja brade

  Kvalitativno obrubljena brada dat će urednost vašem izgledu. Moderne frizure za bradu su neograničene, pa razmotrimo kako pravilno izrezati bradu.

  1. Važno je započeti šišanje s pažljivo opranom i češljanom bradom. Budući da kosa postaje prljava na isti način kao i na glavi.
  2. Počinjemo šišanje od obraza i vrata - morate obrijati sav višak kose. Glavna stvar je da se ne pretjerati, jer je dulje vegetacije, više bi trebao biti pokriven obraze i vrat.
  3. Nakon što ste napravili oblik na obrazima i vratu, nastavite skraćivati ​​brkove.
  4. Lagano idite na stranu. Ako imate dugu, gustu bradu, onda je bolje koristiti škare s oštrim krajevima prema gore.
  5. Da biste dobili konus bradu, morate se pobrinuti da oštar dio bude u sredini.
  6. Nakon što radite glavni dio, idite u hramove, koji mogu vizualno promijeniti crte lica. Primjerice, okruglo ili kvadratno lice produljit će duge zalizke, ali za vlasnike uskih ili trokutastih lica odgovaraju kratki hramovi, koji će zaokružiti oblik lica.
  7. Da bi vaša brada bila točnija, koristite trimer za uklanjanje dlačica na teško dostupnim mjestima (ispod nosa i na uglovima usana), dok su vam usta zatvorena.
  8. Uklonite sve dodatke i obrijte preostalu strnjiku, fokusirajući se na liniju čeljusti. U tom slučaju možete koristiti britvu, sve ovisi o željenom obliku. Posebnu pozornost treba obratiti na rubove kosine.

  Na temelju toga vidimo da je za oblikovanje brade potrebno koristiti trimer, britvu, a za deblju vegetaciju možete koristiti makaze.

  Kako izrezati bradu? Kako napraviti elegantnu bradu (foto)

  U suvremenom svijetu brada i brkovi nisu samo dlake na licu, to je element izgleda koji daje individualnost, karakter, pravo umjetničko djelo. Nije ih tako teško uzgajati, ali bit će potrebno puno truda kako bi bili atraktivni i njegovani. Kako lijepo rezati bradu tako da vam se sviđa i drugima? Za to morate proći kroz nekoliko osnovnih koraka.

  Odabir pravog oblika

  Brada nije samo simbol zrelosti i muževnosti, već i moderan trend. Uz njegovu pomoć možete isplativo naglasiti individualnost, stvoriti svoj jedinstveni stil. Danas postoji tridesetak različitih vrsta brada. Razmotrite najčešće opcije.

  Vegetativni pokrov ima kvadratni oblik, pa dobro korigira oblik lica i daje vanjsku sliku muškosti. Pretpostavlja blago izdužene sljepoočnice i brkove.

  kanadski

  To je kratka brada i brkovi. Univerzalna opcija, koja nije samo punim debelim muškarcima.

  Balbo

  To je obrnuti T i brkovi. Vrlo čest tip, pogodan za muškarce kvadratnog lica.

  carski

  Spajalice su spojene s brkovima vertikalno, a brada je glatko obrijana. Pogodan za pravokutne i ovalne oblike lica.

  Hollywoodska brada

  Uključuje vegetaciju oko usana i duž donje čeljusti. Ovu vrstu brade nose George Clooney, Hugh Jackman i druge američke slavne osobe.

  klasična

  Ponekad se naziva i "ruskim". Ovaj tip je pogodan za vlasnike vrlo guste dlake na licu, tanke kose ovdje nije prikladno. Klasična brada ne zahtijeva posebnu njegu, ona samo raste prirodno. Ali ako ga želite u bilo koje vrijeme možete dati željeni oblik.

  Patka rep

  Podsjeća na rusku bradu, ali izgleda urednije i ima šiljast kraj.

  Kratka brada

  Podsjeća na lako neobrijano, u kombinaciji s kratkim i dugim frizurama.

  kraljevski

  Ovo je kratka odrezana brada i brkovi. Popularan zbog svoje sažetosti i suzdržanosti.

  kozja bradica

  Unatoč neprivlačnom imenu, potražnja je među modernim mladima. To je traka kose od donje usne do brade.

  otoka

  Kosa u sredini ispod donje usne, bez brkova. Univerzalna opcija za bilo koji oblik lica.

  Možda nakon uspješne frizure želite igrati sa svojom bradatom slikom, kao što je Isaiah Webb (g. Incredibeard), koji je postao popularan na Instagramu zbog brade.

  Proces samoizgradnje gore navedenih tipova brade može se pogledati u videozapisima za obuku na Internetu, kao i upoznati se sa shemama i fotografijama drugih opcija za šišanje.

  Brada je pravilno odrezana

  Dakle, brada se osušila nakon pranja i možete je početi rezati pisaćim strojem. Da biste to učinili, možete ne samo koristiti sljedeći algoritam, nego i pogledati detaljan videozapis. Također pazite da su alati čisti prije rada.

  1. Da bi vegetacija bila potrebna debljina, frizuru treba pokrenuti s mjesta gdje je najviše kose - od vrata i obraza. U ovom slučaju, dobro prilagođen stroj s laserskim pokazivačem. Odlučite se na zamišljenoj liniji na vratu i uklonite suvišnu kosu s dna.
  2. Sada možete početi modelirati brkove i kosu sa strane. Zapamtite da brkove treba kombinirati s bradom. Počnite šišanje od nosa do uglova usana, uklanjajući izbočenu kosu oštrim makazama.
  3. Sljedeći - viski. Potrebno ih je rezati u skladu s odabranom vrstom brade, tako da se u potpunosti dovrši slika. Uz pomoć zalisaka možete simulirati željeni ovalni oblik lica. Primjerice, kratki hramovi odgovarat će vlasnicima uskog ili trokutastog lica, a dugim - bucmastim i kvadratnim.
  4. Obrij sve nepotrebne dlačice. Preporučljivo je ne prolaziti kroz uređaj nekoliko puta u istom području. Bolje je stati, češljati se kroz kosu i maknuti pojedine dlačice. Nepotrebna vegetacija na obrazima može se ukloniti uklanjanjem mlaznice. Kosu treba očistiti mekanim i glatkim pokretima, krećući se od ušiju do brade.

  Postupak rezanja se ne razlikuje od rada s pisaćim strojem. Za rezanje brade potrebno je i simetrično, s mekim pokretima duž njegovog rasta. Mlaznice će pomoći u kontroli duljine vegetacije, ne dopuštajući odrezati višak. Škare se mogu koristiti za odrezivanje odvojeno rastuće kose na udaljenim mjestima.

  Obratite pozornost na sigurnosne propise. Rezanje električnim uređajima treba obaviti na suhom mjestu, daleko od vode, kako bi se izbjegli kratki spojevi.

  Upute za njegu

  Bradu treba redovito prati šamponom ili hidratantnim sapunom. Međutim, svaki dan to nije vrijedno raditi, inače možete oštetiti prirodni masni sloj kose i osušiti kožu. Unatoč činjenici da je vegetativni pokrov na licu mnogo rigidniji u strukturi od dlake na glavi, preporučljivo je nakon pranja koristiti klima uređaj. To će učiniti bradu mekšom i poslušnom, a također i spriječiti pojavu statičkog elektriciteta.Za temeljito češljanje odaberite češalj sa širokim zubima, kako ne biste trzali kosu.

  Izgledate hrabro i atraktivno danas je vrlo jednostavno. Nije neophodno da to ide u brijačnicu ili stilistima, jer je dovoljno dnevno pravodobno brinuti se za njihov izgled. Samo 10-15 minuta slobodnog vremena pomoći će vam da izgledate lijepo i moderno u bilo koje vrijeme!

  Pravila rezanja brade

  Danas mnogi muškarci žele uzgajati bradu. Nedavno je postao moderan način naglašavanja njihovog individualnog stila. Ranije se brada nosila, uglavnom kako bi se pokazala muškost i fizička snaga. Danas se uzgaja iz više razloga. Moda za frizure ovog elementa muške pojave mijenja se svake godine, zbog čega se pojavljuju brojni novi oblici brade. Stoga je za sve ljude tako važno da znaju kako izrezati bradu.

  Boja kose i kože

  Prije svega, podrezivanje brade, trebali biste obratiti pozornost na kosu i boju kože. Muškarci s tamnom kosom i svijetlom kožom bolje ne bi učinili bradu previše glomaznom, jer će biti previše isticana na licu. U isto vrijeme, ljudi s plavom kosom mogu sigurno napustiti široku bradu.

  Konični oblik

  Stožastu bradu treba obrezati tako da ostane šiljati kraj. Za to se pažljivo češlja i ruši. Na desnoj strani kose malo odrezana. To treba učiniti s dna u smjeru kuta na izbočini čeljusti. Važna točka ovdje je dizajn konusa, za koji je važno projicirati oštar kraj u sredinu brade.

  Klinasta brada

  Izrada bradice u obliku klina, trebate pažljivo obrijati kosu na obrazima. Ako to ne učinite, frizura počinje s činjenicom da čiste kosu na obrazima i vratu uz pomoć pisaćeg stroja. Što dulje želite napustiti, manje se kose uklanja na tim mjestima. Nakon što ste obrijali kosu na obrazima i vratu, nastavite do brkova. U posljednjoj fazi, nastavite s dizajnom brade s češljem i škarama.

  Ovalni oblik

  Da biste pravilno obrezali ovalnu bradu, najprije morate obrijati kosu na vratu pisaćim strojem, a zatim na sljepoočnicama. Nadalje, koristi se način rada s češljem i škarama, u kojem se desna strana reže tako da kosa blijedi prema sljepoočnicama. Nakon toga, na isti način morate rezati i lijevu stranu. U završnoj fazi se izrađuju obrisi brade, daje im se ovalni oblik.

  Ruska verzija

  Ruska verzija je tip ovalnog oblika i ima izgled lopatice. Da biste dobili ovaj oblik, najprije morate izrezati bazu, bez dodirivanja obraza. Vrhovi kose ostaju u izvornom obliku. U sljepoočnicama odvojite jednu kosu od brade. Kosa, smještena ispod donje usne, nježno je uklonjena s vrha i poravnava njihove krajeve. U završnoj fazi brada se češlja kako bi se dobio potreban oblik.

  Pravokutni oblik

  Pravokutni oblik također se naziva kvadrat. Izrezana je gotovo kao ruska verzija. Jedina razlika je u tome što mu daje pravokutni oblik. Da biste to učinili, kosa je uklonjena na obrazima i bliže čeljusti. Brkovi, koji se nalaze u blizini usana, odvojeni su od brade jasnom linijom.

  Kosa za lice oprati

  Počevši s pripremom za šišanje, potrebno je temeljito oprati bradu i dobro je osušiti. Najbolje je oprati šamponom. To se može učiniti ili preko sudopera ili pod tušem. Nakon toga, očistite kosu na licu ručnikom i pustite da se osuši.

  Priprema ogledala

  Vrlo je važno dobro vidjeti postupak frizure, pa morate uzeti veliko ogledalo. Najbolje od svega, trostruka je ili poligonalna. Takvo ogledalo neće dopustiti da propustite teško vidljiva mjesta na licu.

  Priprema mjesta za odrezanu kosu

  Prije nego počnete šišati, morate odmah pripremiti mjesto gdje se može ošišana kosa pasti.Ako želite to učiniti u kupaonici, onda je bolje zatvoriti odvod s utikačem, inače se može začepiti. Da biste se manje počistili, pokrijte umivaonik ili kadu ručnikom ili novinama. Još je bolje odrezati bradu na ulici, a odrezane dlake će odletjeti s vjetrom.

  Kako rezati

  Najučinkovitiji alati za podrezivanje brade su makaze i frizerske škare.

  Rezanje pomoću trimera vrlo je pogodno, jer se može koristiti za mijenjanje priključaka koji se mogu odabrati ovisno o duljini brade. U tom slučaju, najbolje je započeti s rezanjem mlaznice za veću duljinu. Šišanje s trimer ne zahtijeva nikakve vještine i vrlo je pogodan za početnike.

  Frizerske škare

  Frizerske škare su također učinkovito sredstvo za rad s bradom. Istina, oni zahtijevaju određene vještine i iskustvo. Da biste ubrzali proces i pravilno kosili bradu škarama, najbolje je koristiti ih u kombinaciji s češljem.

  Faza frizure

  1. Šišanje počinje s obrazima i vratom, gdje trebate obrijati sav višak kose. Ovdje je glavno da ne bude previše gorljiv, jer s dugom vegetacijom vrat i obraze trebaju biti pokriveni u većoj mjeri.
  2. Nakon završetka rada s vratom i obrazima, treba nastaviti s dizajnom zone brkova.
  3. Zatim izrežite bočne dijelove, što je najbolje učiniti s posebnim škarama s oštrim vrhovima usmjerenim prema gore.
  4. Oblikovanje čunja za bradu je sljedeći korak. Ako želite postići ispravan oblik, morate se pobrinuti da se oštar dio nalazi strogo duž središnje linije.
  5. Nadalje, nakon završetka glavnih faza, nastavite do hramova, s kojima možete vizualno promijeniti crte lica.
  6. U završnoj fazi, podrezivanje uklanja dlake na teško dostupnim mjestima. Pozornost treba posvetiti i kosim rubovima brade.

  Pravilno podrezati bradu kod kuće nije tako teško. Glavno je da jasno slijedite sve upute i pravilno koristite alate za rezanje.

  Posljednji na forumu

  • Elena Moiseeva

  Ne znam koliko će vrijediti. čitati

  Christian aquila

  Pa, jasno je kao dan. Čet čitati

  Bro admin

  Pogledajte videozapis: Seranovi 111 epizoda Što rekoh ne porekoh (Veljača 2020).

  Loading...