Njega kože

Priprema za rinoplastiku nosa: hrana, analize, koje je vrijeme? Preporuke plastičnog kirurga

rinoplastika (starogrčki ῥίς, rp ῥινός - nos + πλαστική - plastika) je korekcija urođenih ili stečenih deformiteta nosa, kao i potpuna obnova nedostajućeg nosa.

Rinoplastika je dio plastične kirurgije, koja proučava ne samo načine za vraćanje nedostajućeg nosa i njegovih dijelova zamjenom oštećenja živih tkiva, nego i načine kirurškog ispravljanja urođenih i stečenih nepravilnih oblika nosa. Ruski profesor, P. Dyakonov, pisao je o ovoj kirurškoj intervenciji na sljedeći način: "Operacija ispravljanja unakaženog nosa, poznata i kao rinoplastika, jedan je od posebnih slučajeva praktične primjene općih pravila plastične kirurgije."

Zadatak plastične kirurgije je vratiti ispravne oblike koji su narušeni u fazi embriogeneze ili kao posljedica bilo kakvih bolesti ili mehaničkih (traumatskih) oštećenja tijekom života ili u slučaju urođenog daunizma.

Prve operacije rinoplastike provedene su prije mnogo stoljeća u drevnoj Indiji, Arabiji i Perziji. Tehnika obnavljanja nosa u svom povijesnom razvoju prošla je kroz tri razdoblja. Prvo razdoblje započelo je oko 1000 godina prije Krista. e. u Indiji. Tijekom tog razdoblja, kirurzi za rinoplastiku koristili su poklopce tkiva s čela, obraza i stražnjice. Drugo razdoblje razvoja rinoplastike odvijalo se u Europi od 1450. do 1760. godine. U isto vrijeme, korišteni su kožni presadci iz ruke, obraza, a također je poboljšana tehnika uzimanja poklopca s čela. Treće razdoblje u razvoju rinoplastike započelo je 1760. godine. Počeli su nanositi kožni preklop s podstavom i uz podršku, proučavali probleme vezane uz stvaranje koštane potpore, uz obnovu sluznice nosa. Postojala je opsežna znanstvena literatura o rinoplastici.

Kako točno: rinoplastika ili plastični nos?

Oba koncepta znače istu stvar. Postoji nekoliko vrsta operacija:

 • septoplastytijekom kojih se mijenja oblik nosne pregrade. Često se propisuje za probleme disanja iz medicinskih razloga.
 • Zatvorena rinoplastika, Proces obavljanja sljedećeg - kroz jedan ili više rezova, koža je odvojena od hrskavice i kosti. Tada je u tijeku rad na uklanjanju ili, naprotiv, izgradnji potrebnog dijela, nakon čega je koža prošivena. U ovom slučaju, kolumela se ne reže. Zatvorena tehnika se često prakticira.
 • Otvorena rinoplastika - potrebno je kod velikog rada kirurga. Izrezuju se nazalna šupljina i kolumela.
 • sporedan - koristi se za ispravljanje problema nakon prve operacije.
 • Nekirurška rinoplastika, Oko 7% pacijenata koristi ovu metodu. Koristi se za glatke uglove vrha nosa, za glatku asimetriju, vizualno ukloni lopov. Nedostatak ove prakse je u tome što se punila otapaju nakon godinu dana, a mogu i migrirati na drugo mjesto.

Do trenutka kada operacija traje od 30 do 60 minuta. Ponekad otvorena rinoplastika može trajati i do 1,5 sati.

Moguće je mijenjati vrh i krila nosa Aptos nitima, ali se u praksi vrlo rijetko koristi zbog mogućeg puknuća i stvaranja ožiljaka.

Indikacije za rinoplastiku

 1. Bump na nos.
 2. Nos je zakačen, debeo ili previše oštar.
 3. Predugo.
 4. Sa širokim nosnicama.
 5. Oblik sedla.
 6. Zakrivljenost nosne pregrade.
 7. Urođena deformacija.
 8. Ozljede.

Kada kirurg može odbiti operaciju

 • S dijabetesom.
 • Ako postoji povijest zatajenja srca i vaskularne bolesti.
 • U slučaju bolesti jetre i bubrega.
 • S aktivnim oblikom tuberkuloze.
 • Tijekom trudnoće i menstruacije (operacija je zakazana za 10. dan ciklusa).
 • S ARVI.
 • S rakom.
 • S mentalnim poremećajima.
 • U dobi od 18 godina.

Važno je! Rinoplastika se ne preporučuje nakon 40 godina, jer se u tom slučaju proces oporavka usporava, a rizik od komplikacija je visok.

Što je rinoplastika?

Rinoplastika je kirurška ili injekcijska metoda za ispravljanje deformiteta ili nesavršenosti nosa. Također uključuje složene operacije za potpunu obnovu nosa.

Ljudski nos je složen organ koji je odgovoran za mnoge zadatke: od disanja do pravilnog metabolizma.

Ima složenu strukturu nosnih i frontalnih kostiju, velike, male, lateralne i dodatne hrskavice, tako da različiti tipovi rinoplastike zahvaćaju sve dijelove tijela.

Pomoću takve operacije nos je proporcionalan, izravniji, tanak, s jasno izraženim nosnim mostom, urednim krilima i nosnicama, te malim vrhom.

Kvalitativno izvedena rinoplastika vizualno preobražava osobu, čini njezine crte lica skladnijima, tanji, aristokratski. Ispravljaju se problemi estetske i medicinske prirode, što se može vidjeti na fotografijama prije i poslije na internetu.

Rinoplastiku mogu obavljati samo kvalificirani liječnici - plastični kirurzi s dugogodišnjim iskustvom. Činjenica je da nosna korekcija zahtijeva veliku odgovornost stručnjaka, jer se u protivnom povećava rizik od neuspješnog rezultata.

Značajke operacije

Trebate biti svjesni da operativna rinoplastika uključuje izradu rezova skalpelom kako bi se simulirao oblik u otvorenoj nosnoj šupljini pomicanjem ili djelomičnim uklanjanjem hrskavice.

Liječnik mora odgovorno liječiti sve faze operacije.

Nos je organ odgovoran za disanje, koji neizravno utječe na pravilnu zasićenost krvi kisikom, odnosno metaboličke procese u cijelom tijelu.

Moderne metode korekcije često kombiniraju ne samo estetsku korekciju oblika, već i obnovu pravilnog nosnog disanja.

Trebate se obratiti provjerenom profesionalcu.

Postoje slučajevi kada su se žene prijavljivale na klinike, gdje nesretni stručnjaci ne samo da nisu riješili probleme pacijenata, već su čak i pogoršali oblik nosa umjesto prilagodbe, ali i oštetili neka tkiva, izazvali su opsežno oticanje lica svojim djelovanjem.

Ne zaboravite da se vitalni organ nalazi u blizini - mozak.

Kvalitetna kirurgija moguća je samo u specijaliziranim klinikama - pažljivo proučite recenzije na internetu i potražite savjet najpouzdanijih stručnjaka.

Trošak rinoplastike

Troškovi usluga u Moskvi i St. Petersburgu otprilike su jednaki. Prosječna cijena za svaku vrstu rinoplastike:

 • Non-kirurški - od 500 rubalja. u jednom postupku
 • Rekonstrukcija obrasca - od 32 tisuće rubalja,
 • Smanjenje obrasca - sa 9 tisuća rubalja,
 • Posttraumatski oporavak - od 300 tisuća rubalja.,
 • Patching rhinoplasty po Converse - od 92 tisuća rubalja.

Vrste rinoplastike

Moderna plastična kirurgija nudi nekoliko mogućnosti za korekciju oblika nosa.

Na temelju želja klijenta, fizioloških karakteristika nosne šupljine i hrskavice, medicinskih pokazatelja, procjene količine rada, možete odabrati jedan ili drugi način rada.

U slučaju manjih nedostataka, preporučuje se ispraviti oblik injekcijom, a ne operacijom.

pogledOpće informacijeBit operacije
Zatvorena rinoplastikaKao minimalno invazivna tehnika za ispravljanje oblika nosa, zatvorena operacija je najučinkovitija.
Preporučuje se ispravljanje manjih nedostataka u obliku, primjerice, vrha nosa.
Ključne prednosti:
mala vjerojatnost edema, niska invazivnost, minimalni rizik od komplikacija.
Kirurg čini male rezove unutar nosne šupljine, a zatim ih šava. Na vanjsku kožu ne utječe.
Otvorena rinoplastikaKompleksna i zahtjevna metoda korekcije od kirurga. Potreban je za teške deformacije kostiju nakon mehaničkog stresa, lateralne ili gornje zakrivljenosti, ako je potrebno, upotrebe kalema. Također, metoda se koristi za osteotomiju.U naborima između nozdrva izrađuju se rezovi, zbog čega se koža odvaja od hrskavice. Zatim, kirurg izvodi potrebne manipulacije.
Nekirurška (injekcijska) rinoplastikaNajmoderniji i najsigurniji način za poboljšanje izgleda s konturnom rinoplastikom.
Preporučuje se provođenje postupaka jednom u 1-2 godine.
Kozmetolog koristi injekcije punila - gel ili tekuće pripravke na bazi hijaluronata. Tvar ispunjava potrebne šupljine i ispravlja nesavršenosti leđa, vrha, nosnica ili bilo kakvih nepravilnosti.

Indikacije i kontraindikacije

Žene nastoje poboljšati svoj izgled, a ako im se oblik nosa čini nesavršenim, mogu se poslužiti plastičnom kirurgijom ili injekcijama punila.

Indikacije se mogu podijeliti u dvije vrste - medicinske i estetske. Sljedeći čimbenici smatraju se medicinskim.

Indikacija

 • Zakrivljena hrskavična stijenka, koja otežava disanje i izaziva edem respiratornog trakta tijekom izlaganja temperaturi,
 • Posttraumatska deformacija oblika, zakrivljenosti ili pomaka hrskavice,
 • Kongenitalni defekti koji otežavaju disanje.

Estetske indikacije su vrlo uvjetne i nisu izravne indikacije za operaciju, osim za očite slučajeve nesrazmjera.

Indikacija

 • Široke nosnice ili leđa,
 • Veliki vrh nosa ("krumpir"),
 • Prisutnost izraženog grbavca,
 • Nedostatak izraženog nosa,
 • Nabavljen nos, sa savijenim vrhom,
 • Prevrnut.

Postoje brojne kontraindikacije za operacijsku rinoplastiku.

KONTRAINDIKACIJE

 1. akutne infekcije
 2. maligni tumori,
 3. herpes,
 4. nisko zgrušavanje krvi,
 5. akutni rinitis,
 6. bolesti srca
 7. pijelonefritis,
 8. mentalni poremećaji.

Također ne možete prilagoditi oblik nosa tijekom trudnoće i dojenja, kao i tijekom menstruacije.

Analizirajte svoj stav prema izgledu i odlučite je li operacija zaista potrebna ili ste spremni prihvatiti sebe prirodnom ljepotom.

Priprema za rinoplastiku

Operaciji prethodi pripremno razdoblje. Plastični kirurg treba savjetovati pacijenta i pripremiti ga za operaciju, raspraviti njegove želje, ispitati njegovo zdravstveno stanje, objasniti nijanse stvaranja "novog" nosa.

Prije plastične kirurgije treba proći niz standardnih pregleda, koji uključuju kompletnu krvnu sliku i biokemiju, EKG i konzultacije s terapeutom.

Ako pacijent nema kontraindikacija, onda ga šalju u dnevnu bolnicu.

10-15 dana prije prijema u bolnicu, klijenti klinike moraju se odreći alkohola, pušenja, teških obroka i dijete i uzorak spavanja.

Nekoliko sati prije početka eliminira korištenje hrane i vode - kršenje ovog pravila može dovesti do negativnih posljedica kirurške intervencije.

Ako namjeravate potpuno ispraviti oblik ili ispraviti ozbiljne nedostatke, uvijek se prije konzultacija s anesteziologom konzultirajte s anesteziologom - težak zahvat bit će proveden pod općom anestezijom i zahtijeva pregled intolerancije na sastojke anestezije. Nedostaci u obliku vrha nosa korigiraju se pod lokalnom anestezijom.

Tako da se plastika ne čini tako zastrašujućom, liječnici preporučuju gledanje tematskih videa na internetu, čitanje više materijala o rinoplastici i podešavanje na pozitivan rezultat.

Kako ide operacija? (stupnjevi)

Kirurški tipovi rinoplastika sastoje se od nekoliko faza:

  1. Anesteziolog pacijentu ubrizgava lokalnu anesteziju s manjim kirurškim zahvatom ili postavlja opću anesteziju za složenije slučajeve deformiteta hrskavice. Dodatna anestezija može se provesti kako bi se onemogućili receptori.
  2. U području kolumele, između nosnica, napravljen je tanki rez skalpelom i sama operacija počinje - otvorena ili zatvorena. U prvom slučaju kirurg oslobađa hrskavicu od kože, u drugom - vrši potrebne manipulacije bez privremenog uklanjanja kože.
  3. Uz pomoć kirurških instrumenata liječnik ispravlja nedostatke o kojima se raspravlja s pacijentom. Ako je potrebno, implantati se umetnu u područje hrskavice ili, naprotiv, dio tkiva se ukloni. Prosječno vrijeme rada je 50-120 minuta.
  4. Na kraju zahvata nanosi se šav, a nos zatvara fiksirajućim zavojem. Neoperativne mogućnosti za rinoplastiku za korekciju malih dijelova nosa zahtijevaju samo lokalnu anesteziju ili se izvode bez nje, pa se korekcija sastoji od tri faze - pripremne, injekcijske i rehabilitacijske. Ako je potrebno, injekcija se ponavlja.

Najnapredniji način ispravljanja grešaka u izgledu je laser - ovaj alat zamjenjuje skalpel, smanjuje gubitak krvi i potiče brzo zacjeljivanje tkiva. Na konzultaciji s plastičnim kirurgom saznajte više o nijansama postupka.

Izbor klinike i liječnika

Ovo je vrlo važna faza, čiji uspjeh će odrediti sam proces operacije i trajanje razdoblja oporavka. Odabir klinike, morate obratiti pozornost na zakonske dokumente, dozvolu. Preporučuje se da pročitate recenzije na internetu o osoblju, kao io procesu i rezultatima operacija. Odabir liječnika, morate proučiti njegov portfelj, recenzije kupaca, razgovarati osobno.

Prvo savjetovanje

Kada pacijent dođe na prvi posjet odabranom kirurgu, govori o tome što mu smeta i što mu se ne sviđa.

Također morate obavijestiti liječnika o rezultatu koji želite dobiti nakon plastične operacije. Ako pacijent osim estetike ima i neke funkcionalne probleme, također ih treba izraziti.

Kirurg pažljivo sluša, izvještava o mogućim posljedicama nakon operacije i ograničenjima, pregledava nos specijalnim alatima.

Zatim snima fotografiju i na računalu stvara model budućeg oblika. Zatim raspravljamo o mogućim opcijama za operaciju. Liječnik nudi svoje profesionalno gledište.

Nakon odobrenja svih nijansi, liječnik daje smjer istraživanja.

Usput, u ovoj fazi možete odrediti cijenu operacije.

pregled

Neophodno je, osim pregleda liječnika na kojem mora pregledati nos, morati podvrgnuti dijagnozi. To je u analizi. To je potrebno kako bi se identificirale kontraindikacije, koncept mogućnosti nastanka neželjenih učinaka nakon operacije, kako bi se procijenilo cjelokupno funkcioniranje tijela. Možda će se preporučiti estetski postupci za rinoplastiku ili nužan tijek liječenja određenih bolesti.

Na popisu analiza:

 1. - ukupna krv, biokemija - urea, protein, bilirubin, kreatinin, AlAT, glukoza, natrij, AsAT, kalij,
 2. - HIV, RW,
 3. - urin.

Osim toga, obavezno učinite sljedeće:

 1. - EKG,
 2. - rendgenski snimak prsnog koša ili fluorografija,
 3. - Snimka nosa.

Važno je! Rezultati krvi vrijede samo 10 dana.

U slučaju otkrivanja kontraindikacija za operaciju nosa, postoje dva načina rješavanja problema:

 1. Ispravljanje zdravstvenih poremećaja.
 2. Odbijanje operacije.

7 dana prije rinoplastike

 • Preporuča se pripremiti popis potrebnih lijekova koje možete dobiti od liječnika i posjetiti ljekarnu.
 • Trebali biste početi uzimati multivitamine kako biste ojačali cijelo tijelo i krvne žile.
 • Morate prestati koristiti kozmetiku.
 • Ljudi koji nose naočale s masivnim okvirom moraju ih promijeniti na lakši način ili ih zamijeniti lećama.
 • Učiniti sve kako bi psihološka atmosfera bila povoljna, a nijedan dom i radni trenutak ne bi mogli odvratiti pozornost od pripreme i, najvažnije, od oporavka nakon operacije.

Neposredno prije rinoplastike

 1. 8 sati prije operacije, ne morate piti i jesti, tako da je izlaz iz anestezije jednostavan.
 2. Ne koristite parfeme i kozmetiku.
 3. Nemojte nositi odjeću s ovratnikom.
 4. Trebate pripremiti sve potrebne lijekove.
 5. Ne preporučuje se uzimanje nakita, satova, leća, naušnica i umjetnih trepavica na kliniku.

Pripremajući se za operaciju, ne smijete zaboraviti na dokumentarnu stranu transakcije. Važno je prepoznati prava i obveze stranaka, upoznati se s jamstvom ako vas rinoplastika ne zadovoljava. To će pomoći u izbjegavanju problema.

Važno je! Opteretite odluku ponovno!

Ako ste odlučni i sigurni u ispravnost odluke - samo naprijed!

Preporuke liječnika

 1. U bolnici morate uzeti - putovnicu, proizvode za osobnu higijenu, osobne stvari.
 2. Dan prije operacije jedite samo mekanu hranu i pijte tekućinu.
 3. Noć prije operacije napraviti crijeva čišćenja.
 4. Noću, uzmite sedativ.
 5. Na dan operacije oprati se ujutro, ali ne koristiti kozmetiku.
 6. Nakon operacije nije preporučljivo piti vodu kako ne bi došlo do povraćanja.
 7. Dan nakon rinoplastike ne može uzeti čvrstu hranu.

Izbor metode anestezije provodi kirurg. Najčešće se koriste:

 • lokalna anestezija, koja uključuje samo obamrlost zahvaćenog područja. Istovremeno, osoba je svjesna i čuje operaciju. Bol se osjeća u rijetkim slučajevima. Uglavnom se koristi za korekciju septuma,
 • lokalno uz sedaciju je prikladno rješenje za anesteziju.
 • opća anestezija, najčešće se koristi za rinoplastiku vrha nosa. Sigurniji način u odnosu na drugi.

Pacijenti se uvijek boje boli. Što se tiče rinoplastike, tijekom operacije ništa se ne osjeća jer se koristi anestezija ili analgetik.

Bol može biti u razdoblju oporavka. A onda, oni nisu toliko jaki. U osnovi, neugodnost nastaje zbog turunda u nosu.

oporavak

Obično je operacija nosa popraćena sljedećim manifestacijama:

 • - oticanje nosa i očiju,
 • - gubitak osjetljivosti
 • - nazalna kongestija,
 • - osjeti boli.

Kada je tijekom operacije kost trebala biti slomljena, na nos je nanesen gips na 10 dana. Jaki edem pojavljuje se oko nosa, koji prolazi tijekom prvog mjeseca. Odredite rezultat operacije može biti samo šest mjeseci. Toliko vremena će biti potrebno za zacjeljivanje tkiva.

Prvi tjedan pacijent će morati spavati s podignutom glavom kreveta i samo na leđima, ne piti niti pušiti. Hrana bi trebala biti ispravna. Nakon što je gips uklonjen, pacijent redovito posjećuje liječnika. Tijekom zacjeljivanja nosa ne preporuča se nositi naočale, jesti začinsku i toplu hranu, baviti se tjelesnom aktivnošću.

Ozbiljnost operacije i komplikacije utječu na vrijeme zacjeljivanja. U idealnom slučaju, nakon 10 dana pacijent se može vratiti u normalan život i čak ići na posao.

Opasnost od rinoplastike

Rinoplastika - kirurška intervencija. I svaka operacija je uvijek rizik. To je mogućnost anafilaktičke reakcije na anestetik, toksični šok, pretjerano krvarenje, lomove kože, opekotine.

U prvim satima postoji mogućnost anafilaksije, respiratornih poremećaja, vida, skrivenih komplikacija u obliku krvarenja i hematoma.

Rijetko se dogodi da infekcija padne i potrebno je piti antibiotike, a ponekad i hormone. Kod sepse se provode transfuzije krvi.

Prema statistikama, tri od deset pacijenata nisu zadovoljni rezultatom operacije.

Priprema za rinoplastiku i pridržavanje preporuka liječnika izbjegavaju komplikacije.

Što je rinoplastika i koja je njezina složenost?

Operacija ispravljanja nosa ima dva smjera, a to su: rinoplastika - postupak koji se izvodi kako bi se ispravio oblik nosa s estetskog stajališta, a rhinoseptoplastika - postupak koji se provodi kako bi se ispravio oblik nosa, ali i njegove funkcije.

Svi dobro znamo da naš nos obavlja funkciju disanja, ovlaživanje zraka, pročišćavanje i ispuštanje zraka u pluća. Stoga je potrebno provesti operaciju tako da ni u kojem slučaju ne narušava njezine funkcije. A zbog toga, specijalist mora temeljito poznavati anatomiju lica i imati veliko iskustvo u ovom području.

Teškoća u rinoplastici je u tome što nos ima složenu anatomsku arhitekturu i ne obavljaju se svi plastični kirurzi. U ovom malom području ima mnogo hrskavica, ligamenti koji se vežu na strukturu kosti. Ne zaboravite na kožu i sluznicu.

Tko provodi rinoplastiku i koja je njezina osobina?

Oba kirurga i plastični kirurzi su uključeni u operaciju nosa. Trebali biste znati da kirurzi ORL ne rade estetsku korekciju nosa. Oni rade kako bi ispravili svoje funkcije. U nekim centrima za plastičnu kirurgiju dva stručnjaka mogu raditi na jednom nosu. I svaki od njih obavlja onaj dio posla u kojem je iskusniji.

Danas se rinoplastika izvodi na dva načina: otvorena i zatvorena. U prvom slučaju bit će vanjski ožiljak, au drugom odsutnost. Kada je ožiljak unutarnji, gotovo je nemoguće utvrditi po izgledu da je pacijent imao rinoplastiku. Način na koji će se operacija izvoditi odabire kirurg i sve ovisi o složenosti zadatka.

Ako nema poteškoća, a rinoplastika se provodi prvi put, tada najčešće liječnik obavlja operaciju zatvorenom metodom. U slučaju da je nos nakon ozljede, ponavlja se operacija nosa, itd., Tada liječnik mora napraviti više manipulacija, te stoga izvodi otvorenu rinoplastiku.

3 mitova o rinoplastici: što je istina i što je lažno?

Mitovi o rinoplastici su obmane i pogrešni stereotipi povezani s njom, čije porijeklo možemo samo nagađati. Praktično svaki pacijent tijekom konzultacija s kirurgom kaže da je čuo mnogo različitih informacija o operaciji i ne zna je li istina ili ne. Na Elgreloo.com ćemo vam ispričati 3 mitova o rinoplastici.

Mit broj 1. Nikada ne možete predvidjeti kakav će biti nos.

Zapravo, nije. Pacijent kaže liječniku kakav nos želi. Kirurg pregledava pacijenta i kaže pacijentu kako može zadovoljiti pacijentov zahtjev. Ponekad, zbog individualnih anatomskih značajki, nemoguće je napraviti nos za koji pacijent sanja, pa liječnik nudi alternativu. Na računalu, uz pomoć posebnog programa, liječnik oblikuje budući nos i pokazuje kako će izgledati na licu pacijenta.

Mit broj 2. Možete napraviti sebi nos bilo kojeg oblika i veličine.

Vrlo često, pacijenti već dolaze s fotografijom zvijezde i traže da naprave nos, kao njihov idol. Naravno, s jedne strane pomaže kirurgu da razumije što pacijent želi. No, s druge strane, takav vam nos možda ne odgovara, jer nemate ovalno lice i druge proporcije, a izgledat će ružno. U tom slučaju, plastični kirurg može odbiti operaciju ili predložiti opcije za oblik nosa za vas.

Mit broj 3. Nos nakon operacije može nestati.

U slučaju da je bolesnik temeljito pregledan prije operacije, on nema nikakvih sistemskih bolesti, pa su takvi problemi isključeni. Nakon operacije mogu se pojaviti komplikacije, nos možda nema oblik kao što se očekivalo, funkcije nosa mogu biti smanjene. Ali ako odete na kliniku gdje rade visokokvalificirani stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom, tada je vjerojatnost komplikacija minimizirana.

Vi živite u Kijevu ili u bilo kojem drugom gradu Ukrajine, želite napraviti sami rinoplastika, onda biste trebali kontaktirati kliniku "Nove Tilo". Visokokvalificirani stručnjaci provode korekciju funkcionalnih i estetskih nedostataka. Za vas smo pripremili priopćenje za javnost o klinici "Nove Tilo", gdje možete saznati sve usluge koje se u njoj pružaju.

To su sve informacije koje trebate znati o ispravljanju oblika nosa. Sada znate koje su poteškoće u takvoj operaciji, njezine osobine, glavne indikacije i kontraindikacije, a također smo vam donijeli 3 mita o rinoplastici i rekli vam trebate li im vjerovati ili ne. Obratite se stručnjacima u ovom području i ne vjerujte liječnicima koji imaju malo iskustva u ovoj industriji.

Pogledajte videozapis: Nehirurska korekcija nosa, neoperativna, tecna rinoplastika bez operacije (Studeni 2019).

Loading...