Lasersko uklanjanje dlaka

Koliko lasersko uklanjanje dlaka i koliko sjednice su potrebne za potpuno uklanjanje dlaka

Mnoge žene provode većinu života boreći se s neželjenim dlakama. Koliko je načina čovječanstvo izmislilo da bi ih se riješilo! Uglavnom, svi su bolni i, najgore od svega, nedjelotvorni. Ali nedavno, nova metoda uklanjanja neželjene vegetacije - lasersko uklanjanje dlaka. Sada je vrlo popularan. Čak iu običnim salonima možete dobiti sjednicu. Razmotrite sljedeća pitanja: što je lasersko uklanjanje dlaka, koliko je dovoljno, recenzije, cijena postupka.

Suština metode

Svjetlosni snop određene duljine, precizno fiksiran, detektira i uništava folikule kose svojom energijom visoke gustoće. Potonji pada zajedno s dijelovima korijena. Tada postaje tanja i počinje rasti znatno sporije. Često potpuno nestaje.

Ali za uspješnu sesiju uređaj mora biti pravilno konfiguriran tako da ne ošteti područje koje se tretira.

Za jedno uključivanje uređaja obrađuje se mala površina. Stoga se obično različita područja izmjenjuju naizmjence.

Učinak lasera može biti trodimenzionalan (za obradu područja velikog područja) i viziranje (za uklanjanje pojedinačnih dlaka).

Postoji značajna razlika u vremenu potrebnom za postupak. Područje gornje usne liječi se 20 minuta, područje bikinija i pazuha - više od sat vremena.

kontraindikacije

Ne može svatko koristiti lasersko zračenje za uklanjanje neželjenih dlaka. Ne možete je zadržati, ako imate na mjestima namjeravanog utjecaja:

 • Kožne bolesti, akutne ili kronične.
 • Upalni procesi.
 • Proširene vene.
 • Nedavni tan
 • Veliki broj madeža.
 • Povreda integriteta kože.
 • Metalni implantati.

Kontraindikacije za lasersko uklanjanje dlaka su i:

 • Trudnoća.
 • Prehlade u akutnoj fazi.
 • Alergijska stanja.
 • Mlađe dobi.

Ako se ta pravila ne poštuju, na koži se mogu pojaviti opekline, ožiljci i upale. Prije postupka morate se obratiti liječniku.

Što razmotriti

Potražnja stvara ponudu. Stoga, lasersko uklanjanje dlaka saloni rastu kao gljive nakon kiše. Ali za kvalitetu postupka potrebno je:

 • Nova oprema.
 • Obučeni profesionalci.
 • Klinika ima dozvolu za korištenje laserskog uređaja.

Zašto je bolje napraviti lasersko uklanjanje dlaka na novoj modernoj opremi? Zato što se stalno poboljšava i postaje manje bolno i opasno. Stariji strojevi ne oštećuju samo folikule dlake, nego i tkiva oko nje. Osim toga, postupak je bio vrlo bolan. I tek krajem prošlog stoljeća počeo je proizvoditi nove uređaje s anestetičkim sustavom hlađenja.

Na profesionalnost osoblja i ne mogu govoriti. Čak i uz najnoviju opremu, nesposobni operater može vam donijeti više štete nego koristi. Rezultat mogu biti opekotine, ožiljci.

Recenzije laserskog uklanjanja dlaka pokazuju da se postupci razlikuju ne samo u cijeni, već iu rezultatu. Ponekad, mijenjajući mjesto održavanja, žena prestaje primjećivati ​​znakove poboljšanja. Zatim se morate vratiti prethodnim stručnjacima ili, ako to nije moguće, potražiti nove.

Trošak laserskog uklanjanja dlaka ubrzano se smanjuje, ali i dalje ostaje prilično visok. To može biti 500 i 5000 rubalja.

Cijena ovisi o površini parcele. U mnogim kozmetičkim salonima je izravno proporcionalan broju uključaka uređaja. Što više puta dolazite na proceduru, to manje kose trebate ukloniti, jeftinije će vas koštati da odete do kozmetičara.

Ali u mnogim klinikama cijena postupka je fiksna i ne ovisi o području koje se liječi.

Laserski aparati

Lasersko uklanjanje dlaka - spas od viška kose. Povratne informacije od korisnika sugeriraju da ljudi povremeno mijenjaju lokaciju epilacije pomoću različitih laserskih uređaja.

Dobro je ako se to ne radi suđenjem i pogreškom, već nakon savjetovanja s kompetentnim liječnikom. Uostalom, različiti uređaji namijenjeni su različitim tipovima kose i kože.

 • rubin - boriti se protiv tamne kose na svijetloj koži. Vlasnici tamne kože i plave kose teško mogu vidjeti svoje folikule s takvom laserskom zrakom. Zbog toga će postupak za njih biti neučinkovit.
 • dioda - za obradu kose bilo koje boje.
 • aleksandrit - za uklanjanje tvrde tamne kose, čiji je rast uzrokovan hormonalnim promjenama. Uz njihovu pomoć možete ukloniti pretjeranu pigmentaciju i tetovaže.
 • neodimij (infracrvena zraka) - za liječenje akni, ožiljaka, uklanjanja dlačica s tamnom kožom.

Osjetljivost uklanjanja dlačica

Kažu da osjetljivost na postupak uvelike ovisi o tome kako ste se riješili kose. Oni koji su mogli izdržati depilaciju, gotovo nisu osjetili bol tijekom lasera. A oni koji su navikli da koriste manje traumatične britve podnose to vrlo bolno.

Promotivni članci uvjeravaju nas da je lasersko uklanjanje dlaka gotovo bolno. Ali u stvarnosti to nije. Kupci su često spremni vrištati od boli. Kako bi operacija bila što je moguće osjetljivija, koriste se razne metode: sprejevi, posebne cijevi kroz koje se hladi tretirana površina. Prethodno korišten led. Povratne informacije od korisnika ukazuju na to da prije zahvata koriste "Nise" ili drugi anestetik.

Osjetljivost postupka ovisi o:

 • Zone ponašanja (najviše bolno je područje bikinija, a zatim gornja usna).
 • Pojedinačna prenosivost.
 • Struktura kose
 • Njihove boje.

Kada rezultat postupka postane vidljiv

Koliko dugo traje lasersko uklanjanje dlaka? Pregledi pokazuju da njegova učinkovitost ovisi o mnogim čimbenicima. Nisu svi još uvijek poznati.

Iako reklamni članci često obećavaju potpuno odlaganje neželjenih dlaka, zapravo ih gotovo nitko ne uspijeva riješiti zauvijek.

Ali obično se trećim postupkom već može uočiti pozitivan rezultat. To se očituje u sporijem ponovnom rastu dlake. Oni postaju mnogo tanji, a njihov broj se smanjuje nakon što se na njih aplicira laserska epilacija.

Koliko je dovoljno za recenzije

Broj sesija za svakog pacijenta je individualna stvar. No opći trendovi mogu se uočiti.

Koliko dugo traje lasersko uklanjanje dlaka? Recenzije pokazuju da je za uklanjanje tankih i ne jako tvrdih dlaka dovoljno 2 do 4 sesije. Drugi put kada trebate doći za oko mjesec dana, onda će se interval povećati još dva tjedna.

Koliko dugo traje lasersko uklanjanje dlaka? Nakon 6-10 postupaka, intervali između sesija mogu se povećati na jednom godišnje.

Koliko puta morate proći uklanjanje dlaka ovisi o mnogim čimbenicima. To je prvenstveno:

 • Hormonske značajke.
 • Gdje želite ukloniti kosu?
 • Debljina i krutost kose.
 • Njihova boja. Tamnije je lakše rukovati, teže je svijetlo i sivo.
 • Stopa rasta kose.

Uvjetno sve žene (i muškarci koji sve više koriste lasersko uklanjanje dlaka) mogu se podijeliti u tri skupine.

U prvu skupinu spadaju oni koji imaju vrlo malu kosu, a nalaze se ispod pazuha, u području bikinija i na nogama. Dovoljno je da provedu 4 do 6 sesija. Koliko dugo traje lasersko uklanjanje dlaka? Recenzije sugeriraju da se postupak ponavlja nakon nekoliko godina.

Drugu skupinu čine žene s nekim hormonskim poremećajima, koje razvijaju veliki broj folikula. Da bi se postigao održiv rezultat, potrebno je proći od 8 do 10 postupaka, postupno povećavajući intervale između njih. Koliko dugo traje lasersko uklanjanje dlaka? Recenzije pokazuju da će u budućnosti biti potrebno provesti ponovljene sesije približno dva puta godišnje.

Treća skupina uključuje one koje su kontraindicirane, ali je potrebno lasersko uklanjanje dlaka. Pristup njima trebao bi biti individualan. Stručnjak određuje je li moguće provesti postupak općenito, koliko puta i koliko često to treba učiniti.

Je li kosa ispala tijekom postupka?

To se djelomično događa. Korijeni kose karotiraju se tijekom postupka, ali sama kosa ne ispada odmah. Brže se to događa s onima koji su bili u fazi aktivnog rasta. Ostatak pada u roku od dva tjedna. A dio općenito ostaje. Lasersko uklanjanje dlaka je potrebno ponovno.

Pregledi postupaka kupaca pokazuju da nakon epilacije kosa ne reagira dobro na britvicu, jer je njihova struktura već uništena, ali još uvijek ne mogu ispasti.

Postoje klinike ili kozmetički saloni koji, u slučaju lošeg učinka, ponovno organiziraju sesiju. Ako nakon toga kosa ne ispadne, to znači da vam takav postupak ne odgovara. Potražite drugi način zbrinjavanja vegetacije.

Neugodni osjećaji nakon zahvata na području epilacije, prema ocjenama potrošača, mogu ostati i do dva dana.

Načelo djelovanja

Zamislite malu leću koju su svi koristili kao dijete na suncu kako bi pokušali osvijetliti papir ili neku vrstu zapaljivog materijala. Laser radi na sličan način. On skuplja svjetlo u jedan snažan snop i usmjerava ga na željenu točku. Više informacija o radu lasera možete pronaći u ovom članku.

Ovisno o količini melanina, kosa može biti tamna ili svijetla. Svjetlo reagira na melanin (pigment, koji se nalazi u kosi i njihovim žaruljama) i usmjeren je na folikul dlake. Kad je tamo, zagrijava ga s nekoliko impulsa, a žarulja umire. Budući da svjetlost lasera ne sjaji stalno, sama koža i žarulja nemaju vremena za pregrijavanje, što znači da praktički nema boli.

U pitanje koliko procedura trebate učiniti lasersko uklanjanje dlaka, sve ovisi o količini melanina, a učinak lasera također varira. Ako je vaša kosa vrlo lagana i vaša koža je malo tamna, onda morate koristiti jače lasere i povećati broj sesija.

Isti faktor igra odlučujuću ulogu u tome koliko su sjednice laserskog uklanjanja dlaka neophodne za uklanjanje dlaka u bikini području i to ne samo.

Broj i trajanje sesija

Svaka djevojka se suočila s problemom kada na različitim dijelovima tijela dlaka raste različitim brzinama i različite debljine. Zbog toga vrijeme postupka ovisi o “radnom području”.

Minimalno vrijeme koje traje za lasersko uklanjanje dlaka je 10 minuta. Tijekom tog perioda imat ćete vremena ukloniti dlake s gornje usne, brade i ušnog područja. Maksimalno trajanje postupka je oko 90 minuta. Toliko vremena se troši na epilaciju nogu, kukova ili leđa.

Stvarno pitanje za mnoge je koliko dugo lasersko uklanjanje dlaka u bikini području traje. Postoji nekoliko opcija za uklanjanje dlaka u intimnom području, tako da postupak može trajati od 20 do 30 minuta.

Da biste postigli maksimalni učinak u prosjeku, morate proći najmanje 6-8 sjednica tako da je područje potpuno čiste od kose.

Zašto kosa nije potpuno uklonjena odmah nakon prvog zahvata

U jednom trenutku je nemoguće ukloniti svu vegetaciju, jer je dio folikula iz kojeg kosa raste u nekoj vrsti "spavanja", a jednostavno je nemoguće ukloniti takve folikule.

Ovako, odgovarajući na pitanje koliko lasersko uklanjanje dlaka procedure treba biti učinjeno za određeni dio tijela (uključujući i bikini područje), morate graditi na količinu kose, njihove gustoće i tijela fiziologija (kako brzo vaše tijelo vraća uništen folikula kose).

Mnoge su djevojke, nakon što su prošle jedan postupak, počele pisati ljutite komentare da su prevarene, a kosa s tijela nije nestala. Što učiniti nakon prvog postupka, saznajte u ovom članku.

Da bi bilo jasno zašto trebate toliko postupaka, razmislite o učinku laserskog uklanjanja dlačica u fazama.

Nakon prvog postupka, laser uklanja oko polovice svih vidljivih dlačica, ali oni neće odmah ispasti, pa ne bi trebali griješiti na gospodaru. Većina ih ispada 2 tjedna nakon epilacije, i samo ako nakon trećeg tjedna niste vidjeli nikakvu razliku, trebate napisati prigovor. To je problem periodičnosti laserskog uklanjanja dlaka.

Nakon što treća "uspavana" dlaka počne rasti, a koje su prethodno bile u mirovanju. Epilacija samo usporava njihov rast. Stoga, da se zaustavi u ovoj fazi u svakom slučaju ne može, ako ne želite trošiti novac.

Nakon 4-5 epilacije uklanja se 80% kose, koja potpuno ispada tek nakon 2 tjedna.

Daljnji postupci će ukloniti nešto više od 90% kose. Potpuno čišćenje moguće je samo ako vaše tijelo nije sklono brzom oporavku žarulja, što se događa u sljedećim slučajevima:

 • trudnoća,
 • hormonalni poremećaji,
 • česta upotreba električnih epilatora ili traka za vosak (prije laserskog uklanjanja dlaka),
 • uzimanje nekih lijekova.

Ti faktori određuju koliko će dana kosa ispasti nakon zahvata.

Koliko dugo traje učinak laserskog uklanjanja dlaka

Ovisno o fiziologiji tijela, ponavljanu korekciju treba provesti oko 2 puta godišnje. Ne trebate ponovno uzimati cijeli tijek, trebate ići na 1-2 postupka (ovisno o brzini rasta kose), a vaša koža će izgubiti svu novu kosu.

Treba razumjeti da je nakon laserskog uklanjanja dlaka potrebno pridržavati se određenih pravila koja će pomoći da koža ostane glatka i čista, osloboditi se neželjenih komplikacija:

 • u roku od 3 dana nakon zahvata ne možete ogrepsti kožu, isprati se pod toplom vodom i koristiti saunu,
 • ne možete se sunčati u sljedećih 15 dana,
 • Nemojte koristiti kozmetiku koja sadrži abrazivne granule.

Dakle, intervali između popravnih postupaka su dovoljno veliki, tako da se ne možete bojati brzog povratka kose.

Učestalost postupka

Lasersko uklanjanje dlaka odjednom uklanja dio kose koji je na raspolaganju, pa pri odgovaranju na pitanje koliko dugo će trajati epilacija, morate uzeti u obzir brzinu rasta kose. U prosjeku, interval između operacija je 6-12 tjedana. Prije tog razdoblja ne biste trebali dolaziti u postupak jer se komunalna pomoć značajno smanjuje.

Ako ne postoji više od 2 mjeseca između prve i druge sesije, tada razlika između pretposljednjeg i zadnjeg postupka može biti nekoliko puta dulja. To je zbog činjenice da svako sljedeće ozračivanje lasera usporava rast kose, što znači da morate čekati dulje.

Epilacija je dostupna ženama s bilo kojom vrstom kose i tonusa kože. No postoje iznimke (trudnoća, akutne kožne bolesti, onkologija), koje treba znati i uzeti u obzir. Postupak je dobar način uklanjanja dlaka, ali zbog intervala između postupaka i njihove cijene, takvo uklanjanje nije prikladno za svakoga.

U videu, kozmetolog Guzel Farhieva odgovara na pitanja o laserskom uklanjanju dlaka.

Priča o tome zašto sam se odlučila za lasersko uklanjanje dlaka, koliko to košta, koliko traje i koliko je to bolno. Fotografije prije i poslije.

Bio sam na 15 sesija laserskog uklanjanja dlaka:

8 puta - duboki bikini,

11 puta - pazuha,

7 puta - gornja usna.

I da, kosa je još uvijek raste u svim tim područjima.

Međutim, za sve djevojke s tamnom kosom koje smetaju višak kose, preporučujem da barem pokušate lasersko uklanjanje dlaka. Zašto? Zato što radi. Ali prvo prvo.

KAKO

Nakon neuspješnih pokusa s povećanjem grudi, problem sa suvišnom vegetacijom za mene je postao vrlo bolan. Ne, kosa je bila prije toga, bilo je mnogo, ali ti bi mogla živjeti s tim. Kreme, brijanje - spremljene su, da, nekoliko dana, ali ipak.

Ali onda u bikini zoni kosa je počela prelaziti granicu gaćica ... I odlučila sam se za lasersko uklanjanje dlaka. Ne odmah, bilo je mnogo sumnji, a osim toga, bio sam pomalo stidljiv, ali onda sam pomislio da je to moja jedina šansa da ne postanem cjelodnevni yeti.

TEHNOLOGIJA I PRIPREMA ZA POSTUPAK. KONTRAINDIKACIJE

Kako točno laser uništava folikule dlake i kontraindikacije može se pročitati proširenjem citata, ili na internetu, gdje već postoji mnogo informacija.

Tijekom laserskog uklanjanja dlaka, snažni svjetlosni impulsi određenog raspona koriste se za suzbijanje rasta kose. Lako prodiru u kožu, ali se apsorbiraju u melaninu folikula kose, pretvaraju se u toplinsku energiju, zagrijavaju žarulje i uništavaju ih, zaustavljajući rast kose. Energija i trajanje laserskog impulsa odabrani su tako da uništavaju folikule, ali da sačuvaju tkiva koja ih okružuju.

Strogo je zabranjeno izvoditi lasersko uklanjanje dlaka za infektivne kožne bolesti (herpes), onkološke bolesti, dijabetes mellitus, vrlo tamnu kožu ili svijetlo / sijedu kosu. Moguća je i individualna netrpeljivost prema postupku.

Postupak će se morati odgoditi na vrijeme u prisutnosti akutnih ili kroničnih kožnih bolesti, sa svježim preplanulostima ili prisutnošću mnogih molova u zoni epilacije, s proširenim venama i tendencijom stvaranja keloidnih ožiljaka. Sesiju treba odgoditi ako ste bolesni od prehlade, gripe, akutnih respiratornih virusnih infekcija, alergija u akutnoj fazi, u prisustvu ogrebotina i opeklina.

Primijetim samo da postoje različiti laseri, tip kose ovisi o vrsti lasera na kojem će se boja lasera najbolje ukloniti.

Izabrao sam aleksandrit: najučinkovitiji za tamnu kosu na svijetloj koži. Što je kosa tamnija, to će rezultat laserskog uklanjanja dlaka biti bolji, jer sadrži više melanina. Specifični model uređaja u kabini, koji sam izabrao - Candela GeantleLase. Osim aleksandrita, još uvijek je popularan i diodni laser koji daje dobar rezultat s različitim tipovima kože. Svaki će studio reklamirati svoj laser kao najučinkovitiji, ali mi, pametne djevojke, samo trebamo razumjeti koja od njih odgovara određenoj osobi.

Priprema za postupak također ovisi o laseru: zamoljen sam da dođem s duljinom kose od 3-4 mm, a kad sam pogledao kroz druge salone, neki su ljudi zahtijevali da se obriju. Općenito, tu točku treba razjasniti. Opći uvjeti uključuju: ne sunčajte se dva tjedna, nemojte izvlačiti ili mijenjati kosu što je dulje moguće (od mjesec dana ili više).

POSTUPAK. Je li bolno?

Prije prve procedure, dana mi je da popunim obrazac, gdje sam morao ukazati na ozbiljne bolesti ili pilule koje uzimam. Zatim je razgovarao s liječnikom koji je govorio o postupku i odgovorio na pitanja.

Onda je sve trivijalno: svlačite se, ležite, koža se čisti i počnete stvarati bljeskove laserom.

U mojoj prvoj proceduri, odmah sam se odlučio na duboki bikini, međutim, prije postupka popio sam pilulu za anesteziju sa strahom. I uzalud! Da ne kažem da su laserski bljeskovi užitak, ali nisam htjela skakati i trčati. Općenito, tolerirati. Laserski uređaj Candela opremljen je ugrađenim sustavom hlađenja: nakon bljeskalice, ovaj sustav je odmah radio, a koža se nije jako zagrijala. Gotovo svi saloni imaju uslugu nanošenja anestetičke kreme za one koji imaju nizak prag boli.

Najbolja područja za mene su moje lice, iz nekog razloga moja koljena, usne. Nekoliko puta, s bljeskovima na gornjoj usni, ispustio sam zlu suzu. Dobro je da u ovom trenutku nosite zaštitne naočale, a liječnik to ne vidi. U ovom slučaju, pazuha, pubis, noge - to me ne boli, a to je s obzirom da je snaga lasera povećava svaki put.

VRIJEME POSTUPKA

Potrebno je 3-5 minuta na gornjoj usni ili pazuhu, 20-30 na bikiniju ili potkoljenici. To jako ovisi o gospodaru i njegovoj marljivosti.

NAKON POSTUPKA. IMPLIKACIJE

Nakon zahvata, kosa će nastaviti rasti i ispasti će za dva tjedna. To jest, ne biste trebali planirati što ćete učiniti s uklanjanjem dlaka i odmah možete otići na loptu.

Glavne preporuke nakon zahvata uključuju: ne sunčajte se dva tjedna, nemojte uklanjati kosu iz korijena i preporučljivo je da se suzdržite od dubokog pilinga nekoliko dana.

Odmah nakon zahvata, u salonu, liječnik odmah nanosi umirujuću kremu na kožu pantenolom. Takva krema vrijedi kupiti ako se bojite opeklina. Kupio sam odmah nakon prvog zahvata, ali sam iskoristio samo jednom, kada sam nakon epilacije gornje usne morao dugo hodati na suncu, i bojao sam se da će iznenada doći do posljedica. Ali sve je ispalo.

Cijelo vrijeme sam imao jednu malu opeklinu sluznice blizu ruba usne. Prošao je nešto manje od tjedan dana. Nisam se tada uvrijedila kod liječnika, jer je pažljivo uklonila sve dlake blizu ruba, dok su drugi liječnici, očito u strahu od opeklina, ponekad propustili.

IZBOR MASTERA ILI SALONA / KLINIKA

Sve sam postupke obavio u istom salonu, ali liječnici se povremeno mijenjaju (bio sam s trima različitim). Izabrao sam ga, čitao recenzije. Sada sam u potrazi za salonom bliže kući jer se moja stalna selila i potrebno je više od 40 minuta da dođem do nje.

U ostalom, salon odgovara svima: usluga, kava dok čeka, popuste, a sitnice kao da brižljivo brišu kožu prije zahvata, a zatim nanesite umirujuću kremu.

O majstorima. Što ovisi o gospodaru? Puno.

Kako ćete se osjećati ugodno, i što je najvažnije - koliko će dobro obavljati svoj posao. Dok nisam naišao na iskrene "freeloaders", ali propustiti jednu ili dvije dlake na velikim površinama - dogodilo se u sve tri. Do sada nisam baš uvrijeđen, jer znam što ću još doći, ali ipak. Isto tako, liječnik može ovisiti o tome kako će se "spustiti" niz nogu kada epilacija bikinija: naravno, nitko neće u potpunosti obraditi cijelu nogu, ali neki liječnici, videći jednu kosu koja ne spada u položaj, uklonit će je, drugi neće. Također sam imao malo vegetacije tik iznad koljena, neki majstori obrađuju, drugi nisu.

Koliko je potrebno postupaka

Da, svugdje obećavaju 4-8 i pišu da je sve individualno. Kao što vidite, pokazalo se da je moj slučaj vrlo individualan, a da sam znao da će mi trebati toliko procedura, ipak bih išao na to.

Kosa sa svakim postupkom sve manje i manje, oni su tanji, ali i dalje rastu. Razdoblje dok sam bez kose raste previše. Bilo je mjesec i pol dana između prve i druge epilacije bikinija, između 7 i 8 - tri. Postoji osjećaj da ću posjetiti kozmetičarku kako bi uklonio nekoliko dlačica, zauvijek.

Ostale statistike: Od srpnja 2016. počela sam ići na lasersko uklanjanje dlaka. Za preostalih 6 mjeseci 2016. bio sam na procedurama 6 puta, za 2017. samo 7, 2018. dok sam jedan, ali barem još jednom idem na epilaciju nogu prije ljeta.

Držim neobičan dnevnik posjeta, prije svega, da vidim napredak.

CIJENA

Za to vrijeme proveo sam 51 tisuću. U mojoj kabini često organizirati promocije: 50% popusta, tako da je tako malo. To stvara određene nepogodnosti: hodati ne kad je to potrebno, nego kad djeluje. Ako se sjetite da se morate prilagoditi i na CD, onda je ovo zadatak.

U mom salonu cijena bez popusta na duboke bikini: 4200, gornja usna: 850, pazuha: 1500, noge: 5500. Ali gotovo uvijek plačem dva puta manje. Možete pronaći salone i proračun (na primjer, mrežu "prijateljica") - cijene su otprilike iste kao i moj popust.

REZULTAT

Sviđa mi se rezultat. Glatka koža bez dlaka najmanje dva ili tri mjeseca je prostor. Vrlo je ugodno otići na odmor dva tjedna i ne razmišljati o britvama, kremama. Rezultat je najduži na mojim nogama, na bikiniju i manje ispod pazuha, na gornjoj usni je još uvijek manje od dva mjeseca.

Nažalost, kada sam počeo ići na lasersko uklanjanje dlaka, nisam uopće planirao pisati ovu recenziju, pa sam napravio samo jednu bikini fotografiju. Dakle, rezultati će vam pokazati u bikiniju, jer je malo vjerojatno da možete zamisliti kako su mi ostali dijelovi tijela bili u mojem opisu. Slike prije i poslije bit će skrivene u navodnicima. Dio fotografije snimljen je navečer, u svjetlu svjetiljki, tako da je boja kože malo drugačija. Ali nadam se da ćete cijeniti "dlakavost".

Sve je počelo s ovim, kosa je tamna, gusta, idi do bedra:

Prije 8. postupka kosa je već tanja;

Nakon 8 tretmana (dolazi do blagog crvenila, brzo prolaze):

Jedan mjesec nakon 8 tretmana:

Povećajte fotografiju da biste vidjeli sve dlačice:

Područje između bedara i pubisa mjesec dana nakon 8 tretmana:

ZAKLJUČAK

+ Više nemam uvučene dlake

+ kosa se stvarno smanjuje

Ni jedan drugi postupak ne daje glatkoću za tako dugo vrijeme.

- Izvrstan za moj slučaj i nerazumljiv broj postupaka

- Čini mi se da se plava kosa počela pojavljivati ​​na pazuhu, koju ne možete ukloniti laserskim uređajem

- kada se na jednom dijelu tijela riješite dlake, drugi se počinje pojavljivati ​​dlakav!

Novac koji se troši neću pripisivati ​​ni prednostima ni minusima, a sada mi se čini da je taj novac za uklanjanje dlaka mali iznos, ali za moje radove postoje planirane redukcije, a možda će biti i velika za mene

Pregledajte plan ažuriranja kako stignu važne vijesti.

Spremni odgovoriti na sva vaša pitanja.

Detaljnije o epilaciji pregleda gornje usne ovdje:

Moje druge recenzije koje bi vas mogle zanimati:

Bit svake epilacije je ubiti korijen rastuće kose.

Ključna riječ raste. Ako se postupak uklanjanja dlačica izvodi pravilno, svi aktivni folikuli bi trebali umrijeti nakon jedne sesije. Dalje, pacijent mora čekati kada se "spavanje" i neaktivne korijene "probude" i ponoviti postupak već na novoj uzgojenoj kosi.

Najvažnije je ako niste vidjeli rezultat nakon prve procedure (ostaci kose - konoplja - trebali bi ispasti nakon 7-12 dana nakon zahvata i 15-30 dana ništa ne bi smjelo rasti: ovdje na alexandrite CANDELA GentleLase Pro točno), promijenite ambulantu gdje ste uklonili kosu.

Od uništavanja folikula dlake nije važno - i lasera, i svjetla, i električne energije, jednako učinkovito utječu na rastuću kosu. Druga priča je da je elektroliza dulja i bolnija, a često i puna mikro ožiljaka.

Podijelite našu priču o pacijentu:

Pacijent je kupio pretplatu za 10 sesija laserskog uklanjanja dlaka u jednoj od mrežnih kozmetičkih klinika, koja je specijalizirana samo za lasersko uklanjanje dlaka. Prema mišljenju stručnjaka, ovaj broj posjeta trebao je biti dovoljan za uklanjanje neželjenih dlaka zauvijek. Nakon prvog posjeta, dobila je drugu nakon 10 dana. Nakon drugog posjeta tražili su da se pojave za još 20 dana. Onda nakon još 30 dana.

Tjedan dana nakon pete posjete (.) Djevojka nam je došla na postupak konturne plastike i slučajno se požalila da je polovica kupljenih 10 sjednica već prošla, a kosa joj je rasla i postali su gotovo više. Na naše pitanje - “zašto je bilo potrebno ići na uklanjanje dlaka nakon 10 dana, kada se nova kosa nije pojavila?”, Pacijentica je rekla da je slijedila upute kozmetičara. Hvalili smo je - važno je slušati svog kozmetičara!

I oni su savjetovali da koriste preostalih 5 posjeta uz korist: doći na postupak samo nakon što je kosa narasla dovoljno.

Broj postupaka ovisi o tome koliko dugo pacijent ima “spava” kosu i koliko dugo se kosa obnavlja. Pacijenti stari 18-25 godina imaju aktivnu hormonsku pozadinu, tako da se postupak može ponavljati dugo vremena - do 5-10 puta. Stariji pacijenti zahtijevaju manje postupaka.

Glavno je da nema smisla ponavljati postupak više od jednom u tri do četiri tjedna: za to vrijeme folikuli dlake jednostavno nemaju vremena za buđenje!

Tamo gdje se preporuča otkupiti 10 postupaka odjednom, s učestalošću posjeta svaka 2 tjedna postoje marketinški trikovi. Bavimo se lijekovima, a ne marketinškim igrama.

Također imajte na umu da s laserskim i foto epilacijom ljudima s tamnom kosom i svijetlom kožom treba manje sesija Uklanjanje dlačica!

Lasersko uklanjanje dlaka svaka 2-3 tjedna - varanje?

Nažalost, na tržištu postoje mnogi kozmetičari i institucije koje jednostavno diskreditiraju lasersko uklanjanje dlaka. Razlog? - financijsku korist, Ili jeftini laserski uređaji nepoznatih proizvođača, koji ne jamče rezultat, ili lukavi kozmetičari i vlasnici salona, ​​koji “premalo izrađuju” parametre uređaja radi viška dobiti.

Što učiniti? Savjet je trivijalan: odaberite profesionalnu kliniku gdje kozmetičari imaju medicinsku edukaciju i profesionalnu opremu.

Pogledajte naš videozapis gdje Elena Vashunina objašnjava zašto ne morate ići na lasersko uklanjanje dlaka svaka 2 tjedna.

Kako odrediti razdoblje rasta kose i vrijeme nakon kojeg trebate doći do uklanjanja dlaka?

Morris, D. Enciklopedija epilacije: sve o uklanjanju dlaka za profesionalce i kozmetičke salone / D. Morris, D. Brown. - M.: RIPOL classic, 2008. - 400, bol.

Površina tijela% kose u faziTrajanje faze, tjedanBroj folikula na 1 cm 2Stopa rasta, mkm dnevnoDubina (anagen), mm
telogenanagencatagentelogenanagen
Lubanja13851-212-162-6 godina3503503-5
obrve9010124-81602-2,5
uši8515124-8
guzovi30-5050-708803202-4
Brada (brada)307010525003802-4
Brkovi (iznad usana)35656165001-2,5
ispod pazuha70301216653003,5-4,5
torzo703002-4,5
pubis70302od 4703,5-4,75
podlaktica8020181380300
Noge i kukovi80202416602102,5-4
Ženske grudi7030653503-4,5

Znajući koliko se folikula nalazi na određenom području tijela, koliko ih je u fazi odmora i koliko ih aktivno raste, pomognite procijeniti vrijeme potrebno za epilaciju ovog područja, koliko često će biti potrebno provesti ponovljene postupke i koliko ih je vjerojatno potrebno. ,

Koliko puta dolazi na uklanjanje dlaka?

Ukupan broj sesija je zapravo individualan, ali prosječne vrijednosti koje vidimo nakon epilacije na našem CANDELA GentleLase Pro stroju su:

 • epilacija nogu: 3-5 posjeta,
 • epilacija kukova: 4-6 posjeta,
 • ruke: 4-5 posjeta,
 • pazuha: 2-3 posjete,
 • bikini i duboki bikini (najteža zona): 6-10 posjeta,
 • gornja usna: 4-5 posjeta.

Navedeni broj je trajanje glavnog tijeka epilacije, a kasnije je potrebno jednokratno praćenje (jednom u pola godine / godinu) kako bi se uklonili probudjeni folikuli.

Preporučeni ciklusi ponavljanja laserskog uklanjanja dlačica

regijaInterval između tretmana (tjedana)
obrve5-7
Brada gore3-5
Gornja usna4-6
ispod pazuha6-8
Bikini linija6-8
ruke8-10
noge6-12

Ovi stolovi nisu uzeti sa stropa. i preporuča se u literaturi stručnjaka kozmetičara i ima znanstvenu osnovu.

A sada usporedimo ove preporuke s preporukama online klinika za uklanjanje dlaka:

Razumijete li razliku? Da, broj postupaka za postizanje učinka može varirati, ali "preporučeni interval" trebaju preporučiti liječnici, a ne poslovni ljudi!

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica laserom (Siječanj 2020).

Loading...