Depilacija

4 razloga da odaberete shugaring umjesto waxing

Vječno suočavanje s dvije najpopularnije procedure za uklanjanje dlaka: vosak i šećerna pasta.
Otvorimo veo tajnovitosti našim šarmantnim posjetiteljima.

1. Sigurnost. Ovaj koncept podrazumijeva, prije svega, korist sastava proizvoda namijenjenog za uklanjanje dlaka. Sastav paste za shugaring obično uključuje vodu, šećer, sok od limuna. Čini se da nema kemije, ali ta činjenica ne isključuje alergije na citruse. Oni koji znaju o predispoziciji svog tijela za alergije ove vrste, trebali bi preferirati pastu na bazi vode, fruktoze i glukoze, ili koristiti vosak.

Šteta na koži voska određuje se, prije, ne sastavom, već temperaturom na koju se zagrijava kako bi se uklonile dlake s površine kože. Ako masa šećera ima temperaturu od 37-40 stupnjeva tijekom shugaringa, za postupak depilacije masa se zagrijava do 50–60 stupnjeva (za epilaciju vrućim voskom). Važno je napomenuti da postoje i druge vrste epilacije voskom, kada se vosak može jednostavno zagrijati toplim rukama (hladna metoda) ili do temperature od 40 stupnjeva (epilacija s toplim voskom). Međutim, što je temperatura voska niža, to je bolniji postupak.

Još jedno sigurnosno pitanje: Mišljenje da je shugaring opasno za osobe s dijabetesom može se smatrati mitom. Iako postoji poseban sastav paste, dizajniran posebno za dijabetičare, liječnici ne povezuju povećanje šećera u krvi s postupkom shugaringa.

2. Waxing i shugaring, naravno, prati bol. Postoji mišljenje da je drugi postupak apsolutno bezbolan, ali budimo iskreni: to nije tako.
Nažalost, ne postoji bezbolan način uklanjanja kose, ali strani proizvođači voska počeli su dodavati cink i biljna ulja u sastav, koji su osmišljeni da omekšaju proces i smanje nelagodu tijekom postepilacijskog razdoblja.

3. Smatra se da masa šećera prodire dublje u folikul i zahvaća kosu 3 mm ispod površine kože. Međutim, nema izravnih dokaza za to, stoga se prednost u korist shugaringa ne može računati u ovom slučaju.

4. Učestalost uklanjanja dlačica također je neovisna o načinu uklanjanja dlačica. Iako u prosjeku, između postupaka shugaring traje 3 tjedna, nakon depilacije tjedan dana manje. Stoga se ovdje može dati znak plus za shugaring.

5. Što se tiče brzine postupka, dobiva se depilacija. Ponekad zbog toga žene obavljaju gradaciju mjesta podvrgnutih epilaciji. U intimnoj nježnoj zoni nalazi se shugaring (iako dug, ali ne toliko bolan), a za noge ispod koljena (veliko područje zarobljavanja tijekom shugaringa traje 40 minuta) je depilacija.

Rezultat je jednostavan: obje metode omogućuju postizanje glatke kože i uklanjanje neželjenih dlačica. Svaka od njih ima brojne prednosti, ali način na koji je to poželjno, svaka djevojka bira za sebe, ili nakon savjetovanja s učiteljem. Stoga se radujemo Vašem posjetu i rado ćemo vam reći više o metodama uklanjanja dlaka!

Djelovanje na kožu

LUXURY PRO ™ i JOLIE ™ šećerna pasta izrađeni su od prirodnih sastojaka. I to nije samo oglašavanje. U proizvodnji se koriste samo organske komponente: voda, šećer i prirodne kiseline.

Vosak je, unatoč imenu i nejasnoćama u vezi s tim, često napravljen od industrijskih smola, ispunjenih umjetnim okusom i obojene neprirodnom bojom.

2. Alergija

Kao posljedica djelovanja voska vrlo je vjerojatno da će doći do alergijskih reakcija. Naravno, depilacija voskom ili depilacija šećerne paste je traumatski postupak. Pojava crvenila je prirodna zbog mehaničkog uklanjanja dlačica. Međutim, prema istraživanju mišljenja majstora koji nude usluge depilacije i shugaringa, pojava alergijskih reakcija tijekom depilacije mnogo je veća.

3. Prirodni piling

Još jedna točka koja se tiče karakteristika sastava šećerne paste i voska je mekani ili grubi piling. U skladu s tehnologijom, šećerna pasta lagano zahvaća dlake i mrtve stanice epidermisa, za razliku od depilacije, zbog čega se na površini mogu formirati mikro ozljede zbog guste i jake adhezije voska na epidermu i oduzimanja "živih" stanica s površine.

1. Bol i urastanje kose

Šećerna pasta se nanosi na rast kose i uklanja iz kože u smjeru rasta kose, što značajno smanjuje bolni učinak i osigurava bolju epilaciju zbog najviše adhezivne sposobnosti. Ova tehnika vam omogućuje da izbjegnete pojavu uraslih dlačica.

Vosak se nanosi na rast uklanjanja dlačica i uklanja iz kože u smjeru protiv rasta kose, uzrokujući veliku bol. Istodobno, postotak urastanja kose pri depilaciji je prilično velik zbog korištene tehnike: pri uklanjanju voska protiv rasta kose, kanal za rast je poremećen i smjer rasta kose se mijenja. Novi će rasti u drugom smjeru: u epidermi, prema gore, bočno.

Paste, tvrtka Sugaring Factory se primjenjuje bez prethodnog grijanja. To može odmah uzeti ugađanje za uklanjanje dlaka.

Vosak zahtijeva zagrijavanje. Istovremeno, temperatura voska je vrlo teško kontrolirati, pa se kupci često žale na bolne osjećaje (uključujući pojavu i pojačavanje iritacije kože zbog povećanja tjelesne temperature).

4. Duljina kose

Za obavljanje depilacije, dužina kose mora biti od 5 mm. Koristeći tvornicu šećera za šećernu pastu, profesionalni majstor čak može ukloniti dlačice od konoplje (od 2 mm). Štoviše, kada se shugaring, broj kose pauze se smanjuje za 15-30%. Naime, epilacija sa šećernom pastom može se obaviti već 5-7 dana nakon brijanja, što nije slučaj s depilacijom, tijekom kojega morate čekati dva do tri tjedna nakon brijanja, što je vrlo nezgodno i neprihvatljivo.

Što je depilacija ili depilacija

Depilacija voskom ili shugaring - prema tehnici njihovog izvođenja, ove dvije naizgled slične metode još uvijek se donekle razlikuju jedna od druge.

Dakle, razmislite o prvoj opciji - depilaciji ili depilaciji. Ovdje se uklanjanje neželjenih dlaka događa s voskom. A može biti i hladno i toplo, ili čak potpuno vruće.

Ako se za samostalnu kućnu uporabu više izaberu hladni vosak u obliku posebnih traka, tada stručnjaci često koriste profesionalne mješavine za kvalitetnu epilaciju. Prije nanošenja na kožu, moraju se prethodno zagrijati u posebnom mlinu za vosak na željenu temperaturu. Budući da vrući vosak ima točku taljenja oko 45-47 stupnjeva Celzija, topli se topi na nižoj - 37-38 stupnjeva.

Na primjer, prilikom odabira - shugaring ili bikini vosak i zaustavljanje na vosku, imajte na umu da je to vrući vosak koji se koristi za tako delikatno i osjetljivo područje u salonima. Zbog svoje temperature pridonosi kvalitativnom širenju pora kože, a tvrde dlake u ovom slučaju se lakše i bezbolnije uklanjaju.

Postupak depilacije odvija se prema sljedećoj shemi.

  1. Čarobnjak temeljito nanosi zagrijanu voskovnu pastu na prethodno očišćenu i pripremljenu kožu i pokriva ga papirnatom ili tkaninom.
  2. Nakon kratkog čekanja da se smjesa stvrdne, jedan oštar pokret strogo protiv rasta kose, ubrus se uklanja, ostavljajući apsolutno glatku i osjetljivu kožu. Učinak ovog postupka traje oko mjesec dana.

Ovo su vrhunci depilacije. No, kako bi se pojasnilo pitanje shugaringa ili voska, što je bolje, treba temeljito razmotriti drugu stranu ovog pitanja.

Što je metoda šećera za uklanjanje dlaka ili shugaring

Metoda uklanjanja šećerne kose, koja se pojavila relativno nedavno u našim kozmetičkim salonima, već se stoljećima uspješno koristi u zemljama Istoka. Što je to i što je tako privlačno za istočne žene? U bitci shugaringa i voska: usporedba metoda - to će biti sljedeći jednako važan dio.

Dakle, definiramo glavne točke izvođenja tehnike šećerne depilacije.

  1. Posebna pasta na bazi šećera, zagrijana na tjelesnu temperaturu, nanosi se na kožu tijela malim komadima protiv rasta kose.
  2. Posebne oštre pokrete tijesto uklanja iz kože isključivo za rast kose. Uz to, uklanjaju se i dlačice koje su se zalijepile za njega, kao i mrtve stanice kože, čime se osim epilacije osigurava i dodatni visokokvalitetni piling efekt.

Rezultat postupka shugaring traje otprilike u isto vrijeme kao i kod depilacije - od 3 do 5 tjedana. Ali ipak, odgovoriti na važno pitanje za mnoge - što je bolnije: shugaring ili vosak - većina žena koje su iskusile obje ove procedure jasno navode - vosak! I vrijedi posvetiti posebnu pozornost.

Uklanjanje šećerne kose prije voska ima brojne prednosti.

  1. Uklanjanje dlačica bilo koje duljine. Ako je depilacija kose kraća od 4-5 mm, iznimno je teško ukloniti, pa čak i 2-milimetarski „ježići“ savršeno se hvataju tijekom shugaringa.
  2. Manje boli. Otkrivajući nešto više od shugaring bolje od epilacije voskom, već je uočeno da uklanjanje dlaka duž njihovog rasta daje veću bezbolnost samom procesu.
  3. Nedostatak urasle kose. Također, udaljavajući se tijekom njihovog rasta, kosa za vrijeme shugaringa ne podliježe lomljenju, a time i ne rastu. Kod depilacije istim uklanjanjem dlaka (kada dolazi do uklanjanja dlačica protiv rasta) to nije isključeno.
  4. Sigurnosni postupak. Nema slučajnih opekotina i toplinskih ozljeda (što je moguće kod neiskusnog majstora pri radu s vrućim voskom) - šećerna pasta ima temperaturu ljudskog tijela i potpuno je sigurna za uporabu.
  5. Nedostatak upale i crvenilo. Ako se nakon nekoliko dana depilacije lagano pocrveni na mjestu zahvata, to nije slučaj s shugaringom. Osim toga, visoka koncentracija šećera u pasti ne dopušta razvoj štetnih i štetnih bakterija. Zbog toga je vjerojatna mogućnost naknadne upale na mjestu uklanjanja dlačica uz pomoć shugaringa.

Tako smo otkrili kako se vosak razlikuje od shugaringa. Nadamo se da ćete, odlaskom u kozmetički salon za uklanjanje dlačica, zasigurno znati zasigurno koja od ove dvije kozmetičke procedure biste trebali dati.

Loading...