Drugo

Obrij se prije porođaja

Ranije je brijanje dlačica u intimnom dijelu ženskog tijela prije porođaja bilo obvezno. Sada se smatra dobrovoljnim, osim u nekim posebnim slučajevima. Brijanje je sada obvezno samo za planirani carski rez. Liječnici s obrijanim perineum puno bolje raditi tijekom poroda.

Kako se obrijati prije poroda?

 • olakšati rad liječnika u praćenju procesa rađanja djece,
 • povećati razinu dezinfekcije ako postoji ruptura tkiva i potreba za šivanjem,
 • učinkovitija priprema tijela za hitan carski rez,
 • olakšavaju postporođajnu higijenu.

Trebam li se obrijati prije porođaja ako sam se nedavno obrijao? Da. Vjerujte da se morate obrijati neposredno prije samog rođenja. Male dlačice koje su narasle nekoliko dana na obrijanom mjestu vrlo su bodljikava i mogu liječnicima dati mnogo neugodnosti tijekom poroda.

Kako obrijati intimni dio tijela

Ako žena nije imala vremena sama, onda možete povjeriti babicu. Potrebno je samo zapamtiti da brijač i potrebne preparate za brijanje i kreme (gelove) uzmete u bolnicu.

No, mnoge žene su vrlo neugodno ako morate povjeriti taj posao strancu. Teška psihološka nelagoda u vrijeme kada rad može početi u sljedećih nekoliko sati može ozbiljno povrijediti ženu.

Za uklanjanje dlaka iz genitalija žena najbolje je koristiti posebnu britvu za žene.

Prije nego počnete brijanje prije porođaja, morate dobro oprati ruke sapunom i vrlo temeljito isprati vrlo intimno područje koje morate obrijati. Za pranje je bolje koristiti poseban intimni gel, najbolje od svega s dodatnim antiseptičkim učinkom. Izuzetno je nepoželjno koristiti tonik ili alkoholne losione za dezinfekciju intimne zone. Mogu izazvati isušivanje površine kože, što može izazvati iritaciju i upalu. Prije započinjanja procesa prednatalnog brijanja s pripravcima s alkoholom ili alkoholom, potrebno je obraditi (obrisati) oštricu stroja.

Nije poželjno brijati se suho; Možete izazvati iritaciju kože ili elementarne ozljede. Pjena za sapun u takvim slučajevima nije dobra opcija, može se koristiti samo kada je potrebno hitno brijati, ali ne postoji ništa prikladnije. Za pravilno brijanje prije porođaja najbolje je koristiti posebne hipoalergene kreme ili gelove. Još bolje - ženska pjena za brijanje.

Smjer kretanja stroja treba biti suprotan smjeru rasta kose kako bi se napravili uredni rezovi u gustoj vegetaciji. Da bi kosu bilo lakše odrezati, poželjno je zategnuti kožu. Sve akcije trebaju biti točne, spore, nježne. Svako nepažljivo kretanje može uzrokovati ozljede.

Nakon uklanjanja dlačica, sve ostatke pjene treba nježno obrisati higijenskim ulošcima, a zatim kožu razmazati nekom vrstom kozmetičkog ulja ili kremom za omekšavanje.

Nakon 9 mjeseci čekanja na žene, dolazi najdugotrajniji i uzbudljiv trenutak - predstojeća dostava. Ginekolozi upozoravaju buduće mumije da taj proces također treba pažljivo pripremiti. Žena ne treba samo uzimati razne lijekove u rodilište, odjeću za sebe i dijete, već i ukloniti kosu u intimnom području.

Ako se to ne radi kod kuće, potrošit će ga u rodilištu. Većina mladih dama se osjeća neugodno i neugodno, pa stoga radije sami provode postupak. Mnoge djevojke sumnjaju u to hoće li se obrijati prije porođaja, jer ne razumiju za što se služe.

Mišljenja liječnika o potrebi prenatalnog brijanja

Prije nekoliko godina nije se raspravljalo o pitanju brige o intimnoj zoni prije poroda.

Ako je trudnica iz nekog razloga došla u rodilište, depilaciju je u svakom slučaju obavila medicinska sestra.

Čak i ako trudnica nije htjela obrijati se, nitko nije bio zainteresiran za njezino mišljenje. Brijač, baš kao i skalpel, bio je obavezan atribut na medicinskom stolu u rodnoj komori.

Danas je poželjno i brijanje prije porođaja, ali ako žena ne želi ukloniti kosu, nitko to neće učiniti silom. Nijedan liječnik neće inzistirati na potrebi.

Ako žena želi maksimalno olakšati proces rađanja djeteta, najbolje bi bilo slušati mišljenje ginekologa. Liječnik će vam reći zašto trebate ukloniti višak umrlih i kako to može utjecati na sam proces porođaja.

Medicinski razlozi za brijanje

Ako se obrijem prije poroda, svaka žena treba odlučiti sama za sebe. Ali čak i ako mlada dama posebnu pažnju posveti intimnoj frizuri i stalno je podržava, to nije razlog da odbijete brijanje, jer će nove dlake rasti za nekoliko mjeseci.

Ako žena ima bilo kakvih nedoumica, prva stvar koju trebate razumjeti zašto ginekolozi inzistiraju na uklanjanju dlaka.

Liječnici uvjeravaju žene da trebate obrijati kosu, ne zbog utvrđenih zahtjeva, nego kako bi se osigurala maksimalna udobnost i sigurnost majke i djeteta , Tijekom poroda i tijekom procesa rehabilitacije, liječnik može provesti neke manipulacije koje će biti teško u prisustvu vegetacije.

Glavni razlozi koji opravdavaju potrebu za prenatalnom depilacijom:

Naravno, konačna odluka ostaje za trudnicu, ali sigurnost i udobnost u tako važnom procesu mnogo je važnija od estetske ljepote.

Koji su najbolji načini za uklanjanje dlaka?

Unatoč činjenici da se, ako je potrebno, može provesti u bolnici, mnogo je razumnije i ugodnije provesti postupak kod kuće. Ako uklonite kosu unaprijed, koža će imati vremena da se smiri do samog procesa rađanja, što će smanjiti vjerojatnost iritacije i upale.

Vrlo često, žene su zainteresirane na koji način je najbolje ukloniti dlake na intimnom području? Većina stručnjaka savjetuje korištenje konvencionalnog stroja jer je brijanje najsigurnija opcija za bebu.

Unatoč prividnoj složenosti, možete sami provesti ovaj postupak koristeći uobičajeno ogledalo.

Za vrijeme brijanja jedna noga mora biti stavljena na stolicu, a na nju samo stavite ogledalo. To će vam pomoći da u potpunosti vidite "radno" područje i uklonite sve dlačice. Ako žena ne može sama provesti postupak, možete zatražiti pomoć od svoje sestre ili djevojke.

Osim britva je također dopušteno koristiti. Takvi su alati također sigurni i pomoći će u rješavanju zadatka što je prije moguće.

Glavni zadatak majke - odabrati alat pogodan za korištenje tijekom trudnoće, različite hypoallergenic sastav.

Mnoge buduće mame zabrinute su kada će provesti intimni trening. Morate se kretati, počevši od očekivanog datuma rođenja. Povucite brijanje do posljednjeg trenutka i ne isplati se.

Unatoč činjenici da je čak i na borbama moguće izvršiti depilaciju, bilo bi mnogo razumnije to napraviti unaprijed. Čak i ako kosa ima vremena da malo raste, bit će mnogo prikladnija od guste vegetacije u bikini području. Ako žena iz nekog razloga nije imala vremena da se obrije, stroj i pjenu treba ponijeti sa sobom u bolnicu.

Osim pojmova i metoda depilacije, žena treba znati kako se obrijati prije porođaja. Morate se pridržavati sljedećih savjeta:

Devet mjeseci čekanja je prošlo, a dugo očekivani i uzbudljivi trenutak rođenja djeteta napokon se približava. Priprema za isporuku je odgovoran i osjetljiv proces. A ako nema problema s potrebnim lijekovima, odjeća za buduće mame i dijete, prehrana, pitanja intimne higijene, naime, brijanje prije porođaja, vrlo su uzbudljivi i dovode u pitanje trudnice.

 1. Suvremeni pogledi na prenatalnu higijenu.
 2. Medicinsko opravdanje za potrebu brijanja.
 3. Kako ukloniti intimnu vegetaciju.
 4. Savjeti i savjeti.
 5. Pregledi trudnica o brijanju.

Suvremeni pogledi na prenatalnu higijenu

Prije nekoliko godina nije se raspravljalo ni o problemu trudnoće kod žena. A ako buduća mama nije imala vremena unaprijed se pobrinuti za to, u prenatalnoj sobi medicinska sestra se nemilosrdno borila s dlačicama, a ne zanima ga mišljenje pacijenta. Brijač ili oštrica za to je morao imati stavku na popisu potrebnih stvari.

Danas, trendovi sa zapada razbijaju kult tijela bez dlake, što je također utjecalo na intimna mjesta. Takav pristup osobnoj higijeni odražava se u prenatalnoj pripremi. treba odlučiti sama za sebe. Liječnici ni na koji način neće inzistirati na tome nedvosmisleno. A ako se odluči da rađanje nije razlog za rastanak s dlakama, nećete vidjeti iznenađenu babicu i nećete čuti kategoričko mišljenje ginekologa.

No, takvi pogledi na problem brijanja možda neće podržati osoblje vaše bolnice. I, iako liječnici nemaju pravo inzistirati na uklanjanju dlaka na intimnim mjestima, bolje je unaprijed znati mišljenje liječnika i poslušati njegov savjet.

Medicinska pozadina za brijanje

Mnoge dame posvećuju dovoljno pozornosti svojoj intimnoj frizuri. No, takve se godine ne rastu. Rastanak s dlakama za kratko vrijeme je svakako moguć. A ako ovaj proces izazove bilo kakve sumnje, potrebno je shvatiti zašto se obrijati prije porođaja.

Mnogi stručnjaci, izražavajući svoj položaj u ovom pitanju, preporučuju brijanje kose u perineumu ne zbog dobro utvrđenih zahtjeva, već kako bi se osigurala praktičnost i sigurnost različitih manipulacija tijekom i nakon poroda. Skale intimne zone ljepote i opće higijene jasno nadmašuju zdravlje i sigurnost.

Čimbenici koji opravdavaju potrebu za brijanje:

 • Kosa u intimnim mjestima - odlično mjesto za pojavu bakterija. Nemoguće je učiniti dlaku savršeno sterilnom. Različite infekcije i infekcije u porodu mogu izazvati ove mikroorganizme.
 • Postupak rođenja pomno prati medicinsko osoblje. Izlaz glave popraćen je promjenama boje i napetosti kože. Prekomjerna napetost i mogućnost neželjenih suza naznačeni su vidljivim izbjeljivanjem kože. Gusta vegetacija ne dopušta vidjeti te promjene i na vrijeme primaljici napraviti uredan rez.
 • Šivanje u slučaju prekida poželjno je na površini bez dlaka. Liječenje uboda nakon porođaja također je teško zbog dodatnih dlačica.
 • Postporođajno razdoblje popraćeno je izlučevinama maternice. A višak vegetacije u perineumu pridonijet će nakupljanju infekcija i razvoju upalnih procesa.

Odluka da se napravi jedinstvena žena u porođaju, ali sigurnost i praktičnost tako važnog procesa kao što je rađanje djeteta ovisi io takvim sitnicama kao što su brijanje intimnih područja.

Kako ukloniti intimnu vegetaciju

Možete, naravno, snažno ne biti zbunjeni ovim pitanjem i povjeriti postupak iskusnoj babici u bolnici. Ali neke žene doživljavaju stid ili sramotu pred strancem. Da, prolazno rođenje možda neće omogućiti vrijeme za izvođenje depilacije u bolnici. Također pripremite kožu i pustite da se smiri nakon što je tako intiman proces u bolnici vrlo težak.

Stoga je poželjno kod kuće obaviti prenatalnu pripremu za stidne i perinealne bolesti. Kako se obrijati prije porođaja kada lijepi zaobljeni trbuščić zatvara nužan pregled? Pomoću uobičajenog ogledala možete olakšati proces. Da biste to učinili, stavite ogledalo na stolicu, koja stavlja jednu nogu. Otvoreni pregled omogućuje brijanje s lakoćom.

Ako je ova opcija neprihvatljiva, možete kontaktirati vašu majku, prijatelja ili čak budućeg oca za pomoć. Ovdje sve ovisi o osobnim odnosima, stidljivosti ili gnušanju partnera.

Osim opcija za brijanje, neke majke koriste posebne depilatorne kreme za uklanjanje dlaka, trake za vosak ili epilatore. Također nudi salonske procedure uz uslugu intimnih frizura. No, tijekom trudnoće nije sigurno pribjeći ovoj vrsti usluge.

Buduće mumije također brinu o vremenu intimnog treninga. Znajući približan datum rođenja, možete se sigurno kretati. Nemojte napustiti ovaj trening u posljednji trenutak. Kada kontrakcije počnu, možete imati vremena za brijanje, ali u većini slučajeva pacijenti nemaju vremena za to. Čak i ako se malo procijeni i dlake malo narastu, još uvijek je bolje od guste vegetacije. Propuštena prilika za pripremu kod kuće - u bolnici nužno pomoći. Samo nemojte zaboraviti ponijeti sa sobom novu britvu, svježu oštricu i kremu za brijanje.

Osim vremena i metoda uklanjanja dlačica u perineumu, morate znati kako se pravilno brijanje prije porođaja. Da biste to učinili, slijedite ove smjernice:

 • Uzmi toplu kupku kako bi omekšala dlake. Ako voda počne teći, to je strogo zabranjeno.
 • Obavezno operite ruke i tretirajte intimna mjesta proizvodima za osobnu njegu. Pogodno za dezinfekciju miramistin, oktinisept.
 • Iritacije se mogu izbjeći uporabom gela za brijanje. Mnogo je bolje nego što pjena omogućuje klizanje. Gel se nanosi nekoliko minuta prije brijanja.
 • Možete se pokušati obrijati suhim pomoću talka u prahu.
 • Pokrenite britvu samo na rast kose, bez istezanja kože i ne dopuštajući snažan pritisak.
 • Nakon izvođenja, isperite mjesto toplom vodom. Nanesite na ovaj intimni gel. Nakon toga tretirajte kožu losionom.
 • Obloge s kamilicom ili žicom pomoći će umiriti kožu.
 • Odaberite losione i gelove s niskim sadržajem alkohola kako biste izbjegli nepotrebno nadraživanje.

Koristite pravu tehniku ​​i odgovarajuće proizvode za njegu, a brijanje se za vas neće pretvoriti u mučenje.

Potreba da se obriše intimno područje neposredno prije poroda za mnoge žene je šokantna i neugodna vijest. I to je razumljivo: neugodno je čak i zamisliti da će netko drugi učiniti nešto tako osobno za vas. Stoga se postavlja razumno pitanje: kako i uz pomoć onoga što se riješiti neželjenih dlačica u bikini zoni, kada se zaokružuje trbuščić?

Trebam li obrijati intimnu zonu prije poroda?

Liječnik treba pratiti stanje genitalija i promijeniti boju kože tijekom porođaja. Na primjer, kada je prikazana bebina glava, okolna tkiva mogu se rastegnuti i postati vrlo bijela od napetosti. Ako ga ne vidi i ne napravi rez, tkivo će se jednostavno rasprsnuti.

Pomoć! Ruptura vagine tijekom poroda ispunjena je majkama opasnim po život s gubitkom krvi.

Također, glatka koža olakšava dezinfekciju, a ako je potrebno - proces šivanja rana. Osim toga, uklanjanje dlaka s područja prepona je obvezna mjera prije hitnog ili planiranog carskog reza.

- britva za brijanje

To je klasičan i najčešći način da se riješite neželjene vegetacije. Naravno, kosa raste prilično brzo, ali, kao što je spomenuto ranije - mala čekinja ne ometa izgled djeteta. Da bi se stvari odvijale glatko, slijedite ove upute:

 1. Dezinficirajte oštrice stroja losion koji sadrži alkohol i isprati vodom.
 2. Operite ruke s antiseptičkim sapunom.
 3. Operite gel za intimnu higijenu.
 4. Položite na dnu kupaonice protukliznu podlogu, i stavite malo ogledalo na njega tako da možete kontrolirati proces bez obzira na trbuh. Također možete staviti ogledalo na ormar tako da je na razini vašeg pubisa. Ako ste sigurni u vlastite postupke - možete se obrijati na dodir, ali to radite vrlo pažljivo kako se ne biste ozlijedili.
 5. Nanesite na kožu hipoalergensku pjenu ili gel za brijanje. Ovaj korak je obavezan, jer uklanjanje dlaka "na suho" može uzrokovati ozbiljnu iritaciju kože.
 6. Počnite brijanje kose, prema njihovom rastu. Djelujte polako, treba lagano zategnuti kožu.
 7. Uklonite ostatke za brijanje koristite vlažne maramice ili jednostavno isperite tekućom vodom. Tretirajte kožu umirujućom kremom.

Važno je! Nemojte koristiti nakon losiona koji sadrže alkohol! Mogu uzrokovati jake opekline i iritacije.

Uklanjanje dlačica pomoću električnog epilatora prilično je kontroverzna točka: neki smatraju da je njezina uporaba neprihvatljiva, jer je proces vrlo dug i bolan, dok drugi ne vide razloga za odbijanje uobičajene procedure. I oni stvarno nisu, ako ste navikli uklanjati dlake na ovaj način i voljni su trpjeti malo boli, a liječnik nije izrazio nikakvu primjedbu na vašu želju za korištenjem ovog uređaja.

Prednost ove metode leži u trajnosti rezultata: epilator uklanja kosu zajedno s folikulom, što znači da će koža biti glatka 3-4 tjedna nakon zahvata.

 • Da biste kosu lakše uklonili, možete je lagano omekšati toplim ručnikom.
 • Postavite ogledalo ispred sebe i nastavite postupak.
 • Nakon završetka, smiruje iritiranu kožu posebnom kremom ili uljem.

Pomoć!U ljekarnama i specijaliziranim trgovinama možete pronaći kremu koja smanjuje razinu boli tijekom epilacije. Ako sastav lijeka nije kontraindiciran kod trudnica, slobodno ga koristite za vlastite potrebe.

Depilacija voskom je u načelu vrlo slična uklanjanju neželjene vegetacije od strane epilatora. Kosu izvlači i korijen, ali ne samo jedan sloj, već cijeli sloj, uz pomoć trake namočene u ljepljivi vosak. Proces je brz, djelotvoran, ali bolan, što, opet, možda nije prikladno za svakoga.

Naravno, uz određenu vještinu, možete napraviti i uklanjanje voska sami, ali, s obzirom na veličinu trbuha, ovo je daleko od svega. Možete zatražiti pomoć od bliskog prijatelja ili se možete obratiti salonu ljepote, gdje će profesionalac to učiniti brzo i bezbolno.

Ono što je izvanredno: posljednjih godina postupak epilacije duboke bikini zone u trudnica postao je vrlo popularan.

- krema za depilaciju

Unatoč prividnoj sigurnosti uporabe, depilatory krema je najkontroverznija metoda uklanjanja dlačica kod trudnica. Naravno, rizik od ozljede ili bilo koje druge mehaničke ozljede je minimalan - kosa se uklanja brzo i bezbolno. Što je onda opasnost? Činjenica je da krema za depilaciju većim dijelom ima vrlo oštar miris parfema i vrlo agresivnog kemijskog sastava. Upotreba proizvoda može biti prepuna osipa ili napada jake glavobolje i mučnine.

No, ako ste i dalje sigurni u kvalitetu proizvoda i želite ga koristiti, slijedite upute u nastavku:

 • Operite prepone sredstva za intimnu higijenu.
 • Nanesite kremu za depilaciju pomoću posebne lopatice ostavite vrijeme koje je navedeno u uputama.
 • Uklonite s kosom Pomoću špatule temeljito isperite zahvaćeno područje.
 • Nanesite umirujuću kremu na kožu. ili ulje.

Naravno, brijanje kose na intimnom području je vrlo osjetljivo pitanje, pogotovo ako nikada prije niste naišli na nešto slično i nikada niste uklonili prirodnu vegetaciju. Ne brinite - svi morate uspjeti. U ekstremnim slučajevima, možete uzeti komplet za brijanje s vama u bolnicu i povjeriti ovaj postupak medicinskoj sestri.

Posebno za - Elena Kichak

Postoji nedvosmislena naznaka da je vrijeme da krenemo. Kako se pripremiti za put u rodilište, koje higijenske postupke možete obaviti kod kuće, a koje je bolje povjeriti stručnjacima, te je li dopušteno otići na porođaj s šminkom i manikirom, predložit će naš stručnjak Julija DRYOMOVA, liječnik-opstetričar-ginekolog Medicinskog centra AVICENNA.

Obrij se prije porođaja

Postoje legende o zarđalim i glupim britvama da grube babice silom oduzimaju kosu "neobrijanih" žena koje su u porođaju. Šale su šale, ali uklanjanje dlaka u preponskom području je vrlo važan dio higijenske pripreme za porod. U novije vrijeme brijanje prije poroda bilo je preduvjet za prijem trudnice u bolnicu. Danas, trudnica ima pravo odbiti ovaj postupak, ako ima posebna razmatranja o ovom pitanju. Međutim, malo je vjerojatno da bi takva odluka oduševila medicinsko osoblje. Naravno, nitko vas neće obrijati protiv vaše volje, ali odbijanje ovog postupka može zakomplicirati rad liječnika i opstetričara pri porodu.

Zašto ukloniti kosu prije poroda

 • Prvo, uklanjanje dlaka je važna higijenska mjera (jer se uklanja okoliš koji je potencijalno ugodan za rast bakterija).
 • Drugo, kosa sprječava babicu u procjeni stanja kože perineuma tijekom poroda. Liječnici procjenjuju stanje ekstremne napetosti kože prema boji. Ako koža postane bijela tijekom erupcije glave, onda se najvjerojatnije ne može izbjeći suza, potreban je rez.
 • Konačno, ako se u procesu porođaja pojavljuju suze ili perinealni rez, kosa će spriječiti šavove.

Jednom riječju - ukloniti kosu prije porođaja je vrlo poželjno i, naravno, to je prikladnije to učiniti kod kuće, uoči. To treba učiniti posebno pažljivo i pažljivo, ako niste sigurni u svoje sposobnosti, možete zatražiti pomoć od nekog bliskog (mnogi pomažu svojim muževima) ili čak kontaktirati posebno obučenog majstora depilacije.

Mišljenja sibma

: Borio sam se u bolnici, istuširao se i temeljito obrijao, uredno tamo. A onda, kad su se spustili u čekaonicu, sestra je rekla: "Oh, kako je sve divno s tobom!". Klistir, i dalje. Ja sam drugačiji i ne mogu. Stidim se znati.

: Moj omiljeni riješio je ovaj problem za mene! I zašto sam ja tako otbrykalas? Sve sam radila vrlo pažljivo, u tom trenutku ne bih mogla! I obrijati se u rodilištu - dobro, ne, jako se žuri da tamo požure trudnu ženu u prenatalnu ...

: Kad sam prvi put rodila, bila sam obrijana u bolnici, osjećala sam se kao da sam bila ostrugana nožem, a sestra je također gunđala da nema što više raditi, voljeti obrijati sve trudnice. Horor. Dakle, za drugo rođenje, savladao sam se i tražio svog muža. Učinio je sve vrlo pažljivo, iako mi je bilo neugodno.

: Postoji film pod nazivom “Tajne brijanja”, sve je ispričano najmanjim suptilnostima kako se pravilno obrijati, kako se ne bi ozlijedilo, a nije bilo iritacije. Film je muški, naravno, ne na ženskom međunožju, ali kakva je to razlika za nas? Ali nakon tih tajni, nema iritacija i rezova.

Stručni komentar

- Crotch brijanje - higijenski postupak potreban za prijem u bolnicu. Među opstetričarima-ginekolozima nema različitih mišljenja o ovom pitanju, ovo je važna faza pripreme za porođaj. Međutim, žena ima pravo odbiti, ako ima svoje osobne razloge za to.

Zašto trebamo klistir za čišćenje prije porođaja?

To je pitanje ponekad kontroverzno. Sve je u ženskoj anatomiji. Ispada da su živci maternice, rektuma i mjehura u našem tijelu "sažeti" kroz zajednički živčani pleksus.

Kada maternica dobije impuls iz mozga: "rađa" i kontrahira, to također potiče pražnjenje crijeva i mjehura iznova i iznova - tako da priroda sama vodi brigu o tome da prenapučeni organi ne ometaju maternicu da izvrše težak posao.

Gotovo je nemoguće kontrolirati takvu "njegu" u procesu porođaja, u njoj nema ništa opasno, ali može donijeti nekoliko neugodnih trenutaka trudnici. Međutim, postoji ozbiljniji razlog za čišćenje klistira: pretrpana crijeva mogu ometati normalan protok rada i spriječiti spuštanje glave djeteta.

Važno je: klistir se može obaviti samo u početnoj fazi porođaja, uz potpuno otkrivanje i tijekom pokušaja nemoguće je napraviti klistir!

Za porođaj s šminkom?

"Želim upoznati prekrasno dijete", - mnoge buduće majke sanjaju o prvom susretu s djetetom, zamišljajući savršenu sliku. Dakle, trebate šminku, styling i manikuru. Naravno, čak i ton lica i uredna manikura sami stvaraju pozitivan stav i ne mogu na bilo koji način naškoditi porodu ... Ili mogu? Zajedno ćemo razumjeti.

Odmah se slažemo da gusta i svijetla šminka tijekom porođaja neće biti vrlo prikladna. Osim toga, to je jednostavno nezgodno - proces rađanja nije brz - svijetla šminka može plutati, razmazati, jednom riječju, rezultat će biti daleko od očekivanog. S druge strane, lagan, ujednačen ton neće biti vidljiv drugima, a blago podignute obrve i oči daju povjerenje ako ste navikli na takav dnevni ritual (ali bolje je odabrati vodootpornu olovku za obrve).

“Light makeup je izborni dio programa, ali tu je i kozmetički proizvod, bez kojeg doista može biti neugodno pri rođenju. Ovo je higijenski ruž za usne. Usne i bezbojni ruž za usne ili balzam za usne bit će vrlo korisni tijekom poroda.

Frizura također zaslužuje poseban razgovor. Kao i mnogo u procesu porođaja, sve ovisi o vremenu - ne svaka žena u porođaju čak ima vremena da opere kosu, a ne ono što treba napraviti. Važna točka koju ne znaju svi: prije pokušaja, mnoge babice zamole majke da skinu rezinočke i ukosnice sa kosom, "tako da ništa ne bi ometalo rođenje djeteta." Ako ste sigurni da ne biste trebali uzeti u obzir znakove, onda možete staviti kosu u mekani rep ili pletenicu (glavna stvar je da frizura ne smije ometati udobno prianjanje). Ili se upustite u porođaj s tekućom kosom.

I na manikuri vrijedi spomenuti. Tijekom porođaja postoje različite situacije - a liječnicima je važno imati sve dostupne metode za procjenu stanja trudnice.

“U nekim slučajevima, tijekom poroda, koristi se studija koja se zove pulsna oksimetrija - određivanje kisika u krvi. Kako bi se na prst nositi poseban senzor, a predugačci s gustom prevlakom mogu postati prepreka za ovaj pregled.

Osim toga, između sloja laka (i još više - dugotrajnog gela) i površine nokta mogu živjeti bakterije koje vi i vaša beba nemate što raditi nakon poroda. Stoga je u posljednjim tjednima trudnoće nepoželjno nanositi neprozirni premaz na nokte, osobito dugotrajno.

Moram li se obrijati prije porođaja

Trebam li obrijati prepone prije poroda? Danas ruski opstetričari i ginekolozi nemaju nedvosmislen odgovor na ovo pitanje, pa svaka bolnica ima svoja pravila. Ako znate tko će točno roditi, ne oklijevajte, pitajte ga izravno. Često, preferencije u odabiru intimne frizure ovise o određenom liječniku.

Međutim, većina stručnjaka i dalje vjeruje da je gusto rastuća stidna dlaka „plodno tlo“ za sve vrste bakterija, koje tijekom rođenja daju mogućnost promatranja procesa pojave djeteta u svijet „iz prvih redova“. Mikrobi mogu prodrijeti u intimno područje dok se dijete kreće u vaginu, čime se ugrožava zdravlje novorođenčeta. Također, mikroorganizmi riskiraju ulazak u ranu u slučaju pukotina ili pukotina, što može izazvati neugodne posljedice u obliku lokalnih upala. Osim toga, nekoliko tjedana nakon poroda žena aktivira oslobađanje lohije, koja ostaje u kosi i stvara povoljno okruženje za razmnožavanje bakterija. Da, i lakše je obraditi dobro obrijane prepone prije isporuke s posebnim rješenjima - preparati se brže apsorbiraju u tkiva, zbog čega se učinak učinka povećava.

Prema liječnicima, neobrijani pubis može potaknuti rast bakterija koje mogu oštetiti dijete tijekom poroda

O ovom pitanju postoji i drugo mišljenje. Neki liječnici vjeruju: brijanje prije porođaja može uzrokovati mikroskopske pukotine gdje infekcija prodire. Zbog toga je samo jedna mala intimna frizura "propisana" porođenoj ženi.

Prema nekim stručnjacima, ako nikada prije niste radili “intimne frizure” - ne biste trebali početi vježbati prije poroda. Inače možete izazvati kontrakciju maternice i izazvati neugodne posljedice.

Gdje i kada napraviti intimni postupak

Intimna područja za brijanje se savjetuju neposredno prije porođaja. Bolje je za jedan dan da u slučaju iritacije koža ima vremena da se smiri. To će osloboditi neugodu u sobi za dostavu. Primjerice, ako dolazite induciranom radu (tj. Umjetnom, uzrokovanom opstetričarima), možete se obrijati prepone navečer i samostalno i kontaktiranjem salona (da, da - neki se saloni bave intimnim frizurama za trudnice). Na taj način možete izbjeći žurbu i, najvjerojatnije, sve će raditi bez nepotrebnih rezova. Međutim, ako je voda već preselio, a vi, kako kažu, ne moraju brijati - ne brinite. Danas, u rodilištima, ovaj postupak mogu obavljati liječnici izravno u radnoj dvorani (uz naknadu). Da biste to učinili, morate uzeti britvu sa sobom iz kuće, kao i neko umirujuće ulje.

Neke žene više vole obrijati intimno područje u bolnici, vjerujući u postupak liječnicima opstetričara i ginekologa.

Mišljenje žena

Općenito, kako i gdje se obrijati prije porođaja, žena odlučuje za sebe. Evo nekoliko mišljenja o ovome:

Borio sam se u bolnici, istuširao se i temeljito obrijao, uredno tamo. A onda, kad su se spustili u čekaonicu, sestra je rekla: "Oh, kako je sve divno s tobom!". Enema, i naprijed ... Nemam drugog načina. Stidim se, znaš ...

aleks11

https://forum.sibmama.ru/viewtopic.php?p=4196193#4196193

Moj omiljeni riješio je ovaj problem za mene! I zašto sam se otbrykala? Sve sam radila vrlo pažljivo, u tom trenutku ne bih mogla! I obrijati se u rodilištu - dobro, ne, jako se žuri da tamo požure trudnu ženu u prenatalnu ...

Enigma 26

https://forum.sibmama.ru/viewtopic.php?p=4204508#4204508

Kad sam prvi put rodila, bila sam obrijana u bolnici, osjećala sam se kao da sam bila ostrugana nožem, a sestra je također gunđala da nema što više raditi, voljeti obrijati sve trudnice ... Horor. Dakle, za drugo rođenje, savladao sam se i tražio svog muža. Učinio je sve vrlo pažljivo, iako mi je bilo neugodno.

hrizantema:

https://forum.sibmama.ru/viewtopic.php?p=4254703#4254703

Kako samostalno ukloniti kosu

Depilaciju možete obaviti kod kuće prije porođaja, ali budite oprezni. Morate biti vrlo oprezni da se ne ozlijedite. I, naravno, slijedite sva pravila higijene, koristeći dezinfekciju losiona.

Prvo pravilo samo-brijanja je "ne nanositi štetu". Koristite samo nove britve. Stariji strojevi su poput rabljenih četkica za zube: čini se da djeluju, ali zbog česte upotrebe, higijenski uvjeti ostavljaju puno željenog. Uvjerite se da je brijač dobro naoštren. Tupa oštrica uzrokovat će ne samo jaku iritaciju, nego i posjekotine.

Prije brijanja obavezno operite ruke antibakterijskim sapunom ili ih dezinficirajte alkoholom. Također je vrijedno obraditi sam stroj, čak i ako je upravo bio raspakiran. U procesu porođaja, čistoća i sterilnost su ključ ne samo za vaše zdravlje, već i za zdravlje vašeg djeteta.

Zatim dezinficirajte intimno područje. Alkohol se ne isplati - bit će iritacije. Bolje je koristiti posebne lijekove kao što su Miramistin ili Octinesept.

Za brijanje koristite posebnu pjenu. To će omekšati vašu kožu i učiniti proces ugodnijim i sigurnijim.

Jasno je da zbog izvrsnog u svakom smislu trbuha, brijanje neće biti vrlo pogodno. Trebat će vam ogledalo koje trebate staviti ispred sebe kako bi područje rezanja bilo jasno vidljivo. Usput, možete "frizeru" povjeriti mužu.

Ako su stidne dlake preduge, najprije ih odrežite. Budite oprezni sa škarama! Jedno nezgodno kretanje i gubitak krvi ne mogu se izbjeći. Zatim povucite kožu i počnite brijanje u smjeru rasta kose. Djelujte bez pritiska, glatko. Ako niste uspjeli obrijati dlačice od prvog puta, ponovno podmažite ovo mjesto pjenom i pričekajte dvije minute da se koža smiri. Nakon toga nastavite postupak.

Nakon brijanja kožu u intimnom području treba ponovno obraditi, ali ovaj put s kremom nakon brijanja. Također možete koristiti kremu za omekšavanje. Međutim, pobrinite se da u pozadini njegove uporabe nije izazvao alergije. Bolje je uzeti dokazani proizvod.

Video: pravila za sigurno brijanje

Ako nikada niste koristili britvu ili se bojite ozlijediti, možete koristiti epilator. Učinak ove metode depilacije traje dulje, dlačice nakon zahvata ostaju meke i ne tupi, a epilator se može koristiti nekoliko dana prije porođaja. Za praktičnost postupka koristite ogledalo. Ne zaboravite dezinficirati kožu.

Ako ranije niste koristili ovu vrstu intimne frizure, odmah počinjete, to neće biti najbolja ideja. Epilator može izazvati kontrakciju maternice, što će dovesti do vrlo neugodnih posljedica.

Možete se "obrijati" uz pomoć voska u salonu i kod kuće. U potonjem slučaju, trebat će vam i ogledalo, i puno strpljenja, jer taj postupak nije ugodan. Prvo morate zagrijati vosak, a zatim ga odmah primijeniti na intimno područje u smjeru rasta kose. Vrijedi unaprijed pripremiti, jer vrući vosak neće čekati. Nakon nanošenja i stvrdnjavanja teksture, oštrim pokretom otkinite traku u smjeru protiv rasta kose. Ako to ne uspije, možete zatražiti pomoć od svog supruga. Uostalom, zbog trbuha uspješno provoditi postupak je vrlo teško.

Učinak depilacije depilacije ne može se samo radovati. Zadržat će oko 3-4 tjedna.

Depilatorna krema

Metoda uklanjanja dlačica prije depilatorne kreme danas je jedna od najpopularnijih. Minimalna bol, dugotrajan učinak, a rezultat je samo bajka. Postupak je vrlo jednostavan:

 1. Nanesite kremu na područje prepona.
 2. Pričekajte nekoliko minuta (vrijeme ekspozicije je naznačeno na pakiranju).
 3. Koristite posebnu lopaticu za uklanjanje ostataka kose.

Ova metoda nije prikladna za uklanjanje dlačica u području dubokog bikinija, jer alat može doći na sluznicu i uzrokovati opekline.

Nesigurna depilacija

Ono što ne biste trebali koristiti prilikom uklanjanja dlaka s pubisa, tako da pincete. Ova metoda depilacije može uzrokovati ozbiljne upale, kao i izazvati bol. Oba su nepoželjna prije rođenja. Inače, ne samo da možete izazvati upalu u preponskom području, nego i izazvati kontrakciju maternice.

Ne uklanjajte kosu pincetom - to može uzrokovati ozbiljne iritacije i bolove.

Koji god način uklanjanja dlačica odaberete, zapamtite: glavna stvar je da je sigurno. Nikad se nemojte žuriti ako se usudite sami obrijati i nikada ne žurite s „frizerom“ ako se ipak odlučite za povjerenje stručnjaka. Druga mogućnost je da se uopće ne obrijete. Na kraju, intimna higijena je osobna stvar.

Pogledajte videozapis: PORODIO CURU U AUTU NASRED CESTE?! . Prank'd. Epizoda 8 Sezona 2 (Studeni 2019).

Loading...