Lasersko uklanjanje dlaka

Fotoepilacija: ozlijeđen ili ne

Da, ali u usporedbi. Povlačenje je previše bolno. Laser je još bolniji od fotografije. I još uvijek neiskusni stručnjaci mogu napraviti opekotine, a ne čvrsto pritisnuti uređaj na vaše tijelo. Osjećaj je sličan pecanju praćen toplinom, ali intenzitet trnce ovisi o mjestu. Pokušao sam brkove, bikini i pazuha, a najviše bolan bio je bikini. Ali općenito, vrlo podnošljivo.

Sveta, nažalost nemam pravo slati privatne poruke, pa pišem ovdje. Potpuno tolerantan, pomalo neugodan. Preživio sam laser i bolniji je, a usput i vrijeme foto-epilacije je dva puta kraće od laserskog, tako da mogu malo patiti. Štoviše, ljepota zahtijeva žrtvu, a to nije najgora žrtva. Tako sretno! Usput, rezultat je! Ali naravno nakon cijelog tečaja.

Fotoepilacija: bit metode

Metoda se temelji na fizičkom zakonu privlačenja svjetla tamnim objektima., Pigment za bojenje kose - melanin - privlači svjetlost koju emitira uređaj, svjetlosna energija odlazi u toplinu, širi se kroz kosu, zagrijava folikul dlake - folikul - na temperaturu od 70-80 stupnjeva i spaljuje kapilare koje ga opskrbljuju krvlju. Kapilare su blokirane, žarulja bez hrane atrofira, kosa ispada.

Ako se folikul jednom oporavi, što je vrlo vjerojatno, tada će rast kose iz nje biti mnogo slabiji.

naravno, što je više melanina u kosi, što su tamniji, to će učinkovitija fotopilacija biti za njih, I obrnuto - na sivoj, crvenoj i vrlo svijetloj kosi učinak je minimalan ili uopće neće biti.

Prije fotopilacije ne preporuča se sunčanjeBudući da je tan na koži također melanin, koji će tijekom postupka apsorbirati svjetlosnu energiju i pretvoriti je u toplinu. Mogu postojati opekotine.

Kao i kod bilo kojeg medicinskog postupka, epilacija ima kontraindikacije. Zabranjeno je držanje u trudnoći, dojenju, bolesnicima s dijabetesom, rakom, kardiovaskularnim bolestima, epilepsijom, kao i maloljetnicima. Ne možete napraviti postupak za ljude koji imaju oštećenja na koži bilo koje prirode, tetovaže, krtice ili preplanulost.

Je li potrebno anestezirati područja tijela i od kojih bolova ovisi

Ljudska koža na različitim mjestima ima različite osjetljivosti. Na primjer, na licu ili u zoni dubokog bikinija, ona je mekša nego na nogama.

Fotoepilacija je nježna procedura, ali ovisno o području koje se tretira i broju žarulja na njemu, osjećaji se mogu kretati od "tolerantne topline" do "bolne, kao da gori vatrom".

U salonima i klinikama koje pružaju usluge uklanjanja dlaka, moguće je anestezirati tretirana područja uz dodatnu naknadu. Ako imate problema, možete zatražiti anesteziju., Osim toga, institucije koje poštuju sebe nude klijentu jednu ili dvije probne bljeskove, samo da bi klijent mogao odlučiti je li za njega osobno bolna fotopilacija.

Za više informacija o načinu epilacije fotografije pogledajte video.

Osobna osjetljivost

Svatko tko je odlučio o postupku fotoepilacije zainteresiran je za pitanje da li boli. Nakon proučavanja informacija o nečijem iskustvu, još uvijek ne možete dobiti jasan odgovor. Svaka osoba ima individualnu percepciju boli, vlastiti prag boli.

Fotoepilacija je za mnoge prilično bolna procedura. Događa se da ista osoba boli epilaciju u području bikinija, ali to ne boli u pazuhu. O čemu ovisi?

 • Od debljine i osjetljivosti kože. Na licu, trbuhu, ispod pazuha i dubokom bikiniju, posebno je tanak i osjetljiv u usporedbi s nogama, rukama, leđima.
 • Iz iskustva epilacije. Ako ste prije odlučivanja o foto-epilaciji tretirali mjesto voskom ili električnim epilatorom, jednom ste izvukli kosu, prag boli je smanjen, bol je postala uobičajena i slabo vidljiva. Ako je vaša metoda bila brijanje ili depilacijska krema, koža će vjerojatno reagirati s jakim bolnim sindromom, jer će u njegovom sloju biti vidljive opekline.
 • Od broja folikula kose u sloju kože. Što su bolje raspoređeni, to je koncentracija više koncentrirana. Isto tako, ako, na primjer, nekoliko pasa raste u pazusima, tada se može osjetiti neugodnost bljeskova.
 • Od boje kože u vrijeme postupka. Ako je koža tamna ili preplanula, pigment može apsorbirati dio energije bljeskalice, a osoba se čak može opeći.

Nakon što je sve te čimbenike povezao sa svojim zaključcima, pokušavajući provesti efekte sudskih bljeskova, osoba može dobiti predodžbu o tome hoće li ga osobno povrijediti fotografska epilacija.

Da bi fotoepilacija ne donijela bol, postoji inovativni uređaj "Hladna lampa", Suština ove tehnologije je da je puls svjetlosti koji šalje uređaj više koncentriran i njegov učinak traje kraće vrijeme, tako da koža nema vremena za opekline.

Lijekovi protiv bolova

Proučavali ste informacije i odlučili napraviti anesteziju prije postupka fotoepilacije. Tamo gdje je to učinjeno, treba pružiti ovu uslugu. Lijekovi protiv bolova u salonima i klinikama su lokalna anestezija i djeluju lokalno.

lidokain u obliku losiona, kreme, spreja ili jednostavno medicinske otopine u ampuli primjenjuje se nanošenjem na kožu. Nakon toga, tretirana površina je prekrivena filmom da blokira protok zraka. Postupak se može provesti 40 minuta nakon nanošenja.

Menovazin mast ima slabiji i brži prolazni učinak.

Mnogi saloni koriste kremu "Emla"čiji je aktivni sastojak isti lidokain i prilokain.

Kada ga koristite, ne morate brinuti o pristupu kisiku. Primijenite ga 15 minuta prije postupka.

Postoji mali postotak ljudi koji su vrlo osjetljivi na bol, na koje opisani lijekovi nemaju učinka. Izlaz za takve slučajeve jedan - obkalyvaniye ultrakainom. To je lijek za radikalnije intervencije od foto-epilacije, ali u uglednim institucijama ova usluga se može pružiti.

Fotoepilacija područja lica

Epilaciju na licu obavljaju i žene i muškarci. Kod žena, prekomjerna dlaka na licu je lokalizirana u gornjoj usni, obrvama, bradi, a ponekad i brkovima.

Muškarci koji se žele riješiti potrebe za brijanjem dugo vremena radije rade foto-epilaciju. Za muškarce je ova metoda učinkovitija jer se struktura kose, njihova debljina i ukočenost razlikuju od ženske zbog dominacije muških hormona.

Lice je uvijek otvoreno, podložno temperaturnim promjenama i učincima atmosferskih pojava, stoga su njegove mogućnosti regeneracije veće.

Koža lica, unatoč regenerativnim svojstvima, je tanka i nježna brijanje kose se ne preporuča prije epilacije, Činjenica je da tijekom brijanja oštrica uklanja gornji sloj epitela, uzrokujući minimalnu, ali i dalje traumu kožu.

Ako joj se ne dopusti oporavak do trenutka zahvata, povećava se rizik od pigmentacije oštećenih područja. Malo je vjerojatno da će netko umjesto brkova željeti dobiti pigmentno mjesto u obliku brkova.

Prije zahvata, koža lica tretira se gelom za hlađenje, na oči se stavljaju naočale.

Nakon epilacije na koži se pojavljuje umjerena oteklina i crvenilo, koje treba tretirati sredstvom za liječenje i koristiti dok se koža ne obnovi.

Za nekoliko dana, tretirana površina se ne preporuča trljati, toplo, sunčati, koristiti kozmetiku, osobito dekorativne, kako bi se izbjegla začepljena pore.

Uklanjanje dlaka s ruke

Ruke u toploj sezoni obično su otvorene i izložene suncu tečaj epilacije trebao bi biti tempiran u jesensko-zimskom razdoblju, Najvažnija stvar za uspješnu epilaciju ruku je osigurati zdravu, netaknutu kožu s najsvjetlijom mogućom nijansom.

Ne bi trebale imati tetovaže, ako postoje madeži ili druga pigmentirana mjesta, oni su pokriveni. Ručnu kosu ne treba posvijetliti, inače će učinak biti minimalan.

Bol na rukama, u pravilu, je podnošljiv i ne zahtijeva lokalnu anesteziju.

Boli li fotopilaciju prsa, trbuha i pazuha

Fotoepilacija u prsima i trbuhu češće se obavlja kod muškaraca, a ženama je potreban ovaj postupak u slučaju muške distribucije kose. Epilacija pazuha jednako je zainteresirana za oba spola. Koža ispod pazuha je nježna i osjetljiva, vjerojatno će biti potrebna lokalna anestezija., Na prsima i abdomenu receptori boli su manji, vjerojatnost doživljavanja nelagode je manja u usporedbi s pazuhom.


Mnogo ovisi o pragu boli osobe i debljini vlasišta: što je više žarulja za kosu, to je veća vjerojatnost boli. Ako ste navikli na tretiranje pazuha s epilatorom, to jest, izvaditi kosu, zasigurno neće biti nikakvih bolova od foto-epilacije.

Prije postupka, ne možete se sunčati, zabranjeno je raditi fotoepilaciju u prisutnosti tetovaža, koža ne bi trebala imati nikakva oštećenja.

Nakon sesije, možda će vam trebati blagi tretman: zabrana sunčanja, posjet kupelji ili sauni, topla kupka, trljanje i masiranje. Ako je potrebno, koristite lijekove za liječenje. U slučaju neželjenih kožnih reakcija, odmah se obratite liječniku.

Bolni osjećaji tijekom fotopilacije leđa

Ženama je rijetko potrebna procedura uklanjanja dlačica, uglavnom muški problem. Koža leđa se ne smatra posebno osjetljivim dijelom tijela. Najvjerojatnije, fotoepilacija leđa nije osobito bolna procedura.

Mnogo ovisi o gustoći kose, tj. Broju žarulja po jedinici površine svjetiljke. Što je manje kose, to je manje nelagode.

Intimna područja

U većini slučajeva fotoepilacija u području genitalija zahtijeva prethodnu anesteziju zbog posebne nježnosti i osjetljivosti kože.

Ako se u području pubisa, manje osjetljivog mjesta, fotopilacija može odvijati gotovo bezbolno, ovisno o individualnim karakteristikama, tada epilacija dubokog bikini područja bez lijekova za anesteziju može prenijeti jedinice.

Treba voditi računa da se nelagodu svede na najmanju moguću mjeru i da se strogo poštuje vrijeme čekanja lijeka da djeluje što učinkovitije.

Trebate posebnu pažljivo birajte stručnjakakoji, provodeći postupak, neće dopustiti pojavu opekline. Ako je koža oštećena, vrlo je neugodno vratiti je zbog svoje lokalizacije i posebne nježnosti.

Fotoepilacija nogu: boli li?

Od svih mjesta izloženih uklanjanju dlaka, koža nogu je možda najpopularnija. Noge češće od drugih dijelova tijela su na vidiku, s njima djevojke obično počinju upoznavati uzbudljivi svijet epilacije.

Do trenutka kada žena ima priliku platiti fotografsku epilaciju, njezine su noge, u pravilu, imale vremena proći kroz mnogo toga i naviknuti se na mnoge stvari. Čak i ako to nije slučaj, osjetljivost kože na nogama ne može se usporediti s onom u bikini zoni. Koža nogu je deblja, tvrđa i manje osjetljiva. U pravilu, kada je foto-epilacija kože noge ublažavanje boli nije potrebno, postupak je sasvim potpuno podnošljiv.

Boli li fotografiranje kod kuće

Prijenosni je sada dostupan. strojevi za uklanjanje dlačica, Oni se razlikuju od sala manje snage i ne uništavaju folikul dlake i oštećuju ga. Fotoepilacija kod kuće mora se raditi češće, a učinak će biti mnogo manje trajan.

Nakon što se odlučite za postupak kod kuće, treba steći znanje i iskustvo kako se ne bi naškodili.

Teško je sami napraviti epilaciju teško dostupnih mjesta, primjerice, dubokog bikinija.

Početna epilacija, prema ocjenama onih koji su imali priliku za usporedbu, ne događa se tako bolno kao u salonu ili klinici, ali ako nemate iskustva, bolje je dobiti iz ruke profesionalca.

Boli li drugi put

Nakon prve sesije, većina kose, koja je u to vrijeme bila u fazi aktivnog rasta, umire. Udio drugog i naknadnih postupaka nije toliko folikula dlake, a nelagodnost iz postupka je nekoliko puta manja. Fotoepilacija u daljnjim postupcima je još uvijek manje bolnoovisno o tome ima li još puno kose: povratne informacije od stalnih kupaca, onih koji su osjetili nelagodu tijekom prve sesije i koje su se ponavljale, uvijek su pozitivne.

Vrlo učinkovit i uopće nije bolan!

Nisam imao namjeru napisati recenziju o fotografskoj epilaciji, ali sam pročitao ono što je ovdje napisano i pomislio da je to vrlo nepošteno - ako ću prvi put obaviti ovu proceduru, onda nakon takvih recenzija ne bih se usudio.

Govorim svoje iskustvo. Odlučio sam se za epilaciju fotografije ispod pazuha ovog proljeća - upravo sam našao privatni salon, gdje je ovaj postupak obavljen za 600 rubalja, dok je u svim salonima znao da košta najmanje 1000 rubalja. Rečeno mi je da se obrijem 1-2 dana prije postupka - to je sve, nema više zahtjeva. Kad sam došao na postupak, majstor je rekao da joj je kosa vrlo kratka, a sljedeći put morat ću se obrijati za 5-7 dana. Sam postupak nije bio bolan i vrlo brz. Postavili su me da dođem gotovo mjesec dana, rekli su mi da se ne sunčam, a ako me koža svrbi, zamrljati ga nekom vrstom gela, kojega sam odmah zaboravio. Nije bilo zabrana brijanja, kao što je ovdje napisano. Naprotiv, rečeno mi je da obrijem kosu.

Tijekom ovog mjeseca kosa pazuha je nestala negdje. Tjedan dana prije uklanjanja dlačica, koristio sam britvu za narudžbu, iako se nije imao što brijati. Kad sam došao do postupka, gospodar je bio iznenađen rezultatom i, po mom mišljenju, bio je uzrujan zbog toga kao klijent, otplivao sam od nje. Rekla je da se takav rezultat ponekad događa, ali to ne znači ništa, potrebno je nastaviti procedure i učiniti ih najmanje 6-8, jer kosa će se sigurno ponovno pojaviti. Ali od tada sezona kupanja se već približavala i doista sam se željela sunčati, odlučila sam za sada okončati i vratiti se ovom pitanju ako se pojavi potreba. Od tada je prošlo 5 mjeseci - dlaka ispod pazuha ne raste.

S fotoepilacijom foto bikinija ispalo je drugačije - naišao sam na vrlo profitabilnu akciju, koju je proveo specijalizirani centar hardverske kozmetike. Besplatna fotografska epilacija pazuha uključena je kao poklon u bikiniju. Bilo je moguće uzeti kupon za 1 postupak ili za pretplatu na 6 postupaka. Uzeo sam 3 kupona, tj. za tri postupka, iako se ispostavilo da nije mnogo jeftinija od pretplate za 6. Jednostavno, s obzirom na iskustvo s pazuhom, razumno sam predložio da ne bih imao dovoljno kose za 6 postupaka.

I ovaj put nije me povrijedilo (ispričavam se onima koji su iskusili nečovječne muke, ali je čak i teško zamisliti da obični bljeskovi svjetlosti mogu prouzročiti takva mučenja). Nakon prvog puta, koža me je malo svrbe, premazala sam Finistil-gelom, koji sam prethodno kupila od ujeda komaraca, i sve je prošlo za 1 dan. Nakon prve sjednice kosa je počela nestajati. jer u ovom slučaju nije bilo zabrane brijanja, a trebao sam se pojaviti nakon 2 tjedna, jednom sam obrijao kosu u rupi koja više nije bila svugdje. Nakon druge sesije nije bilo iritacije, a kosa gotovo da i nije bilo. Nakon trećeg su nestali ostaci kose, a novi ne rastu. Da, zamalo sam zaboravio na slobodno uklanjanje dlaka s pazuha. Učitelj je pronašao dvije dlake (koje nisam vidio) i uklonio ih u prvom postupku. Drugi put se nisu pojavili. Ona je, usput, i nakon dva postupka bila iznenađena tim rezultatom.

Mislim da sam imao sreće što su i pazuhi i bikini napravljeni na modernom stroju, koji sam izračunava intenzitet bljeskova na temelju boje vaše kože. Odmah mogu reći da imam vrlo visok prag boli, a malo toga me jako boli.

ALI! Moja kosa nije jako tamna (prilično mišićave) i nije debela i gruba, iako se vjeruje da su crne i grube dlake najbolje za foto-epilaciju. Koža je također prilično tamna, ne bijela. tj Nisam pogodan tip za foto-epilaciju, ali ovdje je potrebno, sve je prošlo dobro!

Čini mi se da sve ovdje ovisi o gospodaru i korištenoj opremi, te o tome postoji li individualna netrpeljivost ili ne. Stoga, odlučujući za uklanjanje dlaka, morate pažljivo ispitati recenzije raznih trgovina i saznati na kojoj opremi rade. Pa, osim toga, fotoepilacija uništava kosu samo u fazi aktivnog rasta, a ostatak vremena je neučinkovit, pa majstor mora točno izračunati vrijeme postupka, temeljeno na tipu kose.

Ali uz povoljnu kombinaciju svih okolnosti, ovaj postupak je vrlo udoban i vrlo učinkovit! Preporučujem ga svim prijateljima, iskreno upozoravajući na moguće zamke. I ja sam sigurno!

Za koga je ovaj postupak prikladan i kakve rezultate možemo očekivati

Fotoepilacija je pogodna za osobe s bilo kojom bojom kose (osim sive i izbijeljene) i različitom strukturom kose. Učinak takvog uklanjanja može trajati prilično dugo (do oko 5 godina). Da biste to učinili, morate pohađati tijek postupaka, koji će se sastojati od prosječno 10 posjeta. Njihov broj ovisi o boji i debljini kose, kao io hormonalnoj pozadini klijenta.

Fotoepilacija - što je to

Fotoepilacija je uklanjanje dlaka s površine kože izlaganjem treptaja svjetla visokog pulsa.

Postavlja se pitanje: kako svjetlost može ukloniti dlake? Za to se trebate upoznati sa strukturom kose.

Svaka kosa ima svoj korijen, koji se formira u folikulu, što je složena kombinacija papile, lijevka, korijenskog omotača. U folikul susjedne znojne kanale, lojne žlijezde i mišiće. Sve folikularne komponente doprinose nastanku korijena kose, njegovoj dobroj prehrani, razvoju i rastu kose.

U svakoj kosi nalazi se pigment melanin koji određuje boju dlačica. Kada je izložena snopu svjetlosti, melanin apsorbira svjetlosnu energiju, uzrokujući jako vruće tijelo kose. Toplina doseže folikul, što rezultira uništenjem kapilara, živčanih završetaka i lojnih žlijezda koje hrane korijen dlake. Kao rezultat toga, kosa umire i nakon nekoliko dana ispadne iz kože. U uništenom folikulu, novi korijen nikada neće nastati, to jest, nova kosa na ovom mjestu neće rasti.

Koja je učinkovitost postupka?

Tijekom jedne sesije nemoguće je ukloniti sve dlačice. Činjenica je da svaka kosa ima nekoliko faza razvoja:

 • aktivni rast (anagen),
 • odumiranje korijena dlake (katagena),
 • gubitak stare kose i stvaranje novog korijena (telogena).

Svjetlosna zraka može utjecati samo na one dlačice koje su u fazi anagene. U drugim slučajevima, puls svjetlosti ne može uništiti papilu. Zbog toga će se u folikulu stvoriti novi korijen i pojavit će se kosa.

Stoga se u jednoj sesiji možete riješiti samo 20-30% dlačica koje su u fazi aktivnog rasta. Ostatak kose treba ukloniti u sljedećim postupcima. Da bi koža bila potpuno glatka, trebat će vam 6-8 foto-epilacija u razmaku od 2-5 tjedana.

Prema statistikama, nakon pete procedure, 98% klijenata doživljava potpuno uklanjanje i prestanak rasta kose. Isti učinak tipičan je za 78% klijenata nakon treće sesije.

Prednosti i nedostaci metode

Fotoepilacija ima svoje neporecive prednosti, i to:

 • Metoda se može koristiti za sve dijelove tijela:
  • lica
  • ruke,
  • noge,
  • trbuh,
  • natrag,
  • bikini područja
  • pazuha,
 • tijekom sesije stručnjak može pojedinačno odabrati način fotoepilacije ovisno o fototipu kože, boji kose i području koje se tretira,
 • rezultat nakon postupka može trajati nekoliko godina, ali najmanje 6 mjeseci,
 • fotoepilacija je bezbolna,
 • tijekom postupka održava se cjelovitost površine kože, stoga je njezina infekcija potpuno isključena,
 • sesija ne traje dugo, samo 5 - 30 minuta.

Foto galerija: dijelovi tijela prije i poslije fotoepilacije

Međutim, fotoepilacija ima svoje značajne nedostatke:

 • postupak je neučinkovit ako uklonjene dlake imaju laganu nijansu,
 • svjetlosna zraka ne utječe na sijedu kosu, budući da melanin u njima nema,
 • potrebu za više sjednica za potpuno uklanjanje dlaka,
 • nakon fotoepilacije u nekim slučajevima pojavljuje se piling kože,
 • ako je način rada pogrešno odabran, mogu postojati neugodne posljedice,
 • prisutnost kontraindikacija
 • visoka cijena.

kontraindikacije

Prije provedbe postupka kvalificirani stručnjak najprije mora ispitati zdravstveno stanje klijenta, jer je u nekim slučajevima zabranjena foto epilacija:

 • akutne i kronične kožne bolesti (psorijaza, ekcem, dermatitis, itd.),
 • dijabetes u dekompenziranom stadiju,
 • proširene vene
 • teška hipertenzija,
 • ishemijske bolesti srca
 • prisutnost pacemakera, inzulinske pumpe i drugih elektroničkih uređaja u tijelu,
 • epilepsija,
 • onkološke bolesti
 • nakupljanje tumora u području svjetlosnog snopa,
 • rane, ogrebotine, gnojne upale,
 • tetoviranje
 • dobi do 18 godina.

Je li moguće napraviti fotoepilaciju tijekom trudnoće i dojenja

Razdoblja trudnoće i hranjenja djeteta su relativna kontraindikacija za postupak. Snop svjetlosti neće donijeti nikakvu štetu zdravlju buduće majke i njezine bebe. Međutim, hormone trudne ili dojilje karakterizira nestabilnost. Stoga postoji mogućnost da se nakon zahvata pojavi pigmentacija kože. Buduća majka ili majka koja doji treba biti svjesna takvih rizika i sama odlučiti hoće li raditi epilaciju fotografije u tom razdoblju svog života.

Priprema kože za sesiju

Da biste dobili najbolje rezultate od uklanjanja dlačica svjetlosnim pulsom, prije postupka, trebali biste se pravilno pripremiti:

 • 30 dana prije sjednice morate napustiti sve druge metode uklanjanja dlačica. Koristite samo britve za brijanje,
 • 14 dana prije postupka ne možete se sunčati. Pod utjecajem sunčeve svjetlosti u stanicama kože proizvodi melanin. Kada se svjetlosni impuls primijeni na kožu, melanin će apsorbirati svoju energiju, rezultirajući opeklinama,
 • Dva tjedna prije foto-epilacije ne smiju se uzimati steroidi, antibiotici i sredstva za smirenje, jer ove skupine lijekova povećavaju osjetljivost kože na svjetlo, što može izazvati pigmentaciju kože,
 • preporuča se brijanje dlačica 2-3 dana tako da u vrijeme epilacije dostižu optimalnu duljinu: 1–2 mm,
 • Na dan kada je postupak zakazan, na kožu ne treba nanositi nikakve kozmetičke proizvode, jer oni mogu smanjiti učinkovitost svjetlosne zrake na vlasi.

Napredak postupka

Ako klijent nema kontraindikacija za foto-epilaciju, specijalist pregledava kožu, ocjenjuje stanje kose i odabire odgovarajuće parametre na opremi (valna duljina, snaga svjetlosnog snopa i trajanje njegove izloženosti). Daljnji postupak provodi se u takvom nizu.

 1. Na kožu klijenta nanosi se poseban gel koji istovremeno obavlja nekoliko funkcija. To je dirigent svjetlosnog toka u folikul dlake i istodobno sprječava slučajne opekline kože, jer ga hladi.
 2. Stručnjak stavlja na klijenta i sebe naočale.
 3. Uz pomoć manipla započinje liječenje kože, a isto područje kože se ne može dvaput sijati. Kod jednog svjetlosnog bljeska obrađuje se površina kože od 5–12 cm 2,
 4. Cijeli postupak traje 5–30 minuta. ovisno o području tretirane površine.
 5. Nakon završetka fotoepilacije, kozmetičar uklanja ostatke gela i nanosi umirujuće protuupalno sredstvo na kožu (Bepanten, Panthenol, itd.).

Postupak na različitim dijelovima tijela provodit će se prema istoj shemi. Razlika može biti samo u odabiru načina rada za svaku zonu. Koža u području bikinija, pazuha i na gornjoj usni je vrlo osjetljiva. Na tim mjestima je tanak i živčani završetci su smješteni blizu njegove površine.

Stoga se tijekom zahvata ovdje mogu pojaviti bolni osjećaji, osobito ako je prag boli smanjen.

Naknadna njega kože

Ne samo da se morate pravilno pripremiti za postupak, već i slijediti određene preporuke nakon sjednice:

 • U prva dva dana na kožu se ne mogu nanositi kozmetički proizvodi, kao i vrući tuševi, saune i kupke. Dopušteno je primiti toplu dušu,
 • U sljedeća 2-3 tjedna kožu treba pažljivo zaštititi od izravnog sunčevog svjetla kako bi se izbjegla pigmentacija. Zato se preporuča fotopilacija u jesensko-zimskom razdoblju, kada se smanjuje Sunčeva aktivnost i površina kože je maksimalno skrivena od ultraljubičastog zračenja. Ako je postupak proveden na licu, onda prije izlaska van kože treba podmazati kremom za sunčanje sa SPF-om od najmanje 30 jedinica,
 • Potrebno je promatrati režim pijenja, jer učinak svjetlosnog snopa na kožu uzrokuje njegovu suhoću. Kako biste kožu hidratizirali, morate nanijeti kreme, losione, itd., Ali ne prije 2-3 dana nakon zahvata.

Moguće posljedice

Ako zanemarimo navedene kontraindikacije za foto-epilaciju, kao i nepismeno se pripremimo za zahvat, izaberemo pogrešan režim i nepravilno njegujemo kožu nakon sjednice, to može izazvati neugodne posljedice:

 • crvenilo površine kože
 • spaljivanje i opekline u području liječenja,
 • upala folikula,
 • stvaranje pigmentnih mrlja.

Početna fotopilacija

Danas postoji prilika za fotopilaciju kod kuće. Neki proizvođači su na tržište lansirali prijenosne fotoepilatore.

Ovi uređaji značajno se razlikuju od onih koji se koriste u profesionalnim trgovinama. Prije svega, proizvođači su se pobrinuli da se potrošač ne može sam opeći tijekom postupka. Kućanski aparati imaju snagu svjetlosne energije mnogo manje od profesionalne opreme. Uz pomoć kućnog fotoepilatora ne možete se riješiti bijele, crvene i sive kose.

Prema proizvođačima, nakon cijelog postupka, koža ostaje glatka 6 mjeseci.

Pripremiti kožu za foto-epilaciju i brinuti se o njoj nakon sjednice treba biti na isti način kao u slučaju salona.

Kućni fotoepilator se koristi na sljedeći način:

 1. Najprije uklonite sve dlačice s tretiranog područja britvom.
 2. Tada je potrebno odrediti kožu fototipa. Da biste to učinili, uređaj mora uključiti uređaj za prepoznavanje dodira i dovesti uređaj na površinu kože. Fotoepilator razmatra fototip kože i odabire optimalnu postavku.
 3. Predložene parametre treba potvrditi ili ručno odabrati.
 4. Ako se dizajnom osiguravaju mlaznice za različite dijelove tijela, potrebno je odabrati odgovarajući i započeti postupak.
 5. Nakon svake bljeskalice, uređaj se mora pomaknuti na drugo područje, postupno prekrivajući cijelu površinu koju treba obraditi.

Svaku sljedeću fotoepilaciju treba ponoviti nakon 2 tjedna. Tečaj se sastoji od 5 postupaka. Zatim se za održavanje rezultata preporuča obavljanje fotoepilacije jednom svaka 4 tjedna.

Prema proizvođačima, trajanje postupka je:

 • dvije noge - 8–10 min.,
 • lice (gornja usna) - 1 min.,
 • jedna pazuh - 1 min.,
 • bikini linija - 1 min.

Već nakon 3-4 tretmana kosa postaje 75–92% manja (ovisno o modelu fotoepilatora i fiziološkim karakteristikama tijela).

Može li se nakon sjednice obrijati kosu?

Kao što znate, kosa nakon photoepilation ne ispada odmah, ali oni dobiti mršav izgled koji ne izgleda previše estetski. Stručnjaci ne zabranjuju uporabu britve za uklanjanje tih dlačica. Međutim, bolje je obrijati ih 2-3 dana nakon zahvata kako bi se koža mogla opustiti. Osim toga, nakon što se obriše mrtva kosa, možete pratiti stopu rasta novih dlaka.

Mogu li napraviti epilaciju fotografije tijekom menstruacije?

Dani žena nisu kontraindikacija za postupak. Međutim, ne smije se zaboraviti da je u tom razdoblju značajno smanjen prag boli, a tijekom fotoepilacije mogu se pojaviti bolni osjećaji. Bolje je odgoditi sesiju na 5-6 dana ciklusa. Ako žena tolerira postupak normalno, u ovom slučaju nema nikakvih ograničenja, osim epilacije bikini zone.

Je li epilacija štetna za zdravlje?

Ne. Posebni filteri ugrađuju se u profesionalne manipulacije ili u kućanske aparate kako bi se odrezali višak dijelova spektra. Kao rezultat toga, samo ti valovi ostaju koji djeluju na kosu, a ne na kožu. Stoga, nema opasnosti za zdravlje kao što je izloženost.

Ljudi s kakvom je bojom kože prikladna metoda?

Najveća učinkovitost postupka je prikazana na svijetloj koži s tamnom kosom. Svjetlosni snop u ovom slučaju dobro će se apsorbirati u melaninu u vlasi kose, a ne u stanicama kože. U načelu se može tvrditi da fotoepilacija djeluje na sve fototipove kože, osim smeđe i tamno smeđe.

Kolika je duljina kose potrebna za foto epilaciju?

Ako se provodi salonski postupak, duljina kose na koži ne smije biti veća od 2 mm (optimalno 1 mm), a kod duljih dlačica učinkovitost postupka smanjuje se nekoliko puta, jer u tom slučaju svjetlosni snop teško doseže papilu kose. Prije upotrebe kućnog fotoepilatora preporuča se da se dlačice u potpunosti obriju.

Prošlo je više od godinu dana od početka korištenja fotoepilatora. Zato želim dodati više informacija. Moj uređaj nije najskuplji, ali mi odgovara. Koristio sam ga ne kako se kaže, već čisto jednom tjedno. Tako je uspio ukloniti oko 90-95% kose iz bikinija i pazuha i oko 80% od nogu ... Plavu kosu ne želi napustiti. Ali to je još uvijek spasenje! Oni rastu suptilniji i rijetki. Kada prestanete koristiti (4 mjeseca nisam ga koristio), djelomično se povećao, da. Ali ipak je vegetacija vrlo skromna. Potrebno je oko 30-40 minuta za cijelo tijelo. Područja na kojima kosa više ne postoji, još uvijek “proganjaju” za svaki slučaj ... Zato savjetujem ovu vrstu uklanjanja neželjenih dlaka, oduševljena sam!

BePerfectAllTime

http://irecommend.ru/content/dlya-menya-eto-spasenie-foto

Napravio sam 4 bljeska na jednoj aksilarnoj šupljini, jedva sam to mogao podnijeti, svaki put kad sam se grčio, ​​prisjećajući se obećanja "bezbolnog" postupka. Djevojke, ne vjerujte! To je vrlo bolno! Kao da samo na sekundu vruće željezo dodiruje kožu! Nakon tog “pogubljenja”, koža je tretirana Panthenolom, ali je i dalje ostala crvena i nastavila boliti još nekoliko sati. Nije bilo opeklina, samo neugodan osjećaj. Liječnik je također rekao da je potrebno barem 5 zahvata kako bi se u potpunosti riješila kosa, nakon što prvi put ne bude vidljivog učinka, pojavit će se nakon drugog ili trećeg postupka. Nakon prvog zahvata nije bilo nikakvog drugog učinka osim nelagode.Ni drugi postupak nije dao nikakve rezultate, treći, četvrti ... pet dlaka je nestalo, ali to je kao ništa! Da toleriram takvu bol i ne vidimo napredak, pa čak i platimo mnogo novca ... nakon četvrtog postupka shvatila sam da je to dovoljno! Više se nisam mučila, a nekoliko dlačica koje su nestale nakon mjesec dana ponovno su porasle, učinak nije ostao. Za sebe sam zaključio da je sve to oglašavanje i prazna obećanja koja nisu vrijedna takvog novca i takvog strpljenja. Usput, ja ne mogu zamisliti kako još uvijek možete voditi photoepilation u bikini području! Ovo poludi od boli! Ali ja ne žalim, imam iskustvo, neku vrstu lekcije i sada neću biti u iskušenju da oglašavam ovaj postupak i ne savjetujem.

Anastasia33

http://otzovik.com/review_251129.html

Napravila sam epilaciju fotografije - samo za gornju usnu i bradu, sretna. Pet sesija, skupih i čak bolnih, ali rezultat je dobar.

Gost

http://www.woman.ru/beauty/medley2/thread/3952371/

Već je učinio 5 postupaka u području pazuha i bikinija. Za bol - tolerira. U usporedbi s početnom količinom, oko 50–60% je otišlo, ali oni koji su ostali nisu postali tanji. Nema rasta kose, nema pigmentacije. Nastavit ću se boriti s preostalom kosom. Iskreno, nadao sam se da će biti dovoljno samo 5-6 sesija, ali vjerojatno bih morao napraviti još 3-4. Skupo, naravno. Svaka šetnja košta oko 4 tisuće rubalja.

Julia

http://www.woman.ru/beauty/medley2/thread/3952371/

Sam postupak je gotovo bezbolan, pomalo neugodno istinit. Tretirajte područje posebnim gelom i pucajte iz treptaja. Nakon toga nisam imao nikakvih bolnih osjećaja, to je trajalo samo dva sata, a sljedećeg sam jutra otkrio ne samo opekotine na nogama, nego nešto poput alergijske reakcije, iako je sve bilo u redu u zoni pazuha. Sljedećeg dana sve je nestalo. Kad sam došao na drugu sesiju, kozmetolog je rekao da se to ne može povezati s fotoepilacijom. Općenito, završio sam cijeli tečaj, otprilike 10 puta s intervalom od oko tri tjedna, i nema nikakvog smisla. Moja kosa je samo malo razrijeđena, a kad ne koristim stroj, izgleda kao da sam uskraćena. Ne preporučujem ovu uslugu.

KatushaSan

http://otzovik.com/review_4532815.html

Ona je patila od pištolja na gornjoj usni lica, pokušala je: trake od voska, krema za depilaciju, elektronsko uklanjanje dlaka, zaustavljena na foto-epilaciji i bila je zadovoljna. Prvu fotografiju sam pokušao prije godinu dana. Odmah su me upozorili da postoje kapriciozna područja za uklanjanje dlaka - područje iznad gornje usne, pazuha, stidne. Te se zone teško uklanjaju zbog debljine folikula dlake, a rast kose sastoji se od nekoliko faza, a to je problem: potrebno je 4-5 sesija kako bi se trajno zaustavio rast kose. Prošao sam kroz 7 sesija od 6 bljeskova, objavljen je jednom mjesečno. Bolje je početi u jesen, kako se ne bi opekao. Potpuno sam zaboravio što je uklanjanje "antena".

Juvi

http://otzovik.com/review_1175898.html

Fotoepilacija se može koristiti na svim dijelovima tijela. Stručnjaci postupak pripisuju učinkovitim i bezbolnim metodama. Međutim, prema mišljenju potrošača, u područjima s osjetljivom kožom, bol je vrlo vidljiva, osobito tijekom početnih sesija. Rezultat nakon završenog tečaja traje nekoliko godina. Nedavno je postalo moguće fotopilaciju kod kuće.

Koliko je bolna procedura?

Naravno, mnogi potencijalni kupci postavljaju ispravno pitanje - je li bolno raditi foto-epilaciju? Treba imati na umu da svaka osoba ima drugačiji prag boli, ali u cjelini se fotoepilacija odvija bez boli (treba pojasniti da je moguće samo blagi osjećaj pečenja). Često anestezija nije potrebna čak ni za najosjetljivije klijente.

Unatoč činjenici da se foto epilacija odnosi na najnežudnije postupke, različiti ljudi će na pitanje odgovoriti drugačije: je li epilacija bolna ili ne? No, mora se naglasiti da će, bez obzira na osjetljivost klijenta, tijekom druge sesije biti mnogo manje nelagode, zbog činjenice da živu kosu ima red veličine.

Naravno, nedvosmislen odgovor na pitanje je li bolno za foto-epilaciju teško je dati. Ali s povjerenjem možemo reći da se sve tolerira i da nećete osjetiti oštru bol.

Kako se pripremiti za epilaciju fotografije?

Svaka posebna obuka ne vrijedi provoditi. Stručnjaci samo preporučuju da ne idete u solarij, kupku, saunu, bazen 10 dana prije epilacije. Opekline od sunca pod izravnim suncem također treba isključiti. I naravno duljina vlasi koju želite ukloniti treba biti najmanje 1,5 mm.

Opće preporuke nakon zahvata

Nakon što snimite epilaciju fotografije, obratite pozornost na sljedeće točke:

tijekom tjedna se strogo zabranjuje sunčanje

krema za sunčanje treba koristiti prije izlaska

ići u saunu za prvi tjedan i tako dalje je također kontraindiciran.

Odabirom ove metode uklanjanja neželjenih dlačica nećete požaliti i nakon nekog vremena sigurno ćete se riješiti ovog prilično dosadnog problema.

Gladku kožu 3-4 tjedna

Ova metoda uklanjanja dlaka još nije bila! Samo je razmuti.

Prestani ispitivati ​​paklene muke

Najpopularnija i najučinkovitija metoda uklanjanja dlačica

Pokušao sam se vositi kod kuće, ali sam dobio rezultat

Nemojte preplatiti za skupe postupke za uklanjanje dlaka!

Pogledajte videozapis: No+vello: IPL fotoepilacija (Siječanj 2020).

Loading...