Lasersko uklanjanje dlaka

Diodno lasersko uklanjanje dlaka: pregledi, značajke postupka

Laserska tehnologija se u medicini i estetskoj kozmetologiji koristi već više od 20 godina. Laserska terapija dokazala je svoju učinkovitost i sigurnost te se danas smatra najnaprednijom metodom u području pomlađivanja, uklanjanja oštećenja kože i čak u stomatologiji. Borba protiv viška kose također nije iznimka - to je bio laser koji je mnogim zadovoljnim korisnicima omogućio da pobijede u ovoj nejednakoj borbi s prirodom.

Popularnost laserskog uklanjanja dlaka raste svake godine, zbog činjenice da znanost ne stoji na mjestu, a laserska oprema se poboljšava i postaje sve učinkovitija. Pojavom aleksandritskog lasera, koji je dugi niz godina bio “zlatni standard” epilacije, “horor priče” o opasnostima zračenja i njegovoj ludoj boli bile su stvar prošlosti, što je djelomično istinito za medicinske lasere prve generacije.

Postizanje estetske industrije posljednjih godina - diodni laser. On je naumio osvojiti prvenstvo među svim postojećim laserima, kao najsigurnije i istovremeno univerzalno, metodu uklanjanja dlaka.

Laserska dioda

Kao što je poznato iz školskog tečaja fizike, laser je pojačana zraka koncentriranog svjetla određene duljine i odgovara određenom segmentu svjetlosnog spektra. Ovisno o valnoj duljini lasera, određene stanice i tkiva reagiraju na njega.

Tako se medicinski laseri, kada su izloženi koži, apsorbiraju vlagom u epidermisu ili kromoforima sadržanim u ljudskim stanicama kože i krvi (pigmenti melanin i hemoglobin). Fiziološko djelovanje lasera temelji se na tome: kada svjetlost upije svjetlost iz tkiva, energija zračenja se pretvara u toplinsku energiju, što uzrokuje selektivno uništavanje stanica.

U laserskom uklanjanju kose ovo svojstvo lasera se koristi za djelovanje na melanin: nakupljanje pigmenta u šupljini folikula dlake omogućuje akumuliranje takve količine toplinske energije koja uzrokuje oštećenje folikula. Osim toga, pod temperaturnim učinkom od oko 60 stupnjeva Celzijusa, kapilara koja hrani žarulju također je zapečaćena. Okolne stanice epidermisa su stoga isključene iz destruktivnog djelovanja snopa.

Budući da se tamni pigment može sadržavati ne samo u kosi, nego iu stanicama kože, to značajno ograničava mogućnosti korištenja laserskog uklanjanja dlaka. To je melanin koji se formira u površinskom sloju kože pod utjecajem ultraljubičastih zraka i boji ga u čokoladnoj nijansi. Dakle, tamne stanice epidermisa postaju isti cilj lasera kao i kosa, te je stoga preplanulost dugo bila kontraindikacija za foto tretmane.

Zbog toga je za mnoge klijente nedostupna široko oglašena epilacija aleksandritskim laserom: najčešće žene koje su zabrinute za savršenu glatkoću svojih nogu i žene koje tijekom cijele godine vole brončanu boju kože su isti ljudi.

Pojava diodnog lasera odlučila je ovaj problem u korist ljubitelja štavljenja: ovaj snop uspio je steći prijatelje između dva međusobno isključiva koncepta - lasersko uklanjanje dlaka i štavljenje. To je omogućeno fizičkim svojstvima laserske diode.

Valna duljina diodnog svjetla je 800 nM (u aleksandritu, ova brojka je 755 nm), dakle snop dioda može prodrijeti dublje u slojeve kože, stvarajući destruktivnu energiju na razini pojavljivanja folikula dlake, ali bez oštećenja stanica obojene melaninom na epidermi.

Takvo zračenje ima veći intenzitet, a promjenjiva učestalost impulsa omogućuje podešavanje dubine penetracije u skladu sa strukturnim značajkama folikula dlaka pacijenta. Sve to čini učinak laserske diode vrlo djelotvornim, uključujući kada se radi o takvim "teškim" slučajevima kao što je uklanjanje jako pigmentirane kose na tamnoj koži.

U usporedbi s epilacijom s alexandritom, dioda ima samo jedan nedostatak - brzina obrade na njoj je znatno niža. Međutim, s obzirom da mnogi kupci jednostavno nemaju alternativu, ovaj minus gubi svoje značenje.

Kako diodni laser utječe na kosu

Princip rada diodnog lasera temelji se na učinku na melanin u korijenu dlaka i njegovom uništenju. To osigurava uklanjanje dlačica bilo koje boje. Stanice koje su odgovorne za rast, zagrijavanje i prestanak funkcioniranja.

Nekoliko tjedana nakon prve uporabe laserskog uklanjanja dlaka primjećuje se djelomična obnova kose. Za potpuno uklanjanje dlačica bit će potrebno oko 6 sjednica, ovisno o njihovoj debljini. Takav slijed objašnjavaju se različitim fazama rasta - anagenom, katagenom, telogenom. Najveći učinak postiže se kada je laser izložen kosi u fazi najaktivnijeg rasta anagena.

Što se razlikuje od aleksandritskog lasera

Prije nego što odete u kozmetički salon kako biste se podvrgli postupku uklanjanja dlačica, trebali biste pojasniti koji se laser koristi. Alexandria laser se često koristi za uklanjanje dlaka. Ovaj uređaj radi na temelju aleksandritnog kamena. Ova metoda je najučinkovitija kada je izložena čvrstoj i tamnoj kosi na pozadini svijetle kože. Ali ovaj postupak može uzrokovati bol.

Za razliku od epilacije s aleksandritom, epilacija je bezbolna. Može se koristiti na svijetloj i preplanuloj koži. Laser usputno s potiskivanjem vitalne aktivnosti korijena dlake također utječe na krvne kapilare - vidljiva manifestacija vaskularne mreže je značajno smanjena.

Za i protiv

Prednosti uklanjanja neželjenih dlaka pomoću diodnog laserskog epilatora su:

 1. Visoke performanse. Nakon prve procedure, u roku od nekoliko tjedana, apsolutno će sve dlačice ispasti na mjestu izlaganja laseru.
 2. Sigurnosni postupak. Na koži se ne pojavljuje iritacija, opekline i bilo koji drugi negativni učinci.
 3. Za provođenje postupka ne morate trošiti puno vremena. Diodni laser odmah pokriva velika područja kože. Osim toga, moguće je stalno pomicanje lasera na površini kože bez trajnih zaustavljanja.
 4. Uklanjanje dlačica diode djeluje i na svijetloj i na tamnoj koži, a dlačice svih boja se uklanjaju, a ne samo crne.

Unatoč pozitivnim aspektima, postoji nekoliko nedostataka koje treba uzeti u obzir pri odabiru metode uklanjanja dlačica:

 1. Popis kontraindikacija čini postupak nedostupnim za neke nijanse i odstupanja u zdravstvenom stanju, na primjer, trudnoća, dojenje, kronične bolesti, onkologija, ozljede kože i dr.
 2. Određena bol. To se događa s dugim i gustim dlakama na tijelu.

Ponekad možete čuti mišljenje da postupak treba puno vremena. Ali to je samo u usporedbi s metodama za uklanjanje dlaka kao što su brijanje, elektroliza ili korištenje voska.

Faza postupka

Koji je slijed uklanjanja dlaka s diode? Prije svega, bez obzira koliko to čudno zvuči, provodi se prethodno uklanjanje dlačica. U tom slučaju, kosu treba ukloniti oko 6 sati prije postupka. Treba napomenuti da je upotreba voska ili električnog depilatora neprihvatljiva, jer se pojavljuju mnoge mikroturme kože.

Dva tjedna prije diode za uklanjanje dlaka se ne preporuča sunčanje, a dugo je na suncu. Na početku sesije koža se hladi. Za ovaj se safirni laser koristi vrh.

Prosječna cijena

Trošak diode laserskog uklanjanja dlaka ovisi o području izlaganja, kao io trajanju postupka. Dakle, epilacija osoba ili će neke stranice koštati 9004 000 rubalja, obrada noge će zahtijevati ulaganja u 11 tisuća rubaljai troškove uklanjanja dlaka iz zone bikiniod 2 000 do 6 000 rubalja.

Osim toga, cijena može varirati ovisno o cjenovnoj politici salona ili njegovoj lokaciji. Kako ne biste izgubili cijenu, možete nazvati ili posjetiti nekoliko salona. Osim toga, ponekad postoje promocije, popusti i druge unosne ponude.

Koje se zone mogu epilirati

Lasersko uklanjanje dlaka laserskim diodama može se izvesti na gotovo svim područjima kože s neželjenim dlakama:

 • suočiti se s tim
 • ženske dojke
 • straga
 • ruke,
 • pazuha,
 • bikini područje
 • djelomično stražnjice
 • noge.

Neka područja kože su vrlo osjetljiva, pa se anestetik primjenjuje prije sesije.

Mišljenje da samo žene trebaju uklanjanje dlaka je zastarjelo. Moderni muškarci također brinu o svom izgledu, kao i ženama. Među muškarcima postoji potreba za epilacijom lica kako bi se ispravila linija brade i hramova. Osim toga, postupak rješava problem urastanja kose, koja se često pojavljuje nakon brijanja.

Kako se pripremiti za lasersko uklanjanje dlaka

Priprema za sesiju za uklanjanje diodnih dlaka trebala bi započeti oko 2 mjeseca prije zakazanog dana. Dakle, upravo se za 2 mjeseca trebate suzdržati od korištenja ljepljivih traka za depilaciju, voska, pinceta.

Epilacija se može izvesti na tamnoj koži, ali tjedan dana prije epilacije preporučuje se ograničiti izlaganje suncu i solarijima.

Za uspješan postupak, dopuštena duljina dlačica nije veća od 1,5 mm. Kao i nanošenje na kožu bilo kojeg dezodoransa i krema dan prije posjeta salonu je neprihvatljivo.

Bolan postupak?

Razina boli tijekom epilacije dioda znatno je manja nego kod uporabe drugih vrsta lasera. Ali trebate uzeti u obzir i individualnu razinu praga boli. Neugodni bolovi pri izlaganju laseru više podsjećaju na lagano peckanje, koje ne izaziva jake negativne reakcije. Na koži u osjetljivim područjima i dalje se koriste vanjski anestetici. Dakle, epilacija u području pazuha ili bikinija provodi se samo nakon primjene anestetičkog lijeka u obliku kreme ili spreja.

U usporedbi s mehaničkom depilacijom ili depilacijom, epilacija dioda je praktički bezbolna. Blago peckanje može uzrokovati neugodnosti, ali vrijedi patiti zbog glatke i lijepe kože bez ijedne kose.

trajanje

Ovisno o veličini kože koja se liječi, postupak može trajati od 10 minuta do 2 sata, Na primjer, uklanjanje dlačica s pazuha trajat će oko 5 minuta, obrada nogu će potrajati do 15 minuta, a trajanje postupka na ukupnom bikiniju bit će oko 20 minuta. Ako je na zahtjev klijenta potrebna anestezija, trebate dodati malo više vremena za aktiviranje anestetika.

Što učiniti i ne raditi nakon postupka

Da bi se uspješno provela procedura nije bila ugrožena neugodnim posljedicama, potrebno je poštivati ​​neka ograničenja u svakodnevnom životu. Dakle, nakon epilacije diode, ne preporučuje se "sunčanje" 2 tjedna. Područja kože koja su bila izložena laserskom modulu diode moraju se tretirati kremom za sunčanje.

Za postizanje održivog učinka potrebno je ponoviti postupak još 3-4 puta. Vremenski interval između sesija ne smije biti kraći od 1-2 mjeseca. U slučaju intenzivnog rasta kose, ponovno liječenje se provodi nakon 4 tjedna, a uz umjeren rast - nakon 2 mjeseca.

Nakon zahvata dolazi do crvenila, slične opekotinama od sunca. Rehabilitacija ovog učinka provodi se uz pomoć lijekova kao što su Bepanten, Panthenol.

Koliko tretmana trebate za potpuno uklanjanje dlaka?

Potpuno uništenje folikularnog dijela kose događa se nakon 4-5 postupaka. U nekim slučajevima, dvije sesije su dovoljne u slučaju male količine finih dlačica. Ako kosa ima krutu strukturu, tada je potrebno 6 ili 7 manipulacija za učinkovito i konačno uklanjanje dlaka.

Uklanjanje dlačica laserskim diodama u ženama u pravilu postiže svoj cilj nakon 4 tretmana, a za muškarce je potrebno više posjeta kozmetičkom salonu. Kod svake sesije učinak će biti primjetniji - područja kože bez kose postupno će se povećavati, a ostatak kose postupno će postati tanji, izblijedjeti i ispasti.

Šest postupaka može trajati šest mjeseci, ali nakon tog razdoblja osoba će uvijek uživati ​​u glatkoj koži, baršunastoj koži.

Kontraindikacije i nuspojave

Prije nego što počnete tretirati kožu s laserskim diodama, kozmetičarka će postaviti vrlo važno pitanje koje će odlučiti možete li obaviti postupak ili ne. Pitanje se odnosi na opće zdravstveno stanje i identifikaciju privremenih ili trajnih kontraindikacija.

Dakle, kategorija privremenih kontraindikacija uključuje:

 • trudnoća,
 • hladno,
 • dojenje
 • opekotine i ozljede kože,
 • tan u posljednjih 10 dana
 • upale kože
 • kronične bolesti u akutnoj fazi.

Takva ograničenja s vremenom prolaze i možete se sigurno prijaviti za tako popularnu i poželjnu uslugu. Ali kod utvrđivanja trajnih kontraindikacija morat će se napustiti epilacija diode:

 • dijabetes melitus
 • onkologija,
 • patologija štitnjače,
 • proširene vene,
 • bolesti srca i krvnih žila,
 • vaskularni poremećaji na mjestu namjeravane izloženosti laseru.

Također, u nekim slučajevima, diode lasersko uklanjanje dlaka svibanj ne biti vrlo učinkovit. Na primjer, ako pokušate ukloniti sive ili plave vlasi, rezultat neće odgovarati onome što želite. To je zbog činjenice da laser djeluje na melanin koji se nalazi u korijenu dlake, au sivoj kosi ili na lagani sadržaj melanina je minimalan. Uz hormonalne poremećaje, čiji je jedan od simptoma nekontrolirani rast kose. Diodni laser uklonit će dlake, ali nakon nekog vremena ponovno će se pojaviti.

Recenzije kupaca

Većina klijenata nakon diode za uklanjanje dlaka zadovoljna je rezultatom. Uz rijetke iznimke, možete čuti povratne informacije o nedostatku učinkovitosti metode. No, to se mišljenje može klasificirati kao netolerancija. Tijekom jedne sesije nemoguće je ukloniti apsolutno sve dlačice koje smanjuju kvalitetu života. Ali ako epilaciju ponovite dvaput ili tri puta, rezultat će biti jasno vidljiv.

Kupci ostavljaju pozitivne kritike o laserskom uklanjanju dlaka s laserskim diodama na mjestima kozmetičkih salona gdje je provedena procedura, stoga se kvaliteta uklanjanja diodne kose ocjenjuje zajedno s kvalifikacijama kozmetologa, kvalitetom laserskog uređaja s diodama i drugim parametrima.

U kozmetičkim salonima možete upoznati uređaje takvih marki:

 • Svijetla čista želja
 • Učinak Dio Star,
 • Koherentno svjetlo,
 • Laytshire i drugi.

Liječnici recenzije

Liječnici proučavaju svaku novu tehnologiju i preporučuju njezinu uporabu tek nakon pažljivog pregleda. Diode laser za uklanjanje dlaka nije iznimka.

Mnogi mitovi obilaze ovaj kozmetički postupak. Neki od njih su istiniti, drugi nisu. Mnogi smatraju da je laser štetan i opasan za zdravlje, ali nije. Recenzije liječnika pokazuju da je dubina laserske izloženosti samo 4 mmNa toj dubini se nalaze korijeni kose.U tom slučaju valna duljina lasera i kratko trajanje njegovog djelovanja ne dopuštaju nikakvu štetu na koži tijekom postupka.

No, zanemarivanje preporuka za pripremu za uklanjanje dlaka, njegu kože nakon zahvata i tišina kontraindikacija može dovesti do značajnog pogoršanja kože i zdravlja općenito. Prekomjerna izloženost preplanuloj, tamnoj koži može uzrokovati opekline ili čak dovesti do raka kože.

Prednosti laserskog uklanjanja dlačica

Sumirajući gore navedeno, možete navesti sve prednosti, relativne i apsolutne, epilacije pomoću laserske diode:

 • jedna od najviših razina učinkovitosti među svim postojećim vrstama lasera u epilaciji,
 • visokoprecizna selektivnost uslijed dubokog prodiranja u tkivo i sposobnost mijenjanja trajanja svjetlosnog impulsa,
 • Raspon valnih duljina diodnog lasera iznimno dobro apsorbira melanin, što rezultira minimalnim raspršenjem zračenja,
 • tip boje pacijenta za diodni laser nije važan, njegova je upotreba na štavljenje službeno dopuštena,
 • Budući da je diodna fototerapija razvoj najnovije generacije, sve laserske instalacije ovog tipa opremljene su integriranim sustavom za hlađenje kože, što osigurava dodatnu sigurnost i uklanjanje neugodnosti tijekom postupka,
 • Sigurnost uporabe laserske diode dokazana je u kliničkim ispitivanjima,
 • Neki modeli laserskih sustava imaju certifikat koji potvrđuje učinak uništavanja kose zauvijek.

Postupak uklanjanja dlačica

Unatoč činjenici da su diode odobrene za uporabu pri štavljenju, postoji opće pravilo kod postupaka fototerapije, uključujući lasersko uklanjanje dlaka: izloženost kože ultraljubičastom zračenju tijekom razdoblja liječenja je zabranjena. Ovo ograničenje je namijenjeno zaštiti pacijenta od rizika od opeklina, hiper ili hipopigmentacije kože i fotoalergijskih reakcija.

Ovo pravilo vrijedi ne samo na dan postupka, već i tijekom dvotjednog razdoblja prije i poslije njega. Otvoreni dijelovi tijela moraju biti zaštićeni od sunca uz pomoć proizvoda sa snažnim ultraljubičastim filterima.

Drugo nepokolebljivo pravilo: kada planirate ukloniti kosu uz pomoć laserske tehnologije, zabranjeno je koristiti metode depilacije koje oštećuju folikule kose. Takve metode uključuju uklanjanje voska i šećera, korištenje pinceta i kućnih električnih epilatora. Tijekom ovog razdoblja dopušteno je brijanje i kemijska depilacija.

Prilikom laserskog uklanjanja dlaka pacijentima se obično preporučuje duljina kose u području liječenja od 5-6 mm do trenutka kada je to potrebno, za što je potrebno obrijati je nekoliko dana prije sjednice. Za epilaciju laserske diode, ovo pravilo je irelevantno, budući da prije početka postupka, dlaka na tretiranom području mora biti mehanički ili kemijski uklonjena.

Za razliku od drugih tipova lasera, kada je kosa provodnik toplinske energije do folikula i potrebna je određena duljina kose na površini kože, dioda djeluje izravno na samu žarulju, prodirući pod kožu do mjesta svoje dislokacije.

Regrown dlačice u zoni utjecaja ometaju to, uzimajući na dio energije laserskog zračenja i smanjujući njegovu koncentraciju, dakle, one se obriju ili otope depilatornom kremom.

Ako je ispitni postupak pokazao da bljeskovi dioda uzrokuju značajnu nelagodu, potrebno je s kozmetičarkom razgovarati o pitanju anestezije. Tijekom sjednice anestezija se postiže modernim sustavom hlađenja pomoću safirnih kristala u ručkama.

Međutim, za osobe s niskim pragom boli i kada epiliraju osjetljiva područja (bikini, pazuha, gornja usna), to nije dovoljno. Ako je potrebno dodatno ublažavanje boli, nanesite anestetik (Emla krema, sprej s lidokainom) bolje kod kuće, oko sat vremena prije početka postupka.

To će značajno uštedjeti novac i vrijeme potrošeno u laserskoj sobi dok čeka anestezija. Nelagodnost od svjetlosnih bljeskova može se doživjeti kao osjećaj pečenja ili peckanja.

Sam postupak u trajanju ovisi o tretiranom području i može trajati od 10 minuta do 3 sata. Tijekom tog vremena, jednobojno lasersko zračenje prodire u kožu na unaprijed određenu dubinu i paralizira folikule dlaka na cijelom području svjetlosne točke, ako postoji tamni pigment u tim folikulima. Depigmentirana kosa (presvijetla, slabina, siva) stoga se još ne može ukloniti.

Nakon izlaganja laserskoj diodi, na koži mogu ostati blagi crvenilo i oticanje, koje nestaju samostalno unutar nekoliko sati. Kako bi se smanjila nelagoda, područje tretmana se može podmazati sredstvom za liječenje koje sadrži pantenol.

Nuspojave nakon diode za uklanjanje dlačica su rijetke. U ekstremnim slučajevima može doći do narušavanja pigmentacije, nadraživanja od izloženosti svjetlu povećanom fotosenzitivnošću, opekotina ako se ne prate preporuke liječnika tijekom pripreme za epilaciju. Rast kose, upala folikula i kože praktički su isključeni.

Kako bi se u jednoj zoni takvih postupaka u potpunosti uklonio problem neželjenih dlaka, u razmacima od mjesec dana do dva, u ovisnosti o pojedinačnoj stopi rasta kose, potrebno je u prosjeku 4-6. Kako kosa raste na koži, „ćelave točke“ postaju vidljive, gdje je vegetacija potpuno odsutna. Kod svakog postupka taj se učinak širi na preostala područja dok se cijela površina potpuno ne obradi.

Laserski laser za uklanjanje dlaka: kontraindikacije

Nažalost, što je tehnološki i učinkovitije metoda epilacije, to je više kontraindikacija. To je zbog činjenice da hardverske tehnologije koje djeluju u svjetlu korištenja takvih fizičkih čimbenika kao što su lasersko zračenje, foto bljeskalica, električna energija i drugi, mogu pogoršati postojeće zdravstvene probleme.

Na primjer, izazvati pogoršanja kroničnih kožnih bolesti, recidiva herpesa i zaraznih bolesti, potaknuti rast tumora. Stoga je epilacija dioda zabranjena za uporabu u prisutnosti sljedećih bolesti:

 • rak i prekancerozna stanja,
 • dermatološke bolesti akutne i kronične prirode, mehanička, termička, kemijska oštećenja kože u području liječenja,
 • primarne herpesne rane ili recidiv kroničnog herpesa, bilo koje zarazne i virusne bolesti u akutnoj fazi,
 • kardiovaskularni problemi: teška hipertenzija, ishemija, teška zatajenja srca,
 • ozbiljni endokrini poremećaji: dijabetes melitus kompliciran perifernim cirkulacijskim poremećajima, teška insuficijencija štitnjače (gušavost), u prisutnosti hirzutizma kod žena, konzultacije ginekologa i endokrinologa i hormonsko liječenje,
 • sklonost krvarenju, keloidne formacije, proširene vene ili tromboflebitis u području zahvata, uzimanje lijekova za razrjeđivanje krvi,
 • tuberkuloza
 • mentalne i neurološke bolesti, praćene konvulzijama i napadajima,
 • prisutnost velikih madeža, hiperpigmentiranih nevusa, dlakavih bradavica i madeža na mjestu laserskog liječenja, osobito ako imaju tendenciju rasta i spajanja - u takvim slučajevima najprije se preporučuje uklanjanje ovih oštećenja kože i tumora pod kontrolom dermatologa-onkologa, a zatim lasersko uklanjanje dlaka
 • prisutnost tetovaža i trajne šminke u području izloženosti,
 • Nema podataka o prisutnosti ili odsutnosti teratogenih učinaka diodnog lasera na fetus, pa se laserska epilacija ne provodi tijekom trudnoće.

Diodni laser za uklanjanje dlaka je skupa procedura. Cijena jedne sesije iznosi od 2.000 do 10.000 rubalja po zoni za žene i 3.000 do 15.000 za muškarce. Unatoč činjenici da laserska dioda koagulira i folikul i posudu koja ga hrani, odnosno ima dvostruki učinak, ova metoda ne može jamčiti 100% gubitak kose.

Isto vrijedi i za trajanje učinka. Nitko ne zna koliko žarulja ima jedna žarulja i koji čimbenici mogu potaknuti njihovo buđenje. U prosjeku, učinak traje godinu dana do nekoliko godina - kako bi se održala željena glatkoća kože, preporuča se provođenje preventivnih sjednica po potrebi. Slučajevi nezadovoljavajućih rezultata nakon završetka cjelokupne epilacije diode također se događaju, iako rijetko.

Lasersko uklanjanje dlaka s laserskim diodama - pregled i opis postupka

Kozmetički saloni koriste diodni laser za uklanjanje neželjene vegetacije na tijelu već nekoliko desetljeća, a za to vrijeme u većini slučajeva pozitivni su rezultati pregleda pacijenata o laserskom uklanjanju dlačica pomoću lasera.

Za postupak se koristi laserska zraka koja utječe ne samo na samu kosu, nego i na žarulju, uništavajući je. Kao rezultat, tretirane dlačice ispadaju bez oštećenja kože - ostaju glatke i ravnomjerne.

Važna karakteristika diodnog laserskog snopa je njegova svestranost, jer, za razliku od aleksandrita, omogućuje vam da uklonite dlake bilo koje strukture, boje i debljine s bilo koje vrste kože, osim sive kose i pištolja. Sapphire priključak na uređaju pouzdano štiti kožu od opeklina i nelagode tijekom sesije. diodni laser za uklanjanje dlaka

Najčešće, ljudi pribjegavaju lasersko uklanjanje dlaka usluge, kao recenzije potvrditi njegovu učinkovitost. Osim estetske ljepote, neželjena vegetacija često postaje izvor neugodnih mirisa, izvrsno stanište za bakterije, uključujući i one koje uzrokuju bolesti. Među glavne indikacije za uporabu uklanjanje dlaka pomoću diodnog lasera je:

 • Pretjerano brz rast kose na tijelu, uključujući i osjetljiva područja,
 • Rast kose na mjestima koja se teško čiste,
 • Visoka osjetljivost kože na uporabu depilatora i britvi za brijanje,
 • Promjena boje kože nakon brijanja,
 • Veliki broj uraslih dlačica,
 • Povećana krutost kose
 • Prisutnost takve bolesti kao što je folikulitis.

Glavne prednosti i nedostaci diodnog laserskog uklanjanja dlaka

Kao i svaki drugi postupak, lasersko uklanjanje dlaka pomoću diodnog lasera, prema ocjenama liječnika i specijalista u području kozmetologije, ima svoje prednosti i nedostatke, na temelju kojih je moguće izvući zaključke o tome je li ova tehnika prikladna za vas. Glavne prednosti uklanjanja dlačica laserski snop diode može se zvati:

 1. Univerzalnost tehnologije - uređaj se nosi s uklanjanjem svih dlaka s kože bilo kojeg fototipa,
 2. Sposobnost uklanjanja dlaka na teško dostupnim mjestima - visokokvalitetno lasersko uklanjanje dlačica,
 3. Mogućnost uklanjanja dlaka s preplanule kože
 4. Nepostojanje boli tijekom sjednice, uz određena pravila,
 5. Visoka brzina djelovanja - dlačice će biti potpuno uklonjene s tretirane površine tijekom 4-6 sjednica,
 6. Odsustvo crvenila, opeklina i drugih formacija na tretiranom području kože,
 7. Razumna cijena.

Što se tiče nedostaci ovog procesa, ovdje je potrebno usredotočiti se na sljedeće nedostatke, iako ih ima mnogo manje nego prednosti:

 • Da biste učinkovito uklonili plavu kosu, trebat će vam više sesija nego u slučaju mraka,
 • Pojava neugodnih osjećaja tijekom tretmana lica, budući da je koža na licu mnogo tanja, a živčani završetci se nalaze bliže jedan drugome.

Zbog velike popularnosti ove tehnike, proizvođači opreme proizvode samo visokokvalitetnu opremu za kozmetičke salone, koja je u stanju obaviti ne samo glavni zadatak - uklanjanje dlaka, nego i druge funkcije, kao što je integrirani sustav hlađenja (omogućava hlađenje kože tijekom epilacije) memoriranje pojedinačnih parametara pacijenta, itd.

Moguće kontraindikacije za zahvat

Unatoč visokoj učinkovitosti tehnologije i njezinoj popularnosti ne samo među ženama, nego i muškarcima, postoji niz kontraindikacija za korištenje diodnog laserskog snopa. Gotovo sve kontraindikacije temelje se na svojstvu bilo kojeg zračenja koje pogoršava postojeće bolesti.

Prema liječnicima, lasersko uklanjanje dlaka može uzrokovati ponovno pojavljivanje kožnih bolesti kronične prirode, razne vrste herpesa, infekcije, aktivirati rast formacija različite prirode. U tom smislu, obrada dioda je zabranjena za osobe s bolestima kao što su:

 • Rak u bilo kojoj fazi
 • Bolesti kože,
 • Mehanička oštećenja kože, termičke i kemijske opekline,
 • Infekcije u aktivnoj fazi,
 • Bolesti srca i krvnih žila, na primjer hipertenzija, aritmija, insuficijencija itd.
 • Šećerna bolest
 • Bolest štitnjače,
 • Proširene vene,
 • Redovito krvarenje
 • Plućne bolesti, tuberkuloza,
 • Psihosomatske bolesti,
 • Veliki broj markica u području liječenja,
 • Prisutnost tetovaže,
 • Trudnoća i dojenje.

Ako je barem jedna od ovih bolesti prisutna kod pacijenta, lasersko uklanjanje dlaka s diodnim laserom, prema mišljenju stručnjaka, ne može se propisati. Da biste izbjegli neželjene učinke i zdravstvene komplikacije, prije zahvata savjetujte se s kvalificiranim liječnikom o mogućim kontraindikacijama i nuspojavama. Također, nemojte zaboraviti na usklađenost s preporukama za njegu koju će kozmetičarka dati nakon sjednice.

Pogledajte videozapis: Kako izgleda epilacija medicinskim laserom - emisija "150 minuta" - poliklinika DIVA (Studeni 2019).

Loading...