Shugaring

Tehnike shugaringa

Prije svega, još jednom se prisjećamo:

 • Uklanjanje dlaka je uklanjanje neželjene vegetacije na različitim dijelovima tijela uništavanjem folikula laserom, električnom strujom i drugim metodama. Takav je postupak moguć samo u kabini uz uporabu posebne opreme i mora ga provoditi kvalificirani majstor. Njezin cilj - zauvijek se riješiti kose,
 • Depilacija je metoda mehaničkog uklanjanja dlačica izvedena britvom, voskom, šećernom pastom, posebnim kremama, pincetom ili epilatorom. U ovom slučaju, samo se gornji dio uklanja, ostavljajući folikul dlake netaknut. Vegetacija se ponovno pojavljuje nakon vrlo kratkog vremena.

Među najpopularnije i popularne metode depilacije u posljednje vrijeme može se razlikovati shugaring - uzimajući osloboditi od kose sa šećerne paste. Jedinstvenost ove metode je da se, ako se provodi redovito, može postići učinak epilacije, jer su žarulje oštećene, a kosa ponovno raste, ali mekša i tanja.

Šugaring kod kuće

Depilaciju prakticira gotovo svaka žena, posebno pažljivo provodeći takav postupak u toploj sezoni, kada je vrijeme za otvorene i kratke haljine i sezonu na plaži. Različite tehnike shugaringa pomoći će vam odabrati pravu, kako u smislu jednostavnosti implementacije, tako i za određenu zonu s neželjenom vegetacijom.

Postupak uklanjanja šećerne paste široko se primjenjuje u kozmetici salona. Profesionalne tehnike izvođenja zahtijevaju specifične vještine i praksu. A ako prvi put provedete takav postupak, možda je bolje posjetiti kozmetologa i savjetovati se o tome.

Međutim, postoje vrste shugaringa koje se mogu koristiti kod kuće, pažljivo proučavajući preporuke i slijedeći upute na posudi s karamelnom pastom kupljenom u trgovini. Ovdje je doista bolje koristiti kozmetiku već prvi put. Zatim potražite najbolje recepte i samostalno pripremite sirovine za postupak.

No, prije nego što trebate pravilno pripremiti za postupak, tako da je učinak bio maksimalan, a nelagoda - minimalan. Naposljetku, tko god da je išta rekao, ali ova metoda depilacije nije posve bezbolna, pogotovo po prvi put.

 1. Prvo pravilo je dužina kose. Trebala bi biti oko 3-5 mm. Ako je to manje, karamela ne može "uhvatiti", a uklanjanje neće biti dovršeno, postupak ćete morati ponoviti nekoliko puta. Ako je više od 7 mm, manipulacija će pružiti dovoljno jaku nelagodu.
 2. Dalje - priprema kože. Shugaring je bolji nakon kupanja. Koža će ispariti, pore će se otvoriti, dlačice će postati mekše i savitljivije. Osim toga, u ovom slučaju, možete postići uklanjanje žarulja, barem djelomično, što također nije loše.
 3. Područje depilacije tretirajte antiseptikom i lagano pospite talkom ili jednostavnim dječjim prahom. Antiseptik će spriječiti infekciju da uđe u mikropukotine, a prašak će učiniti karamelnu trzalicu gustim što je više moguće.

Sve vrste shugaringa pružaju upravo takav postupak pripreme. I onda već idite nijanse stvarne depilacije šećerne paste. Kod kuće koristite tri najjednostavnija načina.

Ručni i spatula oprema

Ručna tehnika izrade shugarniga glavna je metoda epilacije šećera u salonima i kod kuće. Kozmetičari tijekom postupka, bez iznimke, koriste rukavice. Kod kuće svaka žena može djelovati prema vlastitom nahođenju, ali upotreba rukavica povremeno smanjuje lepljenje paste.

Potrebno je provesti postupak u toploj ili malo hladnoj prostoriji, izbjegavajući džepove pare i topline, jer će šećerna pasta izgubiti svoju plastičnost, postati previše tekuća i depilacija neće uspjeti. Koristite za ručnu tehnologiju bolje karamele maksimalne ili srednje gustoće.

Uvodni prvi postupak najbolje se provodi u područjima s najmanje osjetljivosti (ruke, noge). Čim bude dovoljno iskustva, možete se preseliti u osjetljivija područja tijela.

 1. Uzmite malu kuglicu tijesta i gnječite u rukama tako da konzistencija postane plastična i sastav se može rasporediti po površini.
 2. Nanesite ravnomjerni sloj karamele na kožu STROGO PROTIV RASTA KOSE. Ostavite nekoliko sekundi. Obrađena područja ne bi trebala biti prevelika, jer će pasta iz dodira s kožom postati mekša nego što je potrebno za postupak.
 3. Istegnite i učvrstite kožu, stisnite ruku ili vrhove prstiju (ovisno o površini) i oštrim pokretom NA RAST KOSE povucite vodoravno i lagano prema gore.

Ako postoje dlake, ponovite sve. Zatim isprati ostatke šećerne paste s toplom vodom, lagano izbrisati ručnikom (ne brisati ga intenzivno!), Tretirati s antiseptičkim sastavom i nanijeti hidratantnu kremu.

Metoda shugaringa slična je manuelnoj. Razlika je u tome što se nanošenje i uklanjanje paste vrši drvenom ili plastičnom lopaticom, isključujući kontakt ruku s karamelom i zonu depilacije. Ova tehnika se često koristi za depilaciju duboke bikini zone (što je posebno važno u salonima).

Tehnologija vezanja

Zavojni metod shugaringa je vjerojatno najlakši i najpristupačniji čak i za početnike "vlastitom kozmetičaru". Ovom metodom depilacije lako se možete nositi i sa širokim zonama depilacije. Da, iu osjetljivim područjima, neugodni osjećaji će se svesti na minimum, jer je kontakt s kožom minimalan.

Za početnike je bolje kupiti komplet zavoja u specijaliziranom salonu. Uključuje pastu (mekanu ili srednju konzistenciju), špatule za nanošenje i trake zavoja za uklanjanje karamele.

Ako nije moguće kupiti takav "kompleks", možete koristiti dostupne alate - drvenu ili plastičnu lopaticu koja postoji u kući, trake debelog zavojnog papira.

Bolje je ne koristiti tkaninu jer upija vlagu i može promijeniti kvalitetu šećerne paste, što će utjecati na učinkovitost postupka.

Pripremna faza se provodi "prema protokolu". Onda je sve jednostavno.

 1. Potrebno je uzeti potrebnu količinu tjestenine i zagrijati je na temperaturu od 37-40 ° C. U tu svrhu možete koristiti mikrovalnu ili vodenu kupku.
 2. Loputom nanesite ravnomjerno tanak sloj karamele na tretiranu površinu. PROTIV RASTA KOSE. Ako je pasta srednje debljine, može se nanositi ručno, ali je bolje koristiti rukavice.
 3. Pričvrstite traku na "slatki" dio zavoja i izgladite je laganim pritiskom. Budite sigurni da ostavite slobodan rub, tako da je lako uzeti njegove ruke.
 4. Stretch kožu, oštar pokret za rast kose povucite traku.
 5. Isperite ostatke paste toplom vodom, tretirajte kožu s antiseptikom i nanesite hidratantnu kremu.

Ove jednostavne tehnike shugaringa pomažu se nositi s neželjenom vegetacijom na različitim dijelovima tijela kod kuće bez ikakvih problema. Oni koji nisu probali takve metode depilacije, bolje je koristiti prvu kupljenu karamelnu pastu. I čim se pojavi iskustvo, doći će želja za poboljšanjem. Tada možete pokušati kuhati tjesteninu za shugaring sebe, donosi svoje promjene u receptima. Možda će netko otvoriti "novi recept za vječnu ljepotu". Ako da - nemojte biti škrt, dijelite!

Pogledajte videozapis: Demo epilare INTIMA singura acasa . Cryska (Travanj 2020).