Shugaring

Zalijepi za shugaring Gloria Thick

Prema statistikama, nakon što je napravila shugaring u bikini području, 98% žena i dalje uklanja dlake samo na taj način. Među njima, velika većina preferira šećernu epilaciju dubokog bikinija (potpuno uklanjanje dlaka), a samo oko 15% preferira klasično shugaring (uzduž linije gaćica). Bez obzira na ukus vaših klijenata, postoje pravila koja su zajednička za sve.


Shugaring i druge metode uklanjanja dlaka

U usporedbi s drugim metodama uklanjanja dlaka iz intimne zone, shugaring ima mnoge prednosti:

 • Sigurnost. Temperatura zagrijavanja šećerne paste (37 °) znatno je niža od stupnja zagrijavanja voska, tako da tijekom uklanjanja šećera ne postoji opasnost od opeklina kože.
 • Hypoallergenic. Budući da se šećerna pasta sastoji samo od prirodnih sastojaka (voda, glukoza, fruktoza), shugaring u salonu bikini preporuča se klijentima koji su skloni alergijskim reakcijama na kozmetiku, osobito na vosak.
 • Manje boli i urastanje kose. To je zbog činjenice da kada se šećer uklanja dlačicama rastom, što odgovara fiziologiji, a pri depilaciji i korištenju epilatora - protiv rasta. S obzirom da je duboko uklanjanje bikinija bolnije od uklanjanja dlaka s drugih područja (koža je osjetljivija, kosa je čvršća) - to je vrlo važan čimbenik!
 • Dugotrajan rezultat. Shugaring u bikini području pruža učinak 20 puta dulje od britve. Ako je nakon brijanja koža već oguljena sljedećeg dana, uklanjanje šećera osigurava glatkoću do 3 tjedna za redom!
 • Usporavanje rasta kose. Od redovitog brijanja, kao što znate, kosa postaje gusta, raste brže. Shugaring bikini u salonu ima suprotan učinak: sa svakim postupkom šećera za uklanjanje dlačica postaje lakši, tanji, njihov se broj postupno smanjuje.
 • Minimalna iritacija kože. Nakon epilacije šećera dubokog bikinija, iritacija kože je manje izražena nego nakon depilacije, a prolazi mnogo brže. U pravilu, nakon shugaring crvenilo traje nekoliko sati, nakon depilacije depilacije - gotovo jedan dan.


Kako odabrati pastu za shugaring bikini

Ovisno o konzistenciji, paste šećera dijele se na: meke, srednje guste i guste. Glavni parametri pri odabiru šećerne paste - temperatura ruku kozmetologa i zraka u prostoriji. Princip je sljedeći: što je viši t, to bi trebala biti čvršća pasta. Ali ako imate hladne ruke i temperatura u prostoriji je također hladna, nije preporučljivo odabrati pastu meke konzistencije za epiliranje dubokog bikinija. Budući da je koža u predjelu genitalnih usana dosta vruća, bolje je koristiti deblje paste za uklanjanje dlaka na bikini području.

Bikini u kabini obavlja se ručnom (ručnom) metodom. Tehnika vezivanja (koristeći netkane trake, kao kod depilacije, ili plastični zavoji) je brža za izvođenje, ali se ne preporučuje za uklanjanje dlaka s intimnog područja. Budući da su gustoća i metoda za koju je prikladna (zavoj, priručnik) naznačeni na pakiranju bilo koje šećerne paste, nije teško odabrati odgovarajući proizvod.

Priprema za shugaring

Kako bi rezultat šećerne depilacije bio najviše kvalitete, klijent bi trebao unaprijed pripremiti postupak.

 • Glavno pravilo: prvi shugaring bikini u salonu (nakon brijanja) optimalna duljina kose - 7-9 mm. Zatim se u kasnijim postupcima može smanjiti na 4-7 mm. Ako uklonite kraće dlačice, šećerna pasta možda ih neće uhvatiti, a klijent će biti nesretan. Kada se šećer uklanja duljim dlačicama može se osjećati neugodno, kao da pasta "vuče" kosu. To će povećati bol.
 • Ako je koža iritirana, što je često nakon brijanja, shugaring se ne može učiniti! Isto vrijedi i za akne, opekotine od sunca, ogrebotine i modrice. Oštećenje kože je tabu za postupak. Neka klijent čeka prije posjeta salonu dok sve ne prođe.
 • Da biste izbjegli nadraživanje kože prije epilacije dubokog bikinija, nemojte koristiti piling. No, pri uklanjanju dlaka s drugih zona (ruke, stopala), preporučuje se preliminarni piling, 2 dana prije zahvata, naprotiv, jer ublažava bol i smanjuje vjerojatnost rasta kose.
 • Budući da se bol najmanje osjeća u prvom tjednu nakon menstruacije, ovo je idealno vrijeme za bikini shugaring u salonu. Najsnažniji bol u klijenata koji su došli u postupak tijekom ICP perioda.
 • Ako klijent ima visok prag boli, savjetujte mu da uzme tabletu za anesteziju ili prije zahvata koristi Emla kremu.


Protokol o postupku bikini shugaringa

Profesionalna depilacija šećera u intimnoj zoni odvija se u nekoliko faza:

 • Čišćenje kože. Posebna priprema za depilaciju, uklanjanje onečišćenja, priprema kožu za postupak.
 • Nanošenje pudera. Upijajući višak vlage, talk omogućuje bolju adheziju šećerne paste na kosu.
 • Uklanjanje dlačica sa šećernom pastom.
 • Prvo se morate pripremiti za postupak. Pred-šećerna pasta mora se zagrijavati u vosku (termostatom, kako se ne bi pregrijala) ili u uobičajenoj mikrovalnoj pećnici (nekoliko sekundi).

Tako da kada se shugaring u bikini području šećerne paste nije zaglavi, te bi trebao obaviti postupak samo u jednokratnu rukavice od nitrila ili vinil. Odaberite najmanji rukavice koje možete nositi, po mogućnosti X ili XS. Preporuča se da se pasta izvadi iz limenke pomoću lopatice. Za uklanjanje dlačica duboko bikini dovoljno grumen veličine oraha.

Tehnika shugaring bikini

 • Uzimajući šećernu pastu iz limenke, ostavite je na koži u bikini području. Nema potrebe unaprijed mijesiti u rukama!
 • Šećerna pasta primjenjuje se strogo protiv rasta kose, na malim površinama od oko 3-5 cm. Budite oprezni, jer u području bikinija kosa raste kaotično.
 • Nanesite pastu s jednom rukom, a druga - zategnite kožu odmah ispod epiliranog područja.
 • Izrada 2-3 udaraca protiv rasta kose, uklanjanje šećerne paste preko rasta kose s oštrim pokretom, strogo paralelno s kožom.
 • Uklanjanje ostataka šećerne paste. Unatoč činjenici da se šećerna pasta može isprati običnom toplom vodom, preporučuje se korištenje termalne kozmetičke vode. Osim funkcije čišćenja, takvo sredstvo brine o koži, doprinoseći njezinom brzom oporavku.
 • Završna njega. Posebni proizvodi nakon uklanjanja obavljaju 3 funkcije odjednom: vlaže, njeguju kožu i uklanjaju iritacije. Proizvođači u pravilu nude posebne proizvode za njegu bikinija.


Podsjetnik klijentu nakon depilacije

Kako bi se izbjegli problemi (iritacija kože, kao i pojavljivanje urasle dlake), klijentu se ne preporučuje klijentu tijekom dana nakon kupanja bikinija u salonu:

 • koristiti bazen, saunu, plažu i fitness klub,
 • upotrijebite tvrdu krpu u području epilacije,
 • nosite tijesne sintetičke gaćice jer mogu uzrokovati urastanje kose. Nakon shugaringa u bikini zoni, treba nositi široko donje rublje od prirodnog materijala, uglavnom pamuka.

Od svih metoda uklanjanja dlačica u intimnom području, najpopularnija je epilacija šećera.Nije čudo: traje samo nekoliko minuta za shugaring, a učinak traje do 3 tjedna.Slatki postupak, poznat još od vremena Kleopatre, učinit će da se svaka žena osjeća dobro uređenom poput kraljice!

Shugaring duboko bikini kod kuće je moguće? Kakvu pastu za domaće shugaring kupiti. Moja fotografija za shugaring cijenu.

Sa rođenjem djeteta, suočio sam se s takvim problemom kao što je akutni nedostatak vremena za sebe, i ja, kao i mnoge mlade majke, želim izgledati što atraktivnije i trošiti što manje truda.

Prije trudnoće, aktivno sam koristio epilator, ali zbog užasnog svrbeža zbog urastanja kose morao sam napustiti ovu metodu i vratiti se na britvu. U sjećanju na ovo iskustvo, imam lijeva područja kože na kojima kosa uopće ne raste i mršava, rijetka, ali ne manje bodljiva, komadiće kose na mojim nogama.

Dugo sam razmišljao o dugotrajnoj metodi uklanjanja dlačica, ali me zbunila cijena usluga u salonu i potreba da se kosa podigne na određenu duljinu. Nisam ni razmišljao o mogućnostima kuhanja tjestenine kod kuće. Mama na rodiljnom dopustu nema puno slobodnog vremena, a trošenje na eksperimente je nevjerojatan luksuz, a ja, kao i uvijek u takvim slučajevima, upadam u internet kako bih apsorbirao neprocjenjivo iskustvo mojih prijatelja u nesreći.

Kao što mi se činilo, pridošlica u ovom slučaju moći će jednostavno shvatiti da postoje samo tri glavne vrste paste, izabrati bilo koju, ispravno nanijeti na kosu i biti sretni. Zapravo je i bilo, ali neke trenutke se nije moglo izbjeći zbog nedostatka iskustva.

Da biste kasnije izbjegli nepredviđene situacije, morate biti dobro pripremljeni i prvo naučiti teoriju i tek tada početi vježbati.

Razvrstavanje Gloria paste po ekvivalentu gustoće u jedinicama penetracije:

za ručna tehnika, za one koji nisu svjesni, kada rade, komadić tijesta se rasteže samo rukom. To također uključuje lopatica i spatno-ručna tehnika:

 1. Gusta (120-150 jedinica) -dizajniran za uklanjanje tvrde kose, na primjer u području bikinija ili pazuha. Idealno za rad u vrućim sobama, djevojke s „vrućim“ rukama ili, u mom slučaju, palmarnu hiperhidrozu.
 2. Srednja (160-190 jedinica) - Epilacija bilo koje vrste kose. Najraznovrsnija tjestenina.

za zavoj (pomoću lopatice i posebnih traka od tkanine):

 1. Soft (250-280 jedinica) - pogodan za uklanjanje tanke kose.
 2. Ultra mekana (390-420 jedinica) - primjenjuje se za rad s vrlo tankom, svijetlom kosom.
 3. Zavoj (550-580 jedinica) - namijenjene za uklanjanje dlaka na velikim površinama kože, na primjer, kao što su leđa ili bokovi.

Svaka od navedenih pasti može se miješati s drugom u svim omjerima prikladnim za majstora. Internet je prepun treninga videa koji će vam pomoći da naučite tehniku ​​korištenja zalijepiti za shugaring.

U sljedećoj shemi, usporedio sam sve proučene činjenice i pojednostavio izbor tjestenine na minimum. Mislim da nije teško razumjeti kriterije:

Molim profesionalne majstore da me ne osuđuju strogo, jer Pišem recenziju koja se temelji isključivo na osobnom iskustvu i možda pogrešno shvatim nešto o čemu ću rado razgovarati u komentarima.

Sada izravno o postupku.

Za sebe sam izabrao čvrstu pastu za shugaring Gloria, za novac došao nešto oko 10 dolara.

Proizvođač obećava da će s Glorijom:

 • pogodan za osjetljivu kožu
 • hypoallergenic
 • je sigurno
 • briga za kožu
 • higijenski
 • ekonomičan

Što je sasvim moguće, jer samo u sastavu:

glukoza, fruktoza, voda, limunska kiselina

Na pakiranju je detaljno napisano:

Prije nanošenja, šećernu pastu zagrijati na 36-38 ° C u grijaču voska (pri minimalnoj snazi) ili u mikrovalnoj pećnici (1 minuta pri prosječnoj snazi ​​po 1 kg paste)

PAŽNJA NEMOJTE IZLAGATI PAŠTU GRIJANJU PREKO 50 ° C!

Nanesite komad zagrijane paste u smjeru protiv rasta kose na prethodno očišćenu suhu kožu. Odvojite se oštrim pokretom zajedno s dlačicama u smjeru rasta kose, slobodnom rukom morate istegnuti kožu u smjeru protiv rasta kose. Nastavite s uklanjanjem dlačica na susjednim dijelovima kože pomoću iste kriške tijesta. Uklonite ostatke paste s kozmetičkom vodom.

Slažem se da je set daleko od profesionalne upotrebe, ali sam odlučio da za početak stane.

Upozorenje! Pročistite kožu dan prije zahvata! (Radim to s ovim pilingom.)

Tako su moje noge izgledale prije epilacije:

Cjelokupna procedura trajala je oko 6 komada.

Tako su moje noge izgledale nakon epilacije:

Inspirirani rezultatom, odlučila sam ukloniti kosu u pazuh i zonu bikinija.

Pod pazuhom prije epilacije:

Da ne bi prestao s pola puta, nastavio sam proces s epilatorom.

Ovdje je rezultat odmah nakon postupka.

Koža nakon 2 tjedna:

Onda sam otišao do bikini područja.

Iz očiglednih razloga, neću opisati sam proces, mogu samo reći da je malo vjerojatno da ćete napraviti duboki bikini. Ili morate biti sooo fleksibilan čovjek.

Koliko god to bilo teško, bio sam zadovoljan rezultatom, jer je nakon brijanja koža bila glatka na snagu dana, a onda sam provela dva tjedna bez ijedne kose!

Nažalost, iz istog razloga zbog kojeg sam napustio epilator morao bih napustiti shugaring nogu. Tako su počeli gledati nakon 2 tjedna.

Mislim da je to najvjerojatnije rezultat pogrešne tehnike. Na sreću, to nije slučaj u drugim pro-epiliranim mjestima.

U zaključku, želim reći da sam vrlo zadovoljan rezultatom. Najvjerojatnije, da nisam eksperimentirao i obratio se profesionalcu, ne bih imao takvih problema s kožom na nogama. Ali, ovo je moja cijena shugaringa kod kuće.

Ažurirano 18/01/2018

Nakon posjete majstora za epilaciju, moj problem s kožom nogu riješen je sam. Nažalost, fotografija nije sačuvana.

Sada mirno radim shugaring kod kuće, samo s tehnikom zavoja. Malo kasnije, o tome ću napisati zasebnu recenziju.

Ono što čini bikini shugaring razlikuje od dubokog bikini

Epilacija klasični bikini uključuje uklanjanje dlaka na unutarnjoj površini bedra i uzduž linije gaćica. Po želji, zona se može lagano proširiti. Ovo uklanjanje dlaka je prikladno za one koji su prvi put odlučili za postupak.

Duboki bikini uključuje liječenje cjelokupnog intimnog područja, uključujući pubis, usne, anus i tailbone. Depilacija šećerne paste u intimnim mjestima ima svoje prednosti i mane. Prije nego što odlučite o postupku, trebali biste ih razmotriti.

Prednosti uklanjanja šećerne kose Deep Bikini

Shugaring je popularan među lijepim spolom. To je zbog brojnih prednosti:

 • razumna cijena (tjestenina se sastoji od jednostavnih sastojaka, stoga jeftinih),
 • odsutnost jakih bolova i iritacija čak i kod osjetljive kože,
 • sadrži sok od limuna, šećer i druge prirodne sastojke koji ne uzrokuju alergije,
 • rezultat šećerne depilacije traje više od 10 dana,
 • eliminira mogućnost oštećenja kože tijekom postupka,
 • Jednostavnost nanošenja karamele na kožu omogućuje ženama da sami shugaring bikini.

Postupak ima manjih nedostataka:

 • urastanje kose
 • potrebna je preliminarna priprema i naknadni odlazak.

U rijetkim slučajevima, shugaring intimne zone dovodi do teške iritacije i upale kože, ali to je individualna osobina, a ne minus.

Što je šećerna pasta bolja

Većina žena ne kuha karamelu samostalno, već kupuje gotove mase. Na policama je predstavljeno nekoliko vrsta karamela, ali samo jedna od njih je poželjnija. Za intimnu zonu, najtvrđa pasta će učiniti, učinkovito uklanja dlake i ne mora više puta prolaziti kroz isto mjesto.

Šećerne smjese za uklanjanje dlaka podijeljene su u tri vrste:

 1. Soft.Najčešće se koristi za liječenje plave kose s finom strukturom.
 2. Prosječni. Pogodan za područja gdje je kosa srednje tvrda (za noge, pazuha).
 3. Tvrdi. Učinkovito za uklanjanje tvrde kose (takve se paste koriste za epilaciju bikini područja u većini slučajeva).

Za izbor shugarng je potrebno samostalno procijeniti strukturu kose na intimnom mjestu. Sve pojedinačno, ali u većini slučajeva, vlasi su teške.
Zajedno s glavnom komponentom, šećer, masa može sadržavati ulja i druge tvari koje djeluju na kožu.

Depilacija šećera za osjetljivu kožu provodi se sredstvom koje sadrži ulja.

Za žene s takvim kožnim proizvodima:

 • Ayuna revitalizant,
 • Elena maaya,
 • Ljepota,
 • Bijela crta.

Priprema za depilaciju

Da bi postupak bio što brži i učinkovitiji, morate se pripremiti za shugaring, pravila su jednostavna.

 1. Kosa mora narasti na minimalnu duljinu od 0,5 cm, a optimalna duljina kose je 1 cm.
 2. Za dva dana, koža na bikini području mora se tretirati mekim pilingom, zahvaljujući tome, uklonjene su mrtve stanice i karamela će se bolje zalijepiti.
 3. Unaprijed je potrebno pripremiti ne samo pastu, već i otopinu za dezinfekciju (klorheksidin, miramistin, heksikon, vodikov peroksid u ekstremnom slučaju - jednostavan alkohol).
 4. Prije samog uklanjanja kose sa šećerom, uzme se vrući tuš ili kupka, voda će ispariti kožu i pripremiti tijelo za zahvat.
 5. Za nekoliko dana morat ćete se odreći štavljenja i sunčanja, inače će koža traumatizirana suncem imati vremena za oporavak, a pojavit će se iritacije.
 6. Uoči shugaringa dubokog bikini područja kod kuće, zaustavlja se uporaba krema, losiona i druge kozmetike, samo na taj način moguće je zaštititi osjetljivo područje bikinija od nepredviđenih alergijskih reakcija.

Djevojke s niskim pragom boli tijekom prvog postupka trebaju koristiti lijekove protiv bolova. Nakon toga dlačice postaju tanje, rjeđe rastu i bol epilacije se smanjuje.

Kako utrnuti kožu?

Emla kremu koristi većina kozmetičara. Ima snažan anestetički učinak i dugotrajan učinak.

Ledokain se može koristiti kao sprej ili otopina Menavazina. Ako je osjetljivost previsoka, prihvatljivo je uzeti analgetsku pilulu 20 minuta prije zahvata.

Kod kuće je bolje da u kupaonici radite shugaring u bikini zoni. Postupak nije brz, pa će biti prikladnije držati ga u sjedećem položaju.

Depilacija karamela u salonu

U kozmetičkom salonu shugaring rade profesionalci koji pokušavaju ukloniti dlake bez izazivanja boli, tako da je po prvi put bolje obratiti se njima. Tada se koža polako navikne na postupak i nelagodnost će se smanjiti.

 1. Prvo, majstor zagrijava pastu na 40 stupnjeva i uvalja je u kuglu, koja će kasnije obraditi intimnu zonu.
 2. Zatim defats kože i škropi talk puder, što će povećati učinkovitost shugaring.
 3. Viskozna i ljepljiva gruda paste pretvara se u mali kolač i razmazuje kožu protiv rasta kose.
 4. Povlačeći kožu, stručnjak otkida masu rasta kose i odmah prelazi na sljedeći odjeljak.
 5. Na kraju, područje bikinija čisti ostatke proizvoda i umiruje losionom.

Shugaring zoni dubok bikini kod kuće

Neke djevojke nisu voljne svaki mjesec dati mnogo novca za depilaciju šećera u salonu, pa provode postupak kod kuće. Postoje dvije tehnike shugaring dubokog bikinija, njihova glavna razlika leži u metodi nanošenja karamele.

 1. Ručna tehnika je najprikladnija za shugaring kod kuće, guste karamela uvalja u loptu. Nakon neznatne promjene boje i zagrijavanja, treba ga nanijeti na intimno područje u obliku “kolača”, koji traje 2 minute i raspada se zbog rasta kose. Ovu metodu prakticiraju i mnogi kozmetičari.
 2. Tehnika vezivanja je pogodna za iskusne žene, jer uključuje upotrebu mekše paste i posebnih traka od tkanine. Proizvod se nanosi preko kože u tankom sloju lopaticom, a preko njega se nanosi platnena traka. Mnogi uspoređuju ovu tehniku ​​s depilacijom. Proizvođači pokušavaju pojednostaviti uklanjanje dlaka i ponuditi pastu u patrone. Općenito, ova tehnika je prikladnija za velike dijelove tijela i dugu kosu.

Ispravno radite shugaring bikini zonu će vam reći korak po korak upute:

 1. Koža se tretira antiseptički, vlaga se potpuno uklanja.
 2. Mali dio paste se skuplja u ruku, lagano zagrijava do elastičnog stanja i nanosi na kožu protiv rasta kose (najbolje je najprije epilirati prepone, ima manje bolno područje).
 3. Čeka se 1-2 minute, a onda se s jedne strane koža proteže, a druga pasta oštro se odvaja od tijela u smjeru rasta kose.
 4. Pokreti se ponavljaju dok se centimetar po centimetar ne očisti od vegetacije s cijelog intimnog područja. Kako se one zagađuju, regrutiraju se novi dijelovi tjestenine.
 5. Nakon toga, koža se ispere toplom vodom bez sapuna, osuši i tretira antiseptikom.

Prosječno vrijeme koje bikini područje može trajati je od 20 minuta do 1 sat. Sve ovisi o individualnim karakteristikama kose, kože, strpljenja i iskustva.

Njega nakon shugaring duboko bikini

Kosa s uklanjanjem šećerne kose iz korijena. Osim toga, pasta dodiruje kožu i, ako se odvoji, može oštetiti i gornji sloj epidermisa. Važno je ne samo pravilno provoditi tehniku, već i pružiti pravilnu njegu u intimnoj zoni.

Nekoliko sati nakon shugaring na koži može biti vidljiv blagi crvenilo, koje će proći na vlastitu. Teške iritacije su rijetke za ovu metodu uklanjanja dlačica, ali ako se pojave, trebate koristiti klorheksidin ili drugo antibakterijsko sredstvo.

Njega kože nakon zahvata, a što ne raditi nakon shugaringa:

 1. Nakon sat ili dva nakon tretmana, preporučljivo je nanositi hidratantnu kremu na kožu (preporuča se uporaba dječje kreme s kamilicom, aloe ili drugim biljem). Nastavlja se briga za intimno područje između postupaka, samo povećavajući vremenske intervale između korištenja sredstava. Ne smije se koristiti kozmetička sredstva koja sadrže alkohol.
 2. Hlače bi trebale biti izrađene od prirodne tkanine.
 3. Prvi dan se ne smije dirati rukama prema području depilacije.
 4. Za tri dana ne možete uzeti tople kupke, sunčati se, kupati se u otvorenim ribnjacima i bazenima s kloriranom vodom.
 5. Nakon 5-6 dana, preporučljivo je očistiti kožu pilingom.

Što učiniti ako se pojavi iritacija, upala?

Ponekad su pore upaljene, postoji jaka crvenila, čak i pustule. U tom slučaju, tretman se obavlja 2-3 puta dnevno antiseptičkim masti (Levomekol, Miramistin, Sintomycin mast, Tetracycline mast).

Kožu možete obrisati ukrasima protuupalnog bilja (hrastova kora, kamilica, kadulja).

Deep Bikini Shugaring Savjeti za početnike

Djevojke koje su se odlučile samostalno ušutkati u bikini područje trebaju biti spremne na činjenicu da će prvi put boljeti. Nije potrebno odmah napraviti duboki bikini, možete početi s pubisom, postupno navikavajući kožu na depilaciju šećera.

Kvaliteta rezultata uvelike ovisi o tome kako pravilno izvršiti epilaciju šećera. Postoje neke stvari o kojima novinari moraju znati.

 1. Dlačice u epilacijskoj zoni bi trebale biti oko 4-5 ml, kratki folikuli neće biti uhvaćeni u masi, a predugački neće biti izvučeni, pa ih možete uredno odrezati.
 2. Alat se nanosi na mala područja kože u tankim slojevima, tako da se može lako i bezbolno ukloniti.
 3. Važno je stalno dezinficirati kožu posebnim sredstvima.
 4. Zalijepi se nanosi na rast kose i uklanja se rastom.
 5. Ne preporučuje se rad s jednom stranicom nekoliko puta, preostale pojedinačne dlačice se uklanjaju pincetom.
 6. Za depilaciju dubokog bikinija, malo ogledalo će postati asistent, možete vidjeti sve dodatne dlake u njemu.
 7. 2-3 dana prije menstruacije i nakon nje, prag boli za žene raste, pa je bolje da se u tom razdoblju ne provodi postupak.
 8. Ne očekujte odmah savršeni rezultat, drugi i sljedeći puta će oduševiti sve više i više.

Zbog nedostatka iskustva, sesija može potrajati dugo. Bolje je pogoditi dan da bude kod kuće. Ako uklanjate dlačice navečer, tijekom noći koža će imati vremena da se smiri.

Anestetici duboke bikini depresije

Pravilna priprema za shugaring može smanjiti bol tijekom sesije, ali ponekad je nelagodnost prejaka i lijekovi protiv bolova dolaze u pomoć: kreme i gelovi koji imaju učinak hlađenja i masti za lidokain.

Postoje lijekovi namijenjeni za oralnu primjenu, na primjer, Analgin ili Pentalgin. Oni moraju piti 40 minuta prije početka uklanjanja dlačica.

Kontraindikacije i nuspojave

Nažalost, ova metoda uklanjanja dlačica nije prikladna za svakoga, ne samo da ćete morati odbaciti shugaring duboke bikini zone, nego iu salonu u sljedećim slučajevima:

 • prisutnost povreda integriteta kože,
 • papilome, istaknuti molovi na ovom mjestu,
 • prisutnost dijabetesa
 • posljednje tromjesečje trudnoće
 • menstruacija,
 • onkologija,
 • netolerancija na komponente koje čine karamelu.

Nakon depilacije intimnog područja, nije moguće koristiti grubo rublje i ribati tijekom 4-5 dana. Isto tako morate napustiti solarij, plažu i bazen 24 sata. Ako zanemarimo te zabrane, onda mogu nastati neugodne posljedice u obliku iritacije i mikrotrauma.

Učinci shugaringa u bikini području

Negativne posljedice nakon uklanjanja bikini kose kod kuće mogu se pojaviti ako se ne poštuju pravila tehnike i njege kože.

To može biti teška upala, oštećenje gornjeg sloja epitela. Liječenje antibiotičkim mastima brzo će ublažiti simptome.

Još jedna smetnja koja se često javlja nakon depilacije je urastanje kose. Kako bi se izbjegli problemi, svakih 5-6 dana kožu treba očistiti.

Da li to čini shugaring duboko bikini?

Da, prvih nekoliko puta može biti vrlo bolno, ali svaki put postaje lakše, jer se dlake prorjeđuju i prorjeđuju. Neugodnost se može smanjiti odabirom odgovarajuće mase i udobnim položajem. Tada će uklanjanje šećera biti bezbolno, jer su dlačice izvučene njihovim rastom. Važno je stvoriti dovoljnu napetost na koži, a ne masu koja je predebela. Osim toga, postoje različita sredstva protiv bolova.

Što je bolje za bikini vosak ili shugaring?

Bikini shugaring smatra se delikatnijom metodom, nakon takvog uklanjanja dlaka ima manje upala i uraslih dlačica.

Za i protiv shugaringa. Depilacija šećera ima svoje prednosti i razlike. Bikini duboko.

Ako sam nekoliko godina prije trudnoće napravila duboku depilaciju bikini voska, mogu li to učiniti tijekom trudnoće?

Prednosti i mane shugaring bikinija. Depilacija šećera zalijepi se u intimnom. Ne morate odmah napraviti duboki bikini, možete početi s pubisom.

Priprema za depilaciju dubokog bikinija. , Što se može koristiti umjesto talka u shugaringu.

Depilacija nogu shugaringom. , Svaki epilator za bikini zonu opremljen je metalnim diskovima vrste pinceta koje rotiraju i.

Vanilla Creamy Caramel, ARAVIA Professional

Pravila i uvjeti: treba se zagrijati, raditi u vrućoj sobi i ako gospodar ima vruće ruke trošak: 1 600 rubalja za 750 gr.

"Arabija" je jedna od najpopularnijih marki majstora shugaringa. Profesionalci ne samo da koriste sredstva marke, već i savjetuju svoje klijente za kućnu uporabu. Za 1 600 rubalja, dobivate impresivan lim profesionalnog volumena, koji se može koristiti šest mjeseci, ako se pridržavate uvjeta skladištenja. "Krema od vanilije" odnosi se na kategoriju gustih pasta, tako da joj vrući dan neće smetati. Zadovoljstvo je upotrijebiti ovu mješavinu, ima ukusan miris karamele, lako se nanosi i ekonomično je za korištenje.

"Univerzalno", Pokreni Epil

Pravila i uvjeti: nema potrebe za zagrijavanjem, radna temperatura - 27 stupnjeva
trošak:
370 rubalja za 200 grama, 670 rubalja za 400 grama, 900 rubalja za 750 gr.

Start Epil - brand "Arabija", namijenjen onima koji tek počinju upoznavati shugaring. Sve paste linije mogu se kupiti u minimalnom (200 gr) iu "profesionalnom" volumenu (750 gr). To je zgodno: prvo možete procijeniti odgovara li vam određeni proizvod, a zatim ga naručiti u impresivnijem paketu. Po gustoći, "univerzalni" je nešto između "medija" i "gustog". Osim paste, pod ovom serijom se proizvode dobra sredstva za njegu kože prije i nakon depilacije.

Čvrsto, Gloria

Pravila i uvjeti: treba se zagrijati, raditi u vrućoj sobi i ako gospodar ima vruće ruke trošak: 720 rubalja za 330 gr, 1.250 rubalja za 800 gr.

Najgušća u liniji paste poznati ruski proizvođač Gloria. Dobro se nosi s glavnim zadatkom - uklanjanjem tvrdih stidnih dlaka, ali mogu postojati problemi s nanošenjem smjese na kožu. Još jedna nijansa - hvata kosu u male komadiće, tako da trebate puno strpljenja i vremena da dovršite posao do kraja. Ako ne uspijete raditi s ovom pastom, savjetujemo vam da je pomiješate s “Soft” -om. To će biti dva puta skuplje, ali rezultat je vrijedan toga.

Super debeli, OASIS

Pravila i uvjeti: treba se zagrijati, raditi u vrućoj sobi i ako gospodar ima vruće ruke
trošak:
800 rubalja za 600 gr.

Relativno jeftina profesionalna pasta. Proizvedeno u Rusiji. Pažljivo uklanja dlačice, a potrošnja proizvoda je minimalna. Sudeći po ocjenama, OASIS paste su malo mekše od onih drugih proizvođača, stoga je za ljetni rad bolje uzeti proizvod koji nije gust, ali super gust. Ako imate problema tijekom depilacije, proizvođač savjetuje da dodate "Korektivna" pasta, koja će koštati 800 rubalja za 600 grama.

Čvrsto, Dona Jerdona

Pravila i uvjeti: treba se zagrijati za rad u vrućoj sobi i vrućim rukama
trošak:
777 rubalja za 600

Jeftina tjestenina za početnike s ugodnim mirisom, podsjeća na slatkiše. Kosa uklanja, ali, kako kažu u recenzijama, ne uvijek prvi put. Osim toga, uvijek je potrebno raditi s ovom pastom s rukavicama, inače brzo omekšava i počinje se držati za ruke. Ako vam gustoća paste ne odgovara, obratite pozornost na proizvode srednje čvrstoće - osim neutralnih, proizvode se i mješavine s čokoladom i jagodama.

Jeftina tjestenina za početnike s ugodnim mirisom, podsjeća na slatkiše. Kosa uklanja, ali, kako kažu u recenzijama, ne uvijek prvi put. Osim toga, uvijek je potrebno raditi s ovom pastom s rukavicama, inače brzo omekšava i počinje se držati za ruke. Ako vam gustoća paste ne odgovara, obratite pozornost na proizvode srednje čvrstoće - osim neutralnih, proizvode se i mješavine s čokoladom i jagodama.

Gusta, Elba kozmetika

Pravila i uvjeti: treba se zagrijati za rad u vrućoj sobi i vrućim rukama
trošak:
990 rubalja za 800 gr.

Jeftin tjestenina u proračun paket, pogodan za početnike. Mekša "Vanilija-krema" iz "Arabije", tako da brzo gubi svoj oblik u začepljenoj i slabo provjetravanoj prostoriji. Savjet - ovu pastu uvijek koristite u rukavicama, tako da se ne otopi tako brzo.

Šugaring kod kuće: savjeti

1. Nekoliko dana prije depilacije, koristite piling za uklanjanje mrtvih stanica. To će uvelike olakšati proces: kosa će se ukloniti prvi put, a pasta je manje "začepljena".

2.Ne zaboravite na hidrataciju, ali ne na dan depilacije, već na dan prije nje. To posebno vrijedi za hladnu sezonu, kada koža postane suša.

2. Prvi put kosa bi trebala biti duga oko 6-8 mm, a za drugu proceduru 4-5 mm. Inače, nema smisla provoditi depilaciju: šećerna pasta ne hvata previše kratke dlake, a duga kosa se zamršava i uvija, komplicirajući rad. Da biste skratili kosu, koristite makaze za nokte ili trimer.

3. Bolje je ne depilirati šećer tijekom menstruacije, kada se povećava osjetljivost kože.

4. Njega kože prije i nakon depilacije važan je i neophodan dio postupka. Potreban minimum kozmetike je sredstvo za pred-čišćenje (s anestetičkim učinkom, ako imate nizak prag boli), talk i završnu njegu koja umiruje kožu i sprječava pojavu upale.

5. Dva dana nakon shugaring bikinija nije vrijedno toga:

 • sunčati
 • uzmi tople kupke
 • posjetite bazen, kadu i teretanu
 • nanositi kozmetiku na tretirano područje, osim specijaliziranih proizvoda za post-depilatornu njegu
 • nositi odjeću i donje rublje iz sintetike, jer stvari koje nisu iz prirodnih materijala mogu trljati tretirano mjesto

  6. Ako se u području bikinija pojavi crvenilo, osip ili druge reakcije, preporuča se konzultacija sa specijalistom.

  Opće informacije o shugaringu

  Prema nekim izvorima, shuparing je poznata i Kleopatri. Sada to nije tajni recept egipatske kraljice, već popularna kozmetička procedura. Shugaring je metoda uklanjanja neželjenih dlaka, na temelju uporabe posebne šećerne paste. Sam postupak donekle podsjeća na depilaciju voskom. Na površinu kože nanosi se mala količina šećerne paste, nakon čega se sloj otklanja s dlačica.

  Shugaring duboka bikini zona je vrlo popularan postupak zbog činjenice da vam omogućuje da uklonite neželjenu vegetaciju bez ozljeđivanja epitela. Šećerna pasta dolazi isključivo na rast kose, što smanjuje rizik od oštećenja kože. To se, u stvari, sastoji od jedne od glavnih značajki shugaringa, što ga razlikuje od depilacije. U pravilu, nakon sjednice nema iritacije, a kosa postaje tanja i slabija.

  Intimne zone za uklanjanje šećerne kose: prednosti

  Za uklanjanje dlaka u dubokom području bikinija, shugaring je možda najprikladnija tehnika. Njihove neporecive prednosti su:

  • Šećerna pasta je potpuno hipoalergena.
  • Postupak uzrokuje mnogo manje bolne osjećaje nego depiliranje dubokog bikinija. Štoviše, shugaring ne doprinosi pojavi iritacije kože i folikulitisa.
  • Zalijepi su vrlo jednostavni za uporabu, što vam omogućuje da sami izvedete depilaciju kod kuće.
  • Učinak nakon zahvata traje najmanje dva tjedna.
  • Koža apsolutno nije ozlijeđena.

  Tko je kontraindiciran u epilaciji šećera

  Među svim pozitivnim aspektima shugaringa, postoji jedan značajan nedostatak - ne može svatko provesti takav postupak. Dakle, uklanjanje šećerne kose ima brojne kontraindikacije, i to:

  • Trudnoća.
  • Šećerna bolest.
  • Kožne bolesti.
  • Individualna netolerancija na jednu ili više komponenti šećerne paste.

  U svim ostalim slučajevima možete sigurno napraviti zonu dubokog bikinija bez straha od posljedica. Jedina stvar koju treba zapamtiti je da se odmah nakon depilacije bolje zaštiti od plivanja u bazenu i ribnjacima, kao i od izleta u saunu.

  Priprema kože za postupak

  Kako bi se proces uklanjanja dlačica odvijao što brže i učinkovitije, potrebno ga je unaprijed pripremiti. Osim toga, to će smanjiti bol tijekom postupka. Nekoliko trikova pomoći će vam da učinite šećernu epilaciju ugodnom:

  • Nekoliko dana prije tretmana preporuča se peeling intimnih područja mekim pilingom. To će pomoći ukloniti mrtve stanice s površine epitela, čime će pasta biti manje bolna.
  • Kod kuće se duboki bikini najbolje tretira sa šećerom nakon vruće kupke. Vodeni tretmani su potrebni da bi se koža isparila. Tako će se pore proširiti i tijelo će biti u potpunosti pripremljeno za estetsku proceduru.
  • Ne preporuča se sunčati se ili posjetiti salon za sunčanje najkasnije 2-3 dana prije epilacije. Koža možda neće imati vremena da se oporavi od izlaganja UV zrakama, što će uzrokovati iritaciju.
  • Potrebno je zaštititi se od uporabe krema, losiona i ostale njegujuće kozmetike. Ova nijansa je vrlo važna za one koji planiraju šuganje kod kuće. Duboki bikini je vrlo osjetljivo područje pa tijekom depilacije može reagirati alergijskom reakcijom na uporabu kozmetičkih proizvoda.

  Što je potrebno

  Prije nastavka epilacije morate nabaviti osnovne materijale. Prvo što trebate obaviti je šećerna pasta. Možete ga sami skuhati ili kupiti u specijaliziranoj trgovini. U svakom slučaju, rezultat postupka neće se promijeniti.

  U načelu, prisutnost šećerne paste dovoljna je za izvođenje klasične tehnike shugaringa. Osim toga, možete nabaviti lopaticu za nanošenje kompozicije na kožu, kao i trake od tkanine, kako biste je lakše uklonili.

  Ublažavanje boli

  Epilacija je bolan proces, što god se moglo reći, pogotovo ako duboki bikini pogodi opseg. Shugaring, recenzije koje su mnogo više nadahnjujuće nego o depiliranju, i dalje daje ženama neugodu. Pomoću lokalnih anestetika smanjite nelagodu na minimum. Kozmetolozi preporučuju korištenje Emla kreme za područje bikinija. Može se kupiti u ljekarni.

  Neke anestetičke učinke osiguravaju proizvodi namijenjeni za internu uporabu. Kao takvi, prikladni su lijekovi "Analgin" ili "Pentalgin". Moraju se uzeti otprilike 40 minuta prije postupka.

  Postoji još jedan način, koji je moguć pri korištenju manje bolne depilacije uz shugaring. Duboki bikini, odnosno koža na ovom području, morate obrisati komadom leda. To će neznatno smanjiti osjetljivost u dijelovima tijela koji su izloženi depilaciji. Međutim, treba pojasniti da je učinkovitost ove metode mala.

  Slijedite pravila: ono što vrijedi pamćenja

  Kvaliteta rezultata dobivenih epilacijom paste ovisi o ispravnosti postupka. Dakle, postoje neke točke na koje valja obratiti pozornost prilikom izvođenja shugaringa duboke bikini zone. Recenzije žena su sljedeće: prema svim pravilima, uklanjanje dlaka daje nevjerojatne rezultate. Ako planirate napraviti uklanjanje dlačica iz dubokog područja bikinija sa šećerom, onda biste trebali zapamtiti nekoliko nijansi:

  • Dlake bi trebale biti dugačke oko 5 mm. Ako je potrebno, mogu se pažljivo obrezati škarama. Previše kratke dlake su također nepoželjne - pasta ih jednostavno ne hvata.
  • Sastav mora biti nanesen na tijelo u malim količinama. To je kako bi se osiguralo da se lako uklanja iz kože. Previše debeli sloj paste je teže odcijepiti, dok se bolni osjećaji povećavaju.
  • Temeljna dezinfekcija je važno pravilo za epilaciju šećera. Osloboditi se nepotrebne vegetacije metodom "shugaring" dubokog bikinija, prije i poslije zahvata, kožu treba obrisati alkoholom ili depilacijskim losionom.
  • Šećerna pasta primjenjuje se strogo protiv rasta kose, a uklanja se - u smjeru njihovog rasta.

  Poželjno je da se isto područje kože više puta ne tretira sa shugaring sastavom. Čak i ako sve dlačice nisu uklonjene, najbolje ih je lagano riješiti pincetom.

  Shugaring Zalijepi: Pregled tržišta proizvoda

  Mnogi proizvođači nude gotovu kompoziciju pogodnu za kućne i salonske postupke. Stoga, priličan broj žena pribegava upotrebi komercijalno dostupne paste, depilirajući tehnikom shugaringa duboki bikini kod kuće. Recenzije o lijepom spolu dokazuju da stjecanje gotovog sastava ponekad olakšava sam postupak. Nema potrebe trošiti vrijeme priprema tjestenine potrebne konzistencije - proizvođač je već učinio sve što je sam.

  Sastavi za prodaju se prodaju u širokom rasponu pakiranja. Možete pronaći i velike limenke tjestenine težine 800 g ili više, te male cijevi od 100 g. U isto vrijeme, svaki proizvođač određuje svoju cijenu, ali u pravilu ostaje u prihvatljivim granicama. Dakle, 100 grama šećerne paste u kazetama koštat će vas ne više od 150 rubalja. Proizvod pakiran u staklenke može koštati nešto više, ali ne značajno. Za one koji znaju sve tajne kako napraviti duboki bikini shugaring, proizvode se velike količine paste - pakiranja od 300 i 500 g. Važno je uzeti u obzir da se tijesto konzumira prilično štedljivo, pa je preporučljivo da takve količine dobijete samo majstorima kozmetičkih salona. Za kućne postupke dovoljna je mala posuda od 100-300 g.

  Odabir šećerne paste

  Ovisno o konzistenciji, shugaring pasta je četiri vrste:

  Što je gustoća šećerne mase veća, to se kosa s njezinom pomoći može ukloniti. Dakle, s mekanom pastom, u pravilu, ruke i noge se tretiraju, čvrsta kompozicija je idealna za područje kao što je duboki bikini. Shugaring, čije osvrte ne prestaju inspirirati mnoge ljepote širom svijeta, može se izvoditi sa srednjom tvrdoćom, ali ova opcija je bolje rezervirana za iskusne obrtnike. Kod kuće se preporuča depilacija intimnih područja kako bi se napravila pasta s visokim stupnjem gustoće - u odličnom je kontaktu s osjetljivom kožom, a bezuvjetno se nosi s gustom dlakom.

  Vrativši se opet na razgovor o prosjeku za krutost mase, vrijedi pojasniti da se može kupiti kao univerzalni materijal. Ova je opcija prikladna ako planirate izvesti šećer za uklanjanje dlaka u različitim dijelovima tijela. Paste se nose s dlačicama na rukama, nogama, pa čak iu pazuhima. Osim toga, stekavši iskustvo, bit će moguće depilirati duboki bikini pomoću metode “shugaring” uz pomoć. Fotografije rada majstora koji koriste sastav srednje gustoće dokazuju da je s ispravnom tehnikom sasvim moguće postići savršeno glatku kožu u cijelom tijelu.

  Kuhanje tjestenine kod kuće: recept

  Unatoč velikom asortimanu gotovih pasti šećera, neke žene i dalje radije pripremaju sastav za shugaring na vlastitu. Razlozi za izradu proizvoda vlastite proizvodnje, najmanje dva. Prvo, to će koštati nekoliko puta jeftinije od kupljenog artikla. Pa, i drugo, tako ćete sigurno znati da su svi sastojci u tijestu prirodni i da nema ništa suvišno. Uostalom, vrlo je važno biti siguran u sigurnost proizvoda, prije depilacije s metodom shugaringa dubokim bikinijem. Recenzije kod žena koje su pripremile tjesteninu pozitivne su, iako malo upozoravajuće - kompozicija možda nije u pravu prvi put.

  Proces pripreme smjese za shugaring je jednostavan: morate pomiješati 1 kg šećera sa sokom od pola limuna i 1/3 šalice vode. Nakon toga, sastav se mora zagrijati na visokoj temperaturi. Važno je ne miješati ga stalno. Zatim se požar mora smanjiti, a mješavina ostaviti da vrije pod poklopcem još 10 minuta. Gotova pasta ne smije biti tekuća, već blago viskozna. Ako ne postignete taj rezultat, tada mješavinu treba kuhati još malo, ali s otvorenim poklopcem. Tako pripremljeni proizvod može se dugo čuvati na sobnoj temperaturi.

  Kako napraviti shugaring duboko bikini: ručna tehnika

  Ova metoda uklanjanja šećera smatra se klasikom. Tehnika sesije, kao što i sam naziv implicira, ne uključuje dodatne materijale (platnene trake, lopaticu, itd.) - cijeli se postupak izvodi isključivo s vrhovima prstiju. Možete raditi ručno s bilo kojom pastom od šećera, ovisno o tome kako se osjećate ugodnije.

  Ako se prednost daje kompoziciji za meko ili srednje gustoću, poželjno je lagano zagrijati (do 30-40 ° C). Tjestenina, spremna za rad, po konzistenciji mora biti slična medu. Kompozicija se primjenjuje strogo protiv rasta dlačica - to je glavno pravilo koje vrijedi zapamtiti kada počnemo depilirati metodom "shugaring" duboki bikini. Tehnika ručnog postupka podrazumijeva da se tijesto raspoređuje po koži laganim pritiskom prstiju. Tako su vlasi ispravljene i čvrsto uhvaćene masom šećera. Zatim, nakon nekoliko sekundi, smrznuta traka u oštrom pokretu se raspada s kože. Potrebno je ukloniti pastu paralelno s površinom tijela, jasno u smjeru rasta kose.

  Malo je lakše raditi s gustom masom. Ne mora se više zagrijavati - dovoljno je samo zgnječiti komad tijesta u ruke tako da se pretvori u loptu. Nakon što se sastav lagano osvijetli i dobije žućkasto-karamelnu boju, možete početi shugaring. Duboki bikini (fotografije s postupnim uputama za proces i videozapisi s uputama pomoći će vam da sve učinite ispravno) pažljivo se obrađuje tijesto, zona po zoni. Lopta se kotrlja po koži, a zatim se razgrađuje na rast kose.

  Ručna oprema s primjenom

  U principu, ova vrsta ručnog načina izvođenja šećerne depilacije ne razlikuje se mnogo od klasične tehnike. Pasta se također nanosi vrhovima prstiju na površinu kože i uklanja se na isti način. Jedina razlika je u tome što postupak koristi vrlo gustu šećernu masu. Mnogo je lakše naviknuti se na nju, iako se takav sastav čvrsto primjenjuje na kožu. Tehnika uz primjenu sile, čak i za početnike koji još nisu u potpunosti ovladali shugaringom. Dubokim bikinijem se preporučuje da se riješite dlačica ovom metodom, jer je odlična za depiliranje vlažnih područja.

  Suština tehnike je da se na površinu kože nanosi nekoliko kuglica od pasta, naizmjence u različitim zonama. Nakon nekoliko minuta, trake se uklone.

  Depilacija dubokog bikini šećera: tehnika zavoja

  Ako se prethodno opisane metode odnose na rad isključivo ručno, tehnika zavoja temelji se na uporabi traka od tkanine. Ova opcija shugaring vrlo sličan uobičajenim voska za uklanjanje dlaka, samo kao potrošni materijal koristi šećer mase. U pravilu, kada se koristi tehnologija zavoja, oni rade s mekanom pastom. Potrebno je zagrijati sastav prije početka metode depilacije "shugaring" dubokog bikinija. Recenzije, fotografije koje dokazuju visoku učinkovitost tehnologije, predlažu umjesto spatule valjkaste kazete za nanošenje paste. Tako se ispostavlja da se masa raspodijeli preko kože s najjednostavnijim i tankim slojem. Odmah nakon nanošenja šećerne paste, zalijepi se papirna traka, lagano pritisne, a zatim otkine zajedno s dlačicama.

  Praktičnost tehnologije zavoja je u tome što omogućuje jednostavno rukovanje velikim dijelovima tijela, kao i teško dostupnim područjima. Osim toga, na ovaj je način dobro ukloniti duge vlasi koje jednostavno nisu zarobljene ručnom tehnikom.

  Najbolji način da se riješite nepotrebne vegetacije je duboki bikini - shugaring. Recenzije o njemu vjerojatnije nisu pozitivne, nego entuzijastične.Šećerno uklanjanje dlaka daje osjećaj glatkoće kože dugo vremena, bez ostavljanja bilo kakvih nuspojava. Zašto se ne biste počastili ovim postupkom?

  Loading...