Depilacija

Trajno se riješite dlačica ispod pazuha

Većina djevojčica suočava se s problemom neželjenih dlaka. Gotovo svatko je pokušava riješiti uz pomoć uobičajenih alata. Odavno je poznato brijanje, upotreba voska, šećerne paste, lasersko i fotografsko uklanjanje dlaka.

Salon za uklanjanje dlaka će se ukloniti neželjene dlake zauvijek, ali trošak takvog postupka je prilično visok. Osobito značajno utječe na proračun za uklanjanje dlaka na cijelom tijelu. Štoviše, kabinske tehnike nisu uvijek sigurne i mogu uzrokovati različite bolesti kože.

Srećom, postoje pristupačne, sigurne metode za uklanjanje neželjenih dlaka zauvijek. Oni su dugotrajni, ali rezultat je vrijedan toga!

PRIJAVA

Pomiješajte u plitkoj zdjeli sve sastojke. Nanesite smjesu na dlakave površine kože. Pričekajte da se smjesa osuši - trajat će oko 10 minuta. Isperite kožu hladnom vodom, a postupak morate ponavljati svaki dan tijekom mjesec dana. Limunska kiselina ne samo da će promijeniti boju kose, već će i uništiti njezinu strukturu, sprečavajući ponovno pojavljivanje kose.

Salonski postupci

Shugaring i waxing mogu biti izvedeni ne samo samostalno kod kuće, nego iu kabini. Međutim, to nisu radikalni načini bavljenja kosom. Nakon nekog vremena ponovno narastu. Samo salonski postupci mogu se zauvijek riješiti neželjene vegetacije. To uključuje:

  • Lasersko uklanjanje dlaka
  • Fotoepilacija,
  • elektroliza,
  • Elos,
  • Uklanjanje enzima.

Uklanjanje lasera ↑

Najpoznatiji način da se riješite kose je lasersko uklanjanje dlaka. Osobito je učinkovita za ljude svijetle kože. Međutim, za 1 sesiju za uklanjanje vegetacije ne radi, morat ćete izvršiti nekoliko postupaka. Također, lasersko uklanjanje dlaka ima brojne kontraindikacije, pa se trebate posavjetovati sa stručnjakom.

Neosporna prednost laserskog uklanjanja dlaka je njena bezbolnost. S druge strane, ova metoda je prikladna za ograničen broj ljudi. Dakle, postupak neće biti u mogućnosti koristiti swarthy ljudi, kao i vlasnici svjetla, crvene i sive kose. Također, potrebno je oko godinu dana da se potpuno ukloni vegetacija ispod ruku, budući da je potrebno najmanje 5 sesija, a preporučeni prekid između posjeta salonu je 1 do 2 mjeseca.

Fotoepilacija

Ova metoda zauzima drugo mjesto po popularnosti. U tom slučaju na kosu utječe toplinski zrak. Jedina kontraindikacija za postupak je alergija na sunce. Također, budući da je koža pazuha vrlo nježna, postoji velika vjerojatnost da će se oštetiti prilikom pregrijavanja. Međutim, metoda vam omogućuje da se u potpunosti riješite kose tijekom 5-6 sjednica. Učinak jednog posjeta salonu traje nekoliko mjeseci.

Metodu mogu koristiti osobe s bilo kojom bojom kože i kose, ali uz laganu vegetaciju rezultat je manje uočljiv i potrebno je duže čekanje. Također, ako postoji velika količina melanina u tijelu, morate biti oprezni, jer može doći do hiperpigmentacije. Fotoepilacija se ne preporučuje čak i ako je dlaka ispod ruku prethodno uklonjena iz korijena, a ne samo britvom. Također, zbog izlaganja, nije potrebno provesti ovaj postupak za trudnice i dojilje. Prisutnost elektroničkih uređaja (na primjer, pejsmejker) je apsolutna kontraindikacija za fotoepilaciju.

Električni impulzi

Kada elektroliza utječe na folikul dlake na električne impulse. Zbog toga se metoda smatra bolnom. Također, uzimanje 1 puta za uklanjanje vegetacije s pazuhom neće raditi zauvijek, jer utjecaj prolazi kroz vidljivi dio kose. Stoga se sesije trebaju ponavljati kad se pojave nove vlasi.

Električno uklanjanje dlaka je prilično bolno, ali podjednako dobro se nosi i sa svijetlom i sivom te bujnom tamnom vegetacijom. U pazusima je bolje držati za pojedinačne dlačice koje ne žele biti uklonjene. Mnogi stručnjaci ne preporučuju tretiranje ovog područja na ovaj način, jer u udubljenjima postoje limfni čvorovi. Stoga je metoda potencijalno opasna.

Elektroliza ima brojne kontraindikacije koje morate pročitati prije zahvata. Također, postoje male nuspojave u obliku malih crvenih točaka u mjestima uništavanja folikula. Ako majstor nema kvalifikacije, mogu se pojaviti mali ožiljci. Nakon zahvata, tretirana površina jako svrbi, ali se ne može izgrebati, jer postoji visoki rizik od stvaranja ožiljaka.

Novo u borbi s kosom ↑

Elos samo dobiva na popularnosti, jer je to relativno nova metoda u kozmetologiji. Ova metoda kombinira značajke lasera i elektrolize. To je univerzalna metoda, budući da je podjednako učinkovita i za ljude svijetle kože i za one koji imaju više melanina u tijelu. Dobro se nosi s laganom i tankom dlakom, s olujnom vegetacijom tamne boje. Osim toga, postupak je gotovo bezbolan, pa se lako podnosi i ispod ruku. Kroz korištenje 2 od najučinkovitijih metoda omogućuje vam brzo postići rezultat, doslovno u 3-5 sesije, što više nego plaća za visoke cijene procedura.

Još jedna novost je enzimska epilacija. U ovom slučaju, prvo je učinjeno depiliranje. Potom se na problematično područje nanose specijalni enzimski pripravci i dopunjuju njihovo djelovanje infracrvenim zračenjem. Ovom procedurom možete potpuno ukloniti kosu ispod ruku u 4-7 postupaka. Pacijent će osjetiti nelagodu samo kada vrši depilaciju. Ostatak postupka je bezbolan, dobro se podnosi.

Kao što se može vidjeti iz gore navedenog, potpuno se riješiti vegetacije kod kuće neće raditi. Nakon nekog vremena ponovno raste. Stoga, za učinkovito uklanjanje vegetacije, morat ćete kontaktirati salon.

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica - moje iskustvo (Studeni 2019).

Loading...