Depilacija

Elos epilation (elos) - što je bit postupka, recenzije

Osim laserske, foto i elektrolize, metoda Elosove epilacije trenutno dobiva na popularnosti. Dermatolog-kozmetolog, voditelj odjela za kozmetiku klinike Medissa Tatiana Didkovskaya, medissa.ua, ispričala nam je o suštini ove metode.

Prednosti i razlike Elosove epilacije

Elos epilacija - je hibrid svjetlosne energije (fotoepilacija) s izlaganjem radio valovima (struja visoke frekvencije). Ove dvije energije se kombiniraju u jednu, tako da svaki puls ima dvostruku energiju. U tom slučaju, svjetlosna energija zagrijava pigment kose, a radio valovi stvaraju dodatno zagrijavanje, što povećava utjecaj. To čini Elos uklanjanjem dlačica učinkovitiju fotoepilaciju.

Zbog dvostrukog učinka, Elos omogućuje podešavanje parametara svjetlosne energije, ako je potrebno. Na primjer, ako pacijent ima tamnu kožu zasićenu pigmentom, ovom tehnologijom moguće je smanjiti fotoenergiju tako da utječe na folikul dlake, ali ne i na oštećenje kože. Time se Elos razlikuje od mnogih vrsta lasera, jer se često laser ne koristi na tamnoj koži, jer postoji rizik od pregrijavanja i opeklina. Prilagodbom radijskog vala moguće je povećati učinak na plavu kosu tijekom elos-epilacije, što se ne može uvijek postići pomoću lasera. Međutim, s elos epilacijom i laserskom sivom kosom, bez pigmenta, to se ne može utjecati.

Suština metode

Tijekom impulsa, pigment kose, koji se nalazi u folikulu dlake, zagrijava se. Kosa se istovremeno pregrijava i šalje energiju na zidove folikula dlake u kojem se nalazi, pregrijavajući ga. Vrećica za kosu je oštećena i zaustavlja svoju aktivnost. Sama kosa je odbijena.

Priprema postupka

Otprilike dan prije zahvata, kosu treba ukloniti s površine kože ili brijanjem ili kremom za depilaciju. Važno je ukloniti dlake samo na način da se ne ošteti folikul dlake, već se samo uklanjaju labave dlake s površine kože. Što se tiče depilacije s voskom, epilatorom ili shugaringom, ne preporuča se koristiti ove metode 4-6 tjedana prije postupka Elos-epilacije.

Kako je postupak

Elos epilacija je prilično osjetljiv postupak, njegova prenosivost ovisi o pragu boli. Za neka posebno osjetljiva područja koristi se lokalna anestezija, a krema za lidokain se primjenjuje na tom području. Tijekom zahvata na kožu se nanosi poseban gel koji provodi svjetlo i hladi kožu. Mlaznica aparata je pritisnuta na kožu, a cijela se zona obrađuje korak po korak. Mlaznica uređaja opremljena je posebnim rashladnim sustavom koji stvara dodatni anestetički učinak.

Što možete očekivati ​​nakon postupka

Tijekom uklanjanja dlačica, vlasi se zagrijavaju i prestaju rasti, ali se ne uklanjaju. To jest, nemojte očekivati ​​da će koža biti odmah nakon zahvata čista. Proces odvajanja dlačica obično traje od 10 do 14 dana, tijekom kojih se koža čisti. To bi se trebalo dogoditi samo po sebi, tako da ne biste trebali pomoći čišćenju kože od njih.

Sljedeći postupak može se obaviti nakon određenog vremena, što ovisi o području epilacije. Broj i učestalost zahvata ovisi o strukturi kose, razini hormona i zoni utjecaja. Učinak se postiže brže i manje vremena se troši na tijeku uklanjanja dlačica ako je boja kose tamna. Prilikom uklanjanja dlaka na licu, gdje veća gustoća rasta i hormoni ne djeluju isto kao na cijelom tijelu, potrebno je više sesija i više vremena za tečaj. Elos postupak uklanjanja dlačica na licu treba ponavljati jednom svaka 3 tjedna, preko tijela - od 4-5 do 8-10 tjedana, ovisno o aktivnosti rasta. Između tretmana možete ukloniti dlačice s britvom ili kremom.

Idealan rezultat cijelog tijeka postupaka je uklanjanje 85% kose.

Dodatni učinak

Nakon hardverske depilacije, koža postaje mekša, elastičnija i manje osjetljiva, lakše je tolerirati takve vrste mehaničke depilacije kao što su brijanje i krema. Na osnovi Elos uklanjanja dlačica smanjuje se rizik od folikulitisa, urastanja dlačica i iritacije kože.

Kontraindikacije za Elos epilaciju:

ozbiljne kronične bolesti u fazi dekompenzacije,

trudnoća i dojenje,

sve uređaje na tijelu: pacemakere, slušna pomagala,

Ne preporučuje se provođenje postupka tijekom menstruacije, jer se povećava osjetljivost kože,

bolesti u akutnom razdoblju.

Pridružite se također grupi Lady.TSN.ua na facebooku.
Pratite ažuriranja!

Elos-uklanjanje dlačica - suština inovativnog postupka

Elos-uklanjanje dlačica - kombinirana metoda izlaganja koja kombinira prednosti nekoliko modernih tehnologija (elektro-foto i lasersko uklanjanje dlaka). Tijekom postupka, neželjene dlake su podložne destruktivnom djelovanju električne struje i visokofrekventnog svjetlosnog impulsa. Takva snažna kombinacija omogućuje vam da uništite ne samo strukturu kose, nego i samu žarulju, što osigurava prestanak rasta neželjenih dlaka.

Kao što znate, svaka kosa potječe iz folikula (žarulja). Tijekom postupka, svjetlosna (optička) energija pretvara se u toplinu, prodire duboko u kožu i zagrijava folikul dlake. Istovremeno, električna struja prolazi kroz kosu do korijena i uništava je, bez oštećenja okolnog zdravog tkiva.

Tehnologija Elos jamči dvostruku zaštitu kože, jer omogućuje kontrolu sile grijanja i istovremeno omogućuje hlađenje obrađene površine. Time se izbjegavaju opekline, iritacija kože i urastanje dlačica.

Druga vrsta zahvata - lasersko uklanjanje dlaka Elos, kombinira energiju diodnog lasera s utjecajem radiovalova (RF - energija). Ovaj mehanizam djelovanja osigurava visoku učinkovitost u epilaciji plave kose i prikladan je za bilo koji tip kože, budući da sadržaj melanina (pigment boje) ne utječe na snagu RF zračenja.

Diodni laser ima duboku penetracijsku snagu, osigurava zagrijavanje kose na cijeloj površini i olakšava uništavanje folikula dlake strujama visoke frekvencije. Općenito, uporaba Elos uklanjanja dlačica jamči trajni učinak i omogućuje vam da dobijete glatku i čistu kožu bez iritacije i drugih komplikacija.

Postupak se preporuča kako bi se uklonila neželjena dlaka na bilo kojoj vrsti kože. Njegova uporaba omogućuje vam da se riješite uraslih dlačica koje su ostale nakon prethodne neuspjele epilacije. Suvremene metode pomoći će u uklanjanju jake iritacije kože, što izaziva svakodnevno brijanje.

Kozmetičari preporučuju Elosu za uklanjanje dlačica kako bi se uklonila dlaka na bilo kojem dijelu tijela, uz njezinu pomoć, može se čak i riješiti lagane dlake na nježnoj koži na usnama. U isto vrijeme, postupak koji provodi iskusni stručnjak je apsolutno siguran i eliminira rizik od neželjene pigmentacije i opeklina.

kontraindikacije

Prije postupka epilacije, preporuča se da ga pregledaju neki specijalisti, primjerice ginekolog (ako se izvodi elos epilacija bikinija) ili endokrinologa. Pitanje dodatnih konzultacija odlučuje se prilikom posjeta stručnjaku. Profesionalni kozmetolog zasigurno će procijeniti stanje kože i kose te identificirati moguće kontraindikacije za epilaciju, budući da postoji nekoliko ograničenja u postupku. To se ne može učiniti pod sljedećim uvjetima:

 • Alergijska reakcija na svjetlosno zračenje
 • Prisutnost stimulatora srca ili drugih implantata
 • Onkološke, endokrine, spolne bolesti
 • Hipertenzija, dijabetes
 • Patologije hematopoetskog sustava (poremećaji koagulacije)
 • Kožne bolesti (pustule i drugi kožni osip)
 • Sklonost stvaranju keloidnih ožiljaka
 • Proširene vene
 • Slabljenje imuniteta zbog dugotrajnih lijekova
 • Stanja imunodeficijencije (AIDS, HIV)
 • Bolesti unutarnjih organa
 • Razdoblje trudnoće i dojenja

Trebali biste se suzdržati od postupka čak i ako ste nedavno posjetili salon za sunčanje ili ste uzeli lijekove s učinkom fotosenzibilizacije. Osim toga, treba imati na umu da je Elosova tehnika nespojiva s drugim vrstama epilacije.

Kako se pripremiti?

Elos uklanjanje dlačica smatra se potpuno sigurnom, međutim, prije izvođenja je potrebna neka preliminarna priprema. Dakle, epilacija se ne preporuča nositi na koži sa svježim ten. Stoga, ako planirate sesiju, a zatim 2 tjedna po postupku, izbjegavajte izravnu sunčevu svjetlost i odbijte posjetiti salon za sunčanje. Osim toga, isto razdoblje treba održavati i nakon bilo kojeg kozmetičkog postupka ili dubokog kemijskog pilinga.

3 dana prije uklanjanja dlačica stručnjaci preporučuju brijanje dlačica u području predviđenog tretmana. Za to vrijeme će narasti do optimalne duljine (2 mm), pri čemu će ih biti lakše ukloniti. Ako se herpetičke erupcije često pojavljuju na koži, u preventivne svrhe, potrebno je početi uzimati antivirusne lijekove nekoliko dana prije zahvata i nastaviti ih uzimati nekoliko dana nakon epilacije.

Kako je postupak?

Tijekom konzultacija, kozmetolog će objasniti princip inovativnog postupka i ispričati o njegovim glavnim fazama. Utjecaj na kožu provodi se uz pomoć posebnih uređaja različitih modifikacija. Osim toga, antiseptici, zaštitni i omekšavajući gel ili aerosol će se koristiti za liječenje kože. Budući da je postupak donekle bolan, primjenjuju se lokalni anestetici kod pacijenata s preosjetljivošću i niskim pragom boli.

Prije početka postupka na epiliranu površinu kože nanosi se prozirni gel za hlađenje koji štiti kožu od pregrijavanja, smanjuje njenu osjetljivost i osigurava kontakt vrh aplikatora s kožom. To je važan uvjet, jer u onim slučajevima kada vrh aparata, koji je kristal s elektrodama, ne dođe u čvrsti dodir s kožom, učinkovitost postupka je značajno smanjena.

Nadalje, liječnik i pacijent nose tamne naočale koje će zaštititi oči od bljeskova svjetlosti. Nakon toga, stručnjak izravno prelazi na manipulaciju i započinje liječenje kože posebnim mlaznicama (aplikatorom). U ovom trenutku, uređaj stvara kratke i jake svjetlosne impulse, a pacijent može osjetiti neugodne trnke koji nalikuju na bolno štipanje koje traje djelić sekunde. Ti su osjećaji vrlo tolerantni, pa se anestezija koristi samo s niskim pragom osjetljivosti na bol. Nakon zahvata na kožu se nanosi poseban umirujući sprej koji eliminira iritaciju.

Postupak traje od 10 minuta do dva sata, ovisno o području tretirane površine. Treba imati na umu da se maksimalni rezultat može postići tek nakon punog tijeka procedura, što je od 5 do 10 sesija. Između njih održavati obvezni interval, trajanje koje ovisi o vremenu sazrijevanja folikula dlake.

Elos uklanjanje dlačica duboko bikini smatra se najtežim, jer u ovom području najdelikatnija i najosjetljivija koža. Stoga se postupak provodi uz uporabu posebnog anestetičkog gela, što ga čini vrlo podnošljivim. Trajanje sesije je oko 50 minuta. Kako biste se u potpunosti oslobodili vegetacije u ovoj zoni, trebat će vam 6-8 sjednica, nakon čega će koža biti glatka i ravnomjerna, a neželjene dlačice će zauvijek nestati. Oni koji su već prošli ovaj postupak tvrde da upotreba anestetičkog gela uklanja neugodne osjećaje, a Elosova se epilacija mnogo lakše prenosi u usporedbi s istom epigacijom shugaringa ili voska.

Nakon prvog tretmana, kosa će nestati tijekom mjeseca, tako da se sljedeća sesija obično izvodi 4-6 tjedana nakon prve. Svakim narednim postupkom dlačice će postati tanje i slabije, a nakon nekoliko mjeseci njihov rast će prestati. Tijekom svake sesije, oko 10% dlaka koje su u fazi aktivnog rasta su uništene i svaki sljedeći postupak utječe na preostale dlake, postupno smanjujući njihov broj na nulu. Da biste se potpuno riješili kose, nije dovoljna samo jedna primjena Elos-a na uklanjanje dlačica, postupak se mora obaviti dugo vremena, ponekad i godinu dana.

Povjerenje u postupak je samo visokokvalificiranom i iskusnom stručnjaku, jer s nepropisno programiranim aparatom ili nedovoljnom uporabom rashladnog gela, učinci epilacijekao crvenilo i nadraženost kože ili opekline.

Njega kože nakon zahvata

Nakon uklanjanja dlaka elos morate slijediti neke preporuke:

 1. Zabranjeno je uzeti toplu kupku, posjetiti saunu, kadu ili bazen 3 dana. Sve to vrijeme na kožu treba nanositi Panthenol kremu ili losion, koji će pružiti nježnu njegu, osloboditi iritacije i spriječiti suhoću kože.
 2. Nakon postupka nekoliko dana treba se suzdržati od sportske i tjelesne aktivnosti.
 3. 2 tjedna nakon epilacije, preporuča se izbjegavati izlaganje suncu i odbiti posjetiti solarij. Prije izlaska na tretirane otvorene dijelove tijela treba nanijeti zaštitnu kremu s UV filtrom.
 4. Unutar tjedan dana nakon epilacije, ne koristite kozmetiku u području liječenja, nanesite piling i losione sa sadržajem alkohola.

Uređaji za epilaciju elosa

Najpopularniji uređaj za uklanjanje dlaka je uređaj nazvan E-max. Odlikuje se pouzdanošću, sigurnošću i jamči visoku učinkovitost postupka. Tijekom jedne sesije uništava se značajan broj folikula, što dovodi do sporijeg rasta kose.

Ova oprema omogućuje obradu jednog kvadratnog centimetra kože manje od jedne sekunde izloženosti. Uređaj za jedan postupak omogućuje vam da uništite do 12% folikula, njegova uporaba ne uzrokuje značajne bolove, pa se ova oprema često koristi za liječenje bikini područja.

Prednosti i nedostaci Elos uklanjanja dlačica

Prednosti metode uključuju:

 • Sposobnost uklanjanja dlaka bilo koje boje (tamne, svjetle, crvene pa čak i sive) i bilo koje strukture (tanke, grube ili pergamentne),
 • Uređaj izvodi točkovni efekt, tj. Svaka odvojeno uzeta kosa je uništena.
 • Postupak stimulira proizvodnju vlastitog elastina i kolagena, koji osigurava elastičnost kože i održava dobro stanje.
 • Epilacija se može obaviti na bilo kojem dijelu tijela (na licu, leđima, rukama, nogama, u pazuhu i na području bikinija).
 • Trajni učinak Nakon punog tijeka postupaka, neželjena vegetacija zauvijek nestaje.

Postoji nekoliko nedostataka metode:

 • Neka bol tijekom postupka. No, upotreba posebnog rashladnog gela čini ove senzacije podnošljivim.
 • Pogrešan izbor snage uređaja za uklanjanje dlaka može dovesti do iritacije kože i čak izazvati opekline. Stoga postupak treba obavljati samo iskusan i kvalificiran stručnjak.
 • Elos epilacija može biti neučinkovita s prekomjernim rastom kose (hirzutizam) i na preplanuloj i tamnoj koži.
 • Kako bi se u potpunosti riješili kose, postupke treba obavljati dugo vremena, uzimajući u obzir prekid između 1 mjeseca, tako da se ponekad konačni rezultat može čekati više od godinu dana.

Mogu li kod kuće uklanjati dlačice?

Elosova epilacija kod kuće to možete učiniti ako imate iskustva s takvim postupcima i postoji profesionalni aparat. U drugim situacijama, pokušaji samo-uklanjanja neželjenih dlaka mogu završiti u suzama i izazvati ozbiljne komplikacije.

Ne zaboravite da ovaj postupak zahtijeva posebna znanja, jer je potrebno pravilno procijeniti strukturu kose i kože i, sukladno tome, postaviti parametre uređaja. Nemoguće je to učiniti bez odgovarajućih vještina, tako da nije vrijedno rizika, nego povjeriti vođenje postupka profesionalcima u svom području.

Koja je razlika između Elosa i laserskog uklanjanja dlaka?

Mnogi klijenti kozmetičkih salona su zainteresirani za pitanje, što je bolje, lasersko uklanjanje dlaka ili elos? Tijekom laserskog uklanjanja dlaka, termalni učinak uništava folikul dlake zbog činjenice da pigment melanina koji se nalazi u kosi apsorbira tu energiju. Stoga je laserska tehnika učinkovita za epilaciju tamne kose i praktički je nemoćna pri uklanjanju plave kose. Laserski postupak je praktički bezbolan, a osim toga, moguće je obraditi veći postotak dlačica u kraćem vremenskom razdoblju.

Nedostatak Elos uklanjanja dlačica je bol. Postupak se odvija u dvije faze, prvo laserski zagrijava folikul dlake, a zatim se primjenjuje visokofrekventna struja koja uništava folikule. Ovom metodom svaka se kosa obraduje zasebno, što povećava trajanje postupka, ali jamči veću učinkovitost. Elos uklanjanje dlaka zahtijeva manje tretmana nego lasera, ali košta više.

Trošak usluge određuje se za svakog klijenta pojedinačno i ovisi o mnogim parametrima. U obzir se uzimaju boja i struktura kose, debljina vlasišta i stanje kože. Konačna cijena uklanjanja dlaka elos temelji se na vrsti opreme koja se koristi, kvalifikacijama osoblja i prestižu kozmetičkog salona.

Budite oprezni ako vam se ova usluga nudi po niskoj cijeni, najvjerojatnije zbog niske profesionalnosti liječnika i trošenja opreme. Usredotočite se na prosječne cijene za jedan postupak:

 • Područje pazuha - od 3000 rubalja
 • Antennae iznad usne - od 2500 rubalja
 • Duboki bikini - od 7500 rubalja
 • Natrag područje - od 10 000 rubalja
 • Epilacija obje noge - od 16 500 rubalja.

Pogledajte video: Elos Uklanjanje dlačica

Općenito, pregledi Elos uklanjanja dlaka potvrđuju učinkovitost postupka i kažu da je njegova upotreba omogućila postizanje prekrasnog estetskog učinka i zauvijek oslobodila neželjene dlake. U isto vrijeme, u nekim recenzijama pišu da nisu postigli željeni rezultat, ali takve situacije su obično povezane s individualnim karakteristikama klijenta ili s medicinskim kontraindikacijama za postupak.

Pregled postupka

Pregled №1

Napravio sam uklanjanje dlaka u pazušnoj zoni. Osjećaji su svakako ne baš ugodni, ali prilično podnošljivi. Nakon zahvata, koža je bila glatka, ali nakon mjesec dana ponovno su se počele pojavljivati ​​dlačice.

Nakon toga, provedena su još 2 postupka u mjesečnim intervalima. A sada samo ljepota, gruba kosa uopće ne raste, ali se pojavljuje pištolj. Ali budući da je moja kosa plava, oni su potpuno nevidljivi i ovaj rezultat mi savršeno odgovara.

Pregled broj 2

Bio sam na bikini području Elos epilacije. Osjeti su bili vrlo bolni, ali sam hrabro podnio, nadajući se da ću se nakon nekoliko postupaka zauvijek riješiti kose.

Na kraju sam napravio 5 postupaka, platio mnogo novca, ali rezultat nije ohrabrujući. Ideal je još uvijek daleko, kosa i dalje raste, ali više nije u takvoj količini.

Pregled broj 3

Napravila sam Elos-uklanjanje dlaka, nakon 2 sesije oko 20% kose je nestalo. Planiram nastaviti postupak, nadam se da ću se na taj način zauvijek riješiti viška vegetacije.

Pregled №4

Napravio sam epilaciju antena iznad gornje usne. Oni su po mojoj prirodi tamni i stajali su na licu, što je bio uzrok kompleksa. Nakon 2 sesije antene su nestale i više nisu rasle. Vrlo sam zadovoljan rezultatom i mislim da Elos nadmašuje sve ostale postupke u smislu učinkovitosti epilacije.

Elos uklanjanje dlaka je univerzalna tehnologija, opis postupka

U suvremenom svijetu postoje mnoge vrste uklanjanja i depilacije. Neke su metode popularnije i češće se koriste od drugih, a neke se metode već povlače u drugi plan. Razvojem kozmetičke industrije dolazi do moda uklanjanja dlačica koje se temelje na radu posebne opreme.

Takva oprema uz pomoć struje ili bljeskova svjetla uništava folikul dlake. U tom smislu, nakon određenog broja takvih postupaka, kosa ili potpuno prestaje rasti, ili je njihov rast vrlo beznačajan. U pravilu, ako kosa i dalje raste, ali vrlo sporo, drugi se postupak obavlja svakih šest mjeseci - godinu dana kako bi se zadržao učinak.

Elos uklanjanje dlaka je način da uklonite kosu uz pomoć posebne opreme.

Što je to?

Elos epilacija je uklanjanje neželjenih dlaka s tijela uz pomoć svjetla i bipolarne struje.

Tako je Elosova epilacija kombinacija laserske epilacije i foto-epilacije. Ova kombinacija dva načina uklanjanja dlaka poboljšava kvalitetu postupka, kao i uklanjanje 100% kose.

Neki stručnjaci kažu da je Elosovo uklanjanje dlaka manje bolna metoda, ali to je još uvijek nemoguće reći sa vjerojatnošću od 100 posto.

Također, osim što uređaj za uklanjanje dlaka kombinira svjetlost i struju, također je opremljen posebnim sustavom za hlađenje kože, što smanjuje bolnost postupka.

Međutim, unatoč činjenici da ova vrsta uklanjanja dlačica objedinjuje sve najbolje iz ove dvije metode, djeluje samo na one dlačice koje su u fazi aktivnog rasta za vrijeme uklanjanja dlačica.

To je zbog činjenice da sva kosa ne može biti istodobno u fazi rasta, već se provodi nekoliko postupaka. Broj postupaka po pravilu ne prelazi deset sjednica.

Za različite dijelove tijela potreban vam je različit broj posjeta centru.

Cijene ovog postupka ovise o mjestu prebivališta i veličini područja u kojem želite ukloniti kosu. Na primjer, u Moskvi ili St. Petersburgu, postupak je skuplji nego u manjim gradovima. Prema tome, što je područje kože manje, to će jeftinije koštati epilaciju.

Kako odabrati salon i majstora?

Dobar učitelj bi trebao odgovoriti na sva vaša pitanja. Također, ako imate vrlo visoku osjetljivost na bol, tada vas majstor treba savjetovati o lijekovima protiv bolova. U pravilu, mnogi stručnjaci savjetuju kremu "Emla". Međutim, stručnjaci kažu da je postupak bezbolan i da nisu potrebni dodatni lijekovi protiv bolova.

Koji se dijelovi tijela mogu koristiti za uklanjanje dlaka?

Elos uklanjanje dlaka nema kontraindikacija za bilo koji dio tijela. Zbog činjenice da je aparat za ovu metodu uklanjanja dlaka opremljen funkcijom hlađenja kože, uklanjanje dlaka će biti ugodno čak iu intimnom području. Za uklanjanje vegetacije u bikini zoni, poželjno je uklanjanje Elosa, jer je učinkovitije za uklanjanje tamne i tvrde kose.

Dakle, sada znate da uz lasersko uklanjanje dlaka i foto-epilaciju postoji i hibridna metoda koja objedinjuje sve najbolje.

Trošak takvog postupka je skuplji, ali učinak je bolji, a osjećaji su bezbolni. Kao i lasersko uklanjanje dlaka i foto epilacija, Elos uklanjanje dlaka zahtijeva nekoliko postupaka za potpuno uklanjanje dlaka.

No, zahvaljujući svojoj tehnologiji, ova vrsta uklanjanja dlaka omogućuje učinkovitije uklanjanje svih dlaka.

Video na temu članka:

Elos uklanjanje dlaka, što je, što su kontraindikacije?

Epilacija, ili proces uklanjanja neželjenih dlaka, poznata je već dugo vremena - ljepotice su u to vrijeme postigle iznenađujuću glatkoću i svilenkastost svoje kože, unatoč neugodnim osjećajima, jer je koža bez dodatnih dlačica nevjerojatno lijep prizor i dodaje povjerenje ženi u njezinu neodoljivom pogledu.

Što je Elos Uklanjanje dlačica?

Ova vrsta uklanjanja dlaka je uzajamno djelovanje električne struje i visokofrekventnog svjetlosnog pulsa.

Što se događa u ovom slučaju? S istodobnim utjecajem tih faktora, folikuli dlaka su uništeni i, kao rezultat, rast kose je usporen.

To je vidljivo čak i nakon prve sesije - rastuće dlake postaju tanje i slabije, a njihov se broj postupno smanjuje.

ELOS - tehnologija podrazumijeva zaštitu dvostruke kože tijekom postupka:

 • Hlađenje kože tijekom epilacije, što omogućuje značajno smanjenje razine boli,
 • Kontrolirajte razinu izlaganja površini tretirane kože, ovisno o dijelu tijela gdje se vrši uklanjanje dlaka.

Ova moderna tehnologija omogućuje vam da spriječite prekomjerno pregrijavanje kože, kao i značajno smanjite razinu iritacije u posebno osjetljivim dijelovima tijela, koje uključuju pazuha, područje bikinija i gornju usnu.

Metoda Elosove epilacije

Elos uklanjanje dlaka temelji se na sljedećim fazama:

 • Prije izvođenja ovog postupka, prije svega, potrebno je proći konzultaciju s kozmetologom koji će biti u stanju objektivno procijeniti stanje vaše kože i zdravstveno stanje, moći će identificirati prisutnost određenih kontraindikacija za njegovu provedbu.
 • Onda staneš u stolicu, nosiš tamne naočale koje štite mrežnicu očiju od zračenja. Površina kože na kojoj će se vršiti uklanjanje dlaka tretira se gelom za hlađenje - analogno postupku ultrazvuka.
 • Zatim, liječnik izravno prelazi na operaciju uklanjanja dlačica. Kako ide? Elos aparat za epilaciju uz pomoć kratkih i maksimalno jakih bljeskova svjetlosti koji prolaze kroz folikul dlake uništava folikul i značajno usporava rast kose.
 • Na kraju Elos uklanjanja dlačica, na tretiranu površinu kože treba nanijeti poseban aerosol ili kremu koja dezinficira kožu i ublažava iritaciju.

Za postizanje maksimalnog učinka - stjecanje glatke, nježne i svilenkaste kože, potrebno je proći kroz postupak uklanjanja dlačica Elos. Prosječno trajanje takvog tečaja je oko 10 sesija. U isto vrijeme za apsolutno uklanjanje dlaka treba ponoviti ovaj postupak jednom godišnje i pol. Doista, čak i uz vrlo nisku stopu rasta, dlake i dalje rastu.

Da biste dobili glatku kožu pomoću Elos uklanjanja dlačica, trebali biste znati glavne kontraindikacije za ovaj postupak.

Što je elos za uklanjanje dlaka: pregled postupka

Suvremene žene, kao i drevne ljepotice, upoznate su s problemom neželjenih dlaka koje rješavaju pomoću dostupnih metoda. Danas, kozmetički saloni nude kupcima različite vrste postupaka, među kojima je na prvom mjestu Elos-ovo uklanjanje dlaka.

Ova metoda uklanjanja nepotrebne vegetacije smatra se sigurnom, a koža dobiva maksimalnu zaštitu i na njoj nema tragova ili iritacija.

Prilikom izrade ove tehnike liječnici su uzeli u obzir opće nedostatke laserske procedure i foto-epilacije te stvorili potpuno novu tehnologiju nazvanu Elos za uklanjanje dlaka, čije ocjene ukazuju na 100% rezultat.

Koja je metoda?

Pa što je elos epilacija? Evo pitanja na koje trebate odgovoriti prije odlaska u salon. Prije nego što sami isprobate metodu, trebate naučiti kako raditi ovaj postupak i je li to opasno po zdravlje.

Relativno novu tehnologiju razvili su izraelski stručnjaci i uspješno se primjenjuje u svijetu kozmetologije.

Elos epilacija, čiji osvrti govore o pozitivnim rezultatima, popularna je i relativno ugodna metoda među ostalima.

Za modernu ženu vrlo je važan atraktivan i njegovan izgled.

Postupak epilacije elosa odnosi se na manipulacije hardverom, koje zahtijevaju poseban uređaj, koji istovremeno usmjerava visokofrekventni svjetlosni impuls i struju na problematično područje.

Pod utjecajem ovih komponenti, folikul dlake je uništen i kosa sama je oštećena, uzrokujući da ispadne nakon 8-10 dana. Epilirana površina kože postaje glatka i vegetacija na njoj se više ne pojavljuje.

Uređaj za uklanjanje dlaka osmišljen je tako da osim raspodjele temperature na vratilima ima i zaštitnu funkciju i štiti kožu od pregrijavanja.

Koliko je sesija potrebno?

Koliko je postupaka potrebno da se trajno riješimo problema neželjenih dlaka - pitanje koje zanima svakoga tko želi ukloniti kosu. Treba napomenuti da niti jedna od postojećih metoda neće dati trenutne rezultate.

Elos-uklanjanje dlačica temelji se na uklanjanju dlačica, koje je u fazi aktivnog rasta (anagen) i stoga se u jednom ciklusu neće moći riješiti viška vegetacije.

Sijalice koje ostaju tijekom postupka u mirovanju ili prijelaznom stadiju uklanjaju se samo sljedeći put, a to se događa dok se sve preostale dlake ne unište. Trajanje svakog ciklusa ovisi o čimbenicima kao što su:

 • struktura kose
 • tip kože
 • boja
 • mjesto problema
 • osobine tijela.

Što je ELOS za uklanjanje dlaka?

I žene i muškarci iz prve ruke znaju što su neželjene dlake. I premda se danas mogu ukloniti različitim metodama (shugaring, vosak, laser, nit, britva, krema ili dioda epilacija), svaka od njih nije univerzalni lijek za sve dijelove tijela.

Nova multifunkcionalna tehnologija je ELOS lasersko uklanjanje dlaka (E-light).

ELOS epilacija je vrsta inovativne tehnologije uklanjanja dlačica. Kombinira foto-epilaciju i lasersku epilaciju. Tehnologiju su u Izraelu razvili znanstvenici SYNERON Medical. ELOS metoda epilacije popularna je u Ruskoj Federaciji već više od deset godina.

Suština postupka

Da bi napravili ELOS-epilaciju, koristite Syneron uređaj (najbolji u rangiranju), koji mora biti ispravno usmjeren na dio tijela pripremljen za obradu. Uređaj radi s visokofrekventnim svjetlosnim impulsima i strujama. Folikul dlake je uništen nakon što je izložen električnoj i optičkoj energiji.

ELOS uređaj proizvodi pulsirajuće IPL širokopojasno svjetlo. Također dolazi do zračenja bipolarne struje radiovalova (RF). U procesu zračenja promatraju se sljedeće akcije:

 1. Energija je usmjerena na središnji dio kose, folikul se zagrijava i uništava.
 2. ELOS se temelji na točkovnoj tehnici, koja ne utječe na kožu blizu kose. Štiti osobu od opeklina i pigmentnih mrlja.
 3. Uređaj ima rashladni sustav za kožu. Čak i visoka temperatura tijekom obrade folikula ne osjeća se na koži.

Znate li? Naziv “ELOS” je kratica, koja se dešifrira i može razumjeti bit rada uređaja: El je električni, O je optički, S je sinergistički.

Područja tijela i približne cijene

ELOS epilacija se može obaviti na različitim dijelovima tijela. Cijena postupka ovisi o tome.Ova vrsta borbe protiv prekomjerne kose je skuplja od drugih, jer je vrlo učinkovita i manje opasna od nekih drugih načina uklanjanja kose.

Razmotrite prosječne cijene za slične usluge u različitim dijelovima tijela:

 1. Bikini (klasični tip) - 3500 rubalja.
 2. Bikini (brazilski tip) - 5500 rubalja.
 3. ELOS - epilacija lica: obrazi - 2.000 rubalja, jagodice - 5.200 rubalja, kosa iznad gornje usne - 2.000 rubalja, brada - 2.500 rubalja, obrva - 2.000 rubalja, obrva - 2.000 rubalja.
 4. Noge: unutarnja bedra - 6500 rubalja, cijela površina kukova - 8500 rubalja, potkoljenica i koljena - 7000 rubalja, cijela površina nogu - 14 000 rubalja.
 5. Axilla - 2500 rubalja.

Tu su i kućanski aparati za ELOS-epilacije, ali bez posebne medicinske edukacije vrlo je opasno koristiti ih.

Postoji li šteta?

ELOS - epilacija se obično javlja bezbolno. Neželjene posljedice mogu se pojaviti ako koristite ovu metodu, koja ima barem jednu od kontraindikacija.

Također, postupak može biti štetan ako ga izvodi nekvalificirani kozmetolog.

Nakon toga možete očekivati ​​neke komplikacije u obliku toplinskih opeklina kože, kao što su alergije i pigmentacija, herpes, upala folikula, oštećenje vida, stvaranje mjehura.

Važno je! Zbog dovoljno dubokog prodora zraka i struje u kožu, kao i zbog brojnih kontraindikacija, prije primjene ELOS-a provjerite svoje zdravstveno stanje s različitim specijalistima. Ove mjere predostrožnosti pomoći će donijeti više koristi i manje štete za postupak.

Indikacije i kontraindikacije

ELOS-epilacija se može koristiti ako se dlačica na licu ne može ukloniti na drugi način, također ako imate debelu i tvrdu kosu u pazuhu, u bikiniju, nogama, rukama, debeloj kosi u prsima ili leđima (muško uklanjanje dlaka).

Postupak se može koristiti ako želite očistiti tijelo od neželjenih dlaka, dobiti glatku kožu bez iritacije na njoj. Postupak je popularan ne samo među ženama, već i među muškarcima.

Saznajte više o postupku izvođenja ELOS-epilacije:

Prednosti i nedostaci metode

 1. Duboko uklanjanje dlaka (5–6 mm duboko).
 2. Normalizacija ravnoteže vode odmah nakon zahvata.
 3. Kompletno uklanjanje dlaka za 4-8 postupaka.
 4. Uklanjanje uz pomoć ELOS - epilacije pogodno je za laganu, crvenu kosu, na koži tamnog tena.

Tamne dlake mogu se ukloniti brže, svjetlo - ne zato što u njima nema dovoljno melanina, teže ih je zagrijati. No, zbog radio-frekvencijskih manipulacija s kožom, postotak melanina u kosi nije toliko važan. Stoga alat pomaže ukloniti svjetlo, pa čak i sijedu kosu. Sposobnost provoditi sesiju na bilo kojem području kože.

 • Bezbolan, siguran kontakt s kožom i njegov brz oporavak nakon sjednice.
  1. Osobe s visokim pragom osjetljivosti mogu osjetiti nelagodu.
  2. Veliki popis kontraindikacija.
  3. Svaka sesija je prilično duga i skupa.

 • Za učinkovitost ELOS-epilacije, morate provesti onoliko postupaka koliko vam je propisao liječnik. To je obično najmanje 10 sesija.
 • Zbog složenosti postupka, ne može ga izvesti svaki stručnjak, stoga postoji manji izbor mjesta gdje mogu pružiti takvu uslugu.

  Na primjer, veći broj salona i klinika uključen je u lasersko uklanjanje dlaka.

  trening

  Analizirana procedura je vrlo ozbiljna, tako da kozmetičari traže da izvedu niz jednostavnih radnji:

  1. Ne idite u solarij i ne sunčajte se 2 tjedna prije i 2 tjedna nakon zahvata.
  2. Priprema za postupak podrazumijeva potrebu odabira područja tijela koje će se obraditi na ELOS-epilaciji. To treba učiniti tako da je kosa prvog dana zahvata bila duga 1–2 mm. Treba ga obrijati britvom, bez primjene drugih metoda uklanjanja dlačica na kožu (shugaring, vosak, laser).
  3. Posavjetujte se s mammologom, ginekologom ili endokrinologom, ako je kozmetičar dao takve preporuke, ako je potrebno, napravite ultrazvuk.
  4. Odbijte kemijski peeling, kozmetičke injekcije za 2 tjedna prije ELOS sesije.

  Znate li? Godine 1880. kralj Kemp Gillett izumio je prvu britvu za muškarce. 1915. obilježena je stvaranjem prvog britva za žene. Tvorac ove britve bio je Gillett.

  Opis procesa

  Proces je jednostavan za prijenos, budući da ćete sjediti u stolici koja se može prilagoditi vašem tijelu i nositi sunčane naočale. Postupak traje od 15 minuta do 1 sata. Prvo, liječnik koristi gel na željenom području kože. To će pomoći u zaštiti tijela od opeklina.

  U kožu se šalje uređaj koji proizvodi zračenje visokih pulsnih bljeskova svjetlosti koji prodiru u folikule i uništavaju ih. Postupak je učinkovit samo za 30% kose - to je iznos koji je u procesu rasta.

  Kroz cijelu sesiju, klijent može osjećati trnce. Na kraju tretmana, koža se tretira kremom ili aerosolom.

  završetak

  Ako je postupak proveden s ELOS uređajem, to ne znači da je postupak završen. Završna faza svakog uklanjanja dlačica događa se kod kuće. Učinkovitost će ovisiti o tome koliko dobro ćete poštivati ​​pravila kod kuće:

  1. Ne posjećujte kupku i saunu 72 sata nakon zahvata.
  2. Napustite sport na nekoliko dana (tada se smanjuje znojenje).
  3. Tuširajte se bez sapuna i gela (prvi dan).
  4. Odbijte tan tijekom tjedna.
  5. Nakon ELOS-epilacije potrebno je tijelo razmazati kremom, jer se ne možete sunčati. Nikada ne znate što će biti solarna aktivnost, možete dobiti ozbiljnu opekotinu.
  6. Nemojte guliti.

  Koliko je učinka dovoljno?

  Trajanje ELOS-uklanjanja dlačica ovisit će o tome koliko će se i koliko postupaka obaviti, u kojem su stanju hormoni, kakvo je vaše zdravstveno stanje.

  Kod nekih pacijenata, nakon niza postupaka, kosa zauvijek nestaje. Drugi klijenti moraju ponavljati manipulacije ne često, otprilike svake dvije godine.

  Očito je da svaki klijent ima dovoljno postupaka za različita razdoblja.

  Koliko kose ispadne nakon ELOS-uklanjanja dlačica

  U jednom postupku možete ukloniti 10 do 11% dlake na određenom području kože. Kosa počinje ispadati 10-12 dana nakon sesije.

  Iznimno, očekivani učinak može se pojaviti tek nakon četvrtog postupka.

  Pacijenti će morati provesti jednu ili jednu i pol godinu na svim ELOS sjednicama - epilacijama (kako to propisuje kozmetičar) kako bi postigli željeni rezultat.

  Koliko je sesija potrebno za potpuno uklanjanje

  Da bi dlaka nakon ELOS-epilacije potpuno nestala, morate imati 5-10 sjednica, jer jedna neće biti dovoljna. Sve ovisi o dijelu tijela na kojem se vrši manipulacija. Uklanjanje antena ili dlaka s brade mora se obaviti 10 puta, na pazuhu - 3-4 (u roku od 15 minuta), na nogama (sat i pol) i bikiniju (30 minuta) - 8 sesija.

  Koliko često treba ponavljati postupak i koji je interval između sesija?

  Na ELOS plavoj kosi - epilacija će biti duža s brojem sjednica. Druga sjednica, u pravilu, imenuje se 4 tjedna nakon početnog zasjedanja, treća po šest tjedana nakon prethodne sjednice. Koji je interval između tretmana, odlučuje vaš dermatolog-kozmetolog. Kosa postaje razrjeđivana i osvjetljava se svaki put.

  Razlog za potrebu za višestrukim sjednicama je da se samo kosa koja aktivno raste može ukloniti s ELOS uređajem. Nakon toga, lasersko uklanjanje dlačica propisano je za vrijeme kada bi se trebala pojaviti kosa koja je "spavala".

  Važno je! Postupak će biti štetan ako se provodi češće nego jednom mjesečno.

  Zašto moja kosa nije ispala nakon Elos uklanjanja dlačica?

  Kosa ne može ispasti sve odjednom, već tek nakon nekog vremena. U početku, samo 15% dlaka može umrijeti, druge će se samo djelomično oštetiti. Ako koristite ELOS previše učinka na kožu, to će prouzročiti veliku štetu klijentu.

  Učinkovitost manipulacije ovisit će io boji i dubini folikula dlake. Stoga, kozmetolog razvija shemu zahvata pojedinačno za svakog pacijenta, uzimajući u obzir stanje kože, debljinu i boju dlačica, te osjetljivost na uređaj.

  Što je moguće i što nije moguće nakon uklanjanja dlačica?

  1. Dozvoljeno je obrijati preostale dlake britvom ili kremom za uklanjanje dlačica.
  2. Možete se istuširati na sobnoj temperaturi.
  3. Ne možete se sunčati.
  4. Ne preporučuje se izvlačenje kose pincetom. Ovaj postupak može se obaviti samo s uređajem za brijanje.

 • Ako namjeravate nositi otvorenu odjeću prije izlaska van, koristite kremu za sunčanje.
 • Odbijte koristiti kozmetiku, osobito dekorativnu kozmetiku.
 • Nemojte trljati tretirana mjesta i ne masirati.
 • 2-3 dana nakon zahvata izbjegavajte izlaganje topline koži.

  Znate li? U doba Rimskog Carstva dlake na tijelu bile su neprihvatljive za predstavnike viših klasa. Bogati, slavni i moćni ljudi uklonili su kosu finim kremom, pincetom, posebnim emulzijama i šljunkom. Kosa na genitalijama smatrala se dokazom anti-civilizacije.

  Zbog toga su poznati antički kipovi i ljudi u portretima bili prikazani bez pretjerane dlakavosti.

  Što je bolje i koja je razlika između lasera i ELOS-a?

  1. ELOS-epilacija je bolja jer ne suši kožu i čak pridonosi proizvodnji elastina kolagenom koji osigurava elastičnost i čvrstoću kože. Laserska tehnologija je suprotno ELOS-u u skladu s tim karakteristikama. Koristeći ELOS, željeni cilj može se postići nakon 4 ili 6 tretmana. Laser će biti učinkovit tek nakon 6-8 sesija.

 • ELOS-epilacija razlikuje se od lasera po tome što prodire dublje nego što uklanja cijeli folikul. Laser to ne može učiniti jer je njegova maksimalna penetracija 2–3 mm.
 • Cijena ELOS - uklanjanja dlačica, za razliku od lasera, izračunava se ne brojem bljeskova, već površinom područja tretmana.

 • Laserskim uređajem je lakše raditi, a ELOS zahtijeva visoku profesionalnu razinu liječnika. Postoji više laserskih ormara za uklanjanje od ELOS-a.
 • Diodni laser (njegova zraka) djeluje samo na kosu. Ovaj postupak može dovesti do crvenila u blizini grijanog mjesta ili blagog oticanja.

  ELOS - uklanjanje dlaka djeluje s iglom, što može uzrokovati opekline. Iako je ova vrsta uklanjanja dlaka sigurnija od elektrolize, bolje je tretirati osjetljive površine pomoću lasera.

  Vidjeli smo da je ELOS uklanjanje dlaka visokotehnološki, kvalitetan postupak uklanjanja neželjenih dlaka za dugo ili čak zauvijek.

  To je učinkovitiji od drugih metoda uklanjanja dlaka, jer se bori s rastom ne samo tamne kose na tamnoj koži, već i lagane (čak i sive) dlake.

  ELOS - epilacija je sigurna za sva područja kože (koja je slična diodnom laseru) i ima nekoliko nuspojava. Ali ipak, prije korištenja ovog uklanjanja dlačica, provjerite je li štetan za vas ili ako imate bilo koju bolest navedenu na popisu kontraindikacija.

  Sigurno i produktivno uklanjanje dlaka elos - što je to?

  Postoje desetine načina za uklanjanje neželjene vegetacije na tijelu, koje se temelje na uništavanju folikula dlake.

  Mnogi od njih su bolni i daju kratkotrajni učinak, ali epilacija elosa (elosa), što je postupak koji će se kasnije razumjeti, najsigurniji je, najatraktivniji i najučinkovitiji način uklanjanja neželjenih dlaka s bilo kojeg dijela kože na svijetu.

  Mehanizam djelovanja i uređaja za

  Elos-uklanjanje dlaka je sigurna tehnologija za uklanjanje neželjenih dlaka, koja se temelji na korištenju dvaju tipova energije - optički (IPL ili laser) i radiovalova (RF).

  Bit metode je u tome što širokopojasna pulsirajuća svjetlost (ili lasersko zračenje visokog intenziteta) zagrijava ciljne stanice koje sadrže melanin (kosu) i vaskularnu komponentu folikula dlake, a protok energije radio valova uzrokuje njihovo uništavanje.

  Uređaji za elos epilaciju opremljeni su uređajima za kontaktno hlađenje epidermisa, koji sprječavaju bol ili pečenje tijekom sesije i osiguravaju njegovu sigurnost (rizik od opeklina i pigmentnih mrlja je minimiziran).

  Energija optičkih i radio valova utječe samo na kosu u fazi anagene (aktivna faza rasta), jer se u tom trenutku u štapu nakuplja dovoljna količina melanina i povećava se njegova vodljivost.

  Najpopularniji proizvođači uređaja za ELOS-uklanjanje dlaka:

  • Syneron (Izrael),
  • Candela (SAD),
  • Cesare Quaranta (Italija),
  • Dr. Muller (Nizozemska).

  Indikacije za zahvat uključuju želju pacijenta da ukloni suvišnu vegetaciju kose na licu, nogama, rukama, prsima, leđima, trbuhu, u bikiniju i pazuha. Iz medicinskih razloga, provodi se u svrhu liječenja uraslih dlaka.

  Preporuke nakon zahvata i potreban broj sesija

  Da bi se postigao najizraženiji rezultat potrebno je provesti tijek epilacije.

  Broj sesija ovisi o strukturi, boji kose i zoni korekcije (u svrhu uklanjanja dlaka preko gornje usne, provodi se 6-8 sesija i za epilaciju kože u području pazuha 10).

  Mnogi su često zainteresirani za pitanje: koliko često mogu raditi uklanjanje dlaka? Interval postupaka ovisi o brzini prijelaza folikula dlake iz faze odmora u fazu aktivnog rasta (tijekom jedne epilacijske sesije, 10% folikula se uništava), u prosjeku se sjednice održavaju jednom mjesečno i pol. Tijelo dlake nestaje postupno unutar 2-4 tjedna, ali nakon svakog postupka njihov broj se smanjuje, postaju tanja i svjetlija. Nakon toga se preporuča provesti jednu ili dvije sjednice godišnje.

  • tijekom prva četiri dana nakon svake seanse ne možete ići u teretanu, saunu (pretjerano znojenje uzrokuje iritaciju kože) i uzimati vrući tuš,
  • četrnaest dana prije svakog izlaska na ulicu, koža mora biti zaštićena kremom sa SPF filtrom,
  • kosa koja raste između zahvata briše se britvom (zabranjeno je koristiti vrući vosak, pincetu ili epilator).

  Prednosti i nedostaci drugih metoda uklanjanja neželjenih dlaka

  Stručnjaci ne poriču da su laser, foto i elektroliza također učinkoviti u borbi protiv neželjene vegetacije kose na tijelu, ali značajke ovih metoda uključuju selektivnost lasera, optičke ili električne energije u odnosu na folikul dlake (oni daju najveću učinkovitost pri uklanjanju tvrde kose). i tamne kose). Tehnologija ELOS-uklanjanja dlačica omogućuje uklanjanje crvene, plave i donje dlake, a sinergizam optičke i radiovalovne energije daje izraženiji i dugotrajniji učinak.

  • bez boli,
  • minimalni rizik od nuspojava (opekline, ožiljci, hiperpigmentacija),
  • brzina postupka.

  • česte sesije (više od jednom mjesečno) dovodi do pojave suhe kože,
  • niska učinkovitost uklanjanja dlaka na preplanuloj i tamnoj koži,
  • relativno visoke cijene (u usporedbi s laserom ili elektrolizom).

  Približne cijene za Elos uklanjanje dlaka

  Cijena uklanjanja dlaka ovisi o stupnju stručnosti specijalista (sat rada iskusnog majstora je skuplji od vremena otvaranja početnika), zonu korekcije i opremu. Uklanjanje dlačica u nekoliko područja odmah pomaže uštedjeti od 10 do 20 posto pune cijene tijeka postupka.

  Zona korekcije Približni trošak jedne procedure (USD)
  Gornja usna50
  Aksilarne udubine60-80
  Bijela linija trbuha50
  bikiniklasična70
  duboko100
  zadnjica180
  kukovi250
  Na potkoljenicama200
  Grudi (muški)100
  Noge potpuno350
  Prsti i prsti30-35

  Znanstvenici još nisu osmislili metodu koja će zauvijek ukloniti dlake na tijelu, pa je učinkovitost različitih metoda uklanjanja dlaka određena brojem postupaka potrebnih za postizanje trajnijeg učinka. Elos epilacija je jednostavna metoda za oslobađanje kože od neželjene vegetacije koja daje dugi rezultat i ne uzrokuje komplikacije.

  Elos-uklanjanje dlačica - dvostruki udarac višku kose

  Elos epilacija je moderna tehnika koja kombinira 2 vrste učinaka na kosu kako bi postigla maksimalni učinak. Oslobodite se neželjene vegetacije zauvijek i istovremeno pružite njegu kože - zapravo, ako govorimo o najmodernijoj tehnologiji uklanjanja dlačica.

  Suština i prednosti tehnike

  Dakle, što je Elos uklanjanje dlaka i što se krije iza tog imena? Elos uklanjanje dlaka je tehnologija koja kombinira prednosti 2 metode uklanjanja dlaka: električno uklanjanje dlaka i foto-epilaciju.

  Svjetlo bljesak dovodi do zagrijavanja dlake, a točka učinak struje različite frekvencije je usmjeren na konačnu uništenje folikula dlake. Kao rezultat, dlačice koje su u fazi aktivnog rasta se trajno uklanjaju.

  Da biste se konačno riješili neželjene vegetacije, trebat će vam 5-10 sesija, koje se provode u trenutku obnove linije kose.

  Točan broj postupaka ovisi o individualnim značajkama organizma.

  Prednosti uklanjanja dlaka elos su kombinacija 2 učinkovite metode hardvera.

  1. Visoke performanse na svim dijelovima tijela i lica.
  2. Kratko trajanje postupka.
  3. Kada se koristi tehnika značajno poboljšava stanje kože, povećava njenu elastičnost i elastičnost.
  4. Bol je mnogo niža nego kod elektrolize, depilacije i shugaringa.
  5. Učinak se postiže na kosu bilo koje boje i strukture.
  6. Slaba invazivnost postupka.

  Elos uklanjanje dlaka jamči zauvijek uklanjanje viška kose. Ako se folikul nije srušio pod utjecajem svjetlosne energije, usmjeren je na njega struja električne struje.

  Korištenje sustava za hlađenje kože tijekom postupka pomaže u izbjegavanju pregrijavanja, opeklina i nelagode.

  Međutim, ova metoda također ima nedostatke:

  • visoka cijena
  • mogućnost provođenja samo u specijaliziranim klinikama,
  • izravna ovisnost rezultata o kompetentnosti osoblja,
  • dostupnost velikog popisa ograničenja.

  Elos uklanjanje dlaka provode samo visoko kvalificirani stručnjaci, pod uvjetom da pacijent nema kontraindikacija, kao što su:

  • sistemski poremećaji krvi
  • maligni i benigni tumori,
  • dermatološke bolesti
  • herpes u akutnoj fazi,
  • hipertenzija, hipertenzivna kriza u povijesti,
  • epilepsija,
  • akutne zarazne bolesti
  • uzimanje lijekova koji povećavaju osjetljivost kože na ultraljubičasto,
  • prisutnost rana i lezija na koži,
  • trudnoća, dojenje,
  • hormonalni neuspjeh,
  • prisutnosti pejsmejkera.

  Ako planirate ukloniti dlake na području zdjelice, obavezno se obratite ginekologu-endokrinologu.

  Elos uklanjanje dlaka s lica izvodi se najmanje 3 mjeseca nakon ozbiljnih kozmetičkih zahvata.na primjer, kemijski peeling, foto pomlađivanje, termolifting i drugi.

  Pogledajte videozapis: Science of Laser Hair Removal in SLOW MOTION (Studeni 2019).

  Loading...