Depilacija

Uklanjanje dlačica: sve o postupku

Elektroliza gornje usne je uklanjanje neželjenih antena u žena zauvijek uz pomoć električne struje.

Epilacijska struja je dobra za njegovu svestranost. Crvena, svijetla pa čak i siva kosa, da ne spominjemo tamnu, - boja nije bitna, niti je debljina same šipke. I jednako precizno uklanjaju i gustu i slabašnu kosu.

Ako se bojite oteklina nakon zahvata i crvenih mrlja, to je, nažalost, prirodna reakcija tijela i nećete je moći izbjeći. Međutim, s ispravnim postavkama opreme i jasnim pridržavanjem preporuka majstora, svi ovi znakovi će brzo nestati i neće ostaviti traga.

Kako se provodi postupak elektrolize antena

Elektroliza se temelji na utjecaju struje na folikul dlake. Igla je umetnuta u kožu koja prenosi električna pražnjenja koja uništavaju folikul. Budući da nisu svi folikuli uništeni prvi put, uklanjanje dlake u jednom posjetu kozmetičarki neće uspjeti: u prosjeku je potrebno 4-6 postupaka.

Boli li? Da, ali sve ovisi o vašem pragu boli. U pravilu, kozmetolog primjenjuje anestetički gel prije zahvata, koji će pomoći smanjiti nelagodu.

kontraindikacije

Elektroliza se ne može provesti za sljedeće bolesti:

 • virusna infekcija herpesom u aktivnoj fazi,
 • lezije i ozljede kože na gornjoj usni,
 • dijabetes melitus
 • onkološke bolesti
 • visokog krvnog tlaka
 • zarazne bolesti,
 • sklonost keloidnim ožiljcima.

Prije postupka

 1. Prođite inspekciju kozmetičarki. Stručnjak će vam reći ako imate bilo kakve kontraindikacije za elektrolizu, učinit će se najučinkovitija shema postupka.
 2. Dan prije zahvata očistite lice pilingom kako biste uklonili sve napaljene dijelove kože.
 3. Zaustavite uklanjanje dlačica tjedan dana prije zahvata, tako da mogu rasti za 2 milimetra.

Provođenje postupka

 1. Na kožu se nanosi sloj dezinfekcijskog i anestetičkog gela.
 2. Pričekajte da gel djeluje (oko 15-20 minuta).
 3. Pacijentu se daje jedna žica, a drugu provodi stručnjak.
 4. Kozmetičarka ubacuje iglu i zatvara lanac, zagrijava kosu, uzrokujući kolaps folikula.
 5. Ponovite radnje u željenom području.

Nakon elektrolize

Koža postaje vrlo osjetljiva, crvena, postoji natečenost. To su normalni učinci koji će postupno nestati. Prvih 2 tjedna slijedite ova pravila kako biste ubrzali postupak:

 • Nanesite hidratantnu i umirujuću kremu, balzam.
 • Nemojte uzeti toplu kupku, ne idite u kadu i pokušajte da ne isparavate lice.
 • Izbjegavajte solarij i ne sunčajte se.
 • Ne stavljajte kozmetiku na ovo područje.
 • Pokušajte ne dirati kožu rukama, inače je rizik od infekcije visok.

Ako nakon mjesec dana primijetite pojavu novih dlaka, onda je smisleno ponoviti postupak.

Foto galerija: fotografija prije i poslije elektrolize

Nakon pokreta, dlačice na gornjoj usni su mi počele rasti, mislio sam već da je to, trčao sam oko nekoliko endokrinologa, ali na sreću nisu našli ništa ozbiljno. Ali ni oni nisu riješili moj problem, pa sam morao ići na kozmetički ured. Među svim metodama mi je najviše odgovarala elektroliza - laser ne uzima svjetlo dlake, vosak će problem riješiti neko vrijeme. Tečaj sam završio prije godinu dana, i od tada sam već zaboravio na ovaj problem, pa ga preporučujem svima.

Alina

http://britvam.net/liczo/elektroepilyaciya-verhney-guby.html

Najrazumljiviji i najdjelotvorniji postupak, iako donekle bolan. Trebalo je samo dvije sesije, a 90% dlačica s gornje usne je nestalo. A činjenica da se ponekad penje sama ponekad nije teška i uklonjena pincetom.

Yana

http://britvam.net/liczo/elektroepilyaciya-verhney-guby.html

Moje osobno iskustvo: elektroepilaciju antene radio sam nekoliko puta. Dojmovi su - boli, mjesto je vrlo nježno, izrađeno na minimalnoj struji. Emla mi je olakšala bol - nije mi pomoglo, ali već sam o tome pisala, pa sam to počela raditi bez anestezije. Savjet - kada posjetite gospodara, neka prva stvar koju ćete učiniti je antena, a zatim - u vrijeme kada ćete obaviti drugu zonu (na primjer, noge, ruke, bikini), s mjesta gdje su antene bile, crvenilo i oteklina će nestati. I ne zaboravite sve premazati pantenolom. Također ću skrenuti pozornost na ono što sam učinio bez fanatizma, to jest, neke su dlake ostale, možete ih, naravno, ukloniti, ali ja sam otvoreno lijen i ne želim osjećati istu bol.

anonim

http://epilacia.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

Dugo se moja sestra neuspješno borila s brkovima na gornjoj usni i zbog toga je bila vrlo složena. Kosa joj je tamna, dovoljno je vidljiva, čak i ako ne gledate, a brijanje samo pogoršava problem. Fotoepilacija joj se činila vrlo skupom, pa se za savjet obratila kozmetičarki. Kao rezultat toga, odlučila se za elektro-epilaciju, a nakon dvije procedure gotovo su sve njezine vlasi nestale. Sada će raditi elektrolizu na drugim dijelovima tijela.

Ako ste zabrinuti za antene, onda je elektroliza najbolji način da ih se riješite. Potrebno je samo pronaći dobrog stručnjaka i psihički se pripremiti za ono što će biti malo bolno.

Brkanje epilacije iznad gornje usne u Moskvi

Nema apsolutno nikakve potrebe za objašnjenjem kako izgled "antena" može pokvariti život njihovih vlasnika. To posebno vrijedi za tamne pigmentirane dlake, iako lagana ili siva vegetacija također može narušiti ukupni dojam.

Trenutno, tržište nudi prilično velik izbor načina za borbu protiv tog nedostatka. Ali ako odlučite zauvijek ukloniti ovaj dosadni simptom, električno uklanjanje dlaka bit će vaš pouzdan pomoćnik.

vrijeme
Zauvijek (prema metodologiji)

Duljina rožnice
Od 5 mm (bez savjetovanja od 10 mm)

Boja kose i kože
bilo koji

Brzina
Nisko (svaka kosa odvojeno)

Ova tehnika je najviše proučavana u smislu učinkovitosti, dugoročnih i dugoročnih učinaka. Histološki je dokazano da je korijen kose nepovratno uništen i zamijenjen vezivnim tkivom, odnosno da se uklanjanje dogodi za cijeli život.

Električna tehnika savršeno funkcionira bez obzira na boju kose, što je posebno važno, jer su svjetlosne tehnike djelotvorne samo na pigmentiranom sloju.

Uklanjamo dlake već 25 godina i pozivamo vas da posjetite besplatnu konzultaciju. Stručnjak će se upoznati s vašom situacijom i detaljno objasniti trajanje preporučene sesije, koliko dugo bi kosa trebala biti i kako se najbolje pripremiti.

Pitanja i odgovori za elektrolizu antena

U nastavku su odgovori na najčešća pitanja.

Koje je optimalno vrijeme sesije?

Bolje je izvoditi postupke koji traju 10 minuta.

Previše dugotrajan postupak uzrokovat će oticanje i može uzrokovati komplikacije. Stoga, ako je zona predebela, postupak se može provesti metodom "stanjivanja".

To jest, nisu sve dlake uklonjene na tom području, već selektivno. To se radi radi vaše sigurnosti, jer koža može negativno reagirati, doći će do jake pigmentacije koja će potrajati jako dugo. Molimo vas da s razumijevanjem postupate.

Je li moguće napraviti anesteziju?

Zbog specifične lokalizacije ovaj je postupak vrlo osjetljiv i zahtijeva anesteziju. U našem centru se provodi s injekcijama lidokaina, ali je u ovom slučaju bolje raditi bez neinvazivnih metoda. Injekcije na lice ne radimo zbog velikog broja živaca na ovom području.

Morate se prijaviti ispod filma 30-60 minuta prije postupka Emla krema ili 2-3 sata Lidokain sprej 10%. Svakako osigurajte da nema alergija na lijekove i ne uklanjajte film prije postupka i uputa majstora, inače će učinak biti znatno niži.

Najbolje je doći unaprijed, primijeniti anestetik i sjesti u sredinu kako ne bi hodali s filmom na ulici i ne osjećali se nelagodno.

Na usluzi vam je uvijek besplatan čaj, kava na recepciji i stabilan bežični pristup internetu u cijelom hotelu. I vjerujte mi, ovdje čovjek s filmom na licu neće izazvati iznenađeni izgled.

Koja je reakcija moguća nakon sjednice?

Ne zaboravite da je unutar 2 dana moguće održavati blagi otok na mjestu zahvata, iako obično prolazi brže.

Česta je i pojava bijelih prištića zbog oslobađanja limfe. Ne bojte se njih, a još više pokušajte stisnuti. Nakon nekoliko dana proći će, ali će njihova prerana disekcija stvoriti opasnost za infekciju.

Nakon otprilike 2 dana mogu se pojaviti crvene kore. Ne pokušavajte ih ukloniti, vrlo brzo će proći sami. Na njihovom mjestu ostat će male crvene točkice. Vremenom će se osvijetliti i nestati bez traga negdje u 3 mjeseca.

Stručnjak će tretirati područje alkoholom ili klorheksidinom za antiseptik. Kod kuće slijedite smjernice za njegu područja.

Ne dopustite da vlaga uđe u roku od 24 sata nakon tretmana, tijekom 5-7 dana pokušajte se suzdržati od nanošenja krema i šminke 2-3 tjedna - pilingom ili pilingom.

Suzdržite se od posjeta bazenima, saunama kako biste spriječili slučajne infekcije. Uz sve preporuke liječenje će ići brzo i učinkovito.

Koliko će se sesija zahtijevati?

Potrebno je izvesti najmanje 3 cjelovita tečaja za uklanjanje dlaka. 5-6 sesija jamči vam nestanak pokrića od 80-90%. Bit će potrebna daljnja obrada pojedinačnih primjeraka.

Ne preporučujemo postupak na licu više od 10 minuta dnevno.

Stoga je teško reći koliko je sesija potrebno. To ovisi o stupnju raspodjele kose i vašim potrebama.

Kao što je već više puta zabilježeno, elektroliza, termoliza, i njihove kombinacije strogo su salonske usluge i zahtijevaju doslovno vještinu nakita i iskustvo stručnjaka.

Ovaj postupak treba provoditi u pouzdanoj klinici s odgovarajućom dokumentacijom, uključujući liječničku dozvolu za rad. Važan uvjet za uspjeh izlaganja je usklađenost s normama, korištenje igala za jednokratnu upotrebu i detaljno pridržavanje preporuka majstora od strane pacijenta.

Idite na glavni dio elektrolize.

Cjenik tretmana

U nastavku su navedena područja s specifikacijom vremena i troškova.

imeVrijeme.Prepaid cijena, utrljajte. Cijena na dan posjeta.
Elektroepilacija gornje usne1 min5362
WYC zlatne igle-00
Tretman nakon epilacije-00
Svi potrošni materijal-00
Početno savjetovanje15 min00
Minimalni postupak 10 min530620

Upozorenje! Vrijeme postupka se računa od trenutka kada klijent uđe u štand do trenutka kad ga napusti.

Troškovi unaprijed plaćeni

Pretplata za uslugu plaća se najkasnije 12 sati prije početka. Možete izvršiti bilo koji iznos (uključujući on-line), ali ne manje od pune cijene pružene usluge. Stanje se može spremiti (nadopuniti) ili pokupiti.

Cijena po danu posjeta

Plaćanje usluge vrši se neposredno prije ili nakon njegove provedbe.

Minimalno vrijeme jedne sesije je 10 minuta, ako je potrebno manje vremena, onda je još uvijek plaćeno 10 minuta.

Elektropilacija lica - princip rada

Električna depilacija primijenjena je početkom 20. stoljeća. U više od 100 godina pojavile su se nove i učinkovite tehnike uklanjanja dlačica, ali nitko nikada nije zamijenio ovaj postupak. Tehnika elektroepilacije se još uvijek prakticira u svim kozmetičkim salonima.

Tijekom postupka umetnuta je igličasta elektroda ispod kože, kroz koju je dopuštena slaba struja. Na dnu folikula, temperatura naglo raste, kapilare se blokiraju i žarulja prestaje biti aktivna. Odrasla kosa ispada tijekom sesije, a nove rastu za 5-7 dana od drugih folikula koji spavaju u vrijeme posljednjeg zahvata. U folikul se umeće tanka metalna igla, trenutni impuls uništava, a kosa ispada

Vrste i tehnike elektrolize lica

Tehnika izvedbe elektrolize ima samo dvije. Postupak se izvodi pincetom (što je rijetko) ili iglicama. U područjima s visokom osjetljivošću kože, poput gornje usne, na primjer, svaka kosa je uhvaćena pomoću dodatka za pincetu, a zatim se kroz nju nanosi struja. Ovaj postupak je relativno bezbolan, ali skup. Električno uklanjanje dlaka u salonu se plaća po minuti, a tretman svake kose pincetom traje oko 2 minute. Češće majstori koriste igle promjera 0,1 mm izrađene od medicinske legure (nikal i krom) ili obložene teflonom ili zlatom.

Ako su elektrode prskane, to je prednost za ljude koji su skloni alergijama.

Paljenje tijekom elektroepilacije obloženom iglom također nije vjerojatno. Prije zahvata dlačice se režu na 1-2 mm, a ponekad se skidaju pomoću pinceta.

Metode uklanjanja dlačica u salonu - tradicionalne i moderne - sve su to vrste opreme koje koriste igle-elektrode:

 • Termoliza. Dokazana procedura za uklanjanje dlačica. Za osobu se, u pravilu, ne primjenjuje. Na folikul utječe izmjenična struja visoke frekvencije i niskog napona. Anestezija problemske zone provodi se uz pomoć injekcija, sprejeva i gelova su neučinkoviti. Tijekom termolize postoji velika opasnost od opeklina ako elektroda postane vrlo vruća.
 • Galvanska elektroliza. Igla je umetnuta u kožu, konstantna struja se primjenjuje na korijen dlake. Natrijevi ioni nastaju oko metalne elektrode, koja reagira s tkivnom tekućinom i formira alkalije. Znak reakcije: na površini kože su mjehurići vodika, kose dovoljno da se uklone.
 • Bland metoda (mješovita). Folikul se najprije zagrijava uz pomoć struje, a zatim uništava elektrolizom. Snaga i frekvencija struje odabire se pojedinačno pomoću programa.
 • Sekvencijalna mješavina. Varijacija Blend metode, gdje se izmjenična struja i istosmjerna struja također naizmjenično primjenjuju na žarulju. Specifičnost je da je struja niže frekvencije.
 • Flash metoda. Analogna termoliza, ali modernija. Provodi ga struja visoke frekvencije, za koju se vjeruje da smanjuje bol kod uklanjanja dlaka.
 • Sequench Flash. Ista bljeskalica, koju drži izmjenična sinusoidna struja visoke frekvencije. Kosa se može ukloniti brže i manje bolno.

Rezultati postupka

Nakon prvog tretmana kosa raste rjeđe, jer se uklanja oko 20% pokrova. Ovisno o krutosti i debljini rasta kose dodjeljuje se broj postupaka koji se provode u intervalima od 1-2 tjedna. Gubitak se javlja u zonama, u određenim dijelovima kože, pa se mnogi klijenti žale da ne vide zamjetan rezultat ni nakon nekoliko postupaka. Potpuna ćelavost problemske zone promatrana je tek nakon 4-6 mjeseci (plus ili minus nekoliko tjedana), sve je određeno individualnim karakteristikama. Nakon tog vremena mogu rasti neke fine i svijetle dlačice, koje se lako mogu ukloniti pincetom ili koncem.

Kako djeluje

Suština postupka je sljedeća: usmjerna struja se primjenjuje na folikule dlake, kao rezultat toga, folikul se sruši i kosa prestaje rasti. Da bi se napajala struja, u gornji sloj kože umetnuta je tanka igla do dubine od 7 mm. Električni naboj koji prolazi kroz iglu pod djelovanjem topline uništava vrećicu za kosu.

Boli li elektroliza gornje usne

Antena električna epilacija je bolna procedura: koža oko usana je vrlo tanka i osjetljiva. Anestezija u takvim područjima se ne provodi, anestezija se obavlja s anestetičkom kremom. Bol se osjeća, ali, kako same žene kažu, ima smisla trpjeti - postupak zauvijek uklanja kosu.

Bolnost u velikoj mjeri ovisi o stručnjaku koji provodi postupak, iskusni kozmetolog će sve učiniti brzo, nastojeći klijentu smanjiti nelagodu.

Cijena operacije za žene na licu varira od 30-35 rubalja (minuta postupka), za muškarce - od 37-40 rubalja. Trošak postupka treba dodati cijenu igle - do 300 rubalja.

Priprema za proces

Prva faza je pregled i konzultacija s kozmetologom o prisutnosti ili odsutnosti kontraindikacija. Možda će specijalist poslati klijenta na pregled kod endokrinologa ako sumnja u razloge za pojavu obilja kose iznad gornje usne. Na temelju inspekcije zapovjednik će razmotriti najprikladniji i najučinkovitiji postupak za klijenta.

Dva tjedna prije zakazane sesije, trebate prestati koristiti epilatore, nekoliko dana kako se ne biste izvukli i obrijali dlačice iznad usana.

Njega kože nakon elektrolize

Nakon sesije, uklanjanje brkova kod žena za njegu kože je potrebno. Nakon obrade potrebno je podmazati kožu protuupalnim sredstvima, krema "Spasitelj" dobro pomaže, Ne preporučuje se ovlaživanje ovog područja, ako se to dogodi slučajno, nježno obrišite kožu tinkturom nevena.

To ne bi trebalo biti dva tjedna (to vrijedi za interval između sesija) za parnu kožu ili pribjegavanje drugim kozmetičkim postupcima na tretiranom području.

Izlaganje ultraljubičastom zračenju je isključeno - i prirodno štavljenje i sunčanje. Korištenje ukrasne kozmetike će zakomplicirati proces zacjeljivanja tkiva, koža mora disati.

Prednosti uklanjanja dlačica gornje usne elektrolizom

Prije drugih metoda uklanjanja neželjenih dlaka, ovaj postupak ima nekoliko neporecivih prednosti:

 • Niska cijena u usporedbi s drugim hardverskim metodama.
 • Uklanjanje svih tipova kose, čak i dlakavih i sivih.
 • Kako se zauvijek riješiti defekta (slučajevi ponovnog rasta su iznimno rijetki).

elektroliza

Kada se koristi stalna električna struja. Tijekom događaja žarulja kose probija se posebnom iglom koja provodi natrijeve ione koji proizvode alkalije u stanicama tkiva.

Nastalo okruženje uništava folikule. Elektroliza se razlikuje od termolize trošeći više vremena, međutim ova metoda se učinkovito bori protiv deformirane kose.

Termoliza bljeskalice

Suvremena metoda razlikuje se od standardnog tipa korištenjem izmjeničnog električnog naboja s frekvencijom od 2 tisuće KHz, što omogućuje značajno smanjenje trajanja učinka struje na žarulju kose.

Time se smanjuje bolnost procesa i sama procedura prolazi mnogo brže. Točna doza struje dobiva se automatski od strane računala, čime se smanjuje mogućnost stvaranja ožiljaka u tretiranom području.

Ova univerzalna metoda sastoji se od glavnih prednosti termolize i elektrolize, što značajno povećava učinkovitost električne epilacije na licu. Prvo se koristi prvi tip, nakon čega elektrolitički stupanj ulazi u bitku s folikulima.

Za razliku od prethodne metode, mješavina privlači brzinom i blagom bolešću. Ova metoda se koristi za gustu, gustu i temeljito zaglavljenu kosu.

Za električno uklanjanje, dlačice bi trebale biti od 4 mm do 3-4 cm. Lasersko uklanjanje dlaka je brže i manje bolno, zbog čega je ovaj postupak mnogo skuplji. Osim toga, takva intervencija se ne provodi sa svijetlom kosom, stoga se elektroliza najčešće preferira.

Prednosti i nedostaci

Električno uklanjanje dlaka na licu ima brojne prednosti u odnosu na druge metode uklanjanja dlaka. Pravilno provedena procedura nakon tijeka tretmana trajno uklanja kosu. Za razliku od fotopilacije, električni piling je jeftin i prikladan za svaku kosu i kožu. Nakon događaja nema pokrića.

Uz rast kose zbog hormonskih poremećaja samo elektroliza potiče njihovo potpuno uklanjanje. Električni piling s kontraindikacijama za fotoepilaciju. Osim lica, ova se metoda koristi za uklanjanje dlaka na bilo kojem dijelu tijela, osim u području cerviksa.

Unatoč obilje prednosti, elektroliza ima neke nedostatke. Postupak se smatra dugim dok se struja provodi kroz svaku kosu. Kada se obradi područje blizu gornje usne, vrijeme je manje nego na drugim dijelovima lica. Zbog toga, u većini slučajeva jedna sesija nije dovoljna.

Za i protiv elektrolize

 • Anna Y. Vershinina
 • 15. listopada 2018

Električni impuls, zajedno s kosom i žaruljom, utječe na okolni epitel, stoga se tijekom uklanjanja koriste anestetički gelovi i kreme.

Nakon postupka nanosi se lijek na tretirano područje kako bi se olakšala iritacija i smirila koža. Svaka povreda integriteta epitela povećava vjerojatnost infekcije. Kako bi se zaštitio od infekcije, stručnjak je dužan koristiti iglu za jednokratnu uporabu i izvesti postupak rukavicama.

U ovom slučaju, liječnik bi trebao biti s bogatim iskustvom, visokim kvalifikacijama. Električna epilacija na licu opasna je za razvoj edema, manjih opeklina, atrofičnih ožiljaka, depigmentacije kože.

Priprema za uklanjanje

Prije izvođenja elektrolize, neophodno je da najprije pripremite kožu lica. Prvi korak je savjetovanje s kompetentnim kozmetologom, nakon kojeg je nekoliko tjedana zabranjeno sunčati se, opustiti se u parnoj sobi, sauni ili posjetiti bazen.

Prije posjete specijalistu kod kuće, poželjno je napraviti lagano guljenje epitela lica vlastitim rukama kako bi se uklonile mrtve stanice i pojednostavilo prodiranje folikula dlake kozmetičarki.

Električno uklanjanje dlaka smatra se bolnom procedurom, pa prije događaja trebate izabrati anestetike sa svojim liječnikom, koje mogu biti u obliku raznih krema, gelova, aerosola ili injekcija.

Napredak postupka

Početak procesa obilježava dezinfekcija kože lica alkoholom, poseban losion ili tonik, nakon čega se provodi anestezija. Za ublažavanje bolova pomoću lidokaina ili ultracaina. U drugim slučajevima, nanosi se debeli sloj kreme za anesteziju, gel, tretirana površina se prekriva folijom i ostavi na sat. Prije zahvata ukloni se zavoj.

Tijekom razdoblja uklanjanja dlaka, pacijent je na kauču s neutralnom elektrodom u ruci. Stručnjak koristi samo sterilnu iglu za jednokratnu upotrebu i uvodi je u korijen kose glatkim i sigurnim pokretima. Električni naboj koji se pokreće utječe na folikul, a tretirana kosa se uklanja s površine lica.

U prosjeku, postupak traje do pola sata. Nakon završetka, lice se tretira sredstvom za dezinfekciju i posebnim sredstvima za regeneraciju, na primjer, levomicolom ili pantenolom.

U većini slučajeva tretira se područje iznad gornje usne (antena). Ovaj se postupak provodi i za žene i za muškarce koji se žele riješiti svojih brkova do kraja života. Događaj se izvodi pod anestezijom i traje oko 10 minuta.

Sve o postupku elektrolize bikini zone

 • Anna Y. Vershinina
 • 14. lipnja 2018

Područje iznad gornje usne je preosjetljivo, pa nakon zahvata morate biti spremni za neugodne posljedice. Kako bi se zaštitili od komplikacija, potrebno je pravilno zbrinuti epitel nakon električnog uklanjanja.

Uklanjanje dlačica za promjene obrva vrši se samo u gornjem dijelu, jer donji dio ima osjetljivu i tanku kožu, koja je prepuna značajnog edema. Puhanje je teško prikriti, a liječenje donje zone obrva smatra se bolnim.

Njega kože nakon nanošenja

Nakon električnog uklanjanja dlačica, kao i ispred nje, zabranjeno je opuštanje u solarijumu, parnoj sobi, sauni, bazenu, topla kupka, korištenje hormonskih pripravaka, fizičke vježbe. Prvih dana treba izbjegavati kontakt s vodom na tretiranom području, ne koristiti kozmetiku ili parfeme za lice.

Nekoliko dana nakon zahvata, preporuča se nanošenje sredstava za zacjeljivanje rana na epitel, 2-3 puta dnevno, preporučljivo je obrisati kožu antiseptikom kako bi se zaštitila od infekcije.

Upala i oticanje epitela nakon događaja smatra se normalnim procesom koji se odvija sam. U nekim slučajevima, pacijent pati od svrbeža, pečenja, oticanja ili crvenih mrlja. Prilikom zacjeljivanja rana nastaje kora, koja se zabranjuje skidanju, inače će ostati tragovi.

Kako bi se spriječilo pojavljivanje pigmentnih točaka, ožiljaka, strogo se pridržavajte svih preporuka stručnjaka, čiji bi izbor trebao biti savjestan. Nepravilno izvedena epilacija često dovodi do opeklina i drugih komplikacija.

Formiranje beznačajnih crvenih mrlja odmah nakon pilinga adekvatna je reakcija tijela i kože. Uz pravilnu njegu, ovaj nedostatak brzo nestaje. Međutim, u nekim slučajevima točkice se smanjuju i povećavaju. Da biste se riješili posttraumatske pigmentacije, morate kontaktirati kozmetičara. Osim toga, istaknute su sljedeće mjere:

 • Primjena kozmetike s enzimima melanozima u pripravku. Izvrstan učinak daje posebnu mast s bodyagi.
 • posjet kozmetički salon, gdje se provode procedure kao što su Elos, mezoterapija, fotoepilacija.
 • Koristite svježe iz peršin s kiselim vrhnjem i limunovim sokom.

Neispravno uklanjanje je rezultat opeklina i ožiljaka. Za vrijeme regeneracije, sesije su obustavljene. Opekline se najčešće eliminiraju sredstvima za zacjeljivanje rana.

Učinci postupka

Rezultat ovisi u velikoj mjeri o samom pacijentu i njegovom informiranom pristupu postupku. Nakon što je prethodno obaviješten o svojim zdravstvenim problemima i reakcijama na lijekove, klijent će se spasiti od mogućih komplikacija. Opći učinci za sve pacijente:

 • crvenilo kože
 • stvaranje mrlja
 • osjećaj peckanja tijekom postupka
 • nakon blage pojave blage otekline i paljenja.

Nuspojave u obliku opeklina često su rezultat neprofesionalnog pristupa poslu i loše kvalitete opreme: pojavljuju se ako je tretman proveden s previsokom strujom. Ako pacijent zanemaruje njegu kože tijekom rehabilitacijskog razdoblja, riskira dobivanje ožiljaka na licu zbog činjenice da rane ne rastu pravilno, niti urastaju. Pojava pigmentnih mrlja i hematoma nakon elektrolize određena je individualnim značajkama kože, ali ne uvijek i ne sve.

Rizik od infekcije u kabini je prilično nizak, jer postupak ima pravo provoditi certificirane kozmetologe, a sanitarno stanje ureda u ustanovama, u pravilu, strogo se prati.

Priprema kože za postupak elektrolize

Prije nego što odredite postupak, kozmetolog će svakako provesti inspekciju i konzultacije s klijentom. Ovaj sastanak je uvodni, na njemu se mogu izraziti opće preporuke o poštivanju obvezujućih pravila. 2 tjedna prije prve sjednice je zabranjeno:

 • sunčanje na ulici i solariju,
 • koristiti bazen, saunu i saunu.

Uoči, kao i prije bilo koje epilacije, peeling lica je gotov. Duljina vlasi treba biti 2-3 mm. Lokalna anestezija se vrši s Lidokainom ili Ultracain injekcijom.

Prije anestezije, koža na području koje se tretira dezinficira se losionom, tonikom, otopinom klorheksidina ili alkoholom, zatim se primjenjuje anestezija ili se ubrizgava lokalna anestezija.

Krema ili mast za smanjenje osjetljivosti kože tijekom elektrolize - nije najprikladniji izbor. Vanjski lijekovi ne potiskuju bol, ali je vrlo opipljiv.

Prije početka postupka, u ruku klijenta stavlja se neutralna elektroda, a stručnjak nastavlja s tretmanom. Nakon završetka sesije, lice se ponovno liječi antiseptikom, a dlačice koje su ispale uklanjaju se. Nakon nekog vremena, moguće je primijeniti masti za zacjeljivanje rana, kao što su Panthenol, Levomekol ili Dermazin.

Njega kože lica nakon elektrolize

Nakon odgođene elektrolize preporučuje se da slijedite sve preporuke liječnika. Prilikom pranja morat ćete izbjegavati dobivanje vode na tretiranom području, morate očistiti kožu tamponom navlaženim tonikom. Kozmetika i parfemi su dva dana zabranjeni. U idealnom slučaju, ne samo da ne biste trebali nanositi prah i temelj na mjesto gdje su dlake uklonjene, ali općenito po prvi put ćete morati odustati od svih sredstava.

U prvom tjednu nakon zahvata, kožu treba redovito podmazivati ​​bilo kojom masom za zacjeljivanje rana. Žene koje su prošle elektro-epilaciju često preporučuju Levomekol ili Bepanten. Rane se liječe klorheksidinom ili bilo kojim drugim antiseptikom kako bi se spriječila infekcija. Levomekol je izvrsno sredstvo za zacjeljivanje rana koje će pomoći eliminirati učinke elektrolize

U roku od tjedan dana nakon postupka trebate odbiti:

 • bazeni, kupke, saune, hidromasažne kade,
 • solarij i sunčanje, nanošenje kreme za sunčanje,
 • opterećenja
 • uzimanje hormonskih lijekova.

Morate biti strpljivi i čekati dok se korice ne sruše. Ne smiju ih se otkinuti, jer to može ostaviti vidljive ožiljke na licu.

Pregledi specijalista o postupku elektrolize lica

Kako bi se odabrala najbolja metoda uklanjanja dlačica na licu, preporučuje se upoznavanje s pregledima kozmetičara i medicinskih stručnjaka o postupku elektrolize.

Radim elektrolizu, ali ne tako davno. Od svih metoda koje preferiram mješavina, smatram da termoliza nije potpuno temeljita, a elektroliza je bolnija. Ne znam za bljeskalicu, nije u uređaju. Postoji nekoliko klijenata s vrlo svijetlim dlakama na tijelu, laser na bilo koji način, fotografija također nije prikladna za svakoga, postoji i elektro. Prvobitno sam ga kupio za lice, neke su noge i bikini.

Prilikom uklanjanja, nakon uklanjanja dlaka, kosa obično izlazi bez napora, a često i iglom, a ako je izvadite - vrijedi razmišljati ... Opet, nakon 3-4 postupaka, obratite pozornost na ona mjesta gdje je uklanjanje dlaka učinjeno ranije, u pravilu, njihova kosa ne raste natrag, može rasti i dalje.

Forum kozmetičari

http://beauty.net.ru/forum/forum60/topic69948/messages/

Iz primjene anestezije koristim Emla, ultrakainom In / K injekcije. Mislim da je mješavina učinkovitija i manje bolna. Flash nije koristio. Kupit ću uređaj s elektrolizom bljeskalicom.

lika07

http://beauty.net.ru/forum/forum60/topic69948/messages/

Prije zahvata, specijalist primjenjuje lijek preko gornje usne koji će oslabiti osjetljivost tako da se sve neugodne senzacije svedu na minimum. Tada će kozmetičarka opskrbiti struju u vlasi, vrlo slabom. Ako dobijete iskusnu osobu koja će provesti postupak, onda će sve ići vrlo dobro i dovoljno brzo.

Nakon zahvata, jer je koža iznad gornje usne osjetljiva, ona će se nabubri i malo nabubri, ne bojte se.

Opći dojam: odličan postupak.

Missa

http://otzyvy.pro/reviews/otzyvy-elektroepilyaciya-lica-153724.html

Više od 100 godina postojanja elektro-uklanjanja dlaka nije pronašla adekvatnu zamjenu - postupak koji bi bio jednako učinkovit. Stoga, žene ostaju da biraju: troše novac na puni tečaj i trpe bol, ili se ograničavaju na privremene mjere i uklanjaju dlake svaka 2 tjedna.

Potreban broj i učestalost sesija

Već prva sesija električnog uklanjanja dlaka na licu dovodi do značajnog smanjenja gustoće kose. Međutim, za potpuni nestanak naslovnice jednog postupka nije dovoljno. Broj potrebnih sesija ovisi o debljini i tvrdoći kose i području koje se tretira.

U većini slučajeva sedam se događaja održava u razmacima od nekoliko mjeseci. To se objašnjava činjenicom da koža, za koju trebate pravilno brinuti, mora dati vremena za oporavak. Svaka sesija dovodi do smanjenja broja dlaka, dok ostali mijenjaju boju i duljinu u smjeru smanjenja intenziteta.

Pogledajte videozapis: Zašto je LASERSKA EPILACIJA trajna a IPL ne! Klinika S Tetik (Studeni 2019).

Loading...