Brijanje

Kako odabrati muški električni brijač - sorte i najbolje modele

Muškarci se brije i brinu za bradu više od jednog stoljeća. Međutim, metode brijanja u antičko doba i srednji vijek znatno su se razlikovale.

Kako odabrati električni aparat za muškarce? Pokušat ćemo odgovoriti na ovo pitanje, kao i ponuditi vašu ocjenu najboljih uređaja. Stečeno znanje pomoći će da se napravi najbolji izbor, koji će se temeljiti na točnom znanju. To je vrlo važno jer je odabir jednog modela iz velike raznolikosti vrlo težak.

Vrste električnih britvi

Postoje dvije vrste električnih brijača - mrežaste i rotacijske.

 • Električni aparat za brijanje ima vibrirajuće oštrice koje se brije s brade. Oštri noževi su ispod rešetke s malim rupama, što omogućava da aparat za brijanje bude što je moguće sigurniji. Rezovi se neće pojaviti, čak i ako slučajno stisnete kožu britvom. Ali ne uvijek to omogućuje postizanje savršenog rezultata. Mreža sprječava da se oštri dijelovi približe koži na željenu udaljenost, tako da i dalje mogu ostati minimalne čekinje. Češće se to događa s jeftinijim modelima, a za skuplje uređaje rezultat će biti bolji.
 • Rotacijski brijač, Ovaj uređaj ima rotirajuće noževe. Oni vam omogućuju da obrijete najviše dlačica koje se nalaze na tom području kože. Takvi modeli rade puno bolje od mreže. Ali postoje mane. Vlasnici se često žale na bolove tijekom brijanja i nadražene kože. Ova značajka se nalazi u skupim i jeftinim modelima.

Značajke uređaja

Unutar uređaja nalazi se motor koji nosi zupčanik. Uključuje i opremu za brijanje. Sve su precizno prilagođene jedna drugoj i imaju veliku brzinu vrtnje.

Rezanje kose na bradi se događa na spoju lopatica i mreže. Kada čekinje uđu u rupu između tih komponenti, podijeljene su u dva dijela, otuda i bol.

Ako oštrice nisu dovoljno oštre, one zategnu glavu unutra. Stoga postoji dodatna mogućnost nadraživanja kože. Iskusni korisnici znaju, da bi se izbjegli neugodni osjećaji, ne biste trebali čvrsto držati britvu na svojoj koži.

Rotirajući električni brijači uvijek moraju biti podmazani i očišćeni od kose koja može ostati u glavi noževima. Koliko često čistiti uređaj? Odgovor ovisi o učestalosti uporabe, vrsti i gustoći kose. Ne zaboravite da samo britva trebate koristiti samo kao uređaj za osobnu higijenu.

Prije kupnje, pitajte prodavatelja je li dostupan poseban sprej za čišćenje. Ako jest, rukujte mrežom i oštrim dijelovima s njom, a zatim je obrišite dodatnom četkom.

Kako odabrati rotacijski britvicu?

Prilikom kupnje rotacijske britve obratite pozornost na motorne sposobnosti mreža. Poželjno je da se oni pritisnu na isti način, to jest, sinkrono, a kretanje svakog od njih nastavlja se po pojedinačnoj putanji.

Postoje obrtne britve i mokro brijanje, ali iz nekog razloga to je nečujno za mnoge proizvođače. Dat ćemo nekoliko savjeta:

 • Panasonic brand je lider među proizvođačima rotacijskih uređaja za mokro brijanje,
 • nakon postupka, dio za brijanje se pere pod pritiskom vode,
 • pitati o mogućnosti mokrog brijanja od prodavatelja.

Dajte prednost britvi s oštricama od titana i priključnu stanicu koja će očistiti i dezinficirati uređaj. Također, u nekim slučajevima, model ima trimer u kompletu, to definitivno nije suvišno kod poravnavanja čekinja ili podešavanja uzorka brade. Bolje je odabrati muški električni brijač s baterijom.

Mrežni aparat za brijanje

Jedna od glavnih prednosti net brijača bit će njegova kompaktnost i minijaturna veličina. Ranije su se rešetkasti modeli razlikovali u svojoj sposobnosti da izvode mokro brijanje, ali s vremenom je rotacija također dobila sličnu funkciju.

Mrežice za brijanje rijetko se prilagođavaju obliku svojih lica i imaju stalnu površinu britve. No, u mnogim modelima u kompletu postoje trimeri. Također, mrežni modeli su prikladnija opcija za uklanjanje dlaka ispod nosa.

Noževi se kreću uzduž rešetke, odrezujući sve dlačice iznutra. Prilikom korištenja brijača pratite cjelovitost same mreže. Ako je savijena, morat ćete kupiti novi set noževa, jer će brijač prestati raditi i malo je vjerojatno da ćete moći saviti mrežu.

Tu je još jedan nedostatak - područje tretirane površine kože je malo, pa ponekad postoji problem s odvojeno rastućim dlačicama. Da bi ga riješili, proizvođači pokušavaju povećati broj rešetki, što povećava šanse za brzo i glatko brijanje kože.

Postupno, moderni britve već koriste fleksibilne mreže kako bi povećale udobnost i praktičnost. Uskoro će sve prednosti rotacijskih britvica nad mrežama vjerojatno biti izjednačene, te će biti teže odabrati onu pravu iz različitih vrsta uređaja.

Na pitanje kako odabrati dobar električni brijač, bilo je lakše odlučiti, razmisliti za koje je ljude pogodan taj ili onaj tip uređaja.

Prema tome, rešetka će odgovarati onima koji ne koriste britvu svaki dan. Također uzima u obzir krutost kose. Ako je uzdignuta, takva britva vjerojatno neće nositi s prekomjernom vegetacijom. Mrežni aparat za brijanje bi trebao biti odabran ako je za vas važna prisutnost trimera, iako je prisutan iu nekim rotacijskim modelima.

Glavni kriteriji odabira

S obzirom na sve gore navedeno, potrebno je riješiti nekoliko najvažnijih pitanja vezanih uz izbor britve.

Nakon što ste im odgovorili, moći ćete odlučiti kako odabrati pravi električni brijač. Važno je uzeti u obzir sljedeće točke.

 1. Odlučite koja će se vrsta uređaja za brijanje koristiti: mokra, suha ili oboje.
 2. Koji je tip vaše kose: tvrda ili tanka i slaba? Obratite pozornost na duljinu čekinja.
 3. Ako je koža pretjerano osjetljiva na željezo, odaberite britvicu obloženu titanom.
 4. Ako je važna prisutnost trimera, treba uzeti u obzir i taj faktor.
 5. Trebam li površinu za brijanje koja slijedi obrise lica? Ne za sve, ova je značajka temeljna.
 6. Trebam li stanicu za automatsko čišćenje? To će zahtijevati dodatne troškove, možda ih možete sami riješiti.
 7. Ako planirate koristiti kućni aparat za brijanje, razmislite o tome trebate li bateriju.

Posebno za čitatelje našeg portala napravili smo izbor pouzdanih online trgovina gdje možete kupiti električni brijač bez rizika i po relativno povoljnim cijenama uz dostavu u bilo koji grad u Rusiji:

 1. Popularna online trgovina s velikim izborom električnih britvi i skromnim cijenama.
 2. Popularna online platforma za trgovanje. Dostava u Rusiji i CIS-u.
 3. Još jedna pouzdana online trgovina s velikim izborom i niskim cijenama, gdje možete kupiti električni brijač.

Panasonic ES-8109

Električni aparat za brijanje, pomoću tri pokretne glave ponavlja krivulje lica i rešetke s povećanim brojem rupa.

Uređaj je pogodan za mokro i suho brijanje. Brzina okreta - 13000 u minuti.

Komplet sadrži trimer, poklopac, sredstvo za čišćenje u obliku posebnog spreja, punjenje i zaštitni poklopac.

Baterija će se puniti 1 sat i trajati će oko 45 minuta u stalnom pogonu.

Philips Power Touch 727

Ovaj se aparat za brijanje razlikuje po praktično tihom načinu rada i omogućuje vam glatko i brzo brijanje. Odabrana opcija ima na raspolaganju dodatne lopatice, Flex & Float sustav za klizanje po konturama lica, baterije i baterije.

Glavne prednosti su dostupnost i trajanje punjenja do 15 sati. Recenzije vlasnika govore o izvrsnoj borbi s britvom s čekinjama. Cijena - oko 4-5 tisuća rubalja.

Braun 5050 cc serija 5

Snažan električni aparat za brijanje koji je u stanju riješiti sve poteškoće s kojima se susreće u procesu uklanjanja vegetacije s lica. Uređaj je namijenjen samo za suho brijanje. Ima par pokretnih glava.

Uključuje priključnu stanicu s funkcijama čišćenja. Razlikuje se elegantnim izgledom i tihim radom. Vlasnici su zadovoljni kvalitetom brijanja i brzim radom uređaja, što štedi vrijeme. Cijena doseže 17.000 rubalja.

Philips S9151 / 31

To je rotacijski brijač s elegantnim dizajnom. Svi kupci bilježe visok kapacitet baterije i meko brijanje.

Glavne prednosti su tihi rad i iritacija nakon uporabe. Također je uključen uređaj za čišćenje i trimer. Nedostaci, osim visoke cijene, nisu otkriveni.

Trošak uređaja doseže 23.000 rubalja, ali recenzije korisnika kažu da je vrijedan novca potrošen.

Panasonic ES-RT 37-S 520

Glavna prednost ovog modela je visokokvalitetno brijanje uz upotrebu pjene. Lice nakon brijanja glatko kao nakon nanošenja britve.

Cijena je niska, ali prednosti su vrlo značajne. Na primjer, britva ne izaziva iritaciju, omogućuje mogućnost mokrog brijanja, ima visokokvalitetnu bateriju.

Cijena - do 5500 rubalja.

Ponude online trgovine

Poznata online trgovina (link na proizvod), koja nudi široku paletu kvalitetnih i relativno jeftinih električnih britvi.

Panasonic ES-RT 37-S 520

Glavna prednost ovog modela je visokokvalitetno brijanje uz upotrebu pjene. Lice nakon brijanja glatko kao nakon nanošenja britve.

Cijena je niska, ali prednosti su vrlo značajne. Na primjer, britva ne izaziva iritaciju, omogućuje mogućnost mokrog brijanja, ima visokokvalitetnu bateriju.

Cijena - do 5500 rubalja.

Ponude online trgovine

Popularna online trgovina kućanskih aparata (link na proizvod) s isporukom u sve regije Rusije.

Panasonic ES-LT8N-S820

To je inovativan model visoke kvalitete s mrežnim sustavom. Ocjena kupaca vodi do zaključka da je ova britva jedna od najboljih u svom segmentu.

Kombinira gotovo sve pozitivne osobine koje su svojstvene svim gore opisanim električnim britvama. Cijena iznosi 13.500 rubalja.

Philips S7720 / 26

Ovaj model rotora tretira osjetljivu kožu tako pažljivo kao i najbolji predstavnici rešetkastih uređaja.

Prstenovi za brijanje pružaju maksimalnu udobnost i glatko klizanje, što ne jamči iritaciju. Vlasnici bilježe blago brijanje čak i na vratu.

Uključen je sustav za čišćenje.

Cijena - oko 16.000 rubalja.

Braun 9240s Series 9

Broj pozitivnih recenzija o ovom modelu samo se preokreće. Super kvalitetno mokro i suho brijanje - to je ono što razlikuje ovu britvu. Opremljen je snažnim motorom i ima vodootporno kućište.

Pokretna glava pomaže postići savršenu njegu kože bez mogućnosti iritacije. Komplet sadrži nekoliko trimera za različite svrhe, na primjer, za uklanjanje dlaka koja je usmjerena u različitim smjerovima, uz kožu i smještena u teško dostupnim mjestima.

Vrste i funkcije

Prva razlika koja pogađa oko je uređaj noževa. Postoje dvije vrste uređaja:

 • rotacioni, Dio za brijanje sastoji se od rotirajućeg rotora s lameliranim noževima i fiksnog kružnog statora. Za vrijeme brijanja dlake ulaze u utore rešetke statora i odrezuju se pomičnim pločama. Rotacijski britvice imaju 2-3 para "rotora plus stator" na glavi. Postoje proizvodi s 4-5 mreža. To ubrzava proces uklanjanja dlačica, koji je odrezan točno u korijenu. Visoka kvaliteta brijanja je "posjetnica" ovog tipa uređaja. Samo skupe britve daju takav učinak. Prednost rotirajućih britva je u tome što plutajuće glave savršeno odgovaraju obliku lica, što brijanje čini učinkovitijim. Oni se brže briju i otporniji su na mehanička oštećenja.
 • mreža, Duge oštrice odvajaju se od kože širokim rešetkama i brišu čekinje, stvarajući translacijske pokrete. Ova metoda brijanja manje iritira kožu, a oblik mreže olakšava uklanjanje dlaka blizu nosa. Posebne mlaznice omogućuju vam stvaranje neobičnih frizura, a ne samo uklanjanje sve dodatne "dlake na licu" na licu. Brzina i čistoća brijanja ovisi o broju noževa.

Detaljna usporedba glavnih karakteristika rotacijskih i mrežnih aparata za brijanje nalazi se u ovom članku.

Osim dizajna, obratite pozornost na sljedeće opcije:

 • Trimer. Prisutnost odvojivog ili ugrađenog trimera omogućuje vam da brinete o bradi i brkovima. Također će vam pomoći da se nosite s tekućim vlaknima. Rešetke i oštrice električnih britvi ne podnose se s dugom dlakom. Stoga je prije brijanja potrebno odrezati sav višak trimera.
 • Mogućnost mokrog brijanja. Napredni modeli imaju spremnik za doziranje i automatski sustav za hranjenje gelom koji pomaže u borbi protiv čekinja i smanjuje iritaciju kože.
 • Aktivni sustav hlađenja. Na zahtjev proizvođača, hlađenje lica smanjuje iritaciju kože i umanjuje osjetljivost receptora za bol, što čini brijanje ugodnim.
 • Automatsko čišćenje. Oštrice i mreže očiste se gelom kada se postavljaju u priključnu stanicu. Neobavezna značajka za koju ne možete preplatiti.
 • Napaja se mrežom ili baterijom. Postoje "mrežni", baterijski i hibridni modeli. Baterija vam omogućuje da ne ovisite o utičnicama napajanja, ali morate čekati da baterija sjedne. Idealne - "hibridne" britve koje mogu raditi na mreži ili bateriji. Također prikladni uređaji s punjenjem (ili radom) s USB-a. Oni ne moraju uzeti na cesti dodatne izvore napajanja.
 • Vrsta baterije. Bolje je kupiti britve s litijskim baterijama koje nemaju "memorijski efekt". Ne spuštaju kapacitet ako spojite punjač bez čekanja na puni pražnjenje.
 • Broj noževa. Barem za oštricu - jednu oštricu, za rotacijsku - dvije. Kvaliteta električnog brijanja malo ovisi o broju noževa. Ali ta brojka utječe na brzinu uklanjanja čekinja.
 • Sustav ponavljanja kontura lica. Takvi britve s plutajućim noževima i pokretnim glavama minimiziraju mogućnost rezanja i ne ostavljaju neobrijana područja kože.
 • Prikaz. Informacije o stupnju napunjenosti baterije, potrebi zamjene ili čišćenja noževa su vrlo korisne. Zaslon se nalazi u ručki i ne ometa brijanje, ali znatno povećava cijenu uređaja.

Remington XR1410 (Flex360 Groom Kit) - udoban i ergonomičan

Snažna rotacijska britva s tri glave za brijanje.

 • kutija za pohranu i četka za čišćenje,
 • potpora režimu suhog i mokrog brijanja,
 • vodootporni dizajn koji vam omogućuje brijanje pod tušem i pranje noževa vodom,
 • sustav ponavljanja konture lica
 • ugrađeni trimer,
 • indikatora punjenja baterije
 • litij-polimerska baterija koja omogućuje rad tijekom 45 minuta,
 • vrijeme punjenja - do 4 sata

Britva je pogodna za one kojima je potrebna briga za bradu i spremni su platiti široku funkcionalnost.

Koja je britva bolja: rotacijska ili mrežasta?

Prvo se upoznajemo s osnovnom jedinicom britvica dostupnoj u trgovinama.

Postoje 2 vrste britve:

 1. rotirajuće - imaju 2-3-4 kružne plutajuće glave, točno slijede obrise lica,
 2. Rešetka - ima uzdužni vrh, koji treba lagano pritisnuti uz kožu.

Kako radi rotacijska brijač?

U modelu rotora, svaka glava je opremljena lopaticama i posebnim poklopcima koji odvajaju noževe od kože.Model se smatra iznimno točnim, djelotvornim.

Standardna glava sastoji se od noževa, školjki, a cjelina stvara jedinicu za brijanje. Rotacione brijače razlikuju se po broju noževa i principu rada. Bolje je izbjegavati modele s dvije glave, u ovom slučaju može doći do problema s prilagodbom na oblik lica. Najbolji električni aparat za brijanje opremljen je s 3-4 glave. Oni se savršeno uklapaju u svako područje kože, osigurat će savršenu točnost.

Neki britvice koriste tehnologiju presjeka (na primjer, Braun Series 7), odgovarajuća raspodjela prstena dodatno proširuje polje za brijanje. Glave za brijanje mogu se zalijepiti u rupu i prestati s radom ako su, na primjer, prejako pritisnuli lice s britvom.

Glavne prednosti rotacijskog električnog brijača:

 1. omogućuje vam brže brijanje
 2. rezultat je bolji.

Glavni nedostatak: modeli rotora skuplji su od mrežnih.

Grid model - prednosti i nedostaci

Grid električni aparat za brijanje opremljen je posebnom rešetkom s mnogo rupa smještenih pod različitim kutovima. Mreža zajedno s setom oštrica snima kosu koja raste u različitim smjerovima. Mreža koja prekriva noževe osigurava sigurnost kože, eliminira mogućnost rezanja. Različita električna brijala s 2, 3 bloka:

 • modeli s 2 bloka mogu u nekim slučajevima ostaviti neznatna područja,
 • 3 bloka pružit će maksimalnu točnost.

U suvremenim britvama (primjerice serija Braun 1) postoje brojne prednosti:

 • rešetka je fleksibilna,
 • prilagođava se obliku lica,
 • Mreža ima otvore koji se nalaze pod različitim kutovima u različitim smjerovima, omogućujući vam da uhvatite rast kose u različitim smjerovima, povećavajući točnost vašeg brijanja.

Nedostatak električnih brijača (posebno s jednim sustavom) - netočnost. Modeli rešetki imaju problema čak is brijanjem dlake na licu, ponekad je potrebno koristiti tradicionalni stroj.

U jeftinijim britvama, mreža može koštati više od nove britve. Prilikom odabira mrežnog modela uz cijenu uređaja, morate obratiti pozornost na cijenu dijelova koji se redovito mijenjaju:

Glavna prednost je cijena, oni su obično jeftiniji od ostalih modela.

Vrsta neto britve mora se odabrati za tip čekinje:

 • Ako muškarac ima čvrste dlake na licu, preporučuje se rešetka s trostrukim sustavom koja jamči najpreciznije brijanje (sustav s dvostrukom mrežom + integrirani nož).
 • Mekša brada zahtijeva manje napredna rješenja. Jednostavni britvice s jednim sustavom često su dovoljni, jeftini su.

Kako radi bežični brijač?

Akumulatorski električni brijač ima veliku prednost - nedostatak kabela koji ograničava kretanje, kretanje. Možete koristiti uređaj:

 • pod tušem
 • u zemlji bez pristupa električnoj energiji,
 • u automobilu.

Dopušteno je brijanje na putu do posla, u duši nekih modela tvrtki: Braun, Panasonic, Philips.

Model ima nekoliko problema:

 1. Ograničeni kapacitet baterije - morate stalno pamtiti pravovremeno punjenje. Može se dogoditi da će se ujutro prije rada baterija napuniti pola, neučinkovita.
 2. Trajanje baterije - nakon nekog vremena se smanjuje kapacitet baterije.
 3. Teže su od mrežnih modela.

U bežičnom načinu rada, električni brijači rade u prosjeku nekoliko desetaka minuta, tako da morate provjeriti ovaj faktor. Neki modeli imaju zaslone koji pokazuju preostalo vrijeme do pražnjenja baterija. Korisnost otopine će se cijeniti na putovanju.

Žičana britva

Modeli žica koji rade s mreže spojeni su na utičnicu.

 1. jamče stabilan rad
 2. na rad ne utječe slaba baterija, usporavajući motor,
 3. košta manje
 4. težak je lakši od bežičnog.

Kako odabrati britvu za putovanja, putovanja?

Prilikom kupnje bežičnog ili mrežnog električnog brijača za putovanja, morate obratiti pozornost na to je li odabrani model prilagođen 110 volti (na primjer, u SAD-u, Japanu). Neki uređaji se automatski podešavaju za napon u drugoj zemlji (na primjer, Panasonic), dok drugi imaju prekidač za promjenu napona.

Vodootporni aparat za brijanje

 • Izvrsno rješenje za one koji žele odabrati električni brijač za osjetljivu kožu,
 • može se koristiti tijekom tuširanja, čime se znatno štedi vrijeme
 • korištenje pod tušem pomoći će izbjeći iritaciju uslijed brijanja suhe kože,
 • Vodootporni aparat za brijanje može se nakon upotrebe isprati pod tekućom vodom, što olakšava čišćenje.

Suho i vlažno brijanje pogodno je za kožu pokrivenu gelom. To dodatno smanjuje vjerojatnost iritacije.

Važno je uzeti u obzir otpornost vodootpornog brijača na oštećenja. Kupaonica - mjesto gdje često morate kontaktirati s vodom. Takvi kontakti neće oštetiti vodootporni aparat za brijanje. Prilikom odabira vodootporne britve, morate obratiti pozornost na upute proizvođača, koje pokazuju kakvu vrstu uranjanja ovaj model može podnijeti. U slučaju skupih modela, dubina uranjanja može biti do 5 metara.

Vrijeme punjenja

Kada kupujete bežični električni brijač za čovjeka, svakako obratite pozornost na vrijeme punjenja baterije. To je važno jer mnogi ljudi zaborave spojiti opremu s punjačem u večernjim satima. U slučaju nekih obrazaca problema ujutro neće. Njihovo vrijeme punjenja je toliko kratko da je dovoljno uključiti uređaj odmah nakon ustajanja iz kreveta, a prije napuštanja kuće lako se možete obrijati.

Naravno, vrijeme punjenja treba usporediti s vremenom neprekidnog rada uređaja s jednim punjenjem. Brže s nižom cijenom potrebno je spojiti na punjač 8-10 sati kako bi se baterije u potpunosti napunile. Nakon punjenja aparat može raditi 40-60 minuta.

Moderna električna brijala zahtijevaju samo 1 sat punjenja za postizanje istog radnog vremena. Vrijeme rada ovisi o bateriji. Modeli visoke cijene opremljeni su modernim, brzo napunjenim baterijama.

Ultrazvučni aparat za brijanje

Ultrazvučna tehnologija često se povezuje s električnim četkicama za zube, gdje se često koristi. Tehnologija se uspješno koristi u modernim električnim britvama. Ultrazvučna tehnologija temelji se na činjenici da glava uređaja počinje pulsirati tijekom rada. Zvučne vibracije nastale tijekom rotacije vrlo su intenzivne, njihova frekvencija je do 10.000 vibracija u sekundi.

 1. Vibracije lako podižu malu kosu. Oštrice britve mogu biti vrlo blizu koži, ali dovoljno daleko od toga da je uhvate. Stoga, brijanje više kvalitete.
 2. Pulsacija pomaže glavi da se bolje prilagodi obliku lica. Zahvaljujući tehnologiji zvuka, glava se prilagođava konturi lica u realnom vremenu.
 3. Glava se prilagođava duljini, tvrdoći, gustoći kose.
 4. Pulsacija daje koži suptilnu vibraciju koja pomaže podići kratku kosu, učinkovito ih odrezati.

Višenamjenski model

Mnogi ne vole kada je kupaonica nered. Manje stvari u prostoriji, oprema, lakše je održavati red. Višenamjenski električni brijači štedi prostor. Uređaj ima modularni dizajn. Potrebno je isključiti modul britve, zamijeniti ga drugim, a dobivamo višenamjenski uređaj za modeliranje brade i njege lica.

Izvrstan primjer dodatnog vrha je trimer. Trimmer može biti prisutan u obliku:

 1. dodatna mlaznica,
 2. uvlačenje.

Aparat za podrezivanje brade je prikladan:

 • uklonit će duge čekinje,
 • pomoći će da se formira brada, brkovi, zulufi,
 • trimer jamči točnost rezanja,
 • omogućuje vam da zadržite ispravnu duljinu brade,
 • Trimer se može koristiti za druge dijelove tijela.

Zanimljiva mlaznica je britva za tijelo, koja vam omogućuje da se brzo i jednostavno riješite najkraće kose na prsima, leđima, pazuhima, intimnoj zoni.

Dodatne značajke

Britve mogu imati neke zanimljive dodatne značajke:

 • Različiti načini brijanja, Uređaj može obrijati kosu na jedan način, ima nekoliko različitih načina. Osjetljiv način rada izbjegava iritaciju. Brzi način omogućuje brzo brijanje.
 • Pokazatelj habanja glave. Uređaj može samostalno dijagnosticirati stanje glave, obavijestiti kada se glava istroši. Signali se često prikazuju kao odgovarajuća LED ili poruka na LCD zaslonu. Vizualno je često teško odrediti stupanj trošenja noževa.
 • Sposobnost ispiranja tekućom vodom, Većina vodootpornih brijača može se lako isprati pod tekućom vodom, čime se štedi vrijeme u čišćenju. Međutim, događa se da kada ispiranje kose padne u žljebove iz kojih ih je teško izvući. Tada uporaba četke postaje neizbježna. Mnogo ovisi o širini, kutu otvora kućišta.
 • Sustav osjetljive kože, Ako je čovjek sklon iritaciji, bolje je kupiti električni aparat za osjetljivu kožu, opremljen posebnim noževima. Sustav oštrica štiti kožu preciznim rezanjem kratke, čvrste kose. Rupe su dizajnirane tako da kosu smjeste u idealan položaj za podrezivanje, omogućujući vam precizno rezanje kose bez oštećenja kože.
 • Podesiva širina glave, Svako lice ima drugačiji oblik. Ponekad je glava za brijanje preširoka da bi točno obrijao utore. Stoga, neki proizvođači pružaju mogućnost sužavanja glave. Samo pritisnite jedan gumb da biste uklonili jednu od mreža. Zašiljena glava će stići do svakog ugla.
 • Sustav za podizanje dlaka, Jedna oštrica ili dio jedinice za brijanje podiže strnište, a drugi reže kosu. Ova značajka je korisna kada se brija vrat. Dulja kosa (više od 5 mm) izvlači se umjesto rezanja, što ozbiljno utječe na udobnost brijanja.
 • Priključna stanica, Uređaj s priključnom stanicom omogućuje brzo i udobno punjenje baterije. Mnoge docking stanice dodatno dezinficiraju, suhe glave.
 • Neprikladno prianjanje omogućuju vam da uređaj čvrsto držite u ruci. To je osobito vrijedno ako se trebate obrijati pod tušem.
 • Service Kit uključuje četkicu, ulje. Četka vam omogućuje uklanjanje dlaka s teško dostupnih mjesta, ulje čuva i štiti noževe, obloge. Ponekad je u komplet uključen dezinficijens kako bi se spriječio razvoj bakterija.
 • Zaključajte slučajno Osobito je korisno ako u kući ima male djece. On sprječava uključivanje britve, na primjer, u kovčeg, putni kovčeg.

Ukratko

Pri odabiru električnog brijača za čovjeka važno je odabrati model koji odgovara njegovim individualnim potrebama, načinu života.

 • Za tvrde čekinje, Ako čovjek ima čvrste čekinje i odabran je električni aparat za brijanje, bolje je odabrati model s trostrukim sustavom. Ako odlučite koristiti rotacijski model, morate obratiti pozornost na: broj glava (po mogućnosti 3 ili više), širinu polja za brijanje (broj prstena), mogućnost mokrog brijanja (za omekšavanje kose).
 • Za putnike pogodni su punjivi ili bežični brivnici, po mogućnosti s automatskom detekcijom mrežnog napona. Zgodan je ako postoji indikator napunjenosti baterije, način brzog punjenja.
 • Brijanje pod tušem trebate odabrati vodootporni bežični električni aparat za brijanje. Koristan dodatak je poklopac ili poseban stalak koji se nalazi u blizini tuš kabine.
 • Da brine o bradi, zalizcima Pogodan je električni aparat za brijanje s trimerom, po mogućnosti s podesivom duljinom. Tada možete biti sigurni da će kosa biti dobro njegovana, imati ispravan oblik, iste dužine.

Pogledajte videozapis: Philips električni aparat za vlažno i suho brijanje serije 7000 (Siječanj 2020).

Loading...