Depilacija

Uklanjanje dlačica u intimnim mjestima: metode i tehnike

Ova manipulacija potječe iz daleke prošlosti. Poznato je da Nefertiti koristi vosak za uklanjanje dlaka u intimnom području.

Danas je gotovo svaka žena čula ili barem čula o uklanjanju dlaka u bikini zoni. Pregledi ovog postupka razlikuju se ovisno o načinu i načinu njegove provedbe.

Razvojem tehnologije postali su dostupni ne samo vosak, već i mnoge druge vrste depilacije i epilacije. One se značajno razlikuju jedna od druge i tehnika izvedbe i senzacije tijekom njihove provedbe.

Dakle, razmislite o najpopularnijim vrstama uklanjanja dlačica u bikini zoni koje će biti prikazane u nastavku.

Razlika između epilacije i depilacije

Postoje dvije vrste neželjenog uklanjanja dlačica, koje neiskusni ljudi često brkaju, jer ne znaju razliku između njih. I to je vrlo značajno.

Depilacija je metoda uklanjanja dlaka s površine kože, bez uništavanja njihovih folikula.

Depilacija se može izvesti metodama kao što su:

 • brijanje britvom ili trimerom,
 • uklanjanje pomoću posebnih krema i gelova,
 • depilacija voskom
 • shugaring,
 • uklanjanje dlaka s epilatorom

Razvojem suvremenih tehnologija predstavljena je nova metoda uklanjanja dlaka - epilacija, koja zahvaća dlake dublje od razine kože, oštećujući i nakon toga uništavajući folikul dlake.

Ova vrsta uklanjanja neželjenih dlaka dijeli se na:

 • laser,
 • električni,
 • ultrazvučno uklanjanje dlaka.

Najčešći tip uklanjanja dlaka je laser.

Uklanjanje dlačica ovisno o dubini

Ovisno o veličini kože na kojoj će se ukloniti kosa, mogu se razlikovati sljedeće vrste, kao što je uklanjanje dlaka duž bikini linije, uklanjanje srednje dubine i duboka depilacija.

Novi smjer u uklanjanju dlaka, koji dobiva sve veću popularnost i poznat je po svojim pozitivnim kritikama - uklanjanje dlačica u bikini zoni, ili "brazilska depilacija". Bit ovog postupka je potpuno uklanjanje vegetacije u pubisu i vanjskim stidnim usnama.

Epilacijska britva

Jedna od najčešćih i lako dostupnih metoda je brijanje kose britvom. Prilikom ove manipulacije, kosa je odrezana u korijenu, a ne uklonjena u žarulji. Njegova dostupnost objašnjava se jeftinom robom i srodnom kozmetikom, kao i brzinom izvršenja.

Ova vrsta uklanjanja dlačica u bikini zoni, čiji su pregledi uglavnom negativni, ima nekoliko nedostataka. Najvidljivija od njih je učestalost izvođenja, jer obrijane dlake brzo rastu, a već sljedećeg dana mogu izdajnički ubosti ili se pojaviti kao crne točkice.

Sljedeći nedostatak ove vrste uklanjanja dlačica je velika vjerojatnost oštećenja kože tijekom brijanja, osobito ako je u britvi za brijanje ugrađena nova kazeta.

Osim toga, većina obrijanih dlaka u bikini zoni nakon toga raste i tako uzrokuje nelagodu i čine ovaj dio tijela vizualno neprivlačnim.

Isto tako, ovo područje kože je vrlo osjetljivo, tako da učestalo obavljanje ovog postupka dovodi do crvenila i iritacije kože.

Osim toga, obrijane dlake s vremenom postaju grublje, postaju još deblje.

Epilacija s kremama i losionima

Ovaj postupak, za razliku od prethodnog, dobio je neke pozitivnije povratne informacije. Uklanjanje dlačica u bikini zoni s kremom ili losionom također se razlikuje po brzini i dostupnosti. U svakoj kozmetičkoj trgovini možete pronaći posebne alate za uklanjanje dlaka u intimnom području, čija je cijena niska.

Ova vrsta depilacije je vrlo jednostavna: koristeći posebnu lopaticu, krema se nanosi na kožu za vrijeme navedeno u uputama. Nakon što istekne, isperite kremu s vodom.

Ovaj postupak bolje usporava rast kose u usporedbi s brijanjem, ali treći dan ćete to morati ponoviti.

Nedostaci ove manipulacije su sljedeći: nedostupnost nekih mjesta na tijelu, odmah nakon ovog postupka, bolje je ne sunčati se. Još jedna česta pritužba o ovoj vrsti uklanjanja dlaka su alergijske reakcije na njegove sastavne dijelove.

Kada koristite takve alate za vraćanje čistoće u područje prepona, treba imati na umu da ne možete koristiti kremu za uklanjanje dlačica za uklanjanje dlaka u bikini području.

Da biste izbjegli iritaciju nanošenih krema, trebate provesti postupak ispitivanja na malom području kože, nanositi proizvod 48 sati i vidjeti reakciju.

Pozitivno je to što će rastuće dlake biti manje vidljive i tanje.

depilacija

Dajemo još jedan od najstarijih metoda uklanjanja dlačica u opisu bikini zone. Povratne informacije o ovom postupku uglavnom su pozitivne.

Ova operacija se izvodi pomoću voska, koji se nanosi na kožu i pokriva salvetom, nakon dvadeset i dvadeset pet sekundi ubrus se otkida oštrim pokretom, na njemu ostaju neželjene dlake.

Ova vrsta depilacije namijenjena je samo onima koji se ne boje bola, jer ne može svatko biti bolno i samostalno otkinuti ubrus s voskom.

Postupak pomaže u uklanjanju neželjene vegetacije do tri tjedna. U tom slučaju, nakon svakog zahvata, dlačice postaju tanje i manje vidljive. A ako redovito koristite piling u ovom dijelu tijela, možete izbjeći i problem urastanja dlačica.

U smislu učinkovitosti, uklanjanje dlačica voskom je vrlo slično, ali ovdje se zamjenjuje vrućom šećernom masom. Ova manipulacija je manje bolna i učinkovitija.

Za veći dio, ovo je salonski postupak, budući da je neiskusnom korisniku teško da samostalno rukuje šećernom masom.

Fotoepilacija

Ovaj se postupak događa kada se svjetlo i toplina nanose na folikul dlake, zbog čega prestane dobivati ​​hranu i umire. Tečaj za učinkovitost postupka sastoji se od deset takvih sesija, interval između njih je oko tri mjeseca.

To jest, foto-epilacija nije pogodna za one koji se žele riješiti neželjene vegetacije u najkraćem mogućem roku. Takvo uklanjanje dlaka u bikini zoni, čije su ocjene kupaca uglavnom pozitivne, ima za cilj postupno, sto posto rezultat, ali će odletjeti u znatnu količinu.

Nakon svake sesije nekoliko dana dolazi do crvenila na tretiranoj koži, štoviše, ova vrsta epilacije ima brojne kontraindikacije.

Lasersko uklanjanje dlaka Bikini područje

Lasersko uklanjanje dlačica u bikini zoni, čiji su pregledi uglavnom pozitivni, najskuplji su od navedenih, ali ujedno i najučinkovitija metoda u borbi za čistoću kože.

Ovaj se postupak odvija na sljedeći način: uz pomoć lasera energija prodire u kosu, što uništava folikul dlake. Na taj se način uklanjaju samo vidljive dlačice, potkožne se pojavljuju nakon otprilike dva tjedna i same ispadaju.

Cijena ovog postupka je visoka i jednaka je plastičnoj kirurgiji i hardverskoj kozmetologiji.

Učinkovitost je 100% za osobe s tamnom kosom. No, za vlasnike svjetla ili crvene kose nude alternativne opcije.

Priprema za lasersko uklanjanje dlaka

Svaka intervencija u tijelu zahtijeva prethodnu konzultaciju i pripremu, osobito ako se radi o laserskom uklanjanju dlačica u bikini području. Pregledi postupka bit će puno bolji ako se pravilno pripreme za njegovu provedbu.

Prije svega, morate napraviti put do estetskog liječnika, koji će napraviti jednokratnu bljeskalicu, kako bi provjerio reakciju kože.

Ako se ne otkriju negativni simptomi, potrebno je provesti sljedeće pripremne radove:

 • Zabranjeno je koristiti sve metode depilacije osim britve,
 • Posljednji postupak uklanjanja dlačica treba provesti četiri dana prije laserskog uklanjanja dlačica, kako bi se dlaka vratila na optimalnu duljinu,
 • ne možete posjetiti solarij
 • zaustavi se na pješačenju u sauni, kadi, aktivnim sportovima i kupanju u bazenu,
 • Proizvodi za intimnu higijenu kao što su losioni i kreme, dezodoransi ne mogu se koristiti prije same sesije.
 • djevojke lasersko uklanjanje dlaka je bolje učiniti odmah nakon kraja kritičnih dana.

Ove preporuke treba slijediti i prije i nakon sesije laserskog uklanjanja dlaka.

Epilacija u bikini zoni kod kuće

Mnogi predstavnici lijepog spola iz nekoliko razloga ne mogu priuštiti da provedu ovaj postupak za uklanjanje dlaka u salonima.

Za takve žene postoje jednostavne i pristupačne vrste uklanjanja dlačica, koje su sasvim prikladne za kućnu uporabu, i, usput, imaju puno dobrih recenzija.

Uklanjanje dlaka epilatorom u bikini zoni je samo jedna od tih metoda, koja je vrlo učinkovita, ali u isto vrijeme i prilično bolna.

Bolove možete smanjiti parenjem kože, dovoljno je uzeti toplu kupku ili tuš. Nakon toga, kožu treba odmašćiti i dezinficirati alkoholom, vodikovim peroksidom ili bilo kojim drugim antiseptikom. Postupak depilacije treba početi s malim dijelovima kože. Uklanjanje dlaka na ovaj način treba se odvijati protiv rasta kose i lagane napetosti kože.

Nakon ovog zahvata koža je vrlo ranjiva i zahtijeva brigu uz pomoć posebnih alata, također je potrebno neko vrijeme za disanje, u tu svrhu je poželjno da ne nosi donje rublje najmanje oko sat vremena.

Tretirana područja kože s ovom vrstom uklanjanja dlaka neće uskoro biti pokrivena dlakama - učinak postupka traje u prosjeku dva tjedna. Ali ne smijemo zaboraviti na ljudsku individualnost, neka se kosa može pojaviti već nakon šest ili sedam dana, au drugima čak i nakon dva tjedna ništa se ne pojavljuje. Ali u svakom slučaju, nove dlake će biti tanje i manje vidljive.

Za one koji iz više razloga ne mogu priuštiti ovu manipulaciju epilatorom, moguća je mogućnost izvlačenja dlačica pincetom, to će biti manje bolan, ali duži proces.

Navedene vrste uklanjanja dlaka nisu prikladne za bikini s dubokim uklanjanjem dlaka.

Drugi način za njegu kože u bikini području za kućnu upotrebu je depilacija, koja se vrši pomoću voska, smole ili šećera. Takvu manipulaciju neće biti teško obaviti kod kuće, uvijek postoji uputa o paketu s alatom, nakon čega mnogi postižu izvrstan rezultat.

Dali smo različite vrste uklanjanja dlaka u opisu bikini zone. Pregledi postupaka također su pregledani, izbor je vaš!

Zašto rastu dlake na intimnim mjestima

Kosa u intimnim mjestima prirodni je fenomen, pa priroda brine o zaštiti ljudskih reproduktivnih organa od hladnoće, topline i mehaničkih oštećenja. Postoje i druge teorije o uzrocima rasta kose u intimnom području, na primjer:

 • Mnogi znanstvenici smatraju da kosa na ovom mjestu pojačava miris karakterističan za različite spolove kako bi namamio seksualnog partnera,
 • prema drugoj verziji, vegetacija je usredotočena na genitalije, čime se daje znak da je njegov vlasnik ili posjednik spreman za reprodukciju,
 • Neki ginekolozi kažu da je kosa u intimnom području neophodna za zaštitu od upalnih bolesti i trenja oko odjeće.

S medicinskog stajališta, uklanjanje dlaka općenito nema negativne zdravstvene učinke, ako postupak ne uzrokuje značajnu štetu na koži.

Kosa raste na stidnom području, stražnjici i izravno na samim genitalijama, uključujući i najosjetljivija područja. Da bi pronašli savršenu glatkoću u intimnim mjestima, oni teže i seksualnoj privlačnosti i osobnoj udobnosti, a kako bi dobili estetski izgled, ako je bikini područje otvoreno za vanjske osobe (na plaži, foto snimke, modne piste, pop izvedbe, itd.). Kosa u intimnom području obično je tamnija i čvršća nego na drugim dijelovima tijela, tako da su potrebne radikalne i istodobno delikatne metode za njezino uklanjanje.

Prema studiji koju je proveo list Komsomolskaya Pravda, preferencije žena u intervjuu u vezi s preponama bile su sljedeće:

 • 50% voli potpuno ukloniti kosu,
 • 30% ostavlja usku traku kose u središtu pubisa i usana,
 • 15% je ovisnik o stvaranju javnih uzoraka,
 • 5% ne samo da šišanje, nego i izabrati ekstremne načine za ukrašavanje intimnog područja - bojanje kose, lijepljenje rhinestones i tako dalje.

Načini uklanjanja dlaka na intimnom području

Možete ukloniti kosu u intimnim mjestima kod kuće bez trošenja vremena i novca na posjet salonu. Vrijedi razmotriti da u najosjetljivijim područjima morate djelovati posebno pažljivo. Ta područja uključuju sluznicu na genitalnim usnama žena i skrotum u muškaraca. Među mnogim mogućnostima za kućne procedure je odabrati opciju koja zadovoljava individualne zahtjeve određene osobe. Prema metodi utjecaja na kosu postoje 2 vrste uklanjanja:

 • epilacija (uklanjanje dlačica s korijenom),
 • depilacija (uklanjanje samo dijela kose koja se nalazi na površini kože).

Metode uklanjanja dlačica smatraju se učinkovitijima, jer kada uklanjate cijelu kosu s balonom, koža ostaje glatka dugo vremena (do nekoliko mjeseci). Međutim, depilacija je manje bolna procedura. Razmotrite svaku od dostupnih metoda s više pojedinosti.

Jedan od najjeftinijih i najbržih načina da se riješite kose u intimnom području je brijanje. Kod kuće, ovo je najbolja opcija za duboku depilaciju bikinija. Stroj može u potpunosti izrezati dlačice i genitalije, te u anusu. Za brijanje intimnog područja koristite strojeve za jednokratnu upotrebu ili sigurnosne britve s izmjenjivim kazetama.

Glavni nedostatak brijanje - brz rast dlačica. A nova vegetacija je prilično tvrda i izgleda kao čekinje. Također postoji opasnost od grebanja ili rezanja kože tijekom postupka i time uzrokovanja infekcije. Tijekom brijanja neizbježno se uklanja gornji sloj epidermisa, što dovodi do suhoće i iritacije osjetljive kože. Kako bi se ti neželjeni učinci sveli na najmanju moguću mjeru, preporučuje se uporaba zaštitne britve i kreme za brijanje koja poboljšava klizanje i štiti kožu od upale. Zamijenite kasetu na vrijeme ili na samom stroju, ako je za jednokratnu upotrebu. Kada koristite otupjelu oštricu, morat ćete djelovati na istom području nekoliko puta, ozlijediti kožu.

Vrijedi razmotriti mogućnost kombiniranja brijanja s drugim metodama uklanjanja dlačica: britvom za brijanje da biste se riješili kose u osjetljivim područjima (blizu sluznice ili na skrotumu), a ostatak područja bikinija tretirajte na učinkovitiji način.

Bikini područje i britva

Jedna od najjednostavnijih i najjeftinijih metoda uklanjanja dlačica u bikini području je uporaba britve. Osim toga, takav postupak se lako može provesti kod kuće, bez traženja pomoći stručnjaka. No, treba zapamtiti da je ova metoda uklanjanja dlaka pomaže da biste dobili osloboditi od problema za samo nekoliko dana. Česta uporaba britve prijeti pojavom vakuuma na osjetljivom području kože. Osim toga, oni koji često koriste britvu, imajte na umu da su suočeni s problemima urastanja kose.

Isto tako, nakon uklanjanja dlačica u bikini zoni, strojnim alatom, pažljivo tretirajte njegu kože nakon brijanja. Da biste to učinili, obratite pozornost na umirujuće kreme i masti za kožu.

Depilatory krema: uklonite dlake na bikini području s kemijom

Na tržištu proizvoda za žene, uz sve vrste uređaja za depilaciju, postoje i posebne kreme. Njihova glavna značajka je prisutnost u sastavu posebnih kemijskih svojstava koja pridonose smrti vlasi. Takve kreme su podijeljene u nekoliko podvrsta, kao što su: krema za depilaciju za noge i depilacija na osjetljivim mjestima. No, unatoč njihovom kemijskom crijevu, takvi su alati vrlo popularni i imaju nekoliko prednosti:

 • Mogućnost depilacije kod kuće,
 • Mala i pristupačna cijena
 • Nedostatak boli tijekom postupka.

Osim toga, mnoge žene primjećuju da nakon duge uporabe kreme za depilaciju dlake ostaju meke, za razliku od britve.

Manjak korištenja kreme za depilaciju

Zbog činjenice da u kremama za depilaciju postoje kemikalije, ovaj alat može imati brojne štetne učinke. Na primjer, najjača alergijska reakcija ili kemijska opeklina, što je posebno važno kada se koriste pogrešna sredstva ili odabir kreme loše kvalitete. Zato stručnjaci nastoje izbjeći uporabu ovih krema. Ali ako je ova metoda prikladnija za vas, trebate pažljivo slijediti pravila korištenja i odabrati samo dokazane alate.

Depilacija voskom: vrste i značajke

Jedna od najčešćih metoda uklanjanja dlačica u bikini području je depilacija voskom. Unatoč bolnosti ovog postupka, mnogi ga pokušavaju držati. To je zbog činjenice da kosa znatno usporava njen rast nakon ove metode uklanjanja, a također smanjuje rizik od alergijskih reakcija i iritacije osjetljive kože.

Stručnjaci primjećuju nekoliko vrsta depilacije voskom:

 • Hladan vosak - daje zajamčeni učinak glatke kože do dva tjedna. Ali ovaj postupak je posebno bolan u bikini zoni, pa je pogodan samo za najhrabrije osobe.
 • Voskaste trake - mogu se naći u bilo kojoj trgovini i koristiti ih sami kod kuće. Osim toga, njihova cijena nije vrlo visoka, što ih čini pristupačnijim ženama s bilo kakvim financijskim mogućnostima.
 • Vrući vosak - najbezbolnija metoda od svih predloženih, u skupini depilacije voskom. No, pri korištenju postoji veliki rizik od opeklina, pa se ovaj postupak najbolje provodi unutar zidova kozmetičkog kabineta.

Epilator i bikini područje

Električni epilatori počeli su se pojavljivati ​​na tržištu za žene prije više od 15 godina. Tih dana bili su vrlo popularni i bili su u arsenalu svake druge žene. Danas je popularnost ovog uređaja opala, možda zbog činjenice da su žene morale iskusiti jake bolove tijekom epilacije. Osobitost rada ovog uređaja je oduzimanje svake dlake na problematičnom području i njegovo izvlačenje. No, lijep spol, koji redovito koristi ovu metodu, primjećuje da dlake s vremenom postaju mnogo tanje, što znači da bolni osjećaji nestaju.

Depilacijske kreme

Ova metoda je prikladna za uklanjanje stidne dlake, bedara, u perineumu i anusu. Na sluznici i skrotumu ne mogu se koristiti takve kemijske kompozicije, jer postoji velika vjerojatnost opekline ili izazivanja alergijske reakcije i upalnog procesa.

Depilatory krema je kemijski sastav koji se nanosi na kožu i ostavi da djeluje 5-10 minuta. Zatim se krema uklanja posebnom lopaticom ili ispere vodom zajedno s otopljenim dlačicama. Prednosti su očite: to je brz, bezbolan i jeftin način da se riješite neželjenih dlaka. Međutim, ima svoje nedostatke:

 • u mnogim slučajevima tvrde dlake se ne rastvaraju u potpunosti, već postaju tanje ili mijenjaju boju,
 • visok rizik od iritacije kože
 • rezultat postupka je kratkotrajan - u roku od 3 do 7 dana pojavit će se nove vlasi. Posebna krema pogodna za osjetljivu kožu pogodna je za depilaciju intimnog područja.

Kada kupujete kremu, pobrinite se da je prikladna za depilaciju u bikini zoni. To je važno jer neprikladan sastav osjetljive kože može uzrokovati upalu, opekline ili alergije. Strogo se pridržavajte vremena izlaganja i uputa za uporabu, kako ne biste oštetili kožu. Ne stavljajte sredstva na povrijeđena mjesta.

Prije uporabe alata obavezno izvršite test osjetljivosti: nanesite kremu na lakat i ostavite 10 minuta, a zatim isperite. Ako se pojavi iritacija kože, ne smije se koristiti, osobito u intimnom području.

Uklanjanje dlačica

Povlačenje dlačica pincetom je učinkovito, ali predugo i bolno. Na temelju te mehaničke metode razvijen je električni aparat, epilator. Namijenjen je kućnom uklanjanju dlaka tijela metodom mehaničkog djelovanja: koža se izvodi valjkom s rotirajućim bubnjem, na koje su postavljene pincete, uzbudljive i povlačeći dlačice s korijenom. Nakon zahvata koža postaje duga (do 3 tjedna) glatka, a nove dlačice postaju tanke i slabe. Međutim, to je jedina prednost korištenja epilatora za intimno područje. Neki modeli epilatora imaju posebne dodatke dizajnirane za upravljanje osjetljivim područjima.

Nabrojili smo nedostatke korištenja epilatora:

 • uklanjanje dlaka s epilatorom uzrokuje bol,
 • uređaj ne hvata fine dlake,
 • postupak se može izvesti samo s dlakom duljine najmanje 0,5 cm,
 • nakon zahvata nastaju modrice i upale na koži,
 • nove dlake mogu prerasti u kožu.

Epilator nije prikladan za uklanjanje dlaka na stidnim usnama i anusu.

Shugaring i waxing

Ove metode ujedinjuje tehnika uklanjanja dlačica: ljepljiva, topla kompozicija šećera (shugaring) ili posebni vosak (depilacija) nanosi se na kožu u intimnom području. Odozgo nametnite komad tkanine i glatko, a zatim oštrim pokretom otkinite traku zajedno s dlačicama. Ova metoda se smatra jednom od najučinkovitijih metoda kod kuće - koža ostaje glatka do 1 mjesec. Depiliranje se provodi u salonima, ali to možete sami učiniti kod kuće

Postoje postupci i nedostaci:

 • možda će vam trebati pomoć, jer je prilično problematično da se kosa povuče
 • postupak je vrlo bolan, jer su dlake uklonjene,
 • metode shugaringa i depilacije traju dugo, jer se koža obrađuje na malim površinama,
 • potrebno je stalno zagrijavati alat za uklanjanje dlaka,
 • crvenilo i iritacija pojavljuju se na koži nakon uklanjanja dlaka.

Proces uklanjanja dlačica voskom ili šećernom masom prolazi kroz nekoliko faza:

 1. Priprema pripravka. Masa ili vosak shugaringa može se kupiti u zamrznutom obliku u trgovini. Prije uporabe zagrijava se ili u posebnom uređaju - voska, u vodenoj kupelji ili u mikrovalnoj pećnici. Sastav možete pripremiti sami: pomiješajte šećer (200 g), vodu (1 žlica. L.) i limunsku kiselinu (1 čajnu žličicu) i zagrijte u vodenoj kupelji do zlatno smeđe boje.
 2. Nanošenje na kožu. Kada se sastav lagano ohladi, mala količina se nanosi tankim slojem na kožu preko rasta kose. Odozgo zalijepite traku tkanine i glatku.
 3. Uklanjanje dlačica Kada se sastojak spaja s dlačicama, traka tkanine se otrgne oštrim pokretom protiv rasta kose. Poželjno je stegnuti kožu.
 4. Čišćenje kože. Ljepljiva masa ostavlja tragove na koži. Možete ih se riješiti brisanjem kože posebnim sredstvom za otapanje masti (pri depilaciji) ili kipućom vodom (prilikom shugaringa).

Nakon zahvata preporuča se ostati bez rublja 1-2 sata kako bi se nadražena koža smirila.

Narodni lijekovi

Postoje folk metode uklanjanja dlačica u intimnom području, čija je učinkovitost legendarna. Međutim, u praksi rijetko je moguće postići opipljive rezultate. Djelovanje većine ovih metoda temelji se na jetkanju kose i suzbijanju njihove vitalne aktivnosti, što bi kasnije trebalo dovesti do njihovog gubitka. Zapravo, možda ćete moći posvijetliti dlake, učiniti ih razrjeđivačima i čak rastopiti uz pomoć biljnih sastojaka ili kemikalija. Međutim, treba ih koristiti s oprezom, jer djelovanje tih tvari može biti nepredvidljivo i opasno.

Uporaba kemijskih spojeva ne isključuje suhoću i iritaciju kože, pojavu opeklina i alergijski dermatitis. Njihova primjena na sluznicu i genitalne organe nije preporučljiva. Potrebno je provesti kožni test na ruci ili nozi prije nanošenja narodnog lijeka na intimno područje.

Popisamo najpopularnije folk lijekove za uklanjanje viška kose:

 • orah: preporuča se korištenje nezrelog zelenog oraha. Koža mu se trlja po koži dlakama ili se na pregradama oraha stvara alkoholna tinktura. Rezultirajuća otopina se podmazuje kožom 2-3 puta dnevno kako bi se dobio rezultat. Učinak ove metode najvjerojatnije se temelji na prisutnosti joda u matici. Uz redovito izlaganje, postupno "izgara" dlake. Sličan učinak može se postići primjenom mješavine otopine joda, amonijaka i ricinusovog ulja u jednakim udjelima,
 • limun, ocat, sok od grožđa: učinak tih sredstava temelji se na svojstvima voćnih kiselina koje se nalaze u sastavu. Uz stalnu primjenu kiselih boja kose, a pri dugotrajnoj uporabi može doći do gubitka,
 • soda: sadrži alkalije, koje djeluju kao sredstvo za depilaciju. Za uklanjanje dlačica preporuča se otopiti žlicu proizvoda u vrućoj vodi i podmazati kosu tom tekućinom. Druga mogućnost je nanošenje obloga od tkanine umočene u otopinu jake sode noću,
 • otrovne biljke: ukrasi od droge i mlječika koriste se za narezivanje kose. Otrovni sastojci prodiru u folikul dlake i inhibiraju ga
 • vodikov peroksid: otopina ljekarne pomiješa se s nekoliko kapi amonijaka i nanosi na dlakavi dio kože kao oblog za 10-15 minuta dnevno, sve dok dlačice ne izgorje.

Prilikom odlučivanja za primjenu narodnih metoda, razmotrite vjerojatnost neželjenih posljedica - dlačice mogu posvijetliti, pocrveniti ili pretvoriti drugu neočekivanu boju. Koža također može promijeniti pigmentaciju, a njezina normalna boja će se vratiti tek nakon nekoliko tjedana. Za gubitak kose može biti potrebno provesti procedure za nekoliko tjedana, pa čak i mjeseci.

Je li moguće zauvijek ukloniti neželjene dlake

Kod kuće se nemoguće zauvijek riješiti vegetacije u intimnom području. Maksimalno razdoblje očuvanja glatke kože može doseći 3-4 tjedna uz upotrebu epilatora, shugaringa ili depilacije. Problem radih dlaka radikalno možete riješiti uz pomoć novih tehnologija, a to su: laser, foto ili elektroliza. Takvi postupci provode se samo u klinikama i salonima, a njihova cijena je prilično visoka. Da bi se postigao stabilan rezultat, potreban je tijek postupaka (količina se određuje pojedinačno), a trajanje učinka može doseći nekoliko godina. Lasersko uklanjanje dlaka omogućuje vam da se riješite kose u intimnom području nekoliko godina

Uklanjanje dlaka zauvijek, čak i uz korištenje high-tech metoda nećete uspjeti. Suština postupaka leži u činjenici da je folikul dlake pod utjecajem električne struje, laserske zrake ili svjetlosnog toka, uništavajući ga u potpunosti. Međutim, postoje "uspavani" folikuli koji se mogu probuditi za nekoliko godina, a postupak će se morati ponoviti.

Među hardverskim metodama uklanjanja dlačica u području bikinija najčešće se koristi laserski efekt. Zraka pronalazi tamne dlake i uništava njihovu pigmentaciju sve do korijena. Lasersko uklanjanje dlaka je manje traumatično za kožu, ne ostavlja ožiljke i opekline, uzrokuje manje boli nego električna ili foto-epilacija. Za uklanjanje dlaka u intimnom području može zahtijevati 5-7 postupaka, cijena svake će biti 3-7 tisuća rubalja.

Postoje hardverske metode i kontraindikacije, uključujući:

 • proširene vene,
 • kardiovaskularne bolesti
 • dijabetes,
 • poremećaji štitnjače i drugi.

analgetici

Intimna zona je najosjetljiviji dio tijela koji je podložan epilaciji. Bolni osjećaji pri uklanjanju dlaka iz korijena uzrokuju ozbiljnu nelagodu. Tijekom zahvata u klinici stručnjaci daju injekcije lijekova protiv bolova kako bi se pacijenti osjećali ugodno. Kod kuće se ova metoda rijetko koristi, osim u prisutnosti medicinske edukacije. Sljedeće metode pomoći će vam da smanjite bol prilikom samog postupka:

 • pareći kožu prije epilacije (uzimanje vruće kupke): pore na koži će se otvoriti i dlake će se ukloniti manje bolno,
 • uzimanje tableta protiv bolova kao što su Tempalgin ili Nurofen,
 • primjena lokalnih lokalnih anestetika (Lidokain sprej, krema i flasteri Emla): proizvod se nanosi na kožu prije zahvata, čime se djelomično gubi osjetljivost u tretiranom području. Emla krema, dobro dokazana u području kozmetologije, koristi se za anesteziju sluznice i kože

Njega kože nakon zahvata

Svrha depilacije ili uklanjanja dlaka je uklanjanje neželjenih dlaka. Međutim, ne zaboravite da koža zahtijeva posebnu njegu nakon takvih postupaka. Gornji sloj kože neizbježno se oštećuje, a kada se korijen ukloni, pojavljuju se krvne mrlje. Koža postaje suha, može postati upaljena i crvena. Kako bi osigurali mekoću i glatkoću u intimnom području nakon uklanjanja dlaka, kao i da spriječimo pojavu rastuće kose, pravilna njega će pomoći, što znači sljedeća sredstva:

 • antiseptici (vodikov peroksid, miramistin, klorheksidin i drugi): odmah nakon zahvata, kožu treba tretirati antisepticima kako bi se spriječila infekcija,
 • sedativi: suočiti se s crvenilom i iritacijom kože pomoći će hranjivim kremama s pantenolom u sastavu, kao i posebnim masti i losionima koji se koriste nakon uklanjanja dlačica u intimnom području, također možete koristiti prirodna ulja - kamilicu ili čajno drvo,
 • sredstva za piling kože: piling pogodan za osjetljivu kožu pogodan je za intimnu zonu. Ovi proizvodi sadrže male čvrste čestice koje uklanjaju mrtve stanice kože epidermisa. Između tretmana, piling će spriječiti rast novih dlačica. Za vlaženje kože nakon epilacije možete koristiti eterična ulja.

Nakon postupka uklanjanja dlaka za sljedeći dan, potrebno je ograničiti boravak na suncu, odbiti posjetiti kadu i saunu, teretanu. Također nije potrebno plivati ​​u bazenu, ako je koža oštećena tijekom zahvata - vjerojatnost infekcije je visoka.

Da, sve morate obrijati. Mislim da će sada rijedak čovjek preferirati la nuturel. Ako ne možete vidjeti kosu u preponu, uzmite ogledalo. Da biste izbjegli iritaciju, brijanje za rast kose i nakon brijanja, možete posuditi, recimo, dječji prašak (ako je koža vrlo osjetljiva). Kada se prilagodite, možete čak imati različite slike. Najjednostavnije je ostaviti tanku traku u sredini, možete ostaviti trokut. Postoji mnogo opcija, pogotovo ako napravite intimnu frizuru u kabini.

Lena

http://www.woman.ru/beauty/body/thread/4022040/

Kad počnem uklanjati dlačice, ovo je cijeli ep. Mislim na područje bikinija i sva obližnja mjesta. Smiješćeš se, ali ja to činim na ovaj način: prvo, skratit ću se tamo (da se ne ometam), a onda skinem dio kose s kremom, obrijem dio (ne želim da kemijska krema dođe tamo gdje ne trebam), onda odlučim koju sliku želim, Pa, to je, malo prugasta tamo, strelica, malo srce ... Općenito, svaka takva glupost. Lagano nacrtam obris crteža olovkom (za oči ili usne) i ... oh, zaboravio sam reći da radim sve posljednje postupke na pubisu. Zagrijavam vosak i uklanjam kosu. Prva dva dana će biti iritacija, najvažnije, nakon depilacije, nanesite posebnu kremu. Ali onda sve prolazi i koža je čista i glatka. Naravno, za tjedan dana neka se kosa probije, ali ih se može ukloniti pincetom. Vjerojatno ćete pitati zašto toliko manipulacija. Činjenica je da su stidne dlake žilave, a ako ih obriješ, do večeri sve se probada. A na usnama je kosa drugačija, pa kad narastu, malo se ubode. Da, također želim reći da imam drugačiju dlakavost. Iako svjetlo. Dakle, ova metoda mi odgovara. Sretno.

foxy23

http://club.passion.ru/krasivoe-telo/udalenie-volos-intimnom-meste-t70687-60.html

Napravio sam pincetu u bikiniju, jednostavnu i duboku. To uopće ne boli, samo na vrijeme je trebalo 2-3 sata. Koža je bila glatka otprilike tjedan dana, a onda je kosa počela prorezivati, neke su rasle, morao sam zagrebati kožu do krvi kako bih je izvukao. Pokušao sam na nogama i ispod pazuha - mnogo bolnije.

lubimaja_kukla

http://club.passion.ru/krasivoe-telo/udalenie-volos-intimnom-meste-t70687-60.html

Glasajte za britvu. a) Kako se izmicati kako bi se sve obrijalo visokom kvalitetom: osobno ne izbjegavam, radim to ustajanjem, stavljajući noge na rub kupke. Potrebno je češće trenirati, i sve će raditi. b) Iritacija: na usnama ne smije biti. c) Tada kosa kosa: ne pravite “ježeve” tamo, brijte se svaki dan. d) Možete se ozlijediti: možete. Koristim britvicu "Schick", ona je s mrežicom, izrezana puno teže. e) Svejedno, svejedno nećete sve brižljivo obrijati: pa opet, potrebno je češće trenirati, čini vam se sada.

Kraljica Minieta

https://forum.cofe.ru/showthread.php?t=27599

Vrh epilator, podbrivayu dno, ali ja uvijek imam tada iritaciju, iako uvijek koristim pantenol i novu britvicu.

Američka djevojka

http://forum.forumok.ru/lofiversion/index.php?t15670.html

Moj muž do sada koristi samo britvu u intimnim mjestima, stvarno mi se sviđa rezultat, sigurno se uvija sigurno. Uskoro ću probati i epilaciju šećera.

Lena Nikulina

http://www.hairlife.ru/forum/topic/3257/

Također sam obrijao bikini prostor strojem. Ali to je strašno neugodno, onda je sve razvaljeno. Pa i kosa sve do kraja ne brijati, ostati, bez obzira koliko se trudili. I također strašna iritacija ((To uzrokuje nelagodu. Znam za vosak, da možete ukloniti kosu s voskom. A oni neće rasti 2-3 tjedna)) Želim otići negdje, to učiniti, ali ja sam strašno stidljiv. Morate se svladati. Ljepota je važnija.

Marina Alekseeva

http://epil-spb.ru/forum/forum10/topic33/messages/

Obicno sam brijala ta mjesta s masinom. Imao sam strašnu iritaciju, male bubuljice. Zatim se prebacila na epilator, ali trebalo je predugo i boli. Odlučio sam voskasti postupak depilacije, istinu sam učinio samo jednom, dobro, stvarno mi se svidjelo. Učitelj je sve brzo uklonio, nisam imao vremena ni za oyknut, koža je već mjesec dana glatka. I nemojte se sramiti, idemo kod ginekologa i ništa.

Inna Nikolaeva

http://epil-spb.ru/forum/forum10/topic33/messages/

Odlučivši se riješiti neželjenih dlačica u bikini zoni, upoznajte se sa svim prednostima i nedostacima odabrane metode depilacije. Iskustvo pokazuje da što je bolniji postupak, to je učinkovitiji, a koža ostaje glatka. Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da su reproduktivni organi izloženi mehaničkom ili kemijskom izlaganju, što može biti opasno po zdravlje. Međutim, nemojte se uzrujavati, jer danas postoje različiti načini rješavanja problema viška vegetacije. Dakle, definitivno možete odabrati jednu od njih.

Tablica: uklanjanje dlačica u intimnom području: za i protiv

zaprotiv
 • mogućnost eksperimentiranja s intimnom frizurom,
 • manje neugodan miris
 • kupaći kostim će sjediti bolje, ne morate brinuti o tome da će kosa ispod nje biti vidljiva drugima,
 • epilirati bikini higijenski,
 • ljudi vole dobro njegovan genitalni prostor.
 • stidne dlake je prirodna barijera protiv vanjskih bakterija i virusa,
 • kosa sprječava iritaciju kože tijekom spolnog odnosa, jer trenje može uzrokovati upalu epidermisa i nelagodu,
 • uklanjanje stidne dlake uzrokuje upalu i iritaciju folikula dlake, a time i pojavu akni i uraslih dlaka,
 • Ne morate trošiti novac na uklanjanje dlaka.

Vrste intimnog uklanjanja dlaka

Intimna epilacija je cijeli kreativni proces, zahvaljujući kojem djevojka može pokazati svoju individualnost i seksualno raspoloženje. Postoji nekoliko glavnih vrsta intimne epilacije:

 • Klasično uklanjanje dlaka - to je kada se kosa uklanja samo s vidljivih mjesta (grubo govoreći, izvan granica gaćica). Klasično uklanjanje dlaka ne znači potpuni nedostatak vegetacije.
 • Duboki bikini - vrsta intimne epilacije, vrlo uobičajena i popularna među mladim djevojkama. Mnogi smatraju ovaj dizajn ne samo higijenskim, već i seksi. Ovo uklanjanje dlaka uključuje potpuno uklanjanje vegetacije u cijelom genitalnom području.
 • Francusko uklanjanje dlačica slično je dubokom bikiniju, ali u ovom slučaju tanak dio kose ostaje na stidnim dlakama, a sva ostala vegetacija je uklonjena.

Depilacijska krema za intimna područja

Ova metoda se često pogrešno pripisuje uklanjanju dlačica, jedna je mogućnost depilacije, ali je savršeno prikladna za područje bikinija. Krema je najbolja opcija za ljude koji nemaju iskustva u epilaciji bikinija. Kreme su jednostavne za uporabu, pristupačne, učinkovite. Kao dio kreme za depilaciju postoje kemijski elementi koji mogu izazvati alergijsku reakciju. Prije uporabe, rasporedite malo dijela ručnog zgloba, pazite da koža ne postane crvena. Radije kremu uz dodatak hidratantnih sastojaka ili ulja.

Kako koristiti kremu

 1. Nanesite potrebnu količinu na područje s kojeg želite ukloniti vegetaciju. Uvjerite se da je kosa pokrivena kremom u punoj dužini.
 2. Kremu ostavite na vrijeme naznačeno u uputama za njega.
 3. Nakon čekanja potrebne količine vremena, isprati ostatke tople vode.
 4. Nanesite hidratantnu kremu.

Koliko će trajati učinak

Depilacijske kreme uklanjaju samo one dlake koje se nalaze na površini kože. Vegetacija će početi rasti 2-3 dana nakon epilacije.

Kreme za uklanjanje dlačica:

 • brza i jednostavna metoda
 • bezbolan postupak
 • put je savršen za početnike
 • krema će ukloniti dlake čak i iz teško dostupnih mjesta.

Protiv krema za uklanjanje dlaka:

 • krema može izazvati osip na osjetljivoj koži,
 • Krema obično ima jak kemijski miris koji ostaje na koži.

Kako koristiti epilator

Epilatori su vodootporni i za suhu uporabu. U intimnom području poželjno je upotrijebiti epilator otporan na vodu, jer je uklanjanje dlačica u području genitalija manje bolno u duši, nakon što je dobro naborano do bikini područja.

 1. Prije epilacije trebate izrezati stidne dlake škarama na duljinu od 2-3 mm. To neće dopustiti da se dlačice zapetljaju tijekom postupka uklanjanja.
 2. Sljedeća faza je piling. Šetnja kroz željeni prostor s mekim pročišćavati, pre-raspariv kože pod tušem.
 3. Nagnite epilator na kožu bez pritiskanja. Kosu treba ukloniti u smjeru njihova rasta. Kretanje epilatora mora biti brzo i samopouzdano. Što se brže krećete, to ćete manje osjećati bol.
 4. Nakon epilacije, nanesite hidratantni gel ili kremu na intimno područje.

Voštane trake za intimnu epilaciju

Voskaste trake su uobičajene kod žena koje nemaju odgovarajuće iskustvo u epilaciji bikinija. Ako je depilacija težak proces za vas, onda će trake biti odlično rješenje. Prodaju se gotovi setovi. Komplet se sastoji od samih traka i posebnih maramica za ulje. Oni trljaju kožu kako bi uklonili vosak koji ostaje nakon postupka.

Kako koristiti trake za vosak

 1. Provjerite je li vaša stidna dlaka dovoljno duga (2–3 mm) - ako ne, vosak jednostavno neće moći zgrabiti kosu za kasnije uklanjanje.
 2. Zagrijte traku voskom rukama, malo je protrljajte.
 3. Podijelite traku s voskom na dva dijela. Jedan od njih se čvrsto naslonio na željeno područje.
 4. Pročistite traku neko vrijeme na rast kose.
 5. Slobodnom rukom fiksirajte područje kože, lagano ga povucite, s druge strane oštro uklonite traku protiv rasta kose.
 6. Ponovite postupak onoliko puta koliko je potrebno.
 7. Očistite kožu ubrusom iz pribora.

Kako koristiti trimer

 1. Umetnite bateriju ili baterije u uređaj.
 2. Široka mlaznica je optimalna za bikini, ali konačan izbor je vaš.
 3. Odozgo je bolje nositi češalj za rezanje na željenu duljinu.
 4. Uključite trimer.
 5. Odmaknite uređaj od bikini područja, pomaknite se protiv rasta kose, malo povlačeći kožu.
 6. Po potrebi zamijenite mlaznice.

Pljuskanje kose pincetom na intimnom mjestu

Pucanje stidne dlake nije zamjena za brijanje ili depilaciju ovog osjetljivog područja. Pinceta može poslužiti kao sredstvo za prilagođavanje intimne frizure, ako samo jedna dlaka ostane negdje nakon epilacije. Pinceta uklanja dlake iz korijena, ali ako je koristite na cijeloj bikini zoni, to nije produktivno, bolje je odabrati drugu metodu.

Kako koristiti pincetu

Ako nakon epilacije na nekim mjestima i dalje imate kosu, onda ih se riješite pincetom. Pinceta mora biti sterilna, bez hrđe. Najbolje je imati poseban alat koji će se koristiti isključivo u intimnom području.

Pluses čupanje kose s pinceta u intimnom mjestu: t

 • pinceta uklanja pojedinačne dlake,
 • dostupna metoda
 • omogućuje vam da učinite kožu glatkom, uklanjajući dlake na teško dostupnim mjestima.

Kršenje čupanja kose pincetom na intimnom mjestu:

 • bolni postupak
 • epilacija traje dugo, ako ima mnogo dlaka,
 • moguće urasle dlačice.

Kako obrijati bikini područje

 1. Prvo, podrežite kosu škarama na duljinu od 2-5 mm.
 2. Nanesite proizvod za brijanje na željeno područje.
 3. Prilikom brijanja, potrebno je malo rastegnuti kožu koja će vas zaštititi od posjekotina. Britve rade dobro samo na ravnim površinama kože.
 4. Nagnite britvu na kožu bez pritiskanja. Počnite uklanjati kosu, prvo rastom kose, a zatim u suprotnom smjeru.
 5. Ne hodajte stroj više puta na istom mjestu.
 6. Tijekom rada obavezno ispirajte oštricu. Začepljena britva neće dobro raditi.
 7. Ako postoje akne ili čireve na koži, nemojte obrijati ovo mjesto.
 8. Na kraju postupka nanesite ovlaživač.

Epilacija intimnog prostora u kabini

Postupak uklanjanja dlačica u intimnom području počeo je stjecati popularnost u XX. Stoljeću, kada su otvoreni zasebni kupaći kostimi postali moderni. U ovom trenutku, mnogi kozmetički saloni pružaju uslugu uklanjanja bikinija. Za uklanjanje dlaka koriste se različite metode:

 • depilacije,
 • shugaring,
 • lasersko uklanjanje dlaka.

Anestezija tijekom epilacije bikinija

Domaće metode ublažavanja boli su prilično jednostavne. Oni će pomoći da postupak bude tolerantniji i udobniji za uklanjanje dlačica.

Popravak boli bez upotrebe posebnih alata:

 • Prije zahvata možete nanositi led na intimno područje 2-3 minute, tako da koža postane manje osjetljiva.
 • Tijekom epilacije zategnite kožu, pa će postupak biti manje traumatičan.
 • Uklonite kosu s bikini područja nakon što ste kožu kuhali.

Ako imate nizak prag osjetljivosti, upotrijebite jednu od anestezijskih krema.

 • Emla krema. Učinkovit lijek koji može smanjiti osjetljivost u bikini području. Primijenite ga sat vremena prije postupka. Nanesite malu količinu (1-2 grama) na intimno područje, pričvrstite plastičnu foliju ili plastičnu vrećicu na vrh. U ovom obliku morate pričekati 60 minuta, a zatim nastaviti s uklanjanjem dlačica.
 • Krem svjetlo Dep. Ova se krema može kupiti u specijaliziranim trgovinama. On blokira receptore za bol, stoga je postupak epilacije ugodan i bezbolan. Ovaj se alat nanosi na intimno područje 20-30 minuta prije zahvata. Trajanje kreme "Light Dep" - 2,5 sata.
 • Cream Dr. Zanijemio. Poznata anestezija tijekom epilacije. Brzo djeluje, blokirajući živčani impuls. Učinak traje 2-3 sata.

Kako ukloniti iritaciju nakon uklanjanja dlačica intimne zone

Ako nakon uklanjanja vegetacije vaša koža pocrveni i počne svrab, može uzrokovati daljnje akne i urasle dlačice. Stoga, primjećujući prve znakove iritacije kože, potrebno je spriječiti pojavu neugodnih posljedica. To se može učiniti pomoću dostupnih alata koji su dostupni kod kuće ili se prodaju u bilo kojoj ljekarni:

 • Ulje čajevca. Tea tree ulje je učinkovit i popularan lijek. Dodajte 10-15 kapi ulja čajevca na čašu hladne vode. Obrišite pogođena područja vlaženjem jastučića od pamuka u dobivenom oblogu.
 • Zbirka kamilice. Da biste uklonili upalu i uklonili crvenilo s kože, nabavite zbirku kamilice u ljekarni. Zaparite ga kipućom vodom (1 čaša kamilice dovoljna je za čašu vode). Dopustite da se sredstvo upije i malo ohladi, zatim navlažite jastučić od pamuka u dobivenoj infuziji i obrišite željena područja kože.
 • Aloe vera. Ako imate ovu biljku kod kuće - koristite stabljiku. Potrebno je odrezati mali proces biljke, istisnuti sok iz nje, a zatim njime obrisati zahvaćeno područje kože. Također se u apoteci može kupiti i aloe vera gel.

Neki lijekovi također mogu pomoći u vraćanju kože nakon epilacije. To uključuje:

 • Pantenol. Krema ili gel nanosi se na kožu bez pranja. Možete ga koristiti nekoliko puta dnevno, savršeno umiruje kožu, obnavlja oštećena područja.
 • Miramistin. To je učinkovit antimikrobni i sedativ. Miramistin ne suši kožu, vraća je nakon svake vrste epilacije. Nanesite odmah nakon brijanja, prskanjem na željeno područje.
 • Boro plus. To je krema koja se može kupiti u bilo kojoj ljekarni. Ima masnu teksturu, može odmah ukloniti iritaciju kože, obnoviti je i nahraniti. Raspodjeljuje se masažnim pokretima u oštećenom području.

Bikini epilacija tijekom trudnoće

Nisu sve vrste uklanjanja dlaka sigurne tijekom trudnoće. Ovo je posebno razdoblje u životu žene, tako da morate posvetiti posebnu pozornost čak i takvoj rutinskoj proceduri kao što je epiliranje bikini područja:

 • Brijanje je potpuno siguran način da se riješite nepotrebne kose u području genitalija tijekom trudnoće. Dakle, ako je to vaša uobičajena metoda, možete je dalje koristiti.
 • Odabrati par dlačica pincetom sasvim je prihvatljivo, ali ne biste trebali tretirati cijelo područje bikinija epilatorom. Povišene razine hormona mogu dovesti do svih vrsta kožnih problema. Osjetljivost tijekom trudnoće se povećava, a epilator je bolan alat koji može uzrokovati kontrakciju maternice i, kao posljedicu, prijevremeno rođenje ili pobačaj.
 • Depilacija također uzrokuje bol, što znači da postoji opasnost od tonusa maternice, što je opasno za vrijeme trudnoće. Ako ste prethodno koristili ovu metodu i želite nastaviti s depiliranjem, posavjetujte se sa svojim liječnikom koji promatra vašu trudnoću. Možda ste apsolutno kontraindicirana depilacija.
 • Shugaring iako se smatra više benigni postupak, ali to ne znači da možete sigurno provesti uklanjanje šećera tijekom trudnoće. Obavezna konzultacija s liječnikom iz ženske klinike. Stručnjak će procijeniti vaše fizičko stanje, propisati potrebne testove, a zatim moći savjetovati o najboljem načinu uklanjanja dlačica za vas.
 • Depilatorne kreme tijekom trudnoće - prilično kontroverzno pitanje. Glavna prijetnja trudnicama je prisutnost kemikalija koje mogu izazvati alergijsku reakciju. Bolje je ne koristiti nikakve depilacijske kreme.
 • Lasersko uklanjanje dlaka se ne preporuča tijekom trudnoće. Možda manifestacija pigmentacije zbog povećane osjetljivosti i osjetljivosti kože. Osim toga, lasersko uklanjanje dlaka nije uvijek bezbolno, a uporaba anestetika tijekom trudnoće nije uvijek prihvatljiva.

Osvrti na bikiniju intimnog uklanjanja dlačica

Uklanjam kosu s epilatorom tamo u potpunosti .. isprva je bilo bolno, prvi put, ali polako, ne polako, čak i vrlo tolerantno ispada ... Glavna stvar je ne početi, onda dlake postaju tanje, mekše, jednom tjedno idealna glatkoća počinje jednom svaka 2 tjedna , Također norme ... Možete napraviti vosak u salonu, to nije tako bolno, oni me više plaše ... U svakom slučaju, tko je rekao da sve u našem životu treba biti bezbolno ... :)). to se ne događa! Sretno! :))

posjetilac

Woman.ru

Za osjetljiva mjesta (bikini, pazuha) morate koristiti vrući ili topli vosak, ali ne i hladan. Napravio sam duboki bikini u kabini (potpuno) s vrućim voskom. Boli, ali je podnošljivo. Ali onda je koža tamo kao beba ... =) Učinak - 2 tjedna nije ništa, a zatim polako počeo rasti. Budite sigurni da koristite piling da ne preraste u.

Sveta

Woman.ru

Uklonim pruge iz VIT-a. Sve je u potpunosti, a bikini zona (klasična) i područje usana, perineum (duboko), sve tako da je čisto i glatko. Na nekim mjestima je strašno bolno, ali što mogu učiniti ... toleriram ... Ponovo ću to učiniti u utorak ... Već se gužva ... Ali što više puta to činiš, svaki put je veći i manji. To je ugodno. Možda će ovaj postupak postati ugodan u budućnosti?!

vjera

Woman.ru

Najbolja depilacija za mene je "shugaring". Najprije sam ušla u kabinu, sada kod kuće. Efekt SUPER .. Nije iritacija, nema urastanja. Gladka koža 2-3 tjedna.

Mila

Woman.ru

Uklanjanje ili ostavljanje dlačica u intimnom području je osobni izbor svake žene. Postoje mnoge mogućnosti za uklanjanje dlaka, ako odaberete pravu za vaš tip kose, nećete morati potrošiti puno vremena i truda kako bi organizirali bikini područje.

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica laserom (Studeni 2019).

Loading...