Lasersko uklanjanje dlaka

Sun ray zlatni ili sve o laserskom uklanjanju dlaka

Laserska kozmetika ušla je u naše živote prije nekoliko desetljeća i već je postala sastavni dio modernog društva. Međutim, tijekom svog postojanja, postupci koji nam pomažu da postanemo bolji i savršeniji uspjeli su steći najnevjerojatnije glasine. Vjerovanje u horor priče uzrokuje da neki ljudi napuste ovu vrstu kozmetologije, dok u stvari većina mitova o opasnostima lasera nema nikakve veze sa stvarnošću.

Laserska zraka tijekom postupka može oštetiti unutarnje organe.

Takva informacija je apsolutna fikcija. Čak i kada je izložena dubljim slojevima kože, laserska zraka prodire u nju samo nekoliko milimetara, a zatim rasipa bez nanošenja štete unutarnjim organima. Tijelo bilo koje osobe zapravo je opremljeno prekrasnim zaštitnim mehanizmom, koji je, uključujući i samu kožu, tako da dolazak do vitalnih organa nije tako jednostavan kao što se čini. Štoviše, to je izvan snage laserske zrake, koja je izumljena kako bi pomogla riješiti probleme s dermisom, ali ne na štetu. Razmotrimo, primjerice, postupak laserskog uklanjanja dlaka. Maksimalna dubina folikula dlake je 2,5-4 mm. Laserska zraka utječe samo na pigment (melanin) koji se nalazi u kosi putem selektivne fotosinteze. Melanin apsorbira lasersko svjetlo i stoga može postati vruć. To jest, jedina nepovoljna reakcija na postupak može biti pregrijavanje kože, što rezultira blagim crvenilom, obično konvergirajućim za nekoliko sati.

Mit broj 2 (potječe iz mita broj 1)

Laserska zraka može oštetiti zdravlje žena ili dovesti do raka.

Kao što smo već otkrili, dubina izlaganja grede tijekom kozmetičkih postupaka nije dovoljna da napravi bilo kakve ozbiljne promjene u procesima održavanja života. Rak kože može biti izazvan UV zračenjem, okidač u takvim slučajevima postaje dugotrajan boravak na suncu ili solarijima. Takve se bolesti mogu pojaviti i zbog osjetljivosti prema njima - nasljednosti ili imunodeficijencije u pratnji drugih bolesti. Lasersko zračenje ne može uzrokovati rak kože i druge organe.

Laserska terapija se u medicini koristi od početka 20. stoljeća, zatim uz sudjelovanje dobitnika Nobelove nagrade iz 1903. godine. Finsen je dokazao terapijski učinak ove vrste zračenja. Od tada nijedna studija nije otkrila izravnu vezu između formiranja stanica raka i učinaka laserskog zračenja. Prema tome, ovaj mit također nema podloge.

Laserski postupci mogu za sobom ostaviti ožiljke, a epilacija ovog tipa - urastanje kose.

Uzgoj kose se promatra samo s depilacijom ili sušenjem. Zbog učestale upotrebe takvih metoda uklanjanja dlačica, gornji sloj kože počinje nagrižavati brzinom munje, au isto vrijeme dlake postaju tanje i ne mogu prodrijeti u sloj dermisa, zbog čega počinju rasti unutar.

Lasersko uklanjanje dlaka samo pomaže riješiti probleme ovog tipa, jer ne šteti koži.

Što se tiče ožiljaka, postoji i apsolutno suprotan učinak. Ako govorimo o laserskom uklanjanju dlačica - uz pravilan izbor parametara i postupaka koje izvodi profesionalac, laserska zraka ne dodiruje unutarnji sloj kože, te stoga ne može uzrokovati ožiljke. Druge vrste laserske kozmetologije koje djeluju izravno na kožu, kao što su DOT ili Fraxel, dizajnirane su da izglade površinu i eliminiraju stare ožiljke. Ožiljno tkivo nastaje samo uz značajno kontinuirano oštećenje. Moderni laseri selektivno utječu samo na određene tvari u koži, na primjer, hemoglobin, melanin ili vodu. Osim toga, laserska zraka nanosi strogo kontrolirano oštećenje ne kontinuiranim mjestom, već dozom mikrofona. Ovaj proces ne uzrokuje stvaranje ožiljaka, nove stanice se formiraju na slici i sličnosti zdravih stanica ugrađenih u našu DNK. Dakle, nema svježih ožiljaka nakon punog tijeka takvih postupaka i neće se promatrati.

Laserski tretmani su vrlo bolni.

Neugodni osjećaji kada su izloženi koži, naravno, prisutni su, ali jaka bol nikad nije pitanje. Osim toga, anestezija se sada uobičajeno koristi tijekom takvih postupaka.

Laserska kozmetika je vrlo skupo zadovoljstvo.

Ovdje, naravno, sve ovisi o proračunu osobe. Međutim, ako si možete priuštiti da odete u kino i restoran nekoliko puta mjesečno, tada možete priuštiti laserske tretmane, osobito one potrebne kao što je, na primjer, lasersko uklanjanje dlaka. Pogledajmo ovu stranu pitanja primjerom. Teglica kreme s lifting efektom poznatih robnih marki košta oko 2000 rubalja. Troši se u roku od tri mjeseca. Prema tome, 8.000 rubalja se troši na takve fondove godišnje, s obzirom da pored toga, također trebate hranjive kreme, ili kupite skup dnevne + noćne kreme, iznos se udvostručuje, a mi dobijemo 16.000 rubalja. Lasersko pomlađivanje, čija je djelotvornost odavno dokazana, a rezultat je mnogo izraženiji, košta oko 11.000 rubalja, a učinak će u prosjeku biti dovoljan za 1-2 godine.

Slični izračuni pomažu identificirati prednosti laserskog uklanjanja dlaka. Tijek uklanjanja dlačica iz bikini zone s 8 postupaka košta oko 22.000 rubalja i traje, u prosjeku, 2 godine. Traganje iste zone košta 1.200 rubalja, postupak je potrebno provesti jednom u tri tjedna, to jest, dati ćete oko 21.500 rubalja po šugaringu godišnje, a 43.000 u dvije godine, dvostruko više nego za lasersko uklanjanje.

Nažalost, u ovom svijetu nema ništa trajno. Rezultat cjelokupnog ciklusa laserske kozmetike, bez obzira na to koju proceduru izaberete, morat ćete sami podržati ili ponoviti tečaj u nekoliko godina. Međutim, postignuti učinak je dovoljan da se pacijent osjeća bolje nego prije zahvata, i fizički i psihički. Uostalom, izgled i osjećaj lijepog izravno utječe na unutarnje stanje osobe. U slučaju laserskog uklanjanja dlaka, na primjer, može potrajati i do dvije godine da se potpuno ukloni kosa, ali nakon takvih postupaka, nove su dlake uvijek mekše i puno manje, zbog čega se pacijenti osjećaju sigurnije.

Treba imati na umu da su najstrašnije glasine zasnovane na slučajevima nesposobnog vođenja određenih postupaka. Stoga je za liječenje i prevenciju različitih tipova problema pomoću lasera posebno važno kontaktirati stručnjake iz područja kozmetologije. Liječnici dermatovenerolozi i kozmetičari rade u klinikama "Laser Doctor", stoga, okrećući im se uvijek ćete biti sigurni u rezultat.

Opis postupka laserskog uklanjanja dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka je jedna od metoda uklanjanja dlaka za dugo razdoblje ili zauvijek. Pod djelovanjem uskog snopa svjetlosnih valova, dio kože se zagrijava na kojem raste neželjena dlaka. Melanin koji se nalazi u stanicama kože, kada se zagrije, izaziva uništavanje folikula dlake. Smatra se da površina kože koja se zagrijava izlaganjem laseru i da se nakon zahvata ohladi, nije poremećena.

Koliko sesija je potrebno i zašto

Važno je razumjeti da jedan postupak laserskog uklanjanja dlaka možda neće biti dovoljan za dugotrajan učinak. Činjenica je da usmjereni protok svjetlosti djeluje samo na one dlake koje su već prikazane iznad površine kože za nekoliko milimetara, dakle dlačice koje se nalaze u fazi rasta.

Uz pomoć laserske kose je uklonjena, koji su u fazi aktivnog rasta - anagen

Provođenje postupka na koži odmah nakon epilacije drugom metodom neće dovesti do rezultata, jer će učinak na folikule biti minimalan. A ako promašite pravi trenutak, bol tijekom epilacije može se povećati zbog prekomjerne duljine čekanja.

Tu su i "spavanje" folikula kose koji se probude nakon zahvata i pojavljuju se iznad kože. Stopa rasta takvog pištolja je individualna, a sljedeći raspored određen je djelovanjem folikula dlake. U većini slučajeva, ponavljano djelovanje lasera je potrebno svakih 20-30 dana.

Trajanje postupka ovisi o veličini zone utjecaja. Tako će epilacija prostora iznad usne trajati samo 10 minuta, isti broj - aksilarne udubine. Međutim, za rad na nogama i bedrima morat ćete biti strpljivi - postupak će trajati oko 1 sat.

Obično, potpuni tijek laserskog uklanjanja dlaka uključuje od 4-5 do 9-10 postupaka, ovisno o gustoći kose i prisutnosti pigmenta u njoj.

Priprema za lasersko uklanjanje dlaka

Kako bi laserski efekt prošao sigurno i imao učinak, preporučuje se da slijedi niz jednostavnih pravila za pripremu postupka:

 1. Preporučuje se provođenje prethodnog savjetovanja specijalista: dermatologa i endokrinologa.
 2. Budući da je laser usmjereni snop svjetlosti, potrebno je izbjegavati prekomjerno zračenje kose. Strogo je zabranjeno posjetiti solarij 2 tjedna prije sjednice.
 3. Za tijek postupka bolje je odabrati razdoblje između aktivnog sunčanja: između odmora i ljetne sezone.
 4. Treba izbjegavati druge vrste uklanjanja dlačica koje utječu na folikul dlake. Stroj za brijanje kože djeluje samo na njegovoj površini, tako da se može kombinirati laserskim uklanjanjem dlaka.
 5. Ne preporučuje se uporaba antibakterijskih lijekova 2 tjedna prije sjednice.

O boli tijekom zahvata

Na putu ka glatkoj i ravnomjernoj koži, mnoge ljude zaustavlja mogućnost boli tijekom zahvata. Moderni laseri omogućuju izbjegavanje jake boli. Umjesto toga, dolazi do neugodnog peckanja i laganog peckanja.

Postoji nekoliko osjetljivih, bolnih područja za lasersko uklanjanje dlaka. Koža tih mjesta je tanja, a folikuli dlake su gusti. Prema tome, kosa na tim područjima je kruta i pigmentirana.

Osjetljiva područja za uklanjanje dlaka:

 • duboki bikini
 • prostor iznad usana (tzv. antene),
 • pazuho.

Načini smanjenja boli

Kako bi postupak epilacije natječajnih mjesta bio što ugodniji, kozmetičari koriste nekoliko tehnika:

 1. mlaznica. Mnogi moderni laseri opremljeni su posebnom mlaznicom za hlađenje. Kriogena tvar koja se raspršuje na željeno područje kože lagano je "zamrzava",
 2. gelovi za hlađenje. Kozmetičari koriste i posebne gelove koji, kada se primjenjuju lokalno, održavaju temperaturu od 2-3 stupnja Celzija. U tom slučaju, laser djeluje kroz sloj gela,
 3. lokalna anestezija. Klasična metoda anestezije u kozmetologiji je uporaba posebne kreme koja sadrži lidokain (Emla i drugi). Nanosi se 30-40 minuta prije početka postupka uklanjanja dlačica.

Emla krema je učinkovita lokalna anestezija

Zone izlaganja laserima

Djevojčice se najčešće liječe željom da se riješe dlake na licu (nazolabijalno područje, prostor između obrva), u pazuhu, u donjem dijelu trbuha (takozvani put) iu donjem dijelu leđa, ruku i nogu (postupci se izvode samo na nogama i bedrima) ili na nogama u cijelosti). Osim toga, upotreba laserskog uklanjanja dlaka u osjetljivim područjima je popularna. To uključuje bradavice areole, duboki bikini, stražnjicu.

Muškarci češće koriste mogućnosti laserskog uklanjanja dlaka kako bi dali ispravan oblik linija brkova, brade i obrva. Predstavnici jačeg spola također prolaze kroz procedure utjecaja na zone aktivnog rasta kose - prsa, leđa i sl.

Naravno, osobne potrebe kupaca podrazumijevaju utjecaj na druga područja: liniju rasta kose na glavi ispred, iznad čela i iza, u području vratnih kralješaka. U određenim zonama ne postoje zabrane za postupak. Glavni uvjet za uspjeh uklanjanja dlačica - prisutnost guste pigmentirane kose.

Ruby laser

Ruby laser se smatra jednim od prvih u povijesti kozmetologije. Na valnoj duljini od 694 nm impulsi dolaze relativno sporo - frekvencijom od 1 Hz. Ove karakteristike uređaja omogućuju da pokriju samo manji dio potencijalnih kupaca: samo muškarci i žene s jakom pigmentiranom vegetacijom. Danas se rubinski laser smatra zastarjelim.

Uklanjanje dlaka s dioda

Najpopularnije i najučinkovitije uklanjanje dlačica u bikini području je diodni laser. Pokazatelji njegovog djelovanja su sljedeći: frekvencija valova je 2 Hz, duljina - od 800 nm. Trajanje epilacijskog kursa kod uporabe diodnog lasera je vrlo kratko, a vlasnici svih vrsta kose i kože mogu se riješiti neželjene vegetacije. Osim toga, takvi fenomeni kao što su prekomjerni rast kose i njihova povećana krutost tretiraju se diodnim laserom.

Postoji nekoliko podvrsta izloženosti dioda:

 • vakuumsko uklanjanje dlaka laserski LightSheer ET. Ideja je jednostavna: zahvaljujući posebnoj dršci opremljenoj vakuumskom pumpom postiže se preciznije i usmjereno djelovanje lasera. Neistinite zrake nisu raspršene, ali se šalju na proučavanje iste zone. Dakle, pomoću laserskog alata male snage možete postići željeni rezultat brže,
 • Kombinacija 2 vrste laserskog zračenja pomoću MeDioStar ili Soprano XL. Intenzitet djelovanja valova može odrediti kozmetičar pojedinačno. U drugom slučaju, valovi aleksandrita i dioda su kombinirani. Razlikuju se po valnoj duljini i utječu na dlake nejednake debljine.

AFT uklanjanje dlaka

Kratica AFT označava Advanced Fluorescence Technology - naprednu fluorescentnu tehnologiju. AFT uklanjanje dlaka je hibrid lasera i foto-epilacije: posebni filter pretvara neiskorištene struje svjetlosti u infracrveno zračenje. Ispada da bez povećanja snage, učinak na područje kože je aktivniji. Osim toga, za razliku od fotoepilacije, laser ne prodire u dublje slojeve kože.

Smatra se da je AFT uklanjanje dlaka prikazano vlasnicima svih tipova kože: učinak će se postići čak i uz laganu pigmentaciju kose. Sijedi pacijenti se također odlučuju za ovu vrstu lasera.

Ne-jedinstveni laser

Laser zatvara lanac, pogodan za izlaganje vrlo tamnoj, preplanuloj koži - različitoj. Uz maksimalnu valnu duljinu (1063 nm) i kombinaciju s infracrvenim izlaganjem postiže se ne samo estetski učinak tijela bez dlakavosti, nego i drugi terapijski rezultati. Laser se bori s proširenim kapilarama ("zvjezdicama"), aknama i pomaže u uklanjanju ožiljaka i tetovaža.

O tipovima kože i odabiru pravog lasera

Poznato je da laser mora biti odabran na temelju vrste kože i dlake pacijenta. Za neke vrste - keltsku, nordijsku i afroameričku - obvezno se posavjetovati s dermatologom prije izvođenja postupka laserskog uklanjanja dlaka. Liječnik će također pomoći u odabiru bezopasnog lasera.

Klasifikacija TB Fitzpatrick se naširoko koristi u estetskoj kozmetologiji.

Tablica: Vrste kože prema TB klasifikaciji. Fitzpatrick

Upišite ImeopisopasnostLaserski odabir
jakeltskiMekana mliječna boja kože, prisutnost pjega. Kosa je plava, pepeljasta, crvena. Nositelji sijede kose također pripadaju ovoj vrsti.Visok rizik od opeklina, osjetljivost na vjetar i slanu voduDioda ili AFT
IINordijski, arijevskiLagana koža, bez pjega.Plava, crvena ili plava kosa.Prosječna opasnost od izgaranja na suncuDioda ili AFT
IIITamno europskiMalo tamna koža. Kosa je tamno plava ili smeđa.Nemabilo koji
IVJužnoeuropski, mediteranskiTamno maslinasta koža. Smeđa kosaNemabilo koji
VBliskoistočni, IndonezijskiVrlo tamna koža. Kosa je tamna.Nemabilo koji
VIAfroamerikanacVrlo tamna koža, ton tamniji od tipa V. Kosa je crna.Rizik od hiperpigmentacije s kozmetičkim postupcima loše kvaliteteLasersko izlaganje nije preporučljivo ili samo nakon savjetovanja s liječnikom.

Kontraindikacije i moguća neželjena djelovanja

Prije postupka laserskog uklanjanja dlačica važno je znati o skupini bolesti, čija je prisutnost izravno kontraindikacija:

 • onkološke, imunološke i zarazne bolesti,
 • dijabetes melitus
 • bolesti kože,
 • proširene vene (izuzetak je za ne-jedan laser),
 • trudnoća i dojenje,
 • alergija u aktivnoj fazi.

Također treba imati na umu niz slučajeva u kojima laserska izloženost nije zabranjena, ali beskorisna: postporođajno razdoblje i adolescencija. Promjena hormonalne ravnoteže u tijelu može stimulirati rast neželjenih dlaka. Osim toga, u slučaju kada nema izraženog kontrasta između boje kose i kože (keltski i afroamerički tipovi), učinci nekih lasera s niskom valnom duljinom mogu biti neučinkoviti.

Čak i ako se uzmu u obzir sve kontraindikacije, a pacijent ne spada u rizičnu skupinu, mogu se pojaviti neželjene posljedice. Većina pritužbi povezana je s crvenilom i peckanjem, dok neudobni osjećaji nestaju sutradan. Kozmetičari savjetuju odmah nakon zahvata koristiti umirujuće kreme na bazi aloe vere.

Pojavljuju se i izrazito estetski neugodne posljedice u obliku mjehurića poput plikova. Često je izgaranje kože povezano s nepoštivanjem pravila pripreme za postupak (uzimanje sunca navečer ili u posjetu salonu za sunčanje) ili nekompetentnim djelovanjem čarobnjaka za epilaciju (precijenjeni pokazatelji izabrani su za laserski rad). U takvim slučajevima se koriste sedativni i ljekoviti agensi pantenolnog tipa. U slučaju jake boli, odmah se obratite liječniku.

Bilo koji laser je vrlo složena medicinska oprema koja zahtijeva kvalificirani pristup. Osim kvalitete same opreme, važno je što se naziva kvalitetom specijalističkog mozga. Ne zaboravite da postupak mora obaviti kvalificirani, iskusni liječnik. A onda ćete definitivno biti zadovoljni rezultatom.

LA Khachaturian, doktor medicinskih znanosti Međunarodne akademije znanosti, dermatolog, kozmetolog, terapeut i specijalist za invazivne tehnike, te I. Shirin, istraživač na Zavodu za dermatologiju, RMAPO i dermatologa

https://www.buro247.ru/beauty/expert/kolonka-vracha-vse-o-lazernoy-epilyatcii.html

Njega nakon zahvata

Željeni dugotrajni rezultat može se postići samo uz kompetentnu njegu kože nakon zahvata:

 • Kozmetičari sljedećeg dana ne preporučuju iritaciju kože: piling tijela, brijanje kose s uređajem i kupanje u saunama,
 • nepoželjno je tuširati se unutar sljedećih nekoliko sati nakon epilacije, jer će učinak kreme biti narušen,
 • korištenje spužve ili ručnika treba odgoditi za 48 sati,
 • strogo se ne smije ukloniti rastući dio, razbiti folikul dlake (pinceta, epilator, trake za vosak),
 • Solarne procedure i posjet solariju strogo su zabranjeni.

Ako se trebate pojaviti na suncu, možete odabrati odjeću koja pokriva tretirana područja i dodatno nanijeti kremu za sunčanje sa SPF 30+. Korištenje kozmetike nije zabranjeno.

Prvih 1-2 tjedna nakon postupka laserskog uklanjanja dlačica prilikom sunčanja, morate koristiti kremu s razinom zaštite SPF 30+

Trajnost "golog" učinka - mit ili stvarnost

Mnogi saloni ljepote šire primamljivo obećava da će se zauvijek riješiti neželjenih dlaka. Nažalost, to nije posve točno.

Koža kože obavlja, između ostalog, zaštitnu funkciju tijela. Gubitak kose naše tijelo percipira kao odstupanje od norme. Stoga, neko vrijeme nakon “ozljede” pokušava vratiti izgubljenu kosu. Nakon cijelog tijeka zahvata, kosa ne raste nekoliko godina, a zatim se počinje pojavljivati ​​nova pahuljica. Tanja je i slabija od normalne ljudske vegetacije. Ponavljano izlaganje laseru omogućit će 1-2 sesije da vrate glatkoću zone. Dakle, svakih nekoliko godina (od 3 do 6) potrebno je vratiti se u postupak laserskog uklanjanja dlaka.

U rijetkim slučajevima, apsolutni kontrast boje kože i kose neće zahtijevati drugi postupak. Svjetlosne osobe s crnim gustom dlakom spadaju u skupinu sretnika.

Dobna ograničenja

Mnogi tinejdžeri su zabrinuti zbog problema prekomjerne dlake na licu i lica. Je li rana dob kontraindikacija za lasersko uklanjanje dlaka? Medicinski, ne. Ali u pravnom smislu, pitanje je kontroverzno. Razmotrite profesionalniji odgovor:

U čisto medicinskom smislu, epilacija za tinejdžere je sasvim prihvatljiva. Rana dob nije kontraindikacija u tom smislu. Međutim, uklanjanje dlačica odnosi se na plaćene medicinske usluge, a sa stanovišta našeg zakonodavstva ugovor o pružanju plaćenih zdravstvenih usluga ne može potpisati maloljetna osoba. Da bi udovoljila zakonskim formalnostima, djevojčica mora doći na postupak s roditeljem ili skrbnikom. Punoljetni zastupnik maloljetnika potpisuje odgovarajuće dokumente, što jamči legitimnost manipulacije.

Kozmetologinja Natalya Grigorieva

https://epilike.ru/blog/epilyaciya-dlya-podrostkov-3/

Međutim, za mlade posjetitelje epilacijskog studija potrebno je uzeti u obzir hormonski faktor. Smatra se da je postupak dugoročno djelotvoran samo u odsutnosti "skokova" hormona. Kako bi se izbjegla ponovna epilacija tijekom godine, preporučuje se čekanje na stabilan endokrini uzorak.

Ostale vrste uklanjanja dlačica - što je bolje

Postoje tri vrste uklanjanja dlaka u kojima je folikul dlake uništen:

 • lasersko uklanjanje dlaka
 • Lasersko uklanjanje dlaka,
 • elektroliza.

Svaka od ovih metoda ima svoje prednosti i nedostatke, kao i točan raspon indikacija za uporabu.

Tablica: Usporedba dugotrajnih metoda uklanjanja dlaka

Mogućnosti usporedbeelektrolizaFotoepilacijaLaserska epilacija
Opis metodeMetoda uklanjanja točaka (po kosi). Senzor provodi električnu struju izravno u folikul dlake, uništavajući matične stanice. Učinkovitost doseže 100%.Način uklanjanja po mjestima. Snop svjetlosti usmjeren je na područje i utječe na pigment kose, uništavajući matične stanice. Učinkovito u prosjeku za 70%.Bljeskovi svjetlosti prodiru u kožu na malu dubinu, utječu na folikul dlake. Pretvorena energija struje svjetla uništava je. Uspjeh se postiže za 80% sve kose.
Boja kožeSvi tipovi kože prema Fitzpatrick klasifikaciji.Tipovi kontrasta - II i III. Lagana koža.Sve vrste osim V i VI: snop svjetlosti može se raspršiti u tamnoj koži i uzrokovati opekline.
Zahtjevi za boju koseSva kosa je prikladna: plava, tamna, crvena i siva.Tamna kosa bogata pigmentom.Najbolji rezultati prikazani su kada se koristi na tamnoj kosi. Međutim, neodimijski laser radi s blago pigmentiranom kosom.
Područja utjecajaSve zone. Posebno se preporučuje za lice, jer u pripremi za to ne morate obrijati područje utjecaja.Sve zone osim lica. Za vrijeme epilacije, oči klijenta i kozmetičarke moraju biti zaštićene sunčanim naočalama.Sve zone. Tijekom postupka moraju se zaštititi oči klijenta i kozmetičara.
Osjećaji boliPostupak je vrlo bolan i nije prikladan za osobe s visokom osjetljivošću.Bol je blaga ili umjerena.Bol je blaga ili umjerena.
Neželjene posljediceMože uzrokovati hiperpigmentaciju i opekline.Može uzrokovati hiperpigmentaciju i opekline.Može uzrokovati hiperpigmentaciju i opekline.
Broj sesijaTečaj se sastoji od 3-7 sesija. Potrebno je provesti 3-4 tečaja.1 tečaj: do 10 postupaka.
Sljedeći tečaj: dva postupka
Dalje - prema potrebi.
Glavno jelo: 5-10 postupaka.
Nadalje, prema potrebi (za 4-6 godina).

Značajke muškog laserskog uklanjanja dlaka

Uobičajeno je misliti da je epilacija ženski posao. I uzalud: lasersko uklanjanje dlaka procedure za muškarce su dobivanjem popularnost. Muškarci koriste laser za rješavanje sljedećih problema:

 • povećana krutost čekinja na licu,
 • urastao dlakama
 • stalna iritacija od svakodnevnog brijanja,
 • povećano znojenje.

Osim toga, zbog struke ili načina života, muškarci često više vole odustati od dlake u prsima, na leđima iu želucu. Iz higijenskih razloga, postupci su pokazani onima koji pate od prekomjernog znojenja, jer bogata dlakavost samo pogoršava situaciju. Dakle, epilacije su ispod pazuha i intimnih područja.

Iritacija nakon svakodnevnog lica za brijanje - izravna indikacija za lasersko uklanjanje dlaka

Muška laserska depilacija slijedi isti algoritam kao i ženski, sa sličnim kontraindikacijama i njegom nakon zahvata. Jedina značajna razlika je u tome što se zbog osobitosti muškog hormonskog sustava broj postupaka povećava. Da bi se postigao dugotrajan rezultat, preporuča se proći najmanje 10 laserskih sesija.

Video: Elena Malysheva o pro i kontra različitih vrsta uklanjanja dlaka

To se dogodilo da sam bio samo na tri sjednice za uklanjanje dlaka, a zatim otišao u drugu zemlju, odnosno, tečaj je bio prekinut. No, na kraju 3 postupka mogu reći sljedeće - 75% kose je zauvijek nestalo, ostatak kose je postao vrlo, vrlo tanak i lagan, raste vrlo sporo, nakon brijanja koža ostaje glatka nekoliko dana, a nakon uporabe električnog epilatora gotovo mjesec dana. Prošlo je nekoliko mjeseci, nakon posljednjeg zahvata, bojao sam se da će se kosa ponovno razviti - ali nisu. Kao što sam shvatio, najvažnije je učiniti sve preporučene postupke i ne stati na pola puta. Postupak je skup, ali se isplati, pogotovo zato što su intervali između procedura gotovo 2,5 mjeseca, za to vrijeme možete akumulirati potreban iznos. Noge će stvarno biti glatke, ako par dlačica ostane, to nije tako zastrašujuće. Čim se ukaže prilika, dovršit ću preostalu pahulju i neće biti granica mojoj sreći.

Ispanochka

http://otzovik.com/review_342357.html

Rezultat je sljedeći: 5 sesija i nisam razmišljao o tome da dlake za brijanje u bikini liniji 5 godina. i samo posljednja godina počela je probijati dlake, pa sam se prijavio za ovo mučenje. Važno: ne možete se sunčati dva tjedna prije i dva tjedna nakon zahvata. Na području liječenja mogu postojati pigmentne mrlje. Sam sam procijenio ovaj postupak za 100 bodova. Mnogi su nezadovoljni rezultatom, a ovdje vrijedi razmotriti individualnost svakog od njih. Pokušajte ga isplatiti.

strekozza44

http://otzovik.com/review_713017.html

Imam svu kosu u industriji, oprostite zbog detalja: na svećeniku, u svećeniku, na nogama i na usnama genitalnih usana! Dva tjedna sam u stanju histerije, jasno je da su izašli iz svih uspavanih žarulja, a ispostavilo se da su ludo mnogi. Posljednji put sam u studenom, a sada u veljači, radio elektrolizu i vosak! Na papi je započeo strašnu iritaciju od strništa, sve je bilo ubodeno, svrbežano, bolno! Namazali su sve vrste antiseptičkih masti! Prošla su dva tjedna! Više ne vidim smisao čekanja, već sam se samo ispričao zbog te nelagode !! Spavam i vidim kako ću se pojaviti na klinici, a ja ću se kandidirati za elektro-epilaciju da sve to očistim !! Možete reći, smatram da su dani ovog trenutka !!

Coco1984

http://otzovik.com/review_1766565.html

Žene su od pamtivijeka bile spremne za mnogo za gladnu i dotjeranu kožu. Moderne tehnologije estetske kozmetologije omogućuju vam da se približite željenom rezultatu, bez traženja kompromisa s vlastitom pogodnošću. Zahvaljujući laserskoj metodi za uklanjanje dlaka, danas ljepota više ne zahtijeva žrtvu od žena.

Zašto je lasersko uklanjanje dlaka bolje?

U kozmetičkom salonu Solange lasersko uklanjanje dlaka izvodi se na najnovijim američkim uređajima čija je oprema opremljena vrhunskim klinikama širom svijeta. Laseri koji se koriste u Solange salonu su CANDELA alexandrite laser s valnom duljinom od 755 nm i neodimski laser s valnom duljinom od 1064 nm, koji su uključeni u zlatni standard laserske kozmetologije.

Postupak uklanjanja neželjenih dlaka na licu i tijelu danas je jedan od najrelevantnijih u suvremenoj kozmetologiji. Stručnjaci različitih razina žure ponuditi mnogo alata i set hardverskih metoda za uklanjanje dlaka.

Lasersko uklanjanje dlaka temelji se na principu selektivne fototermolize (selektivno fototermalno uništavanje), a to je da se svjetlosna energija dobro apsorbira od strane ciljnih pigmenata, stvarajući željeni učinak i slabo apsorbirana od strane drugih pigmenata, što sprječava termičko oštećenje okolnih tkiva. U slučaju uklanjanja dlačica, ciljni pigment je melanin kose, a prateći pigment je melanin epidermisa. Energija svjetlosnog pulsa apsorbira folikul dlake i pretvara se u toplinsku energiju, što dovodi do njihovog zagrijavanja i uništavanja. Kao rezultat toga, daljnji rast kose se zaustavlja. Trajanje i energija laserskog pulsa odabrani su tako da folikuli imaju vremena za kolaps bez oštećenja okolne kože.

Nakon nekoliko tretmana dolazi do značajnog smanjenja broja dlačica, a preostala kosa postaje tanja, lakša i manje vidljiva nego prije. Treba imati na umu da su izloženi samo korijeni kose koji se nalaze u fazi aktivnog rasta u vrijeme ozračivanja. U pravilu, u ovom stanju je 20 - 30% kose. Stoga su potrebni ponavljani postupci u razmaku od nekoliko tjedana kako bi se utjecalo na folikule koji su u početku bili u "uspavanom" stanju i izbjegavali destruktivni utjecaj laserskog zračenja. Tako se za nekoliko uzastopnih postupaka može postići radikalno smanjenje broja neželjenih dlaka.

Zašto je lasersko uklanjanje dlaka bolje od tradicionalnih metoda uklanjanja dlaka?

Uklanjanje dlačica tradicionalnim metodama kao što su brijanje, čupanje, nanošenje voska i krema za depilaciju daje samo privremeni učinak.

Američki laseri sigurno, brzo i praktično bezbolno uklanjaju neželjene dlačice bez oštećenja strukture kože. Epilacija lica traje samo 5-10 minuta, za noge, leđa, bikini područje potrebno je malo više vremena.

Kako se provodi postupak pomoću lasera?

Klijent nosi zaštitne naočale kako bi zaštitio oči od laserskih bljeskova i smjesti se na kauč. Iskusni dermatolog procjenjuje tip kože pacijenta, boju kose, osjetljivost i na temelju toga prilagođava uređaj pojedinačno za svakog pacijenta. Tada liječnik uzima uređaj za manipulaciju i vodi ih po koži. Uređaj isporučuje kratke laserske impulse, ispred kojih je aktiviran sustav za hlađenje kože. U pravilu, laserska epilacija ne uzrokuje posebno neugodne osjećaje, osim što ponekad pacijenti govore o peckanju, što odmah nestaje. Po završetku postupka na izloženu kožu nanosi se antiseptička krema.

Laserom tretirana površina može postati ružičasta ili crvena unutar 30 minuta nakon zahvata, ponekad traje od nekoliko sati do nekoliko dana, što se može ublažiti nanošenjem leda ili rashladnog gela.

Morate znati taj dio kose nakon izlaganja laseru odmah nakon zahvata, a drugi dio nestaje u sljedećih 10-14 dana nakon sesije. Jedan i pol do dva mjeseca, a kod nekih bolesnika i sva četiri na površini koja se liječi ništa ne raste. Pacijent dolazi na sljedeći postupak epilacije kada se na tretiranom području pojavi nova kosa.

Je li postupak bolan?

Neki pacijenti mogu osjetiti blagu nelagodu tijekom prolaska laserskog pulsa. Ponekad se ovo stanje opisuje kao klik gumice na koži.

Ova nelagoda je minimizirana rashladnim učinkom dinamičkog sustava hlađenja (DCD), Candeline patentirane tehnologije. Prije svake laserske bljeskalice, 3 milisekunde prije nje, tekući freon se ubrizgava u područje koje se tretira, što sprječava pregrijavanje kože, a pacijent doživljava neugodu. Freon je sam po sebi ekološki prihvatljiv i potpuno siguran, odmah hladi kožu, nakon čega laserska bljeskalica prolazi gotovo neopaženo od strane pacijenta.

Neki pacijenti prolaze kroz lokalni anestetik prije laserskog zahvata. O tome se može razgovarati sa svojim liječnikom.

Koliko procedura trebam učiniti?

Broj laserskih postupaka ovisi o primjeni i stanju kože. Na primjer, većina ljudi treba 2-3 laserska tretmana za uklanjanje dlaka, budući da je proces djelotvoran samo tijekom aktivne faze rasta folikula. Također je potrebno uzeti u obzir boju kose, kožu i stupanj tvrdoće kose.

Neki se problemi mogu riješiti u jednoj sesiji. Međutim, mnogi faktori utječu na učinkovitost svakog pojedinog postupka.

U svakom slučaju, učestalost postupaka, kao i njihov broj treba prilagoditi na temelju individualnih karakteristika svakog pojedinog klijenta.

Kako se pripremiti za laserske postupke?

 • Pacijenti koji planiraju lasersko uklanjanje dlaka 3-4 tjedna prije postupka trebali bi izbjegavati električno uklanjanje dlaka, depiliranje ili čupanje. Za ovaj postupak duljina kose treba biti 3-5 mm.
 • Izbjegavajte izlaganje suncu prije postupka.
 • Vrlo je važno razgovarati sa svojim liječnikom o željenim rezultatima, njihovoj dostupnosti i dobiti najbolje rješenje problema.

Što treba učiniti nakon postupka?

 • Bolesnici bi trebali izbjegavati izlaganje suncu ne samo prije, nego i nakon zahvata 4-6 tjedana ili do odobrenja liječnika.
 • Koristite jak krema za sunčanje (SPF 30 ili više) kada izlazite.
 • Prvih nekoliko dana nakon zahvata ne možete nanijeti piling na laserski tretiranu kožu ili je isprati abrazivnim sredstvima za čišćenje.
 • Liječnik može propisati dodatne recepte.

Zašto je sigurno?

Candela laserski uređaji opremljeni su preciznim programskim sustavom koji omogućuje da je epilacija apsolutno sigurna za pacijenta: intenzitet impulsa i vrijeme ekspozicije izračunava računalo na način da uništi korijen dlake, ali ostavi okolnu kožu netaknutom.

Lasersko uklanjanje dlaka i fotoepilacija: u čiju korist je usporedba?

Fotoepilacija je vrlo slična laserskoj metodi: ima i toplinski učinak, umjesto laserske zrake koristi se samo svjetlosna zraka. Učinkovitost emisije svjetlosti niža je od lasera, stoga pacijenti s fotoepilacijom zahtijevaju mnogo dulji tijek postupaka. Lasersko uklanjanje dlaka je daleko ispred bilo koje druge metode u smislu učinkovitosti, udobnosti i sigurnosti, te se s pravom može smatrati tehnologijom 21. stoljeća!

Mit 1. Lasersko uklanjanje dlaka treba obaviti cijeli moj život.

Uopće ne. Lasersko uklanjanje dlaka je tijek povijesti. Nakon punog tijeka sesija, koje u prosjeku traje 6-8 sjednica za tijelo i 8-12 za lice, do 90% kose je zauvijek nestalo!

Što je tu da se razumije? 100% kose ne može se trajno ukloniti modernom kozmetičkom tehnologijom. Svi mi imamo takozvane uspavane folikule koji se u nekom trenutku mogu probuditi.

Apsolutno pogrešno. Učestalost sjednica je: za lice - 1,5 mjeseci, za područje bikinija i pazuha - 2 mjeseca, za ruke - oko 2–2,5 mjeseci, za noge - oko 3 mjeseca.

Možete čak doći i do laserskog uklanjanja dlačica svaki tjedan - od toga neće biti štete, ali učinkovitost se neće ni na koji način povećati.

Mit 3. Lasersko uklanjanje dlaka je opasna "izloženost"

U stvari, ne dolazi do “zračenja” tijekom laserskog uklanjanja dlaka. To je jednostavno energija svjetlosti i topline. Dok selektivno djeluje posebno na folikule kose (ili bolje, na pigment melanin u njima). Svjetlosna energija se pretvara u toplinu - folikuli se zagrijavaju i uništavaju. Postoji lokalno zagrijavanje na razini od 2-3 mm od površine kože. I samo!

Nema utjecaja na plodnost, limfne čvorove, krvne žile, unutarnje organe i druge laserske depilacije.

Pitanje senzacija je vrlo individualno. Definitivno se može reći samo da su neki osjećaji definitivno prisutni tijekom postupka. Oni nalikuju vrlo brzoj površinskoj peckanju. Kako biste razumjeli koliko je postupak udoban, uvijek možete zatražiti probne bljeskove u zoni koju planirate epilirati.

Moderni laseri su opremljeni posebnim sustavima koji poboljšavaju udobnost postupka. Primjerice, koristimo Candela aleksandritske lasere s integriranim sustavom hlađenja kože koji koristi plin i zrak. Također je vrijedno uzeti u obzir da su na modernim uređajima postupci vrlo brzi. Na primjer, u našoj klinici radimo ukupni (duboki) bikini u 20 minuta, noge od koljena - 30 minuta, pazuha - 5-7 minuta.

Mit 5. Lasersko uklanjanje dlaka je skupo.

Gledanje kako brojati. Naravno, jedna sesija laserskog uklanjanja dlaka košta više od jedne sesije depilacije. I to je mnogo skuplje nego samo brijanje. Ali: i vosak i brijač su za život! A lasersko uklanjanje dlaka je krajnja priča. Dakle, dugoročno, laser štedi novac i vrijeme.

Osim toga, u smislu kvalitete, laser je jednostavno neusporediv s voskom i britvom. Laserom se ne urastaju dlaka, iritacija, rastuće bore, povećava se suhoća i osjetljivost kože. Koža održava glatkoću od 1-2 mjeseca ili više između sesija (ovisno o zoni). I kvaliteta života se povećava nakon prve sesije.

tekst: Tatyana Konkova

pogled: otvoreni internetski izvori, iStock

Wow efekt laserskog uklanjanja dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka - postupak je svakako učinkovit, ali rezultirajući učinak ovisi o određenim čimbenicima. Glavno pravilo: što je kosa i koža tvrđa i tamnija, to je postupak učinkovitiji i rezultat je očigledniji. Jednostavno rečeno, kosa bi trebala biti tamnija od okolne kože. Ako je kosa plava, onda ne biste trebali računati na primjetan učinak.

Načelo djelovanja

Lasersko uklanjanje dlaka je različito selektivno djelovanje. Lasersko zračenje djeluje na metu, koja je pigment. U slučaju uklanjanja dlačica, to je pigment kose, to jest melanin u žarulji za kosu. Suština postupka je sljedeća: pod utjecajem laserskog zračenja melanin se odmah zagrijava i oštećuje. Uništavajući se, ona također oštećuje cijeli luk. Kada je žarulja spremljena, oko 80% kose je u tijelu, a laser može utjecati samo na ove dlake (ostatak je u ovom trenutku u stanju mirovanja, tj. Ne u fazi rasta, pa ih laser jednostavno ne vidi). Stoga, uzimajući u obzir ovaj princip rada lasera, morate provesti laserski postupak uklanjanja dlaka: ovisno o stroju, možda će vam trebati 4 do 8 postupaka.

Popularni mitovi

Mit broj 1: lasersko uklanjanje dlaka odgovara svima

Možda je najčešći mit da je lasersko uklanjanje dlaka prikladno za svakoga. To nije posve točno. Kao što je već spomenuto, djelotvoran je kada postoji dobar kontrast između boje kose i boje kože. Ako je kosa siva, blago obojena ili ste vlasnik tamne kože, tada efektivni rezultat uklanjanja dlaka neće raditi. Također, lasersko uklanjanje dlaka neće raditi u slučaju sijede kose.

Bore za spavanje: 10 jednostavnih pravila

Mit broj 2: lasersko uklanjanje dlaka je štetno za zdravlje.

Mnogi se boje ovog postupka zbog zračenja, ali oni zbunjuju lasersko zračenje s X-zrakama. X-zrake zaista mogu biti opasne jer prodiru dovoljno duboko (to su duge zrake). Postupak laserskog uklanjanja dlaka uključivao je zrake s kratkim valovima, koji prodiru maksimalno 50 mikrona. Ovaj stupanj izloženosti koži je vrlo mali, tako da laserske zrake nemaju nikakav sustavski učinak, jednostavno rečeno: laserska zraka djeluje površno, bez dubokog uranjanja. Neugodne posljedice u slučaju laserskog uklanjanja dlaka mogu biti samo opekotine - kada se postupak provodi od strane nekvalificiranog stručnjaka koji je pogrešno postavio parametre i nesposobno obavio postupak, te ako pacijent ne slijedi preporuke liječnika.

Glavne kontraindikacije su: trudnoća, dojenje, opekline na koži, rak, vitiligo (poremećaji pigmentacije), akutne infektivne bolesti (uobičajene i na području kože tretirane laserom), kao i sklonost stvaranju keloidnih ožiljaka (tj. Ožiljci od tumora). koje strše iznad površine kože). Ovaj postupak je zabranjen kada se uzimaju određeni lijekovi, antibiotici koji mogu ugroziti fotosenzitivnost.

Važno je da uvijek zapamtite: izbjegavajte izlaganje ultraljubičastim zrakama cijeli tijek laserskog uklanjanja dlaka. Pa ipak: ne preporučuje se lasersko uklanjanje dlaka na preplanuloj ili tamnoj koži. Također je opasno provesti ovaj postupak na visokim fototipovima (fototip IV, V, VI) - to može uzrokovati opekline.

Mit broj 3: lasersko uklanjanje dlaka pomaže u trajnom uklanjanju dlaka

Rezultat postupka je individualan i ovisi o mnogim čimbenicima. Naravno, kozmetičarka pokušava ukloniti maksimalnu količinu kose bez njihovog ponovnog pojavljivanja, ali to ne može jamčiti za 100%. U 80–90% bolesnika kosa gotovo potpuno nestaje, a ostaju samo pojedinačne dlake (uzimajući u obzir idealne početne uvjete).

Rezultat također uvelike ovisi o hormonalnoj razini, jer tijekom trudnoće, na primjer, kosa se može ponovno pojaviti, jer su kose iznad gornje usne zone ovisne o hormonima. I oni se, nažalost, mogu vrlo aktivno oporaviti. Ipak, koristeći lasersko uklanjanje dlaka može postići dobre rezultate.

Neće li boljeti?

Moderni laserski strojevi za uklanjanje dlaka opremljeni su vrlo dobrim sustavom hlađenja koji daje prilično snažan anestetički učinak. Dakle, uklanjanje dlačica se prenosi vrlo udobno: čak i ako imate nizak prag boli, teško da želite pobjeći iz ureda, radeći epilaciju gornje usne.

Postupak se provodi jednom mjesečno ili jedan i pol. Nakon nekoliko dana potrebno je slijediti preporuke kozmetičara: izbjegavajte visoke temperature, ne nanosite iritante na zone epilacije, koristite sedative (na primjer, "Panthenol").

Pogledajte videozapis: BUĐENJE!!! PREVEDENO NA HRVATSKI. David Icke FULL HD 2014 (Prosinac 2019).

Loading...