Depilacija

Uklanjanje dlačica

Moda za glatku kožu došla je u Europu s istoka - čak iu antičko doba, uklanjanje dlaka smatralo se znakom estetike i dobrog ukusa. Zašto su europske žene bezuvjetno prihvatile tu palicu? Uzeli su, prije svega, higijenski aspekt i prednost glatke kože u intimnim mjestima. A kasnije su počeli uklanjati neželjenu vegetaciju na otvorenim dijelovima tijela. Koje metode uklanjanja dlaka napuniti arsenal kozmetičara danas i što metoda odabrati za sebe?

p, blockquote 1,0,0,0,0 ->

p, blockquote 2,0,0,0,0 ->

Koje se vrste uklanjanja dlačica danas koriste?

Sve postojeće metode uklanjanja dlačica temelje se na jednom principu - uništenju lukovice i zarastanju kose. Štoviše, epilacija ima značajnu razliku u ovome od depilacije, u kojoj se kosa uklanja, ali sama žarulja nije uništena. Iako mnogi smatraju da su ti procesi isti, ali uzalud.

p, blockquote 3,0,0,0,0 ->

Odabrana tehnologija za borbu protiv neželjene vegetacije, prije svega, ovisi o vašim ciljevima: uklonite kosu samo na neko vrijeme ili ih se zauvijek riješite. U prvom slučaju pristupit ćete metodama kao što su:

p, blockquote 4,0,0,0,0 ->

 • Brijanje je stari i provjereni način, nakon čega drugi dan dolazi do prodora čekinja.
 • Pucanje epilatorom ili koncem je neugodna i bolna manipulacija.
 • Kemijske metode (krema za depilaciju). Uzrokuje mnogo alergijskih reakcija.
 • Bioepilacija (depilacija, shugaring, enzim). Dobra metoda, ali nakon nepravilno izvedene manipulacije, dlačice često rastu ispod kože.

Za potpuno uklanjanje dlačica ne možemo bez metoda hardverske kozmetologije, u kojoj se razaranje folikula dlake događa pod djelovanjem različitih vrsta energije. To uključuje:

p, blockquote 5,0,0,0,0 ->

 1. Lasersko uklanjanje dlaka u kojem je zona rasta kose izložena laserskom zračenju.
 2. Fotoepilacija - zona rasta je ozračena toplinskom energijom pretvorenom iz energije svjetlosti.
 3. Elektroliza - folikuli dlaka su uništeni zbog pretvaranja električne energije u toplinu.
 4. ELOS - uklanjanje dlaka - kombinira sve vrste energije - svjetlo, laser, električni.
 5. Qool-uklanjanje dlačica - razlikuje se od uobičajenog laserskog uklanjanja dlačica selektivnim utjecajem lasera samo na same vlasi, ostavljajući kožu netaknutom.
 6. AFT-uklanjanje dlaka, u kojem postoji selektivni učinak pulsirajućeg infracrvenog zračenja na folikule kose.

p, blockquote 6,0,1,0,0 ->

Za i protiv različitih vrsta uklanjanja dlaka

Kako biste lakše sami odabrali najbolju vrstu uklanjanja dlaka ili depilacije, trebate bolje pogledati njihove prednosti i mane. Jasno je da su sve vrste uklanjanja dlaka veliki plus u tome što u samo nekoliko postupaka možete se riješiti znakova viška vegetacije dugo vremena ili čak zauvijek.

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

Metode depilacije se ne mogu pohvaliti takvom imovinom, ali ne uzrokuju nikakvu štetu za zdravlje. Nije ni čudo da su sve metode nazvale opći pojam "bioepilacija". Dakle, ispod su prednosti i mane svake tehnike, koju možete saznati više klikom na navedene veze.

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

p, blockquote 9,0,0,0,0 ->

 • najjednostavniji od svih postupaka
 • kratki učinak glatke kože, česta iritacija i urastanje dlačica

Otklon za depilaciju ili konac

p, citat bloka 10.0.0.0.0 ->

 • jeftin postupak koji djelomično uništava strukturu folikula dlake
 • bol, česta nadraženost kože i rizik od infekcije rane

p, blockquote 11,0,0,0,0 ->

 • može se raditi samostalno kod kuće, bezbolnost i brzina liječenja problemskog područja
 • učinak traje samo nekoliko dana

p, blockquote 12,1,0,0,0 ->

 • brzina zahvata i smanjenje viška kose dok se sesije ponavljaju
 • bol, kratki učinak

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

 • niska cijena i brzina
 • kratki učinak

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

 • kosa je uklonjena dugo vremena
 • tijekom nekoliko sesija, korištenje kemijskih struktura (kimotripsin, tripsin), koje mogu uzrokovati alergije, a prisutnost kontraindikacija

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

 • neinvazivna i niska bol pri izlaganju, kao i sposobnost da se dugo oslobodite vegetacije (od 2 do 5 godina)
 • tijek postupaka "pogodaka" priuštiti, a intervali između njih se sastoje od 2-3 mjeseca. Metoda ima niz apsolutnih kontraindikacija i nedjelotvorna je za svjetlu i sijedu kosu.

p, blockquote 16,0,0,0,0 ->

 • visoka učinkovitost odmah nakon prvog tretmana, sigurnost i neznatna nelagoda tijekom tretmana, odlaganje vegetacije nekoliko godina
 • visoki troškovi, potreba za nekoliko postupaka, niz kontraindikacija, kao i zabrana uporabe kozmetike na bazi alkohola nakon manipulacije

p, blockquote 17,0,0,0,0 ->

p, blockquote 18,0,0,1,0 ->

 • pristupačnija cijena u odnosu na foto i lasersko uklanjanje dlaka, kao i mogućnost trajnog uklanjanja dlaka, bez obzira na fototip i strukturu kose
 • trajanje i bol na mjestu održavanja (može biti potrebna lokalna anestezija)

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

 • bezbolnost, nedostatak oštećenja kože, trajno uklanjanje svih vrsta kose
 • visoke cijene sesija, za puni učinak, morate proći tečaj

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

 • bezbolnost i sigurnost metode, kosa zauvijek napušta kožu
 • visoki troškovi, širok raspon kontraindikacija

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

 • bezbolan, siguran, učinkovit na svim vrstama kose i zauvijek uklanjanje vegetacije
 • visoka cijena

Koju vrstu uklanjanja dlačica odabrati?

Kako saznati koja je vrsta uklanjanja dlaka bolja i koja je najbolja za vas? Za to trebate slijediti nekoliko pravila:

p, blockquote 22,0,0,0,0 ->

 • U svakom slučaju, najprije konzultirajte stručnjaka koji će procijeniti vaše zdravlje, tip kose i tip kože. Neke vrste uklanjanja dlaka mogu biti neučinkovite za vašu vrstu kose.
 • Identificirajte kontraindikacije koje se često nalaze u opisu postupaka, imate li ih? Često njihova prisutnost u pacijentu smanjuje mogućnost odabira jedne ili druge metode.
 • Treba napomenuti da se neke vrste epilacije ne mogu izvesti ako u tijelu pacijenta postoje metalne proteze ili elektronički uređaji. Osim toga, morate razmotriti jeste li alergični na neke lijekove i kozmetičke tvari.

Ako prođete kroz izbor "obrnuto", to jest, prvo možete isključiti sve metode koje se ne mogu provesti (za bilo kakvu kontraindikaciju), zatim među ostalima, bit će lako odabrati najbolji način za uklanjanje dlaka. U tom slučaju trebat će vam i pomoć kozmetologa.

p, blockquote 23,0,0,0,0 ->

Koja je metoda najučinkovitija?

Koja je vrsta uklanjanja dlaka najučinkovitija, može odrediti kozmetolog. Rezultat bilo koje metode ovisi o odabiru potrebnih parametara za izvođenje postupka i iskustvu stručnjaka. Važno je ne kršiti način rada i intervale između postupaka, posebno hardvera.

p, blockquote 24,0,0,0,0 -> p, blockquote 25,0,0,0,1 ->

Sjetite se da je svrha svake vrste uklanjanja dlaka uništavanje folikula kose, a to nije uvijek moguće u jednoj sesiji. Ne može se sva ljudska kosa trajno ukloniti. 30% svih folikula dlake je u stanju čekanja i može rasti čak i nakon punog ciklusa, pa budite strpljivi i ostvarite savršenu kožu! Sve vrijeme i trud utrošen (pa čak i novac) može se isplatiti stostruko nakon ustrajnosti i strpljenja.

Što uzrokuje aktivan rast kose na licu i tijelu?

Ponekad u nekim dijelovima tijela kod žena kosa počinje rasti. Najčešće je to zbog promjena u hormonskoj razini - dobi, tijekom trudnoće ili pod utjecajem hormonskih pripravaka. Postoji nekoliko razloga zašto žene, a ponekad i mlade djevojke na licu i tijelu, aktivno razvijaju svoju kosu.

Povećani rast kose na licu, osobito na gornjoj usni i bradi, obično je uzrokovan viškom u tijelu ženskih muških hormona - androgena. Često se to događa kod uzimanja kortikosteroida, nekih kontracepcijskih pilula ili bolesti jajnika. Također, razina androgena može se povećati s produljenim odsustvom seksualne aktivnosti, zbog čega je proizvodnja ženskih hormona suspendirana i hormonska ravnoteža je poremećena.

Ako je kosa oko bradavica počela rasti u djevojci koja je još u pubertetu, to znači da postoji genetska predispozicija za to. U tom slučaju, bez lijekova i liječenja folk lijekovima neće pomoći da ih se riješite zauvijek. Morate ih redovito brisati ili koristiti jednu od metoda uklanjanja dlaka. Ako nije bilo vegetacije oko bradavica prije, a onda se pojavilo, trebate se posavjetovati s liječnikom - u hormonalnoj pozadini žene došlo je do neuspjeha, i bolje je brzo odrediti njegov uzrok.

Povećani rast dlaka na trbuhu, rukama i nogama kod žena također se ne javlja samo tako. Ako do sada nije došlo do intenzivnog rasta, a nedavno su počele aktivnije rasti dlake na tijelu, mogući su sljedeći razlozi:

 • trudnoća je prirodna privremena hormonska neravnoteža, u pravilu, nakon završetka razdoblja dojenja, aktivni rast kose prestaje bez dodatne korekcije,
 • Hirzutizam je nasljedna genetska bolest u kojoj kosa raste vrlo aktivno po cijelom tijelu ili na njegovim pojedinačnim područjima, samo podložna izloženosti lijeku, kada se droga poništi, njihov rast nastavlja,
 • nepravilan izbor hormonskih kontraceptiva - takve lijekove treba propisati samo liječnik, nakon proučavanja hormonskog podrijetla, samoproglašavanje oralnih kontraceptiva od strane žena može uzrokovati ozbiljne povrede,
 • često brijanje - konstantno mehaničko djelovanje na kosu uzrokuje intenzivniji rast, dlake postaju krutije i guste, pa stoga i vidljive.

Epilacija ili depilacija

Da biste se riješili neželjenih dlaka na licu i tijelu, postoje samo dva načina: epilacija i depilacija. Prije svega, želimo napomenuti da su to dva potpuno različita pojma, iako ih mnogi smatraju jednim pojmom. Međutim, među njima postoji značajna razlika. Depilacija uklanja kosu za kratko vrijeme, a epilaciju dugo, pa čak i zauvijek.

Privremeno uklanjanje dlaka lako se može obaviti kod kuće. Ali neće biti moguće zaustaviti njihov rast narodnim lijekovima, a još manje ih se zauvijek riješiti. Da bi se postigao ovaj rezultat morat će djelovati radikalnije. Zato je bolje razumjeti njihove osobine i razlike.

Depilacija. Metode i indikacije

Depilacija je najpopularniji postupak kod žena za uklanjanje gornjeg vidljivog dijela kose, pri čemu folikuli dlake nisu uništeni, a rast kose ne usporava. Ovaj je postupak jednostavan i često bezbolan, ali učinak je vrlo kratkotrajan.

Ovisno o debljini kose i zasićenju pigmenta, često se događa da se vrhovi ponovno postave već 2-3 dana. A ako je kosa tamna, onda se crne točke na mjestu nekadašnje tamne i grube dlake mogu pojaviti unutar jednog dana.

Postoji nekoliko različitih metoda depilacije, od kojih se većina lako može napraviti kod kuće.

Brijanje. Rezanje vidljivog dijela kose jednim ili više noževa. Bezbolno, ali neučinkovito. Tamna i tvrda kosa brzo raste i ponovno postaje vidljiva. Može izazvati iritaciju, crvenilo i ozljede kože. Učinak traje od 1 do 3 dana, a neki moraju to činiti svakodnevno. Preporuča se ženama za brijanje na licu!

Krema za uklanjanje dlaka. Blaženija metoda, koja se često bori s brkovima na licu. Na površinu kože nanosi se posebna krema koja uništava strukturu kose i omekšava je. 10-20 minuta nakon nanošenja, vegetacija se lako uklanja plastičnom lopaticom. Učinak traje do 7 dana. Ako to činite redovito, postaju tanji i krhkiji, lakše ih je ukloniti.

Nit za depilaciju. Dlake se izvlače pomoću upletenih niti i upotrebom posebnih tehnika. Postupak je dobar ako ga provodi iskusni stručnjak. Tada rezultat traje 2-3 tjedna. Ako ovu tehniku ​​samostalno primijenite na pogrešan način, kosa se ne otkida, nego je odrezana koncem, a zatim brzo raste.

Depilacija voskom. Također se može obaviti kod kuće ili u kozmetičkom salonu. Dlake su prekrivene slojem rastopljenog voska, a zatim se nakon stvrdnjavanja uklanjaju s površine kože zajedno s voskom. Bolan postupak, osobito na mjestima s tankom i osjetljivom kožom. Nakon toga često ostaje iritacija i crvenilo, s tijesno smještenim kapilarama - čak i modricama. Utjecaj od 2-4 tjedna, ovisno o debljini i intenzitetu rasta. Uz redovitu uporabu, kosa postaje tanja i slabija, može rasti pod kožom.

Shugaring. Mehaničko uklanjanje dlačica sa šećernom pastom. Manje bolan i manje traumatičan način od depilacije voskom. Pogodno za intimna mjesta, depilaciju na licu, za osjetljivu i tanku kožu. Međutim, potrebno je više vremena i ne može se ukloniti previše grube dlake. Tada je bolje kombinirati ga s drugom metodom depilacije.

Domaći proizvodi za uklanjanje dlaka s lica

Ljepote su se stoljećima borile s fluffom na licu kuće koristeći potpuno različite metode, koje ponekad izgledaju barem apsurdno. Pokušali smo napraviti izbor najučinkovitijih, a početi ćemo s najpopularnijom metodom - uklanjanje dlaka s konca, Sustav je potpuno isti kao i kod uklanjanja madeža. Vi samo trebate povući zahvaćeno mjesto koncem i ostaviti ga nekoliko sati. Dno crta je da je protok krvi u području kože je worsening, koji je glavni faktor u Ćelavost. Ali morate slijediti popularne upute:

 1. Obavite postupak prema fazi mjeseca (u mjesecu koji se smanjuje), Osloboditi se kose
 2. Ne provodite nikakve manipulacije s krvlju (uključujući i njezino "zatvaranje" koncem) tijekom menstruacije ili trudnoće,
 3. Ne možete povući dlake djeteta ili tinejdžera,
 4. Izbjegavajte ovu metodu za gljivične ili kronične bolesti dermisa (psorijaza, lišavanje).

Također morate znati kako dodati niti. Postoji nekoliko njih:

 1. Otarasimo konac, preklopimo ga na pola,
 2. Najučinkovitiji po mišljenju naših baka je vezati kosu križem (dijagonalno omotati konac oko lica),
 3. Vezite konac ili konopac u jednom skretanju, bez da ga iscijedite (djeluje učinkovito s malim dlačicama).

Ako znate kako uklonite dlake na licu s kalijevim permanganatom - Veoma ste sretni, kažu, pa su se riješili neželjene vegetacije u vrijeme kada je na policama bilo samo žitnih pahuljica. Sada je malo teže kupiti kalijev permanganat, ali ako je to bilo moguće, naš će recept biti od velike pomoći. Na litru vode, uzmite žlicu manganovog praha, dobro promiješajte, voda bi trebala biti bogate ružičaste boje. Ovim likom dvaput dnevno utrljavamo lice.No, metoda ima značajan nedostatak - lice će steći za neko vrijeme vrlo "ružičaste" boje. Možemo preporučiti uklanjanje dlaka kao sličnu metodu. jod, Apsorbira se brže u kožu i korisnije je za tijelo kao cjelinu.

Moguće je trajno uklanjanje dlaka s kuće perhydrol mast, Lako se priprema, a njegova učinkovitost je mnogo bolja od peroksida. Trebamo: žlicu lanolina, žlicu perhidrola i pola žlice vazelina. Sve je pomiješano i primijenjeno na problematično područje. Isprva će kosa primjetno posvijetliti, a kasnije će početi aktivno ispadati. Sličan rezultat dobiven je metodom s hidroperitom i amonijakom. Ova odluka ne pomaže tamne i guste dlake, ali za svijetle djevojke će biti samo spas.

Učinkovito uklanjanje dlaka s lica zauvijek u žena po narodnim metodama ne podrazumijeva uvijek mogućnosti korištenja bilja ili praznovjerja. Postoji jedna prilično bolna, ali vrlo djelotvorna - električno uklanjanje dlaka, Postupak se lako provodi kod kuće s posebnim uređajem - epilatorom. Uređaj je često opremljen posebnom mlaznicom koja radi samo u nazolabijskom području. Ako ne postoji takva jedinica, neželjena vegetacija se može iskopati. pinceta, Pinceta će također postati nezamjenjiv alat u borbi protiv pojedinačnih dlaka na licu, na primjer, na bradavicama ili madežima.

Pomaže pri uklanjanju voska s lica, ali ovdje morate biti izuzetno oprezni, jer se cijeli postupak izvodi vrućom otopinom. Uz pomoć voska, brzo se možete riješiti kose 4 tjedna, ali postoji vjerojatnost urastanja kose. Naravno, ovo je neugodan fenomen na licu i ne može se izostaviti s jednom iglom, tako da kožu treba pripremiti prije postupka:

 1. Napravite voćne oljuštenja,
 2. Nanesite prikladne maske: vrhnje, kefir, jaje,
 3. Nahranite kožu kremom koja se mora isprati prije zahvata.

Pojednostavite postupak pomoći će shugaring šećera. Kao što se sjećamo, šećer je univerzalna komponenta koja doprinosi regeneraciji kože, njenom čišćenju od mrtvih i starih stanica. tj Više ne morate trljati dermis prije epilacije lica.

Krema za uklanjanje dlaka na licu

Također je moguće neželjene kreme za uklanjanje dlačica, Za lice postoje posebni alati koji ne trebaju uporabu lopatice ili alata. Jednostavno je: primijeniti, zadržati, isprati. Vrlo je važno djelovati strogo u skladu s uputama i pred-testirati kožu na alergijske reakcije. U zaslugama metode je vrlo lako samostalno provesti bez prethodne pripreme.

Rečeno je da je trljanje problematičnih područja vrlo učinkovito. soda, Brkovi pod utjecajem tog kemijskog elementa su rijetki, a dlake krhke. Postupno padaju i više ne rastu. Sličan učinak i trljanje kože s aspirinom ili rivanolom, nakon što derma nakon ovog lijeka postane elastičnija i svježa, izgled se poboljšava. No, treba imati na umu da je rivanol vrlo jak alergen i nije pogodan za svakoga.

Video: uklanjanje dlaka s posebnim epilatorom

uklanjanje dlaka. Metode i njihove značajke

Epilacija je postupak uklanjanja dlaka u kojem se uklanja ne samo njegov vidljivi dio, već se uništava i folikul dlake zbog čega se njihov rast značajno usporava ili prestaje. Često je ovaj postupak vrlo bolan i zahtijeva uporabu lokalne anestezije. Stoga, u pravilu, to se provodi u kozmetičkim salonima od strane iskusnih stručnjaka.

Ovisno o odabranoj metodi, možete se čak i trajno riješiti viška kose na licu i tijelu. Postupci se značajno razlikuju po troškovima i učinkovitosti. Osim toga, svaka od njih ima brojne značajke i kontraindikacije.

Slijedi kratak opis glavnih metoda uklanjanja dlačica:

 1. Električna (termoliza). Daje vam mogućnost da se trajno riješite neželjenih dlaka. U svaku folikul dlake naizmjenično se ubacuje posebna igla koja ga kaucira. Kako folikul umire, kosa na ovom mjestu više ne raste. Postupak je bolan i zahtijeva lokalnu anesteziju. U jednoj sesiji moguće je liječiti malu površinu kože.
 2. Epilacije. Uništavanje folikula dlake pod utjecajem visoko-impulsne ne-monokromne svjetiljke. Pigment za bojenje kose, melanin, sposoban je provoditi svjetlo koje se nakuplja, zagrijava folikul i uzrokuje zgrušavanje krvi. Kosa ne dobiva prehranu i umire. Učinak ovisi o debljini kose i njihovoj boji. Nakon zahvata, rast kose zamjetno se zaustavlja, ali nisu svi folikuli potpuno uništeni. Za potpuno uklanjanje potrebno je nekoliko ponavljanja. Nažalost, postupak je neučinkovit za laganu kosu.
 3. Laser. Zapravo, postupak je sličan fotopilaciji, ali je učinak na folikul mnogo jači, jer se provodi koncentriranom i usko usmjerenom zrakom svjetla ultra visokog intenziteta. Nije pogodan za laganu i obojenu kosu, ima mnogo kontraindikacija. To se provodi samo u salonu od strane obučenog stručnjaka. 2-3 dobro provedena postupka omogućuju vam da se zauvijek riješite kose.
 4. Enzimska. Od svih vrsta uklanjanja dlaka je najlakše i najbezbolnije, međutim, to bi trebalo biti učinjeno u kabini. Na dlakavom dijelu kože primjenjuje se poseban sastav enzima. Oni uništavaju ne samo strukturu kose, ali i pod utjecajem posebnog uređaja koji se koristi za liječenje kože nakon nanošenja preparata, uništiti folikule kose. Parametri utjecaja strujnih impulsa na kožu odabrani su pojedinačno ovisno o debljini i boji kose.

Sada kada imate ideju o svim osnovnim načinima uklanjanja neželjenih dlaka, možete sigurno odabrati onu pravu. A ako imate bilo kakvih pitanja, bolje je kontaktirati stručnjaka.

Nemojte pokušati da biste dobili osloboditi od kose u nepotrebnim mjestima zauvijek barbarski "narodnih lijekova" - spaljivanje ih sa solnom kiselinom, tinkture raznih biljaka ili koncentrirani perhidrol. Osim teških opeklina i dugotrajnih bolova, nećete postići ništa. Na tom mjestu može biti ožiljak s kojeg će dlake rasti s novim intenzitetom.

Metode u kozmetičkim salonima

Čak i najučinkovitije metode kućnog uklanjanja dlačica ne mogu se usporediti u kvaliteti s salonskim metodama. U prvom redu lasersko uklanjanje dlaka na tijelu i licu. Gotovo je bezbolan, ali iznimno učinkovit. U međuvremenu, morate reći o broju postupaka. Za njihovo lice 4-6 je dovoljno, ali sve pojedinačno. Ako liječnik kaže da trebate 10 postupaka - trčite, to je prijevara.

Sličan način - uklanjanje ultrazvuka dlake na licu u području brkova. Uz pomoć vibracija žarulje izlaze iz gnijezda i ispadaju. Naravno, nakon prve procedure, dlake će i dalje rasti, ali će biti manje vidljive i mnogo tanje.

Fotoepilacija dlake na licu

Vrlo sličan postupak za lasersko uklanjanje dlaka - fotopilacija kose, radi za djevojčice bilo koje vrste boje. Podsjetimo se da laser vrlo rijetko pomaže plavušama, samo „ne primjećuje“ svijetle niti. Fotografsko odstranjivanje neželjene vegetacije provodi se posebnim aparatom koji se može prilagoditi određenoj vrsti kose.

Tu je i kemijsko uklanjanje dlaka, za koje se koristi tvar - akrinol. Na kožu se nanosi posebna otopina, njezino djelovanje vrlo je slično radu kemijskog pilinga za lice, doprinosi gubitku folikula dlake i usporava njihov ponovni razvoj.

elektroliza To pomaže da biste dobili osloboditi za dugo vremena, ne samo iz kose, ali i od žarulja. Ova metoda se provodi posebnim laserskim i pincetama. Pomaže kod debele dlake na licu, dlačice se uklanjaju u bilo kojoj boji, veličine od 4 mm.

Elektroliza na bazi volframovih niti može se smatrati pomalo zastarjelom.

Tu su i mnoge opcije koje se koriste u salonima bez lijekova. Neki od njih su Tibetanski načini, To je uglavnom bioepilyatsiya - nanošenje na tijelo premaza posebne otopine ili izvarka, što pridonosi gubitku kose. Mnoge suvremene zakrpe protiv neželjenih dlaka napravljene su na temelju takvih prirodnih sastojaka, a možda je to i najsigurnije uklanjanje dlaka.

Za praktičnost naših čitatelja napravili smo mali pregled ureda i salona koji pružaju usluge uklanjanja neželjenih dlaka. Trošak u tablici pokazuje prosjek za grad, cijene mogu varirati.

Nadamo se da će naše preporuke pomoći u određivanju izbora salona i grada za uklanjanje dlaka.

Nekoliko riječi u zaključku

Prije ovog postupka potrebno je uzeti u obzir sve posljedice određene metode. To može biti hrapavost lica, kao nakon laserskog poliranja, pustula, pigmentacija pojedinih područja i tako dalje. Jednom i zauvijek, u jednoj proceduri nemoguće je ukloniti dlake na licu, bez obzira na odgovore, pa se odredi.

Pred-posjetite tematski forum na kojem djevojke raspravljaju o prednostima i manama različitih opcija. Zapamtite, prije postupka, ne ljuštite kožu grubih abrazivnih čestica: badem, šećer ili kavu.

Također možete pročitati:

Brijanje: za svakoga i za svakoga

Počnimo s brijanjem. Brijanje je prvi i najjednostavniji način uklanjanja viška kose. Za to se koriste električni brijači ili britve.

Za ekstravagantne gospodu, postoji prilika da se obrije "opasan" britva i osjeća se kao pravi 007 agent, a za muškarce koji se ne smatraju superspy agentima, uobičajena sigurna mašina, možda čak i jednokratna, je u redu. Dame preferiraju strojeve posebno dizajnirane za žene.

Načini brijanja podijeljeni su na dva dijela: suhi i mokri. Za suhe obrijane električne britve, za sve ostale opcije, koža treba biti hidratizirana, kosa omekšana i kako bi se olakšalo klizanje koristite poseban alat.

Električni brijači

Električne britve uglavnom koriste muškarci, jer su pogodnije za brijanje tvrde kose, tj. Za čekinje. Ženski električni strojevi za brijanje mnogo su manje popularni, iako su zastupljeni na tržištu u nekim količinama.

Neki modeli električnih epilatora isporučuju se s mlaznicama za brijanje posebno osjetljivih područja i, u pravilu, ova glava za brijanje je sasvim dovoljna za žene.

Modeli električnog brijača su različiti: s jednom ili više glava, mobilnim ili stacionarnim, napajanjem iz mreže ili s baterijama.

Sve one imaju jednu važnu prednost: suho brijanje eliminira potrebu za kupovinom svih vrsta kozmetike, sam proces ne zahtijeva prisustvo vode u blizini, što je pogodno u “planinarenju”, na primjer, u vlaku, na poslovnom putu. Pogotovo ako je moguće koristiti aparat za brijanje na baterijama.

Druga značajna prednost električnog brijača je da se tijekom njegove uporabe isključuju posjekotine i ozljede kože, osjećaji iz postupka su ugodni, a sama brijanje je prilično čista. Iritacije nakon električnog brijača gotovo su odsutne. Međutim, vjeruje se da ženske britve iz nekog razloga rade lošije od muških.

Nedostatak električnog brijača je da kosa nakon što raste gotovo odmah. Neki muškarci moraju se brijati dva puta dnevno. Pa, naravno, ako brijač nije opremljen baterijama, onda bez električne utičnice neće ga koristiti.

Britve za brijanje

Konvencionalne britve za brijanje češće su od električnih britvi. Stroj i srodni proizvodi mogu se kupiti gotovo svugdje. To, kao i relativna jeftina britva, objašnjava njihovu popularnost. Netko u osnovi koristi samo jednokratne strojeve - prikladne, jeftine i higijenske. Drugi, naprotiv, stječu skupi stroj, na koji je potrebno povremeno kupiti zamjenjive blokove.

Britve za brijanje prikazane su u velikom asortimanu: jednokratne i višekratne, monolitne i plutajuće glave, suhe i vlažeće trake, glatke i uzdignute češljeve za kosu, s jednom, dvije ili čak tri oštrice.

Britva za jednokratnu upotrebu dobiva se mnogo brže, tako da je malo vjerojatno da će je moći koristiti mnogo puta bez opasnosti od oštećenja kože ili uzrokovanja infekcije. Strojevi s izmjenjivim glavama traju dulje, ali ih je potrebno mijenjati barem jednom tjedno ili dva.

Kosu možete obrijati bilo gdje na tijelu, ali zbog opasnosti od urezivanja i urastanja kose, nije preporučljivo koristiti ih u bikini zoni i brižljivo brišite pazuha. Nedostatak strojeva za brijanje isti je kao električni brijač - kosa brzo raste, osim nevjerojatno bodljikava.

Proizvodi za brijanje

Prije brijanja na kožu se nanosi bilo koji "klizavi" proizvod - sapunica, gel za tuširanje, balzam za kosu, ali optimalno - posebna krema, gel ili pjena. Kosa je obično obrijana protiv rasta - ispada da je čišća, ali rast je sigurnija i koža je manje iritirana. Ako kosa ima tendenciju rasta, kožu treba očistiti nekoliko dana prije i nakon brijanja. Poželjno je obrijati se ujutro, dok je koža „odmarana“, ali to ne biste trebali učiniti neposredno prije odlaska na plažu ili bazen.

Nakon brijanja nanesite umirujuću hidratantnu kremu koja će ublažiti iritaciju i spriječiti upalu kože. Sredstva "nakon brijanja" obično sadrže hlađenje mentola i dezinfekciju aditiva.

Valja napomenuti, ova metoda depilacije uglavnom za kućnu uporabu. Uz iznimku muškog brijanja - ova usluga dostupna je u gotovo svakoj brijačnici. Briga "oprez" je trend posljednjih nekoliko godina, au salonima se pretvara u pravi spa postupak za muškarce. Izdanje cijena - 1000 - 1500 rubalja za pola sata užitka.

Opasan brijač za individualnu uporabu je u rasponu od $ 80-120, asortiman strojeva je predstavljen u širokom rasponu opcija - od jeftinih jednokratnih setova za 75 rubalja do ergonomskih modernih sustava s rezervnim trakama u vrijednosti do 1.500 rubalja.

Ženski strojevi, po pravilu, koštaju nešto više od muških, kao i zamjenjive glave za njih, iako su kazete jednog ravnala obično podjednako pogodne i za muške i za ženske strojeve (možete spasiti žene).

Sredstva za i nakon brijanja također se razlikuju u velikoj raznolikosti: od vodećih kozmetičkih marki u vrijednosti od nekoliko tisuća rubalja do jeftinih domaćih linija koje koštaju jednu ili dvije stotine. Najekonomičniji i dugotrajniji proizvod za brijanje smatra se gelom, a balzama, krema i losiona nakon brijanja najveća potrošnja tekućeg losiona.

Kemijska depilacija kose

Budući da smo se preselili u kozmetiku, usredotočit ćemo se na depilacijske kreme. Kemijski depilatori su također dostupni u obliku gelova, sprejeva, aerosola. Oblik u ovom slučaju nije važan, a formula ima najneposredniji.

Sastav uključuje kalcij ili kalij tioglikolat, koji kemijski uništava proteinske veze unutar kose, što omogućuje da se ukloni poluotvorena kosa s površine kože.

Kreme za depilaciju dostupne su za različite dijelove tijela i različite strukture kose - uzimajući u obzir povezane čimbenike, proizvod sadrži različite koncentracije aktivne tvari i određuje vrijeme izlaganja. Moderni proizvođači obogaćuju depilatore raznim aditivima: vlažeći, vitaminski, biljni ekstrakti.

Budući da je depilator kemija, važno je da krema ne dođe u kontakt sa stranim tvarima na koži. To jest, ni prije ni poslije zahvata na tijelu ne bi trebalo biti kozmetike.

Prije depilacije preporučuje se ne samo dobro oprati područje liječenja, nego i čišćenje od masnoća i mrtvih stanica pomoću pilinga ili tvrdog krpe za pranje. Poželjno je pariti kožu pod tušem ili se okupati. Nakon zahvata također ne možete nanositi kozmetiku tako da ne reagiraju s ostacima kreme za depilaciju.

Prije prve uporabe potrebno je u roku od 24 sata provesti kožni test na alergije, a ako je sve u redu, možete nastaviti s postupkom uklanjanja dlačica. Krema se nanosi na mjesto depilacije i ostavlja na koži da utječe na kosu u razdoblju koje preporuča proizvođač u uputama, obično 4 do 5 minuta.

Za to vrijeme, ako alat ima željeni učinak, kosa se sklapa na površinu kože i izgleda kao da je izgorjela. Takva kosa može se lako ukloniti zajedno s ostacima kreme. Ostrugana kosa s posebnom lopaticom, stroj, spužva - koja je pričvršćena na paket.

Ova metoda je osobito dobra za osjetljiva područja kao što su bikini ili pazuha. Depilacijska krema djeluje učinkovito, kosa nakon nanošenja počinje rasti nakon 2 do 5 dana, ovisno o individualnim karakteristikama, dok je vrlo mekana, mršava i mršava. Sastav nekih proizvoda uključuje tvari koje usporavaju rast kose.

Ali postoje i nedostaci ove metode, a ima ih dosta:

 • proizvodi za depilaciju obično ne zadovoljavaju one koji imaju tvrdu tamnu kosu - ili uopće ne rade, ili ostavljaju velike "ćelave točke" kose,
 • učinak kemijske depilacije je kratak i malo premašuje učinak brijanja,
 • moguće urastanje kose pod kožu,
 • vidljive crne točke mogu ostati na mjestu uklonjene dlake,
 • kreme obično imaju neugodan miris, koji nije prigušen nikakvim dodacima parfema, a miris dugo traje na tretiranoj koži,
 • depilatorna krema brzo propada i zahtijeva pridržavanje uvjeta skladištenja, čime se krši njegova učinkovitost,
 • Možda neželjeni učinci na kožu i nokte, čak iu odsutnosti alergijskih reakcija: opekline, svrbež, iritacija, suhoća,
 • Kemijska depilacija, za razliku od brijanja, ima impresivan popis kontraindikacija, kao što su trudnoća, dermatološki problemi, kožne lezije i tumori na njemu,
 • krema se ne smije koristiti u blizini sluznice, kako bi se izbjeglo prodiranje aktivne tvari u oči, nos, genitalije,
 • Ne možete prekršiti upute za korištenje alata, inače neće imati željeni učinak ili uzrokovati nuspojave (ako pretjerate kremu više nego što bi trebao biti).

Nesumnjive prednosti kemijske depilacije uključuju jednostavnost i nisku cijenu. Krema se može kupiti u rasponu od 100 - 300 rubalja, i dovoljno za nekoliko aplikacija. Ova metoda je potpuno bezbolna, što je važno, osobito kada se koristi u osjetljivim područjima.

bioepilyatsiya

Što trebate zaboraviti, koristeći sljedeće metode depilacije, tako je bezbolno. Takozvana bioepilacija uključuje dvije vrste - depilaciju i shugaring. Ako je na ruskom, onda je to depilacija s voskom i šećernom pastom.

Važno je napomenuti da bioepilacija ima kontraindikacije, osim onih koje su već navedene za kemijsku depilaciju:

 • onkologija,
 • dijabetes melitus
 • živčane i mentalne bolesti
 • keloidna bolest
 • poremećaji krvarenja,
 • proširene vene i tromboflebitis,
 • bolesti srca
 • infekcija.

Ove kontraindikacije povezane su s traumom i visokom razinom boli tijekom zahvata.

Depilacija depilacije kose (depilacija voskom)

Vosak depilacija za danas, možda, najtraženiji usluga brojnih kozmetičara. Prednosti ove metode je teško precijeniti: brzo, pouzdano, učinkovito, dugo vremena (relativno, naravno). Jedna stvar je loša - boli, ali ne možete podnijeti samo da bi dobili glatku kožu, čak 3 do 4 tjedna.

Metoda se temelji na uklanjanju dlaka s kože voskom u mješavinama. Oni uključuju komponente prirodnog i sintetičkog porijekla: drvene smole, pčelinji vosak, kao i parafine i druge proizvode rafinerije.

Sastav voska i omjer određenih sastojaka ovise o svojstvima smjese: točki taljenja, viskoznosti i tako dalje. Ovisno o tretiranom području i karakteristikama kože i kose na ovom mjestu, koriste se različiti spojevi koji sadrže vosak.

Kruti vosak se otopi u vrućem stanju prije upotrebe, a mekane smjese su već u polutekućem obliku i koriste se za toplu i hladnu depilaciju. Sastav može uključivati ​​različite aditive koji su korisni za kožu: ulja, ekstrakti, ekstrakti iz biljaka, vitamini.

Depilaciju voska možete koristiti sami, kod kuće. Da biste to učinili, oni kupiti gotove trake s voskom premaz, obično odvojeno za svaku zonu - veličine i učinkovite kompozicije razlikuju od trake različitih namjena.

Trake voska se zagrijavaju toplinom ruku, lijepe na kožu u smjeru rasta kose, a zatim ometaju oštrim pokretom "protiv dlake". Nakon takve depilacije ostaci voska se očiste uljnim agensima. Voskaste trake su prikladnije za depilaciju malih dijelova lica i tijela.

Vosak, koji se prodaje u staklenkama i kazetama, zahtijeva zagrijavanje na temperaturi od oko 38 ° u posebnom uređaju ili u vodenoj kupelji. Ova metoda je radno intenzivnija i nije pogodna za samostalno korištenje, no uspješno se koristi u kućnim uvjetima iu salonima ljepote.

Topli vosak omogućuje brzo i učinkovito procesuiranje velikih dijelova tijela, kao što su noge. Uklanjanje dlačica nastaje lijepljenjem na sloj voska, koji je već nanesen na kožu, posebnim tkivom ili trakama od papira i njihovim oštrim otvaranjem.

Vrući vosak za depilaciju namijenjen je samo za profesionalnu uporabu. Vruće depiliranje zahtijeva posebne vještine i obuku. Vosak se topi pola sata i zagrijava na temperaturu od oko 42 °.

Vosak se nanosi na kožu dok je vruć i nakon hlađenja se ohladi s kosom. Takav vosak može "uzeti" bilo koju kosu bilo kojom krutošću zbog svoje guste strukture, koja čvrsto drži dlake. Osim toga, vrući vosak otvara pore na koži, pari je, što postupak čini malo manje bolnim, što je posebno važno za osjetljiva područja tijela.

Nedostaci depilacije voskom uključuju:

 • osjetljivost
 • alergični na vosak i nadraživanje kože nakon zahvata,
 • opekline,
 • urastanje kose, promjene svojstava kose zbog trajne ozljede žarulja,
 • prisutnost kontraindikacija.

Da biste smanjili nuspojave i povećali učinkovitost depilacije voskom, morate se pripremiti za to: rastu dlake do 4-5 mm, ljuštenjem kože uoči, ne koristite kreme i losione prije zahvata, nemojte nanositi kozmetiku.

Vole depilaciju i optimalan omjer cijene i kvalitete: trošak kupnje voska za kuću ili za provođenje postupka kod kozmetičara je mali (od 100 rubalja za trake do 1000-1500 za depilaciju u salonu), a kvaliteta uklanjanja je visoka. Produžite učinak depilacije, ako se primjenjuje nakon zahvata, što usporava rast kose.

Shugaring - depilacija kose sa šećerom

Druga vrsta bioepilacije je depilacija slatkom pastom. Tehnika šećerne depilacije analogna je vosku - nanošenje sloja kompozicije na kožu i uklanjanje zajedno u kosi trakom tkanine ili izravno rukama. Za razliku od depilacije voskom, kada se shugaring uklanjanje dlaka izvodi u smjeru njihovog rasta, čime se smanjuje rizik od urastanja.

Profesionalna šećerna pasta proizvodi se industrijski, prodaje se u limenkama i zagrijava na toplo stanje prije uporabe. Ručna oprema, kao i kućno shugaring se obavlja uz pomoć karamele ili fito-smole na bazi meda. Takva pasta se ne zagrijava, već se proteže u rukama, poput gline, a nanosi se na željeno područje.

Depilacija šećera ima iste prednosti kao i vosak. Osim toga, ima i dodatne prednosti:

 • manje boli u odnosu na depilaciju,
 • nedostatak urastanja kose,
 • nedostatak alergijskih reakcija i iritacija,
 • minimalno oštećenje kože
 • ručna tehnika je prikladna za korištenje na teško dostupnim dijelovima tijela,
 • ostaci šećerne paste lako se isperu vodom,
 • nema potrebe za rastom kose do 4-5 mm, shugaring uklanja čak i najkraće dlake.

Trošak gotovih shugaring traka je 300 - 400 rubalja, šećerne paste - 700 - 1500 rubalja. Kozmetičke usluge za depilaciju šećera - 400-500 rubalja na licu, od 1000 do 2500 rubalja za jednu zonu na tijelu.

Da biste uštedjeli na samo-depilaciji, možete koristiti "domaću" karamelu za shugaring. Na primjer, skuhajte gusti sirup od 10 žlica šećera, 1 žlicu vode i sok od pola limuna. Smjesa treba kuhati na laganoj vatri, miješajući 10 minuta nakon ključanja, dok se ne pojavi zlatno smeđi i karamelni miris.

Zatim treba ohladiti karamelu i, bez čekanja da se stvrdne, uvući šećernu kuglicu u ruke, istegnuti je u ruke i razmazati je “na krzno” na koži. Zatim morate otkinuti sloj paste na rast kose i, ako je potrebno, ponoviti postupak prije uklanjanja svih dlaka. Jedna se lopta može koristiti dok se ne počne držati za ruke.

Alternativni načini

Nekoliko riječi o drugim poznatim metodama depilacije.

Jedna od tih metoda, manje uobičajena - uklanjanje dlačica pomoću trenja. U osnovi, takva depilacija se koristi na rukama i nogama: poseban set za abrazivnu depilaciju, sitnozrni brusni papir, plavuša se postupno „briše“, čineći kožu glatkom 1-2 dana.

Ova metoda je bezbolna, ali može uzrokovati neugodnost, djeluje na tanke, slabe kose. Uklanjanje tvrde kose na ovaj način je malo vjerojatno da će uspjeti. Brusna depilacija nije pogodna za osobe s osjetljivom kožom.

Depilacija pincetom ili svilenim koncem često se koristi i svima je dostupna. Njegova posebnost je što praktički nema kontraindikacija, međutim, češće se koristi za uklanjanje pojedinačnih dlaka ili za depilaciju malih dijelova kože (brkovi, obrve) kod kuće.

Upotreba električnog epilatora ima sličan princip rada, ali omogućuje korištenje velikih dijelova tijela, ali se ne preporuča koristiti na licu.

Uklanjanje dlačica na licu (trajno i privremeno) - TOP-8 metode

Uklanjanje dlaka s lica može se obaviti na nekoliko načina. Određeni kriteriji utječu na izbor određene metode.

To će biti dugoročni rezultat, bez obzira na to je li postupak ugodan, koji se alati koriste za uklanjanje viška vegetacije.

Pročitajte o najpopularnijim metodama, njihovim značajkama, prednostima i nedostacima u ovom članku.

Klasično brijanje (za i protiv)

Ova metoda uklanjanja dlaka s lica izvodi se kod kuće. To je vrlo jednostavno, ne zahtijeva nikakve posebne troškove, a istovremeno je vrlo učinkovit.

Za uklanjanje vegetacije koriste se strojevi, trimeri, strojevi za brijanje.

Nakon rezanja kose, korijen mu ostaje unutar kože. Stanice folikula dlake aktivno stimuliraju rast kose, pa se nakon 1-2 dana na licu pojavljuje čekinja.

Da bi se spriječila iritacija, suhoća, ozljeda kože, preporuča se započeti brijanje kose prema njihovom rastu uz uporabu posebne kozmetike za brijanje. I tek nakon toga obrijati se protiv rasta, kako bi postigli savršenu glatkoću.

Ako vlasi imaju povećanu ukočenost i tamnu boju, brijanje će biti vidljivo odmah nakon zahvata.

To je slučaj kada glatko obrijana koža muškog lica dobije plavičastu nijansu u području rasta kose. Zato je ova metoda najpogodnija za uklanjanje dlaka s lica kod muškaraca.

Osim toga, brijanje dlačica u usnama, bradi, jagodicama, vremenskim područjima, dovodi do njihovog zadebljanja i povećane gustoće. Stoga, ako žena barem jednom obrije lice, tada će se suočiti s potrebom da ponavlja ovaj postupak iznova i iznova.

dostojanstvomane
Omogućuje brzo i učinkovito uklanjanje dlaka s lica,Kratkoročni rezultat
Jedan od najjeftinijih i najpovoljnijih metoda uklanjanja dlaka.Mogućnost ozljede, iritacija kože,
Zgušnjavanje i zatamnjenje vegetacije nakon prvog brijanja,
Pogodno samo za muškarce.

Mehaničko vađenje (pinceta i navoji)

Ovom metodom podrazumijeva se uporaba pinceta ili konca.

Upotreba pinceta je poželjna ako višak dlačica na licu raste pojedinačno. Na primjer, ispraviti oblik obrva ili ukloniti vidljive dlake u bradi, iznad gornje usne.

Postupak je popraćen malom nelagodom. U procesu izvlačenja kose oštećuje se folikul. Kao rezultat toga, njegova aktivnost je potisnuta, a rast kose je usporen. Učinak može potrajati nekoliko tjedana.

Preporuča se zgrabiti kosu u korijenu, što je moguće bliže koži, kako bi se spriječilo njezino lomljenje i očuvanje žarulje unutar kože.

Jedna učinkovitija metoda mehaničkog djelovanja na vegetaciju je trodimenzionalnost. Metoda uključuje uporabu konca, tkanog na poseban način.

Petlje zahvaćaju kosu u korijen i izvlače se s žaruljom. Tehnika uklanjanja dlaka s lica možete pogledati na videu.

Za razliku od pincete, trushing vam omogućuje da se riješite nekoliko dlačica u isto vrijeme, uključujući i pištolj. Zbog toga je postupak mnogo brži i učinkovitiji.

Prednosti mehaničkog uklanjanja:

 • univerzalnost - pogodna za uklanjanje dlačica, bez obzira na njihovu tvrdoću i boju,
 • može se obavljati kod kuće iu kabini,
 • trajni i dugotrajni učinak.

 1. Možda lagana iritacija.
 2. Bolni osjećaji tijekom postupka.
 3. Da biste uklonili dlake na licu, nit mora ovladati tehnikom ispravnog uvijanja.

Krema od meke depilacije (4 plus i 4 minus)

Depilacijske kreme uklanjaju vegetaciju otapanjem keratina u vlasi. To se radi pomoću sljedećih kemikalija u sastavu:

 • tioglikolatni sulfidi i soli uništavaju vlasište, slabe vezu između proteinskih lanaca,
 • natrijev hidroksid ili kalcij - omekšava kosu, stvara alkalno okruženje, što olakšava prodiranje tioglikolata.

Kreme eliminiraju vegetaciju apsolutno bezbolno. Brzina otapanja štapa ovisi o koncentraciji aktivnih tvari i debljini same kose.

Ima manje aktivnih sastojaka u depilaciji lica kako bi se spriječila iritacija kože.

Folikul ostaje netaknut, tako da je učinak kratak. No, to je malo duže nego nakon brijanja (od 3 do 5 dana), jer aktivne tvari prodiru u kožu i uništavaju kosu ne samo na njenoj površini.

Osim toga, kako bi se usporio rast kose, proizvođači dodaju posebne sastojke (tvari biljnog i sintetskog podrijetla).

Depilacijske kreme mogu uzrokovati ozbiljne alergije, pa se prije nanošenja preporuča provesti alergijski test na savijanje laktova.

dostojanstvomane
bezbolan,Neugodan miris
Sastav sadrži hidratizirajuće, vitamine, biljne ekstrakte koji sprječavaju suhoću, upalu, iritaciju,Vjerojatnost alergija
Povoljna cijena.Loše se suočava s tvrdom kosom
Nema rizika od oštećenja kože kao što je brijanje (ogrebotine, posjekotine, mikro ozljede)Neujednačeno uklanjanje dlaka.

Pakao stroja (epilator)

Uređaj je električni uređaj koji hvata dlake i izvlači ih iz korijena rotirajućih i susjednih diskova.

Za razliku od epilatora za tijelo, uređaj za lice ima nekoliko razlika:

 • manja epilacijska glava,
 • izduženi oblik, pogodan za primjenu na točkama.

Dugoročni rezultat - glavna prednost epilatora. Novi folikul dlake pojavljuje se 3-4 tjedna nakon zahvata.

Nedostatak je bol, trauma kože, iritacija. Međutim, većina korisnika primjećuje da se prag boli povećava s redovitom uporabom, tijekom vremena nelagoda postaje manje vidljiva.

fotovijeće
Da bi se folikul dlake uklonio manje bolno,
Preporučuje se da se koža ispari prije zahvata.
Epilator treba držati protiv rasta kose.
To će pomoći pri sakupljanju sve neželjene vegetacije.
i eliminira potrebu dva puta obraditi isto područje.

Vosak i shugaring

Uklanjanje dlačica na licu voskom ili šećernom pastom smatra se jednom od radikalnih bolnih metoda. Osjećaj sličan učincima epilatora.

Razlike između voska i shugaringa sastoje se od načina primjene sastava i tehnike uklanjanja dlačica.

Vosak se nanosi na rast dlačica i uklanja se protiv njega. Šećerna pasta je suprotna. Zbog toga se potonji postupak smatra manje bolnim.

Epilaciju možete obaviti kod kuće iu salonu ljepote. Vosak je pristupačniji kod kuće, jer na tržištu možete lako pronaći gotove voskove trake, ali šećerna pasta nije tako česta pojava.

Moguće je kupiti potrošni materijal za shugaring ne u svim kozmetičkim prodavaonicama, jer se postupak pojavio ne tako davno.

Ove metode su vrlo učinkovite. Rezultat traje do 2-3 tjedna.

 • sve dlake nisu uvijek uklonjene prvi put,
 • bol.

Da biste uklonili najviše dlačica odjednom, preporučuje se da ih uzgajate najmanje 4-5 mm, inače epilacijski sastav neće moći obuhvatiti svu vegetaciju.

Laserska i fotoepilacija (3 razlike)

Ti su postupci među najučinkovitijim. Suština metoda je selektivna fototermoliza.

Svjetlosno zračenje selektivno zagrijava tkivo (naime, tamni pigment melanin, koji se nalazi u stablu i korijenu kose).

Kapilare koje hrane folikul dlake su uništene. Tijekom vremena, folikul se uništava, što ispada zajedno s kosom. Nakon nekoliko tretmana u razmaku od 2-3 tjedna moguće je postići potpunu eliminaciju vegetacije.

Međutim, treba imati na umu da je svjetlosni efekt učinkovit protiv zrelih folikula kose i dlake, stoga se za nekoliko godina može pojaviti nova klijavost. Njegov volumen, u pravilu, ne prelazi 30-40% ukupne količine kose prije zahvata.

Razlike lasera i fotoepilacije:

 1. Laserska zraka ima fiksnu duljinu i dubinu izlaganja, fotoepilacija uništava vegetaciju širokopojasnim zračenjem kratkim treptajima. Zbog toga učinak nije samo na kosu, već i djelomično na kožu.
 2. Snaga fotoepilatora je manja od snage laserskog aparata za uklanjanje dlaka, tako da broj postupaka za postizanje učinka može biti više.
 3. Fotoepilacija se učinkovitije bori s kosom dlakom zbog pokrivenosti svjetla većom površinom (ali s dovoljnom količinom melanina).

 • niska učinkovitost kod plave kose, nema učinka na sivu,
 • nelagodu tijekom postupka,
 • Cijena laserskog uklanjanja dlaka lica je prilično visoka - 1500-2000 r. u Rusiji.

elektroliza

Ovo je još jedna učinkovita metoda uklanjanja dlaka s lica zauvijek. U podnožju je učinak pražnjenja električne struje na korijen dlake.

Rezultat je toplinska ili kemijska (ovisno o vrsti postupka) opeklina kose žarulje i nepovratna smrt njegovih stanica, kapilara.

Električni iscjedak se dovodi kroz tanku iglu, koja se umetne u kanal za kosu do žarulje.

Može biti konstantna, varijabilna, s različitim intenzitetom i trajanjem izlaganja.

Ove karakteristike su odabrane pojedinačno za svakog pacijenta, uzimajući u obzir:

 • krutost kose
 • značajke njihovog rasta (urastao, iskrivljen ili ravan),
 • gustoća i drugi čimbenici.

Postupak uključuje kršenje integriteta kože, stoga se provodi isključivo u specijaliziranim medicinskim centrima.

U pratnji boli, iritacije kože (hiperemije), ponekad krvarenja, opeklina.

Trajanje rehabilitacije može varirati od 2 dana do nekoliko mjeseci, ovisno o odabranom načinu izlaganja i području tretiranog područja.

Nakon elektrolize koža treba posebnu njegu i pridržavanje nekoliko preporuka:

 1. Nemojte vlažiti tretirano područje.
 2. Potrebno je ograničiti izlaganje suncu, vodenim tretmanima (kupke, saune, bazen, ribnjake).
 3. Nemojte koristiti agresivnu kozmetiku koja može izazvati iritaciju (piling, losione koji sadrže alkohol itd.).
 4. Potrebno je nanijeti talk.

Prednost ove metode je visoka učinkovitost. Uz pravilan postupak, neželjene dlake trajno se uklanjaju.

Za razliku od fototermolize ili laserskog izlaganja, elektroliza je pogodna za sve tipove kose, bez obzira na njihovu boju. A cijena postupka je niža - oko 1000-1500 u Rusiji.

Nedostaci: bol, potreba za lokalnom anestezijom, vjerojatnost alergije na anestetik.

3 narodne metode

No, je li moguće ukloniti višak kose putem kućnih metoda? Doista, postoje neki načini na koji ljudi. Evo nekoliko recepata:

 1. Uporaba joda. Ovom metodom možete postići gubitak kose, a funkcija žarulja zamrznuti. U 20 ml alkohola doda se 5 ml amonijaka i ricinusovog ulja. Sve je to pomiješano i kombinirano s 2 kapi joda. Masku držite oko pola sata. Učinak je vidljiv za 2-3 tjedna.
 2. Primjena peroksida. Ovaj sastojak pomaže posvijetliti kosu, učiniti je tankom i lomljivom. Da biste to učinili, pomiješajte 1 tbsp. l. Glavni sastojak s istom količinom soka od limuna. Smjesa se nanosi 15-20 minuta na kožu. Potreban je sustavan postupak, nakon čega se nanosi hranjiva krema.
 3. Soda otopina. Ova opcija pomoći će da se kosa prorijedi. Potrebno je uzeti tabletu hidroperita, pretvoriti je u prah i kombinirati s 1 tbsp. l. soda. Voda se dodaje da se napravi kaša. Smjesa se nanosi 15/20 minuta, ponavlja nekoliko puta tjedno.
 4. Rivanol otopina. Ovaj lijek dezinficira, potiče brzo zacjeljivanje rana. Ali također možete ukloniti i višak kose. Ovaj alat utječe na same žarulje, što rezultira opuštanjem i gubitkom kose. Ubuduće oni ponovno rastu, ali su već tanji. Da biste to učinili, u 1 litri vode dodajte 10 grama praha. Ovo rješenje podmazuje problematična područja. Učinak možete primijetiti nakon 1-1,5 tjedana. Ali budite oprezni, kao što lijek može. izazivaju alergije.
 5. Sjemenke koprive. Za to je vrijedno napraviti pripremu infuzije. Oko 40-50 g sjemena dodaje se u čašu biljnog ulja (u početku ih treba slomiti). 2 tjedna, alat bi trebao biti u staklenoj posudi u mraku. U budućnosti, kao tinktura obrišite problematična područja. Učinak se može uočiti nakon 2 tjedna uporabe.

Pročitajte što recenzije imaju tretmane za uklanjanje dlaka s lica.

IRINA, 29 GODINA, RYAZAN:

“Svaka tri tjedna prijavljujem se za postupak shugaringa. Vježbala sam se voskom, ali ispalo je da je to bolnije.

Zadovoljan sam efektom, ali nekoliko dana nakon zahvata koža je osjetljiva i nadražena, pa morate koristiti sedative. Planiram kupiti šećernu pastu i sam obaviti postupak.

VICTORIA, 31, ENGELS:

„Već dugo tražim prikladnu metodu uklanjanja dlačica - pokušao sam mnoge stvari: brijanje, vosak, kreme, elektroepilaciju. Najbezbolnija metoda za mene su depilacijske kreme, ali učinak traje nekoliko dana.

Vosak zadržava rezultat duže, jednostavno je nemoguće izdržati svakih 2-3 tjedna. Jako mi je drago što sam završio 6 foto-epilacijskih sesija. Već pola godine, kao i koža na usnama bez ijedne kose. "

INGA, 26 GODINA, NOVOSIBIRSK:

“Prije provedbe postupka laserskog uklanjanja dlaka s lica, pažljivo sam pročitao recenzije. Većina njih je pozitivna, pa su se odlučili prijaviti na sesiju.

Kozmetičarka je odmah objasnila da bi za punopravan rezultat trebalo najmanje 5 postupaka. Nakon što je prva kosa iznad gornje usne bila oko 20-30% manja.

Prije tjedan dana prošao sam treći postupak, vrlo zadovoljan rezultatom. Kosa i dalje ostaje, ali je vrlo rijetka i praktički nevidljiva.

NATALIA, 27 GODINA, MOSKVA:

“Odlučio sam pronaći način da zauvijek uklonim dlake na licu kod kuće, nakon što sam pročitao recenzije i značajke svih mogućih postupaka.

Moja kosa je tamna, pa sam se odlučila za foto epilaciju. Aparat za postupak nije jeftin (do 20 tisuća rubalja), ali vrijedi. Koristim ga ne samo za lice, već i za pazuha, područje bikinija, noge. "

plastični kirurg

Zbog hormonalnih poremećaja, uzimanja određenih lijekova, rast dlake na licu može se povećati. U ovom slučaju vrijedi ići na odgovarajuće salone. Elektroliza se smatra djelotvornom metodom, ali je treba obaviti iskusan liječnik. Činjenica je da samo ova metoda omogućuje trajno uklanjanje dlaka. Na primjer, nakon lasera će se ponovno pojaviti, barem nakon dugog razdoblja.

Dlake na licu uopće ne boje čovjeka, osobito ako se tiče žene. Ne biste trebali povećavati njihove komplekse, morate početi baviti se viškom vegetacije.

Postoji mnogo metoda o kojima smo vam pričali. Stoga će svaka žena moći odabrati opciju.

Zašto je vrijedno raditi depilaciju lica?

Prisutnost vegetacije na licu djevojčice je ozbiljan nedostatak izgleda koji može učiniti život mnogo težim. Male antene, predebele i neuredne obrve ili duge tamne dlake na obrazima mogu pokvariti lijepo lice, uzrokovati odbacivanje suprotnog spola, prouzročiti ozbiljnu štetu samopoštovanju i uzrokovati komplekse.

Zašto onda donijeti ovo? Sada postoji mnogo različitih načina za uklanjanje neželjenih dlaka na licu. Ovisno o gustoći vegetacije, mjestu na kojem se nalaze vlasi i vašim željama, lako možete odabrati metodu depilacije koja vam najviše odgovara. To se može obaviti kako u salonu tako i samostalno kod kuće.

Rezultati depilacije lica

Uklanjanje dlačica s pincetom

Uklanjanje dlaka pincetom je najlakši i najbrži način da se lice depilira. Možete to učiniti sami kod kuće bez kontaktiranja salona ljepote. Nedostaci ove metode suzbijanja neželjene vegetacije su bol, trajanje zahvata i ponovno brzi rast vlasi. Potrebno ih je povući duž njihovog rasta, poželjno zagrijavati kožu lica, tako da se pore povećaju, a one su lakše i manje bolne za izvlačenje. Ako imate visok prag boli, onda prije početka postupka trebate nanijeti led na ona područja kože koja će se obraditi pomoću pinceta 30-60 sekundi. To će vas učiniti manje osjetljivim na bol.

Depilacija lica

U trgovinama sada možete lako kupiti gotov vosak, koji se može primijeniti samo na željena područja. Vrlo je jednostavan za korištenje. Dovoljno je nametnuti sloj smjese na depilirana mjesta na licu, a zatim ga jednim oštrim pokretom trgnuti protiv rasta kose. Ako to učinite duž njihovog rasta, onda će većina vlasi ostati na mjestu. Za epilaciju lica možete koristiti i posebne trake za vosak. Postupak je isti kao da nanosite tekući vosak. Međutim, koristite ih u obrvama, morate biti vrlo oprezni da ne poremete njihov oblik, a ne da uklonite previše vlasi.

Ako ostane neka rijetka kosa, mogu se izvući pincetom. Nažalost, vosak nije prikladan za svakoga, jer može izazvati alergije i iritacije. Prije nanošenja alata na lice, treba ga provjeriti - upotrijebite, na primjer, ruku. U tom slučaju, ako ste alergični na supstance koje su dio voska, tada ćete barem imati iritacije u neupadljivijim dijelovima tijela i na grubijoj koži, a bolni osjećaji će biti beznačajni.

Uklanjanje dlačica sa šećerne paste

Uklanjanje dlačica šećerne paste - odlična alternativa za vosak, Zbog činjenice da se za izradu takve paste koriste samo prirodni sastojci, može se koristiti i za vrlo osjetljivu ili atopičnu kožu. Prednosti ove metode depilacije uključuju visoku učinkovitost, minimalnu bol, uklanjanje dlaka s folikulom dlake, tako da se nakon dužeg vremena ne pojavljuju.

Recept za šećernu pastu za depilaciju lica je vrlo jednostavan:

 • Pripremite malu posudu i ulijte ¾ šalice vode u nju.
 • Dodajte ½ šalice šećera u vodu, dodajte nekoliko kapi limunovog soka.
 • Stavite posudu na vatru i kuhajte masu dok ne postane smeđa.
 • Za umirujuće i antibakterijsko djelovanje paste na kožu, u smjesu možete dodati žličicu kamilice.

Nakon hlađenja, pasta je spremna za uporabu, međutim, kako bi bila plastična, trebate je zagrijati u ruke prije nanošenja. Depilaciju šećera možete obaviti na dva načina:

 1. Koristite loptu iz smjese koja se kotrlja preko površine kože i uklanja dlake.
 2. Nanesite masu na prava mjesta, držite je malo i otkinite zajedno s dlačicama, baš kao i pri nanošenju voska.

Učinak uklanjanja šećerne paste traje 2-3 tjedna.

Lasersko uklanjanje dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka je učinkovit i bezbolan način da se riješite neželjenih dlaka na licu. Pod djelovanjem lasera, korijen kose postaje tanji i ispada. Da bi se postigao trajan učinak, potrebno je proći tijek procedura koje se sastoje od 6-10 sjednica, nakon čega će biti dovoljno napraviti profilaktičku sesiju svakih nekoliko mjeseci kako bi se zadržao učinak.

Lasersko uklanjanje dlaka lica izvodi se isključivo u kozmetičkom salonu od strane profesionalnog kozmetologa. Trošak postupka je visok, međutim, učinak je mnogo puta bolji i traje duže nego kod uklanjanja dlačica voskom, šećernom pastom ili pincetom. Ispod možete vidjeti fotografiju prije i nakon depilacije lica:

Nit za depilaciju

Uklanjanje dlaka s lica je metoda koja je izumljena prije mnogo stoljeća u dalekoj Aziji. Sada postaje sve popularniji. Unatoč nekim prosudbama, to je jeftina i sigurna metoda za uklanjanje vegetacije. Suština toga - stvaranje petlje s koncem, koji je tada uhvaćen i izvučena kosa. U svojoj akciji i rezultatu ima sličnosti s upotrebom pinceta. Sve što je potrebno za postupak je pamučni konac.

Najbolje je kontaktirati kozmetički salon, gdje vam profesionalac brzo i praktično bezbolno olakšava kosu.Ali ako nemate želju da platite novac, onda možete ovladati ovom procedurom i to sami obaviti kod kuće. Evo jednog od videozapisa za obuku koji će vam pomoći da naučite kako izvoditi depilaciju lica pomoću niti:

Odabir metode uklanjanja dlačicalice ovisi prvenstveno o ozbiljnosti problema s neželjenim dlakama. Mehaničke metode depilacije, kao što je uklanjanje dlačica pincetom, voskom ili koncem, jeftine su i moguće koristiti kod kuće, ali učinak je kratak. Glatkoća kože će trajati samo 1-2 tjedna. Osim toga, ove metode su vrlo bolne i mogu uzrokovati iritaciju. Bolje je kontaktirati ili kozmetičara, koji će Vam nakon pažljivog pregleda kože pomoći da donesete najbolju odluku i odaberete najprikladniji način depilacije za vas. Vi svibanj čak i ne treba bilo koji od postupaka, to će biti dovoljno da se tijekom liječenja propisane od strane liječnika da biste dobili osloboditi od dlake na licu.

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica - moje iskustvo (Studeni 2019).

Loading...