Shugaring

Što je talk za shugaring, nego zamijeniti prah u njegovom odsustvu

Ponekad se može pojaviti problem kod depiliranja, umjesto zamjene talka tijekom shugaringa. Uostalom, pitanje čišćenja tijela od dosadnih dlaka koje kvare izgled žene uvijek je relevantno. U potrazi za ljepotom i atraktivnim izgledom djevojke koriste razne alate i tehnike, ponekad čak i vrlo upitan sadržaj. U novije vrijeme, uklanjanje neželjenih dlaka postaje sve popularnije zahvaljujući metodi shugaringa. Sličan pristup zaključen je u korištenju posebne mješavine od običnog šećera. U pravilu, takav alat vam omogućuje da se jednostavno i jednostavno riješite kose koja raste po tijelu.

Postupak shugaringa: primjena tehnike, njezina struktura i karakteristike

Korištenje shugaringa postupno postaje sve popularnije, ovaj postupak zamjenjuje i zasjenjuje druge metode depilacije. Jedna od takvih metoda je uklanjanje dlačica pomoću voska, što je prilično bolna procedura i, moram reći, nije najučinkovitija. S druge strane, depilacija šećera ne uzrokuje akutnu bol, ali ih ne uklanja u potpunosti. Bol se može okarakterizirati kao umjerena i neizbježna, budući da proizvodi mehaničko djelovanje na tijelo koje ne može proći bez traga. Djelovanje šećera slabi folikul dlake, smanjujući prag boli, tako da uklanjanje dlaka nije toliko bolno.

Stvaranje takve supstance je prilično odgovoran proces, budući da se, osim samog šećera, može uključiti dovoljno velika količina pomoćnih tvari, od soka od limuna do aromatskih ulja. Proces nanošenja mješavine zahtijeva strogo pridržavanje uputa, omogućujući vam da stvorite optimalne uvjete za buduću depilaciju i da pripremite kožu za takav učinak. Sličan plan sastoji se od sljedećih koraka:

 • čišćenje kože
 • odmašćivanje,
 • sušenje,
 • stavljanje šećerne mješavine.

Prva dva se izvode uz pomoć posebnog gela koji omogućuje potpuno čišćenje i odmašćivanje kože na koju će se nanositi mješavina.

Međutim, nakon uporabe takvih proizvoda, koža ostaje vlažna, što je potpuno neprihvatljivo, jer se šećer jako boji vode, a sama maska, kada joj je izložena, gubi neka od svojih svojstava. Na temelju toga, sušenje kože prije shugaringa je nužan dio, s ciljem održavanja optimalnih svojstava smjese.

U većini slučajeva za postizanje željenih svojstava koristi se talk, koji ga tijelo relativno lako podnosi i daje željeni rezultat.

Nakon uklanjanja viška vlage, nanesite masku za šećer. To bi trebalo učiniti s dva prsta, formirajući mali duguljasti trak, stavljajući smjesu protiv rasta kose. Takav korak će omogućiti da se kosa ublaži relativno bezbolno u budućnosti, a same trake se lako isperu običnom vodom.

Što može zamijeniti talk: njegova svrha i popis tvari sa sličnim svojstvima

Iako je talk prilično bezopasan i relativno siguran lijek, ponekad žene imaju pitanje što se s njim može zamijeniti. Formiranje takve teme je zbog činjenice da talk još uvijek može izazvati alergijske reakcije. U većini slučajeva one su povezane s individualnom netolerancijom na tvar.

Međutim, drugi razvoj je moguć. Leži u činjenici da se stalnom uporabom talka mogu začepiti lojne žlijezde koje tvore našu kožu. Zbog svoje fine strukture pokriva pore, ograničavajući njegovo funkcioniranje, što neminovno dovodi do stvaranja upalnog procesa u njemu, koji svoj izraz pronalazi u formiranju malih gnojnica koje pokrivaju mjesto upotrebe tvari. Obje gore navedene opcije zahtijevaju neposrednu zamjenu talka drugim tvarima sličnih svojstava. S druge strane, može se zamijeniti sljedećim proizvodima sa sličnim karakteristikama i sličnom strukturom. Popis sličnih proizvoda izgleda ovako:

 • dječji prašak
 • kozmetički prah,
 • zajedničko brašno,
 • škrob.

Svi ovi proizvodi mogu biti potpuna zamjena za puder od talka. Primjena i uklanjanje može se malo razlikovati od upotrebe standardnih alata, jer njihova struktura ima veće zrna, što može zahtijevati uporabu veće količine tvari. Općenito, svi ovi alati mogu u potpunosti zamijeniti talk, uklanjanjem viška vlage iz kože i pripremom za nanošenje mješavine šećera.

Druga tvar koja omogućuje postizanje potrebnih karakteristika je cinkov prah.

Osim toga, ima izražen učinak sušenja, njegova upotreba omogućuje umirivanje kože i oslobađanje od napetosti. Stoga je upravo cinkov prah jedan od najučinkovitijih načina koji ne samo da može u potpunosti zamijeniti talk, već i donijeti značajnu korist ljudskoj koži.

Zaključak o toj temi

Shugaring je postao vrlo raširen u novije vrijeme. Takva je popularnost ove tehnike zbog relativne bezbolnosti i visoke učinkovitosti. Međutim, njegova suština, koja se sastoji u korištenju različitih tvari i posebice talka, može dovesti do stvaranja raznih alergijskih reakcija. U većini slučajeva možete ih se riješiti zamjenom talka drugim sredstvom koje ima slična svojstva. Ima dosta sličnih tvari, što značajno pojednostavljuje depilaciju i omogućuje dobivanje glatke i nevjerojatno atraktivne kože.

Što je talk (prah) za vrijeme shugaringa

talk - vrlo je mekano bijelo praškasto i blago uljasti prah, široko korišten u kozmetici. Lako se raspoređuje po koži, kao da se lijepi za nju, ali ne ulazi u bilo kakve reakcije s kožom i ne prodire u nju. Ovaj prah je izvrstan upijač, ima sposobnost odbijanja vlage i uništavanja štetnih mikroba. Nakon takvog praha, koža postaje vrlo meka i nježna.

Sve ove kvalitete praha omogućuju odgovor na pitanje zašto je talk potreban tijekom shugaringa. Značenje ispravne depilacije šećera je da se mješavina šećera i limuna, pripremljena na poseban način, ne lijepi na kožu kada se nanese na kožu, već samo čvrsto pokriva pojedine dlačice, koje se nakon sušenja melasa zamrzavaju i tako izbijaju zajedno sa sušenim slojem šećera.

Zahvaljujući prahu, "zaštitna granica" između kože i melase je osigurana, talk upija višak vlage i masti koji sprječava da se mješavina šećera osuši i, osim toga, podiže dlake, čime se osigurava njihov savršeni obujam.

A antimikrobna svojstva talka ne mogu biti prikladnija nakon depilacije, jer iako se uporaba šećera smatra sigurnijom u usporedbi s voskom, ipak su neizbježne određene povrede integriteta epidermisa nakon takvog postupka.

Talk se smatra idealnim prahom prilikom shugaringa, jer mnogi drugi prašci mogu začepiti pore, uzrokovati upalu ili alergijske reakcije. (prije svega to se odnosi na prah koji sadrži škrob). Pa ipak, ako je potrebno, postoje opcije nego što je moguće zamijeniti talk tijekom shugaringa, a uz pravilan pristup definitivno će biti bolje nego ne koristiti prah uopće.

Što može zamijeniti prah (talk) tijekom shugaringa

Dakle, kod kuće ćete držati depilaciju šećera, a niste pronašli kozmetički talk u kućnom medicinskom ormariću. Odabir onoga što se može koristiti umjesto talka, glavni fokus je na sposobnosti tvari da apsorbira vlagu. Od supstanci koje posjeduju takve kvalitete u domaćinstvu, najčešće su prisutna brašna i škrob, au obiteljima s dojenčadi postoji i dječji prašak. Zapravo, ovi prašci su glavni „zamjena za balzam“.

Brašno umjesto talka kod shugaringa koriste mnoge žene, dok uvjeravaju da se postupak odvija sasvim dobro. Ovaj sastojak je, u pravilu, uvijek u kući, i možemo sa sigurnošću reći da je to prva i najjednostavnija stvar koja se može koristiti za zamjenu praha tijekom shugaringa.


Škrob - druga mogućnost nego zamijeniti prah tijekom shugaringa. Također se često koriste, a kukuruzni ili rižin škrob se pokazao boljim od krumpira.

Međutim, to treba napomenuti Mnogi kozmetičari preporučuju suzdržavanje od uporabe škroba kao praha, jer zatvara pore, što je potpuno nepoželjno za kožu.

Puder za bebe

No, što se točno može zamijeniti s epilacijom s pikom, to je dječji prah. Temelji se na istom puderu, tako da prema vanjskim znakovima nećete osjetiti nikakvu razliku. Štoviše, dodatne (osim talka) komponente sadržane u dječjem prahu pomoći će brže zacjeljivanje mogućih lezija kože i spriječiti moguću upalu.

Kako se talk razlikuje od praha za bebe?

Što se tiče cinka, ovdje je sve divno - ova tvar ima ljekovita svojstva i samo će imati koristi. Sa škrobom situacija nije tako jednostavna, zato izaberite barem kukuruzni prah, a ne krumpirov škrob.

Biljni ekstrakti, kao što su, na primjer, kamilica ili lavanda, neće imati štetan učinak na kožu tijekom procesa epilacije, iako nisu nužni za uspjeh postupka. Ali ako, osim navedenih komponenti, postoji još nešto u sastavu proizvoda koji nudite - od takve kupnje morate odbiti da ga koristite za shugaring (kao i za namjeravanu uporabu).

Savjeti i trikovi

Kakvu god vrstu praha izabrali, ne zanemarite ovu fazu, važno je za uspješnu proceduru i ubrzati vrijeme.

Vrijednost talka tijekom postupka uklanjanja šećera pokazat će u ovom videu.

Prije nanošenja praha, koža mora biti odmašćena i dobro očišćena. U profesionalnim salonima za te namjene koriste se posebni alati, ali kod kuće možete koristiti sapun ili tuš pjenu.

Svojstva i namjena talka u shugaringu

Talk je poseban prirodni prah u obliku praha koji se koristi u kozmetičke svrhe. Ne otapa se u vodi i uljima. Proizvod dobro prianja uz kožu, ispunjava razne nepravilnosti u obliku nabora i povećanih pora, uklanja višak vode i uljastost. Talk se može naći u kozmetičkim proizvodima - u prahu, sjenama, tonskim podlogama.

Aktivno se koristi u jednoj od faza šećerne depilacije. Alat formira zaštitni sloj na tretiranoj površini i osigurava maksimalno prianjanje šećerne paste na dlačice.

Također, prah apsorbira ostatke losiona, koji se nanosi u pripremnoj fazi. To vam omogućuje da zadržite vašu kožu glatkom nakon zahvata. Depilacija postaje ugodna i za majstora i za klijenta.

Glavna svojstva ovog proizvoda uključuju:

 • uklanja svrab i masni sjaj,
 • podiže i dijeli dlake
 • dobro upija vlagu i mast,
 • ne reagira s epidermom,
 • osigurava bolju primjenu paste
 • ima antiseptička svojstva i sprječava iritaciju kože,
 • daje bolji rezultat postupka,
 • sprečava zaglavljivanje, a smanjuje bol.

Prvo morate odrediti koji su to talk:

 1. Velika - prodaje se u ljekarnama. Ona se razlikuje od fino raspršenih u prisutnosti mirisa i aditiva.
 2. Fine - dizajniran posebno za depilaciju šećera. Praktično ne smanjuje radna svojstva alata za shugaring. Dehidrirana je za 100%.

Glavne prednosti profesionalnog talka za depilaciju su:

 • nema mirisa koji, kada se puste u folikule, mogu izazvati iritaciju,
 • ekonomičnija potrošnja paste,
 • ne zgušnjava niti začepljuje pastu,
 • bolje apsorbira vlagu iz tretiranog područja.

Jedan od glavnih nedostataka ovog alata je njegova visoka cijena.

Mnogi početnici često postavljaju pitanje o tome što je talk potreban za shugaring. Neki čak pokušavaju bez njega. Ali takva odluka je u osnovi pogrešna. Ako zanemarimo pripremu, postupak može propasti. Osim toga, na koži se stvaraju modrice. Druga pogreška je nanošenje talka samo tijekom pripreme prije epilacije. Činjenica je da je tijekom postupka koža blago hidratizirana, te je potrebno dodatno sušenje.

Kako se koristi shugaring prah

Upotreba praška je jedna od faza shugaringa. Važno je izvršiti svaki korak depilacije šećera u jasnom redoslijedu:

 1. Očistite kožu sredstvom za čišćenje i suhim ručnikom.
 2. Nanesite puder na područje za depilaciju, tretirajte ih rukama i nosite rukavice.
 3. Prašak razmažite ubrusom.
 4. Provesti glavnu fazu - kvar šećerne paste.
 5. Ako je potrebno, tijekom postupka, koža se dalje liječi talkom u prahu.

NAPOMENA! Primjena talk s ubrusom, a ne rukom, omogućuje vam da provedete sve funkcije koje su mu dodijeljene.

Što je talk za shugaring

Talk je važan dio postupka. Ako ga preskočite, ne možete postići rezultat: šećerna pasta neće se zalijepiti za kožu. Šećer se lako otapa u vodi, zbog čega kožu treba dobro pripremiti, odmašćiti i osušiti prije zahvata.

Odmagljivanje se vrši losionima koji sadrže alkohol ili vodikovim peroksidom. Tada se koža mora osušiti. Za što se koristi prah? Ona apsorbira neželjenu vlagu, ostavljajući površinu dermisa potpuno suhu. Također obavlja i drugu važnu funkciju: sprječava lijepljenje šećerne paste i time smanjuje bol. Osim toga, prah razdvaja dlake, podižući ih. To olakšava njihovo hvatanje. Također dezinficira i ima antiseptički učinak. To pomaže smanjiti iritaciju. Za shugaring obično koriste čisti prah ili specijalizirani. Sadrži mentol koji smanjuje bol.

Što se može koristiti za zamjenu

Ako iz nekog razloga to nije bio talk za uklanjanje dlaka, možete ga zamijeniti drugim proizvodom. Postupak primjene alternativnih sredstava može se neznatno razlikovati, budući da struktura čestica ima veću veličinu. Što može zamijeniti talk s shugaringom:

 1. Kozmetički prah. Pogodan je prah u obliku mrvica, ali u kompaktnom obliku - ne. No, ova se opcija koristi prema potrebi, jer začepljuje pore.
 2. Puder za bebe. Dobra zamjena za profesionalni alat. Često se koristi kod kuće kako bi se smanjila cijena samog postupka. Dječji prah se sastoji od gotovo 80% pudera i samo 20% škroba.
 3. Rižin prah. Još jedna prikladna zamjena. Glavna prednost ovog proizvoda je u tome što ne začepljuje pore i ne izravnava pastu. Možete ga skuhati s mlinom za kavu.
 4. Škrob. Često se koristi kao zamjena, a riža se pokazala mnogo boljom od krumpira.

NAPOMENA! Profesionalni kozmetičari kažu da škrob može poboljšati kvalitetu postupka, ali negativno utječe na epidermu. Može začepiti pore i uzrokovati iritaciju.

Često postavljana pitanja

- Je li moguće napraviti shugaring bez talka?

Prah brzo smanjuje kvalitetu rada paste. No, provedba postupka bez nje je nepoželjna. To je nužan dio depilacije šećera. Jedina iznimka je vrlo suha koža. U takvim slučajevima, tretirana površina mora se temeljito osušiti i nanijeti čvrstu pastu.

- Mogu li zamijeniti brašno?

Brašno se ne preporučuje. Ne obavlja funkcije dodijeljene prahu. Štoviše, kada se nanese na blago vlažnu kožu, postaje ljepljiva i neudobna.

- Što može zamijeniti prašak prilikom shugaringa?

Najprikladnija zamjena među prikazanim opcijama smatra se dječjim prahom. Ima hipoalergijska svojstva, bolje priprema kožu.

- Što je bolje odabrati profesionalne alate ili alternative?

Bolje je koristiti fini talk bez mirisa. Pruža maksimalnu adheziju paste s dlačicama i sprečava njihovo urastanje u budućnosti. Osim toga, mirisi nespecijaliziranih proizvoda, kada se puste u otvorene folikule, mogu izazvati alergijske reakcije.

Razmotrite mišljenja profesionalaca i običnih ljudi.

Komentari stručnjaka

Tatiana Selivanova, kozmetologa Centra za obuku salona za kozmetiku:«Na treningu često objašnjavam zašto trebate talk za shugartnga. Obraćam pozornost na dvije točke. Prvi od njih - prodalkovy kože. Time se osigurava učinkovitost i udobnost postupka. Druga točka - moguća zamjena sredstava. Mnogi pokušavaju zamijeniti puder za talk. Ali sadrži oko 20% škroba, što začepljuje pore. U budućnosti to može dovesti do urastanja kose i alergijskih reakcija.

Irina Yakhimovich, kozmetolog, salon Adama i Eve:«U mojoj praksi uvijek koristim talk za zone s pretjeranim znojenjem. Za klijente s vrlo suhom kožom, nije potrebna.

U tim bi se slučajevima radije miješao nego pomogao. Dajte savjet majstorima početnicima. Ako nema želje pretvoriti tijesto u tijesto, onda se talk koristi u minimalnom iznosu. "

Svetlana Larinova, 24, Moskva:«Koristi se prije uobičajenog mrvljivog praha, talcum. Posljednji put sam osjetio peckanje nakon depilacije, pa sam odlučio kupiti profesionalne proizvode.

Kupio sam brandirani talk. Kakvu sam razliku vidio?! Vizualno, čestice su mi se činile manje. Nedostatak previše mirisa. Zaključak: konzumacija tjestenine je smanjena, a sam postupak je ugodniji. Za one koji imaju mogućnost da ne štede, savjetujem vam da kupite profesionalni proizvod. "

Larisa Vasilchenko, 35, Ekaterinburg:«Pokušao sam različite praške, uključujući i one profesionalne. Iskreno, nisam primijetio veliku razliku. Moje noge su se znojile puno u jednom trenutku, ništa nije pomoglo. Kao rezultat toga, promijenio sam gustoću paste (od srednje do guste) i promijenio tehniku ​​istezanja. I sve je ispalo. Stoga ne vidim razloga za preplatu. "

Čišćenje i priprema kože, uloga talka

Vrlo važan korak je priprema kože za sam postupak. Da biste izbjegli neželjene posljedice upalnih procesa na koži, trebate početi s temeljitim čišćenjem kože. Prvo morate, uz pomoć konvencionalnog losiona, obrisati područje tijela namijenjeno za uklanjanje dlaka. Zatim, uz pomoć kozmetičkih ulja, lagano masirajte laganim masažnim pokretima kako biste lagano zagrijali i poboljšali cirkulaciju krvi. Zatim obavezno izvršite potpuno odmašćivanje kože namijenjeno za epilaciju. To je uloga talka. Osim funkcije odmašćivanja, talk također povećava učinkovitost samog postupka, dopuštajući toploj pasti da postigne maksimalni učinak omotavanja svih neželjenih dlaka na koži. Zbog toga se dlačice ne otkidaju, već se potpuno uklanjaju iz žarulje. Rezultat traje najmanje tri tjedna.

Talk je, u biti, mineralna stijena s blago sapunastom strukturom. Zato lako upija višak vlage i masti. Njegova upotreba jamči stvaranje zaštitnog sloja između očišćene kože i mase šećera, ravnomjerno raspoređene po površini kože pripremljenoj za postupak shugaringa. Meka struktura talka omogućuje vam da radite na koži nježno, bez oštećenja i ogrebotina.

Priprema kože za shugaring kod kuće, zamjena talk

Sam postupak nije kompliciran i potpuno dopušta vlastitu kod kuće. Kod odlučivanja o samom shugaring postupku, postupak pripreme zone epilacije nije otkazan! To je u svakom slučaju obvezno. Malo zbunjenosti može uzrokovati nedostatak talka pri ruci.

Ženski prah

U slučaju odsutnosti i praha u vašoj kući, možete koristiti uobičajeni ženski prah. Također je vrlo dobro odmašćuje kožu i uklanja svu nepotrebnu vlagu.

Jedina stvar koju treba uzeti u obzir kod upotrebe praška je prisutnost aromatskih aditiva i boja u njemu. Lako bojenje će brzo nestati sa šećernom masom tijekom postupka, ali ako vaša koža reagira na mirise i dođe do alergijske reakcije, ne biste trebali pogoršati situaciju. Koristite prvi losion bez ikakvih dodataka ili lagane alkoholne otopine, a zatim upotrijebite prašak. Tako štitite kožu od dvostrukih učinaka losiona uz dodatak mirisnih ulja i praha s mirisima.

Krumpirov škrob

Još jedan prašak koji imaju mnoge domaćice moći će zamijeniti talk tijekom postupka uklanjanja dlaka. Ovo je običan krumpirov škrob. Njegovo povezivanje s polisaharidima također ga dovodi što je moguće bliže sastavu i gustoći prema talk, ali su polisaharidi otporniji na vlagu. Stoga, odmašćivanje kože neće biti problem za škrob, a proces apsorpcije viška vlage u potpunosti će potrajati malo duže nego s talkom. Ova razlika neće biti dulja od 2-3 minute.

U domaćoj praksi upotreba brašna odvija se pri zamjeni talka. Naravno, "bezrybe i rak ribe", ali ako nema izbora, a zatim stvaranje izbor u korist brašna, trebali biste dati svoju prednost riže brašno vrlo fino tlo (bolje je ako je u prahu) .Prašak se može pripremiti unaprijed t mlin za kavu.

Rižin prah

To je prah od riže koji je biljna supstanca i, poput talka, vrlo dobro upija višak masnoće i vlage. Potrebno je naglasiti iscjeljujuće i umirujuće djelovanje praha riže i potpuno odsustvo kontraindikacija, pa čak i nakon postupka shugaringa kod kuće, nanošenje praha na dio tijela nakon depilacije daje umirujući učinak.

Ljepota nije samo njegovan i prirodan šarm, već i rad, konstantan rad na sebi. Zahtjevan odnos prema sebi jamči rezultat besprijekornosti, što osobu čini sigurnijom. Povjerenje je najsigurniji put do uspjeha i postizanja vaših ciljeva. I naravno, ljepota će spasiti svijet! I prekrasne dame učinit će ga boljim!

Svojstva talka

Talk je široko rasprostranjen prirodni mineral, bijeli ili sivi, mekan u sastavu. Uglavnom se koristi u farmaceutskim i kozmetičkim, kao iu drugim industrijama.

Ima sljedeća svojstva:

 • smanjuje trenje
 • upija vlagu
 • uklanja svrab
 • apsolutno siguran i ima hipoalergijska svojstva,
 • uklanja višak masnoće iz kože,
 • podiže i razdvaja dlake pružajući bolje prianjanje.

Vrste talka i koje je bolje kupiti za shugaring

U prodaji postoje mnoge marke dizajnirane posebno za primjenu prije shugaringa. Razlikuju se samo u okusima i kvaliteti brušenja. Naravno, najbolje je koristiti fini prah, savršeno upija vlagu. Obratite pažnju na sljedeće tri marke - to su najbolji prašci za shugaring, sudeći prema ocjenama potrošača.

imeKratak opis
1.Pokrenite epilTalk za shugaring bez mirisa, dizajniran za profesionalnu uporabu, ima laganu, suptilnu aromu svježine, najbolju opciju i za salone i za kućnu uporabu.
2.Pokrenite Epil –Gloria SugaringSadrži 90% talka i 10% cinkovog oksida koji ima antimikrobni učinak. Proizvodnja Rusije, bez mirisa.
3.Aravia professionalTalk s mentolom. Ona hladi kožu i zbog guste teksture lako se nosi sa svojim zadatkom - prianjanje kose s pastom, sprečavajući lijepljenje. Talk i škrob su dio.

Kako možete zamijeniti puder kada shugaring?

Postoji mišljenje da se praktički bilo koji alat slične strukture može koristiti kao prah. Razmotrite moguće opcije umjesto talka tijekom shugaringa:

 1. Puder za bebe - često se koristi umjesto profesionalnog praha. Puder za bebe 80% se sastoji od talka u prahu i 20% škroba, pa se često koristi kod kuće. Mnogi vjeruju da su talk i dječji prah jedan te isti materijal. To nije posve točno. U baby prahu sadrži pomoćne tvari, kao što su cink, vlak, kamilica, lavanda. Stoga ga neki kozmetičari preporučuju da je uzimaju za shugaring. To objašnjavaju činjenicom da će dodatne komponente ubrzati zacjeljivanje epidermisa. No, škrob koji se nalazi u dječjem prahu, može začepiti pore i komplicirati postupak. Stoga, prije nego što odaberete prah, morate pročitati njegov sastav.
 2. Ženski prašak - u obliku mrvica je također ponekad primjenjiv. No, ova opcija ne sasvim odgovara, kao i prah začepljuje pore.
 3. Krumpirski škrob uopće se ne koristi u procesu shugaringa, jer koža nakon što postane klizava i ne prianja na dlake.
 4. Rižin prah je vrlo dobra zamjena za prah: ne začepljuje pore i možete ga kuhati kod kuće s mlinom za kavu.
 5. Cink pasta je dobra alternativa profesionalnom prahu. Cink sadržan u njemu savršeno suši kožu.

Pogledajte videozapis: Sugar: The Bitter Truth (Studeni 2019).

Loading...