Depilacija

Epilacija i depilacija tijekom menstruacije

U naše vrijeme za bilo koju djevojku i ženu važno je biti dobro njegovan. To podiže samopoštovanje, pomaže u ljubavi i uživa u trošenju vremena. Sastavni dio ovog tretmana bilo je uklanjanje viška dlačica.

No, kako bi postupak donio ne samo zadovoljstvo, nego i vidljiv rezultat, kao i da ne šteti vašem zdravlju, morate znati o nekim pravilima postupka, bez obzira da li ga koristite kod kuće ili u provjerenom salonu.

Mjesečno i epilacija

Glavno pitanje je, naravno, uklanjanje neželjenih dlačica na početku menstruacije. Ponekad "ženski dani" počnu ranije, što uništava vaše planove za putovanje do specijaliziranog majstora, a ponekad za puno stvari žena nema vremena za praćenje ciklusa.

Također se događa da menstrualni ciklus počinje u najnepovoljnijem trenutku - kada se odmorite u toplim zemljama ili važan događaj na nosu, gdje svakako morate biti lijepi, njegovani i glatke kože. Pokušat ćemo ustanoviti je li moguće tijekom menstruacije vršiti uklanjanje dlačica ili depilaciju, koliko je opasno to izvesti ovih dana i što je bolje izabrati ako se takva potreba ipak pojavi.

Zašto?

Ako se okrenemo medicinskoj strani problema, onda nema izravne kontraindikacije za uklanjanje dlaka. stoga menstruacija nije razlog za brigu o vašoj koži i oslobađanje od nepotrebne vegetacije na njemu.

Zdravstveni problemi intimnih dijelova tijela, ako se odlučite za uklanjanje dlačica u bikini zoni (uključujući duboki bikini), također se neće pojaviti ako se pažljivo pripremite za postupak i pridržavate se svih higijenskih pravila. Tijekom menstruacije, to je posebno važno, jer neznanje može dovesti do ne baš ugodnih posljedica.

Zašto je to nepoželjno

Jedan od glavnih razloga zašto liječnici ne preporučuju uklanjanje dlaka s tijela tijekom menstruacije je smanjenje praga boli. Stoga, čak i ako ste sretni vlasnik visokog praga boli, postupak može postati neugodniji nego što je obično. Također je nepoželjno provesti postupak dva ili tri dana prije početka menstruacije. Ovo razdoblje koje karakteriziraju hormonalni skokovi koji se prikazuju na vašem blagostanjui utječu na taktilne senzacije, njihovu percepciju.

Drugi razlog zašto se uklanjanje dlaka preporučuje odgoditi - psihološko stanje ovih dana. Često postoje česte promjene raspoloženja, kao i pojava nerazumne tuge ili straha. Može se dogoditi da će uobičajena procedura uzrokovati tjeskobu i zabrinutost, čak i ako odete na vlastitog, dokazanog učitelja.

Također će utjecati na vaše zdravlje - stanje stresa ne sluti dobro. Stoga mogu postojati kašnjenja ciklusa i dulja razdoblja te promjena količine ispuštanja.

Koža tijekom razdoblja postaje osjetljivija. To izravno utječe na činjenicu da nakon zahvata lezije kože mogu ostati u obliku posjekotina, rana, pa čak i hematoma! To se posebno odnosi na uklanjanje dlačica u intimnoj zoni, što tijekom menstruacije nije ugodan proces, a kamoli dane kada je prag boli smanjen.

Na temelju svih tih čimbenika, može se sa sigurnošću reći da je moguće izvesti postupak uklanjanja viška dlaka tijela za vrijeme menstruacije, ali ako postoji mogućnost odgode ovog događaja i nema posebne potrebe za uklanjanje dlaka, bolje je napustiti putovanje salonom do vaše tijelo će se oporaviti nakon menstruacije.

Što više boli

Budući da ste se sami odlučili da okolnosti zahtijevaju hitno zbrinjavanje neželjenih dlaka, morate se upoznati sa svim mogućnostima postupka. Saznajte koje su sorte, koje su njihove osobine i kako one utječu na stanje vaše kože. Važan čimbenik je bol.

To je posebno važno za žene s niskim pragovima boli, jer tijekom razdoblja njihova tijela postaje još osjetljivije. Sukladno tome, potrebno je odabrati najmanje bolan način da učinite vašu kožu mekom i glatkom, izbjegavajući mogućnost ozljede.

Ne želeći potrošiti vrijeme i energiju na uklanjanje neželjenih dlaka kod kuće, žene često više vole upisati se u salon. Postoje manje bolne metode, a vi zapravo ne morate ništa raditi - sav posao obavljaju majstori s iskustvom u ovom području. Dakle, nema se čega brinuti. Ostaje samo odabrati metodu uklanjanja dlačica, koja je prava stvar za vas.

Ova vrsta gubitka kose na tijelu je više puta dokazala svoju učinkovitost. Lasersko uklanjanje dlaka osvojilo je srca mnogih djevojaka i žena, a za to postoji logično objašnjenje.

Ovaj se postupak u pravilu provodi putem tečaja. To znači da za nekoliko mjeseci s intervalom koji osobno razgovarate s gospodinom, posjetite stručnjaka koji vam pomaže da se riješite neželjenih dlaka. Ova metoda uklanjanja dlaka dostupna je u svako doba godine i nema specifičnih kontraindikacija.

Potrebno je samo zapamtiti da će bilo koja druga metoda uklanjanja dlačica, osim upotrebe britve, biti zabranjena, ako prolazite kroz postupak laserskog uklanjanja dlaka i čvrsto ste odlučili da se želite trajno riješiti kose. Uz pomoć lasera možete se riješiti kose u bilo kojem dijelu tijela, a postupak je jedan od onih koji su manje bolni.

Tijekom menstrualnog ciklusa kozmetičari preporučuju odgađanje postupka. Također, nemojte ga držati pet dana prije početka ciklusa. Povezan je s istim snižavanjem praga boli. Unatoč činjenici da lasersko uklanjanje dlaka ne uzrokuje takve neugodne osjećaje kao što je isto shugaring ili depilacija depilacije tijekom PMS-a i same menstruacije, reakcija vašeg tijela može se promijeniti.

Ako vam je postupak i dalje potreban, najbolje je koristiti tampon umjesto jastučića, ali i pažljivo pratiti higijenu intimnih područja - liječiti ih prije epilacije i poslije, kako ne bi izazvali infekciju, što je još lakše tijekom menstrualnog ciklusa.

Navedeni tip epilacije nalikuje laserskoj - oba su najbezbolnija kada se radi o epilaciji intimnog područja. Koža se također tretira zračenjem, samo u slučaju foto-epilacije, snaga ovisi izravno o dijelu tijela na kojem želite ukloniti kosu.

Još jedna značajka je da je uređaj za uklanjanje dlaka individualno prilagođen vašoj koži kako bi se postigao maksimalni učinak postupka, bez ostavljanja tragova oštećenja. Razlika leži u činjenici da će foto-epilacija trajati mnogo manje vremena, a broj postupaka koji će se morati provesti je upola manji.

Da bi postupak bio djelotvoran, morate slijediti pravila pripreme. Tijekom tečaja, kao u slučaju laserskog uklanjanja dlačica, ne možete koristiti sredstva za uklanjanje dlačica, osim britve, a duljina dlačica ne smije biti veća od 2 mm.

Ako su dulje, škare ne uzimajte sami - liječnik iz salona pomoći će vam s preparatom, koji će nježno tretirati kožu, tako da nema rezova na koži. Uostalom, bilo kakvo oštećenje kože uzrokuje odgodu foto-epilacije dok se mjesto ne regenerira.

Menstruacija ne postaje problem ako se posjet salonu ne može odgoditi za kasnije - dovoljno je samo upozoriti majstora kako bi bio oprezniji pri rukovanju bikini zonom. A vi biste, zauzvrat, trebali koristiti tampon, jer je s njim prikladnije upravljati intimnom zonom, a također je i higijenski i smanjuje rizik od infekcije.

Također, nakon epilacije, morate se pobrinuti da koža nije izložena temperaturnim promjenama, da su izleti u kupku nepoželjni, kao i veliki broj ultraljubičastih zraka.

Ova vrsta uklanjanja dlaka slična je fotografiji i laserskom uklanjanju dlačica samo zato što se svi oslobode dlačica zbog svjetlosnih valova (i također koriste radiovalove u ELOS-u za uklanjanje dlaka). Nakon postupka, kosa ispadne, to jest, uklanjanje se ne odvija odmah, tijekom sesije, i morate čekati da dobijete rezultat.

Međutim, ovaj pogled ima mnoge prednosti: pogodan je za bilo koju vrstu kože, ne ostavlja ogrebotine i druge rane iza sebe, nema iritacije nakon zahvata, a što je najvažnije, nakon uklanjanja dlačica kroz Elos, možete se sigurno sunčati na suncu ili u ribnjacima ,

S obzirom da je sam postupak neugodan, ne preporučujemo izvođenje ELOS epilacije intimnih zona tijekom menstruacije - niži prag boli uzrokovat će bolne senzacije, a dojmovi nakon sjednice ne mogu se nazvati ugodnim, ai sama intimna zona može patiti.

Ova metoda uklanjanja neželjenih dlaka ne može se pripisati najnovijim zbivanjima u području kozmetologije. Međutim, to ne sprječava da ga smatramo jednim od najčešćih i za ženski i za muški spol. Za nekoliko tečajeva (sve ovisi o debljini kose, njihovoj debljini i drugim značajkama) možete se riješiti viška vegetacije na tijelu dugo vremena.

Od neugodnih osobina može se primijetiti trajanje zahvata - elektroliza traje puno vremena, jer se svaka kosa tretira pojedinačno, za razliku od foto ili laserskog uklanjanja kose, gdje se vegetacija masovno tretira, pokazujući na dio svjetlosnog snopa. Osim toga, električno uklanjanje dlaka je bolan proces, osobito tijekom menstruacije.

Ne preporučujemo liječenje bikini područja tijekom menstrualnog ciklusa na ovaj način. Stvar je u tome što čarobnjak koristi pincetu ili iglu pri radu i izravno komunicira s kožom. Iz razloga što je u vrijeme menstruacije koža intimne zone osjetljivija, vrijedno je odgoditi sesiju na neko vrijeme. Tako ćete izbjeći bol koja će se povećati nekoliko puta tijekom ženskih dana, kao i zaštititi se od mogućih infekcija i iritacije kože.

U salonima se ovaj postupak može naći i pod nazivom "shugaring". Tehnika se sastoji od činjenice da majstor u zonu po vašem izboru nanosi tzv. Šećernu pastu, a zatim je uklanja s kože i tako izvlači nepotrebne dlačice. Da bi postupak bio djelotvorniji, odvajanje paste od kože događa se prilično brzo, tako da shugaring uzrokuje osjećaje koji nisu najprijatniji, jer se dlačice istodobno izvlače iz korijena.

Vrlo je važno da prije provođenja sjednice majstor bude svjestan značajki vašeg tijela, uključujući menstruaciju. Zato što nisu svi saloni usluge šećerne epilacije za djevojke koje su započele menstrualni ciklus. Ako još uvijek dobijete pristanak stručnjaka, pažljivo tretirajte područje tijela koje će se osloboditi viška vegetacije i pripremite se za neke neugodne posljedice.

To uključuje oticanje kože, mogućnost modrica, kao i dugotrajnu nelagodu nakon zahvata. Jedna od prednosti je činjenica da se uklanjanjem dlačica u pregledanom salonu rizik od oštećenja kože značajno smanjuje. A i gospodar će trebati manje vremena za provođenje postupka.

Dobivanje osloboditi od kose s voskom je dugo poznato, ali ova metoda je izgubila svoju popularnost. Ako ste navikli na korištenje traka s voskom, njihovo korištenje tijekom menstruacije morat će se napustiti. Sama ta metoda se vrlo bolno podnosi, pa čak i ako je vaš prag boli dovoljno visok, i dalje ćete osjetiti neugodne osjećaje, samo u manjoj mjeri.

Što se tiče uklanjanja dlačica na intimnim područjima, onda se izuzetno ne preporučuje vosak bikini tijekom menstruacije s voskom. Barem iz razloga što će već bolna kožna reakcija porasti nekoliko puta, a upotreba alata koji bi sesiju učinili manje neugodnom ne pomaže uvijek. Također, takvo uklanjanje dlaka može imati za posljedicu ne samo ugodne posljedice.

Koža, koja je osjetljivija, sigurno će reagirati na vanjski nadražaj, zbog čega možete imati modrice, male hematome, što je posebno štetno za intimna područja, kao i iritacije ili pustule.

Sve navedeno ukazuje samo na to da je najbolje izbjegavati depilaciju tijekom menstruacije, kako se ne bi naškodilo zdravlju, a nakon samo nekoliko dana postupak obaviti na najprihvatljiviji način za vas bez negativnog utjecaja na vaše zdravlje i stanje kože.

Kod kuće

Uklonite nepotrebnu vegetaciju na koži ne samo u salonima, gdje postoji ovlašteni majstor. Ponekad se dogodi da ne možete ići u salon za uklanjanje dlaka, ili nakon lošeg iskustva radije sami izvršavate postupak. U tom slučaju, morate obratiti pozornost na sljedeće vrste uklanjanja dlaka i značajke njihovog ponašanja kod kuće.

Metoda koja je sasvim uobičajena među metodama uklanjanja neželjenih dlačica kod kuće. Možete kupiti samo vosak, vruć ili hladan, i setove dizajnirane za samo-epilaciju, i sve poznate voskaste trake.

Ova metoda, međutim, ima mnoge prednosti, uključujući:

 • Učinkovitost. Koža ostaje glatka i do dva tjedna, što je nevjerojatno razdoblje u usporedbi s britvom.
 • Rizik od ozljeda nakon depilacije je vrlo nizak, jer je vosak koji se koristi za uklanjanje dlaka mekši od posebnih krema za uklanjanje dlaka s tijela.
 • Rijetko uzrokuje iritaciju kože.
 • Pomaže da se kosa prorijedi i oslabi ako redovito provodite postupak.
 • Prikladno za uklanjanje dlaka sa svih dijelova tijela, te je u stanju ukloniti čak i tvrde dlačice.
 • Cijena ove metode mnogo je niža od one u mnogim salonskim procedurama, što vam omogućuje znatno uštedu, ali istovremeno i dobro uređenu.

Među glavnim nedostacima su vrlo bolni osjećaji, budući da je kosa doslovno izvučena iz kože. Također je važno obratiti pozornost na sastav voska koji koristite: niti jedna komponenta ne bi trebala uzrokovati alergije ili iritaciju kože.

Također se ne preporučuje uklanjanje dlaka s lica voskom.

To je zbog činjenice da oni mogu početi rasti čvršće kose, što je malo vjerojatno da će zadovoljiti ženu koja bi željela da biste dobili osloboditi od kose preko svoje gornje usne, na primjer.

Neispravna tehnika depilacije može se također prikazati na koži do modrica, tako da morate biti vrlo oprezni pri korištenju ove metode.

Tijekom menstruacije možete zaboraviti depilaciju. I kao intimna zona, i bilo koja druga. Jedino što dobivate je mnogo neugodnih osjećaja koji mogu dovesti do problema s kožom na kojoj ste uklonili kosu. Zbog toga se menstruacija smatra razlogom za izvođenje voska ni u kojem slučaju, kako se ne bi oštetilo vaše zdravlje, kako tjelesno tako i moralno.

Provođenje ovog postupka kod kuće razlikuje se od epilacije šećernog salona samo u uvjetima u kojima ćete se riješiti neželjenih dlačica, u materijalima (ponekad se kod kuće priprema i shugaring pasta umjesto kupnje gotove, dermatološki testirane) i, naravno, nedostatak iskusnog majstora ( samo žena ne radi u salonu i ne zna sve suptilnosti ovog postupka).

Naravno Shugaring kod kuće će biti malo bolnijičak i kada još ima dovoljno vremena prije menstrualnog ciklusa.

Za vrijeme menstruacije nije iznimno preporučljivo vršiti shugaring na bikini području, osobito kod kuće. Činjenica je da koža, kao što znamo, ovih dana postaje što je moguće osjetljivija, bolni osjećaji se samo pogoršavaju, modrice i hematomi mogu kasnije ostati na intimnom dijelu tijela, a bol nakon epilacije će se osjećati duže nego obično. Također je nemoguće isključiti pojavu iritacije na koži.

Međutim, uklanjanje dlaka na bilo kojem drugom dijelu tijela bit će popraćeno neugodnim osjećajima, jer je u prvih nekoliko dana prag boli uvelike smanjen, a može doći i do bolova u donjem dijelu trbuha i općeg pogoršanja stanja. To je već samo po sebi neugodno, što možemo reći o provođenju bolne procedure. Za shugaring mjesečno postati kontraindikacija, tako da je ovo epilacija bolje odgoditi.

Naravno, svi smo u više navrata vidjeli oglase za epilatore koji se mogu kupiti i brinuti se za vaše tijelo kod kuće. U smislu praktičnosti i koristi - ovo je dobro rješenje. Epilator otklanja kožu iz dlake na dovoljno dugo vrijeme, vegetacija se ne pojavljuje tijekom sljedeća dva ili tri tjedna, ili čak cijeli mjesec. Prilično dobar rezultat, kao kod kućnog postupka.

Veliki nedostatak ove metode uklanjanja dlačica je ista bol. Oni ovise, prije svega, o pragu boli žene. Različiti ljudi mogu patiti od epilacije na različite načine, tako da se morate usredotočiti na svoje osjećaje. Ako je bol pretjerana, bolje je napustiti epilator i pribjeći drugim metodama uklanjanja dlačica.

Tijekom menstrualnog ciklusa epilator nije zabranjen i nema izravnih medicinskih kontraindikacija za njegovu primjenu. Razlog zašto je postupak još bolje odgoditi za nekoliko dana je pogoršanje reakcije tijela na bol.

U slučaju da je vaš prag nizak i da jedva doživite epilaciju nekoliko dana prije i nakon perioda, trebali biste odustati od te ideje na dane kada će se vaša osjetljivost povećati nekoliko puta. To se posebno odnosi na epilaciju intimnog područja.

Ako je vaš prag boli veći i ne osjećate posebno bolne osjećaje, možete pokušati, ali bolje je da ne krenete s područja bikinija. Da biste provjerili tjelesni odgovor na uklanjanje dlaka, bolje je uzeti zonu poput nogu. Koža tamo nije tako nježna, a postupak možete završiti u bilo kojem trenutku ako osjećate da ste u bolovima.

Alternativa epilaciji

Osim metoda koje su usmjerene na to da se dulje vrijeme riješite dlake, postoje i one koje su, čak i ako ne postanu punopravna zamjena, u redu ako trenutno nemate priliku požuriti u salona, ​​a vaša koža treba biti glatka i njegovana. I obje ove metode su potpuno bezbolne, tako da niži prag boli za vrijeme menstruacije neće utjecati na osjećaje iz procedura.

Krema za depilaciju

Dugo vremena na policama pojavila se krema za uklanjanje dlačica. Također je uključeno i posebno veslo s kojim se provodi sam postupak. Ova metoda nema kontraindikacija, apsolutno je bezbolna i djeluje na sljedeći način: krema se nanosi na dio tijela na kojem želite ukloniti dlačice. Tada ga morate držati na koži.

Nakon toga, kremu treba ukloniti s kože spatulom i isprati vodom, bez korištenja gelova za tuširanje i drugih sredstava koja se mogu pjeniti. Nedostatak ove metode je da učinak neće biti dugoročan. Već nakon nekoliko dana pojavit će se nova kosa, čak i ako je malo tanja nego prije.

Moguća je i epilacija bikini zone. Važno je samo osigurati da krema ne dođe na unutarnji dio organa i sluznicu. Na njima krema može izazvati iritaciju, zbog posebne osjetljivosti tih mjesta.

Vani neće biti neugodnih osjećaja, pa čak i za vrijeme menstruacije, ovaj postupak se može provesti ako je potrebno. Jedino na što se trebate usredotočiti jest vaše blagostanje. U prva dva ili tri dana pogoršava se, tako da ako napravite depilaciju s kremom, onda je najbolje nekoliko dana nakon početka ciklusa.

Uklanjanje dlačica britvom

Britva je prikladna, kao opcija, kada puno putujete i nemate priliku završiti tečaj s majstorom u salonu, ili nemate puno vremena za korištenje epilatora kod kuće. Metoda je bezbolna, ali u posljednje vrijeme postaje sve manje zahtjevna, jer nakon brijanja dlake ne postaju tanje i slabije, već naprotiv, postaju ukočene, a bodljikava vlakna nastaju nakon nekoliko dana.

Ali kao način uklanjanja dlačica kada nema drugih opcija. vrlo dobro.

Koristite britvu za vrijeme menstruacije, jer ne uzrokuje bolove pri uklanjanju dlaka. Vi samo trebate biti oprezni, jer u netočnom kretanju možete ogrepsti kožu gdje se želite riješiti neželjenih dlaka. No, intimno područje je bolje ne nositi s britvom. Unatoč nedostatku neugodnih osjećaja tijekom postupka, možete ozlijediti kožu.

U intimnim je mjestima još nježnija, tako da dodirivanje lopatica može dovesti do posjekotina, malih i ne tako, što je samo po sebi neugodno, a može uzrokovati i infekciju, koju svakako treba izbjegavati.

Ako u brižnim rukama držite brijač i znate kako se nositi s njim tako da čak ni područje bikinija ne trpi, onda nema ograničenja, a kosu možete ukloniti britvom čak i za vrijeme menstruacije.

Ukratko, može se sa sigurnošću reći da menstruacija nije razlog da odbijete brinuti se o sebi i vašem tijelu, a odgovor na pitanje "je li moguće napraviti epilaciju tijekom menstruacije", što je za mnoge djevojke i žene zabrinjavajuće, svakako je pozitivan.

Ako imate hitnu potrebu, možete si priuštiti da prođete kroz sesiju. Glavno je ne zaboraviti da će senzacije u tom razdoblju biti oštrije, a bol se može pojačati, stoga je vrijedno izabrati svjesno, s razumijevanjem svih rizika.

Uglavnom, najprikladniji načini uklanjanje nepotrebne vegetacije tijekom menstruacije su sjednice u salonima, gdje postoji majstor koji može smanjiti bolne senzacije, Boli li vas da uklanjate dlačice za vrijeme menstruacije - to ne ovisi samo o osobinama vašeg tijela, već io načinu na koji se odlučite za uklanjanje dlačica.

U slučaju, ako postupak može čekati, ne žuri. Pješačenje u salonu može se odgoditi, kao i obavljanje uklanjanja dlaka kod kuće. Tijekom menstrualnog perioda, još uvijek morate biti sigurni da ciklus prolazi bez još više stresa za tijelo, tako da nakon epilacije ili odgađanja ciklusa sljedeći put ne dolazi do neugodnih iznenađenja u obliku iritacije.

Vodite brigu o svom zdravlju i ne zaboravite slušati svoje tijelo - to će vam reći pravu odluku.

Mogu li se uklanjati ili depilirati tijekom menstruacije?

Žene su podijeljene u dvije kategorije: prva - ne vide ništa opasno u epilaciji, drugo - razmatra prijetnju tijelu prilikom uklanjanja dlaka. Da bi se to pitanje razjasnilo, vrijedi razmotriti svaku metodu rješavanja vegetacije.

 1. Klasično brijanje je najbolji način za stvaranje glatke kože tijekom kritičnih dana, dopušteno je od strane kozmetičara i liječnika. Noževi će brzo i bezbolno ukloniti dlačice, iako na kratko.
 2. Također nije zabranjeno shugaring tijekom menstruacije, ali morate biti spremni za neugodne osjećaje i moguće upale. Pažljivo pripremite kožu za postupak i vodite računa o antisepticima. Neki Mstera ne uzimaju zahvat na području dubokog bikinija tijekom menstruacije. Drugi predlažu korištenje tampona kako bi postupak bio higijenski.
 3. Nemojte raditi depilaciju tijekom menstruacije uz pomoć voska, čak uzrokuje nelagodu čak iu uobičajeno vrijeme, a tijekom menstruacije osjeti se povećavaju.
 4. Kozmetičari ne savjetuju obavljanje većine postupaka uklanjanja dlačica tijekom menstruacije. Bolje je fino podesiti posjet salonu pod menstrualnim ciklusom. Laseri i drugi uređaji mogu uzrokovati loše zdravlje. Međutim, konačnu odluku treba donijeti nakon individualnog razgovora sa stručnjakom.

Dakle, glavni argumenti zašto ne možete učiniti epilaciju tijekom menstruacije - jaka bol i rizik od upale kože. Ako je djevojka spremna trpjeti i pridržavati se potrebnih pravila, onda uklanjanje vegetacije, možda čak i tijekom ovog perioda menstrualnog ciklusa.

Posljedice postupka na kritične dane

U kritičnim danima dolazi do povećanja tjelesne temperature i kontinuiranog otpuštanja krvi. Ta dva čimbenika stvaraju povoljno okruženje za razvoj štetnih bakterija. Stavljanje na kožu povrijeđenu depilacijom, uzrokuju razvoj upale, čak i ako žena pažljivo prati osobnu higijenu.

Neke djevojke koje su nekada uklanjale dlačice boje se jake boli. U kritičnim danima prag boli raste, pa čak i poznate procedure izgledaju strašno neugodno.

U najgorem slučaju, na koži se mogu formirati ožiljci, opekline, starosne točke i hematomi.

Kada je to nemoguće, ali vrlo potrebno

Život je nepredvidljiva stvar, pa ponekad, suprotno pravilima, morate ukloniti dlake čak i za vrijeme menstruacije kako biste izgledali savršeno. U ovom slučaju, britva je najbrži i najsigurniji način.

Ako je iz nekog razloga klasično brijanje neprihvatljivo, trebate se posavjetovati s kozmetičarkom: saznajte je li postupak moguć tijekom tog razdoblja.

Shugaring, poput depilacije, dopušten je samo ako je žena sigurna da može podnijeti bol i dovršiti postupak.

Najbolje vrijeme za depilaciju: preporuke

 1. Planiranje depilacije, morate uzeti u obzir da faza menstrualnog ciklusa može utjecati na bolnost postupka. Uklanjanje dlačica ne smije biti prije 3-4 dana od menstruacije, tj. U prvoj fazi menstrualnog ciklusa. Obično je do tog trenutka bol malo umrtvljena. Eksacerbacija boli obično se javlja 2-3 dana prije početka menstruacije i 2-3 dana nakon nje.
 2. Depilacija dubokog bikinija tijekom menstruacije provodi se u najekstremnijem slučaju, u skladu sa svim pravilima higijene. Nakon zahvata obavezno je liječenje kože antisepticima i prirodnim kremama.
 3. Nekoliko dana prije menstruacije u tijelu se javljaju promjene koje pogoršavaju rezultate depilacije viška kose. Ali u prvom tjednu menstrualnog ciklusa dolazi do usporavanja rasta kose nakon zahvata. Ovo je još jedan razlog za čekanje malo povoljnijeg vremena.

Kada menstruacija započne u dobi od 13 godina, folikuli će vjerojatno ostati lagani i nema potrebe za brijanjem. Ali ako je od ovog doba mjesečni čelik.

Lasersko uklanjanje dlaka se ne preporuča za vrijeme menstruacije zbog činjenice da se kod žena u tim danima prag boli smanjuje, a živčana razdražljivost raste.

Je li moguće lasersku epilaciju tijekom menstruacije?

Lasersko uklanjanje dlaka je odlična opcija za uklanjanje viška vegetacije s bilo kojeg mjesta na tijelu godinama. Snop djeluje na folikul dlake i uništava ga.

Mogu li napraviti lasersko uklanjanje dlaka za vrijeme menstruacije? Da, ali se ne preporuča koristiti za vrijeme menstruacije.

Zašto? Postoji nekoliko razmatranja:

 1. Nizak prag boli. Tijekom kritičnih dana u žena, epidermis postaje dvostruko osjetljiviji, što znači da će postupak biti jasniji uz bol i nelagodu.
 2. Nije estetski i nije higijenski epilirati bikini zonu. No, ako žena može pratiti njenu higijenu, čak ni menstruacija ne može spriječiti uklanjanje dlaka s intimnih područja.
 3. Psiho-emocionalna neravnoteža. U tom razdoblju žene su vrlo impulzivne, raspoloženje je promjenjivo. Izlet za lasersko uklanjanje dlaka može biti uzrok anksioznosti. Takav stres može negativno utjecati na zdravlje. To su skokovi krvnog tlaka, neuspjeh menstrualnog ciklusa, hormonalni poremećaji, srčani problemi itd.
 4. Rizik od neželjenih učinaka nakon zahvata se povećava. Zbog povećane osjetljivosti kože češće se javljaju: opekline, posjekotine, hematomi, plikovi, crvenilo, hiperpigmentacija, upala i tako dalje. Najprihvatljivije mjesto je bikini zona. Čak i na rukama i nogama mogu se pojaviti upaljena područja koja zahtijevaju povećanu pozornost.

Kako bi se smanjio rizik od komplikacija, treba odabrati najpovoljnije dane za ovu manipulaciju.

Najuspješniji datumi za postupak

Lasersko uklanjanje dlaka na kritičnim danima nije najbolje vrijeme. Također, ne idite u salon 5-7 dana prije očekivanog datuma menstruacije. Ovo vremensko razdoblje također nije prikladno.

Optimalno vrijeme je 1-3 dana nakon završetka menstruacije. U ovom trenutku, prag boli raste i postoji varijanta manipulacije bez anestezije. Nuspojave laserskog uklanjanja dlaka također su minimizirane, ali to ne znači da treba zanemariti osobnu higijenu i antiseptičko liječenje.

Mjere opreza

Ako niste u stanju čekati, a procedura vam je potrebna u kritičnim danima, onda je vrijedno pojasniti za sebe nekoliko točaka:

 1. Ako želite epilirati bikini područje, temeljito operite cijelo intimno područje i zamijenite jastučić štapićem. Važno je da nema mirisa, a još manje tragova krvi. To će biti vrlo neugodno ne samo gospodaru, nego i vama. Ako ne možete biti u savršenom redu, teško da će itko htjeti početi raditi.
 2. Majstor (ako se depilacija provodi u salonu) ili ste sami dužni prije i poslije zahvata cijelo područje tretirati antiseptikom. To će spriječiti infekciju.
 3. Ako namjeravate otići u kozmetičku sobu, onda nazovite stručnjaka ili osobno dođite k njemu kako biste saznali hoće li on raditi za takve dane. Neki majstori snažno se protive postupku za žene na bikini području tijekom menstruacije.
 4. Brinite se za ublažavanje boli. U kući možete uzeti bilo koji jaki lijek. U salonu će majstor ponuditi lokalni anestetik. Možete izabrati nešto za sebe: gel, sprej, kremu, hladne obloge.
 5. Slijedite sva pravila u budućnosti. Briga je važna. Povremeno obrišite kožu antiseptičnom otopinom. Izbjegavajte kontakt dermisa s iritantima (kemijskim ili mehaničkim). Ni u kojem slučaju, nemojte ići na pet dana u kadi, sauni, solarij, vrući tuš ili kadu. Zabranjeno je sunčanje pod suncem.

Ako postoji mogućnost čekanja do kraja mjeseca, bolje je to učiniti.

Ići na lasersko uklanjanje dlaka u vrijeme kada ne zabranjuje menstruaciju, ali mnogi kozmetičari to ne preporučuju. To su dani kada se značajno povećava rizik od infekcije infekcije. Osjetljivost kože se umnožava, a postupak će vam izgledati strašno bolan.Ako postoji "smrtonosna" potreba da se razvije bilo koja zona, čak i bikini, možete pronaći izlaz. Glavna stvar je održavati higijenu, odabrati dobar anestetik, temeljito dezinficirati epidermu i provesti postupak pod sterilnim uvjetima.

Lasersko uklanjanje dlaka i razdoblje - sve prednosti i mane

Svaka moderna žena vrlo pažljivo promatra svoj izgled: kožu, kosu, nokte, lik. Stvoriti jedinstvenu sliku, premda ima nedovoljno glatku kožu, jednostavno je nemoguće. Donedavno je najpopularniji način da se riješite neželjenih dlaka bila britva. Do danas, veliki broj alternativnih metoda: depilacija voska i šećera, razne kreme i gelovi za uklanjanje dlaka, foto-, elektroliza i, naravno, lasersko uklanjanje dlaka. Potonja metoda, usput rečeno, preferiraju mnoge moderne žene. Štoviše, rezultat laserskog uklanjanja dlaka je superiorniji od drugih metoda uklanjanja neželjenih dlaka. Pitanje ostaje otvoreno: lasersko uklanjanje dlaka za vrijeme menstruacije - postoji li mogućnost zahvata, postoje li kontraindikacije?

Mogu li napraviti lasersko uklanjanje dlaka za vrijeme menstruacije?

Na ovo pitanje se ne može nedvosmisleno odgovoriti. Naravno, liječnici preporučuju odgoditi ovaj postupak tijekom kritičnih dana, ali sve je vrlo individualno. Uzmimo barem činjenicu da se svaka žena različito prenosi na različite procese koji se odvijaju u tijelu, uključujući menstruaciju. Za nekoga je menstruacija divlja, nepodnošljiva bol, ali netko ne osjeća nikakvu posebnu nelagodu. Na temelju toga možete doći do jednostavnog zaključka da lasersko uklanjanje dlaka za vrijeme menstruacije ne može biti strogo zabranjeno. Također je vrijedno podsjetiti da nekoliko dana prije početka menstruacije i tijekom kritičnih dana, koža žena postaje osjetljivija, što znači da se prag boli smanjuje, a vjerojatnost pojave oštre boli tijekom epilacije se povećava. To se također objašnjava općim nestabilnim stanjem, emocionalnom nestabilnošću zbog kritičnih dana. U današnje vrijeme epilacija može izazvati razne alergijske reakcije, crvenilo, oticanje (područje bikinija je posebno osjetljivo). Svaka žena sama donosi odluku, polazeći od vlastitih osjećaja, slušajući njezino tijelo.

Lasersko uklanjanje dlaka je praktički bezbolan postupak, kojeg karakterizira visoka učinkovitost. Stoga, mnoge žene koje preferiraju ovu metodu suočavanja s viškom dlake na tijelu, čak i ne razmišljaju o tome je li moguće napraviti lasersko uklanjanje dlaka za vrijeme menstruacije. Pogotovo ako se uzme u obzir da je, osim visoke učinkovitosti, lasersko uklanjanje dlaka također drugačije u postupku nakon zahvata: nema problema s urastanjem dlaka, crne točke nestaju, a kosa više ne raste. Poznavajući vaš menstrualni ciklus, žena može lako koordinirati sesije s kozmetičarima i pravilno rasporediti. Kvalificirani stručnjaci kozmetičkog centra Medline savjetovat će svoje klijente na najvišoj razini, pomoći u rješavanju bilo kakvih estetskih problema u području kozmetologije, te se također riješiti dodatne „vegetacije“ u različitim dijelovima tijela. Inovativne tehnologije, najmodernija oprema, pažljiv stav i individualni pristup svakom klijentu glavne su prednosti Medline centra.

Naravno, kao i svaka vrsta kozmetičkih zahvata, lasersko uklanjanje dlaka ima brojne kontraindikacije: akutni herpes, infektivni i upalni procesi na koži, papilome, neoplazme, alergije, proširene vene, dijabetes, kronične kožne bolesti, mehaničke ozljede (ozljede, ogrebotine, mehaničke ozljede (ozljede, ogrebotine, rezovi) , ugriza). Lasersko uklanjanje dlaka je daleko najpopularniji postupak uklanjanja neželjenih dlaka. Osim toga, korištenje lasera u kozmetici omogućuje rješavanje mnogih različitih kožnih problema, uklanjanje estetskih nedostataka: uklanjanje strija, ožiljaka, ožiljaka, paučinih vena, tetovaža itd.

Poznavajući njezino tijelo temeljito, svoju reakciju na različite procese i postupke, žena može lako odlučiti treba li laserskoj epilaciji tijekom menstruacije. Nesumnjivo, potrebno je zapamtiti savjete i preporuke liječnika: nekoliko dana prije početka ciklusa, u ženskom tijelu se događaju određene promjene i nepoželjno je provesti postupak epilacije u tom razdoblju. Ali od četvrtog dana menstruacije moguće je. Najbolji dani za lasersko uklanjanje dlaka - sredina ciklusa. Postupak koji se provodi u tom razdoblju je najučinkovitiji.

Epilacijski bikini tijekom menstruacije

A posebno je vrijedno govoriti o uklanjanju dlačica u području bikinija na dan menstruacije. Prvo, epilacija ovog područja je sama po sebi bolna, a drugo, tijekom menstruacije vrlo je lako dobiti iritaciju kože, pa čak i hematome. U nastavku ćemo razmotriti većinu i najmanje prikladne vrste uklanjanja dlačica (uglavnom za područje bikinija).
"Bolne" vrste uklanjanja dlaka

Voskiranje, shugaring i depilacija kose su vrlo bolne procedure koje ne može svaka žena učiniti. Međutim, postoje oni koji ih toleriraju mirno i praktično bez boli (često se to događa od ovisnosti, nakon nekoliko postupaka). U tom slučaju, možete pokušati ukloniti kosu na ove načine i za vrijeme menstruacije.

U kozmetičkom salonu

Ako idete da uklonite kosu u salonu, prvo pitajte gospodara da li će raditi s vama ovih dana. Ako je odgovor pozitivan, pažljivo se pripremite za sesiju kako bi se gospodar i vi sami osjećali ugodno. Vodite brigu o higijenskim proizvodima (u ovom slučaju bolje je koristiti tampon).

Ako se bojite da će boljeti, uzmite lijek protiv bolova prije epilacije ili tretirajte željeno područje kože s kremom za anesteziju. Također zapamtite da su shugaring i waxing slični po učinku, ali shugaring se smatra manje bolnim zbog činjenice da je kosa uklonjena rastom kose.

Najbolji načini za uklanjanje dlaka za vrijeme menstruacije

Razor - dobar izbor za vrijeme menstruacije, jer ne uzrokuje bol. Međutim, on nije prikladan za područje bikinija, jer će se prilikom brijanja kože neizbježno pojaviti mikrorezanje (a ponekad i mikro).

Tijekom menstruacije, kada je temperatura tijela povišena i krv kontinuirano teče, stvara se dobro tlo za reprodukciju štetnih bakterija. A te bakterije, koje udaraju u ozlijeđenu i nadraženu kožu, mogu uzrokovati upalne procese, čak i ako žena pažljivo prati higijenu.

Elektro, laserska i fotoepilacija tijekom menstruacije

Ovi postupci se također ne preporučuju za menstruaciju, osobito za elektrolizu kao najtežu od svih triju. Laserska i fotoepilacija mogu biti bezbolne, ali postoji rizik od iritacije kože. Budući da se učinak seanse ne pojavljuje odmah, već tek nakon tjedan ili dva, kada dlake počnu padati, nema smisla žuriti i čekati kraj menstruacije.

Video: sve vrste laserskog uklanjanja dlaka

Savjeti i trikovi

Epilacija tijekom menstruacije, samo ako je stvarno potrebna. Također zapamtite da neke djevojke imaju bolne osjećaje trećeg ili četvrtog dana menstruacije, za razliku od prva dva dana, i, ako je moguće, čekaju barem do tog vremena.

Prilikom uklanjanja dlačica u bikini zoni, slijedite sve higijenske mjere, a nakon zahvata svakako tretirajte vašu kožu s dezinfekcijskim sredstvima i hidratantnim sredstvima s prirodnim sastojcima.

Vodite računa o sebi i budite lijepi!

Pogledajte videozapis: Trajna epilacija laserom (Veljača 2020).

Loading...