Depilacija

Tko može pomoći pri vektorskom četkanju?

Ljepota je nezamisliva bez blistavog osmijeha koji izlaže bijele zube uokvirene ružičastim desni. Međutim, za to nije dovoljan dnevni ritual čišćenja - jednom godišnje, usnoj šupljini treba temeljito opće čišćenje. Ovaj zadatak briljantno će obraditi „Vektor“ - ultrazvučni aparat za profesionalnu higijenu i liječenje oralnih bolesti.

O uređaju "Vector"

"Vector" je inovativni ultrazvučni uređaj koji pruža sveobuhvatnu njegu usne šupljine. To vam omogućuje nježno uklanjanje zubnih naslaga, koje se nalaze i iznad razine desni (supragingival), a ispod njega (subgingivna). Ako se prvi može lako uočiti pri samostalnom pregledu usne šupljine, tada se drugi mogu otkriti samo od strane specijaliste tijekom osjećaja parodontnih džepova. Zbog usmjerenog učinka ultrazvuka u jednoj sesiji, liječnik će polirati i čistiti krunice zuba i njihovih korijena od svih vrsta plaka.

Uz pomoć uređaja "Vector", liječnik eliminira plak i kamenac, jer to nije samo neestetska kontaminacija, već i glavni uzrok upalnih bolesti desni i karijesnih lezija tvrdog zubnog tkiva u području vrata maternice.

Indikacije za "vektorsku" terapiju

Moguće je obratiti se pomoći Vector uređaja za čišćenje zubi od prljavštine i povratak u prirodnu bjelinu, za liječenje upalnih bolesti usne šupljine, kao i za preventivne svrhe. Postoji niz naznaka za postupak:

 1. Mekani plak - labave bijele naslage na površini zuba, koje se sastoje od ostataka hrane, vode, epitelnih stanica i bakterija. Mekani premaz se formira već dva sata nakon jela i lokalizira se uglavnom na osamljenim mjestima, na primjer u interdentalnim prostorima, tj. Gdje nema trenja s komadima čvrste hrane i jezika. Ako se ne očisti u roku od 12 sati četkom, koncem (zubnim koncem) ili irigatorom, započet će proces mineralizacije (skrućivanja).

Nakon svakog obroka, bakterije (koke, bacili) odmah zauzimaju zube i desni, u žurbi da pojedu ostatke "majstorskog stola"

Najčešće se kamen pojavljuje na donjoj čeljusti s unutarnje strane prednjih zuba - postoji mnogo odvodnih kanala žlijezda slinovnica

Prije svega, gingivitis utječe na interdentalnu bradavicu, ali guma je još uvijek čvrsta na zub.

Parodontitis je popraćen nakupljanjem subgingivnih naslaga, boli, cijanozom desni, gnojem i pokretljivosti zuba.

Kod kuće se ne liječi periimplantitis, ali se može lako spriječiti brigom za oralnu higijenu, posjetiti liječnika i provesti preventivne tretmane.

Okrenuo sam se parodontološkom životu. U adolescenciji sam nosila protezu, i usprkos pažljivoj higijeni i pranju zuba nakon svakog obroka, to je negativno utjecalo na zdravlje desni. U procesu ortodontskog liječenja zubi su bili podvrgnuti ozbiljnim pokretima, a desni su osjetile ozbiljan stres. Nakon uklanjanja sustava naramenica, primijetio sam da su se vratovi zuba počeli gologlati, a desni početi povremeno svrbjeti. Zubar-terapeut, kojem sam došao na rutinske preglede, više puta je savjetovao da kontaktiram parodontologa, ali sam bio spor. Nakon što sam čuo užasne priče, iz nekog sam razloga odlučio da je jedini način liječenja zabilježen za bolesti desni desni. Stoga sam se pokušavao sam nositi s upalom: pio sam vitamine, masirao desni, ispirao usta hrastovom korom i slanim otopinama, nanosio ulje, prakticirao mentalne afirmacije, radio na sebi u nadi da ću iskorijeniti duhovni uzrok bolesti, problem riješiti na fizičkoj razini pomoć izvana - općenito, gubljenje vremena. Nakon deset godina bezuspješnih napora, odlučio sam se predati liječniku i jako mi je žao što to prije nisam učinio.

Kontraindikacije za ultrazvučno čišćenje zuba

Popis kontraindikacija za vektorsku terapiju ograničen je prisutnošću sljedećih patologija i stanja:

 • onkološki procesi bilo koje lokalizacije,
 • prisutnosti pejsmejkera
 • transplantirane transplantirane organe,
 • bolesti krvi
 • dijabetes melitus
 • aritmije, infarkt miokarda u povijesti,
 • akutne infekcije
 • autoimune bolesti
 • trudnoća,
 • alergični na komponente koje se koriste suspenzije (abrazivno i poliranje).

Prednosti "vektorske" terapije

Vektorska terapija ima nekoliko prednosti u odnosu na druge ultrazvučne sustave i tradicionalne kirurške metode liječenja upalnih bolesti usne šupljine:

  Praktično bezbolan postupak. Za razliku od drugih ultrazvučnih uređaja koji koriste destiliranu vodu, suspenzija se koristi u Vector-terapiji (Vector Flu>)

Vrh uređaja "Vector" unosi se u dubinu parodontalnog džepa paralelno s površinom korijena zuba, a energija ultrazvuka prenosi se kroz hidrauličku školjku stvorenu pulsirajućim mlazom tekućine.

Stoga je glavna prednost vektorskog sustava u odnosu na druge ultrazvučne uređaje njegova sposobnost prodiranja u veću dubinu parodontalnog džepa i, ne dovodeći u pitanje zdrava tkiva, borba s glavnim uzrokom svih upalnih oboljenja usne šupljine - podmuklih bakterija. Kirurški tretmani su također vrlo učinkoviti, ali uzrokuju mnogo nelagode i popraćeni su dugim razdobljem rehabilitacije.

Nedostaci uređaja za liječenje "Vector"

S obzirom na učinkovitost, lako podnošenje pacijenata, nizak stupanj traume i minimalizirani period rehabilitacije, možete potpuno zaboraviti da svaka metoda liječenja ima svoje nedostatke, a Vector terapija nije iznimka. Sljedeći čimbenici mogu donekle ohladiti toplinu:

 1. Relativno visoka cijena - oko 10 tisuća rubalja za postupak. Troškovi liječenja u različitim regijama zemlje mogu se značajno razlikovati. Također ovisi o klinici, kvalificiranosti liječnika i broju zuba koji se obrađuju.
 2. Trajanje postupka. U teškim slučajevima može potrajati dva sata, a ponekad može potrajati i nekoliko sesija. Međutim, kvalitetno ručno curetiranje parodontnih džepova će potrajati još više vremena - primjenom fizičke snage liječnik će se umoriti.
 3. Dostupnost pristupačnijih opcija. Primjerice, pješčanik Air-Flow može se koristiti i za održavanje oralne higijene, poliranje zuba i uklanjanje manjih naslaga iznad razine desni i parodontnih džepova.
 4. Spašavanje nekih beskrupuloznih stručnjaka na suspenzijama i mlaznicama, što negativno utječe na kvalitetu postupka.
 5. Mogućnost traume tkiva s nedovoljnim kvalifikacijama liječnika i pogrešnim izborom savjeta.
 6. Provođenjem parodontitisa, Vector-terapija se može preporučiti samo kao dodatna metoda liječenja.
 7. Prisutnost brojnih kontraindikacija.

Neki liječnici nazivaju "Vektor" skepticizmom, bez da ga na bilo koji način razlikuju od ostalih ultrazvučnih sustava. Oni tvrde da su tradicionalni skaleri, unatoč traumi tkiva, učinkovitije i brže očistili masivni kamenac zbog mehaničkog učinka na zub.

Strašno se bojim zubara i spreman sam se onesvijestiti čim liječnik obuče rukavice. Dakle, svaki Vector-terapijski postupak, tijekom kojeg morate mirno sjediti oko 30 minuta i slušati prodornu škripu uređaja, za mene je psihološki teška. Nije bilo ozbiljne fizičke nelagode. Manji bolovi pojavili su se samo kad su osjetljiva osjetljiva područja vrata vrata nekoliko zuba, a kada je vrh bio gurnut ispod gume, suza se nehotice kotrljala niz obraz. Ne bez krvoprolića. Platio sam oko 8 tisuća rubalja za postupak - taj iznos trošim jednom godišnje. Tijekom ponavljanih zahvata stomatolog me je obavijestio o stabilizaciji parodontnog stanja, ali ne mogu reći da je problem sa zubima potpuno riješen. U jesen i proljeće još uvijek osjećam svrab.

Učinkovitost vektorske terapije

Nakon prvog postupka postoji pozitivan trend:

 1. Supragingivalni zubni kamen potpuno je uklonjen.
 2. Bakterijski biofilm uništava se u dubinama parodontnih džepova - tretira se suspenzijom koja ima protuupalno i regenerirajuće djelovanje.
 3. Poboljšava se cirkulacija u tkivima, započinju prirodni procesi obnavljanja, jer tijelo više ne treba trošiti sredstva na neplodnu borbu protiv infekcije.
 4. Hrapavost na površini zuba pažljivo je polirana, što će spriječiti pojavu novih naslaga.
 5. Granulacijsko tkivo se nježno uklanja - to omogućuje desni da se bolje prilagodi zubima, a kosti alveolarnih procesa - da se oporave, što rezultira smanjenjem parodontnih džepova.
 6. Bolovi, svrbež, gnojenje, oticanje i krvarenje desni prolaze.
 7. Neugodan miris nestaje - vjerni pratilac svih bolesti usne šupljine.
 8. Vizualno, zubi su osvijetljeni do tonusa, a desni postaju ružičasti, zadebljani i prestaju se naseljavati.

Ako bolesnik zbog nezadovoljavajuće higijene razvije parodontitis umjerene ili teške ozbiljnosti, liječnik može preporučiti vektorsku terapiju samo kao pomoćnu metodu liječenja za glavnu kiruršku intervenciju - otvorene kiretažne i patchwork operacije. Ako je bolest otišla predaleko, a "zbrka i ometanje" počelo je u ustima, može biti potrebno i šišanje zuba. No, čak iu teškim slučajevima, higijensko čišćenje s Vector-om kao dijelom kompleksne terapije pomoći će postići stabilnu remisiju bolesti i zaustaviti destruktivne procese u usnoj šupljini.

Za održavanje učinka potrebno je redovito posjećivati ​​parodontologa i uklanjati zubne naslage: u preventivne svrhe - jednom godišnje, a ako se pojave problemi sa desni - svaka dva mjeseca.

Odmah nakon zahvata, parodontni džepovi se smanjuju, desni počinju čvrsto pokrivati ​​zube. Rane i ožiljci ne ostaju. Prvi dojmovi nakon čišćenja - nevjerojatna glatkoća zuba i osjećaj savršene sterilnosti u ustima. Zahvaljujući "vektoru", s neugodnim mirisom, zauvijek možete reći zbogom, ali nitko ne otkazuje higijenu. Posebno je korisno biti irigator. Učinkovito čisti zubne naslage i djeluje na masažu desni, poboljšava cirkulaciju i jača ih. Osim toga, neki irrigatori imaju mlaznice koje omogućuju pranje parodontnih džepova. Međutim, sve će to biti neučinkovito bez redovitog čišćenja zubi i desni, a masaža je potpuno štetna u prisustvu subgingivnih naslaga - samo će pogoršati upalu.

Priprema za liječenje s uređajem "Vector"

Izbor kompetentnog stručnjaka ključ je uspjeha. Probleme zubnog mesa treba rješavati stomatolog-terapeut ili stomatolog-kirurg koji je prošao državnu stručnu obuku ili potvrdu o dopunskom obrazovanju na specijalitetu "Parodontologija" (najmanje 144 sata).

Također je vrijedno pitati o iskustvu liječnika, slušati preglede pacijenata, kako bi se osiguralo da je ambulanta opremljena suvremenom opremom, ima licencu i sanitarno-epidemiološki zaključak.

Kada se pacijent odluči na kliniku i odabere liječnika, možete se prijaviti za konzultaciju. Na prvom parodontologu:

 • sluša pritužbe pacijenata
 • provodi vizualni pregled usne šupljine,
 • procjenjuje zagriz, koji može uzrokovati ozljedu desni i nepravilno raspoređivanje opterećenja na zube,
 • probni parodontni džepovi,
 • određuje higijenski indeks, tj. prisutnost ili odsutnost plaka i kamenca,
 • procjenjuje recesiju gingive (izlaganje korijena),
 • ispituje stupanj krvarenja desni i otpornost zuba,
 • upoznaje ortopantomogram (panoramski rendgenski snimak),
 • ako je potrebno, uzima uzorke za određivanje sastava mikroflore.

Nakon dijagnoze, liječnik će odrediti opseg posla i propisati dan zahvata.

Kada sam prvi put došao u parodontolog, prije tretmana s Vektor aparatom, propisana mi je sedmodnevna terapija: uzimanje antibakterijskih (Metronidazol), antihistaminskih (Zyrtec) i vitaminskih pripravaka (askorutina), ispiranje usne šupljine s antiseptičkom otopinom klorheksidina i protuupalnih dodataka.

Napredak postupka

Odlazak u parodontov ured za postupak čišćenja zubi i desni pomoću "Vector" uređaja, treba biti spreman provesti najmanje 30 minuta u stomatološkoj stolici, jer svaki zub zaslužuje pažnju. Postupak liječenja je sljedeći:

 1. Preliminarne mlaznice uređaja izložene su sterilnoj obradi.
 2. Prije manipulacije, anestetik se nanosi na desni.
 3. Liječnik počinje uklanjati mekani nanos i supragingivalni zubni kamenac iz cervikalnih područja pomoću ultrazvučnog skalera.
 4. Površina zuba se melje i polira sa svih strana, a može se koristiti i posebna pasta.
 5. Liječnik zatim stavlja vrh na instrument i stavlja ga pod gumu.
 6. Naizmjenično mijenjajući mlaznice, parodontist čisti korijenje zubi iz bakterijskog filma i taloži i pere subgingivni prostor.
 7. U zaključku, zubi su prekriveni gelom koji sadrži fluor, koji ih štiti od karijesa i smanjuje osjetljivost cakline.

Obično je za prevenciju i liječenje blage upale zubnog mesa jedne terapije dovoljna vektorska terapija, ali mjesec i pol nakon zahvata preporuča se ponoviti posjet liječniku kako bi liječnik mogao procijeniti rezultate.

Nakon zahvata liječnik daje pacijentu savjete o oralnoj njezi i propisuje potpornu terapiju. Primjerice, za obnovu kostiju savjetovali su mi da uzmem vitaminsko-mineralni kompleks Calcemin Advance i Askorutin za jačanje zidova krvnih žila. Primijenjen na desni, primijenio sam antibakterijske gelove Metrogil-Denta i Cholisal, a na izloženim vratovima zuba - gel za remineralizaciju R.O.C.

Oralna njega nakon zahvata

Trajanje terapijskog učinka ovisi o tome koliko će pacijent pažljivo brinuti o usnoj šupljini:

 1. Odmah nakon zahvata, caklina može biti osjetljiva pa se suzdržite od konzumacije tople, hladne i čvrste hrane.
 2. Tijekom tjedna nakon manipulacije zabranjeno je pušenje i upotreba proizvoda koji bojimo caklinu - repu, rajčicu, senf, kurkumu, bobice, svježe iscijeđene sokove, čokoladu, slatkiše s bojama, crno vino, crni čaj, kavu, kakao.

Da biste spriječili dosadan zubni plak i kamen od lijepljenja na zube, morate prilagoditi hranu tako da uključite što više tvrdog voća i povrća kao što možete u svojoj prehrani.

Potrebno je odmah zamijeniti četkicu za zube - stara služi kao plodno tlo za patogene bakterije, a uobičajena pasta za zube preferira se za liječenje, na primjer, Lakalut

Nositelji aparata trebali bi ovom arsenalu dodati i brisače, koji će s lakoćom očistiti prostor između detalja strukture

Pregled bolesnika i mišljenje liječnika

Kada je liječnik uključio uređaj i pokrenuo postupak, pomislio sam da očekujem glasan i strašan šum od ultrazvučnog čišćenja, kao i tijekom liječenja karijesa, ali to nije bio slučaj, uređaj je zvučao, ali je bio prilično podnošljiv. Bilo je pomalo neugodno kad su se čistili gornji zubi za žvakanje, buka iz "Vektora" zvonila je u ušima, ali opet je bila potpuno podnošljiva. Osjećaji četkanja zuba nisu, naravno, najprijatniji.Bila je bolna na nekim mjestima, ali bila je beznačajna, a osim toga, imala sam dosta labave zube, očekivala sam da će biti mnogo bolnije. Osjećao se kao da kapljica vode raščišćava interdentalne prostore i kao da se čiste iglom, lagano pritisnuvši. Povremeno su morali pljuvati i ispirati usta. Jedino što sam najmanje očekivala bila je mnogo krvi.

Iva

http://irecommend.ru/content/davnenko-ya-ne-videla-svoi-zuby-takimi-zdorovymi-vse-o-prof-chistke-zubov-apparatom-vektor-t

Zajedno s pripremom, cijeli postupak je trajao 40-60 minuta, nisam osjetio nikakvu posebnu bol, prilično neugodne osjećaje (slično kao kad čačkalica slučajno padne između zuba i desni). Ima okus poput obične kave od metvice, skida šminku i zubi postaju bjelji. Tijekom cijelog dana, desni su malo boljela, nisu ih grizli s posebno tvrdom hranom (krekeri, orasi). Učinak je već sljedeći dan - tijekom pranja zuba nije bilo krvi, desni su ružičaste, a ne upalne. Zadovoljan sam procedurom, učinak je pozitivan. Jedini negativ je visoka cijena.

Avosechka, pacijent

http://irecommend.ru/content/desny-perestali-krovotochit-1

Gume su neko vrijeme bile upaljene, crvene. Ali nakon nekoliko dana sve je nestalo. Crvenilo je oslabilo, desni podigli i stajali kao na mjestu. Izvana postaju točniji. Uz pravilnu njegu, slijedeći preporuke liječnika, zaboravio sam što su upaljene i krvareće desni. Pah-pah-pah ... A sada se dvije godine ne sjećam.

Nadya Smith

http://irecommend.ru/content/kak-vy-do-sikh-por-ne-znaete-chto-takoe-vektor-terapiya-eto-kardinalnoe-reshenie-problemy-vo

Ovo je vrlo dobar postupak. Bezopasan je, bezbolan. Dobri rezultati. Ako vas boli, bit ćete anestezirani. Obično se ponavlja nakon 6 mjeseci. To je alternativa kirurškim metodama liječenja parodontitisa (kiretaža, patchwork operacije). Nisam to učinio sam, ali to sam učinio svojim pacijentima i roditeljima, jer je sama zubar.

AnyaF, liječnik

https://www.u-mama.ru/forum/family/health/683113/1.html

Osobno vidim vrlo dobre rezultate nakon korištenja ove jedinice, ali samo u kombinaciji. Ovaj uređaj omogućuje dugotrajnu remisiju ako pacijent ne može postići konzervativno smanjenje dubine džepova (ostaje više od četiri mm) i pacijent odbija operaciju. Dobri rezultati!

svoih liječnika

http://forum.stomatforum.com/topic/368-apparat-vektor/page__st__20

Postupak je toliko jedinstven da se provodi i bez lokalne anestezije, a sastoji se u činjenici da se uklanjanje sedimenata ne događa s vibrirajućim metalnim instrumentom, nego s oscilirajućom kapljicom fine vodene otopine. Dovoljno nelagode koje su se morale iskusiti tijekom parodontalnih zahvata ranije, zahvaljujući aparatu "Vector", pacijenti su gotovo prestali primijetiti! Čak iu najtežim slučajevima parodontne bolesti, upotreba Vektor aparata je alternativa kirurškoj intervenciji. Pacijent bilježi vidljivi učinak nakon prvog zahvata!

Eva, doktore

http://www.plombi.net/showthread.php?t=124

Koristim Vector 2 godine. Mogu reći da kataralni gingivitis, parodontitis svjetlosti i umjerene ozbiljnosti uvodi u remisiju najmanje 6 mjeseci (pod uvjetom da pacijent ima dobru oralnu higijenu). S teškim stupnjem, mnogo je kompliciranije, uklanja upalu, ali ostaje pokretljivost zuba (stoga rezultati liječenja više ovise o kompetentnoj protetici).

Sensi, liječnik

http://forum.stom.ru/topic/4508-vector-sistema-chto-eto/

Video: sve o uređaju "Vector"

Već nekoliko godina vektorski ultrazvučni stroj uspješno se koristi za uklanjanje zubnog plaka i rješavanje parodontnih problema. Njegove ključne prednosti su visoka učinkovitost, sigurnost i tolerancija pacijenta. On kuca ne samo zbog neugodnih simptoma, nego i zbog korijena svih bolesti - patogena. Bezobzirno uništavajući glavni čimbenik koji izaziva razvoj upalnih bolesti desni, Vector nježno čisti površinu zuba i stvara povoljne uvjete za obnovu tijela.

Za i protiv

Liječnik preporučuje četkanje zubi s "vektorom"? Slažem se. Prednosti takvog čišćenja:

 • bezbolan,
 • sposobnost uklanjanja dobro kamufliranih naslaga,
 • priprema dubokih parodontnih džepova,
 • manje traume.

Cons su mnogo manje. Liječnici se žale da nije uvijek moguće ukloniti kamenac sa svih strana. Povremeno (koristeći neprikladne privitke) pacijent je ozlijeđen obližnjim tkivom. Ali takva situacija nije isključena jednostavnim ultrazvučnim čišćenjem. To je sve negativna strana manipulacije.

Parodontna bolest

Dobra vijest za parodontne bolesnike: "Vektor" ne uklanja samo kamenac, već vam također omogućuje da zaustavite destruktivni proces.

Parodontna bolest nije tako česta u stomatološkoj praksi kao parodontitis, ali svatko tko ima problema s tkivom oko zuba je u opasnosti. Kod parodontne bolesti nema upale per se, ali dolazi do distrofnog uništenja zubno-zubatog tkiva.

Gume prolaze kroz recesiju. Parodontna bolest je uzrokovana pokretanjem parodontitisa. Bolest se češće dijagnosticira u starijih bolesnika čije su patološke promjene uzrokovane osobinama koje su povezane s dobi.

Parodontna bolest dovodi do gubitka zuba. Zbog razrjeđivanja koštanog tkiva teško je staviti proteze.

parodontitis

Parodontitis se razvija zbog:

 • loša oralna higijena,
 • neliječeni gingivitis
 • pogrešan zalogaj,
 • prepuni zubi
 • prisutnost tvrdog zubnog plaka.

Isprva je zabrinut s vremena na vrijeme, pokazujući bol kada pokušava jesti slatku, hladnu ili toplu hranu. Desni postaju crvene ili plave, krvare.

Ako se bolest ne liječi, tkivo desni se postupno odvaja od krune, formira se džep u koji bakterije ulaze. Pacijent osjeća bol, drugi osjećaju neugodan miris iz upaljenih džepova.

Upotrebom sustava Vector ultrazvučno čišćenje, liječnik:

 • uklanja oboljelo tkivo
 • tretira upaljena područja i džepove, zbog čega se desni čvrsto vežu za zube,
 • polira zube nakon zahvata.

Za 1-2 sesije možete se riješiti pogoršanja parodontitisa. Zatim morate doći na preventivne preglede i ponoviti liječenje ako zubar otkrije povrat bolesti.

Najlakše je nositi se s gingivitisom. Nakon što je izliječio desni u fazi gingivitisa, osoba se neće suočiti s takvom komplikacijom kao što je parodontitis.

 • loš dah,
 • cijanoza desni (crvenilo),
 • upala interdentalne papile.

Još nema džepova - dovoljno je samo jednom očistiti "Vektor", tako da se nikada ne pojave.

Kako se obavlja čišćenje?

Čišćenje s novim uređajem je proces koji traje 40 minuta (ako nema posebnih poteškoća).

 • pregled usne šupljine
 • liječenje karijesa i pulpitisa,
 • korištenje "vektora" za profesionalno čišćenje.

Uređaj je sustav od 2 uređaja: prvi se zove Vector Paro. Nedavno je izumio i samo pomaže riješiti se bolesti desni.

Drugi je Vector Scaler, poznati ultrazvučni skaler koji uklanja meke i tvrde zubne naslage.

Liječnik u tom procesu koristi oba alata.

"Vektor" je opremljen s 30 mlaznica. To omogućuje stomatologu da odabere koji će se koristiti za liječenje parodontitisa ili parodontne bolesti, a koji - samo da ukloni mekani kamenac iz cakline.

Na vrhu uređaja liječnik primjenjuje terapijsku mješavinu na bazi hidroksiapatita. Njegova svrha je doprinijeti brzom zacjeljivanju mikro stanica koje će se primijeniti tijekom procesa obrade pomoću uređaja. Pacijent neće osjetiti bol, stoga se anestezija ne koristi za ovo čišćenje. Maksimalno - blago neugodni osjećaji pri čišćenju dubokih šupljina. Testiraju ih pacijenti s niskim pragom boli. Pacijent je smješten u stolicu, liječnik uključuje uređaj i stalno čisti sve zube i desni.

Dvije važne razlike "vektora" od drugih metoda:

 • stomatolog čisti džepove na dubini od 11–12 mm (ostali uređaji omogućuju prodiranje samo 4 mm),
 • umjesto destilirane vode pasta se isporučuje s hidroksiapatitom, protuupalnim i regenerirajućim.

Osim toga, uređaj se ne zagrijava. Obično, kada se zagrijava, kako bi se spriječile njegove nepoželjne posljedice, stomatolog primjenjuje hlađenje, zbog čega nastaje aerosolni oblak. Sadrži mikrobe koje liječnik ili pacijent ne štite 100% od ulaska u tijelo. Upotreba "vektora" isključuje.

Ponekad čišćenje može potrajati sat vremena ili duže ako ima mnogo sedimenta. Slučaj ne može biti ograničen na jednu sesiju, zatim pacijent dolazi drugi put da se konačno riješi plaka i obradi desni.

Bonus za one koji nisu zadovoljni prirodnom bojom cakline: nakon takvog čišćenja krunice postaju bijele. Istina, samo pola tona, ali učinak je.

Postoperativno razdoblje

Posebnu njegu nakon čišćenja zubi i desni ne zahtijevaju.

 • suzdržite se od uzimanja pića i hrane za bojenje prvih 2-3 dana,
 • prve večeri, operite zube mekom četkom ili samo isperite usta,
 • 14 dana nakon postupka, pojavljuju se na uvid.

Ako sve prođe dobro, izliječene desni se liječe, liječnik propisuje praćenje nakon 1,5 mjeseca.

 • zdrave desni
 • smanjena pokretljivost zuba
 • jačanje mekog tkiva.

Rezultat traje od jedne do jedne i pol godine.

Zubar vam može savjetovati da očistite jedan zub s "vektorom", ako se u blizini nalaze problematična tkiva. Zatim kuhati 5-6 tisuća rubalja.

Često je potrebno liječenje cijele usne šupljine. Cijena - 18-20 tisuća rubalja.

Liječenje "Vector" - nova tehnika. Kao i sve novo, izaziva zabrinutost među pacijentima. Ne brinite: danas postoje oni koji su već probali akciju čišćenja vektora na sebi. U većini slučajeva zadovoljni su rezultatom.

O tome svjedoče recenzije.

- Imam puno ispuna, uključujući i stare, a postoje dvije krune. Na pregledu, liječnik je zabilježio početne znakove gingivitisa i predložio čišćenje vektora. Složio sam se. Mislio sam da je nemoguće izvršiti ovu medicinsku manipulaciju s takvim ispunima, ali stomatolog je rekao da je, naprotiv, upravo "Vektor" omogućio da se dođe do mjesta gdje krune i materijal za punjenje dođu u dodir s živim tkivom. Napad je nestao! Zubi su joj postali bijeli. Zadovoljan sam rezultatom, preporučujem ga svima. "

"Čišćenje" Vektorom "primijenjeno je dva puta. Rezultat mi je dovoljan 2 godine. Nema letenja, iako pijem puno kave. "

- Parodontitis se pojavio zbog pretrpanih zuba. Bolio je zub, mislio sam da je to karijes, ispostavilo se da je nastao džep i da je korijen zuba bio izložen, a time i bol. Nakon što je nestao vektor za čišćenje džepa. Mogu jesti svoje omiljene čokolade - više nema boli! ”.

Dr. Nibbler Savjeti

U idealnom slučaju, potrebno je spriječiti razvoj ozbiljnih bolesti zuba i desni, što se jednom godišnje radi liječniku radi prevencije. Ali ako je parodontitis već poznat - situacija nije beznadna. Danas se može izliječiti! Obratite se svom stomatologu.

Da biste lakše odlučili četkati zube s "vektorom", pogledajte kako to radi.

Obično, zubobolja počinje opadati već na putu do klinike i konačno prolazi nakon 10 minuta sjedenja u redu za sastanak s stomatologom.

Opće informacije

Zubni tretman u ovoj situaciji ima sljedeće ciljeve i ciljeve:

 • Uklanjanje kamenca i mekih zubnih naslaga (plak)
 • Uklanjanje upalnog procesa u tkivu desni
 • Poliranje zuba usporava ponovno stvaranje plaka
 • Čuvanje zdravog tkiva gingive i dentina

Plak i kamenac se sada općenito uklanjaju sustavom protoka zraka, kao i mehaničkim, kemijskim ili ultrazvučnim čišćenjem zuba.

Upalni procesi u tkivima desni se uklanjaju raznim vrstama antimikrobnih i protuupalnih lijekova.

Apparatus Vector (Vector): opće značajke i glavne prednosti

Vector uređaj je jedan od ultrazvučnih sustava za profesionalno čišćenje zuba i liječenje raznih bolesti desni, istodobno čineći značajan iskorak u razvoju ove vrste tehnologije.

Uređaj za liječenje Vector bolest desni odnosi se na suvremene metode i aktivno se proširila tek posljednjih nekoliko godina.

Uređaj je vrlo kompaktan, a osim glavnog dijela uključuje i nožni prekidač, sustav raznih mlaznica i skup posebnih suspenzija (abrazivnih i polirnih tekućina).

Uređaj sprema glavni dostojanstvo tradicionalni ultrazvučni sustavi:

 • Bezkontaktno čišćenje površine korijena zuba pomoću ultrazvučnog tretmana posebne tekućine
 • Pružanje antimikrobnog djelovanja u mokrom okruženju
 • Mogućnost djelovanja na mjestima nedostupnim za druge instrumente (odvajanje korijena ili korijenske grane)

Liječenje uređajem Vektor bolesti desni dok su oslobođeni nekih nedostataka u korištenju tradicionalnih ultrazvučnih uređaja.

Višesmjerne ultrazvučne vibracije tradicionalnih instalacija dovode do bolova u zdravim tkivima desni i zuba, kao i do oštećenja dubokih tkiva parodonta. Zona korijena nije uvijek glatko polirana, može postojati hrapavost. Nepravilan odabir mlaznica za uređaj s tradicionalnim ultrazvučnim čišćenjem, kao i njihovo nedovoljno hlađenje, može dovesti do pregrijavanja površine korijena zuba.

Osim toga, uobičajeni ultrazvučni skaler ne dopušta obradu parodontnih džepova s ​​dubinom većom od 5 mm.

Upotreba aparata Vector rješava ove probleme.

Tretman desni pomoću Vector uređaja omogućuje prodiranje u parodontne džepove do dubine od 11 mm, čime se izbjegava neugodna kirurška intervencija.

"Vektor" u stomatologiji

Ultrazvučni uređaj "Vector" je dizajniran za obavljanje profesionalne oralne higijene i liječenje bolesti desni. Novost se nedavno pojavila u arsenalu liječnika. Obično u liječenju desni (gingivitis, parodontna bolest) liječnik obavlja nekoliko manipulacija:

 • Uklanjanje naslaga kamenca i mekog plaka.
 • Liječenje upale desni.
 • Poliranje izložene površine korijena zuba kako bi se spriječilo ponovno taloženje.

Važno je sačuvati integritet zdravih područja desni i dentina. Mehaničko, kemijsko ili ultrazvučno čišćenje obično se koristi za uklanjanje kamenca i mekog plaka.
Kaotična vibracija tradicionalnih naprava uzrokuje bolove u zdravim područjima zuba i desni, oštećuje duboko ležeća parodontna tkiva. Kod poliranja površine korijena takvim ultrazvukom ostaje hrapavost, idealna glatkoća je praktički nedostižna. Neodgovarajuće hlađenje instrumenta standardnim postupcima ultrazvučnog čišćenja dovodi do pregrijavanja korijena zuba. Osim toga, parodontni džepovi dubine> 5 mm nisu dostupni za standardni instrument.

"Vector" ima sva pozitivna svojstva konvencionalnih ultrazvučnih sustava za profesionalnu higijenu, ali je bez njihovih nedostataka:

 • Pročišćavanje golog korijena vrši se beskontaktnom metodom.
 • Energija ultrazvuka prenosi se kroz tekućinu, djeluje antimikrobno, uništava biofilmove.
 • Metoda učinkovito radi u područjima koja su nedostupna uobičajenom alatu.

Osobitost rada "Vektora" - ultrazvučnih valova usmjerena je strogo paralelno s obrađenim površinama zuba. Kontakt s instrumentom je isključen, vibracijska energija djeluje na tkivo indirektno kroz tekućinu. Ovim čišćenjem uništavaju se mikrobni biofilmi, koji nisu podložni drugim metodama liječenja, a očuvan je integritet zdrave cakline i dentina.
Tijekom rada, vrh uređaja se uopće ne zagrijava. Potpuno nema potrebe za hlađenjem alata.Time se eliminira ulazak opasnog mikrobnog aerosola u dišni sustav pacijenta i liječnika.

Za liječenje desni i zuba koristi se suspenzija koja sadrži mikročestice hidroksiapatita kalcija. Istodobno se učinkovito uklanjaju supra- i subgingivna naslaga, poliraju se oštri rubovi punjenja, desni se čisti od oštećenih tkiva. U procesu čišćenja ljudi praktički ne osjećaju bol. Kalcijev hidroksiapatit smanjuje osjetljivost zubnih tkiva na vanjske utjecaje nakon završetka liječenja. Tehnologija koju uređaj koristi omogućuje čišćenje parodontnih džepova do 11 mm dubine, što štiti pacijente od kirurških intervencija.

Nakon tretmana, "vektor" uređaja jača gingivalno tkivo, značajno smanjuje otpuštanje zuba i taloženje kamenca. Vjeruje se da nova tehnika eliminira glavne uzroke bolesti desni, a ne samo njihove simptome.

Pacijentove izjave o tretmanu gumom s Vector aparatima:

“Bio sam zabrinut čekajući postupak, ali sve je dobro prošlo. Tijekom čišćenja nisam osjećala bol, iako je na nekim mjestima bila malo osjetljiva i neugodna. Neko sam se vrijeme uspio opustiti, napola ležeći na stolici. Liječnik je pažljivo i pažljivo izveo sve manipulacije, samo sam morao držati usta otvorenima i pljuvati na pomoćnikovu zapovijed. Nakon 40 minuta postupak je završen. Desni i čeljusti umjereno su je boljele. Liječnik me upozorio da tijekom dana ne jedem čvrstu hranu. Ujutro se stanje zdravlja vratilo u normalu, a tijekom pranja zuba nije bilo apsolutno nikakvog krvarenja! Bio sam u šoku! I mjesec dana nakon što je uređaj za čišćenje hardvera "Vector" moje desni u redu. Osjećam se sigurnim, nema mirisa i nema krvarenja. Izuzetno sam zadovoljan ishodom postupka. Čišćenje strojnog vektora koštalo me 8 tisuća rubalja, ali rezultat je bio vrijedan toga. "

“Prije liječenja zubnog mesa, Vektor je bio u 3 druge klinike, svugdje su me pokušavali rastaviti za pristojan iznos, nametanjem nepotrebnih usluga, razgovorom s glupostima. Ovdje je liječnik odmah dijagnosticirao i propisao liječenje. To me je koštalo 10 tona. jeftiniji od onoga što je ponuđeno u drugom centru. Liječnik me je odvratio od nepotrebne operacije u mom slučaju (što je bilo drugdje). Postupak ultrazvučnog čišćenja vektora bio je prilično dug - 2 sata. Liječnik je očistio, uklonio kamenje i sve je prošlo glatko. 100% sam zadovoljan rezultatom, desni mi se vratila u normalu unutar 24 sata. Sada se dobro osjećam.

Mišljenje stomatologa o aparatu za liječenje "Vector":

“Kako bi se izbjegli nedostaci ultrazvučnog čišćenja, razvijena je nova tehnologija. Ultrazvuk "Vector" izvodi jednosmjerne oscilacije tako da alat "udara" površinu korijena zuba. Uređaj služi suspenziju hidroksiapatita kalcija, poliranje korijena. Liječnik pažljivo polira svaki zub oko perimetra. Zgodna obrada traje oko 2 sata, pa je postupak skup. Na cijenu također utječu troškovi suspenzije, sam uređaj i njegovo održavanje. Čišćenje s uređajem "Vector" provodi se u 1 posjetu, s rijetkim iznimkom kod 2 posjeta. U prvom posjetu liječi se jedna čeljust, u drugom posjetu liječi se još jedna čeljust. A četkanje istog zuba 2-3 puta je pogreška.

Poštovani posjetitelji! Što mislite o liječenju zubnog mesa pomoću aparata "Vector"? Možda netko ima osobno iskustvo, napiši recenziju!

Vektorska terapija u stomatologiji

Bezkontaktno čišćenje površine zuba uporabom ultrazvuka i hidroksiapatita pomaže u uklanjanju plaka čak iu najtežim mjestima, primjerice u džepovima između pješaka. Pri tome se postiže protuupalno i antimikrobno djelovanje.

Vektorska terapija ima sljedeće indikacije:

 • gingivitisna guma,
 • parodontitis,
 • parodontne bolesti
 • kamenac.

Osim toga, ova vrsta sustava se koristi u slučaju potrebe za pripremom mekih tkiva zuba i desni. Zbog mekih translacijskih oscilacija ultrazvuka, bolnih osjećaja, smanjuje se rizik od oštećenja zubne cakline, dentina tijekom liječenja. Značajka Vector uređaja je u tome što njihove mlaznice mogu prodrijeti duboko u parodontne džepove na dubinu od 10-11 mm. Time se eliminira potreba za operacijom.

odontolith

Načelo djelovanja

Uređaj Vector ima utjecaj na zahvaćena tkiva zbog ultrazvuka u kombinaciji s posebnom visoko dispergiranom suspenzijom. Važno je da je ultrazvučna energija usmjerena na jednu, linearnu ravninu. To pomaže spriječiti držanje osjetljivih zubno-zubatih tkiva.

Zvučni valovi se kreću paralelno s korijenom zuba. To čini manipulaciju nježnijom i manje traumatičnom. Cement koncentriran u korijenu, a ne uništen, eliminira mogućnost pregrijavanja zuba.

Za sustav Vector, Durr Dental je razvio rješenje za poliranje Vector Polish. To je visoko dispergirana suspenzija kalcijevog hidroapatita. Ova tvar je dio cakline zuba. Opskrba otopine vrši se pod tlakom u otvorenim parodontnim džepovima. Tamo se u ultrazvučnom okruženju uklanjaju neželjene naslage. Zbog isključivanja mehaničkih učinaka na zub, uklanjanje kamenca provodi se u najsigurnijem načinu rada.

Osim toga, uz pomoć hidrodinamičkog učinka čestica suspenzije, provodi se uništavanje biofilma koji se sastoji od patogena. Oni ispiru ne samo bakterije, već i otpadne proizvode. To vam omogućuje postizanje najviše kvalitete čišćenja.

Upozorenje! Zbog uklanjanja najsitnijih čestica kamenca, neugodan miris iz usta odlazi.

Parodontni džepovi obrađeni pomoću Vector uređaja nisu ozlijeđeni. To ubrzava proces regeneracije parodontnih tkiva nakon terapije.

Ultrazvučna terapija: kako djeluje

Metoda se temelji na mehaničkim oscilacijama s niskim i visokim frekvencijama, toplinskim i fizikalno-kemijskim faktorima:

 1. Mehanički učinak. To je vrsta mikromasaža tkiva na staničnoj razini.
 2. Fizikalno-kemijski učinak. Pod djelovanjem mehaničke rezonance ubrzava se kretanje molekula, zbog čega raste njihova razgradnja u ione, mijenja se električno stanje, nastaju slobodni radikali i nova električna polja. Pod djelovanjem ultrazvuka aktiviraju se metabolički procesi, stimuliraju se biokemijski i fizikalno-kemijski procesi, a povećava se broj prostaglandina P2a.
 3. Izlaganje toplini. To je pretvaranje mehaničke energije u toplinu. To pridonosi zagrijavanju tkiva za 1 stupanj. Termalni efekti povećavaju se kontinuiranim ultrazvukom stabilne izloženosti s povećanim intenzitetom.

Zahvaljujući ultrazvučnim valovima postiže se slijedeći terapijski učinak:

 • ubrzava regenerativne procese tkiva
 • obnovljena je provodljivost živčanih vlakana,
 • traumatsko oticanje, infiltrati, krvarenja, eksudati,
 • protuupalni učinak
 • analgetik,
 • grčeve,
 • ganglioblokiruyuschimi,
 • hypotensive,
 • metabolički,
 • fibrinolize,
 • desensitizing,
 • baktericidno,
 • defibrosing,
 • poboljšava se adsorpcija kože,
 • povećava se regionalni protok krvi.

Opis uređaja

Uključeno s uređajem Vector Paro uključuje sljedeće komponente:

 • osnovna jedinica s Paro tipom,
 • pedala s bežičnom funkcijom,
 • tekućina za poliranje (Vector poliranje otopina),
 • dezinficijens za Vector,
 • Sredstvo za čišćenje vektora
 • kit za servisiranje,
 • kutija za sterilizaciju Steri-Box,
 • kit alat alat kit Paro.
Akcijski vektor

Prednosti korištenja

Liječenje bolesti bolesti desni ima sljedeće prednosti:

 1. Raznovrsna uporaba. Uređaj se koristi za širok raspon operacija. Riječ je o izravnoj terapiji različitih oblika parodontnih bolesti i daljnjoj prevenciji ponovnog razvoja upalnih procesa.
 2. Bezbolno liječenje. Vektor je neinvazivni sustav koji eliminira izravan kontakt instrumenta s oštećenim tkivom. Terapija se događa i kod preosjetljivosti.
 3. Sigurnosni postupak. Budući da je ultrazvuk orijentiran u istoj ravnini, stručnjak može izvršiti parodontno liječenje što je točnije moguće, uz očuvanje mekih i tvrdih tkiva zuba.
 4. Visoka kvaliteta. Upotreba vektorske suspenzije omogućuje uklanjanje malih čestica plaka iz parodontnih džepova, što je neprihvatljivo za većinu sličnih uređaja.
 5. Uštedite vrijeme. Uzimajući u obzir stupanj zanemarivanja usne šupljine i broj tretiranih zuba, postupak traje od 30 minuta do sat i pol.
 6. Mogućnosti. Proizvođač proizvodi različite komponente, pomoću kojih je moguće provoditi terapiju što učinkovitije.
 7. Higijena. Sve upotrijebljene šupljine i materijali su izrazito zatvoreni, što zadovoljava sve higijenske zahtjeve.
 8. Jednostavnost korištenja. Ergonomija prezentiranih alata omogućuje stomatolozima da lako i točno izvrše sve manipulacije.

Liječenje parodontitisa

Parodontitis je česta bolest usne šupljine, čije se formiranje događa zbog nedostatka higijene. Zbog toga se na površini zuba stvaraju naslage i žute naslage. Instrumenti za liječenje Vektor se sastoji od čišćenja, poliranja i dezinfekcije zubi i desni. Postupak eliminira sve upale, ako ih ima. Dobar rezultat možete dobiti u samo jednoj sesiji.

Kako se provodi postupak liječenja aparata "Vector"

Terapijski učinak na tkiva usne šupljine posljedica je ultrazvučnog vala. Razbija i razbija kamenac. Ne oštećuje zub i meka tkiva. Čišćenje se provodi strujom vode, čiji sastav sadrži različite mikročestice. Upotreba ultrazvučnih valova omogućuje vam da dođete do najtežih dostupnih mjesta i bez rezova u desni. To smanjuje period oporavka nakon operacije nekoliko puta.

Postupak za aparat Vektor

Kao dio provedbe profesionalne oralne higijene, uređaj polira površinu zuba posebnom tekućinom koja se kroz posebnu mlaznicu dovodi u caklinu. To vam omogućuje čišćenje svih bakterija i patogena. Zubi postaju tako čisti da bakterije nemaju ništa za držati.

Upozorenje! Tijekom zahvata pacijent ne osjeća nikakve neugodne simptome. Treba se samo opustiti i povremeno ispljunuti višak tekućine.

Razdoblje oporavka nakon postupka čišćenja

Po završetku terapijske manipulacije dolazi razdoblje rehabilitacije. Njegovo trajanje je 1-3 tjedna. Sve ovisi o individualnim karakteristikama organizma. Za to vrijeme pacijent mora ponovno posjetiti liječnika. Nakon pregleda odlučuje ponoviti postupak, ako tijekom prvog dijela nije bilo moguće dobiti pozitivne rezultate.

U dinamici proučavanja usne šupljine provodi se 2-3 mjeseca nakon završetka terapije s uređajem Vector. Liječnik ocjenjuje parodont za formiranje patoloških promjena u svojoj strukturi, a zatim daje zaključak o učinkovitosti i propisuje prevenciju.

Device Vector je inovativni uređaj za liječenje bolesti usne šupljine. Njegova značajka je visoka učinkovitost i sigurnost. U većini slučajeva, pozitivan učinak se javlja nakon prvog postupka. No, takav tretman ima jedan značajan nedostatak - to je njegova visoka cijena, jer će trajati 500-700 rubalja za obradu jednog zuba.

Naš stručni zubar odgovorit će na vaše pitanje u roku od 1 dana! Postavite pitanje

Pogledajte videozapis: Razlaganje vektora sile na komponente. DINAMIKA (Studeni 2019).

Loading...