Lasersko uklanjanje dlaka

Mišljenje stručnjaka: lasersko uklanjanje dlaka plave kose je moguće?

Tehnološka revolucija u kozmetologiji i dalje se brzo razvija.

Dosadašnja ograničenja u korištenju suvremene tehnologije čišćenja kože od prekomjerne vegetacije zamijenjena su preporukama o najpogodnijoj mogućnosti za lasersko uklanjanje dlaka svjetle i sijede kose. Saznajte koje su vrste lasera pogodne za takvu kosu i koje su opcije.

Koji laser odabrati ovisno o tipu kose

Mala tablična usporedba različitih vrsta laserskih sustava za uklanjanje dlaka omogućit će potencijalnom klijentu da odabere kozmetičara.

laserpozitivannegativan
diodaBrzina i učinkovitostNije prikladno za plavu kosu
aleksandritUklanja dlakavost uzrokovanu hormonalnom patologijomNije prikladno za plavu kosu
rubinUčinkovito za sve tipove koseZbog relativno slabog zračenja potrebno je velik broj sesija
neodimijBrzina, estetika, uklanja plavu kosuOpasnost operacije. Opasnost od opeklina
Neodim s Q-prebacivanjemUklanja svu kosu s bilo koje kože, bez opasnosti od opeklina, nakon prirodnog i umjetnog štavljenjaVisoki troškovi
ElosUklanjanje dlačica bez pigmenta, bezbolnost, mogućnost naknadnog sunčanjaVisoki troškovi zbog velikog broja postupaka

Izbor, kao što se može vidjeti iz tablice, nije očigledan, s izuzetkom bezuvjetnog odbijanja svijetlih i sivih dlačica i aleksandritnih lasera koji nisu prikladni za uklanjanje.

Neodimski laser za uklanjanje svjetla i sijede kose

U usporedbi s zastarjelim modelima, ovaj laserski uređaj ima značajnu valnu duljinu od 1063 nm (milijun dijelova milimetra) pri snazi ​​od 600 J / m2. vidjeti Zbog toga postoji duboka penetracija pod kožu s utjecajem na folikule dlake i krvne kapilare, pružajući im hranu.

Konvencionalni neodimski laser se ne smatra najučinkovitijim za postupak uklanjanja plave kose. Stoga, većina dobro obaviještenih klijenata želi dobiti lasersku uslugu uklanjanja dlačica na najnaprednijem neodimijskom uređaju s Q-switched tehnologijom (koja se uglavnom koristi za uklanjanje tetovaža), što omogućuje radijaciju da bolje dođe do krvnih žila.

Pod utjecajem snažnih, prema standardima kozmetologije, radijalni protok kapilara jednostavno se drži zajedno zbog činjenice da se hemoglobin koji se nalazi u krvi koagulira.

Elos za uklanjanje dlačica radi uklanjanja svjetla i sijede kose

Elosova tehnologija, koja kombinira lasersko zračenje s električnim djelovanjem, mnogi nazivaju najučinkovitijim laserskim uklanjanjem kose crvene, bijele i sive kose. Već je imala desetljeće prakse i stekla je veliki broj obožavatelja, uključujući i zbog svoje bezbolnosti i sigurnosti.

Potpuna odsutnost boli tijekom operacije postiže se korištenjem sustava za hlađenje. Područje epilacije savršeno provodi električnu energiju jer je obloženo posebnim gelom. Elos postupak osigurava izvanrednu preciznost - zahvaća samo sama kosa i njezina korijenska vreća. I to se radi dosljedno:

 • laserska zraka proizvodi zagrijavanje kose do žarulje za kosu,
 • nakon što je prešla zagrijanu kosu, električna energija uništava folikul.
I stručnjaci i pacijenti pouzdano tvrde da se površine koje se tretiraju kose više ne pojavljuju na područjima koja su tretirana Elosovom tehnologijom.

Priprema postupka

Da biste se pripremili za lasersko uklanjanje dlaka, uključujući i plavu kosu, morate se ograničiti na nešto, bez obzira na vrstu lasera, čak i ako se sami osiguravate:

 • pola mjeseca prije zahvata, ne sunčajte se na suncu ili u solariju,
 • na dan epilacije nemojte nanositi kreme na mjestima koja su za to namijenjena kako ne bi izazvali opekline,
 • prije epilacije zabranjeno je pranje u toplovodnoj kupelji.

Osim toga, tri dana prije uklanjanja dlačica treba ih obrijati (ne koristiti druge oblike uklanjanja dlačica).

Idealno za uklanjanje svih vrsta kose, uključujući i najlakše (kosu od vellusa), prikladnu epilaciju elosa. Pročitajte više o ovom postupku u ovom videozapisu:

Njega nakon zahvata

Treba se rukovoditi činjenicom da nakon prve sesije laserskog uklanjanja dlačica, uključujući i laganu i sijedu kosu, koža može biti iritirana.

Kao i prije epilacije, tako da nakon toga morate zabraniti nešto za sebe:

 • tretmani vodom (dnevno),
 • kupke (uključujući saune) - za 7 dana, ali topli tuš je dopušten,
 • dobivanje nove boje (za tjedan dana).

U tom slučaju, laserski obrađene površine tijela mogu i trebaju biti navlažene s kozmetičkom kremom.

Dobro rastuća plava i crvena kosa, kao i gusta siva kosa koja se pojavila, više neće biti izvor iritacije za njihove vlasnike. Laser se može nositi s takvom vegetacijom.

Ostavite zahtjev

Donedavno su se plavuše s osjetljivom svijetlom kožom držale podalje od modernih napretka na području uklanjanja viška kose. Ova je vrsta fotografije bila najproblematičnija za epilaciju hardvera. Neke vrste uklanjanja dlačica izravno su navedene kao nesposobne da se nose s svijetlom kosom na svijetloj koži. O tome zašto se tradicionalno laseri i plavuše smatraju nespojivima,
kada je boja važna i kakav se laser najbolje nosi s plavom kosom, rekla je Natalia Grigorieva, generalna direktorica klinike Epileyk.

- Zašto se lasersko uklanjanje dlaka smatra posebnim?

- Uklanjanje plave kose je poseban slučaj. Sve poznate metode hardverskog uklanjanja dlačica (foto, Elos, laser) rade po jednom principu: struja zračenja se šalje u kosu, koju apsorbira tamni pigment - melanin. Razlika između njih sastoji se samo u tipu zračenja i njegovoj moći. Iz tečaja fizičke fizike svatko zna da crni apsorbira svjetlosne zrake što je više moguće i pretvara ih u toplinsku energiju. Zbog toga se tamni objekti zagrijavaju više od drugih.

U procesu epilacije stvoren je takav temperaturni način i takav energetski učinak koji neopozivo uništavaju folikul dlake, što osigurava njegovu prehranu. Što je više melanina u kosi, to su tamniji, to se više zagrijavaju i akumuliraju folikuli koji uništavaju energiju. Svjetlo kose odražava većinu zračenja, tako da se mnogi uređaji jednostavno ne mogu nositi s njima. Isto vrijedi i za tanku kosu, koja također sadrži malo melanina.

- Koja je važnost boje kože za lasersko uklanjanje dlaka?

- Najizravniji. Ako je sama koža tamna ili preplanula, ona će apsorbirati dio zračenja, a njegov učinak na kosu će se smanjiti. Ako su ove vlasi lagane - uklanjanje dlaka je gotovo nemoguće. Previše bijela koža također će odbijati neke zrake, a ako nema gotovo nikakvog kontrasta između njezine boje i boje kose, laser jednostavno ne "vidi" takvu kosu. Stoga je najbolja opcija za učinkovito uklanjanje dlaka tamna, gusta kosa na svijetloj koži.

Znači li to da je epilacija na tankoj i svijetloj kosi nemoguća?

- Poboljšanje laserske tehnologije u uklanjanju dlaka povezano je s rješenjem ovog problema. Mnogo ovisi o karakteristikama samog zračenja i sposobnosti aparata koji se koristi za pretvaranje svoje radijacije u energiju potrebne snage. Na primjer, zastarjeli aleksandritni modeli lasera i fotosustava neće "uzeti" svijetlu kosu, a moderni laseri najnovije generacije će se nositi s ovim zadatkom bez ikakvih posebnih problema.
Osim toga, slučajevi u kojima se boja kose miješa s kožom, rijetki su. Čak se i svijetlo smeđe dlake ističu na bijeloj koži, a dobar laser će raditi na tom, premda malom, kontrastu.

- Kakvu vrstu lasera mogu preporučiti za plavuše?

Najbolji način za uklanjanje dlaka za plavuše je korištenje LightSheer DUET diodnog lasera. Primjenjiv je na bilo koji fototip kože, uključujući i preplanuo, i pogodan je za epilaciju svjetla i tanke kose, a njegova tehnička svojstva omogućuju usmjeravanje destruktivne energije u folikule čak i uz blagi kontrast. U isto vrijeme, njegovo zračenje djeluje jasno na folikule kose, bez gubitka u koži.

- Podijelite recenzije o uklanjanju dlaka vlasnicima plave kose.
- Ukratko: uklanjanje dlaka plave kose je moguće, recenzije o tome među klijentima su samo pozitivne. U klinikama "Epilayk" postoji servisna procedura za testiranje, možete se prijaviti za konzultacije, i uvjeriti se u to na vlastito iskustvo.

Reference na izvore:

S obzirom na hormonalne promjene ili promjene povezane s dobi, dlaka na glavi i tijelu osobe može postati siva. Kada se kosa počne sijedjeti, ne mijenjaju se samo njihove boje, već i struktura. U tom smislu, važno je odabrati najprikladniji način uklanjanja sijede kose, t., K. Nisu sve metode jednako učinkovite i sigurne.

Uklanjanje voska i šećera

Kako kosa postaje siva, postaje tanja i slabija, a koža postaje osjetljivija. Za uklanjanje sijede kose najprikladnija je epilacija vrućim voskom ili shugaring Vrući vosak i šećerna pasta dobro hvataju kosu, a zbog toga što kosa postaje oslabljena i ne tako čvrsto fiksirana u folikulima dlake, uklanjaju se lako i bezbolno. Također pridonosi sprečavanju urastanja dlačica. Međutim, morate zapamtiti da je epilacija sa šećerom i vrućim voskom bolje da to ne činite sami kod kuće, već da idete u specijalizirani salon profesionalcu. Neprofesionalnim djelovanjem možete ozlijediti ranjivu kožu, koja s godinama postaje tanja i manje sposobna za samo-regeneraciju.

Depilacijske kreme

Koža koja je doživjela promjene uzrokovane starošću je tanja i osjetljivija. U tom smislu, ne preporučuje se uporaba depilacijskih krema, jer Ove kreme sadrže agresivne sintetičke kiseline, koje mogu biti vrlo opasne za osjetljivu kožu. Korištenjem takvih krema, čak i ako vaša koža nije osjetljiva, rizikujete ozbiljne kemijske opekline, osobito na licu, pazuhu i na području bikinija. Pročitajte više o opasnostima depilatornih krema u članku: Depilatorne kreme: Opasnosti i nuspojave.

Električni epilator

Princip rada električnog epilatora je da rotirajuća pinceta istodobno vuče nekoliko dlačica iz korijena. Ova metoda nije prikladna za svakoga, a još više za one čija je koža oslabljena starosnim promjenama. Vrlo često epilator može "žvakati" kožu, koja je ispunjena abrazijama, suzama i drugim ozljedama. jer mlada koža je otpornija, epilator možda neće žvakati kožu. Međutim, zrela i uvenula koža treba pažljivo istezati kako bi se dlake uklonile učinkovitije i koža ne bi ušla u mehanizam. Ako sami uklanjate kosu s električnim epilatorom, nećete moći jednako učinkovito rastezati kožu i držati stroj, osobito u teško dostupnim mjestima. Stoga električni epilator nije siguran za vas.

Lagane metode uklanjanja dlaka

U tu svrhu koriste se različite metode - od zastarjelih i primitivnih do najmodernijih hardverskih tehnika. Međutim, tu tanku plavu kosu karakterizira najveća otpornost na učinke većine postupaka koji se koriste za njihovo uklanjanje. Glavne metode uklanjanja dlačica su:

p, blockquote 4,0,0,0,0 ->

 1. Električno uklanjanje dlaka.
 2. Epilacije.
 3. ELOS uklanjanje dlaka.
 4. Lasersko uklanjanje dlaka.

Što je uklanjanje dlaka bolje za plavu kosu?

p, blockquote 5,0,0,0,0 ->

elektroliza

To je jedna od metoda koja se koristi već duže vrijeme i karakterizira kao jedini način za uklanjanje dlačica "zauvijek", za razliku od fotoepilacije i laserskog uklanjanja dlaka, koje su postavljene kao načini da se smanji samo broj vlasi.

p, blockquote 6,0,0,0,0 ->

Bit elektrolize je ukloniti kosu nanošenjem električnog pražnjenja na korijen. Metoda je tehnički prilično složena, zahtijeva značajno iskustvo i vještine izvođača, kao i značajno ulaganje vremena u obradu i relativno malih područja kože.

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

Tijekom zahvata mogu postojati takve pogreške i komplikacije kao nepravilno određivanje ili zanemarivanje strukture kose i, sukladno tome, pogrešan izbor elektro-epilacijske tehnike, nedostatak papile, korištenje više od potrebne strujne snage praćene stvaranjem ožiljaka itd.

p, blockquote 8,0,1,0,0 ->

Uklanjanje se vrši redom svake kose. Da bi se osigurao električni iscjedak folikula dlake, upotrebljava se posebna, vrlo tanka sterilna igla za jednokratnu uporabu, koja se umeće u pore duž duljine svakog kanala kose na njegovoj punoj dubini do samog folikula, tj. Na dubini od 1 do 5 mm. Električna struja se kroz tu iglu nanosi neko vrijeme, što ovisi o načinu i odabranoj tehnici elektrolize.

p, blockquote 9,0,0,0,0 ->

Prolaskom električne struje dolazi do promjena u folikulu dlake i zametnoj zoni koje su povezane s izluživanjem (kemijskim opeklinama) ili koagulacijom njegovih proteina (toplinski opeklina). Ovi procesi dovode do nekroze (nekroze) kapilara koje hrane krv folikula i gomoljastih matičnih stanica. Nakon toga, proteini kose folikula su potpuno uništeni, a kosa se može ukloniti pincetom bez poteškoća. Rast se nikada ne javlja iz kose koja je oštećena na ovaj način.

p, citat bloka 10.0.0.0.0 ->

Važna točka u ovoj metodi je da uklanjanje dlaka može biti pokriveno sa ili bez ikakvog sadržaja pigmenta (to jest, svjetlo, bijele i sive dlake) u bilo kojoj zoni osim u nosnoj šupljini i području unutarnjeg uha. Ne postoje osobe koje bi bile neosjetljive na ovu metodu, a učinkovitost potonjeg ovisi samo o vještini stručnjaka. Brzina uklanjanja dlačica za 1 minutu je u prosjeku od 5 do 15.

p, blockquote 11,0,0,0,0 ->

Liječenje gursitizma elektrolizom

U osnovi postoje tri vrste razmatrane metode:

p, blockquote 12,0,0,0,0 ->

 1. Elektroliza, koja je galvanski postupak, temelji se na činjenici da se pri stvaranju izravne struje između aktivne elektrode (umetnute igle) i pasivne (postavljene, na primjer, na podlakticu) elektrode formira alkalni natrijev hidroksid (u zoni aktivne elektrode) koji dovodi do kemijskih opeklina i uništenja folikula dlake. Trajanje jednog impulsa je 10 sekundi. U ovom slučaju, natrijev hidroksid nastaje unutar nekoliko sekundi, a ponekad i duže (u minutama). Da biste ubrzali postupak, morate koristiti instrumente s nekoliko igala u isto vrijeme.
 2. Termoliza, u kojoj se primjenjuje izmjenična struja s frekvencijom od 9-14 MHz, naizmjenična struja uzrokuje brzo zagrijavanje i koagulaciju (elektrokoagulaciju) stanica stijenke krvnih žila koje hrani folikul dlake, što rezultira njegovom smrću. U varijantama ove metode trajanje pulsa struje iznosi 0,01 sekundi (termoliza bljeskalice, HI termoliza). Vrijeme utrošeno za uklanjanje dlake nije dulje od 2 sekunde. Ova tehnika traje mnogo manje vremena nego prethodna, a iskusni stručnjaci u kozmetičkom salonu naširoko koriste.
 3. Blend - je metoda kombiniranja procesa elektrolize s termolizom. Temelji se na aktiviranju toplinskog učinka stvaranja natrijevog hidroksida i pojačava njegov destruktivni učinak. Trajanje djelovanja na svaki folikul je oko 10 sekundi. Tehnika se uglavnom koristi u svrhu epilacije duboko smještenih, uraslih, ali i zakrivljenih oblika kose.

Te se tehnike gotovo ne razlikuju u tehnici implementacije, ali se razlikuju u suštini od tekućih fizičkih procesa izlaganja. Metoda elektrolize sama po sebi je poželjna (s obzirom na njegove nedostatke) u primjeni samo na vrlo ograničenim dijelovima tijela.

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

Je li fotoepilacija učinkovita za uklanjanje plave kose?

Metoda uklanjanja neželjenih dlaka kroz bljeskove svjetla visokog pulsa. Osnova za njegovu uporabu je visoka sposobnost pigmenta melanina, koncentriranog u folikulima kose i štapovima, da apsorbira energiju svjetlosnih valova. Kada tkiva apsorbiraju svjetlosnu energiju, zagrijavaju se do visokih temperatura (70-80 °), što dovodi do zgrušavanja krvi u malim žilama folikula dlaka, pothranjenosti potonje, uništenja kose i folikula, što se naziva fototermolizom.

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

Često folikuli nisu uništeni, već su samo oštećeni razvojem njihove parcijalne atrofije, zbog čega kosa na tom području postaje sve tanja i lakša zbog kršenja njihovog ciklusa rasta. Intenzitet fototermolize, odnosno apsorpcija svjetlosne energije i njezine transformacije u toplinu ovisi o količini sadržaja melanina u objektima utjecaja.

p, blockquote 16,1,0,0,0 ->

Fotoepilacija se može koristiti na većini vrsta kože, posebno kada se kombinira tamna kosa sa svijetlom kožom. Međutim, fotoepilacija plave kose, kao i siva ili crvena zbog odsutnosti ili neznatnog sadržaja pigmenta melanina u njima, je neučinkovita ili općenito nedjelotvorna.

p, blockquote 17,0,0,0,0 ->

p, blockquote 18,0,0,0,0 ->

ELOS metoda uklanjanja dlačica

Temelji se na kombiniranom pojačavanju međusobnog djelovanja svjetla i elektromagnetskih (RF) vrsta energije. Svjetlosni impulsi visokog intenziteta percipiraju se melaninskom strukturom kose, što dovodi do oslobađanja toplinske energije i razaranja kose i folikula, a elektromagnetski valovi oštećuju krvne folikule. Osim toga, elektromagnetski valovi u uvjetima visokih temperatura koje pružaju optički impulsi, bez oštećenja epitelnih stanica, imaju destruktivno djelovanje na biokemijske spojeve folikularnih struktura.

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

Korištenje radiofrekvencijske energije odgovarajućim aparatima pridonosi činjenici da je Elosova epilacija za plavu kosu, kao i za sivu i crvenu kosu, prikladna tehnika kao i za tamne. Unatoč činjenici da se rezultati ovog postupka smatraju nepovratnim, moguće je da se neki folikuli dlake mogu vratiti unutar 1,5 do 2 godine, što dovodi do rasta kose na već tretiranom području kože.

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

Saznajte više o ELOS uklanjanju dlaka u prethodnom članku.

p, blockquote 22,0,0,0,0 ->

Je li lasersko uklanjanje sijede kose moguće?

Lasersko uklanjanje dlaka uključuje inovativnu tehnologiju uklanjanja dlaka, čija je suština sljedeća. Laserska zraka prolazi kroz osovinu dlake i pri interakciji s melaninom (pigment boje koji daje boju kose) pretvara svjetlosnu energiju u toplinu, doprinoseći zagrijavanju žarulje. Pod utjecajem visokih temperatura, folikul se urušava i ispada. Stoga možemo zaključiti da laserski epilator utječe samo na tamnu kosu.

Lagane i sive dlake s minimalnom količinom melanina ne reagiraju na laserske zrake i ostaju na svom mjestu. Ali ako kosa sadrži barem minimalnu količinu pigmenta za bojenje, tada se može ukloniti pomoću lasera. Za sijedu kosu, potpuno bez melanina, ova metoda depilacije nije prikladna.

Međutim, uklanjanje sijede kose pomoću lasera danas je sasvim moguće. Za to, neposredno prije zahvata, na dlaku se nanosi poseban preparat koji sadrži melanin - Meladin. Nakon primjene melanina liposomi zasititi folikule kose, čime se osigurava učinkovito izlaganje lasera.

Njega kože nakon zahvata

Odmah na kraju postupka depilacije, koža se tretira posebnim sedativom kako bi se spriječilo nadraživanje. Nakon laserskog uklanjanja kose vegetacije potrebno je osigurati pravilnu njegu kože, koja se sastoji od slijedećih preporuka:

 • tijekom prvog dana potrebno je izbjegavati prodiranje vode u ispušteni dio tijela,
 • prva 2 tjedna nakon depilacije ne smijete se sunčati ili otići u salon za sunčanje, a prije izlaska na sunce nanesite kremu za sunčanje na kožu,
 • tijekom tjedna zabranjeno je uzeti toplu kupku ili neke toplinske tretmane, imati agresivan učinak na tretirani dio tijela,
 • za 3 dana ne možete staviti na kožu kozmetiku koja sadrži alkohol,
 • preostale vile i nastale crne točke zabranjeno je izvlačiti ili ekstrudirati,
 • Zabranjeno je koristiti bilo koju drugu metodu depilacije između sesija, ako je potrebno, dlačice se mogu blago podrezati.

Prvi dan nakon laserskog uklanjanja dlačica na koži, može se uočiti lagana iritacija koja se može ukloniti Bepanten mastom. Između tretmana, preporučuje se tretirati kožu bilo kojom hidratantnom kremom. Ako se nakon depilacije pojave komplikacije, trebate se posavjetovati s specijalistom, a ne s lijekovima.

kontraindikacije

Lasersko uklanjanje dlaka je u najvećoj mjeri medicinski zahvat, pa je potrebna pažljiva priprema, period oporavka i brojne kontraindikacije. Uklanjanje vegetacije na ovaj način je zabranjeno u prisutnosti sljedećih patoloških stanja:

 • dijabetes melitus
 • proširene vene,
 • kožne bolesti (ekcem, psorijaza),
 • SARS, prehlade,
 • upalni procesi
 • zarazne bolesti,
 • herpes,
 • ginekološke bolesti (pri depiliranju bikini područja),
 • bolesti srca.

Odstranjivanje vegetacije laserom također nije dopušteno ako dođe do oštećenja tretiranog područja (opekotine, posjekotine, ogrebotine), pigmentnih mrlja, krtica ili benignih formacija, kao iu slučaju opeklina od sunca. Nakon sunčanja treba provesti najmanje 2 tjedna prije zahvata. Laserska epilacija je zabranjena tijekom trudnoće i dojenja. Operacija se ne provodi i za hormonske poremećaje i do 18. godine.

Ako zanemarite kontraindikacije, željeni učinak laserskog uklanjanja sijede kose neće biti postignut, a zajedno će uzrokovati komplikacije u obliku opeklina, hiperpigmentacije, upalnih procesa ili alergijskih reakcija. Nepridržavanje preporuka stručnjaka može pogoršati kronične bolesti.

Prije i poslije slika

Najbolji učinak laserskog uklanjanja dlaka postiže se na tamnoj kosi i svijetloj koži. Laserske zrake nemaju željeni učinak na svjetlo i sijedu glavu, zbog čega se pokaže da je postupak neučinkovit, a da bi se riješio taj problem, stručnjaci koriste poseban preparat koji zasićuje žarulje pigmentnim bojama. Najučinkovitiji i najsigurniji način uklanjanja izbjeljene vegetacije je Elosova epilacija. Da biste se riješili linije kose, morate završiti tečaj koji se sastoji od 8-15 sjednica.

Pogledajte videozapis: BUĐENJE!!! PREVEDENO NA HRVATSKI. David Icke FULL HD 2014 (Studeni 2019).

Loading...