Depilacija

Shugaring ili waxing je bolje

Prilikom odabira depilacije bikinija, kupci se često pitaju: koju metodu bi trebali preferirati? Što je najbolje za bikini - shugaring ili waxing?

Doista, na prvi su pogled vrlo slični.

Obje izgledaju kao mekana smjesa, dlačice se izvlače iz korijenskog dijela, tehnika je usmjerena na oštro odvajanje proizvoda od površine kože s hvatanjem pokrova.

S financijske točke gledišta, ovi tipovi su također vrlo slični, iako je vosak obično jeftiniji od svog konkurenta.

Podrijetlo ovih tehnika seže i do antičkih vremena.

Pa ipak, unatoč prividnoj sličnosti, postoje mnoge razlike, od kojih su neke vrlo fundamentalne.

Fotografija s www.shutterstock.com

Usporedba shugaringa i depilacije

Predak voska koji je trenutno poznat je smola, koja osigurava da se materijal prianja na klice i kožu.

Moderni proizvodi koriste kombinaciju pčelinjeg voska, ulja i spomenutih smola. Ponekad se dodaju mirisi, boje i drugi sastojci.

Ova cijela mješavina je kombinacija topljivih u mastima, pa nije lako ukloniti je s mjesta uporabe, a to zahtijeva uporabu posebnih ulja.

Postoje brojne sorte ovog proizvoda: klasična, čokoladna, mrkva, aloe, limun, maslina itd.

Međutim, neki sastojci mogu stimulirati negativnu reakciju tijela. Optimalno uoči testa osjetljivosti.

Shugaring pasta ima izuzetno jednostavan sastav: karamela (šećer, voda) i limunov sok.

Ovaj proizvod možete u potpunosti izraditi sami. Alergijske manifestacije praktično su svedene na nulu.

Dodatna prednost je topljivost u vodi, tj. Ostaci proizvoda se lako ispiru običnom vodom.

Voskovi se dijele na hladno (prodaju se uglavnom u maloprodaji i karakterizira niska učinkovitost), toplo (temperatura oko 40 stupnjeva) i vruće (preko 45 stupnjeva).

Posljednja dva su učinkovitija, ali se češće koriste u salonima, jer se kod neoprezne primjene lako postižu toplinske ozljede.

Uklanjanje dlaka iz šećera također ima tri vrste. Ali, za razliku od bio-epilacije, razlikuje se po gustoći: mekoj, srednjoj i gustoj. To je zbog koncentracije šećera u sastavu.

Što je veća gustoća, to je više vegetacije zarobljeno, ali je i proces distribucije složeniji.

Također, visoko koncentrirana smjesa se lakše nanosi u vrućim uvjetima.

Vosak se nanosi tijekom rasta kose, a uklanja ga oštar pokret materijala protiv njega.

Ovdje leži podvodni kamen: često se jezgra prekida, smanjujući trajanje rezultata.

Također česte ozljede i zakrivljenost mahuna, što dovodi do pojave uraslih dlaka.

Shugaring radi na suprotnom principu: uklanjanje paste slijedi prirodni smjer klice.

To ima za posljedicu smanjenje vjerojatnosti urastanja elemenata.

Utjecaji na epidermu

Waxing, zbog prilično visokih temperatura, često uzrokuje toplinske ozljede, a zbog adhezije na stanice kože, može stimulirati modrice i abraziju.

Pri obradi velikog područja odmah, sesija je često vrlo neugodna.

Šećer gotovo nikad nije vruć, a opekline minimizirane. Lepljenje je samo vegetacija, ostavljajući tkivo netaknutim.

Odavde dvije prednosti shugaringa: manji morbiditet i isključivo niski postotak negativnih posljedica.

Ovdje je sve vrlo jednostavno: s voskom možete brzo raditi cijelo tijelo, ali i šećeru je potreban naporniji rad.

Vosak može pouzdanije uhvatiti uzorke, ali je sposobnost lijepljenja pasta nešto niža.

U pravilu, shugaring sjednica je skuplja od tretmana voskom.

Optimalnom lokalizacijom

U oba slučaja možete raditi na bilo kojoj površini, ali vosak će biti prikladniji za obradu velikih površina (noge, leđa).

Šećerna masa bit će poželjnija u odnosu na ograničena mjesta (bikini, pazuha, lice).

Kao što ste vidjeli, metode su sasvim različite, međutim, u vještim i iskusnim rukama obje će biti uspješne.

Stoga je vrlo važno uložiti dovoljno vremena i pažnje u potrazi za dostojnom specijalistikom i salonom.

Depilacija voskom

Waxing ili waxing je do nedavno bio najpopularniji način uklanjanja neželjenih dlaka. Nisu mogli ponuditi ništa bolje od njega. Bit metode - zagrijani vosak se nanosi na kožu ili voske. Masa popravlja kosu i uklanja njezinu jezgru.

Kompozicija voska može biti:

Hot je pogodan za tvrdu i gustu kosu. Zagrijava kožu, tako da je kosa bolje uklonjena, to je manje bolno. Treba imati na umu da je vrući vosak lako spaliti - pa pažljivo pratite temperaturu sastava.

I epilacija vrućim voskom kontraindicirana je za proširene vene i vene pauka.

Zbog lokalnog porasta temperature povećava se krvna žestina, što može pogoršati probleme s krvnim žilama. Ako se odlučite za uklanjanje dlačica s proširenim voskom ili šećerom - izbor je očito u korist shugaringa. Epilacija vrućim voskom provodi se uglavnom u salonima - to zahtijeva profesionalne vještine. Bolje je odbiti korištenje vrućeg voska kod kuće.

Topli sastav može se primijeniti kod kuće. Obično se prodaje u posebnim kazetama i vrlo je pogodan za primjenu. Njegova radna temperatura ne prelazi 45 stupnjeva. Međutim, ne može se nositi s tvrdom kosom, jer ne isparava kožu.

Hladno sastav - to je sve poznato voska trake. Prodaju se u gotovo svim kozmetičkim prodavaonicama i jeftini su. Takva se traka zagrijava u rukama, a zatim nanosi na tijelo i naglo slomi. Za kućnu uporabu, ove trake su dobre, ali budite spremni da depilacija neće biti učinkovita. Naravno, uklonit ćete određenu količinu vegetacije, ali nećete dobiti apsolutnu glatkoću.
Ako učinite depilaciju voskom, morate pravilno nanijeti sastav - to je učinjeno za rast kose. Smanjuje strukturu protiv rasta.

Shugaring (depilacija šećera)

Shugaring postupno zamjenjuje depilaciju voska iz kozmetičkih salona. I to ne čudi! Lako se obavlja shugaring samostalno, a ima i nekoliko kontraindikacija.

Tijekom shugaringa, kosa se uklanja sa šećernom pastom. Meka je, gusta i srednje gustoća. (Što je gustoća i kako napraviti izbor tjestenine) Prve dvije opcije su za profesionalce (barem za iskusne ljude), ako samo poduzimate prve korake u shugaringu, uzmite srednju pastu bolje - možete ukloniti kosu u bilo kojoj zoni, možete raditi u ručnoj tehnici ili koristiti zavoje , ona, za razliku od paste drugih konzistencija, nije tako hirovita u uvjetima korištenja i tjelesne temperature.

Sve što je potrebno za shugaring je malo vremena, prikladan stav, kao i tjestenina, talk i antiseptik. Tjestenina treba prethodno zagrijati (u skladu s preporukama proizvođača, ne svaka pasta zahtijeva zagrijavanje, a neke vrste su dovoljno jednostavne da gnječe u rukama - one se zagrijavaju iz tijela).

Koža se mora dezinficirati i na nju se nanosi talk - radi boljeg prianjanja. Tada se nanosi pasta - to se radi protiv rasta kose! Suze tjestenine u suprotnom smjeru. To jest, u usporedbi s depilacijom voskom, točno je suprotno.

Foto: Shugaring ili depilacija voskom

Pa ipak, depilacija voskom ili šećera, što je bolje?

Shugaring je mnogo lakše samostalno (Kako pripremiti smjesu za shugaring kod kuće). Šećerna masa za razliku od voska se ne smrzava na tijelu i lakše je ukloniti. Nemojte držati i vosak zamrznuti? Morat ćete naporno raditi kako biste ga skinuli. Možda ćete ga morati odrezati.

Šećerna masa je potpuno prirodna u kontrastu s voskom, gdje proizvođači često dodaju kemiju.

Kemijske komponente u sastavu mogu uzrokovati alergije. Usput, shugaring tijesto je lako pripremiti sami - njegova cijena je jeftin, za razliku od voska, koji se mogu kupiti samo u profesionalnim trgovinama i nije jeftin.

Shugaring je mnogo lakše zagrijati - to se može učiniti iu mikrovalnoj pećnici iu vodenoj kupelji. Vosak se, u principu, također može zagrijati na takav način, ali bolje je to napraviti u posebnom mlinu za vosak za kontrolu temperature.

Voskoplav za shugaring - dodatna oprema. Ovo je već gurmanski, da tako kažem.
Kada depilacija kose često se lomi, a ne izvuče. I može slomiti i izvan i unutar kože. Kada se shugaring ne dogodi, jer je šećerna masa vrlo plastična i istodobno sigurno fiksira kosu.

Foto: Shugaring Voskoplav

Depilacija voskom je kontraindicirana tijekom trudnoće - previše je kemije u sastavu. Dopušteno je shugaring tijekom trudnoće (pod određenim uvjetima i uz dopuštenje liječnika).

Razlike u pripremi

Što se tiče pripreme za postupak i njege nakon toga, tada je u tom pogledu nemoguće nedvosmisleno odlučiti je li shugaring ili depilacija bolja. Briga u oba slučaja će biti otprilike ista.
Smatra se da je shugaring manje bolan od depilacije voskom.prvi put shugaring) Ovdje je sve individualno i ovisi o pragu boli određene osobe. No, tijekom jednog i drugog postupka sigurno nećete biti zadovoljni, morate se psihički pripremiti za to (a još je bolje uzeti anestetik ili koristiti anestetičku mast).

Smatra se da kada shugaring kosa raste manje. Opet, netko kao sretan. Kosa često raste ne zbog metode depilacije, već zbog nepravilne njege, pa je bolje slušati preporuke, a ne zanemariti jednostavna pravila.
Sa stajališta rezultata nemoguće je reći da je bolji vosak ili shugaring. Obje metode učinkovito uklanjaju nepotrebnu vegetaciju. Prve dlake nakon zahvata pojavljuju se otprilike u isto vrijeme - u dva ili tri tjedna, u srećnicima iu četiri. Ali shugaring je lakše ako odlučite to učiniti sami i da će vas cijene manje. U salonima, trošak oba postupka je otprilike isti - u prosjeku 700-1000 rubalja, ovisno o zoni.

zaključak

Ako želite napraviti izbor za sebe, vodite se vlastitim osjećajima, ali i razmislite o mišljenjima onih koji su već odlučili. Pročitajte recenzije detaljnije, tko je volio što - shugaring i depilaciju voska. Ono što je najbolje za vas može se riješiti samo na temelju vlastitog iskustva.

Konačno, predstavljamo video materijala o usporedbi depilacije i shugaringa, to će odagnati sva vaša pitanja o toj dilemi. Pozornost prema zaslonu!

Što je depilacija

Uklanjanje dlačica pomoću rastaljenog voska naziva se depilacijom. Suština postupka je da se rastopljeni vosak nanosi na tretiranu površinu kože prema rastu kose. Dlake se lijepe za masu voska, nakon čega se vosak naglo skida s kože u suprotnom smjeru rasta. U ovom slučaju, dlačice se izvlače zajedno s korijenom.

Nove dlake na površini kože pojavljuju se u 2-4 tjedna, ovisno o fiziološkim karakteristikama tijela.

Optimalna duljina dlačica u vrijeme postupka trebala bi biti 3-7 mm, S manjom duljinom dolazi do lošeg prianjanja kose s voskom, a kod dulje kose bolest se povećava nekoliko puta. Osim toga, postoji rizik od lomljenja kose u vrijeme odvajanja.

Za depilaciju se može koristiti vrući, topli ili hladni vosak. Vrući vosak se zagrijava na temperaturu od 55–65 ° C, topli se primjenjuje na 37–45 ° C. Hladan vosak je predstavljen u obliku gotovih traka, a prije uporabe treba ga zagrijati u rukama.

Treba napomenuti da je najučinkovitija vruća depilacija, jer u ovom slučaju, pod utjecajem temperature, pore na koži se dobro otvaraju, a dlačice se lako uklanjaju. Međutim, stručnjaci ne preporučuju da rade svoje vruće voskanje, jer postoji velika vjerojatnost da ćete dobiti slučajne opekotine.

Osim opeklina, nakon depilacije, mogu se pojaviti i druge neugodne posljedice:

 • svrbež i piling uzrokovan činjenicom da tijekom zahvata koža dobiva mikrotraume, kroz koje gubi vlagu,
 • urastanje kose S odvajanjem voska od rasta kose, folikul može promijeniti svoj položaj, a onda će nova kosa početi rasti ne prema van, već potkožno,
 • pustule. Ponekad dolazi do gnojnih upala oko urasle kose uzrokovane infekcijom,
 • plave mrlje. Ova posljedica je uzrokovana činjenicom da su krvne žile koje njeguju kosu povrijeđene u trenutku izvlačenja korijena. Krv može ući u međustanični prostor i tamo stagnirati. Izvana se čini kao modrice,
 • pigmentacija kože. Tamne mrlje mogu se pojaviti ako je koža izložena ultraljubičastim zrakama odmah nakon depilacije.

Vosak na koži može se nanijeti i otkinuti različitim metodama:

 • ručno, kada se vosak rasteže rukama preko kože,
 • lopaticom, u kojoj se rastopljeni vosak ravnomjerno raspodjeljuje lopaticom,

kontraindikacije

Uklanjanje voska u nekim slučajevima nije moguće. Kontraindikacije su:

 • dijabetes u dekompenzaciji,
 • nakupljanje tumora u obliku papiloma, bradavica, kondiloma itd.,
 • bolesti kože
 • proširene vene,
 • rane, posjekotine i druge kožne lezije,
 • individualna netolerancija na sastojke koji čine vosak,
 • trudnoća i dojenje.

Značajke shugaring

Shugaring je način da biste dobili osloboditi od neželjenih dlaka s šećerne paste. Topla slatka masa nanosi se na površinu kože u smjeru protiv rasta dlačica. Dlake se lijepe za karamelu, a pasta se otrgne oštrim pokretima iz kože zbog rasta kose. Dlake se uklanjaju zajedno s korijenjem.

Koža će ostati glatka 2-3 tjedna. Tada će se pojaviti nove dlake, ali će njihova struktura biti oslabljena. Tipično, interval između tretmana je 4 tjedna, iako može biti kraći ili duži, ovisno o debljini, debljini i brzini rasta kose.

Duljina dlaka, po kojoj stručnjaci preporučuju shugaring, je 3–7 mm.

Za različite dijelove tijela koristi se pasta različitih gustoća: meka, srednja i gusta.

Valja napomenuti da odvajanje paste od rasta kose smanjuje bol povezane s izvlačenjem dlaka, tako da mnogi potrošači odlučuju u korist shugaringa, posebno kada je riječ o depilaciji osjetljivih područja kao što su gornja usna, pazuha, intimno područje.

Kod depilacije šećera mogu se koristiti različite tehnike nanošenja i odvajanja karamele:

Video: tehnika ručnog shugaringa

Shugaring se odnosi na nekoliko metoda uklanjanja dlaka, kod kojih se neugodne posljedice događaju vrlo rijetko. Međutim, oni još uvijek postoje i morate znati za njih:

 • svrab i ljuskanje
 • urastao dlakama
 • gnojnih upala
 • modrica,
 • dobi.

Uzroci ovih učinaka su isti kao kod depilacije.

Ograničenja uporabe

Postoje neke kontraindikacije za koje ne možete koristiti depilaciju šećera:

 • dijabetes melitus
 • dermatitis, psorijaza, ekcem i druge kožne bolesti,
 • rozacea,
 • proširene vene,
 • oštećenja kože
 • bradavice, papilome itd.,
 • alergijska reakcija na neke sastojke šećerne paste.

Morate znati da su razdoblje trudnoće i dojenja relativne kontraindikacije za uporabu shugaringa.

U prva dva tromjesečja prag bolne trudnoće se smanjuje, tako da praktički bezbolna depilacija šećera može uzrokovati jake bolove. To je ispunjeno pojavom mišićnog tonusa maternice i pobačaja. U zadnjem tromjesečju mijenja se hormonska pozadina žene, povećava se prag boli, pa se u tom razdoblju može koristiti shugaring.

Ako dojenačka majka ima nizak prag boli, tada se depilacija šećera može manifestirati kao faktor stresa, na pozadini čega postoji rizik da će majčino mlijeko nestati.

Koje su procedure međusobno slične?

Waxing i shugaring imaju mnogo zajedničkog:

 • dlake su uklonjene zajedno s korijenjem,
 • nove dlačice pojavljuju se u 2-4 tjedna
 • duljina dlaka prije postupka treba biti 3–7 mm,
 • s redovitom uporabom dlake postaju tanje i njihova gustoća se smanjuje,
 • metode mogu se koristiti kod kuće
 • i vosak, a depilacija šećera može se primijeniti na bilo koji dio tijela,
 • za voskanje i shugaring koristi priručnik, spatula, zavoj tehnika,
 • popis kontraindikacija sadrži gotovo identične stavke.

Razlike u vosku i shugaringu

Međutim, unatoč snažnoj međusobnoj sličnosti, oba postupka imaju značajne razlike.

Glavna razlika je metoda nanošenja materijala na kožu. Kada se depilacija voskom nanosi u smjeru rasta dlačica, dolazi do njihovog rasta. Za vrijeme shugaringa sve se radi obrnuto: pasta se nanosi na rast dlačica, a visina se smanjuje, što mnogo puta smanjuje bolne osjećaje.

Osim toga, postoje i druge točke u kojima se depilacije voska i šećera razlikuju.

lijenost

Prema ocjenama potrošača, shugaring je manje bolan postupak od depilacije voskom. Ovo ima svoje objašnjenje.

Prvo, budući da se kreten kreće u smjeru rasta kose, izvlačenje dlaka je pojednostavljeno, stoga osjećaji nisu toliko bolni.

Drugo, kada shagaring caramel dolazi s malog područja kože, a kada je depilirana, tretirana površina je mnogo veća. Prema tome, bol uzrokovana depilacijom šećera neće biti tako oštra.

sigurnosni

Bilo koji postupak ne bi trebao biti štetan po zdravlje, pa pitanje sigurnosnih metoda nije na posljednjem mjestu.

Ako uzmemo u obzir materijale koji se koriste za depilaciju, onda kada shugaring koristi šećerna pasta, koja uključuje šećer, limunov sok i vodu. Vosak sadrži mnogo više sastojaka, među kojima može biti sintetski. Stoga, pri nanošenju voska na kožu, vjerojatnost alergijskih reakcija je veća.

Kada se koristi vrući vosak, postoji opasnost od opeklina, koje se nikada neće dogoditi tijekom shugaringa, budući da šećerna pasta ima radnu temperaturu ne višu od 38 ° C.

efikasnost

Rastopljeni vosak pouzdano hvata dlake, pa nakon odvajanja koža ostaje glatka. Kada je depilacija šećera ponekad potrebna za obradu istog dijela tijela dva puta. Međutim, čak i nakon toga, mogu se pojaviti samo dlake, a zatim ih treba ukloniti pincetom, što dodatno povećava trajanje sesije.

ekonomija

Šećerna pasta i vosak su pristupačni za mnoge. Međutim, jedan mali komad karamele može se koristiti za liječenje prilično velikih površina kože, jer se šećerna pasta može koristiti mnogo puta, što se ne može reći za vosak. Osim toga, karamela se može pripremiti samostalno, a za to su potrebni sastojci koji se nalaze u svakom domu.

Pregledi potrošača

Dakle, ono što sam volio u shugaring u odnosu na vosak: 1. Ne možete spaliti! Šećerna kugla zagrijana tjelesnom toplinom! Moje vlastite i majstorske ruke. S voskom, kao i kod kaseta, s limenkama, možete se lako spaliti. U tom smislu, šećerna pasta je mnogo bolja. Wax underheat - bit će loše primijeniti, pregrijati - spalit ćete se. 2. Kosa kada shugaring izvukao iz rasta kose, a ne protiv, kao što je depilacija. To daje nadu za njihovu daljnju neurasteniju - oni će rasti pod vlastitom snagom, ne savijati se, možda neće rasti, moći će prirodno izlaziti 3. Sastav paste je apsolutno prirodan - šećer, limunov sok i voda. Iako, da budem iskren, apsolutno sam na bubnju zbog njegove prirodnosti. Ne koristim ga unutra, ali samo povuci kosu. A to su mane shugaringa koje sam zabilježio u usporedbi s depilacijom: 1. Cijena. Ne znam je li se cijena voska i shugaringa razlikovala u velikim gradovima, gdje se obje epilacije prakticiraju svugdje, ali imamo trošak shugaringa jedan i pol do dva puta skuplji od voska. 2. Neusporedivo duže vrijeme. Duboki bikini - jedan i pol do dva puta. Noge iz tog razloga ne izgledaju moguće shugarit 3. Šećerna pasta se primjenjuje protiv rasta kose, tako da može biti neugodnih osjeta u obliku "prianja" kose kada se primjenjuju. Ako je, iskreno govoreći, u mojoj proceduri to bilo vrlo rijetko, a kad se kosa držala, onda je sve to apsolutno podnošljivo (u usporedbi s trenutkom povlačenja, to je ništa).

spring948374

http://irecommend.ru/content/shugaring-vs-voskovaya-epilyatsiya

U potrazi za savršenom opcijom za uklanjanje dlaka naišao sam na shugaring. Prije toga odlazio sam na deponiranje bonova za kupone, ali bilo je strašno, napravio sam nekoliko pokušaja - nepodnošljive bolove, zatim jaku iritaciju. Tako sam bio potpuno očajan i neprimjereno potpuno zarasao, odlučio sam potražiti nešto u blizini kuće, mislim da pokušaj nije mučenje ... trag), pa se ispostavlja da je kosa vrlo gusta i jaka, a koža je tanka i nježna, pa se iritacija ne može izbjeći ni nakon shugaringa! Cijela zarasla zona dubokog bikinija trajala je 30-40 minuta. Drugi dan nakon depilacije koža se smirila i ne boli, ostalo je samo nekoliko crvenih mrlja. Ali može biti različit za svakoga.

Lena_Luna

http://irecommend.ru/content/glubokoe-bikini-radost-dlya-menya-i-moego-muzhchiny

Vosak ili šećer? Usporedit ću ove metode uklanjanja dlaka, jer su mi oboje poznate i vrlo su slične jedna drugoj. Napravio sam depilaciju tijekom nekoliko godina dok nisam pokušao shugaring. I sada se više nikada neću vratiti u vosak. Razlog tome je što je shugaring manje traumatičan za kožu iu mom slučaju problem urastanja kose postupno je nestao na minimum, a oko godinu dana me uopće nije smetalo. Pluses shugaringa. Sigurnosne komponente i niska alergenost - klasične shugaring paste sadrže šećernu i vodenu bazu, kao i neke od najjednostavnijih stabilizirajućih sastojaka (npr. Limunsku kiselinu). Udobnost postupka - na kožu se nanosi samo malo topla pasta, za razliku od onih voskova koji se mogu nanositi vrućim. Kada shugaring povlačenje kose je učinjeno u smjeru njihovog rasta. Sve to dovodi do manje bolne procedure. Uklanjanje voska provodi se u odnosu na smjer rasta kose. Šećerna pasta obavija dlačice i uklanja ih iz korijena. Vosak se nanosi na dlake i zamrzava na njima, ponekad se kosa polomi i korijen ostaje u koži. Kada uklanjate pastu, ona nosi površinski sloj kože od mrtvih stanica epitela. Kao rezultat, površina kože nakon shugaringa postaje svilenkasta. Trajanje efekta shugaringa je približno isto kao i kod depilacije.

Anastasia Chizhova

http://irecommend.ru/content/shugaring-vse-chto-vy-khoteli-o-nem-znat-obezbolivanie-shugaring-vo-vremya-beremennosti-vosk

Učinkovitost depilacije voska je veća, jer vosak nakon prve primjene voska uklanja sve dlačice, za razliku od shugaringa, u kojem i dalje mogu ostati pojedine dlačice. Međutim, bol tijekom depilacije mnogo je jača, a rizik od neugodnih posljedica je vjerojatniji. Stoga, depilaciju voska najčešće biraju oni potrošači koji imaju visok prag boli i ne jako osjetljivu kožu. Za ostalo je shugaring prihvatljiviji.

Što odabrati vosak ili shugaring?

Za uklanjanje neželjenih dlaka na nogama i rukama, oba su prikladna. Ovdje se usredotočite samo na svoje postavke, jer I voskiranje i shugaring će dati isti rezultat. U žena, noge i ruke su obično vrlo tanke dlake, i oba sredstva lako će se nositi s njihovim uklanjanjem. Najvažnije je da duljina kose nije manja od 5 mm. Razlika može biti samo u vremenu: na primjer, s trakama za vosak uklanjate višak vegetacije brže nego sa šećernom pastom.

Za pazuha i područje bikinija bolje je koristiti šećernu pastu. Na tim mjestima kosa je deblja, gruba i sjedi dublje, pa ih je teže ukloniti. Dakle, bolniji. Stoga je potrebno što više olakšati taj proces.

Kada se shugaring, kao što je gore spomenuto, tijesto primjenjuje protiv rasta kose, i razbija u rastu, i dlake su jednostavno "uklonjena" iz žarulja bez dodatnih ozljeda, tako da će bol biti manje. Pogotovo ako napravite postupak s toplom pastom.

Za epilaciju lica (zona iznad gornje usne) također je bolje koristiti šećernu pastu, jer je koža na ovom mjestu vrlo osjetljiva. Vosak može izazvati iritaciju, crvenilo koje ne možete sakriti ispod temelja.

Za i protiv voska epilitsii

 1. dugotrajni rezultati pri korištenju depilacije (do mjesec dana),
 2. lakoća i brzina postupka, čak i kod kuće,
 3. vosak ne može povrijediti kožu.

kontra:

 1. vjerojatnost urastanja kose,
 2. bolnost postupka
 3. moguće alergije na vosak koji uzrokuje iritaciju kože.

Za i protiv shugaringa

 1. Prirodnost. Šećerna pasta za depilaciju priprema se iz vode, šećera i limunovog soka, neki se dodaju u mješavinu vitamina. Kao što možete vidjeti, proizvod je apsolutno prirodan, ne sadrži niti jedan gram kemije, te je stoga hipoalergen i ima samo pozitivan učinak na kožu.
 2. Manja bol. Kada se kosa uklanja sa šećernom pastom, nanosi se na rast dlačica, a uklanja se prema rastu. Zbog toga kosa ne lomi, ne savija se, a bol koju gotovo ne osjećate. Čak iu području bikinija, uklanjanje dlačica sa šećerom je puno bolje nego sa strojem ili voskom.
 3. Rezultat do mjesec dana. Budući da korijen izvlači dlačice, učinak glatke kože ostat će nekoliko tjedana.
 4. Jednostavna priprema i niska cijena. Tjestenina od šećera lako se kuha 15 minuta bez trošenja novčića.

kontra:

 1. Unatoč činjenici da se pasta lako kuha, u nedostatku iskustva za neke, ona ne djeluje prvih nekoliko puta, a digestirana smjesa se mora odbaciti.
 2. Nakon shugaringa, mogu se pojaviti urasle dlačice.
 3. Takva depilacija traje puno vremena, osobito na početku.

Što je bolnije depilirati ili shugaring?

Bol od zahvata ovisi o vašem pragu osjetljivosti. Za neke je nepodnošljivo bolno raditi bilo kakve postupke vezane za izvlačenje kose, a drugima, naprotiv, "sve je to za ništa". Prije nego što učinite voskiranje ili shugaring, provjerite svoj prag boli.

A što je još bolnije: shugaring ili vosak? Odgovor na ovo pitanje dat je gore - depilacija je malo bolnija. Osim toga, kada nanosite vosak na kožu, on se otkida zajedno s komadima kože na koje se zalijepi. I ako epilirate isto područje nekoliko puta zaredom, bol se povećava, a zatim nastaju iritacije.

Kod shugaringa to se neće dogoditi, jer se šećerna pasta lijepi samo za dlake, ali ne i za kožu. Maksimum koji će biti je piling mrtvih stanica, ali sama koža će ostati netaknuta.

Fito smola za uklanjanje dlaka

Epilacija fito-smole slična je shugaringu. Fito-smola je posebna mješavina na bazi meda koja se koristi za uklanjanje neželjenih dlaka. Prodaje se u staklenkama, konzistencije šećerne paste. Potrebno je raditi s njom na isti način: nanijeti protiv rasta kose, čekati 20-30 sekundi, i rastrgati uz rast.

Učinak će trajati, kao kod depilacije voskom ili šećerne paste, do mjesec dana. Jedina razlika između uporabe shugaringa i fito-smole je trošak. Ako možete kuhati tijesto sami po gotovo nikakvih troškova, onda morate kupiti phyto smola u trgovini.

Njega kože prije i poslije tretmana

Prilikom uklanjanja dlaka bilo kojom od navedenih metoda, morate se pobrinuti za kožu i prije i poslije zahvata. Što biste trebali učiniti prije?

 • Potpuno očistite željeno područje kože od kozmetike i prljavštine. Možete se istuširati, nakon čega morate osušiti i tretirati kožu losionom.
 • Za potpuno uklanjanje vlage, možete koristiti talk.
 • Ako je bol tijekom zahvata vrlo ozbiljan, bolje je nanijeti anestetik (npr. Emla kremu ili Lidokain) na sat i pol na željeno područje kože.

Nakon što uklonite sve neželjene dlake, učinite sljedeće:

 • Uklonite ostatke s kože. Šećerna pasta i fito-smola ispiru se običnom toplom vodom, a vosak se mora ukloniti krpom navlaženom bilo kojim uljem.
 • Tretirajte kožu dezinfekcijskim sredstvom.
 • Nanesite hranjivu i umirujuću kremu na prirodnoj bazi.
 • Dva ili tri dana nakon depilacije, poželjno je tretirati kožu mekim pilingom.
 • Preporučuje se da se ovaj postupak provodi nekoliko puta tjedno, a vjerojatnost urastanja dlake će se smanjiti na minimum.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da odlučite: voskiranje ili shugaring, i postići ćete dobre rezultate tijekom postupka!

Što je to shugaring i kako je to bolno?

Shugaring je gotovo bezbolan način za uklanjanje dlaka na bilo kojem području tijela. Broj ljubitelja ovog postupka raste iz dana u dan, zahvaljujući delikatnosti i dugotrajnom učinku. Za shugaring se koristi posebna emulzija šećera različite debljine na bazi vode uz dodatak limunovog soka. Prije nego što počnete s postupkom, vrijedi jedan dan za kupanje ili tuširanje kako biste odmašćili kožu. Ni u kojem slučaju ne možete koristiti kremu ili losione. Primjena bilo kojeg kozmetičkog proizvoda može utjecati na rezultat.

Postupak shugaringa je sljedeći:

 • na odabrano područje nanosi se debeli sloj šećerne paste protiv rasta kose, što pomaže prodiranju što dublje u dubinu folikula,
 • papirne ili tkane trake su pričvršćene na vrh nanesene paste
 • uz pomoć oštrog pokreta, trake odlaze u smjeru rasta kose,
 • Završna faza je nanošenje posebne kreme za vlaženje kože.

Glavne prednosti shugaringa

Neosporne prednosti metode šećera su sljedeće točke:

 1. Šećerna pasta s limunom i vodom prilično je plastična, što osigurava duboku penetraciju i omotavanje žarulje. Zahvaljujući tome žarulja s lakoćom ostavlja folikul.
 2. Shugaring uklanja kosu mnogo lakše od drugih metoda, zbog čega efekt traje i do 1,5 mjeseca.
 3. Još jedna od njegovih prednosti je hipoalergeničnost zbog prirodnih sastojaka bez sintetike, boja i mirisa.
 4. Šećerna emulzija se nanosi na kožu bez prethodnog zagrijavanja, osiguravajući bez opeklina ili drugih oštećenja nakon shugaringa.
 5. S obzirom na činjenicu da je zbog njihovog rasta došlo do uklanjanja dlačica, ovaj proces se smatra jednim od najboljih i bezbolnijih.
 6. Shugaring se može obaviti na dlačicama duljine samo 4-5 mm.Svakim postupkom proces rasta će se sve više usporavati, a nakon samo 6-8 sesija praktički nestaju.
 7. Za razliku od predgrijanog voska, šećerna pasta je sigurna za osobe s proširenim venama. Osim toga, to je jedan od najjeftinijih načina koji će odgovarati ljudima bilo kojeg spola i dobi.

Što je to depilacija i koliko je to učinkovito?

To je dobar način uklanjanja neželjene i guste kose kod muškaraca i žena, posebno u slučajevima gdje brijanje uzrokuje iritaciju. Poznate su samo tri metode depilacije: vrući, topli i hladni vosak. Vrući vosak se koristi samo u salonima gdje postoji posebna dozvola i iskusan kozmetolog.

Vruća metoda se primjenjuje na najosjetljivija područja tijela: to je bikini i aksilarni. U posebnim jelima vosak se zagrijava na 80 ° C. Nakon što temperatura padne na 50-60 ° C, nanosi se čistim kuglicama uz rast kose do mjesta uklanjanja. Nakon nekoliko minuta isključuje se u suprotnom smjeru. Važno je da kozmetičar prije nanošenja provjerava temperaturu materijala na ručnom zglobu.

Topla metoda se može obaviti u salonima i kod kuće. U ovom slučaju, voska traka s tankim slojem nanosi se na rast kose na odabrano područje pomoću posebnog uloška. Vosak se prethodno zagrijava do najviše 50 ° C. Nakon izvlačenja preko trake, papirna traka se oblikuje. Nakon nekoliko minuta slobodnog ruba protiv rasta kose, on se isključuje. Ne preporučuje se za osjetljiva područja, najprikladnije je za područje nogu, ruku, trbuha.

Epilacijske trake za vosak jedan su od najučinkovitijih načina i koriste se kod kuće. Traka s već nanesenim voskom zagrijava se u rukama, i uz sve iste uvjete kao u prethodna dva slučaja, pričvršćuje se na odabranu zonu i isključuje se.

Načini njege kože prije i poslije depilacije su isti kao u slučaju shugaringa. Kupanje i odsutnost krema, losiona prije zahvata. Nakon toga, preporučljivo je nekoliko dana prestati pješačiti do plaže, solarija ili teretane. Jedina razlika je u tome što je prije zahvata u osjetljivim područjima bolje piti lagano sredstvo protiv bolova. Kontraindikacije su iste kao kod shugaringa: otvorene rane, krtice i bradavice, kronične bolesti kože, trudnoća. Postupak s voskom strogo je zabranjen za osobe s proširenim venama.

Prednosti depilacije:

 • smanjenjem rasta kose svakim redovitim postupkom
 • kosa postaje tanja i svjetlija,
 • žarulja ostaje netaknuta i nije oštećena,
 • do tri tjedna.

Nedostaci su veća vjerojatnost urastanja kose i bolnog postupka. Kosa za njihovo potpuno uklanjanje trebala bi biti određene duljine. Osim toga, podhlađeni materijal može dovesti do nedostatka učinka, a pregrijani materijal - do opeklina.

Koji je put bolji i manje bolan

Ako je izbor između shugaring i waxing, onda možete sigurno dati prednost prvi. On donosi manje boli zbog činjenice da je kosa izvučena u rastu. Učinak shugaringa je gotovo dvostruko duži, a nakon osam sesija možete vidjeti da kosa prestaje rasti. To se događa zato što meka i elastična šećerna emulzija potpuno uklanja luk. I po cijeni od shugaring mnogo više isplativo.

Prednosti i nedostaci voska

Depilacija je vrlo popularna dugo vremena. Ova situacija je zbog činjenice da vosak omogućuje postizanje dugotrajnog učinka glatke kože, koja traje oko tri tjedna.

Cijena postupka, čak i kada je u pitanju uklanjanje dlaka u bikini zoni, nije previsoka.

Istovremeno s procesom depilacije dolazi do ljuštenja kože, mrtve stanice kože prianjaju se za vosak i uklanjaju se zajedno s njim.

Postoje tri kategorije voska: hladno, toplo i vruće. Prvi tip se nalazi na posebnim gotovim trakama, drugi se prodaje u kazetama i dovede se u željeno stanje uz pomoć taline voska.

Treći tip se uglavnom koristi u kozmetičkim salonima. Visoka temperatura tvari omogućuje vam uklanjanje čak i tvrde kose, na primjer, u području bikinija.

Bol u ovom slučaju je smanjena zbog pare kože. Kod kuće se ne preporučuje uporaba vrućeg voska, jer se može opeći.

Sam postupak je vrlo jednostavan i praktičan. Naravno, ona također ima svoje nijanse, koje morate znati kako ne biste dobili modrice, ali inače je takvo uklanjanje dlaka sigurno.

Dakle, pozitivni aspekti depilacije su:

 • dugotrajan učinak
 • dostupnost postupka, mogućnost da se to uradi kod kuće ili u salonima za relativno nisku cijenu,
 • nema opasnosti od posjekotina,
 • istodobno piling kože
 • pogodan za bilo koju zonu, uključujući lice, pazuha, bikini.

Ne zaboravite na nedostatke postupka koji su također dostupni. Možda je najvažniji bolni osjećaj.

Oni su doista prisutni, ali istodobno mnoge djevojke primjećuju da nakon nekoliko sesija bol postaje slabija.

Osim toga, neko vrijeme prije epilacije možete koristiti masti ili kreme s učinkom anestezije.

Nije svatko voli voska za uklanjanje dlaka također iz razloga što se to ne može učiniti prečesto. Vosak jednostavno ne hvata kratke dlake. To znači da morate pričekati da naraste i dosegnuti duljinu od 4–5 mm, a tek nakon toga provode postupak.

Sljedeći problem je mogućnost nastanka modrica kada se neuspješan pokušaj odcijepiti s kože. Ako se radi suviše sporo, na koži će se pojaviti velike modrice koje kvare izgled.

Pri korištenju vrućeg voska postoji opasnost od opeklina. Također komponente koje čine tvar mogu izazvati alergije.

Još jedna negativna točka odnosi se na urastanje dlačica. S takvim problemom stvarno se mogu suočiti djevojke koje su odabrale način uklanjanja dlaka s tijela depilacijom.

Međutim, ako se nakon postupka dobro brinete o koži, tada se takva smetnja može izbjeći.

Ispada da su nedostaci postupka:

 1. takva depilacija ne bi trebala biti učinjena često, jer bi dlačice trebale biti prilično dugo da ih apsorbira vosak,
 2. postoji opasnost od dobivanja modrica, opeklina ili alergija,
 3. bolnost postupka.

Prednosti i nedostaci shugaringa

Shugaring je epilacija pomoću posebne šećerne paste. Ova metoda uklanjanja dlaka postala je relativno rasprostranjena relativno nedavno, ali je vrlo brzo stekao popularnost među lijepim spolom.

Pogodan je za sve dijelove tijela. Zbog prirodnog sastava paste, koja uključuje samo vodu, šećer i sok od limuna, možete ukloniti dlake iz osjetljivih područja: lica, bikinija i pazuha.

Učinak glatke kože traje u prosjeku tri tjedna.

Pozitivna strana uklanjanja šećera je njegova sigurnost.

Prije uporabe, pasta se zagrijava do tjelesne temperature ili malo toplije ako se planira uklanjanje tvrde kose, na primjer, u bikini području.

U svakom slučaju, ne postoji opasnost od opeklina. Sastav ne uzrokuje alergije. Iznimka je kada se proizvodu doda eterično ulje, u odnosu na koje se može otkriti individualna netolerancija.

Shugaring je sjajan način za depilaciju za one koji žele spasiti. Tjestenina se može pripremiti kod kuće od jeftinih sastojaka.

Čak i ako ne možete napraviti dobar alat prvi put, možete eksperimentirati bez trošenja mnogo novca.

Nažalost, niski troškovi odnose se samo na postupak koji se provodi kod kuće. U salonima je takva usluga kao što je shugaring (osobito u području bikinija) prilično skupa.

U kozmetičkim prodavaonicama nalazi se veliki broj svih vrsta gotovih šećernih pasti sa i bez aditiva.

Ako ne želite trošiti vrijeme na pripremu vlastitih proizvoda za uklanjanje dlaka, jednostavno ga možete kupiti u obližnjoj specijaliziranoj trgovini ili kozmetičkom salonu specijaliziranom za shugaring.

Nesumnjiva prednost ove metode uklanjanja dlačica je da se može primijeniti čak is malom duljinom dlačica. To će biti dovoljno za 3 mm, tako da je tijesto bio u mogućnosti da se hvataljka s njima.

Ako govorimo o boli, vrijedi napomenuti da su prisutni, ali slabi. Činjenica je da se uklanjanje dlaka odvija u smjeru njihovog rasta, tako da se dlake ne ozlijede i lako izvlače, a koža nije nadražena.

Stoga se sljedeće prednosti epilacije šećera mogu nazvati:

 • niska cijena ako kuhate tjesteninu kod kuće,
 • nema opasnosti od ozljede, opeklina,
 • kosa se može ukloniti na osjetljivim područjima (lice, pazuha, bikini),
 • slaba bol ili nedostatak, koža nije nadražena, možete učiniti čak i one ljude koji pate od proširenih vena,
 • To možete učiniti često, jer ne morate čekati dok dlačice ne rastu mnogo.

Možda je jedina značajna mana postupka taj što nije baš prikladno.

Početnik možda neće biti u mogućnosti to učiniti na sve, morat ćete obraditi isto mjesto nekoliko puta, što će rezultirati povećanjem boli. To je razlog zašto je prva sjednica bolje provesti u kozmetičkom salonu, pažljivo promatrajući postupke profesionalca.

Što je bolje odabrati?

Sada je vrijedno razgovarati izravno o tome što je bolje odabrati, shugaring ili vosak. Možda ste već napravili izbor čitajući prednosti i mane oba postupka. Ako ne, usporedite ih malo detaljnije.

Ove metode uklanjanja dlaka su slične jedna drugoj. Načelo njihove primjene je slično - dlačice se drže guste ljepljive tvari, koja se zatim s njih skida s kože.

Glavna temeljna razlika je kako se točno vosak i pasta nanose i uklanjaju s kože. Ovaj trenutak određuje razliku u boli. Vosak se raspoređuje po koži u smjeru rasta dlačica, i odbija se od njega.

U shugaringu se događa suprotno, stoga su bolni osjećaji manji, jer se kosa ne savija, nego kožu ostavlja u smjeru njezina prirodnog rasta, zbog čega je bolna epilacija voskom.

Reakcija kože na određeno sredstvo može se individualizirati, ali zbog prirodnog sastava šećerne paste, rizik od alergije je značajno smanjen. Vosak se pak sastoji od sintetičkih komponenata.

Nadraživanje nakon shugaringa i depilacije

Nakon postupka uklanjanja dlaka može doći do neugodnih iritacija. Slični učinci mogu se naći i nakon zahvata uz uporabu voska i paste sa šećerom. Mogu uzrokovati:

 • pogrešna tehnologija sesije,
 • substandardne proizvode,
 • postojeće rane na tretiranoj koži,
 • alergični na komponente primijenjenih sredstava,
 • preosjetljivost kože
 • nedavno uklanjanje dlaka pomoću druge tehnike
 • kontakt obrađene kože sa sintetičkim materijalima
 • primjena tvari koje sadrže alkohol na tretirano područje,
 • iritacija od pacijenta (češljanje, grebanje tretirane površine dermisa),
 • sunčeve zrake do mjesta depilacije,
 • kontakt s vodom i parom.

Uspoređujući troškove postupka, vrijedi napomenuti da to ovisi o tome radite li to u salonu ili kod kuće. U prvom slučaju, više je isplativije odabrati depilaciju u drugom, u drugom. Šećer s šećernom pastom možete češće uklanjati, što je za mnoge ključno.

Unatoč činjenici da uporaba šećerne paste ne zahtijeva nikakve dodatne uređaje, kao što je topljenje voska, teže je sami provesti postupak nego epilirati tijelo voskom.

Zalijepi moraju obraditi vrlo mala područja tako da više puta ne morate povrijediti istu zonu. Vosak još uvijek dodiruje dlake čvršće.

U svakom slučaju, obje vrste uklanjanja dlaka zahtijevaju pravilnu njegu kože prije i nakon zahvata. Obrađeno područje mora biti potpuno čisto i suho.

Tijelo možete prethodno upariti, a za bolje prianjanje s ljepljivom tvari koristiti talk. Nakon uklanjanja dlačica, isperite ostatke voska ili paste i nanesite umirujuću hidratantnu kremu na kožu.

Nakon nekoliko dana možete početi koristiti pilinga kako biste izbjegli problem urastanja dlačica. Sunčanje se ne preporučuje tri dana nakon zahvata.

Epilacija na bilo koji način, bilo vosak ili shugaring, daje dugotrajan rezultat. Oba postupka imaju svoje pozitivne i negativne strane, što može biti odlučujuće u svakom pojedinom slučaju.

Savjeti za ljepotu

Depilacija bilo kojeg dijela kože je veliki stres za dermis. Stoga, nakon depilacije, svaki kozmetolog, bez obzira na metodu, savjetuje:

 1. Nemojte nanositi kozmetiku na tretiranu kožu,
 2. ne izlažite sunčevom zračenju
 3. ne provode postupke pare i vode,
 4. Ne dodirujte ruke, a još manje ispočetka,
 5. ne sunčajte se u solarijumu,
 6. ne uključujte se u intenzivna opterećenja
 7. Nemojte imati seks prvih 12 sati
 8. nakon nekoliko dana preporučljivo je obaviti kućni piligar
 9. nositi odjeću od pamučnih tkanina,
 10. umiriti kožu kremama i losionima 24 sata nakon depilacije.

Definitivno shugaring. Shugaring uklanja kosu po svojoj visini, vosak protiv, stoga je jasno da je epilacija šećera manje bolna, koža nakon što je mekana, nježna.

Nema iritacije, iako je moja koža osjetljiva. Uklonio sam kosu s voskom, pa imam nešto za usporedbu)))))

Više volim vosak. Shugaring je doista bolniji, iako mi nije važno - imam visok prag boli. Ali jednostavno nisam vidio oglašene čari shugaringa.

Rekli su 100% da neće biti iritacije i kosa neće prerasti. Vrlo rijetko imam 1-2 urasle dlačice od depilacije, a iz shugaringa je bilo i nekoliko uraslih dlaka i bilo je lagane iritacije.

Ukratko, ona u principu nije vidjela razliku, ali shugaring se radi duže i sam postupak je skuplji od depilacije.

Ovdje sam pročitao temu i shvatio kako je sve pojedinačno! Osobno koristim šećernu pastu. Idem u salon za uklanjanje dlaka

Postupak mi se sviđa, ne uzrokuje nikakvu nelagodu i uopće ne boli. Rezultat onda zadovoljava tjedna 2))))) Nisam došao do uklanjanja voska, već nakon (((

Ja sam cijelo vrijeme radio. Dosta za tjedan dana, iako sam plavuša. Zatim su se pojavile male dlake (imao sam ili pincetu ili ih obrijao).

Tada je čekala menstruaciju, nakon njih opet je počela shugaring. Dlake su rasle, premazane ihtiolom. Nedavno sam slučajno pokušao depilirati vosak, jer je šećer istjecao u salonu. I to mi se više svidjelo, nije bilo tako bolno.

Ali to je jedina razlika, kao što mi se činilo. Shugaring, u načelu, nije tako teško podnijeti.

Mnogi kozmetolozi kažu da je danas najpopularnije shugaring. Ali Waxing ima mnogo obožavatelja.

Učinak oba postupka traje dugo, a intenzitet boli ovisi o individualnoj osjetljivosti i profesionalnosti majstora.

Uz to, uz svaki sljedeći postupak, bolni osjećaji postaju manje izraženi.

Pogledajte videozapis: Women With Sensitive Skin Try Sugaring (Studeni 2019).

Loading...