Depilacija

Koja je razlika između laserskog uklanjanja dlaka i uklanjanja dlaka?

U suvremenom svijetu problem neželjenog rasta kose je široko rasprostranjen među djevojčicama i muškarcima, ali na sreću, alati moderne hardverske kozmetologije imaju ogroman raspon alata za borbu protiv tog stanja. Lako je izgubiti se u toj raznolikosti - osobito odabrati koji je najbolji način - laserska ili Elosova epilacija, jer se svaka od tih tehnika pozicionira kao "najmodernija". Međutim, svaka od njih ima brojne specifične prednosti i nedostatke, a samo njihova analiza u kombinaciji s tipom kože i kose pacijenta može omogućiti da se odabere najprikladnija metoda uklanjanja dlaka.

Lasersko uklanjanje dlaka - prednosti i nedostaci

U modernoj kozmetologiji, općenito, laserska tehnologija je vrlo raširena, a uklanjanje dlaka nije iznimka. Suština laserskog uklanjanja je vrlo jednostavna - pomoću posebnog lasera, štap i korijen kose zagrijavaju se do temperature oštećenja tkiva, nakon čega umiru i rast "vegetacije" prestaje. Ova tehnika se uspješno koristi u gotovo svim dijelovima tijela koji su skloni pojavi neželjenih dlaka. Visoka učinkovitost ove tehnike može se lako utvrditi samo čitanjem recenzije o njoj - vrlo je jednostavno izvesti, a posljednjih godina čak i najmanji salon može priuštiti kupnju takve opreme. Obično kada je riječ o glavnim kriterijima za superiorno lasersko uklanjanje dlaka, spominju se sljedeći čimbenici:

 1. Dostupnost postupka - tijekom godina rada s laserom stvorene su mnoge instalacije najrazličitijih tipova, a mnogi stručnjaci su obučeni za to. Stoga, obično nije teško pronaći ustanovu u kojoj će provoditi tečaj laserskog uklanjanja dlaka.
 2. Nedostatak fizičke penetracije u kožu - na primjer, injekcije tijekom elektrolize mogu uzrokovati infekciju, koja je prepuna razvoja komplikacija. U istoj situaciji u kožu prodire samo laserska zraka koja ne narušava cjelovitost kože.
 3. Bezbolan postupak - veliki broj pacijenata osjeća samo toplinu, koja se vrlo rijetko pretvara u blagi peckanje.

S obzirom na to koliko su bolne i neugodne druge metode uklanjanja neželjenih dlaka (na primjer, posebni vosak), laser se u usporedbi s njim doista čini panacejom. Pogotovo ako uzmete u obzir da učinak pravilno provedenog potpunog tijeka laserskog uklanjanja dlaka traje nekoliko godina.

Međutim, unatoč činjenici da je to sugerirano mnogim reklamnim kampanjama, lasersko uklanjanje dlaka nije univerzalna tehnika i ima nekoliko ograničenja i nedostataka. Upravo zbog toga nastavlja se potraga za novijim metodama, od kojih su neke dovele do pojave Elosove tehnologije. Glavni negativni aspekti laserskog uklanjanja dlaka su:

 1. Neučinkovitost u nekim tipovima kose i kože. Zagrijavanje tkiva nastaje zbog činjenice da pigment melanin u korijenu kose apsorbira lasersko zračenje i pretvara ga u toplinsku energiju. Ako je malo pigmenta u kosi (siva, svijetla, crvena kosa), tada će se većina zračenja raspršiti, a korijen neće biti uništen. Ako u koži ima mnogo melanina (tamna, preplanula koža), zagrijavanje će ih oštetiti, što može uzrokovati opekline.
 2. Ograničena dubina udara. Zagrijavanje lasera će biti učinkovito ako korijen kose leži na dubini ne većoj od 2-3 mm. No, u isto vrijeme, ponekad se može nalaziti na udaljenosti od 5-6 mm od površine (aksilarne udubine, područje bikinija). U ovom slučaju, lasersko uklanjanje dlaka je neučinkovito.

Ove glavne nedostatke u tehnici i dovesti do činjenice da nije svatko dopušteno izvesti lasersko uklanjanje dlaka.

Elos epilacija - prednosti i nedostaci

Elosova tehnologija (označava "elektrooptička sinergija") sadrži prednosti foto i elektrolize. Glavna razlika u odnosu na lasersku tehniku ​​je korištenje širokopojasnog izvora svjetlosti koji učinkovito zagrijava tkiva (prva faza), čime se olakšava prodor električne energije u tkiva (druga faza). Njegove prednosti su sljedeći čimbenici:

 1. Veća raznovrsnost - boja kose i tip kože su od sekundarne važnosti za uklanjanje dlačica uz pomoć Elosove epilacije, jer je glavni posao električna struja.
 2. Mogućnost izlaganja duboko lociranim folikulima. To postaje stvarno zahvaljujući predgrijavanju tkiva u kojemu se struja bolje širi.
 3. Manje sesija tijekom potpunog uklanjanja dlaka i kraće trajanje pojedinačne sesije.

Elosova tehnika je općenito mlađa od laserskog uklanjanja, ali se koristi i više od 10 godina, tako da možemo sa sigurnošću reći da ova tehnika osigurava duži i trajniji učinak. To je također važna prednost ove tehnike.

Nažalost, čak ni takva inovativna tehnika nije bez značajnih nedostataka:

 1. Visoki troškovi postupka. Elos je u prosjeku skuplji od laserskog odstranjivanja za 1,5 puta i više od 2-3 puta - elektrolizom.
 2. Manja dostupnost - za razliku od drugih metoda, ovu tehniku ​​još uvijek primjenjuje ograničen broj salona i stručnjaka.
 3. Bolnost tehnike. Unatoč uporabi gelova za hlađenje, sudeći prema pregledu pacijenata, ova tehnika je općenito osjetljivija od laserskog uklanjanja.

Naravno, takvi nedostaci nisu teški čimbenici, koji dramatično sužavaju krug potencijalnih pacijenata (kao npr. U slučaju laserskog uklanjanja dlaka), ali i dalje ograničavaju potpuno širenje metode.

Princip laserskog uklanjanja dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka prodire duboko pod kožu uz pomoć lasera, uklanjajući sam folikul dlake, što dalje čini rast neželjenih dlaka nemogućim. Princip rada je da se svjetlosna energija lasera, koja djeluje na kosu, pretvara u toplinsku energiju, koja oštećuje folikul, bez dodirivanja kože u blizini.

Na taj način možete ukloniti kosu koja sadrži pigment koji mu daje tamnu boju - melanin. Također je prisutna u određenoj količini u koži, pa se stoga ne preporučuje uklanjanje dlačica na tamnoj koži uz pomoć laserskog uklanjanja dlačica kako bi se izbjegle opekline i pojava starosti. Melanin apsorbira lasersku energiju, kosa se zagrijava, što rezultira uništenjem folikula dlaka i posudama koje ga hrane. Nakon nekog vremena, kosa s uništenim folikulom ispadne, a daljnji rast iz ovog folikula postaje nemoguć.

Princip djelovanja elos epilacije

Ako lasersko uklanjanje dlaka koristi svjetlosnu energiju za uklanjanje dlaka, tada Elos uklanjanje dlaka uključuje dvije vrste zračenja - svjetlosnu zraku i električnu energiju. Doslovno, Elos uklanjanje dlaka predstavlja elektrooptičku sinergiju. Sinergija u ovom slučaju je sjedinjenje dvije različite tehnologije. Možemo reći da je uklanjanje dlaka elos vrsta simbioze lasera i elektrolize.

Da biste uklonili kosu električno, igle su umetnute pod kožu i nakon što su započele električni impuls, uklanjaju kosu. Ovaj postupak, za razliku od laserskog uklanjanja dlaka, vrlo je bolan i može uzrokovati opekline. Elos epilacija ne uzrokuje takvu bol zbog činjenice da se prije uvođenja igle koža zagrijava svjetlosnim zračenjem i stoga se postupno navikava na temperaturu. Osim toga, ovdje se isključuju opekline - maksimalno što se to crvenilo može dogoditi oko uklonjene kose. Uz pravilnu pripremu za ovaj postupak, ne bi smjelo doći do komplikacija.

Glavne razlike između laserskog i Elos uklanjanja dlačica

Za razliku od laserskog uklanjanja dlačica, nakon uklanjanja dlačica, koža se ne suši - sama procedura je čak korisna za kožu, jer izaziva proizvodnju elastina i kolagena, koji su toliko potrebni da koža ostane elastična i mlada.

Da biste potpuno uklonili kosu laserskim uklanjanjem dlaka, morat ćete proći kroz 6-8 postupaka, a još više - ovisno o individualnim značajkama organizma. Elos uklanjanje dlaka omogućuje vam da ih uklonite za 4-6 sjednica.

Zbog pregrijavanja kose, Elos uklanjanje dlaka omogućuje vam prodiranje u dubinu 5-6 mm, što omogućuje uklanjanje folikula dlake, čak i na najdubljoj dubini. Laserskim uklanjanjem kose nemoguće je postići takve rezultate, jer je maksimalna dubina prodiranja lasera 2-3 mm. Budući da će učinkovitost Elosova uklanjanja dlačica biti mnogo veća.

Cijena uklanjanja dlaka, za razliku od laserskog uklanjanja dlaka, nije određena brojem bljeskova, nego područjem tretiranog područja. U jednom izbijanju laserskog uklanjanja dlaka možete liječiti veliku površinu kože, s Elos uklanjanjem dlaka, morate ukloniti svaku kosu pojedinačno, i stoga može potrajati mnogo dulje.

Laserski uređaji su jednostavni za uporabu, stoga lasersko uklanjanje dlaka može obaviti stručnjak u bilo kojoj klinici ili salonu. Elos za uklanjanje dlaka zahtijeva visoku profesionalnost liječnika, pa stoga trebate pažljivo odabrati kliniku ako ne želite neugodne posljedice.

Kada se isključi lasersko uklanjanje dlaka, opekotine i iritacije, jer laser utječe samo na kosu - maksimum koji se može pojaviti je lagano crvenilo nakon zagrijavanja. Kada Elos epilacija prodre u kožu igle, ali zbog toga je nemoguće u potpunosti isključiti mogućnost opeklina i oštećenja. Naravno, Elosova epilacija je mnogo sigurnija od iste elektrolize, ali bolje je ne koristiti za osjetljiva područja - na primjer, za isto bikini područje. Ovdje je najbolja opcija lasersko uklanjanje dlaka.

Kontraindikacije za Elos epilaciju

 • bolesti kože, uključujući zarazne,
 • hipertenzije,
 • ugrađeni pejsmejker ili defibrilator,
 • onkološke i spolno prenosive bolesti,
 • dijabetes melitus
 • ginekološke i hormonske bolesti,
 • razdoblje uporabe imunosupresivnih lijekova,
 • oslabljena zgrušavanja krvi,
 • tijekom uzimanja antikoagulansa,
 • jako opaljena koža
 • ožiljci na koži gdje će se vršiti epilacija,
 • piercing i metalni implantati u blizini područja za uklanjanje dlaka.

Uspoređujući ove dvije metode uklanjanja neželjenih dlaka, sada možemo poredati njihove prednosti i nedostatke.

Prednosti laserskog uklanjanja dlaka:

 1. bezbolan je i stoga se može provoditi iu najosjetljivijim područjima,
 2. opekotine i ožiljci na koži su isključeni,
 3. može se obaviti u gotovo svakoj klinici ili salonu,
 4. postupak je brz.

mane

 1. mogućnost uklanjanja folikula samo na dubini od 2-3 mm,
 2. koža se suši nakon postupka,
 3. kompletno uklanjanje dlaka u 6-8 ili čak više sesija
 4. Gotovo je nemoguće ukloniti plavu kosu i kosu na tamnoj koži.

Prednosti epilacije na Elos opremi:

 1. sposobnost uklanjanja dlaka na dubini od 5-6 mm,
 2. koža nakon zahvata nije osušena,
 3. mogućnost potpunog uklanjanja neželjenih dlaka na 4-6 sjednica,
 4. mogućnost uklanjanja svjetle i crvene kose, uklanjanja dlačica na tamnoj koži.

mane

 1. bol nije isključena tijekom postupka,
 2. ako ne slijedite sva pravila pripreme za zahvat, moguće su opekline i ožiljci na koži,
 3. postupak zahtijeva visoko kvalificirane stručnjake, te stoga nije dostupan u svim klinikama,
 4. Sesija za uklanjanje dlaka traje dugo.
 5. veliki popis kontraindikacija.

A sada ćemo sažeti.

Ako imate tamnu kožu ili plavu kosu, uklanjanje dlačica Elos će biti učinkovitije za vas. Ipak, ako imate previsoku osjetljivost kože i nizak prag boli, bolje je odabrati lasersko uklanjanje dlaka. Iako, ako imate previše plavu kosu, nitko vam neće dati jamstvo da se može ukloniti pomoću lasera.

Ako raste previše gusta kosa na velikoj dubini, što je teško slijediti takve tradicionalne metode kao, na primjer, depilacija kose, bolje je odabrati Elos uklanjanje dlaka. Za uklanjanje dlaka u bikini zoni ili na pazuhu bolje je koristiti lasersko uklanjanje dlaka. Ako još uvijek odaberete Elos za uklanjanje dlaka, pažljivo pročitajte sve kontraindikacije kako biste izbjegli neugodne posljedice.

Razlike u laserskom uklanjanju dlaka s Elos uklanjanja dlačica

Kada laserska energija za uklanjanje dlaka djeluje na. Visokofrekventno svjetlo prodire u folikul dlake, zagrijava ga i uništava i krvne žile koje ga hrane. To se događa zbog činjenice da pigment koji se nalazi u kosi - melanin - apsorbira tu energiju, tako da je ova epilacija najučinkovitija za tamnu kosu koja sadrži mnogo melanina.

Video: koje su vrste lasera

Lasersko uklanjanje dlaka je gotovo bezbolan postupak. Osjećat ćete samo osjećaj peckanja, ali nema govora o jakom bolu. U jednoj sesiji uklanjaju se dlačice koje su u vrijeme epilacije u aktivnoj fazi rasta uklonjene (to je oko 15% svih dlačica na ovom području). Stoga je za potpuno čišćenje jednog područja potrebno od 5 do 10 postupaka koji se odvijaju svaki mjesec i pol.

U jednoj bljeskalici ne obrađuje se niti jedna kosa, već nekoliko odjednom, tako da procedura prolazi dovoljno brzo.

Elos uklanjanje dlaka je kombinacija dva načina uklanjanja neželjene vegetacije: laserska i elektroliza. Postupak se odvija u dvije faze: prvo, laserska energija zagrijava kosu i njezinu žarulju, zatim se umeće igla kroz koju se daje struja. Tako su dlake 100% uništene. Ovaj postupak je prikladan za svaku kosu (svijetlu, crvenu, sivu).

Video: Što je Elos - popularno od stručnjaka u kozmetičkom salonu

Minus elos epilacija - jaka bol. Najvjerojatnije, trebat će vam anestezija tijekom sesije. Također, zbog činjenice da se igle ubacuju u kožu, mogu se pojaviti iritacije i ožiljci.

Kao i kod laserskog uklanjanja dlačica, nemoguće je istovremeno ukloniti sve dlačice s Elosom. Međutim, ovdje je potrebno manje postupaka - obično 4-6, jer se svaka pojedina kosa obrađuje, što daje veću učinkovitost. Iz istog razloga, morate pažljivo razmotriti izbor salona / klinike i majstora, jer ne može svatko točno i točno provesti tako složen postupak.

Što odabrati elos ili laser?

Lasersko uklanjanje dlaka će vam odgovarati ako:

 1. Imate tamnu kosu i svijetlu kožu,
 2. Imate nizak prag boli (ovaj postupak je mnogo manje bolan od elosa),
 3. Želite se riješiti vegetacije na području bikinija ili pazuha,
 4. Vaša je koža sklona iritaciji i ožiljcima (kada laserski uklanja dlačice, uređaj ne dolazi u dodir s kožom, tako da neće biti negativnih posljedica).

Možete odabrati elos za uklanjanje dlaka ako:

 1. Imate tamno opaljenu kožu i / ili plavu, crvenu kosu,
 2. Ako su dlake preguste, one postaju duboke i teško ih je ukloniti na druge načine,
 3. Ako se želite brzo riješiti viška vegetacije (Elos zahtijeva manje tretmana nego lasersko uklanjanje dlaka).

Naravno, prije nego što odaberete “svoj” način, trebate dobiti detaljnu konzultaciju s dermatologom-kozmetologom, koji će vam ispričati sve kontraindikacije, nijanse i moguće posljedice, kao i prikupiti anamnezu, analizirati i dati točne preporuke. To je obavezna stavka u takvim postupcima, jer mogu uzrokovati ozbiljnu štetu vašem zdravlju bez odgovarajuće pripreme.

Još jedna razlika između ovih postupaka je da je lasersko uklanjanje dlaka jeftinije od elosa, jer je elos svestraniji, a oprema za to košta mnogo više nego za laserske uređaje.

Kontraindikacije za zahvate

Kontraindikacije za lasersko uklanjanje dlaka su sljedeće:

 • onkološke bolesti
 • bolesti, iritacije kože, ogrebotine, rane,
 • prisutnost madeža,
 • dijabetes melitus
 • razdoblje trudnoće i dojenja,
 • proširene vene,
 • druge bolesti u akutnoj fazi.

Kontraindikacije za Elos epilaciju:

 • onkološke bolesti
 • kožne bolesti, iritacije, rane, ožiljci,
 • dijabetes melitus
 • trudnoća / dojenje,
 • bolesti u akutnoj fazi,
 • ginekološke, spolne i hormonalne bolesti,
 • poremećaji zgrušavanja krvi
 • hipertenzije,
 • piercing ili metalni implantati,
 • pacemaker / defibrilator.

Kao što možete vidjeti, Elosu su kontraindikacije mnogo više. Zato je važno pronaći dobrog stručnjaka koji vas temeljito pregledava prije nego što propisate postupak.

Savjeti i trikovi

I laserske i elos metode uklanjanja dlaka su vrlo učinkovite u borbi protiv neželjene vegetacije. Uz njihovu pomoć, nekoliko godina ćete se riješiti dosadne kose (u prosjeku 3 godine), a ako preventivni postupak obavljate svakih šest mjeseci, zaboravit ćete na ovaj problem zauvijek.

Ne zaboravite da nakon postupaka ne možete sunčati, posjetiti bazene, saune, kupke. Koži je potrebna dobra njega: stalna hidratacija i zaštita od sunca. Kozmetičarka koja izvodi zahvat će vam reći što trebate učiniti, i slijedite njegove preporuke kako biste izbjegli probleme s kožom i komplikacije.

Nakon prve sesije i do zadnje, rastuće dlake se ne mogu ukloniti, osim britve. I oni će rasti, i ovdje će morati prihvatiti i trpjeti neko vrijeme. Možda će vam kosa postati tanja i svjetlija, pa vam neće dati mnogo problema.

Epilacija: opće značajke

Žensko tijelo bi trebalo biti glatko, bez viška kose. To je preduvjet za ugled dobro pripremljenog. Epilacija vas može trajno spasiti od problema viška vegetacije. Postoji nekoliko načina za provedbu ove procedure. Trenutno su najpopularniji Elos i lasersko uklanjanje dlaka. Svaka od metoda ima svoje prednosti i nedostatke.

Sličnosti i razlike u postupku lasera i elosa

O principu laserskog uklanjanja dlaka možete saznati iz svog imena. Uz pomoć lasera moguće je doći do folikula dlake i uništiti žarulju. To se događa grijanjem potonjeg na temperaturu nespojivu s uvjetima njezine vitalne aktivnosti.

Elos uklanjanje dlaka radi na istom principu, samo što se temelji na kombinaciji dvije energije: laserske i električne. Bit postupka također se svodi na uništavanje folikula dlake.

Prije nego što se odlučite na metodu uklanjanja dlačica, morate razumjeti razlike između metoda. Glavni nedostatak laserskog uklanjanja dlaka je ograničena dubina izlaganja. Ovaj je postupak učinkovit samo za one koji imaju folikule dlake blizu površine kože (do tri milimetra). U području bikinija, folikuli su prilično duboki (oko šest milimetara). Iz tog razloga, lasersko uklanjanje dlaka u ovom području tijela je nepoželjno. Učinak postupka bit će nepotpun ili nulti. Laserska zraka jednostavno ne može dosegnuti folikul dlake.

Elos epilacija je više prilagođena dubljim slojevima kože i može se izvesti u bilo kojem dijelu tijela. Pozitivna značajka laserske procedure je da je bezbolna. Osjeća se samo lagana i ugodna toplina. U isto vrijeme, moguć je i blag osjećaj pečenja s Elos uklanjanjem dlačica.

Kod izvođenja laserske procedure, koža je suha. Elos epilacija poboljšava stanje kože provokacijom proizvodnje kolagenih i elastinskih vlakana. Ovim postupkom možete se riješiti neželjenih dlaka u kraćem vremenu. Za potpuno uklanjanje neželjenih dlaka s Elos uklanjanjem dlačica potrebno je 4-6 sjednica, a laserskim uklanjanjem dlaka 6-8 sjednica. Istina, ako govorimo o troškovima postupaka, potonji će koštati manje. Lasersko uklanjanje dlaka u gotovo svakom salonu, a Elos - samo u nekim. To je zbog činjenice da je za takav postupak potrebna kvalitetnija i skuplja oprema te visokokvalificirani obrtnici specijalizirani za ovu vrstu djelatnosti.

Elos radim godinu dana, stvarno boli. Elos je kombinacija električnog pražnjenja i foto bljeskalice. Ali kosa raste svejedno, iako mnogo sporije i rjeđe.

Taman

http://www.woman.ru/beauty/body/thread/3863113/1/#m16963408

Imam problema nakon epilacije. Menstruacija je postala bolnija, oštri bolovi u donjem dijelu trbuha, nedostatak maziva tijekom seksa i pukotina. U rujnu će biti godinu dana, a sve je samo gore i gore, pa čak i nakon toga povećana je dlakavost.

XHelen

https://www.u-mama.ru/forum/women/fashion/390900/

Posjetio sam 3 postupka, ali nisam dobio mnogo učinka, osim prorijeđenih dlaka. Bilo je lakše obrijati se, ali to nije to. Obećali su, kao i nakon 2 tretmana, 50% kose ispadne - glupost je sve, jer rastu toliko, tanje nego što postaju ... Za takav novac, takav učinak, da budem iskren, žaba me pritiska. Moj kozmetolog kaže da je to normalno, da su potrebna još najmanje 3 postupka, ali kad sam došla na konzultacije, nije se raspravljalo o tome, a spomenute su samo 4 procedure (jer imam tamnu kosu).

Julia

http://www.woman.ru/beauty/body/thread/3863113/1/#m17056113

Zašto mučiti svoje tijelo. Idem na lasersko uklanjanje dlaka. Bezbolno i sigurno, i što je najvažnije - nema ograničenja u sunčanju. Što vam je potrebno, pogotovo u ljetnoj sezoni

majka polinde

https://www.u-mama.ru/forum/women/fashion/390900/

Ja sam lasersko uklanjanje dlaka, međutim, samo 4 sjednice (pazuha i bikinis). U vezi s trudnoćom moralo se prekinuti, bol je strašna, ali rezultat je. Prošlo je oko 8 mjeseci nakon posljednjeg postupka. U području bikinija, kosa ne raste natrag, a pazuha je potrebno, možda, dva postupka.

Tacna

http://www.woman.ru/beauty/body/thread/3863113/1/#m19804108

Koju god metodu za uklanjanje dlačica odaberete, rezultat će i dalje biti. I lasersko i elosko uklanjanje dlaka može učiniti vaše noge djetinjasto glatkim i zadržati taj efekt dugo vremena.

Zanimljive činjenice

Uklanjanje dlaka na tijelu žene počelo je još prije naše ere. Je li to bilo prilično teško i nemilosrdno. Prema nekoliko povijesnih referenci, još u 4000. pr. Kr., Seksualni seks se riješio kose koristeći supstance poput vapna, pa čak i arsena. Međutim, potonji se koristio svugdje, a ne lijenost.

Egipćani su u principu uklonili svu kosu. Zašto? Da biste se zaštitili od krpelja i tako dalje.

Moderna moda uklanjanja došla nam je iz Europe tek u 20. stoljeću, 1915. u majskom izdanju popularnog časopisa sa slikom na naslovnici djevojke čije su ruke podignute. Pojava ovog modela u haljini s otvorenim pazuhom prisilila je svijet da drugačije gleda na atraktivnost i razmišlja o uklanjanju vizualno neatraktivne linije kose - pazuha i tako dalje.

Međutim, moda za obrijane noge došla je malo kasnije - nakon završetka Drugog svjetskog rata. Iako smo o tome već razgovarali, pojava prekrasne Betty Grable u kratkoj suknji i čarapama radikalno je promijenila stav svjetske zajednice za obrijane noge.

U suvremenom svijetu brijanje je već dugo irelevantno. Sve više žena preferira uklanjanje dlaka, a za to postoji mnogo razloga. Da biste razumjeli što je bolje: lasersko ili Elos uklanjanje dlaka, morate uzeti u obzir oba ova postupka što je moguće bliže i sa svih strana.

Nedostaci laserskog uklanjanja dlaka

Prije nego što odlučite što je bolje: lasersko ili Elosovo uklanjanje dlaka, nemoguće je ne govoriti o nedostacima svake od njih. Ako uzmemo u obzir lasersko uklanjanje dlaka, onda se smatra da su njegovi glavni nedostaci dvije točke:

 1. Ograničena dubina udara. Nažalost, samo oni čija folikula dlake nije dublja od 3 milimetra mogu koristiti lasersko uklanjanje dlaka. Često su u području bikinija dlake već 6 milimetara od površine kože. Prema tome, upravo zbog toga se često dovodi u pitanje učinkovitost ove metode uklanjanja dlačica.
 2. Pigment. Da bi se kosa uništila, treba je zagrijati. To se događa zbog pretvaranja melanina u energiju. Prema tome, što je manje melanina, to je teže ukloniti kosu. Ovaj problem utječe na crvenokose, plavuše i sijede ljude.

Ali lasersko uklanjanje dlaka ima više prednosti.

Prednosti laserskog uklanjanja dlaka

Osim svega navedenog, postoji nešto za što svatko voli ovu metodu:

 1. Cijena. Zbog činjenice da nije teško provesti ovaj postupak, pojavio se velik broj različitih nadogradnji uređaja po razumnim cijenama. Ima i mnogo majstora, jer je učenje rada na uređaju, iako ima brojne mogućnosti, kratko i jednostavno. Stoga je sama epilacija jeftina.
 2. Sigurnost. Zbog činjenice da nema izravne interakcije s kožom, infekcije nisu strašne.
 3. Comfort. Uklanjanje dlačica kod kuće nije samo najsigurniji postupak, već je i vrlo bolno. O laserskom uklanjanju dlaka to ne može reći - sve je bezbolno s osjećajem topline. U rijetkim slučajevima, osjeća se osjećaj pečenja.

Glavna radost ove metode smatra se sposobnošću da se trajno riješi neželjenih dlačica. Majstori koji imaju iskustva u radu s različitim ljudima, napominju da nakon tri ili četiri procedure kosa gotovo prestaje rasti, a ako jesu, vrlo je mršava i jedva primjetna.

Neki detalji

Ako nastavimo govoriti o cijeni, onda je Elos nekoliko puta skuplji. To je zbog činjenice da oprema za postupak ima mnogo veću cijenu, za razliku od lasera. I nema toliko majstora koji su sposobni za taj postupak kvalitetno, čak iu velikim gradovima.

Čak iu pitanju što je bolje: Elos epilacija ili laser i kako se ti postupci razlikuju, vrijedi se koncentrirati na doživljene doživljaje. Činjenica je da s laserskim uklanjanjem dlaka, najveći problem koji se može dogoditi je crvenilo. Ali kod Elosa je to kompliciranije, jer će zbog prodora igala u kožu integritet definitivno biti slomljen. Štoviše, prema ocjenama, česti su slučajevi opeklina.

Laser vs Elos

Ako sve trebate učiniti brzo, po relativno niskoj cijeni, bezbolno i s preciznim uvjerenjem da neće ostati ožiljaka ili opeklina - to je laserski zahvat. Kada postoji želja za uklanjanjem duboko rastuće kose zauvijek nakon nekoliko dugih sesija, bez obzira na pigment kose i ton kože, ovo je Elos.

Zanimljiva činjenica. Lako je provjeriti dubinu rasta kose: ako se uklanjanje voska kosi s kosom, lasersko uklanjanje će biti brzo i jednostavno.

Dakle, što je bolje - elos uklanjanje dlaka ili laser? Recenzije pokazuju da sve ovisi isključivo o individualnim karakteristikama predstavnika lijepe polovice čovječanstva. Posljednja riječ uvijek će biti isključivo za vas.

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica kod kuće - moje iskustvo - BRAUN Epilator IPL Silk-expert (Studeni 2019).

Loading...