Lasersko uklanjanje dlaka

Koliko će trajati učinak fotoepilacije i koliko kosa nakon tog postupka ne raste

Fotoepilacija je metoda uklanjanja neželjene vegetacije u kojoj se uništava folikul dlake i krvne žile koje ga hrane. To se događa putem emisije širokopojasnog svjetla, koje apsorbira pigment melanin. Kao rezultat toga, žarulja se zagrijava do visokih temperatura i umire.

Sukladno tome, što više postupaka obavljate, pojavit će se "čišće" stranice. Kada završite cijeli tečaj, bit ćete oslobođeni potrebe za uklanjanjem neželjenih dlaka nekoliko godina.

Nitko vam ne može reći koliko će to trajati za učinak fotopilacije, ali u prosjeku dvije do tri godine. Netko više, netko manje. Ako obavljate jedan profilaktički postupak jednom svakih šest mjeseci nakon glavnog jela, to će značajno produžiti učinak.

U jednoj sesiji ne možete se riješiti sve kose, jer ih je oko 80% u stanju hibernacije. Da biste uklonili sve, potrebno je 2 do 10 postupaka, ovisno o dijelu tijela. Razmak između svakog od njih je oko mjesec dana, tako da će cijeli tijek procedura trajati dosta vremena.

Morate znati da rani prekid postupka ili snažan hormonski neuspjeh (na primjer, tijekom trudnoće) može negirati cijeli rezultat, pa je preporučljivo unaprijed osigurati da vam ništa neće nauditi.

Utjecaj prije i nakon fotoepilacije

Odmah nakon prve sesije, dio kose koji je bio u stanju aktivnog rasta ispasti će za tjedan ili dva. Nove rastuće dlake će biti tanje i slabije, a mogu postati i svjetlije.

Značajnu ulogu igra boja vaše kose i kože. Poželjno je da je kontrast najveći: svijetla koža i tamna kosa, onda će učinak biti najbolji. Ne preporučuje se fotopilacija na opaljenoj koži, jer sadrži mnogo melanina, što će dovesti do opekotina i malo je vjerojatno da će vas osloboditi kose. Također, učinkovitost foto epilacije bit će lošija za crvenu, svijetlu i osobito sijedu kosu.

Njega kože nakon fotoepilacije

Kako biste izbjegli probleme nakon postupaka, morate slijediti sljedeća pravila:

 • Tijekom dana nakon epilacije, ne uzimajte vrući tuš / kadu, ne posjećujte kupke, bazene, saune, ne koristite kozmetiku i druge proizvode koji sadrže kemiju.
 • Dok prolazite kroz postupak, ne možete se sunčati. U tom slučaju, koža na otvorenim dijelovima tijela mora se tretirati kremom za sunčanje.
 • U razdoblju između tretmana nije moguće ukloniti dlake iz korijena, tj. učiniti depilaciju, shugaring, koristiti epilators ili pinceta. Možete ih obrijati samo britvom.
 • Tretirajte kožu samo sredstvima koja preporučuje kozmetičar koji je izvršio fotoepilaciju.

Kontraindikacije za fotoepilaciju

Fotoepilacija je kontraindicirana kod onkoloških oboljenja, proširenih vena, u slučaju bilo kakve iritacije, poremećaja integriteta i kožnih bolesti, kod šećerne bolesti, kao i kod bilo koje druge akutne kronične bolesti. Osim toga, ne možete napraviti fotoepilaciju tijekom trudnoće i dojenja.

Fotoepilacija se smatra učinkovitom u borbi protiv neželjene vegetacije. Možete se poslužiti ako vaša koža i kosa udovoljavaju preporučenim standardima i nemate zdravstvenih problema. U tom slučaju učinak foto-epilacije prije i poslije sigurno će vas zadovoljiti barem 2-3 godine.

Prije nego što odredite postupak, kozmetičar vas mora pregledati, a može vas uputiti i kod ginekologa i endokrinologa ako postoji bilo kakva sumnja.


Video: 10 jednostavnih koraka za odabir pravog kozmetičkog salona za uklanjanje dlačica

Sažetak postupka

Pod foto-epilacijom znači jedan od načina borbe protiv neželjene vegetacije na tijelu pomoću visokofrekventnih impulsa svjetlosti visokog intenziteta. U procesu apsorpcije kose svjetlosne energije u potkožnom tkivu javlja se niz različitih reakcija, od kojih je glavna toplinska.

Jednostavno rečeno, kao rezultat postupka, tkiva se zagrijavaju na visoke temperature, što zapravo uzrokuje uništavanje folikula dlake i same kose.

Svjetlosni valovi koje emitira oprema imaju različiti intenzitet, koji uvelike ovisi o boji dlake, koja je, pak, izravno povezana s količinom melanina sadržanom u folikulima. Odnosno, što je vaša kosa tamnija, to je u njima određena tvar veća.

U svakom slučaju, stručnjaci kozmetičkog centra uzimaju u obzir tu činjenicu, aplicirajući za fotoepilaciju opremu sa svjetlosnim valom koja će u potpunosti apsorbirati melanin i neće biti pod jakim utjecajem drugih pigmenata kože.

Takav selektivni učinak nazvan je "selektivna fototermoliza".

U ovom slučaju, kose se zagrijavaju na 70-80 ° C, zbog čega umiru sve folikularne stanice, osobito papile kose, zbog čega se njihov rast više ne može obnoviti.

S obzirom na gore navedene podatke, pojavljuje se potpuno logično pitanje: "Je li fotoepilacija zauvijek ili ne?". Ali prvo prvo.

Rezultati nakon prve sesije

Cijeli tijek fotoepilacije uključuje prolaz 5-6 sesija s nekim vremenskim intervalima između njih (najmanje dva tjedna). Ipak, rezultat postupka, odnosno njegova djelotvornost vidljiv je nakon prvog zahvata: dugo ćete zaboraviti 30% neželjene vegetacije na tretiranom području.

Rezultat nakon tijeka postupka

Nakon fotografiranja, zaboravit ćete na izgled kose na tretiranom području. Koža postaje meka i glatka, održavajući takvo stanje dosta dugo. Ako vas muče sumnje i ne znate hoće li napraviti epilaciju fotografije, onda s obzirom na konačni rezultat, možda, trebate odgovoriti potvrdno.

Više informacija o najvažnijim aspektima fotografske epilacije i učinkovitosti metode potražite u videozapisu:

Koliko je učinkovita fotopilacija

Učinkovitost bilo kojeg postupka uvelike ovisi ne samo o djelovanju kozmetologa, već io nizu drugih čimbenika (na primjer, hormonskoj pozadini ili individualnim osobinama kože i kose). Stoga je, naravno, nemoguće nedvosmisleno odgovoriti na pitanje o uspješnosti postupka i njegovom trajanju. Otkrijmo najčešće uzroke rijetkih neuspjeha.

Zašto kosa raste nakon fotoepilacije

Unatoč činjenici da mnogi stručnjaci govore o 100% jamstvu za uklanjanje neželjene vegetacije pomoću fotoepilacije, to nije uvijek moguće postići taj rezultat.

Prvi i najvažniji razlog zbog kojeg kosa ne ispada nakon foto-epilacije je mala količina ili potpuni nedostatak melanina u glavama, što znači da ova tehnika ne može pomoći osobi da se u potpunosti riješi viška vegetacije. Međutim, to nije jedini problem u ovom slučaju.

Vrlo rijetko, nakon prvog tijeka zahvata, kosa zauvijek nestaje, au većini slučajeva to je zbog činjenice da nije uvijek da se sesije podudaraju s aktivnim fazama rasta dlačica, te ih je potrebno uspjeti (inače će žarulja ostati “živa”).

Osim toga, folikuli dlake imaju tendenciju oporavka, a ako je folikul djelomično uništen, najvjerojatnije će se to dogoditi. Kako bi se poništili svi postignuti rezultati može doći do hormonskog neuspjeha u tijelu (na primjer, zbog trudnoće).

Činjenica da je kosa nakon foto-epilacije potpuno zaustavila njegov rast, često kažu da su ljudi koji su prošli postupak na malom dijelu tijela - s pazuhom ili, na primjer, uklonili dlake na licu. Ako ste uklonili kosu sa svih nogu, onda će, najvjerojatnije, za nekoliko godina postupak morati ponoviti. Ali u ovom slučaju, uzgojena kosa neće biti tako vidljiva kao prije.

Koliko dugo kosa ne raste nakon zahvata

Ako govorimo o učinkovitosti provedene fotoepilacije u digitalnom ekvivalentu, statistika pokazuje zajamčeno razdoblje bez kose od šest mjeseci do pet godina.

O čemu ovisi upravo to trajanje učinka? Već smo spomenuli kvalifikacije kozmetologa i individualne karakteristike svakog klijenta, ali uz to postoje i drugi čimbenici.

To uključuje ispravnost određivanja potrebne snage vala svjetlosti i dubinu njezina prodora, kao i razinu modernosti opreme za fotoepilaciju. Ne zaboravite da je deblja i tamnija kosa uklonjena, lakše će se nositi s njima. Istovremeno će trebati više sesija kako bi se uklonila vrlo lagana i siva kosa.

Nakon tri godine otkrivam mitove o PHOTOEPILACIJI (+ kako je procedura, kako se priprema). Ima li rezultata?

Pozdrav svima!

U potrazi za uklanjanjem neželjenih dlaka, upala sam u zamku marketinga i prijavila se za novi način PHOTOEPILATION. Kako zvuči! A što su obećanja! ... ali više o tome kasnije, ali za sada su mi dali upute kako se pripremiti za postupak.

 • Za 10-14 dana ne možete ljuštiti na tom području tijela
 • Ne možete se sunčati 1-2 tjedna prije zahvata
 • Dan prije postupka brijanje brišite željeno područje.

Sve je gotovo. Dolazim. Slatka i razgovorljiva djevojka, kao da me pokušava odvratiti od nepotrebnih pitanja, stavila me na stolicu. Napravio sam pazuha, potrebna duljina dlaka treba biti oko 0,5 mm., djevojka je pohvalila da sve treba ispasti jer dlake su tamne i željene duljine. Rezanci na mojim ušima visjeli su u velikim hrpama.

Postupak je bezbolan, gel nanosi se na područje za uklanjanje dlaka i uređaj se dovodi, što pak dovodi zraku svjetlosti.

Veličina jedne bljeskalice je približno na rubu kutije šibica (približno 1 cm na 5 cm u području). Na jednom pazuhu uzeo je 5 bljeskova.

Miris spaljene Djevojke s netaknutim entuzijazmom rekao je da je to divno, pa proces ide! Naravno, naivno sam povjerovao i vratio se za nekoliko mjeseci, a opet za par mjeseci ...
I dok je svaka nova kosa rasla, nosio sam i nosio novac ... usput o novcu ...

Trošak od: svaki flash trošak 100 rub., respektivno, dao sam 1000 rub za jednu fotoepilaciju sjednici na pazuha.

rezultat: Sve je to trajalo godinu dana, shvatila sam da kosa uopće ne postaje manja! Oni jesu ispao je tjedan dana nakon zahvata, a zatim su nakon 2 mjeseca ponovno narasla! Činilo se da ih nosim za nula rezultata. Djevojka s istim oduševljenjem odgovorila je na moja pitanja: pa, moramo čekati.
Vlastitim primjerom uvjeren sam da je ono što pišu o foto-epilaciji samo mitovi, čisti marketing, a ovdje su glavni:

 • Mit 1.Fotoepilacija zauvijek uklanja neželjene dlačice!

Fotoepilacija daje učinak 1-2 mjeseca, a onda će sve dlačice koje su ispale izniknuti. A što je najzanimljivije, oni ne postaju manji, kao što su obećali gospodari.

 • Mit 2. Fotoepilacija je učinkovitija za one s tamnim dlakama, neučinkovita je na svjetlosnim, jer tamna kosa upija svjetlost i bolje se lomi.

Imam jako tamnu kosu, ja sam crnka, ali nije učinila fotoepilaciju učinkovitijom. Mislim da će svijetloplava i plava ova procedura općenito biti uzaludna.

 • Mit 3. Potrebno je samo 5-6 postupaka.

Ni 5, ni 6, niti više kao u mom slučaju .... fotoepilacija je privremena procedura za uklanjanje neželjenih dlaka, odnosno potreban je beskonačan broj ponavljanja postupka. vegetacijanestao je za oko 2-3 mjeseca. , a onda je sve obnovljeno.

Kosa se nije ni smanjila, A nakon sesija epilacije, oni jednostavno jednostavno sigurno narasla kao prije postupka.
Kao rezultat toga, puno izgubljenog novca. Učinak - Nula! Točnije, učinak je bio privremen!

Nakon nekog vremena radio sam elektrolizu (moja veza za pregled)već u drugoj kabini. Pokazalo se da je to zaista učinkovita metoda koja zauvijek uklanja neželjene dlake!

Ali to je druga priča ...

Povratna informacija za moj električni epilator Braun Silk Epil, što mi pomaže 10 godina!

Povratna informacija o kristalu dezodoransa Mineralni kristal deonata -Ako ste obožavatelj svih prirodnih

Povratne informacije o mojoj omiljenoj i najpouzdaniji antiperspirant Tajni delikat

Moja omiljena Krema za ruke Nivea s aloe - minimalni sadržaj masti, maksimalna vlaga!

Anti-celulitna masaža od Biteksa - moje iskustvo u rješavanju celulita

Moje iskustvo naručivanja ljepotica boks od Royal Samples - puno fotografija i emocija!

Čisti zube na poslu nakon večere - Usta kože Orange svježe iz Global White

Radikalno dno šest tjedana - serum Dercos DENSI-SOLUTIONS iz tvrtke Vichy

Koliko kose ne raste nakon shugaringa

Ne manje zanimljiva i popularna metoda danas je uklanjanje šećera ili shugaring, koji je gotovo svakodnevno sve popularniji. Njegova bit leži u nanošenju posebne paste na površinu koja se stavlja na površinu, a temelji se na mješavini šećera karamele. Mnoge žene primjećuju visoku učinkovitost ove metode, ali bez obzira koliko se trudili, rezultat epilacije fotografije će trajati dulje (učinak shugaringa se promatra ne više od 3-4 tjedna).

Nakon depilacije voskom i traka za vosak

Do nedavno, korištenje depilacije voskom, kao i uporaba traka za vosak, smatralo se najoptimalnijim načinom rješavanja problema s viškom kose. Mnoge žene vjerojatno znaju kako se lako i brzo uklanja kosa nakon depilacije, ali bolnost metode stavlja je korak ispod fotopilacije.

Osim toga, glatkoća i svilenkost kože u ovom slučaju ostaje mnogo manje, samo 2-3 tjedna. Zapravo, depilacija i shugaring su otprilike na istoj razini učinkovitosti, a glavna razlika je u smjeru uklanjanja dlačica: u prvom slučaju, dlačice se uklanjaju protiv njihovog rasta, au drugom - tijekom rasta.

Nakon laserskog uklanjanja dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka najbliže je fotoepilaciji na specifičnosti djelovanja, iako se potonja smatra najpouzdanijom metodom uklanjanja dlaka zbog intenzivne razine izlaganja.

Većina stručnjaka navodi da je moguće potpuno osloboditi se neželjene vegetacije do pet ili više godina. Pročitajte više o tome koliko je lasersko uklanjanje dlaka dovoljno i koliko kose ne raste.

Ipak, najčešće za popravak učinka, morate ponoviti tečaj u 1-2 godine, ali u usporedbi s gore navedenim metodama, lasersko uklanjanje dlaka može se smatrati najuspješnijom opcijom (kosa raste vrlo često nakon fotoepilacije).

Nakon kreme za depilaciju

Depilatory krema, možda najviše nepouzdan način da se bave neželjene vegetacije (opet u odnosu na gore navedene opcije).

Većina onih koji su je koristili (na temelju informacija o ženskim forumima) bilježe nisku učinkovitost takvih krema, jer kosa postaje vidljiva ponovno tjedan dana nakon nanošenja. Naime, čak ni najskuplji i najpoznatiji proizvodi ove vrste nisu ni blizu, uz foto-epilaciju. Iako je zbog pravednosti vrijedno spomenuti prednost korištenja depilacijske kreme u odnosu na redovito brijanje.

Nakon epilatora

Shvativši koliko dugo kosa ne raste nakon različitih načina uklanjanja, valja se sjetiti mogućnosti korištenja konvencionalnog epilatora.Poput kreme za depilaciju, ovaj uređaj ne može pružiti dugotrajnu glatkoću i svilenkastost vaše kože, unatoč činjenici da vas mnogi videozapisi tvrde upravo suprotno.

Bez obzira na to koliko je kvalitetan kupljeni epilator, može se ukloniti samo dlaka koja se nalazi na površini kože, a ostatak, koji se počeo stvarati, mirno će se pojaviti za nekoliko dana. Stoga, idealno, uklanjanje dlaka će morati biti učinjeno svaki tjedan.

Kontraindikacije za zahvat

Uspoređujući koliko kosa ne raste nakon različitih načina uklanjanja, lako je vidjeti da su laser i foto-epilacija najučinkovitije opcije. Međutim, u oba slučaja postoji niz kontraindikacija koje mogu biti na putu dobivanja glatke i osjetljive kože.

One posebno uključuju:

 • akutne alergijske reakcije
 • kronične bolesti u razdoblju pogoršanja (na primjer, psorijaza, lišaj, atopijski dermatitis, ekcem, skleroderma, eritematozni lupus, vaskulitis, itd.),
 • hipertenzija i koronarna bolest srca,
 • pogoršanje herpesa,
 • proširene vene,
 • maligni tumori i neoplazme kože u području koje se unosi,
 • zarazne bolesti u akutnoj fazi,
 • helminthiasis, dermatosonosis i druge parazitske bolesti,
 • razdoblje trudnoće i dojenja.

U svakom od tih slučajeva postupak će se morati odgoditi.

Raste li kosa nakon foto-epilacije?

Fotoepilacija je bezbolan postupak protiv neželjene vegetacije na tijelu, a rezultat se ne svidi - kosa može nastaviti rasti, a uklanjanje je potpuno bezbolno, ali zahtijeva tečaj koji kozmetičar propisuje.

Nemoguće je nedvosmisleno odgovoriti na pitanje da li kosa raste nakon foto-epilacije., jer ovisi o individualnim karakteristikama osobe.

Koliko dugo kosa ne raste nakon foto-epilacije?

Mnoge se djevojke nakon nekoliko sesija potpuno oslobode vegetacije na tijelu, ali najčešće nakon nekoliko godina kosa počinje rasti, a kod nekih žena postaju gotovo nevidljive i mršave, te je nemoguće odgovoriti na to koliko dugo kosa nakon fotopilacije ne raste. To ovisi o razlozima za rast i stanje kože.

Crna vegetacija na bijeloj koži je najbolje uklonjena, a istodobno vrijedi razumjeti da je lasersko uklanjanje dlaka nešto jeftinije od fotografije i daje više pozitivnih rezultata, no neke su žene kontraindicirane za lasersko uklanjanje dlaka i odabiru fotografiju.

Da bi se uklonile neželjene dlake, potrebno je provesti oko pet sesija, u nekim slučajevima, nekoliko i devet postupaka, a između svake sesije potrebno je oko mjesec dana.

Trajanje zahvata je u prosjeku oko 10 minuta i ovisi o području tijela, a prije i poslije tretmana slijedite sve preporuke stručnjaka.

Pravilna priprema ključ je pozitivnog rezultata.

 • Prije postupka ne može sunčati i otići u kupku za 10 dana.
 • Preporučljivo je napustiti druge metode uklanjanja neželjene vegetacije, jer to može smanjiti rezultat.
 • Za uklanjanje dlaka mora biti najmanje 2 mm.
 • Svakako posjetite stručnjaka kako biste saznali izvedivost fotoepilacije pojedinačno.
 • Nemojte koristiti losione i kreme na bazi alkohola.

Ako kosa raste nakon epilacije, onda problem možda nije u nedostatku profesionalnosti kozmetičara, nego je važno razumjeti da folikuli dlake imaju svojstva oporavka, a postoje i faze rasta tijekom kojih je poželjno uklanjanje.

Na pitanje koliko dugo kosa ne raste nakon foto-epilacije, Nema univerzalnog odgovora, neke djevojke pišu recenzije da su nakon epilacije u potpunosti uklonile višak vegetacije, ali to jednostavno ne može biti.Izuzetak može biti fotoepilacija na malom dijelu tijela.

Gladku kožu 3-4 tjedna

Ova metoda uklanjanja dlaka još nije bila! Samo je razmuti.

Prestani ispitivati ​​paklene muke

Najpopularnija i najučinkovitija metoda uklanjanja dlačica

Pokušao sam se vositi kod kuće, ali sam dobio rezultat

Nemojte preplatiti za skupe postupke za uklanjanje dlaka!

Načelo fotoepilacije: vrste, priprema za postupak i njegu

Fotoepilacija je djelotvoran postupak uklanjanja neželjenih dlaka na tijelu, a princip djelovanja sastoji se u reakciji struje svjetla iz bljeskalice i područja kože s folikulom dlake, tako da ih ne morate obrijati jer se nakon izlaganja svjetlosti kosa sama sruši i ispadne nakon nekog vremena.

 • 1. Je li fotoepilacija štetna za tijelo?
 • 2. Vrste fotoepilacije
 • 3. Kontraindikacije
 • 4. Koliko sesija je potrebno
 • 5. Priprema postupka
 • 6. Načelo fotopilacije
 • 6.1.A osoba
 • 6.2.Podmyshki
 • 6.3.Zhivot
 • 6.4 Bikini i duboki bikini
 • 6.5 Noge
 • 7. Nuspojave fotopilacije
 • 8. Preporuke za njegu kože
 • 9. Cijena fotopilacije po zonama?
 • 10.Fotoepilacija tijekom trudnoće i dojenja.
 • 11. Često postavljana pitanja
 • 11.1 Koliko je foto-epilacije dovoljno?
 • 11.2 Kada kosa ispada nakon foto-epilacije?
 • 11.3 S koliko godina možete napraviti epilaciju fotografije?
 • 11.4 Koliko često mogu raditi epilaciju fotografija?
 • 11.5. Je li bolno raditi epilaciju fotografije?
 • 11.6 Hoće li kosa rasti nakon foto-epilacije?
 • 11.7. Je li moguće obrijati se nakon foto epilacije?
 • 11.8.Koliko se ne može sunčati nakon fotoepilacije?
 • 11.9 Je li moguće napraviti epilaciju fotografije ljeti?
 • 11.10 Je li fotoepilacija uzrok raka?
 • 11.11 Može li doći do opeklina nakon foto-epilacije?
 • 11.12 Što je bolje - ipl-epilacija ili elektroliza?

Je li fotoepilacija štetna za tijelo?

Često se o toj metodi često špekulira, a neke žene smatraju da je posjećivanje salona u svrhu epilacije svjetlosnim valovima povezano s negativnim posljedicama i kontraindikacijama.

Fotoepilacija je prilično siguran postupak, međutim, provodi se oprezno kod osoba tamne kože, a opasnost nastaje samo zbog neispravnog aparata ili malog iskustva kozmetologa, a tek tada se mogu pojaviti opekotine, neugodni ožiljci, au rijetkim slučajevima i piling i hiperpigmentacija kože. primijeniti ovu metodu, jer aparat može utjecati na dijete (posebno ako se tretira trbuh), a vjerojatnost nuspojava se povećava - povećana pigmentacija.

Vrste fotoepilacije

Postoje 4 vrste uklanjanja dlačica pomoću svjetlosnih valova, koji se razlikuju po principu rada, ali učinkovitost bilo koje od njih ostaje na visokoj razini.

 1. IPL je klasična metoda pomoću posebnog uređaja - ipl-laser.
 2. ELOS - ili elektrooptički, primjenjuje se potreban radiofrekvencijski i visokofrekventni svjetlosni puls koji djeluje na korijen dlake.
 3. LHE - ili svjetlosna toplinska i svjetlosna energija koriste se istovremeno u postupku.
 4. AFT je fluorescentna tehnologija, koristi se samo kratkovalni i ultraljubičasti dio spektra.

Indikacije i kontraindikacije

O učinku dermatolozi obično govore nekoliko godina. Ali mnogo toga ovisi o strukturi kože, kosi, hormonima. Postupak neće imati učinka i uzrokovat će štetu kod takvih bolesti i stanja:

 • kožne bolesti (herpes, psorijaza, ekcem, dermatitis),
 • autoimune bolesti (sistemski eritemski lupus),
 • proširene vene,
 • hipertenzija, ishemijska bolest srca,
 • dijabetes melitus
 • bolesti koje pogoršavaju zgrušavanje krvi (von Willebrandova bolest, hemofilija),
 • maligni tumori
 • trudnoća, dojenje.

Ako ne možete biti na suncu zbog činjenice da koža bolno reagira na sunčevu svjetlost (pojavljuju se mrlje, dermatoze), postupak fotoepilacije je kontraindiciran.

Ne smije se koristiti tijekom liječenja antibioticima (tetraciklin, fluorokinolon). Prihvaćanje hormonskih kontraceptiva također je kontraindikacija za zahvat.

Također, foto-epilacija se ne izvodi ako postoje:

 • svježi ten
 • nevi, obrazovanje nepoznate etiologije,
 • tetovaža,
 • trajna šminka,
 • ožiljci, ožiljci.

Dužina dlaka također je važna. Brijanje "ispod nule" prije postupka ne bi trebalo biti. To utječe na učinkovitost postupaka. U nekim slučajevima, sesija bi trebala doći "neobrijana". Zona stražnjice, pupka, mliječnih žlijezda, leđa, lica obrađuju liječnik prije zahvata.

Golje se obrijati tri ili četiri dana prije foto-epilacije. Bikini područje i pazuha - u jednom ili dva dana. Duljina vlasi treba biti pola do dva milimetra.

Za postizanje učinka potrebno je izbjegavati izlaganje sunčevoj svjetlosti. Područje kože ne smije pasti na sunce najmanje dva do tri tjedna, a po mogućnosti mjesec dana. Stoga, sesije epilacije moraju započeti krajem jeseni.

Da biste dobili rezultate, bit će korisno pitati majstora koliko se sesija i prekida između njih. Za svaku zonu, sesije se određuju pojedinačno. U prosjeku, da biste se riješili vegetacije na gornjoj usni, trebate četiri do sedam. Pazuha zahtijeva 10 sesija. Bikini područje - od sedam do 10. Šin - od osam do dvanaest.

Za fotopilaciju

 • Kratko vrijeme sesije (od 3-5 minuta, ako želite ukloniti dlačice iznad gornje usne i do 30 minuta - na nogama).
 • Područje obrade velikih površina od konvencionalnog lasera.
 • Nakon jedne ili dvije sesije, dlačice počinju "sušiti", lako se izvlače iz kože ili same ispadaju. Za cjelovito uklanjanje dlačica potrebno je provesti 3-5 sesija.
 • Rizik od urastanja kose smanjuje se na nulu.
 • Fotoepilacija ne daje komplikacija ako ih obavlja profesionalac na suvremenoj opremi.
 • Osim uklanjanja dlačica, fotoepilacija ima svoje prednosti. Dobro djeluje na masnu kožu. Nakon jedne ili dvije sesije, vidljivo je poboljšanje kože.
 • Koža proizvodi kolagen, pa njegov turgor postaje elastičan i elastičan.

Učinkovitost postupka ovisi o mjestu gdje se odlučite za uklanjanje dlaka. Ako se radi o kozmetičkom salonu koji se specijalizirao za druge usluge (frizura, manikura, isticanje), malo je vjerojatno da će potrošiti novac na skupu opremu, zalihe i obuku za kozmetologe. Usprkos pozitivnim recenzijama, morate razmisliti o tome da li ići tamo.

Fotoepilacija je postupak koji se ne može nazvati jeftinim. Stoga, fantastično niske cijene ili popuste treba upozoriti. Obećanja poput: "Mi ćemo se riješiti kose zauvijek", također, ne bi trebalo moliti. Postoje institucije koje ne uzimaju u obzir individualne potrebe kupaca, a više su zainteresirane za rad za svoju dobit i veliki promet. Kako će postupak utjecati na vaše tijelo, oni su najmanje zainteresirani.

Stoga je potrebno tražiti i centar, gdje se bave metodologijom, i majstor profesionalca.

Hoće li se kosa napokon ispustiti i koliko je foto-epilacije dovoljna, pitanja koja treba rješavati kozmetičarki pojedinačno. Profesionalna kozmetičarka vjerojatno neće obećati glatku kožu za svu vječnost, ali će učinkovito riješiti probleme.

- Najprije sam odlučio ukloniti vegetaciju u području bikinija i pazuha. Medicinski centar me zbunio s činjenicom da je potrebno liječničko savjetovanje (plaćeno), a tek tada su se snimale epilacije fotografija.

To me nije inspiriralo: ukloniti izbojke za mnogo novca i još uvijek moram otkačiti liječnika! Zašto, nije jasno ... Odlučio sam se za foto epilaciju u kabini u blizini kuće. Rezultat mi je bio sretan nakon drugog puta. Kosa gotovo prestala rasti, lako izvukao.

I onda sam počeo raditi s drugom djevojkom (ili prethodnom, ili nekom drugom). I sve je pošlo po zlu. Izabrala je nisku snagu. I kao što nisam tražio da povećam snagu bljeskalice, ni u jednom.

Rezultat je nula. Nešto je palo, ali vrlo malo. Napustio sam ovaj salon i pronašao drugo mjesto po preporuci prijatelja. Tamo je prošlo tri sjednice. Prošla je godina, kosa malo raste i ne nalikuju užasnom rastu koji je bio prije. "

- Od minusa postupka, od kojih je malo upozoreno, to je bol i visoka cijena. Otišao sam u postupak očaja, nisam znao kako se riješiti vegetacije. Čuo sam mnogo različitih recenzija, i dobrih i loših. Ali odlučio sam da sve pokušam za sebe.

Nakon šest tečajeva, riješio sam se zalisaka i antena, što smatram velikom srećom. Kozmetolog me upozorio da učinak nije zauvijek, ali u usporedbi s onim užasom - kosa na sljepoočnicama, nakon brijanja - dlačica i iritacija - foto-epilacija mi je stvarno pomogla. Pozitivno govorim o njoj.

- Budući da ste već izabrali majstora koji će obaviti postupak, postavite joj još pitanja. I ne bojte se izgledati glupo: plaćate novac za postupak, a ne za nevjestu. Neka razgovaraju o uređaju, napravite probnu bljeskalicu. Ako kozmetolog odgovori na pitanje tipičnim pitanjem: "Zašto to trebate znati?"

Sve sam saznala. Kad su stavili uređaj i kupili novu ili rabljenu. Koliko će boljeti i koliko kose neće rasti.

U centru, gdje su mi napravili foto epilaciju, pitali su me o bolestima, rekli su mi što da radim s kosom nakon zahvata. Ni u kojem slučaju ih ne smiješ dirati. Niti se obrijte niti izvadite pincetom. Moramo pustiti da kosa sama umre.

Nakon treće sesije, kosa - o sreći - pala je negdje za tjedan dana. Četrdeset posto nogu potpuno je nestalo. Ostali rastu slabi, nisu održivi. U svakom slučaju, strnjika na njezinim nogama prestala je lupati kao luda. Nadam se da će rezultat biti dugo vremena.

Koliko dugo traje fotoepilacija?

Metoda uklanjanja dlaka na ovaj način temelji se na korištenju svjetlosnog vala. Pretvara se u toplinske valove. Epilacija u bljeskovima uništava melanin i ometa prehranu folikula dlake, što dovodi do njihove smrti.

Rezultati jedne sjednice

Nakon prvog zahvata već možete vidjeti prve rezultate, ali ne odmah u specijalističkom uredu, već nakon sedam dana. Oko 30% kose nestaje na mjestu izloženom fotoepilatoru. Ostatak je znatno tanji i svjetliji.

Treba imati na umu da dlačice koje nisu bile u fazi aktivnog rasta nisu pod utjecajem svjetlosnih valova, pa mogu početi svoj rast u bilo kojem trenutku.

Koliko je sesija potrebno?

Odmah trebate podesiti što će zahtijevati više od jednog posjeta salonu. Rezultat nakon prve sesije nije jednak za sve, stoga je teško predvidjeti potreban broj postupaka. Učinkovitost fotopilacije ovisi o nekoliko čimbenika, koji igraju odlučujuću ulogu u određivanju broja potrebnih posjeta salonu. Ti čimbenici uključuju:

 • Uređaj za napajanje.
 • Postavljanje uređaja na tip kose.
 • Stručnjak za osposobljavanje.
 • Utjecaj na fotoepilaciju utječe na to koliko se bljeskova proizvodi.

Ako uzmete prosjek, trebat će vam 6 do 10 sesija. Sve pojedinačno, kozmetolog za svakog pacijenta odabire program s određenim brojem postupaka i temperaturom svjetlosnih valova kako bi postigao pozitivne rezultate s minimalnim negativnim učinkom na kožu.

Postupci se provode u intervalima od najmanje tri tjedna.

Koliko će trajati učinak?

Koliko dugo traje fotoepilacija? Ako pacijent podnese sve propisane procedure, rast kose prestaje 3-5 godina.

No, za sve jedan pojam nije, jer je potrebno uzeti u obzir pojedinačne karakteristike.

Hormonske značajke

Rad endokrinog sustava u tijelu utječe na sve procese u tijelu, a kosa ne ostaje bez pozornosti. Hormoni koji se ispuštaju u krv mogu imati različite učinke na stopu rasta vegetacije na tijelu. Mogu se primijetiti sljedeće značajke:

 • Nedostatak ženskih spolnih hormona estrogena izaziva pojačani rast dlake na licu.
 • Povećana koncentracija androgena u ženskom tijelu izaziva ćelavost na glavi, ali ubrzava rast kose u drugim dijelovima tijela.
 • Višak testosterona dovodi do povećanja količine kose u neželjenim mjestima.
 • Štitnjača proizvodi somatropin, koji pozitivno utječe na kvalitetu kose na glavi, ali uz nedostatak hormona, stopa rasta se smanjuje.

Poremećaji u hormonalnom sustavu mogu se promatrati na pozadini stresa, tijekom trudnoće, nakon nekih prethodnih bolesti.

nasljedstvo

Ne može se zanemariti i nasljedna predispozicija. Svaka priroda na genetskoj razini postavila je značajke i karakteristike cijelog organizma. To vrijedi i za kosu, njihovu strukturu, kvalitetu, boju. Neki se mogu pohvaliti debelom i tamnom kosom, tako da će u drugim dijelovima tijela dlake također imati tamnu boju i različitu krutost.

Za klijente s laganom i tankom kosom od rođenja, stopa rasta će biti niska, a nakon fotopilacije mogu se brže riješiti neželjene vegetacije na tijelu.

Vanjski čimbenici

Čimbenici koji mogu vanjski utjecati na stopu rasta kose uključuju:

 • Stresne situacije. Stalna živčana napetost smanjuje rast kose.
 • Snaga. Kompletna prehrana koja sadrži sve potrebne minerale i vitamine, normalizira metaboličke procese u folikulima kose, što pozitivno utječe na njihov rast. To se ne odražava samo u vegetaciji na glavi, već iu cijelom tijelu.
 • Masaža. Normalizira i poboljšava cirkulaciju krvi, što prirodno povećava rast vegetacije na tijelu.
 • Zdrav način života i sport. U tijelu je sve međusobno povezano, tako da odbacivanje loših navika, redovita tjelesna aktivnost ima pozitivan učinak na sve organske sustave. To utječe na kvalitetu, stanje i brzinu rasta kose.
 • Upotreba inhibitora rasta kose. Ako se nakon epilacije na kožu nanose posebni losioni i kreme, brzina rasta vegetacije će se značajno smanjiti, a učinak će trajati duže.
u sadržaj ↑

Kako produžiti učinak foto epilacije?

Nakon nekoliko posjeta salonu kako bi se uklonila dlaka tijela s fotoepilatorom, ne može se nadati da će učinak trajati vječno. Da bismo proširili pozitivan rezultat, možemo preporučiti posjete majstora jednom godišnje i provođenje preventivnih sjednica.

Rezultat ovisi io vještini kozmetičara, stoga je za foto-epilaciju potrebno odabrati dokazani salon i profesionalnog stručnjaka.

Bilo koji kozmetički postupak ima svoje prednosti i nedostatke. Fotoepilacija vam omogućuje da se dugo oslobodite neželjene vegetacije na tijelu, ali samo pod uvjetom da profesionalni majstor izvodi sesije u salonu i uklanjanje dlačica. Također je važno slijediti sve preporuke za pripremu zahvata i njegu kože nakon nje.

Koliko sesija je potrebno

Broj zahvata izravno ovisi o području koje je zahvaćeno, a njihov broj obično ne prelazi 5 - 6. To je dovoljno da u potpunosti utječe na strukturu folikula dlake, uništavajući njezinu žarulju.Učinkovitost ipl epilacije određuje se ne toliko brojem postupaka koliko Kvalificiranost kozmetologa i kvaliteta opreme Hormonska pozadina klijenta (čest uzrok "antena" kod žena) također je važan čimbenik u učinkovitosti epilacije, a glatkoća kože može trajati od 6 mjeseci do 5 godina.

Priprema postupka

Prvotna priprema je posjetiti dermatologa, a bez toga je nepoželjno započeti s postupkom uklanjanja dlačica, a liječnik će prepoznati kontraindikacije za zahvat, pregledati kožu zbog nedostataka, ogrebotina, bolesti, odrediti potrebne parametre svjetlosnog vala, te po potrebi detaljno objasniti metodologiju postupka.

Priprema za izravnu manipulaciju je 4 boda.

 1. Mjesec dana prije zahvata treba koristiti samo britvu ili posebnu kremu.
 2. 14 dana prije posjeta salonu tan na koži treba biti odsutan, tako da nema sunčanja.
 3. Uoči procedura nemoguće je obrijati stroj ili druge metode, važno je da duljina kose bude najmanje 2 mm.
 4. Epilacija intimnih mjesta dodatno zahtijeva provođenje svih potrebnih higijenskih postupaka s izuzetkom brijanja.

Načelo fotopilacije

Metoda je učinak svjetlosnih valova koji potječu iz posebnog senzora na dršku kose i njezine apsorpcije te se u potkožnom tkivu pojavljuje "toplinski učinak", odnosno zagrijavanje tkiva, što dovodi do uništenja struktura kose na molekularnoj razini.

U IPL metodi primjenjuje se princip selektivne fototermolize - selektivni učinak svjetlosnih valova posebno na pigment kose, ali je koža, unatoč činjenici da sadrži pigment melanina, potpuno nepromijenjena. opekotine od sunca i tamna koža kontraindikacije su za postupak.
Dlačice pod djelovanjem lasera zagrijavaju se do 80 stupnjeva, na toj se temperaturi folikul kolapsira (djelomično ili potpuno), a tijekom postupka žarulja se deformira koliko je potrebno, što sprječava rast kose na tijelu, a također ih čini tanji i svjetlijim. neprimjetan.

Najproblematičnija područja na licu žena su obrazi, brada i područje iznad gornje usne, a nasljedni čimbenici, poremećaji u tijelu (višak "muških" hormona) utječu na povećanu formaciju "vegetacije" na licu.

Liječenje gornje usne, obraza, čela i brade jedan je od najpopularnijih postupaka za uklanjanje neželjenih dlaka, a zbog svoje visoke učinkovitosti ova metoda je postala vrlo popularna među ženama.

Prije tretmana antena nanosi se gel koji štiti kožu od toplinskih opeklina, a kasnije se pomoću posebnih aparata, iz kojeg se stvaraju bljeskovi svjetlosnih valova, dlačice „izgaraju“ na određenim dijelovima lica, a samo 5-6 takvih bljeskova je dovoljno za uklanjanje brkova Tijekom postupka mnogi će osjetiti lagano bockanje, ali ne bi smjelo doći do jake boli!

Senas na licu traje 15 minuta, a nakon mjesec dana postupak se može ponoviti, a da biste se u potpunosti riješili "vegetacije" potrebno je 5-7 posjeta salonu.

Obrada pazuha ne traje duže od 30 minuta, a broj sesija je 4–5, s pauzom između procedura mjesečno, tehnika je ista kao i za uklanjanje dlaka s lica - provodi ih senzor iz kojeg svjetlosni bljeskovi potječu iz područja aksilarnih udubina. ne možete obrijati pazuha između sesija, inače će cijeli učinak svjetlosnih valova nestati.

Epilacija trbuha ne prekoračuje rad kozmetologa na drugim dijelovima tijela, a za sve manipulacije traje oko 20-30 minuta, vrijeme ovisi o površini tretirane površine, interval između sesija je 4-5 tjedana, a zahvat je potpuno bezbolan za klijenta, međutim može doći do slabog trnce. ili trnci.

Područje prsnog koša i trbuha nema se što razlikovati od općih principa pripreme prije odlaska u salon: nemojte dolaziti u salon za sunčanje i ne sunčati se na suncu dva tjedna prije zahvata, nemojte koristiti druge metode uklanjanja dlaka (uključujući brijanje ili depilaciju). postupci moraju biti najmanje 2 mm.

Bikini područje i duboki bikini

Epilacija unutar bedra, pubis, usprkos strahovima kupaca, je potpuno bezbolan postupak, koji je posebno uspješan prije ljetnih praznika, a dubokim bikini zonama tretiraju se na isti način kao i ostale metode uklanjanja dlačica pomoću ipl-lasera. ali sudeći po mišljenju žena, u nekim slučajevima (za žene s povećanom osjetljivošću), moguće je pojavljivanje neugodnih senzacija, intimna foto-epilacija (uklanjanje dlaka na površini, ne samo pubis, iznutra) Edra, ali i stidne usne, često se nazivaju "brazilskim". Kozmetolozi preporučuju početi s klasičnim bikinijem, a zatim prelaze na duboku, tako da se lakše naviknete na postupak.

Ova zona ima veću cijenu u odnosu na druge, međutim, ne postoji temeljna razlika između manipulacija pri uklanjanju dlaka na donjim ekstremitetima ili kada se koristi fotoepilacija trbuha, a dolazi do uklanjanja dlačica s cijele površine nogu. Na primjer, područje potkoljenice ili bedra.

Obično je za visokokvalitetno uklanjanje dlaka potrebno oko 8 posjeta kozmetičarki (i više, kada se epilira cijela površina).

Fotoepilacija nuspojava

Naravno, kao i svaka kozmetička procedura, ipl-epilacija ima neke nuspojave, ali one nisu toliko kritične.

 1. Hipopigmentacija, manifestacija opeklina na preplanuloj koži.
 2. Hiperpigmentacija zbog lijekova (hormonska, citostatička, antibakterijska sredstva).
 3. Ožiljci, opekline zbog lošeg stručnog rada.
 4. Urastao kosu u području uklanjanja dlaka.
 5. Rak kože - vrlo rijetke posljedice.
 6. Oštećenja očiju i smanjena oštrina vida javljaju se tijekom postupaka bez zaštitnih naočala.

Međutim, rizik od ovih negativnih manifestacija tijekom rada profesionalnog kozmetologa s iskustvom u području ipl-epilacije praktički je sveden na nulu, naravno, ako je klijent udovoljio svim pravilima pripreme dijelova tijela za posjetu salonu i uklanjanju dlaka i uzimajući u obzir kontraindikacije.

Savjeti za njegu kože

Nakon završetka procesa epilacije kože, koja je bila zahvaćena, potrebna je posebna pažnja, a ako slijedite niz jednostavnih preporuka, epilirano područje neće patiti, a kosa će nestati brže.

 1. Odmah nakon završetka ipl-postupaka (osobito nakon uklanjanja dlaka s lica) potrebno je dobro podmazati područje hranjivim kremama za sunčanje, po mogućnosti s hipoalergijskim učinkom.
 2. Pijte dovoljno tekućine - oko 2-2,5 litara (potrebno je ubrzati procese metabolizma i prehrane epidermisa).
 3. Ne izlažite tretirane dijelove kože izloženosti (posebno području bikinija) termalnom, kemijskom ili fizičkom danu.
 4. Ne možete dugo ostati na suncu ili posjetiti solarij tijekom cijelog trajanja epilacije.
 5. Ostaci kose sami trebaju pasti, pa je bolje da ih ne dodirujete i ne koristite proizvode za uklanjanje dlaka.
 6. Trebali biste se suzdržati od vodenih postupaka (ne možete topla kupka, sauna, kupka), maksimalno je dopušteno tuširati.
 7. Slažem se s postupkom, uzimajući u obzir kontraindikacije.

Svim klijentima dane su takve preporuke koje pozitivno utječu na stanje kože i tijela u cjelini nakon manipulacija, zbog čega je zasićena hranjivim tvarima, a mogućnost nastanka nuspojava u obliku pigmentacije ili ožiljaka nestaje, međutim, ako se ne pridržavate preporuka, učinkovitost ipl epilacije nekoliko puta.

Cijena foto epilacije u zonama?

Cijena jednog postupka ovisno o zonama:

 1. Obrve - 67 USD.
 2. Fotoepilacija iznad gornje usne - $ 60–70.
 3. Čelo - 60 dolara.
 4. Obrazi - 60 dolara.
 5. Sva lica - 80 dolara.
 6. Želudac - $ 60-70.
 7. Brada - 60 dolara.
 8. Površina dojki - 50 dolara.
 9. Pod pazuhom - 70 dolara.
 10. Bikini - 80 dolara.
 11. Fotoepilacija intimne zone - 160 USD.
 12. Golje - 180 dolara.
 13. Bokovi - $ 200.
 14. Stopala - 350 dolara.
 15. Leđa su $ 60-70.
 16. Vrat - 70 USD.
 17. Stražnjice - 90 dolara.

Fotoepilacija tijekom trudnoće i dojenja

Trudnoća i dojenje - izravna kontraindikacija za ipl epilaciju, fotoepilacija abdomena posebno je kontraindicirana, a nepoželjnost uklanjanja dlaka povezana je s velikom mogućnošću pojave pigmentnih mrlja i ožiljaka, stoga je bolje pričekati rođenje djeteta, a zatim odlučiti pitanje epilacije.

Kod dojenja je kontraindikacija za epilaciju prsnog koša i trbuha, što može dovesti do hipolaktacijskog sindroma zbog lokalne izloženosti svjetlosnim impulsima.

Boli li fotografiranje epilacijom?

Prilikom fotopilacije može se pojaviti peckanje, ali normalna bol ne bi trebala biti.Osjetljivija je koža kada se epificira duboki bikini i brada.Težina neugodnih osjeta izravno ovisi o pragu boli klijenta i njegovoj individualnoj osjetljivosti.

Što je bolje - ipl-uklanjanje dlaka ili elektroliza?

Prva opcija, ako trebate zadržati rezultat postupaka za dugo vremena.No, trudnoća je kontraindikacija.To je bolje da se suzdržite od termalnih metoda, preferirajući brijanje ili posebne kreme.

Alternativa odlasku u salon za skupu fotografsku epilaciju može biti kupnja kompaktnog uređaja za kućnu uporabu.

Fotoepilacija uklanja višak dlačica bezbolno i dugo vremena, međutim, za postupak u kozmetičkom salonu morat ćete platiti mnogo novca.

Laserska ili fotoepilacija u industriji ljepote je možda vodeće mjesto u broju izvršenih postupaka.

Elos-uklanjanje dlačica - novost u borbi protiv neželjenih dlaka, razvijenih u Izraelu, koja kombinira prednosti laserske i foto epilacije.

Vrlo slična tehnika - fotoepilacija, samo što koristi ksenonsku svjetiljku.

Raste li kosa nakon foto-epilacije i kako je izbjeći?

Zašto kosa raste nakon foto-epilacije? Najvjerojatnije, zato što ste se pogrešno pripremili i nešto propustili.

IPL uklanjanje dlaka je popularan način uklanjanja neželjenih dlačica.

Metoda fotoepilacije je neinvazivni tretman koji koristi valove svjetlosti određene duljine da zaustavi rast neželjenih dlaka na licu i tijelu, bez oštećenja kože.

Međutim, foto-epilacija neće biti dovoljna ako ignorirate neka pravila pripreme za postupak i preporuke za njegu kože nakon foto-epilacije.

Vaš liječnik će vam reći o mjerama opreza, kontraindikacijama i preporukama za pripremu zahvata.Ako ne slijedite savjet liječnika, postupak može biti beskoristan i novac će se potrošiti.

Kada kosa ispadne nakon zahvata?

Kosa neće ispasti odmah tijekom postupka fotoepilacije, a kao što je ranije spomenuto, fotoepilacija se sastoji u uništavanju folikula dlake, a kosa umire za nekoliko dana, a neželjene dlačice ispadaju 2-3 dana nakon zahvata.

Ako se to ne dogodi, onda postoji šansa da ste nešto propustili kada se pripremate za fotoepilaciju.Nakon što se u potpunosti oslobodite neželjene dlake i lica lica neće raditi, jer sva kosa ne raste u isto vrijeme.

Uređaj za fotoepilaciju može uštedjeti samo one dlačice koje su aktivno rasle u vrijeme zahvata, tako da jedna sesija neće biti dovoljna, nakon 3-4 tjedna potrebno je ponoviti fotoepilaciju kada "uspavane" dlake uđu u fazu rasta. ,

Popularni članci

Uspjeh određene plastične kirurgije uvelike ovisi o tome ... >>

Laseri u kozmetologiji koriste se za uklanjanje dlačica vrlo široko, pa ... >>

Svim ženama se preporučuje da redovito posjećuju ginekološku ordinaciju, a često i predstavnici najljepših ... >>

Oči žene su odraz njezina unutarnjeg svijeta … >>

Nije tajna da injekcija Botoxa danas ... >>

U današnjem svijetu mnogi se suočavaju s tako neugodnom pojavom kao ... >>

Moderna žena naučila je cijeniti svoje tijelo i shvatila da u ... >>

Koliko će trajati učinak fotoepilacije i koliko kosa nakon tog postupka ne raste

U današnjem svijetu, postoji mnogo načina za rješavanje neželjenih dlaka, a ako znate o laserskom uklanjanju dlaka, vjerojatno ste čuli za foto epilaciju, čiji rezultati mnogo vole više nego nakon upotrebe bilo koje druge metode.

Je li ovaj postupak pouzdan i što od njega možemo očekivati, otkrijemo zajedno.

Loading...