Lasersko uklanjanje dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka ili foto epilacija

Posljednjih godina takve vrste radikalnih uklanjanja, kao što su foto-epilacija i laserska epilacija, stekle su veliku i zasluženu popularnost. Te relativno nove tehnologije međusobno su na mnogo načina slične, što često dovodi do određene konfuzije, osobito u fazi odabira. Da biste dobili maksimalni učinak od uklanjanja dlaka i da ne oštetite tijelo, unaprijed proučite sve razlike, prednosti i mane oba načina hardverskog uklanjanja dlaka - i napravite pravi izbor. Ako želite, možete se obratiti ustanovi u kojoj se nude obje verzije postupka, na primjer u klinici Doktor Gruzdev - http://www.gruzdevclinic.ru/

Lagana epilacija: fotografija i laser

Kada je riječ o uklanjanju kardinala, u kozmetičkom salonu se obično nude dvije vrste uklanjanja dlaka: foto i laser. Te suvremene tehnologije temelje se na laganoj obradi i uništavanju folikula dlake. Rezultat tijeka postupaka je, ako ne i potpun, onda barem značajno odstranjivanje dlačica na određenom području kože.

U slučaju vanjske sličnosti, dvije metode epilacije imaju svoje osobitosti, kao i nijanse primjene.

I laserska i fotoepilacija se obavljaju uz pomoć posebne opreme i samo uz određene vještine. Te dvije tehnike imaju mnogo zajedničkog i razlikuju se na mnogo načina. Da biste odabrali jednu od njih, dobili maksimalnu učinkovitost i smanjili negativne posljedice, trebali biste pažljivo razumjeti značajke primjene i nijanse obiju metoda uklanjanja dlačica.

Načela rada

Kada je izložena folikuli kose energijom svjetla, ova aktivna površina rasta izumire, a kosa pada s njom. Najčešće, žarulja kose na tretiranom mjestu nikada nije obnovljena.

Važna točka na kojoj izravno ovisi rezultat je prisutnost melanina u korijenu kose - to je, u stvari, emisija svjetlosti koja ga privlači. Kod crvene, vrlo lagane ili sijede kose, oba tipa uklanjanja dlaka ne rade.

Lagane metode uklanjanja dlaka za vlasnike svjetla i prirodne crvene kose ne rade dobro.

Oprema za foto-epilaciju radi odmah na određenom području kože iu svakom slučaju se individualno podešava za klijenta i područje koje se liječi. Kada se učinak laserskog uklanjanja dlaka provodi u smjeru strelice - usmjeren na folikule dlake - i automatski se podešava.

efikasnost

Aktivno se poboljšavaju sve vrste epilacije hardvera, tako da učinkovitost postupka uvelike ovisi o klasi korištene opreme. Veliku ulogu, naravno, igra majstorska profesionalnost. Razmotrite oba ova čimbenika pri odabiru kabine u kojoj ćete proći postupak.

Vrlo je važan i tip laserskog uređaja - u tehnici se koristi nekoliko glavnih vrsta lasera:

Njihova se razlika sastoji prvenstveno u snazi ​​i usmjerenosti zračenja, od koje ovisi učinkovitost postupaka. Primjerice, kada se koristi aleksandrijski laser, uklanjanje dlaka se događa gotovo odmah, a nakon tretmana s laserskim diodama, dlačice ispadaju u prosjeku tjedan dana.

Povjerite iskusnom majstoru lagano uklanjanje dlaka - to osigurava njegovu učinkovitost.

Rezultat fotoepilacije postaje vidljiv daleko od odmah nakon zahvata - nakon njegovog završetka najmanje tjedan dana treba preći na gubitak kose, au nekim slučajevima taj interval može biti odgođen do dvadeset dana.

Maksimalna učinkovitost hardverske epilacije može se postići duljinom od jednog do dva milimetra uklonjene dlake - tada će se energija uređaja koncentrirati na luk na kosi i rezultat će biti najbolji. Stoga, uoči putovanja u salon preporuča se obrijati dugu kosu, a prekratko, naprotiv, dati malo rasta. No, između sesija ne možete obrijati kosu - to će ojačati njihove folikule.

Brzina i područja primjene

Korištenje bilo kojeg hardverskog uklanjanja dlaka ne može jednom i zauvijek spasiti od neželjenih dlaka - bilo kojom tehnikom trebat će vam nekoliko sesija kako biste postigli trajni učinak. Nakon prvog zahvata nestat će neke dlake, a neke će ponovno rasti, iako će postati tanje i rijetke.

Laserski impulsi djeluju na svaki luk zasebno, a širokopojasna foto-emisija istovremeno na cijelom području kože, čija vrijednost ovisi o vrsti korištenog uređaja. Stoga je fotoepilacija nekoliko puta brža, a tehnika je pogodnija za uklanjanje dlaka na velikim površinama kože - na primjer, na nogama. Laserska tehnika je uspješnija u malim i neravnim područjima:

 • iznad gornje usne
 • na bradu
 • u pazuhu,
 • u intimnim područjima.

Photoshop nije pogodan za uklanjanje obrva zbog rizika od opeklina rožnice

Bolje je ne koristiti foto-metodu, uklanjati dlake ispod obrva i na licu općenito - postoji rizik od dobivanja opeklina na rožnici oka.

Obrada dubokog bikinija lasera može trajati i do dva sata, dok snimanje foto-epilacije u ovom slučaju neće trajati četvrt sata. Puni tijek uklanjanja dlaka obično ne ovisi o području liječenja - fotografskom metodom ona se sastoji od pet postupaka, do sedam sesija treba prenijeti onima koji koriste lasersku metodu.

Pojedinačni raspored epilacije mora biti dodijeljen bilo kojoj tehnici od strane kvalificiranog majstora, ali se morate pripremiti za činjenicu da će opći tijek postupaka trajati oko šest mjeseci ili godinu dana. Tada ćete morati nastaviti njegu kože i povremeno raditi depilaciju - jedan do tri puta godišnje.

Osjećaji boli

Oglašavanje obećava potpunu bezbolnost hardverske epilacije, ali zapravo nije vjerojatno da će izbjeći bolne senzacije. Njihov stupanj ovisi o mnogim čimbenicima:

 • individualna razina osjetljivosti klijenta,
 • na tretiranom području
 • iskustvo i stil majstora.
 • razini upotrijebljene opreme.

Ova vrsta problema malo ovisi o tome kakvu ste metodu za uklanjanje dlaka odabrali za sebe. Ali laserska metoda ima blagiji, neagresivni učinak na kožu. Puhastost i crvenilo tijekom laserskog tretmana nestaju mnogo brže, a rizik od opeklina se svede na minimum. Nažalost, s fotoepilacijom, opeklinama i kasnijom pigmentacijom su česte komplikacije, osobito ako je oprema u rukama neiskusnog majstora.

Stručnjaci preporučuju da se barem malo prije sjednice popije barem lagano sredstvo protiv bolova i koriste posebnu kozmetiku koja omekšava neugodne nuspojave (na primjer, Lidokain, Emla krema).

Kozmetički saloni nude različite cijene, ali općenito cijene za obje vrste hardverske epilacije su usporedive. Obično, lasersko uklanjanje dlaka je još uvijek malo jeftinije, ali budući da je potrebno više sesija, ukupni iznosi se izravnavaju kao rezultat. Značajno različiti troškovi uklanjanja dlaka samo u nekim područjima.

Na primjer, cijena fotoepilacije foto bikinija može biti jedan i pol puta veća od cijene laserskog tretmana istog područja kože. Ista razlika u cijenama za uklanjanje antena iznad gornje usne.

Za i protiv

Da ukratko sažmemo značajke fotografskog i laserskog uklanjanja dlaka, svaka od ovih metoda ima svoje prednosti i nedostatke. Analizirajte ih prije konačnog izbora. Potrebno je shvatiti da obje metode ne daju puno jamstvo da se nakon nekog vremena na mjestu uklonjene dlake neće pojaviti nove.

Fotoepilacija

Što je dobra fotopilacija? To je moderna, dovoljno brza metoda za radikalno uklanjanje dlaka na velikim dijelovima tijela, omogućujući vam da zadržite kožu glatkom duže vrijeme ili čak zauvijek. Ali tehnika ima mnogo značajnih nedostataka:

 • nije pogodan za sivu, svijetlu i crvenu kosu,
 • zabranjena za uporabu na svježe preplanuloj i vrlo opaljenoj koži,
 • nakon prvog zahvata ubrzava se ponovni rast kose,
 • moguća bol,
 • Potrebna je zaštita očiju s posebnim sunčanim naočalama
 • postoji opasnost od lokalnih opeklina, nakon čega mogu nastati ožiljci i teška pigmentacija.

Epilaciju na velikim površinama najbolje je postići fotografskom fotografijom.

Lasersko uklanjanje dlaka

Aktivno razvijajući i poboljšavajući smjer epilacije, uklanjanje dlačica pomoću lasera se vrlo udobno prenosi. Laserska metoda ima najmanje komplikacija i nuspojava, ali ima i svoje nedostatke:

 • relativno dugo vrijeme postupka
 • neučinkovit na kosi koja nema melanin i kožu sa svježom tamnom bojom,
 • kada se koristi na površini rane ostavlja ožiljke,
 • upotreba na osjetljivoj koži uzrokuje bol,
 • poznatim slučajevima individualne netolerancije.

kontraindikacije

Odgovoran za high-tech metode uklanjanja dlačica - kontraindikacije za njih su iste i nedvosmislene:

 • razdoblja trudnoće i dojenja,
 • adolescencija,
 • dijabetes melitus
 • onkologija,
 • epilepsija,
 • hipertenzije,
 • psorijaza,
 • ishemijske bolesti srca
 • proširene vene,
 • kronična upala i pogoršanje bolesti unutarnjih organa,
 • uzimanje jakih terapijskih lijekova - sulfonamida ili antibiotika,
 • ozljede kože i bolesti, novotvorine na mjestu predstojećeg liječenja.

Izvagajte sve prednosti i mane prije nego što odlučite o hardverskoj epilaciji

Liječnici preporučaju liječnički pregled prije početka tijeka postupka kako bi se isključila prisutnost kontraindikacija za ovu ili onu vrstu epilacije.

Na nogama sam snimio 4 seanse. Reći ću: efekt je ne više od 10% kose, a još se trebate obrijati, samo neke dlake tada ne rastu, nisam se još više razbio. Prije toga, radio sam laser na bikiniju, ali samo jednom, ali učinak je bio tjedan dana kasnije (dok se krastavost nije isključila) i trajala je oko 3 mjeseca. A trebate 3 do 6 sesija. Nema jamstva, odmah upozorite na to.
Pripremite se potrošiti urednu sumu.
Pa ipak, nakon fotografije, započeo sam prvu fazu proširenih vena - težinu u nogama i oticanje. Ovo nije bez traga.

Ufimka005http://club.passion.ru/krasivoe-telo/lazernaya-ili-fotoepilyatsiya-t62760.html

Pokušao sam laser i elektro-epilaciju, bikini i noge. Izrasla je apsolutno sve + bilo je vrlo bolno.

erahttp://forum.awd.ru/viewtopic.php?f=41&t=66757

Foto: tamo, po mom mišljenju, postoje neka ograničenja za sunčanje, itd. Vidio sam pigmentne mrlje nakon takve epilacije, dobro, ne baš lijepo, recimo. Pros: to je prosjek za cijenu, i mnogo brže od lasera. Laser: Čini se da nisam čuo ništa loše, osim onih najstrašnijih priča o učinku lasera na krv i nešto drugo. Pa, cijena ...

Adahttp://forum.svadba.kharkov.ua/showthread.php?t=5021

Ako se želite riješiti, stvarno izgubite kosu. A vi razmišljate da napravite laser ili fotografiju - to je naravno FOTO! Objašnjavam: ako se laser ne ukloni (a velike su šanse), onda fotografija jednostavno ne može uzeti kosu, jer nakon lasera postaju lakši.

slonovačahttp://club.passion.ru/krasivoe-telo/lazernaya-ili-fotoepilyatsiya-t62760.html

Fotoepilacija na zapadu, posebice u Njemačkoj, u prošlom stoljeću. napustili su ga prije 10 godina. Zbog komplikacija. ovdje se epilacija izvodi samo pomoću lasera. obično je potrebno 6-8 sjednica.

Dmitry Batyukovhttps://consulting.diva.by/showthread.php?t=211

Prije mjesec dana, uzeo fotografiju, u usporedbi s voskom, gotovo nije ozlijeđen. Sve u svemu trajalo je 15 minuta. Tjedan dana kasnije, sama kosa ispala, iako na mjestima)))) očito kada je uređaj bio preuređen, propustili smo pruge širine mm2. U svakom slučaju, gdje je koža ispala glatka i kao da nikada nije bilo kose. nakon patnje s rastućom dlakom i iritacijom, ne mogu vjerovati da to može biti tako. Neću ništa reći o laseru, ali koliko sam pročitao, shvatio sam da postoji mogućnost opekotina, pa je ova opcija isključena za mene.

azuranhttp://forum.awd.ru/viewtopic.php?f=41&t=66757&start=40

Napravio sam lasersko uklanjanje dlaka i jako sam sretan! Općenito, zaboravio sam što je rastuća kosa. Pa, neka mi raste 5 vlasi godišnje, nježno ih uklonite pincetom i to je to.

Varvarahttp://www.woman.ru/beauty/body/thread/4268628/

Izbor jednog ili drugog načina uklanjanja dlaka je čisto individualno pitanje. Netko zauzvrat koristi razne tehnike, netko - zaustavlja se na jednom od njih. Bez obzira na način odabira najprikladnije tehnologije, teoretski ili praktično unaprijed pažljivo proučite prednosti i nedostatke obje hardverske tehnike. tada će vam epilacija dati savršeno glatku kožu i neće ostaviti nikakve neugodne uspomene.

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica laserom (Studeni 2019).

Loading...